Petak, 25.09.2020.

11:30

Mesi oštro kritikovao Barselonu: Više ništa ne može da me iznenadi

Lionel Mesi pružio je podršku Luisu Suaresu, koji je otišao iz Barselone posle provedenih šest godina u klubu.

Izvor: PT

Mesi oštro kritikovao Barselonu: Više ništa ne može da me iznenadi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Dzoni

pre 3 godine

(Zato je GOAT, 26. septembar 2020 13:45)

i Messiju trofeje donosili Iniesta,Neymar,Eto,Suarez,Rakitic...

kako Brazilcima ne smeta nadmorska visina kad igraju sa Bolivijom? za Messija se uvek nadje opravdanje cak i kad njegov tim izgubi 6-1 od Bolivije e onda je zbog vetra i nadmorske visine. :)

Messi je pod pritiskom tek zadnjih 4-5 godina i odmah se vidi koliko je limitiran.

Zato je GOAT

pre 3 godine

Kroz čitavu svoju karijeru Mesi se nosio sa ogromnim pritiskom javnosti i navijača.Na pocetku karijere postavio je veoma visoke standarde i naravno kasnije se uvek od njega očekivalo da rešava sve utakmice i u Barsi i u Argentini.Kad Barsa igra LS,svi pricaju o igri Mesija,kad Argentina igra Kopu ili SP opet,sve oci uprte samo u Mesija.Cekaj pa gde su ostali,imali na terenu 11 igrača ili će Mesi da igra sam protiv svih.I onda naravno kada si pod takvom presijom logično je i da podbacis ponekad i onda opet svi krive Mesija. Ali ovaj pritisak koji on trpi zadnjih 5-6 godina,i ovaj pritisak koji će trpeti ove sezone,pa to nije normalno.Pazite ovo,Nema više Cavija,Nejmara,Inieste,sada ni Suareza.Mesi će bukvalno morati sam da igra, jer nema sa kim a pritom je još i prinudjen da ostane u klubu.Pa onda tu slede i kvalifikacije za SP 2021.Mesi će već sada u oktobru da se penje na 3000m nadmorske visine i igra protiv Bolivije(na toj visini se koriste boce sa kiseonikom jer je nemoguće disati),zamislite koliko je teško igrati fudbal u Boliviji.A tek nakon toga u kvalifikacijama slede Brazil,Urugvaju,Čile....Sta mislite ko će biti pod najvecim pritiskom u tim kvalifikacijama.Mesi naravno,moraće opet da ih vadi.A Za svo to vreme neko sedi na klupi i gleda kako mu EDER i RAMOS donose trofeje,a ovamo puni Luksemburg i Litvaniju.Pa ti vidi druže ko je i šta je Mesi ,a ko balerina koja čeka sve na tacnu.

Ra

pre 3 godine

I meni je baš žao što su mu otpustili druga. Nije bio tako loš, samo je poslednji gol na gostovanju u LŠ postigao pre 4 godine.

Da dodam

pre 3 godine

(Hdikssnhdsiks, 25. septembar 2020 21:03)

To sto je ulazio u igru zadnjih 10 minuta nista ne znaci. Zasto je Xavi sedeo na klupi u finalu ako je bio starter kod Rajkarda? Odgovor je zbog toga sto nije bio starter te sezone a Messi je igrao protiv Celsija zato sto je Guilly bio povredjen inace bi on igrao umesto Messija.

@kiki

Xavi je bez Messija osvojio SP i 2 puta Euro dok Messi bez njega nijedan vredan trofej.

Hdikssnhdsiks

pre 3 godine

Odgovor za:Da dodam

Daj ti meni dokaz da je Mesi bio nepovredjen i daje mogao da igra u finalu lige sampiona.Mesi je u sezoni 2005/2006 u ligi sampiona odigrao 6 utakmica.Dodajmo na to da je i startovao i obe utakmice protiv Celsija u šesnestini finala lige sampiona,znaci da je Mesi pre povrede od mogucih osam utakmica igrao na šest.Evo ispod linkova iz 2006.godine od Gardijana i Cnn-a da je mesi bio povredjen u to vreme i da se vratio tek na svetskom prvenstvu.A imas i link za clanak Marke gde je lista svih Mesijevih povreda.Ćavi je prosto bio starter i kod Antica i kod Van Gala i kod Rajkarda.I svake sezone je belezio preko 40 nastupa.Vec sam ti dao link euro sporta iz 2006 gde pisu da ce biti van tima do kraja sezone zbog povrede i evo opet cu da ti ga ostavim dole a ti nemoj da ga gledas jer ce pokazati da nisi upravu.Van bomelom su toliko bili zadovoljni da su ga odmah na kraju te sezone sikterisali a ćavi nastavio da bude starter kao i pre povrede.Ja za sve sto sam rekao izneo sam dokaze sa likovima vesi bukvalno iz 2006.godine.A ti normalno uvek imas pravo da vise verujes u svoju izmisljenu verziju price nego u cinjenice.

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2018/10/22/5bcccb90e5fdea145d8b4613.html

https://www.theguardian.com/football/2006/may/03/newsstory.championsleague

https://edition.cnn.com/2006/SPORT/football/04/13/spain.messi/

https://www.eurosport.com/football/la-liga/2005-2006/xavi-out-for-the-season_sto797305/story.shtml

Da dodam

pre 3 godine

(Djjdjfbfjd, 25. septembar 2020 19:38)

Ne treba mi ni link ni Google Messi nije bio u protokolu za vecinu utakmica LS te sezone i cak je odbio da slavi titulu jer je bio ljut sto ga Rajkard nije stavio u protokol, a Xavi i Iniesta su bili rezerve Deku i Van Bommelu.

Messi je na SP te godine igrao vrlo malo.

kiki

pre 3 godine

(Da dodam, 25. septembar 2020 20:05)

Cavi je bio na klupi u finalu LŠ 2006 jer je se tek oporavio od ozljede (6 meseci). Barselona je upravo te sezone osvojila LŠ i kada Cavi nije odigrao nijedan mec u nokaut fazi. Prakticki, Cavi sa Barselonom (bez Mesija) nije osvojio nijednu titulu LŠ. Sve LŠ je osvojio sa Mesijem u timu.

A Cavi je standardan clan Barselone jos od sezone 2001/02. Od te sezone je redovno u Primeri igrao najmanje 29 utakmica od 38 utakmica. Ako vec nisi gledao i pratio barem proveri. Samo u sezoni 2005/06 je odigrao 18 utakmica jer je bio ozljedjen pola godine.

I kakav te sad Van Bomel spopao? Taj je bio u Barsi samo jednu sezonu i to u sezoni 2005/06 kada je Cavi bio ozljedjen.

Djjdjfbfjd

pre 3 godine

Odgivor za Da dodam
Ćavi je te sezone kada ja barsa osvojila ligu sampiona bio povredjen i zbog povrede je propustio skoro ceo drugi deo sezone. Kada je Ćavi bio zdrav i prav bio je starter kod Rajkarda.Činjenica je da je Ćavi bio redovan starter u barsi jos pre Rajkarda i da ga je bas nas Radomir Antic pomerio sa mesta zadnjeg veznog na mesto centralnog veznog. Dzabe ti daješ sastav finala lige sampiona kada na njemu nije bilo ni Ćavija ni Mesija ali zbog povrede. Treba da znaš kontekst a ne samo da izguglaš suve informacije sa interneta.Za Inijestu je tačno da se kod Rajkarda nije dobro snalazio u prve dve sezone ali je u poslednjoj dobijao dobru minutazu i bio je cesto i starter. Mesi je bio starter te sezone kada je barsa osvijla ligu sampiona i igrao je u svim velikim mecevima kao starter pre povrede.Startovao je protiv Reala ono kad ih je Ronaldinjo unistio i startovao je u obe utakmice protiv Čelsija u šesnestini finala lige sampiona.Onda se povredio i vratio i bio povredjen do kraja sezone. Prva utakmica nakon povrede mu je bila na svetskom prvenstvu te godine. 
Evo ti i link gde pisu o povredi Ćavija i da ce da propusti ceo drugi deo sezone.
https://www.eurosport.com/football/la-liga/2005-2006/xavi-out-for-the-season_sto797305/story.shtml

Hdjdksjdbdjwi

pre 3 godine

Za ove genijalce sto pisu kako je Mesi dovodio igrace i trenere i klub ga kao sve slusao,bas me zanima da navedete imena tih igraca i trenera.Jedini trener za koga ja znam da je Mesi preporucio klubu je bio Tata Martino iz sezone 13/14.Posle toga klub je sam doveo svakog trenera. Luis enrike bio tamo tri godine.Posle njega dosao Valverde i kada su se spremali da ga oteraju Mesi je stao u njegovu odbranu i klub ga je opet oterao i doveo onog nesrecnog Setijena.Jel im kao Mesi naredio da dovedu Kutinja i Dembelea ili Grizmana.Grizmana i Kutinja koji su u svojim klubovima igrali na istoj poziciji kao Mesi u barsi.Pa koji igrac bi bio lud da trazi igrace koji igraju na njegovoj poziciji.Tako da ta neka prica da Mesi sve odlucuje u barseloni ne pije vodu.Ili lepo pokazite dokaze da je Mesi tamo glavni ili prestanite da lupate gluposti jer je cinjenica da predsednik sve radi suprotno od onga sto bi Mesi hteo i zato su i tu gde jesu.Covek kao komanduje klubom a ne moze cak ni da ga napusti kad zeli.Nije svako ko Florentino Perez,kad je Ronaldo poceo da se zali na Beniteza ovaj ga sutno,doveo Zidana za trenera i posle znamo sta se desilo.Nego ajte vi meni lepo listu igraca i trenera koje je Mesi doveo i oterao i to lepo sa dokazima.

Da dodam

pre 3 godine

(kiki, 25. septembar 2020 17:23)

Xavi i Iniesta su bili u drugom planu kod Rajkarda jer je ovaj voleo vise robustnije veznjake i malo direktniji fudbal.

startna postava iz finala 2006: Valdes,Oleguer,Puyol,Marquez,Van Bronchorst,Van Bommel,Edmilson,Deco,Ronaldinho,Eto,Guilly...Iniesta usao sa klupe a Xavi presedeo celu utakmicu,dakle kao sto vidis oni tad nisu ni igrali puno i retko su bili starteri, slicno je i u reprezentaciji bilo. al cim je dosao Guardiola odmah su poceli da donose trofeje Barseloni i cim ih je Aragones poceo stalno koristiti i Spanija je postala nepobediva.

kiki

pre 3 godine

(Da dodam, 25. septembar 2020 16:19)

Interesantno je da su se oni pojavili na sceni upravo u tim godinama pojavom Mesija :) Sta cu Cavi i Iniesta napravili u svojoj karijeri do 25-e godine zivota i do pojave Mesija? Lako je bilo posle sa onakvom Spanijom sve osvajati.

Iako, opet nisi upravu. Cavi je postao standardan igrac Barselone jos davne 2001 godine. U toj sezoni 2001/02 je nastupio u 35 od 38 utakmica u ligi i proveo je na terenu vec tada 2700 minuta.

Za Iniestu si delimicno upravu. Inace, Barselona je sa Iniestom u timu od 2011 do 2018 godine osvojila tek 1 LŠ.

Inace, Cavi sa Ronaldinjom i Etom (u najboljim godinama) u timu od 2001 do 2009 godine osvaja samo 1 LŠ. Bruka i sramota. Zamisli da u istom timu imas Mesija, Ronaldinja i Etoa 5-6 godina. Mesi je cak i ovog Fatija, Dembelea, Kutinja uspeo dovesti do polufinala gde ni Mesija 2 gola nisu pomogla da prodju dalje protiv Liverpula. Sta bi onda radio sa Ronaldinjom i Etom...

Da dodam

pre 3 godine

(kiki, 25. septembar 2020 16:01)

Xavi i Iniesta nisu ni igrali prakticno u Barsi ni u reprezentaciji standardno do 2007-08 i cim su postali starteri pdmah su doneli trofeje i Spaniji i Barseloni.

kiki

pre 3 godine

(ugod22@net.hr, 25. septembar 2020 12:45)

Mesi je javno u svojoj izjavi da ostaje u Barseloni prozvao upravu kluba zbog dovodenja igraca i da godinama samo upotpunjunju rupe. Toliko o tim tvojim pricama da je Mesi dovodio igrace ili trenere. Zasto predsednik Barse nije stao u svoju odbranu i prozvao Mesija da ih je on doveo? Mesi vas je unistio sa onom svojom izjavom od pre nekoliko dana.

Inace, Cavi i Iniesta su bez Mesija do 2009 godine osvojili tek 1 LŠ. A pogledaj kakve su suigrace imali. Spomenut cu samo Ronaldinja, Eta i Zilija. A sa Mesijem od 2009 do 2015 osvajaju 3. Cavi je debitovao za Barsu 1998 godine i za 11 godina je uspeo da osvoji tek 1 LŠ. Daj sad Mesiju onog Ronaldinja i Eta iz najboljih dana pa da vidimo koliko bi on sa njima osvojio LŠ :) On je cak i ovu raspalu Barselonu doveo na korak do finala ali ih je unistio Liverpul u drugoj pa ni njegova 2 gola nisu mogla pomoci da prodju dalje. Reprezentacija Spanije kada je osvajala je sasvim druga prica. Imali su najbolje igrace na svim pozicijama. Oduzmi Cavija ili Iniestu, a stavi Mesija opet bi osvojili sve. Inace, Barsa je 2015 godine osvojila LŠ i bez Cavija jer je on ulazio u igru samo zadnjih 30ak minuta. To mu je bila zadnja sezona u Barsi.

El Clasico

pre 3 godine

(vaxilar, 25. septembar 2020 12:30)

Otisao bi on ali mu klub nije dozvolio da ide. Logicno.

„Nisam bio sretan i želio sam otići. Nije mi to dozvoljeno i ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravnu bitku“, rekao je Messi

On je dodao da je vodstvo kluba, na čijem je čelu Josep Maria Bartomeu „katastrofalno“.

„Postojao je i drugi način, da idemo na sud, ali to nikada ne bih učinio Barceloni, jer je to klub koji volim, koji mi je dao sve otkako sam došao tu. To je klub mog života, jer sam cijeli život tamo“, poručio je Messi, čiji ugovor s klubom ističe 30. juna 2021.

Futre

pre 3 godine

Koliko god bio fenomenalan igrač, morao bi malo da bude samokritičan. Zanimljivo je da je Barsa najbolje igrala kada je on bio samo deo velikog tima, nikako vodja i onaj koji se pita o svemu. On nema ni inteligenciju ni znanje da odlučuje u poslu trenera i uprave. On je mali Perica koji razbija fudbal, ali nema školu. Gde god je bio vodja bande - propast. Ipak je sramota da od Rome, Liverpula i Bajerna, koliko god to dobri timovi bili, dobiješ petnaest komada u tri meča. To je veliki blam za tim koji pretenciozno zovu najboljim svih vremena. Trebalo bi da ga puste, uzmu neku kintu i kupe još tri-četiri vrhunska igrača...mislim da bi daleko dogurali u LŠ, a Primeru bi osvojili glatko. Ipak je to tim gde su Kutinjo, Grizman, De Jong...samo su trebali da sačuvaju Artura a Pjanića ostave neprijatelju, i kupe dva odbrambena, jednog veznog i jednog špica. I to je to. Kuman nije neki veliki trener, ali čisto sumnjam da nije autoritet i da dozvoljava kulovima da ga zezaju. To je dovoljno kad imaš vrhunske igrače. Znanje je tu u drugom planu.

jojufff

pre 3 godine

Ne znam šta Messiju ovdje nije jasno??
Koliko ja pratim fudbal..a pratim ga oko 25 god. uvijek je trener birao igrace i njegova je bila zadnja.
Dovodi i prodaje koga on hoce..tako je bilo i tako treba biti.
ako nema rezultata prvi ce platiti glavom.

зуке

pre 3 godine

Барса за коју годину као пре Месија лига шампиона пуна капа....вероватно ће подсећати на тренутно стање у манчестер јунајтеду

Anfield

pre 3 godine

Izdrži Leo jos malo. Stize nova uprava
(luks, 25. septembar 2020 11:36)
Zahvaljujemo se na glasu.



Gde? U Sitiju?
Niko kome fudbal predstavlja nešto u životu neće da pređe u Barselonu, mogu da jure samo prosečne fudbalere po Evropi i da dovode zvezde iz Južne Amerike, koji eto moraju negde da zarade.

jedan iz mase

pre 3 godine

Retko je videti da je igrac toliko javno ogorcen na upravu kluba i da se nista ne radi povodom toga.Niti on ide, niti se uprava menja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 25. septembar 2020 11:53)

On ne može da ide jer ima ugovor, a predsedniku ne pada na pamet da ide pre isteka mandata. Sujeta je strašnija od svakog oružja. Eto, toliko je prosto......

ugod22@net.hr

pre 3 godine

Sada će svi napasti upravu (i s pravom, dovodili su igrače koje je Messi htio ili su marketinški jaki poput Griezzmana koji se nikako nisu uklapali u sistem Barce), ali ti igrači dobivaju tolike svote da igraju, Barca ponajviše troši na plaće pogotovo na te najveće zvijezde a oni ništa nisu osvojili. Bayern 8-2, ispadanje od Liverpoola, Rome....ti rezultati nisu bili što je momčad lošija nego tipični nedostatak volje. I sada kada je uprava napokon to odlučila izmjeniti, dovesti friške igraće koji su "napaljeni" i spremni gristi 90 minuta, sada se ti stariji bune i okreću sve protiv kluba. Messi nisi prismrdio ligi prvaka od kada su Xavi i Iniesta otišli a dovodio si i trenere i igrače koje si htio, pa malo budi i samokritičan. Ne bi imao za jesti da ga Barca nije ko klinca uzela pod svoje i liječila ga i šopala hormonima zbog kojih je djelom i postao ovako vanzemaljski i praktički otporan na ozljede.....Ima sve na svijetu što poželi i još ima obraza pljuvati po poslodavcu koji svih ovih godina radi politiku kluba kako bi njemu udovoljili....užasno

jedan iz mase

pre 3 godine

Retko je videti da je igrac toliko javno ogorcen na upravu kluba i da se nista ne radi povodom toga.Niti on ide, niti se uprava menja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 25. septembar 2020 11:53)

On ne može da ide jer ima ugovor, a predsedniku ne pada na pamet da ide pre isteka mandata. Sujeta je strašnija od svakog oružja. Eto, toliko je prosto......

зуке

pre 3 godine

Барса за коју годину као пре Месија лига шампиона пуна капа....вероватно ће подсећати на тренутно стање у манчестер јунајтеду

ugod22@net.hr

pre 3 godine

Sada će svi napasti upravu (i s pravom, dovodili su igrače koje je Messi htio ili su marketinški jaki poput Griezzmana koji se nikako nisu uklapali u sistem Barce), ali ti igrači dobivaju tolike svote da igraju, Barca ponajviše troši na plaće pogotovo na te najveće zvijezde a oni ništa nisu osvojili. Bayern 8-2, ispadanje od Liverpoola, Rome....ti rezultati nisu bili što je momčad lošija nego tipični nedostatak volje. I sada kada je uprava napokon to odlučila izmjeniti, dovesti friške igraće koji su "napaljeni" i spremni gristi 90 minuta, sada se ti stariji bune i okreću sve protiv kluba. Messi nisi prismrdio ligi prvaka od kada su Xavi i Iniesta otišli a dovodio si i trenere i igrače koje si htio, pa malo budi i samokritičan. Ne bi imao za jesti da ga Barca nije ko klinca uzela pod svoje i liječila ga i šopala hormonima zbog kojih je djelom i postao ovako vanzemaljski i praktički otporan na ozljede.....Ima sve na svijetu što poželi i još ima obraza pljuvati po poslodavcu koji svih ovih godina radi politiku kluba kako bi njemu udovoljili....užasno

Anfield

pre 3 godine

Izdrži Leo jos malo. Stize nova uprava
(luks, 25. septembar 2020 11:36)
Zahvaljujemo se na glasu.



Gde? U Sitiju?
Niko kome fudbal predstavlja nešto u životu neće da pređe u Barselonu, mogu da jure samo prosečne fudbalere po Evropi i da dovode zvezde iz Južne Amerike, koji eto moraju negde da zarade.

Dzoni

pre 3 godine

(Zato je GOAT, 26. septembar 2020 13:45)

i Messiju trofeje donosili Iniesta,Neymar,Eto,Suarez,Rakitic...

kako Brazilcima ne smeta nadmorska visina kad igraju sa Bolivijom? za Messija se uvek nadje opravdanje cak i kad njegov tim izgubi 6-1 od Bolivije e onda je zbog vetra i nadmorske visine. :)

Messi je pod pritiskom tek zadnjih 4-5 godina i odmah se vidi koliko je limitiran.

jojufff

pre 3 godine

Ne znam šta Messiju ovdje nije jasno??
Koliko ja pratim fudbal..a pratim ga oko 25 god. uvijek je trener birao igrace i njegova je bila zadnja.
Dovodi i prodaje koga on hoce..tako je bilo i tako treba biti.
ako nema rezultata prvi ce platiti glavom.

Futre

pre 3 godine

Koliko god bio fenomenalan igrač, morao bi malo da bude samokritičan. Zanimljivo je da je Barsa najbolje igrala kada je on bio samo deo velikog tima, nikako vodja i onaj koji se pita o svemu. On nema ni inteligenciju ni znanje da odlučuje u poslu trenera i uprave. On je mali Perica koji razbija fudbal, ali nema školu. Gde god je bio vodja bande - propast. Ipak je sramota da od Rome, Liverpula i Bajerna, koliko god to dobri timovi bili, dobiješ petnaest komada u tri meča. To je veliki blam za tim koji pretenciozno zovu najboljim svih vremena. Trebalo bi da ga puste, uzmu neku kintu i kupe još tri-četiri vrhunska igrača...mislim da bi daleko dogurali u LŠ, a Primeru bi osvojili glatko. Ipak je to tim gde su Kutinjo, Grizman, De Jong...samo su trebali da sačuvaju Artura a Pjanića ostave neprijatelju, i kupe dva odbrambena, jednog veznog i jednog špica. I to je to. Kuman nije neki veliki trener, ali čisto sumnjam da nije autoritet i da dozvoljava kulovima da ga zezaju. To je dovoljno kad imaš vrhunske igrače. Znanje je tu u drugom planu.

Da dodam

pre 3 godine

(Hdikssnhdsiks, 25. septembar 2020 21:03)

To sto je ulazio u igru zadnjih 10 minuta nista ne znaci. Zasto je Xavi sedeo na klupi u finalu ako je bio starter kod Rajkarda? Odgovor je zbog toga sto nije bio starter te sezone a Messi je igrao protiv Celsija zato sto je Guilly bio povredjen inace bi on igrao umesto Messija.

@kiki

Xavi je bez Messija osvojio SP i 2 puta Euro dok Messi bez njega nijedan vredan trofej.

Da dodam

pre 3 godine

(kiki, 25. septembar 2020 16:01)

Xavi i Iniesta nisu ni igrali prakticno u Barsi ni u reprezentaciji standardno do 2007-08 i cim su postali starteri pdmah su doneli trofeje i Spaniji i Barseloni.

Da dodam

pre 3 godine

(kiki, 25. septembar 2020 17:23)

Xavi i Iniesta su bili u drugom planu kod Rajkarda jer je ovaj voleo vise robustnije veznjake i malo direktniji fudbal.

startna postava iz finala 2006: Valdes,Oleguer,Puyol,Marquez,Van Bronchorst,Van Bommel,Edmilson,Deco,Ronaldinho,Eto,Guilly...Iniesta usao sa klupe a Xavi presedeo celu utakmicu,dakle kao sto vidis oni tad nisu ni igrali puno i retko su bili starteri, slicno je i u reprezentaciji bilo. al cim je dosao Guardiola odmah su poceli da donose trofeje Barseloni i cim ih je Aragones poceo stalno koristiti i Spanija je postala nepobediva.

kiki

pre 3 godine

(ugod22@net.hr, 25. septembar 2020 12:45)

Mesi je javno u svojoj izjavi da ostaje u Barseloni prozvao upravu kluba zbog dovodenja igraca i da godinama samo upotpunjunju rupe. Toliko o tim tvojim pricama da je Mesi dovodio igrace ili trenere. Zasto predsednik Barse nije stao u svoju odbranu i prozvao Mesija da ih je on doveo? Mesi vas je unistio sa onom svojom izjavom od pre nekoliko dana.

Inace, Cavi i Iniesta su bez Mesija do 2009 godine osvojili tek 1 LŠ. A pogledaj kakve su suigrace imali. Spomenut cu samo Ronaldinja, Eta i Zilija. A sa Mesijem od 2009 do 2015 osvajaju 3. Cavi je debitovao za Barsu 1998 godine i za 11 godina je uspeo da osvoji tek 1 LŠ. Daj sad Mesiju onog Ronaldinja i Eta iz najboljih dana pa da vidimo koliko bi on sa njima osvojio LŠ :) On je cak i ovu raspalu Barselonu doveo na korak do finala ali ih je unistio Liverpul u drugoj pa ni njegova 2 gola nisu mogla pomoci da prodju dalje. Reprezentacija Spanije kada je osvajala je sasvim druga prica. Imali su najbolje igrace na svim pozicijama. Oduzmi Cavija ili Iniestu, a stavi Mesija opet bi osvojili sve. Inace, Barsa je 2015 godine osvojila LŠ i bez Cavija jer je on ulazio u igru samo zadnjih 30ak minuta. To mu je bila zadnja sezona u Barsi.

Da dodam

pre 3 godine

(Djjdjfbfjd, 25. septembar 2020 19:38)

Ne treba mi ni link ni Google Messi nije bio u protokolu za vecinu utakmica LS te sezone i cak je odbio da slavi titulu jer je bio ljut sto ga Rajkard nije stavio u protokol, a Xavi i Iniesta su bili rezerve Deku i Van Bommelu.

Messi je na SP te godine igrao vrlo malo.

Zato je GOAT

pre 3 godine

Kroz čitavu svoju karijeru Mesi se nosio sa ogromnim pritiskom javnosti i navijača.Na pocetku karijere postavio je veoma visoke standarde i naravno kasnije se uvek od njega očekivalo da rešava sve utakmice i u Barsi i u Argentini.Kad Barsa igra LS,svi pricaju o igri Mesija,kad Argentina igra Kopu ili SP opet,sve oci uprte samo u Mesija.Cekaj pa gde su ostali,imali na terenu 11 igrača ili će Mesi da igra sam protiv svih.I onda naravno kada si pod takvom presijom logično je i da podbacis ponekad i onda opet svi krive Mesija. Ali ovaj pritisak koji on trpi zadnjih 5-6 godina,i ovaj pritisak koji će trpeti ove sezone,pa to nije normalno.Pazite ovo,Nema više Cavija,Nejmara,Inieste,sada ni Suareza.Mesi će bukvalno morati sam da igra, jer nema sa kim a pritom je još i prinudjen da ostane u klubu.Pa onda tu slede i kvalifikacije za SP 2021.Mesi će već sada u oktobru da se penje na 3000m nadmorske visine i igra protiv Bolivije(na toj visini se koriste boce sa kiseonikom jer je nemoguće disati),zamislite koliko je teško igrati fudbal u Boliviji.A tek nakon toga u kvalifikacijama slede Brazil,Urugvaju,Čile....Sta mislite ko će biti pod najvecim pritiskom u tim kvalifikacijama.Mesi naravno,moraće opet da ih vadi.A Za svo to vreme neko sedi na klupi i gleda kako mu EDER i RAMOS donose trofeje,a ovamo puni Luksemburg i Litvaniju.Pa ti vidi druže ko je i šta je Mesi ,a ko balerina koja čeka sve na tacnu.

Hdikssnhdsiks

pre 3 godine

Odgovor za:Da dodam

Daj ti meni dokaz da je Mesi bio nepovredjen i daje mogao da igra u finalu lige sampiona.Mesi je u sezoni 2005/2006 u ligi sampiona odigrao 6 utakmica.Dodajmo na to da je i startovao i obe utakmice protiv Celsija u šesnestini finala lige sampiona,znaci da je Mesi pre povrede od mogucih osam utakmica igrao na šest.Evo ispod linkova iz 2006.godine od Gardijana i Cnn-a da je mesi bio povredjen u to vreme i da se vratio tek na svetskom prvenstvu.A imas i link za clanak Marke gde je lista svih Mesijevih povreda.Ćavi je prosto bio starter i kod Antica i kod Van Gala i kod Rajkarda.I svake sezone je belezio preko 40 nastupa.Vec sam ti dao link euro sporta iz 2006 gde pisu da ce biti van tima do kraja sezone zbog povrede i evo opet cu da ti ga ostavim dole a ti nemoj da ga gledas jer ce pokazati da nisi upravu.Van bomelom su toliko bili zadovoljni da su ga odmah na kraju te sezone sikterisali a ćavi nastavio da bude starter kao i pre povrede.Ja za sve sto sam rekao izneo sam dokaze sa likovima vesi bukvalno iz 2006.godine.A ti normalno uvek imas pravo da vise verujes u svoju izmisljenu verziju price nego u cinjenice.

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2018/10/22/5bcccb90e5fdea145d8b4613.html

https://www.theguardian.com/football/2006/may/03/newsstory.championsleague

https://edition.cnn.com/2006/SPORT/football/04/13/spain.messi/

https://www.eurosport.com/football/la-liga/2005-2006/xavi-out-for-the-season_sto797305/story.shtml

El Clasico

pre 3 godine

(vaxilar, 25. septembar 2020 12:30)

Otisao bi on ali mu klub nije dozvolio da ide. Logicno.

„Nisam bio sretan i želio sam otići. Nije mi to dozvoljeno i ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravnu bitku“, rekao je Messi

On je dodao da je vodstvo kluba, na čijem je čelu Josep Maria Bartomeu „katastrofalno“.

„Postojao je i drugi način, da idemo na sud, ali to nikada ne bih učinio Barceloni, jer je to klub koji volim, koji mi je dao sve otkako sam došao tu. To je klub mog života, jer sam cijeli život tamo“, poručio je Messi, čiji ugovor s klubom ističe 30. juna 2021.

kiki

pre 3 godine

(Da dodam, 25. septembar 2020 20:05)

Cavi je bio na klupi u finalu LŠ 2006 jer je se tek oporavio od ozljede (6 meseci). Barselona je upravo te sezone osvojila LŠ i kada Cavi nije odigrao nijedan mec u nokaut fazi. Prakticki, Cavi sa Barselonom (bez Mesija) nije osvojio nijednu titulu LŠ. Sve LŠ je osvojio sa Mesijem u timu.

A Cavi je standardan clan Barselone jos od sezone 2001/02. Od te sezone je redovno u Primeri igrao najmanje 29 utakmica od 38 utakmica. Ako vec nisi gledao i pratio barem proveri. Samo u sezoni 2005/06 je odigrao 18 utakmica jer je bio ozljedjen pola godine.

I kakav te sad Van Bomel spopao? Taj je bio u Barsi samo jednu sezonu i to u sezoni 2005/06 kada je Cavi bio ozljedjen.

kiki

pre 3 godine

(Da dodam, 25. septembar 2020 16:19)

Interesantno je da su se oni pojavili na sceni upravo u tim godinama pojavom Mesija :) Sta cu Cavi i Iniesta napravili u svojoj karijeri do 25-e godine zivota i do pojave Mesija? Lako je bilo posle sa onakvom Spanijom sve osvajati.

Iako, opet nisi upravu. Cavi je postao standardan igrac Barselone jos davne 2001 godine. U toj sezoni 2001/02 je nastupio u 35 od 38 utakmica u ligi i proveo je na terenu vec tada 2700 minuta.

Za Iniestu si delimicno upravu. Inace, Barselona je sa Iniestom u timu od 2011 do 2018 godine osvojila tek 1 LŠ.

Inace, Cavi sa Ronaldinjom i Etom (u najboljim godinama) u timu od 2001 do 2009 godine osvaja samo 1 LŠ. Bruka i sramota. Zamisli da u istom timu imas Mesija, Ronaldinja i Etoa 5-6 godina. Mesi je cak i ovog Fatija, Dembelea, Kutinja uspeo dovesti do polufinala gde ni Mesija 2 gola nisu pomogla da prodju dalje protiv Liverpula. Sta bi onda radio sa Ronaldinjom i Etom...

Djjdjfbfjd

pre 3 godine

Odgivor za Da dodam
Ćavi je te sezone kada ja barsa osvojila ligu sampiona bio povredjen i zbog povrede je propustio skoro ceo drugi deo sezone. Kada je Ćavi bio zdrav i prav bio je starter kod Rajkarda.Činjenica je da je Ćavi bio redovan starter u barsi jos pre Rajkarda i da ga je bas nas Radomir Antic pomerio sa mesta zadnjeg veznog na mesto centralnog veznog. Dzabe ti daješ sastav finala lige sampiona kada na njemu nije bilo ni Ćavija ni Mesija ali zbog povrede. Treba da znaš kontekst a ne samo da izguglaš suve informacije sa interneta.Za Inijestu je tačno da se kod Rajkarda nije dobro snalazio u prve dve sezone ali je u poslednjoj dobijao dobru minutazu i bio je cesto i starter. Mesi je bio starter te sezone kada je barsa osvijla ligu sampiona i igrao je u svim velikim mecevima kao starter pre povrede.Startovao je protiv Reala ono kad ih je Ronaldinjo unistio i startovao je u obe utakmice protiv Čelsija u šesnestini finala lige sampiona.Onda se povredio i vratio i bio povredjen do kraja sezone. Prva utakmica nakon povrede mu je bila na svetskom prvenstvu te godine. 
Evo ti i link gde pisu o povredi Ćavija i da ce da propusti ceo drugi deo sezone.
https://www.eurosport.com/football/la-liga/2005-2006/xavi-out-for-the-season_sto797305/story.shtml

Hdjdksjdbdjwi

pre 3 godine

Za ove genijalce sto pisu kako je Mesi dovodio igrace i trenere i klub ga kao sve slusao,bas me zanima da navedete imena tih igraca i trenera.Jedini trener za koga ja znam da je Mesi preporucio klubu je bio Tata Martino iz sezone 13/14.Posle toga klub je sam doveo svakog trenera. Luis enrike bio tamo tri godine.Posle njega dosao Valverde i kada su se spremali da ga oteraju Mesi je stao u njegovu odbranu i klub ga je opet oterao i doveo onog nesrecnog Setijena.Jel im kao Mesi naredio da dovedu Kutinja i Dembelea ili Grizmana.Grizmana i Kutinja koji su u svojim klubovima igrali na istoj poziciji kao Mesi u barsi.Pa koji igrac bi bio lud da trazi igrace koji igraju na njegovoj poziciji.Tako da ta neka prica da Mesi sve odlucuje u barseloni ne pije vodu.Ili lepo pokazite dokaze da je Mesi tamo glavni ili prestanite da lupate gluposti jer je cinjenica da predsednik sve radi suprotno od onga sto bi Mesi hteo i zato su i tu gde jesu.Covek kao komanduje klubom a ne moze cak ni da ga napusti kad zeli.Nije svako ko Florentino Perez,kad je Ronaldo poceo da se zali na Beniteza ovaj ga sutno,doveo Zidana za trenera i posle znamo sta se desilo.Nego ajte vi meni lepo listu igraca i trenera koje je Mesi doveo i oterao i to lepo sa dokazima.

Ra

pre 3 godine

I meni je baš žao što su mu otpustili druga. Nije bio tako loš, samo je poslednji gol na gostovanju u LŠ postigao pre 4 godine.

ugod22@net.hr

pre 3 godine

Sada će svi napasti upravu (i s pravom, dovodili su igrače koje je Messi htio ili su marketinški jaki poput Griezzmana koji se nikako nisu uklapali u sistem Barce), ali ti igrači dobivaju tolike svote da igraju, Barca ponajviše troši na plaće pogotovo na te najveće zvijezde a oni ništa nisu osvojili. Bayern 8-2, ispadanje od Liverpoola, Rome....ti rezultati nisu bili što je momčad lošija nego tipični nedostatak volje. I sada kada je uprava napokon to odlučila izmjeniti, dovesti friške igraće koji su "napaljeni" i spremni gristi 90 minuta, sada se ti stariji bune i okreću sve protiv kluba. Messi nisi prismrdio ligi prvaka od kada su Xavi i Iniesta otišli a dovodio si i trenere i igrače koje si htio, pa malo budi i samokritičan. Ne bi imao za jesti da ga Barca nije ko klinca uzela pod svoje i liječila ga i šopala hormonima zbog kojih je djelom i postao ovako vanzemaljski i praktički otporan na ozljede.....Ima sve na svijetu što poželi i još ima obraza pljuvati po poslodavcu koji svih ovih godina radi politiku kluba kako bi njemu udovoljili....užasno

Anfield

pre 3 godine

Izdrži Leo jos malo. Stize nova uprava
(luks, 25. septembar 2020 11:36)
Zahvaljujemo se na glasu.



Gde? U Sitiju?
Niko kome fudbal predstavlja nešto u životu neće da pređe u Barselonu, mogu da jure samo prosečne fudbalere po Evropi i da dovode zvezde iz Južne Amerike, koji eto moraju negde da zarade.

Zato je GOAT

pre 3 godine

Kroz čitavu svoju karijeru Mesi se nosio sa ogromnim pritiskom javnosti i navijača.Na pocetku karijere postavio je veoma visoke standarde i naravno kasnije se uvek od njega očekivalo da rešava sve utakmice i u Barsi i u Argentini.Kad Barsa igra LS,svi pricaju o igri Mesija,kad Argentina igra Kopu ili SP opet,sve oci uprte samo u Mesija.Cekaj pa gde su ostali,imali na terenu 11 igrača ili će Mesi da igra sam protiv svih.I onda naravno kada si pod takvom presijom logično je i da podbacis ponekad i onda opet svi krive Mesija. Ali ovaj pritisak koji on trpi zadnjih 5-6 godina,i ovaj pritisak koji će trpeti ove sezone,pa to nije normalno.Pazite ovo,Nema više Cavija,Nejmara,Inieste,sada ni Suareza.Mesi će bukvalno morati sam da igra, jer nema sa kim a pritom je još i prinudjen da ostane u klubu.Pa onda tu slede i kvalifikacije za SP 2021.Mesi će već sada u oktobru da se penje na 3000m nadmorske visine i igra protiv Bolivije(na toj visini se koriste boce sa kiseonikom jer je nemoguće disati),zamislite koliko je teško igrati fudbal u Boliviji.A tek nakon toga u kvalifikacijama slede Brazil,Urugvaju,Čile....Sta mislite ko će biti pod najvecim pritiskom u tim kvalifikacijama.Mesi naravno,moraće opet da ih vadi.A Za svo to vreme neko sedi na klupi i gleda kako mu EDER i RAMOS donose trofeje,a ovamo puni Luksemburg i Litvaniju.Pa ti vidi druže ko je i šta je Mesi ,a ko balerina koja čeka sve na tacnu.

jojufff

pre 3 godine

Ne znam šta Messiju ovdje nije jasno??
Koliko ja pratim fudbal..a pratim ga oko 25 god. uvijek je trener birao igrace i njegova je bila zadnja.
Dovodi i prodaje koga on hoce..tako je bilo i tako treba biti.
ako nema rezultata prvi ce platiti glavom.

Futre

pre 3 godine

Koliko god bio fenomenalan igrač, morao bi malo da bude samokritičan. Zanimljivo je da je Barsa najbolje igrala kada je on bio samo deo velikog tima, nikako vodja i onaj koji se pita o svemu. On nema ni inteligenciju ni znanje da odlučuje u poslu trenera i uprave. On je mali Perica koji razbija fudbal, ali nema školu. Gde god je bio vodja bande - propast. Ipak je sramota da od Rome, Liverpula i Bajerna, koliko god to dobri timovi bili, dobiješ petnaest komada u tri meča. To je veliki blam za tim koji pretenciozno zovu najboljim svih vremena. Trebalo bi da ga puste, uzmu neku kintu i kupe još tri-četiri vrhunska igrača...mislim da bi daleko dogurali u LŠ, a Primeru bi osvojili glatko. Ipak je to tim gde su Kutinjo, Grizman, De Jong...samo su trebali da sačuvaju Artura a Pjanića ostave neprijatelju, i kupe dva odbrambena, jednog veznog i jednog špica. I to je to. Kuman nije neki veliki trener, ali čisto sumnjam da nije autoritet i da dozvoljava kulovima da ga zezaju. To je dovoljno kad imaš vrhunske igrače. Znanje je tu u drugom planu.

kiki

pre 3 godine

(Da dodam, 25. septembar 2020 20:05)

Cavi je bio na klupi u finalu LŠ 2006 jer je se tek oporavio od ozljede (6 meseci). Barselona je upravo te sezone osvojila LŠ i kada Cavi nije odigrao nijedan mec u nokaut fazi. Prakticki, Cavi sa Barselonom (bez Mesija) nije osvojio nijednu titulu LŠ. Sve LŠ je osvojio sa Mesijem u timu.

A Cavi je standardan clan Barselone jos od sezone 2001/02. Od te sezone je redovno u Primeri igrao najmanje 29 utakmica od 38 utakmica. Ako vec nisi gledao i pratio barem proveri. Samo u sezoni 2005/06 je odigrao 18 utakmica jer je bio ozljedjen pola godine.

I kakav te sad Van Bomel spopao? Taj je bio u Barsi samo jednu sezonu i to u sezoni 2005/06 kada je Cavi bio ozljedjen.

Hdikssnhdsiks

pre 3 godine

Odgovor za:Da dodam

Daj ti meni dokaz da je Mesi bio nepovredjen i daje mogao da igra u finalu lige sampiona.Mesi je u sezoni 2005/2006 u ligi sampiona odigrao 6 utakmica.Dodajmo na to da je i startovao i obe utakmice protiv Celsija u šesnestini finala lige sampiona,znaci da je Mesi pre povrede od mogucih osam utakmica igrao na šest.Evo ispod linkova iz 2006.godine od Gardijana i Cnn-a da je mesi bio povredjen u to vreme i da se vratio tek na svetskom prvenstvu.A imas i link za clanak Marke gde je lista svih Mesijevih povreda.Ćavi je prosto bio starter i kod Antica i kod Van Gala i kod Rajkarda.I svake sezone je belezio preko 40 nastupa.Vec sam ti dao link euro sporta iz 2006 gde pisu da ce biti van tima do kraja sezone zbog povrede i evo opet cu da ti ga ostavim dole a ti nemoj da ga gledas jer ce pokazati da nisi upravu.Van bomelom su toliko bili zadovoljni da su ga odmah na kraju te sezone sikterisali a ćavi nastavio da bude starter kao i pre povrede.Ja za sve sto sam rekao izneo sam dokaze sa likovima vesi bukvalno iz 2006.godine.A ti normalno uvek imas pravo da vise verujes u svoju izmisljenu verziju price nego u cinjenice.

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2018/10/22/5bcccb90e5fdea145d8b4613.html

https://www.theguardian.com/football/2006/may/03/newsstory.championsleague

https://edition.cnn.com/2006/SPORT/football/04/13/spain.messi/

https://www.eurosport.com/football/la-liga/2005-2006/xavi-out-for-the-season_sto797305/story.shtml

kiki

pre 3 godine

(Da dodam, 25. septembar 2020 16:19)

Interesantno je da su se oni pojavili na sceni upravo u tim godinama pojavom Mesija :) Sta cu Cavi i Iniesta napravili u svojoj karijeri do 25-e godine zivota i do pojave Mesija? Lako je bilo posle sa onakvom Spanijom sve osvajati.

Iako, opet nisi upravu. Cavi je postao standardan igrac Barselone jos davne 2001 godine. U toj sezoni 2001/02 je nastupio u 35 od 38 utakmica u ligi i proveo je na terenu vec tada 2700 minuta.

Za Iniestu si delimicno upravu. Inace, Barselona je sa Iniestom u timu od 2011 do 2018 godine osvojila tek 1 LŠ.

Inace, Cavi sa Ronaldinjom i Etom (u najboljim godinama) u timu od 2001 do 2009 godine osvaja samo 1 LŠ. Bruka i sramota. Zamisli da u istom timu imas Mesija, Ronaldinja i Etoa 5-6 godina. Mesi je cak i ovog Fatija, Dembelea, Kutinja uspeo dovesti do polufinala gde ni Mesija 2 gola nisu pomogla da prodju dalje protiv Liverpula. Sta bi onda radio sa Ronaldinjom i Etom...

Dzoni

pre 3 godine

(Zato je GOAT, 26. septembar 2020 13:45)

i Messiju trofeje donosili Iniesta,Neymar,Eto,Suarez,Rakitic...

kako Brazilcima ne smeta nadmorska visina kad igraju sa Bolivijom? za Messija se uvek nadje opravdanje cak i kad njegov tim izgubi 6-1 od Bolivije e onda je zbog vetra i nadmorske visine. :)

Messi je pod pritiskom tek zadnjih 4-5 godina i odmah se vidi koliko je limitiran.

kiki

pre 3 godine

(ugod22@net.hr, 25. septembar 2020 12:45)

Mesi je javno u svojoj izjavi da ostaje u Barseloni prozvao upravu kluba zbog dovodenja igraca i da godinama samo upotpunjunju rupe. Toliko o tim tvojim pricama da je Mesi dovodio igrace ili trenere. Zasto predsednik Barse nije stao u svoju odbranu i prozvao Mesija da ih je on doveo? Mesi vas je unistio sa onom svojom izjavom od pre nekoliko dana.

Inace, Cavi i Iniesta su bez Mesija do 2009 godine osvojili tek 1 LŠ. A pogledaj kakve su suigrace imali. Spomenut cu samo Ronaldinja, Eta i Zilija. A sa Mesijem od 2009 do 2015 osvajaju 3. Cavi je debitovao za Barsu 1998 godine i za 11 godina je uspeo da osvoji tek 1 LŠ. Daj sad Mesiju onog Ronaldinja i Eta iz najboljih dana pa da vidimo koliko bi on sa njima osvojio LŠ :) On je cak i ovu raspalu Barselonu doveo na korak do finala ali ih je unistio Liverpul u drugoj pa ni njegova 2 gola nisu mogla pomoci da prodju dalje. Reprezentacija Spanije kada je osvajala je sasvim druga prica. Imali su najbolje igrace na svim pozicijama. Oduzmi Cavija ili Iniestu, a stavi Mesija opet bi osvojili sve. Inace, Barsa je 2015 godine osvojila LŠ i bez Cavija jer je on ulazio u igru samo zadnjih 30ak minuta. To mu je bila zadnja sezona u Barsi.

Da dodam

pre 3 godine

(Djjdjfbfjd, 25. septembar 2020 19:38)

Ne treba mi ni link ni Google Messi nije bio u protokolu za vecinu utakmica LS te sezone i cak je odbio da slavi titulu jer je bio ljut sto ga Rajkard nije stavio u protokol, a Xavi i Iniesta su bili rezerve Deku i Van Bommelu.

Messi je na SP te godine igrao vrlo malo.

Da dodam

pre 3 godine

(Hdikssnhdsiks, 25. septembar 2020 21:03)

To sto je ulazio u igru zadnjih 10 minuta nista ne znaci. Zasto je Xavi sedeo na klupi u finalu ako je bio starter kod Rajkarda? Odgovor je zbog toga sto nije bio starter te sezone a Messi je igrao protiv Celsija zato sto je Guilly bio povredjen inace bi on igrao umesto Messija.

@kiki

Xavi je bez Messija osvojio SP i 2 puta Euro dok Messi bez njega nijedan vredan trofej.

Djjdjfbfjd

pre 3 godine

Odgivor za Da dodam
Ćavi je te sezone kada ja barsa osvojila ligu sampiona bio povredjen i zbog povrede je propustio skoro ceo drugi deo sezone. Kada je Ćavi bio zdrav i prav bio je starter kod Rajkarda.Činjenica je da je Ćavi bio redovan starter u barsi jos pre Rajkarda i da ga je bas nas Radomir Antic pomerio sa mesta zadnjeg veznog na mesto centralnog veznog. Dzabe ti daješ sastav finala lige sampiona kada na njemu nije bilo ni Ćavija ni Mesija ali zbog povrede. Treba da znaš kontekst a ne samo da izguglaš suve informacije sa interneta.Za Inijestu je tačno da se kod Rajkarda nije dobro snalazio u prve dve sezone ali je u poslednjoj dobijao dobru minutazu i bio je cesto i starter. Mesi je bio starter te sezone kada je barsa osvijla ligu sampiona i igrao je u svim velikim mecevima kao starter pre povrede.Startovao je protiv Reala ono kad ih je Ronaldinjo unistio i startovao je u obe utakmice protiv Čelsija u šesnestini finala lige sampiona.Onda se povredio i vratio i bio povredjen do kraja sezone. Prva utakmica nakon povrede mu je bila na svetskom prvenstvu te godine. 
Evo ti i link gde pisu o povredi Ćavija i da ce da propusti ceo drugi deo sezone.
https://www.eurosport.com/football/la-liga/2005-2006/xavi-out-for-the-season_sto797305/story.shtml

Hdjdksjdbdjwi

pre 3 godine

Za ove genijalce sto pisu kako je Mesi dovodio igrace i trenere i klub ga kao sve slusao,bas me zanima da navedete imena tih igraca i trenera.Jedini trener za koga ja znam da je Mesi preporucio klubu je bio Tata Martino iz sezone 13/14.Posle toga klub je sam doveo svakog trenera. Luis enrike bio tamo tri godine.Posle njega dosao Valverde i kada su se spremali da ga oteraju Mesi je stao u njegovu odbranu i klub ga je opet oterao i doveo onog nesrecnog Setijena.Jel im kao Mesi naredio da dovedu Kutinja i Dembelea ili Grizmana.Grizmana i Kutinja koji su u svojim klubovima igrali na istoj poziciji kao Mesi u barsi.Pa koji igrac bi bio lud da trazi igrace koji igraju na njegovoj poziciji.Tako da ta neka prica da Mesi sve odlucuje u barseloni ne pije vodu.Ili lepo pokazite dokaze da je Mesi tamo glavni ili prestanite da lupate gluposti jer je cinjenica da predsednik sve radi suprotno od onga sto bi Mesi hteo i zato su i tu gde jesu.Covek kao komanduje klubom a ne moze cak ni da ga napusti kad zeli.Nije svako ko Florentino Perez,kad je Ronaldo poceo da se zali na Beniteza ovaj ga sutno,doveo Zidana za trenera i posle znamo sta se desilo.Nego ajte vi meni lepo listu igraca i trenera koje je Mesi doveo i oterao i to lepo sa dokazima.

El Clasico

pre 3 godine

(vaxilar, 25. septembar 2020 12:30)

Otisao bi on ali mu klub nije dozvolio da ide. Logicno.

„Nisam bio sretan i želio sam otići. Nije mi to dozvoljeno i ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravnu bitku“, rekao je Messi

On je dodao da je vodstvo kluba, na čijem je čelu Josep Maria Bartomeu „katastrofalno“.

„Postojao je i drugi način, da idemo na sud, ali to nikada ne bih učinio Barceloni, jer je to klub koji volim, koji mi je dao sve otkako sam došao tu. To je klub mog života, jer sam cijeli život tamo“, poručio je Messi, čiji ugovor s klubom ističe 30. juna 2021.

Da dodam

pre 3 godine

(kiki, 25. septembar 2020 17:23)

Xavi i Iniesta su bili u drugom planu kod Rajkarda jer je ovaj voleo vise robustnije veznjake i malo direktniji fudbal.

startna postava iz finala 2006: Valdes,Oleguer,Puyol,Marquez,Van Bronchorst,Van Bommel,Edmilson,Deco,Ronaldinho,Eto,Guilly...Iniesta usao sa klupe a Xavi presedeo celu utakmicu,dakle kao sto vidis oni tad nisu ni igrali puno i retko su bili starteri, slicno je i u reprezentaciji bilo. al cim je dosao Guardiola odmah su poceli da donose trofeje Barseloni i cim ih je Aragones poceo stalno koristiti i Spanija je postala nepobediva.

зуке

pre 3 godine

Барса за коју годину као пре Месија лига шампиона пуна капа....вероватно ће подсећати на тренутно стање у манчестер јунајтеду

jedan iz mase

pre 3 godine

Retko je videti da je igrac toliko javno ogorcen na upravu kluba i da se nista ne radi povodom toga.Niti on ide, niti se uprava menja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 25. septembar 2020 11:53)

On ne može da ide jer ima ugovor, a predsedniku ne pada na pamet da ide pre isteka mandata. Sujeta je strašnija od svakog oružja. Eto, toliko je prosto......

Da dodam

pre 3 godine

(kiki, 25. septembar 2020 16:01)

Xavi i Iniesta nisu ni igrali prakticno u Barsi ni u reprezentaciji standardno do 2007-08 i cim su postali starteri pdmah su doneli trofeje i Spaniji i Barseloni.

Ra

pre 3 godine

I meni je baš žao što su mu otpustili druga. Nije bio tako loš, samo je poslednji gol na gostovanju u LŠ postigao pre 4 godine.