Utorak, 09.08.2005.

09:07

"Slučajno" prisustvo davanju izjave

Predsednik OO Pokreta snaga Srbije kaže da se "slučajno zatekao" kada je Milovanović davao iskaz u vezi sa Markom Miloševićem

Izvor: B92

"Sluèajno" prisustvo davanju izjave IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Deja Vu

pre 18 godina

Da sam ja taj ZM kome je MM (Marko Milosevic) pretio da ce ga saseci testerom, i ako se ustanovi da sam ja jedini Srbin koji ima nesto protiv Milosevica i clanova njegove porodice, koji su inace fini i zasluzni ljudi, bio bih budala ako se ne bih nagodio s njima za neku pristojnu sumu, ako bi mi bila ponudjena. Ovaj sukob izgleda suvise trivijalan da bi imalo smisla gubiti vreme na sudu. ZM nije niti treba da bude nikakav Don Kihot koji se bije sa vetrenjacama za cast Srba dok oni navijaju ili ne pokazuju nikakav interes. Nevolja je sto se ZM verovatno nije nagodio niti ce ista dobiti. Vlast mu moze natuknuti da sad oni imaju tu testeru i da je za njega bolje da povuce optuzbu. Kad se sve ostale optuzbe povlace, on ne bi smeo da bude tako glup i da veruje da ce dobro proci ako on ostane jedini koji dize galamu. Vlast ce pustiti price da je dogovor sa njim postignut, a on moze da negira koliko god hoce. Niko mu nece verovati. Cinizam je suvise usao u duh naroda i vlast moze da radi sto god hoce. Cinici nikad nista nisu uradili protiv vlasti. Nikakvog otpora nece biti.

Nesha

pre 18 godina

Najveca bruka od svih u ovoj prici je Milovanovic. Nije se uplasio Marka i pretnje motornom testerom a sada je promenio iskaz. Jasno ko dan je da mu nije preceno da promeni iskaz nego su ga dobro podmazali. Ostaje pitanje da li bi se prodao i da mu je Marko ponudio dobre pare umesto sto mu je pretio, i da li je tuzio Marka zbog toga sto ga je Marko maltretirao ili sto mu nije dao dobre pare da cuti o tome.

Srba

pre 18 godina

Kakvi dilovi za Markov povratak. Licno u njega ne bih ulozio ni dinara.Ne bih ni u njegovog tatu koji ce uskoro pravosnaznom presudom postati zlocinac i robijas. Dosta bre sa tim Markom. On sluzi samo da pravi publicitet nekom drugom.

Kvazimodo

pre 18 godina

"Slucajno prisustvovao" ... to samo kod nas postoji i mozda jos u po nekoj banana drzavi ako postoji. Covek veze nema sa sudstvom a prisustvuje davanju izjave. Pa ovo je stvarno za neverovati. Doduse kd mogu ministar pravde i ministar policije da "namerno prisustvuju" davanju izjave legije onda valjda moze i ovaj slucajno, ipak je to nenamerno.
bogoljub je najveci prevarant u ovoj drzavi i samo nepismeni deo naroda u Srbiji moze da ga shvata ozbiljno. Pokrao je sve sto je moglo da se krade pri tome uz svesrdnu pomoc porodice milosevic.

IvanS

pre 18 godina

Nemam nameru nikoga da branim, jer sam i sam u velikoj meri doprineo u borbi protiv milosevicevog rezima. Ali, ljudi, ne moze se neko osuditi zato sto ima "ferari", ili "Madonu", ili je "ocigledno da je kriv", ili je "baraba" i, da dalje ne nabrajam. Sud moze da osudi nekoga za delo koje je zapisano u Zakonu, a niti baraba, niti ferari i slicne kvalifikacije, nisu kaznjive. Nije kaznjivo ni to sto je neko sin SM i MM. Koliko se ja secam DOS je bio na vlasti vise od 3 godine i, za svo to vreme Miri su uspeli da nadju da je podstakla nekoga da dodeli stan njenoj sluzavci. Marko nije osudjen, a od silnih manipulacija SM, o kojima se toliko pricalo, nista nije nadjeno. Gde su one silne "milijarde dolara"?
Imam utisak da bi mnogi zeleli na vlasti ponovo da vide nekog apsolutistu, kakav je Sloba bio.

pker

pre 18 godina

Ima raznih scenarija, ali mene jedino interesuje da prestane jednom zauvek da nam se zamazuju oci aferama i da nas svaki novi na vlasti laze i pravi budalama perfidnije nego oni prosli!!!! Postoji li neka prava narodna partija, neka prava opozicija koja ce stalno da drzi one na vlasti na vrhovima prstiju i da ih stalno opominje da je sutrasnjica promenljiva!!!svuda u svetu, mocnici lazu, varaju, trpaju u dzepove,ali ipak postoje neki zakoni i pravila igre se postuju jedino u srbiji-kao u staro tursko doba-kadija te sudi,tuzi,krade,laze,maze i to sve uz pomoc te iste "opozicije koja kad postane "pozicija" radi isto, ako ne i gore,od onih proslih na vlasti!!!kostunice idi u...... istoriju!!!!...dosta je biolo mazanja,pisanja ustava koji nikada nije obelodanjen,vladanje uz pomoc onih ISTIH protiv kojih si se "borio" 90'-tih= apsolutno nepromenjenih!!!..koi su nas doveli dovde i dalje nas guraju u blato,bedu,siromastvo,mrznju i nesrecu!!!tadicu dosta te "kohabitacije" i "dzentlmenstva"-toga u "politici",posle svega sto je ovome narodu uradjeno apsolutno nema mesta !!!!!!!!i na kraju...narode srbije dizite se vec jednom!!!!! prodjose dve decenije,a ovi "slicni" koji se menjaju na vlasti,ne misle na vas nego na svoje dzepove!!!!alo vreme ne prolazi-vreme leti!!!sta se ceka!!!!

Vojislav YVR_BGD

pre 18 godina

Boze mili, mogu samo da zamislim koliko para Kostunicina ekipa zaradjuje u svakom minutu dok god je na vlasti. Svi moguci nachini da se podrska SPS-a zadrzi su im valjani. Ovo je sve toliko bljutavo i odvratno. Vojislave Kostunice sram te bilo!!

Milica

pre 18 godina

Marko kao i danas uhapšeni sin oficira Ćosića (primljen da radi u vojsci /čuveni slučaj Topčider/ iako je imao kriminalni dosije!!!) su dobar primer - koji pokazuje -u kakvoj zemlji živimo. Ovde je sve izokrenuto naopačke. Ua lažne patriote. Jer učinak njihovog "patrionizma" je da oni koji su moralni i nešto znaju - su loši Srbi (mnogi od njih su proglašeni za izdajnike!) a oni koji su nemoralni i ništa ne znaju su - dobri Srbi (mamine i tatine "patriote").

Dragon

pre 18 godina

A mogao je chovek da se nadje sa svim stranama Srbije! E gde li je sad D. Koperfild da vidi ove nashe iluzioniste. On sve radi na kratak period, a mi to sve dugorochno...Mashala! Mogli bi zaradjivati za hleb i stanove!

Maja

pre 18 godina

A zasto se neko ne osvrne na samog Milovanovica. U ovoj zemlji je izgleda Kostunica kriv i za kise u avgustu. Milovanovic se nije plasio da javno optuzi Marka Milosevica onda kada je za to i stvarno mogao da izgubi glavu i da ga pojede mrak, a sada posle nekoliko primamljivih ponuda i razmatranja istih, ima amneziju. I dokle ce se ponavljati prica koju je i Mihajlovic stalno pricao, pa i ovi u specijalnom sudu, da u ovoj zemlji sud funkcionise samo na osnovu necijih reci,odnosno na osnovu izjava svedoka, pa ko je glasniji ili mocniji, njegova je i pravda? Da li je ovde neko cuo i za mateirijalne dokaze druge vrste ili mi previse gledamo americke, britanske i dr. krimice, pa verujemo da je policija sposobna da sprovede istragu i kada nema neposrednog svedoka ili ako on nije voljan da kaze istinu, ili kao u ovom slucaju, prica po sistemu ko da vise? Iz reci Milovanoviceve majke dalo bi se naslutiti da mu je preceno, ali iz reci njegovih drugova i saboraca naslucuje se malo drugaciji scenario za promenu iskaza. I to je zadatak istraznih organa, pa i javnog tuzioca da da nalog da se ili ispitaju Milovanovicevi raniji navodi, ili da on odgovara, tako je po zakonu, za lazne optuzbe i iskaze. Pa onda da dobijemo resenje slucaja "motorna testera". Nadam se da cu doziveti da jedan odgovara, Marko ili Milovanovic, ali da poverujem da u ovoj zemlji ipak vlada neki red.

Miroslav I

pre 18 godina

Sta ima tu da nas cudi! Voja je svome zastitniku i meceni, Slobi Milosevicu pred Ruskim Ambasadorom, Ivanovim i Pavkovicem dao CASNU PIONIRSKU rec da ce stititi porodicu Milosevic i predano gajiti i negovati tekovine druga Tita, druga Slobe i drugarice Mire. Voja je najveca prevara, ne decenije, nego veka!

Mihajlovic Miro

pre 18 godina

Ako je milovanovic lagao da ga je Marko Milosevic maltretirao onda bi po svoj logici a verovatno i po zakonu morao da odgovara zbog lazne optuzbe i dovodjenje pravosudnih organa u zabludu. Nagradno pitanje: Da li ce to biti tako?

Seal

pre 18 godina

Kada bismo se malo manje bavili ovim pitanjima, i davali manje paznje Milosevicima Srbija bi bila lepse mesto. Da li ce neki Milosevici odgovarati za ono sto su nam napravili mi nije najvaznije (dokle god su van medijske i politicke paznje), jer na to, kao pojedinac, ocigledno ne mogu da uticem. Mogu samo da ne obracam paznju na te odvratne ljude, i da se fokusiram na ono sto ce mi uciniti trenutni zivot boljim. Milosevic afera sigurno nece!

Ko je ugasio svetlo???

pre 18 godina

Uh, al je DS ostro odreagovao. Sav sam se streso'. Pa zar im je za ovakav komentar trebalo tri dana da ga smisle. A sta li misli predsednik Tadic? Mozda mu traba jos koji dan da smisli adekvatan govor? Verujem da su vecina glasaca kad su svojevremeno glasali za njega ocekivali mnogo drugaciju reakciju Predsednika na ovakvu situaciju. Jos jedan dokaz da se DS uspavao i uljuljkao na lovorikama vlasti. DS-u su otupeli opozicioni refleksi. Ni atentat na Djindjica izgleda nije uspeo da DS-u potpuno otvori snene mu oci. On jos spava... A, sta li sanja ??? A sta kad se probudi??? Da ne bude kasno...

Gordana, Francuska

pre 18 godina

Od pocetka ove "afere" kao i one oko Markove majke citam komentare mojih nesrecnih sinarodnika . Svi ste u pravu! Ali ne zaboravite, ako je Mira bila pod istragom i interpolovom poternicom samo zbog dodeljivanja jednog stana , a Marko dobio samo 6 meseci, u odnosu na sve ono sto su nam radili to i nije nista i nije dovoljno ni optuzbi ni kazni. Nije najvaznije ko se sa kim dogovorio nego je vazno da se traze i nadju dokazi za sve ono strasnije i tragicnije zbog cega su krivi. I ja mislim da se sincic tesko zamerio mafiji , posebno jer su neki ipak u zatvoru a ovi "novi" bosovi ne bi trebalo da haju za njegove eventualne veze tako da je vrlo verovatno da on nikada nece ni doci u Srbiju. A Mira Markovic, pa sta nas briga i za nju. Skoro svi diktatori i njihove porodice su se zahvaljujuci velikom parama spasili i lepo ziveli, ali je najvaznije da zemlja ide dalje, da napreduje ,a to kod nas nije slucaj. A nije vise porodica kriva za to. Ko je onda kriv? Okrenite se pravim problemima. Ovo ti dodje kao koska za narod, neka glodje pa neka ne vidi gde je lopov.

Petar

pre 18 godina

Tuzno je kad vidim kakvi se sve glupavi razlozi moraju izmisljati da bi se ocigledne barabe strpale iza resetaka. Zar nije mnogo jednostavnije pogledati sta sve decko ima (Ferari, diskoteku Madona, Bambilend, ...) i to se uporedi sa njegovim prihodima, pa neka lepo objasni odakle razlika! Umesto toga, svi su nevinasca. Sad ako se ne nadje motorna testera, Marko je nevin! Potpuno obican posteni gradjanin.

Mladen Mladenović

pre 18 godina

Posle svega što se izdešavalo oko slučaja ZM protiv MM i maksimalne politizacije ovog, za javno mnenje, "jako interesantnog" slučaja, niko više ne može utvrditi pravu istinu. Ko je tu koga, i kada, i po čijem nalogu lagao, ostaće večita enigma. Istinu ili "istinu" će svako birati prema svom taboru. Drugim rečima "rat" oko MM se nastavlja. Sa jedne strane su demokrate/apsolutne, koje ne podležu proveri/ i jurišnici u Evropu po svaku cenu, sa druge lažne patriote, klerofašisti i recidivi prošlosti. Pobedjivaće periodično svi, u zavisnosti od toga kako prodju na izborima. Pobednici će uvek kreirati svoje "istine", koje će trajati koliko i oni. Siguran gubitnik je pravda, koja je, na sreću, slepa pa, ne može da se "prestroji u hodu" kao što to rade naši vrli politikanti.

Glupan

pre 18 godina

Sta je bre, mislili ste, ako ste rizikovali zivote pred skupstinom da bi doveli Kostunicu na vlast, da ce on sada da rizikuje svoju vlast da bi ste vi ziveli u normalnoj zemlji, eeehehehee, pa nece moci...Bravo za DSS-"Legaliste".

Posmatrac

pre 18 godina

Svakom iole normalnom coveku moze da bude samo muka od ogromne kolicine odvratnosti i licemerja koji prate ovu aferu.
Ono sto je za mene zaprepascujuce je odsustvo osecaja za samopostavanje (da, samopostovanje!) kod ljudi na kljucnim funkcijama u Srbiji. To da narod tretiraju kao marvu, da su korumpirani do koske, da gledaju samo svoj politicki interes i ne daju ni pet para za postenje, ravnopravnost i princip vladavine zakona, to jos nekako mogu i da razumem. To je sve jako lose, ali su to slabosti kojima su podlozne mnoge vlade u ovakvim nesredjenim drzavama kao sto je nasa. Ono sto ne mogu da shvatim je da ti ljudi nemaju ni dva grama osecaja za samopostovanje - pa svi oni su se godinama borili protiv Slobodana Milosevica, neki od njih (recimo Vuk Draskovic) su bili najdirektnije, zivotno ugrozeni od rezima tog zlotvora, sto je i sudski dokazano. I sada preci preko svega toga, i pomilovati Marka Milosevica, koji je bio olicenje bezobzirnosti i bahatosti celog rezima svoga oca, celog tog desetogodisnjeg orgijanja, to je za mene... Nesto sto pas s maslom ne bi progutao. Pitam se koji su to ljudi, koji sede u vladi, i mogu ovo da progutaju i sutra pogledaju sebe u ogledalu. Ja se divim nadcovecanskoj niskosti koju su spremni da podnesu, zarad svog politickog opstanka. Lepo je voleti sebe, i boriti se za svoj profesionalni opstanak, to je prirodno, ali pobogu, ne bore se za goli zivot, i covek valjda ima nekih licnih granica i osecaj ponosa preko kojih ne moze da predje... Oni izgleda nemaju. S druge strane, ja se takvih ljudi i plasim, jer kad su u stanju ovo da urade zarad vlasti, ko zna sta su jos u stanju da urade. Nama, "obicnim smrtnicima" ostaje samo da gutamo svoj bes i pitamo se da li smo mi toliko los narod, da smo zasluzili da nas ovakvi vode.
B92 (i jos par medija) su svetla tacka u ludnici zvanoj Srbija, i nastavite da pisete do najsitnijih detalja o njhovim svinjarijama, prozivajte ih na sav glas, imenom i prezimenom, sve redom do najsitnijih srafcica sistema, jer od njih zavisi sve, izgleda. Nije da ce to nesto promeniti, jer to su ljudi koji imaju kozu deblju od aligatora, ali izvrgnite ih ruglu i pokazite narodu svu njihovu niskost, to je neka poslednja pravda i satisfakcija koju moze da ima obican covek.

Panta

pre 18 godina

Nego sta nego je dil ! Medjutim ne vredi im nista jer Marka i Miru zaista malo ko zeli da vidi u blizini a cini mi se i Voju sve manje. Idemo dalje!

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Sve je uzalud, mozemo mi da komentarisemo koliko hocemo. DSS nastavlja politiku SPS-a i zarad jos malo ostanka na vlasti rehabilitovace sve satrape koji su nas pljackali, gurali u ratove, ubijali. Jedna porodica moze da unisti drzavu da narod dovede do granice gladi i da onda mirno i lepo zivi i uziva u opljackanom. Pa sta onda sprecava sadasnju vlast da radi isto, cega da se plase, kada ce oni koji sutra dodju da ih stite....Zbogom Srbijo

Sladjana

pre 18 godina

Vrana vrani oči ne vadi i to se lepo vidi iz našeg primera. Političari na vlasti samo verbalno optužuju prošle ali sve rade da se ovi ne nađu iza rešetaka. Mogu samo da se nađu na nekoj funkciji ili u Skupštini. Razmišljaju unapred, šta ako možda prethodni opet dođu na vlast, jer inače se samo smenjuju isti likovi a mi ih trpimo i što je najgore ponovo biramo, neće ove sadašnje oterati iza brave. I sve tako u krug. Narodu kao da je, opet vrana, popila mozak. Pritisak na pravosuđe je veliki a što se može zaključiti iz najavljene a neodržane konferencije i nepotpisanog saopštenja. Hrabar tužilac, nema šta! Nije napredovao i ne treba, kada po svoje mišljenje mora da ide na nekoliko mesta, odnosno kod višeg tužioca ili samog ministra. Tužilac nije dužan svima da obrazlaže svoju odluku, samo višem tužiocu i ministru. Šta je briga novinare i javnost koga će on i kada da tuži. Nije ga javnost izabrala za tu funkciju. On je tužilac i neće valjda još i da se pravda. Njegova funkcija nije javna samo mu u nazivu slučajno stoji javni tužilac. Sve smo pobrkali. Inače, po rečima ministra pravde, oni su samostalni u donošenju odluka samo ih treba naterati da rade. Bilo kako bilo, koliko smo spremni da se obračunamo sa kriminalom govori i Savet Evrope u svojoj studiji - nema političke volje da u Srbiji bude bolje! Spasi nas Bože i Miloševića i stidljivih tužilaca!

boki

pre 18 godina

Narano sada niko nista ne zna, svi se prave ludi, pricace se o ovome jos nekoliko dana a onda ce Marko biti slobodan gradjanin zemlje Srbije. Ja sam juce postao slobodni gradjanin zemlje Kanade. Hvala Vam Milosevici!!!

Braca

pre 18 godina

Još samo da se ovi u Hagu opamete, uz izvinjenje što su maltretirali Sloba sve ove godine, vrate ga kući sa otpremninom, i eto nas ponovo u 199x-im. A onda sve ispočetka ...

Boban

pre 18 godina

Ocigledno se radi o dogovoru, to je smesno uopste dovoditi u pitanje. A tu nastaje paradoks: sve je samo osnovana sumjna dok sud ne donese odluku, a ovde govorimo o osnovanoj sumnji da sud korumpirano donosi odluke.
Jos jedan zanimljiv aspekt: mnogi nasilnici mogu samo da zale da im roditelji nisu bili zlocinci visokog ranga. Jer da jesu, ovi su mogli da uz svoju predaju dobiju gratis amnestiju za svu decu i blizu rodbinu.

boki

pre 18 godina

Narano sada niko nista ne zna, svi se prave ludi, pricace se o ovome jos nekoliko dana a onda ce Marko biti slobodan gradjanin zemlje Srbije. Ja sam juce postao slobodni gradjanin zemlje Kanade. Hvala Vam Milosevici!!!

Braca

pre 18 godina

Još samo da se ovi u Hagu opamete, uz izvinjenje što su maltretirali Sloba sve ove godine, vrate ga kući sa otpremninom, i eto nas ponovo u 199x-im. A onda sve ispočetka ...

Boban

pre 18 godina

Ocigledno se radi o dogovoru, to je smesno uopste dovoditi u pitanje. A tu nastaje paradoks: sve je samo osnovana sumjna dok sud ne donese odluku, a ovde govorimo o osnovanoj sumnji da sud korumpirano donosi odluke.
Jos jedan zanimljiv aspekt: mnogi nasilnici mogu samo da zale da im roditelji nisu bili zlocinci visokog ranga. Jer da jesu, ovi su mogli da uz svoju predaju dobiju gratis amnestiju za svu decu i blizu rodbinu.

Sladjana

pre 18 godina

Vrana vrani oči ne vadi i to se lepo vidi iz našeg primera. Političari na vlasti samo verbalno optužuju prošle ali sve rade da se ovi ne nađu iza rešetaka. Mogu samo da se nađu na nekoj funkciji ili u Skupštini. Razmišljaju unapred, šta ako možda prethodni opet dođu na vlast, jer inače se samo smenjuju isti likovi a mi ih trpimo i što je najgore ponovo biramo, neće ove sadašnje oterati iza brave. I sve tako u krug. Narodu kao da je, opet vrana, popila mozak. Pritisak na pravosuđe je veliki a što se može zaključiti iz najavljene a neodržane konferencije i nepotpisanog saopštenja. Hrabar tužilac, nema šta! Nije napredovao i ne treba, kada po svoje mišljenje mora da ide na nekoliko mesta, odnosno kod višeg tužioca ili samog ministra. Tužilac nije dužan svima da obrazlaže svoju odluku, samo višem tužiocu i ministru. Šta je briga novinare i javnost koga će on i kada da tuži. Nije ga javnost izabrala za tu funkciju. On je tužilac i neće valjda još i da se pravda. Njegova funkcija nije javna samo mu u nazivu slučajno stoji javni tužilac. Sve smo pobrkali. Inače, po rečima ministra pravde, oni su samostalni u donošenju odluka samo ih treba naterati da rade. Bilo kako bilo, koliko smo spremni da se obračunamo sa kriminalom govori i Savet Evrope u svojoj studiji - nema političke volje da u Srbiji bude bolje! Spasi nas Bože i Miloševića i stidljivih tužilaca!

Panta

pre 18 godina

Nego sta nego je dil ! Medjutim ne vredi im nista jer Marka i Miru zaista malo ko zeli da vidi u blizini a cini mi se i Voju sve manje. Idemo dalje!

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Sve je uzalud, mozemo mi da komentarisemo koliko hocemo. DSS nastavlja politiku SPS-a i zarad jos malo ostanka na vlasti rehabilitovace sve satrape koji su nas pljackali, gurali u ratove, ubijali. Jedna porodica moze da unisti drzavu da narod dovede do granice gladi i da onda mirno i lepo zivi i uziva u opljackanom. Pa sta onda sprecava sadasnju vlast da radi isto, cega da se plase, kada ce oni koji sutra dodju da ih stite....Zbogom Srbijo

Mladen Mladenović

pre 18 godina

Posle svega što se izdešavalo oko slučaja ZM protiv MM i maksimalne politizacije ovog, za javno mnenje, "jako interesantnog" slučaja, niko više ne može utvrditi pravu istinu. Ko je tu koga, i kada, i po čijem nalogu lagao, ostaće večita enigma. Istinu ili "istinu" će svako birati prema svom taboru. Drugim rečima "rat" oko MM se nastavlja. Sa jedne strane su demokrate/apsolutne, koje ne podležu proveri/ i jurišnici u Evropu po svaku cenu, sa druge lažne patriote, klerofašisti i recidivi prošlosti. Pobedjivaće periodično svi, u zavisnosti od toga kako prodju na izborima. Pobednici će uvek kreirati svoje "istine", koje će trajati koliko i oni. Siguran gubitnik je pravda, koja je, na sreću, slepa pa, ne može da se "prestroji u hodu" kao što to rade naši vrli politikanti.

Glupan

pre 18 godina

Sta je bre, mislili ste, ako ste rizikovali zivote pred skupstinom da bi doveli Kostunicu na vlast, da ce on sada da rizikuje svoju vlast da bi ste vi ziveli u normalnoj zemlji, eeehehehee, pa nece moci...Bravo za DSS-"Legaliste".

Posmatrac

pre 18 godina

Svakom iole normalnom coveku moze da bude samo muka od ogromne kolicine odvratnosti i licemerja koji prate ovu aferu.
Ono sto je za mene zaprepascujuce je odsustvo osecaja za samopostavanje (da, samopostovanje!) kod ljudi na kljucnim funkcijama u Srbiji. To da narod tretiraju kao marvu, da su korumpirani do koske, da gledaju samo svoj politicki interes i ne daju ni pet para za postenje, ravnopravnost i princip vladavine zakona, to jos nekako mogu i da razumem. To je sve jako lose, ali su to slabosti kojima su podlozne mnoge vlade u ovakvim nesredjenim drzavama kao sto je nasa. Ono sto ne mogu da shvatim je da ti ljudi nemaju ni dva grama osecaja za samopostovanje - pa svi oni su se godinama borili protiv Slobodana Milosevica, neki od njih (recimo Vuk Draskovic) su bili najdirektnije, zivotno ugrozeni od rezima tog zlotvora, sto je i sudski dokazano. I sada preci preko svega toga, i pomilovati Marka Milosevica, koji je bio olicenje bezobzirnosti i bahatosti celog rezima svoga oca, celog tog desetogodisnjeg orgijanja, to je za mene... Nesto sto pas s maslom ne bi progutao. Pitam se koji su to ljudi, koji sede u vladi, i mogu ovo da progutaju i sutra pogledaju sebe u ogledalu. Ja se divim nadcovecanskoj niskosti koju su spremni da podnesu, zarad svog politickog opstanka. Lepo je voleti sebe, i boriti se za svoj profesionalni opstanak, to je prirodno, ali pobogu, ne bore se za goli zivot, i covek valjda ima nekih licnih granica i osecaj ponosa preko kojih ne moze da predje... Oni izgleda nemaju. S druge strane, ja se takvih ljudi i plasim, jer kad su u stanju ovo da urade zarad vlasti, ko zna sta su jos u stanju da urade. Nama, "obicnim smrtnicima" ostaje samo da gutamo svoj bes i pitamo se da li smo mi toliko los narod, da smo zasluzili da nas ovakvi vode.
B92 (i jos par medija) su svetla tacka u ludnici zvanoj Srbija, i nastavite da pisete do najsitnijih detalja o njhovim svinjarijama, prozivajte ih na sav glas, imenom i prezimenom, sve redom do najsitnijih srafcica sistema, jer od njih zavisi sve, izgleda. Nije da ce to nesto promeniti, jer to su ljudi koji imaju kozu deblju od aligatora, ali izvrgnite ih ruglu i pokazite narodu svu njihovu niskost, to je neka poslednja pravda i satisfakcija koju moze da ima obican covek.

Petar

pre 18 godina

Tuzno je kad vidim kakvi se sve glupavi razlozi moraju izmisljati da bi se ocigledne barabe strpale iza resetaka. Zar nije mnogo jednostavnije pogledati sta sve decko ima (Ferari, diskoteku Madona, Bambilend, ...) i to se uporedi sa njegovim prihodima, pa neka lepo objasni odakle razlika! Umesto toga, svi su nevinasca. Sad ako se ne nadje motorna testera, Marko je nevin! Potpuno obican posteni gradjanin.

Gordana, Francuska

pre 18 godina

Od pocetka ove "afere" kao i one oko Markove majke citam komentare mojih nesrecnih sinarodnika . Svi ste u pravu! Ali ne zaboravite, ako je Mira bila pod istragom i interpolovom poternicom samo zbog dodeljivanja jednog stana , a Marko dobio samo 6 meseci, u odnosu na sve ono sto su nam radili to i nije nista i nije dovoljno ni optuzbi ni kazni. Nije najvaznije ko se sa kim dogovorio nego je vazno da se traze i nadju dokazi za sve ono strasnije i tragicnije zbog cega su krivi. I ja mislim da se sincic tesko zamerio mafiji , posebno jer su neki ipak u zatvoru a ovi "novi" bosovi ne bi trebalo da haju za njegove eventualne veze tako da je vrlo verovatno da on nikada nece ni doci u Srbiju. A Mira Markovic, pa sta nas briga i za nju. Skoro svi diktatori i njihove porodice su se zahvaljujuci velikom parama spasili i lepo ziveli, ali je najvaznije da zemlja ide dalje, da napreduje ,a to kod nas nije slucaj. A nije vise porodica kriva za to. Ko je onda kriv? Okrenite se pravim problemima. Ovo ti dodje kao koska za narod, neka glodje pa neka ne vidi gde je lopov.

Ko je ugasio svetlo???

pre 18 godina

Uh, al je DS ostro odreagovao. Sav sam se streso'. Pa zar im je za ovakav komentar trebalo tri dana da ga smisle. A sta li misli predsednik Tadic? Mozda mu traba jos koji dan da smisli adekvatan govor? Verujem da su vecina glasaca kad su svojevremeno glasali za njega ocekivali mnogo drugaciju reakciju Predsednika na ovakvu situaciju. Jos jedan dokaz da se DS uspavao i uljuljkao na lovorikama vlasti. DS-u su otupeli opozicioni refleksi. Ni atentat na Djindjica izgleda nije uspeo da DS-u potpuno otvori snene mu oci. On jos spava... A, sta li sanja ??? A sta kad se probudi??? Da ne bude kasno...

Miroslav I

pre 18 godina

Sta ima tu da nas cudi! Voja je svome zastitniku i meceni, Slobi Milosevicu pred Ruskim Ambasadorom, Ivanovim i Pavkovicem dao CASNU PIONIRSKU rec da ce stititi porodicu Milosevic i predano gajiti i negovati tekovine druga Tita, druga Slobe i drugarice Mire. Voja je najveca prevara, ne decenije, nego veka!

Dragon

pre 18 godina

A mogao je chovek da se nadje sa svim stranama Srbije! E gde li je sad D. Koperfild da vidi ove nashe iluzioniste. On sve radi na kratak period, a mi to sve dugorochno...Mashala! Mogli bi zaradjivati za hleb i stanove!

Maja

pre 18 godina

A zasto se neko ne osvrne na samog Milovanovica. U ovoj zemlji je izgleda Kostunica kriv i za kise u avgustu. Milovanovic se nije plasio da javno optuzi Marka Milosevica onda kada je za to i stvarno mogao da izgubi glavu i da ga pojede mrak, a sada posle nekoliko primamljivih ponuda i razmatranja istih, ima amneziju. I dokle ce se ponavljati prica koju je i Mihajlovic stalno pricao, pa i ovi u specijalnom sudu, da u ovoj zemlji sud funkcionise samo na osnovu necijih reci,odnosno na osnovu izjava svedoka, pa ko je glasniji ili mocniji, njegova je i pravda? Da li je ovde neko cuo i za mateirijalne dokaze druge vrste ili mi previse gledamo americke, britanske i dr. krimice, pa verujemo da je policija sposobna da sprovede istragu i kada nema neposrednog svedoka ili ako on nije voljan da kaze istinu, ili kao u ovom slucaju, prica po sistemu ko da vise? Iz reci Milovanoviceve majke dalo bi se naslutiti da mu je preceno, ali iz reci njegovih drugova i saboraca naslucuje se malo drugaciji scenario za promenu iskaza. I to je zadatak istraznih organa, pa i javnog tuzioca da da nalog da se ili ispitaju Milovanovicevi raniji navodi, ili da on odgovara, tako je po zakonu, za lazne optuzbe i iskaze. Pa onda da dobijemo resenje slucaja "motorna testera". Nadam se da cu doziveti da jedan odgovara, Marko ili Milovanovic, ali da poverujem da u ovoj zemlji ipak vlada neki red.

Seal

pre 18 godina

Kada bismo se malo manje bavili ovim pitanjima, i davali manje paznje Milosevicima Srbija bi bila lepse mesto. Da li ce neki Milosevici odgovarati za ono sto su nam napravili mi nije najvaznije (dokle god su van medijske i politicke paznje), jer na to, kao pojedinac, ocigledno ne mogu da uticem. Mogu samo da ne obracam paznju na te odvratne ljude, i da se fokusiram na ono sto ce mi uciniti trenutni zivot boljim. Milosevic afera sigurno nece!

Mihajlovic Miro

pre 18 godina

Ako je milovanovic lagao da ga je Marko Milosevic maltretirao onda bi po svoj logici a verovatno i po zakonu morao da odgovara zbog lazne optuzbe i dovodjenje pravosudnih organa u zabludu. Nagradno pitanje: Da li ce to biti tako?

Milica

pre 18 godina

Marko kao i danas uhapšeni sin oficira Ćosića (primljen da radi u vojsci /čuveni slučaj Topčider/ iako je imao kriminalni dosije!!!) su dobar primer - koji pokazuje -u kakvoj zemlji živimo. Ovde je sve izokrenuto naopačke. Ua lažne patriote. Jer učinak njihovog "patrionizma" je da oni koji su moralni i nešto znaju - su loši Srbi (mnogi od njih su proglašeni za izdajnike!) a oni koji su nemoralni i ništa ne znaju su - dobri Srbi (mamine i tatine "patriote").

Vojislav YVR_BGD

pre 18 godina

Boze mili, mogu samo da zamislim koliko para Kostunicina ekipa zaradjuje u svakom minutu dok god je na vlasti. Svi moguci nachini da se podrska SPS-a zadrzi su im valjani. Ovo je sve toliko bljutavo i odvratno. Vojislave Kostunice sram te bilo!!

pker

pre 18 godina

Ima raznih scenarija, ali mene jedino interesuje da prestane jednom zauvek da nam se zamazuju oci aferama i da nas svaki novi na vlasti laze i pravi budalama perfidnije nego oni prosli!!!! Postoji li neka prava narodna partija, neka prava opozicija koja ce stalno da drzi one na vlasti na vrhovima prstiju i da ih stalno opominje da je sutrasnjica promenljiva!!!svuda u svetu, mocnici lazu, varaju, trpaju u dzepove,ali ipak postoje neki zakoni i pravila igre se postuju jedino u srbiji-kao u staro tursko doba-kadija te sudi,tuzi,krade,laze,maze i to sve uz pomoc te iste "opozicije koja kad postane "pozicija" radi isto, ako ne i gore,od onih proslih na vlasti!!!kostunice idi u...... istoriju!!!!...dosta je biolo mazanja,pisanja ustava koji nikada nije obelodanjen,vladanje uz pomoc onih ISTIH protiv kojih si se "borio" 90'-tih= apsolutno nepromenjenih!!!..koi su nas doveli dovde i dalje nas guraju u blato,bedu,siromastvo,mrznju i nesrecu!!!tadicu dosta te "kohabitacije" i "dzentlmenstva"-toga u "politici",posle svega sto je ovome narodu uradjeno apsolutno nema mesta !!!!!!!!i na kraju...narode srbije dizite se vec jednom!!!!! prodjose dve decenije,a ovi "slicni" koji se menjaju na vlasti,ne misle na vas nego na svoje dzepove!!!!alo vreme ne prolazi-vreme leti!!!sta se ceka!!!!

IvanS

pre 18 godina

Nemam nameru nikoga da branim, jer sam i sam u velikoj meri doprineo u borbi protiv milosevicevog rezima. Ali, ljudi, ne moze se neko osuditi zato sto ima "ferari", ili "Madonu", ili je "ocigledno da je kriv", ili je "baraba" i, da dalje ne nabrajam. Sud moze da osudi nekoga za delo koje je zapisano u Zakonu, a niti baraba, niti ferari i slicne kvalifikacije, nisu kaznjive. Nije kaznjivo ni to sto je neko sin SM i MM. Koliko se ja secam DOS je bio na vlasti vise od 3 godine i, za svo to vreme Miri su uspeli da nadju da je podstakla nekoga da dodeli stan njenoj sluzavci. Marko nije osudjen, a od silnih manipulacija SM, o kojima se toliko pricalo, nista nije nadjeno. Gde su one silne "milijarde dolara"?
Imam utisak da bi mnogi zeleli na vlasti ponovo da vide nekog apsolutistu, kakav je Sloba bio.

Kvazimodo

pre 18 godina

"Slucajno prisustvovao" ... to samo kod nas postoji i mozda jos u po nekoj banana drzavi ako postoji. Covek veze nema sa sudstvom a prisustvuje davanju izjave. Pa ovo je stvarno za neverovati. Doduse kd mogu ministar pravde i ministar policije da "namerno prisustvuju" davanju izjave legije onda valjda moze i ovaj slucajno, ipak je to nenamerno.
bogoljub je najveci prevarant u ovoj drzavi i samo nepismeni deo naroda u Srbiji moze da ga shvata ozbiljno. Pokrao je sve sto je moglo da se krade pri tome uz svesrdnu pomoc porodice milosevic.

Nesha

pre 18 godina

Najveca bruka od svih u ovoj prici je Milovanovic. Nije se uplasio Marka i pretnje motornom testerom a sada je promenio iskaz. Jasno ko dan je da mu nije preceno da promeni iskaz nego su ga dobro podmazali. Ostaje pitanje da li bi se prodao i da mu je Marko ponudio dobre pare umesto sto mu je pretio, i da li je tuzio Marka zbog toga sto ga je Marko maltretirao ili sto mu nije dao dobre pare da cuti o tome.

Srba

pre 18 godina

Kakvi dilovi za Markov povratak. Licno u njega ne bih ulozio ni dinara.Ne bih ni u njegovog tatu koji ce uskoro pravosnaznom presudom postati zlocinac i robijas. Dosta bre sa tim Markom. On sluzi samo da pravi publicitet nekom drugom.

Deja Vu

pre 18 godina

Da sam ja taj ZM kome je MM (Marko Milosevic) pretio da ce ga saseci testerom, i ako se ustanovi da sam ja jedini Srbin koji ima nesto protiv Milosevica i clanova njegove porodice, koji su inace fini i zasluzni ljudi, bio bih budala ako se ne bih nagodio s njima za neku pristojnu sumu, ako bi mi bila ponudjena. Ovaj sukob izgleda suvise trivijalan da bi imalo smisla gubiti vreme na sudu. ZM nije niti treba da bude nikakav Don Kihot koji se bije sa vetrenjacama za cast Srba dok oni navijaju ili ne pokazuju nikakav interes. Nevolja je sto se ZM verovatno nije nagodio niti ce ista dobiti. Vlast mu moze natuknuti da sad oni imaju tu testeru i da je za njega bolje da povuce optuzbu. Kad se sve ostale optuzbe povlace, on ne bi smeo da bude tako glup i da veruje da ce dobro proci ako on ostane jedini koji dize galamu. Vlast ce pustiti price da je dogovor sa njim postignut, a on moze da negira koliko god hoce. Niko mu nece verovati. Cinizam je suvise usao u duh naroda i vlast moze da radi sto god hoce. Cinici nikad nista nisu uradili protiv vlasti. Nikakvog otpora nece biti.

boki

pre 18 godina

Narano sada niko nista ne zna, svi se prave ludi, pricace se o ovome jos nekoliko dana a onda ce Marko biti slobodan gradjanin zemlje Srbije. Ja sam juce postao slobodni gradjanin zemlje Kanade. Hvala Vam Milosevici!!!

Braca

pre 18 godina

Još samo da se ovi u Hagu opamete, uz izvinjenje što su maltretirali Sloba sve ove godine, vrate ga kući sa otpremninom, i eto nas ponovo u 199x-im. A onda sve ispočetka ...

Boban

pre 18 godina

Ocigledno se radi o dogovoru, to je smesno uopste dovoditi u pitanje. A tu nastaje paradoks: sve je samo osnovana sumjna dok sud ne donese odluku, a ovde govorimo o osnovanoj sumnji da sud korumpirano donosi odluke.
Jos jedan zanimljiv aspekt: mnogi nasilnici mogu samo da zale da im roditelji nisu bili zlocinci visokog ranga. Jer da jesu, ovi su mogli da uz svoju predaju dobiju gratis amnestiju za svu decu i blizu rodbinu.

Sladjana

pre 18 godina

Vrana vrani oči ne vadi i to se lepo vidi iz našeg primera. Političari na vlasti samo verbalno optužuju prošle ali sve rade da se ovi ne nađu iza rešetaka. Mogu samo da se nađu na nekoj funkciji ili u Skupštini. Razmišljaju unapred, šta ako možda prethodni opet dođu na vlast, jer inače se samo smenjuju isti likovi a mi ih trpimo i što je najgore ponovo biramo, neće ove sadašnje oterati iza brave. I sve tako u krug. Narodu kao da je, opet vrana, popila mozak. Pritisak na pravosuđe je veliki a što se može zaključiti iz najavljene a neodržane konferencije i nepotpisanog saopštenja. Hrabar tužilac, nema šta! Nije napredovao i ne treba, kada po svoje mišljenje mora da ide na nekoliko mesta, odnosno kod višeg tužioca ili samog ministra. Tužilac nije dužan svima da obrazlaže svoju odluku, samo višem tužiocu i ministru. Šta je briga novinare i javnost koga će on i kada da tuži. Nije ga javnost izabrala za tu funkciju. On je tužilac i neće valjda još i da se pravda. Njegova funkcija nije javna samo mu u nazivu slučajno stoji javni tužilac. Sve smo pobrkali. Inače, po rečima ministra pravde, oni su samostalni u donošenju odluka samo ih treba naterati da rade. Bilo kako bilo, koliko smo spremni da se obračunamo sa kriminalom govori i Savet Evrope u svojoj studiji - nema političke volje da u Srbiji bude bolje! Spasi nas Bože i Miloševića i stidljivih tužilaca!

Panta

pre 18 godina

Nego sta nego je dil ! Medjutim ne vredi im nista jer Marka i Miru zaista malo ko zeli da vidi u blizini a cini mi se i Voju sve manje. Idemo dalje!

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Sve je uzalud, mozemo mi da komentarisemo koliko hocemo. DSS nastavlja politiku SPS-a i zarad jos malo ostanka na vlasti rehabilitovace sve satrape koji su nas pljackali, gurali u ratove, ubijali. Jedna porodica moze da unisti drzavu da narod dovede do granice gladi i da onda mirno i lepo zivi i uziva u opljackanom. Pa sta onda sprecava sadasnju vlast da radi isto, cega da se plase, kada ce oni koji sutra dodju da ih stite....Zbogom Srbijo

Mladen Mladenović

pre 18 godina

Posle svega što se izdešavalo oko slučaja ZM protiv MM i maksimalne politizacije ovog, za javno mnenje, "jako interesantnog" slučaja, niko više ne može utvrditi pravu istinu. Ko je tu koga, i kada, i po čijem nalogu lagao, ostaće večita enigma. Istinu ili "istinu" će svako birati prema svom taboru. Drugim rečima "rat" oko MM se nastavlja. Sa jedne strane su demokrate/apsolutne, koje ne podležu proveri/ i jurišnici u Evropu po svaku cenu, sa druge lažne patriote, klerofašisti i recidivi prošlosti. Pobedjivaće periodično svi, u zavisnosti od toga kako prodju na izborima. Pobednici će uvek kreirati svoje "istine", koje će trajati koliko i oni. Siguran gubitnik je pravda, koja je, na sreću, slepa pa, ne može da se "prestroji u hodu" kao što to rade naši vrli politikanti.

Glupan

pre 18 godina

Sta je bre, mislili ste, ako ste rizikovali zivote pred skupstinom da bi doveli Kostunicu na vlast, da ce on sada da rizikuje svoju vlast da bi ste vi ziveli u normalnoj zemlji, eeehehehee, pa nece moci...Bravo za DSS-"Legaliste".

Posmatrac

pre 18 godina

Svakom iole normalnom coveku moze da bude samo muka od ogromne kolicine odvratnosti i licemerja koji prate ovu aferu.
Ono sto je za mene zaprepascujuce je odsustvo osecaja za samopostavanje (da, samopostovanje!) kod ljudi na kljucnim funkcijama u Srbiji. To da narod tretiraju kao marvu, da su korumpirani do koske, da gledaju samo svoj politicki interes i ne daju ni pet para za postenje, ravnopravnost i princip vladavine zakona, to jos nekako mogu i da razumem. To je sve jako lose, ali su to slabosti kojima su podlozne mnoge vlade u ovakvim nesredjenim drzavama kao sto je nasa. Ono sto ne mogu da shvatim je da ti ljudi nemaju ni dva grama osecaja za samopostovanje - pa svi oni su se godinama borili protiv Slobodana Milosevica, neki od njih (recimo Vuk Draskovic) su bili najdirektnije, zivotno ugrozeni od rezima tog zlotvora, sto je i sudski dokazano. I sada preci preko svega toga, i pomilovati Marka Milosevica, koji je bio olicenje bezobzirnosti i bahatosti celog rezima svoga oca, celog tog desetogodisnjeg orgijanja, to je za mene... Nesto sto pas s maslom ne bi progutao. Pitam se koji su to ljudi, koji sede u vladi, i mogu ovo da progutaju i sutra pogledaju sebe u ogledalu. Ja se divim nadcovecanskoj niskosti koju su spremni da podnesu, zarad svog politickog opstanka. Lepo je voleti sebe, i boriti se za svoj profesionalni opstanak, to je prirodno, ali pobogu, ne bore se za goli zivot, i covek valjda ima nekih licnih granica i osecaj ponosa preko kojih ne moze da predje... Oni izgleda nemaju. S druge strane, ja se takvih ljudi i plasim, jer kad su u stanju ovo da urade zarad vlasti, ko zna sta su jos u stanju da urade. Nama, "obicnim smrtnicima" ostaje samo da gutamo svoj bes i pitamo se da li smo mi toliko los narod, da smo zasluzili da nas ovakvi vode.
B92 (i jos par medija) su svetla tacka u ludnici zvanoj Srbija, i nastavite da pisete do najsitnijih detalja o njhovim svinjarijama, prozivajte ih na sav glas, imenom i prezimenom, sve redom do najsitnijih srafcica sistema, jer od njih zavisi sve, izgleda. Nije da ce to nesto promeniti, jer to su ljudi koji imaju kozu deblju od aligatora, ali izvrgnite ih ruglu i pokazite narodu svu njihovu niskost, to je neka poslednja pravda i satisfakcija koju moze da ima obican covek.

Petar

pre 18 godina

Tuzno je kad vidim kakvi se sve glupavi razlozi moraju izmisljati da bi se ocigledne barabe strpale iza resetaka. Zar nije mnogo jednostavnije pogledati sta sve decko ima (Ferari, diskoteku Madona, Bambilend, ...) i to se uporedi sa njegovim prihodima, pa neka lepo objasni odakle razlika! Umesto toga, svi su nevinasca. Sad ako se ne nadje motorna testera, Marko je nevin! Potpuno obican posteni gradjanin.

Gordana, Francuska

pre 18 godina

Od pocetka ove "afere" kao i one oko Markove majke citam komentare mojih nesrecnih sinarodnika . Svi ste u pravu! Ali ne zaboravite, ako je Mira bila pod istragom i interpolovom poternicom samo zbog dodeljivanja jednog stana , a Marko dobio samo 6 meseci, u odnosu na sve ono sto su nam radili to i nije nista i nije dovoljno ni optuzbi ni kazni. Nije najvaznije ko se sa kim dogovorio nego je vazno da se traze i nadju dokazi za sve ono strasnije i tragicnije zbog cega su krivi. I ja mislim da se sincic tesko zamerio mafiji , posebno jer su neki ipak u zatvoru a ovi "novi" bosovi ne bi trebalo da haju za njegove eventualne veze tako da je vrlo verovatno da on nikada nece ni doci u Srbiju. A Mira Markovic, pa sta nas briga i za nju. Skoro svi diktatori i njihove porodice su se zahvaljujuci velikom parama spasili i lepo ziveli, ali je najvaznije da zemlja ide dalje, da napreduje ,a to kod nas nije slucaj. A nije vise porodica kriva za to. Ko je onda kriv? Okrenite se pravim problemima. Ovo ti dodje kao koska za narod, neka glodje pa neka ne vidi gde je lopov.

Ko je ugasio svetlo???

pre 18 godina

Uh, al je DS ostro odreagovao. Sav sam se streso'. Pa zar im je za ovakav komentar trebalo tri dana da ga smisle. A sta li misli predsednik Tadic? Mozda mu traba jos koji dan da smisli adekvatan govor? Verujem da su vecina glasaca kad su svojevremeno glasali za njega ocekivali mnogo drugaciju reakciju Predsednika na ovakvu situaciju. Jos jedan dokaz da se DS uspavao i uljuljkao na lovorikama vlasti. DS-u su otupeli opozicioni refleksi. Ni atentat na Djindjica izgleda nije uspeo da DS-u potpuno otvori snene mu oci. On jos spava... A, sta li sanja ??? A sta kad se probudi??? Da ne bude kasno...

Miroslav I

pre 18 godina

Sta ima tu da nas cudi! Voja je svome zastitniku i meceni, Slobi Milosevicu pred Ruskim Ambasadorom, Ivanovim i Pavkovicem dao CASNU PIONIRSKU rec da ce stititi porodicu Milosevic i predano gajiti i negovati tekovine druga Tita, druga Slobe i drugarice Mire. Voja je najveca prevara, ne decenije, nego veka!

Dragon

pre 18 godina

A mogao je chovek da se nadje sa svim stranama Srbije! E gde li je sad D. Koperfild da vidi ove nashe iluzioniste. On sve radi na kratak period, a mi to sve dugorochno...Mashala! Mogli bi zaradjivati za hleb i stanove!

Maja

pre 18 godina

A zasto se neko ne osvrne na samog Milovanovica. U ovoj zemlji je izgleda Kostunica kriv i za kise u avgustu. Milovanovic se nije plasio da javno optuzi Marka Milosevica onda kada je za to i stvarno mogao da izgubi glavu i da ga pojede mrak, a sada posle nekoliko primamljivih ponuda i razmatranja istih, ima amneziju. I dokle ce se ponavljati prica koju je i Mihajlovic stalno pricao, pa i ovi u specijalnom sudu, da u ovoj zemlji sud funkcionise samo na osnovu necijih reci,odnosno na osnovu izjava svedoka, pa ko je glasniji ili mocniji, njegova je i pravda? Da li je ovde neko cuo i za mateirijalne dokaze druge vrste ili mi previse gledamo americke, britanske i dr. krimice, pa verujemo da je policija sposobna da sprovede istragu i kada nema neposrednog svedoka ili ako on nije voljan da kaze istinu, ili kao u ovom slucaju, prica po sistemu ko da vise? Iz reci Milovanoviceve majke dalo bi se naslutiti da mu je preceno, ali iz reci njegovih drugova i saboraca naslucuje se malo drugaciji scenario za promenu iskaza. I to je zadatak istraznih organa, pa i javnog tuzioca da da nalog da se ili ispitaju Milovanovicevi raniji navodi, ili da on odgovara, tako je po zakonu, za lazne optuzbe i iskaze. Pa onda da dobijemo resenje slucaja "motorna testera". Nadam se da cu doziveti da jedan odgovara, Marko ili Milovanovic, ali da poverujem da u ovoj zemlji ipak vlada neki red.

Seal

pre 18 godina

Kada bismo se malo manje bavili ovim pitanjima, i davali manje paznje Milosevicima Srbija bi bila lepse mesto. Da li ce neki Milosevici odgovarati za ono sto su nam napravili mi nije najvaznije (dokle god su van medijske i politicke paznje), jer na to, kao pojedinac, ocigledno ne mogu da uticem. Mogu samo da ne obracam paznju na te odvratne ljude, i da se fokusiram na ono sto ce mi uciniti trenutni zivot boljim. Milosevic afera sigurno nece!

Mihajlovic Miro

pre 18 godina

Ako je milovanovic lagao da ga je Marko Milosevic maltretirao onda bi po svoj logici a verovatno i po zakonu morao da odgovara zbog lazne optuzbe i dovodjenje pravosudnih organa u zabludu. Nagradno pitanje: Da li ce to biti tako?

Milica

pre 18 godina

Marko kao i danas uhapšeni sin oficira Ćosića (primljen da radi u vojsci /čuveni slučaj Topčider/ iako je imao kriminalni dosije!!!) su dobar primer - koji pokazuje -u kakvoj zemlji živimo. Ovde je sve izokrenuto naopačke. Ua lažne patriote. Jer učinak njihovog "patrionizma" je da oni koji su moralni i nešto znaju - su loši Srbi (mnogi od njih su proglašeni za izdajnike!) a oni koji su nemoralni i ništa ne znaju su - dobri Srbi (mamine i tatine "patriote").

Vojislav YVR_BGD

pre 18 godina

Boze mili, mogu samo da zamislim koliko para Kostunicina ekipa zaradjuje u svakom minutu dok god je na vlasti. Svi moguci nachini da se podrska SPS-a zadrzi su im valjani. Ovo je sve toliko bljutavo i odvratno. Vojislave Kostunice sram te bilo!!

pker

pre 18 godina

Ima raznih scenarija, ali mene jedino interesuje da prestane jednom zauvek da nam se zamazuju oci aferama i da nas svaki novi na vlasti laze i pravi budalama perfidnije nego oni prosli!!!! Postoji li neka prava narodna partija, neka prava opozicija koja ce stalno da drzi one na vlasti na vrhovima prstiju i da ih stalno opominje da je sutrasnjica promenljiva!!!svuda u svetu, mocnici lazu, varaju, trpaju u dzepove,ali ipak postoje neki zakoni i pravila igre se postuju jedino u srbiji-kao u staro tursko doba-kadija te sudi,tuzi,krade,laze,maze i to sve uz pomoc te iste "opozicije koja kad postane "pozicija" radi isto, ako ne i gore,od onih proslih na vlasti!!!kostunice idi u...... istoriju!!!!...dosta je biolo mazanja,pisanja ustava koji nikada nije obelodanjen,vladanje uz pomoc onih ISTIH protiv kojih si se "borio" 90'-tih= apsolutno nepromenjenih!!!..koi su nas doveli dovde i dalje nas guraju u blato,bedu,siromastvo,mrznju i nesrecu!!!tadicu dosta te "kohabitacije" i "dzentlmenstva"-toga u "politici",posle svega sto je ovome narodu uradjeno apsolutno nema mesta !!!!!!!!i na kraju...narode srbije dizite se vec jednom!!!!! prodjose dve decenije,a ovi "slicni" koji se menjaju na vlasti,ne misle na vas nego na svoje dzepove!!!!alo vreme ne prolazi-vreme leti!!!sta se ceka!!!!

IvanS

pre 18 godina

Nemam nameru nikoga da branim, jer sam i sam u velikoj meri doprineo u borbi protiv milosevicevog rezima. Ali, ljudi, ne moze se neko osuditi zato sto ima "ferari", ili "Madonu", ili je "ocigledno da je kriv", ili je "baraba" i, da dalje ne nabrajam. Sud moze da osudi nekoga za delo koje je zapisano u Zakonu, a niti baraba, niti ferari i slicne kvalifikacije, nisu kaznjive. Nije kaznjivo ni to sto je neko sin SM i MM. Koliko se ja secam DOS je bio na vlasti vise od 3 godine i, za svo to vreme Miri su uspeli da nadju da je podstakla nekoga da dodeli stan njenoj sluzavci. Marko nije osudjen, a od silnih manipulacija SM, o kojima se toliko pricalo, nista nije nadjeno. Gde su one silne "milijarde dolara"?
Imam utisak da bi mnogi zeleli na vlasti ponovo da vide nekog apsolutistu, kakav je Sloba bio.

Kvazimodo

pre 18 godina

"Slucajno prisustvovao" ... to samo kod nas postoji i mozda jos u po nekoj banana drzavi ako postoji. Covek veze nema sa sudstvom a prisustvuje davanju izjave. Pa ovo je stvarno za neverovati. Doduse kd mogu ministar pravde i ministar policije da "namerno prisustvuju" davanju izjave legije onda valjda moze i ovaj slucajno, ipak je to nenamerno.
bogoljub je najveci prevarant u ovoj drzavi i samo nepismeni deo naroda u Srbiji moze da ga shvata ozbiljno. Pokrao je sve sto je moglo da se krade pri tome uz svesrdnu pomoc porodice milosevic.

Nesha

pre 18 godina

Najveca bruka od svih u ovoj prici je Milovanovic. Nije se uplasio Marka i pretnje motornom testerom a sada je promenio iskaz. Jasno ko dan je da mu nije preceno da promeni iskaz nego su ga dobro podmazali. Ostaje pitanje da li bi se prodao i da mu je Marko ponudio dobre pare umesto sto mu je pretio, i da li je tuzio Marka zbog toga sto ga je Marko maltretirao ili sto mu nije dao dobre pare da cuti o tome.

Srba

pre 18 godina

Kakvi dilovi za Markov povratak. Licno u njega ne bih ulozio ni dinara.Ne bih ni u njegovog tatu koji ce uskoro pravosnaznom presudom postati zlocinac i robijas. Dosta bre sa tim Markom. On sluzi samo da pravi publicitet nekom drugom.

Deja Vu

pre 18 godina

Da sam ja taj ZM kome je MM (Marko Milosevic) pretio da ce ga saseci testerom, i ako se ustanovi da sam ja jedini Srbin koji ima nesto protiv Milosevica i clanova njegove porodice, koji su inace fini i zasluzni ljudi, bio bih budala ako se ne bih nagodio s njima za neku pristojnu sumu, ako bi mi bila ponudjena. Ovaj sukob izgleda suvise trivijalan da bi imalo smisla gubiti vreme na sudu. ZM nije niti treba da bude nikakav Don Kihot koji se bije sa vetrenjacama za cast Srba dok oni navijaju ili ne pokazuju nikakav interes. Nevolja je sto se ZM verovatno nije nagodio niti ce ista dobiti. Vlast mu moze natuknuti da sad oni imaju tu testeru i da je za njega bolje da povuce optuzbu. Kad se sve ostale optuzbe povlace, on ne bi smeo da bude tako glup i da veruje da ce dobro proci ako on ostane jedini koji dize galamu. Vlast ce pustiti price da je dogovor sa njim postignut, a on moze da negira koliko god hoce. Niko mu nece verovati. Cinizam je suvise usao u duh naroda i vlast moze da radi sto god hoce. Cinici nikad nista nisu uradili protiv vlasti. Nikakvog otpora nece biti.