Petak, 18.09.2020.

09:30

Nagetsi imaju plan za Lejkerse: Tražili smo od NBA da odmah gubimo 3-1

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun najavio je duel finala zapadne konferencije protiv Los Anđeles Lejkersa.

Izvor: LN

Nagetsi imaju plan za Lejkerse: Tražili smo od NBA da odmah gubimo 3-1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 3 godine

Denver da.. Pojaca.. Odbranu.. Ima.. Velike.. Sanse.. Za.. Prolaz.. Sigurno.. Drugo.. Velika.. Kradja.. Sudija.. Lejkersi to.. Naravno.. Iskoristili.. Dosta izjednacene.. Ekipe.. Ali.. Videcemo.. Dominacije uopste nije bilo.. Mozda.. Sudija.. Ali.. Lejkersa.. Sigurno.. Nije

JLZ

pre 3 godine

Na žalost, sudije će pogurati i progurati LA Fakerse u finale, samo zbog gledanosti, Le Flopa i naravno para. Tony la fakers burza je svirao burazerski. Denver je već načinio materijalnu štetu ligi jer su izbacili la kliterse, i uništili cele godine najavljivan spektakl bitku za LA! Neće im biti omogućeno da unište i la Fakerse i to je to!

eto

pre 3 godine

Lebron nije timski igrač i to zna svako ko je ikada igrao timski sport.
On igra za sebe i svoju popularnost, a saigrače (pa čak i trenere i upravu) menja kako mu je volja.

znanje-imanje

pre 3 godine

@Masariko
Moram da se ne složim ni sa tvojim odličnim ni sa @Kikujiro odličnim komentarom. Denver pobeđuje ne uprkos toga nego pomoću toga. Oni su u internoj harmoniji svoje disharmonije. I naravno tu je faktor godina u spregu sa planinskim domom tj. izgradnjom veće količine mini-krvnih sudova tako da u finišu maratona imaju bolju oksigenaciju i mlečne kiselnie eliminaciju.
Tako da oni prvo igraju svoju disharmoniju i nebulozu - koju je @Kikujiro dobro opisao - a posle kada protivnici krenu u kolaps oni mogu da plasiraju i mentalno i sa loptom fore na koju su, sada već višegodišnje, harmonizovali svoju nebulozu. Pošto su i Lejkersi i bitno bolji i bitno stariji šanse Denvera su opet dobre.

samael

pre 3 godine

Svi podcjenjuju i ismijavaju Jokicevu fizicku spremu, a ja se mogu kladiti da bi Jokic obrisao patos sa bilo kojim NBA igracem kada bi se posibali jedan na jedan. Jokic je nesto poput Ruiza koji je nokautirao Dzosuu(izgleda debel i nezgrapan, a ustvari sama sila od covjeka). Ima jedan video na ju tjubu, mislim da je to onaj Krauder iz Majamija(ili kako se vec zove), zaletio se on nesto kao na Jokica, kad je Jokic krenuo na njega, ja sam pomislio: "Ovaj je gotov". Jednostavno Jokic je sama sila od covjeka, tako da taj njegov izgled samo zavarava, a on ustvari jak ko bik.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (blic, 18. septembar 2020 11:27)

Naravno, Jokic je preruseni Hulk. On je najaci covek koji je igrao u NBA.
Vidis kako mu posle svakog kontakta ostaju modrice, to je zato sto je mnogo jak. Sreca za Sheka sto ne igra danas, uneo bi ga Jokic u kos.
Kako samo skace, zakucava, udara banane. Stravicno snazan, nevidjeno inteligentan, lep, dobar, ne znam sta jos....
Mislim stvarno, sta jos?

aleksandar

pre 3 godine

Pobediće Lakersi u 5. Iscrpeo se Denver, nažalost. Navijao sma za njih protiv Klipersa, naravno, ali realno Klipersi su jedini koji su mogli bez problema da izbace Lakerse.

Neko tamo

pre 3 godine

Jedan bitan, možda i ključni faktor će biti sudijski kriterijum. Pri tome ne mislim nužno na otvoreno navlačenje za Lejkerse, već na to koliko će se grublja igra tolerisati.
Howard je jak i iskusan i moći će poprilično da namuči, pa čak i izlema Nikolu u odbrani ako mu sudije to dozvole. McGee neće imati neku veću ulogu osim da igra grubu odbranu na Jokiću dok se Howard odmara, ne bi li ga izmorili i izbacili iz ritma.
Dejvis će ga najverovatnije čuvati samo u 4/4.

Bocko

pre 3 godine

Prvo da kazem da sam svim srcem uz Denver i Jokica. Na bekovskim i centarskim pozicijama je cak Denver u prednosti, ali bojim se da nemaju lek za Lebrona. Ako ga cuvaju Grant i Krejg, Denver je slabiji u napadu, a ako igra MPJ, odbrambena katastrofa u najavi, jer se momak u odbrani nije snalazio ni protiv daleko slabijih igraca od LBJ. Cak mislim da Porter moze da igra samo dok je Lebron na klupi. Dalje, Dejvis ce verovatno cuvati Jokica, ali mislim da ce njega cuvati Milsap, vazno je da Heris nastavi da sutira kao u prethodne dve utakmice .Daleko vece iskustvo ( pre svega Dzejmsa ) moze da presudi, ali ja se ipak nadam da Denver moze do trijumfa.

Stradivari

pre 3 godine

Ivkee, 18. septembar 2020 11:44

Sve si napisao dobro za Lebrona, jedino nisi da ima luzerski mentalitet i da na kraju gubi. Cinjenice

Kikujiro

pre 3 godine

Sva sudbinska karmička logika kao susret akcije i reakcije daje zaključak da Denver ne može nikako da pobedi kandidata br.1 za titulu, to bi već bilo kosmičko samo-uništenje, a šanse da da će Blue Arrow da manifestuje iz sebe Isusa a Big Honey Elvisa i Sinatru su toliko nevidljive da je jedina šansa da ih pronadjete ako su u vašem istraživačkom timu Šerloka Holms, Dr. Temperance Bones i naravno Dalai Lama.

Zaustaviti točak očigledne sportske sudbine i promeniti već unapred ispisani hod košarkaške istorije, da li vam stvarno Denver izgleda da su oni baš ti Heroji koji mogu da izazovu košarkaški zemljotres koji praktično niko ne želi - izuzev nekoliko iskreno naivnih košarkaških i životnih romantičara, ne gospodo, ne, to je iluzija koja uvek ostaje iluzijom.

4 - 0 Lejkersi, bilo koji drugačiji rezultat je čudno čudo nad čudesima.

Aleks

pre 3 godine

Mutimir

Ja gledala emisiju sa S.A. Smithom , tj. intervju. Dame analizirao u 3 minuta bolje nego svi oni "analitičari" sa ESPN-a. Mada mislim da tipa Šek i Barkli takođe znaju sve to, nego moraju da izigravaju klovnove za pare... Koga mrzi da gleda rekao je kako je ipak očekivao da Klipersi prođu i da, bez namere da potceni Denver, ipak blagu prednost daje LAL. Na pitanje da li veća prevaga u seriji može da bude AD ili LBJ odgovorio je svakako LBJ. Dosta toga lepog je rekao o Jokiću i njegovoj igri, a onda ga je SAS pitao kao bez namere da uvredim, ali taj dečko ne može ni da skoči, a nezaustavljiv je. Šta je to u njemu pa niko ne može da ga čuva? Dame je rekao zato što se ne oslanja na atleticizam, razmišlja o igri ("he thinks the game"), uvek ima rešenje, sjajno čita igru.

Mogli bi još češće da zovu neke igrače da komentarišu, mnogo bolje nego da se ovi "analitičari" svađaju celu emisiju.

Masariko

pre 3 godine

(Kikujiro, 18. septembar 2020)

Jedan od najboljih komentara. A zanimljivo je da je sve ovo što je momak napisao većim delom tačno, ali da Denver i uprkos svemu tome pobeđuje. :))

gospodin Belopoljanski

pre 3 godine

u košarci sam već 37 godina(selektor kadetske reprezentacije Slovačke), i sa moje tačke gledišta ovaj meč će odlučiti ko će povesti u ovoj seriji.

blic

pre 3 godine

Svi podcjenjuju i ismijavaju Jokicevu fizicku spremu, a ja se mogu kladiti da bi Jokic obrisao patos sa bilo kojim NBA igracem kada bi se posibali jedan na jedan. Jokic je nesto poput Ruiza koji je nokautirao Dzosuu(izgleda debel i nezgrapan, a ustvari sama sila od covjeka). Ima jedan video na ju tjubu, mislim da je to onaj Krauder iz Majamija(ili kako se vec zove), zaletio se on nesto kao na Jokica, kad je Jokic krenuo na njega, ja sam pomislio: "Ovaj je gotov". Jednostavno Jokic je sama sila od covjeka, tako da taj njegov izgled samo zavarava, a on ustvari jak ko bik.

Lenor sensitive

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
- trener / sentimentalno konzervativni spiritualni propvednik, promašio profesiju
- jednog igrača lenjivca-spavalicu koji se spontano budi po nekim nerazumljivim unutrašnjim impulsima koje ni on sam ne može da razume a još mnanje da kontroliše
-jednog igrača emocionalno nestabilnu iskrenu paljevinu koja najbolje igra kada je polupovredjen, kada može da se žrtvuje i da udje u raspoloženje Isusa Hrista
-jednog igrača debitanta veštački isforsirano horor preterano željenu zvezdu u najavi, naivnog i izgubljenog u košarkaškom prostoru
-jednog igrača koji je na na izdisaju, kao riba na suvom koja diše samo ako mu par kapi kiše padne u grlo
-i grupu haotičnih igrača koji se baš trude da ih se primeti, koji stalno šta god dobro da urade poništavjau nečim lošim, kokoške koje mogu dobro da kljucaju-kljucaju ali jaja previše retko daju
-uz to sva ekipa-organizacija Denvera se sada toliko sektaški (Sathya Sai Baba stajling) opušteno smeje i raduje da su plakanje i tuga jedina sledeća moguća opcija koja će kao vrsta raspoloženja da ih obuzme, to je neminovnost koja nema alternativu drugačijeg završetka njihovog trenutnog duševnog stanja.

(Kikujiro, 18. septembar 2020 11:39)

Šta si ti dečko ovde napisao...

CarloNS

pre 3 godine

Maloun ce posle ovogodisnjeg playoffa postati omiljeni i najbolji trener ikada sirokim masama ovde, koji su ga do sada omalozavali. Medjutim, to tako kod nas ide. Preko noci zaboravimo ideale i prihvatimo nove, svaki uspeh ili popularnost dozivljavamo licno, vezujemo se za njega ne bi li vise vredeli.
ljudi su tako prestali da prate kosarku kao sport, igru, vec iskljucivo kao subjektivni idealizam. Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
...
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

Svugde je tako. Pogledaj forum bilo kojeg NBA tima kad izgubi utakmicu. Na Denverovom forumu Meloun je već 100 puta prežaljen. Riversa mrzi pola LA. To je normalno ponašanje navijača. Američki mediji zbog jedne utakmice u stanju su da nekog skuju u zvezde ili da mu potope karijeru.

Hajduk

pre 3 godine

Zato kao bivsi sportista ne pratim vise sport, jer je igra iscezla, umrla, a ostali samo roboti, kako na terenu tako i na tribinama.
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

Burazeru, zaprati ti bar malo Jokića, malo i Boston-Majami, što da ne, pa se onda vrati da prišeš o iščezavanju, umiranju i robotima ako ti nije glupo.

M.R.

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
(Kikujiro, 18. septembar 2020 11:39)

- Četiri pobede protiv Jute i četiri pobede protiv Klipersa.

Ivkee

pre 3 godine

Ocekujem strasnu seriju. Nagetsi moraju biti na gornjoj granici svojih mogucnosti, koliko je to izvodljivo, posle onakve 2 prethodne serije videcemo. Lejkersi su daleko iskusnija ekipa, to je veoma bitno. Dzordz i Kavaj zajedno ne vrede kao jedan Lebron kada dodje plej of, jednostavno taj covek celu sezonu igra na 50% mogucnosti, kada dodje plej of, jednostavno postane zver, vodi celu ekipu, neverovatan timski igrac, vodja. Jokic puno podseca na njega po tome, ali je puno mladji. Veliki sam navijac Nagetsa u ovoj seriji, ali potrebno je puno toga da se desi da bi prosli, jer Lebron retko gubi ovakve utakmice, covek je onakav Klivlend dovodio u borbu za pehar, neverovatno, mada svasta smo do sada videli, ostaje nam da verujemo.

sasa the red baron

pre 3 godine

TOP 4...

Ovo su kosarkaske pulufinalne utakmice sveta.Ovo su top 4 tima sveta.I ima i ovde favorita,ali tvrditi da su ostali bez sanse je naivno...
Nuggets-i imaju priliku za finale, i to znaju i oni i Lakersi...

Zvonko

pre 3 godine

Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
...
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

U pravu si, ali tu postoji jos jedna mnogo vaznija stvar. A to je da su i Jokic i Djokovic veoma bliski sadasnjoj vlasti, zato se od njih prave idoli i bozanstva.

Kikujiro

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
- trener / sentimentalno konzervativni spiritualni propvednik, promašio profesiju
- jednog igrača lenjivca-spavalicu koji se spontano budi po nekim nerazumljivim unutrašnjim impulsima koje ni on sam ne može da razume a još mnanje da kontroliše
-jednog igrača emocionalno nestabilnu iskrenu paljevinu koja najbolje igra kada je polupovredjen, kada može da se žrtvuje i da udje u raspoloženje Isusa Hrista
-jednog igrača debitanta veštački isforsirano horor preterano željenu zvezdu u najavi, naivnog i izgubljenog u košarkaškom prostoru
-jednog igrača koji je na na izdisaju, kao riba na suvom koja diše samo ako mu par kapi kiše padne u grlo
-i grupu haotičnih igrača koji se baš trude da ih se primeti, koji stalno šta god dobro da urade poništavjau nečim lošim, kokoške koje mogu dobro da kljucaju-kljucaju ali jaja previše retko daju
-uz to sva ekipa-organizacija Denvera se sada toliko sektaški (Sathya Sai Baba stajling) opušteno smeje i raduje da su plakanje i tuga jedina sledeća moguća opcija koja će kao vrsta raspoloženja da ih obuzme, to je neminovnost koja nema alternativu drugačijeg završetka njihovog trenutnog duševnog stanja.

stef

pre 3 godine

Dobijaju ovo Nageci, Marej se konacno skroz oslobodio, jednostavno Denver je mnogo mladja i poletnija ekipa od Lejkersa. Jokic ce svoje isporuciti sigurno, ja za Jokica ne brinem nimalo, kljuc je Marej, a videli smo sta je Marej uradio Klipersima u zadnje 2-3 utakmice. Znaci oslobodio se, vezao je 2-3 dobra meca, ako nastavi i dalje tako, Denveru onda ozbiljno rastu sanse.

Mare

pre 3 godine

Ne odgovaraju im Lejkersi. Lejkersi u 4 ili 5, najmanja verovatnoća u 6. Navijam i ja i većina naših za Denver, ali nemaju šansu, jer su totalno drugačija ekipa od Klipersa. Zubac i Herold u odbrani, a pre svega u napadu, ne mogu da se porede sa oružjem Lejkersa, a Lebrona nema ko da čuva, Milsap prespor, Heris ne može fizički, a Grant će verovatno jedini moći i uvek će zarađivati dosta faulova i onda posle njega Denver nema koga da stavi na Lebrona. I naravno, tu je i potcenjeni Rondo...

ДрашкоРС

pre 3 godine

Stavite kucu na Lejkerse, nema greske. Ja sam vec stavio na Kliperse u prosloj rundi.
(beskucnik, 18. septembar 2020 09:36)

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
Браво краљу... натјера ми сузе на очи...

Hogar

pre 3 godine

Biće jokari tesko protiv sek onila na ovom mecu..
(miloš obilić, 18. septembar 2020 09:43)
Staviće Jokara Šeka u džep a kako će sa Medžik Džonsonom????

samael

pre 3 godine

Maloun ce posle ovogodisnjeg playoffa postati omiljeni i najbolji trener ikada sirokim masama ovde, koji su ga do sada omalozavali. Medjutim, to tako kod nas ide. Preko noci zaboravimo ideale i prihvatimo nove, svaki uspeh ili popularnost dozivljavamo licno, vezujemo se za njega ne bi li vise vredeli.
ljudi su tako prestali da prate kosarku kao sport, igru, vec iskljucivo kao subjektivni idealizam. Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
Ako se setimo Kingsa, za koje smo nekada svi navijali, vidimo bitnu razliku izmedju navijanja i velicanja. Ko je toliko pisao o Divcu, Pedji na komentarima u superlativima? Ljudi su gledali i voleli kosarku Kingsa, naravno zbog Vlada i Pedje, ali kosarku, igru.
Ovde imamo jednu jezivu euforiju obozavanja idola, koju stvara ugnjetavani talog drustva sa svim svojim frustracijama i patoloskim kompleksima.
Moze se osetiti snazno prisustvo Niceovog nihilizma, drustva koje je dozivelo veliki kulturolosko-moralni razor u svim svojim stanicama i ispoljava to kroz svaku poru, govor u kom ne postoji zdrava kritika, nista osim divljenja i zaslepljenosti.
Zato kao bivsi sportista ne pratim vise sport, jer je igra iscezla, umrla, a ostali samo roboti, kako na terenu tako i na tribinama.

Smeh

pre 3 godine

Neka dodaju i da gube na poluvremenu pete utakmice barem 15 razlike. Neka im daju i 20 razlike. Kada je bal, neka je bal. Samo da se Meloun ne vrati šablonskim izmenama gde svi imaju odredjenu minutažu bez obzira na rezultat.

kalcokera i trokorak bili

pre 3 godine

Mnogo gotivan lik Meloun! kao trener mora jos da napravi korak napred, ali kao covek je ljudina, ko bi dosao iz SAD u jednu Srbiju da provede vreme sa svojim igracem i njegovom porodicom, ljudina!
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 09:34)

nisi razmisljao o procentu

Goran Loznica

pre 3 godine

Mnogo gotivan lik Meloun! kao trener mora jos da napravi korak napred, ali kao covek je ljudina, ko bi dosao iz SAD u jednu Srbiju da provede vreme sa svojim igracem i njegovom porodicom, ljudina!

Mutimir

pre 3 godine

Lakersi ne krecu tako furiozno kao Utah i Clippersi. Njih se više treba pribojavati kada se serija zahukta. Pre očekujem 2-2 nego 1-3. Posle toga će verovatno zavisti od nadahnuća Nuggetsa i od toga koliko još energije imaju.

Inače, lep opis Jokića od strane Lilarda juče. Evo linka: https://m.youtube.com/watch?v=6URmyQ9Mrc4

Иван

pre 3 godine

Има и Денвер своје адуте.

1. Млађи су. Више им одговара густ распоред утакмица, а осим тога, њихов ритам и дуга клупа сламају противника. Клиперси су били уморни после полувремена с њима.

2. Не играју само два играча. Мада ће вероватно у сваком тренутку бити на терену бар један од двојца Леброн-Дејвис, и њима ће требати помоћ саиграча. Поготово што Леброн има 36 година, а Дејвис није вођа, а у минутима без Леброна мораће то да буде ако Нагетси уштопуји Ронда (што није неизводљиво).

3. Лејкерси су још увек тигар од папира. Леброн још није покорио Запад. На Истоку има добрих екипа, али то су све били пре свега жилави тимови, који нису ипак имали шансе против њега. На Западу су били, и још су, сви играчи који могу наудити Џејмсу, и мада се њему ове године доста тога поклопило (скраћена сезона, није се уморио, избегао те конкурентске суперзвезде), тек ћемо видети колико ови Лејкерси заиста вреде.

4. Кључни играч серије ипак ће бити Јокић. Уколико он буде "испоручивао" као и обично, Денвер је у предности. Мареју ће бити лакше него против Клиперса, Портер, Грент, Милсеп и Херис ће уз овај моментум који су стекли шутерски бити још мање у грчу. Остаје да се види колико ће времена требати Николи да пронађе кључ за Лејкерсе у нападу. Буде ли га нашао прекасно, Нагетси неће успети.

Goran Loznica

pre 3 godine

Mnogo gotivan lik Meloun! kao trener mora jos da napravi korak napred, ali kao covek je ljudina, ko bi dosao iz SAD u jednu Srbiju da provede vreme sa svojim igracem i njegovom porodicom, ljudina!

ДрашкоРС

pre 3 godine

Stavite kucu na Lejkerse, nema greske. Ja sam vec stavio na Kliperse u prosloj rundi.
(beskucnik, 18. septembar 2020 09:36)

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
Браво краљу... натјера ми сузе на очи...

Иван

pre 3 godine

Има и Денвер своје адуте.

1. Млађи су. Више им одговара густ распоред утакмица, а осим тога, њихов ритам и дуга клупа сламају противника. Клиперси су били уморни после полувремена с њима.

2. Не играју само два играча. Мада ће вероватно у сваком тренутку бити на терену бар један од двојца Леброн-Дејвис, и њима ће требати помоћ саиграча. Поготово што Леброн има 36 година, а Дејвис није вођа, а у минутима без Леброна мораће то да буде ако Нагетси уштопуји Ронда (што није неизводљиво).

3. Лејкерси су још увек тигар од папира. Леброн још није покорио Запад. На Истоку има добрих екипа, али то су све били пре свега жилави тимови, који нису ипак имали шансе против њега. На Западу су били, и још су, сви играчи који могу наудити Џејмсу, и мада се њему ове године доста тога поклопило (скраћена сезона, није се уморио, избегао те конкурентске суперзвезде), тек ћемо видети колико ови Лејкерси заиста вреде.

4. Кључни играч серије ипак ће бити Јокић. Уколико он буде "испоручивао" као и обично, Денвер је у предности. Мареју ће бити лакше него против Клиперса, Портер, Грент, Милсеп и Херис ће уз овај моментум који су стекли шутерски бити још мање у грчу. Остаје да се види колико ће времена требати Николи да пронађе кључ за Лејкерсе у нападу. Буде ли га нашао прекасно, Нагетси неће успети.

Hogar

pre 3 godine

Biće jokari tesko protiv sek onila na ovom mecu..
(miloš obilić, 18. septembar 2020 09:43)
Staviće Jokara Šeka u džep a kako će sa Medžik Džonsonom????

Mutimir

pre 3 godine

Lakersi ne krecu tako furiozno kao Utah i Clippersi. Njih se više treba pribojavati kada se serija zahukta. Pre očekujem 2-2 nego 1-3. Posle toga će verovatno zavisti od nadahnuća Nuggetsa i od toga koliko još energije imaju.

Inače, lep opis Jokića od strane Lilarda juče. Evo linka: https://m.youtube.com/watch?v=6URmyQ9Mrc4

Aleks

pre 3 godine

Mutimir

Ja gledala emisiju sa S.A. Smithom , tj. intervju. Dame analizirao u 3 minuta bolje nego svi oni "analitičari" sa ESPN-a. Mada mislim da tipa Šek i Barkli takođe znaju sve to, nego moraju da izigravaju klovnove za pare... Koga mrzi da gleda rekao je kako je ipak očekivao da Klipersi prođu i da, bez namere da potceni Denver, ipak blagu prednost daje LAL. Na pitanje da li veća prevaga u seriji može da bude AD ili LBJ odgovorio je svakako LBJ. Dosta toga lepog je rekao o Jokiću i njegovoj igri, a onda ga je SAS pitao kao bez namere da uvredim, ali taj dečko ne može ni da skoči, a nezaustavljiv je. Šta je to u njemu pa niko ne može da ga čuva? Dame je rekao zato što se ne oslanja na atleticizam, razmišlja o igri ("he thinks the game"), uvek ima rešenje, sjajno čita igru.

Mogli bi još češće da zovu neke igrače da komentarišu, mnogo bolje nego da se ovi "analitičari" svađaju celu emisiju.

Hajduk

pre 3 godine

Zato kao bivsi sportista ne pratim vise sport, jer je igra iscezla, umrla, a ostali samo roboti, kako na terenu tako i na tribinama.
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

Burazeru, zaprati ti bar malo Jokića, malo i Boston-Majami, što da ne, pa se onda vrati da prišeš o iščezavanju, umiranju i robotima ako ti nije glupo.

Lenor sensitive

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
- trener / sentimentalno konzervativni spiritualni propvednik, promašio profesiju
- jednog igrača lenjivca-spavalicu koji se spontano budi po nekim nerazumljivim unutrašnjim impulsima koje ni on sam ne može da razume a još mnanje da kontroliše
-jednog igrača emocionalno nestabilnu iskrenu paljevinu koja najbolje igra kada je polupovredjen, kada može da se žrtvuje i da udje u raspoloženje Isusa Hrista
-jednog igrača debitanta veštački isforsirano horor preterano željenu zvezdu u najavi, naivnog i izgubljenog u košarkaškom prostoru
-jednog igrača koji je na na izdisaju, kao riba na suvom koja diše samo ako mu par kapi kiše padne u grlo
-i grupu haotičnih igrača koji se baš trude da ih se primeti, koji stalno šta god dobro da urade poništavjau nečim lošim, kokoške koje mogu dobro da kljucaju-kljucaju ali jaja previše retko daju
-uz to sva ekipa-organizacija Denvera se sada toliko sektaški (Sathya Sai Baba stajling) opušteno smeje i raduje da su plakanje i tuga jedina sledeća moguća opcija koja će kao vrsta raspoloženja da ih obuzme, to je neminovnost koja nema alternativu drugačijeg završetka njihovog trenutnog duševnog stanja.

(Kikujiro, 18. septembar 2020 11:39)

Šta si ti dečko ovde napisao...

M.R.

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
(Kikujiro, 18. septembar 2020 11:39)

- Četiri pobede protiv Jute i četiri pobede protiv Klipersa.

Smeh

pre 3 godine

Neka dodaju i da gube na poluvremenu pete utakmice barem 15 razlike. Neka im daju i 20 razlike. Kada je bal, neka je bal. Samo da se Meloun ne vrati šablonskim izmenama gde svi imaju odredjenu minutažu bez obzira na rezultat.

blic

pre 3 godine

Svi podcjenjuju i ismijavaju Jokicevu fizicku spremu, a ja se mogu kladiti da bi Jokic obrisao patos sa bilo kojim NBA igracem kada bi se posibali jedan na jedan. Jokic je nesto poput Ruiza koji je nokautirao Dzosuu(izgleda debel i nezgrapan, a ustvari sama sila od covjeka). Ima jedan video na ju tjubu, mislim da je to onaj Krauder iz Majamija(ili kako se vec zove), zaletio se on nesto kao na Jokica, kad je Jokic krenuo na njega, ja sam pomislio: "Ovaj je gotov". Jednostavno Jokic je sama sila od covjeka, tako da taj njegov izgled samo zavarava, a on ustvari jak ko bik.

gospodin Belopoljanski

pre 3 godine

u košarci sam već 37 godina(selektor kadetske reprezentacije Slovačke), i sa moje tačke gledišta ovaj meč će odlučiti ko će povesti u ovoj seriji.

CarloNS

pre 3 godine

Maloun ce posle ovogodisnjeg playoffa postati omiljeni i najbolji trener ikada sirokim masama ovde, koji su ga do sada omalozavali. Medjutim, to tako kod nas ide. Preko noci zaboravimo ideale i prihvatimo nove, svaki uspeh ili popularnost dozivljavamo licno, vezujemo se za njega ne bi li vise vredeli.
ljudi su tako prestali da prate kosarku kao sport, igru, vec iskljucivo kao subjektivni idealizam. Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
...
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

Svugde je tako. Pogledaj forum bilo kojeg NBA tima kad izgubi utakmicu. Na Denverovom forumu Meloun je već 100 puta prežaljen. Riversa mrzi pola LA. To je normalno ponašanje navijača. Američki mediji zbog jedne utakmice u stanju su da nekog skuju u zvezde ili da mu potope karijeru.

sasa the red baron

pre 3 godine

TOP 4...

Ovo su kosarkaske pulufinalne utakmice sveta.Ovo su top 4 tima sveta.I ima i ovde favorita,ali tvrditi da su ostali bez sanse je naivno...
Nuggets-i imaju priliku za finale, i to znaju i oni i Lakersi...

stef

pre 3 godine

Dobijaju ovo Nageci, Marej se konacno skroz oslobodio, jednostavno Denver je mnogo mladja i poletnija ekipa od Lejkersa. Jokic ce svoje isporuciti sigurno, ja za Jokica ne brinem nimalo, kljuc je Marej, a videli smo sta je Marej uradio Klipersima u zadnje 2-3 utakmice. Znaci oslobodio se, vezao je 2-3 dobra meca, ako nastavi i dalje tako, Denveru onda ozbiljno rastu sanse.

samael

pre 3 godine

Maloun ce posle ovogodisnjeg playoffa postati omiljeni i najbolji trener ikada sirokim masama ovde, koji su ga do sada omalozavali. Medjutim, to tako kod nas ide. Preko noci zaboravimo ideale i prihvatimo nove, svaki uspeh ili popularnost dozivljavamo licno, vezujemo se za njega ne bi li vise vredeli.
ljudi su tako prestali da prate kosarku kao sport, igru, vec iskljucivo kao subjektivni idealizam. Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
Ako se setimo Kingsa, za koje smo nekada svi navijali, vidimo bitnu razliku izmedju navijanja i velicanja. Ko je toliko pisao o Divcu, Pedji na komentarima u superlativima? Ljudi su gledali i voleli kosarku Kingsa, naravno zbog Vlada i Pedje, ali kosarku, igru.
Ovde imamo jednu jezivu euforiju obozavanja idola, koju stvara ugnjetavani talog drustva sa svim svojim frustracijama i patoloskim kompleksima.
Moze se osetiti snazno prisustvo Niceovog nihilizma, drustva koje je dozivelo veliki kulturolosko-moralni razor u svim svojim stanicama i ispoljava to kroz svaku poru, govor u kom ne postoji zdrava kritika, nista osim divljenja i zaslepljenosti.
Zato kao bivsi sportista ne pratim vise sport, jer je igra iscezla, umrla, a ostali samo roboti, kako na terenu tako i na tribinama.

Mare

pre 3 godine

Ne odgovaraju im Lejkersi. Lejkersi u 4 ili 5, najmanja verovatnoća u 6. Navijam i ja i većina naših za Denver, ali nemaju šansu, jer su totalno drugačija ekipa od Klipersa. Zubac i Herold u odbrani, a pre svega u napadu, ne mogu da se porede sa oružjem Lejkersa, a Lebrona nema ko da čuva, Milsap prespor, Heris ne može fizički, a Grant će verovatno jedini moći i uvek će zarađivati dosta faulova i onda posle njega Denver nema koga da stavi na Lebrona. I naravno, tu je i potcenjeni Rondo...

Masariko

pre 3 godine

(Kikujiro, 18. septembar 2020)

Jedan od najboljih komentara. A zanimljivo je da je sve ovo što je momak napisao većim delom tačno, ali da Denver i uprkos svemu tome pobeđuje. :))

Neko tamo

pre 3 godine

Jedan bitan, možda i ključni faktor će biti sudijski kriterijum. Pri tome ne mislim nužno na otvoreno navlačenje za Lejkerse, već na to koliko će se grublja igra tolerisati.
Howard je jak i iskusan i moći će poprilično da namuči, pa čak i izlema Nikolu u odbrani ako mu sudije to dozvole. McGee neće imati neku veću ulogu osim da igra grubu odbranu na Jokiću dok se Howard odmara, ne bi li ga izmorili i izbacili iz ritma.
Dejvis će ga najverovatnije čuvati samo u 4/4.

Kikujiro

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
- trener / sentimentalno konzervativni spiritualni propvednik, promašio profesiju
- jednog igrača lenjivca-spavalicu koji se spontano budi po nekim nerazumljivim unutrašnjim impulsima koje ni on sam ne može da razume a još mnanje da kontroliše
-jednog igrača emocionalno nestabilnu iskrenu paljevinu koja najbolje igra kada je polupovredjen, kada može da se žrtvuje i da udje u raspoloženje Isusa Hrista
-jednog igrača debitanta veštački isforsirano horor preterano željenu zvezdu u najavi, naivnog i izgubljenog u košarkaškom prostoru
-jednog igrača koji je na na izdisaju, kao riba na suvom koja diše samo ako mu par kapi kiše padne u grlo
-i grupu haotičnih igrača koji se baš trude da ih se primeti, koji stalno šta god dobro da urade poništavjau nečim lošim, kokoške koje mogu dobro da kljucaju-kljucaju ali jaja previše retko daju
-uz to sva ekipa-organizacija Denvera se sada toliko sektaški (Sathya Sai Baba stajling) opušteno smeje i raduje da su plakanje i tuga jedina sledeća moguća opcija koja će kao vrsta raspoloženja da ih obuzme, to je neminovnost koja nema alternativu drugačijeg završetka njihovog trenutnog duševnog stanja.

Ivkee

pre 3 godine

Ocekujem strasnu seriju. Nagetsi moraju biti na gornjoj granici svojih mogucnosti, koliko je to izvodljivo, posle onakve 2 prethodne serije videcemo. Lejkersi su daleko iskusnija ekipa, to je veoma bitno. Dzordz i Kavaj zajedno ne vrede kao jedan Lebron kada dodje plej of, jednostavno taj covek celu sezonu igra na 50% mogucnosti, kada dodje plej of, jednostavno postane zver, vodi celu ekipu, neverovatan timski igrac, vodja. Jokic puno podseca na njega po tome, ali je puno mladji. Veliki sam navijac Nagetsa u ovoj seriji, ali potrebno je puno toga da se desi da bi prosli, jer Lebron retko gubi ovakve utakmice, covek je onakav Klivlend dovodio u borbu za pehar, neverovatno, mada svasta smo do sada videli, ostaje nam da verujemo.

samael

pre 3 godine

Svi podcjenjuju i ismijavaju Jokicevu fizicku spremu, a ja se mogu kladiti da bi Jokic obrisao patos sa bilo kojim NBA igracem kada bi se posibali jedan na jedan. Jokic je nesto poput Ruiza koji je nokautirao Dzosuu(izgleda debel i nezgrapan, a ustvari sama sila od covjeka). Ima jedan video na ju tjubu, mislim da je to onaj Krauder iz Majamija(ili kako se vec zove), zaletio se on nesto kao na Jokica, kad je Jokic krenuo na njega, ja sam pomislio: "Ovaj je gotov". Jednostavno Jokic je sama sila od covjeka, tako da taj njegov izgled samo zavarava, a on ustvari jak ko bik.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (blic, 18. septembar 2020 11:27)

Naravno, Jokic je preruseni Hulk. On je najaci covek koji je igrao u NBA.
Vidis kako mu posle svakog kontakta ostaju modrice, to je zato sto je mnogo jak. Sreca za Sheka sto ne igra danas, uneo bi ga Jokic u kos.
Kako samo skace, zakucava, udara banane. Stravicno snazan, nevidjeno inteligentan, lep, dobar, ne znam sta jos....
Mislim stvarno, sta jos?

kalcokera i trokorak bili

pre 3 godine

Mnogo gotivan lik Meloun! kao trener mora jos da napravi korak napred, ali kao covek je ljudina, ko bi dosao iz SAD u jednu Srbiju da provede vreme sa svojim igracem i njegovom porodicom, ljudina!
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 09:34)

nisi razmisljao o procentu

Bocko

pre 3 godine

Prvo da kazem da sam svim srcem uz Denver i Jokica. Na bekovskim i centarskim pozicijama je cak Denver u prednosti, ali bojim se da nemaju lek za Lebrona. Ako ga cuvaju Grant i Krejg, Denver je slabiji u napadu, a ako igra MPJ, odbrambena katastrofa u najavi, jer se momak u odbrani nije snalazio ni protiv daleko slabijih igraca od LBJ. Cak mislim da Porter moze da igra samo dok je Lebron na klupi. Dalje, Dejvis ce verovatno cuvati Jokica, ali mislim da ce njega cuvati Milsap, vazno je da Heris nastavi da sutira kao u prethodne dve utakmice .Daleko vece iskustvo ( pre svega Dzejmsa ) moze da presudi, ali ja se ipak nadam da Denver moze do trijumfa.

Stradivari

pre 3 godine

Ivkee, 18. septembar 2020 11:44

Sve si napisao dobro za Lebrona, jedino nisi da ima luzerski mentalitet i da na kraju gubi. Cinjenice

Zvonko

pre 3 godine

Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
...
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

U pravu si, ali tu postoji jos jedna mnogo vaznija stvar. A to je da su i Jokic i Djokovic veoma bliski sadasnjoj vlasti, zato se od njih prave idoli i bozanstva.

znanje-imanje

pre 3 godine

@Masariko
Moram da se ne složim ni sa tvojim odličnim ni sa @Kikujiro odličnim komentarom. Denver pobeđuje ne uprkos toga nego pomoću toga. Oni su u internoj harmoniji svoje disharmonije. I naravno tu je faktor godina u spregu sa planinskim domom tj. izgradnjom veće količine mini-krvnih sudova tako da u finišu maratona imaju bolju oksigenaciju i mlečne kiselnie eliminaciju.
Tako da oni prvo igraju svoju disharmoniju i nebulozu - koju je @Kikujiro dobro opisao - a posle kada protivnici krenu u kolaps oni mogu da plasiraju i mentalno i sa loptom fore na koju su, sada već višegodišnje, harmonizovali svoju nebulozu. Pošto su i Lejkersi i bitno bolji i bitno stariji šanse Denvera su opet dobre.

Kikujiro

pre 3 godine

Sva sudbinska karmička logika kao susret akcije i reakcije daje zaključak da Denver ne može nikako da pobedi kandidata br.1 za titulu, to bi već bilo kosmičko samo-uništenje, a šanse da da će Blue Arrow da manifestuje iz sebe Isusa a Big Honey Elvisa i Sinatru su toliko nevidljive da je jedina šansa da ih pronadjete ako su u vašem istraživačkom timu Šerloka Holms, Dr. Temperance Bones i naravno Dalai Lama.

Zaustaviti točak očigledne sportske sudbine i promeniti već unapred ispisani hod košarkaške istorije, da li vam stvarno Denver izgleda da su oni baš ti Heroji koji mogu da izazovu košarkaški zemljotres koji praktično niko ne želi - izuzev nekoliko iskreno naivnih košarkaških i životnih romantičara, ne gospodo, ne, to je iluzija koja uvek ostaje iluzijom.

4 - 0 Lejkersi, bilo koji drugačiji rezultat je čudno čudo nad čudesima.

eto

pre 3 godine

Lebron nije timski igrač i to zna svako ko je ikada igrao timski sport.
On igra za sebe i svoju popularnost, a saigrače (pa čak i trenere i upravu) menja kako mu je volja.

aleksandar

pre 3 godine

Pobediće Lakersi u 5. Iscrpeo se Denver, nažalost. Navijao sma za njih protiv Klipersa, naravno, ali realno Klipersi su jedini koji su mogli bez problema da izbace Lakerse.

JLZ

pre 3 godine

Na žalost, sudije će pogurati i progurati LA Fakerse u finale, samo zbog gledanosti, Le Flopa i naravno para. Tony la fakers burza je svirao burazerski. Denver je već načinio materijalnu štetu ligi jer su izbacili la kliterse, i uništili cele godine najavljivan spektakl bitku za LA! Neće im biti omogućeno da unište i la Fakerse i to je to!

Milos

pre 3 godine

Denver da.. Pojaca.. Odbranu.. Ima.. Velike.. Sanse.. Za.. Prolaz.. Sigurno.. Drugo.. Velika.. Kradja.. Sudija.. Lejkersi to.. Naravno.. Iskoristili.. Dosta izjednacene.. Ekipe.. Ali.. Videcemo.. Dominacije uopste nije bilo.. Mozda.. Sudija.. Ali.. Lejkersa.. Sigurno.. Nije

kalcokera i trokorak bili

pre 3 godine

Mnogo gotivan lik Meloun! kao trener mora jos da napravi korak napred, ali kao covek je ljudina, ko bi dosao iz SAD u jednu Srbiju da provede vreme sa svojim igracem i njegovom porodicom, ljudina!
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 09:34)

nisi razmisljao o procentu

Kikujiro

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
- trener / sentimentalno konzervativni spiritualni propvednik, promašio profesiju
- jednog igrača lenjivca-spavalicu koji se spontano budi po nekim nerazumljivim unutrašnjim impulsima koje ni on sam ne može da razume a još mnanje da kontroliše
-jednog igrača emocionalno nestabilnu iskrenu paljevinu koja najbolje igra kada je polupovredjen, kada može da se žrtvuje i da udje u raspoloženje Isusa Hrista
-jednog igrača debitanta veštački isforsirano horor preterano željenu zvezdu u najavi, naivnog i izgubljenog u košarkaškom prostoru
-jednog igrača koji je na na izdisaju, kao riba na suvom koja diše samo ako mu par kapi kiše padne u grlo
-i grupu haotičnih igrača koji se baš trude da ih se primeti, koji stalno šta god dobro da urade poništavjau nečim lošim, kokoške koje mogu dobro da kljucaju-kljucaju ali jaja previše retko daju
-uz to sva ekipa-organizacija Denvera se sada toliko sektaški (Sathya Sai Baba stajling) opušteno smeje i raduje da su plakanje i tuga jedina sledeća moguća opcija koja će kao vrsta raspoloženja da ih obuzme, to je neminovnost koja nema alternativu drugačijeg završetka njihovog trenutnog duševnog stanja.

Zvonko

pre 3 godine

Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
...
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

U pravu si, ali tu postoji jos jedna mnogo vaznija stvar. A to je da su i Jokic i Djokovic veoma bliski sadasnjoj vlasti, zato se od njih prave idoli i bozanstva.

samael

pre 3 godine

Maloun ce posle ovogodisnjeg playoffa postati omiljeni i najbolji trener ikada sirokim masama ovde, koji su ga do sada omalozavali. Medjutim, to tako kod nas ide. Preko noci zaboravimo ideale i prihvatimo nove, svaki uspeh ili popularnost dozivljavamo licno, vezujemo se za njega ne bi li vise vredeli.
ljudi su tako prestali da prate kosarku kao sport, igru, vec iskljucivo kao subjektivni idealizam. Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
Ako se setimo Kingsa, za koje smo nekada svi navijali, vidimo bitnu razliku izmedju navijanja i velicanja. Ko je toliko pisao o Divcu, Pedji na komentarima u superlativima? Ljudi su gledali i voleli kosarku Kingsa, naravno zbog Vlada i Pedje, ali kosarku, igru.
Ovde imamo jednu jezivu euforiju obozavanja idola, koju stvara ugnjetavani talog drustva sa svim svojim frustracijama i patoloskim kompleksima.
Moze se osetiti snazno prisustvo Niceovog nihilizma, drustva koje je dozivelo veliki kulturolosko-moralni razor u svim svojim stanicama i ispoljava to kroz svaku poru, govor u kom ne postoji zdrava kritika, nista osim divljenja i zaslepljenosti.
Zato kao bivsi sportista ne pratim vise sport, jer je igra iscezla, umrla, a ostali samo roboti, kako na terenu tako i na tribinama.

samael

pre 3 godine

Svi podcjenjuju i ismijavaju Jokicevu fizicku spremu, a ja se mogu kladiti da bi Jokic obrisao patos sa bilo kojim NBA igracem kada bi se posibali jedan na jedan. Jokic je nesto poput Ruiza koji je nokautirao Dzosuu(izgleda debel i nezgrapan, a ustvari sama sila od covjeka). Ima jedan video na ju tjubu, mislim da je to onaj Krauder iz Majamija(ili kako se vec zove), zaletio se on nesto kao na Jokica, kad je Jokic krenuo na njega, ja sam pomislio: "Ovaj je gotov". Jednostavno Jokic je sama sila od covjeka, tako da taj njegov izgled samo zavarava, a on ustvari jak ko bik.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (blic, 18. septembar 2020 11:27)

Naravno, Jokic je preruseni Hulk. On je najaci covek koji je igrao u NBA.
Vidis kako mu posle svakog kontakta ostaju modrice, to je zato sto je mnogo jak. Sreca za Sheka sto ne igra danas, uneo bi ga Jokic u kos.
Kako samo skace, zakucava, udara banane. Stravicno snazan, nevidjeno inteligentan, lep, dobar, ne znam sta jos....
Mislim stvarno, sta jos?

Mare

pre 3 godine

Ne odgovaraju im Lejkersi. Lejkersi u 4 ili 5, najmanja verovatnoća u 6. Navijam i ja i većina naših za Denver, ali nemaju šansu, jer su totalno drugačija ekipa od Klipersa. Zubac i Herold u odbrani, a pre svega u napadu, ne mogu da se porede sa oružjem Lejkersa, a Lebrona nema ko da čuva, Milsap prespor, Heris ne može fizički, a Grant će verovatno jedini moći i uvek će zarađivati dosta faulova i onda posle njega Denver nema koga da stavi na Lebrona. I naravno, tu je i potcenjeni Rondo...

Goran Loznica

pre 3 godine

Mnogo gotivan lik Meloun! kao trener mora jos da napravi korak napred, ali kao covek je ljudina, ko bi dosao iz SAD u jednu Srbiju da provede vreme sa svojim igracem i njegovom porodicom, ljudina!

Иван

pre 3 godine

Има и Денвер своје адуте.

1. Млађи су. Више им одговара густ распоред утакмица, а осим тога, њихов ритам и дуга клупа сламају противника. Клиперси су били уморни после полувремена с њима.

2. Не играју само два играча. Мада ће вероватно у сваком тренутку бити на терену бар један од двојца Леброн-Дејвис, и њима ће требати помоћ саиграча. Поготово што Леброн има 36 година, а Дејвис није вођа, а у минутима без Леброна мораће то да буде ако Нагетси уштопуји Ронда (што није неизводљиво).

3. Лејкерси су још увек тигар од папира. Леброн још није покорио Запад. На Истоку има добрих екипа, али то су све били пре свега жилави тимови, који нису ипак имали шансе против њега. На Западу су били, и још су, сви играчи који могу наудити Џејмсу, и мада се њему ове године доста тога поклопило (скраћена сезона, није се уморио, избегао те конкурентске суперзвезде), тек ћемо видети колико ови Лејкерси заиста вреде.

4. Кључни играч серије ипак ће бити Јокић. Уколико он буде "испоручивао" као и обично, Денвер је у предности. Мареју ће бити лакше него против Клиперса, Портер, Грент, Милсеп и Херис ће уз овај моментум који су стекли шутерски бити још мање у грчу. Остаје да се види колико ће времена требати Николи да пронађе кључ за Лејкерсе у нападу. Буде ли га нашао прекасно, Нагетси неће успети.

Kikujiro

pre 3 godine

Sva sudbinska karmička logika kao susret akcije i reakcije daje zaključak da Denver ne može nikako da pobedi kandidata br.1 za titulu, to bi već bilo kosmičko samo-uništenje, a šanse da da će Blue Arrow da manifestuje iz sebe Isusa a Big Honey Elvisa i Sinatru su toliko nevidljive da je jedina šansa da ih pronadjete ako su u vašem istraživačkom timu Šerloka Holms, Dr. Temperance Bones i naravno Dalai Lama.

Zaustaviti točak očigledne sportske sudbine i promeniti već unapred ispisani hod košarkaške istorije, da li vam stvarno Denver izgleda da su oni baš ti Heroji koji mogu da izazovu košarkaški zemljotres koji praktično niko ne želi - izuzev nekoliko iskreno naivnih košarkaških i životnih romantičara, ne gospodo, ne, to je iluzija koja uvek ostaje iluzijom.

4 - 0 Lejkersi, bilo koji drugačiji rezultat je čudno čudo nad čudesima.

gospodin Belopoljanski

pre 3 godine

u košarci sam već 37 godina(selektor kadetske reprezentacije Slovačke), i sa moje tačke gledišta ovaj meč će odlučiti ko će povesti u ovoj seriji.

aleksandar

pre 3 godine

Pobediće Lakersi u 5. Iscrpeo se Denver, nažalost. Navijao sma za njih protiv Klipersa, naravno, ali realno Klipersi su jedini koji su mogli bez problema da izbace Lakerse.

eto

pre 3 godine

Lebron nije timski igrač i to zna svako ko je ikada igrao timski sport.
On igra za sebe i svoju popularnost, a saigrače (pa čak i trenere i upravu) menja kako mu je volja.

Ivkee

pre 3 godine

Ocekujem strasnu seriju. Nagetsi moraju biti na gornjoj granici svojih mogucnosti, koliko je to izvodljivo, posle onakve 2 prethodne serije videcemo. Lejkersi su daleko iskusnija ekipa, to je veoma bitno. Dzordz i Kavaj zajedno ne vrede kao jedan Lebron kada dodje plej of, jednostavno taj covek celu sezonu igra na 50% mogucnosti, kada dodje plej of, jednostavno postane zver, vodi celu ekipu, neverovatan timski igrac, vodja. Jokic puno podseca na njega po tome, ali je puno mladji. Veliki sam navijac Nagetsa u ovoj seriji, ali potrebno je puno toga da se desi da bi prosli, jer Lebron retko gubi ovakve utakmice, covek je onakav Klivlend dovodio u borbu za pehar, neverovatno, mada svasta smo do sada videli, ostaje nam da verujemo.

Smeh

pre 3 godine

Neka dodaju i da gube na poluvremenu pete utakmice barem 15 razlike. Neka im daju i 20 razlike. Kada je bal, neka je bal. Samo da se Meloun ne vrati šablonskim izmenama gde svi imaju odredjenu minutažu bez obzira na rezultat.

ДрашкоРС

pre 3 godine

Stavite kucu na Lejkerse, nema greske. Ja sam vec stavio na Kliperse u prosloj rundi.
(beskucnik, 18. septembar 2020 09:36)

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
Браво краљу... натјера ми сузе на очи...

stef

pre 3 godine

Dobijaju ovo Nageci, Marej se konacno skroz oslobodio, jednostavno Denver je mnogo mladja i poletnija ekipa od Lejkersa. Jokic ce svoje isporuciti sigurno, ja za Jokica ne brinem nimalo, kljuc je Marej, a videli smo sta je Marej uradio Klipersima u zadnje 2-3 utakmice. Znaci oslobodio se, vezao je 2-3 dobra meca, ako nastavi i dalje tako, Denveru onda ozbiljno rastu sanse.

blic

pre 3 godine

Svi podcjenjuju i ismijavaju Jokicevu fizicku spremu, a ja se mogu kladiti da bi Jokic obrisao patos sa bilo kojim NBA igracem kada bi se posibali jedan na jedan. Jokic je nesto poput Ruiza koji je nokautirao Dzosuu(izgleda debel i nezgrapan, a ustvari sama sila od covjeka). Ima jedan video na ju tjubu, mislim da je to onaj Krauder iz Majamija(ili kako se vec zove), zaletio se on nesto kao na Jokica, kad je Jokic krenuo na njega, ja sam pomislio: "Ovaj je gotov". Jednostavno Jokic je sama sila od covjeka, tako da taj njegov izgled samo zavarava, a on ustvari jak ko bik.

Bocko

pre 3 godine

Prvo da kazem da sam svim srcem uz Denver i Jokica. Na bekovskim i centarskim pozicijama je cak Denver u prednosti, ali bojim se da nemaju lek za Lebrona. Ako ga cuvaju Grant i Krejg, Denver je slabiji u napadu, a ako igra MPJ, odbrambena katastrofa u najavi, jer se momak u odbrani nije snalazio ni protiv daleko slabijih igraca od LBJ. Cak mislim da Porter moze da igra samo dok je Lebron na klupi. Dalje, Dejvis ce verovatno cuvati Jokica, ali mislim da ce njega cuvati Milsap, vazno je da Heris nastavi da sutira kao u prethodne dve utakmice .Daleko vece iskustvo ( pre svega Dzejmsa ) moze da presudi, ali ja se ipak nadam da Denver moze do trijumfa.

Stradivari

pre 3 godine

Ivkee, 18. septembar 2020 11:44

Sve si napisao dobro za Lebrona, jedino nisi da ima luzerski mentalitet i da na kraju gubi. Cinjenice

Lenor sensitive

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
- trener / sentimentalno konzervativni spiritualni propvednik, promašio profesiju
- jednog igrača lenjivca-spavalicu koji se spontano budi po nekim nerazumljivim unutrašnjim impulsima koje ni on sam ne može da razume a još mnanje da kontroliše
-jednog igrača emocionalno nestabilnu iskrenu paljevinu koja najbolje igra kada je polupovredjen, kada može da se žrtvuje i da udje u raspoloženje Isusa Hrista
-jednog igrača debitanta veštački isforsirano horor preterano željenu zvezdu u najavi, naivnog i izgubljenog u košarkaškom prostoru
-jednog igrača koji je na na izdisaju, kao riba na suvom koja diše samo ako mu par kapi kiše padne u grlo
-i grupu haotičnih igrača koji se baš trude da ih se primeti, koji stalno šta god dobro da urade poništavjau nečim lošim, kokoške koje mogu dobro da kljucaju-kljucaju ali jaja previše retko daju
-uz to sva ekipa-organizacija Denvera se sada toliko sektaški (Sathya Sai Baba stajling) opušteno smeje i raduje da su plakanje i tuga jedina sledeća moguća opcija koja će kao vrsta raspoloženja da ih obuzme, to je neminovnost koja nema alternativu drugačijeg završetka njihovog trenutnog duševnog stanja.

(Kikujiro, 18. septembar 2020 11:39)

Šta si ti dečko ovde napisao...

znanje-imanje

pre 3 godine

@Masariko
Moram da se ne složim ni sa tvojim odličnim ni sa @Kikujiro odličnim komentarom. Denver pobeđuje ne uprkos toga nego pomoću toga. Oni su u internoj harmoniji svoje disharmonije. I naravno tu je faktor godina u spregu sa planinskim domom tj. izgradnjom veće količine mini-krvnih sudova tako da u finišu maratona imaju bolju oksigenaciju i mlečne kiselnie eliminaciju.
Tako da oni prvo igraju svoju disharmoniju i nebulozu - koju je @Kikujiro dobro opisao - a posle kada protivnici krenu u kolaps oni mogu da plasiraju i mentalno i sa loptom fore na koju su, sada već višegodišnje, harmonizovali svoju nebulozu. Pošto su i Lejkersi i bitno bolji i bitno stariji šanse Denvera su opet dobre.

Hogar

pre 3 godine

Biće jokari tesko protiv sek onila na ovom mecu..
(miloš obilić, 18. septembar 2020 09:43)
Staviće Jokara Šeka u džep a kako će sa Medžik Džonsonom????

CarloNS

pre 3 godine

Maloun ce posle ovogodisnjeg playoffa postati omiljeni i najbolji trener ikada sirokim masama ovde, koji su ga do sada omalozavali. Medjutim, to tako kod nas ide. Preko noci zaboravimo ideale i prihvatimo nove, svaki uspeh ili popularnost dozivljavamo licno, vezujemo se za njega ne bi li vise vredeli.
ljudi su tako prestali da prate kosarku kao sport, igru, vec iskljucivo kao subjektivni idealizam. Zato stalno mora da velicaju Jokica, da ga predstavljaju kao bozanstvo, naglasavajuci iznova kako se sve vrti samo oko njega.
...
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

Svugde je tako. Pogledaj forum bilo kojeg NBA tima kad izgubi utakmicu. Na Denverovom forumu Meloun je već 100 puta prežaljen. Riversa mrzi pola LA. To je normalno ponašanje navijača. Američki mediji zbog jedne utakmice u stanju su da nekog skuju u zvezde ili da mu potope karijeru.

Hajduk

pre 3 godine

Zato kao bivsi sportista ne pratim vise sport, jer je igra iscezla, umrla, a ostali samo roboti, kako na terenu tako i na tribinama.
(samael, 18. septembar 2020 10:46)

Burazeru, zaprati ti bar malo Jokića, malo i Boston-Majami, što da ne, pa se onda vrati da prišeš o iščezavanju, umiranju i robotima ako ti nije glupo.

M.R.

pre 3 godine

Ovo je neka teška kosmička greška u koracima da se uopšte igra ovakvo finale. Šta to ima Denver:
(Kikujiro, 18. septembar 2020 11:39)

- Četiri pobede protiv Jute i četiri pobede protiv Klipersa.

Masariko

pre 3 godine

(Kikujiro, 18. septembar 2020)

Jedan od najboljih komentara. A zanimljivo je da je sve ovo što je momak napisao većim delom tačno, ali da Denver i uprkos svemu tome pobeđuje. :))

Neko tamo

pre 3 godine

Jedan bitan, možda i ključni faktor će biti sudijski kriterijum. Pri tome ne mislim nužno na otvoreno navlačenje za Lejkerse, već na to koliko će se grublja igra tolerisati.
Howard je jak i iskusan i moći će poprilično da namuči, pa čak i izlema Nikolu u odbrani ako mu sudije to dozvole. McGee neće imati neku veću ulogu osim da igra grubu odbranu na Jokiću dok se Howard odmara, ne bi li ga izmorili i izbacili iz ritma.
Dejvis će ga najverovatnije čuvati samo u 4/4.

Mutimir

pre 3 godine

Lakersi ne krecu tako furiozno kao Utah i Clippersi. Njih se više treba pribojavati kada se serija zahukta. Pre očekujem 2-2 nego 1-3. Posle toga će verovatno zavisti od nadahnuća Nuggetsa i od toga koliko još energije imaju.

Inače, lep opis Jokića od strane Lilarda juče. Evo linka: https://m.youtube.com/watch?v=6URmyQ9Mrc4

Aleks

pre 3 godine

Mutimir

Ja gledala emisiju sa S.A. Smithom , tj. intervju. Dame analizirao u 3 minuta bolje nego svi oni "analitičari" sa ESPN-a. Mada mislim da tipa Šek i Barkli takođe znaju sve to, nego moraju da izigravaju klovnove za pare... Koga mrzi da gleda rekao je kako je ipak očekivao da Klipersi prođu i da, bez namere da potceni Denver, ipak blagu prednost daje LAL. Na pitanje da li veća prevaga u seriji može da bude AD ili LBJ odgovorio je svakako LBJ. Dosta toga lepog je rekao o Jokiću i njegovoj igri, a onda ga je SAS pitao kao bez namere da uvredim, ali taj dečko ne može ni da skoči, a nezaustavljiv je. Šta je to u njemu pa niko ne može da ga čuva? Dame je rekao zato što se ne oslanja na atleticizam, razmišlja o igri ("he thinks the game"), uvek ima rešenje, sjajno čita igru.

Mogli bi još češće da zovu neke igrače da komentarišu, mnogo bolje nego da se ovi "analitičari" svađaju celu emisiju.

sasa the red baron

pre 3 godine

TOP 4...

Ovo su kosarkaske pulufinalne utakmice sveta.Ovo su top 4 tima sveta.I ima i ovde favorita,ali tvrditi da su ostali bez sanse je naivno...
Nuggets-i imaju priliku za finale, i to znaju i oni i Lakersi...

JLZ

pre 3 godine

Na žalost, sudije će pogurati i progurati LA Fakerse u finale, samo zbog gledanosti, Le Flopa i naravno para. Tony la fakers burza je svirao burazerski. Denver je već načinio materijalnu štetu ligi jer su izbacili la kliterse, i uništili cele godine najavljivan spektakl bitku za LA! Neće im biti omogućeno da unište i la Fakerse i to je to!

Milos

pre 3 godine

Denver da.. Pojaca.. Odbranu.. Ima.. Velike.. Sanse.. Za.. Prolaz.. Sigurno.. Drugo.. Velika.. Kradja.. Sudija.. Lejkersi to.. Naravno.. Iskoristili.. Dosta izjednacene.. Ekipe.. Ali.. Videcemo.. Dominacije uopste nije bilo.. Mozda.. Sudija.. Ali.. Lejkersa.. Sigurno.. Nije