Četvrtak, 17.09.2020.

08:19

Lejkersi u strahu od Jokića: NBA liga nikada nije imala takav unikat

Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi u noći između petka i subote započinju seriju finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: MS

Lejkersi u strahu od Jokiæa: NBA liga nikada nije imala takav unikat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 3 godine

Setite se Denver protiv Lejkersa u mehuru kada je pri 88-88 Meloun izveo Nikolu i Dzamala i nisu igrali celu 4/4 dok su LJ i AD igrali. To je bilo tankovanje da se izbegnu Lejkersi u polufinalu i da se ide na Kliperse. @Western Devil
Lejkersi su do tada obezbedili prvo mesto, znaci jedini nacin da Denver igra protiv njih u polufinalu je da bude cetvrti ili peti, znaci nisu izgubili da bi izbegli Lejkerse. Tada je vec bilo jasno da ce u drugom kolu (ako prodju prvo) igrati protiv Klipersa. Tankovali su da odmore igrace, da razigraju rezerve, utakmice su vec izgubile takmicarski znacaj.

Mirko

pre 3 godine

Nisu u strahu. Za sada. Samo obazrivi da im se ne ponovi scenario Jute i Klipersa.
Ne bih dalje da pišem da ne izmalerišem Denver.

qwerty

pre 3 godine

Kosarka je ipak timski sport.
Pobedice tim koji bude bolje igrao. Kakvi pojedinci kakvi bakraci.
Konstantno insistiranje na kvalitetima pojedinaca je iz cistog razloga sto gledalac ne moze da se poistoveti sa timom, vec sa pojedincom. Zato je sve i rasclanjeno na nivo pojedinca.

KOSTA1703

pre 3 godine

Svi pričaju kako će Denver da ima problem zbog ovoga ili onoga.
Niko da pomene da Marej kada je u zoni igra komotno protiv protivničke petorke i ne mogu mu ništa.
Ako se najbolja varijanta Mareja pojavi na finalnoj seriji, onda je to mnogo više prostora i za Jokića i bogme neće ni Lejkersima biti lako.
A ko će njega da zadrži kada je u zoni, ako nisu mogli Lenard i Džordž eminencija odbrane NBA lige?

Pera

pre 3 godine

Zanimljiva analiza na nba.com: https://www.nba.com/article/2020/09/16/series-preview-battle-dynamic-duos-favors-lakers
"Lejkersima je najbolje islo kad izbace centre i AD igra protiv Jokica:
In 33 minutes with Nikola Jokic on the floor against Davis at center, the Lakers were a plus-22 and the Nuggets scored just 60 points on 66 possessions (91 per 100)."
Ne zvuci dobro, ali Jokic uvek nadje resenje, verujem da ce i za ovaj problem. Ako ne uspe, Denverove sanse su dosta lose.

BUKI

pre 3 godine

Kao što je ovde netko iskomentarisao Lebron je nešto više od Lenarda, Džorđa, Hardena i posebno Vestbruka, realno je da Lejkersi ovo lagano reše.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 17. septembar 2020 17:37) # Link komentara

Ok verovatno si u pravu ali brate mili znaci za ekipu koja igra protiv Lebrona igra nas najbolji igrac i ti dalje navijas za Lebrona stvarno mi te zao druze,Lebron niti zna gde je Srbija i briga ga za Srbiju a koliko sam primetio nesto bas ni belce ne mirise i ti i dalje navijas za takvog igraca pogotovo onda jos kada igra protiv naseg najboljeg igraca stvarno zalosno.

big

pre 3 godine

Kao što su sve napredne i one manje napredne statistike potvrdile, a što se i vidi, Jokić čini saigrače boljim. Vodi igru na obe strane, iako nema fizikalije, sve ostalo ima. Jako dobro gradi reket, jako dobro kupi svoje promašaje u reketu, vrhunski rad nogu, ima brdo basketaških finti iz Sombora na koje atlete nasedaju, šutira i levom i desnom oko obruča, šutira u padu, sa kontra noge, kao Novicki,sa zemlje, nije Sombor šafl slučajan, trenira on sve to debelo. Opasan na šutu sve do 8 metara od koša. Kako neki ameri rekoše, uvek je u mismeču, ko god da ga čuva. Uz sve to, kakav dodavač, na nivou vrhunskih NBA plejeva. Ima i mana, ne skače puno i nije klasičan odbrambeni igrač, kakav se traži u NBA, medjutim dosta toga nadoknadjuje glavom, veličinom i snagom.
Malo je pored Dončića zapostavljen medijski, ali on, kao i Denver konstantno napreduju. Uostalom, postaje normalno da su u prve četiri ekipe na zapadu. Šta god bilo protiv Lejkersa, budućnost je svakako Denverova.

Mariborcan1970

pre 3 godine

@baron

Izgleda da si ti godinama igrao u NBA pa znaš kako je to jednostavno u PLAY OFF-u napraviti npr. TRIPLE DOUBLE i ući u finale konferencije. Naravno, Magic Johnson nema pojma o košarki, jer kako uopšte može da hvali Jokića i Denver. A i to da je Jokić izabran u drugu petorku regularnog dijela NBA nije ništa posebno jer kakva je to liga u kojoj igraju tipovi kao LeBRON, Giannis, Harden, Luka... A izbaciti LAC sa Leonardom i Georgom može i FMP.

JeRemija

pre 3 godine

Kao što je ovde netko iskomentarisao Lebron je nešto više od Lenarda, Džorđa, Hardena i posebno Vestbruka, realno je da Lejkersi ovo lagano reše.

maSi

pre 3 godine

Ово вам је као играње баскета у крају. Свако нормалан би пожелео Јокића у својој екипи, а само понеки аматер изабрао би да игра против Јокића. Замислите само како је играти с њим у екипи. Нема силовања лопте од стране „звезде тима“, нема сушења саиграча и „само понекад“ добијања лопте зато што „звезда тима“ игра само за себе, већ Јокић не само да увек види све, и ко је слободан и ко покривен, већ из напада у напад игра само за екипу.
И те приче типа – овај центар је бољи скакач, онај центар бољи дефанзивац, онај плеј бољи поентер - су најобичније будалаштине. Јокић је једноставно најбољи играч НБА, не најбољи центар НБА, већ најбољи играч.

KOSTA1703

pre 3 godine

baron

Ma znam, Birča je igračina, Jokić nije ni za ABA ligu jel' da?

U Evropi ne bi davao ni po 10 poena, za razliku od Birče koji blista.

Šta znaju po glupim amerikama, evo sad će baron vama svima da kaže kako jeste.

Neko iz mase

pre 3 godine

@alen pravi "lekers" navijac ovih dana...ti da navijas za Lakerse bar bi naucio za tih 30 godina kako se pravilno pise ime tvog kluba.

baron

pre 3 godine

Kakav bre unikat, da li ste normalni. Covek prvo nije sportista, ne moze da potrci. On je sramota za profesionalni sport. Jokic je najveći dokaz da je danas ji NBA totalno degradirao.
Denver igra timsku igru, ima tu i Jokiceve zasluge za dobre partije, ali praviti sada od njega nekog nevidjenog igraca malo je neukusno.
Naravno da ce svi mediji velicati Jokica, pogotovu americki, kojima je to u interesu. Kako nema jedan Kristen C ili PF u ligi, i Dejvis je daleko od nekog nezaustavljivog igraca, ne moze se Jokic dizati u nebo kada mu je najveći protivnik u ligi Nurkic, Zubac i panj Gober.
Ljudi, to nije kvalitet ni prici kao nekada. Ovo je sada Evroliga kakva se igrala 2009-2010. Barsa sa Lorbekom razbila bi ovaj Denver.

Jezekilj

pre 3 godine

@delbo
Slažem se u potpunosti: ključ ove serije je Entoni Dejvis.
U napadu će izvlačiti Jokića van reketa da bekovi Lejkersa mogu da ulaze pod koš. A u odbrani ga može čuvati i nisko i visoko pa Lejkersi neće morati da ga udvajaju kao što su to morali Klipersi.

јд123

pre 3 godine

Oni imaju odbrambeno krilo, i to jako dobro odbrambeno krilo, ali to krilo je u isto vreme Vil Barton koji je u napadu igrac manje.
(76er, 17. septembar 2020 14:20)

Бартон у нападу и није толико лош, зна чак бити и користан, али је рупа у одбрани. Мртва трка између њега и Портера. МПЈ је мало бољи, јер се труди, Бартон само стоји и вреба да ухвати дефанзивни скок. Уопште не покрива свог играча. Гледао сам доста Денверових мечева и у једној сам само пратио Бартона. Не само да не чува свог играча, него га скоро ни не прати погледом, јер само прати лопту и код сваког противничког додавања трзне да потрчи испод коша. Нема кошаркашку интелигенцију, не зна до чита противника, па увек помисли да ће шутирати и онда потрчи да први стигне да покупи скок.

Али добро, можда само тролујеш, онда ок, упецао си ме ;).

Додуше Бартон има велике заслуге за улазак Денвера у финале запада - јер није играо. Денвер би прошле године испао већ у првом кругу против СА да га Меолун после великог притиска није преселио на клупу.

76er

pre 3 godine

denver je leprsava ekipa kojoj fale jos 2 igraca, koji su korisni i u odbrani i u napadu. znaci umesto Milsapa jedan koji igra u oba pravca i jedno odbrambeno krilo. koristan bi im bio i krsten plej.
(SubmisivniDominator, 17. septembar 2020 08:42)

Oni imaju odbrambeno krilo, i to jako dobro odbrambeno krilo, ali to krilo je u isto vreme Vil Barton koji je u napadu igrac manje.

delboj

pre 3 godine

Kljuc ce biti Dejvis. Tj da Lejkeris anuliraju Jokicev napad Dejvisovim napadom. Ne sumnjam da ce Jokic odraditi svoju rolu, ali ako Dejvis bude igrao na nivou Jokica Lejkersi idu dalje.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Marej je imao veće brojke protiv Jute, a Jokić protiv Klipersa.
Ima to dosta veze sa Goberom. On verovatno najbolje čuva Nikolu 1-1 u celoj ligi i dosta mu je otežavao poentiranje i skakanje pre svega. Međutim, celokupna odbrana Jute se zasniva na njemu i kada ga je Jokić izvlačio napolje na tri poena, otvorilo se više prostora za Mareja pod košem, zato je mogao da ubaci 50 Juti (uglavnom ulazi i poludistanca), a ne Klipersima kad ga čuvaju Lenard i Džordž.

Lejkersi imaju Hauarda koji je dobar odbrambeni igrač i jako snažan, ali ne preuzima i blokira tako dobro kao Gober, pa mislim da će Nikola ipak imati mnogo više prostora, i za poentiranje i za dodavanje. Mislim da će on odraditi svoje, a da će seriju da prelome ostali igrači Denvera, koliko budu uspešni.

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Za razliku od bahatosti Klipersa ovaj čovek mudrije rezoniše i već tu je u prednosti, nemaju Klipersi vođu u svlačionici i na terenu, Džejms je ipak nešto drugo, nije MJ ali za ove današnje klovnove tipa Džorđ, Vestbruk, Janis, Harden... još uvek je car.

Locutus

pre 3 godine

(Dragan Borca, 17. septembar 2020 12:01)

Hjuston je izgubio jer su očajno šutirali trojke, a dizajnirani su da ih pogađaju. LAL je postizao u proseku 111 poena po meču, Hjuston samo 104. Za small-ball postavu 104 poena po meču je premalo.

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.
(Hrvatska Vojska, 17. septembar 2020 09:03)potpuno nepotrebno je omalovažavati Zubca koji je našao svoje mesto pod suncem u NBA i gotivan je lik, Nikola je uradio smešnim i najboljeg defanzivca lige....

gao

pre 3 godine

klasican "mind-games" iliti prebacivanje pritiska je komentar u superlativu, naravno, zna Vogel da Jokica to ne dotice al eto, novinari pitali, on odgovorio....

Dragan Borca

pre 3 godine

Denver na prvom mestu treba da izadje protiv Lejkersa sa onom stvari. Agresivno, bez straha i pogotovo bez respekta prema Lebronu. Problem sa Lebronom je sto on i sa 35 je jak ko crna zemlja i retko ko sme da mu se postavi kada krene na ulaz. E sad, Hjuston im je bio bukvalno idealan jer su Lejkersi krupni, a ovi se istripovali da ce sa Takerom od 35 i visinom beka- krila pokriti centarsku poziciju, sto je bilo sumanuto. Lejkersi imaju puno drugih napada, nisu neki trojkasi ali kupe dosta otpatke i pola tima su im jaki i krupni igraci. Hjuston nije imao sanse bez ijednog visokog igraca. Stvarno nisam siguran koliko je Hjuston uopste onako igracki undersized bio pravi reper snage Lejkersa. Ne treba zaboraviti da su Lejkersi zavrsili na prvom mestu tako sto su Lebron i Dejvis igrali skoro svaku po 35 minuta. Hjuston je jedva dobio Oklahomu i to ni njih ne bi prosao da je par igraca Oklahome iole malo bolje sutiralo, pogotovo Galinari. Zadnju protiv njih Marej i Jokic nisu ni igrali jednu cetvrtinu, jedva ih dobili. Ne bih smeo da se kladim da ce Lejkersi proci u finale. Denver je u naletu, Marej izrastao u zvezdu, igra pun samopouzdanja. Joka u formi, ostali se raspucali, cak i Milsap doprinosi u zadnje vreme. Lejkerse previse favorizuju svi od medija do kladionica i to mi se svidja. Jokicu je sut u zadnje vreme brutalan i ne treba da se puno rve sa njima unutra jer ce se na njemu smenjivati trojica. Treba izbeci da sudije kroje utakmicu, spolja treba ovo resetati i razigravati

stef

pre 3 godine

Opasno opasno se podcjenjuje Denver a ljudi bukvalno pregazili Kliperse u nekim momentima. Momci su dokazali da znaju igrati ozbiljnu kosarku. Dobro, Lejkersi su Lejkersi, realno strasna ekipa, al pita se tu i Denver nesto. Jokic ce ispostovati svoje, to je sigurica, al poenta je da se zapali Marej, ako se Marej zapali, onda je sve moguce. Takodje prednost Denvera sto su oni potpuno rastereceni, nemaju nikakav pritisak, a s druge strane, samopouzdanje im je na najvisem nivou jer su se bukvalno poigravali sa Klipersima u nekim trenucima.

MPP

pre 3 godine

E SAD……
trener Lejkersa govoreći istinu vrši "psihološku"pripremu svoje ekipe što je normalno, uči se na greškama Riversa koji nije ovo radio ! PAMETNO…. ekipa mora da odigra maximalno ozbiljno jer Grumenje je čudna EKIPA sa još čudnijom koncepcijom ! Sa posebnim "osećajem" za favorite !
U NAJGOREM SLUČAJU (po Lejkerse) ,može da se pravda da je sve odradio kako treba.
A ja ću da poslušan Nikolu :
"samo ću izaći na teren (pred svoj t.v.) ….

i UŽIVAĆU !

Zaista...

pre 3 godine

Cisto da odgovorim na komentar da LeBron ima najveci iq u kosarci, u zadnjih par decenija.
Slazem se da ima jako visok kosarkaski iq, ali porediti njegov iq sa Jokicevim je smesno.
Govorimo o coveku koji je svoju kosarku adaptirao prema svojoj fizickoj konstituciji, dakle koji ceo zivot igra na inteligenciju i oslanja se samo na nju i svoju visinu. Kada bi Lebrona sveli na konstituciju prosecnog NBA igraca, ne bi bio toliko dobar. O Janisu da ne pricam.
Tako da nemojmo porediti Jokica i bilo kog igraca u tom segmentu.

milic

pre 3 godine

Evo gledam kvote u kladionicama, po kladionicama Denver ima vece sanse protiv Lejkersa, nego sto je to bilo sa Klipersima. Denver je mlada i luda ekipa, vidili smo sta se desilo Klipersima kada je Denvera krenuo sut, znaci sut, ako Milsap, Grent, Heris i Marej krenu pogadjati, Lejkersima se ne pise dobro.

KOSTA1703

pre 3 godine

Pred Jutu.....
Nema šta Denver tu da traži rastaviće ih Juta.
Pred Kliperse....
Ne postoji nikakva šansa da prodju Kliperse, ovi će ih počistiti.
Pred Lejkerse.....
Lejkersi će lako proći nema Jokić nikakve šanse.

I onda jednog dana, jednom budu u pravu(ne mogu stalno promašivati), i pošalju stotinak komentara "Jesam vam rekao da će biti tako?".

Denver je do sada šest puta već bio prežaljen, i još je tu.
Iako su Lejkersi evidentno ekipa sklopljena da uzme titulu, dajte malo respekta prema Denveru.
Velike su šanse da mrzitelji svega ovaj put budu u pravu, ali ne mora da znači.
Dejvis ma kako moćno izgledao još nije u svom životu odigrao važnu utakmicu, niti je sam na svojim ledjima ikada nosio ekipu.A uz to ima i staklene zglobove.
Hauard i MekGi su puno mase i nikako mozga, a to je Jokić uvek umeo da reši.
Bitno je da Kuzma,Karuso,Grin i ostala boranija ne zatrpa koš Denvera.Dejvis i Lebron neće sami rešiti ovu seriju.
Naravno da se navija za Denver, naravno da smo nerealni kao i svi navijači, naravno da očekujemo čudo, ali isto tako posle svega i ako ga ne bude bićemo zadovoljni(samo u jednom slučaju bićemo nezadovoljni, ako se Denver dogura do 3 - 3 pa onda izgubi sedmu, jer ako je već došao do sedme....).

Zola

pre 3 godine

@Kosarka je timski sport!!! Kao sto sam pisao i za LAC to vazi i za LAL, Lebron i AD ce dati svojih 25-35 poena i to ne moze da se spreci ali ako se ostatak tima spusti na ispod 10 poena bice cupavo. Bitno je da Denver odigra timski dobru odbranu i da ne da otvoren sut ostatku tima i bice to lepih novih 7 utakmica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bastovan, 17. septembar 2020 10:22)
i ti se kume provaljujes. kad je Lacio igrao NBA i pitanje je dal lacio kao kosarkaski klub postoji u italiji. Naprijed Jokicu i dokazi da si veci od NBA!

tamoneko

pre 3 godine

Sve u da izgube 4:0 napravili su ogroman uspeh

Dovoljan, da to privuče nekog ozbiljnog igrača da im se sledeće sezone pridruži i da pokušaju da naprave neki korak više.

Denveru fali jedan vrhunski igrač na poziciji 3 koji bi znao da iskoristi asistencije od Jokića

I fali im neko skočan i žilav na 4.

Odlaskom Milsapa i sličnih imaće dovoljno dobar budžet.
Jedino što po meni treba da nađu i neke igrače tipa Bjelica koji ne koštaju ništa, znaju svoje mesto u ekipi (nose vodu dok drugi kosi) - a za to koliko su plaćeni pružaju vrhunski doprinos.

Poslednja moda u svim osrednjim NBA ekipama je da čim neki igrač malo odskoči, onda "odmah" dobija neke nebulozno visoke ugovore i potom taj isti igrač istagnira ili padne.
Kao na primer pola ekipe Denvera ili Sakrementa.

Ja lično ne mirišem Portera jer taj lik neće nikad igrati odbranu, a što bude više vreme odmicalo sve će više verovati da je zvezda. Mali mi liči na trulu jabuku.
Leđa da mu ne pominjem.

U svakom slučaju
Biti u finalu zapada je vrhunski uspeh, pogotovo kada su ti nosioci franšize dva momka od 25 god i gomila panjeva

Markobg

pre 3 godine

Lejkersi su nema sumnje favoriti.Ključ dobre igre Denvera je samo jaka i organizovana odbrana .Od dobre odbrane počinje i zavisi uspešan napad.Jokić će biti pod strahovitim pritiskom jer će naspram sebe umesto Zubca i Gobera sada imati istinske superstarove u Hauardu i Dejvisu pre svega ali to je najinteligentniji igrač viđen na terenima ikada.On zna da je ključ pobede i 8 poena Milsapa, dve trojke kada treba Grenta, sigurna asistencija ka Herisu za lagano polaganje i on će to raditi dok oni ne proigraju
Ako ovi uz standardnog Mareja počnu da pogađaju imaju čemu da se nadaju.Jedva čekam da vidim te duele i Lebrona naspram ove mladeži iz Denvera.Let's go Denver!

Imay

pre 3 godine

Lejkersi su pravili svoj tim tako da imaju odgovor na Jokića inače ne bi imali 3 odlična centra. E sad da li će to biti dovoljno - nadam se da neće, a mislio sam da hoće... Opet nismo davali šanse pred Kliperse, ožalili smo ih na 3:1 protiv Jute, ako ovo prođu onda laganica u finalu...

alen

pre 3 godine

da li vi znate ko je Rondo pa on ce bolje zatvoriti Mareja nego ostali Jokica, Rondo je krpelj i ako se ne povredi izginuce u odbrani da bi se pricalo jedini igrac koje je titulu osvojio kao selitik i leker ovo ce lekersima biti mnogo laksa serija nego sto svi misle vise ce se pomuciti u finalu. Jer de je denver najjaci lekersi su tu defazino najjaci tim u ligi. kako kaze decko dole Dejvis ce u ovoj seriji urinirati po Denveru. go go lekers

Nbalive

pre 3 godine

kako da ne,evo vec placu,ali od srece jer su dobili da igraju s Denverom.
Jokic nece moci nista kraj Davisa i Dwighta,kljuc je zakljucati Murraya i to je gotovo
4-1 Lakers

ValterNBG

pre 3 godine

Plasim se da ce ovo opravdano velicanje Jokica naljutititi James-a.Kad god je imao neki izazov odlicno se izborio sa tim.Vidim nabrajate razne cuvare na Jokicu koji su mnogo bolji nego sto su ih imali Klipersi.Lagano moze da se desi da Lebron kaze "ne,ja cuvam Jokica",iz cistog inata,besa I zelje za dokazivanjem,ne bi li po ko zna koji put pokazao da je najbolji.U napadu ce ici pravo na njega,a u odbrani ce dati sve od sebe da ga spusti na ispod 10 poena I par asistencija(mada,sa njihovim racunanjem sta je to asistencija....,nebitno),tj -da ga ponizi.Jokic,onakav kakav je,da li ce imati odgovor na tako nesto,videcemo.Uglavnom,puno srece im zelim.

Diletant

pre 3 godine

Teško sa Lejkersima, ako neko ne odgovara Denveru to su Lejkersi. Ne treba očekivati mnogo od Jokica ovde s obzirom da će ga čuvati Hauard, Mekgi i Dejvis. Ti ljudi će se menjati i na Grentu i Milsapu. Moraće Marej da eksplodira mada me ne bi iznenadilo da ga čuva Lebron. Ovde će mnogo zavisti od toga kakvi će biti MPJ, Heris i Moris tj. njihova kretnja bez lopte i kako će koristiti Jokiceve asistencije. Bilo bi odlično kad bi im se vratio Barton u ovoj seriji.

Bastovan

pre 3 godine

Kosarka je timski sport!!! Kao sto sam pisao i za LAC to vazi i za LAL, Lebron i AD ce dati svojih 25-35 poena i to ne moze da se spreci ali ako se ostatak tima spusti na ispod 10 poena bice cupavo. Bitno je da Denver odigra timski dobru odbranu i da ne da otvoren sut ostatku tima i bice to lepih novih 7 utakmica.

sasa the red baron

pre 3 godine

ISKRENO...

I dalje se ne mogu nacuditi sta bi Djordjevicu da onako postupi prema Jokicu!
Necu ga pljuvati jer Sale i kao igrac,i kao trener nije to zasluzio, ali covece gde ti je bio mozak? Kakvu sansu smo ispustili...

WillyWonka

pre 3 godine

Ovo je, što bi rekli, "pila naopako", prebacivanje tereta na pleća protivnika. Prvo da kažem, ovo što sam vidio od Jokića u sedmoj utakmici je prosto genijalno. Iznervirao me par puta, pitam se zašto ne šutne, a on onda lansira asistenciju iz snova, jer on vidi sve, a ja bogami ne vidim. Ono što jest problem, mogu ga fizički iscrpiti, jer Howard i McGee hladno i bez posljedica po ekipu mogu udarati do mile volje, odnosno do 6. lične. Iako nije za poređenje, Nurkića su u prvoj seriji tako izmorili da nije mogao disati. Nadam se da je Jokić i za taj scenario pripremio odgovor. Jer, kao što rekoh, on vidi sve.

MYNX

pre 3 godine

Ma jok lik pojma nema malo bolja verzija Save Lesica i to je to....pitajte uostalom Barona sa foruma b92 ili Bolkonskog sa foruma avangarda....oni ce vam detaljno objasniti strucnu analizu kakve nba zvezde i strucnjaci....eventualno pitajte Djordjevica i Danilovica ipak Jokic i da osvoji 20 titula u nba ne moze on da igra sa njim....

Milunka Malina

pre 3 godine

@sazc Samo u jednoj od te cetiri utakmice razlika je bila veca od 10 poena u pobedi Lejkersa,u cak dve manje od tri kosa. Ne mora da ima 20plus poena. Neka ima 10poena po mecu i 15 asistencija i uradio je jos veci posao. Od tih poslednjih utakmica do sada razlika u njegovoj igri je neuporediva.

dizni centar Orlando FL

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...
(Sakaluda

Reci mi kad se je Orlando otcijepio od Floride. Pitam da se i ja ne bih
brukao.

sacz

pre 3 godine

12/ 22/ 18 /13 Koševi zadnje 4 utakmice Jokica protiv Lejkersa. Nije se bas previse isticao upravo zbog dubine centarske pozicije Lejkersa.
Nadamo se da će sad izdominirati.

Smeh

pre 3 godine

Teško da su u strahu već samo shvataju protiv koga će igrati. Ako budu nadmeni kao Klipersi verovatno će isto proći jer Denver nije skup amatera niti su došli do finala zapada jer im je to neko poklonio. Jokić i Marej igraju na istom nivou kao i dvojac Lejkersa. Samo je razlika veći broj utakmica Denvera pa će zbog toga Lejkersi verovatno dobiti prvu utakmicu. Prava serija kreće tek od druge utakmice a Lejkersi su favoriti. Doduše bili su i Klipersi.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Lakersi su svakako favoriti, a Denver će morati da odigra na svojo gornjoj granici mogućnosti da bi prošao - to znači da mora i klupa da da svoj doprinos. Jokić i odbrana Denvera će imati najviše problema sa Davisom jer je visok, jak, okretan i odličan šuter. Naravno da sve konce u igri Lakersa vodi LJ, ali je važno kako će Denver odigrati odbranu na ostalim igračima Lakersa koje LJ hrani loptama. Mislim da Zubac nije ništa slabiji, ako nije i bolji od ostalih visokih igrača Lakersa (Howard, McGee...).

tata

pre 3 godine

Jokić će sve vreme igrati spolja na ivici reketa i izvlačiti njihove petice. U jednom komentaru pre neki dan sam izjavio da me ne bi čudilo da ga na toj poziciji čuva Lebron koji će bolje braniti pick

wlado

pre 3 godine

u pravu je jedan sto je napisao da misli da lakersi imaju meru denveru. Ja sam ove sezone pogledao 2/3 svih utakmica denvera i naravno svaki od 4 meceva izmedju denvera i lakersa, AD u napadu nezaustavljiv, a howard i mcgae umeju jako dobro da izmore i frustriraju jokica, pogotovo ako je i AD a bice u igri zajedno sa jednim od ove dvojice pomenutih. Jokic je imao prednosty u visini protiv clippersa i mogao je jako dobro da asistira cak i udvojen, prosto su mali, a lakersi su najvisi tim u nba ligi(prosek) i jokic ce imati mnogo tezi zadatak da asistira ili uputi sut ka kosu. Ovde moraju da zasijaju marej i MPJ, u protivnom bice 4:1 u najboljem slucaju.

Go nuggets!

Celalionac

pre 3 godine

Realno su Lejkersi bolji tim. i sanse su 60 - 40 na njih.
Spremice se puno bolje od predhodnika i uradice sve da pobede .
sto se Jokica tice,mozak genija onog kosarkaskog razume se i to je ono sto digitalizovani zapad izluđuje .ne moze da se predvidi sledeci potez sta ce da uradi.Vec je mnogo veliko ime u NBA a i na kraju krajeva ne bi mlatio tolike pare . Njegov zivot ali nemam tu vrstu sujete da ga ne postujem i da mi negde nije drago .Volim da ga gledam jel mi deluje kao flegman baja iz kraja koji eto malo svratio da tovari popaljene utripovane svetske face.Rastura ih i uziva u tome.
Poznati su vam ti svakako kada se pojavi neki iztetovirani i nabildovani pajser u kraju nesto kao glumi silu ,svi ga se plase i onda ga neki sa strane od koga to nikad nisi ocekivao izpusta flegmanski i kul kao volinu.Normalno ovaj mu da preko nosa jer je ispao glup u drustvu ali se zna ko je tu heroj i ko ima vece srce

Takav tip mi deluje Nikola i uzivam da gledam kako se igra i kako tovari zvezde i face

Dragan Feliks

pre 3 godine

Vogel nije prepotentan kao Rivers, a ima i bolji izbor za čuvanje Jokića. Dok je Rivers pokušavao da Jokića optereti u defanzivi konstantno napadajući obruč i želeći da ga izmori i uvede u problem sa penalima, jer je znao da ga ni Zubac, Harel, Grin pa povremeno ni Lenard i Džordž ne mogu sačuvati u igri jedan na jedan i konstantno ga udvajao, Vogel ima bolja rešenja. U defanzivi će ga takođe maksimalno opterećivati ali u odbrani ga centarska trojka Lejkersa može solidno čuvati i u igri 1 na 1, bez preteranih udvaranja. I čini se kao vrlo težak zadatak za Nikolu. Ali upravo njegova genijalnost će pronaći rešenje i za ovo, možda ne u prvoj utakmici ali Nikola će se sigurno prilagoditi jer ne robuje statistici i spreman je da žrtvuje svoj poenterski učinak zarad tima. Da li će izvlačiti visoke igrače spolja kako bi pre svega Mareju omogućio lakše ulaze, koristiti šut sa poludistance, kroz kratka utrčavanja iz pika širiti odbranu (kao protiv Klipersa u drugom poluvremenu sedme utakmice) ili naprotiv očekivanjama spuštanjem pod sam obruč iznenaditi protivnike ne znam, ali znam da će naći rešenje. Jedino mislim da će mu ofanzivi skok predstavljati problem, ali njegovo ,,ludilo,, može i to rešiti. Ali ovo je i dalje ekipi sport i Nikola je u tom segmentu verovatno najzahvalniji igrač današnjice i siguran sam da će on svoje odraditi a za ostale videćemo.

hoces iskreno ?!

pre 3 godine

Lejkersi su ekipa koja na svakoj poziciji ima igraca koji je za klasu bolji od suparnika iz Denvera , izuzev Jokica , ali na Jokicu ce se smenjivati cuvari , dok Denver nema tu ni priblizno dobru zamenu. Drago mi je zbog Denvera sto su dosli do finala , ali potrebno im je barem jos dva igraca kako bi bili jos bolji sledece godine. Voleo bih da dovedu neku defanzivnu zivotinju all star kvaliteta i pouzdanog sutera tipa Dragic , Bojan Bogdanovic , Bertans ...

Mvp

pre 3 godine

Ljudi, obozavam Jokica... Stvarno je vanserijski igrac. Nesto sto Nba odavno nije imala...Tako lucidnog igraca...
Ali ono sto ce te videti u ovoj seriji je zver!(James) Ali bukvalno... Kod nas ljudi izgleda slabo prate Nba, samo gledaju higlights il` sta vec... Citaju statistiku.
Lebron ce biti kao odrasli covek kad igra sa decicom... Izgurace ih, nadtrcati...Bukvalno brutalno nadigrati... I sve to, sa najvecim IQ u kosarci u zadnjih nekoliko decenija... Posle 2 meca, Denver ce izgubiti volju da igra uopste...
Pri tom, Lejskersi biju! Igraju izuzetno jako... Nema ovde Denver sta da trazi...Druga dimenzija kosarke...

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Poseban igrač. Ali potpuno je pogrešno udvajati, tako da onda Craig, Milsap, Murray zatrpaju koš tricama, ako ih ide. Jer njegova asistencija dođe precizno u ruke, ne moraš “čupati” loptu, namještati se, brzo se može šutnuti. Stari recept trenerskih majstora. Pustiš da zabije svoje, nek ide stalno leđima u pivotiranje, šutira izvana, nek zabije svojih 30. Ostali onda neće. Kao i sve, u Americi je bitan show, a korištenje mozga u trenera kod rijetkih. U Bostonu i Miamiju, ostali samo popunjavaju broj...

76er

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...
(Sakaluda, 17. septembar 2020 09:18)

Eh kad neko hoce da ispravi nekoga pa se ispali, bubble se igra u Orlandu, a ti ako si tako opste kulturan nam kazi u kojoj saveznoj drzavi je Orlando?

trtmrt

pre 3 godine

Jokic ce odograti dobro 2-3 utkmice, ali se plasim da ce se umoriti.
LAL ima dosta igraca u rotaciji sa opcijom na petici.
Voleo bih da ih Jokara i Denver otresu, ali ce se mnogo zasnivati na kontaktu i LAL je tu dosta mocniji.
Go NUGGETS!!!
Srbija do Diznilenda

Birčević

pre 3 godine

Jokara, Djordjeviceva klupa.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. Još brane Djordjevica. Ponos naše košarke. Nije zvao Bogija 2016 nije izboksovao da Dončić igra za našu reprezentaciju. Koj kompleks od čoveka. Ljudi se ovde u Americi kunu u Luku i Jokaru!
(Alex, 17. septembar 2020 09:11)

Zahvaljujemo se na glasu.




Ama ne dirajte mi trenera mojega.

Kingy

pre 3 godine

Ja se secam kad je Jokic sa Partizanom bio prvak evrope u Istanbulu i secam se kad smo bili prvaci sveta 2002 i vec tad je nagovestavao da je bolji od dzordana. Napred Jokicu i dizi taj prsten.

Jare u mleku

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.
(Hrvatska Vojska, 17. septembar 2020 09:03)
Nikola jeste malo čudo, zato što osim što igra centra,igra i pleja i ima dobar šut i sve ostalo ali reći za Zubca da je smešan nije u redu. Bio naš ili vaš. Dečko je korektan igrač koji puno radi i trenutno je važan šraf jedne NBA ekipe.

Alex

pre 3 godine

Jokara, Djordjeviceva klupa.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. Još brane Djordjevica. Ponos naše košarke. Nije zvao Bogija 2016 nije izboksovao da Dončić igra za našu reprezentaciju. Koj kompleks od čoveka. Ljudi se ovde u Americi kunu u Luku i Jokaru!

Samo jako

pre 3 godine

Bice pakleno tesko za Denver, jer pored Dejvisa koji je bolja verzija Gobera u odbrani, Jokica ce cuvati isto i dobri defanzivni centri Howard i McGee, plus na Mareju ce biti Rondo,koji je kao osica bio na Hardenu u dvomecu LAL- Hjuston , i jos na sve to Lebron igra "trojku" u odbrani, znaci kada igra Porter, cuvace ga vecinu vremena James...
Samo Jokic da ostane mentalno cvrst, jer ako njega izbace iz ritma Denver nece imati sanse, a ako bude drzao svoj nivo igre donekle, bice onda zanimljivo gledati.
Zakljucak, Nikola ne sme da "potone" u seriji protiv Lejkersa, a Marej mora da igra skoro kao protiv Jute da bi Denver imao cemu da se nada...

Sakaluda

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...

Grdoje

pre 3 godine

Fil je onomad oznacio Divca kao ključ u seriji sa SAC. I rešio je taj zadatak, doduše uz mnogo drugih faktora. Sada se ponovo srbin isprečio Holivudu. Vrv ce doci situacija da ga LBJ cuva u odbrani, poput Kandze. Bice interesantno...

Hrvatska Vojska

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.

Mr_Melbourne

pre 3 godine

Lejkersi se plase Jokica .Ha ha ha.Pa Davis urinise po Jokicu svaki put.Znaci unistice ga visoki igraci iz Lejkersa.Igraju odbranu i Davis,Havard i Megi.

Igor

pre 3 godine

Taktičke rečenice, malo da "napali" svoje igrače, preurekne Denverove, da na njih malo prebaci pritisak. Nije to ništa novo. Nikola i ostali ne treba da obraćaju pažnju na suparnički tabor, već samo da nastave da igraju svoju igru u svom ritmu.

Milan

pre 3 godine

Ne verujem da će Jokić poenterski previše da se istakne kroz ovu seriju obzirom da će se Hauard, Mekgi i Dejvis smenjivati na njemu i fizički ga izmrcvariti. To uvek rade, niko u ligi nema toliku defanzivnu dubinu na petici kao Lejkersi. Tokom ove sezone se dosta mučio protiv njihove fizičke igre i pokazivao frustracije. Samo mirnu glavu da sačuva. Na drugoj strani Plamli kao pomoć izgleda nekako tužno u ovoj priči.
Moraće Jokić svojom inteligencijom da se tokom ove serije prilagodi okolnostima i nadje najbolji način da naškodi Lejkersima. Računam da ako je mogao protiv Gobera to da uradi da će moći i protiv ostalih.

alen

pre 3 godine

skoro 30god navijam za lekerse i kad su bili sampioni i kad su samo dno dotakli uvek sam bio uz njih. ne bitno ko igra ne navija se zbog igraca vec zbog tima.go go lekers do titule u cast kobiju...

Western Devil

pre 3 godine

Ne volim ovakve lozacke naslove. Denver i svi mi koji navijamo zbog Nikole imamo pravo da se nadamo, ali ako odete na najvecu internet zajednicu LA navijaca, videcete koliko se "plase".

Naravno, mimo navijaca, strucni stab i igraci nisu veverice i nece potceniti Denver posle svega ovoga, ali da se plase, to nema sanse.

Rotirace Dvajta i Mekgija na Nikoli i kupice obojica po 4-5 faulova i opet ostaju AD pa i Lebron koji mogu da ga brane, a on nije masina da se ne umara. Plamli je realno igrac manje, to se videlo i u game 7, pocetak druge cetvrtine, za 2 minuta su otisli u kanal sa njim na terenu. Muri ce imati malo laksi posao, ali da Denver ne bi bio pociscen, morace mnogo da uloze Milsap, Heris i Grent.

Setite se Denver protiv Lejkersa u mehuru kada je pri 88-88 Meloun izveo Nikolu i Dzamala i nisu igrali celu 4/4 dok su LJ i AD igrali. To je bilo tankovanje da se izbegnu Lejkersi u polufinalu i da se ide na Kliperse. Doduse, tu utakmicu je LA jedva priveo kraju protiv druge petorke Nagetsa. Jokic ima lose brojeve protiv Lejkersa ali u prve dve je igrao ravnicarski (kao i ceo start sezone) i bio je bas zapusten.

Sve u svemu, nadajmo se cudu!

SubmisivniDominator

pre 3 godine

ledao sam celih 10/14 utakmica Denvera u ovom plej ofu u direktnom prenosu. teskog srca moram da kazem, iako verujem u Jokica mislim da Denver kao tim ne moze da se odupre Lejkersima. za one koje nisu ostrasceni i interesuje ih kosarka, razmislite ko ce cuvati AD, Milsap? Krejg? prosto mu ne mogu oduzeti ni 10 poena od proseka. a Lebrona? Heris ne moze jer nema fizikalije, Moris isto ne moze.

denver je leprsava ekipa kojoj fale jos 2 igraca, koji su korisni i u odbrani i u napadu. znaci umesto Milsapa jedan koji igra u oba pravca i jedno odbrambeno krilo. koristan bi im bio i krsten plej.

Рајко Четник

pre 3 godine

Јокара је уз велики таленат и уз велики рад у своју игру уградио српску луцидност, инвентивност и једну нашу лошу особину ,склоност ка импровизацији која се овде показала корисном.
Све у свему кошакашки Тесла тј геније.

neko ko zna

pre 3 godine

koliko li Raznatovic placa za reklamu za ovog prosecnog igraca, verovatno zeli da mu osigura dobar klub po povratku u evropu. Dobro i jednom i drugom.

antirpotivan

pre 3 godine

ovi ce izgleda da naprave istu gresku kao i LAC, fokusiraju se na jednog ili dvojicu igraca, a poenta je u timskoj igri i timskom duhu koje denver ima, plus ogromno samopouzdanje koje su zasluzili nakon dva ovakva preokreta. to im je ujedno i najveca mana, nije lako spustiti se na zemlju tako brzo, po meni, ovu seriju ce odluciti treneri.

Goran

pre 3 godine

Niko tamo ne prica o Jokicu i ostaloj druzini iz Denvera. Bukvalno niko! I dalje svi pricaju o uzrocima raspada Klipersa, Kawai Lenarda itd. Mnogo volim sto je tako, vidim tu neku sansu za Denver, jer su potpuno rastereceni. Niko nista ne ocekuje od njih, nemaju sta da izgube.

kvisko

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".

yxcvbnm

pre 3 godine

Veliki fan Jokiceve igre, ovakav nacin igre na toj poziciji niko nikad nije prezentovao.
Miks Novickog, Gasola i Divca.
Medjutim, LAL su jaki bas na 4 i 5, Lebron po potrebi moze da cuva Mareja, jednostavno zatvorice ih.
4-2 najrealnije.

Milan

pre 3 godine

Ne verujem da će Jokić poenterski previše da se istakne kroz ovu seriju obzirom da će se Hauard, Mekgi i Dejvis smenjivati na njemu i fizički ga izmrcvariti. To uvek rade, niko u ligi nema toliku defanzivnu dubinu na petici kao Lejkersi. Tokom ove sezone se dosta mučio protiv njihove fizičke igre i pokazivao frustracije. Samo mirnu glavu da sačuva. Na drugoj strani Plamli kao pomoć izgleda nekako tužno u ovoj priči.
Moraće Jokić svojom inteligencijom da se tokom ove serije prilagodi okolnostima i nadje najbolji način da naškodi Lejkersima. Računam da ako je mogao protiv Gobera to da uradi da će moći i protiv ostalih.

Igor

pre 3 godine

Taktičke rečenice, malo da "napali" svoje igrače, preurekne Denverove, da na njih malo prebaci pritisak. Nije to ništa novo. Nikola i ostali ne treba da obraćaju pažnju na suparnički tabor, već samo da nastave da igraju svoju igru u svom ritmu.

Goran

pre 3 godine

Niko tamo ne prica o Jokicu i ostaloj druzini iz Denvera. Bukvalno niko! I dalje svi pricaju o uzrocima raspada Klipersa, Kawai Lenarda itd. Mnogo volim sto je tako, vidim tu neku sansu za Denver, jer su potpuno rastereceni. Niko nista ne ocekuje od njih, nemaju sta da izgube.

Рајко Четник

pre 3 godine

Јокара је уз велики таленат и уз велики рад у своју игру уградио српску луцидност, инвентивност и једну нашу лошу особину ,склоност ка импровизацији која се овде показала корисном.
Све у свему кошакашки Тесла тј геније.

Hrvatska Vojska

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.

Western Devil

pre 3 godine

Ne volim ovakve lozacke naslove. Denver i svi mi koji navijamo zbog Nikole imamo pravo da se nadamo, ali ako odete na najvecu internet zajednicu LA navijaca, videcete koliko se "plase".

Naravno, mimo navijaca, strucni stab i igraci nisu veverice i nece potceniti Denver posle svega ovoga, ali da se plase, to nema sanse.

Rotirace Dvajta i Mekgija na Nikoli i kupice obojica po 4-5 faulova i opet ostaju AD pa i Lebron koji mogu da ga brane, a on nije masina da se ne umara. Plamli je realno igrac manje, to se videlo i u game 7, pocetak druge cetvrtine, za 2 minuta su otisli u kanal sa njim na terenu. Muri ce imati malo laksi posao, ali da Denver ne bi bio pociscen, morace mnogo da uloze Milsap, Heris i Grent.

Setite se Denver protiv Lejkersa u mehuru kada je pri 88-88 Meloun izveo Nikolu i Dzamala i nisu igrali celu 4/4 dok su LJ i AD igrali. To je bilo tankovanje da se izbegnu Lejkersi u polufinalu i da se ide na Kliperse. Doduse, tu utakmicu je LA jedva priveo kraju protiv druge petorke Nagetsa. Jokic ima lose brojeve protiv Lejkersa ali u prve dve je igrao ravnicarski (kao i ceo start sezone) i bio je bas zapusten.

Sve u svemu, nadajmo se cudu!

Jare u mleku

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.
(Hrvatska Vojska, 17. septembar 2020 09:03)
Nikola jeste malo čudo, zato što osim što igra centra,igra i pleja i ima dobar šut i sve ostalo ali reći za Zubca da je smešan nije u redu. Bio naš ili vaš. Dečko je korektan igrač koji puno radi i trenutno je važan šraf jedne NBA ekipe.

Celalionac

pre 3 godine

Realno su Lejkersi bolji tim. i sanse su 60 - 40 na njih.
Spremice se puno bolje od predhodnika i uradice sve da pobede .
sto se Jokica tice,mozak genija onog kosarkaskog razume se i to je ono sto digitalizovani zapad izluđuje .ne moze da se predvidi sledeci potez sta ce da uradi.Vec je mnogo veliko ime u NBA a i na kraju krajeva ne bi mlatio tolike pare . Njegov zivot ali nemam tu vrstu sujete da ga ne postujem i da mi negde nije drago .Volim da ga gledam jel mi deluje kao flegman baja iz kraja koji eto malo svratio da tovari popaljene utripovane svetske face.Rastura ih i uziva u tome.
Poznati su vam ti svakako kada se pojavi neki iztetovirani i nabildovani pajser u kraju nesto kao glumi silu ,svi ga se plase i onda ga neki sa strane od koga to nikad nisi ocekivao izpusta flegmanski i kul kao volinu.Normalno ovaj mu da preko nosa jer je ispao glup u drustvu ali se zna ko je tu heroj i ko ima vece srce

Takav tip mi deluje Nikola i uzivam da gledam kako se igra i kako tovari zvezde i face

trtmrt

pre 3 godine

Jokic ce odograti dobro 2-3 utkmice, ali se plasim da ce se umoriti.
LAL ima dosta igraca u rotaciji sa opcijom na petici.
Voleo bih da ih Jokara i Denver otresu, ali ce se mnogo zasnivati na kontaktu i LAL je tu dosta mocniji.
Go NUGGETS!!!
Srbija do Diznilenda

WillyWonka

pre 3 godine

Ovo je, što bi rekli, "pila naopako", prebacivanje tereta na pleća protivnika. Prvo da kažem, ovo što sam vidio od Jokića u sedmoj utakmici je prosto genijalno. Iznervirao me par puta, pitam se zašto ne šutne, a on onda lansira asistenciju iz snova, jer on vidi sve, a ja bogami ne vidim. Ono što jest problem, mogu ga fizički iscrpiti, jer Howard i McGee hladno i bez posljedica po ekipu mogu udarati do mile volje, odnosno do 6. lične. Iako nije za poređenje, Nurkića su u prvoj seriji tako izmorili da nije mogao disati. Nadam se da je Jokić i za taj scenario pripremio odgovor. Jer, kao što rekoh, on vidi sve.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

ledao sam celih 10/14 utakmica Denvera u ovom plej ofu u direktnom prenosu. teskog srca moram da kazem, iako verujem u Jokica mislim da Denver kao tim ne moze da se odupre Lejkersima. za one koje nisu ostrasceni i interesuje ih kosarka, razmislite ko ce cuvati AD, Milsap? Krejg? prosto mu ne mogu oduzeti ni 10 poena od proseka. a Lebrona? Heris ne moze jer nema fizikalije, Moris isto ne moze.

denver je leprsava ekipa kojoj fale jos 2 igraca, koji su korisni i u odbrani i u napadu. znaci umesto Milsapa jedan koji igra u oba pravca i jedno odbrambeno krilo. koristan bi im bio i krsten plej.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Vogel nije prepotentan kao Rivers, a ima i bolji izbor za čuvanje Jokića. Dok je Rivers pokušavao da Jokića optereti u defanzivi konstantno napadajući obruč i želeći da ga izmori i uvede u problem sa penalima, jer je znao da ga ni Zubac, Harel, Grin pa povremeno ni Lenard i Džordž ne mogu sačuvati u igri jedan na jedan i konstantno ga udvajao, Vogel ima bolja rešenja. U defanzivi će ga takođe maksimalno opterećivati ali u odbrani ga centarska trojka Lejkersa može solidno čuvati i u igri 1 na 1, bez preteranih udvaranja. I čini se kao vrlo težak zadatak za Nikolu. Ali upravo njegova genijalnost će pronaći rešenje i za ovo, možda ne u prvoj utakmici ali Nikola će se sigurno prilagoditi jer ne robuje statistici i spreman je da žrtvuje svoj poenterski učinak zarad tima. Da li će izvlačiti visoke igrače spolja kako bi pre svega Mareju omogućio lakše ulaze, koristiti šut sa poludistance, kroz kratka utrčavanja iz pika širiti odbranu (kao protiv Klipersa u drugom poluvremenu sedme utakmice) ili naprotiv očekivanjama spuštanjem pod sam obruč iznenaditi protivnike ne znam, ali znam da će naći rešenje. Jedino mislim da će mu ofanzivi skok predstavljati problem, ali njegovo ,,ludilo,, može i to rešiti. Ali ovo je i dalje ekipi sport i Nikola je u tom segmentu verovatno najzahvalniji igrač današnjice i siguran sam da će on svoje odraditi a za ostale videćemo.

yxcvbnm

pre 3 godine

Veliki fan Jokiceve igre, ovakav nacin igre na toj poziciji niko nikad nije prezentovao.
Miks Novickog, Gasola i Divca.
Medjutim, LAL su jaki bas na 4 i 5, Lebron po potrebi moze da cuva Mareja, jednostavno zatvorice ih.
4-2 najrealnije.

Samo jako

pre 3 godine

Bice pakleno tesko za Denver, jer pored Dejvisa koji je bolja verzija Gobera u odbrani, Jokica ce cuvati isto i dobri defanzivni centri Howard i McGee, plus na Mareju ce biti Rondo,koji je kao osica bio na Hardenu u dvomecu LAL- Hjuston , i jos na sve to Lebron igra "trojku" u odbrani, znaci kada igra Porter, cuvace ga vecinu vremena James...
Samo Jokic da ostane mentalno cvrst, jer ako njega izbace iz ritma Denver nece imati sanse, a ako bude drzao svoj nivo igre donekle, bice onda zanimljivo gledati.
Zakljucak, Nikola ne sme da "potone" u seriji protiv Lejkersa, a Marej mora da igra skoro kao protiv Jute da bi Denver imao cemu da se nada...

Alex

pre 3 godine

Jokara, Djordjeviceva klupa.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. Još brane Djordjevica. Ponos naše košarke. Nije zvao Bogija 2016 nije izboksovao da Dončić igra za našu reprezentaciju. Koj kompleks od čoveka. Ljudi se ovde u Americi kunu u Luku i Jokaru!

Bastovan

pre 3 godine

Kosarka je timski sport!!! Kao sto sam pisao i za LAC to vazi i za LAL, Lebron i AD ce dati svojih 25-35 poena i to ne moze da se spreci ali ako se ostatak tima spusti na ispod 10 poena bice cupavo. Bitno je da Denver odigra timski dobru odbranu i da ne da otvoren sut ostatku tima i bice to lepih novih 7 utakmica.

KOSTA1703

pre 3 godine

Pred Jutu.....
Nema šta Denver tu da traži rastaviće ih Juta.
Pred Kliperse....
Ne postoji nikakva šansa da prodju Kliperse, ovi će ih počistiti.
Pred Lejkerse.....
Lejkersi će lako proći nema Jokić nikakve šanse.

I onda jednog dana, jednom budu u pravu(ne mogu stalno promašivati), i pošalju stotinak komentara "Jesam vam rekao da će biti tako?".

Denver je do sada šest puta već bio prežaljen, i još je tu.
Iako su Lejkersi evidentno ekipa sklopljena da uzme titulu, dajte malo respekta prema Denveru.
Velike su šanse da mrzitelji svega ovaj put budu u pravu, ali ne mora da znači.
Dejvis ma kako moćno izgledao još nije u svom životu odigrao važnu utakmicu, niti je sam na svojim ledjima ikada nosio ekipu.A uz to ima i staklene zglobove.
Hauard i MekGi su puno mase i nikako mozga, a to je Jokić uvek umeo da reši.
Bitno je da Kuzma,Karuso,Grin i ostala boranija ne zatrpa koš Denvera.Dejvis i Lebron neće sami rešiti ovu seriju.
Naravno da se navija za Denver, naravno da smo nerealni kao i svi navijači, naravno da očekujemo čudo, ali isto tako posle svega i ako ga ne bude bićemo zadovoljni(samo u jednom slučaju bićemo nezadovoljni, ako se Denver dogura do 3 - 3 pa onda izgubi sedmu, jer ako je već došao do sedme....).

Dragan Borca

pre 3 godine

Denver na prvom mestu treba da izadje protiv Lejkersa sa onom stvari. Agresivno, bez straha i pogotovo bez respekta prema Lebronu. Problem sa Lebronom je sto on i sa 35 je jak ko crna zemlja i retko ko sme da mu se postavi kada krene na ulaz. E sad, Hjuston im je bio bukvalno idealan jer su Lejkersi krupni, a ovi se istripovali da ce sa Takerom od 35 i visinom beka- krila pokriti centarsku poziciju, sto je bilo sumanuto. Lejkersi imaju puno drugih napada, nisu neki trojkasi ali kupe dosta otpatke i pola tima su im jaki i krupni igraci. Hjuston nije imao sanse bez ijednog visokog igraca. Stvarno nisam siguran koliko je Hjuston uopste onako igracki undersized bio pravi reper snage Lejkersa. Ne treba zaboraviti da su Lejkersi zavrsili na prvom mestu tako sto su Lebron i Dejvis igrali skoro svaku po 35 minuta. Hjuston je jedva dobio Oklahomu i to ni njih ne bi prosao da je par igraca Oklahome iole malo bolje sutiralo, pogotovo Galinari. Zadnju protiv njih Marej i Jokic nisu ni igrali jednu cetvrtinu, jedva ih dobili. Ne bih smeo da se kladim da ce Lejkersi proci u finale. Denver je u naletu, Marej izrastao u zvezdu, igra pun samopouzdanja. Joka u formi, ostali se raspucali, cak i Milsap doprinosi u zadnje vreme. Lejkerse previse favorizuju svi od medija do kladionica i to mi se svidja. Jokicu je sut u zadnje vreme brutalan i ne treba da se puno rve sa njima unutra jer ce se na njemu smenjivati trojica. Treba izbeci da sudije kroje utakmicu, spolja treba ovo resetati i razigravati

Zaista...

pre 3 godine

Cisto da odgovorim na komentar da LeBron ima najveci iq u kosarci, u zadnjih par decenija.
Slazem se da ima jako visok kosarkaski iq, ali porediti njegov iq sa Jokicevim je smesno.
Govorimo o coveku koji je svoju kosarku adaptirao prema svojoj fizickoj konstituciji, dakle koji ceo zivot igra na inteligenciju i oslanja se samo na nju i svoju visinu. Kada bi Lebrona sveli na konstituciju prosecnog NBA igraca, ne bi bio toliko dobar. O Janisu da ne pricam.
Tako da nemojmo porediti Jokica i bilo kog igraca u tom segmentu.

wlado

pre 3 godine

u pravu je jedan sto je napisao da misli da lakersi imaju meru denveru. Ja sam ove sezone pogledao 2/3 svih utakmica denvera i naravno svaki od 4 meceva izmedju denvera i lakersa, AD u napadu nezaustavljiv, a howard i mcgae umeju jako dobro da izmore i frustriraju jokica, pogotovo ako je i AD a bice u igri zajedno sa jednim od ove dvojice pomenutih. Jokic je imao prednosty u visini protiv clippersa i mogao je jako dobro da asistira cak i udvojen, prosto su mali, a lakersi su najvisi tim u nba ligi(prosek) i jokic ce imati mnogo tezi zadatak da asistira ili uputi sut ka kosu. Ovde moraju da zasijaju marej i MPJ, u protivnom bice 4:1 u najboljem slucaju.

Go nuggets!

Diletant

pre 3 godine

Teško sa Lejkersima, ako neko ne odgovara Denveru to su Lejkersi. Ne treba očekivati mnogo od Jokica ovde s obzirom da će ga čuvati Hauard, Mekgi i Dejvis. Ti ljudi će se menjati i na Grentu i Milsapu. Moraće Marej da eksplodira mada me ne bi iznenadilo da ga čuva Lebron. Ovde će mnogo zavisti od toga kakvi će biti MPJ, Heris i Moris tj. njihova kretnja bez lopte i kako će koristiti Jokiceve asistencije. Bilo bi odlično kad bi im se vratio Barton u ovoj seriji.

sacz

pre 3 godine

12/ 22/ 18 /13 Koševi zadnje 4 utakmice Jokica protiv Lejkersa. Nije se bas previse isticao upravo zbog dubine centarske pozicije Lejkersa.
Nadamo se da će sad izdominirati.

tamoneko

pre 3 godine

Sve u da izgube 4:0 napravili su ogroman uspeh

Dovoljan, da to privuče nekog ozbiljnog igrača da im se sledeće sezone pridruži i da pokušaju da naprave neki korak više.

Denveru fali jedan vrhunski igrač na poziciji 3 koji bi znao da iskoristi asistencije od Jokića

I fali im neko skočan i žilav na 4.

Odlaskom Milsapa i sličnih imaće dovoljno dobar budžet.
Jedino što po meni treba da nađu i neke igrače tipa Bjelica koji ne koštaju ništa, znaju svoje mesto u ekipi (nose vodu dok drugi kosi) - a za to koliko su plaćeni pružaju vrhunski doprinos.

Poslednja moda u svim osrednjim NBA ekipama je da čim neki igrač malo odskoči, onda "odmah" dobija neke nebulozno visoke ugovore i potom taj isti igrač istagnira ili padne.
Kao na primer pola ekipe Denvera ili Sakrementa.

Ja lično ne mirišem Portera jer taj lik neće nikad igrati odbranu, a što bude više vreme odmicalo sve će više verovati da je zvezda. Mali mi liči na trulu jabuku.
Leđa da mu ne pominjem.

U svakom slučaju
Biti u finalu zapada je vrhunski uspeh, pogotovo kada su ti nosioci franšize dva momka od 25 god i gomila panjeva

stef

pre 3 godine

Opasno opasno se podcjenjuje Denver a ljudi bukvalno pregazili Kliperse u nekim momentima. Momci su dokazali da znaju igrati ozbiljnu kosarku. Dobro, Lejkersi su Lejkersi, realno strasna ekipa, al pita se tu i Denver nesto. Jokic ce ispostovati svoje, to je sigurica, al poenta je da se zapali Marej, ako se Marej zapali, onda je sve moguce. Takodje prednost Denvera sto su oni potpuno rastereceni, nemaju nikakav pritisak, a s druge strane, samopouzdanje im je na najvisem nivou jer su se bukvalno poigravali sa Klipersima u nekim trenucima.

maSi

pre 3 godine

Ово вам је као играње баскета у крају. Свако нормалан би пожелео Јокића у својој екипи, а само понеки аматер изабрао би да игра против Јокића. Замислите само како је играти с њим у екипи. Нема силовања лопте од стране „звезде тима“, нема сушења саиграча и „само понекад“ добијања лопте зато што „звезда тима“ игра само за себе, већ Јокић не само да увек види све, и ко је слободан и ко покривен, већ из напада у напад игра само за екипу.
И те приче типа – овај центар је бољи скакач, онај центар бољи дефанзивац, онај плеј бољи поентер - су најобичније будалаштине. Јокић је једноставно најбољи играч НБА, не најбољи центар НБА, већ најбољи играч.

kvisko

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".

hoces iskreno ?!

pre 3 godine

Lejkersi su ekipa koja na svakoj poziciji ima igraca koji je za klasu bolji od suparnika iz Denvera , izuzev Jokica , ali na Jokicu ce se smenjivati cuvari , dok Denver nema tu ni priblizno dobru zamenu. Drago mi je zbog Denvera sto su dosli do finala , ali potrebno im je barem jos dva igraca kako bi bili jos bolji sledece godine. Voleo bih da dovedu neku defanzivnu zivotinju all star kvaliteta i pouzdanog sutera tipa Dragic , Bojan Bogdanovic , Bertans ...

antirpotivan

pre 3 godine

ovi ce izgleda da naprave istu gresku kao i LAC, fokusiraju se na jednog ili dvojicu igraca, a poenta je u timskoj igri i timskom duhu koje denver ima, plus ogromno samopouzdanje koje su zasluzili nakon dva ovakva preokreta. to im je ujedno i najveca mana, nije lako spustiti se na zemlju tako brzo, po meni, ovu seriju ce odluciti treneri.

dizni centar Orlando FL

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...
(Sakaluda

Reci mi kad se je Orlando otcijepio od Floride. Pitam da se i ja ne bih
brukao.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Poseban igrač. Ali potpuno je pogrešno udvajati, tako da onda Craig, Milsap, Murray zatrpaju koš tricama, ako ih ide. Jer njegova asistencija dođe precizno u ruke, ne moraš “čupati” loptu, namještati se, brzo se može šutnuti. Stari recept trenerskih majstora. Pustiš da zabije svoje, nek ide stalno leđima u pivotiranje, šutira izvana, nek zabije svojih 30. Ostali onda neće. Kao i sve, u Americi je bitan show, a korištenje mozga u trenera kod rijetkih. U Bostonu i Miamiju, ostali samo popunjavaju broj...

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.
(Hrvatska Vojska, 17. septembar 2020 09:03)potpuno nepotrebno je omalovažavati Zubca koji je našao svoje mesto pod suncem u NBA i gotivan je lik, Nikola je uradio smešnim i najboljeg defanzivca lige....

76er

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...
(Sakaluda, 17. septembar 2020 09:18)

Eh kad neko hoce da ispravi nekoga pa se ispali, bubble se igra u Orlandu, a ti ako si tako opste kulturan nam kazi u kojoj saveznoj drzavi je Orlando?

Markobg

pre 3 godine

Lejkersi su nema sumnje favoriti.Ključ dobre igre Denvera je samo jaka i organizovana odbrana .Od dobre odbrane počinje i zavisi uspešan napad.Jokić će biti pod strahovitim pritiskom jer će naspram sebe umesto Zubca i Gobera sada imati istinske superstarove u Hauardu i Dejvisu pre svega ali to je najinteligentniji igrač viđen na terenima ikada.On zna da je ključ pobede i 8 poena Milsapa, dve trojke kada treba Grenta, sigurna asistencija ka Herisu za lagano polaganje i on će to raditi dok oni ne proigraju
Ako ovi uz standardnog Mareja počnu da pogađaju imaju čemu da se nadaju.Jedva čekam da vidim te duele i Lebrona naspram ove mladeži iz Denvera.Let's go Denver!

Birčević

pre 3 godine

Jokara, Djordjeviceva klupa.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. Još brane Djordjevica. Ponos naše košarke. Nije zvao Bogija 2016 nije izboksovao da Dončić igra za našu reprezentaciju. Koj kompleks od čoveka. Ljudi se ovde u Americi kunu u Luku i Jokaru!
(Alex, 17. septembar 2020 09:11)

Zahvaljujemo se na glasu.




Ama ne dirajte mi trenera mojega.

Grdoje

pre 3 godine

Fil je onomad oznacio Divca kao ključ u seriji sa SAC. I rešio je taj zadatak, doduše uz mnogo drugih faktora. Sada se ponovo srbin isprečio Holivudu. Vrv ce doci situacija da ga LBJ cuva u odbrani, poput Kandze. Bice interesantno...

sasa the red baron

pre 3 godine

ISKRENO...

I dalje se ne mogu nacuditi sta bi Djordjevicu da onako postupi prema Jokicu!
Necu ga pljuvati jer Sale i kao igrac,i kao trener nije to zasluzio, ali covece gde ti je bio mozak? Kakvu sansu smo ispustili...

milic

pre 3 godine

Evo gledam kvote u kladionicama, po kladionicama Denver ima vece sanse protiv Lejkersa, nego sto je to bilo sa Klipersima. Denver je mlada i luda ekipa, vidili smo sta se desilo Klipersima kada je Denvera krenuo sut, znaci sut, ako Milsap, Grent, Heris i Marej krenu pogadjati, Lejkersima se ne pise dobro.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Marej je imao veće brojke protiv Jute, a Jokić protiv Klipersa.
Ima to dosta veze sa Goberom. On verovatno najbolje čuva Nikolu 1-1 u celoj ligi i dosta mu je otežavao poentiranje i skakanje pre svega. Međutim, celokupna odbrana Jute se zasniva na njemu i kada ga je Jokić izvlačio napolje na tri poena, otvorilo se više prostora za Mareja pod košem, zato je mogao da ubaci 50 Juti (uglavnom ulazi i poludistanca), a ne Klipersima kad ga čuvaju Lenard i Džordž.

Lejkersi imaju Hauarda koji je dobar odbrambeni igrač i jako snažan, ali ne preuzima i blokira tako dobro kao Gober, pa mislim da će Nikola ipak imati mnogo više prostora, i za poentiranje i za dodavanje. Mislim da će on odraditi svoje, a da će seriju da prelome ostali igrači Denvera, koliko budu uspešni.

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Za razliku od bahatosti Klipersa ovaj čovek mudrije rezoniše i već tu je u prednosti, nemaju Klipersi vođu u svlačionici i na terenu, Džejms je ipak nešto drugo, nije MJ ali za ove današnje klovnove tipa Džorđ, Vestbruk, Janis, Harden... još uvek je car.

MYNX

pre 3 godine

Ma jok lik pojma nema malo bolja verzija Save Lesica i to je to....pitajte uostalom Barona sa foruma b92 ili Bolkonskog sa foruma avangarda....oni ce vam detaljno objasniti strucnu analizu kakve nba zvezde i strucnjaci....eventualno pitajte Djordjevica i Danilovica ipak Jokic i da osvoji 20 titula u nba ne moze on da igra sa njim....

BUKI

pre 3 godine

Kao što je ovde netko iskomentarisao Lebron je nešto više od Lenarda, Džorđa, Hardena i posebno Vestbruka, realno je da Lejkersi ovo lagano reše.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 17. septembar 2020 17:37) # Link komentara

Ok verovatno si u pravu ali brate mili znaci za ekipu koja igra protiv Lebrona igra nas najbolji igrac i ti dalje navijas za Lebrona stvarno mi te zao druze,Lebron niti zna gde je Srbija i briga ga za Srbiju a koliko sam primetio nesto bas ni belce ne mirise i ti i dalje navijas za takvog igraca pogotovo onda jos kada igra protiv naseg najboljeg igraca stvarno zalosno.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Lakersi su svakako favoriti, a Denver će morati da odigra na svojo gornjoj granici mogućnosti da bi prošao - to znači da mora i klupa da da svoj doprinos. Jokić i odbrana Denvera će imati najviše problema sa Davisom jer je visok, jak, okretan i odličan šuter. Naravno da sve konce u igri Lakersa vodi LJ, ali je važno kako će Denver odigrati odbranu na ostalim igračima Lakersa koje LJ hrani loptama. Mislim da Zubac nije ništa slabiji, ako nije i bolji od ostalih visokih igrača Lakersa (Howard, McGee...).

gao

pre 3 godine

klasican "mind-games" iliti prebacivanje pritiska je komentar u superlativu, naravno, zna Vogel da Jokica to ne dotice al eto, novinari pitali, on odgovorio....

tata

pre 3 godine

Jokić će sve vreme igrati spolja na ivici reketa i izvlačiti njihove petice. U jednom komentaru pre neki dan sam izjavio da me ne bi čudilo da ga na toj poziciji čuva Lebron koji će bolje braniti pick

Locutus

pre 3 godine

(Dragan Borca, 17. septembar 2020 12:01)

Hjuston je izgubio jer su očajno šutirali trojke, a dizajnirani su da ih pogađaju. LAL je postizao u proseku 111 poena po meču, Hjuston samo 104. Za small-ball postavu 104 poena po meču je premalo.

big

pre 3 godine

Kao što su sve napredne i one manje napredne statistike potvrdile, a što se i vidi, Jokić čini saigrače boljim. Vodi igru na obe strane, iako nema fizikalije, sve ostalo ima. Jako dobro gradi reket, jako dobro kupi svoje promašaje u reketu, vrhunski rad nogu, ima brdo basketaških finti iz Sombora na koje atlete nasedaju, šutira i levom i desnom oko obruča, šutira u padu, sa kontra noge, kao Novicki,sa zemlje, nije Sombor šafl slučajan, trenira on sve to debelo. Opasan na šutu sve do 8 metara od koša. Kako neki ameri rekoše, uvek je u mismeču, ko god da ga čuva. Uz sve to, kakav dodavač, na nivou vrhunskih NBA plejeva. Ima i mana, ne skače puno i nije klasičan odbrambeni igrač, kakav se traži u NBA, medjutim dosta toga nadoknadjuje glavom, veličinom i snagom.
Malo je pored Dončića zapostavljen medijski, ali on, kao i Denver konstantno napreduju. Uostalom, postaje normalno da su u prve četiri ekipe na zapadu. Šta god bilo protiv Lejkersa, budućnost je svakako Denverova.

Sakaluda

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...

MPP

pre 3 godine

E SAD……
trener Lejkersa govoreći istinu vrši "psihološku"pripremu svoje ekipe što je normalno, uči se na greškama Riversa koji nije ovo radio ! PAMETNO…. ekipa mora da odigra maximalno ozbiljno jer Grumenje je čudna EKIPA sa još čudnijom koncepcijom ! Sa posebnim "osećajem" za favorite !
U NAJGOREM SLUČAJU (po Lejkerse) ,može da se pravda da je sve odradio kako treba.
A ja ću da poslušan Nikolu :
"samo ću izaći na teren (pred svoj t.v.) ….

i UŽIVAĆU !

Milunka Malina

pre 3 godine

@sazc Samo u jednoj od te cetiri utakmice razlika je bila veca od 10 poena u pobedi Lejkersa,u cak dve manje od tri kosa. Ne mora da ima 20plus poena. Neka ima 10poena po mecu i 15 asistencija i uradio je jos veci posao. Od tih poslednjih utakmica do sada razlika u njegovoj igri je neuporediva.

Imay

pre 3 godine

Lejkersi su pravili svoj tim tako da imaju odgovor na Jokića inače ne bi imali 3 odlična centra. E sad da li će to biti dovoljno - nadam se da neće, a mislio sam da hoće... Opet nismo davali šanse pred Kliperse, ožalili smo ih na 3:1 protiv Jute, ako ovo prođu onda laganica u finalu...

Mr_Melbourne

pre 3 godine

Lejkersi se plase Jokica .Ha ha ha.Pa Davis urinise po Jokicu svaki put.Znaci unistice ga visoki igraci iz Lejkersa.Igraju odbranu i Davis,Havard i Megi.

Smeh

pre 3 godine

Teško da su u strahu već samo shvataju protiv koga će igrati. Ako budu nadmeni kao Klipersi verovatno će isto proći jer Denver nije skup amatera niti su došli do finala zapada jer im je to neko poklonio. Jokić i Marej igraju na istom nivou kao i dvojac Lejkersa. Samo je razlika veći broj utakmica Denvera pa će zbog toga Lejkersi verovatno dobiti prvu utakmicu. Prava serija kreće tek od druge utakmice a Lejkersi su favoriti. Doduše bili su i Klipersi.

delboj

pre 3 godine

Kljuc ce biti Dejvis. Tj da Lejkeris anuliraju Jokicev napad Dejvisovim napadom. Ne sumnjam da ce Jokic odraditi svoju rolu, ali ako Dejvis bude igrao na nivou Jokica Lejkersi idu dalje.

Kingy

pre 3 godine

Ja se secam kad je Jokic sa Partizanom bio prvak evrope u Istanbulu i secam se kad smo bili prvaci sveta 2002 i vec tad je nagovestavao da je bolji od dzordana. Napred Jokicu i dizi taj prsten.

Mvp

pre 3 godine

Ljudi, obozavam Jokica... Stvarno je vanserijski igrac. Nesto sto Nba odavno nije imala...Tako lucidnog igraca...
Ali ono sto ce te videti u ovoj seriji je zver!(James) Ali bukvalno... Kod nas ljudi izgleda slabo prate Nba, samo gledaju higlights il` sta vec... Citaju statistiku.
Lebron ce biti kao odrasli covek kad igra sa decicom... Izgurace ih, nadtrcati...Bukvalno brutalno nadigrati... I sve to, sa najvecim IQ u kosarci u zadnjih nekoliko decenija... Posle 2 meca, Denver ce izgubiti volju da igra uopste...
Pri tom, Lejskersi biju! Igraju izuzetno jako... Nema ovde Denver sta da trazi...Druga dimenzija kosarke...

KOSTA1703

pre 3 godine

Svi pričaju kako će Denver da ima problem zbog ovoga ili onoga.
Niko da pomene da Marej kada je u zoni igra komotno protiv protivničke petorke i ne mogu mu ništa.
Ako se najbolja varijanta Mareja pojavi na finalnoj seriji, onda je to mnogo više prostora i za Jokića i bogme neće ni Lejkersima biti lako.
A ko će njega da zadrži kada je u zoni, ako nisu mogli Lenard i Džordž eminencija odbrane NBA lige?

Mariborcan1970

pre 3 godine

@baron

Izgleda da si ti godinama igrao u NBA pa znaš kako je to jednostavno u PLAY OFF-u napraviti npr. TRIPLE DOUBLE i ući u finale konferencije. Naravno, Magic Johnson nema pojma o košarki, jer kako uopšte može da hvali Jokića i Denver. A i to da je Jokić izabran u drugu petorku regularnog dijela NBA nije ništa posebno jer kakva je to liga u kojoj igraju tipovi kao LeBRON, Giannis, Harden, Luka... A izbaciti LAC sa Leonardom i Georgom može i FMP.

ValterNBG

pre 3 godine

Plasim se da ce ovo opravdano velicanje Jokica naljutititi James-a.Kad god je imao neki izazov odlicno se izborio sa tim.Vidim nabrajate razne cuvare na Jokicu koji su mnogo bolji nego sto su ih imali Klipersi.Lagano moze da se desi da Lebron kaze "ne,ja cuvam Jokica",iz cistog inata,besa I zelje za dokazivanjem,ne bi li po ko zna koji put pokazao da je najbolji.U napadu ce ici pravo na njega,a u odbrani ce dati sve od sebe da ga spusti na ispod 10 poena I par asistencija(mada,sa njihovim racunanjem sta je to asistencija....,nebitno),tj -da ga ponizi.Jokic,onakav kakav je,da li ce imati odgovor na tako nesto,videcemo.Uglavnom,puno srece im zelim.

alen

pre 3 godine

da li vi znate ko je Rondo pa on ce bolje zatvoriti Mareja nego ostali Jokica, Rondo je krpelj i ako se ne povredi izginuce u odbrani da bi se pricalo jedini igrac koje je titulu osvojio kao selitik i leker ovo ce lekersima biti mnogo laksa serija nego sto svi misle vise ce se pomuciti u finalu. Jer de je denver najjaci lekersi su tu defazino najjaci tim u ligi. kako kaze decko dole Dejvis ce u ovoj seriji urinirati po Denveru. go go lekers

alen

pre 3 godine

skoro 30god navijam za lekerse i kad su bili sampioni i kad su samo dno dotakli uvek sam bio uz njih. ne bitno ko igra ne navija se zbog igraca vec zbog tima.go go lekers do titule u cast kobiju...

Nbalive

pre 3 godine

kako da ne,evo vec placu,ali od srece jer su dobili da igraju s Denverom.
Jokic nece moci nista kraj Davisa i Dwighta,kljuc je zakljucati Murraya i to je gotovo
4-1 Lakers

јд123

pre 3 godine

Oni imaju odbrambeno krilo, i to jako dobro odbrambeno krilo, ali to krilo je u isto vreme Vil Barton koji je u napadu igrac manje.
(76er, 17. septembar 2020 14:20)

Бартон у нападу и није толико лош, зна чак бити и користан, али је рупа у одбрани. Мртва трка између њега и Портера. МПЈ је мало бољи, јер се труди, Бартон само стоји и вреба да ухвати дефанзивни скок. Уопште не покрива свог играча. Гледао сам доста Денверових мечева и у једној сам само пратио Бартона. Не само да не чува свог играча, него га скоро ни не прати погледом, јер само прати лопту и код сваког противничког додавања трзне да потрчи испод коша. Нема кошаркашку интелигенцију, не зна до чита противника, па увек помисли да ће шутирати и онда потрчи да први стигне да покупи скок.

Али добро, можда само тролујеш, онда ок, упецао си ме ;).

Додуше Бартон има велике заслуге за улазак Денвера у финале запада - јер није играо. Денвер би прошле године испао већ у првом кругу против СА да га Меолун после великог притиска није преселио на клупу.

neko ko zna

pre 3 godine

koliko li Raznatovic placa za reklamu za ovog prosecnog igraca, verovatno zeli da mu osigura dobar klub po povratku u evropu. Dobro i jednom i drugom.

KOSTA1703

pre 3 godine

baron

Ma znam, Birča je igračina, Jokić nije ni za ABA ligu jel' da?

U Evropi ne bi davao ni po 10 poena, za razliku od Birče koji blista.

Šta znaju po glupim amerikama, evo sad će baron vama svima da kaže kako jeste.

Zola

pre 3 godine

@Kosarka je timski sport!!! Kao sto sam pisao i za LAC to vazi i za LAL, Lebron i AD ce dati svojih 25-35 poena i to ne moze da se spreci ali ako se ostatak tima spusti na ispod 10 poena bice cupavo. Bitno je da Denver odigra timski dobru odbranu i da ne da otvoren sut ostatku tima i bice to lepih novih 7 utakmica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bastovan, 17. septembar 2020 10:22)
i ti se kume provaljujes. kad je Lacio igrao NBA i pitanje je dal lacio kao kosarkaski klub postoji u italiji. Naprijed Jokicu i dokazi da si veci od NBA!

Neko iz mase

pre 3 godine

@alen pravi "lekers" navijac ovih dana...ti da navijas za Lakerse bar bi naucio za tih 30 godina kako se pravilno pise ime tvog kluba.

Jezekilj

pre 3 godine

@delbo
Slažem se u potpunosti: ključ ove serije je Entoni Dejvis.
U napadu će izvlačiti Jokića van reketa da bekovi Lejkersa mogu da ulaze pod koš. A u odbrani ga može čuvati i nisko i visoko pa Lejkersi neće morati da ga udvajaju kao što su to morali Klipersi.

baron

pre 3 godine

Kakav bre unikat, da li ste normalni. Covek prvo nije sportista, ne moze da potrci. On je sramota za profesionalni sport. Jokic je najveći dokaz da je danas ji NBA totalno degradirao.
Denver igra timsku igru, ima tu i Jokiceve zasluge za dobre partije, ali praviti sada od njega nekog nevidjenog igraca malo je neukusno.
Naravno da ce svi mediji velicati Jokica, pogotovu americki, kojima je to u interesu. Kako nema jedan Kristen C ili PF u ligi, i Dejvis je daleko od nekog nezaustavljivog igraca, ne moze se Jokic dizati u nebo kada mu je najveći protivnik u ligi Nurkic, Zubac i panj Gober.
Ljudi, to nije kvalitet ni prici kao nekada. Ovo je sada Evroliga kakva se igrala 2009-2010. Barsa sa Lorbekom razbila bi ovaj Denver.

JeRemija

pre 3 godine

Kao što je ovde netko iskomentarisao Lebron je nešto više od Lenarda, Džorđa, Hardena i posebno Vestbruka, realno je da Lejkersi ovo lagano reše.

Pera

pre 3 godine

Zanimljiva analiza na nba.com: https://www.nba.com/article/2020/09/16/series-preview-battle-dynamic-duos-favors-lakers
"Lejkersima je najbolje islo kad izbace centre i AD igra protiv Jokica:
In 33 minutes with Nikola Jokic on the floor against Davis at center, the Lakers were a plus-22 and the Nuggets scored just 60 points on 66 possessions (91 per 100)."
Ne zvuci dobro, ali Jokic uvek nadje resenje, verujem da ce i za ovaj problem. Ako ne uspe, Denverove sanse su dosta lose.

76er

pre 3 godine

denver je leprsava ekipa kojoj fale jos 2 igraca, koji su korisni i u odbrani i u napadu. znaci umesto Milsapa jedan koji igra u oba pravca i jedno odbrambeno krilo. koristan bi im bio i krsten plej.
(SubmisivniDominator, 17. septembar 2020 08:42)

Oni imaju odbrambeno krilo, i to jako dobro odbrambeno krilo, ali to krilo je u isto vreme Vil Barton koji je u napadu igrac manje.

qwerty

pre 3 godine

Kosarka je ipak timski sport.
Pobedice tim koji bude bolje igrao. Kakvi pojedinci kakvi bakraci.
Konstantno insistiranje na kvalitetima pojedinaca je iz cistog razloga sto gledalac ne moze da se poistoveti sa timom, vec sa pojedincom. Zato je sve i rasclanjeno na nivo pojedinca.

Mirko

pre 3 godine

Nisu u strahu. Za sada. Samo obazrivi da im se ne ponovi scenario Jute i Klipersa.
Ne bih dalje da pišem da ne izmalerišem Denver.

Pera

pre 3 godine

Setite se Denver protiv Lejkersa u mehuru kada je pri 88-88 Meloun izveo Nikolu i Dzamala i nisu igrali celu 4/4 dok su LJ i AD igrali. To je bilo tankovanje da se izbegnu Lejkersi u polufinalu i da se ide na Kliperse. @Western Devil
Lejkersi su do tada obezbedili prvo mesto, znaci jedini nacin da Denver igra protiv njih u polufinalu je da bude cetvrti ili peti, znaci nisu izgubili da bi izbegli Lejkerse. Tada je vec bilo jasno da ce u drugom kolu (ako prodju prvo) igrati protiv Klipersa. Tankovali su da odmore igrace, da razigraju rezerve, utakmice su vec izgubile takmicarski znacaj.

neko ko zna

pre 3 godine

koliko li Raznatovic placa za reklamu za ovog prosecnog igraca, verovatno zeli da mu osigura dobar klub po povratku u evropu. Dobro i jednom i drugom.

Mr_Melbourne

pre 3 godine

Lejkersi se plase Jokica .Ha ha ha.Pa Davis urinise po Jokicu svaki put.Znaci unistice ga visoki igraci iz Lejkersa.Igraju odbranu i Davis,Havard i Megi.

Kingy

pre 3 godine

Ja se secam kad je Jokic sa Partizanom bio prvak evrope u Istanbulu i secam se kad smo bili prvaci sveta 2002 i vec tad je nagovestavao da je bolji od dzordana. Napred Jokicu i dizi taj prsten.

alen

pre 3 godine

skoro 30god navijam za lekerse i kad su bili sampioni i kad su samo dno dotakli uvek sam bio uz njih. ne bitno ko igra ne navija se zbog igraca vec zbog tima.go go lekers do titule u cast kobiju...

Sakaluda

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...

Mvp

pre 3 godine

Ljudi, obozavam Jokica... Stvarno je vanserijski igrac. Nesto sto Nba odavno nije imala...Tako lucidnog igraca...
Ali ono sto ce te videti u ovoj seriji je zver!(James) Ali bukvalno... Kod nas ljudi izgleda slabo prate Nba, samo gledaju higlights il` sta vec... Citaju statistiku.
Lebron ce biti kao odrasli covek kad igra sa decicom... Izgurace ih, nadtrcati...Bukvalno brutalno nadigrati... I sve to, sa najvecim IQ u kosarci u zadnjih nekoliko decenija... Posle 2 meca, Denver ce izgubiti volju da igra uopste...
Pri tom, Lejskersi biju! Igraju izuzetno jako... Nema ovde Denver sta da trazi...Druga dimenzija kosarke...

baron

pre 3 godine

Kakav bre unikat, da li ste normalni. Covek prvo nije sportista, ne moze da potrci. On je sramota za profesionalni sport. Jokic je najveći dokaz da je danas ji NBA totalno degradirao.
Denver igra timsku igru, ima tu i Jokiceve zasluge za dobre partije, ali praviti sada od njega nekog nevidjenog igraca malo je neukusno.
Naravno da ce svi mediji velicati Jokica, pogotovu americki, kojima je to u interesu. Kako nema jedan Kristen C ili PF u ligi, i Dejvis je daleko od nekog nezaustavljivog igraca, ne moze se Jokic dizati u nebo kada mu je najveći protivnik u ligi Nurkic, Zubac i panj Gober.
Ljudi, to nije kvalitet ni prici kao nekada. Ovo je sada Evroliga kakva se igrala 2009-2010. Barsa sa Lorbekom razbila bi ovaj Denver.

alen

pre 3 godine

da li vi znate ko je Rondo pa on ce bolje zatvoriti Mareja nego ostali Jokica, Rondo je krpelj i ako se ne povredi izginuce u odbrani da bi se pricalo jedini igrac koje je titulu osvojio kao selitik i leker ovo ce lekersima biti mnogo laksa serija nego sto svi misle vise ce se pomuciti u finalu. Jer de je denver najjaci lekersi su tu defazino najjaci tim u ligi. kako kaze decko dole Dejvis ce u ovoj seriji urinirati po Denveru. go go lekers

Alex

pre 3 godine

Jokara, Djordjeviceva klupa.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. Još brane Djordjevica. Ponos naše košarke. Nije zvao Bogija 2016 nije izboksovao da Dončić igra za našu reprezentaciju. Koj kompleks od čoveka. Ljudi se ovde u Americi kunu u Luku i Jokaru!

Рајко Четник

pre 3 godine

Јокара је уз велики таленат и уз велики рад у своју игру уградио српску луцидност, инвентивност и једну нашу лошу особину ,склоност ка импровизацији која се овде показала корисном.
Све у свему кошакашки Тесла тј геније.

kvisko

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".

Milan

pre 3 godine

Ne verujem da će Jokić poenterski previše da se istakne kroz ovu seriju obzirom da će se Hauard, Mekgi i Dejvis smenjivati na njemu i fizički ga izmrcvariti. To uvek rade, niko u ligi nema toliku defanzivnu dubinu na petici kao Lejkersi. Tokom ove sezone se dosta mučio protiv njihove fizičke igre i pokazivao frustracije. Samo mirnu glavu da sačuva. Na drugoj strani Plamli kao pomoć izgleda nekako tužno u ovoj priči.
Moraće Jokić svojom inteligencijom da se tokom ove serije prilagodi okolnostima i nadje najbolji način da naškodi Lejkersima. Računam da ako je mogao protiv Gobera to da uradi da će moći i protiv ostalih.

Nbalive

pre 3 godine

kako da ne,evo vec placu,ali od srece jer su dobili da igraju s Denverom.
Jokic nece moci nista kraj Davisa i Dwighta,kljuc je zakljucati Murraya i to je gotovo
4-1 Lakers

Hrvatska Vojska

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.

JeRemija

pre 3 godine

Kao što je ovde netko iskomentarisao Lebron je nešto više od Lenarda, Džorđa, Hardena i posebno Vestbruka, realno je da Lejkersi ovo lagano reše.

yxcvbnm

pre 3 godine

Veliki fan Jokiceve igre, ovakav nacin igre na toj poziciji niko nikad nije prezentovao.
Miks Novickog, Gasola i Divca.
Medjutim, LAL su jaki bas na 4 i 5, Lebron po potrebi moze da cuva Mareja, jednostavno zatvorice ih.
4-2 najrealnije.

ValterNBG

pre 3 godine

Plasim se da ce ovo opravdano velicanje Jokica naljutititi James-a.Kad god je imao neki izazov odlicno se izborio sa tim.Vidim nabrajate razne cuvare na Jokicu koji su mnogo bolji nego sto su ih imali Klipersi.Lagano moze da se desi da Lebron kaze "ne,ja cuvam Jokica",iz cistog inata,besa I zelje za dokazivanjem,ne bi li po ko zna koji put pokazao da je najbolji.U napadu ce ici pravo na njega,a u odbrani ce dati sve od sebe da ga spusti na ispod 10 poena I par asistencija(mada,sa njihovim racunanjem sta je to asistencija....,nebitno),tj -da ga ponizi.Jokic,onakav kakav je,da li ce imati odgovor na tako nesto,videcemo.Uglavnom,puno srece im zelim.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Poseban igrač. Ali potpuno je pogrešno udvajati, tako da onda Craig, Milsap, Murray zatrpaju koš tricama, ako ih ide. Jer njegova asistencija dođe precizno u ruke, ne moraš “čupati” loptu, namještati se, brzo se može šutnuti. Stari recept trenerskih majstora. Pustiš da zabije svoje, nek ide stalno leđima u pivotiranje, šutira izvana, nek zabije svojih 30. Ostali onda neće. Kao i sve, u Americi je bitan show, a korištenje mozga u trenera kod rijetkih. U Bostonu i Miamiju, ostali samo popunjavaju broj...

Zaista...

pre 3 godine

Cisto da odgovorim na komentar da LeBron ima najveci iq u kosarci, u zadnjih par decenija.
Slazem se da ima jako visok kosarkaski iq, ali porediti njegov iq sa Jokicevim je smesno.
Govorimo o coveku koji je svoju kosarku adaptirao prema svojoj fizickoj konstituciji, dakle koji ceo zivot igra na inteligenciju i oslanja se samo na nju i svoju visinu. Kada bi Lebrona sveli na konstituciju prosecnog NBA igraca, ne bi bio toliko dobar. O Janisu da ne pricam.
Tako da nemojmo porediti Jokica i bilo kog igraca u tom segmentu.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

ledao sam celih 10/14 utakmica Denvera u ovom plej ofu u direktnom prenosu. teskog srca moram da kazem, iako verujem u Jokica mislim da Denver kao tim ne moze da se odupre Lejkersima. za one koje nisu ostrasceni i interesuje ih kosarka, razmislite ko ce cuvati AD, Milsap? Krejg? prosto mu ne mogu oduzeti ni 10 poena od proseka. a Lebrona? Heris ne moze jer nema fizikalije, Moris isto ne moze.

denver je leprsava ekipa kojoj fale jos 2 igraca, koji su korisni i u odbrani i u napadu. znaci umesto Milsapa jedan koji igra u oba pravca i jedno odbrambeno krilo. koristan bi im bio i krsten plej.

Goran

pre 3 godine

Niko tamo ne prica o Jokicu i ostaloj druzini iz Denvera. Bukvalno niko! I dalje svi pricaju o uzrocima raspada Klipersa, Kawai Lenarda itd. Mnogo volim sto je tako, vidim tu neku sansu za Denver, jer su potpuno rastereceni. Niko nista ne ocekuje od njih, nemaju sta da izgube.

Jezekilj

pre 3 godine

@delbo
Slažem se u potpunosti: ključ ove serije je Entoni Dejvis.
U napadu će izvlačiti Jokića van reketa da bekovi Lejkersa mogu da ulaze pod koš. A u odbrani ga može čuvati i nisko i visoko pa Lejkersi neće morati da ga udvajaju kao što su to morali Klipersi.

Celalionac

pre 3 godine

Realno su Lejkersi bolji tim. i sanse su 60 - 40 na njih.
Spremice se puno bolje od predhodnika i uradice sve da pobede .
sto se Jokica tice,mozak genija onog kosarkaskog razume se i to je ono sto digitalizovani zapad izluđuje .ne moze da se predvidi sledeci potez sta ce da uradi.Vec je mnogo veliko ime u NBA a i na kraju krajeva ne bi mlatio tolike pare . Njegov zivot ali nemam tu vrstu sujete da ga ne postujem i da mi negde nije drago .Volim da ga gledam jel mi deluje kao flegman baja iz kraja koji eto malo svratio da tovari popaljene utripovane svetske face.Rastura ih i uziva u tome.
Poznati su vam ti svakako kada se pojavi neki iztetovirani i nabildovani pajser u kraju nesto kao glumi silu ,svi ga se plase i onda ga neki sa strane od koga to nikad nisi ocekivao izpusta flegmanski i kul kao volinu.Normalno ovaj mu da preko nosa jer je ispao glup u drustvu ali se zna ko je tu heroj i ko ima vece srce

Takav tip mi deluje Nikola i uzivam da gledam kako se igra i kako tovari zvezde i face

trtmrt

pre 3 godine

Jokic ce odograti dobro 2-3 utkmice, ali se plasim da ce se umoriti.
LAL ima dosta igraca u rotaciji sa opcijom na petici.
Voleo bih da ih Jokara i Denver otresu, ali ce se mnogo zasnivati na kontaktu i LAL je tu dosta mocniji.
Go NUGGETS!!!
Srbija do Diznilenda

antirpotivan

pre 3 godine

ovi ce izgleda da naprave istu gresku kao i LAC, fokusiraju se na jednog ili dvojicu igraca, a poenta je u timskoj igri i timskom duhu koje denver ima, plus ogromno samopouzdanje koje su zasluzili nakon dva ovakva preokreta. to im je ujedno i najveca mana, nije lako spustiti se na zemlju tako brzo, po meni, ovu seriju ce odluciti treneri.

KOSTA1703

pre 3 godine

baron

Ma znam, Birča je igračina, Jokić nije ni za ABA ligu jel' da?

U Evropi ne bi davao ni po 10 poena, za razliku od Birče koji blista.

Šta znaju po glupim amerikama, evo sad će baron vama svima da kaže kako jeste.

Igor

pre 3 godine

Taktičke rečenice, malo da "napali" svoje igrače, preurekne Denverove, da na njih malo prebaci pritisak. Nije to ništa novo. Nikola i ostali ne treba da obraćaju pažnju na suparnički tabor, već samo da nastave da igraju svoju igru u svom ritmu.

hoces iskreno ?!

pre 3 godine

Lejkersi su ekipa koja na svakoj poziciji ima igraca koji je za klasu bolji od suparnika iz Denvera , izuzev Jokica , ali na Jokicu ce se smenjivati cuvari , dok Denver nema tu ni priblizno dobru zamenu. Drago mi je zbog Denvera sto su dosli do finala , ali potrebno im je barem jos dva igraca kako bi bili jos bolji sledece godine. Voleo bih da dovedu neku defanzivnu zivotinju all star kvaliteta i pouzdanog sutera tipa Dragic , Bojan Bogdanovic , Bertans ...

dizni centar Orlando FL

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...
(Sakaluda

Reci mi kad se je Orlando otcijepio od Floride. Pitam da se i ja ne bih
brukao.

Zola

pre 3 godine

@Kosarka je timski sport!!! Kao sto sam pisao i za LAC to vazi i za LAL, Lebron i AD ce dati svojih 25-35 poena i to ne moze da se spreci ali ako se ostatak tima spusti na ispod 10 poena bice cupavo. Bitno je da Denver odigra timski dobru odbranu i da ne da otvoren sut ostatku tima i bice to lepih novih 7 utakmica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bastovan, 17. septembar 2020 10:22)
i ti se kume provaljujes. kad je Lacio igrao NBA i pitanje je dal lacio kao kosarkaski klub postoji u italiji. Naprijed Jokicu i dokazi da si veci od NBA!

tamoneko

pre 3 godine

Sve u da izgube 4:0 napravili su ogroman uspeh

Dovoljan, da to privuče nekog ozbiljnog igrača da im se sledeće sezone pridruži i da pokušaju da naprave neki korak više.

Denveru fali jedan vrhunski igrač na poziciji 3 koji bi znao da iskoristi asistencije od Jokića

I fali im neko skočan i žilav na 4.

Odlaskom Milsapa i sličnih imaće dovoljno dobar budžet.
Jedino što po meni treba da nađu i neke igrače tipa Bjelica koji ne koštaju ništa, znaju svoje mesto u ekipi (nose vodu dok drugi kosi) - a za to koliko su plaćeni pružaju vrhunski doprinos.

Poslednja moda u svim osrednjim NBA ekipama je da čim neki igrač malo odskoči, onda "odmah" dobija neke nebulozno visoke ugovore i potom taj isti igrač istagnira ili padne.
Kao na primer pola ekipe Denvera ili Sakrementa.

Ja lično ne mirišem Portera jer taj lik neće nikad igrati odbranu, a što bude više vreme odmicalo sve će više verovati da je zvezda. Mali mi liči na trulu jabuku.
Leđa da mu ne pominjem.

U svakom slučaju
Biti u finalu zapada je vrhunski uspeh, pogotovo kada su ti nosioci franšize dva momka od 25 god i gomila panjeva

76er

pre 3 godine

Jos jedno iznenadjenje u najavi.
Lekersi mogu posle okrsaja sa Denverom da prosetaju do Hollywood-a i snime akcioni film pod nazivom "Raspad snova u Floridi".
(kvisko, 17. septembar 2020 08:53)

U Floridi?! Eh kad neko hoce da bude duhovit... nit duhovitosti, nit znanja iz opste kulture...
(Sakaluda, 17. septembar 2020 09:18)

Eh kad neko hoce da ispravi nekoga pa se ispali, bubble se igra u Orlandu, a ti ako si tako opste kulturan nam kazi u kojoj saveznoj drzavi je Orlando?

Dragan Feliks

pre 3 godine

Vogel nije prepotentan kao Rivers, a ima i bolji izbor za čuvanje Jokića. Dok je Rivers pokušavao da Jokića optereti u defanzivi konstantno napadajući obruč i želeći da ga izmori i uvede u problem sa penalima, jer je znao da ga ni Zubac, Harel, Grin pa povremeno ni Lenard i Džordž ne mogu sačuvati u igri jedan na jedan i konstantno ga udvajao, Vogel ima bolja rešenja. U defanzivi će ga takođe maksimalno opterećivati ali u odbrani ga centarska trojka Lejkersa može solidno čuvati i u igri 1 na 1, bez preteranih udvaranja. I čini se kao vrlo težak zadatak za Nikolu. Ali upravo njegova genijalnost će pronaći rešenje i za ovo, možda ne u prvoj utakmici ali Nikola će se sigurno prilagoditi jer ne robuje statistici i spreman je da žrtvuje svoj poenterski učinak zarad tima. Da li će izvlačiti visoke igrače spolja kako bi pre svega Mareju omogućio lakše ulaze, koristiti šut sa poludistance, kroz kratka utrčavanja iz pika širiti odbranu (kao protiv Klipersa u drugom poluvremenu sedme utakmice) ili naprotiv očekivanjama spuštanjem pod sam obruč iznenaditi protivnike ne znam, ali znam da će naći rešenje. Jedino mislim da će mu ofanzivi skok predstavljati problem, ali njegovo ,,ludilo,, može i to rešiti. Ali ovo je i dalje ekipi sport i Nikola je u tom segmentu verovatno najzahvalniji igrač današnjice i siguran sam da će on svoje odraditi a za ostale videćemo.

Imay

pre 3 godine

Lejkersi su pravili svoj tim tako da imaju odgovor na Jokića inače ne bi imali 3 odlična centra. E sad da li će to biti dovoljno - nadam se da neće, a mislio sam da hoće... Opet nismo davali šanse pred Kliperse, ožalili smo ih na 3:1 protiv Jute, ako ovo prođu onda laganica u finalu...

Dragan Borca

pre 3 godine

Denver na prvom mestu treba da izadje protiv Lejkersa sa onom stvari. Agresivno, bez straha i pogotovo bez respekta prema Lebronu. Problem sa Lebronom je sto on i sa 35 je jak ko crna zemlja i retko ko sme da mu se postavi kada krene na ulaz. E sad, Hjuston im je bio bukvalno idealan jer su Lejkersi krupni, a ovi se istripovali da ce sa Takerom od 35 i visinom beka- krila pokriti centarsku poziciju, sto je bilo sumanuto. Lejkersi imaju puno drugih napada, nisu neki trojkasi ali kupe dosta otpatke i pola tima su im jaki i krupni igraci. Hjuston nije imao sanse bez ijednog visokog igraca. Stvarno nisam siguran koliko je Hjuston uopste onako igracki undersized bio pravi reper snage Lejkersa. Ne treba zaboraviti da su Lejkersi zavrsili na prvom mestu tako sto su Lebron i Dejvis igrali skoro svaku po 35 minuta. Hjuston je jedva dobio Oklahomu i to ni njih ne bi prosao da je par igraca Oklahome iole malo bolje sutiralo, pogotovo Galinari. Zadnju protiv njih Marej i Jokic nisu ni igrali jednu cetvrtinu, jedva ih dobili. Ne bih smeo da se kladim da ce Lejkersi proci u finale. Denver je u naletu, Marej izrastao u zvezdu, igra pun samopouzdanja. Joka u formi, ostali se raspucali, cak i Milsap doprinosi u zadnje vreme. Lejkerse previse favorizuju svi od medija do kladionica i to mi se svidja. Jokicu je sut u zadnje vreme brutalan i ne treba da se puno rve sa njima unutra jer ce se na njemu smenjivati trojica. Treba izbeci da sudije kroje utakmicu, spolja treba ovo resetati i razigravati

76er

pre 3 godine

denver je leprsava ekipa kojoj fale jos 2 igraca, koji su korisni i u odbrani i u napadu. znaci umesto Milsapa jedan koji igra u oba pravca i jedno odbrambeno krilo. koristan bi im bio i krsten plej.
(SubmisivniDominator, 17. septembar 2020 08:42)

Oni imaju odbrambeno krilo, i to jako dobro odbrambeno krilo, ali to krilo je u isto vreme Vil Barton koji je u napadu igrac manje.

Jare u mleku

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.
(Hrvatska Vojska, 17. septembar 2020 09:03)
Nikola jeste malo čudo, zato što osim što igra centra,igra i pleja i ima dobar šut i sve ostalo ali reći za Zubca da je smešan nije u redu. Bio naš ili vaš. Dečko je korektan igrač koji puno radi i trenutno je važan šraf jedne NBA ekipe.

Birčević

pre 3 godine

Jokara, Djordjeviceva klupa.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. Još brane Djordjevica. Ponos naše košarke. Nije zvao Bogija 2016 nije izboksovao da Dončić igra za našu reprezentaciju. Koj kompleks od čoveka. Ljudi se ovde u Americi kunu u Luku i Jokaru!
(Alex, 17. septembar 2020 09:11)

Zahvaljujemo se na glasu.




Ama ne dirajte mi trenera mojega.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Lakersi su svakako favoriti, a Denver će morati da odigra na svojo gornjoj granici mogućnosti da bi prošao - to znači da mora i klupa da da svoj doprinos. Jokić i odbrana Denvera će imati najviše problema sa Davisom jer je visok, jak, okretan i odličan šuter. Naravno da sve konce u igri Lakersa vodi LJ, ali je važno kako će Denver odigrati odbranu na ostalim igračima Lakersa koje LJ hrani loptama. Mislim da Zubac nije ništa slabiji, ako nije i bolji od ostalih visokih igrača Lakersa (Howard, McGee...).

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Marej je imao veće brojke protiv Jute, a Jokić protiv Klipersa.
Ima to dosta veze sa Goberom. On verovatno najbolje čuva Nikolu 1-1 u celoj ligi i dosta mu je otežavao poentiranje i skakanje pre svega. Međutim, celokupna odbrana Jute se zasniva na njemu i kada ga je Jokić izvlačio napolje na tri poena, otvorilo se više prostora za Mareja pod košem, zato je mogao da ubaci 50 Juti (uglavnom ulazi i poludistanca), a ne Klipersima kad ga čuvaju Lenard i Džordž.

Lejkersi imaju Hauarda koji je dobar odbrambeni igrač i jako snažan, ali ne preuzima i blokira tako dobro kao Gober, pa mislim da će Nikola ipak imati mnogo više prostora, i za poentiranje i za dodavanje. Mislim da će on odraditi svoje, a da će seriju da prelome ostali igrači Denvera, koliko budu uspešni.

maSi

pre 3 godine

Ово вам је као играње баскета у крају. Свако нормалан би пожелео Јокића у својој екипи, а само понеки аматер изабрао би да игра против Јокића. Замислите само како је играти с њим у екипи. Нема силовања лопте од стране „звезде тима“, нема сушења саиграча и „само понекад“ добијања лопте зато што „звезда тима“ игра само за себе, већ Јокић не само да увек види све, и ко је слободан и ко покривен, већ из напада у напад игра само за екипу.
И те приче типа – овај центар је бољи скакач, онај центар бољи дефанзивац, онај плеј бољи поентер - су најобичније будалаштине. Јокић је једноставно најбољи играч НБА, не најбољи центар НБА, већ најбољи играч.

Grdoje

pre 3 godine

Fil je onomad oznacio Divca kao ključ u seriji sa SAC. I rešio je taj zadatak, doduše uz mnogo drugih faktora. Sada se ponovo srbin isprečio Holivudu. Vrv ce doci situacija da ga LBJ cuva u odbrani, poput Kandze. Bice interesantno...

sacz

pre 3 godine

12/ 22/ 18 /13 Koševi zadnje 4 utakmice Jokica protiv Lejkersa. Nije se bas previse isticao upravo zbog dubine centarske pozicije Lejkersa.
Nadamo se da će sad izdominirati.

sasa the red baron

pre 3 godine

ISKRENO...

I dalje se ne mogu nacuditi sta bi Djordjevicu da onako postupi prema Jokicu!
Necu ga pljuvati jer Sale i kao igrac,i kao trener nije to zasluzio, ali covece gde ti je bio mozak? Kakvu sansu smo ispustili...

KOSTA1703

pre 3 godine

Pred Jutu.....
Nema šta Denver tu da traži rastaviće ih Juta.
Pred Kliperse....
Ne postoji nikakva šansa da prodju Kliperse, ovi će ih počistiti.
Pred Lejkerse.....
Lejkersi će lako proći nema Jokić nikakve šanse.

I onda jednog dana, jednom budu u pravu(ne mogu stalno promašivati), i pošalju stotinak komentara "Jesam vam rekao da će biti tako?".

Denver je do sada šest puta već bio prežaljen, i još je tu.
Iako su Lejkersi evidentno ekipa sklopljena da uzme titulu, dajte malo respekta prema Denveru.
Velike su šanse da mrzitelji svega ovaj put budu u pravu, ali ne mora da znači.
Dejvis ma kako moćno izgledao još nije u svom životu odigrao važnu utakmicu, niti je sam na svojim ledjima ikada nosio ekipu.A uz to ima i staklene zglobove.
Hauard i MekGi su puno mase i nikako mozga, a to je Jokić uvek umeo da reši.
Bitno je da Kuzma,Karuso,Grin i ostala boranija ne zatrpa koš Denvera.Dejvis i Lebron neće sami rešiti ovu seriju.
Naravno da se navija za Denver, naravno da smo nerealni kao i svi navijači, naravno da očekujemo čudo, ali isto tako posle svega i ako ga ne bude bićemo zadovoljni(samo u jednom slučaju bićemo nezadovoljni, ako se Denver dogura do 3 - 3 pa onda izgubi sedmu, jer ako je već došao do sedme....).

Locutus

pre 3 godine

(Dragan Borca, 17. septembar 2020 12:01)

Hjuston je izgubio jer su očajno šutirali trojke, a dizajnirani su da ih pogađaju. LAL je postizao u proseku 111 poena po meču, Hjuston samo 104. Za small-ball postavu 104 poena po meču je premalo.

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Za razliku od bahatosti Klipersa ovaj čovek mudrije rezoniše i već tu je u prednosti, nemaju Klipersi vođu u svlačionici i na terenu, Džejms je ipak nešto drugo, nije MJ ali za ove današnje klovnove tipa Džorđ, Vestbruk, Janis, Harden... još uvek je car.

delboj

pre 3 godine

Kljuc ce biti Dejvis. Tj da Lejkeris anuliraju Jokicev napad Dejvisovim napadom. Ne sumnjam da ce Jokic odraditi svoju rolu, ali ako Dejvis bude igrao na nivou Jokica Lejkersi idu dalje.

Mariborcan1970

pre 3 godine

@baron

Izgleda da si ti godinama igrao u NBA pa znaš kako je to jednostavno u PLAY OFF-u napraviti npr. TRIPLE DOUBLE i ući u finale konferencije. Naravno, Magic Johnson nema pojma o košarki, jer kako uopšte može da hvali Jokića i Denver. A i to da je Jokić izabran u drugu petorku regularnog dijela NBA nije ništa posebno jer kakva je to liga u kojoj igraju tipovi kao LeBRON, Giannis, Harden, Luka... A izbaciti LAC sa Leonardom i Georgom može i FMP.

wlado

pre 3 godine

u pravu je jedan sto je napisao da misli da lakersi imaju meru denveru. Ja sam ove sezone pogledao 2/3 svih utakmica denvera i naravno svaki od 4 meceva izmedju denvera i lakersa, AD u napadu nezaustavljiv, a howard i mcgae umeju jako dobro da izmore i frustriraju jokica, pogotovo ako je i AD a bice u igri zajedno sa jednim od ove dvojice pomenutih. Jokic je imao prednosty u visini protiv clippersa i mogao je jako dobro da asistira cak i udvojen, prosto su mali, a lakersi su najvisi tim u nba ligi(prosek) i jokic ce imati mnogo tezi zadatak da asistira ili uputi sut ka kosu. Ovde moraju da zasijaju marej i MPJ, u protivnom bice 4:1 u najboljem slucaju.

Go nuggets!

Samo jako

pre 3 godine

Bice pakleno tesko za Denver, jer pored Dejvisa koji je bolja verzija Gobera u odbrani, Jokica ce cuvati isto i dobri defanzivni centri Howard i McGee, plus na Mareju ce biti Rondo,koji je kao osica bio na Hardenu u dvomecu LAL- Hjuston , i jos na sve to Lebron igra "trojku" u odbrani, znaci kada igra Porter, cuvace ga vecinu vremena James...
Samo Jokic da ostane mentalno cvrst, jer ako njega izbace iz ritma Denver nece imati sanse, a ako bude drzao svoj nivo igre donekle, bice onda zanimljivo gledati.
Zakljucak, Nikola ne sme da "potone" u seriji protiv Lejkersa, a Marej mora da igra skoro kao protiv Jute da bi Denver imao cemu da se nada...

milic

pre 3 godine

Evo gledam kvote u kladionicama, po kladionicama Denver ima vece sanse protiv Lejkersa, nego sto je to bilo sa Klipersima. Denver je mlada i luda ekipa, vidili smo sta se desilo Klipersima kada je Denvera krenuo sut, znaci sut, ako Milsap, Grent, Heris i Marej krenu pogadjati, Lejkersima se ne pise dobro.

stef

pre 3 godine

Opasno opasno se podcjenjuje Denver a ljudi bukvalno pregazili Kliperse u nekim momentima. Momci su dokazali da znaju igrati ozbiljnu kosarku. Dobro, Lejkersi su Lejkersi, realno strasna ekipa, al pita se tu i Denver nesto. Jokic ce ispostovati svoje, to je sigurica, al poenta je da se zapali Marej, ako se Marej zapali, onda je sve moguce. Takodje prednost Denvera sto su oni potpuno rastereceni, nemaju nikakav pritisak, a s druge strane, samopouzdanje im je na najvisem nivou jer su se bukvalno poigravali sa Klipersima u nekim trenucima.

Reinkarnacija Birda

pre 3 godine

Gledao sam Nikolu u zadnjoj utakmici i mogu reći da liga nije od Magica imala takvog igrača. Milina za oko ga je gledati. Ovaj naš Zubac baš smiješan pored njega.
(Hrvatska Vojska, 17. septembar 2020 09:03)potpuno nepotrebno je omalovažavati Zubca koji je našao svoje mesto pod suncem u NBA i gotivan je lik, Nikola je uradio smešnim i najboljeg defanzivca lige....

BUKI

pre 3 godine

Kao što je ovde netko iskomentarisao Lebron je nešto više od Lenarda, Džorđa, Hardena i posebno Vestbruka, realno je da Lejkersi ovo lagano reše.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 17. septembar 2020 17:37) # Link komentara

Ok verovatno si u pravu ali brate mili znaci za ekipu koja igra protiv Lebrona igra nas najbolji igrac i ti dalje navijas za Lebrona stvarno mi te zao druze,Lebron niti zna gde je Srbija i briga ga za Srbiju a koliko sam primetio nesto bas ni belce ne mirise i ti i dalje navijas za takvog igraca pogotovo onda jos kada igra protiv naseg najboljeg igraca stvarno zalosno.

Western Devil

pre 3 godine

Ne volim ovakve lozacke naslove. Denver i svi mi koji navijamo zbog Nikole imamo pravo da se nadamo, ali ako odete na najvecu internet zajednicu LA navijaca, videcete koliko se "plase".

Naravno, mimo navijaca, strucni stab i igraci nisu veverice i nece potceniti Denver posle svega ovoga, ali da se plase, to nema sanse.

Rotirace Dvajta i Mekgija na Nikoli i kupice obojica po 4-5 faulova i opet ostaju AD pa i Lebron koji mogu da ga brane, a on nije masina da se ne umara. Plamli je realno igrac manje, to se videlo i u game 7, pocetak druge cetvrtine, za 2 minuta su otisli u kanal sa njim na terenu. Muri ce imati malo laksi posao, ali da Denver ne bi bio pociscen, morace mnogo da uloze Milsap, Heris i Grent.

Setite se Denver protiv Lejkersa u mehuru kada je pri 88-88 Meloun izveo Nikolu i Dzamala i nisu igrali celu 4/4 dok su LJ i AD igrali. To je bilo tankovanje da se izbegnu Lejkersi u polufinalu i da se ide na Kliperse. Doduse, tu utakmicu je LA jedva priveo kraju protiv druge petorke Nagetsa. Jokic ima lose brojeve protiv Lejkersa ali u prve dve je igrao ravnicarski (kao i ceo start sezone) i bio je bas zapusten.

Sve u svemu, nadajmo se cudu!

WillyWonka

pre 3 godine

Ovo je, što bi rekli, "pila naopako", prebacivanje tereta na pleća protivnika. Prvo da kažem, ovo što sam vidio od Jokića u sedmoj utakmici je prosto genijalno. Iznervirao me par puta, pitam se zašto ne šutne, a on onda lansira asistenciju iz snova, jer on vidi sve, a ja bogami ne vidim. Ono što jest problem, mogu ga fizički iscrpiti, jer Howard i McGee hladno i bez posljedica po ekipu mogu udarati do mile volje, odnosno do 6. lične. Iako nije za poređenje, Nurkića su u prvoj seriji tako izmorili da nije mogao disati. Nadam se da je Jokić i za taj scenario pripremio odgovor. Jer, kao što rekoh, on vidi sve.

Diletant

pre 3 godine

Teško sa Lejkersima, ako neko ne odgovara Denveru to su Lejkersi. Ne treba očekivati mnogo od Jokica ovde s obzirom da će ga čuvati Hauard, Mekgi i Dejvis. Ti ljudi će se menjati i na Grentu i Milsapu. Moraće Marej da eksplodira mada me ne bi iznenadilo da ga čuva Lebron. Ovde će mnogo zavisti od toga kakvi će biti MPJ, Heris i Moris tj. njihova kretnja bez lopte i kako će koristiti Jokiceve asistencije. Bilo bi odlično kad bi im se vratio Barton u ovoj seriji.

Bastovan

pre 3 godine

Kosarka je timski sport!!! Kao sto sam pisao i za LAC to vazi i za LAL, Lebron i AD ce dati svojih 25-35 poena i to ne moze da se spreci ali ako se ostatak tima spusti na ispod 10 poena bice cupavo. Bitno je da Denver odigra timski dobru odbranu i da ne da otvoren sut ostatku tima i bice to lepih novih 7 utakmica.

MYNX

pre 3 godine

Ma jok lik pojma nema malo bolja verzija Save Lesica i to je to....pitajte uostalom Barona sa foruma b92 ili Bolkonskog sa foruma avangarda....oni ce vam detaljno objasniti strucnu analizu kakve nba zvezde i strucnjaci....eventualno pitajte Djordjevica i Danilovica ipak Jokic i da osvoji 20 titula u nba ne moze on da igra sa njim....

MPP

pre 3 godine

E SAD……
trener Lejkersa govoreći istinu vrši "psihološku"pripremu svoje ekipe što je normalno, uči se na greškama Riversa koji nije ovo radio ! PAMETNO…. ekipa mora da odigra maximalno ozbiljno jer Grumenje je čudna EKIPA sa još čudnijom koncepcijom ! Sa posebnim "osećajem" za favorite !
U NAJGOREM SLUČAJU (po Lejkerse) ,može da se pravda da je sve odradio kako treba.
A ja ću da poslušan Nikolu :
"samo ću izaći na teren (pred svoj t.v.) ….

i UŽIVAĆU !

јд123

pre 3 godine

Oni imaju odbrambeno krilo, i to jako dobro odbrambeno krilo, ali to krilo je u isto vreme Vil Barton koji je u napadu igrac manje.
(76er, 17. septembar 2020 14:20)

Бартон у нападу и није толико лош, зна чак бити и користан, али је рупа у одбрани. Мртва трка између њега и Портера. МПЈ је мало бољи, јер се труди, Бартон само стоји и вреба да ухвати дефанзивни скок. Уопште не покрива свог играча. Гледао сам доста Денверових мечева и у једној сам само пратио Бартона. Не само да не чува свог играча, него га скоро ни не прати погледом, јер само прати лопту и код сваког противничког додавања трзне да потрчи испод коша. Нема кошаркашку интелигенцију, не зна до чита противника, па увек помисли да ће шутирати и онда потрчи да први стигне да покупи скок.

Али добро, можда само тролујеш, онда ок, упецао си ме ;).

Додуше Бартон има велике заслуге за улазак Денвера у финале запада - јер није играо. Денвер би прошле године испао већ у првом кругу против СА да га Меолун после великог притиска није преселио на клупу.

big

pre 3 godine

Kao što su sve napredne i one manje napredne statistike potvrdile, a što se i vidi, Jokić čini saigrače boljim. Vodi igru na obe strane, iako nema fizikalije, sve ostalo ima. Jako dobro gradi reket, jako dobro kupi svoje promašaje u reketu, vrhunski rad nogu, ima brdo basketaških finti iz Sombora na koje atlete nasedaju, šutira i levom i desnom oko obruča, šutira u padu, sa kontra noge, kao Novicki,sa zemlje, nije Sombor šafl slučajan, trenira on sve to debelo. Opasan na šutu sve do 8 metara od koša. Kako neki ameri rekoše, uvek je u mismeču, ko god da ga čuva. Uz sve to, kakav dodavač, na nivou vrhunskih NBA plejeva. Ima i mana, ne skače puno i nije klasičan odbrambeni igrač, kakav se traži u NBA, medjutim dosta toga nadoknadjuje glavom, veličinom i snagom.
Malo je pored Dončića zapostavljen medijski, ali on, kao i Denver konstantno napreduju. Uostalom, postaje normalno da su u prve četiri ekipe na zapadu. Šta god bilo protiv Lejkersa, budućnost je svakako Denverova.

Pera

pre 3 godine

Zanimljiva analiza na nba.com: https://www.nba.com/article/2020/09/16/series-preview-battle-dynamic-duos-favors-lakers
"Lejkersima je najbolje islo kad izbace centre i AD igra protiv Jokica:
In 33 minutes with Nikola Jokic on the floor against Davis at center, the Lakers were a plus-22 and the Nuggets scored just 60 points on 66 possessions (91 per 100)."
Ne zvuci dobro, ali Jokic uvek nadje resenje, verujem da ce i za ovaj problem. Ako ne uspe, Denverove sanse su dosta lose.

qwerty

pre 3 godine

Kosarka je ipak timski sport.
Pobedice tim koji bude bolje igrao. Kakvi pojedinci kakvi bakraci.
Konstantno insistiranje na kvalitetima pojedinaca je iz cistog razloga sto gledalac ne moze da se poistoveti sa timom, vec sa pojedincom. Zato je sve i rasclanjeno na nivo pojedinca.

tata

pre 3 godine

Jokić će sve vreme igrati spolja na ivici reketa i izvlačiti njihove petice. U jednom komentaru pre neki dan sam izjavio da me ne bi čudilo da ga na toj poziciji čuva Lebron koji će bolje braniti pick

Smeh

pre 3 godine

Teško da su u strahu već samo shvataju protiv koga će igrati. Ako budu nadmeni kao Klipersi verovatno će isto proći jer Denver nije skup amatera niti su došli do finala zapada jer im je to neko poklonio. Jokić i Marej igraju na istom nivou kao i dvojac Lejkersa. Samo je razlika veći broj utakmica Denvera pa će zbog toga Lejkersi verovatno dobiti prvu utakmicu. Prava serija kreće tek od druge utakmice a Lejkersi su favoriti. Doduše bili su i Klipersi.

Milunka Malina

pre 3 godine

@sazc Samo u jednoj od te cetiri utakmice razlika je bila veca od 10 poena u pobedi Lejkersa,u cak dve manje od tri kosa. Ne mora da ima 20plus poena. Neka ima 10poena po mecu i 15 asistencija i uradio je jos veci posao. Od tih poslednjih utakmica do sada razlika u njegovoj igri je neuporediva.

Markobg

pre 3 godine

Lejkersi su nema sumnje favoriti.Ključ dobre igre Denvera je samo jaka i organizovana odbrana .Od dobre odbrane počinje i zavisi uspešan napad.Jokić će biti pod strahovitim pritiskom jer će naspram sebe umesto Zubca i Gobera sada imati istinske superstarove u Hauardu i Dejvisu pre svega ali to je najinteligentniji igrač viđen na terenima ikada.On zna da je ključ pobede i 8 poena Milsapa, dve trojke kada treba Grenta, sigurna asistencija ka Herisu za lagano polaganje i on će to raditi dok oni ne proigraju
Ako ovi uz standardnog Mareja počnu da pogađaju imaju čemu da se nadaju.Jedva čekam da vidim te duele i Lebrona naspram ove mladeži iz Denvera.Let's go Denver!

gao

pre 3 godine

klasican "mind-games" iliti prebacivanje pritiska je komentar u superlativu, naravno, zna Vogel da Jokica to ne dotice al eto, novinari pitali, on odgovorio....

Neko iz mase

pre 3 godine

@alen pravi "lekers" navijac ovih dana...ti da navijas za Lakerse bar bi naucio za tih 30 godina kako se pravilno pise ime tvog kluba.

KOSTA1703

pre 3 godine

Svi pričaju kako će Denver da ima problem zbog ovoga ili onoga.
Niko da pomene da Marej kada je u zoni igra komotno protiv protivničke petorke i ne mogu mu ništa.
Ako se najbolja varijanta Mareja pojavi na finalnoj seriji, onda je to mnogo više prostora i za Jokića i bogme neće ni Lejkersima biti lako.
A ko će njega da zadrži kada je u zoni, ako nisu mogli Lenard i Džordž eminencija odbrane NBA lige?

Mirko

pre 3 godine

Nisu u strahu. Za sada. Samo obazrivi da im se ne ponovi scenario Jute i Klipersa.
Ne bih dalje da pišem da ne izmalerišem Denver.

Pera

pre 3 godine

Setite se Denver protiv Lejkersa u mehuru kada je pri 88-88 Meloun izveo Nikolu i Dzamala i nisu igrali celu 4/4 dok su LJ i AD igrali. To je bilo tankovanje da se izbegnu Lejkersi u polufinalu i da se ide na Kliperse. @Western Devil
Lejkersi su do tada obezbedili prvo mesto, znaci jedini nacin da Denver igra protiv njih u polufinalu je da bude cetvrti ili peti, znaci nisu izgubili da bi izbegli Lejkerse. Tada je vec bilo jasno da ce u drugom kolu (ako prodju prvo) igrati protiv Klipersa. Tankovali su da odmore igrace, da razigraju rezerve, utakmice su vec izgubile takmicarski znacaj.