Četvrtak, 01.10.2020.

14:20

Đoković "pregazio" Litvanca za treće kolo Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom od 3-0 u setovima nad Litvancem Ričardasom Berankisom.

Izvor: LN

Ðokoviæ "pregazio" Litvanca za treæe kolo Rolan Garosa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

BLuka

pre 3 godine

samo da kazem@
Ne znam brate šta da ti kažem, nemam malo godina i sve mi se čini da današnji tenis ima SAMO jednog Nika koji je vrhunski talenat ali mu je jezik zvani "lopata Alije sirotanovića" omiljeni rekvizit i još k tome u većini jeste u pravu.
Želim reći...danas nemamo prgave igrače tipa Beker ili Mekinro a definitivno nemamo navijače koji bi nekoga nožem s leđa uboli.

samo da kazem

pre 3 godine

@dush
Ja i ne kazem da je trebalo Novaku da padne Tim, ali eto cinjenica je da je Tim jaci protivnik od Cicipasa, te stoga dolazimo do toga ko ima tezi zreb, posto se o tome vidim vodi polemika. Australiju sam naveo kao primer za nesto sasvim drugo, procitaj ponovo prethodni komentar. To sta je fer i kome bi trebao Tim da padne je valjda lutrija (bar tako citam ovde po komentarima), ali i to je lutrija samo kada padnu jaci Nadalu, a kada Novaku onda je namesteno. Nisam spomenuo dominaciju Nadala, ne znam gde si to video, ali ok..on jeste dominantan, to je cinjenica (ne kazem ja nego 12 titula), i to nekoliko puta pobedivsi upravo Novaka, njemu jednostavno odgovaraju uslovi u Parizu, ali oni uslovi u maju i junu, ovo sada nije nesto sto njemu ide u prilog, cak mu bas bas ne odgovara, pa i velika pauza (koju spomenuh u vezi Australije) je problem, nedostatak meceva, jakih meceva itd . Beton je smrt za njegova kolena, pre tog problema je bio mnogo bolji na toj podlozi. Nisam ja niciji navijac, samo komentarisem celokupnu situaciju, u moje vreme (kada se ti i vecina komentatora ovde niste ni rodili), druge vrednosti se cenile, sada citam samo potcenjivanje, ruganje, vredjanje...prosto da se civek postidi sta je ostalo od fer pleya.

dush

pre 3 godine

(samo da kazem.Pa da je Novaku I cetvtu godinu zaredom pao Thiem u polufinalu ,zar ne bi bilo to sumnjivo I trebalo bi da se prica o tome.A i fer je da Nadal igra sa Thiem zasto sto prvi nosilac(Novak)igra sa cetvrtim(cicipas),a drugi nosilac(Nadal)igra sa trecim(Thiem).A sto se tice Australian open 2019 ne secam se da je Nadal bio umoran sve je dobijao sa 3:0 u setovima.U svakom slucaju Novak je dosta bolji igrac na betonu od Nadala,ovaj ga nije dobio 7-8 godina van sljake.Ako vi govorite da je Nadal toliko dominantan na sljaci ne vidim razlog zasto ne bi pobedio Thiem u polufinalu I Novaka u finalu.Ja licno mislim da Nadal nije toliko bolji na sljaci od Novaka,Razlog zasto je toliko puta osvajao Roland Garros je zato sto je uvek bio 100% spreman tamo zato sto je Zno da tamo ima najvise a za ostale Grand Slams sta uradi uradi.Nadal u zadnjih 7-8 godina je osim Roland Garros osvojo samo 2-3 Grand slams.

Myrthos

pre 3 godine

@Morali bismo propasti da već nismo propali: kontam tu logiku, može se i tako protumačiti (spucaš loptu jako pa ako prodje vjerovatno je AS, a imaš i mnogo fula). Medjutim to nije uobičajeno za Novaka, kad on ima mnogo asova obično je i veliki procenat prvog servisa ubačenog...

samo da kazem

pre 3 godine

@dush
Ok ali, da je Zverev pao Novaku a Agut Nadalu, verovatno bi Zverev bio strasniji..isto vazi i za Cicipas-Tim. Cinjenica je da Nadal ima mnogo tezi mec polufinala od Novaka ali ta cinjenica (umoran, iscrpljen, istrosen itd) se u finalnom mecu nece spomenuti, dok bi za Novaka da on igra sa Timom svaka treca rec bila bas da je umoran. Primera radi, u Rimu prosle godine smo u finalu culi bar jedno 150 x da je Novak umoran, dok u finalu Australije za Nadala ni rec ni o umoru ni o tome da se covek tek vratio sa poduze pauze pa bas i nije u nekoj formi, ritmu itd. Jos samo da dodam da je Cicipas dosta slabiji od Tima, pogotovo sad kad bas i nije u nekoj formi, provlaci se kroz iglene usi.

meda

pre 3 godine

Procenat meceva protiv top10 igraca: Đoković 28%, Federer 23%, Nadal 22%
Pobede u mecevima protiv top10 igraca: Đoković 69%, Federer 65%, Nadal 65%
Toliko o tome. Đoković em je imao ubedljivo najteze protivnike em ima ubedljivo najbolje rezultate protiv njih.

dush

pre 3 godine

E pa ovako za one sto vole ili ne vole Novaka,realno.I Novak I Nadal imaju lake protivnike do cetvrt finala.U cetvrt finalu Novak ide na Aguta,Nadal na Zvereva.Ja big pre izabrao Zvereva(ako uopste stigne do cetvrt finala).Znaci do polufinala Nadal Ima lakse protivnike.E sad u polufinalu Thiem je jaci protivnik od Cicipasa,mada ne mora da znaci zavisi u kakvoj je formi.Novaku je zadnjih 3-4 godina padao Thiem u svojoj polovini,tako da mislim da nije fer da igra sa njim i Ove godine.

BLuka

pre 3 godine

U moru ovih loših stvari Novak Đoković mi dođe kao osveženje, malo likepih vijesti i lijepih dešavanja...hvala majci koja ga rodi.

Milan_PT

pre 3 godine

Nije istina, samo se bodovi za zvrsni masters oduzimaju, a ovakav renking sistem traje 22 meseca ili do juna 2022, tako da Noleta niko mece skinuti sa trona veoma dugo, bice on 1. mnogo vise od 310 nedelja, ja bih rekao oko 340.
(Nole Goat, 1. oktobar 2020 17:23)

Otiđi na zvaničan sajt ATPa, izaberi nekog igrača, pa u koloni Rankings Breakdown vidi do kada važe osvojeni poeni (zadnja kolona Drop Date), pa se onda vrati ovamo da se izviniš...

samo da kazem

pre 3 godine

Sinoc ste se smejali skim Nadal igra, sada kada se oni smeju skim Djokovic igra, vi se pravdate da nije Novak kriv i da su Hacanov, Agut, Busta, Cipiripi itd mnooogo jaki, eto jos prizeljkujete Ducija za polufinale sto bi bilo dibidus smejurija dok Nadal ima ni manje ni vise nego Tima...Da malo gledamo realno, mecevi pre finala su (tj polufinala) nisu ista katrgorija ko god padne Novaku.

Rafa30

pre 3 godine

Nadal podize formu iz meca u mec, ali nece biti dovoljno za Noleta.
Za Thiema bi moglo biti ipak dovoljno, jer je Austrijanac izjavio da je dosta potrosen fizicki i emotivno od US opena.

Nole lagano uzima ovogodismji Garros.
Bas lagano.
Jedini igrac koji ce mu male male probleme stvorit je Cicipas u polufinalu.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

10 asova a procenat prvog ubačenog jedva 60%. Nekako čudna statistika. Istinita ali neobična!
(Myrthos, 01. oktobar 2020 16:54)

Ustvari je vrlo logično. Ako serviraš jače ili rizičnije, manje prvih servisa ćeš ubaciti. Ali kad ubaciš...

Nole Goat

pre 3 godine

Bravo Nole, ali poeni nisu zamrznuti do maja iduće godine već do početka novembra ove godine. Tad će Noletu oduzeti 200 poena sa prošlogodišnjeg ATP Finalsa (i dodati ono što osvoji tad), u januaru gubi 665 poena sa ovogodišnjeg ATP Kupa, u februaru 2000 poena sa ovogodišnjeg AU Opena, u martu 500 poena sa Dubaija 2020. Ne može se reći da je zagarantovao 310-311 nedelja kao No1, jer je jako bitno šta će on, Rafa i Tim uraditi na RG, Pariz Mastersu, ATP Finalsu i najvažnije na AU Openu.
Ali se može reći da je na dobrom putu. Samo zdravlje da ga posluži, pa će uskoro biti jedini čovek sa 6 godina na vrhu liste. Ako u martu bude tako kako se nadamo, onda mu se boravak na vrhu liste produžava, jer krajem marta gubi 45 poena sa Indijan Velsa, u aprilu 90 poena iz Majamija i 180 iz Monte Karla i tek u maju gubi dvaput po 1000 poena iz Madrida i Rima..
(Milan_PT, 01. oktobar 2020 16:49)



Nije istina, samo se bodovi za zvrsni masters oduzimaju, a ovakav renking sistem traje 22 meseca ili do juna 2022, tako da Noleta niko mece skinuti sa trona veoma dugo, bice on 1. mnogo vise od 310 nedelja, ja bih rekao oko 340.

Dušan

pre 3 godine

Novak je već postao GOAT jer je teorijski već prestigao Federera po broju nedelja na broju 1.

Naime ATP je odličio da se sve do maja ne brišu bodovi osvojeni prošle sezone, što znači da Noletu ostaju maksimlni bodovi sa ATP kupa, Australija opena i Dubaija. Dovoljno mu je da igra samo AO i juri titulu, jer nijedan dodatni poen ne može da dobije.

Samo u teoriji mogu da ga stignu na mestu broj 1 do 8. marta Nadal (da osvoji AO, Dubaji, Finalni masters) ili Tim (da osvoji RG i Australiju, Finalni masters i Dubaji), a da Nole ispadne pre finala RG i ne uđe u polufinale Finalnog mastersa.

BRAVO NOLE!

prescott

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha 
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.
(sta da ti kazem, 01. oktobar 2020 15:03)

Pa ništa roki, ti plači kao i do sad pošto to najbolje znaš. Ima tu i nekih lekića za popiti i za nekih 20 godina bude ti bolje. Prošlo je već 13 godina od prve terapije tako da izdrži još 7, možeš ti to.

Smeh

pre 3 godine

Djoković i Nadal izgleda rešili da zgaze svakog protivnika. Tenis na mnogo višem nivou od ostalih igrača. Bilo bi idealno da u finalu bude još jedan klasik izmedju ove 2 legende. Ko zna koliko ćemo još imati prilike da uživamo u igrama ovih legendi što zbog njihovih godina što zbog ove pandemije. I da pobedi Djoković ako je moguće. Ipak je Nadal kralj šljake i RG.

"ne zna se na koju stranu ide vetar, sta je ovo"

pre 3 godine

ozbiljniji protivnik nego u prvom kolu koji bi da nije imao problema sa ledjima osvojio jos koji gem
sveukupno bolji udarci Djokovica
bolji drop shot
mnogo bolji servis
jedine zamerke su oscilacije na riternu i naravno glupiranje posle mecha

bmiles

pre 3 godine

Sve vise verujem da je Vilander u pravu(pocistice ih sve!).Zaista ne vidim ko bi ga mogao dobiti u 3 od 5 setova!?Nadal,Tim,Zverev i Cicipas me za sada nisu uverili iako su neki od njih specijalisti za ovu podlogu,jedan cak nazvan kraljem sljake!? Ako ovako nastavi Novak nema razloga za brigu.Zasto? Igra ozbiljno svaki mec mada se jos u svlacionici zna da je u sledecem kolu! Nadam se finalu Novak - Nadal pa da konacno vidimo da li je u stanju da sustigne obojicu rivala za presto zvano NAJBOLJI IKAD!Zelim mu od srca da to ostvari sada kada znamo da 8.Marta na Dan Zena ulazi u svoju 311 nedelju,"Bastion" koji je malo ko ocekivao daleke 2010 da ce biti oboren!

Zorancha Spasovski

pre 3 godine

Za sve one sto misle da Novak ima lak zreb, molim vas pogledajte raspored na donju stranu gde je Nadal? Do polufinala i susret sa Tiem-om obojica ce igrati badmington do tada; smejurija.
Novak posle sledeceg kola ce da ima u 1/8 ono rusko drvo Kachanova, pa mine poput Aguta ili Karenjo-Busta, i u polufinale Cipiripi, Dimitrov, Rubljev ili daj Boze Lajovic. Finale nije bitno, ako stigne do tamo njegovo je 100%
Pozdrav

has

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.
(sta da ti kazem, 01. oktobar 2020 15:03)

A Nadal sad igrao sa Mekdonaldom, pa sledece kolo Travalja. A posle toga Martinez ili Korda. Stvarno su to velika imena za Berankisa. Ne znam koga bi hteo u prva tri kola da daju Djokovicu?

Djuro

pre 3 godine

Uhvatio sam sebe da se bunim kad Nole izgubi gem.Toliko je dominantan posebno sa ovim teniserima u prvim kolima da mu je dovoljno da izadje na teren i kao da odradi jedan sparing trening.I u trecem kolu bice isto ovako a onda pocinje pravi turnir za Novaka.Idemooo Nole!!!

Aleksandar

pre 3 godine

Niste trebali ono da uradite u Americi. Sad ste ga naljutili pa mozete slobodno sve igrace da povucete sa svih turnira u narednih par godina jer se zna ko osvaja sve.

got

pre 3 godine

Treba uvesti pravilo da prvi i drugi nosilac ne igraju prva dva kola.
Ovo je cisto gubljenje vremena i za Novaka i za Berankisa.
Jeste, bude jednom u 5 godina iznenadjenje tipa - Vilandera pobedi Boba Zivojinovic ili Djokovica pobedi onaj veteran i slucajni prolaznik Istomin, ali i to je gubitak za organizatore.

disbalans

pre 3 godine

@Od pocetka godine najbolji ikada izgubio je svega 10 setova

To znači 10 od 78 (sa današnjom pobedom) ili 88,6%. Ako računamo i USO meč na kome je diskvalifikovan, procenat je nešto manji, ali i dalje impresivnih 86,8%. Kad bi nastavio ovako, nadmašio bi Federerovih 86,2% iz 2005. godine. Inače kad se gledaju cele karijere na prvom mestu je Nadal sa 77,6%, drugi Nole sa 76,3% i treći Federer 76% (pa Borg, Konors, Mekinro, Lendl...)

kenozoik

pre 3 godine

Na Filip Satrijeu je, pobedom Novaka, zavrsen treci mec po programu na tom terenu, dok Sapovalov jos uvek igra prvi mec na svom terenu. Ne znam da li se to ikada desilo, a da pritom ova tri meca nisu odigrana na minimalan broj setova (jedan wta mec pre Novakovog je igran u tri seta)!

Heisenberg

pre 3 godine

Ovakav čovek i sportista sa takvim altruizmom, vaspitanjem, ponašanjem, humanitarnim radom, stavom i filozofijom prema životu, a pritom neverovatnom radnom etikom, disciplinom i perfekcionizmom do najsitnijih detalja se ne rađa jednom u 1000 godina.

Ovakav čovek se jednostavno rađa samo jednom.

Milan_PT

pre 3 godine

Novak je već postao GOAT jer je teorijski već prestigao Federera po broju nedelja na broju 1.

Naime ATP je odličio da se sve do maja ne brišu bodovi osvojeni prošle sezone, što znači da Noletu ostaju maksimlni bodovi sa ATP kupa, Australija opena i Dubaija. Dovoljno mu je da igra samo AO i juri titulu, jer nijedan dodatni poen ne može da dobije.

Samo u teoriji mogu da ga stignu na mestu broj 1 do 8. marta Nadal (da osvoji AO, Dubaji, Finalni masters) ili Tim (da osvoji RG i Australiju, Finalni masters i Dubaji), a da Nole ispadne pre finala RG i ne uđe u polufinale Finalnog mastersa.

BRAVO NOLE!
(Dušan, 1. oktobar 2020)

Bravo Nole, ali poeni nisu zamrznuti do maja iduće godine već do početka novembra ove godine. Tad će Noletu oduzeti 200 poena sa prošlogodišnjeg ATP Finalsa (i dodati ono što osvoji tad), u januaru gubi 665 poena sa ovogodišnjeg ATP Kupa, u februaru 2000 poena sa ovogodišnjeg AU Opena, u martu 500 poena sa Dubaija 2020. Ne može se reći da je zagarantovao 310-311 nedelja kao No1, jer je jako bitno šta će on, Rafa i Tim uraditi na RG, Pariz Mastersu, ATP Finalsu i najvažnije na AU Openu.
Ali se može reći da je na dobrom putu. Samo zdravlje da ga posluži, pa će uskoro biti jedini čovek sa 6 godina na vrhu liste. Ako u martu bude tako kako se nadamo, onda mu se boravak na vrhu liste produžava, jer krajem marta gubi 45 poena sa Indijan Velsa, u aprilu 90 poena iz Majamija i 180 iz Monte Karla i tek u maju gubi dvaput po 1000 poena iz Madrida i Rima...

"mene si nasao mamu ti tvoju"

pre 3 godine

Mislio sam da ne moze biti ruznije obucen ali me je ipak iznenadio.
Mogli su f.gete na tribinama malo da rastrkaju da ne kukaju posle sta ih je snaslo sa koronom.

miro

pre 3 godine

Ono sto mene odusevljava ,da fantasticno jako udara lopticu .Okej protivnici za sada se trude ali ovo je samo jaci trening za Novaka Ali ni drugi se nece proslaviti. Novak nikada bolji u ovoj fazi turnira A on podize formu BRAVO

No1e

pre 3 godine

Od pocetka godine najbolji ikada izgubio je svega 10 setova

Djokovic - Anderson 2-0
Djokovic - Monfils 2-0
Djokovic - Garin 2-0
Djokovic - Sapovalov 2-1
Djokovic - Medvedev 2-1
Djokovic - Nadal 2-0

Djokovic - Struf 3-1
Djokovic - Ito 3-0
Djokovic - Nisioka 3-0
Djokovic - Svarcman 3-0
Djokovic - Raonic 3-0
Djokovic - Federer 3-0
Djokovic - Tim 3-2

Djokovic - Jaziri 2-0
Djokovic - Kolsrajber 2-0
Djokovic - Kacanov 2-0
Djokovic - Monfils 2-1
Djokovic - Cicipas 2-0

Djokovic - Berankis 2-0
Djokovic - Sandrgren 2-0
Djokovic - Struf 2-0
Djokovic - Agut 2-1
Djokovic - Raonic 2-1

Djokovic - Dzumhur 3-0
Djokovic - Edmund 3-0
Djokovic - Struf 3-0

Djokovic - Karuzo 2-0
Djokovic - Krajinovic 2-1
Djokovic - Kepfer 2-1
Djokovic - Rud 2-0
Djokovic - Svarcman 2-0

Djokovic - Imer 3-0

sta da ti kazem

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.

Kikujiro

pre 3 godine

Najviše volim da Novak ima što slabije protivnike, i još bolje da svi poispadaju koji nešto vrede pa da uzme titulu protiv nekog betveznjaka, to mi je najdraže, mogu i da se povrede, da igraju slbo, svejedno, bitno je da budu što slabiji protivnici, jedino što je važno da se uzimaju titule, nebitno na koji način, nadam se da će i Nadal i Tim da ispadnu pre polufinala i da će Novak u finalu da igra protiv nekog pedesetog na listi. To bi bilo super. Ljudima kojima je bitno da se titule osvajaju protiv jakih igrača su oni koji mrze Novaka i oni koji se ne razumeju u tenis, plus oni su obični jadni licemeri. Nama koji stvarno navijamo za Novaka to je sve apsolutno nevažno i nema nikakvog značaja.

Goran Loznica

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)



-Pa koga bi ti u 2 krugu GS?!Verovatno si mislio da Novak igra u 1 krugu protiv Zvereva,u 2 protiv Tima a u 3 protiv Nadala?!Koliko plitak komentar...

остали само дугмићи

pre 3 godine

Опет овај Пешикан коментарише Новаков меч. Па да ли Еуроспорт има још неког коментатора осим овог смарача, кога ми је мука да га слушам са његовим глупавим и крајње нестручним преносом?Верујем да нисам једини гледалац кога овај назови коментатор иритира и нервира да не можемо да гледамо Новака са уживањем и опуштено. Зато је Небојша Вишковић са СК легенда, што се тиче коментара, милина ти га је слушати. Човек зна знање.

Teri

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)


Pa i muz Mirke Vavrinec je velikan valjda pa ga je Novak gazio 27 puta.

Goran Loznica

pre 3 godine

Samo još jedna recka u nizu.Prođe godina a Nole obrnu igricu.Sve tenisere pobedi bar jednom.Sad novi krug hahah.Idemo Nole u nove pobede i nove rekorde!Samo jako!

Чава

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)

Па не може у другом колу на играча ранга Филипусиса, такви долазе тек у финалу.

Goran Loznica

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)



-Pa koga bi ti u 2 krugu GS?!Verovatno si mislio da Novak igra u 1 krugu protiv Zvereva,u 2 protiv Tima a u 3 protiv Nadala?!Koliko plitak komentar...

Goran Loznica

pre 3 godine

Samo još jedna recka u nizu.Prođe godina a Nole obrnu igricu.Sve tenisere pobedi bar jednom.Sad novi krug hahah.Idemo Nole u nove pobede i nove rekorde!Samo jako!

Teri

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)


Pa i muz Mirke Vavrinec je velikan valjda pa ga je Novak gazio 27 puta.

No1e

pre 3 godine

Od pocetka godine najbolji ikada izgubio je svega 10 setova

Djokovic - Anderson 2-0
Djokovic - Monfils 2-0
Djokovic - Garin 2-0
Djokovic - Sapovalov 2-1
Djokovic - Medvedev 2-1
Djokovic - Nadal 2-0

Djokovic - Struf 3-1
Djokovic - Ito 3-0
Djokovic - Nisioka 3-0
Djokovic - Svarcman 3-0
Djokovic - Raonic 3-0
Djokovic - Federer 3-0
Djokovic - Tim 3-2

Djokovic - Jaziri 2-0
Djokovic - Kolsrajber 2-0
Djokovic - Kacanov 2-0
Djokovic - Monfils 2-1
Djokovic - Cicipas 2-0

Djokovic - Berankis 2-0
Djokovic - Sandrgren 2-0
Djokovic - Struf 2-0
Djokovic - Agut 2-1
Djokovic - Raonic 2-1

Djokovic - Dzumhur 3-0
Djokovic - Edmund 3-0
Djokovic - Struf 3-0

Djokovic - Karuzo 2-0
Djokovic - Krajinovic 2-1
Djokovic - Kepfer 2-1
Djokovic - Rud 2-0
Djokovic - Svarcman 2-0

Djokovic - Imer 3-0

Чава

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)

Па не може у другом колу на играча ранга Филипусиса, такви долазе тек у финалу.

miro

pre 3 godine

Ono sto mene odusevljava ,da fantasticno jako udara lopticu .Okej protivnici za sada se trude ali ovo je samo jaci trening za Novaka Ali ni drugi se nece proslaviti. Novak nikada bolji u ovoj fazi turnira A on podize formu BRAVO

Dušan

pre 3 godine

Novak je već postao GOAT jer je teorijski već prestigao Federera po broju nedelja na broju 1.

Naime ATP je odličio da se sve do maja ne brišu bodovi osvojeni prošle sezone, što znači da Noletu ostaju maksimlni bodovi sa ATP kupa, Australija opena i Dubaija. Dovoljno mu je da igra samo AO i juri titulu, jer nijedan dodatni poen ne može da dobije.

Samo u teoriji mogu da ga stignu na mestu broj 1 do 8. marta Nadal (da osvoji AO, Dubaji, Finalni masters) ili Tim (da osvoji RG i Australiju, Finalni masters i Dubaji), a da Nole ispadne pre finala RG i ne uđe u polufinale Finalnog mastersa.

BRAVO NOLE!

остали само дугмићи

pre 3 godine

Опет овај Пешикан коментарише Новаков меч. Па да ли Еуроспорт има још неког коментатора осим овог смарача, кога ми је мука да га слушам са његовим глупавим и крајње нестручним преносом?Верујем да нисам једини гледалац кога овај назови коментатор иритира и нервира да не можемо да гледамо Новака са уживањем и опуштено. Зато је Небојша Вишковић са СК легенда, што се тиче коментара, милина ти га је слушати. Човек зна знање.

bmiles

pre 3 godine

Sve vise verujem da je Vilander u pravu(pocistice ih sve!).Zaista ne vidim ko bi ga mogao dobiti u 3 od 5 setova!?Nadal,Tim,Zverev i Cicipas me za sada nisu uverili iako su neki od njih specijalisti za ovu podlogu,jedan cak nazvan kraljem sljake!? Ako ovako nastavi Novak nema razloga za brigu.Zasto? Igra ozbiljno svaki mec mada se jos u svlacionici zna da je u sledecem kolu! Nadam se finalu Novak - Nadal pa da konacno vidimo da li je u stanju da sustigne obojicu rivala za presto zvano NAJBOLJI IKAD!Zelim mu od srca da to ostvari sada kada znamo da 8.Marta na Dan Zena ulazi u svoju 311 nedelju,"Bastion" koji je malo ko ocekivao daleke 2010 da ce biti oboren!

Aleksandar

pre 3 godine

Niste trebali ono da uradite u Americi. Sad ste ga naljutili pa mozete slobodno sve igrace da povucete sa svih turnira u narednih par godina jer se zna ko osvaja sve.

Kikujiro

pre 3 godine

Najviše volim da Novak ima što slabije protivnike, i još bolje da svi poispadaju koji nešto vrede pa da uzme titulu protiv nekog betveznjaka, to mi je najdraže, mogu i da se povrede, da igraju slbo, svejedno, bitno je da budu što slabiji protivnici, jedino što je važno da se uzimaju titule, nebitno na koji način, nadam se da će i Nadal i Tim da ispadnu pre polufinala i da će Novak u finalu da igra protiv nekog pedesetog na listi. To bi bilo super. Ljudima kojima je bitno da se titule osvajaju protiv jakih igrača su oni koji mrze Novaka i oni koji se ne razumeju u tenis, plus oni su obični jadni licemeri. Nama koji stvarno navijamo za Novaka to je sve apsolutno nevažno i nema nikakvog značaja.

Heisenberg

pre 3 godine

Ovakav čovek i sportista sa takvim altruizmom, vaspitanjem, ponašanjem, humanitarnim radom, stavom i filozofijom prema životu, a pritom neverovatnom radnom etikom, disciplinom i perfekcionizmom do najsitnijih detalja se ne rađa jednom u 1000 godina.

Ovakav čovek se jednostavno rađa samo jednom.

Djuro

pre 3 godine

Uhvatio sam sebe da se bunim kad Nole izgubi gem.Toliko je dominantan posebno sa ovim teniserima u prvim kolima da mu je dovoljno da izadje na teren i kao da odradi jedan sparing trening.I u trecem kolu bice isto ovako a onda pocinje pravi turnir za Novaka.Idemooo Nole!!!

Smeh

pre 3 godine

Djoković i Nadal izgleda rešili da zgaze svakog protivnika. Tenis na mnogo višem nivou od ostalih igrača. Bilo bi idealno da u finalu bude još jedan klasik izmedju ove 2 legende. Ko zna koliko ćemo još imati prilike da uživamo u igrama ovih legendi što zbog njihovih godina što zbog ove pandemije. I da pobedi Djoković ako je moguće. Ipak je Nadal kralj šljake i RG.

kenozoik

pre 3 godine

Na Filip Satrijeu je, pobedom Novaka, zavrsen treci mec po programu na tom terenu, dok Sapovalov jos uvek igra prvi mec na svom terenu. Ne znam da li se to ikada desilo, a da pritom ova tri meca nisu odigrana na minimalan broj setova (jedan wta mec pre Novakovog je igran u tri seta)!

disbalans

pre 3 godine

@Od pocetka godine najbolji ikada izgubio je svega 10 setova

To znači 10 od 78 (sa današnjom pobedom) ili 88,6%. Ako računamo i USO meč na kome je diskvalifikovan, procenat je nešto manji, ali i dalje impresivnih 86,8%. Kad bi nastavio ovako, nadmašio bi Federerovih 86,2% iz 2005. godine. Inače kad se gledaju cele karijere na prvom mestu je Nadal sa 77,6%, drugi Nole sa 76,3% i treći Federer 76% (pa Borg, Konors, Mekinro, Lendl...)

Zorancha Spasovski

pre 3 godine

Za sve one sto misle da Novak ima lak zreb, molim vas pogledajte raspored na donju stranu gde je Nadal? Do polufinala i susret sa Tiem-om obojica ce igrati badmington do tada; smejurija.
Novak posle sledeceg kola ce da ima u 1/8 ono rusko drvo Kachanova, pa mine poput Aguta ili Karenjo-Busta, i u polufinale Cipiripi, Dimitrov, Rubljev ili daj Boze Lajovic. Finale nije bitno, ako stigne do tamo njegovo je 100%
Pozdrav

got

pre 3 godine

Treba uvesti pravilo da prvi i drugi nosilac ne igraju prva dva kola.
Ovo je cisto gubljenje vremena i za Novaka i za Berankisa.
Jeste, bude jednom u 5 godina iznenadjenje tipa - Vilandera pobedi Boba Zivojinovic ili Djokovica pobedi onaj veteran i slucajni prolaznik Istomin, ali i to je gubitak za organizatore.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

10 asova a procenat prvog ubačenog jedva 60%. Nekako čudna statistika. Istinita ali neobična!
(Myrthos, 01. oktobar 2020 16:54)

Ustvari je vrlo logično. Ako serviraš jače ili rizičnije, manje prvih servisa ćeš ubaciti. Ali kad ubaciš...

has

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.
(sta da ti kazem, 01. oktobar 2020 15:03)

A Nadal sad igrao sa Mekdonaldom, pa sledece kolo Travalja. A posle toga Martinez ili Korda. Stvarno su to velika imena za Berankisa. Ne znam koga bi hteo u prva tri kola da daju Djokovicu?

"ne zna se na koju stranu ide vetar, sta je ovo"

pre 3 godine

ozbiljniji protivnik nego u prvom kolu koji bi da nije imao problema sa ledjima osvojio jos koji gem
sveukupno bolji udarci Djokovica
bolji drop shot
mnogo bolji servis
jedine zamerke su oscilacije na riternu i naravno glupiranje posle mecha

prescott

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha 
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.
(sta da ti kazem, 01. oktobar 2020 15:03)

Pa ništa roki, ti plači kao i do sad pošto to najbolje znaš. Ima tu i nekih lekića za popiti i za nekih 20 godina bude ti bolje. Prošlo je već 13 godina od prve terapije tako da izdrži još 7, možeš ti to.

Nole Goat

pre 3 godine

Bravo Nole, ali poeni nisu zamrznuti do maja iduće godine već do početka novembra ove godine. Tad će Noletu oduzeti 200 poena sa prošlogodišnjeg ATP Finalsa (i dodati ono što osvoji tad), u januaru gubi 665 poena sa ovogodišnjeg ATP Kupa, u februaru 2000 poena sa ovogodišnjeg AU Opena, u martu 500 poena sa Dubaija 2020. Ne može se reći da je zagarantovao 310-311 nedelja kao No1, jer je jako bitno šta će on, Rafa i Tim uraditi na RG, Pariz Mastersu, ATP Finalsu i najvažnije na AU Openu.
Ali se može reći da je na dobrom putu. Samo zdravlje da ga posluži, pa će uskoro biti jedini čovek sa 6 godina na vrhu liste. Ako u martu bude tako kako se nadamo, onda mu se boravak na vrhu liste produžava, jer krajem marta gubi 45 poena sa Indijan Velsa, u aprilu 90 poena iz Majamija i 180 iz Monte Karla i tek u maju gubi dvaput po 1000 poena iz Madrida i Rima..
(Milan_PT, 01. oktobar 2020 16:49)



Nije istina, samo se bodovi za zvrsni masters oduzimaju, a ovakav renking sistem traje 22 meseca ili do juna 2022, tako da Noleta niko mece skinuti sa trona veoma dugo, bice on 1. mnogo vise od 310 nedelja, ja bih rekao oko 340.

Milan_PT

pre 3 godine

Novak je već postao GOAT jer je teorijski već prestigao Federera po broju nedelja na broju 1.

Naime ATP je odličio da se sve do maja ne brišu bodovi osvojeni prošle sezone, što znači da Noletu ostaju maksimlni bodovi sa ATP kupa, Australija opena i Dubaija. Dovoljno mu je da igra samo AO i juri titulu, jer nijedan dodatni poen ne može da dobije.

Samo u teoriji mogu da ga stignu na mestu broj 1 do 8. marta Nadal (da osvoji AO, Dubaji, Finalni masters) ili Tim (da osvoji RG i Australiju, Finalni masters i Dubaji), a da Nole ispadne pre finala RG i ne uđe u polufinale Finalnog mastersa.

BRAVO NOLE!
(Dušan, 1. oktobar 2020)

Bravo Nole, ali poeni nisu zamrznuti do maja iduće godine već do početka novembra ove godine. Tad će Noletu oduzeti 200 poena sa prošlogodišnjeg ATP Finalsa (i dodati ono što osvoji tad), u januaru gubi 665 poena sa ovogodišnjeg ATP Kupa, u februaru 2000 poena sa ovogodišnjeg AU Opena, u martu 500 poena sa Dubaija 2020. Ne može se reći da je zagarantovao 310-311 nedelja kao No1, jer je jako bitno šta će on, Rafa i Tim uraditi na RG, Pariz Mastersu, ATP Finalsu i najvažnije na AU Openu.
Ali se može reći da je na dobrom putu. Samo zdravlje da ga posluži, pa će uskoro biti jedini čovek sa 6 godina na vrhu liste. Ako u martu bude tako kako se nadamo, onda mu se boravak na vrhu liste produžava, jer krajem marta gubi 45 poena sa Indijan Velsa, u aprilu 90 poena iz Majamija i 180 iz Monte Karla i tek u maju gubi dvaput po 1000 poena iz Madrida i Rima...

BLuka

pre 3 godine

U moru ovih loših stvari Novak Đoković mi dođe kao osveženje, malo likepih vijesti i lijepih dešavanja...hvala majci koja ga rodi.

meda

pre 3 godine

Procenat meceva protiv top10 igraca: Đoković 28%, Federer 23%, Nadal 22%
Pobede u mecevima protiv top10 igraca: Đoković 69%, Federer 65%, Nadal 65%
Toliko o tome. Đoković em je imao ubedljivo najteze protivnike em ima ubedljivo najbolje rezultate protiv njih.

Milan_PT

pre 3 godine

Nije istina, samo se bodovi za zvrsni masters oduzimaju, a ovakav renking sistem traje 22 meseca ili do juna 2022, tako da Noleta niko mece skinuti sa trona veoma dugo, bice on 1. mnogo vise od 310 nedelja, ja bih rekao oko 340.
(Nole Goat, 1. oktobar 2020 17:23)

Otiđi na zvaničan sajt ATPa, izaberi nekog igrača, pa u koloni Rankings Breakdown vidi do kada važe osvojeni poeni (zadnja kolona Drop Date), pa se onda vrati ovamo da se izviniš...

Rafa30

pre 3 godine

Nadal podize formu iz meca u mec, ali nece biti dovoljno za Noleta.
Za Thiema bi moglo biti ipak dovoljno, jer je Austrijanac izjavio da je dosta potrosen fizicki i emotivno od US opena.

Nole lagano uzima ovogodismji Garros.
Bas lagano.
Jedini igrac koji ce mu male male probleme stvorit je Cicipas u polufinalu.

dush

pre 3 godine

E pa ovako za one sto vole ili ne vole Novaka,realno.I Novak I Nadal imaju lake protivnike do cetvrt finala.U cetvrt finalu Novak ide na Aguta,Nadal na Zvereva.Ja big pre izabrao Zvereva(ako uopste stigne do cetvrt finala).Znaci do polufinala Nadal Ima lakse protivnike.E sad u polufinalu Thiem je jaci protivnik od Cicipasa,mada ne mora da znaci zavisi u kakvoj je formi.Novaku je zadnjih 3-4 godina padao Thiem u svojoj polovini,tako da mislim da nije fer da igra sa njim i Ove godine.

sta da ti kazem

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.

samo da kazem

pre 3 godine

@dush
Ja i ne kazem da je trebalo Novaku da padne Tim, ali eto cinjenica je da je Tim jaci protivnik od Cicipasa, te stoga dolazimo do toga ko ima tezi zreb, posto se o tome vidim vodi polemika. Australiju sam naveo kao primer za nesto sasvim drugo, procitaj ponovo prethodni komentar. To sta je fer i kome bi trebao Tim da padne je valjda lutrija (bar tako citam ovde po komentarima), ali i to je lutrija samo kada padnu jaci Nadalu, a kada Novaku onda je namesteno. Nisam spomenuo dominaciju Nadala, ne znam gde si to video, ali ok..on jeste dominantan, to je cinjenica (ne kazem ja nego 12 titula), i to nekoliko puta pobedivsi upravo Novaka, njemu jednostavno odgovaraju uslovi u Parizu, ali oni uslovi u maju i junu, ovo sada nije nesto sto njemu ide u prilog, cak mu bas bas ne odgovara, pa i velika pauza (koju spomenuh u vezi Australije) je problem, nedostatak meceva, jakih meceva itd . Beton je smrt za njegova kolena, pre tog problema je bio mnogo bolji na toj podlozi. Nisam ja niciji navijac, samo komentarisem celokupnu situaciju, u moje vreme (kada se ti i vecina komentatora ovde niste ni rodili), druge vrednosti se cenile, sada citam samo potcenjivanje, ruganje, vredjanje...prosto da se civek postidi sta je ostalo od fer pleya.

dush

pre 3 godine

(samo da kazem.Pa da je Novaku I cetvtu godinu zaredom pao Thiem u polufinalu ,zar ne bi bilo to sumnjivo I trebalo bi da se prica o tome.A i fer je da Nadal igra sa Thiem zasto sto prvi nosilac(Novak)igra sa cetvrtim(cicipas),a drugi nosilac(Nadal)igra sa trecim(Thiem).A sto se tice Australian open 2019 ne secam se da je Nadal bio umoran sve je dobijao sa 3:0 u setovima.U svakom slucaju Novak je dosta bolji igrac na betonu od Nadala,ovaj ga nije dobio 7-8 godina van sljake.Ako vi govorite da je Nadal toliko dominantan na sljaci ne vidim razlog zasto ne bi pobedio Thiem u polufinalu I Novaka u finalu.Ja licno mislim da Nadal nije toliko bolji na sljaci od Novaka,Razlog zasto je toliko puta osvajao Roland Garros je zato sto je uvek bio 100% spreman tamo zato sto je Zno da tamo ima najvise a za ostale Grand Slams sta uradi uradi.Nadal u zadnjih 7-8 godina je osim Roland Garros osvojo samo 2-3 Grand slams.

samo da kazem

pre 3 godine

Sinoc ste se smejali skim Nadal igra, sada kada se oni smeju skim Djokovic igra, vi se pravdate da nije Novak kriv i da su Hacanov, Agut, Busta, Cipiripi itd mnooogo jaki, eto jos prizeljkujete Ducija za polufinale sto bi bilo dibidus smejurija dok Nadal ima ni manje ni vise nego Tima...Da malo gledamo realno, mecevi pre finala su (tj polufinala) nisu ista katrgorija ko god padne Novaku.

Myrthos

pre 3 godine

@Morali bismo propasti da već nismo propali: kontam tu logiku, može se i tako protumačiti (spucaš loptu jako pa ako prodje vjerovatno je AS, a imaš i mnogo fula). Medjutim to nije uobičajeno za Novaka, kad on ima mnogo asova obično je i veliki procenat prvog servisa ubačenog...

"mene si nasao mamu ti tvoju"

pre 3 godine

Mislio sam da ne moze biti ruznije obucen ali me je ipak iznenadio.
Mogli su f.gete na tribinama malo da rastrkaju da ne kukaju posle sta ih je snaslo sa koronom.

samo da kazem

pre 3 godine

@dush
Ok ali, da je Zverev pao Novaku a Agut Nadalu, verovatno bi Zverev bio strasniji..isto vazi i za Cicipas-Tim. Cinjenica je da Nadal ima mnogo tezi mec polufinala od Novaka ali ta cinjenica (umoran, iscrpljen, istrosen itd) se u finalnom mecu nece spomenuti, dok bi za Novaka da on igra sa Timom svaka treca rec bila bas da je umoran. Primera radi, u Rimu prosle godine smo u finalu culi bar jedno 150 x da je Novak umoran, dok u finalu Australije za Nadala ni rec ni o umoru ni o tome da se covek tek vratio sa poduze pauze pa bas i nije u nekoj formi, ritmu itd. Jos samo da dodam da je Cicipas dosta slabiji od Tima, pogotovo sad kad bas i nije u nekoj formi, provlaci se kroz iglene usi.

BLuka

pre 3 godine

samo da kazem@
Ne znam brate šta da ti kažem, nemam malo godina i sve mi se čini da današnji tenis ima SAMO jednog Nika koji je vrhunski talenat ali mu je jezik zvani "lopata Alije sirotanovića" omiljeni rekvizit i još k tome u većini jeste u pravu.
Želim reći...danas nemamo prgave igrače tipa Beker ili Mekinro a definitivno nemamo navijače koji bi nekoga nožem s leđa uboli.

sta da ti kazem

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.

Kikujiro

pre 3 godine

Najviše volim da Novak ima što slabije protivnike, i još bolje da svi poispadaju koji nešto vrede pa da uzme titulu protiv nekog betveznjaka, to mi je najdraže, mogu i da se povrede, da igraju slbo, svejedno, bitno je da budu što slabiji protivnici, jedino što je važno da se uzimaju titule, nebitno na koji način, nadam se da će i Nadal i Tim da ispadnu pre polufinala i da će Novak u finalu da igra protiv nekog pedesetog na listi. To bi bilo super. Ljudima kojima je bitno da se titule osvajaju protiv jakih igrača su oni koji mrze Novaka i oni koji se ne razumeju u tenis, plus oni su obični jadni licemeri. Nama koji stvarno navijamo za Novaka to je sve apsolutno nevažno i nema nikakvog značaja.

"mene si nasao mamu ti tvoju"

pre 3 godine

Mislio sam da ne moze biti ruznije obucen ali me je ipak iznenadio.
Mogli su f.gete na tribinama malo da rastrkaju da ne kukaju posle sta ih je snaslo sa koronom.

Rafa30

pre 3 godine

Nadal podize formu iz meca u mec, ali nece biti dovoljno za Noleta.
Za Thiema bi moglo biti ipak dovoljno, jer je Austrijanac izjavio da je dosta potrosen fizicki i emotivno od US opena.

Nole lagano uzima ovogodismji Garros.
Bas lagano.
Jedini igrac koji ce mu male male probleme stvorit je Cicipas u polufinalu.

samo da kazem

pre 3 godine

@dush
Ok ali, da je Zverev pao Novaku a Agut Nadalu, verovatno bi Zverev bio strasniji..isto vazi i za Cicipas-Tim. Cinjenica je da Nadal ima mnogo tezi mec polufinala od Novaka ali ta cinjenica (umoran, iscrpljen, istrosen itd) se u finalnom mecu nece spomenuti, dok bi za Novaka da on igra sa Timom svaka treca rec bila bas da je umoran. Primera radi, u Rimu prosle godine smo u finalu culi bar jedno 150 x da je Novak umoran, dok u finalu Australije za Nadala ni rec ni o umoru ni o tome da se covek tek vratio sa poduze pauze pa bas i nije u nekoj formi, ritmu itd. Jos samo da dodam da je Cicipas dosta slabiji od Tima, pogotovo sad kad bas i nije u nekoj formi, provlaci se kroz iglene usi.

Goran Loznica

pre 3 godine

Samo još jedna recka u nizu.Prođe godina a Nole obrnu igricu.Sve tenisere pobedi bar jednom.Sad novi krug hahah.Idemo Nole u nove pobede i nove rekorde!Samo jako!

Dušan

pre 3 godine

Novak je već postao GOAT jer je teorijski već prestigao Federera po broju nedelja na broju 1.

Naime ATP je odličio da se sve do maja ne brišu bodovi osvojeni prošle sezone, što znači da Noletu ostaju maksimlni bodovi sa ATP kupa, Australija opena i Dubaija. Dovoljno mu je da igra samo AO i juri titulu, jer nijedan dodatni poen ne može da dobije.

Samo u teoriji mogu da ga stignu na mestu broj 1 do 8. marta Nadal (da osvoji AO, Dubaji, Finalni masters) ili Tim (da osvoji RG i Australiju, Finalni masters i Dubaji), a da Nole ispadne pre finala RG i ne uđe u polufinale Finalnog mastersa.

BRAVO NOLE!

Aleksandar

pre 3 godine

Niste trebali ono da uradite u Americi. Sad ste ga naljutili pa mozete slobodno sve igrace da povucete sa svih turnira u narednih par godina jer se zna ko osvaja sve.

Heisenberg

pre 3 godine

Ovakav čovek i sportista sa takvim altruizmom, vaspitanjem, ponašanjem, humanitarnim radom, stavom i filozofijom prema životu, a pritom neverovatnom radnom etikom, disciplinom i perfekcionizmom do najsitnijih detalja se ne rađa jednom u 1000 godina.

Ovakav čovek se jednostavno rađa samo jednom.

bmiles

pre 3 godine

Sve vise verujem da je Vilander u pravu(pocistice ih sve!).Zaista ne vidim ko bi ga mogao dobiti u 3 od 5 setova!?Nadal,Tim,Zverev i Cicipas me za sada nisu uverili iako su neki od njih specijalisti za ovu podlogu,jedan cak nazvan kraljem sljake!? Ako ovako nastavi Novak nema razloga za brigu.Zasto? Igra ozbiljno svaki mec mada se jos u svlacionici zna da je u sledecem kolu! Nadam se finalu Novak - Nadal pa da konacno vidimo da li je u stanju da sustigne obojicu rivala za presto zvano NAJBOLJI IKAD!Zelim mu od srca da to ostvari sada kada znamo da 8.Marta na Dan Zena ulazi u svoju 311 nedelju,"Bastion" koji je malo ko ocekivao daleke 2010 da ce biti oboren!

Goran Loznica

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)



-Pa koga bi ti u 2 krugu GS?!Verovatno si mislio da Novak igra u 1 krugu protiv Zvereva,u 2 protiv Tima a u 3 protiv Nadala?!Koliko plitak komentar...

"ne zna se na koju stranu ide vetar, sta je ovo"

pre 3 godine

ozbiljniji protivnik nego u prvom kolu koji bi da nije imao problema sa ledjima osvojio jos koji gem
sveukupno bolji udarci Djokovica
bolji drop shot
mnogo bolji servis
jedine zamerke su oscilacije na riternu i naravno glupiranje posle mecha

Teri

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)


Pa i muz Mirke Vavrinec je velikan valjda pa ga je Novak gazio 27 puta.

No1e

pre 3 godine

Od pocetka godine najbolji ikada izgubio je svega 10 setova

Djokovic - Anderson 2-0
Djokovic - Monfils 2-0
Djokovic - Garin 2-0
Djokovic - Sapovalov 2-1
Djokovic - Medvedev 2-1
Djokovic - Nadal 2-0

Djokovic - Struf 3-1
Djokovic - Ito 3-0
Djokovic - Nisioka 3-0
Djokovic - Svarcman 3-0
Djokovic - Raonic 3-0
Djokovic - Federer 3-0
Djokovic - Tim 3-2

Djokovic - Jaziri 2-0
Djokovic - Kolsrajber 2-0
Djokovic - Kacanov 2-0
Djokovic - Monfils 2-1
Djokovic - Cicipas 2-0

Djokovic - Berankis 2-0
Djokovic - Sandrgren 2-0
Djokovic - Struf 2-0
Djokovic - Agut 2-1
Djokovic - Raonic 2-1

Djokovic - Dzumhur 3-0
Djokovic - Edmund 3-0
Djokovic - Struf 3-0

Djokovic - Karuzo 2-0
Djokovic - Krajinovic 2-1
Djokovic - Kepfer 2-1
Djokovic - Rud 2-0
Djokovic - Svarcman 2-0

Djokovic - Imer 3-0

samo da kazem

pre 3 godine

Sinoc ste se smejali skim Nadal igra, sada kada se oni smeju skim Djokovic igra, vi se pravdate da nije Novak kriv i da su Hacanov, Agut, Busta, Cipiripi itd mnooogo jaki, eto jos prizeljkujete Ducija za polufinale sto bi bilo dibidus smejurija dok Nadal ima ni manje ni vise nego Tima...Da malo gledamo realno, mecevi pre finala su (tj polufinala) nisu ista katrgorija ko god padne Novaku.

got

pre 3 godine

Treba uvesti pravilo da prvi i drugi nosilac ne igraju prva dva kola.
Ovo je cisto gubljenje vremena i za Novaka i za Berankisa.
Jeste, bude jednom u 5 godina iznenadjenje tipa - Vilandera pobedi Boba Zivojinovic ili Djokovica pobedi onaj veteran i slucajni prolaznik Istomin, ali i to je gubitak za organizatore.

Milan_PT

pre 3 godine

Novak je već postao GOAT jer je teorijski već prestigao Federera po broju nedelja na broju 1.

Naime ATP je odličio da se sve do maja ne brišu bodovi osvojeni prošle sezone, što znači da Noletu ostaju maksimlni bodovi sa ATP kupa, Australija opena i Dubaija. Dovoljno mu je da igra samo AO i juri titulu, jer nijedan dodatni poen ne može da dobije.

Samo u teoriji mogu da ga stignu na mestu broj 1 do 8. marta Nadal (da osvoji AO, Dubaji, Finalni masters) ili Tim (da osvoji RG i Australiju, Finalni masters i Dubaji), a da Nole ispadne pre finala RG i ne uđe u polufinale Finalnog mastersa.

BRAVO NOLE!
(Dušan, 1. oktobar 2020)

Bravo Nole, ali poeni nisu zamrznuti do maja iduće godine već do početka novembra ove godine. Tad će Noletu oduzeti 200 poena sa prošlogodišnjeg ATP Finalsa (i dodati ono što osvoji tad), u januaru gubi 665 poena sa ovogodišnjeg ATP Kupa, u februaru 2000 poena sa ovogodišnjeg AU Opena, u martu 500 poena sa Dubaija 2020. Ne može se reći da je zagarantovao 310-311 nedelja kao No1, jer je jako bitno šta će on, Rafa i Tim uraditi na RG, Pariz Mastersu, ATP Finalsu i najvažnije na AU Openu.
Ali se može reći da je na dobrom putu. Samo zdravlje da ga posluži, pa će uskoro biti jedini čovek sa 6 godina na vrhu liste. Ako u martu bude tako kako se nadamo, onda mu se boravak na vrhu liste produžava, jer krajem marta gubi 45 poena sa Indijan Velsa, u aprilu 90 poena iz Majamija i 180 iz Monte Karla i tek u maju gubi dvaput po 1000 poena iz Madrida i Rima...

Nole Goat

pre 3 godine

Bravo Nole, ali poeni nisu zamrznuti do maja iduće godine već do početka novembra ove godine. Tad će Noletu oduzeti 200 poena sa prošlogodišnjeg ATP Finalsa (i dodati ono što osvoji tad), u januaru gubi 665 poena sa ovogodišnjeg ATP Kupa, u februaru 2000 poena sa ovogodišnjeg AU Opena, u martu 500 poena sa Dubaija 2020. Ne može se reći da je zagarantovao 310-311 nedelja kao No1, jer je jako bitno šta će on, Rafa i Tim uraditi na RG, Pariz Mastersu, ATP Finalsu i najvažnije na AU Openu.
Ali se može reći da je na dobrom putu. Samo zdravlje da ga posluži, pa će uskoro biti jedini čovek sa 6 godina na vrhu liste. Ako u martu bude tako kako se nadamo, onda mu se boravak na vrhu liste produžava, jer krajem marta gubi 45 poena sa Indijan Velsa, u aprilu 90 poena iz Majamija i 180 iz Monte Karla i tek u maju gubi dvaput po 1000 poena iz Madrida i Rima..
(Milan_PT, 01. oktobar 2020 16:49)



Nije istina, samo se bodovi za zvrsni masters oduzimaju, a ovakav renking sistem traje 22 meseca ili do juna 2022, tako da Noleta niko mece skinuti sa trona veoma dugo, bice on 1. mnogo vise od 310 nedelja, ja bih rekao oko 340.

остали само дугмићи

pre 3 godine

Опет овај Пешикан коментарише Новаков меч. Па да ли Еуроспорт има још неког коментатора осим овог смарача, кога ми је мука да га слушам са његовим глупавим и крајње нестручним преносом?Верујем да нисам једини гледалац кога овај назови коментатор иритира и нервира да не можемо да гледамо Новака са уживањем и опуштено. Зато је Небојша Вишковић са СК легенда, што се тиче коментара, милина ти га је слушати. Човек зна знање.

miro

pre 3 godine

Ono sto mene odusevljava ,da fantasticno jako udara lopticu .Okej protivnici za sada se trude ali ovo je samo jaci trening za Novaka Ali ni drugi se nece proslaviti. Novak nikada bolji u ovoj fazi turnira A on podize formu BRAVO

disbalans

pre 3 godine

@Od pocetka godine najbolji ikada izgubio je svega 10 setova

To znači 10 od 78 (sa današnjom pobedom) ili 88,6%. Ako računamo i USO meč na kome je diskvalifikovan, procenat je nešto manji, ali i dalje impresivnih 86,8%. Kad bi nastavio ovako, nadmašio bi Federerovih 86,2% iz 2005. godine. Inače kad se gledaju cele karijere na prvom mestu je Nadal sa 77,6%, drugi Nole sa 76,3% i treći Federer 76% (pa Borg, Konors, Mekinro, Lendl...)

has

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.
(sta da ti kazem, 01. oktobar 2020 15:03)

A Nadal sad igrao sa Mekdonaldom, pa sledece kolo Travalja. A posle toga Martinez ili Korda. Stvarno su to velika imena za Berankisa. Ne znam koga bi hteo u prva tri kola da daju Djokovicu?

Zorancha Spasovski

pre 3 godine

Za sve one sto misle da Novak ima lak zreb, molim vas pogledajte raspored na donju stranu gde je Nadal? Do polufinala i susret sa Tiem-om obojica ce igrati badmington do tada; smejurija.
Novak posle sledeceg kola ce da ima u 1/8 ono rusko drvo Kachanova, pa mine poput Aguta ili Karenjo-Busta, i u polufinale Cipiripi, Dimitrov, Rubljev ili daj Boze Lajovic. Finale nije bitno, ako stigne do tamo njegovo je 100%
Pozdrav

Djuro

pre 3 godine

Uhvatio sam sebe da se bunim kad Nole izgubi gem.Toliko je dominantan posebno sa ovim teniserima u prvim kolima da mu je dovoljno da izadje na teren i kao da odradi jedan sparing trening.I u trecem kolu bice isto ovako a onda pocinje pravi turnir za Novaka.Idemooo Nole!!!

kenozoik

pre 3 godine

Na Filip Satrijeu je, pobedom Novaka, zavrsen treci mec po programu na tom terenu, dok Sapovalov jos uvek igra prvi mec na svom terenu. Ne znam da li se to ikada desilo, a da pritom ova tri meca nisu odigrana na minimalan broj setova (jedan wta mec pre Novakovog je igran u tri seta)!

meda

pre 3 godine

Procenat meceva protiv top10 igraca: Đoković 28%, Federer 23%, Nadal 22%
Pobede u mecevima protiv top10 igraca: Đoković 69%, Federer 65%, Nadal 65%
Toliko o tome. Đoković em je imao ubedljivo najteze protivnike em ima ubedljivo najbolje rezultate protiv njih.

BLuka

pre 3 godine

U moru ovih loših stvari Novak Đoković mi dođe kao osveženje, malo likepih vijesti i lijepih dešavanja...hvala majci koja ga rodi.

Чава

pre 3 godine

Kakvi su velikani tenisa Nolovi protivnici sve sami osvajaci GS.
(King Roger, 01. oktobar 2020 14:49)

Па не може у другом колу на играча ранга Филипусиса, такви долазе тек у финалу.

prescott

pre 3 godine

Berankis? Ha ha ha aha 
Teorija zavere, sve kamen spoticanja do kamena spoticanja u Djokovićevom žrebu, s kim ono beše polufinale igra, neki rekreativac garant. To mu dušmani nameštaju jer je Sebin, mrze ga toliko da su mu već uručili pehar.
(sta da ti kazem, 01. oktobar 2020 15:03)

Pa ništa roki, ti plači kao i do sad pošto to najbolje znaš. Ima tu i nekih lekića za popiti i za nekih 20 godina bude ti bolje. Prošlo je već 13 godina od prve terapije tako da izdrži još 7, možeš ti to.

Milan_PT

pre 3 godine

Nije istina, samo se bodovi za zvrsni masters oduzimaju, a ovakav renking sistem traje 22 meseca ili do juna 2022, tako da Noleta niko mece skinuti sa trona veoma dugo, bice on 1. mnogo vise od 310 nedelja, ja bih rekao oko 340.
(Nole Goat, 1. oktobar 2020 17:23)

Otiđi na zvaničan sajt ATPa, izaberi nekog igrača, pa u koloni Rankings Breakdown vidi do kada važe osvojeni poeni (zadnja kolona Drop Date), pa se onda vrati ovamo da se izviniš...

dush

pre 3 godine

E pa ovako za one sto vole ili ne vole Novaka,realno.I Novak I Nadal imaju lake protivnike do cetvrt finala.U cetvrt finalu Novak ide na Aguta,Nadal na Zvereva.Ja big pre izabrao Zvereva(ako uopste stigne do cetvrt finala).Znaci do polufinala Nadal Ima lakse protivnike.E sad u polufinalu Thiem je jaci protivnik od Cicipasa,mada ne mora da znaci zavisi u kakvoj je formi.Novaku je zadnjih 3-4 godina padao Thiem u svojoj polovini,tako da mislim da nije fer da igra sa njim i Ove godine.

dush

pre 3 godine

(samo da kazem.Pa da je Novaku I cetvtu godinu zaredom pao Thiem u polufinalu ,zar ne bi bilo to sumnjivo I trebalo bi da se prica o tome.A i fer je da Nadal igra sa Thiem zasto sto prvi nosilac(Novak)igra sa cetvrtim(cicipas),a drugi nosilac(Nadal)igra sa trecim(Thiem).A sto se tice Australian open 2019 ne secam se da je Nadal bio umoran sve je dobijao sa 3:0 u setovima.U svakom slucaju Novak je dosta bolji igrac na betonu od Nadala,ovaj ga nije dobio 7-8 godina van sljake.Ako vi govorite da je Nadal toliko dominantan na sljaci ne vidim razlog zasto ne bi pobedio Thiem u polufinalu I Novaka u finalu.Ja licno mislim da Nadal nije toliko bolji na sljaci od Novaka,Razlog zasto je toliko puta osvajao Roland Garros je zato sto je uvek bio 100% spreman tamo zato sto je Zno da tamo ima najvise a za ostale Grand Slams sta uradi uradi.Nadal u zadnjih 7-8 godina je osim Roland Garros osvojo samo 2-3 Grand slams.

Smeh

pre 3 godine

Djoković i Nadal izgleda rešili da zgaze svakog protivnika. Tenis na mnogo višem nivou od ostalih igrača. Bilo bi idealno da u finalu bude još jedan klasik izmedju ove 2 legende. Ko zna koliko ćemo još imati prilike da uživamo u igrama ovih legendi što zbog njihovih godina što zbog ove pandemije. I da pobedi Djoković ako je moguće. Ipak je Nadal kralj šljake i RG.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

10 asova a procenat prvog ubačenog jedva 60%. Nekako čudna statistika. Istinita ali neobična!
(Myrthos, 01. oktobar 2020 16:54)

Ustvari je vrlo logično. Ako serviraš jače ili rizičnije, manje prvih servisa ćeš ubaciti. Ali kad ubaciš...

samo da kazem

pre 3 godine

@dush
Ja i ne kazem da je trebalo Novaku da padne Tim, ali eto cinjenica je da je Tim jaci protivnik od Cicipasa, te stoga dolazimo do toga ko ima tezi zreb, posto se o tome vidim vodi polemika. Australiju sam naveo kao primer za nesto sasvim drugo, procitaj ponovo prethodni komentar. To sta je fer i kome bi trebao Tim da padne je valjda lutrija (bar tako citam ovde po komentarima), ali i to je lutrija samo kada padnu jaci Nadalu, a kada Novaku onda je namesteno. Nisam spomenuo dominaciju Nadala, ne znam gde si to video, ali ok..on jeste dominantan, to je cinjenica (ne kazem ja nego 12 titula), i to nekoliko puta pobedivsi upravo Novaka, njemu jednostavno odgovaraju uslovi u Parizu, ali oni uslovi u maju i junu, ovo sada nije nesto sto njemu ide u prilog, cak mu bas bas ne odgovara, pa i velika pauza (koju spomenuh u vezi Australije) je problem, nedostatak meceva, jakih meceva itd . Beton je smrt za njegova kolena, pre tog problema je bio mnogo bolji na toj podlozi. Nisam ja niciji navijac, samo komentarisem celokupnu situaciju, u moje vreme (kada se ti i vecina komentatora ovde niste ni rodili), druge vrednosti se cenile, sada citam samo potcenjivanje, ruganje, vredjanje...prosto da se civek postidi sta je ostalo od fer pleya.

Myrthos

pre 3 godine

@Morali bismo propasti da već nismo propali: kontam tu logiku, može se i tako protumačiti (spucaš loptu jako pa ako prodje vjerovatno je AS, a imaš i mnogo fula). Medjutim to nije uobičajeno za Novaka, kad on ima mnogo asova obično je i veliki procenat prvog servisa ubačenog...

BLuka

pre 3 godine

samo da kazem@
Ne znam brate šta da ti kažem, nemam malo godina i sve mi se čini da današnji tenis ima SAMO jednog Nika koji je vrhunski talenat ali mu je jezik zvani "lopata Alije sirotanovića" omiljeni rekvizit i još k tome u većini jeste u pravu.
Želim reći...danas nemamo prgave igrače tipa Beker ili Mekinro a definitivno nemamo navijače koji bi nekoga nožem s leđa uboli.