Petak, 18.09.2020.

20:30

Jokić tek deveti u MVP trci FOTO

Vest dana u NBA je ta da je Janis Adetokumbo drugi put uzastopno osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Izvor: SS

Jokiæ tek deveti u MVP trci FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

mrkela

pre 3 godine

Koliko je bitno ovo priznanje najbolje pokazuje duel tadašnjeg MVP-ija Dejvida Robinsona i Olajdzuvona.Bukvalno ga je Hakim razneo u doigravanju.Izgledalo je kao da je Robinson amater a ne MVP.
A i sad se desila slična stvar. Bakse s MVP Janisom rasturi peti tim konferencije, sa praktično, jednom zvezdom u svom timu.Pa koji si ti MVP? Kad je najpotrebnije nema te.Ali eto, bitna je statistika, brojke i regularni deo sezone.Čim se stisne odbrana, Janis se uguši.Kao i na SP, gde su ispali od Brazila, koji ipak nije bio ni blizu kruga nekih favorita.

Jaran

pre 3 godine

Aleks
Pricam u vezi Jokica, CP3 je statisticki ni 60% svog prajma i daleko od bilo kakve nagrade dok je Lilard jedva dovukao ekipu do plej-ofa. Ako se vodimo statistikom, Tre Jang je zasluzio i prvi NBA tim i top3 za MVP-a...

Dragan Borca

pre 3 godine

Kris Pol i Lilard nemaju sta da traze ispred Jokica. Lilard ne bi ni usao u Plej Of da nije bilo korone. Realno u regularnom delu je bio sedmi. U Plej Of- u top 3 za sada.
I prosle godine su ga zakinuli
Trebao je biti treci, a ne cetvrti
Ali nebitno, vazno da se ppsteno pobiju sa Lejkersima pa sta bude

Western Devil

pre 3 godine

Cekaj bre, "tek deveti"? U najjacoj ligi na svetu? Jeste li vi 9. portal na svetu? Jel bilo ko od nas u bilo cemu 9. na svetu? Izgleda da smo 9. ili jace samo u samoobmanjivanju i teorijama zavere, kao Jokic je trebalo da bude top 3 ali je "tek 9."

Naravno, on vredi vise od 9. mesta, ali ne po NBA parametrima.

Obratite paznju, Klipersi sedma, dodaje na tacni lopte Herisu, Kregu, Grentu, ovi postignu lak kos, naloze se, istrce nazad i dok ih jos "drzi" adrenalin od kosa u tako velikoj utakmici igraju odbranu zivota i tako u talasima --> 20 razlike za 15 minuta. E to je Nikola. U onim RPG igricama on bi bio Paladin sa onim aurama ili tako nesto.

Sa druge strane Lejkersi imaju Lebrona koji je legenda, ali u podsvesti ce za svaki promasaj da razmisljaju kako ce da im cupa usi u svlacionici.

WillyWonka

pre 3 godine

Realno, Jokiću je u sezoni trebalo puno vremena da počne igrati i to ga je koštalo boljeg plasmana. Meni samo nije jasno otkud CP ispred njega, ostalo je OK. Ali u suštini, u ovom trenutku nebitno.
Liga je pogriješila što se ovoliko čekalo na rezultate, trebali su ovo objaviti pred početak play offa, ovako je već deplasirano. Čudno mi je da neki ovdje ne znaju da je ovo nagrada isključivo za regularni dio sezone. I da, Janis je zaslužio, njegov tim je imao najbolji omjer i on je cijelu sezonu igrao na visokom nivou. Ali stvarno kasne sa ovim, jako kasne.

Smeh

pre 3 godine

Besmislena nagrada ali napisati "tek 9"? Od toliko vrhunskih igrača on je "tek 9". Podsetnik, Jokić je bio 41. pik. Niti bi trebao da bude ovde a kamoli da bude nosilac neke ekipe. Čuj "tek 9".

drmr

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

Sta pricas ti? Pa Grk je MVP, Slovenac četvrti, Srbin deveti. U ligi u kojoj 90 posto igrača čine Ameri, trojica balkanaca su u top 10.

Jaki

pre 3 godine

Ono što se da primetit jeste to da su čak tri evropljanina u istom rangu kao američki superstarovi. Dok je jedan drugi put na prvom mestu. Što nije bio slučaj prethodnih godina. Evropljani nikad nisu imali već uticaj u NBA. Tri evropljanina su prve zvezde svojih timova, Jokić, Dončić, Janis. Jokiću može samo da se čestita što je u tom društvu.

panter pudlica

pre 3 godine

Ma nek bude i stoti, samo da odvede svoj tim do titule.
Posle nek slobodno bude glupo ovim američkim debilima, koji su ga konstantno omalovažavali...

neca

pre 3 godine

"Kada najbolji igrač tima ne brine o sebi zbog dobrobiti ekipe, to šalje poruku ostalima"
Lebron o Jokiću... Posle ovakvog mišljenja te neke titule nisu ni važne.
Sportski pozdrav svima

Marko

pre 3 godine

Mislim da je lista jako realna....Veliki je uspeh biti 9-ti u celoj Nba ligi...od centara je najbolje plasiran...Svi igraci iznad njega su imali realno bolje sezone-regularni deo...fale tu jos neki veliki igraci koji su propustili dobar deo sezone zbog povreda Curry, Irving,Embid, Durent....ali Jokara je realno u top 10-15 igraca lige vec dve godine sto je velika stvar..

niko kao ja

pre 3 godine

Kad bi pobedio ove, verovatno bi bio medju prvih pet kandidata sledece godine, uprkos tome sto izgleda ko moj tata na terenu. Ustvari, taj njegov izled je verovatno i njegov najveci problem da postane MVP.
Sto se tice igre, car rastura. Sem sporih nogu u odbrani, nema ni jednu drugu ociglednu manu.

bmiles

pre 3 godine

Kakva bre lista,kakvi bakraci i o kojoj sezoni govorimo kad je ona "neregularna" jer se izgubila prednost domaceg terena igranjem u "mehuru",bez publike,izolovanost itd.Sezona je smesna kao i ceo ovaj PO.U pravu je Sekil,ekipe koje se pre naviknu na ovu apaticnu situaciju takmicenje bez prednosti domaceg terena bice sampion(izjavio odmah po odluci NBA o modelu igranja ostatka sezone).Na stranu to sto su "pogurali" Portlanda u odnosu na Finiksa i Memfisa na Zapadu.Misljenja sam da je eliminacijom Milvokija(najvise ostecen ovim "mehur" takmicenjem,ostao samo jedan favorit nakon senzacionalne pobede Denvera nad LAK.Sve cestitke za igru Majamija,koji uz Denver gaji timsku igru predvodjeni istinskom zvezdom u liku Batlera.Bar na papiru to su eventualni finalisti ovogodisnjeg sampionata,jedino ako Jokic i Marej nacine jos jedno iznenadjenje,a Bostonu se vrati povredjeni Hejvort.

SCG

pre 3 godine

pol i lilard ispred strasno...lebron,jokic,kavaj,doncic..igraci koji prave razliku,i sve rade,cine druge boljim..a onda dejvis,pa janis,i to janis kome bog dao strasne predispozicije,nevidjene,i zbog toga cak dominira,a decko sut najgori u nba,jer trojka i cetvorka treba da ubijaju sutem..skupis mu reket,nema ga,kao na svetskom,kao u evropi..

Др.Уги

pre 3 godine

@
Zasluzeno.Centar koji ne igra odbranu i ne zna da zakuca ni nije za bolje
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 21:00)

Важно да ти знаш најбоље и да си из Лознице. Ако си...

ballamy

pre 3 godine

Bolju motivaciju Jokić pred duel sa Lejkersima nisu mogli da mu daju, kad god su ga ti stručnjaci kritikovali, bata Jokić je rezvalio.

zhol

pre 3 godine

Pa ok, u pitanju je nagrada koja se odnosi na regularni deo sezone, tu moze svasta da se raspravlja. Ali od ovih sto su ispred njega, samo Lebron i Dejvis igraju i dalje plejof, a verujem da bi svi ti koji su ispred, a ispali su, rado menjali svoju poziciju na toj listi za priliku da budu u finalu svoje konferencije. Najbitnije tek dolazi :)

ацос

pre 3 godine

Грк је показао на Светском првенству и две године у плејофу да није способан за велике домете. Једноставно за нешто веће нису довољне само физикалије, јер без шута и интелигенције тешко да може бити добар за екипу иако имаш поред себе још врхунских играча. Јокић је већ друга прича али мислим да то њега и не занима. Чекамо на прстен да се свима попиша по признањима.

Aleksa

pre 3 godine

Jokić je slabo počeo sezonu, a možemo da diskutujemo da li je zaslužio da se nađe ispred Pola i Lilarda. CP3 i Dejm jesu uveli Oklahomu i Portland u plejof ali je Jokić pokazao više ove sezone u periodu kada on počinje da igra - decembar-februar

Aleks

pre 3 godine

Kapiram sve, opustenost i "kvarenje" statistike u nastavku pred plej-of...

Ali da Kris Pol i Lilard budu ispred Jokica, to ne kapiram...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jaran, 18. septembar 2020 21:00)

Imao je najbolju statistiku i to je to. Liga treba da dodeljuje i MVP priznanje za ceo plej of, to bi već imalo smisla. Dve MVP nagrade i svakom prema zasluzi.

Lilard i Jokić su za svoje ekipe važni kao i Janis za svoju i imaju odlične brojke, sramota je što nisu tik iza njega već su to igrači koji imaju mnooogo bolje saigrače (Lebron, Luka, Harden).

Kapitalizam

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (CC BY 3.0) (Si, 18. septembar 2020 20:59)


A Janis je Amerikanac???

grk

pre 3 godine

Janis je Grk.

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

Borkes

pre 3 godine

Smesno. Najbolji igrac, najjace lige na svetu ispao u polifinalu konferencije. Prosle godine ispao u finalu. Lako je u regularnom delu protiv smesnih ekipa sa istoka nabijati statistiku. Gde je kad se igra tvrdo, kad je play off?

ica luben

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

MVP je crni grk :)

Goran

pre 3 godine

Ljudi! Ova nagrada se dodjeljuje za regularni dio prvenstva i Jokicevo mjesto je ok. Sjetite se kako je neozbiljno igrao na početku sezone!! Ali postoji i MVP za doigravanje sto je mnogo značajnije i tu je Jokic u najuzoj konkurenciji za nagradu! Ako uspiju izbaciti Lejkerse i plasirati se u finale onda Jokic ima najveće šanse da bude MVP doigravanja bez obzira da li pobjede ili izgube u finalu! Ako zgube od Lejkersa onda je MVP Le Bron!

mr

pre 3 godine

Zasluzeno.Centar koji ne igra odbranu i ne zna da zakuca ni nije za bolje
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 21:00)

Па да зна да закуца добио би уговор можда на неких 160 милиона долара, а тренутно око 140. А ти? Јел ти нешто знаш да радиш или планираш цео живот да живиш од ботовања? И програмери су потрошна роба, а ви ботови нисте чак ни за удицу.

Mare

pre 3 godine

MVP neophodne kvalifikacije:

Sut za tri: Ne
Šut za dva: Ne
Sl. bacanja: Ne
Pravi korake: često
Prodor i zakucavanja: Da (pod uslovom da ne odbrane)
Čini saigrače boljim: Ne

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)
A ovaj Adekomutombo ili kako se već zove je Amerikanac, je l da?

Marko

pre 3 godine

Iskreno iznenadjen sam(ne previse) s obzirm da su ga svi glavni novinari tamo stavljali u top 5...
Ali realno Amri se loze na statistiku, a Jokic je uzasno nesebican i on u utakmicama protiv slabijih ekipa sutne 5 puta i ide na klupu...to tako ne funkcionise u NBA moras da juris svojih 28/10/8 svaku utakmicu.. Jokic placa ceh toga sto je previse nesebican i nema ego, kazem u zivotu je sve balans moras malo i sebe da gledas.
Tako da nisam previse iznenadjen..

aco

pre 3 godine

1. Леброн
2. Дејвис
3. Јокић
4. Дончић
5. Кавај
6. Jaнис....
Треба плеј-оф узети у обзир, а регуларни део је мање битан.

DELIJA89

pre 3 godine

Ispade da je jokic jedva bolji od siakama a gori od CP, KL, Lilarda. Uz duzno postovanje njima, Jokic igra svoje najbolje kad treba ekipi, a ovima maksimum je gori od Jokicevog, uostalom videoi smo kako je ok odigrao play off a kako bilo koji od njih do sad.

DelijaMomak

pre 3 godine

Ajmo majstore, po prsten, pa nek pričaju šta hoće posle. Igraš finale konkurencije sa zadnjim glavnim. Pobedi to i nebo ti je granica!

Neko

pre 3 godine

Smesni su...
Ko je gledao po YouTube Nba "analiticare", video je kolike su neznalice...sta tek reci za prvi tim, ili MVP(mada je to reg deo sez).
U prbom timu AD je na mestu centra, komedija od turbo folk Amerike.

DelijaMomak

pre 3 godine

Ajmo majstore, po prsten, pa nek pričaju šta hoće posle. Igraš finale konkurencije sa zadnjim glavnim. Pobedi to i nebo ti je granica!

Neko

pre 3 godine

Smesni su...
Ko je gledao po YouTube Nba "analiticare", video je kolike su neznalice...sta tek reci za prvi tim, ili MVP(mada je to reg deo sez).
U prbom timu AD je na mestu centra, komedija od turbo folk Amerike.

DELIJA89

pre 3 godine

Ispade da je jokic jedva bolji od siakama a gori od CP, KL, Lilarda. Uz duzno postovanje njima, Jokic igra svoje najbolje kad treba ekipi, a ovima maksimum je gori od Jokicevog, uostalom videoi smo kako je ok odigrao play off a kako bilo koji od njih do sad.

Mare

pre 3 godine

MVP neophodne kvalifikacije:

Sut za tri: Ne
Šut za dva: Ne
Sl. bacanja: Ne
Pravi korake: često
Prodor i zakucavanja: Da (pod uslovom da ne odbrane)
Čini saigrače boljim: Ne

Marko

pre 3 godine

Iskreno iznenadjen sam(ne previse) s obzirm da su ga svi glavni novinari tamo stavljali u top 5...
Ali realno Amri se loze na statistiku, a Jokic je uzasno nesebican i on u utakmicama protiv slabijih ekipa sutne 5 puta i ide na klupu...to tako ne funkcionise u NBA moras da juris svojih 28/10/8 svaku utakmicu.. Jokic placa ceh toga sto je previse nesebican i nema ego, kazem u zivotu je sve balans moras malo i sebe da gledas.
Tako da nisam previse iznenadjen..

drmr

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

Sta pricas ti? Pa Grk je MVP, Slovenac četvrti, Srbin deveti. U ligi u kojoj 90 posto igrača čine Ameri, trojica balkanaca su u top 10.

Smeh

pre 3 godine

Besmislena nagrada ali napisati "tek 9"? Od toliko vrhunskih igrača on je "tek 9". Podsetnik, Jokić je bio 41. pik. Niti bi trebao da bude ovde a kamoli da bude nosilac neke ekipe. Čuj "tek 9".

aco

pre 3 godine

1. Леброн
2. Дејвис
3. Јокић
4. Дончић
5. Кавај
6. Jaнис....
Треба плеј-оф узети у обзир, а регуларни део је мање битан.

neca

pre 3 godine

"Kada najbolji igrač tima ne brine o sebi zbog dobrobiti ekipe, to šalje poruku ostalima"
Lebron o Jokiću... Posle ovakvog mišljenja te neke titule nisu ni važne.
Sportski pozdrav svima

Др.Уги

pre 3 godine

@
Zasluzeno.Centar koji ne igra odbranu i ne zna da zakuca ni nije za bolje
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 21:00)

Важно да ти знаш најбоље и да си из Лознице. Ако си...

mr

pre 3 godine

Zasluzeno.Centar koji ne igra odbranu i ne zna da zakuca ni nije za bolje
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 21:00)

Па да зна да закуца добио би уговор можда на неких 160 милиона долара, а тренутно око 140. А ти? Јел ти нешто знаш да радиш или планираш цео живот да живиш од ботовања? И програмери су потрошна роба, а ви ботови нисте чак ни за удицу.

ica luben

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

MVP je crni grk :)

WillyWonka

pre 3 godine

Realno, Jokiću je u sezoni trebalo puno vremena da počne igrati i to ga je koštalo boljeg plasmana. Meni samo nije jasno otkud CP ispred njega, ostalo je OK. Ali u suštini, u ovom trenutku nebitno.
Liga je pogriješila što se ovoliko čekalo na rezultate, trebali su ovo objaviti pred početak play offa, ovako je već deplasirano. Čudno mi je da neki ovdje ne znaju da je ovo nagrada isključivo za regularni dio sezone. I da, Janis je zaslužio, njegov tim je imao najbolji omjer i on je cijelu sezonu igrao na visokom nivou. Ali stvarno kasne sa ovim, jako kasne.

Kapitalizam

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (CC BY 3.0) (Si, 18. septembar 2020 20:59)


A Janis je Amerikanac???

Jaki

pre 3 godine

Ono što se da primetit jeste to da su čak tri evropljanina u istom rangu kao američki superstarovi. Dok je jedan drugi put na prvom mestu. Što nije bio slučaj prethodnih godina. Evropljani nikad nisu imali već uticaj u NBA. Tri evropljanina su prve zvezde svojih timova, Jokić, Dončić, Janis. Jokiću može samo da se čestita što je u tom društvu.

zhol

pre 3 godine

Pa ok, u pitanju je nagrada koja se odnosi na regularni deo sezone, tu moze svasta da se raspravlja. Ali od ovih sto su ispred njega, samo Lebron i Dejvis igraju i dalje plejof, a verujem da bi svi ti koji su ispred, a ispali su, rado menjali svoju poziciju na toj listi za priliku da budu u finalu svoje konferencije. Najbitnije tek dolazi :)

ацос

pre 3 godine

Грк је показао на Светском првенству и две године у плејофу да није способан за велике домете. Једноставно за нешто веће нису довољне само физикалије, јер без шута и интелигенције тешко да може бити добар за екипу иако имаш поред себе још врхунских играча. Јокић је већ друга прича али мислим да то њега и не занима. Чекамо на прстен да се свима попиша по признањима.

ballamy

pre 3 godine

Bolju motivaciju Jokić pred duel sa Lejkersima nisu mogli da mu daju, kad god su ga ti stručnjaci kritikovali, bata Jokić je rezvalio.

grk

pre 3 godine

Janis je Grk.

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

Borkes

pre 3 godine

Smesno. Najbolji igrac, najjace lige na svetu ispao u polifinalu konferencije. Prosle godine ispao u finalu. Lako je u regularnom delu protiv smesnih ekipa sa istoka nabijati statistiku. Gde je kad se igra tvrdo, kad je play off?

Western Devil

pre 3 godine

Cekaj bre, "tek deveti"? U najjacoj ligi na svetu? Jeste li vi 9. portal na svetu? Jel bilo ko od nas u bilo cemu 9. na svetu? Izgleda da smo 9. ili jace samo u samoobmanjivanju i teorijama zavere, kao Jokic je trebalo da bude top 3 ali je "tek 9."

Naravno, on vredi vise od 9. mesta, ali ne po NBA parametrima.

Obratite paznju, Klipersi sedma, dodaje na tacni lopte Herisu, Kregu, Grentu, ovi postignu lak kos, naloze se, istrce nazad i dok ih jos "drzi" adrenalin od kosa u tako velikoj utakmici igraju odbranu zivota i tako u talasima --> 20 razlike za 15 minuta. E to je Nikola. U onim RPG igricama on bi bio Paladin sa onim aurama ili tako nesto.

Sa druge strane Lejkersi imaju Lebrona koji je legenda, ali u podsvesti ce za svaki promasaj da razmisljaju kako ce da im cupa usi u svlacionici.

Marko

pre 3 godine

Mislim da je lista jako realna....Veliki je uspeh biti 9-ti u celoj Nba ligi...od centara je najbolje plasiran...Svi igraci iznad njega su imali realno bolje sezone-regularni deo...fale tu jos neki veliki igraci koji su propustili dobar deo sezone zbog povreda Curry, Irving,Embid, Durent....ali Jokara je realno u top 10-15 igraca lige vec dve godine sto je velika stvar..

Dragan Borca

pre 3 godine

Kris Pol i Lilard nemaju sta da traze ispred Jokica. Lilard ne bi ni usao u Plej Of da nije bilo korone. Realno u regularnom delu je bio sedmi. U Plej Of- u top 3 za sada.
I prosle godine su ga zakinuli
Trebao je biti treci, a ne cetvrti
Ali nebitno, vazno da se ppsteno pobiju sa Lejkersima pa sta bude

niko kao ja

pre 3 godine

Kad bi pobedio ove, verovatno bi bio medju prvih pet kandidata sledece godine, uprkos tome sto izgleda ko moj tata na terenu. Ustvari, taj njegov izled je verovatno i njegov najveci problem da postane MVP.
Sto se tice igre, car rastura. Sem sporih nogu u odbrani, nema ni jednu drugu ociglednu manu.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)
A ovaj Adekomutombo ili kako se već zove je Amerikanac, je l da?

SCG

pre 3 godine

pol i lilard ispred strasno...lebron,jokic,kavaj,doncic..igraci koji prave razliku,i sve rade,cine druge boljim..a onda dejvis,pa janis,i to janis kome bog dao strasne predispozicije,nevidjene,i zbog toga cak dominira,a decko sut najgori u nba,jer trojka i cetvorka treba da ubijaju sutem..skupis mu reket,nema ga,kao na svetskom,kao u evropi..

Aleks

pre 3 godine

Kapiram sve, opustenost i "kvarenje" statistike u nastavku pred plej-of...

Ali da Kris Pol i Lilard budu ispred Jokica, to ne kapiram...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jaran, 18. septembar 2020 21:00)

Imao je najbolju statistiku i to je to. Liga treba da dodeljuje i MVP priznanje za ceo plej of, to bi već imalo smisla. Dve MVP nagrade i svakom prema zasluzi.

Lilard i Jokić su za svoje ekipe važni kao i Janis za svoju i imaju odlične brojke, sramota je što nisu tik iza njega već su to igrači koji imaju mnooogo bolje saigrače (Lebron, Luka, Harden).

Goran

pre 3 godine

Ljudi! Ova nagrada se dodjeljuje za regularni dio prvenstva i Jokicevo mjesto je ok. Sjetite se kako je neozbiljno igrao na početku sezone!! Ali postoji i MVP za doigravanje sto je mnogo značajnije i tu je Jokic u najuzoj konkurenciji za nagradu! Ako uspiju izbaciti Lejkerse i plasirati se u finale onda Jokic ima najveće šanse da bude MVP doigravanja bez obzira da li pobjede ili izgube u finalu! Ako zgube od Lejkersa onda je MVP Le Bron!

mrkela

pre 3 godine

Koliko je bitno ovo priznanje najbolje pokazuje duel tadašnjeg MVP-ija Dejvida Robinsona i Olajdzuvona.Bukvalno ga je Hakim razneo u doigravanju.Izgledalo je kao da je Robinson amater a ne MVP.
A i sad se desila slična stvar. Bakse s MVP Janisom rasturi peti tim konferencije, sa praktično, jednom zvezdom u svom timu.Pa koji si ti MVP? Kad je najpotrebnije nema te.Ali eto, bitna je statistika, brojke i regularni deo sezone.Čim se stisne odbrana, Janis se uguši.Kao i na SP, gde su ispali od Brazila, koji ipak nije bio ni blizu kruga nekih favorita.

bmiles

pre 3 godine

Kakva bre lista,kakvi bakraci i o kojoj sezoni govorimo kad je ona "neregularna" jer se izgubila prednost domaceg terena igranjem u "mehuru",bez publike,izolovanost itd.Sezona je smesna kao i ceo ovaj PO.U pravu je Sekil,ekipe koje se pre naviknu na ovu apaticnu situaciju takmicenje bez prednosti domaceg terena bice sampion(izjavio odmah po odluci NBA o modelu igranja ostatka sezone).Na stranu to sto su "pogurali" Portlanda u odnosu na Finiksa i Memfisa na Zapadu.Misljenja sam da je eliminacijom Milvokija(najvise ostecen ovim "mehur" takmicenjem,ostao samo jedan favorit nakon senzacionalne pobede Denvera nad LAK.Sve cestitke za igru Majamija,koji uz Denver gaji timsku igru predvodjeni istinskom zvezdom u liku Batlera.Bar na papiru to su eventualni finalisti ovogodisnjeg sampionata,jedino ako Jokic i Marej nacine jos jedno iznenadjenje,a Bostonu se vrati povredjeni Hejvort.

panter pudlica

pre 3 godine

Ma nek bude i stoti, samo da odvede svoj tim do titule.
Posle nek slobodno bude glupo ovim američkim debilima, koji su ga konstantno omalovažavali...

Aleksa

pre 3 godine

Jokić je slabo počeo sezonu, a možemo da diskutujemo da li je zaslužio da se nađe ispred Pola i Lilarda. CP3 i Dejm jesu uveli Oklahomu i Portland u plejof ali je Jokić pokazao više ove sezone u periodu kada on počinje da igra - decembar-februar

Jaran

pre 3 godine

Aleks
Pricam u vezi Jokica, CP3 je statisticki ni 60% svog prajma i daleko od bilo kakve nagrade dok je Lilard jedva dovukao ekipu do plej-ofa. Ako se vodimo statistikom, Tre Jang je zasluzio i prvi NBA tim i top3 za MVP-a...

aco

pre 3 godine

1. Леброн
2. Дејвис
3. Јокић
4. Дончић
5. Кавај
6. Jaнис....
Треба плеј-оф узети у обзир, а регуларни део је мање битан.

bmiles

pre 3 godine

Kakva bre lista,kakvi bakraci i o kojoj sezoni govorimo kad je ona "neregularna" jer se izgubila prednost domaceg terena igranjem u "mehuru",bez publike,izolovanost itd.Sezona je smesna kao i ceo ovaj PO.U pravu je Sekil,ekipe koje se pre naviknu na ovu apaticnu situaciju takmicenje bez prednosti domaceg terena bice sampion(izjavio odmah po odluci NBA o modelu igranja ostatka sezone).Na stranu to sto su "pogurali" Portlanda u odnosu na Finiksa i Memfisa na Zapadu.Misljenja sam da je eliminacijom Milvokija(najvise ostecen ovim "mehur" takmicenjem,ostao samo jedan favorit nakon senzacionalne pobede Denvera nad LAK.Sve cestitke za igru Majamija,koji uz Denver gaji timsku igru predvodjeni istinskom zvezdom u liku Batlera.Bar na papiru to su eventualni finalisti ovogodisnjeg sampionata,jedino ako Jokic i Marej nacine jos jedno iznenadjenje,a Bostonu se vrati povredjeni Hejvort.

DelijaMomak

pre 3 godine

Ajmo majstore, po prsten, pa nek pričaju šta hoće posle. Igraš finale konkurencije sa zadnjim glavnim. Pobedi to i nebo ti je granica!

Neko

pre 3 godine

Smesni su...
Ko je gledao po YouTube Nba "analiticare", video je kolike su neznalice...sta tek reci za prvi tim, ili MVP(mada je to reg deo sez).
U prbom timu AD je na mestu centra, komedija od turbo folk Amerike.

DELIJA89

pre 3 godine

Ispade da je jokic jedva bolji od siakama a gori od CP, KL, Lilarda. Uz duzno postovanje njima, Jokic igra svoje najbolje kad treba ekipi, a ovima maksimum je gori od Jokicevog, uostalom videoi smo kako je ok odigrao play off a kako bilo koji od njih do sad.

Marko

pre 3 godine

Iskreno iznenadjen sam(ne previse) s obzirm da su ga svi glavni novinari tamo stavljali u top 5...
Ali realno Amri se loze na statistiku, a Jokic je uzasno nesebican i on u utakmicama protiv slabijih ekipa sutne 5 puta i ide na klupu...to tako ne funkcionise u NBA moras da juris svojih 28/10/8 svaku utakmicu.. Jokic placa ceh toga sto je previse nesebican i nema ego, kazem u zivotu je sve balans moras malo i sebe da gledas.
Tako da nisam previse iznenadjen..

Mare

pre 3 godine

MVP neophodne kvalifikacije:

Sut za tri: Ne
Šut za dva: Ne
Sl. bacanja: Ne
Pravi korake: često
Prodor i zakucavanja: Da (pod uslovom da ne odbrane)
Čini saigrače boljim: Ne

ацос

pre 3 godine

Грк је показао на Светском првенству и две године у плејофу да није способан за велике домете. Једноставно за нешто веће нису довољне само физикалије, јер без шута и интелигенције тешко да може бити добар за екипу иако имаш поред себе још врхунских играча. Јокић је већ друга прича али мислим да то њега и не занима. Чекамо на прстен да се свима попиша по признањима.

grk

pre 3 godine

Janis je Grk.

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

Aleks

pre 3 godine

Kapiram sve, opustenost i "kvarenje" statistike u nastavku pred plej-of...

Ali da Kris Pol i Lilard budu ispred Jokica, to ne kapiram...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jaran, 18. septembar 2020 21:00)

Imao je najbolju statistiku i to je to. Liga treba da dodeljuje i MVP priznanje za ceo plej of, to bi već imalo smisla. Dve MVP nagrade i svakom prema zasluzi.

Lilard i Jokić su za svoje ekipe važni kao i Janis za svoju i imaju odlične brojke, sramota je što nisu tik iza njega već su to igrači koji imaju mnooogo bolje saigrače (Lebron, Luka, Harden).

Borkes

pre 3 godine

Smesno. Najbolji igrac, najjace lige na svetu ispao u polifinalu konferencije. Prosle godine ispao u finalu. Lako je u regularnom delu protiv smesnih ekipa sa istoka nabijati statistiku. Gde je kad se igra tvrdo, kad je play off?

SCG

pre 3 godine

pol i lilard ispred strasno...lebron,jokic,kavaj,doncic..igraci koji prave razliku,i sve rade,cine druge boljim..a onda dejvis,pa janis,i to janis kome bog dao strasne predispozicije,nevidjene,i zbog toga cak dominira,a decko sut najgori u nba,jer trojka i cetvorka treba da ubijaju sutem..skupis mu reket,nema ga,kao na svetskom,kao u evropi..

Др.Уги

pre 3 godine

@
Zasluzeno.Centar koji ne igra odbranu i ne zna da zakuca ni nije za bolje
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 21:00)

Важно да ти знаш најбоље и да си из Лознице. Ако си...

ballamy

pre 3 godine

Bolju motivaciju Jokić pred duel sa Lejkersima nisu mogli da mu daju, kad god su ga ti stručnjaci kritikovali, bata Jokić je rezvalio.

niko kao ja

pre 3 godine

Kad bi pobedio ove, verovatno bi bio medju prvih pet kandidata sledece godine, uprkos tome sto izgleda ko moj tata na terenu. Ustvari, taj njegov izled je verovatno i njegov najveci problem da postane MVP.
Sto se tice igre, car rastura. Sem sporih nogu u odbrani, nema ni jednu drugu ociglednu manu.

Aleksa

pre 3 godine

Jokić je slabo počeo sezonu, a možemo da diskutujemo da li je zaslužio da se nađe ispred Pola i Lilarda. CP3 i Dejm jesu uveli Oklahomu i Portland u plejof ali je Jokić pokazao više ove sezone u periodu kada on počinje da igra - decembar-februar

mr

pre 3 godine

Zasluzeno.Centar koji ne igra odbranu i ne zna da zakuca ni nije za bolje
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 21:00)

Па да зна да закуца добио би уговор можда на неких 160 милиона долара, а тренутно око 140. А ти? Јел ти нешто знаш да радиш или планираш цео живот да живиш од ботовања? И програмери су потрошна роба, а ви ботови нисте чак ни за удицу.

Goran

pre 3 godine

Ljudi! Ova nagrada se dodjeljuje za regularni dio prvenstva i Jokicevo mjesto je ok. Sjetite se kako je neozbiljno igrao na početku sezone!! Ali postoji i MVP za doigravanje sto je mnogo značajnije i tu je Jokic u najuzoj konkurenciji za nagradu! Ako uspiju izbaciti Lejkerse i plasirati se u finale onda Jokic ima najveće šanse da bude MVP doigravanja bez obzira da li pobjede ili izgube u finalu! Ako zgube od Lejkersa onda je MVP Le Bron!

Smeh

pre 3 godine

Besmislena nagrada ali napisati "tek 9"? Od toliko vrhunskih igrača on je "tek 9". Podsetnik, Jokić je bio 41. pik. Niti bi trebao da bude ovde a kamoli da bude nosilac neke ekipe. Čuj "tek 9".

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)
A ovaj Adekomutombo ili kako se već zove je Amerikanac, je l da?

Marko

pre 3 godine

Mislim da je lista jako realna....Veliki je uspeh biti 9-ti u celoj Nba ligi...od centara je najbolje plasiran...Svi igraci iznad njega su imali realno bolje sezone-regularni deo...fale tu jos neki veliki igraci koji su propustili dobar deo sezone zbog povreda Curry, Irving,Embid, Durent....ali Jokara je realno u top 10-15 igraca lige vec dve godine sto je velika stvar..

panter pudlica

pre 3 godine

Ma nek bude i stoti, samo da odvede svoj tim do titule.
Posle nek slobodno bude glupo ovim američkim debilima, koji su ga konstantno omalovažavali...

Jaran

pre 3 godine

Aleks
Pricam u vezi Jokica, CP3 je statisticki ni 60% svog prajma i daleko od bilo kakve nagrade dok je Lilard jedva dovukao ekipu do plej-ofa. Ako se vodimo statistikom, Tre Jang je zasluzio i prvi NBA tim i top3 za MVP-a...

mrkela

pre 3 godine

Koliko je bitno ovo priznanje najbolje pokazuje duel tadašnjeg MVP-ija Dejvida Robinsona i Olajdzuvona.Bukvalno ga je Hakim razneo u doigravanju.Izgledalo je kao da je Robinson amater a ne MVP.
A i sad se desila slična stvar. Bakse s MVP Janisom rasturi peti tim konferencije, sa praktično, jednom zvezdom u svom timu.Pa koji si ti MVP? Kad je najpotrebnije nema te.Ali eto, bitna je statistika, brojke i regularni deo sezone.Čim se stisne odbrana, Janis se uguši.Kao i na SP, gde su ispali od Brazila, koji ipak nije bio ni blizu kruga nekih favorita.

ica luben

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

MVP je crni grk :)

zhol

pre 3 godine

Pa ok, u pitanju je nagrada koja se odnosi na regularni deo sezone, tu moze svasta da se raspravlja. Ali od ovih sto su ispred njega, samo Lebron i Dejvis igraju i dalje plejof, a verujem da bi svi ti koji su ispred, a ispali su, rado menjali svoju poziciju na toj listi za priliku da budu u finalu svoje konferencije. Najbitnije tek dolazi :)

Kapitalizam

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (CC BY 3.0) (Si, 18. septembar 2020 20:59)


A Janis je Amerikanac???

Dragan Borca

pre 3 godine

Kris Pol i Lilard nemaju sta da traze ispred Jokica. Lilard ne bi ni usao u Plej Of da nije bilo korone. Realno u regularnom delu je bio sedmi. U Plej Of- u top 3 za sada.
I prosle godine su ga zakinuli
Trebao je biti treci, a ne cetvrti
Ali nebitno, vazno da se ppsteno pobiju sa Lejkersima pa sta bude

Jaki

pre 3 godine

Ono što se da primetit jeste to da su čak tri evropljanina u istom rangu kao američki superstarovi. Dok je jedan drugi put na prvom mestu. Što nije bio slučaj prethodnih godina. Evropljani nikad nisu imali već uticaj u NBA. Tri evropljanina su prve zvezde svojih timova, Jokić, Dončić, Janis. Jokiću može samo da se čestita što je u tom društvu.

drmr

pre 3 godine

Za takav uspeh u Americi moras biti Amerikanac. To je pitanje nacionalnog ponosa. Za njih, niko ne moze biti ni priblizno dobar kao oni.
(Si, 18. septembar 2020 20:59)

Sta pricas ti? Pa Grk je MVP, Slovenac četvrti, Srbin deveti. U ligi u kojoj 90 posto igrača čine Ameri, trojica balkanaca su u top 10.

neca

pre 3 godine

"Kada najbolji igrač tima ne brine o sebi zbog dobrobiti ekipe, to šalje poruku ostalima"
Lebron o Jokiću... Posle ovakvog mišljenja te neke titule nisu ni važne.
Sportski pozdrav svima

WillyWonka

pre 3 godine

Realno, Jokiću je u sezoni trebalo puno vremena da počne igrati i to ga je koštalo boljeg plasmana. Meni samo nije jasno otkud CP ispred njega, ostalo je OK. Ali u suštini, u ovom trenutku nebitno.
Liga je pogriješila što se ovoliko čekalo na rezultate, trebali su ovo objaviti pred početak play offa, ovako je već deplasirano. Čudno mi je da neki ovdje ne znaju da je ovo nagrada isključivo za regularni dio sezone. I da, Janis je zaslužio, njegov tim je imao najbolji omjer i on je cijelu sezonu igrao na visokom nivou. Ali stvarno kasne sa ovim, jako kasne.

Western Devil

pre 3 godine

Cekaj bre, "tek deveti"? U najjacoj ligi na svetu? Jeste li vi 9. portal na svetu? Jel bilo ko od nas u bilo cemu 9. na svetu? Izgleda da smo 9. ili jace samo u samoobmanjivanju i teorijama zavere, kao Jokic je trebalo da bude top 3 ali je "tek 9."

Naravno, on vredi vise od 9. mesta, ali ne po NBA parametrima.

Obratite paznju, Klipersi sedma, dodaje na tacni lopte Herisu, Kregu, Grentu, ovi postignu lak kos, naloze se, istrce nazad i dok ih jos "drzi" adrenalin od kosa u tako velikoj utakmici igraju odbranu zivota i tako u talasima --> 20 razlike za 15 minuta. E to je Nikola. U onim RPG igricama on bi bio Paladin sa onim aurama ili tako nesto.

Sa druge strane Lejkersi imaju Lebrona koji je legenda, ali u podsvesti ce za svaki promasaj da razmisljaju kako ce da im cupa usi u svlacionici.