Sreda, 23.09.2020.

08:45

Lebron o kolapsu Lejkersa

Lebron Džejms smatra da su Los Anđeles Lejkersi igrali loše u prvih 36 minuta treće utakmice finala Zapada sa Denverom.

Izvor: MT

Lebron o kolapsu Lejkersa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Profa

pre 3 godine

lakersi su apsolutno trula ekipa. Svaki put kada za njih važe ista pravila kao i za protivnika oni gube utakmicu. A Lebron JAmes koliko god je fantastičan igrač, veliki je grebator i često se šlepa na tudje zasluge. Samo analizirajte ključne momente iz njegove karijere kada je osvajao prstenove. Čovek je biznismen.

Ali curkus mora da zaradjuje pare. Vrlo je moguce da ce im se desiti isto što i Klipersima, jer se vidi razlika u odnosu prema igri ova 2 tima.

Za lakerse je sve velika muka i na svaku odluku sudija glumataju, dok ovi raspušteni basketaši uživaju u svakom potezu.

A ukoliko dodje do finala LA Lakers-Miami, Mnooooogi će biti iznenadjeni. Biće mnogo plakanja.

XXX

pre 3 godine

@ (Back in Black, 23. septembar 2020 11:54): ako misliš na Barklija, čovek daje takve prognoze da bi imali oko čega da se sprdaju posle u analizama, inače je vrlo objektivan kada je ozbiljan.

znanje-imanje

pre 3 godine

@Skoba
Trener nije napravio skoro ništa. I kad im se Nikola zadesio duge su godine tek jedva uočili da može napad kroz njega. Ne bi ni tada nego naterao ih na to neuspeh. Pomoćnog trenera koji mu je to objasnio, koji je dao Nikoli loptu u ruke i progurao free motion - Maloun je otpustio. I krenuo da ih bifla - pa su bili daleko najpovređeniji tim u celoj NBA. Onda je tog otpustio - iako je ovaj radio šta mu je Meloun tražio. Onda je krenuo da bifla trojke opet manijakalno. Uz povrede i - opadanje procenta trojki! koji je dotad bio pristojan. Pa je i tog otpustio.
Svo vreme vodi tim toliko šematski da drugi treneri znaju šta će Maloun unapred pa spremno kontriraju. Prošli PO je on izgubio, naročito utakmicu sa 4 produžetka. Da je bilo koji od tih produžetaka počeo sa Plamlijem i dao Nikoli minut i po da se oporavio išao bi bar u finale itd.
Njemu je pored Nikole sa neba stigla i korona pa da je ovaj format PO. Pa će to što treniraju na planini = oporavak dan za dan im je bolji nego svima = eto titule. I onda će eto "imati rezultat" i biti veličina. A lošiji od većine trenera u NBA.

dezon

pre 3 godine

@mare

Slusaj vamo, slusaj sad. kad je Ronaldo uzeo sa mancesterom ligu sampionu, njegovu prvu, svi su otisli da slave, a on je otisao da radi vezbe za oporavak misicqla. eto kako moze, posvecenost i nenormalna odricanja.

tomica chicago

pre 3 godine

Zato sto je to LeBron James! Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Skoba

pre 3 godine

znanje-imanje,
brate, igraju i treniraju u klimatizovanim salama, a ne u močvari i ne na planini. Drugo, nije baš lepo o treneru koji od grupe igrača od 10-50. mesta na draftu napravi tim koji prošle godine ispada u polufinalu konferencije na jednu loptu a ove godine igra finale protiv favorizovanih Lejkersa i sasvim im dobro ide, reći da je neznalački Meloun

JeRemija

pre 3 godine

@MethodManWu

Verujem da znate lako da koristite internet, te preko google pretrazivaca u roku od 5 sekundi mozete proveriti da li sam govorio istinu, da je Lebron najbolji clutch igrac...

Druga je stvar sto neki od vas imaju selektivno pamcenje pa isticu ono sto im odgovara a kriju argumentovane cinjenice.

MethodManWu

pre 3 godine

Jeremijo, vidjeli smo da je Lebron najbolji "klač" igrač u istoriji. Vidjeli smo to 2011 protiv Dalasa, vidjeli smo to 2013 kad je Alen vadio kestenje iz vatre poslije Lebronove cigle, vidjeli smo to 2014 kad su Sparsi razmontirali "supertim" Majamija, a vidjeli smo to i 2016 kad je Irving pogodio trojku preko Karija. Vidimo to i ove godine, vidimo da bježi od odgovornosti i da drugi rješavaju za njega, tako da nemoj da nas ubjeđuješ u nešto što nije istina.

веверица

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

ау колко сте досадни, бокте!
врхунски спортисти користе хемију. е сад си нам открио америку!
па разне "допинге" користе и фудбалери у 2. лиги србије, а камоли играчи на највишем нивоу. вода испод моста... не "допингује" се само леброн ваљда. свакакве суплементе и хемију узимају апсолутно сви. и шта сад? то није ни тајна.

mr

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Свака њему част на посвећености. Човек је уложио страховите паре у своје тело, али без воље коју он има да ради и напредује тога не би било, у том смислу можемо само да му се дивимо, посебно у тим годинама 37-38. Он је одличан играч, али он што углавном свима свима смета је то његово понашање и третман. Он игра како он жели, доводе му кога он пожели, одбрану не игра пошто се чува, осим понекад када види да може да залепи банану неком у некој гужви, игра плеја само да би се видело да му је лопта у рукама, шут благи ужас, а кад закуца расте до неба, иритантан се са оним његовим климањем главе као ја сам главни, а најгора особина су његова фолирања при фауловима.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Da si ti meni ziv i zdrav, Lebron je najbolji clutch igrac u plej ofu svih vremena!

Zaboravljate da igra vec 17 godina, svasta je preturio preko glave, bilo je tu i promasaja ali i mnoooogo pogodaka, jos od prvog mandata u Klivlendu pa do danas. Uostalom imate sve na netu, pa proguglajte kakav procenat uspesnosti ima Lebron u clutch momentima...
Odmah iza njega je MJ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 23. septembar 2020 11:08)

Ajde ti to objasni nekome tko ne zna ili ne zeli shvatiti.

James ima najvise game winnera u povjesti doigravanja.

Buzzer beatera ima 7. Z usporedbu, Jordan ima 9.

NastyB

pre 3 godine

(JeRemija, 23. septembar 2020 11:08)

Viđao sam fanove ovog ili onog pevača, sportiste, itd, ali ti si za dve klase gori od svih. Pogotovo u pretrivanju.
Čuj, najbolji klač igrač svih vremena. Pa, to je toliko neverovatno besmisleno da nemam reči. Možda je pogodio par puta u poslednjim trenucima nekih apsolutno nebitnih utakmica na početku sezone, ili u plejofu protiv očajnih timova, ali "kralj" je igrač koji obavezno nestane u poslednjim četvrtinama važnih utakmica. Pa, kad je Golden Stejtu dao 41 poen, na pola treće četvrtine je dao već 36 jer nije bilo Drejmonda Grina da ga čuva, a da mu se svira faul u napadu je nezamisliva stvar. Jedino što je ikada uradio kao pravi "clutch" jeste ona rampa Igudali i to je sve.
Jeste on veliki igrač, svakako jedan od deset najboljih ikada (ali nikako u prvih pet), statistika mu je impozantna, ali kad završi karijeru pamtiće ga samo po ciframa i ni po čemu drugom. Jednostavno, nema "ono" što najveće odvaja od ostalih - veliko srce ili umeće igre. A i što se cifara tiče, jedan Vilt Čemberlen ima 5 puta više NBA statističkih rekorda nego on.
Smanjite malo to obožavanje i otvorite oči, deco.

JeRemija

pre 3 godine

@mare

Tako je! Samo se Lebron dopinguje u celoj NBA a ostali igraci se ne dopinguju jer nemaju dovoljno novca:)

ps. Majkl Dzordan je kucao sa linije slobodnog bacanja pre 30 godine jer je za dorucak jeo proju i kiselo mleko...

JeRemija

pre 3 godine

@bla

Da si ti meni ziv i zdrav, Lebron je najbolji clutch igrac u plej ofu svih vremena!

Zaboravljate da igra vec 17 godina, svasta je preturio preko glave, bilo je tu i promasaja ali i mnoooogo pogodaka, jos od prvog mandata u Klivlendu pa do danas. Uostalom imate sve na netu, pa proguglajte kakav procenat uspesnosti ima Lebron u clutch momentima...
Odmah iza njega je MJ.

brm

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Zato što ue sve podredio svom telu, 24/7. Ne samo trening, već i oporavak. Nešto slično kao što radi Đoković. Metodologija treninga i oporavka, zatim ishrana, kao i sama sportska medicina su toliko napredovali poslednje 2 decenije da ćemo sve češće da viđamo sportiste koji će sa 40 godina da pružaju vrhunske partije. Lebron se itekako čuva i dozira svoj napor tokom sezone, ne troši se ni tokom igre kada ne treba. I dan danas počinje trening u 5.30. Da je doping toliko svemoguć, onda bi svi tako.

Back in Black

pre 3 godine

Metla,Lejkersi za klasu bolji bla,bla,bla.A veoma lako je moglo da bude 2-1 za Denver.Tako da strucnjaci u komentarima i oni analiticari u Americi odmorite malo,nalupaste se za ovaj plej of za medalju.Od serije Majami - Milvoki,do Juta Denver i Klipersi Denver ne zna se za koju seriju su se više izlupali.Ne moze tim koji dva puta prodje posle 3-1 da bude tek tako otpisan,tvrd su oni orah,a i imaju kvaliteta koliko god se strucnjaci trude da nam objasne kako je Denver ta klasu slabiji od Lejkera.Za klasu su bili slabiji i od Klipersa.Ali ima tu malo Lejkersi,Kobi baš sada da budu šampioni one klasicne americke fore,posle da se snimaju dokumentarci o tome.Samo Denver bole uši za to i oni se nešto pitaju.

dule

pre 3 godine

najveca prednost denvera je to sto su ad i lbj ocajni u zavrsnicama teskih utakmica. nema kajrija i alena da pogode kada je najbitnije, u zbog toga lbj nikada nece prici ni blizu mj-u, a bogami ni leriju i mnogim drugim igracima.
(bla, 23. septembar 2020 10:49)

Šta lupaš, pa zar nije AD zabio trojku u prošloj utakmici u poslednjoj sekundi. Očajni u završnicama? Idi begaj.

Vlada

pre 3 godine

Ma vazi. Aj de da se ne lazemo. Pustili ih da pobede namerno i to u prvom poluvremenu jer bi bilo providno da su to uradili na kraju. I sve to rade radi para koje se vrte od tv prenosa i reklama jer im je u interesu da se sto vise meceva odigra a ne da bude 4-0 za Lejkerse i cao zdravo. Svi su umrezeni i svi ptofitiraju od toga i klubobi i tv stanice i svi. Pa nismo mi od juce,znamo sta se radi u NBA.

Dabić Srđan

pre 3 godine

1. četvrtina 29:27 vrlo izjednačena, niko tu nije bio ni bolji ni lošiji, što vole da preteruju, kao eto ništa nam nije išlo od samog početka.

Ista

pre 3 godine

Svideo mi se timski duh. Jesi li ti Vogel sarkastican, 60 poena ubacili Lebron i Dejvis, dok se u Nagetsima konacno raspucao Grant i poeni se rasporedili manje vise ravnomerno posle ocekivanog Mareja. Nagetsi su igralu timski i zato ce uzeti ovo finale.

HARIS BRE!

pre 3 godine

Neozbiljno i potcijenjeno su Lejkersi usli u ovaj mec. Jedino ta 4/4 moze malo da ih izvadi, ali i tu je bilo katastrofe. Imali su posed na -3, imali su kontru 3 na 1, Rondo baca Dejvisu, Dejvis vraca Rondu kojem naravno ispada lopta kao da je vrela pegla. Rondo promasio 3 otvorene trojke, u Denveru ga namjerno s pravom pustaju da sutira, jer covjek ozbiljnu kosarku ne igra od 2008, pa tako i ne moze okean da pogodi. Fan sam Lejkersa, ali i ako prodju kojim slucajem u veliko finale, tamo ce ih otresti Majami ili Boston samo tako.

rekreativac12000

pre 3 godine

@mare Evo ja cu da ti objasnim. Bioloski najzreliji organizmi su izmedju 30 i 40-te godine. U ekstremno napornim sportovima, na primer biciklizam, optimalni rezultati se postizu izmedju 33 do 35-te godine. Alehandro Valverde koji je na 7. mestu liste svih vremena, je postao svetski prvak u 38-oj godini, a u 40-oj je u top 10. Inace, svi vrhunski sportisti se dopinguju.

matori

pre 3 godine

@Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

ko vodi računa o svom telu, može.
vidi šta radi Ronaldo, Federer i šta će raditi Novak za 3 ili 4 godine. bilo je toga i pre... pa Džordan i Džabar su sa 36 i dalje bili najbolji igrači lige...
ako nema povreda, i ako ima volju, može da drži nivo do 40...
koliko se sećam, Džordan je imao 3 utakmice sa preko 40 poena sa punih 40 godina. pa nije ih dao za 20 minuta...

znanje-imanje

pre 3 godine

Kakav LA i Istok - Denveru je lokacija i format takmičenja titulu doneo pod nos.
"Telurički" njima ne odgovara sparna močvarna šupljeg krečnjaka Floride. Tu igraju slabo. Ali očito da ostale NBA atlete nisu trenirane za ovakav PO. Takmičenje desetobojaca, svi slični, samo neki ipak više vole ove a neki one discipline. I onda kao da se neko pojavio i rekao "približni ste svi - odlučuje 11. disciplina: trčanje 5000 metara". I tu zicer gubi onaj bolji za kuglu i disk. Denver ima dugu klupu i to mladih - a svi trenirani na nadmorskoj visini Denvera. Da dobiju na 5000 metara im je zicer. Grant ovu, neko drugi sledeću... Za titulu ih izgleda neće sprečiti ni brojne mane ni greške rukovodstva u selekciji tima pa čak ni neznalački Meloun.
Očekivano Denver počinju sve loše - ambijent im ne prija, umalo da ispadnu rano. Ali čudo da nijedan fitnes tim ovih ostalih nije znajući unapred učinio više da im konjine ne počnu da padaju na pola serije. Tada sparna vrućina skomolosa mesine i tu im je kraj. Tragikomedija je i da ovi bifluju LA steroidima umesto kokainom i drugim pomoćima - treba im disanje, ne snaga. Kolaps im sledi do kraja. Titula je Denverova i samo je pitanje imaju li u glavi da je uzmu. Mada zaista posle onolke krađe u 1. nisam očekivao ovu ali totalno degutantnu turbo-krađu na kraju 3. utakmice. Previše čak i za NBA cirkus. Denver mora da naprasno sazri - dobro trpe ove udarce ali još numeju da stanu na loptu itd.
Titula. Ako ne sad, kad sve radi za njih - onda kad?

bla

pre 3 godine

najveca prednost denvera je to sto su ad i lbj ocajni u zavrsnicama teskih utakmica. nema kajrija i alena da pogode kada je najbitnije, u zbog toga lbj nikada nece prici ni blizu mj-u, a bogami ni leriju i mnogim drugim igracima.

Dabić Srđan

pre 3 godine

1. četvrtina 29:27 vrlo izjednačena, niko tu nije bio ni bolji ni lošiji, što vole da preteruju, kao eto ništa nam nije išlo od samog početka.

matori

pre 3 godine

@Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

ko vodi računa o svom telu, može.
vidi šta radi Ronaldo, Federer i šta će raditi Novak za 3 ili 4 godine. bilo je toga i pre... pa Džordan i Džabar su sa 36 i dalje bili najbolji igrači lige...
ako nema povreda, i ako ima volju, može da drži nivo do 40...
koliko se sećam, Džordan je imao 3 utakmice sa preko 40 poena sa punih 40 godina. pa nije ih dao za 20 minuta...

rekreativac12000

pre 3 godine

@mare Evo ja cu da ti objasnim. Bioloski najzreliji organizmi su izmedju 30 i 40-te godine. U ekstremno napornim sportovima, na primer biciklizam, optimalni rezultati se postizu izmedju 33 do 35-te godine. Alehandro Valverde koji je na 7. mestu liste svih vremena, je postao svetski prvak u 38-oj godini, a u 40-oj je u top 10. Inace, svi vrhunski sportisti se dopinguju.

brm

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Zato što ue sve podredio svom telu, 24/7. Ne samo trening, već i oporavak. Nešto slično kao što radi Đoković. Metodologija treninga i oporavka, zatim ishrana, kao i sama sportska medicina su toliko napredovali poslednje 2 decenije da ćemo sve češće da viđamo sportiste koji će sa 40 godina da pružaju vrhunske partije. Lebron se itekako čuva i dozira svoj napor tokom sezone, ne troši se ni tokom igre kada ne treba. I dan danas počinje trening u 5.30. Da je doping toliko svemoguć, onda bi svi tako.

Ista

pre 3 godine

Svideo mi se timski duh. Jesi li ti Vogel sarkastican, 60 poena ubacili Lebron i Dejvis, dok se u Nagetsima konacno raspucao Grant i poeni se rasporedili manje vise ravnomerno posle ocekivanog Mareja. Nagetsi su igralu timski i zato ce uzeti ovo finale.

JeRemija

pre 3 godine

@mare

Tako je! Samo se Lebron dopinguje u celoj NBA a ostali igraci se ne dopinguju jer nemaju dovoljno novca:)

ps. Majkl Dzordan je kucao sa linije slobodnog bacanja pre 30 godine jer je za dorucak jeo proju i kiselo mleko...

Back in Black

pre 3 godine

Metla,Lejkersi za klasu bolji bla,bla,bla.A veoma lako je moglo da bude 2-1 za Denver.Tako da strucnjaci u komentarima i oni analiticari u Americi odmorite malo,nalupaste se za ovaj plej of za medalju.Od serije Majami - Milvoki,do Juta Denver i Klipersi Denver ne zna se za koju seriju su se više izlupali.Ne moze tim koji dva puta prodje posle 3-1 da bude tek tako otpisan,tvrd su oni orah,a i imaju kvaliteta koliko god se strucnjaci trude da nam objasne kako je Denver ta klasu slabiji od Lejkera.Za klasu su bili slabiji i od Klipersa.Ali ima tu malo Lejkersi,Kobi baš sada da budu šampioni one klasicne americke fore,posle da se snimaju dokumentarci o tome.Samo Denver bole uši za to i oni se nešto pitaju.

znanje-imanje

pre 3 godine

Kakav LA i Istok - Denveru je lokacija i format takmičenja titulu doneo pod nos.
"Telurički" njima ne odgovara sparna močvarna šupljeg krečnjaka Floride. Tu igraju slabo. Ali očito da ostale NBA atlete nisu trenirane za ovakav PO. Takmičenje desetobojaca, svi slični, samo neki ipak više vole ove a neki one discipline. I onda kao da se neko pojavio i rekao "približni ste svi - odlučuje 11. disciplina: trčanje 5000 metara". I tu zicer gubi onaj bolji za kuglu i disk. Denver ima dugu klupu i to mladih - a svi trenirani na nadmorskoj visini Denvera. Da dobiju na 5000 metara im je zicer. Grant ovu, neko drugi sledeću... Za titulu ih izgleda neće sprečiti ni brojne mane ni greške rukovodstva u selekciji tima pa čak ni neznalački Meloun.
Očekivano Denver počinju sve loše - ambijent im ne prija, umalo da ispadnu rano. Ali čudo da nijedan fitnes tim ovih ostalih nije znajući unapred učinio više da im konjine ne počnu da padaju na pola serije. Tada sparna vrućina skomolosa mesine i tu im je kraj. Tragikomedija je i da ovi bifluju LA steroidima umesto kokainom i drugim pomoćima - treba im disanje, ne snaga. Kolaps im sledi do kraja. Titula je Denverova i samo je pitanje imaju li u glavi da je uzmu. Mada zaista posle onolke krađe u 1. nisam očekivao ovu ali totalno degutantnu turbo-krađu na kraju 3. utakmice. Previše čak i za NBA cirkus. Denver mora da naprasno sazri - dobro trpe ove udarce ali još numeju da stanu na loptu itd.
Titula. Ako ne sad, kad sve radi za njih - onda kad?

bla

pre 3 godine

najveca prednost denvera je to sto su ad i lbj ocajni u zavrsnicama teskih utakmica. nema kajrija i alena da pogode kada je najbitnije, u zbog toga lbj nikada nece prici ni blizu mj-u, a bogami ni leriju i mnogim drugim igracima.

NastyB

pre 3 godine

(JeRemija, 23. septembar 2020 11:08)

Viđao sam fanove ovog ili onog pevača, sportiste, itd, ali ti si za dve klase gori od svih. Pogotovo u pretrivanju.
Čuj, najbolji klač igrač svih vremena. Pa, to je toliko neverovatno besmisleno da nemam reči. Možda je pogodio par puta u poslednjim trenucima nekih apsolutno nebitnih utakmica na početku sezone, ili u plejofu protiv očajnih timova, ali "kralj" je igrač koji obavezno nestane u poslednjim četvrtinama važnih utakmica. Pa, kad je Golden Stejtu dao 41 poen, na pola treće četvrtine je dao već 36 jer nije bilo Drejmonda Grina da ga čuva, a da mu se svira faul u napadu je nezamisliva stvar. Jedino što je ikada uradio kao pravi "clutch" jeste ona rampa Igudali i to je sve.
Jeste on veliki igrač, svakako jedan od deset najboljih ikada (ali nikako u prvih pet), statistika mu je impozantna, ali kad završi karijeru pamtiće ga samo po ciframa i ni po čemu drugom. Jednostavno, nema "ono" što najveće odvaja od ostalih - veliko srce ili umeće igre. A i što se cifara tiče, jedan Vilt Čemberlen ima 5 puta više NBA statističkih rekorda nego on.
Smanjite malo to obožavanje i otvorite oči, deco.

dule

pre 3 godine

najveca prednost denvera je to sto su ad i lbj ocajni u zavrsnicama teskih utakmica. nema kajrija i alena da pogode kada je najbitnije, u zbog toga lbj nikada nece prici ni blizu mj-u, a bogami ni leriju i mnogim drugim igracima.
(bla, 23. septembar 2020 10:49)

Šta lupaš, pa zar nije AD zabio trojku u prošloj utakmici u poslednjoj sekundi. Očajni u završnicama? Idi begaj.

mr

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Свака њему част на посвећености. Човек је уложио страховите паре у своје тело, али без воље коју он има да ради и напредује тога не би било, у том смислу можемо само да му се дивимо, посебно у тим годинама 37-38. Он је одличан играч, али он што углавном свима свима смета је то његово понашање и третман. Он игра како он жели, доводе му кога он пожели, одбрану не игра пошто се чува, осим понекад када види да може да залепи банану неком у некој гужви, игра плеја само да би се видело да му је лопта у рукама, шут благи ужас, а кад закуца расте до неба, иритантан се са оним његовим климањем главе као ја сам главни, а најгора особина су његова фолирања при фауловима.

MethodManWu

pre 3 godine

Jeremijo, vidjeli smo da je Lebron najbolji "klač" igrač u istoriji. Vidjeli smo to 2011 protiv Dalasa, vidjeli smo to 2013 kad je Alen vadio kestenje iz vatre poslije Lebronove cigle, vidjeli smo to 2014 kad su Sparsi razmontirali "supertim" Majamija, a vidjeli smo to i 2016 kad je Irving pogodio trojku preko Karija. Vidimo to i ove godine, vidimo da bježi od odgovornosti i da drugi rješavaju za njega, tako da nemoj da nas ubjeđuješ u nešto što nije istina.

HARIS BRE!

pre 3 godine

Neozbiljno i potcijenjeno su Lejkersi usli u ovaj mec. Jedino ta 4/4 moze malo da ih izvadi, ali i tu je bilo katastrofe. Imali su posed na -3, imali su kontru 3 na 1, Rondo baca Dejvisu, Dejvis vraca Rondu kojem naravno ispada lopta kao da je vrela pegla. Rondo promasio 3 otvorene trojke, u Denveru ga namjerno s pravom pustaju da sutira, jer covjek ozbiljnu kosarku ne igra od 2008, pa tako i ne moze okean da pogodi. Fan sam Lejkersa, ali i ako prodju kojim slucajem u veliko finale, tamo ce ih otresti Majami ili Boston samo tako.

веверица

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

ау колко сте досадни, бокте!
врхунски спортисти користе хемију. е сад си нам открио америку!
па разне "допинге" користе и фудбалери у 2. лиги србије, а камоли играчи на највишем нивоу. вода испод моста... не "допингује" се само леброн ваљда. свакакве суплементе и хемију узимају апсолутно сви. и шта сад? то није ни тајна.

Skoba

pre 3 godine

znanje-imanje,
brate, igraju i treniraju u klimatizovanim salama, a ne u močvari i ne na planini. Drugo, nije baš lepo o treneru koji od grupe igrača od 10-50. mesta na draftu napravi tim koji prošle godine ispada u polufinalu konferencije na jednu loptu a ove godine igra finale protiv favorizovanih Lejkersa i sasvim im dobro ide, reći da je neznalački Meloun

dezon

pre 3 godine

@mare

Slusaj vamo, slusaj sad. kad je Ronaldo uzeo sa mancesterom ligu sampionu, njegovu prvu, svi su otisli da slave, a on je otisao da radi vezbe za oporavak misicqla. eto kako moze, posvecenost i nenormalna odricanja.

JeRemija

pre 3 godine

@bla

Da si ti meni ziv i zdrav, Lebron je najbolji clutch igrac u plej ofu svih vremena!

Zaboravljate da igra vec 17 godina, svasta je preturio preko glave, bilo je tu i promasaja ali i mnoooogo pogodaka, jos od prvog mandata u Klivlendu pa do danas. Uostalom imate sve na netu, pa proguglajte kakav procenat uspesnosti ima Lebron u clutch momentima...
Odmah iza njega je MJ.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Da si ti meni ziv i zdrav, Lebron je najbolji clutch igrac u plej ofu svih vremena!

Zaboravljate da igra vec 17 godina, svasta je preturio preko glave, bilo je tu i promasaja ali i mnoooogo pogodaka, jos od prvog mandata u Klivlendu pa do danas. Uostalom imate sve na netu, pa proguglajte kakav procenat uspesnosti ima Lebron u clutch momentima...
Odmah iza njega je MJ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 23. septembar 2020 11:08)

Ajde ti to objasni nekome tko ne zna ili ne zeli shvatiti.

James ima najvise game winnera u povjesti doigravanja.

Buzzer beatera ima 7. Z usporedbu, Jordan ima 9.

JeRemija

pre 3 godine

@MethodManWu

Verujem da znate lako da koristite internet, te preko google pretrazivaca u roku od 5 sekundi mozete proveriti da li sam govorio istinu, da je Lebron najbolji clutch igrac...

Druga je stvar sto neki od vas imaju selektivno pamcenje pa isticu ono sto im odgovara a kriju argumentovane cinjenice.

tomica chicago

pre 3 godine

Zato sto je to LeBron James! Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

znanje-imanje

pre 3 godine

@Skoba
Trener nije napravio skoro ništa. I kad im se Nikola zadesio duge su godine tek jedva uočili da može napad kroz njega. Ne bi ni tada nego naterao ih na to neuspeh. Pomoćnog trenera koji mu je to objasnio, koji je dao Nikoli loptu u ruke i progurao free motion - Maloun je otpustio. I krenuo da ih bifla - pa su bili daleko najpovređeniji tim u celoj NBA. Onda je tog otpustio - iako je ovaj radio šta mu je Meloun tražio. Onda je krenuo da bifla trojke opet manijakalno. Uz povrede i - opadanje procenta trojki! koji je dotad bio pristojan. Pa je i tog otpustio.
Svo vreme vodi tim toliko šematski da drugi treneri znaju šta će Maloun unapred pa spremno kontriraju. Prošli PO je on izgubio, naročito utakmicu sa 4 produžetka. Da je bilo koji od tih produžetaka počeo sa Plamlijem i dao Nikoli minut i po da se oporavio išao bi bar u finale itd.
Njemu je pored Nikole sa neba stigla i korona pa da je ovaj format PO. Pa će to što treniraju na planini = oporavak dan za dan im je bolji nego svima = eto titule. I onda će eto "imati rezultat" i biti veličina. A lošiji od većine trenera u NBA.

XXX

pre 3 godine

@ (Back in Black, 23. septembar 2020 11:54): ako misliš na Barklija, čovek daje takve prognoze da bi imali oko čega da se sprdaju posle u analizama, inače je vrlo objektivan kada je ozbiljan.

Vlada

pre 3 godine

Ma vazi. Aj de da se ne lazemo. Pustili ih da pobede namerno i to u prvom poluvremenu jer bi bilo providno da su to uradili na kraju. I sve to rade radi para koje se vrte od tv prenosa i reklama jer im je u interesu da se sto vise meceva odigra a ne da bude 4-0 za Lejkerse i cao zdravo. Svi su umrezeni i svi ptofitiraju od toga i klubobi i tv stanice i svi. Pa nismo mi od juce,znamo sta se radi u NBA.

Profa

pre 3 godine

lakersi su apsolutno trula ekipa. Svaki put kada za njih važe ista pravila kao i za protivnika oni gube utakmicu. A Lebron JAmes koliko god je fantastičan igrač, veliki je grebator i često se šlepa na tudje zasluge. Samo analizirajte ključne momente iz njegove karijere kada je osvajao prstenove. Čovek je biznismen.

Ali curkus mora da zaradjuje pare. Vrlo je moguce da ce im se desiti isto što i Klipersima, jer se vidi razlika u odnosu prema igri ova 2 tima.

Za lakerse je sve velika muka i na svaku odluku sudija glumataju, dok ovi raspušteni basketaši uživaju u svakom potezu.

A ukoliko dodje do finala LA Lakers-Miami, Mnooooogi će biti iznenadjeni. Biće mnogo plakanja.

znanje-imanje

pre 3 godine

Kakav LA i Istok - Denveru je lokacija i format takmičenja titulu doneo pod nos.
"Telurički" njima ne odgovara sparna močvarna šupljeg krečnjaka Floride. Tu igraju slabo. Ali očito da ostale NBA atlete nisu trenirane za ovakav PO. Takmičenje desetobojaca, svi slični, samo neki ipak više vole ove a neki one discipline. I onda kao da se neko pojavio i rekao "približni ste svi - odlučuje 11. disciplina: trčanje 5000 metara". I tu zicer gubi onaj bolji za kuglu i disk. Denver ima dugu klupu i to mladih - a svi trenirani na nadmorskoj visini Denvera. Da dobiju na 5000 metara im je zicer. Grant ovu, neko drugi sledeću... Za titulu ih izgleda neće sprečiti ni brojne mane ni greške rukovodstva u selekciji tima pa čak ni neznalački Meloun.
Očekivano Denver počinju sve loše - ambijent im ne prija, umalo da ispadnu rano. Ali čudo da nijedan fitnes tim ovih ostalih nije znajući unapred učinio više da im konjine ne počnu da padaju na pola serije. Tada sparna vrućina skomolosa mesine i tu im je kraj. Tragikomedija je i da ovi bifluju LA steroidima umesto kokainom i drugim pomoćima - treba im disanje, ne snaga. Kolaps im sledi do kraja. Titula je Denverova i samo je pitanje imaju li u glavi da je uzmu. Mada zaista posle onolke krađe u 1. nisam očekivao ovu ali totalno degutantnu turbo-krađu na kraju 3. utakmice. Previše čak i za NBA cirkus. Denver mora da naprasno sazri - dobro trpe ove udarce ali još numeju da stanu na loptu itd.
Titula. Ako ne sad, kad sve radi za njih - onda kad?

JeRemija

pre 3 godine

@bla

Da si ti meni ziv i zdrav, Lebron je najbolji clutch igrac u plej ofu svih vremena!

Zaboravljate da igra vec 17 godina, svasta je preturio preko glave, bilo je tu i promasaja ali i mnoooogo pogodaka, jos od prvog mandata u Klivlendu pa do danas. Uostalom imate sve na netu, pa proguglajte kakav procenat uspesnosti ima Lebron u clutch momentima...
Odmah iza njega je MJ.

HARIS BRE!

pre 3 godine

Neozbiljno i potcijenjeno su Lejkersi usli u ovaj mec. Jedino ta 4/4 moze malo da ih izvadi, ali i tu je bilo katastrofe. Imali su posed na -3, imali su kontru 3 na 1, Rondo baca Dejvisu, Dejvis vraca Rondu kojem naravno ispada lopta kao da je vrela pegla. Rondo promasio 3 otvorene trojke, u Denveru ga namjerno s pravom pustaju da sutira, jer covjek ozbiljnu kosarku ne igra od 2008, pa tako i ne moze okean da pogodi. Fan sam Lejkersa, ali i ako prodju kojim slucajem u veliko finale, tamo ce ih otresti Majami ili Boston samo tako.

Vlada

pre 3 godine

Ma vazi. Aj de da se ne lazemo. Pustili ih da pobede namerno i to u prvom poluvremenu jer bi bilo providno da su to uradili na kraju. I sve to rade radi para koje se vrte od tv prenosa i reklama jer im je u interesu da se sto vise meceva odigra a ne da bude 4-0 za Lejkerse i cao zdravo. Svi su umrezeni i svi ptofitiraju od toga i klubobi i tv stanice i svi. Pa nismo mi od juce,znamo sta se radi u NBA.

bla

pre 3 godine

najveca prednost denvera je to sto su ad i lbj ocajni u zavrsnicama teskih utakmica. nema kajrija i alena da pogode kada je najbitnije, u zbog toga lbj nikada nece prici ni blizu mj-u, a bogami ni leriju i mnogim drugim igracima.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Da si ti meni ziv i zdrav, Lebron je najbolji clutch igrac u plej ofu svih vremena!

Zaboravljate da igra vec 17 godina, svasta je preturio preko glave, bilo je tu i promasaja ali i mnoooogo pogodaka, jos od prvog mandata u Klivlendu pa do danas. Uostalom imate sve na netu, pa proguglajte kakav procenat uspesnosti ima Lebron u clutch momentima...
Odmah iza njega je MJ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 23. septembar 2020 11:08)

Ajde ti to objasni nekome tko ne zna ili ne zeli shvatiti.

James ima najvise game winnera u povjesti doigravanja.

Buzzer beatera ima 7. Z usporedbu, Jordan ima 9.

JeRemija

pre 3 godine

@MethodManWu

Verujem da znate lako da koristite internet, te preko google pretrazivaca u roku od 5 sekundi mozete proveriti da li sam govorio istinu, da je Lebron najbolji clutch igrac...

Druga je stvar sto neki od vas imaju selektivno pamcenje pa isticu ono sto im odgovara a kriju argumentovane cinjenice.

MethodManWu

pre 3 godine

Jeremijo, vidjeli smo da je Lebron najbolji "klač" igrač u istoriji. Vidjeli smo to 2011 protiv Dalasa, vidjeli smo to 2013 kad je Alen vadio kestenje iz vatre poslije Lebronove cigle, vidjeli smo to 2014 kad su Sparsi razmontirali "supertim" Majamija, a vidjeli smo to i 2016 kad je Irving pogodio trojku preko Karija. Vidimo to i ove godine, vidimo da bježi od odgovornosti i da drugi rješavaju za njega, tako da nemoj da nas ubjeđuješ u nešto što nije istina.

brm

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Zato što ue sve podredio svom telu, 24/7. Ne samo trening, već i oporavak. Nešto slično kao što radi Đoković. Metodologija treninga i oporavka, zatim ishrana, kao i sama sportska medicina su toliko napredovali poslednje 2 decenije da ćemo sve češće da viđamo sportiste koji će sa 40 godina da pružaju vrhunske partije. Lebron se itekako čuva i dozira svoj napor tokom sezone, ne troši se ni tokom igre kada ne treba. I dan danas počinje trening u 5.30. Da je doping toliko svemoguć, onda bi svi tako.

JeRemija

pre 3 godine

@mare

Tako je! Samo se Lebron dopinguje u celoj NBA a ostali igraci se ne dopinguju jer nemaju dovoljno novca:)

ps. Majkl Dzordan je kucao sa linije slobodnog bacanja pre 30 godine jer je za dorucak jeo proju i kiselo mleko...

znanje-imanje

pre 3 godine

@Skoba
Trener nije napravio skoro ništa. I kad im se Nikola zadesio duge su godine tek jedva uočili da može napad kroz njega. Ne bi ni tada nego naterao ih na to neuspeh. Pomoćnog trenera koji mu je to objasnio, koji je dao Nikoli loptu u ruke i progurao free motion - Maloun je otpustio. I krenuo da ih bifla - pa su bili daleko najpovređeniji tim u celoj NBA. Onda je tog otpustio - iako je ovaj radio šta mu je Meloun tražio. Onda je krenuo da bifla trojke opet manijakalno. Uz povrede i - opadanje procenta trojki! koji je dotad bio pristojan. Pa je i tog otpustio.
Svo vreme vodi tim toliko šematski da drugi treneri znaju šta će Maloun unapred pa spremno kontriraju. Prošli PO je on izgubio, naročito utakmicu sa 4 produžetka. Da je bilo koji od tih produžetaka počeo sa Plamlijem i dao Nikoli minut i po da se oporavio išao bi bar u finale itd.
Njemu je pored Nikole sa neba stigla i korona pa da je ovaj format PO. Pa će to što treniraju na planini = oporavak dan za dan im je bolji nego svima = eto titule. I onda će eto "imati rezultat" i biti veličina. A lošiji od većine trenera u NBA.

rekreativac12000

pre 3 godine

@mare Evo ja cu da ti objasnim. Bioloski najzreliji organizmi su izmedju 30 i 40-te godine. U ekstremno napornim sportovima, na primer biciklizam, optimalni rezultati se postizu izmedju 33 do 35-te godine. Alehandro Valverde koji je na 7. mestu liste svih vremena, je postao svetski prvak u 38-oj godini, a u 40-oj je u top 10. Inace, svi vrhunski sportisti se dopinguju.

dule

pre 3 godine

najveca prednost denvera je to sto su ad i lbj ocajni u zavrsnicama teskih utakmica. nema kajrija i alena da pogode kada je najbitnije, u zbog toga lbj nikada nece prici ni blizu mj-u, a bogami ni leriju i mnogim drugim igracima.
(bla, 23. septembar 2020 10:49)

Šta lupaš, pa zar nije AD zabio trojku u prošloj utakmici u poslednjoj sekundi. Očajni u završnicama? Idi begaj.

веверица

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

ау колко сте досадни, бокте!
врхунски спортисти користе хемију. е сад си нам открио америку!
па разне "допинге" користе и фудбалери у 2. лиги србије, а камоли играчи на највишем нивоу. вода испод моста... не "допингује" се само леброн ваљда. свакакве суплементе и хемију узимају апсолутно сви. и шта сад? то није ни тајна.

mr

pre 3 godine

Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Свака њему част на посвећености. Човек је уложио страховите паре у своје тело, али без воље коју он има да ради и напредује тога не би било, у том смислу можемо само да му се дивимо, посебно у тим годинама 37-38. Он је одличан играч, али он што углавном свима свима смета је то његово понашање и третман. Он игра како он жели, доводе му кога он пожели, одбрану не игра пошто се чува, осим понекад када види да може да залепи банану неком у некој гужви, игра плеја само да би се видело да му је лопта у рукама, шут благи ужас, а кад закуца расте до неба, иритантан се са оним његовим климањем главе као ја сам главни, а најгора особина су његова фолирања при фауловима.

NastyB

pre 3 godine

(JeRemija, 23. septembar 2020 11:08)

Viđao sam fanove ovog ili onog pevača, sportiste, itd, ali ti si za dve klase gori od svih. Pogotovo u pretrivanju.
Čuj, najbolji klač igrač svih vremena. Pa, to je toliko neverovatno besmisleno da nemam reči. Možda je pogodio par puta u poslednjim trenucima nekih apsolutno nebitnih utakmica na početku sezone, ili u plejofu protiv očajnih timova, ali "kralj" je igrač koji obavezno nestane u poslednjim četvrtinama važnih utakmica. Pa, kad je Golden Stejtu dao 41 poen, na pola treće četvrtine je dao već 36 jer nije bilo Drejmonda Grina da ga čuva, a da mu se svira faul u napadu je nezamisliva stvar. Jedino što je ikada uradio kao pravi "clutch" jeste ona rampa Igudali i to je sve.
Jeste on veliki igrač, svakako jedan od deset najboljih ikada (ali nikako u prvih pet), statistika mu je impozantna, ali kad završi karijeru pamtiće ga samo po ciframa i ni po čemu drugom. Jednostavno, nema "ono" što najveće odvaja od ostalih - veliko srce ili umeće igre. A i što se cifara tiče, jedan Vilt Čemberlen ima 5 puta više NBA statističkih rekorda nego on.
Smanjite malo to obožavanje i otvorite oči, deco.

Ista

pre 3 godine

Svideo mi se timski duh. Jesi li ti Vogel sarkastican, 60 poena ubacili Lebron i Dejvis, dok se u Nagetsima konacno raspucao Grant i poeni se rasporedili manje vise ravnomerno posle ocekivanog Mareja. Nagetsi su igralu timski i zato ce uzeti ovo finale.

matori

pre 3 godine

@Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

ko vodi računa o svom telu, može.
vidi šta radi Ronaldo, Federer i šta će raditi Novak za 3 ili 4 godine. bilo je toga i pre... pa Džordan i Džabar su sa 36 i dalje bili najbolji igrači lige...
ako nema povreda, i ako ima volju, može da drži nivo do 40...
koliko se sećam, Džordan je imao 3 utakmice sa preko 40 poena sa punih 40 godina. pa nije ih dao za 20 minuta...

tomica chicago

pre 3 godine

Zato sto je to LeBron James! Nego da li neko meni može da objasni kako čovek od 36 godina može da igra 37 minuta na utakmici? Ništa umor? Doping cepa sine.
(mare, 23. septembar 2020 09:55)

Dabić Srđan

pre 3 godine

1. četvrtina 29:27 vrlo izjednačena, niko tu nije bio ni bolji ni lošiji, što vole da preteruju, kao eto ništa nam nije išlo od samog početka.

Back in Black

pre 3 godine

Metla,Lejkersi za klasu bolji bla,bla,bla.A veoma lako je moglo da bude 2-1 za Denver.Tako da strucnjaci u komentarima i oni analiticari u Americi odmorite malo,nalupaste se za ovaj plej of za medalju.Od serije Majami - Milvoki,do Juta Denver i Klipersi Denver ne zna se za koju seriju su se više izlupali.Ne moze tim koji dva puta prodje posle 3-1 da bude tek tako otpisan,tvrd su oni orah,a i imaju kvaliteta koliko god se strucnjaci trude da nam objasne kako je Denver ta klasu slabiji od Lejkera.Za klasu su bili slabiji i od Klipersa.Ali ima tu malo Lejkersi,Kobi baš sada da budu šampioni one klasicne americke fore,posle da se snimaju dokumentarci o tome.Samo Denver bole uši za to i oni se nešto pitaju.

Skoba

pre 3 godine

znanje-imanje,
brate, igraju i treniraju u klimatizovanim salama, a ne u močvari i ne na planini. Drugo, nije baš lepo o treneru koji od grupe igrača od 10-50. mesta na draftu napravi tim koji prošle godine ispada u polufinalu konferencije na jednu loptu a ove godine igra finale protiv favorizovanih Lejkersa i sasvim im dobro ide, reći da je neznalački Meloun

dezon

pre 3 godine

@mare

Slusaj vamo, slusaj sad. kad je Ronaldo uzeo sa mancesterom ligu sampionu, njegovu prvu, svi su otisli da slave, a on je otisao da radi vezbe za oporavak misicqla. eto kako moze, posvecenost i nenormalna odricanja.

XXX

pre 3 godine

@ (Back in Black, 23. septembar 2020 11:54): ako misliš na Barklija, čovek daje takve prognoze da bi imali oko čega da se sprdaju posle u analizama, inače je vrlo objektivan kada je ozbiljan.

Profa

pre 3 godine

lakersi su apsolutno trula ekipa. Svaki put kada za njih važe ista pravila kao i za protivnika oni gube utakmicu. A Lebron JAmes koliko god je fantastičan igrač, veliki je grebator i često se šlepa na tudje zasluge. Samo analizirajte ključne momente iz njegove karijere kada je osvajao prstenove. Čovek je biznismen.

Ali curkus mora da zaradjuje pare. Vrlo je moguce da ce im se desiti isto što i Klipersima, jer se vidi razlika u odnosu prema igri ova 2 tima.

Za lakerse je sve velika muka i na svaku odluku sudija glumataju, dok ovi raspušteni basketaši uživaju u svakom potezu.

A ukoliko dodje do finala LA Lakers-Miami, Mnooooogi će biti iznenadjeni. Biće mnogo plakanja.