Sreda, 11.11.2020.

15:27

Preminuo Mileta Lisica

Proslavljeni košarkaš Mileta Lisica preminuo je u 55. godini života posle duge i teške bolesti.

Izvor: LN

Preminuo Mileta Lisica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Zvezdan

pre 3 godine

Ode nas dobri Lija,sto bi rekli:"rodio se" ko ga je poznavao zna sto sam ovo napisao! Dobri moj zemo,odmori se,vec si bio jako umoran!!! Laka ti crna zemlja dobri moj Lijo-tvoj konobar prijatelj iz tvoje omiljene kafane,rece vec neko u komentaru i koje.ODMORI SE VELIKE COVECE,ZASLUZIO SI!!!

Dušan

pre 3 godine

Eee dobri moj Lijo!!! 1997.mlada reprezentacija na turinru u Laškom a Lija domaćin kakav se samo poželeti može! 5 godina kasnije, ja na aerodromu čekam let za prvu pečalbu, klinac od 22.godine, srećem Liju, on čeka let za Istanbul, pozne košarkaške godine. Vidim ne ide mu se kao ni meni, zagrljajem obodrismo jedan drugog i bi nam lakše oboma! Nikad ga više nisam sreo, a on je od onih ljudi koje ne moraš da sretneš 20 godina ali kad se to desi kao da je juče bilo! Tuga do neba, počivaj u miru Lijo ljudino!

upim

pre 3 godine

MILETA, NEKA TI JE VECNA SLAVA I HVALA.
ISKRENI PARTIZANOVCI NE MOGU A DA TI NE IZRAZE OGROMNO I ZASLUZENO POSTOVANJE. BIO SI VELIKI RIVAL, PROTIVNIK DOSTOJAN DIVLJENA, ALI SI, PRE SVEGA BIO VELIKI COVEK.
NECEMO TE ZABORAVITI !

nosilac trampovog pera

pre 3 godine

Ok,igrač koji je sa CZ uzeo titule,ali sezona 91/92 u Slobodi iz Tuzle sa Slađanom Stojkovićem, to je bilo nešto.

mezzano

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. Pamtim ga kad je igrao. Bio sam klinac, dobar igrač je bio. Topalović, Topić i Mileta Lisica su vratili Zvezdi radost u košarci.

Siniša

pre 3 godine

Naježi se čovek kada ode neko poput Milete. Zdrav, prav sportista. Odličan košarkaš kog bi svaki trener poželeo u petorci. Moj ispisnik. Moj Zvezdaš i dobar čovek. A onda podmuklo napadne ta "duga i teška bolest" i odnese čoveka baš kada treba da uživa sa svojom decom, unucima. Šteta.

vlade

pre 3 godine

kada bi neki trener morao da bira petorku za titulu, između pet Džordana i jednog Džordana i četiri Lisice, izabrao bi ovu drugu ako je pametan!
Retko koristan i kompletan igrač, pravi timski.. takvih je sve manje u profi sportu, uopšteno!
Neka mu je laka zemlja i saučešće porodici!

Cetinje

pre 3 godine

Bio je fantastičan košarkaš. Vrlo poseban, takvih je danas malo. Veoma me rasturila ova vijest. Mlad zivot je ugašen. Kao utjeha, ostace vjecno upamcen kod ljubitelja najljepše igre pod obručima!

Demar Derozan

pre 3 godine

Velika tuga, secam se Milete kada smo uzeli dve titule sa njim, veliku borac, meka ruka, inteligentno postavljanje i u odbrani i u napadu, kupio je skoro sve odbijene lopte, bio je ljubimac navijaca, to su bili veliki dani, hvala mu na svemu i saucesce porodici.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Velika tuga za sve zvezdaše. Apsolutno omiljeni igrač 90ih, vezivno tkivo u obe šampionske generacije '93 i '94. Uspeo da bude i MVP serije '94 gde briljirao nad Partizanom sa 88 poena u seriji. 24 u petoj.

Unikatan igrač, nije bio zvezda naslovnica ali je radio sve za tim. Počivaj u miru Lijo, tvoji cigani te neće zaboraviti. Mileta Lisica!

Branislav Perić

pre 3 godine

KRALJU POČIVAJ U MIRU
Sećam se obe utakmice sa borovicom , mi u raspadu a oni pri vrhu tabele. Mileta izvodi bacanja za njih , mi pokušavamo da ga ometamo sa tribine sa dušo prodana , a on promaši, ruku na srce i pokazuje da pripada nama . I sad se naježim . Posle grobara u finalu kad smo uzeli titulu uzima mikrofon od spikera dolazi do nas i hoćemo li onu našu i počinje Djurdjevdan je .Kakav je to borac bio

ja jeremija

pre 3 godine

Pamtim ga nešto izmedju četvorke i petice, ne mogu da ga provale, ledjna tehnika odlična, šut još bolji, glava na mestu, skače, zagradjuje, igra odbranu. Sve u svemu igrač za primer!Hvala za sve Mileta i neka ti je laka zemlja.

Grobar

pre 3 godine

Pocivaj u miru. Saucesce porodici. Igrac koji je tiho usao na teren u finalu play-offa 1993 i preokrenuo seriju u korist C.Zvezde. Kao ljubitelj kosarke pamticu ga po dobrim igrama i mirnocom na terenu. Kosarka je izgubila dobrog igraca.

Nikola

pre 3 godine

Iskreno, nisam ga zapamtio po partijama, bio sam dete, ali jesam po prezimenu. Kao detetu, dva zanimljiva su mi bila Mileta Lisica i Slavisa Koprivica. Zao mi je Lisice, a sve najbolje Koprivici.

vlado

pre 3 godine

koliko sam samo puta pogledao finalnu seriju protiv partizana,imao sam na video kaseti snimljeno ,pogotovo taj poslednji mec za trofej i slavlje na terenu nakon pobede...za mene si bio i ostao heroj i kljucni igrac tog finala...tih,skroman,nenametljiv,a po meni

najvazniji sraf u tom timu,igračina,veliki sportista i jos veci covek...20-tak godina kasnije te sretoh u jednom kaficu u Novom Sadu, kada si sa prijateljima dosao na partiju bilijara,isto tako tiho,skromno i nenametljivo,prosto sam bio ocaran videvsi ponovo uzivo idola iz mog detinjstva i sem tiho "dobar dan",nista nisam izustio,a hteo sam te zagrliti i stisnuti ruku za svu radost koju si mi kao detetu,velikom navijacu Crvene Zvezde doneo...zanemeo sam kada sam procitao ovu vest i bar na ovaj nacin da se oprostim sa tobom,a u mom srcu ostajes zauvek...Neka ti je večna slava Mileta i hvala za sve

Милош

pre 3 godine

Осим две титуле са Звездом, играо је и када су била само четири играча на терену, тада су многи играчи напустили Звезду због неисплаћених зарада. То је, по мени, и веће од те две титуле...
Последњи поздрав од навијача Партизана...

statuskan

pre 3 godine

Kao veliki grobar imao sam veliko poštovanje za ovog igrača. Uvek je davao celog sebe na terenu. Zaista velika tuga. Počivaj u miru!

Pera

pre 3 godine

Gotivan lik je bio. Pre nekoliko godina parkiram kola (BG table) u Laškom, sa terase restorana zove me na piće "Otkud ovde zemo". Iako se nikad ranije nismo videli ni znali, prišao mi je kao da se znamo sto godina. Sin mu je tad igrao za Laško. Lepa uspomena.

Delije Čikago

pre 3 godine

Istinska Zvezdina legenda, kad je sve imalo nekog smisla. Ovo je dan žalosti za sve istinske ljubitelje košarke, ma na čijoj strani bio, čekaj nas Lijo naš...

Milan

pre 3 godine

Žalost je v mojem srcu, ko sem zvedel, da si odšel Mileta! Hvala ti za 6 čudovitih let, ko si bil svetel del slovenske košarke. Velik poklon!

nebitan srbin

pre 3 godine

nikada te necu zaboraviti igraci kojih nigde nema u medijima u nekom centru paznje ali kada kroci na teren pokaze sta ume. meni kao grobaru kosa se dize na glavi(inace sam celav) kada on uzme loptu i sutne osamdeset posto znam da ce uci. veliki rival slava mu i hvala sto je postojao.

WillyWonka

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. Ostavio je veliki trag u košarci, nije bio superstar, ali ja upravo takve igrače jako cijenim, uvijek rade za ekipu, uvijek pouzdani, šute i rade, a drugi kupe kajmak. Mileta Lisica, otišao u legendu.

Dubcek, bez I

pre 3 godine

- Maneeeta Lisica, govorio je Denda ili Dobrosav Gajic, i uvek se toga setim.
Zaista igrac koji je kao kosarkas i pojava doneo Zvezdi i kosarci tog vremena mnogo toga.

xyz

pre 3 godine

Nikada velika zvezda, ali jedan od najpouzdanijih, najsigurnijih i najkonstantnijih košarkaša koje sam ikada gledao.
Bog neka mu dušu prosti.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Dobar igrac I dokaz da manjak fizickih predispozicija ne mora biti prepreka da se uspesno nosis sa drugima. Neka mu je laka zemlja...

Kolja

pre 3 godine

Otisao je borac bez mane i straha,čovjek koji mi je uljepšao studenske dane,donio dvije titule posle 30 godina igrao i kad nije bilo dinara u klubu...Zadužio je sve zvezdaše i neka mu je vječna slava.Počivaj u miru legendo.

Kontras

pre 3 godine

Од чега умре?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roko, 11. novembar 2020 15:37) # Link komentara

Kad kazu, duga i teska bolest, to je Rak!

Milisav Vokri

pre 3 godine

Tako je Shoki prijedor.

Sećam se tog intervjua u košu ili super košu kao klinac kada je Lisica pričao da je trenirao rukomet ali kad je imao 17 godina ugasio se lokalni rukometni klub i on prešao na košarku.

dzasmine dira me hakala

pre 3 godine

Rip Lijo.
Jedan od retkih "MAJSTORA" igre ,veliki borac ,imao sam srecu da igram protiv njega dosta puta. Sad me rebra zignu od njegovog bloka, ali bio je jos veci covjek.
Uvjek je jako igrao ali cisto, nisi mogao nista da mu zamjeris.
Mogao je da igra bilo gde i na najvisem nivou.
Nazalost,nacin zivota ga je kostao velikih klubova i zivota na kraju.

Gile

pre 3 godine

Poslednji pozdrav od jednog Partizanovca. Sećam ga se sa derbija iz Pionira za vreme sankcija. I Partizan i Zvezda su tada bili jaki ko zemlja. To su bile UTAKMICE! Baš tužna vest.

City Slicker

pre 3 godine

Jako tužna vest. Vrhunski košarkaš bez afera van terena, neopterećen samoreklamerstvom. Mlad je bio da ovako ode.

Slava mu i počivao u miru.

son

pre 3 godine

Mnogo mi je zao... Majstore, svojom igrom, požrtvovanjem i dobrotom si obezbedio mesto u besmrtnom timu Crvene zvezde... Spokojno putuj na bolje mesto...

Života

pre 3 godine

Saučešće porodici. Veliki borac pod košem, odlično se snalazio u ono vreme s obzirom na visinu, i ostavio trag u košarci na ovim prostorima.

ciga

pre 3 godine

..."I onda ti se ostvari san. Ja sam inače zvezdaš. Zove mene Dragan Kapičić i pita: 'Šta tražiš da igraš za Zvezdu?‘, a ja odgovorim: 'Ništa‘. Pa šta da tražim? Meni srce puno..."

Mileta Lisica, majstor košarke, stara škola i junak dečačkih dana

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Vecna slava velikom Mileti, igracu ogromnog srca, borbenom do zadnje sekunde utakmice! Iskreno saucesce porodici!

Marko

pre 3 godine

Uz Milenka Topića jedan od retkih dobrih igrača, čovek koji je skoro pa sam doneo titule u tim nekim teškim i retkim godinama kada je Zvezda znala da zasija, hvala ti na svemu dobri nas Lisica, neka ti je laka zemlja ...

Aleksa

pre 3 godine

Katastrofa, ja sam sa druge, lepše strane brda ali za Lisicu sam uvek imao respekt. Tih, veliki borac, znalac ...sve ono što kod cigana ne postoji u većoj meri. Saučešće porodici.

Блажа

pre 3 godine

О Боже, један од мојих најомиљенијих кошаркаша кога сам обожавао гледати... Почивај у миру "Лијо", вечно ћеш остати у срцима и памћењу свих Звездаша...

007

pre 3 godine

Bio sam dečak od 7-8 godina... Finalna serija i jedan igrač specifičnog prezimena koji nam neprekidno sipa još.... Ostalo mi urezano Mileta Lisica...

miki

pre 3 godine

Један од мојих најомиљенијих играча Звезде из тог периода.
Нек ти је лака црна земља,легендо.

Nikola

pre 3 godine

Bio je igrac-gospodin, takvog ga pamtim.
Na prvi pogled, delovao je grubo, ali iznutra bese nezan.
I kao izuzetno borbenog. Sirokih ramena, zilave konstitucije, "tukao" se sa visim od sebe (Mileta je bio 205cm).
Sredinom devedesetih zario je i palio sa KK Borovica iz Rume, sa Zoranom Sretenovicem, Vladom Dragutinovicem...
Uvek sam voleo te manje kubove, tipa KK Borovica, BFC Beocin, Profikolor, Iva Zorka Farma.
Mileta ce mi ostati u lepom secanju, uvek bi mi pomen njegovog imena izmamio osmeh...Neka mu je laka zemlja, saucesce porodici.

Dag Kristi

pre 3 godine

Kao klinac od 7 god, kada šutiram na koš, i kada ubodem, uvek sam govorio Mileta Lisica. Večna slava, legendo, slabo te se sećam kao igrača, zbog godina, ali jako sam te gotivio.

ciga

pre 3 godine

..."I onda ti se ostvari san. Ja sam inače zvezdaš. Zove mene Dragan Kapičić i pita: 'Šta tražiš da igraš za Zvezdu?‘, a ja odgovorim: 'Ništa‘. Pa šta da tražim? Meni srce puno..."

Mileta Lisica, majstor košarke, stara škola i junak dečačkih dana

Блажа

pre 3 godine

О Боже, један од мојих најомиљенијих кошаркаша кога сам обожавао гледати... Почивај у миру "Лијо", вечно ћеш остати у срцима и памћењу свих Звездаша...

Nikola

pre 3 godine

Bio je igrac-gospodin, takvog ga pamtim.
Na prvi pogled, delovao je grubo, ali iznutra bese nezan.
I kao izuzetno borbenog. Sirokih ramena, zilave konstitucije, "tukao" se sa visim od sebe (Mileta je bio 205cm).
Sredinom devedesetih zario je i palio sa KK Borovica iz Rume, sa Zoranom Sretenovicem, Vladom Dragutinovicem...
Uvek sam voleo te manje kubove, tipa KK Borovica, BFC Beocin, Profikolor, Iva Zorka Farma.
Mileta ce mi ostati u lepom secanju, uvek bi mi pomen njegovog imena izmamio osmeh...Neka mu je laka zemlja, saucesce porodici.

Marko

pre 3 godine

Uz Milenka Topića jedan od retkih dobrih igrača, čovek koji je skoro pa sam doneo titule u tim nekim teškim i retkim godinama kada je Zvezda znala da zasija, hvala ti na svemu dobri nas Lisica, neka ti je laka zemlja ...

007

pre 3 godine

Bio sam dečak od 7-8 godina... Finalna serija i jedan igrač specifičnog prezimena koji nam neprekidno sipa još.... Ostalo mi urezano Mileta Lisica...

Gile

pre 3 godine

Poslednji pozdrav od jednog Partizanovca. Sećam ga se sa derbija iz Pionira za vreme sankcija. I Partizan i Zvezda su tada bili jaki ko zemlja. To su bile UTAKMICE! Baš tužna vest.

Dag Kristi

pre 3 godine

Kao klinac od 7 god, kada šutiram na koš, i kada ubodem, uvek sam govorio Mileta Lisica. Večna slava, legendo, slabo te se sećam kao igrača, zbog godina, ali jako sam te gotivio.

Kolja

pre 3 godine

Otisao je borac bez mane i straha,čovjek koji mi je uljepšao studenske dane,donio dvije titule posle 30 godina igrao i kad nije bilo dinara u klubu...Zadužio je sve zvezdaše i neka mu je vječna slava.Počivaj u miru legendo.

Милош

pre 3 godine

Осим две титуле са Звездом, играо је и када су била само четири играча на терену, тада су многи играчи напустили Звезду због неисплаћених зарада. То је, по мени, и веће од те две титуле...
Последњи поздрав од навијача Партизана...

miki

pre 3 godine

Један од мојих најомиљенијих играча Звезде из тог периода.
Нек ти је лака црна земља,легендо.

Milisav Vokri

pre 3 godine

Tako je Shoki prijedor.

Sećam se tog intervjua u košu ili super košu kao klinac kada je Lisica pričao da je trenirao rukomet ali kad je imao 17 godina ugasio se lokalni rukometni klub i on prešao na košarku.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Vecna slava velikom Mileti, igracu ogromnog srca, borbenom do zadnje sekunde utakmice! Iskreno saucesce porodici!

Života

pre 3 godine

Saučešće porodici. Veliki borac pod košem, odlično se snalazio u ono vreme s obzirom na visinu, i ostavio trag u košarci na ovim prostorima.

City Slicker

pre 3 godine

Jako tužna vest. Vrhunski košarkaš bez afera van terena, neopterećen samoreklamerstvom. Mlad je bio da ovako ode.

Slava mu i počivao u miru.

xyz

pre 3 godine

Nikada velika zvezda, ali jedan od najpouzdanijih, najsigurnijih i najkonstantnijih košarkaša koje sam ikada gledao.
Bog neka mu dušu prosti.

vlado

pre 3 godine

koliko sam samo puta pogledao finalnu seriju protiv partizana,imao sam na video kaseti snimljeno ,pogotovo taj poslednji mec za trofej i slavlje na terenu nakon pobede...za mene si bio i ostao heroj i kljucni igrac tog finala...tih,skroman,nenametljiv,a po meni

najvazniji sraf u tom timu,igračina,veliki sportista i jos veci covek...20-tak godina kasnije te sretoh u jednom kaficu u Novom Sadu, kada si sa prijateljima dosao na partiju bilijara,isto tako tiho,skromno i nenametljivo,prosto sam bio ocaran videvsi ponovo uzivo idola iz mog detinjstva i sem tiho "dobar dan",nista nisam izustio,a hteo sam te zagrliti i stisnuti ruku za svu radost koju si mi kao detetu,velikom navijacu Crvene Zvezde doneo...zanemeo sam kada sam procitao ovu vest i bar na ovaj nacin da se oprostim sa tobom,a u mom srcu ostajes zauvek...Neka ti je večna slava Mileta i hvala za sve

Aleksa

pre 3 godine

Katastrofa, ja sam sa druge, lepše strane brda ali za Lisicu sam uvek imao respekt. Tih, veliki borac, znalac ...sve ono što kod cigana ne postoji u većoj meri. Saučešće porodici.

dzasmine dira me hakala

pre 3 godine

Rip Lijo.
Jedan od retkih "MAJSTORA" igre ,veliki borac ,imao sam srecu da igram protiv njega dosta puta. Sad me rebra zignu od njegovog bloka, ali bio je jos veci covjek.
Uvjek je jako igrao ali cisto, nisi mogao nista da mu zamjeris.
Mogao je da igra bilo gde i na najvisem nivou.
Nazalost,nacin zivota ga je kostao velikih klubova i zivota na kraju.

Kontras

pre 3 godine

Од чега умре?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roko, 11. novembar 2020 15:37) # Link komentara

Kad kazu, duga i teska bolest, to je Rak!

son

pre 3 godine

Mnogo mi je zao... Majstore, svojom igrom, požrtvovanjem i dobrotom si obezbedio mesto u besmrtnom timu Crvene zvezde... Spokojno putuj na bolje mesto...

Pera

pre 3 godine

Gotivan lik je bio. Pre nekoliko godina parkiram kola (BG table) u Laškom, sa terase restorana zove me na piće "Otkud ovde zemo". Iako se nikad ranije nismo videli ni znali, prišao mi je kao da se znamo sto godina. Sin mu je tad igrao za Laško. Lepa uspomena.

Dubcek, bez I

pre 3 godine

- Maneeeta Lisica, govorio je Denda ili Dobrosav Gajic, i uvek se toga setim.
Zaista igrac koji je kao kosarkas i pojava doneo Zvezdi i kosarci tog vremena mnogo toga.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Dobar igrac I dokaz da manjak fizickih predispozicija ne mora biti prepreka da se uspesno nosis sa drugima. Neka mu je laka zemlja...

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Velika tuga za sve zvezdaše. Apsolutno omiljeni igrač 90ih, vezivno tkivo u obe šampionske generacije '93 i '94. Uspeo da bude i MVP serije '94 gde briljirao nad Partizanom sa 88 poena u seriji. 24 u petoj.

Unikatan igrač, nije bio zvezda naslovnica ali je radio sve za tim. Počivaj u miru Lijo, tvoji cigani te neće zaboraviti. Mileta Lisica!

Grobar

pre 3 godine

Pocivaj u miru. Saucesce porodici. Igrac koji je tiho usao na teren u finalu play-offa 1993 i preokrenuo seriju u korist C.Zvezde. Kao ljubitelj kosarke pamticu ga po dobrim igrama i mirnocom na terenu. Kosarka je izgubila dobrog igraca.

vlade

pre 3 godine

kada bi neki trener morao da bira petorku za titulu, između pet Džordana i jednog Džordana i četiri Lisice, izabrao bi ovu drugu ako je pametan!
Retko koristan i kompletan igrač, pravi timski.. takvih je sve manje u profi sportu, uopšteno!
Neka mu je laka zemlja i saučešće porodici!

upim

pre 3 godine

MILETA, NEKA TI JE VECNA SLAVA I HVALA.
ISKRENI PARTIZANOVCI NE MOGU A DA TI NE IZRAZE OGROMNO I ZASLUZENO POSTOVANJE. BIO SI VELIKI RIVAL, PROTIVNIK DOSTOJAN DIVLJENA, ALI SI, PRE SVEGA BIO VELIKI COVEK.
NECEMO TE ZABORAVITI !

Milan

pre 3 godine

Žalost je v mojem srcu, ko sem zvedel, da si odšel Mileta! Hvala ti za 6 čudovitih let, ko si bil svetel del slovenske košarke. Velik poklon!

Cetinje

pre 3 godine

Bio je fantastičan košarkaš. Vrlo poseban, takvih je danas malo. Veoma me rasturila ova vijest. Mlad zivot je ugašen. Kao utjeha, ostace vjecno upamcen kod ljubitelja najljepše igre pod obručima!

Demar Derozan

pre 3 godine

Velika tuga, secam se Milete kada smo uzeli dve titule sa njim, veliku borac, meka ruka, inteligentno postavljanje i u odbrani i u napadu, kupio je skoro sve odbijene lopte, bio je ljubimac navijaca, to su bili veliki dani, hvala mu na svemu i saucesce porodici.

Nikola

pre 3 godine

Iskreno, nisam ga zapamtio po partijama, bio sam dete, ali jesam po prezimenu. Kao detetu, dva zanimljiva su mi bila Mileta Lisica i Slavisa Koprivica. Zao mi je Lisice, a sve najbolje Koprivici.

ja jeremija

pre 3 godine

Pamtim ga nešto izmedju četvorke i petice, ne mogu da ga provale, ledjna tehnika odlična, šut još bolji, glava na mestu, skače, zagradjuje, igra odbranu. Sve u svemu igrač za primer!Hvala za sve Mileta i neka ti je laka zemlja.

nebitan srbin

pre 3 godine

nikada te necu zaboraviti igraci kojih nigde nema u medijima u nekom centru paznje ali kada kroci na teren pokaze sta ume. meni kao grobaru kosa se dize na glavi(inace sam celav) kada on uzme loptu i sutne osamdeset posto znam da ce uci. veliki rival slava mu i hvala sto je postojao.

Branislav Perić

pre 3 godine

KRALJU POČIVAJ U MIRU
Sećam se obe utakmice sa borovicom , mi u raspadu a oni pri vrhu tabele. Mileta izvodi bacanja za njih , mi pokušavamo da ga ometamo sa tribine sa dušo prodana , a on promaši, ruku na srce i pokazuje da pripada nama . I sad se naježim . Posle grobara u finalu kad smo uzeli titulu uzima mikrofon od spikera dolazi do nas i hoćemo li onu našu i počinje Djurdjevdan je .Kakav je to borac bio

statuskan

pre 3 godine

Kao veliki grobar imao sam veliko poštovanje za ovog igrača. Uvek je davao celog sebe na terenu. Zaista velika tuga. Počivaj u miru!

WillyWonka

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. Ostavio je veliki trag u košarci, nije bio superstar, ali ja upravo takve igrače jako cijenim, uvijek rade za ekipu, uvijek pouzdani, šute i rade, a drugi kupe kajmak. Mileta Lisica, otišao u legendu.

Delije Čikago

pre 3 godine

Istinska Zvezdina legenda, kad je sve imalo nekog smisla. Ovo je dan žalosti za sve istinske ljubitelje košarke, ma na čijoj strani bio, čekaj nas Lijo naš...

Siniša

pre 3 godine

Naježi se čovek kada ode neko poput Milete. Zdrav, prav sportista. Odličan košarkaš kog bi svaki trener poželeo u petorci. Moj ispisnik. Moj Zvezdaš i dobar čovek. A onda podmuklo napadne ta "duga i teška bolest" i odnese čoveka baš kada treba da uživa sa svojom decom, unucima. Šteta.

mezzano

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. Pamtim ga kad je igrao. Bio sam klinac, dobar igrač je bio. Topalović, Topić i Mileta Lisica su vratili Zvezdi radost u košarci.

nosilac trampovog pera

pre 3 godine

Ok,igrač koji je sa CZ uzeo titule,ali sezona 91/92 u Slobodi iz Tuzle sa Slađanom Stojkovićem, to je bilo nešto.

Dušan

pre 3 godine

Eee dobri moj Lijo!!! 1997.mlada reprezentacija na turinru u Laškom a Lija domaćin kakav se samo poželeti može! 5 godina kasnije, ja na aerodromu čekam let za prvu pečalbu, klinac od 22.godine, srećem Liju, on čeka let za Istanbul, pozne košarkaške godine. Vidim ne ide mu se kao ni meni, zagrljajem obodrismo jedan drugog i bi nam lakše oboma! Nikad ga više nisam sreo, a on je od onih ljudi koje ne moraš da sretneš 20 godina ali kad se to desi kao da je juče bilo! Tuga do neba, počivaj u miru Lijo ljudino!

Zvezdan

pre 3 godine

Ode nas dobri Lija,sto bi rekli:"rodio se" ko ga je poznavao zna sto sam ovo napisao! Dobri moj zemo,odmori se,vec si bio jako umoran!!! Laka ti crna zemlja dobri moj Lijo-tvoj konobar prijatelj iz tvoje omiljene kafane,rece vec neko u komentaru i koje.ODMORI SE VELIKE COVECE,ZASLUZIO SI!!!

Aleksa

pre 3 godine

Katastrofa, ja sam sa druge, lepše strane brda ali za Lisicu sam uvek imao respekt. Tih, veliki borac, znalac ...sve ono što kod cigana ne postoji u većoj meri. Saučešće porodici.

Dag Kristi

pre 3 godine

Kao klinac od 7 god, kada šutiram na koš, i kada ubodem, uvek sam govorio Mileta Lisica. Večna slava, legendo, slabo te se sećam kao igrača, zbog godina, ali jako sam te gotivio.

dzasmine dira me hakala

pre 3 godine

Rip Lijo.
Jedan od retkih "MAJSTORA" igre ,veliki borac ,imao sam srecu da igram protiv njega dosta puta. Sad me rebra zignu od njegovog bloka, ali bio je jos veci covjek.
Uvjek je jako igrao ali cisto, nisi mogao nista da mu zamjeris.
Mogao je da igra bilo gde i na najvisem nivou.
Nazalost,nacin zivota ga je kostao velikih klubova i zivota na kraju.

Nikola

pre 3 godine

Bio je igrac-gospodin, takvog ga pamtim.
Na prvi pogled, delovao je grubo, ali iznutra bese nezan.
I kao izuzetno borbenog. Sirokih ramena, zilave konstitucije, "tukao" se sa visim od sebe (Mileta je bio 205cm).
Sredinom devedesetih zario je i palio sa KK Borovica iz Rume, sa Zoranom Sretenovicem, Vladom Dragutinovicem...
Uvek sam voleo te manje kubove, tipa KK Borovica, BFC Beocin, Profikolor, Iva Zorka Farma.
Mileta ce mi ostati u lepom secanju, uvek bi mi pomen njegovog imena izmamio osmeh...Neka mu je laka zemlja, saucesce porodici.

ciga

pre 3 godine

..."I onda ti se ostvari san. Ja sam inače zvezdaš. Zove mene Dragan Kapičić i pita: 'Šta tražiš da igraš za Zvezdu?‘, a ja odgovorim: 'Ništa‘. Pa šta da tražim? Meni srce puno..."

Mileta Lisica, majstor košarke, stara škola i junak dečačkih dana

Marko

pre 3 godine

Uz Milenka Topića jedan od retkih dobrih igrača, čovek koji je skoro pa sam doneo titule u tim nekim teškim i retkim godinama kada je Zvezda znala da zasija, hvala ti na svemu dobri nas Lisica, neka ti je laka zemlja ...

Dubcek, bez I

pre 3 godine

- Maneeeta Lisica, govorio je Denda ili Dobrosav Gajic, i uvek se toga setim.
Zaista igrac koji je kao kosarkas i pojava doneo Zvezdi i kosarci tog vremena mnogo toga.

son

pre 3 godine

Mnogo mi je zao... Majstore, svojom igrom, požrtvovanjem i dobrotom si obezbedio mesto u besmrtnom timu Crvene zvezde... Spokojno putuj na bolje mesto...

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Dobar igrac I dokaz da manjak fizickih predispozicija ne mora biti prepreka da se uspesno nosis sa drugima. Neka mu je laka zemlja...

Kontras

pre 3 godine

Од чега умре?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Roko, 11. novembar 2020 15:37) # Link komentara

Kad kazu, duga i teska bolest, to je Rak!

Pera

pre 3 godine

Gotivan lik je bio. Pre nekoliko godina parkiram kola (BG table) u Laškom, sa terase restorana zove me na piće "Otkud ovde zemo". Iako se nikad ranije nismo videli ni znali, prišao mi je kao da se znamo sto godina. Sin mu je tad igrao za Laško. Lepa uspomena.

Nikola

pre 3 godine

Iskreno, nisam ga zapamtio po partijama, bio sam dete, ali jesam po prezimenu. Kao detetu, dva zanimljiva su mi bila Mileta Lisica i Slavisa Koprivica. Zao mi je Lisice, a sve najbolje Koprivici.

vlade

pre 3 godine

kada bi neki trener morao da bira petorku za titulu, između pet Džordana i jednog Džordana i četiri Lisice, izabrao bi ovu drugu ako je pametan!
Retko koristan i kompletan igrač, pravi timski.. takvih je sve manje u profi sportu, uopšteno!
Neka mu je laka zemlja i saučešće porodici!

Блажа

pre 3 godine

О Боже, један од мојих најомиљенијих кошаркаша кога сам обожавао гледати... Почивај у миру "Лијо", вечно ћеш остати у срцима и памћењу свих Звездаша...

007

pre 3 godine

Bio sam dečak od 7-8 godina... Finalna serija i jedan igrač specifičnog prezimena koji nam neprekidno sipa još.... Ostalo mi urezano Mileta Lisica...

Milisav Vokri

pre 3 godine

Tako je Shoki prijedor.

Sećam se tog intervjua u košu ili super košu kao klinac kada je Lisica pričao da je trenirao rukomet ali kad je imao 17 godina ugasio se lokalni rukometni klub i on prešao na košarku.

City Slicker

pre 3 godine

Jako tužna vest. Vrhunski košarkaš bez afera van terena, neopterećen samoreklamerstvom. Mlad je bio da ovako ode.

Slava mu i počivao u miru.

Gile

pre 3 godine

Poslednji pozdrav od jednog Partizanovca. Sećam ga se sa derbija iz Pionira za vreme sankcija. I Partizan i Zvezda su tada bili jaki ko zemlja. To su bile UTAKMICE! Baš tužna vest.

xyz

pre 3 godine

Nikada velika zvezda, ali jedan od najpouzdanijih, najsigurnijih i najkonstantnijih košarkaša koje sam ikada gledao.
Bog neka mu dušu prosti.

Milan

pre 3 godine

Žalost je v mojem srcu, ko sem zvedel, da si odšel Mileta! Hvala ti za 6 čudovitih let, ko si bil svetel del slovenske košarke. Velik poklon!

vlado

pre 3 godine

koliko sam samo puta pogledao finalnu seriju protiv partizana,imao sam na video kaseti snimljeno ,pogotovo taj poslednji mec za trofej i slavlje na terenu nakon pobede...za mene si bio i ostao heroj i kljucni igrac tog finala...tih,skroman,nenametljiv,a po meni

najvazniji sraf u tom timu,igračina,veliki sportista i jos veci covek...20-tak godina kasnije te sretoh u jednom kaficu u Novom Sadu, kada si sa prijateljima dosao na partiju bilijara,isto tako tiho,skromno i nenametljivo,prosto sam bio ocaran videvsi ponovo uzivo idola iz mog detinjstva i sem tiho "dobar dan",nista nisam izustio,a hteo sam te zagrliti i stisnuti ruku za svu radost koju si mi kao detetu,velikom navijacu Crvene Zvezde doneo...zanemeo sam kada sam procitao ovu vest i bar na ovaj nacin da se oprostim sa tobom,a u mom srcu ostajes zauvek...Neka ti je večna slava Mileta i hvala za sve

Милош

pre 3 godine

Осим две титуле са Звездом, играо је и када су била само четири играча на терену, тада су многи играчи напустили Звезду због неисплаћених зарада. То је, по мени, и веће од те две титуле...
Последњи поздрав од навијача Партизана...

Branislav Perić

pre 3 godine

KRALJU POČIVAJ U MIRU
Sećam se obe utakmice sa borovicom , mi u raspadu a oni pri vrhu tabele. Mileta izvodi bacanja za njih , mi pokušavamo da ga ometamo sa tribine sa dušo prodana , a on promaši, ruku na srce i pokazuje da pripada nama . I sad se naježim . Posle grobara u finalu kad smo uzeli titulu uzima mikrofon od spikera dolazi do nas i hoćemo li onu našu i počinje Djurdjevdan je .Kakav je to borac bio

miki

pre 3 godine

Један од мојих најомиљенијих играча Звезде из тог периода.
Нек ти је лака црна земља,легендо.

Života

pre 3 godine

Saučešće porodici. Veliki borac pod košem, odlično se snalazio u ono vreme s obzirom na visinu, i ostavio trag u košarci na ovim prostorima.

Kolja

pre 3 godine

Otisao je borac bez mane i straha,čovjek koji mi je uljepšao studenske dane,donio dvije titule posle 30 godina igrao i kad nije bilo dinara u klubu...Zadužio je sve zvezdaše i neka mu je vječna slava.Počivaj u miru legendo.

Delije Čikago

pre 3 godine

Istinska Zvezdina legenda, kad je sve imalo nekog smisla. Ovo je dan žalosti za sve istinske ljubitelje košarke, ma na čijoj strani bio, čekaj nas Lijo naš...

nebitan srbin

pre 3 godine

nikada te necu zaboraviti igraci kojih nigde nema u medijima u nekom centru paznje ali kada kroci na teren pokaze sta ume. meni kao grobaru kosa se dize na glavi(inace sam celav) kada on uzme loptu i sutne osamdeset posto znam da ce uci. veliki rival slava mu i hvala sto je postojao.

WillyWonka

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. Ostavio je veliki trag u košarci, nije bio superstar, ali ja upravo takve igrače jako cijenim, uvijek rade za ekipu, uvijek pouzdani, šute i rade, a drugi kupe kajmak. Mileta Lisica, otišao u legendu.

Grobar

pre 3 godine

Pocivaj u miru. Saucesce porodici. Igrac koji je tiho usao na teren u finalu play-offa 1993 i preokrenuo seriju u korist C.Zvezde. Kao ljubitelj kosarke pamticu ga po dobrim igrama i mirnocom na terenu. Kosarka je izgubila dobrog igraca.

Cetinje

pre 3 godine

Bio je fantastičan košarkaš. Vrlo poseban, takvih je danas malo. Veoma me rasturila ova vijest. Mlad zivot je ugašen. Kao utjeha, ostace vjecno upamcen kod ljubitelja najljepše igre pod obručima!

Demar Derozan

pre 3 godine

Velika tuga, secam se Milete kada smo uzeli dve titule sa njim, veliku borac, meka ruka, inteligentno postavljanje i u odbrani i u napadu, kupio je skoro sve odbijene lopte, bio je ljubimac navijaca, to su bili veliki dani, hvala mu na svemu i saucesce porodici.

upim

pre 3 godine

MILETA, NEKA TI JE VECNA SLAVA I HVALA.
ISKRENI PARTIZANOVCI NE MOGU A DA TI NE IZRAZE OGROMNO I ZASLUZENO POSTOVANJE. BIO SI VELIKI RIVAL, PROTIVNIK DOSTOJAN DIVLJENA, ALI SI, PRE SVEGA BIO VELIKI COVEK.
NECEMO TE ZABORAVITI !

Dušan

pre 3 godine

Eee dobri moj Lijo!!! 1997.mlada reprezentacija na turinru u Laškom a Lija domaćin kakav se samo poželeti može! 5 godina kasnije, ja na aerodromu čekam let za prvu pečalbu, klinac od 22.godine, srećem Liju, on čeka let za Istanbul, pozne košarkaške godine. Vidim ne ide mu se kao ni meni, zagrljajem obodrismo jedan drugog i bi nam lakše oboma! Nikad ga više nisam sreo, a on je od onih ljudi koje ne moraš da sretneš 20 godina ali kad se to desi kao da je juče bilo! Tuga do neba, počivaj u miru Lijo ljudino!

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Vecna slava velikom Mileti, igracu ogromnog srca, borbenom do zadnje sekunde utakmice! Iskreno saucesce porodici!

statuskan

pre 3 godine

Kao veliki grobar imao sam veliko poštovanje za ovog igrača. Uvek je davao celog sebe na terenu. Zaista velika tuga. Počivaj u miru!

ja jeremija

pre 3 godine

Pamtim ga nešto izmedju četvorke i petice, ne mogu da ga provale, ledjna tehnika odlična, šut još bolji, glava na mestu, skače, zagradjuje, igra odbranu. Sve u svemu igrač za primer!Hvala za sve Mileta i neka ti je laka zemlja.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Velika tuga za sve zvezdaše. Apsolutno omiljeni igrač 90ih, vezivno tkivo u obe šampionske generacije '93 i '94. Uspeo da bude i MVP serije '94 gde briljirao nad Partizanom sa 88 poena u seriji. 24 u petoj.

Unikatan igrač, nije bio zvezda naslovnica ali je radio sve za tim. Počivaj u miru Lijo, tvoji cigani te neće zaboraviti. Mileta Lisica!

Siniša

pre 3 godine

Naježi se čovek kada ode neko poput Milete. Zdrav, prav sportista. Odličan košarkaš kog bi svaki trener poželeo u petorci. Moj ispisnik. Moj Zvezdaš i dobar čovek. A onda podmuklo napadne ta "duga i teška bolest" i odnese čoveka baš kada treba da uživa sa svojom decom, unucima. Šteta.

mezzano

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja. Pamtim ga kad je igrao. Bio sam klinac, dobar igrač je bio. Topalović, Topić i Mileta Lisica su vratili Zvezdi radost u košarci.

nosilac trampovog pera

pre 3 godine

Ok,igrač koji je sa CZ uzeo titule,ali sezona 91/92 u Slobodi iz Tuzle sa Slađanom Stojkovićem, to je bilo nešto.

Zvezdan

pre 3 godine

Ode nas dobri Lija,sto bi rekli:"rodio se" ko ga je poznavao zna sto sam ovo napisao! Dobri moj zemo,odmori se,vec si bio jako umoran!!! Laka ti crna zemlja dobri moj Lijo-tvoj konobar prijatelj iz tvoje omiljene kafane,rece vec neko u komentaru i koje.ODMORI SE VELIKE COVECE,ZASLUZIO SI!!!