Utorak, 02.08.2005.

12:36

Vujanović traži odgovornost

Predsednik Crne Gore kaže da neko mora odgovarati zbog upotrebe vojnog helikoptera pri postavljanju crkve na Rumiji.

Izvor: Beta

Vujanoviæ traži odgovornost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

miso

pre 18 godina

Ponovno srbijanska politika i crkva na tudjem teritoriju provociraju i kreiraju incidente. Kada se domacin protiv toga pobuni - onda se arlauce da su Srbi ugrozeni. Iako zapravo oni sve druge takvim ponasanjem ugrozavaju. Oprobani recept iz Hrvatske i Bosne. Ma ja jednostavno ne mogu vjerovati da se u glavama srpskih politicara i crkve nije nista promjenilo. Nakon svega...

Radule Scepanovic

pre 18 godina

Bojim se da vecina ovdje ne vidi pravi razlog zbog cega se SPC tako bahato ponasa. Nije slucajno izabrana lokacija iznad Bara jer u ovom dijelu Crne Gore medjunacionalni odnosi su uvijek bili za primjer. Amfilohije ne moze da prihvati da pripadnici tri konfesije idu zajedno na hodocasce, ne razumije da su ti ljudi prijatelji i komsije stotinama godina i da njih vjera ne razdvaja. Amfilohiju je vjera samo sredstvo za zavadjenje i nista vise. Sve dok SPC bude imala ovakve u svojim redovima nece nikada povratiti svoj ugled pa ni medju narodom u Srbiji. A sto se tice Vujanovica i njegovog bezubog komentara zna se sta mu je ciniti-kad vec nije sposoban da uspostavi postovanje zakona u Crnoj Gori nek se gubi.

Likar Popović Biljana

pre 18 godina

G-dina Predsednika nisu dobro obavestili. Nije crkvu transportovala vojska jer ona poseduje HELIKOPTERE već neka druga tajna organizacija koja ima HELIHOPTERE mada oni, ako je verovati snimku, jako liče na helikoptere.

Posmatrac

pre 18 godina

Ovaj je smesan, stvarno. Mislim, ne razumem, je li problem u crkvi ili u helikopteru? Sta on ima da se sekira za vojni helikopter, nije iz svog dzepa platio pilota i gorivo. Mozda je odgovorna i gvozdjara koja je proizvela gvozdje od kojeg je napravljena crkva.

Aleksandar Jovicic

pre 18 godina

Meni se cini da negde procitah da je angazovanje Vojske bilo komercijalno ... placeni su joj troskovi angazovanja helikoptera ... Ukoliko je to istina gos'n Vujanovic nema razloga da se ljuti ... kad' Trezor CG ne uplacuje redovno plate zaposlenima u Vojsci i kad' se ne izmiruju obaveze prema javnim i komunalnim preduzecima (pa malo - malo neki vojni objekat ostane bez vode /ali ne zbog nestasice nego da se "uteraju" dugovi/ ili kad luke traze od Mornarice da im placa vez brodova /a to je obaveza drzave ciji je gos'n Vujanovic predsednik/) onda gospodinu predsedniku treba da bude milo sto je Vojska pocela da "privredjuje" i na taj nacin mu rasteretila budzet :)

Nindja

pre 18 godina

Naravno da ovo nije pitanje bespravne gradnje kao sto ni paljenje djamije nije paljevina obicne kuce. Ovo je po oprobanom visegodisnjem receptu: ja ti opalim opalim deset srpskih samara tako da mi ti makar jedan vratis a ja ti onda u "samodbrani" zapucam 1000 udarace po celom ti anti-srpskom telu.

Vera

pre 18 godina

E ja se zbog ove crkve slatko smejem. I smeje nas se mnogo, bez obzira na kojekakva politicka i verska opredeljenja. Kad korupcija u svojem blatu tako silno zaglavi, e to je stvarno ha ha ha... Sta li ce sad?

srki

pre 18 godina

Ne vidim razlog zasto se ovaj vjeciti funkcioner buni zbog toga sto je iznad Rumije letio helikopter VSCG. Bolje bi bilo da izmiruje obaveze prema nepostojecoj drzavi iz koje u sustini ne zele da izadju, pa ce onda imati puno pravo da zahtjevaju objasnjenje. Do tada mogu da traze objasnjenje samo od uzeg kruga porodice koji su postali najveci korisnici budzeta.

Matej Levi, Nik[i'

pre 18 godina

Za crnogorski državni vrh, samo je ono ispravno, legalno i moralno ono što njima odgovara. Ako je crkva izgradjena bez odobrenja,da li je vlasnik broda iz Hercegnovnog imao odobrenje da na svoj brod ukrca 2000 lica umjesto 500, pa je izgubljen jedan mladi život. Šta je to u Crnoj Gori gdje se poštuju zakonske i moralne norme?

Harold

pre 18 godina

Jos samo cekam da SANU objasni kako je KONZERVA iskoristila svoje legitimno pravo na samoopredeljenje. Mada je ista kompanija tvrdila da Slovenci to nemaju prava da urade.
SACUVAJ NAS, BOZE, OD spc !!!
A, tek Vojska: radila je za Slobu, radi i za ove...

Vaso Podgorica

pre 18 godina

Kad bi Vujanovic bio tako ostar sa nelegalnom gradnjom vila na primorju, podrzao bi ga u potpunosti. Ali se kumovi ne uznemiravaju, normalno; kum nije dugme, makar pravio vilu na tudjem zemljistu.
Ovo je dio anti-srpske kampanje u Crnoj Gori, koja moze da dovede samo do veceg zla. Srbi ne treba da diktiraju po Crnoj Gori, ali to ne mogu ni Crnogorci jer ih ima samo 40%; trazite kompromis i smirujte strasti.

Stoprocentni

pre 18 godina

MOLIM ZA MALO PAZNJE:
Koristim priliku (kad vec moze Karic na dnevniku rekalmirati sim-kartice) da Vas obavijestim da je u toku inicijativa o izgradnji fabrike za pravljenje metalnih crkvi. Kako sada stvari stoje, moguci su razliciti modeli, od manjih, kao sto je ova na Rumiji, pa do citavih zamkova.
S'bzirom na metalne ploce koje ce nam ustupiti vojska od raspalih tenkova, ovakva vjerska tvorevina uopste nije skupa i ocekujemo veliko interesovanje. Ovisno od modela koji narucite, moci cete je smjestiti gdje Vam srce zeli, od krova na stambenim zgradama pa do njiva i okolnih brda.
Vise informacija na:
www.vojska+crkva=metalbolid.

Danilo

pre 18 godina

Vojska se moze upotrebiti i za legitimne i dobre svrhe - gasenje pozara i pomoc, ali moze i u nezakonite i lose svrhe - desantno postavljanje limene crkve. Posebno je otezavajuca okolnost sto su i Amfilohije i vojska dobro znali da ne rade ispravne i moralne stvari jer to ne bi radili u strogoj tajnosti i na prepad nego javno. Posledice ove glupe i nemoralne akcije mogu da budu stravicne.
Prije svega treba jasno reci SPC da njeni popovi nijesu iznad zakona, ni ljudskih, a jos manje bozijih, i da ne mogu da ocekuju da ce svakog njihovog popa-provokatora Kostunica i drustvo vaditi iz zatvora. Amfilohiju bi se trebala oduzeti "dozvola za rad" jer je pokazao u vise prilika (da pomenemo i govor na sahrani premijera Djinjica) da nije covek koji treba da bude u jednoj hriscanskoj crkvi - posebno ne na tako visokom i odgovornom polozaju.

Dosta Solanije

pre 18 godina

Ova "Vojska" je konacno pokazala ko je komandant. Nije Vrhovni Savet Odbrane, vec Sveti Sinod iz Beograda.
Vojska je Crnogorska koliko i Nikaragvanska. Bila je i oduvek ce biti u rukama srpskih interesa, a ne gradjana Crne Gore - koji nisu vecinom Srbi. Dosta je bilo sa ovom farsom. Limenku nazad u Smederevski US Steel, a Rumiju narodu.

Saša PG

pre 18 godina

Risto je sotona u mantiji, u punom smislu te riječi i to je svima poznato. Ne znam što se ovaj pravi mutav pa zapomaže ka trudna žena, umjesto da DELA po tom pitanju. Najgore je što je zaživio govor mržnje iz devedesetih, koji je doveo znamo do čega. Orkestar domaćih izdajničkih stranaka ( NS, SNS i ostali ) priča protiv sopstvenog naroda !? da zadovolje Beogradske finansijere, kao što su nekad vriskali na Hrvate, Bošnjake i cijeli svijet. Isti vokabular potpuno.

bokelj

pre 18 godina

Koliko li je samo puta helikopter uzletao da bi se Filip proveselio u Miloceru, Beogradu, mozda i u Cavtatu? Koliko li je helikoptera letelo za Filipvu familiju? Gori su od SM/MM i Lukasenka i to znaju vrlo dobro. Jadan onaj narod dole, koliko ce mu trebati da uvidi?

Медитеранео

pre 18 godina

Просто речено ПЛАТИ ПА КЛАТИ. Питан је онолико колико је дао пара за исту ту војску. Црква није метална конзерва и црква се носи у срцу, наравно ко срца има. Господин Филип је наравно срушио све нелимене виле на Милочеру, Будви итд. и сада наравно остаје му само још да испоштује урбанистички план у в****бини горњој и помало доњој и да отрчи право у Европу са све глисером и цигарама. Срамота једна људска.
Уосталом ако има оно што нема нека је бре брате сруши...

Dragan

pre 18 godina

Anfilohiju Radovicu ("pukovniku") treba podici spomenik. Zahvaljujuci njemu ugled crkve je drasticno pao u poslednje vreme, sto se vidi po komentarima citalaca na temu crkve na Rumiji i na temu vladike Jovana. Da li se to Srbija konacno budi iz svog religioznog transa? Mozda nakon sledecih izbora postanemo sekularna drzava. Sto ocito nismo, kada jedan nedodirljivi svestenik moze da komanduje vojskom.

Dragan R

pre 18 godina

Gospodin Vujanovic je potpuno u pravu. Ovo je ujdurma SPC da se provocira vlada CG. Ovo je nerazuman cin koji spada u domen specijalnog rata. Imam predosecaj da ce i ovo da se zavrsi kao sve do sada - na nasu stetu.

toro

pre 18 godina

Impresivno je koliko su i jedni i drugi fokusirani na jednu tako banalnu, beznacajnu stvar. To je i dokaz vise da ih pravi, ovozemaljski problemi uopste ne zanimaju.

nsv

pre 18 godina

Bas kao u "najbolja" Slobina vremena, kojekakvi mocnici zloupotrebljavaju javnu imovinu i javno poverenje gradjana SCG. Kako je moguce da na mig vladike iz baze poleti helikopter KOJI SE ODRZAVA I PUNI GORIVOM KOJE PLACAJU PORESKI OBVEZNICI SCG? Jednom je to bilo i za potrebe izvrsenja politickog ubistva (atentat na V. Draskovica u Budvi), sada je to za potrebe Amfilohijeve provokacije "svima ostalima" u Crnoj Gori. Pitam se sta je sledece? Oslobadjanje vladike Jovana?

Stoprocentni

pre 18 godina

Filipe bez obzira sto si u pravu, ispadas smijesan. Ako imas 'petlju' ukloni konzervu, pardon crkvu i uhapsi odgovorne.
Makedonci uhapsise vladiku i za manju rabotu.
No, kapram, sezona je u toku, jedan takav potez bi izazvao negodovanje na ionako preskupom primorju. Bolje odugovlaciti.

Rajo Niksic

pre 18 godina

Fala Bogu Filipe hoce li neko odgovarati iz vlasti za ovih unistenih i urnisanih 15 gidna nasih zivota!? Nece naravno samo u PG ima 1500 nelegalnih objekata pa nikome nista! Sve sto se moglo unistiti i pokrasti pokrali su vasi simpatizeri i clanovi! Nesto se ne sjecam da ste se bunili kada je Vojska SCG 2003 spasila Budvu i okolinu od katasrofalnih pozara. To tada nijeste ni pominjali, a za ovaj potez na Rumiji Vojsci SCG SVAKA CAST I BOG IM POMOGAO!

Srba

pre 18 godina

Neogdovoran covek trazi neciju odgovornost. Gospodine Vujanovicu osvrnite se iza sebe i vidite razultate i domete vase politike.
Sto se tice te limene kapele da vam pravo kazem ne svidja mi se. Ako neko pravi crkvu neka je napravi onako kako su se oduvek pravile.

Rajo Niksic

pre 18 godina

Fala Bogu Filipe hoce li neko odgovarati iz vlasti za ovih unistenih i urnisanih 15 gidna nasih zivota!? Nece naravno samo u PG ima 1500 nelegalnih objekata pa nikome nista! Sve sto se moglo unistiti i pokrasti pokrali su vasi simpatizeri i clanovi! Nesto se ne sjecam da ste se bunili kada je Vojska SCG 2003 spasila Budvu i okolinu od katasrofalnih pozara. To tada nijeste ni pominjali, a za ovaj potez na Rumiji Vojsci SCG SVAKA CAST I BOG IM POMOGAO!

Srba

pre 18 godina

Neogdovoran covek trazi neciju odgovornost. Gospodine Vujanovicu osvrnite se iza sebe i vidite razultate i domete vase politike.
Sto se tice te limene kapele da vam pravo kazem ne svidja mi se. Ako neko pravi crkvu neka je napravi onako kako su se oduvek pravile.

nsv

pre 18 godina

Bas kao u "najbolja" Slobina vremena, kojekakvi mocnici zloupotrebljavaju javnu imovinu i javno poverenje gradjana SCG. Kako je moguce da na mig vladike iz baze poleti helikopter KOJI SE ODRZAVA I PUNI GORIVOM KOJE PLACAJU PORESKI OBVEZNICI SCG? Jednom je to bilo i za potrebe izvrsenja politickog ubistva (atentat na V. Draskovica u Budvi), sada je to za potrebe Amfilohijeve provokacije "svima ostalima" u Crnoj Gori. Pitam se sta je sledece? Oslobadjanje vladike Jovana?

toro

pre 18 godina

Impresivno je koliko su i jedni i drugi fokusirani na jednu tako banalnu, beznacajnu stvar. To je i dokaz vise da ih pravi, ovozemaljski problemi uopste ne zanimaju.

Stoprocentni

pre 18 godina

Filipe bez obzira sto si u pravu, ispadas smijesan. Ako imas 'petlju' ukloni konzervu, pardon crkvu i uhapsi odgovorne.
Makedonci uhapsise vladiku i za manju rabotu.
No, kapram, sezona je u toku, jedan takav potez bi izazvao negodovanje na ionako preskupom primorju. Bolje odugovlaciti.

Dragan R

pre 18 godina

Gospodin Vujanovic je potpuno u pravu. Ovo je ujdurma SPC da se provocira vlada CG. Ovo je nerazuman cin koji spada u domen specijalnog rata. Imam predosecaj da ce i ovo da se zavrsi kao sve do sada - na nasu stetu.

Медитеранео

pre 18 godina

Просто речено ПЛАТИ ПА КЛАТИ. Питан је онолико колико је дао пара за исту ту војску. Црква није метална конзерва и црква се носи у срцу, наравно ко срца има. Господин Филип је наравно срушио све нелимене виле на Милочеру, Будви итд. и сада наравно остаје му само још да испоштује урбанистички план у в****бини горњој и помало доњој и да отрчи право у Европу са све глисером и цигарама. Срамота једна људска.
Уосталом ако има оно што нема нека је бре брате сруши...

bokelj

pre 18 godina

Koliko li je samo puta helikopter uzletao da bi se Filip proveselio u Miloceru, Beogradu, mozda i u Cavtatu? Koliko li je helikoptera letelo za Filipvu familiju? Gori su od SM/MM i Lukasenka i to znaju vrlo dobro. Jadan onaj narod dole, koliko ce mu trebati da uvidi?

Dosta Solanije

pre 18 godina

Ova "Vojska" je konacno pokazala ko je komandant. Nije Vrhovni Savet Odbrane, vec Sveti Sinod iz Beograda.
Vojska je Crnogorska koliko i Nikaragvanska. Bila je i oduvek ce biti u rukama srpskih interesa, a ne gradjana Crne Gore - koji nisu vecinom Srbi. Dosta je bilo sa ovom farsom. Limenku nazad u Smederevski US Steel, a Rumiju narodu.

Danilo

pre 18 godina

Vojska se moze upotrebiti i za legitimne i dobre svrhe - gasenje pozara i pomoc, ali moze i u nezakonite i lose svrhe - desantno postavljanje limene crkve. Posebno je otezavajuca okolnost sto su i Amfilohije i vojska dobro znali da ne rade ispravne i moralne stvari jer to ne bi radili u strogoj tajnosti i na prepad nego javno. Posledice ove glupe i nemoralne akcije mogu da budu stravicne.
Prije svega treba jasno reci SPC da njeni popovi nijesu iznad zakona, ni ljudskih, a jos manje bozijih, i da ne mogu da ocekuju da ce svakog njihovog popa-provokatora Kostunica i drustvo vaditi iz zatvora. Amfilohiju bi se trebala oduzeti "dozvola za rad" jer je pokazao u vise prilika (da pomenemo i govor na sahrani premijera Djinjica) da nije covek koji treba da bude u jednoj hriscanskoj crkvi - posebno ne na tako visokom i odgovornom polozaju.

Saša PG

pre 18 godina

Risto je sotona u mantiji, u punom smislu te riječi i to je svima poznato. Ne znam što se ovaj pravi mutav pa zapomaže ka trudna žena, umjesto da DELA po tom pitanju. Najgore je što je zaživio govor mržnje iz devedesetih, koji je doveo znamo do čega. Orkestar domaćih izdajničkih stranaka ( NS, SNS i ostali ) priča protiv sopstvenog naroda !? da zadovolje Beogradske finansijere, kao što su nekad vriskali na Hrvate, Bošnjake i cijeli svijet. Isti vokabular potpuno.

Dragan

pre 18 godina

Anfilohiju Radovicu ("pukovniku") treba podici spomenik. Zahvaljujuci njemu ugled crkve je drasticno pao u poslednje vreme, sto se vidi po komentarima citalaca na temu crkve na Rumiji i na temu vladike Jovana. Da li se to Srbija konacno budi iz svog religioznog transa? Mozda nakon sledecih izbora postanemo sekularna drzava. Sto ocito nismo, kada jedan nedodirljivi svestenik moze da komanduje vojskom.

Harold

pre 18 godina

Jos samo cekam da SANU objasni kako je KONZERVA iskoristila svoje legitimno pravo na samoopredeljenje. Mada je ista kompanija tvrdila da Slovenci to nemaju prava da urade.
SACUVAJ NAS, BOZE, OD spc !!!
A, tek Vojska: radila je za Slobu, radi i za ove...

Stoprocentni

pre 18 godina

MOLIM ZA MALO PAZNJE:
Koristim priliku (kad vec moze Karic na dnevniku rekalmirati sim-kartice) da Vas obavijestim da je u toku inicijativa o izgradnji fabrike za pravljenje metalnih crkvi. Kako sada stvari stoje, moguci su razliciti modeli, od manjih, kao sto je ova na Rumiji, pa do citavih zamkova.
S'bzirom na metalne ploce koje ce nam ustupiti vojska od raspalih tenkova, ovakva vjerska tvorevina uopste nije skupa i ocekujemo veliko interesovanje. Ovisno od modela koji narucite, moci cete je smjestiti gdje Vam srce zeli, od krova na stambenim zgradama pa do njiva i okolnih brda.
Vise informacija na:
www.vojska+crkva=metalbolid.

Vaso Podgorica

pre 18 godina

Kad bi Vujanovic bio tako ostar sa nelegalnom gradnjom vila na primorju, podrzao bi ga u potpunosti. Ali se kumovi ne uznemiravaju, normalno; kum nije dugme, makar pravio vilu na tudjem zemljistu.
Ovo je dio anti-srpske kampanje u Crnoj Gori, koja moze da dovede samo do veceg zla. Srbi ne treba da diktiraju po Crnoj Gori, ali to ne mogu ni Crnogorci jer ih ima samo 40%; trazite kompromis i smirujte strasti.

Matej Levi, Nik[i'

pre 18 godina

Za crnogorski državni vrh, samo je ono ispravno, legalno i moralno ono što njima odgovara. Ako je crkva izgradjena bez odobrenja,da li je vlasnik broda iz Hercegnovnog imao odobrenje da na svoj brod ukrca 2000 lica umjesto 500, pa je izgubljen jedan mladi život. Šta je to u Crnoj Gori gdje se poštuju zakonske i moralne norme?

Vera

pre 18 godina

E ja se zbog ove crkve slatko smejem. I smeje nas se mnogo, bez obzira na kojekakva politicka i verska opredeljenja. Kad korupcija u svojem blatu tako silno zaglavi, e to je stvarno ha ha ha... Sta li ce sad?

srki

pre 18 godina

Ne vidim razlog zasto se ovaj vjeciti funkcioner buni zbog toga sto je iznad Rumije letio helikopter VSCG. Bolje bi bilo da izmiruje obaveze prema nepostojecoj drzavi iz koje u sustini ne zele da izadju, pa ce onda imati puno pravo da zahtjevaju objasnjenje. Do tada mogu da traze objasnjenje samo od uzeg kruga porodice koji su postali najveci korisnici budzeta.

Aleksandar Jovicic

pre 18 godina

Meni se cini da negde procitah da je angazovanje Vojske bilo komercijalno ... placeni su joj troskovi angazovanja helikoptera ... Ukoliko je to istina gos'n Vujanovic nema razloga da se ljuti ... kad' Trezor CG ne uplacuje redovno plate zaposlenima u Vojsci i kad' se ne izmiruju obaveze prema javnim i komunalnim preduzecima (pa malo - malo neki vojni objekat ostane bez vode /ali ne zbog nestasice nego da se "uteraju" dugovi/ ili kad luke traze od Mornarice da im placa vez brodova /a to je obaveza drzave ciji je gos'n Vujanovic predsednik/) onda gospodinu predsedniku treba da bude milo sto je Vojska pocela da "privredjuje" i na taj nacin mu rasteretila budzet :)

Nindja

pre 18 godina

Naravno da ovo nije pitanje bespravne gradnje kao sto ni paljenje djamije nije paljevina obicne kuce. Ovo je po oprobanom visegodisnjem receptu: ja ti opalim opalim deset srpskih samara tako da mi ti makar jedan vratis a ja ti onda u "samodbrani" zapucam 1000 udarace po celom ti anti-srpskom telu.

Posmatrac

pre 18 godina

Ovaj je smesan, stvarno. Mislim, ne razumem, je li problem u crkvi ili u helikopteru? Sta on ima da se sekira za vojni helikopter, nije iz svog dzepa platio pilota i gorivo. Mozda je odgovorna i gvozdjara koja je proizvela gvozdje od kojeg je napravljena crkva.

Likar Popović Biljana

pre 18 godina

G-dina Predsednika nisu dobro obavestili. Nije crkvu transportovala vojska jer ona poseduje HELIKOPTERE već neka druga tajna organizacija koja ima HELIHOPTERE mada oni, ako je verovati snimku, jako liče na helikoptere.

Radule Scepanovic

pre 18 godina

Bojim se da vecina ovdje ne vidi pravi razlog zbog cega se SPC tako bahato ponasa. Nije slucajno izabrana lokacija iznad Bara jer u ovom dijelu Crne Gore medjunacionalni odnosi su uvijek bili za primjer. Amfilohije ne moze da prihvati da pripadnici tri konfesije idu zajedno na hodocasce, ne razumije da su ti ljudi prijatelji i komsije stotinama godina i da njih vjera ne razdvaja. Amfilohiju je vjera samo sredstvo za zavadjenje i nista vise. Sve dok SPC bude imala ovakve u svojim redovima nece nikada povratiti svoj ugled pa ni medju narodom u Srbiji. A sto se tice Vujanovica i njegovog bezubog komentara zna se sta mu je ciniti-kad vec nije sposoban da uspostavi postovanje zakona u Crnoj Gori nek se gubi.

miso

pre 18 godina

Ponovno srbijanska politika i crkva na tudjem teritoriju provociraju i kreiraju incidente. Kada se domacin protiv toga pobuni - onda se arlauce da su Srbi ugrozeni. Iako zapravo oni sve druge takvim ponasanjem ugrozavaju. Oprobani recept iz Hrvatske i Bosne. Ma ja jednostavno ne mogu vjerovati da se u glavama srpskih politicara i crkve nije nista promjenilo. Nakon svega...

Rajo Niksic

pre 18 godina

Fala Bogu Filipe hoce li neko odgovarati iz vlasti za ovih unistenih i urnisanih 15 gidna nasih zivota!? Nece naravno samo u PG ima 1500 nelegalnih objekata pa nikome nista! Sve sto se moglo unistiti i pokrasti pokrali su vasi simpatizeri i clanovi! Nesto se ne sjecam da ste se bunili kada je Vojska SCG 2003 spasila Budvu i okolinu od katasrofalnih pozara. To tada nijeste ni pominjali, a za ovaj potez na Rumiji Vojsci SCG SVAKA CAST I BOG IM POMOGAO!

Srba

pre 18 godina

Neogdovoran covek trazi neciju odgovornost. Gospodine Vujanovicu osvrnite se iza sebe i vidite razultate i domete vase politike.
Sto se tice te limene kapele da vam pravo kazem ne svidja mi se. Ako neko pravi crkvu neka je napravi onako kako su se oduvek pravile.

nsv

pre 18 godina

Bas kao u "najbolja" Slobina vremena, kojekakvi mocnici zloupotrebljavaju javnu imovinu i javno poverenje gradjana SCG. Kako je moguce da na mig vladike iz baze poleti helikopter KOJI SE ODRZAVA I PUNI GORIVOM KOJE PLACAJU PORESKI OBVEZNICI SCG? Jednom je to bilo i za potrebe izvrsenja politickog ubistva (atentat na V. Draskovica u Budvi), sada je to za potrebe Amfilohijeve provokacije "svima ostalima" u Crnoj Gori. Pitam se sta je sledece? Oslobadjanje vladike Jovana?

toro

pre 18 godina

Impresivno je koliko su i jedni i drugi fokusirani na jednu tako banalnu, beznacajnu stvar. To je i dokaz vise da ih pravi, ovozemaljski problemi uopste ne zanimaju.

Stoprocentni

pre 18 godina

Filipe bez obzira sto si u pravu, ispadas smijesan. Ako imas 'petlju' ukloni konzervu, pardon crkvu i uhapsi odgovorne.
Makedonci uhapsise vladiku i za manju rabotu.
No, kapram, sezona je u toku, jedan takav potez bi izazvao negodovanje na ionako preskupom primorju. Bolje odugovlaciti.

Dragan R

pre 18 godina

Gospodin Vujanovic je potpuno u pravu. Ovo je ujdurma SPC da se provocira vlada CG. Ovo je nerazuman cin koji spada u domen specijalnog rata. Imam predosecaj da ce i ovo da se zavrsi kao sve do sada - na nasu stetu.

Медитеранео

pre 18 godina

Просто речено ПЛАТИ ПА КЛАТИ. Питан је онолико колико је дао пара за исту ту војску. Црква није метална конзерва и црква се носи у срцу, наравно ко срца има. Господин Филип је наравно срушио све нелимене виле на Милочеру, Будви итд. и сада наравно остаје му само још да испоштује урбанистички план у в****бини горњој и помало доњој и да отрчи право у Европу са све глисером и цигарама. Срамота једна људска.
Уосталом ако има оно што нема нека је бре брате сруши...

bokelj

pre 18 godina

Koliko li je samo puta helikopter uzletao da bi se Filip proveselio u Miloceru, Beogradu, mozda i u Cavtatu? Koliko li je helikoptera letelo za Filipvu familiju? Gori su od SM/MM i Lukasenka i to znaju vrlo dobro. Jadan onaj narod dole, koliko ce mu trebati da uvidi?

Dosta Solanije

pre 18 godina

Ova "Vojska" je konacno pokazala ko je komandant. Nije Vrhovni Savet Odbrane, vec Sveti Sinod iz Beograda.
Vojska je Crnogorska koliko i Nikaragvanska. Bila je i oduvek ce biti u rukama srpskih interesa, a ne gradjana Crne Gore - koji nisu vecinom Srbi. Dosta je bilo sa ovom farsom. Limenku nazad u Smederevski US Steel, a Rumiju narodu.

Danilo

pre 18 godina

Vojska se moze upotrebiti i za legitimne i dobre svrhe - gasenje pozara i pomoc, ali moze i u nezakonite i lose svrhe - desantno postavljanje limene crkve. Posebno je otezavajuca okolnost sto su i Amfilohije i vojska dobro znali da ne rade ispravne i moralne stvari jer to ne bi radili u strogoj tajnosti i na prepad nego javno. Posledice ove glupe i nemoralne akcije mogu da budu stravicne.
Prije svega treba jasno reci SPC da njeni popovi nijesu iznad zakona, ni ljudskih, a jos manje bozijih, i da ne mogu da ocekuju da ce svakog njihovog popa-provokatora Kostunica i drustvo vaditi iz zatvora. Amfilohiju bi se trebala oduzeti "dozvola za rad" jer je pokazao u vise prilika (da pomenemo i govor na sahrani premijera Djinjica) da nije covek koji treba da bude u jednoj hriscanskoj crkvi - posebno ne na tako visokom i odgovornom polozaju.

Saša PG

pre 18 godina

Risto je sotona u mantiji, u punom smislu te riječi i to je svima poznato. Ne znam što se ovaj pravi mutav pa zapomaže ka trudna žena, umjesto da DELA po tom pitanju. Najgore je što je zaživio govor mržnje iz devedesetih, koji je doveo znamo do čega. Orkestar domaćih izdajničkih stranaka ( NS, SNS i ostali ) priča protiv sopstvenog naroda !? da zadovolje Beogradske finansijere, kao što su nekad vriskali na Hrvate, Bošnjake i cijeli svijet. Isti vokabular potpuno.

Dragan

pre 18 godina

Anfilohiju Radovicu ("pukovniku") treba podici spomenik. Zahvaljujuci njemu ugled crkve je drasticno pao u poslednje vreme, sto se vidi po komentarima citalaca na temu crkve na Rumiji i na temu vladike Jovana. Da li se to Srbija konacno budi iz svog religioznog transa? Mozda nakon sledecih izbora postanemo sekularna drzava. Sto ocito nismo, kada jedan nedodirljivi svestenik moze da komanduje vojskom.

Harold

pre 18 godina

Jos samo cekam da SANU objasni kako je KONZERVA iskoristila svoje legitimno pravo na samoopredeljenje. Mada je ista kompanija tvrdila da Slovenci to nemaju prava da urade.
SACUVAJ NAS, BOZE, OD spc !!!
A, tek Vojska: radila je za Slobu, radi i za ove...

Stoprocentni

pre 18 godina

MOLIM ZA MALO PAZNJE:
Koristim priliku (kad vec moze Karic na dnevniku rekalmirati sim-kartice) da Vas obavijestim da je u toku inicijativa o izgradnji fabrike za pravljenje metalnih crkvi. Kako sada stvari stoje, moguci su razliciti modeli, od manjih, kao sto je ova na Rumiji, pa do citavih zamkova.
S'bzirom na metalne ploce koje ce nam ustupiti vojska od raspalih tenkova, ovakva vjerska tvorevina uopste nije skupa i ocekujemo veliko interesovanje. Ovisno od modela koji narucite, moci cete je smjestiti gdje Vam srce zeli, od krova na stambenim zgradama pa do njiva i okolnih brda.
Vise informacija na:
www.vojska+crkva=metalbolid.

Vaso Podgorica

pre 18 godina

Kad bi Vujanovic bio tako ostar sa nelegalnom gradnjom vila na primorju, podrzao bi ga u potpunosti. Ali se kumovi ne uznemiravaju, normalno; kum nije dugme, makar pravio vilu na tudjem zemljistu.
Ovo je dio anti-srpske kampanje u Crnoj Gori, koja moze da dovede samo do veceg zla. Srbi ne treba da diktiraju po Crnoj Gori, ali to ne mogu ni Crnogorci jer ih ima samo 40%; trazite kompromis i smirujte strasti.

Matej Levi, Nik[i'

pre 18 godina

Za crnogorski državni vrh, samo je ono ispravno, legalno i moralno ono što njima odgovara. Ako je crkva izgradjena bez odobrenja,da li je vlasnik broda iz Hercegnovnog imao odobrenje da na svoj brod ukrca 2000 lica umjesto 500, pa je izgubljen jedan mladi život. Šta je to u Crnoj Gori gdje se poštuju zakonske i moralne norme?

Vera

pre 18 godina

E ja se zbog ove crkve slatko smejem. I smeje nas se mnogo, bez obzira na kojekakva politicka i verska opredeljenja. Kad korupcija u svojem blatu tako silno zaglavi, e to je stvarno ha ha ha... Sta li ce sad?

srki

pre 18 godina

Ne vidim razlog zasto se ovaj vjeciti funkcioner buni zbog toga sto je iznad Rumije letio helikopter VSCG. Bolje bi bilo da izmiruje obaveze prema nepostojecoj drzavi iz koje u sustini ne zele da izadju, pa ce onda imati puno pravo da zahtjevaju objasnjenje. Do tada mogu da traze objasnjenje samo od uzeg kruga porodice koji su postali najveci korisnici budzeta.

Aleksandar Jovicic

pre 18 godina

Meni se cini da negde procitah da je angazovanje Vojske bilo komercijalno ... placeni su joj troskovi angazovanja helikoptera ... Ukoliko je to istina gos'n Vujanovic nema razloga da se ljuti ... kad' Trezor CG ne uplacuje redovno plate zaposlenima u Vojsci i kad' se ne izmiruju obaveze prema javnim i komunalnim preduzecima (pa malo - malo neki vojni objekat ostane bez vode /ali ne zbog nestasice nego da se "uteraju" dugovi/ ili kad luke traze od Mornarice da im placa vez brodova /a to je obaveza drzave ciji je gos'n Vujanovic predsednik/) onda gospodinu predsedniku treba da bude milo sto je Vojska pocela da "privredjuje" i na taj nacin mu rasteretila budzet :)

Nindja

pre 18 godina

Naravno da ovo nije pitanje bespravne gradnje kao sto ni paljenje djamije nije paljevina obicne kuce. Ovo je po oprobanom visegodisnjem receptu: ja ti opalim opalim deset srpskih samara tako da mi ti makar jedan vratis a ja ti onda u "samodbrani" zapucam 1000 udarace po celom ti anti-srpskom telu.

Posmatrac

pre 18 godina

Ovaj je smesan, stvarno. Mislim, ne razumem, je li problem u crkvi ili u helikopteru? Sta on ima da se sekira za vojni helikopter, nije iz svog dzepa platio pilota i gorivo. Mozda je odgovorna i gvozdjara koja je proizvela gvozdje od kojeg je napravljena crkva.

Likar Popović Biljana

pre 18 godina

G-dina Predsednika nisu dobro obavestili. Nije crkvu transportovala vojska jer ona poseduje HELIKOPTERE već neka druga tajna organizacija koja ima HELIHOPTERE mada oni, ako je verovati snimku, jako liče na helikoptere.

Radule Scepanovic

pre 18 godina

Bojim se da vecina ovdje ne vidi pravi razlog zbog cega se SPC tako bahato ponasa. Nije slucajno izabrana lokacija iznad Bara jer u ovom dijelu Crne Gore medjunacionalni odnosi su uvijek bili za primjer. Amfilohije ne moze da prihvati da pripadnici tri konfesije idu zajedno na hodocasce, ne razumije da su ti ljudi prijatelji i komsije stotinama godina i da njih vjera ne razdvaja. Amfilohiju je vjera samo sredstvo za zavadjenje i nista vise. Sve dok SPC bude imala ovakve u svojim redovima nece nikada povratiti svoj ugled pa ni medju narodom u Srbiji. A sto se tice Vujanovica i njegovog bezubog komentara zna se sta mu je ciniti-kad vec nije sposoban da uspostavi postovanje zakona u Crnoj Gori nek se gubi.

miso

pre 18 godina

Ponovno srbijanska politika i crkva na tudjem teritoriju provociraju i kreiraju incidente. Kada se domacin protiv toga pobuni - onda se arlauce da su Srbi ugrozeni. Iako zapravo oni sve druge takvim ponasanjem ugrozavaju. Oprobani recept iz Hrvatske i Bosne. Ma ja jednostavno ne mogu vjerovati da se u glavama srpskih politicara i crkve nije nista promjenilo. Nakon svega...