Sreda, 07.10.2020.

02:22

Spektakl – Lejkersi posle drame slomili hrabri Majami!

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su rezultatom 102:96 pobedili Majami Hit u četvrtom meču NBA finala.

Izvor: SN

Spektakl – Lejkersi posle drame slomili hrabri Majami! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Beks

pre 3 godine

@day Ovde iskljucivo odgovaram coveku koji tvrdi da je gledao finale 2015 i naglaba da je bio lider svega i sutirao 52% sto nema veze sa realnoscu. Taj delavedova,shumpert,mozgov su igrali bolju odbranu od njega i postoji razlog zasto su Kari i Kley sutirali 44 i 40% iz igre. Pre pocetka te sezone gsw nije bio ni u prvih 6 favorita. A Igudala je zasluzeno uzeo mvp!

Beks

pre 3 godine

Za Stefana Coyga jos jednom jer ne verujem sta je izvalio a jos se hvali da je gledao finale iz 2015 godine. Lebron James 78-196 sutevi,118 promasaja najvise u istoriji finala od 1967 godine,lider klivlenda i cele serije sa 15 blokada Timofey Mozgov,lebron samo 3 u celoj seriji. Lider Klivlenda u kradjama i drugi iza Greena u seriji Iman Shumpert,lider klivlenda u izgubljenim loptama Lebron. Covek koji je najcesce cuvao Karija u seriji i drzao ga na 44% suta uz najvise izgubljenih lopti u seriji,Delavedova! Ipak malo sam fulao procenat lebrona,39% iz igre a ne 37%. Ali divno je sto stefan coyg tvrdi da je 2015 lebron bio lider oba tima u svih 5 kategorija i da je sutirao 52% iz igre i ponavljam,on se jos hvali da je gledao finale 2015!

day

pre 3 godine

@Beks

Naravno, zanemaricemo cinjenicu da je to finale igrao protiv jednog od najjacih timova (ako ne i najjaceg) ikada, a da su mu glavna podrska bili Mozgov i Dellavedova. Zasto ne prokomentarises Jordanove procente suta u finalu protiv Sonicsa '96?

Beks

pre 3 godine

@Coyg hmm nema mojih odgovora upucenih tebi. Ostavio sam procente suta za celo finale 2015 utakmicu po utakmicu. 37% iz igre,nije imao pola blokade u proseku niti lider u kradjama. Jedini ko ovde imam problem u glavi si ti. Ocigledno je da nisi ni gledao finale 2015. On nije imao 50% ni u jednoj jedinoj utakmici a kamoli u seriji.

objektivno

pre 3 godine

2:05 do kraja prvog poluvremena - Lebron se zalece kao bizon i promasuje cisto polaganje, niko ga nije ni pipnuo, bio je sam - buni se iz sve snage, sudije propustaju da mu daju tehnicku gresku.

1:40 do kraja prvog poluvremena - Hiro u napadu, cist faul Lebrona, udara po ruci napadaca, opet se buni i dere iz sve snage, sudije propustaju da mu daju tehnicku gresku. Vogel trazi challenge i sudije dodeljuju loptu Lejkersima, bez ikakvog razloga.

1:23 do kraja prvog poluvremena, Butler u napadu normalno vodi loptu, Karuzo ili kako se vec zove pada teatralno, umesto da dobije tehnicku gresku za foliranje Butler dobija faul u napadu. Komentatori ABC mreze su rekli da je to pogresno jer se nagradjuje katastrofalno ponasanje igraca koji glume non stop.

1:11 do kraja prvog poluvremena, Rondo se zalece na kos, to je ta situacija gde niko nije bio ni blizu njega ali iz ko zna kojih razloga se sudi nepostojeci faul na Rondu. Sam je pao, a tacno je da nije bilo tada slobodnih bacanja za Ronda.

Nema prostora za dalje nabrajanje. Ako je iko gledao utakmicu i nije sve ovo video, onda sta da vam kazem, ostvarice vam se zelja, dobice LA pehar, ne brinite.

Beks

pre 3 godine

I na kraju smo zakljucili da ti uopste nisi gledao finale 2015te godine. Covek ladno ne vidi da sam mu ostavio procenat suta iz svakog od sest meceva...37% decko. Pomasala su ti se u glavi finalaaa. Kakve kradje blokade...suludo!

Beks

pre 3 godine

Ovo je neverovatno kolika si ti neznalica i sa kim ja vodim polemiku. Alo druze pricas o 2015toj godini kada je imao 37% suta izneo sam ti suteve i svih sest meceva serije,ako ti je ovo 50% ti mora da si..ne znam ni ja kako da te nazovem,uz to u blokadama,kradjama nije bio lider. Jos jednom kazem ti saberi se,ne znas o cemu pricas.

Beks

pre 3 godine

Samo si mi potvrdio da si cepanica...18-38,11-35,7-22,11-33,14-34,15-34 su njegovi sutevi u finalu 2015. Dakle 37% uopste u seriji a ne kada ga je cuvao "taj i taj" opasno su ti se pomesala finala u glavi i niti je bio lider u blokadama,kradjama. Prosto je,ukucas nba finals 2015 i udjes game by game i videces koliko nisi u pravu!

Stefan COYG

pre 3 godine

@
@Coyg auuu pa ti si veca cepanica nego sto sam ja mislio. A mislio sam da si normalan fan. Da bude mvp neko ko sutira 37% iz igre a pritom ovoliko promasaja i suteva. Najvise promasaja od 1967 godine. Jedno je statistika a drugo je naduvana statistika i siljenje statistike a ovo je najbolji primer toga. 18-38,11-35,11-33,7-22,14-34 pa izgubljene lopte. Hvala Bogu pa o priznanjima ne odlucujete vi.
(Beks)

......................

Cekaj cekaj cekaj... reci mi kako sad 37% ? Najbolje da mu gledamo samo segmente statistika kada ga je cuvao taj ili taj ? AHhaah si luuud
Daj saberi se...
Covek je imao 50%fg uz 30ppg 11r 9a i preko 2 blokade i ukradene - SULUDO

Cepanica ja... cepanica ti u glavi ocigledno

Beks

pre 3 godine

@Coyg auuu pa ti si veca cepanica nego sto sam ja mislio. A mislio sam da si normalan fan. Da bude mvp neko ko sutira 37% iz igre a pritom ovoliko promasaja i suteva. Najvise promasaja od 1967 godine. Jedno je statistika a drugo je naduvana statistika i siljenje statistike a ovo je najbolji primer toga. 18-38,11-35,11-33,7-22,14-34 pa izgubljene lopte. Hvala Bogu pa o priznanjima ne odlucujete vi.

Stefan COYG

pre 3 godine

@
Dva najbolja igraca iz obe ekipe su Lebron i Davis pa Butler,onda ide Adebayo pa Rondo,inteligencija,iskustvo. Dragica necu da racunam jer ne igra. Tyler Hero,Dany Green ne pogadja ali igra brutalnu odbranu kao i Caruso. Kuzma je bolji igrac od Robinsona,Jae Crowder da ponovim bio "krs" igrac sa Lebronom kako sada nazivaju i Kuzmu. Howard je jedno 5 puta bolji defanzivac od Olinaika. Spolstra i Vogel su 27-27 u pobedama,tako da tvoja naklapanja nemaju smisla! Plus su Lejkersi daleko iskusnija ekipa sa par igraca sa sampionskim iskustvom dok su 2 od 3 najbolja igraca Majamija rukiji.
(Beks)
...............
Ne slazem se. Ja bih poredjao LBJ,AD,Batler,Bam,Dragic,Rondo,Hero,Krauder,Moris,Robinson i na kraju Karuso koji kida. Kuzma kakav je govori podatak da kruzi internetom peticija navijaca da kada Lejkeri osvoje sampionat da se njemu ne dodeli prsten. AHAhah zamisli.

Sto se tice Iguadale i Voriorsa ja sam do 2015 bio njihov fan veliki bas... ali kada je Dzejms odradio ono sto je odradio... bio sam oduvan i od tada pratim Lebrona bas pomno. Jer je lik jedinstven stvarno voleli ga ili ne. Sto se tice naprednih statistika kada ga je cuvao Iggy nisam upucen, morao bih da pogledam... ali ako je neko posle Dzeri Vesta 60ih zasluzio da dobije MVP iz porazene ekipe to je Dzejms tada jer je vodio obe ekipe u poenima,skokovima,asistima,ukradenim i blk. Nesto sto se nece ponoviti dok smo mi zivi, a i duze.

Beks

pre 3 godine

@Coyg ako se ne varam ti si fan golden stejta,pa te pitam da li se slazes sa konstantacijom pre koje je izbacena "brutalna" statistika lebrona uz opasku da ga je Igudala bas sacuvao uz sarkazam naravno. Sa obzirom da se nikada statistika ne pravi na jednom odredjenom igracu i tacno se zna kakvi su mu procenti bili kada je Iggy bio na njemu,cak i nevezano za to ovo su sutevi lebrona u tih 6 utakmica 18 od 38 kada je igrao i Irving i uputio 22 a "pass first player" 38 suta. Onda 14-34,pa 15-34,7-22,11-35 i 11-33. Dakle ocajni procenti uz samo jedan mec sa manje od 33 suta. Stvarno ga nije sacuvao. Trebao je po 50 suta pa bi broj poena izgledao jos impresivnije a Igudala jos precenjeniji mvp. E moji statisticari!

Beks

pre 3 godine

Lider playoffa u poenima je Anthony Davis. Lider u blokadama Davis,najvise pogodaka iz igre Davis,ofanzivni skokovi Davis,Win Shares Davis. Lider u Skokovima,asistencijama i izgubljenim loptama Lebron. Dakle celog playoffa!!

Beks

pre 3 godine

@Coyg Dva najbolja igraca iz obe ekipe su Lebron i Davis pa Butler,onda ide Adebayo pa Rondo,inteligencija,iskustvo. Dragica necu da racunam jer ne igra. Tyler Hero,Dany Green ne pogadja ali igra brutalnu odbranu kao i Caruso. Kuzma je bolji igrac od Robinsona,Jae Crowder da ponovim bio "krs" igrac sa Lebronom kako sada nazivaju i Kuzmu. Howard je jedno 5 puta bolji defanzivac od Olinaika. Spolstra i Vogel su 27-27 u pobedama,tako da tvoja naklapanja nemaju smisla! Plus su Lejkersi daleko iskusnija ekipa sa par igraca sa sampionskim iskustvom dok su 2 od 3 najbolja igraca Majamija rukiji.

pera

pre 3 godine

Ne zato sto je Majami fenomenalan tim nego sto su Lejkersi los tim, cela igra im se svodi na kukanje kod sudija i dobijanje podrske od njih.
(objektivno, 7. oktobar 2020 16:21) # Link komentara

Ovime si diskreditovao sebe za svaku dalju ozbiljnu diskusiju.

objektivno

pre 3 godine

Broj slobodnih bacanja ne predstavlja pokazatelj objektivnosti sudjenja. Ja sam gledao celu utakmicu i naveo sam samo par primera sudijskih gresaka. Komentatori mreze ABC sigurno imaju dovoljno znanja da to procene i oni su za te situacije rekli da su pogresno dosudjene a bilo ih je jos. E sad, da li je to namerno ili nije? Da li je sudjenje LA - Denver bilo namerno? Da li je sudjenje nekad davno LA - Sakramento bilo namerno? Naravno da je sve to bilo navlacenje pa citajte memoare ili izjave penzionisanih NBA sudija. Majami treba da bude bolji za 20 poena da bi imao sanse da pobedi. Pobedili su trecu utakmicu zato sto su sudije dale Dejvisu par postojecih licnih. Da je tako sudjenje u svakoj utakmici LA ne bi ni jednu dobio. Ne zato sto je Majami fenomenalan tim nego sto su Lejkersi los tim, cela igra im se svodi na kukanje kod sudija i dobijanje podrske od njih.

jsx

pre 3 godine

Vec i ptice na grani znaju da su Lebron i Dejvis igracine, ali moram da pohvalim Karuza posto niko drugi nece. Naravno da ne bi u drugim ekipama dosao do izrazaja kao u Lejkersima, ali je i pored toga za svako postovanje kakvu odbranu igra, kako se bori, a ni u napadu nije uopste los, pravi dobre blokove, pogadja otvorene trojke itd.

Stefan COYG

pre 3 godine

@ @Coyg Koliko je detroit bio odbrambeno jak 07 bez Bena Walasa govore 22p uz 35% suta Lebrona u finalu uz 6 izgubljenih lopti protiv jedinog vrh tima kojeg je sreo te godine. Mislim da su jednu utakmicu dobili kada je lbj sutirao 3 od 11 a Gibson sa klupe ubacio 31! Sta je fora sa ovim poklonicima,naciniti smece od saigraca i naciniti protivnika vanzemaljcem da bi ovaj ispao jos veci. Tako da sada citamo da Majami ima 10 vrhunskih igraca? Dankan Robinson koji je igrao G ligu je vrh a Kuzma koji se svojim igrama nametnuo da ostane ispred Ingrama......
(Beks)
..........
Beks druze ja od toga sto ti pricas nista nisam rekao, samo sam izneo neke cinjenice. Ta ekipa Detroita je stigla u Finale Istoka i bila je svkakao odlicna, ne kao ranije, ali i dalje brutalna. A ti da das 29 od poslednjh 30 poena ekipe u zadnjih 10 minuta igre, od toga 25 uzastopnih je nevidjeno teska stvar, pa makar igrao i protiv KK Pozarevca, msm.
Majami je super ekipa, Lejkersi su super ekipa. Nema price. Od 10 najboljih igraca obe ekipe 6 ili 7 su iz Majamija. i to je cinjenica.
Ja nisam nikakav Dzejmsov minjon, samo sam maksimalo objektivan. Odajem priznanje, gde je priznanje zasluzeno. Ako sovoji ovu titulu i 4. MVP trofej sa 3 razlicite ekipe (prvi ikada), zacementirace se cvrsto iza Majkla u TOP 2 igraca ikada (za sada ipak nije jos). Ako ikada osvoji 6 naslova prvaka, moracemo da povedemo polemiku AIR vs KING.Do tada je MJ1 LBJ2

Saikovski

pre 3 godine

Majami je izgubio ne zbog suđenja već zbog dopustenih sekundarnih napada dozvoljavajući lejkersima ofanzivne skokove nakon promasenih suteva u 4oj četvrtini kad je utakmica još bila egal klackalica...

ValterNBG

pre 3 godine

Sto bi Dzile rekao "mnogo su bre veliki" I stvarno je tako.Visoki,jaki,krpe sve u odbrani,u napadu mogu na silu ako treba...,jako tesko za Majami.Simpaticni su,bore se,ali ne vredi,Lejkersi su jednostavno bolji.

Beks

pre 3 godine

@Coyg Koliko je detroit bio odbrambeno jak 07 bez Bena Walasa govore 22p uz 35% suta Lebrona u finalu uz 6 izgubljenih lopti protiv jedinog vrh tima kojeg je sreo te godine. Mislim da su jednu utakmicu dobili kada je lbj sutirao 3 od 11 a Gibson sa klupe ubacio 31! Sta je fora sa ovim poklonicima,naciniti smece od saigraca i naciniti protivnika vanzemaljcem da bi ovaj ispao jos veci. Tako da sada citamo da Majami ima 10 vrhunskih igraca? Dankan Robinson koji je igrao G ligu je vrh a Kuzma koji se svojim igrama nametnuo da ostane ispred Ingrama koji je uzgred sada igrac koji je najvise napredovao a Kuz koji je najvise nazadovao sa Lebronom. Olinaik je verovatno vrhunski igrac a Howard truba,Crowder je bio smece setite se sa Lebronom sada jr i on vrhunski.

Billy boy

pre 3 godine

...Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)

Upravo to. Poenta cjele price da ako bas zagusti, kad dodje stani-pani, sudije ce tad 100% navlaciti za Lejkerse. Ovako kad covjek gleda, rekao bi da je to izjednaceno sudjenje, al ako zagusti, bolje ti je ne gledaj Dejvisa i Dzejmsa, sudije ce to odma da sviraju ko faul. Tako da te 2-3 kriminalne sudiske odluke su sasvim dovoljne da se slomi protivnik(to se upravo desilo Denveru u cetvrtom mecu, sudije ne sviraju ocigledan faul nad Marejom za 105:104, na drugoj strani Rondo pogadja, i umjesto da realno bude 105:104, to je 107:102 za Lejkerse i to je kraj meca!)

Magdalena

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)


Od tih 16 slobodnih bacanja, onako na prvu mogu da se setim da su bila cetiri Dejvisova u zavrsnici 3/4 i 6 Dzejmsovih posle faulova Kraudera u 4/4. I ne mogu da se setim da je bilo sta sporno bilo i kod jednog faula. Takodje, lepo bi bilo da neko napise gde to nisu dosudjena slobodna bacanja za Majami, a trebalo je u zavesnici. I jos jedna stvar. Ako postoji sudijska tendencija da neko pobedi, pa sigurno nece protivniku te ekipe za koju se sudi dati 20 slobodnih bacanja vise. Moglo je da ode na 15 za Majami. Ovo je nba. Taj broj lakih poena se tesko nadoknadi, koliko god da "navlacis" u finisu.

Magdalena

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)

Od tih 16 slobodnih bacanja, onako na prvu mogu da se setim da su bila cetiri Dejvisova u zavrsnici 3/4 i 6 Dzejmsovih posle faulova Kraudera u 4/4. I ne mogu da se setim da je bilo sta sporno bilo i kod jednog faula. Takodje, lepo bi bilo da neko napise gde to nisu dosudjena slobodna bacanja za Majami, a trebalo je u zavesnici. I jos jedna stvar. Ako postoji sudijska tendencija da neko pobedi, pa sigurno nece protivniku te ekipe za koju se sudi dati 20 slobodnih bacanja vise. Moglo je da ode na 15 za Majami. Ovo je nba. Taj broj lakih poena se tesko nadoknadi, koliko god da "navlacis" u finisu.

Pera

pre 3 godine

Vidim ovde ima velikih poznavalaca kosarke... Rondo se zalece pod kos, promasuje polaganje, nema na metar od njega nijedenog igraca Majamija - slobodna bacanja za Ronda. Lebron u napadu, odgurnuo svom snagom Batlera, i komentatori ABC mreze kazu bio je faul u napadu, naravno sudije ne sude nista. Kao posledica poklonjenih 20 poena i skoro ni jedne licne greske konacno Lejkersi nekako dodju do pobede i sada su korak blize planiranom "ovo je za tebe Kobi" trenutku. Objektivno Boston je bolji tim od Lejkersa a Majami je njih pobedio. Ali nisu sudije navijale toliko za jedan tim kao sada u svakoj utakmici. Ni jedan napad nije prosao da svi igraci Lejkersa nisu padali non stop i glumili, bunili se, udarali po rukama igrace Majamija nekaznjeno. To ne vidi samo onaj ko nije gledao utakmicu.
(objektivno, 7. oktobar 2020 06:17) # Link komentara

Veliki poznavaoce. Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. P.S. Ti pricas o gledanju utakmice. Govoris o nekom fantomskom prodoru i bacanjima Ronda kojih je covek sinoc izveo 0.

trle

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.

Stefan COYG

pre 3 godine

@@
celu karijeru se skriva kada se lomi, može da poruši sve individualne rekorde nije u priči za GOAT.
(Reinkarnacija Birda)
..............................
..............................

Kako to mislis skriva se kada se lomi ?
Jel se skrivao sinoc sa 20p u drugom poluvremenu ?
Jel se skrivao sa 16p u Q4 Denveru ?
Jel se skrivao protiv Detroita 2007 u Finalu istoka sa 25 uzastopnih poena svoje ekipe i sa zapravo 29 od poslednjih 30 poena svoje ekipe u 4Q i produzetku ?
ITD ITD ITD ITD

Kooolegaaa dajte malo predznanja kada ulazite u kafanu, odnosno neka zapravo pogledana utakmica NBA u zivotu.

POz

Beks

pre 3 godine

Anthony Davis duplo bolja defanziva,bolje zatvara protivnika,vise blokada,kradja,bolji procenat suta,bolji procenat za 3 poena,100% sa linije slobodnih bacanja,bolji+-,zapravo ubedljivo bolji kada on nije na terenu. Clutch trojke i blokade tokom playoffa. Ali bitno da je dole napisao neko kako je blizu kad je Lebron bolji u svemu?! Takodje i bolju odbranu igraju na Dejvisu,a ima i manje izgubljenih lopti!! Odakle Gsw 5 all star igraca??? A od toga je jedan bio fejk,green koji je dobar samo uz ove druge!! Pazite ovog dickridera @thetrutha Miami ima 10 vrhunskih igraca a Rondo,kcp,kuz,moris i drugi su slucajno u nba kao i trener Vogel. Rondo i Kuz sabili bez obe svoje zvezde i ubacili 125 poena. Majami bez Butlera samo bi bio kao i prosle sezone. Prosecan tim.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Odlična utakmica. Majami se borio koliko može, ali Lejkersi su ipak za defanzivnu klasu A.d. bolji. Kakvu odbranu igra čovek, to zaista dugo nisam video. Čuva sve i svakog i stiže da pokrije i propuste drugih. Sve to ne staje u statistiku, pogotovo promašaji protivnika kada ih on čuva a preko njega je gotovo nemoguće pogoditi ( Hiro onaj flouter ). Majamiju igru u poslednjoj četvrtini nose dva klinca ( Hiro i Robinson ) , Batlera su zaključali, Adebajo je gotovo bezopasan u napadu, a Krauder i i ostali nisu ta klasa, mada je Olinik imao nekoliko dobrih poteza, i tu se nažalost vidi nedostatak Dragića. LBJ je i dalje jedan od najboljih igrača u ligi, što je u njegovim godinama fenomenalno, 3/4 je odigrao odlično i osim izgubljenih lopti odigrao odličnu utakmicu, a KCP je imao sjajan početak i završetak. Ostali večeras ispod prosečni ali svako je imao po neku minijaturu i doprineo pobedi ( Karuzo, Grin i Kuzma ), Rondo večeras baš loš, ali AD u oba pravca zaista sjajan, u napadu bez velike potrošnje lopti a u odbrani zverski i sve je vidljivije da je upravo on falio Lejkersima kao deo slagalice koja nedostaje. Da li će on ili LBJ biti MVP finala ne znam ( ja nemam dilemu )ali su Lejkersi na milimetar od titule i to je za njih najvažnije. Nadam se da Majami može ,,poludeti,, i koliko toliko uneti neizvesnost ali sumnjam jer mislim da zaista nije realno da ih dobiju ni dve a pogotovo ne tri uzastopne utakmice.

Aleks

pre 3 godine

Noćas smo gledali odbrambenu pokaznu vežbu Entoni Dejvisa... Nisu Jezeraši defanzivna sila, već on. Najbolji igrač ekipe čuva najboljeg igrača suprotne ekipe, tako da je preuzeo Batlera i napravio od njega da izgleda kao sasvim prosečan igrač. Bron gleda i ne veruje.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

nije mi jasno sto ne uvedu pravilo za korake kao u rukometu, zamisli zaletis se i 6 koraka napravis i baaaammmm kucanje, mislim ako moze tri koraka a pravilo je dva sto ne bi moglo i sest, koliko bi samo atraktivnije bilo, mozda cak i da uopste i netapkaju loptu sta...

Dacha

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lakers, 7. oktobar 2020 08:02)
Netacno...Lakers-i su omrazeni jos od 1988 i finala sa Detroit Pistonsima, sto je prvi prenos neke NBA utakmice bio u Jugoslaviji. Svi smo cekali do 3 ujutro da bi videli velikog Jabbar-a i Magic-a i njihov showtime, a na kraju utakmice su postojali samo Pistonsi za nas. Tada im je Isiah Thomas sa povredjenom nogom ubacio 43 poena, 25 u jednoj cetvrtini a Lakers-i su dobili teskim sudijskim kradjama od kojih je najcuveniji "Phantom faul" nad Jabbarom u poslednjoj sekundi cime je utakmica bila i resena sa pola kosa razlike. U sedmoj odlucujucoj utakmici su jos gore pokrali Pistonse, krsenjem fundamentalnih pravila gde je utakmica cak prekinuta 2 sekunde pre kraja zbog proslave Lakers-a iako je rezultat bio 3 razlike. Tada sam prvi put shvatio da postoje i gori lopovi od Babarogica i zamrzeo Jezerase do kraja zivota. Posle sta se sve desavalo, narocito sesta utakmica sa Sacramentom serije 2002 godine, je samo potvrdilo da se radi o najodvratnijem klubu na kugli zemaljskoj.

aca

pre 3 godine

Rekao sam i pre finala ,da lejkersi nisu doveli obrvu ,ne bi oni videli plejofa ...
(no name, 07. oktobar 2020 08:06)

to znaci da su slabi bez njega, jel tako? Igrao je u slaboj ekipi pre LA pa nista nije uradio. NOP i sa njim i bez njega podjednako slabi a npr Klivlend poprilicno drugi tim sa i bez Lebrona.

the truth

pre 3 godine

Razlika izmedju Lebrona i svih ostalih igraca je prvo mozak, pa sve ostalo. Ljudi nikad nisu zadovoljni sta god uradi, protiv Denvera je dao 16 poena u 4 četvrtini, sinoc razigravao igrace, kreirao svaki napad da ostavi nekog samog, sta je trebao ko junac da forsira? Ukucajte na Google clutch points last 5 minutes or one minute at end of the game. Sve ce vam biti jasno.

the truth

pre 3 godine

Gledam Lebrona, takav igrac se vise nece radjati, svaki prodor njegov je faul nad njim, sudije ni jedan sudile nijesu, da ne pricam koliko su ga tukli, par faulova su mogli biti flagrant. Sinoc 2 puta prolazi izmedju 4 i 5 igraca Majamija i kuca izmedju njih. I to Igi, Krauder, Bem, Butler, svi top defanzivci. Sinoc 2 puta lijepi cisto Butlera od tablu, 2 faula sude. Neko pominje sudije, imas Dejvisa I Lebrona mozda dvije najvece ofanzivne sile, zajedno dobiju 5 bacanja? Majami je igrački brutalan tim, Imaju 10 vrhunskih košarkaša, neverovatan srcan. Ali Lejkersi su slabiji po igračima, jednostavno imaju Lebrona.

Goran

pre 3 godine

Koševi 111 - 103

Skokovi 44 - 37

Asisti 34 - 13

Iako, mora se priznati da Davis ovo finale igra bolju obranu.

Tko god da uzme mvp nagradu nece biti nezasluzeno.
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 7. oktobar 2020 08:06)

Ne razumem, LB bolji u svim kategorijama ali ko god da uzme neće biti nezasluženo?

mohikanac

pre 3 godine

@Lakers

Ne mogu da kažem "navijam" ali eto simpatišem LAL malo više od drugih ekipa još od Medžika, posle je stigao i Divac, mnogo kasnije i moj nekada omiljeni Glen Rajs kod njih pa eto ostadoše mi kao "omiljena" ekipa.

Prvenstveno gledam košarku, nisam opterećen da oni moraju da budu prvi.

Lakers

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Koševi 111 - 103

Skokovi 44 - 37

Asisti 34 - 13

Iako, mora se priznati da Davis ovo finale igra bolju obranu.

Tko god da uzme mvp nagradu nece biti nezasluzeno.

Sima

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lakers, 7. oktobar 2020 08:02)

Ovo nije tačno, ima nas koji smo zbog Divca počeli da navijamo za LA, i vezali se za tim,a ne za igrača. Skakali smo od sreće posle trojke Orija, ali smo navijali sada za Jokića.

Kobe Bryant

pre 3 godine

Ispostaviće se da je ključna stvar u ovom finalu nedostatak Gorana Dragića. Majamiju fali upravo još jedan lgrač sa dvocifrenim učinkom. A Dragić je ubacivao svojih 20 poena bez po muke.

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Miami slabiji za nijansu - Dragica.
LeBron se ne smije dopustiti da ne uputi sut u zadnjih 5 min kad se lomi utakmica, nije bas GOAT stil.
(Zuti, 07. oktobar 2020 07:46)celu karijeru se skriva kada se lomi, može da poruši sve individualne rekorde nije u priči za GOAT.

Zuti

pre 3 godine

Miami slabiji za nijansu - Dragica.
LeBron se ne smije dopustiti da ne uputi sut u zadnjih 5 min kad se lomi utakmica, nije bas GOAT stil.

VOSAK

pre 3 godine

Lebron James Anthony Davis
111 points 103 points
34 assists 13 assists
44 Rebounds 37 Rebounds

Lebron for Finals MVP

Posle prve utakmice, Lebron je preuzeo primat i ipak počeo da dominira, prošla utakmica loša će Dejvisa koštati MVP-ija finala.
A toliko i o jačini ovog finala kada je ovo bilo zanimljivije.

Pobednik

pre 3 godine

smesni ste boranijo..Lakers je posteno dobio mec..2 puta Lebron bije bandzu Jimiju cistu kao suza sudija mu svira slobodnjake..a ovamo pricate o sudjenju..pricate o koracima..a Robinson i ne zna da vodi loptu samo trci i puca usput napravi 2 koraka na startu..placite jos i sakrijte se u rupi iz koje ste ispuzali..

perazdera

pre 3 godine

(Stanley, 7. oktobar 2020 05:15)

Druze, nismo gledali istu utakmicu. Da prosecnog NBA igraca onako Krauder popreko pogleda pesnicama i samarima, ne bi pola napada izdrzao, plus sto bi se nad drugim igracima to sudilo kao namerna.

I'm not surprised...

pre 3 godine

Lejkersi su bili u prednosti, a Majami ponovo pokušavao "empty corner" napadima da iz uručenja izgradi poziciju za šut, u trećem meču je to funkcionisalo sjajno, ali sada baš i ne, da bi Tajler Hiro pogodio trojku, za 76:75 upravo iz takvog jednog napada.


Pa bolje ovaj momak da komentarise

objektivno

pre 3 godine

Vidim ovde ima velikih poznavalaca kosarke... Rondo se zalece pod kos, promasuje polaganje, nema na metar od njega nijedenog igraca Majamija - slobodna bacanja za Ronda. Lebron u napadu, odgurnuo svom snagom Batlera, i komentatori ABC mreze kazu bio je faul u napadu, naravno sudije ne sude nista. Kao posledica poklonjenih 20 poena i skoro ni jedne licne greske konacno Lejkersi nekako dodju do pobede i sada su korak blize planiranom "ovo je za tebe Kobi" trenutku. Objektivno Boston je bolji tim od Lejkersa a Majami je njih pobedio. Ali nisu sudije navijale toliko za jedan tim kao sada u svakoj utakmici. Ni jedan napad nije prosao da svi igraci Lejkersa nisu padali non stop i glumili, bunili se, udarali po rukama igrace Majamija nekaznjeno. To ne vidi samo onaj ko nije gledao utakmicu.

VOSAK

pre 3 godine

Da li postoji odvratniji igrač u istoriji sporta od lebrona
(petarczv, 07. oktobar 2020 05:22)

Ja se pitam da li postoji dosadniji i smešniji lik od tebe na ovom portalu.
Nije zdravo ovo momak, smanji

VOSAK

pre 3 godine

Zasluženo!!!
Tvrda utakmica jako, Lejkersi od druge četvrtine kako su poveli, nisu ispustili do kraja.
Lebron vukao u trećoj i dobrim delom četvrte, a onda je KCP ubo prebitnu trojku.
Ako je bilo do sad dvojbe, sad je nema, MVP finala po četvrti put kao i šampion će biti Lebron, sa trećom ekipom, jedan ogroman uspeh, i to biti glavni u 17-toj sezoni, samo je Džabaru još to pošlo za rukom.
Dejvis malo bled al je bio tu i on kad je bilo bitno.
I nemojte o suđenju, do poslednje četvrtine, Majami imao 5 puta više slobodnih alo!
A i to se ne bi smanjilo da Lebron nije postao baš agresivan i da ga nisu tukli i bacali na slobodna.

Stanley

pre 3 godine

Nikad ovaj LeBron nece biti najbolji igrac. Samo se nesto buni i place, on kida igrace i nista ne svira, a kad njega neko popreko pogleda odma je faul. Ako mu ne svira nista, odma divlja na sudije i skace kao pavijan. Klasicni Nejmar u fudbalu, retko ogavan igrac. Za njega je Dzordan izmislio kosarku, a kako se u ono vreme igralo cvrsto.

remax

pre 3 godine

Ali Majami HitI..
Onda su Orlando Medžici.
Mada je tu sve jasno, od tonaliteta, preko navijanja za LA, obožavanja Lebrona itd.
Spisak je podugačak.
Je-zi-vo.

zdm

pre 3 godine

Ja nisam ni trol ni stručnjak ali ne mogu da shvatim ovoliko kidanje oko NBA, sem ako komentatori ne žive u S. Americi.
(zdm, 07. oktobar 2020 03:47)

Idi spavaj
 (petarczv, 7. oktobar 2020 03:58)

Još mi se ne spava jer živim na kontinentu gde se ova drama odigrava, a nadam se da si i ti ovde, ako nisi u problemu si.

VOSAK

pre 3 godine

Nikad ovaj LeBron nece biti najbolji igrac. Samo se nesto buni i place, on kida igrace i nista ne svira, a kad njega neko popreko pogleda odma je faul. Ako mu ne svira nista, odma divlja na sudije i skace kao pavijan. Klasicni Nejmar u fudbalu, retko ogavan igrac. Za njega je Dzordan izmislio kosarku, a kako se u ono vreme igralo cvrsto.
(Stanley, 07. oktobar 2020 05:15)

Ajde bre ne pričaj gluposti, ako neko dobija batine kroz celu karijeru, to je Lebron.
Pogledaj samo poslednju četvrtinu kako su pretukli Krauder, Iguadala itd pa je ćutao, malo treš tolkovao, i pokazao im

miki

pre 3 godine

Da li postoji odvratniji igrač u istoriji sporta od lebrona
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 7. oktobar 2020 05:22)
Da li postoji umno ograniceniji " komentator" ovdje od tebe, cisto sumnjam.

Baba Vanga

pre 3 godine

Sta ovde sudije moraju da pocnu da sviraju Lejkersima (a znamo da nece) je delay of the game. K-O-N-S-T-A-N-T-N-O! Jednog "boli" pi*a, jednog oko, jednog ruka, noga.. ne bi li uhvatili 30 sekundi predah, jer crkavaju samo tako!

Darko

pre 3 godine

3 sekunde do kraja lazni kralj dobija loptu i lik se ne pomera do kraja poluvremena da ne bi dodatno pokvario vec uzasnu statistiku.

(petarczv, 7. oktobar 2020 04:12)

Uzasnu statistiku? Sut iz igre 8/16, 28p, 12sk, 8as. Druze, nemas pojma.

Jedan jedini. LBJ.

Mozes samo da mu se sagnes, ako ti dozvoli. Poyy

nikks98

pre 3 godine

Ne može niko da mi kaže da Dragić ne fali Majamiju. Vraća se LeBronu za one povrede protiv Golden Stejta, nek i njega pogleda sreća neki put.

Magdalena

pre 3 godine

-komentatori pristrasni iz aviona se vidi da navijaju za lejkerse .
-sto se tiče Lebrona ne sviraju mu se koraci,sviraju mu se dodatna ,zaštićen kao beli medved ...ali Lejkersi imaju jos 1 belog medveda Dejvisa kome se ne sviraju fauli u napadu
-koraci se ne sviraju ni Batleru .
-sudije uglavnom ničije lopte većinu u korist Lejkersa .bez obzira na suđenje glavni razlog vođstva Lejkersa je loša igra Hira .
Hiro najbolji šuter Majamija igra uplašeno u grču šut ga izdao ,p ne sme ni da sutne krije se . Sam par puta na otvorenom sutu i ništa.
-Karuzo igra jako dobro
-Sve u svemu dobijaju ovo Lejkersi,za to malo poćiće sudije i malo će se odvojiti i eto 10 razlike
(zoran, 07. oktobar 2020 04:29)

Majstore, LeBron je sutnuo 5 bacanja, Dejvis 0. O cemu ti pricas?!?!

Darko

pre 3 godine

Tek sad vidim kolike komplekse je nabio LeBron ovim beskicmenjacima. Svi odjednom navijaju za Miami. Smehoteka. Ali KRALJ ide po cetvrti prsten.

Adios amigos

Poyy

buzdovan

pre 3 godine

Eto koliko fali Dragić.

Da je tu neko da smiri napad, da pametno odigra, da razvuče ove 24 sekunde za napad, nešto da se organizuje u evropskom stilu, da se "udave" Lejkersi...

Previše žuri Majami i ispucava neke trojke koje ne bi trebalo, što najviše radi Krauder. Al dobro je pa pogađa.

pcinjskiokrug

pre 3 godine

Provlaci se neka prica kroz finalnu seriju da sudije guraju Lejkerse na neki nacin,realno dosta odluka ide na stetu Lejkersa,maltene nijedna sumnjiva situacija nije otisla u korist lejkersa,koliko god da ih ne volim,da se razumemo

božesačuvaj

pre 3 godine

Džejms se razigrao u trećoj četvrtini, daje poene i vuče tim.

Tako to treba da radi najbolji igrač lige i to uvek treba tako Lebron, a ne da on kao sili neke asistencije, da bi ispao neki kompletan igrač.

Čim ne plače non stop, ne pravi korake, ne gleda u sudije i ne prigovara, već igra košarku, tada se vidi da je dobar igrač.

Kada bi stalno tako radio i imao taj mentalitet na primer Batlera, svi bi ga cenili i niko ne bi imao ništa loše da kaže za njega.

Prosto je.

Ovako samo cmizdri, pravi korake i faulove u napadu, umesto da 100% bude skoncentrisan na poene i sigurne asistencije.

Da je nastavio tako kao u prvom mandatu u Klivlendu, imao bi više titula i legitimno bi bio u GOAT konverzaciji.

Bradilic

pre 3 godine

Da miami ima samo malo bolji procenat za 3 i da sudije nisu naklonjene lejkersima ova utakmica bi bila gotova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 7. oktobar 2020 04:31)

Sine nadji zivot, pusti nas prave poznavaoce kosarke da zivimo od tebe i tvojih glupih komentara. Lejkersi su veceras osakaceni od sudija, 3 bacanja za 2 i po cetvrtine, a opet vode. Samo je Lebron malcice dodao gas. Zamisli koliko ti je jadan zivot kad ti je svrha da do 5 gledas NBA i hejtujes Lebrona u komentarima.

zoran

pre 3 godine

-komentatori pristrasni iz aviona se vidi da navijaju za lejkerse .
-sto se tiče Lebrona ne sviraju mu se koraci,sviraju mu se dodatna ,zaštićen kao beli medved ...ali Lejkersi imaju jos 1 belog medveda Dejvisa kome se ne sviraju fauli u napadu
-koraci se ne sviraju ni Batleru .
-sudije uglavnom ničije lopte većinu u korist Lejkersa .bez obzira na suđenje glavni razlog vođstva Lejkersa je loša igra Hira .
Hiro najbolji šuter Majamija igra uplašeno u grču šut ga izdao ,p ne sme ni da sutne krije se . Sam par puta na otvorenom sutu i ništa.
-Karuzo igra jako dobro
-Sve u svemu dobijaju ovo Lejkersi,za to malo poćiće sudije i malo će se odvojiti i eto 10 razlike

andra

pre 3 godine

Koliko hejtovanja ljudi koji su od juce krenuli da prate NBA kosarku, samo zbog Jokica. Al nema veze, LeBron je klasa, al mora da se uozbilji podhitno, jedno od najgorih poluvremena u njegovoj karijeri.
P. S. Faul u napadu rukom s kojom ne sutiras se gleda po tome da l' si imao potpunu ekstenziju u vidu ispruzene ruke, Herro ulazi u lebronovu putanju,gde ga Lebron samo odbija i to min snagom a ovaj se bacio kao da ga tajson pukao, za razliku od adebaya koji potpuno ispruzava ruku a Davis ga prati, ne ulazi u njegovo prostor.

JeRemija

pre 3 godine

@petarczv

Lejkersi 5 bacanja, Majami 22 bacanja...

Cista banana Lebrona nad Batlerom, sudijensviraju faul nad Batlerom i salju ga na bacanja...

Sudije toliko guraju Majami da je to neverovatno ali im ni to ne vredi.

Tragikomedija

pre 3 godine

Kakva je milina gledati Majami u odbrani, kretnja im je vrhunska. Batler, Iguadala, Krauder, Adebajo, čak i igrači koji nisu poznati po odbrani kao Robinson igraju odlično u defanzivi. Svaka čast Spolstri i Majamiju.

Milan Spanac

pre 3 godine

stvarno ogroman apel za b92 da nesto ucine sa komentatorima.. i fudbal i kosarka su negledljivi pored ovakvih vrsnih poznavaoca igre. kad mi se prodere kejsipi kao tako ga zovu a Dejvisa zove Dejvis, njega inace ne zovu Ejdi. @b92 imate moj mail, radicu volonterski prenose samo da ne slusam ove polupandere..

Medžik i Ptica su bolji, vrv i Karim

pre 3 godine

Kako se krije Lebron od Batlera, ima već 5 izgubljenih lopti.

Prvi koš faul u napadu, čovek laktom u rebra odguruje Hira i nikom ništa.

Posle tri koraka i dobija faul za bacanja, pa tri koraka za 2+1, ko god ga voli i neće to da prizna, ima problem jer je ono žalosno.

I sad kad Lejkersi preokrenu i budu imali +10, tačnije ako preokrenu, nabiće statistiku u poslednjoj četvrtini i eto ga GOAT.

Sramno.

Nn

pre 3 godine

Zasto pojedini na ovom sajtu izbegavaju cinjenice da je Lebron izgubio 4 finala u nefer borbi ?!
2007 - bez pravih saigraca
2015 - Irving i Lav povredjeni
2017 - Durent u Gsw (5 All Star igraca)
2018 - Durent u Gsw (5 All Star igraca)
To su CINJENICE. Nije bolji od Jordana ali je odmah iza njega.

Milan Spanac

pre 3 godine

Kuzmi je dovoljno da vidis facu i da vidis s kim imas posla.. apel za b92 nadjite sportskog komentatora i imacete daleko vise gledalaca. sadasnja postava para usi i svi bezimo na strimove. think about it.. im free btw ;)

Dragan88

pre 3 godine

3 - 1 pa 3 - 2 i u nedelju 4 - 2 osvaja posledni prsten u karieri ovaj politicki aktivist i mozemo sa Golden State, Bruklin, Miami i Clipers ko favorite sledece sezone da uzivamo.

zdm

pre 3 godine

Dve trecine komentara su ili trolovi ili replike na iste sto potpuno obesmisluje rubriku
(Trolovanje, 7. oktobar 2020 03:12)

Ja nisam ni trol ni stručnjak ali ne mogu da shvatim ovoliko kidanje oko NBA, sem ako komentatori ne žive u S. Americi.

muuu

pre 3 godine

Lebron gura rukom Hira nije faul u napadu, Adebajo isto to samo sa mnogo manje inteziteta i JESTE faul. I naravno kao i uvek protiv lejkersa, sudije pune faulovima visoke igrace. Olinik 2 faula, Adebajo 2 faula a nije jos kraj prve.

qqlele

pre 3 godine

Cekamo “objektivne” komentare i plakanje o sudjenju zbig Denvera i Jokica
(Sarajlija, 07. oktobar 2020 02:48) Idi gledaj onu bosansku sirovinu

vikas

pre 3 godine

Tramp napiše da je korona običan grip i dobije cenzuru, izbrišu mu post na fb.
Čemu onda ja da se nadam

Ne ostavljam više komentare

Stanley

pre 3 godine

Nikad ovaj LeBron nece biti najbolji igrac. Samo se nesto buni i place, on kida igrace i nista ne svira, a kad njega neko popreko pogleda odma je faul. Ako mu ne svira nista, odma divlja na sudije i skace kao pavijan. Klasicni Nejmar u fudbalu, retko ogavan igrac. Za njega je Dzordan izmislio kosarku, a kako se u ono vreme igralo cvrsto.

qqlele

pre 3 godine

Cekamo “objektivne” komentare i plakanje o sudjenju zbig Denvera i Jokica
(Sarajlija, 07. oktobar 2020 02:48) Idi gledaj onu bosansku sirovinu

Milan Spanac

pre 3 godine

Kuzmi je dovoljno da vidis facu i da vidis s kim imas posla.. apel za b92 nadjite sportskog komentatora i imacete daleko vise gledalaca. sadasnja postava para usi i svi bezimo na strimove. think about it.. im free btw ;)

muuu

pre 3 godine

Lebron gura rukom Hira nije faul u napadu, Adebajo isto to samo sa mnogo manje inteziteta i JESTE faul. I naravno kao i uvek protiv lejkersa, sudije pune faulovima visoke igrace. Olinik 2 faula, Adebajo 2 faula a nije jos kraj prve.

Medžik i Ptica su bolji, vrv i Karim

pre 3 godine

Kako se krije Lebron od Batlera, ima već 5 izgubljenih lopti.

Prvi koš faul u napadu, čovek laktom u rebra odguruje Hira i nikom ništa.

Posle tri koraka i dobija faul za bacanja, pa tri koraka za 2+1, ko god ga voli i neće to da prizna, ima problem jer je ono žalosno.

I sad kad Lejkersi preokrenu i budu imali +10, tačnije ako preokrenu, nabiće statistiku u poslednjoj četvrtini i eto ga GOAT.

Sramno.

zdm

pre 3 godine

Ja nisam ni trol ni stručnjak ali ne mogu da shvatim ovoliko kidanje oko NBA, sem ako komentatori ne žive u S. Americi.
(zdm, 07. oktobar 2020 03:47)

Idi spavaj
 (petarczv, 7. oktobar 2020 03:58)

Još mi se ne spava jer živim na kontinentu gde se ova drama odigrava, a nadam se da si i ti ovde, ako nisi u problemu si.

Milan Spanac

pre 3 godine

stvarno ogroman apel za b92 da nesto ucine sa komentatorima.. i fudbal i kosarka su negledljivi pored ovakvih vrsnih poznavaoca igre. kad mi se prodere kejsipi kao tako ga zovu a Dejvisa zove Dejvis, njega inace ne zovu Ejdi. @b92 imate moj mail, radicu volonterski prenose samo da ne slusam ove polupandere..

miki

pre 3 godine

Da li postoji odvratniji igrač u istoriji sporta od lebrona
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 7. oktobar 2020 05:22)
Da li postoji umno ograniceniji " komentator" ovdje od tebe, cisto sumnjam.

Pobednik

pre 3 godine

smesni ste boranijo..Lakers je posteno dobio mec..2 puta Lebron bije bandzu Jimiju cistu kao suza sudija mu svira slobodnjake..a ovamo pricate o sudjenju..pricate o koracima..a Robinson i ne zna da vodi loptu samo trci i puca usput napravi 2 koraka na startu..placite jos i sakrijte se u rupi iz koje ste ispuzali..

VOSAK

pre 3 godine

Lebron James Anthony Davis
111 points 103 points
34 assists 13 assists
44 Rebounds 37 Rebounds

Lebron for Finals MVP

Posle prve utakmice, Lebron je preuzeo primat i ipak počeo da dominira, prošla utakmica loša će Dejvisa koštati MVP-ija finala.
A toliko i o jačini ovog finala kada je ovo bilo zanimljivije.

Dacha

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lakers, 7. oktobar 2020 08:02)
Netacno...Lakers-i su omrazeni jos od 1988 i finala sa Detroit Pistonsima, sto je prvi prenos neke NBA utakmice bio u Jugoslaviji. Svi smo cekali do 3 ujutro da bi videli velikog Jabbar-a i Magic-a i njihov showtime, a na kraju utakmice su postojali samo Pistonsi za nas. Tada im je Isiah Thomas sa povredjenom nogom ubacio 43 poena, 25 u jednoj cetvrtini a Lakers-i su dobili teskim sudijskim kradjama od kojih je najcuveniji "Phantom faul" nad Jabbarom u poslednjoj sekundi cime je utakmica bila i resena sa pola kosa razlike. U sedmoj odlucujucoj utakmici su jos gore pokrali Pistonse, krsenjem fundamentalnih pravila gde je utakmica cak prekinuta 2 sekunde pre kraja zbog proslave Lakers-a iako je rezultat bio 3 razlike. Tada sam prvi put shvatio da postoje i gori lopovi od Babarogica i zamrzeo Jezerase do kraja zivota. Posle sta se sve desavalo, narocito sesta utakmica sa Sacramentom serije 2002 godine, je samo potvrdilo da se radi o najodvratnijem klubu na kugli zemaljskoj.

objektivno

pre 3 godine

Vidim ovde ima velikih poznavalaca kosarke... Rondo se zalece pod kos, promasuje polaganje, nema na metar od njega nijedenog igraca Majamija - slobodna bacanja za Ronda. Lebron u napadu, odgurnuo svom snagom Batlera, i komentatori ABC mreze kazu bio je faul u napadu, naravno sudije ne sude nista. Kao posledica poklonjenih 20 poena i skoro ni jedne licne greske konacno Lejkersi nekako dodju do pobede i sada su korak blize planiranom "ovo je za tebe Kobi" trenutku. Objektivno Boston je bolji tim od Lejkersa a Majami je njih pobedio. Ali nisu sudije navijale toliko za jedan tim kao sada u svakoj utakmici. Ni jedan napad nije prosao da svi igraci Lejkersa nisu padali non stop i glumili, bunili se, udarali po rukama igrace Majamija nekaznjeno. To ne vidi samo onaj ko nije gledao utakmicu.

Darko

pre 3 godine

3 sekunde do kraja lazni kralj dobija loptu i lik se ne pomera do kraja poluvremena da ne bi dodatno pokvario vec uzasnu statistiku.

(petarczv, 7. oktobar 2020 04:12)

Uzasnu statistiku? Sut iz igre 8/16, 28p, 12sk, 8as. Druze, nemas pojma.

Jedan jedini. LBJ.

Mozes samo da mu se sagnes, ako ti dozvoli. Poyy

VOSAK

pre 3 godine

Da li postoji odvratniji igrač u istoriji sporta od lebrona
(petarczv, 07. oktobar 2020 05:22)

Ja se pitam da li postoji dosadniji i smešniji lik od tebe na ovom portalu.
Nije zdravo ovo momak, smanji

perazdera

pre 3 godine

(Stanley, 7. oktobar 2020 05:15)

Druze, nismo gledali istu utakmicu. Da prosecnog NBA igraca onako Krauder popreko pogleda pesnicama i samarima, ne bi pola napada izdrzao, plus sto bi se nad drugim igracima to sudilo kao namerna.

VOSAK

pre 3 godine

Nikad ovaj LeBron nece biti najbolji igrac. Samo se nesto buni i place, on kida igrace i nista ne svira, a kad njega neko popreko pogleda odma je faul. Ako mu ne svira nista, odma divlja na sudije i skace kao pavijan. Klasicni Nejmar u fudbalu, retko ogavan igrac. Za njega je Dzordan izmislio kosarku, a kako se u ono vreme igralo cvrsto.
(Stanley, 07. oktobar 2020 05:15)

Ajde bre ne pričaj gluposti, ako neko dobija batine kroz celu karijeru, to je Lebron.
Pogledaj samo poslednju četvrtinu kako su pretukli Krauder, Iguadala itd pa je ćutao, malo treš tolkovao, i pokazao im

VOSAK

pre 3 godine

Zasluženo!!!
Tvrda utakmica jako, Lejkersi od druge četvrtine kako su poveli, nisu ispustili do kraja.
Lebron vukao u trećoj i dobrim delom četvrte, a onda je KCP ubo prebitnu trojku.
Ako je bilo do sad dvojbe, sad je nema, MVP finala po četvrti put kao i šampion će biti Lebron, sa trećom ekipom, jedan ogroman uspeh, i to biti glavni u 17-toj sezoni, samo je Džabaru još to pošlo za rukom.
Dejvis malo bled al je bio tu i on kad je bilo bitno.
I nemojte o suđenju, do poslednje četvrtine, Majami imao 5 puta više slobodnih alo!
A i to se ne bi smanjilo da Lebron nije postao baš agresivan i da ga nisu tukli i bacali na slobodna.

Zuti

pre 3 godine

Miami slabiji za nijansu - Dragica.
LeBron se ne smije dopustiti da ne uputi sut u zadnjih 5 min kad se lomi utakmica, nije bas GOAT stil.

Bradilic

pre 3 godine

Da miami ima samo malo bolji procenat za 3 i da sudije nisu naklonjene lejkersima ova utakmica bi bila gotova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 7. oktobar 2020 04:31)

Sine nadji zivot, pusti nas prave poznavaoce kosarke da zivimo od tebe i tvojih glupih komentara. Lejkersi su veceras osakaceni od sudija, 3 bacanja za 2 i po cetvrtine, a opet vode. Samo je Lebron malcice dodao gas. Zamisli koliko ti je jadan zivot kad ti je svrha da do 5 gledas NBA i hejtujes Lebrona u komentarima.

buzdovan

pre 3 godine

Eto koliko fali Dragić.

Da je tu neko da smiri napad, da pametno odigra, da razvuče ove 24 sekunde za napad, nešto da se organizuje u evropskom stilu, da se "udave" Lejkersi...

Previše žuri Majami i ispucava neke trojke koje ne bi trebalo, što najviše radi Krauder. Al dobro je pa pogađa.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Koševi 111 - 103

Skokovi 44 - 37

Asisti 34 - 13

Iako, mora se priznati da Davis ovo finale igra bolju obranu.

Tko god da uzme mvp nagradu nece biti nezasluzeno.

the truth

pre 3 godine

Gledam Lebrona, takav igrac se vise nece radjati, svaki prodor njegov je faul nad njim, sudije ni jedan sudile nijesu, da ne pricam koliko su ga tukli, par faulova su mogli biti flagrant. Sinoc 2 puta prolazi izmedju 4 i 5 igraca Majamija i kuca izmedju njih. I to Igi, Krauder, Bem, Butler, svi top defanzivci. Sinoc 2 puta lijepi cisto Butlera od tablu, 2 faula sude. Neko pominje sudije, imas Dejvisa I Lebrona mozda dvije najvece ofanzivne sile, zajedno dobiju 5 bacanja? Majami je igrački brutalan tim, Imaju 10 vrhunskih košarkaša, neverovatan srcan. Ali Lejkersi su slabiji po igračima, jednostavno imaju Lebrona.

Sima

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lakers, 7. oktobar 2020 08:02)

Ovo nije tačno, ima nas koji smo zbog Divca počeli da navijamo za LA, i vezali se za tim,a ne za igrača. Skakali smo od sreće posle trojke Orija, ali smo navijali sada za Jokića.

Kobe Bryant

pre 3 godine

Ispostaviće se da je ključna stvar u ovom finalu nedostatak Gorana Dragića. Majamiju fali upravo još jedan lgrač sa dvocifrenim učinkom. A Dragić je ubacivao svojih 20 poena bez po muke.

JeRemija

pre 3 godine

@petarczv

Lejkersi 5 bacanja, Majami 22 bacanja...

Cista banana Lebrona nad Batlerom, sudijensviraju faul nad Batlerom i salju ga na bacanja...

Sudije toliko guraju Majami da je to neverovatno ali im ni to ne vredi.

nikks98

pre 3 godine

Ne može niko da mi kaže da Dragić ne fali Majamiju. Vraća se LeBronu za one povrede protiv Golden Stejta, nek i njega pogleda sreća neki put.

I'm not surprised...

pre 3 godine

Lejkersi su bili u prednosti, a Majami ponovo pokušavao "empty corner" napadima da iz uručenja izgradi poziciju za šut, u trećem meču je to funkcionisalo sjajno, ali sada baš i ne, da bi Tajler Hiro pogodio trojku, za 76:75 upravo iz takvog jednog napada.


Pa bolje ovaj momak da komentarise

Lakers

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....

aca

pre 3 godine

Rekao sam i pre finala ,da lejkersi nisu doveli obrvu ,ne bi oni videli plejofa ...
(no name, 07. oktobar 2020 08:06)

to znaci da su slabi bez njega, jel tako? Igrao je u slaboj ekipi pre LA pa nista nije uradio. NOP i sa njim i bez njega podjednako slabi a npr Klivlend poprilicno drugi tim sa i bez Lebrona.

božesačuvaj

pre 3 godine

Džejms se razigrao u trećoj četvrtini, daje poene i vuče tim.

Tako to treba da radi najbolji igrač lige i to uvek treba tako Lebron, a ne da on kao sili neke asistencije, da bi ispao neki kompletan igrač.

Čim ne plače non stop, ne pravi korake, ne gleda u sudije i ne prigovara, već igra košarku, tada se vidi da je dobar igrač.

Kada bi stalno tako radio i imao taj mentalitet na primer Batlera, svi bi ga cenili i niko ne bi imao ništa loše da kaže za njega.

Prosto je.

Ovako samo cmizdri, pravi korake i faulove u napadu, umesto da 100% bude skoncentrisan na poene i sigurne asistencije.

Da je nastavio tako kao u prvom mandatu u Klivlendu, imao bi više titula i legitimno bi bio u GOAT konverzaciji.

Stefan COYG

pre 3 godine

@@
celu karijeru se skriva kada se lomi, može da poruši sve individualne rekorde nije u priči za GOAT.
(Reinkarnacija Birda)
..............................
..............................

Kako to mislis skriva se kada se lomi ?
Jel se skrivao sinoc sa 20p u drugom poluvremenu ?
Jel se skrivao sa 16p u Q4 Denveru ?
Jel se skrivao protiv Detroita 2007 u Finalu istoka sa 25 uzastopnih poena svoje ekipe i sa zapravo 29 od poslednjih 30 poena svoje ekipe u 4Q i produzetku ?
ITD ITD ITD ITD

Kooolegaaa dajte malo predznanja kada ulazite u kafanu, odnosno neka zapravo pogledana utakmica NBA u zivotu.

POz

Magdalena

pre 3 godine

-komentatori pristrasni iz aviona se vidi da navijaju za lejkerse .
-sto se tiče Lebrona ne sviraju mu se koraci,sviraju mu se dodatna ,zaštićen kao beli medved ...ali Lejkersi imaju jos 1 belog medveda Dejvisa kome se ne sviraju fauli u napadu
-koraci se ne sviraju ni Batleru .
-sudije uglavnom ničije lopte većinu u korist Lejkersa .bez obzira na suđenje glavni razlog vođstva Lejkersa je loša igra Hira .
Hiro najbolji šuter Majamija igra uplašeno u grču šut ga izdao ,p ne sme ni da sutne krije se . Sam par puta na otvorenom sutu i ništa.
-Karuzo igra jako dobro
-Sve u svemu dobijaju ovo Lejkersi,za to malo poćiće sudije i malo će se odvojiti i eto 10 razlike
(zoran, 07. oktobar 2020 04:29)

Majstore, LeBron je sutnuo 5 bacanja, Dejvis 0. O cemu ti pricas?!?!

Dragan88

pre 3 godine

3 - 1 pa 3 - 2 i u nedelju 4 - 2 osvaja posledni prsten u karieri ovaj politicki aktivist i mozemo sa Golden State, Bruklin, Miami i Clipers ko favorite sledece sezone da uzivamo.

Darko

pre 3 godine

Tek sad vidim kolike komplekse je nabio LeBron ovim beskicmenjacima. Svi odjednom navijaju za Miami. Smehoteka. Ali KRALJ ide po cetvrti prsten.

Adios amigos

Poyy

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Miami slabiji za nijansu - Dragica.
LeBron se ne smije dopustiti da ne uputi sut u zadnjih 5 min kad se lomi utakmica, nije bas GOAT stil.
(Zuti, 07. oktobar 2020 07:46)celu karijeru se skriva kada se lomi, može da poruši sve individualne rekorde nije u priči za GOAT.

the truth

pre 3 godine

Razlika izmedju Lebrona i svih ostalih igraca je prvo mozak, pa sve ostalo. Ljudi nikad nisu zadovoljni sta god uradi, protiv Denvera je dao 16 poena u 4 četvrtini, sinoc razigravao igrace, kreirao svaki napad da ostavi nekog samog, sta je trebao ko junac da forsira? Ukucajte na Google clutch points last 5 minutes or one minute at end of the game. Sve ce vam biti jasno.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Odlična utakmica. Majami se borio koliko može, ali Lejkersi su ipak za defanzivnu klasu A.d. bolji. Kakvu odbranu igra čovek, to zaista dugo nisam video. Čuva sve i svakog i stiže da pokrije i propuste drugih. Sve to ne staje u statistiku, pogotovo promašaji protivnika kada ih on čuva a preko njega je gotovo nemoguće pogoditi ( Hiro onaj flouter ). Majamiju igru u poslednjoj četvrtini nose dva klinca ( Hiro i Robinson ) , Batlera su zaključali, Adebajo je gotovo bezopasan u napadu, a Krauder i i ostali nisu ta klasa, mada je Olinik imao nekoliko dobrih poteza, i tu se nažalost vidi nedostatak Dragića. LBJ je i dalje jedan od najboljih igrača u ligi, što je u njegovim godinama fenomenalno, 3/4 je odigrao odlično i osim izgubljenih lopti odigrao odličnu utakmicu, a KCP je imao sjajan početak i završetak. Ostali večeras ispod prosečni ali svako je imao po neku minijaturu i doprineo pobedi ( Karuzo, Grin i Kuzma ), Rondo večeras baš loš, ali AD u oba pravca zaista sjajan, u napadu bez velike potrošnje lopti a u odbrani zverski i sve je vidljivije da je upravo on falio Lejkersima kao deo slagalice koja nedostaje. Da li će on ili LBJ biti MVP finala ne znam ( ja nemam dilemu )ali su Lejkersi na milimetar od titule i to je za njih najvažnije. Nadam se da Majami može ,,poludeti,, i koliko toliko uneti neizvesnost ali sumnjam jer mislim da zaista nije realno da ih dobiju ni dve a pogotovo ne tri uzastopne utakmice.

remax

pre 3 godine

Ali Majami HitI..
Onda su Orlando Medžici.
Mada je tu sve jasno, od tonaliteta, preko navijanja za LA, obožavanja Lebrona itd.
Spisak je podugačak.
Je-zi-vo.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

nije mi jasno sto ne uvedu pravilo za korake kao u rukometu, zamisli zaletis se i 6 koraka napravis i baaaammmm kucanje, mislim ako moze tri koraka a pravilo je dva sto ne bi moglo i sest, koliko bi samo atraktivnije bilo, mozda cak i da uopste i netapkaju loptu sta...

Baba Vanga

pre 3 godine

Sta ovde sudije moraju da pocnu da sviraju Lejkersima (a znamo da nece) je delay of the game. K-O-N-S-T-A-N-T-N-O! Jednog "boli" pi*a, jednog oko, jednog ruka, noga.. ne bi li uhvatili 30 sekundi predah, jer crkavaju samo tako!

ValterNBG

pre 3 godine

Sto bi Dzile rekao "mnogo su bre veliki" I stvarno je tako.Visoki,jaki,krpe sve u odbrani,u napadu mogu na silu ako treba...,jako tesko za Majami.Simpaticni su,bore se,ali ne vredi,Lejkersi su jednostavno bolji.

Pera

pre 3 godine

Vidim ovde ima velikih poznavalaca kosarke... Rondo se zalece pod kos, promasuje polaganje, nema na metar od njega nijedenog igraca Majamija - slobodna bacanja za Ronda. Lebron u napadu, odgurnuo svom snagom Batlera, i komentatori ABC mreze kazu bio je faul u napadu, naravno sudije ne sude nista. Kao posledica poklonjenih 20 poena i skoro ni jedne licne greske konacno Lejkersi nekako dodju do pobede i sada su korak blize planiranom "ovo je za tebe Kobi" trenutku. Objektivno Boston je bolji tim od Lejkersa a Majami je njih pobedio. Ali nisu sudije navijale toliko za jedan tim kao sada u svakoj utakmici. Ni jedan napad nije prosao da svi igraci Lejkersa nisu padali non stop i glumili, bunili se, udarali po rukama igrace Majamija nekaznjeno. To ne vidi samo onaj ko nije gledao utakmicu.
(objektivno, 7. oktobar 2020 06:17) # Link komentara

Veliki poznavaoce. Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. P.S. Ti pricas o gledanju utakmice. Govoris o nekom fantomskom prodoru i bacanjima Ronda kojih je covek sinoc izveo 0.

Magdalena

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)


Od tih 16 slobodnih bacanja, onako na prvu mogu da se setim da su bila cetiri Dejvisova u zavrsnici 3/4 i 6 Dzejmsovih posle faulova Kraudera u 4/4. I ne mogu da se setim da je bilo sta sporno bilo i kod jednog faula. Takodje, lepo bi bilo da neko napise gde to nisu dosudjena slobodna bacanja za Majami, a trebalo je u zavesnici. I jos jedna stvar. Ako postoji sudijska tendencija da neko pobedi, pa sigurno nece protivniku te ekipe za koju se sudi dati 20 slobodnih bacanja vise. Moglo je da ode na 15 za Majami. Ovo je nba. Taj broj lakih poena se tesko nadoknadi, koliko god da "navlacis" u finisu.

Goran

pre 3 godine

Koševi 111 - 103

Skokovi 44 - 37

Asisti 34 - 13

Iako, mora se priznati da Davis ovo finale igra bolju obranu.

Tko god da uzme mvp nagradu nece biti nezasluzeno.
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 7. oktobar 2020 08:06)

Ne razumem, LB bolji u svim kategorijama ali ko god da uzme neće biti nezasluženo?

Aleks

pre 3 godine

Noćas smo gledali odbrambenu pokaznu vežbu Entoni Dejvisa... Nisu Jezeraši defanzivna sila, već on. Najbolji igrač ekipe čuva najboljeg igrača suprotne ekipe, tako da je preuzeo Batlera i napravio od njega da izgleda kao sasvim prosečan igrač. Bron gleda i ne veruje.

mohikanac

pre 3 godine

@Lakers

Ne mogu da kažem "navijam" ali eto simpatišem LAL malo više od drugih ekipa još od Medžika, posle je stigao i Divac, mnogo kasnije i moj nekada omiljeni Glen Rajs kod njih pa eto ostadoše mi kao "omiljena" ekipa.

Prvenstveno gledam košarku, nisam opterećen da oni moraju da budu prvi.

vikas

pre 3 godine

Tramp napiše da je korona običan grip i dobije cenzuru, izbrišu mu post na fb.
Čemu onda ja da se nadam

Ne ostavljam više komentare

Tragikomedija

pre 3 godine

Kakva je milina gledati Majami u odbrani, kretnja im je vrhunska. Batler, Iguadala, Krauder, Adebajo, čak i igrači koji nisu poznati po odbrani kao Robinson igraju odlično u defanzivi. Svaka čast Spolstri i Majamiju.

andra

pre 3 godine

Koliko hejtovanja ljudi koji su od juce krenuli da prate NBA kosarku, samo zbog Jokica. Al nema veze, LeBron je klasa, al mora da se uozbilji podhitno, jedno od najgorih poluvremena u njegovoj karijeri.
P. S. Faul u napadu rukom s kojom ne sutiras se gleda po tome da l' si imao potpunu ekstenziju u vidu ispruzene ruke, Herro ulazi u lebronovu putanju,gde ga Lebron samo odbija i to min snagom a ovaj se bacio kao da ga tajson pukao, za razliku od adebaya koji potpuno ispruzava ruku a Davis ga prati, ne ulazi u njegovo prostor.

Saikovski

pre 3 godine

Majami je izgubio ne zbog suđenja već zbog dopustenih sekundarnih napada dozvoljavajući lejkersima ofanzivne skokove nakon promasenih suteva u 4oj četvrtini kad je utakmica još bila egal klackalica...

pcinjskiokrug

pre 3 godine

Provlaci se neka prica kroz finalnu seriju da sudije guraju Lejkerse na neki nacin,realno dosta odluka ide na stetu Lejkersa,maltene nijedna sumnjiva situacija nije otisla u korist lejkersa,koliko god da ih ne volim,da se razumemo

Stefan COYG

pre 3 godine

@ @Coyg Koliko je detroit bio odbrambeno jak 07 bez Bena Walasa govore 22p uz 35% suta Lebrona u finalu uz 6 izgubljenih lopti protiv jedinog vrh tima kojeg je sreo te godine. Mislim da su jednu utakmicu dobili kada je lbj sutirao 3 od 11 a Gibson sa klupe ubacio 31! Sta je fora sa ovim poklonicima,naciniti smece od saigraca i naciniti protivnika vanzemaljcem da bi ovaj ispao jos veci. Tako da sada citamo da Majami ima 10 vrhunskih igraca? Dankan Robinson koji je igrao G ligu je vrh a Kuzma koji se svojim igrama nametnuo da ostane ispred Ingrama......
(Beks)
..........
Beks druze ja od toga sto ti pricas nista nisam rekao, samo sam izneo neke cinjenice. Ta ekipa Detroita je stigla u Finale Istoka i bila je svkakao odlicna, ne kao ranije, ali i dalje brutalna. A ti da das 29 od poslednjh 30 poena ekipe u zadnjih 10 minuta igre, od toga 25 uzastopnih je nevidjeno teska stvar, pa makar igrao i protiv KK Pozarevca, msm.
Majami je super ekipa, Lejkersi su super ekipa. Nema price. Od 10 najboljih igraca obe ekipe 6 ili 7 su iz Majamija. i to je cinjenica.
Ja nisam nikakav Dzejmsov minjon, samo sam maksimalo objektivan. Odajem priznanje, gde je priznanje zasluzeno. Ako sovoji ovu titulu i 4. MVP trofej sa 3 razlicite ekipe (prvi ikada), zacementirace se cvrsto iza Majkla u TOP 2 igraca ikada (za sada ipak nije jos). Ako ikada osvoji 6 naslova prvaka, moracemo da povedemo polemiku AIR vs KING.Do tada je MJ1 LBJ2

jsx

pre 3 godine

Vec i ptice na grani znaju da su Lebron i Dejvis igracine, ali moram da pohvalim Karuza posto niko drugi nece. Naravno da ne bi u drugim ekipama dosao do izrazaja kao u Lejkersima, ali je i pored toga za svako postovanje kakvu odbranu igra, kako se bori, a ni u napadu nije uopste los, pravi dobre blokove, pogadja otvorene trojke itd.

Nn

pre 3 godine

Zasto pojedini na ovom sajtu izbegavaju cinjenice da je Lebron izgubio 4 finala u nefer borbi ?!
2007 - bez pravih saigraca
2015 - Irving i Lav povredjeni
2017 - Durent u Gsw (5 All Star igraca)
2018 - Durent u Gsw (5 All Star igraca)
To su CINJENICE. Nije bolji od Jordana ali je odmah iza njega.

pera

pre 3 godine

Ne zato sto je Majami fenomenalan tim nego sto su Lejkersi los tim, cela igra im se svodi na kukanje kod sudija i dobijanje podrske od njih.
(objektivno, 7. oktobar 2020 16:21) # Link komentara

Ovime si diskreditovao sebe za svaku dalju ozbiljnu diskusiju.

zdm

pre 3 godine

Dve trecine komentara su ili trolovi ili replike na iste sto potpuno obesmisluje rubriku
(Trolovanje, 7. oktobar 2020 03:12)

Ja nisam ni trol ni stručnjak ali ne mogu da shvatim ovoliko kidanje oko NBA, sem ako komentatori ne žive u S. Americi.

Beks

pre 3 godine

Anthony Davis duplo bolja defanziva,bolje zatvara protivnika,vise blokada,kradja,bolji procenat suta,bolji procenat za 3 poena,100% sa linije slobodnih bacanja,bolji+-,zapravo ubedljivo bolji kada on nije na terenu. Clutch trojke i blokade tokom playoffa. Ali bitno da je dole napisao neko kako je blizu kad je Lebron bolji u svemu?! Takodje i bolju odbranu igraju na Dejvisu,a ima i manje izgubljenih lopti!! Odakle Gsw 5 all star igraca??? A od toga je jedan bio fejk,green koji je dobar samo uz ove druge!! Pazite ovog dickridera @thetrutha Miami ima 10 vrhunskih igraca a Rondo,kcp,kuz,moris i drugi su slucajno u nba kao i trener Vogel. Rondo i Kuz sabili bez obe svoje zvezde i ubacili 125 poena. Majami bez Butlera samo bi bio kao i prosle sezone. Prosecan tim.

Beks

pre 3 godine

Lider playoffa u poenima je Anthony Davis. Lider u blokadama Davis,najvise pogodaka iz igre Davis,ofanzivni skokovi Davis,Win Shares Davis. Lider u Skokovima,asistencijama i izgubljenim loptama Lebron. Dakle celog playoffa!!

Stefan COYG

pre 3 godine

@
Dva najbolja igraca iz obe ekipe su Lebron i Davis pa Butler,onda ide Adebayo pa Rondo,inteligencija,iskustvo. Dragica necu da racunam jer ne igra. Tyler Hero,Dany Green ne pogadja ali igra brutalnu odbranu kao i Caruso. Kuzma je bolji igrac od Robinsona,Jae Crowder da ponovim bio "krs" igrac sa Lebronom kako sada nazivaju i Kuzmu. Howard je jedno 5 puta bolji defanzivac od Olinaika. Spolstra i Vogel su 27-27 u pobedama,tako da tvoja naklapanja nemaju smisla! Plus su Lejkersi daleko iskusnija ekipa sa par igraca sa sampionskim iskustvom dok su 2 od 3 najbolja igraca Majamija rukiji.
(Beks)
...............
Ne slazem se. Ja bih poredjao LBJ,AD,Batler,Bam,Dragic,Rondo,Hero,Krauder,Moris,Robinson i na kraju Karuso koji kida. Kuzma kakav je govori podatak da kruzi internetom peticija navijaca da kada Lejkeri osvoje sampionat da se njemu ne dodeli prsten. AHAhah zamisli.

Sto se tice Iguadale i Voriorsa ja sam do 2015 bio njihov fan veliki bas... ali kada je Dzejms odradio ono sto je odradio... bio sam oduvan i od tada pratim Lebrona bas pomno. Jer je lik jedinstven stvarno voleli ga ili ne. Sto se tice naprednih statistika kada ga je cuvao Iggy nisam upucen, morao bih da pogledam... ali ako je neko posle Dzeri Vesta 60ih zasluzio da dobije MVP iz porazene ekipe to je Dzejms tada jer je vodio obe ekipe u poenima,skokovima,asistima,ukradenim i blk. Nesto sto se nece ponoviti dok smo mi zivi, a i duze.

Magdalena

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)

Od tih 16 slobodnih bacanja, onako na prvu mogu da se setim da su bila cetiri Dejvisova u zavrsnici 3/4 i 6 Dzejmsovih posle faulova Kraudera u 4/4. I ne mogu da se setim da je bilo sta sporno bilo i kod jednog faula. Takodje, lepo bi bilo da neko napise gde to nisu dosudjena slobodna bacanja za Majami, a trebalo je u zavesnici. I jos jedna stvar. Ako postoji sudijska tendencija da neko pobedi, pa sigurno nece protivniku te ekipe za koju se sudi dati 20 slobodnih bacanja vise. Moglo je da ode na 15 za Majami. Ovo je nba. Taj broj lakih poena se tesko nadoknadi, koliko god da "navlacis" u finisu.

zoran

pre 3 godine

-komentatori pristrasni iz aviona se vidi da navijaju za lejkerse .
-sto se tiče Lebrona ne sviraju mu se koraci,sviraju mu se dodatna ,zaštićen kao beli medved ...ali Lejkersi imaju jos 1 belog medveda Dejvisa kome se ne sviraju fauli u napadu
-koraci se ne sviraju ni Batleru .
-sudije uglavnom ničije lopte većinu u korist Lejkersa .bez obzira na suđenje glavni razlog vođstva Lejkersa je loša igra Hira .
Hiro najbolji šuter Majamija igra uplašeno u grču šut ga izdao ,p ne sme ni da sutne krije se . Sam par puta na otvorenom sutu i ništa.
-Karuzo igra jako dobro
-Sve u svemu dobijaju ovo Lejkersi,za to malo poćiće sudije i malo će se odvojiti i eto 10 razlike

trle

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.

Beks

pre 3 godine

@Coyg Koliko je detroit bio odbrambeno jak 07 bez Bena Walasa govore 22p uz 35% suta Lebrona u finalu uz 6 izgubljenih lopti protiv jedinog vrh tima kojeg je sreo te godine. Mislim da su jednu utakmicu dobili kada je lbj sutirao 3 od 11 a Gibson sa klupe ubacio 31! Sta je fora sa ovim poklonicima,naciniti smece od saigraca i naciniti protivnika vanzemaljcem da bi ovaj ispao jos veci. Tako da sada citamo da Majami ima 10 vrhunskih igraca? Dankan Robinson koji je igrao G ligu je vrh a Kuzma koji se svojim igrama nametnuo da ostane ispred Ingrama koji je uzgred sada igrac koji je najvise napredovao a Kuz koji je najvise nazadovao sa Lebronom. Olinaik je verovatno vrhunski igrac a Howard truba,Crowder je bio smece setite se sa Lebronom sada jr i on vrhunski.

Billy boy

pre 3 godine

...Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)

Upravo to. Poenta cjele price da ako bas zagusti, kad dodje stani-pani, sudije ce tad 100% navlaciti za Lejkerse. Ovako kad covjek gleda, rekao bi da je to izjednaceno sudjenje, al ako zagusti, bolje ti je ne gledaj Dejvisa i Dzejmsa, sudije ce to odma da sviraju ko faul. Tako da te 2-3 kriminalne sudiske odluke su sasvim dovoljne da se slomi protivnik(to se upravo desilo Denveru u cetvrtom mecu, sudije ne sviraju ocigledan faul nad Marejom za 105:104, na drugoj strani Rondo pogadja, i umjesto da realno bude 105:104, to je 107:102 za Lejkerse i to je kraj meca!)

Beks

pre 3 godine

@Coyg Dva najbolja igraca iz obe ekipe su Lebron i Davis pa Butler,onda ide Adebayo pa Rondo,inteligencija,iskustvo. Dragica necu da racunam jer ne igra. Tyler Hero,Dany Green ne pogadja ali igra brutalnu odbranu kao i Caruso. Kuzma je bolji igrac od Robinsona,Jae Crowder da ponovim bio "krs" igrac sa Lebronom kako sada nazivaju i Kuzmu. Howard je jedno 5 puta bolji defanzivac od Olinaika. Spolstra i Vogel su 27-27 u pobedama,tako da tvoja naklapanja nemaju smisla! Plus su Lejkersi daleko iskusnija ekipa sa par igraca sa sampionskim iskustvom dok su 2 od 3 najbolja igraca Majamija rukiji.

Beks

pre 3 godine

@Coyg ako se ne varam ti si fan golden stejta,pa te pitam da li se slazes sa konstantacijom pre koje je izbacena "brutalna" statistika lebrona uz opasku da ga je Igudala bas sacuvao uz sarkazam naravno. Sa obzirom da se nikada statistika ne pravi na jednom odredjenom igracu i tacno se zna kakvi su mu procenti bili kada je Iggy bio na njemu,cak i nevezano za to ovo su sutevi lebrona u tih 6 utakmica 18 od 38 kada je igrao i Irving i uputio 22 a "pass first player" 38 suta. Onda 14-34,pa 15-34,7-22,11-35 i 11-33. Dakle ocajni procenti uz samo jedan mec sa manje od 33 suta. Stvarno ga nije sacuvao. Trebao je po 50 suta pa bi broj poena izgledao jos impresivnije a Igudala jos precenjeniji mvp. E moji statisticari!

Beks

pre 3 godine

@Coyg auuu pa ti si veca cepanica nego sto sam ja mislio. A mislio sam da si normalan fan. Da bude mvp neko ko sutira 37% iz igre a pritom ovoliko promasaja i suteva. Najvise promasaja od 1967 godine. Jedno je statistika a drugo je naduvana statistika i siljenje statistike a ovo je najbolji primer toga. 18-38,11-35,11-33,7-22,14-34 pa izgubljene lopte. Hvala Bogu pa o priznanjima ne odlucujete vi.

objektivno

pre 3 godine

Broj slobodnih bacanja ne predstavlja pokazatelj objektivnosti sudjenja. Ja sam gledao celu utakmicu i naveo sam samo par primera sudijskih gresaka. Komentatori mreze ABC sigurno imaju dovoljno znanja da to procene i oni su za te situacije rekli da su pogresno dosudjene a bilo ih je jos. E sad, da li je to namerno ili nije? Da li je sudjenje LA - Denver bilo namerno? Da li je sudjenje nekad davno LA - Sakramento bilo namerno? Naravno da je sve to bilo navlacenje pa citajte memoare ili izjave penzionisanih NBA sudija. Majami treba da bude bolji za 20 poena da bi imao sanse da pobedi. Pobedili su trecu utakmicu zato sto su sudije dale Dejvisu par postojecih licnih. Da je tako sudjenje u svakoj utakmici LA ne bi ni jednu dobio. Ne zato sto je Majami fenomenalan tim nego sto su Lejkersi los tim, cela igra im se svodi na kukanje kod sudija i dobijanje podrske od njih.

Stefan COYG

pre 3 godine

@
@Coyg auuu pa ti si veca cepanica nego sto sam ja mislio. A mislio sam da si normalan fan. Da bude mvp neko ko sutira 37% iz igre a pritom ovoliko promasaja i suteva. Najvise promasaja od 1967 godine. Jedno je statistika a drugo je naduvana statistika i siljenje statistike a ovo je najbolji primer toga. 18-38,11-35,11-33,7-22,14-34 pa izgubljene lopte. Hvala Bogu pa o priznanjima ne odlucujete vi.
(Beks)

......................

Cekaj cekaj cekaj... reci mi kako sad 37% ? Najbolje da mu gledamo samo segmente statistika kada ga je cuvao taj ili taj ? AHhaah si luuud
Daj saberi se...
Covek je imao 50%fg uz 30ppg 11r 9a i preko 2 blokade i ukradene - SULUDO

Cepanica ja... cepanica ti u glavi ocigledno

objektivno

pre 3 godine

2:05 do kraja prvog poluvremena - Lebron se zalece kao bizon i promasuje cisto polaganje, niko ga nije ni pipnuo, bio je sam - buni se iz sve snage, sudije propustaju da mu daju tehnicku gresku.

1:40 do kraja prvog poluvremena - Hiro u napadu, cist faul Lebrona, udara po ruci napadaca, opet se buni i dere iz sve snage, sudije propustaju da mu daju tehnicku gresku. Vogel trazi challenge i sudije dodeljuju loptu Lejkersima, bez ikakvog razloga.

1:23 do kraja prvog poluvremena, Butler u napadu normalno vodi loptu, Karuzo ili kako se vec zove pada teatralno, umesto da dobije tehnicku gresku za foliranje Butler dobija faul u napadu. Komentatori ABC mreze su rekli da je to pogresno jer se nagradjuje katastrofalno ponasanje igraca koji glume non stop.

1:11 do kraja prvog poluvremena, Rondo se zalece na kos, to je ta situacija gde niko nije bio ni blizu njega ali iz ko zna kojih razloga se sudi nepostojeci faul na Rondu. Sam je pao, a tacno je da nije bilo tada slobodnih bacanja za Ronda.

Nema prostora za dalje nabrajanje. Ako je iko gledao utakmicu i nije sve ovo video, onda sta da vam kazem, ostvarice vam se zelja, dobice LA pehar, ne brinite.

day

pre 3 godine

@Beks

Naravno, zanemaricemo cinjenicu da je to finale igrao protiv jednog od najjacih timova (ako ne i najjaceg) ikada, a da su mu glavna podrska bili Mozgov i Dellavedova. Zasto ne prokomentarises Jordanove procente suta u finalu protiv Sonicsa '96?

Beks

pre 3 godine

@day Ovde iskljucivo odgovaram coveku koji tvrdi da je gledao finale 2015 i naglaba da je bio lider svega i sutirao 52% sto nema veze sa realnoscu. Taj delavedova,shumpert,mozgov su igrali bolju odbranu od njega i postoji razlog zasto su Kari i Kley sutirali 44 i 40% iz igre. Pre pocetka te sezone gsw nije bio ni u prvih 6 favorita. A Igudala je zasluzeno uzeo mvp!

Beks

pre 3 godine

@Coyg hmm nema mojih odgovora upucenih tebi. Ostavio sam procente suta za celo finale 2015 utakmicu po utakmicu. 37% iz igre,nije imao pola blokade u proseku niti lider u kradjama. Jedini ko ovde imam problem u glavi si ti. Ocigledno je da nisi ni gledao finale 2015. On nije imao 50% ni u jednoj jedinoj utakmici a kamoli u seriji.

Beks

pre 3 godine

Samo si mi potvrdio da si cepanica...18-38,11-35,7-22,11-33,14-34,15-34 su njegovi sutevi u finalu 2015. Dakle 37% uopste u seriji a ne kada ga je cuvao "taj i taj" opasno su ti se pomesala finala u glavi i niti je bio lider u blokadama,kradjama. Prosto je,ukucas nba finals 2015 i udjes game by game i videces koliko nisi u pravu!

Beks

pre 3 godine

Za Stefana Coyga jos jednom jer ne verujem sta je izvalio a jos se hvali da je gledao finale iz 2015 godine. Lebron James 78-196 sutevi,118 promasaja najvise u istoriji finala od 1967 godine,lider klivlenda i cele serije sa 15 blokada Timofey Mozgov,lebron samo 3 u celoj seriji. Lider Klivlenda u kradjama i drugi iza Greena u seriji Iman Shumpert,lider klivlenda u izgubljenim loptama Lebron. Covek koji je najcesce cuvao Karija u seriji i drzao ga na 44% suta uz najvise izgubljenih lopti u seriji,Delavedova! Ipak malo sam fulao procenat lebrona,39% iz igre a ne 37%. Ali divno je sto stefan coyg tvrdi da je 2015 lebron bio lider oba tima u svih 5 kategorija i da je sutirao 52% iz igre i ponavljam,on se jos hvali da je gledao finale 2015!

Beks

pre 3 godine

Ovo je neverovatno kolika si ti neznalica i sa kim ja vodim polemiku. Alo druze pricas o 2015toj godini kada je imao 37% suta izneo sam ti suteve i svih sest meceva serije,ako ti je ovo 50% ti mora da si..ne znam ni ja kako da te nazovem,uz to u blokadama,kradjama nije bio lider. Jos jednom kazem ti saberi se,ne znas o cemu pricas.

Beks

pre 3 godine

I na kraju smo zakljucili da ti uopste nisi gledao finale 2015te godine. Covek ladno ne vidi da sam mu ostavio procenat suta iz svakog od sest meceva...37% decko. Pomasala su ti se u glavi finalaaa. Kakve kradje blokade...suludo!

Stanley

pre 3 godine

Nikad ovaj LeBron nece biti najbolji igrac. Samo se nesto buni i place, on kida igrace i nista ne svira, a kad njega neko popreko pogleda odma je faul. Ako mu ne svira nista, odma divlja na sudije i skace kao pavijan. Klasicni Nejmar u fudbalu, retko ogavan igrac. Za njega je Dzordan izmislio kosarku, a kako se u ono vreme igralo cvrsto.

miki

pre 3 godine

Da li postoji odvratniji igrač u istoriji sporta od lebrona
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 7. oktobar 2020 05:22)
Da li postoji umno ograniceniji " komentator" ovdje od tebe, cisto sumnjam.

Pobednik

pre 3 godine

smesni ste boranijo..Lakers je posteno dobio mec..2 puta Lebron bije bandzu Jimiju cistu kao suza sudija mu svira slobodnjake..a ovamo pricate o sudjenju..pricate o koracima..a Robinson i ne zna da vodi loptu samo trci i puca usput napravi 2 koraka na startu..placite jos i sakrijte se u rupi iz koje ste ispuzali..

Darko

pre 3 godine

3 sekunde do kraja lazni kralj dobija loptu i lik se ne pomera do kraja poluvremena da ne bi dodatno pokvario vec uzasnu statistiku.

(petarczv, 7. oktobar 2020 04:12)

Uzasnu statistiku? Sut iz igre 8/16, 28p, 12sk, 8as. Druze, nemas pojma.

Jedan jedini. LBJ.

Mozes samo da mu se sagnes, ako ti dozvoli. Poyy

Lakers

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....

the truth

pre 3 godine

Gledam Lebrona, takav igrac se vise nece radjati, svaki prodor njegov je faul nad njim, sudije ni jedan sudile nijesu, da ne pricam koliko su ga tukli, par faulova su mogli biti flagrant. Sinoc 2 puta prolazi izmedju 4 i 5 igraca Majamija i kuca izmedju njih. I to Igi, Krauder, Bem, Butler, svi top defanzivci. Sinoc 2 puta lijepi cisto Butlera od tablu, 2 faula sude. Neko pominje sudije, imas Dejvisa I Lebrona mozda dvije najvece ofanzivne sile, zajedno dobiju 5 bacanja? Majami je igrački brutalan tim, Imaju 10 vrhunskih košarkaša, neverovatan srcan. Ali Lejkersi su slabiji po igračima, jednostavno imaju Lebrona.

objektivno

pre 3 godine

Vidim ovde ima velikih poznavalaca kosarke... Rondo se zalece pod kos, promasuje polaganje, nema na metar od njega nijedenog igraca Majamija - slobodna bacanja za Ronda. Lebron u napadu, odgurnuo svom snagom Batlera, i komentatori ABC mreze kazu bio je faul u napadu, naravno sudije ne sude nista. Kao posledica poklonjenih 20 poena i skoro ni jedne licne greske konacno Lejkersi nekako dodju do pobede i sada su korak blize planiranom "ovo je za tebe Kobi" trenutku. Objektivno Boston je bolji tim od Lejkersa a Majami je njih pobedio. Ali nisu sudije navijale toliko za jedan tim kao sada u svakoj utakmici. Ni jedan napad nije prosao da svi igraci Lejkersa nisu padali non stop i glumili, bunili se, udarali po rukama igrace Majamija nekaznjeno. To ne vidi samo onaj ko nije gledao utakmicu.

VOSAK

pre 3 godine

Lebron James Anthony Davis
111 points 103 points
34 assists 13 assists
44 Rebounds 37 Rebounds

Lebron for Finals MVP

Posle prve utakmice, Lebron je preuzeo primat i ipak počeo da dominira, prošla utakmica loša će Dejvisa koštati MVP-ija finala.
A toliko i o jačini ovog finala kada je ovo bilo zanimljivije.

VOSAK

pre 3 godine

Nikad ovaj LeBron nece biti najbolji igrac. Samo se nesto buni i place, on kida igrace i nista ne svira, a kad njega neko popreko pogleda odma je faul. Ako mu ne svira nista, odma divlja na sudije i skace kao pavijan. Klasicni Nejmar u fudbalu, retko ogavan igrac. Za njega je Dzordan izmislio kosarku, a kako se u ono vreme igralo cvrsto.
(Stanley, 07. oktobar 2020 05:15)

Ajde bre ne pričaj gluposti, ako neko dobija batine kroz celu karijeru, to je Lebron.
Pogledaj samo poslednju četvrtinu kako su pretukli Krauder, Iguadala itd pa je ćutao, malo treš tolkovao, i pokazao im

muuu

pre 3 godine

Lebron gura rukom Hira nije faul u napadu, Adebajo isto to samo sa mnogo manje inteziteta i JESTE faul. I naravno kao i uvek protiv lejkersa, sudije pune faulovima visoke igrace. Olinik 2 faula, Adebajo 2 faula a nije jos kraj prve.

Bradilic

pre 3 godine

Da miami ima samo malo bolji procenat za 3 i da sudije nisu naklonjene lejkersima ova utakmica bi bila gotova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 7. oktobar 2020 04:31)

Sine nadji zivot, pusti nas prave poznavaoce kosarke da zivimo od tebe i tvojih glupih komentara. Lejkersi su veceras osakaceni od sudija, 3 bacanja za 2 i po cetvrtine, a opet vode. Samo je Lebron malcice dodao gas. Zamisli koliko ti je jadan zivot kad ti je svrha da do 5 gledas NBA i hejtujes Lebrona u komentarima.

Darko

pre 3 godine

Tek sad vidim kolike komplekse je nabio LeBron ovim beskicmenjacima. Svi odjednom navijaju za Miami. Smehoteka. Ali KRALJ ide po cetvrti prsten.

Adios amigos

Poyy

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Miami slabiji za nijansu - Dragica.
LeBron se ne smije dopustiti da ne uputi sut u zadnjih 5 min kad se lomi utakmica, nije bas GOAT stil.
(Zuti, 07. oktobar 2020 07:46)celu karijeru se skriva kada se lomi, može da poruši sve individualne rekorde nije u priči za GOAT.

Nn

pre 3 godine

Zasto pojedini na ovom sajtu izbegavaju cinjenice da je Lebron izgubio 4 finala u nefer borbi ?!
2007 - bez pravih saigraca
2015 - Irving i Lav povredjeni
2017 - Durent u Gsw (5 All Star igraca)
2018 - Durent u Gsw (5 All Star igraca)
To su CINJENICE. Nije bolji od Jordana ali je odmah iza njega.

JeRemija

pre 3 godine

@petarczv

Lejkersi 5 bacanja, Majami 22 bacanja...

Cista banana Lebrona nad Batlerom, sudijensviraju faul nad Batlerom i salju ga na bacanja...

Sudije toliko guraju Majami da je to neverovatno ali im ni to ne vredi.

qqlele

pre 3 godine

Cekamo “objektivne” komentare i plakanje o sudjenju zbig Denvera i Jokica
(Sarajlija, 07. oktobar 2020 02:48) Idi gledaj onu bosansku sirovinu

Medžik i Ptica su bolji, vrv i Karim

pre 3 godine

Kako se krije Lebron od Batlera, ima već 5 izgubljenih lopti.

Prvi koš faul u napadu, čovek laktom u rebra odguruje Hira i nikom ništa.

Posle tri koraka i dobija faul za bacanja, pa tri koraka za 2+1, ko god ga voli i neće to da prizna, ima problem jer je ono žalosno.

I sad kad Lejkersi preokrenu i budu imali +10, tačnije ako preokrenu, nabiće statistiku u poslednjoj četvrtini i eto ga GOAT.

Sramno.

VOSAK

pre 3 godine

Da li postoji odvratniji igrač u istoriji sporta od lebrona
(petarczv, 07. oktobar 2020 05:22)

Ja se pitam da li postoji dosadniji i smešniji lik od tebe na ovom portalu.
Nije zdravo ovo momak, smanji

zdm

pre 3 godine

Ja nisam ni trol ni stručnjak ali ne mogu da shvatim ovoliko kidanje oko NBA, sem ako komentatori ne žive u S. Americi.
(zdm, 07. oktobar 2020 03:47)

Idi spavaj
 (petarczv, 7. oktobar 2020 03:58)

Još mi se ne spava jer živim na kontinentu gde se ova drama odigrava, a nadam se da si i ti ovde, ako nisi u problemu si.

nikks98

pre 3 godine

Ne može niko da mi kaže da Dragić ne fali Majamiju. Vraća se LeBronu za one povrede protiv Golden Stejta, nek i njega pogleda sreća neki put.

the truth

pre 3 godine

Razlika izmedju Lebrona i svih ostalih igraca je prvo mozak, pa sve ostalo. Ljudi nikad nisu zadovoljni sta god uradi, protiv Denvera je dao 16 poena u 4 četvrtini, sinoc razigravao igrace, kreirao svaki napad da ostavi nekog samog, sta je trebao ko junac da forsira? Ukucajte na Google clutch points last 5 minutes or one minute at end of the game. Sve ce vam biti jasno.

Zuti

pre 3 godine

Miami slabiji za nijansu - Dragica.
LeBron se ne smije dopustiti da ne uputi sut u zadnjih 5 min kad se lomi utakmica, nije bas GOAT stil.

Baba Vanga

pre 3 godine

Sta ovde sudije moraju da pocnu da sviraju Lejkersima (a znamo da nece) je delay of the game. K-O-N-S-T-A-N-T-N-O! Jednog "boli" pi*a, jednog oko, jednog ruka, noga.. ne bi li uhvatili 30 sekundi predah, jer crkavaju samo tako!

Aleks

pre 3 godine

Noćas smo gledali odbrambenu pokaznu vežbu Entoni Dejvisa... Nisu Jezeraši defanzivna sila, već on. Najbolji igrač ekipe čuva najboljeg igrača suprotne ekipe, tako da je preuzeo Batlera i napravio od njega da izgleda kao sasvim prosečan igrač. Bron gleda i ne veruje.

Dacha

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lakers, 7. oktobar 2020 08:02)
Netacno...Lakers-i su omrazeni jos od 1988 i finala sa Detroit Pistonsima, sto je prvi prenos neke NBA utakmice bio u Jugoslaviji. Svi smo cekali do 3 ujutro da bi videli velikog Jabbar-a i Magic-a i njihov showtime, a na kraju utakmice su postojali samo Pistonsi za nas. Tada im je Isiah Thomas sa povredjenom nogom ubacio 43 poena, 25 u jednoj cetvrtini a Lakers-i su dobili teskim sudijskim kradjama od kojih je najcuveniji "Phantom faul" nad Jabbarom u poslednjoj sekundi cime je utakmica bila i resena sa pola kosa razlike. U sedmoj odlucujucoj utakmici su jos gore pokrali Pistonse, krsenjem fundamentalnih pravila gde je utakmica cak prekinuta 2 sekunde pre kraja zbog proslave Lakers-a iako je rezultat bio 3 razlike. Tada sam prvi put shvatio da postoje i gori lopovi od Babarogica i zamrzeo Jezerase do kraja zivota. Posle sta se sve desavalo, narocito sesta utakmica sa Sacramentom serije 2002 godine, je samo potvrdilo da se radi o najodvratnijem klubu na kugli zemaljskoj.

andra

pre 3 godine

Koliko hejtovanja ljudi koji su od juce krenuli da prate NBA kosarku, samo zbog Jokica. Al nema veze, LeBron je klasa, al mora da se uozbilji podhitno, jedno od najgorih poluvremena u njegovoj karijeri.
P. S. Faul u napadu rukom s kojom ne sutiras se gleda po tome da l' si imao potpunu ekstenziju u vidu ispruzene ruke, Herro ulazi u lebronovu putanju,gde ga Lebron samo odbija i to min snagom a ovaj se bacio kao da ga tajson pukao, za razliku od adebaya koji potpuno ispruzava ruku a Davis ga prati, ne ulazi u njegovo prostor.

zoran

pre 3 godine

-komentatori pristrasni iz aviona se vidi da navijaju za lejkerse .
-sto se tiče Lebrona ne sviraju mu se koraci,sviraju mu se dodatna ,zaštićen kao beli medved ...ali Lejkersi imaju jos 1 belog medveda Dejvisa kome se ne sviraju fauli u napadu
-koraci se ne sviraju ni Batleru .
-sudije uglavnom ničije lopte većinu u korist Lejkersa .bez obzira na suđenje glavni razlog vođstva Lejkersa je loša igra Hira .
Hiro najbolji šuter Majamija igra uplašeno u grču šut ga izdao ,p ne sme ni da sutne krije se . Sam par puta na otvorenom sutu i ništa.
-Karuzo igra jako dobro
-Sve u svemu dobijaju ovo Lejkersi,za to malo poćiće sudije i malo će se odvojiti i eto 10 razlike

božesačuvaj

pre 3 godine

Džejms se razigrao u trećoj četvrtini, daje poene i vuče tim.

Tako to treba da radi najbolji igrač lige i to uvek treba tako Lebron, a ne da on kao sili neke asistencije, da bi ispao neki kompletan igrač.

Čim ne plače non stop, ne pravi korake, ne gleda u sudije i ne prigovara, već igra košarku, tada se vidi da je dobar igrač.

Kada bi stalno tako radio i imao taj mentalitet na primer Batlera, svi bi ga cenili i niko ne bi imao ništa loše da kaže za njega.

Prosto je.

Ovako samo cmizdri, pravi korake i faulove u napadu, umesto da 100% bude skoncentrisan na poene i sigurne asistencije.

Da je nastavio tako kao u prvom mandatu u Klivlendu, imao bi više titula i legitimno bi bio u GOAT konverzaciji.

VOSAK

pre 3 godine

Zasluženo!!!
Tvrda utakmica jako, Lejkersi od druge četvrtine kako su poveli, nisu ispustili do kraja.
Lebron vukao u trećoj i dobrim delom četvrte, a onda je KCP ubo prebitnu trojku.
Ako je bilo do sad dvojbe, sad je nema, MVP finala po četvrti put kao i šampion će biti Lebron, sa trećom ekipom, jedan ogroman uspeh, i to biti glavni u 17-toj sezoni, samo je Džabaru još to pošlo za rukom.
Dejvis malo bled al je bio tu i on kad je bilo bitno.
I nemojte o suđenju, do poslednje četvrtine, Majami imao 5 puta više slobodnih alo!
A i to se ne bi smanjilo da Lebron nije postao baš agresivan i da ga nisu tukli i bacali na slobodna.

aca

pre 3 godine

Rekao sam i pre finala ,da lejkersi nisu doveli obrvu ,ne bi oni videli plejofa ...
(no name, 07. oktobar 2020 08:06)

to znaci da su slabi bez njega, jel tako? Igrao je u slaboj ekipi pre LA pa nista nije uradio. NOP i sa njim i bez njega podjednako slabi a npr Klivlend poprilicno drugi tim sa i bez Lebrona.

Beks

pre 3 godine

Anthony Davis duplo bolja defanziva,bolje zatvara protivnika,vise blokada,kradja,bolji procenat suta,bolji procenat za 3 poena,100% sa linije slobodnih bacanja,bolji+-,zapravo ubedljivo bolji kada on nije na terenu. Clutch trojke i blokade tokom playoffa. Ali bitno da je dole napisao neko kako je blizu kad je Lebron bolji u svemu?! Takodje i bolju odbranu igraju na Dejvisu,a ima i manje izgubljenih lopti!! Odakle Gsw 5 all star igraca??? A od toga je jedan bio fejk,green koji je dobar samo uz ove druge!! Pazite ovog dickridera @thetrutha Miami ima 10 vrhunskih igraca a Rondo,kcp,kuz,moris i drugi su slucajno u nba kao i trener Vogel. Rondo i Kuz sabili bez obe svoje zvezde i ubacili 125 poena. Majami bez Butlera samo bi bio kao i prosle sezone. Prosecan tim.

Billy boy

pre 3 godine

...Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)

Upravo to. Poenta cjele price da ako bas zagusti, kad dodje stani-pani, sudije ce tad 100% navlaciti za Lejkerse. Ovako kad covjek gleda, rekao bi da je to izjednaceno sudjenje, al ako zagusti, bolje ti je ne gledaj Dejvisa i Dzejmsa, sudije ce to odma da sviraju ko faul. Tako da te 2-3 kriminalne sudiske odluke su sasvim dovoljne da se slomi protivnik(to se upravo desilo Denveru u cetvrtom mecu, sudije ne sviraju ocigledan faul nad Marejom za 105:104, na drugoj strani Rondo pogadja, i umjesto da realno bude 105:104, to je 107:102 za Lejkerse i to je kraj meca!)

trle

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.

pcinjskiokrug

pre 3 godine

Provlaci se neka prica kroz finalnu seriju da sudije guraju Lejkerse na neki nacin,realno dosta odluka ide na stetu Lejkersa,maltene nijedna sumnjiva situacija nije otisla u korist lejkersa,koliko god da ih ne volim,da se razumemo

Beks

pre 3 godine

@Coyg Koliko je detroit bio odbrambeno jak 07 bez Bena Walasa govore 22p uz 35% suta Lebrona u finalu uz 6 izgubljenih lopti protiv jedinog vrh tima kojeg je sreo te godine. Mislim da su jednu utakmicu dobili kada je lbj sutirao 3 od 11 a Gibson sa klupe ubacio 31! Sta je fora sa ovim poklonicima,naciniti smece od saigraca i naciniti protivnika vanzemaljcem da bi ovaj ispao jos veci. Tako da sada citamo da Majami ima 10 vrhunskih igraca? Dankan Robinson koji je igrao G ligu je vrh a Kuzma koji se svojim igrama nametnuo da ostane ispred Ingrama koji je uzgred sada igrac koji je najvise napredovao a Kuz koji je najvise nazadovao sa Lebronom. Olinaik je verovatno vrhunski igrac a Howard truba,Crowder je bio smece setite se sa Lebronom sada jr i on vrhunski.

objektivno

pre 3 godine

Broj slobodnih bacanja ne predstavlja pokazatelj objektivnosti sudjenja. Ja sam gledao celu utakmicu i naveo sam samo par primera sudijskih gresaka. Komentatori mreze ABC sigurno imaju dovoljno znanja da to procene i oni su za te situacije rekli da su pogresno dosudjene a bilo ih je jos. E sad, da li je to namerno ili nije? Da li je sudjenje LA - Denver bilo namerno? Da li je sudjenje nekad davno LA - Sakramento bilo namerno? Naravno da je sve to bilo navlacenje pa citajte memoare ili izjave penzionisanih NBA sudija. Majami treba da bude bolji za 20 poena da bi imao sanse da pobedi. Pobedili su trecu utakmicu zato sto su sudije dale Dejvisu par postojecih licnih. Da je tako sudjenje u svakoj utakmici LA ne bi ni jednu dobio. Ne zato sto je Majami fenomenalan tim nego sto su Lejkersi los tim, cela igra im se svodi na kukanje kod sudija i dobijanje podrske od njih.

perazdera

pre 3 godine

(Stanley, 7. oktobar 2020 05:15)

Druze, nismo gledali istu utakmicu. Da prosecnog NBA igraca onako Krauder popreko pogleda pesnicama i samarima, ne bi pola napada izdrzao, plus sto bi se nad drugim igracima to sudilo kao namerna.

Goran

pre 3 godine

Koševi 111 - 103

Skokovi 44 - 37

Asisti 34 - 13

Iako, mora se priznati da Davis ovo finale igra bolju obranu.

Tko god da uzme mvp nagradu nece biti nezasluzeno.
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 7. oktobar 2020 08:06)

Ne razumem, LB bolji u svim kategorijama ali ko god da uzme neće biti nezasluženo?

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

nije mi jasno sto ne uvedu pravilo za korake kao u rukometu, zamisli zaletis se i 6 koraka napravis i baaaammmm kucanje, mislim ako moze tri koraka a pravilo je dva sto ne bi moglo i sest, koliko bi samo atraktivnije bilo, mozda cak i da uopste i netapkaju loptu sta...

remax

pre 3 godine

Ali Majami HitI..
Onda su Orlando Medžici.
Mada je tu sve jasno, od tonaliteta, preko navijanja za LA, obožavanja Lebrona itd.
Spisak je podugačak.
Je-zi-vo.

Magdalena

pre 3 godine

-komentatori pristrasni iz aviona se vidi da navijaju za lejkerse .
-sto se tiče Lebrona ne sviraju mu se koraci,sviraju mu se dodatna ,zaštićen kao beli medved ...ali Lejkersi imaju jos 1 belog medveda Dejvisa kome se ne sviraju fauli u napadu
-koraci se ne sviraju ni Batleru .
-sudije uglavnom ničije lopte većinu u korist Lejkersa .bez obzira na suđenje glavni razlog vođstva Lejkersa je loša igra Hira .
Hiro najbolji šuter Majamija igra uplašeno u grču šut ga izdao ,p ne sme ni da sutne krije se . Sam par puta na otvorenom sutu i ništa.
-Karuzo igra jako dobro
-Sve u svemu dobijaju ovo Lejkersi,za to malo poćiće sudije i malo će se odvojiti i eto 10 razlike
(zoran, 07. oktobar 2020 04:29)

Majstore, LeBron je sutnuo 5 bacanja, Dejvis 0. O cemu ti pricas?!?!

Pera

pre 3 godine

Vidim ovde ima velikih poznavalaca kosarke... Rondo se zalece pod kos, promasuje polaganje, nema na metar od njega nijedenog igraca Majamija - slobodna bacanja za Ronda. Lebron u napadu, odgurnuo svom snagom Batlera, i komentatori ABC mreze kazu bio je faul u napadu, naravno sudije ne sude nista. Kao posledica poklonjenih 20 poena i skoro ni jedne licne greske konacno Lejkersi nekako dodju do pobede i sada su korak blize planiranom "ovo je za tebe Kobi" trenutku. Objektivno Boston je bolji tim od Lejkersa a Majami je njih pobedio. Ali nisu sudije navijale toliko za jedan tim kao sada u svakoj utakmici. Ni jedan napad nije prosao da svi igraci Lejkersa nisu padali non stop i glumili, bunili se, udarali po rukama igrace Majamija nekaznjeno. To ne vidi samo onaj ko nije gledao utakmicu.
(objektivno, 7. oktobar 2020 06:17) # Link komentara

Veliki poznavaoce. Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. P.S. Ti pricas o gledanju utakmice. Govoris o nekom fantomskom prodoru i bacanjima Ronda kojih je covek sinoc izveo 0.

zdm

pre 3 godine

Dve trecine komentara su ili trolovi ili replike na iste sto potpuno obesmisluje rubriku
(Trolovanje, 7. oktobar 2020 03:12)

Ja nisam ni trol ni stručnjak ali ne mogu da shvatim ovoliko kidanje oko NBA, sem ako komentatori ne žive u S. Americi.

Milan Spanac

pre 3 godine

Kuzmi je dovoljno da vidis facu i da vidis s kim imas posla.. apel za b92 nadjite sportskog komentatora i imacete daleko vise gledalaca. sadasnja postava para usi i svi bezimo na strimove. think about it.. im free btw ;)

Milan Spanac

pre 3 godine

stvarno ogroman apel za b92 da nesto ucine sa komentatorima.. i fudbal i kosarka su negledljivi pored ovakvih vrsnih poznavaoca igre. kad mi se prodere kejsipi kao tako ga zovu a Dejvisa zove Dejvis, njega inace ne zovu Ejdi. @b92 imate moj mail, radicu volonterski prenose samo da ne slusam ove polupandere..

Kobe Bryant

pre 3 godine

Ispostaviće se da je ključna stvar u ovom finalu nedostatak Gorana Dragića. Majamiju fali upravo još jedan lgrač sa dvocifrenim učinkom. A Dragić je ubacivao svojih 20 poena bez po muke.

Sima

pre 3 godine

Lejkersi su Srbima omrazena "franšiza" jos od vremena kada je Robert Ori zveknuo onu trojku kojom im je srusio snove o tituli Divca i Stojakovica!!!! Ne mogu im oprostiti to, i dan danas imaju traume zbog toga!!!! Jos ovo skorasnje sa Jokicem.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lakers, 7. oktobar 2020 08:02)

Ovo nije tačno, ima nas koji smo zbog Divca počeli da navijamo za LA, i vezali se za tim,a ne za igrača. Skakali smo od sreće posle trojke Orija, ali smo navijali sada za Jokića.

Stefan COYG

pre 3 godine

@ @Coyg Koliko je detroit bio odbrambeno jak 07 bez Bena Walasa govore 22p uz 35% suta Lebrona u finalu uz 6 izgubljenih lopti protiv jedinog vrh tima kojeg je sreo te godine. Mislim da su jednu utakmicu dobili kada je lbj sutirao 3 od 11 a Gibson sa klupe ubacio 31! Sta je fora sa ovim poklonicima,naciniti smece od saigraca i naciniti protivnika vanzemaljcem da bi ovaj ispao jos veci. Tako da sada citamo da Majami ima 10 vrhunskih igraca? Dankan Robinson koji je igrao G ligu je vrh a Kuzma koji se svojim igrama nametnuo da ostane ispred Ingrama......
(Beks)
..........
Beks druze ja od toga sto ti pricas nista nisam rekao, samo sam izneo neke cinjenice. Ta ekipa Detroita je stigla u Finale Istoka i bila je svkakao odlicna, ne kao ranije, ali i dalje brutalna. A ti da das 29 od poslednjh 30 poena ekipe u zadnjih 10 minuta igre, od toga 25 uzastopnih je nevidjeno teska stvar, pa makar igrao i protiv KK Pozarevca, msm.
Majami je super ekipa, Lejkersi su super ekipa. Nema price. Od 10 najboljih igraca obe ekipe 6 ili 7 su iz Majamija. i to je cinjenica.
Ja nisam nikakav Dzejmsov minjon, samo sam maksimalo objektivan. Odajem priznanje, gde je priznanje zasluzeno. Ako sovoji ovu titulu i 4. MVP trofej sa 3 razlicite ekipe (prvi ikada), zacementirace se cvrsto iza Majkla u TOP 2 igraca ikada (za sada ipak nije jos). Ako ikada osvoji 6 naslova prvaka, moracemo da povedemo polemiku AIR vs KING.Do tada je MJ1 LBJ2

Beks

pre 3 godine

Lider playoffa u poenima je Anthony Davis. Lider u blokadama Davis,najvise pogodaka iz igre Davis,ofanzivni skokovi Davis,Win Shares Davis. Lider u Skokovima,asistencijama i izgubljenim loptama Lebron. Dakle celog playoffa!!

Dragan88

pre 3 godine

3 - 1 pa 3 - 2 i u nedelju 4 - 2 osvaja posledni prsten u karieri ovaj politicki aktivist i mozemo sa Golden State, Bruklin, Miami i Clipers ko favorite sledece sezone da uzivamo.

mohikanac

pre 3 godine

@Lakers

Ne mogu da kažem "navijam" ali eto simpatišem LAL malo više od drugih ekipa još od Medžika, posle je stigao i Divac, mnogo kasnije i moj nekada omiljeni Glen Rajs kod njih pa eto ostadoše mi kao "omiljena" ekipa.

Prvenstveno gledam košarku, nisam opterećen da oni moraju da budu prvi.

pera

pre 3 godine

Ne zato sto je Majami fenomenalan tim nego sto su Lejkersi los tim, cela igra im se svodi na kukanje kod sudija i dobijanje podrske od njih.
(objektivno, 7. oktobar 2020 16:21) # Link komentara

Ovime si diskreditovao sebe za svaku dalju ozbiljnu diskusiju.

Beks

pre 3 godine

@Coyg Dva najbolja igraca iz obe ekipe su Lebron i Davis pa Butler,onda ide Adebayo pa Rondo,inteligencija,iskustvo. Dragica necu da racunam jer ne igra. Tyler Hero,Dany Green ne pogadja ali igra brutalnu odbranu kao i Caruso. Kuzma je bolji igrac od Robinsona,Jae Crowder da ponovim bio "krs" igrac sa Lebronom kako sada nazivaju i Kuzmu. Howard je jedno 5 puta bolji defanzivac od Olinaika. Spolstra i Vogel su 27-27 u pobedama,tako da tvoja naklapanja nemaju smisla! Plus su Lejkersi daleko iskusnija ekipa sa par igraca sa sampionskim iskustvom dok su 2 od 3 najbolja igraca Majamija rukiji.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Koševi 111 - 103

Skokovi 44 - 37

Asisti 34 - 13

Iako, mora se priznati da Davis ovo finale igra bolju obranu.

Tko god da uzme mvp nagradu nece biti nezasluzeno.

Stefan COYG

pre 3 godine

@
@Coyg auuu pa ti si veca cepanica nego sto sam ja mislio. A mislio sam da si normalan fan. Da bude mvp neko ko sutira 37% iz igre a pritom ovoliko promasaja i suteva. Najvise promasaja od 1967 godine. Jedno je statistika a drugo je naduvana statistika i siljenje statistike a ovo je najbolji primer toga. 18-38,11-35,11-33,7-22,14-34 pa izgubljene lopte. Hvala Bogu pa o priznanjima ne odlucujete vi.
(Beks)

......................

Cekaj cekaj cekaj... reci mi kako sad 37% ? Najbolje da mu gledamo samo segmente statistika kada ga je cuvao taj ili taj ? AHhaah si luuud
Daj saberi se...
Covek je imao 50%fg uz 30ppg 11r 9a i preko 2 blokade i ukradene - SULUDO

Cepanica ja... cepanica ti u glavi ocigledno

Stefan COYG

pre 3 godine

@
Dva najbolja igraca iz obe ekipe su Lebron i Davis pa Butler,onda ide Adebayo pa Rondo,inteligencija,iskustvo. Dragica necu da racunam jer ne igra. Tyler Hero,Dany Green ne pogadja ali igra brutalnu odbranu kao i Caruso. Kuzma je bolji igrac od Robinsona,Jae Crowder da ponovim bio "krs" igrac sa Lebronom kako sada nazivaju i Kuzmu. Howard je jedno 5 puta bolji defanzivac od Olinaika. Spolstra i Vogel su 27-27 u pobedama,tako da tvoja naklapanja nemaju smisla! Plus su Lejkersi daleko iskusnija ekipa sa par igraca sa sampionskim iskustvom dok su 2 od 3 najbolja igraca Majamija rukiji.
(Beks)
...............
Ne slazem se. Ja bih poredjao LBJ,AD,Batler,Bam,Dragic,Rondo,Hero,Krauder,Moris,Robinson i na kraju Karuso koji kida. Kuzma kakav je govori podatak da kruzi internetom peticija navijaca da kada Lejkeri osvoje sampionat da se njemu ne dodeli prsten. AHAhah zamisli.

Sto se tice Iguadale i Voriorsa ja sam do 2015 bio njihov fan veliki bas... ali kada je Dzejms odradio ono sto je odradio... bio sam oduvan i od tada pratim Lebrona bas pomno. Jer je lik jedinstven stvarno voleli ga ili ne. Sto se tice naprednih statistika kada ga je cuvao Iggy nisam upucen, morao bih da pogledam... ali ako je neko posle Dzeri Vesta 60ih zasluzio da dobije MVP iz porazene ekipe to je Dzejms tada jer je vodio obe ekipe u poenima,skokovima,asistima,ukradenim i blk. Nesto sto se nece ponoviti dok smo mi zivi, a i duze.

Beks

pre 3 godine

@Coyg auuu pa ti si veca cepanica nego sto sam ja mislio. A mislio sam da si normalan fan. Da bude mvp neko ko sutira 37% iz igre a pritom ovoliko promasaja i suteva. Najvise promasaja od 1967 godine. Jedno je statistika a drugo je naduvana statistika i siljenje statistike a ovo je najbolji primer toga. 18-38,11-35,11-33,7-22,14-34 pa izgubljene lopte. Hvala Bogu pa o priznanjima ne odlucujete vi.

objektivno

pre 3 godine

2:05 do kraja prvog poluvremena - Lebron se zalece kao bizon i promasuje cisto polaganje, niko ga nije ni pipnuo, bio je sam - buni se iz sve snage, sudije propustaju da mu daju tehnicku gresku.

1:40 do kraja prvog poluvremena - Hiro u napadu, cist faul Lebrona, udara po ruci napadaca, opet se buni i dere iz sve snage, sudije propustaju da mu daju tehnicku gresku. Vogel trazi challenge i sudije dodeljuju loptu Lejkersima, bez ikakvog razloga.

1:23 do kraja prvog poluvremena, Butler u napadu normalno vodi loptu, Karuzo ili kako se vec zove pada teatralno, umesto da dobije tehnicku gresku za foliranje Butler dobija faul u napadu. Komentatori ABC mreze su rekli da je to pogresno jer se nagradjuje katastrofalno ponasanje igraca koji glume non stop.

1:11 do kraja prvog poluvremena, Rondo se zalece na kos, to je ta situacija gde niko nije bio ni blizu njega ali iz ko zna kojih razloga se sudi nepostojeci faul na Rondu. Sam je pao, a tacno je da nije bilo tada slobodnih bacanja za Ronda.

Nema prostora za dalje nabrajanje. Ako je iko gledao utakmicu i nije sve ovo video, onda sta da vam kazem, ostvarice vam se zelja, dobice LA pehar, ne brinite.

buzdovan

pre 3 godine

Eto koliko fali Dragić.

Da je tu neko da smiri napad, da pametno odigra, da razvuče ove 24 sekunde za napad, nešto da se organizuje u evropskom stilu, da se "udave" Lejkersi...

Previše žuri Majami i ispucava neke trojke koje ne bi trebalo, što najviše radi Krauder. Al dobro je pa pogađa.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Odlična utakmica. Majami se borio koliko može, ali Lejkersi su ipak za defanzivnu klasu A.d. bolji. Kakvu odbranu igra čovek, to zaista dugo nisam video. Čuva sve i svakog i stiže da pokrije i propuste drugih. Sve to ne staje u statistiku, pogotovo promašaji protivnika kada ih on čuva a preko njega je gotovo nemoguće pogoditi ( Hiro onaj flouter ). Majamiju igru u poslednjoj četvrtini nose dva klinca ( Hiro i Robinson ) , Batlera su zaključali, Adebajo je gotovo bezopasan u napadu, a Krauder i i ostali nisu ta klasa, mada je Olinik imao nekoliko dobrih poteza, i tu se nažalost vidi nedostatak Dragića. LBJ je i dalje jedan od najboljih igrača u ligi, što je u njegovim godinama fenomenalno, 3/4 je odigrao odlično i osim izgubljenih lopti odigrao odličnu utakmicu, a KCP je imao sjajan početak i završetak. Ostali večeras ispod prosečni ali svako je imao po neku minijaturu i doprineo pobedi ( Karuzo, Grin i Kuzma ), Rondo večeras baš loš, ali AD u oba pravca zaista sjajan, u napadu bez velike potrošnje lopti a u odbrani zverski i sve je vidljivije da je upravo on falio Lejkersima kao deo slagalice koja nedostaje. Da li će on ili LBJ biti MVP finala ne znam ( ja nemam dilemu )ali su Lejkersi na milimetar od titule i to je za njih najvažnije. Nadam se da Majami može ,,poludeti,, i koliko toliko uneti neizvesnost ali sumnjam jer mislim da zaista nije realno da ih dobiju ni dve a pogotovo ne tri uzastopne utakmice.

Stefan COYG

pre 3 godine

@@
celu karijeru se skriva kada se lomi, može da poruši sve individualne rekorde nije u priči za GOAT.
(Reinkarnacija Birda)
..............................
..............................

Kako to mislis skriva se kada se lomi ?
Jel se skrivao sinoc sa 20p u drugom poluvremenu ?
Jel se skrivao sa 16p u Q4 Denveru ?
Jel se skrivao protiv Detroita 2007 u Finalu istoka sa 25 uzastopnih poena svoje ekipe i sa zapravo 29 od poslednjih 30 poena svoje ekipe u 4Q i produzetku ?
ITD ITD ITD ITD

Kooolegaaa dajte malo predznanja kada ulazite u kafanu, odnosno neka zapravo pogledana utakmica NBA u zivotu.

POz

Beks

pre 3 godine

Za Stefana Coyga jos jednom jer ne verujem sta je izvalio a jos se hvali da je gledao finale iz 2015 godine. Lebron James 78-196 sutevi,118 promasaja najvise u istoriji finala od 1967 godine,lider klivlenda i cele serije sa 15 blokada Timofey Mozgov,lebron samo 3 u celoj seriji. Lider Klivlenda u kradjama i drugi iza Greena u seriji Iman Shumpert,lider klivlenda u izgubljenim loptama Lebron. Covek koji je najcesce cuvao Karija u seriji i drzao ga na 44% suta uz najvise izgubljenih lopti u seriji,Delavedova! Ipak malo sam fulao procenat lebrona,39% iz igre a ne 37%. Ali divno je sto stefan coyg tvrdi da je 2015 lebron bio lider oba tima u svih 5 kategorija i da je sutirao 52% iz igre i ponavljam,on se jos hvali da je gledao finale 2015!

vikas

pre 3 godine

Tramp napiše da je korona običan grip i dobije cenzuru, izbrišu mu post na fb.
Čemu onda ja da se nadam

Ne ostavljam više komentare

Magdalena

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)


Od tih 16 slobodnih bacanja, onako na prvu mogu da se setim da su bila cetiri Dejvisova u zavrsnici 3/4 i 6 Dzejmsovih posle faulova Kraudera u 4/4. I ne mogu da se setim da je bilo sta sporno bilo i kod jednog faula. Takodje, lepo bi bilo da neko napise gde to nisu dosudjena slobodna bacanja za Majami, a trebalo je u zavesnici. I jos jedna stvar. Ako postoji sudijska tendencija da neko pobedi, pa sigurno nece protivniku te ekipe za koju se sudi dati 20 slobodnih bacanja vise. Moglo je da ode na 15 za Majami. Ovo je nba. Taj broj lakih poena se tesko nadoknadi, koliko god da "navlacis" u finisu.

Beks

pre 3 godine

Ovo je neverovatno kolika si ti neznalica i sa kim ja vodim polemiku. Alo druze pricas o 2015toj godini kada je imao 37% suta izneo sam ti suteve i svih sest meceva serije,ako ti je ovo 50% ti mora da si..ne znam ni ja kako da te nazovem,uz to u blokadama,kradjama nije bio lider. Jos jednom kazem ti saberi se,ne znas o cemu pricas.

Beks

pre 3 godine

@day Ovde iskljucivo odgovaram coveku koji tvrdi da je gledao finale 2015 i naglaba da je bio lider svega i sutirao 52% sto nema veze sa realnoscu. Taj delavedova,shumpert,mozgov su igrali bolju odbranu od njega i postoji razlog zasto su Kari i Kley sutirali 44 i 40% iz igre. Pre pocetka te sezone gsw nije bio ni u prvih 6 favorita. A Igudala je zasluzeno uzeo mvp!

Tragikomedija

pre 3 godine

Kakva je milina gledati Majami u odbrani, kretnja im je vrhunska. Batler, Iguadala, Krauder, Adebajo, čak i igrači koji nisu poznati po odbrani kao Robinson igraju odlično u defanzivi. Svaka čast Spolstri i Majamiju.

Saikovski

pre 3 godine

Majami je izgubio ne zbog suđenja već zbog dopustenih sekundarnih napada dozvoljavajući lejkersima ofanzivne skokove nakon promasenih suteva u 4oj četvrtini kad je utakmica još bila egal klackalica...

Beks

pre 3 godine

Samo si mi potvrdio da si cepanica...18-38,11-35,7-22,11-33,14-34,15-34 su njegovi sutevi u finalu 2015. Dakle 37% uopste u seriji a ne kada ga je cuvao "taj i taj" opasno su ti se pomesala finala u glavi i niti je bio lider u blokadama,kradjama. Prosto je,ukucas nba finals 2015 i udjes game by game i videces koliko nisi u pravu!

Beks

pre 3 godine

I na kraju smo zakljucili da ti uopste nisi gledao finale 2015te godine. Covek ladno ne vidi da sam mu ostavio procenat suta iz svakog od sest meceva...37% decko. Pomasala su ti se u glavi finalaaa. Kakve kradje blokade...suludo!

Beks

pre 3 godine

@Coyg hmm nema mojih odgovora upucenih tebi. Ostavio sam procente suta za celo finale 2015 utakmicu po utakmicu. 37% iz igre,nije imao pola blokade u proseku niti lider u kradjama. Jedini ko ovde imam problem u glavi si ti. Ocigledno je da nisi ni gledao finale 2015. On nije imao 50% ni u jednoj jedinoj utakmici a kamoli u seriji.

day

pre 3 godine

@Beks

Naravno, zanemaricemo cinjenicu da je to finale igrao protiv jednog od najjacih timova (ako ne i najjaceg) ikada, a da su mu glavna podrska bili Mozgov i Dellavedova. Zasto ne prokomentarises Jordanove procente suta u finalu protiv Sonicsa '96?

I'm not surprised...

pre 3 godine

Lejkersi su bili u prednosti, a Majami ponovo pokušavao "empty corner" napadima da iz uručenja izgradi poziciju za šut, u trećem meču je to funkcionisalo sjajno, ali sada baš i ne, da bi Tajler Hiro pogodio trojku, za 76:75 upravo iz takvog jednog napada.


Pa bolje ovaj momak da komentarise

jsx

pre 3 godine

Vec i ptice na grani znaju da su Lebron i Dejvis igracine, ali moram da pohvalim Karuza posto niko drugi nece. Naravno da ne bi u drugim ekipama dosao do izrazaja kao u Lejkersima, ali je i pored toga za svako postovanje kakvu odbranu igra, kako se bori, a ni u napadu nije uopste los, pravi dobre blokove, pogadja otvorene trojke itd.

Beks

pre 3 godine

@Coyg ako se ne varam ti si fan golden stejta,pa te pitam da li se slazes sa konstantacijom pre koje je izbacena "brutalna" statistika lebrona uz opasku da ga je Igudala bas sacuvao uz sarkazam naravno. Sa obzirom da se nikada statistika ne pravi na jednom odredjenom igracu i tacno se zna kakvi su mu procenti bili kada je Iggy bio na njemu,cak i nevezano za to ovo su sutevi lebrona u tih 6 utakmica 18 od 38 kada je igrao i Irving i uputio 22 a "pass first player" 38 suta. Onda 14-34,pa 15-34,7-22,11-35 i 11-33. Dakle ocajni procenti uz samo jedan mec sa manje od 33 suta. Stvarno ga nije sacuvao. Trebao je po 50 suta pa bi broj poena izgledao jos impresivnije a Igudala jos precenjeniji mvp. E moji statisticari!

Magdalena

pre 3 godine

@Na 1.30 do kraja 3/4 sinoc odnos u izvedenim slobodnim bacanjima je bio 24:5 u korist Majamija. Tako da se aposolutno slazem sa tobom. Sramno sudjenje u korist Lejkersa. (Pera, 7. oktobar 2020 12:16)

Ovaj podatak je za najveću sumnju u "objektivnost". Dakle, u poslednjih 13 i po minuta, kada se rešava utakmica, Lejkersi su imali 16, a Majami samo 2 slobodna bacanja. Znači, 3/4 sudimo fer, čak pomalo i navlačimo za protivnike, ali na kraju, kad dođe stani-pani, onda delimo slobodna Lejkersima i šakom i kapom. Hvala na iznetom podatku, to je to.
(trle, 07. oktobar 2020 12:39)

Od tih 16 slobodnih bacanja, onako na prvu mogu da se setim da su bila cetiri Dejvisova u zavrsnici 3/4 i 6 Dzejmsovih posle faulova Kraudera u 4/4. I ne mogu da se setim da je bilo sta sporno bilo i kod jednog faula. Takodje, lepo bi bilo da neko napise gde to nisu dosudjena slobodna bacanja za Majami, a trebalo je u zavesnici. I jos jedna stvar. Ako postoji sudijska tendencija da neko pobedi, pa sigurno nece protivniku te ekipe za koju se sudi dati 20 slobodnih bacanja vise. Moglo je da ode na 15 za Majami. Ovo je nba. Taj broj lakih poena se tesko nadoknadi, koliko god da "navlacis" u finisu.

ValterNBG

pre 3 godine

Sto bi Dzile rekao "mnogo su bre veliki" I stvarno je tako.Visoki,jaki,krpe sve u odbrani,u napadu mogu na silu ako treba...,jako tesko za Majami.Simpaticni su,bore se,ali ne vredi,Lejkersi su jednostavno bolji.