Četvrtak, 08.10.2020.

14:11

Novi iPhone konačno "spustio loptu" sa cenama, da li je 12-ica taman?

Izvor: B92

Novi iPhone konaèno "spustio loptu" sa cenama, da li je 12-ica taman? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 3 godine

Meni uopšte nije jasno zasto je Windows phone propao .
(Aleksandar, 10. oktobar 2020 10:07)

Evo konkretno za Srbiju, a u globalnim razmerama je situacija još gora po ovim pitanjima:
- Nikad se nije pojavio Parking manijak za WinPhone, samo Parking.SRB koji je bio ok neko vreme, ali kako su parking servisi uvodili nove opcije, ova aplikacija nije uspevala to da isprati.
- Nisam imao aplikaciju za e-banking, dok su iOS i Android imali, mada svakako više koristim e-banking na računaru, milioni korisnika širom sveta su zbog ovoga zaobilazili WinPhone.
- Iako su meni bile bolja opcija, nekome su "pločice" smetale na telefonu, naročito preko 90% onih "smotanih" korisnika nisu mogli da nauče da dodatne opcije dobiju držanjem prsta par sekundi na pločici (ekvivalent desnom kliku mišem na računaru).

I još ko zna koliko razloga, a možda je primaran bio odbojnost prema Microsoft-u, međutim sa današnje vremenske distance Google je mnogo gori od MS-a, ili su tu negde.

Uglavnom, za nedostatak pojedinih aplikacija za WinPhone kriv je sam MS, jer nije olakšao developerima razvoj aplikacija, i to je glavni razlog.

C i n i k

pre 3 godine

Ne treba da krivite apple za ove cene,treba da krivite državu što ne možete da priuštite ni prostu stvar kao što je telefon jednom u nekoliko godina.
(Legend, 09. oktobar 2020 15:32)


Aj smanji strasti malo, u SRB svaki covek ima po 2,3 telefona a iPhone uopste nije retka stvar, stavise, medjutim drnoid je prakticniji i jeftiniji i to je cela filosofija.

herzeg_trebinje-cupertino

pre 3 godine

Ovaj iphone ce da razvali planetu, i bit ce najbolji ikada ! Iz prve ruke: Na 12 max pro cak 5x opticki zoom i 47%veći senzor, 1,7 otvor blende, Novi retina xdr display. Ovo je smrtni udarac za kameru huaweia, i samo se cekao trenutak da Apple ovo odradi.

C i n i k

pre 3 godine

Samsung Galaxy A71 5G košta 500 dolara u Americi preko Amazona. Ima 128GB memorije, odlične kamere, veliki Amoled ekran i radi potpuno lepo. Ali u Americi nema tržište jer nije iPhone, njihov proizvod i plus uz to najbolji telefon. Amerikanci su patriote, znaju zašto rade i zato i puno rade, takvih nema u Evropi, i zato su sila.
(Nikola Chicago, 09. oktobar 2020 16:46


U USA iPhone ima svega 30% trzista, ostalo je drndoid..

realno

pre 3 godine

@dragan jove torbica

To što ste nabrojali su već lični afiniteti, nekome to odgovara nekome ne. Nekome smeta otvorenost androida. Za mene je veće šišanje što s10e košta isto kao i SE, a Samsungiv model dobija podršku još 6 meseci i to je to. Žalosno, s obzirom da je u pitanbu peošlogodišnji model.

rani

pre 3 godine

Iphone nije smartphone, on je dijagnoza. Kome nije jasno na sta mislim, neka pogleda sliku u ogledalu bilo koje influenserke ili instagram zvezde. Za sve normalne ljubitelje i poznavaoce tehnoligije, velika anti-reklama. Nemoguce da bas one, i to sve najbolje poznaju tehnologiju i biraju bas iphone.

Ajd sad razmisli sta si napisao, pa dobro sagledaj, ko je dijagnoza, kada vec tako gledas na ljude! Da bi koristio telefon, ne moras da se razumes u tehnologiju! On meni sluzi za razgovor, da posaljem koju poruku i ponekad udjem u internet kad mi zatreba, i to je to. I sta sam ja po tebi, dijagnoza, zato sto za to koristim Iphone? Koristim ga jer mi se moze, svidja mi se velicina ekrana, zapravo, to je osnovni razlog zasto sam ga i kupio! Ovo kucam sa Androida, sta, sa ovoga nisam dijagnoza?

***Njan***

pre 3 godine

Sve ok,ali XAIOMI kida,imam ga 5 meseci i prezadovoljan sam.Brzinu,bateriju (+plus extra brzo punjenje) i kameru bih istakao kao naj prednosti,kao i odnos cene i kvaliteta.
Tri puta meri,jednom seci...Srecna kupovina!

Aleksandar

pre 3 godine

@Već dobrih 12 godina koristim apple sve od telefona, racunara, sata.
Ne hvalim se ovim, zista jeste skupa igračka ali zato svi skupa mu mogu pljunuti pod prozor.
Ništa se nemoze uporediti sa kvalitetom i njegovim operativnim sistemom. Sve je to 3 puta pa i više iznad svake poslednje ponude windowsa , i svih ostalih sistema koji se nalaze na tržištu.
Milsim da ovi sada telefoni nisu dorasli poslednjoj generaciji PRO.

Pogledaj windows danas ja godinama nemam problem ne znam Šta ti možeš da uradiš a ja ne da ne pominjemo gajming .
Predugo si na jednom sistemu. Što se telefona tiče Android OS je zaista napredovao a iphone još uvek ne možeš sa swipe da skloniš notifikaciju . Meni uopšte nije jasno zasto je Windows phone propao .

srb

pre 3 godine

@spin
Jesi li video galaxy fold kod nekoga? Jel ga ima iko od ljudi koje poznajes? Fold nije namenjen sirokim narodnim masama za razliku od iphonea bez punjaca i slusalica, ako i tel dobiju za te pare da budu srecni

Desa

pre 3 godine

Svakako treba im cestitati.
Uspeli su navuci brojne ljude da imaju zarku zelju ih kupuju.
Ipak je to samo telefon, s kamerom...
A postoji velika materijalna razlika izmedju USA i Srbije

...

pre 3 godine

@(bela jabuka, 9. oktobar 2020 20:27)
Ja ne robujem trendovima, niti mislim da li je nesto PRO ili nije. Ja koristim samo ono sto mi treba, dakle Samsung J1 (bar mislim da je taj). 100 evra placen nov, ima skoro sve funkcije kao i iPhone od 1000-1200 evra, dakle pozive, poruke, internet, Viber, Messenger i fotoaparat. Mozda ima i nesto vise, stvarno ne znam, ne koristim. Kao sto rekoh, koristim samo ono sto mi TREBA. I jel znate sta? Presrecan sam zbog toga! I sa ovim telefonom mogu besplatno da skidam sve aplikacije a sa iPhone-om bih morao da placam (a toga ce biti sve vise i bice sve skuplje zato sto Apple prebacuje biznis model na aplikacije, zato sto su za hardver su vec ispucane sve mogucnosti). Za novac ne brinite, i ja imam za egzoticna letovanja svake godine i za najnoviji iPhone. Lep pozdrav.

zivkovic

pre 3 godine

Androidaš sam i od pre par meseci koristim iPad air. Prilično sam zadovoljan, odličan uređaj, nije savršen naravno, ali vrlo fluidan. Klik i otvoriš. Sa ios 14 mislim da je počeo da štuca. Mislim da su kod nas, posto smo tunguzija, veliki problem preprodajne cene. Ponuda na KP je neverovatno bogata ali prošlogodišnji modeli imaju istu cenu kao kad su izbačeni, a polovni padnu za 50 EUR. Verovatno će i naše početne cene biti jače, prvo u EUR pa onda još plus zbog lagerovanih modela koje neće da spuste. Danas više nisu neke razlike između flagship modela po performansama. Ja bih prešao samo iz dosade.realno, za to više nema neke potrebe. Samsungovi ekrani su i dalje neprevaziđeni. Zato ih apple stavlja samo u top modele. Priča se da će u jeftinije da stavi kineski boe, jer će svi biti led. Treba obratiti pažnju na pwm u tom slučaju. Inače većina leakova za cene tvrdi 50 dolara više u odnosu na članak, ali mislim da je strategija apple da spusti, primer novi air.

rekt

pre 3 godine

Neverovatno kako se drndroidaši zaleću da ostave zajedljive i snishodljive komentare na svaku vest o Apple-u. Mimove možemo da pravimo.

dragan jove torbica

pre 3 godine

Aleks Proizvodnja 11 Pro Max košta preko 600 evra, ali ajde, nek si ti pametan.
(Dior, 09. oktobar 2020 17:00)

toliko mozdac kosta proizvodnja samsung fold telefona.

11 pro max kosta nesto ispod 490 dolara ili ti oko 418 evra

guglaj ako ne verujes.

dragan jove torbica

pre 3 godine

Niko nije rekao da Samsung i Huavei nemaju u ponudi jeftinije modele, ali mi mije jasno kako je dati 650 evra za Ajfon šišanje ovaca, a za Samsung isto toliko ili čak više razumna odluka.
(realno, 09. oktobar 2020 15:59)

zato sto na iphonu ne mogu da vidim koliko mi slika zauzima memorije odnosno koje je rezolucije sto ne mogu da povezem tel sa bilo kojim kompom i prebacim slike imenik muziku ili bilo sta stk zelim.

sto ne mogu da otvorim datoteke i organizujem podatke kako ja hocu.

ne mogu da povezem flesku sa tel i prebacim sa telefona podatke mislim moze al mi treba dodatak od 100evra.

i najbitnije sto osnovna verzija ima 64gb memorija a ne moze sd memoriska a sledeca memorija 256 kosta 200evra vise. a brza sd card od 256gb kosta 30evra.

e zato apple sisa ovce.

apple je dobar za ljude koji zele pouzdan tel ali koji nisu previse zahtevni.

ON, zti

pre 3 godine

130€ sam platio stariji SE. Do skora sam imao androide, prvo šljamsung, potom huavei, na kraju œiaomi. Uvek sam bio prezadovoljan, a od jula sam na iOsu. 51:49 za iOs, zbog jednostavnoati, ostalo je sve isto.

Đokče

pre 3 godine

Toliko će da koštaju!? Ljudi, da li ste normalni!? ZURKOLOMAC ni ovog puta neće imati para ni za ovu generaciju iPhone-a. Čak ni za taj iPhone mini!

Zar svi moramo ponovo da ga slušamo kako će da stručno kukumavči sa bogatim rečnikom poput: "ventilisani", "jabukoidni", "smetlari", "Zadruga", "roza bojom", "plitkoumnim", "jabučarima", "iSmećem", "iKršem"...itd.

Ponavljam, nije glup dečko uopšte. Zna sve: i da kuca, i da koristi "restart" i CTRL + ALT + DEL, i da "root"-uje....sve zna. Čak i gramatiku nabode, tu i tamo...

Nema veze, ZURKOLOMAC, biće para i drugih devojaka. Idemo dalje...

Marko

pre 3 godine

Iphone nije smartphone, on je dijagnoza. Kome nije jasno na sta mislim, neka pogleda sliku u ogledalu bilo koje influenserke ili instagram zvezde. Za sve normalne ljubitelje i poznavaoce tehnoligije, velika anti-reklama. Nemoguce da bas one, i to sve najbolje poznaju tehnologiju i biraju bas iphone. I nemojte sa pricom da je to jer ima najbolju kameru, pogledajte bilo koji sajt koji ih testira i videcete da je odavno samo pri vrhu, daleko od najboljeg.

Mr. White

pre 3 godine

Evo vec 5. godina kako guram sa 6s, zamenio sam bateriju i to je to, ostalo savrseno. Dobro zaradjujem i nije do para ali ne razumem da neko moze dati 600+ evra za telefon (koji god). Nemojte se prepustiti tom ludilu, ima toliko lepsih a jeftinijih stvari u zivotu

rabadzija

pre 3 godine

A pišeš sa Androida
(Aleksandar, 09. oktobar 2020 19:04)

Da pisem sa Andoida, zato sto mi je lakse sa tableta, nego sa telefona, gde je tu problem? Evo, samo za tebe sam ovo napisao sa Iphona!

грађаниОПН

pre 3 godine

Они исмевају сопствене муштерије. Што се црна тиче, оне су сасвим у реду. Али ако буде без пуњача и слушалица.. то је потпуно непоштовање.

XXX

pre 3 godine

@ (Zigfrid, 09. oktobar 2020 16:13): isti slučaj. Cekam da izbace 12-icu pa da uzmem 11 Pro kada mu padne cena (na ugovor ovde u USA).

Zuba

pre 3 godine

Ajde Srbende dižite kredite za novi iPhone!
(Srki, 9. oktobar 2020 17:24)

Pre cu da dignem za kola koja su mi potrebnija. Inace koristim stari SE i sasvim mi je dovoljan pre svega zbog velicine.

Iphone golisavi

pre 3 godine

Koliko sam shvatio,novi model ce "mozda" doci sa manjim kapacitetom baterije,bez slusalica i bez punjaca i to 1400 Evra za Evropsko trziste.

Pseudoharms

pre 3 godine

@Bela jabuka E moj druže, hvališ se iwatch-om... To nose deca, ne odrasli muškarci, naročito ne oni koji vole "skupe igračke". Lepo ja rekoh dole, statusni simbol za sirotinju.

dragan jove torbica

pre 3 godine

Zamisli, daš 700$ za telefon i ne dobiješ punjač za njega!? Čovečanstvo treba ozbiljan reset! Kuda ovo vodi? Meni nije jasno...
(mamba#24, 09. oktobar 2020 21:18)

upravo tako pre neki dan pogleda odpakivanje nokia n93i
u kompletu dosao punjac slusalice usb kablo, kablo za povezivanje sa tv.
i sve to za tel od 600evra.

tel koji je imao 3x opticki zum

Žarko

pre 3 godine

Ne brinite se za nedostatak punjača u kutiji. Odma posle njih će i Samsung i ostali proizvođači to ukinuti. Kao i 3,5 mm priključak, airpods itd...

marko_sthlm

pre 3 godine

@ "imam dobro placen posao pa mogu svake godine sebi da priustim novi model i da odem na letovanje u egzoticne krajeve bez da osetim to tako da me ovi sa "ovce" komentarima uvek nasmeju jer znam da jedva krpe kraj sa krajem :)
(najjaci, 09. oktobar 2020 20:26)"


A taman ustanovismo da su ove cene iPhone-a dosta niže nego Samsung Galaxy flagship i ovaj preklopni.

axel

pre 3 godine

12 pro max=xbox series s+55" 4k tv+tablet od 200eur+honor 9x ili poco x3

blago bogatim stanovnicima nase postoj3bine kada im je ova racunica jednaka

bela jabuka

pre 3 godine

Već dobrih 12 godina koristim apple sve od telefona, racunara, sata.
Ne hvalim se ovim, zista jeste skupa igračka ali zato svi skupa mu mogu pljunuti pod prozor.
Ništa se nemoze uporediti sa kvalitetom i njegovim operativnim sistemom. Sve je to 3 puta pa i više iznad svake poslednje ponude windowsa , i svih ostalih sistema koji se nalaze na tržištu.
Milsim da ovi sada telefoni nisu dorasli poslednjoj generaciji PRO.

najjaci

pre 3 godine

imam dobro placen posao pa mogu svake godine sebi da priustim novi model i da odem na letovanje u egzoticne krajeve bez da osetim to tako da me ovi sa "ovce" komentarima uvek nasmeju jer znam da jedva krpe kraj sa krajem :)

Aleksandar

pre 3 godine

@rabadzija Ja cu kupiti ovaj mini, cim se pojavi, a vi me nazivajte ovcom ili kako god! Mene ti telefoni uopste ne interesuju, ni performanse, ni igrice, ni sta sve radi,sta moze, nista me ne zanima, dovoljno mi je da je malih dimenzija i da mi istog momenta otvori ono sto hocu! Trenutno koristim stari SE bas zato sto je jedini tih dimenzija, tako da taj od 5,8 inca bice sasvim dobar. I ne shvatam to, da su ljudi koji mogu to opusteno sebi da kupe, glupi, ovce, itd!? Sta su onda oni koji ne mogu nista da kupe?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rabadzija, 9. oktobar 2020 18:27) # Link komentara

A pišeš sa Androida

Straight Outta München

pre 3 godine

U Srbiji postoje dve grupe ljudi, oni koji ne mogu da priuste novi iPhone, koji isti pljuju, a druga grupa ljudi je ona koja sa platom od 300-400e uzima iPhone i placa racun mesecno 7 hiljada.

marko_sthlm

pre 3 godine

"Standarni iPhone 12 će verovatno da košta 699$ za model od 128GB, a 799$ za model od 256GB prostora za skladištenje podataka."

Pa ovo 30-50% jeftinije od Galaxy 20. I veoma veoma jeftinije od Samsungovog preklopnog.

Kako će sada iPhon-ovci da kažu da ovi što kupuju Samsung su zapravo zavidni i da kupuju "šljamsung" jer nemaju lovu za iPhone?

Mada ako ovakav odnos cena ostane neću ostati veran Galaxy-ju jer se vidi da to može i dosta jeftinije. Kako ne bih bio iPhone-ovca, tako neću da budem Samsung-ovca.

rabadzija

pre 3 godine

Ja cu kupiti ovaj mini, cim se pojavi, a vi me nazivajte ovcom ili kako god! Mene ti telefoni uopste ne interesuju, ni performanse, ni igrice, ni sta sve radi,sta moze, nista me ne zanima, dovoljno mi je da je malih dimenzija i da mi istog momenta otvori ono sto hocu! Trenutno koristim stari SE bas zato sto je jedini tih dimenzija, tako da taj od 5,8 inca bice sasvim dobar. I ne shvatam to, da su ljudi koji mogu to opusteno sebi da kupe, glupi, ovce, itd!? Sta su onda oni koji ne mogu nista da kupe?

Iphone man

pre 3 godine

Iphone mozes neciji da dizaktiviras, dovoljno je da pustis
gomilu slika, ponestane memorije ako nema ICloud i jedina opcija da se opet koristi je resetovanje a baza podataka, slike i sve ostalo se izgubi, sto nije slucaj sa Android.
Zvanicna verzija koju ce vam objasniti, bice da ste ukucali vise od 10 puta pogresnu sifru.
Aktivacija Apple ID ako je telefon zakljucan, jer se password zaboravio a isto ostavilo za kasnije, slace vam na zakljucan telefon da isti aktivirate, sto je
nemoguce.
Dva primera koji pokazuju koliko je
Iphone smesan i kako realno softver zaostaje za ostalim

Wlado

pre 3 godine

Ne volim iphone ali sam predugo cekao moderan android telefon ispod 5.5 inca ekranom preko celog stakla. Ni jedan android proizvodjac to nije u stanju da ponudi. Posle iphone 12mini,videcete,svi proizvodjaci ce poceti da prave sub 5.5 inca telefone... Ne znam kako su uspeli masu da ubede da nose televizore i tablete u dzepovima...

NYC

pre 3 godine

Све ово лепо звучи али док телефони дођу у продају у Европи најјефтинији модел ће бити 1000е.
(Apolo, 9. oktobar 2020 14:35)

To je zato sto imate i 18-27% VAT tj. PDV(zavisi od države do države u Evropi) i još extra 10-15% na carinu.

Goran

pre 3 godine

Ovo i jesu realne cene. Svaka cast. I ajfon dolazi na kinesku poslovnu filozofiju. Daj vise za manje para i prodavaj. Ajfon ce jos vezbati konkurentnost ali krenuo je u dobrom pravcu. Nakon ove vesti vise necu kritikovati najgore sto mogu taj brend ali cu lajati pomalo cisto da znaju da ih pratim.

Zigfrid

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

Ja i dalje furam 6s, naravo sa najnovijim ažuriranjem OS. Nije mi štucnuo nijednom za sve ove godine.

Hladan

pre 3 godine

Sasvim slucajno sam dobio na poklon iphone, star 5 godina, 6s+ i poklonio cerki koja ide u 5.razred, sta ce to meni.



Ja mislim da ga voli vise nego mene?

Nikola Chicago

pre 3 godine

Samsung Galaxy A71 5G košta 500 dolara u Americi preko Amazona. Ima 128GB memorije, odlične kamere, veliki Amoled ekran i radi potpuno lepo. Ali u Americi nema tržište jer nije iPhone, njihov proizvod i plus uz to najbolji telefon. Amerikanci su patriote, znaju zašto rade i zato i puno rade, takvih nema u Evropi, i zato su sila.

Zoran

pre 3 godine

"...Tako se procenjuje i da bi nova iPhone 12 serija mogla da stiže bez punjača i bez slušalica u kutiji, ali i sa manjim kapacitetom baterije što će, verovatno, značiti da nema osvežavanja ekrana od 120Hz..."

Sledeći put ne dobijate ništa osim obloga za glavu i sve to za "cijenu pravu sitnicu"...

Legend

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

A ko je ikada tvrdio da Samsung, Huawei... Nemaju podjednako ili čak i skuplje modele od Applea ali činjenica je da dugi niz godina pored ovih skupih imaju i cenovno prihvatljive a opet i više nego dovoljno sposobne uređaje Apple je tek od skoro uveo i jeftinije modele poput ovog minija ali i on je ipak čak 650 eura pre desetak godina toliko su koštali top modeli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 9. oktobar 2020 14:38)

Razlog je prost,iPhone je jedini način da se uđe u apple ecosystem,što znači ako si u tom sistemu,odnosno imaš ipad,macbook,mac i hoćeš telefon teško da ćeš kupiti android,nego si prinuđen da kupiš apple i onda ti lepo grunu cenu kako njima odgovara.A na kraju krajeva ovde gde ja živim naprimer retko šta sem Applea i Samsung Flagshipsa se i koristi,pretpostavljam da je tako i u drugim mestima gde je standard života znatno iznad onog u Srbiji,tako da nisu ovo neke preterano velike pare ako vam je plata "normalna" a ne 300 evra mesečno. Ne treba da krivite apple za ove cene,treba da krivite državu što ne možete da priuštite ni prostu stvar kao što je telefon jednom u nekoliko godina.

Otheym

pre 3 godine

Najnovije glasine kažu da 12 Mini kreće od 699$ pri čemu neće biti punjača i slušalica. U suštini ko od ranije ima IPhone njemu još jedan par punjača i slušalica ne trebaju, ko nema moraće da plati onoliko koliko bi telefon koštao da stiže sa njima.
Takođe, pominje se da model za Ameriku i ostatak sveta neće biti isti (model za Ameriku će podržavati dodatne 5G standarde koje ostali neće).
Osvežavanje ekrana ostaje kao i do sada, kamere takođe (mini i običan 2 kamere, pro verzije 3 kamere plus dodatni senzori).
Po meni IPhone 12 mini je najzanimljiviji uređaj, budući da je ima karakteristike koje smo se nadali da će SE imati - mali telefon, ekran preko cele površine sa svim karakteristikama jednog IPhone-a i uz to je najpristupačniji. Plus što praktično neće imati konkurenciju na tržištu (osim možda Pixel 4a i S10e kome za 6 meseci ističe podrška).
Ostali su standardna nadgradnja na tri prošlogodišnja modela.

realno

pre 3 godine

@Nebojša

Niko nije rekao da Samsung i Huavei nemaju u ponudi jeftinije modele, ali mi mije jasno kako je dati 650 evra za Ajfon šišanje ovaca, a za Samsung isto toliko ili čak više razumna odluka.

Aleks

pre 3 godine

Kako u Apple-u odredjuju konacnu maloprodajnu cenu telefona?
Proizvodnja: $50
Distribucija $10
Marketing $50
Troskovi $10
______________
Ukupno $120
doda se 0 na kraju
Final cena $1200

Apolo

pre 3 godine

Све ово лепо звучи али док телефони дођу у продају у Европи најјефтинији модел ће бити 1000е.

Nebojša

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

A ko je ikada tvrdio da Samsung, Huawei... Nemaju podjednako ili čak i skuplje modele od Applea ali činjenica je da dugi niz godina pored ovih skupih imaju i cenovno prihvatljive a opet i više nego dovoljno sposobne uređaje Apple je tek od skoro uveo i jeftinije modele poput ovog minija ali i on je ipak čak 650 eura pre desetak godina toliko su koštali top modeli.

Aleksandar

pre 3 godine

@Slabe cene, nije nesto ok. Da je bar 3000$ pa da razmislim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cile, 9. oktobar 2020 14:17)

# Link komentara
Evo ljubitelj iphona se odmah javio

realno

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.

realno

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.

realno

pre 3 godine

@Nebojša

Niko nije rekao da Samsung i Huavei nemaju u ponudi jeftinije modele, ali mi mije jasno kako je dati 650 evra za Ajfon šišanje ovaca, a za Samsung isto toliko ili čak više razumna odluka.

Apolo

pre 3 godine

Све ово лепо звучи али док телефони дођу у продају у Европи најјефтинији модел ће бити 1000е.

Aleks

pre 3 godine

Kako u Apple-u odredjuju konacnu maloprodajnu cenu telefona?
Proizvodnja: $50
Distribucija $10
Marketing $50
Troskovi $10
______________
Ukupno $120
doda se 0 na kraju
Final cena $1200

Nebojša

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

A ko je ikada tvrdio da Samsung, Huawei... Nemaju podjednako ili čak i skuplje modele od Applea ali činjenica je da dugi niz godina pored ovih skupih imaju i cenovno prihvatljive a opet i više nego dovoljno sposobne uređaje Apple je tek od skoro uveo i jeftinije modele poput ovog minija ali i on je ipak čak 650 eura pre desetak godina toliko su koštali top modeli.

Zoran

pre 3 godine

"...Tako se procenjuje i da bi nova iPhone 12 serija mogla da stiže bez punjača i bez slušalica u kutiji, ali i sa manjim kapacitetom baterije što će, verovatno, značiti da nema osvežavanja ekrana od 120Hz..."

Sledeći put ne dobijate ništa osim obloga za glavu i sve to za "cijenu pravu sitnicu"...

rabadzija

pre 3 godine

Ja cu kupiti ovaj mini, cim se pojavi, a vi me nazivajte ovcom ili kako god! Mene ti telefoni uopste ne interesuju, ni performanse, ni igrice, ni sta sve radi,sta moze, nista me ne zanima, dovoljno mi je da je malih dimenzija i da mi istog momenta otvori ono sto hocu! Trenutno koristim stari SE bas zato sto je jedini tih dimenzija, tako da taj od 5,8 inca bice sasvim dobar. I ne shvatam to, da su ljudi koji mogu to opusteno sebi da kupe, glupi, ovce, itd!? Sta su onda oni koji ne mogu nista da kupe?

Wlado

pre 3 godine

Ne volim iphone ali sam predugo cekao moderan android telefon ispod 5.5 inca ekranom preko celog stakla. Ni jedan android proizvodjac to nije u stanju da ponudi. Posle iphone 12mini,videcete,svi proizvodjaci ce poceti da prave sub 5.5 inca telefone... Ne znam kako su uspeli masu da ubede da nose televizore i tablete u dzepovima...

Aleksandar

pre 3 godine

@rabadzija Ja cu kupiti ovaj mini, cim se pojavi, a vi me nazivajte ovcom ili kako god! Mene ti telefoni uopste ne interesuju, ni performanse, ni igrice, ni sta sve radi,sta moze, nista me ne zanima, dovoljno mi je da je malih dimenzija i da mi istog momenta otvori ono sto hocu! Trenutno koristim stari SE bas zato sto je jedini tih dimenzija, tako da taj od 5,8 inca bice sasvim dobar. I ne shvatam to, da su ljudi koji mogu to opusteno sebi da kupe, glupi, ovce, itd!? Sta su onda oni koji ne mogu nista da kupe?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rabadzija, 9. oktobar 2020 18:27) # Link komentara

A pišeš sa Androida

Legend

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

A ko je ikada tvrdio da Samsung, Huawei... Nemaju podjednako ili čak i skuplje modele od Applea ali činjenica je da dugi niz godina pored ovih skupih imaju i cenovno prihvatljive a opet i više nego dovoljno sposobne uređaje Apple je tek od skoro uveo i jeftinije modele poput ovog minija ali i on je ipak čak 650 eura pre desetak godina toliko su koštali top modeli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 9. oktobar 2020 14:38)

Razlog je prost,iPhone je jedini način da se uđe u apple ecosystem,što znači ako si u tom sistemu,odnosno imaš ipad,macbook,mac i hoćeš telefon teško da ćeš kupiti android,nego si prinuđen da kupiš apple i onda ti lepo grunu cenu kako njima odgovara.A na kraju krajeva ovde gde ja živim naprimer retko šta sem Applea i Samsung Flagshipsa se i koristi,pretpostavljam da je tako i u drugim mestima gde je standard života znatno iznad onog u Srbiji,tako da nisu ovo neke preterano velike pare ako vam je plata "normalna" a ne 300 evra mesečno. Ne treba da krivite apple za ove cene,treba da krivite državu što ne možete da priuštite ni prostu stvar kao što je telefon jednom u nekoliko godina.

Otheym

pre 3 godine

Najnovije glasine kažu da 12 Mini kreće od 699$ pri čemu neće biti punjača i slušalica. U suštini ko od ranije ima IPhone njemu još jedan par punjača i slušalica ne trebaju, ko nema moraće da plati onoliko koliko bi telefon koštao da stiže sa njima.
Takođe, pominje se da model za Ameriku i ostatak sveta neće biti isti (model za Ameriku će podržavati dodatne 5G standarde koje ostali neće).
Osvežavanje ekrana ostaje kao i do sada, kamere takođe (mini i običan 2 kamere, pro verzije 3 kamere plus dodatni senzori).
Po meni IPhone 12 mini je najzanimljiviji uređaj, budući da je ima karakteristike koje smo se nadali da će SE imati - mali telefon, ekran preko cele površine sa svim karakteristikama jednog IPhone-a i uz to je najpristupačniji. Plus što praktično neće imati konkurenciju na tržištu (osim možda Pixel 4a i S10e kome za 6 meseci ističe podrška).
Ostali su standardna nadgradnja na tri prošlogodišnja modela.

Zigfrid

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

Ja i dalje furam 6s, naravo sa najnovijim ažuriranjem OS. Nije mi štucnuo nijednom za sve ove godine.

Hladan

pre 3 godine

Sasvim slucajno sam dobio na poklon iphone, star 5 godina, 6s+ i poklonio cerki koja ide u 5.razred, sta ce to meni.



Ja mislim da ga voli vise nego mene?

Straight Outta München

pre 3 godine

U Srbiji postoje dve grupe ljudi, oni koji ne mogu da priuste novi iPhone, koji isti pljuju, a druga grupa ljudi je ona koja sa platom od 300-400e uzima iPhone i placa racun mesecno 7 hiljada.

NYC

pre 3 godine

Све ово лепо звучи али док телефони дођу у продају у Европи најјефтинији модел ће бити 1000е.
(Apolo, 9. oktobar 2020 14:35)

To je zato sto imate i 18-27% VAT tj. PDV(zavisi od države do države u Evropi) i još extra 10-15% na carinu.

Žarko

pre 3 godine

Ne brinite se za nedostatak punjača u kutiji. Odma posle njih će i Samsung i ostali proizvođači to ukinuti. Kao i 3,5 mm priključak, airpods itd...

Pseudoharms

pre 3 godine

@Bela jabuka E moj druže, hvališ se iwatch-om... To nose deca, ne odrasli muškarci, naročito ne oni koji vole "skupe igračke". Lepo ja rekoh dole, statusni simbol za sirotinju.

Iphone golisavi

pre 3 godine

Koliko sam shvatio,novi model ce "mozda" doci sa manjim kapacitetom baterije,bez slusalica i bez punjaca i to 1400 Evra za Evropsko trziste.

Aleksandar

pre 3 godine

@Slabe cene, nije nesto ok. Da je bar 3000$ pa da razmislim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cile, 9. oktobar 2020 14:17)

# Link komentara
Evo ljubitelj iphona se odmah javio

marko_sthlm

pre 3 godine

"Standarni iPhone 12 će verovatno da košta 699$ za model od 128GB, a 799$ za model od 256GB prostora za skladištenje podataka."

Pa ovo 30-50% jeftinije od Galaxy 20. I veoma veoma jeftinije od Samsungovog preklopnog.

Kako će sada iPhon-ovci da kažu da ovi što kupuju Samsung su zapravo zavidni i da kupuju "šljamsung" jer nemaju lovu za iPhone?

Mada ako ovakav odnos cena ostane neću ostati veran Galaxy-ju jer se vidi da to može i dosta jeftinije. Kako ne bih bio iPhone-ovca, tako neću da budem Samsung-ovca.

bela jabuka

pre 3 godine

Već dobrih 12 godina koristim apple sve od telefona, racunara, sata.
Ne hvalim se ovim, zista jeste skupa igračka ali zato svi skupa mu mogu pljunuti pod prozor.
Ništa se nemoze uporediti sa kvalitetom i njegovim operativnim sistemom. Sve je to 3 puta pa i više iznad svake poslednje ponude windowsa , i svih ostalih sistema koji se nalaze na tržištu.
Milsim da ovi sada telefoni nisu dorasli poslednjoj generaciji PRO.

Zuba

pre 3 godine

Ajde Srbende dižite kredite za novi iPhone!
(Srki, 9. oktobar 2020 17:24)

Pre cu da dignem za kola koja su mi potrebnija. Inace koristim stari SE i sasvim mi je dovoljan pre svega zbog velicine.

axel

pre 3 godine

12 pro max=xbox series s+55" 4k tv+tablet od 200eur+honor 9x ili poco x3

blago bogatim stanovnicima nase postoj3bine kada im je ova racunica jednaka

dragan jove torbica

pre 3 godine

Zamisli, daš 700$ za telefon i ne dobiješ punjač za njega!? Čovečanstvo treba ozbiljan reset! Kuda ovo vodi? Meni nije jasno...
(mamba#24, 09. oktobar 2020 21:18)

upravo tako pre neki dan pogleda odpakivanje nokia n93i
u kompletu dosao punjac slusalice usb kablo, kablo za povezivanje sa tv.
i sve to za tel od 600evra.

tel koji je imao 3x opticki zum

Nikola Chicago

pre 3 godine

Samsung Galaxy A71 5G košta 500 dolara u Americi preko Amazona. Ima 128GB memorije, odlične kamere, veliki Amoled ekran i radi potpuno lepo. Ali u Americi nema tržište jer nije iPhone, njihov proizvod i plus uz to najbolji telefon. Amerikanci su patriote, znaju zašto rade i zato i puno rade, takvih nema u Evropi, i zato su sila.

rabadzija

pre 3 godine

A pišeš sa Androida
(Aleksandar, 09. oktobar 2020 19:04)

Da pisem sa Andoida, zato sto mi je lakse sa tableta, nego sa telefona, gde je tu problem? Evo, samo za tebe sam ovo napisao sa Iphona!

najjaci

pre 3 godine

imam dobro placen posao pa mogu svake godine sebi da priustim novi model i da odem na letovanje u egzoticne krajeve bez da osetim to tako da me ovi sa "ovce" komentarima uvek nasmeju jer znam da jedva krpe kraj sa krajem :)

Goran

pre 3 godine

Ovo i jesu realne cene. Svaka cast. I ajfon dolazi na kinesku poslovnu filozofiju. Daj vise za manje para i prodavaj. Ajfon ce jos vezbati konkurentnost ali krenuo je u dobrom pravcu. Nakon ove vesti vise necu kritikovati najgore sto mogu taj brend ali cu lajati pomalo cisto da znaju da ih pratim.

marko_sthlm

pre 3 godine

@ "imam dobro placen posao pa mogu svake godine sebi da priustim novi model i da odem na letovanje u egzoticne krajeve bez da osetim to tako da me ovi sa "ovce" komentarima uvek nasmeju jer znam da jedva krpe kraj sa krajem :)
(najjaci, 09. oktobar 2020 20:26)"


A taman ustanovismo da su ove cene iPhone-a dosta niže nego Samsung Galaxy flagship i ovaj preklopni.

Iphone man

pre 3 godine

Iphone mozes neciji da dizaktiviras, dovoljno je da pustis
gomilu slika, ponestane memorije ako nema ICloud i jedina opcija da se opet koristi je resetovanje a baza podataka, slike i sve ostalo se izgubi, sto nije slucaj sa Android.
Zvanicna verzija koju ce vam objasniti, bice da ste ukucali vise od 10 puta pogresnu sifru.
Aktivacija Apple ID ako je telefon zakljucan, jer se password zaboravio a isto ostavilo za kasnije, slace vam na zakljucan telefon da isti aktivirate, sto je
nemoguce.
Dva primera koji pokazuju koliko je
Iphone smesan i kako realno softver zaostaje za ostalim

грађаниОПН

pre 3 godine

Они исмевају сопствене муштерије. Што се црна тиче, оне су сасвим у реду. Али ако буде без пуњача и слушалица.. то је потпуно непоштовање.

Desa

pre 3 godine

Svakako treba im cestitati.
Uspeli su navuci brojne ljude da imaju zarku zelju ih kupuju.
Ipak je to samo telefon, s kamerom...
A postoji velika materijalna razlika izmedju USA i Srbije

XXX

pre 3 godine

@ (Zigfrid, 09. oktobar 2020 16:13): isti slučaj. Cekam da izbace 12-icu pa da uzmem 11 Pro kada mu padne cena (na ugovor ovde u USA).

Marko

pre 3 godine

Iphone nije smartphone, on je dijagnoza. Kome nije jasno na sta mislim, neka pogleda sliku u ogledalu bilo koje influenserke ili instagram zvezde. Za sve normalne ljubitelje i poznavaoce tehnoligije, velika anti-reklama. Nemoguce da bas one, i to sve najbolje poznaju tehnologiju i biraju bas iphone. I nemojte sa pricom da je to jer ima najbolju kameru, pogledajte bilo koji sajt koji ih testira i videcete da je odavno samo pri vrhu, daleko od najboljeg.

rekt

pre 3 godine

Neverovatno kako se drndroidaši zaleću da ostave zajedljive i snishodljive komentare na svaku vest o Apple-u. Mimove možemo da pravimo.

rani

pre 3 godine

Iphone nije smartphone, on je dijagnoza. Kome nije jasno na sta mislim, neka pogleda sliku u ogledalu bilo koje influenserke ili instagram zvezde. Za sve normalne ljubitelje i poznavaoce tehnoligije, velika anti-reklama. Nemoguce da bas one, i to sve najbolje poznaju tehnologiju i biraju bas iphone.

Ajd sad razmisli sta si napisao, pa dobro sagledaj, ko je dijagnoza, kada vec tako gledas na ljude! Da bi koristio telefon, ne moras da se razumes u tehnologiju! On meni sluzi za razgovor, da posaljem koju poruku i ponekad udjem u internet kad mi zatreba, i to je to. I sta sam ja po tebi, dijagnoza, zato sto za to koristim Iphone? Koristim ga jer mi se moze, svidja mi se velicina ekrana, zapravo, to je osnovni razlog zasto sam ga i kupio! Ovo kucam sa Androida, sta, sa ovoga nisam dijagnoza?

dragan jove torbica

pre 3 godine

Niko nije rekao da Samsung i Huavei nemaju u ponudi jeftinije modele, ali mi mije jasno kako je dati 650 evra za Ajfon šišanje ovaca, a za Samsung isto toliko ili čak više razumna odluka.
(realno, 09. oktobar 2020 15:59)

zato sto na iphonu ne mogu da vidim koliko mi slika zauzima memorije odnosno koje je rezolucije sto ne mogu da povezem tel sa bilo kojim kompom i prebacim slike imenik muziku ili bilo sta stk zelim.

sto ne mogu da otvorim datoteke i organizujem podatke kako ja hocu.

ne mogu da povezem flesku sa tel i prebacim sa telefona podatke mislim moze al mi treba dodatak od 100evra.

i najbitnije sto osnovna verzija ima 64gb memorija a ne moze sd memoriska a sledeca memorija 256 kosta 200evra vise. a brza sd card od 256gb kosta 30evra.

e zato apple sisa ovce.

apple je dobar za ljude koji zele pouzdan tel ali koji nisu previse zahtevni.

ON, zti

pre 3 godine

130€ sam platio stariji SE. Do skora sam imao androide, prvo šljamsung, potom huavei, na kraju œiaomi. Uvek sam bio prezadovoljan, a od jula sam na iOsu. 51:49 za iOs, zbog jednostavnoati, ostalo je sve isto.

srb

pre 3 godine

@spin
Jesi li video galaxy fold kod nekoga? Jel ga ima iko od ljudi koje poznajes? Fold nije namenjen sirokim narodnim masama za razliku od iphonea bez punjaca i slusalica, ako i tel dobiju za te pare da budu srecni

realno

pre 3 godine

@dragan jove torbica

To što ste nabrojali su već lični afiniteti, nekome to odgovara nekome ne. Nekome smeta otvorenost androida. Za mene je veće šišanje što s10e košta isto kao i SE, a Samsungiv model dobija podršku još 6 meseci i to je to. Žalosno, s obzirom da je u pitanbu peošlogodišnji model.

C i n i k

pre 3 godine

Samsung Galaxy A71 5G košta 500 dolara u Americi preko Amazona. Ima 128GB memorije, odlične kamere, veliki Amoled ekran i radi potpuno lepo. Ali u Americi nema tržište jer nije iPhone, njihov proizvod i plus uz to najbolji telefon. Amerikanci su patriote, znaju zašto rade i zato i puno rade, takvih nema u Evropi, i zato su sila.
(Nikola Chicago, 09. oktobar 2020 16:46


U USA iPhone ima svega 30% trzista, ostalo je drndoid..

dragan jove torbica

pre 3 godine

Aleks Proizvodnja 11 Pro Max košta preko 600 evra, ali ajde, nek si ti pametan.
(Dior, 09. oktobar 2020 17:00)

toliko mozdac kosta proizvodnja samsung fold telefona.

11 pro max kosta nesto ispod 490 dolara ili ti oko 418 evra

guglaj ako ne verujes.

***Njan***

pre 3 godine

Sve ok,ali XAIOMI kida,imam ga 5 meseci i prezadovoljan sam.Brzinu,bateriju (+plus extra brzo punjenje) i kameru bih istakao kao naj prednosti,kao i odnos cene i kvaliteta.
Tri puta meri,jednom seci...Srecna kupovina!

Aleksandar

pre 3 godine

@Već dobrih 12 godina koristim apple sve od telefona, racunara, sata.
Ne hvalim se ovim, zista jeste skupa igračka ali zato svi skupa mu mogu pljunuti pod prozor.
Ništa se nemoze uporediti sa kvalitetom i njegovim operativnim sistemom. Sve je to 3 puta pa i više iznad svake poslednje ponude windowsa , i svih ostalih sistema koji se nalaze na tržištu.
Milsim da ovi sada telefoni nisu dorasli poslednjoj generaciji PRO.

Pogledaj windows danas ja godinama nemam problem ne znam Šta ti možeš da uradiš a ja ne da ne pominjemo gajming .
Predugo si na jednom sistemu. Što se telefona tiče Android OS je zaista napredovao a iphone još uvek ne možeš sa swipe da skloniš notifikaciju . Meni uopšte nije jasno zasto je Windows phone propao .

Đokče

pre 3 godine

Toliko će da koštaju!? Ljudi, da li ste normalni!? ZURKOLOMAC ni ovog puta neće imati para ni za ovu generaciju iPhone-a. Čak ni za taj iPhone mini!

Zar svi moramo ponovo da ga slušamo kako će da stručno kukumavči sa bogatim rečnikom poput: "ventilisani", "jabukoidni", "smetlari", "Zadruga", "roza bojom", "plitkoumnim", "jabučarima", "iSmećem", "iKršem"...itd.

Ponavljam, nije glup dečko uopšte. Zna sve: i da kuca, i da koristi "restart" i CTRL + ALT + DEL, i da "root"-uje....sve zna. Čak i gramatiku nabode, tu i tamo...

Nema veze, ZURKOLOMAC, biće para i drugih devojaka. Idemo dalje...

...

pre 3 godine

@(bela jabuka, 9. oktobar 2020 20:27)
Ja ne robujem trendovima, niti mislim da li je nesto PRO ili nije. Ja koristim samo ono sto mi treba, dakle Samsung J1 (bar mislim da je taj). 100 evra placen nov, ima skoro sve funkcije kao i iPhone od 1000-1200 evra, dakle pozive, poruke, internet, Viber, Messenger i fotoaparat. Mozda ima i nesto vise, stvarno ne znam, ne koristim. Kao sto rekoh, koristim samo ono sto mi TREBA. I jel znate sta? Presrecan sam zbog toga! I sa ovim telefonom mogu besplatno da skidam sve aplikacije a sa iPhone-om bih morao da placam (a toga ce biti sve vise i bice sve skuplje zato sto Apple prebacuje biznis model na aplikacije, zato sto su za hardver su vec ispucane sve mogucnosti). Za novac ne brinite, i ja imam za egzoticna letovanja svake godine i za najnoviji iPhone. Lep pozdrav.

herzeg_trebinje-cupertino

pre 3 godine

Ovaj iphone ce da razvali planetu, i bit ce najbolji ikada ! Iz prve ruke: Na 12 max pro cak 5x opticki zoom i 47%veći senzor, 1,7 otvor blende, Novi retina xdr display. Ovo je smrtni udarac za kameru huaweia, i samo se cekao trenutak da Apple ovo odradi.

Mr. White

pre 3 godine

Evo vec 5. godina kako guram sa 6s, zamenio sam bateriju i to je to, ostalo savrseno. Dobro zaradjujem i nije do para ali ne razumem da neko moze dati 600+ evra za telefon (koji god). Nemojte se prepustiti tom ludilu, ima toliko lepsih a jeftinijih stvari u zivotu

C i n i k

pre 3 godine

Ne treba da krivite apple za ove cene,treba da krivite državu što ne možete da priuštite ni prostu stvar kao što je telefon jednom u nekoliko godina.
(Legend, 09. oktobar 2020 15:32)


Aj smanji strasti malo, u SRB svaki covek ima po 2,3 telefona a iPhone uopste nije retka stvar, stavise, medjutim drnoid je prakticniji i jeftiniji i to je cela filosofija.

zivkovic

pre 3 godine

Androidaš sam i od pre par meseci koristim iPad air. Prilično sam zadovoljan, odličan uređaj, nije savršen naravno, ali vrlo fluidan. Klik i otvoriš. Sa ios 14 mislim da je počeo da štuca. Mislim da su kod nas, posto smo tunguzija, veliki problem preprodajne cene. Ponuda na KP je neverovatno bogata ali prošlogodišnji modeli imaju istu cenu kao kad su izbačeni, a polovni padnu za 50 EUR. Verovatno će i naše početne cene biti jače, prvo u EUR pa onda još plus zbog lagerovanih modela koje neće da spuste. Danas više nisu neke razlike između flagship modela po performansama. Ja bih prešao samo iz dosade.realno, za to više nema neke potrebe. Samsungovi ekrani su i dalje neprevaziđeni. Zato ih apple stavlja samo u top modele. Priča se da će u jeftinije da stavi kineski boe, jer će svi biti led. Treba obratiti pažnju na pwm u tom slučaju. Inače većina leakova za cene tvrdi 50 dolara više u odnosu na članak, ali mislim da je strategija apple da spusti, primer novi air.

Veliki brat

pre 3 godine

Meni uopšte nije jasno zasto je Windows phone propao .
(Aleksandar, 10. oktobar 2020 10:07)

Evo konkretno za Srbiju, a u globalnim razmerama je situacija još gora po ovim pitanjima:
- Nikad se nije pojavio Parking manijak za WinPhone, samo Parking.SRB koji je bio ok neko vreme, ali kako su parking servisi uvodili nove opcije, ova aplikacija nije uspevala to da isprati.
- Nisam imao aplikaciju za e-banking, dok su iOS i Android imali, mada svakako više koristim e-banking na računaru, milioni korisnika širom sveta su zbog ovoga zaobilazili WinPhone.
- Iako su meni bile bolja opcija, nekome su "pločice" smetale na telefonu, naročito preko 90% onih "smotanih" korisnika nisu mogli da nauče da dodatne opcije dobiju držanjem prsta par sekundi na pločici (ekvivalent desnom kliku mišem na računaru).

I još ko zna koliko razloga, a možda je primaran bio odbojnost prema Microsoft-u, međutim sa današnje vremenske distance Google je mnogo gori od MS-a, ili su tu negde.

Uglavnom, za nedostatak pojedinih aplikacija za WinPhone kriv je sam MS, jer nije olakšao developerima razvoj aplikacija, i to je glavni razlog.

bela jabuka

pre 3 godine

Već dobrih 12 godina koristim apple sve od telefona, racunara, sata.
Ne hvalim se ovim, zista jeste skupa igračka ali zato svi skupa mu mogu pljunuti pod prozor.
Ništa se nemoze uporediti sa kvalitetom i njegovim operativnim sistemom. Sve je to 3 puta pa i više iznad svake poslednje ponude windowsa , i svih ostalih sistema koji se nalaze na tržištu.
Milsim da ovi sada telefoni nisu dorasli poslednjoj generaciji PRO.

Aleks

pre 3 godine

Kako u Apple-u odredjuju konacnu maloprodajnu cenu telefona?
Proizvodnja: $50
Distribucija $10
Marketing $50
Troskovi $10
______________
Ukupno $120
doda se 0 na kraju
Final cena $1200

najjaci

pre 3 godine

imam dobro placen posao pa mogu svake godine sebi da priustim novi model i da odem na letovanje u egzoticne krajeve bez da osetim to tako da me ovi sa "ovce" komentarima uvek nasmeju jer znam da jedva krpe kraj sa krajem :)

Iphone man

pre 3 godine

Iphone mozes neciji da dizaktiviras, dovoljno je da pustis
gomilu slika, ponestane memorije ako nema ICloud i jedina opcija da se opet koristi je resetovanje a baza podataka, slike i sve ostalo se izgubi, sto nije slucaj sa Android.
Zvanicna verzija koju ce vam objasniti, bice da ste ukucali vise od 10 puta pogresnu sifru.
Aktivacija Apple ID ako je telefon zakljucan, jer se password zaboravio a isto ostavilo za kasnije, slace vam na zakljucan telefon da isti aktivirate, sto je
nemoguce.
Dva primera koji pokazuju koliko je
Iphone smesan i kako realno softver zaostaje za ostalim

Aleksandar

pre 3 godine

@Slabe cene, nije nesto ok. Da je bar 3000$ pa da razmislim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cile, 9. oktobar 2020 14:17)

# Link komentara
Evo ljubitelj iphona se odmah javio

realno

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.

rabadzija

pre 3 godine

Ja cu kupiti ovaj mini, cim se pojavi, a vi me nazivajte ovcom ili kako god! Mene ti telefoni uopste ne interesuju, ni performanse, ni igrice, ni sta sve radi,sta moze, nista me ne zanima, dovoljno mi je da je malih dimenzija i da mi istog momenta otvori ono sto hocu! Trenutno koristim stari SE bas zato sto je jedini tih dimenzija, tako da taj od 5,8 inca bice sasvim dobar. I ne shvatam to, da su ljudi koji mogu to opusteno sebi da kupe, glupi, ovce, itd!? Sta su onda oni koji ne mogu nista da kupe?

Nebojša

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

A ko je ikada tvrdio da Samsung, Huawei... Nemaju podjednako ili čak i skuplje modele od Applea ali činjenica je da dugi niz godina pored ovih skupih imaju i cenovno prihvatljive a opet i više nego dovoljno sposobne uređaje Apple je tek od skoro uveo i jeftinije modele poput ovog minija ali i on je ipak čak 650 eura pre desetak godina toliko su koštali top modeli.

Nikola Chicago

pre 3 godine

Samsung Galaxy A71 5G košta 500 dolara u Americi preko Amazona. Ima 128GB memorije, odlične kamere, veliki Amoled ekran i radi potpuno lepo. Ali u Americi nema tržište jer nije iPhone, njihov proizvod i plus uz to najbolji telefon. Amerikanci su patriote, znaju zašto rade i zato i puno rade, takvih nema u Evropi, i zato su sila.

Straight Outta München

pre 3 godine

U Srbiji postoje dve grupe ljudi, oni koji ne mogu da priuste novi iPhone, koji isti pljuju, a druga grupa ljudi je ona koja sa platom od 300-400e uzima iPhone i placa racun mesecno 7 hiljada.

realno

pre 3 godine

@Nebojša

Niko nije rekao da Samsung i Huavei nemaju u ponudi jeftinije modele, ali mi mije jasno kako je dati 650 evra za Ajfon šišanje ovaca, a za Samsung isto toliko ili čak više razumna odluka.

Legend

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

A ko je ikada tvrdio da Samsung, Huawei... Nemaju podjednako ili čak i skuplje modele od Applea ali činjenica je da dugi niz godina pored ovih skupih imaju i cenovno prihvatljive a opet i više nego dovoljno sposobne uređaje Apple je tek od skoro uveo i jeftinije modele poput ovog minija ali i on je ipak čak 650 eura pre desetak godina toliko su koštali top modeli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 9. oktobar 2020 14:38)

Razlog je prost,iPhone je jedini način da se uđe u apple ecosystem,što znači ako si u tom sistemu,odnosno imaš ipad,macbook,mac i hoćeš telefon teško da ćeš kupiti android,nego si prinuđen da kupiš apple i onda ti lepo grunu cenu kako njima odgovara.A na kraju krajeva ovde gde ja živim naprimer retko šta sem Applea i Samsung Flagshipsa se i koristi,pretpostavljam da je tako i u drugim mestima gde je standard života znatno iznad onog u Srbiji,tako da nisu ovo neke preterano velike pare ako vam je plata "normalna" a ne 300 evra mesečno. Ne treba da krivite apple za ove cene,treba da krivite državu što ne možete da priuštite ni prostu stvar kao što je telefon jednom u nekoliko godina.

Marko

pre 3 godine

Iphone nije smartphone, on je dijagnoza. Kome nije jasno na sta mislim, neka pogleda sliku u ogledalu bilo koje influenserke ili instagram zvezde. Za sve normalne ljubitelje i poznavaoce tehnoligije, velika anti-reklama. Nemoguce da bas one, i to sve najbolje poznaju tehnologiju i biraju bas iphone. I nemojte sa pricom da je to jer ima najbolju kameru, pogledajte bilo koji sajt koji ih testira i videcete da je odavno samo pri vrhu, daleko od najboljeg.

marko_sthlm

pre 3 godine

"Standarni iPhone 12 će verovatno da košta 699$ za model od 128GB, a 799$ za model od 256GB prostora za skladištenje podataka."

Pa ovo 30-50% jeftinije od Galaxy 20. I veoma veoma jeftinije od Samsungovog preklopnog.

Kako će sada iPhon-ovci da kažu da ovi što kupuju Samsung su zapravo zavidni i da kupuju "šljamsung" jer nemaju lovu za iPhone?

Mada ako ovakav odnos cena ostane neću ostati veran Galaxy-ju jer se vidi da to može i dosta jeftinije. Kako ne bih bio iPhone-ovca, tako neću da budem Samsung-ovca.

Pseudoharms

pre 3 godine

@Bela jabuka E moj druže, hvališ se iwatch-om... To nose deca, ne odrasli muškarci, naročito ne oni koji vole "skupe igračke". Lepo ja rekoh dole, statusni simbol za sirotinju.

Zoran

pre 3 godine

"...Tako se procenjuje i da bi nova iPhone 12 serija mogla da stiže bez punjača i bez slušalica u kutiji, ali i sa manjim kapacitetom baterije što će, verovatno, značiti da nema osvežavanja ekrana od 120Hz..."

Sledeći put ne dobijate ništa osim obloga za glavu i sve to za "cijenu pravu sitnicu"...

Wlado

pre 3 godine

Ne volim iphone ali sam predugo cekao moderan android telefon ispod 5.5 inca ekranom preko celog stakla. Ni jedan android proizvodjac to nije u stanju da ponudi. Posle iphone 12mini,videcete,svi proizvodjaci ce poceti da prave sub 5.5 inca telefone... Ne znam kako su uspeli masu da ubede da nose televizore i tablete u dzepovima...

C i n i k

pre 3 godine

Samsung Galaxy A71 5G košta 500 dolara u Americi preko Amazona. Ima 128GB memorije, odlične kamere, veliki Amoled ekran i radi potpuno lepo. Ali u Americi nema tržište jer nije iPhone, njihov proizvod i plus uz to najbolji telefon. Amerikanci su patriote, znaju zašto rade i zato i puno rade, takvih nema u Evropi, i zato su sila.
(Nikola Chicago, 09. oktobar 2020 16:46


U USA iPhone ima svega 30% trzista, ostalo je drndoid..

rekt

pre 3 godine

Neverovatno kako se drndroidaši zaleću da ostave zajedljive i snishodljive komentare na svaku vest o Apple-u. Mimove možemo da pravimo.

Apolo

pre 3 godine

Све ово лепо звучи али док телефони дођу у продају у Европи најјефтинији модел ће бити 1000е.

Zigfrid

pre 3 godine

Pričajte šta hoćete, ali Samsung nije ništa jeftiniji od njih. I plus prave ogromne telefone sa podrškom od 2, maksimum 3 godine za iste pare.
(realno, 09. oktobar 2020 14:23)

Ja i dalje furam 6s, naravo sa najnovijim ažuriranjem OS. Nije mi štucnuo nijednom za sve ove godine.

***Njan***

pre 3 godine

Sve ok,ali XAIOMI kida,imam ga 5 meseci i prezadovoljan sam.Brzinu,bateriju (+plus extra brzo punjenje) i kameru bih istakao kao naj prednosti,kao i odnos cene i kvaliteta.
Tri puta meri,jednom seci...Srecna kupovina!

Otheym

pre 3 godine

Najnovije glasine kažu da 12 Mini kreće od 699$ pri čemu neće biti punjača i slušalica. U suštini ko od ranije ima IPhone njemu još jedan par punjača i slušalica ne trebaju, ko nema moraće da plati onoliko koliko bi telefon koštao da stiže sa njima.
Takođe, pominje se da model za Ameriku i ostatak sveta neće biti isti (model za Ameriku će podržavati dodatne 5G standarde koje ostali neće).
Osvežavanje ekrana ostaje kao i do sada, kamere takođe (mini i običan 2 kamere, pro verzije 3 kamere plus dodatni senzori).
Po meni IPhone 12 mini je najzanimljiviji uređaj, budući da je ima karakteristike koje smo se nadali da će SE imati - mali telefon, ekran preko cele površine sa svim karakteristikama jednog IPhone-a i uz to je najpristupačniji. Plus što praktično neće imati konkurenciju na tržištu (osim možda Pixel 4a i S10e kome za 6 meseci ističe podrška).
Ostali su standardna nadgradnja na tri prošlogodišnja modela.

axel

pre 3 godine

12 pro max=xbox series s+55" 4k tv+tablet od 200eur+honor 9x ili poco x3

blago bogatim stanovnicima nase postoj3bine kada im je ova racunica jednaka

Zuba

pre 3 godine

Ajde Srbende dižite kredite za novi iPhone!
(Srki, 9. oktobar 2020 17:24)

Pre cu da dignem za kola koja su mi potrebnija. Inace koristim stari SE i sasvim mi je dovoljan pre svega zbog velicine.

rani

pre 3 godine

Iphone nije smartphone, on je dijagnoza. Kome nije jasno na sta mislim, neka pogleda sliku u ogledalu bilo koje influenserke ili instagram zvezde. Za sve normalne ljubitelje i poznavaoce tehnoligije, velika anti-reklama. Nemoguce da bas one, i to sve najbolje poznaju tehnologiju i biraju bas iphone.

Ajd sad razmisli sta si napisao, pa dobro sagledaj, ko je dijagnoza, kada vec tako gledas na ljude! Da bi koristio telefon, ne moras da se razumes u tehnologiju! On meni sluzi za razgovor, da posaljem koju poruku i ponekad udjem u internet kad mi zatreba, i to je to. I sta sam ja po tebi, dijagnoza, zato sto za to koristim Iphone? Koristim ga jer mi se moze, svidja mi se velicina ekrana, zapravo, to je osnovni razlog zasto sam ga i kupio! Ovo kucam sa Androida, sta, sa ovoga nisam dijagnoza?

Goran

pre 3 godine

Ovo i jesu realne cene. Svaka cast. I ajfon dolazi na kinesku poslovnu filozofiju. Daj vise za manje para i prodavaj. Ajfon ce jos vezbati konkurentnost ali krenuo je u dobrom pravcu. Nakon ove vesti vise necu kritikovati najgore sto mogu taj brend ali cu lajati pomalo cisto da znaju da ih pratim.

Aleksandar

pre 3 godine

@rabadzija Ja cu kupiti ovaj mini, cim se pojavi, a vi me nazivajte ovcom ili kako god! Mene ti telefoni uopste ne interesuju, ni performanse, ni igrice, ni sta sve radi,sta moze, nista me ne zanima, dovoljno mi je da je malih dimenzija i da mi istog momenta otvori ono sto hocu! Trenutno koristim stari SE bas zato sto je jedini tih dimenzija, tako da taj od 5,8 inca bice sasvim dobar. I ne shvatam to, da su ljudi koji mogu to opusteno sebi da kupe, glupi, ovce, itd!? Sta su onda oni koji ne mogu nista da kupe?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rabadzija, 9. oktobar 2020 18:27) # Link komentara

A pišeš sa Androida

...

pre 3 godine

@(bela jabuka, 9. oktobar 2020 20:27)
Ja ne robujem trendovima, niti mislim da li je nesto PRO ili nije. Ja koristim samo ono sto mi treba, dakle Samsung J1 (bar mislim da je taj). 100 evra placen nov, ima skoro sve funkcije kao i iPhone od 1000-1200 evra, dakle pozive, poruke, internet, Viber, Messenger i fotoaparat. Mozda ima i nesto vise, stvarno ne znam, ne koristim. Kao sto rekoh, koristim samo ono sto mi TREBA. I jel znate sta? Presrecan sam zbog toga! I sa ovim telefonom mogu besplatno da skidam sve aplikacije a sa iPhone-om bih morao da placam (a toga ce biti sve vise i bice sve skuplje zato sto Apple prebacuje biznis model na aplikacije, zato sto su za hardver su vec ispucane sve mogucnosti). Za novac ne brinite, i ja imam za egzoticna letovanja svake godine i za najnoviji iPhone. Lep pozdrav.

srb

pre 3 godine

@spin
Jesi li video galaxy fold kod nekoga? Jel ga ima iko od ljudi koje poznajes? Fold nije namenjen sirokim narodnim masama za razliku od iphonea bez punjaca i slusalica, ako i tel dobiju za te pare da budu srecni

dragan jove torbica

pre 3 godine

Zamisli, daš 700$ za telefon i ne dobiješ punjač za njega!? Čovečanstvo treba ozbiljan reset! Kuda ovo vodi? Meni nije jasno...
(mamba#24, 09. oktobar 2020 21:18)

upravo tako pre neki dan pogleda odpakivanje nokia n93i
u kompletu dosao punjac slusalice usb kablo, kablo za povezivanje sa tv.
i sve to za tel od 600evra.

tel koji je imao 3x opticki zum

грађаниОПН

pre 3 godine

Они исмевају сопствене муштерије. Што се црна тиче, оне су сасвим у реду. Али ако буде без пуњача и слушалица.. то је потпуно непоштовање.

herzeg_trebinje-cupertino

pre 3 godine

Ovaj iphone ce da razvali planetu, i bit ce najbolji ikada ! Iz prve ruke: Na 12 max pro cak 5x opticki zoom i 47%veći senzor, 1,7 otvor blende, Novi retina xdr display. Ovo je smrtni udarac za kameru huaweia, i samo se cekao trenutak da Apple ovo odradi.

marko_sthlm

pre 3 godine

@ "imam dobro placen posao pa mogu svake godine sebi da priustim novi model i da odem na letovanje u egzoticne krajeve bez da osetim to tako da me ovi sa "ovce" komentarima uvek nasmeju jer znam da jedva krpe kraj sa krajem :)
(najjaci, 09. oktobar 2020 20:26)"


A taman ustanovismo da su ove cene iPhone-a dosta niže nego Samsung Galaxy flagship i ovaj preklopni.

rabadzija

pre 3 godine

A pišeš sa Androida
(Aleksandar, 09. oktobar 2020 19:04)

Da pisem sa Andoida, zato sto mi je lakse sa tableta, nego sa telefona, gde je tu problem? Evo, samo za tebe sam ovo napisao sa Iphona!

ON, zti

pre 3 godine

130€ sam platio stariji SE. Do skora sam imao androide, prvo šljamsung, potom huavei, na kraju œiaomi. Uvek sam bio prezadovoljan, a od jula sam na iOsu. 51:49 za iOs, zbog jednostavnoati, ostalo je sve isto.

dragan jove torbica

pre 3 godine

Niko nije rekao da Samsung i Huavei nemaju u ponudi jeftinije modele, ali mi mije jasno kako je dati 650 evra za Ajfon šišanje ovaca, a za Samsung isto toliko ili čak više razumna odluka.
(realno, 09. oktobar 2020 15:59)

zato sto na iphonu ne mogu da vidim koliko mi slika zauzima memorije odnosno koje je rezolucije sto ne mogu da povezem tel sa bilo kojim kompom i prebacim slike imenik muziku ili bilo sta stk zelim.

sto ne mogu da otvorim datoteke i organizujem podatke kako ja hocu.

ne mogu da povezem flesku sa tel i prebacim sa telefona podatke mislim moze al mi treba dodatak od 100evra.

i najbitnije sto osnovna verzija ima 64gb memorija a ne moze sd memoriska a sledeca memorija 256 kosta 200evra vise. a brza sd card od 256gb kosta 30evra.

e zato apple sisa ovce.

apple je dobar za ljude koji zele pouzdan tel ali koji nisu previse zahtevni.

Iphone golisavi

pre 3 godine

Koliko sam shvatio,novi model ce "mozda" doci sa manjim kapacitetom baterije,bez slusalica i bez punjaca i to 1400 Evra za Evropsko trziste.

zivkovic

pre 3 godine

Androidaš sam i od pre par meseci koristim iPad air. Prilično sam zadovoljan, odličan uređaj, nije savršen naravno, ali vrlo fluidan. Klik i otvoriš. Sa ios 14 mislim da je počeo da štuca. Mislim da su kod nas, posto smo tunguzija, veliki problem preprodajne cene. Ponuda na KP je neverovatno bogata ali prošlogodišnji modeli imaju istu cenu kao kad su izbačeni, a polovni padnu za 50 EUR. Verovatno će i naše početne cene biti jače, prvo u EUR pa onda još plus zbog lagerovanih modela koje neće da spuste. Danas više nisu neke razlike između flagship modela po performansama. Ja bih prešao samo iz dosade.realno, za to više nema neke potrebe. Samsungovi ekrani su i dalje neprevaziđeni. Zato ih apple stavlja samo u top modele. Priča se da će u jeftinije da stavi kineski boe, jer će svi biti led. Treba obratiti pažnju na pwm u tom slučaju. Inače većina leakova za cene tvrdi 50 dolara više u odnosu na članak, ali mislim da je strategija apple da spusti, primer novi air.

Aleksandar

pre 3 godine

@Već dobrih 12 godina koristim apple sve od telefona, racunara, sata.
Ne hvalim se ovim, zista jeste skupa igračka ali zato svi skupa mu mogu pljunuti pod prozor.
Ništa se nemoze uporediti sa kvalitetom i njegovim operativnim sistemom. Sve je to 3 puta pa i više iznad svake poslednje ponude windowsa , i svih ostalih sistema koji se nalaze na tržištu.
Milsim da ovi sada telefoni nisu dorasli poslednjoj generaciji PRO.

Pogledaj windows danas ja godinama nemam problem ne znam Šta ti možeš da uradiš a ja ne da ne pominjemo gajming .
Predugo si na jednom sistemu. Što se telefona tiče Android OS je zaista napredovao a iphone još uvek ne možeš sa swipe da skloniš notifikaciju . Meni uopšte nije jasno zasto je Windows phone propao .

Mr. White

pre 3 godine

Evo vec 5. godina kako guram sa 6s, zamenio sam bateriju i to je to, ostalo savrseno. Dobro zaradjujem i nije do para ali ne razumem da neko moze dati 600+ evra za telefon (koji god). Nemojte se prepustiti tom ludilu, ima toliko lepsih a jeftinijih stvari u zivotu

C i n i k

pre 3 godine

Ne treba da krivite apple za ove cene,treba da krivite državu što ne možete da priuštite ni prostu stvar kao što je telefon jednom u nekoliko godina.
(Legend, 09. oktobar 2020 15:32)


Aj smanji strasti malo, u SRB svaki covek ima po 2,3 telefona a iPhone uopste nije retka stvar, stavise, medjutim drnoid je prakticniji i jeftiniji i to je cela filosofija.

Hladan

pre 3 godine

Sasvim slucajno sam dobio na poklon iphone, star 5 godina, 6s+ i poklonio cerki koja ide u 5.razred, sta ce to meni.



Ja mislim da ga voli vise nego mene?

Žarko

pre 3 godine

Ne brinite se za nedostatak punjača u kutiji. Odma posle njih će i Samsung i ostali proizvođači to ukinuti. Kao i 3,5 mm priključak, airpods itd...

XXX

pre 3 godine

@ (Zigfrid, 09. oktobar 2020 16:13): isti slučaj. Cekam da izbace 12-icu pa da uzmem 11 Pro kada mu padne cena (na ugovor ovde u USA).

dragan jove torbica

pre 3 godine

Aleks Proizvodnja 11 Pro Max košta preko 600 evra, ali ajde, nek si ti pametan.
(Dior, 09. oktobar 2020 17:00)

toliko mozdac kosta proizvodnja samsung fold telefona.

11 pro max kosta nesto ispod 490 dolara ili ti oko 418 evra

guglaj ako ne verujes.

NYC

pre 3 godine

Све ово лепо звучи али док телефони дођу у продају у Европи најјефтинији модел ће бити 1000е.
(Apolo, 9. oktobar 2020 14:35)

To je zato sto imate i 18-27% VAT tj. PDV(zavisi od države do države u Evropi) i još extra 10-15% na carinu.

realno

pre 3 godine

@dragan jove torbica

To što ste nabrojali su već lični afiniteti, nekome to odgovara nekome ne. Nekome smeta otvorenost androida. Za mene je veće šišanje što s10e košta isto kao i SE, a Samsungiv model dobija podršku još 6 meseci i to je to. Žalosno, s obzirom da je u pitanbu peošlogodišnji model.

Desa

pre 3 godine

Svakako treba im cestitati.
Uspeli su navuci brojne ljude da imaju zarku zelju ih kupuju.
Ipak je to samo telefon, s kamerom...
A postoji velika materijalna razlika izmedju USA i Srbije

Đokče

pre 3 godine

Toliko će da koštaju!? Ljudi, da li ste normalni!? ZURKOLOMAC ni ovog puta neće imati para ni za ovu generaciju iPhone-a. Čak ni za taj iPhone mini!

Zar svi moramo ponovo da ga slušamo kako će da stručno kukumavči sa bogatim rečnikom poput: "ventilisani", "jabukoidni", "smetlari", "Zadruga", "roza bojom", "plitkoumnim", "jabučarima", "iSmećem", "iKršem"...itd.

Ponavljam, nije glup dečko uopšte. Zna sve: i da kuca, i da koristi "restart" i CTRL + ALT + DEL, i da "root"-uje....sve zna. Čak i gramatiku nabode, tu i tamo...

Nema veze, ZURKOLOMAC, biće para i drugih devojaka. Idemo dalje...

Veliki brat

pre 3 godine

Meni uopšte nije jasno zasto je Windows phone propao .
(Aleksandar, 10. oktobar 2020 10:07)

Evo konkretno za Srbiju, a u globalnim razmerama je situacija još gora po ovim pitanjima:
- Nikad se nije pojavio Parking manijak za WinPhone, samo Parking.SRB koji je bio ok neko vreme, ali kako su parking servisi uvodili nove opcije, ova aplikacija nije uspevala to da isprati.
- Nisam imao aplikaciju za e-banking, dok su iOS i Android imali, mada svakako više koristim e-banking na računaru, milioni korisnika širom sveta su zbog ovoga zaobilazili WinPhone.
- Iako su meni bile bolja opcija, nekome su "pločice" smetale na telefonu, naročito preko 90% onih "smotanih" korisnika nisu mogli da nauče da dodatne opcije dobiju držanjem prsta par sekundi na pločici (ekvivalent desnom kliku mišem na računaru).

I još ko zna koliko razloga, a možda je primaran bio odbojnost prema Microsoft-u, međutim sa današnje vremenske distance Google je mnogo gori od MS-a, ili su tu negde.

Uglavnom, za nedostatak pojedinih aplikacija za WinPhone kriv je sam MS, jer nije olakšao developerima razvoj aplikacija, i to je glavni razlog.