Utorak, 15.09.2020.

18:28

"Gledam Jokića kako se dere i udara u grudi – na dobrom smo putu"

Nikola Jokić glavna je snaga Denver Nagetsa u borbi sa Los Anđeles Klipersima u polufinalu plej-ofa zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: MS

"Gledam Jokiæa kako se dere i udara u grudi – na dobrom smo putu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

b

pre 3 godine

Pobedice tim koji bude imao bolji procenat suta za 3 poena...jednostavno sut za dva na nivou urakmice je uvek oko 50%...odlucuju bacanja u manjoj meri, i sut za tri u vecoj meri, ko sutira 30% vrlo verovatno gubi ko sutira 40% i vise pobedjuje...na ovo se svodi moderna kosarka...

Aleks

pre 3 godine

Boris Banović

Ovo za Novaka prosto nije istina. Za tenisera je odlično građen a fizički je neverovatno spreman, što mora biti zbog stila tenisa koji gaji. Da bi mogao da "igra glavom" njegovo telo to mora da isprati. Ne bih baš Jokića poredila sa njim jer je on bukvalno primer nekog ko se ne oslanja nimalo na fizikalije - osim što je očigledno nesklon povredama, Bogu hvala.

JPR24

pre 3 godine

Ne ložite se,pa oni se bave biznisim.7 meč,pa logično da će biti više love.Sve su oni dogovorili,Jokić i njegov tim večeras gube 100%.Laku noć.
(Košarka !, 15. septembar 2020 20:37)

Uh.. da, bas će biti više love sto je 7 utakmica, ljudi imaju ugovore po 20, 50 i više milona dolara godišnje, i bas treba da dogovaraju nešto zbog love ! A ako misliš na televiziju, na orava itd... Heh, zabole ih, počela je NFL ovog vikenda, nema brige za TV, a Tv orava za prenose itd to se dogovara sezonski, kao i svi sportovi.

JPR24

pre 3 godine

Dragan Feliks, 15. septembar 2020 20:36)

Dobra analiza. Ali nisam bas siguran da Klipersi imaju toliku prednost. Psihološki je prednost na strani Denvera. Klipersi su dva puta izgubili i pored velikog vodjstva, to im je malo udarilo zausku. A uz to, na njima je sav pritisak, svi su njih očekivali u finalu, dok za Denver to je bonus, nema šta da izgube. I sve spada na jednu utakmicu, tako da može biti svega i svacega. Verovatno i nervoze, kao sto često bude u sedmoj utakmici, strah od neuspeha, ruke bas nisu sigurne itd... No kako god, ponavljam, interesantna ti je analiza, a utakmica će biti interesantna bez sumnje, a za opustenciju Majami-Boston pre toga :)

KOSTA1703

pre 3 godine

U petom meču na parketu se u jednom trenutku pojavio dvojac Jokić - Plamli.
Mislim da je to odlično rešenje za večeras, u petorci Jokić - Plamli - Porter - Marej - Heris ionako ne zavise u napadu puno od Milsapa, a skakački je Plamli ispred Milsapa, a i kao iznenadjenje za Kliperse.
Svakako mislim da će Meloun nešto spremiti, evidentno je bolji trener od riversa.

ica luben

pre 3 godine

@Dragan Feliks

Denveru je ovo 4 playoff duel u 7 utakmice i znaju kako se to igra, tu je velika prednost denvera i da sav pritisak je na klipersima, tako da ne verujem da klipersi imaju sansu.

јд123

pre 3 godine

Mada posle kad vidim da odmah sutradan igraju prvi meč serije finala Zapada, užas. Šta kao ne može da se pomeri za dan, sezonu su pomerili za tri meseca a ovo ne mogu da pomere, samo da LAL bio odmorniji i u prednosti...
(Hagiano, 15. septembar 2020 19:31)

Где си то видео да играју одмах сутрадан? Утакмица против ЛАЛ је у петак. Значи имају два дана одмора. Био је о томе и чланак на Б92. Прво је било планирано да се одигра сутра, али када је ова серија отишла у 7. меч, померили су. Само што сигурно нису померили због Денвера, него због Клиперса. То од њих дуго очекивано и најављивано финале екипа из ЛА-а, неће да после неко каже да су Клиперси оштећени.

Их када би им Денвер помрсио рачуне. Још им се главни играч Денвера није укључио у кампању против Трампа са ”Black Lives Matter”. Такође стално приказују играче како говоре да је потребно да се сви заштите од короне са маскама. Скоро сви европски играчи учествују, видео сам По Гасола, Галинарија... Али ни у тој кампањи нема Јокића.

Darko

pre 3 godine

Bit ce tesko,jako jako tesko,ali nekako se nadam da ce Denver dobiti sedmu mada su im sanse objektivno male.Tesko je dobit tri zaredom bilo koji tim,a kamoli nekog poput Klipersa.Dobili su Jutu i to je bio veliki poduhvat,ali Klipersi su mnogo bolji tim. Drzi me to da im mnogi nisu davali ni promil sanse da ce dobiti tri pa su dobili,mozda se dogodi cudo pa uzmu i cetvrtu.Bit ce zanimljivo,navijacu za Jokica ko za rodjenog brata pa kako bude.Ako dobije super,ako izgubi nece mu biti nesto tesko u zivotu,nece na berzu.

tata

pre 3 godine

idemo nikola...
prođemo ovo i posle bekrijanje sa mojim rođakom (m.s) uz gulaš i z.bogdana da te malo resetuju i pripreme za novu sezonu...

Vitezkoja

pre 3 godine

Ima jedan sajt koji pratim kada igram kladionicu i po njima je Denver dobar favorit ma ko sta rekao. Videcemo. Inace navijam da Boston osvoji ako Denver ne ode u finale.

Košarka !

pre 3 godine

Ne ložite se,pa oni se bave biznisim.7 meč,pa logično da će biti više love.Sve su oni dogovorili,Jokić i njegov tim večeras gube 100%.Laku noć.

Jaki

pre 3 godine

Ako se budu previše zaneli slavljem iz prethodne utakmice, noćas mogu loše proći... Jokić treba da igra klasičnog centra u reketu večeras. Malo da promeni ritam u odnosu na prošlu utakmicu , a ostai će ostati slobodni za tri ;-)

Boris Banović

pre 3 godine

Jokić je sportski fenomen, možda veći čak i od Novaka !
Košarka, kao kolektivni, i tenis, kao indivudualni, nisu uporedivi sportovi, ali personalno njih dvojica sve postižu glavom i umešnošću, fizikalije nisu dominantne !

Sveti Nikola

pre 3 godine

Finale zapada pocinje u petak a ne sutra kako je netko napisao. Nadam se da cu i petak gledati Denver. No da bi se to dogodilo barem tri igraca Denver moraju da odigraju odlicno. Brinu me sudije jer ce sigurno navlaciti za LAC, kako ce svirati faulove i tehnicke

Back in Black

pre 3 godine

Jokara ce da odigra standardno dobro verovatno i odlicno,verovatno ce i Marej da ima dobru rolu,Porter isto e sada sve zavisi od Morisa,Krejga,Milsapa ,Granta i Harisa.Grantu bi mogao bas na ovoj utakmici da krene šut.Mislim svi oni su dobri u defanzivi ali mora i u napadu da daju doprinos.Ako krenu da rešetaju sa onim Jokarinim asistencijama mislim da Klipersi nemaju šanse.

Dragan Feliks

pre 3 godine

I dalje mislim da su Klipersi u velikoj prednosti. Pre svega jer u svojim redovima imaju najbolji tandem ,, dvosmernih igrača (odbrana, napad) ,, Lenard ~ Džordž, imaju daleko veće iskustvo, daleko su,, namazaniji,, i imaju i dvojicu najboljih 6 igrača lige u poslednje 3 godine Vilijamsa i Herela, te vrlo dobre Beverlija, Zubca, Morisa i Grina. Šemet i Džekson nisu na tom nivou. Sa druge strane tu je napadački potencijal Jokića, Mareja i Portera, i defanzivno zid Herisa, Grenta, Krejg i Plamlija, solidni Moris i pogubljeni Milsap. Nijedan igrač koji podjednako kvalitetno igra u oba pravca i nedostatak iskustva ali i mladost i veća energija. Ipak Klipersi su sve to imali i pre početka serije pa još uvek nisu prošli. Mladost i pozitivna ludost Denvera u ofanzivi i fizička sprema u defanzivi mogu ponovo tas preneti na stranu Denvera. Klipersi će u početku srljati u reket kako bi opteretili Jokića i naterali ga na eventualno brze prekršaje, a Mareja će daviti do iznemoglosti i to će im standardno verovatno doneti prednost u 1\4 i 2\4. Ukoliko se Nikola sačuva od faulova on u 3\4 i 4\4 počinje da igra i odbranu i onda se stvari menjaju. Klipersi napadački padaju jer nakon brutalne odbrane ponestaje snage a klupa im sa Luom i Herelom nije bila ni približno efikasna. Jokić će verovatno ponovo dominirati i uz pomoć Mareja anulirati doprinos Lenarda i Džordža . Porter mora biti bar kao Lu, a Milsap kao Moris. U tom slučaju prevagu moraju doneti Heris, Moris, Grent i Krejg.

sasa jokic

pre 3 godine

Sve zavisi od Mareja. Zasto? Pa zato sto ce Jokara da odigra standardno dobro, ali fali jos neko za ponedu. Obzirom da je Marej juce odigrao dobro, a znajuci da igra svaku petu kako treba....uf. Nadam se da ce promeniti pravilo.

shpile

pre 3 godine

smirenost dolazi odatle sto nije napacen covek kao ameri, crnci(nije rasistickog tipa), basketaneri kojima je kosarka od malena nesto o cemu mastaju i imaju komplekse da se dokazuju i budu zvezda iz geta koja je uspela, ne znam da li je i jokicu bila kosarka glavni cilj, al dobro znamo da voli i drustvo i nocni zivot i provod, i da u slobodno vreme zivi sasvim normalnim zivotom i totalno je opusten bez bilo kakvog pritiska zato ato je on nikola jokic, decko je jednostavno normalan u glavi i svestan svojih mogucnosti!
pokidaj veceras, pokazi im ko je glavni baja!!!

Hagiano

pre 3 godine

Kakav bi haos nastao kad bi na kraju bio rezultat 111:110 za Denver Jokićrvim šutom sa jedne noge iskosa nakon okreta...

Mislim da bi dobio simpatije svih Amera koji prate NBA a nisu fanovi Klipersa...

Mada posle kad vidim da odmah sutradan igraju prvi meč serije finala Zapada, užas. Šta kao ne može da se pomeri za dan, sezonu su pomerili za tri meseca a ovo ne mogu da pomere, samo da LAL bio odmorniji i u prednosti... Kako bih voleo da LeBron ne uzme trofej, može bilo ko od preoatalih Denver, Seltiksi ili Hit...ajd da Kliperse ne računamo xexe

bokaco

pre 3 godine

Čitava Amerika čeka LA finale konferencije. Jokara ims da dobije dva penala u 3 minutu. Razmontiraće ih sudije. U NBA rejting ( pare ) je sve.

mica surulica

pre 3 godine

Sta god falilo Denveru kao ekipi kroz ovu sezonu i plej of timski duh to definitivno nije. Kad pricaju jedni o drugima vidi se da su stvarno jedna kosarkaska porodica i koliko god mi ovde govorili da je Maloun limitiran trener uspeo je da stvori porodicnu atmosferu i timski duh u ekipi, a to se cesto ispostavi kao najbitnija stvar. Ajmo veceras momci, za kosarku.

mica surulica

pre 3 godine

Sta god falilo Denveru kao ekipi kroz ovu sezonu i plej of timski duh to definitivno nije. Kad pricaju jedni o drugima vidi se da su stvarno jedna kosarkaska porodica i koliko god mi ovde govorili da je Maloun limitiran trener uspeo je da stvori porodicnu atmosferu i timski duh u ekipi, a to se cesto ispostavi kao najbitnija stvar. Ajmo veceras momci, za kosarku.

bokaco

pre 3 godine

Čitava Amerika čeka LA finale konferencije. Jokara ims da dobije dva penala u 3 minutu. Razmontiraće ih sudije. U NBA rejting ( pare ) je sve.

sasa jokic

pre 3 godine

Sve zavisi od Mareja. Zasto? Pa zato sto ce Jokara da odigra standardno dobro, ali fali jos neko za ponedu. Obzirom da je Marej juce odigrao dobro, a znajuci da igra svaku petu kako treba....uf. Nadam se da ce promeniti pravilo.

Hagiano

pre 3 godine

Kakav bi haos nastao kad bi na kraju bio rezultat 111:110 za Denver Jokićrvim šutom sa jedne noge iskosa nakon okreta...

Mislim da bi dobio simpatije svih Amera koji prate NBA a nisu fanovi Klipersa...

Mada posle kad vidim da odmah sutradan igraju prvi meč serije finala Zapada, užas. Šta kao ne može da se pomeri za dan, sezonu su pomerili za tri meseca a ovo ne mogu da pomere, samo da LAL bio odmorniji i u prednosti... Kako bih voleo da LeBron ne uzme trofej, može bilo ko od preoatalih Denver, Seltiksi ili Hit...ajd da Kliperse ne računamo xexe

shpile

pre 3 godine

smirenost dolazi odatle sto nije napacen covek kao ameri, crnci(nije rasistickog tipa), basketaneri kojima je kosarka od malena nesto o cemu mastaju i imaju komplekse da se dokazuju i budu zvezda iz geta koja je uspela, ne znam da li je i jokicu bila kosarka glavni cilj, al dobro znamo da voli i drustvo i nocni zivot i provod, i da u slobodno vreme zivi sasvim normalnim zivotom i totalno je opusten bez bilo kakvog pritiska zato ato je on nikola jokic, decko je jednostavno normalan u glavi i svestan svojih mogucnosti!
pokidaj veceras, pokazi im ko je glavni baja!!!

Jaki

pre 3 godine

Ako se budu previše zaneli slavljem iz prethodne utakmice, noćas mogu loše proći... Jokić treba da igra klasičnog centra u reketu večeras. Malo da promeni ritam u odnosu na prošlu utakmicu , a ostai će ostati slobodni za tri ;-)

Back in Black

pre 3 godine

Jokara ce da odigra standardno dobro verovatno i odlicno,verovatno ce i Marej da ima dobru rolu,Porter isto e sada sve zavisi od Morisa,Krejga,Milsapa ,Granta i Harisa.Grantu bi mogao bas na ovoj utakmici da krene šut.Mislim svi oni su dobri u defanzivi ali mora i u napadu da daju doprinos.Ako krenu da rešetaju sa onim Jokarinim asistencijama mislim da Klipersi nemaju šanse.

Sveti Nikola

pre 3 godine

Finale zapada pocinje u petak a ne sutra kako je netko napisao. Nadam se da cu i petak gledati Denver. No da bi se to dogodilo barem tri igraca Denver moraju da odigraju odlicno. Brinu me sudije jer ce sigurno navlaciti za LAC, kako ce svirati faulove i tehnicke

Darko

pre 3 godine

Bit ce tesko,jako jako tesko,ali nekako se nadam da ce Denver dobiti sedmu mada su im sanse objektivno male.Tesko je dobit tri zaredom bilo koji tim,a kamoli nekog poput Klipersa.Dobili su Jutu i to je bio veliki poduhvat,ali Klipersi su mnogo bolji tim. Drzi me to da im mnogi nisu davali ni promil sanse da ce dobiti tri pa su dobili,mozda se dogodi cudo pa uzmu i cetvrtu.Bit ce zanimljivo,navijacu za Jokica ko za rodjenog brata pa kako bude.Ako dobije super,ako izgubi nece mu biti nesto tesko u zivotu,nece na berzu.

JPR24

pre 3 godine

Ne ložite se,pa oni se bave biznisim.7 meč,pa logično da će biti više love.Sve su oni dogovorili,Jokić i njegov tim večeras gube 100%.Laku noć.
(Košarka !, 15. septembar 2020 20:37)

Uh.. da, bas će biti više love sto je 7 utakmica, ljudi imaju ugovore po 20, 50 i više milona dolara godišnje, i bas treba da dogovaraju nešto zbog love ! A ako misliš na televiziju, na orava itd... Heh, zabole ih, počela je NFL ovog vikenda, nema brige za TV, a Tv orava za prenose itd to se dogovara sezonski, kao i svi sportovi.

Dragan Feliks

pre 3 godine

I dalje mislim da su Klipersi u velikoj prednosti. Pre svega jer u svojim redovima imaju najbolji tandem ,, dvosmernih igrača (odbrana, napad) ,, Lenard ~ Džordž, imaju daleko veće iskustvo, daleko su,, namazaniji,, i imaju i dvojicu najboljih 6 igrača lige u poslednje 3 godine Vilijamsa i Herela, te vrlo dobre Beverlija, Zubca, Morisa i Grina. Šemet i Džekson nisu na tom nivou. Sa druge strane tu je napadački potencijal Jokića, Mareja i Portera, i defanzivno zid Herisa, Grenta, Krejg i Plamlija, solidni Moris i pogubljeni Milsap. Nijedan igrač koji podjednako kvalitetno igra u oba pravca i nedostatak iskustva ali i mladost i veća energija. Ipak Klipersi su sve to imali i pre početka serije pa još uvek nisu prošli. Mladost i pozitivna ludost Denvera u ofanzivi i fizička sprema u defanzivi mogu ponovo tas preneti na stranu Denvera. Klipersi će u početku srljati u reket kako bi opteretili Jokića i naterali ga na eventualno brze prekršaje, a Mareja će daviti do iznemoglosti i to će im standardno verovatno doneti prednost u 1\4 i 2\4. Ukoliko se Nikola sačuva od faulova on u 3\4 i 4\4 počinje da igra i odbranu i onda se stvari menjaju. Klipersi napadački padaju jer nakon brutalne odbrane ponestaje snage a klupa im sa Luom i Herelom nije bila ni približno efikasna. Jokić će verovatno ponovo dominirati i uz pomoć Mareja anulirati doprinos Lenarda i Džordža . Porter mora biti bar kao Lu, a Milsap kao Moris. U tom slučaju prevagu moraju doneti Heris, Moris, Grent i Krejg.

Vitezkoja

pre 3 godine

Ima jedan sajt koji pratim kada igram kladionicu i po njima je Denver dobar favorit ma ko sta rekao. Videcemo. Inace navijam da Boston osvoji ako Denver ne ode u finale.

јд123

pre 3 godine

Mada posle kad vidim da odmah sutradan igraju prvi meč serije finala Zapada, užas. Šta kao ne može da se pomeri za dan, sezonu su pomerili za tri meseca a ovo ne mogu da pomere, samo da LAL bio odmorniji i u prednosti...
(Hagiano, 15. septembar 2020 19:31)

Где си то видео да играју одмах сутрадан? Утакмица против ЛАЛ је у петак. Значи имају два дана одмора. Био је о томе и чланак на Б92. Прво је било планирано да се одигра сутра, али када је ова серија отишла у 7. меч, померили су. Само што сигурно нису померили због Денвера, него због Клиперса. То од њих дуго очекивано и најављивано финале екипа из ЛА-а, неће да после неко каже да су Клиперси оштећени.

Их када би им Денвер помрсио рачуне. Још им се главни играч Денвера није укључио у кампању против Трампа са ”Black Lives Matter”. Такође стално приказују играче како говоре да је потребно да се сви заштите од короне са маскама. Скоро сви европски играчи учествују, видео сам По Гасола, Галинарија... Али ни у тој кампањи нема Јокића.

Boris Banović

pre 3 godine

Jokić je sportski fenomen, možda veći čak i od Novaka !
Košarka, kao kolektivni, i tenis, kao indivudualni, nisu uporedivi sportovi, ali personalno njih dvojica sve postižu glavom i umešnošću, fizikalije nisu dominantne !

ica luben

pre 3 godine

@Dragan Feliks

Denveru je ovo 4 playoff duel u 7 utakmice i znaju kako se to igra, tu je velika prednost denvera i da sav pritisak je na klipersima, tako da ne verujem da klipersi imaju sansu.

Aleks

pre 3 godine

Boris Banović

Ovo za Novaka prosto nije istina. Za tenisera je odlično građen a fizički je neverovatno spreman, što mora biti zbog stila tenisa koji gaji. Da bi mogao da "igra glavom" njegovo telo to mora da isprati. Ne bih baš Jokića poredila sa njim jer je on bukvalno primer nekog ko se ne oslanja nimalo na fizikalije - osim što je očigledno nesklon povredama, Bogu hvala.

JPR24

pre 3 godine

Dragan Feliks, 15. septembar 2020 20:36)

Dobra analiza. Ali nisam bas siguran da Klipersi imaju toliku prednost. Psihološki je prednost na strani Denvera. Klipersi su dva puta izgubili i pored velikog vodjstva, to im je malo udarilo zausku. A uz to, na njima je sav pritisak, svi su njih očekivali u finalu, dok za Denver to je bonus, nema šta da izgube. I sve spada na jednu utakmicu, tako da može biti svega i svacega. Verovatno i nervoze, kao sto često bude u sedmoj utakmici, strah od neuspeha, ruke bas nisu sigurne itd... No kako god, ponavljam, interesantna ti je analiza, a utakmica će biti interesantna bez sumnje, a za opustenciju Majami-Boston pre toga :)

KOSTA1703

pre 3 godine

U petom meču na parketu se u jednom trenutku pojavio dvojac Jokić - Plamli.
Mislim da je to odlično rešenje za večeras, u petorci Jokić - Plamli - Porter - Marej - Heris ionako ne zavise u napadu puno od Milsapa, a skakački je Plamli ispred Milsapa, a i kao iznenadjenje za Kliperse.
Svakako mislim da će Meloun nešto spremiti, evidentno je bolji trener od riversa.

tata

pre 3 godine

idemo nikola...
prođemo ovo i posle bekrijanje sa mojim rođakom (m.s) uz gulaš i z.bogdana da te malo resetuju i pripreme za novu sezonu...

b

pre 3 godine

Pobedice tim koji bude imao bolji procenat suta za 3 poena...jednostavno sut za dva na nivou urakmice je uvek oko 50%...odlucuju bacanja u manjoj meri, i sut za tri u vecoj meri, ko sutira 30% vrlo verovatno gubi ko sutira 40% i vise pobedjuje...na ovo se svodi moderna kosarka...

Košarka !

pre 3 godine

Ne ložite se,pa oni se bave biznisim.7 meč,pa logično da će biti više love.Sve su oni dogovorili,Jokić i njegov tim večeras gube 100%.Laku noć.

Košarka !

pre 3 godine

Ne ložite se,pa oni se bave biznisim.7 meč,pa logično da će biti više love.Sve su oni dogovorili,Jokić i njegov tim večeras gube 100%.Laku noć.

Hagiano

pre 3 godine

Kakav bi haos nastao kad bi na kraju bio rezultat 111:110 za Denver Jokićrvim šutom sa jedne noge iskosa nakon okreta...

Mislim da bi dobio simpatije svih Amera koji prate NBA a nisu fanovi Klipersa...

Mada posle kad vidim da odmah sutradan igraju prvi meč serije finala Zapada, užas. Šta kao ne može da se pomeri za dan, sezonu su pomerili za tri meseca a ovo ne mogu da pomere, samo da LAL bio odmorniji i u prednosti... Kako bih voleo da LeBron ne uzme trofej, može bilo ko od preoatalih Denver, Seltiksi ili Hit...ajd da Kliperse ne računamo xexe

bokaco

pre 3 godine

Čitava Amerika čeka LA finale konferencije. Jokara ims da dobije dva penala u 3 minutu. Razmontiraće ih sudije. U NBA rejting ( pare ) je sve.

shpile

pre 3 godine

smirenost dolazi odatle sto nije napacen covek kao ameri, crnci(nije rasistickog tipa), basketaneri kojima je kosarka od malena nesto o cemu mastaju i imaju komplekse da se dokazuju i budu zvezda iz geta koja je uspela, ne znam da li je i jokicu bila kosarka glavni cilj, al dobro znamo da voli i drustvo i nocni zivot i provod, i da u slobodno vreme zivi sasvim normalnim zivotom i totalno je opusten bez bilo kakvog pritiska zato ato je on nikola jokic, decko je jednostavno normalan u glavi i svestan svojih mogucnosti!
pokidaj veceras, pokazi im ko je glavni baja!!!

Jaki

pre 3 godine

Ako se budu previše zaneli slavljem iz prethodne utakmice, noćas mogu loše proći... Jokić treba da igra klasičnog centra u reketu večeras. Malo da promeni ritam u odnosu na prošlu utakmicu , a ostai će ostati slobodni za tri ;-)

sasa jokic

pre 3 godine

Sve zavisi od Mareja. Zasto? Pa zato sto ce Jokara da odigra standardno dobro, ali fali jos neko za ponedu. Obzirom da je Marej juce odigrao dobro, a znajuci da igra svaku petu kako treba....uf. Nadam se da ce promeniti pravilo.

Boris Banović

pre 3 godine

Jokić je sportski fenomen, možda veći čak i od Novaka !
Košarka, kao kolektivni, i tenis, kao indivudualni, nisu uporedivi sportovi, ali personalno njih dvojica sve postižu glavom i umešnošću, fizikalije nisu dominantne !

Dragan Feliks

pre 3 godine

I dalje mislim da su Klipersi u velikoj prednosti. Pre svega jer u svojim redovima imaju najbolji tandem ,, dvosmernih igrača (odbrana, napad) ,, Lenard ~ Džordž, imaju daleko veće iskustvo, daleko su,, namazaniji,, i imaju i dvojicu najboljih 6 igrača lige u poslednje 3 godine Vilijamsa i Herela, te vrlo dobre Beverlija, Zubca, Morisa i Grina. Šemet i Džekson nisu na tom nivou. Sa druge strane tu je napadački potencijal Jokića, Mareja i Portera, i defanzivno zid Herisa, Grenta, Krejg i Plamlija, solidni Moris i pogubljeni Milsap. Nijedan igrač koji podjednako kvalitetno igra u oba pravca i nedostatak iskustva ali i mladost i veća energija. Ipak Klipersi su sve to imali i pre početka serije pa još uvek nisu prošli. Mladost i pozitivna ludost Denvera u ofanzivi i fizička sprema u defanzivi mogu ponovo tas preneti na stranu Denvera. Klipersi će u početku srljati u reket kako bi opteretili Jokića i naterali ga na eventualno brze prekršaje, a Mareja će daviti do iznemoglosti i to će im standardno verovatno doneti prednost u 1\4 i 2\4. Ukoliko se Nikola sačuva od faulova on u 3\4 i 4\4 počinje da igra i odbranu i onda se stvari menjaju. Klipersi napadački padaju jer nakon brutalne odbrane ponestaje snage a klupa im sa Luom i Herelom nije bila ni približno efikasna. Jokić će verovatno ponovo dominirati i uz pomoć Mareja anulirati doprinos Lenarda i Džordža . Porter mora biti bar kao Lu, a Milsap kao Moris. U tom slučaju prevagu moraju doneti Heris, Moris, Grent i Krejg.

Vitezkoja

pre 3 godine

Ima jedan sajt koji pratim kada igram kladionicu i po njima je Denver dobar favorit ma ko sta rekao. Videcemo. Inace navijam da Boston osvoji ako Denver ne ode u finale.

mica surulica

pre 3 godine

Sta god falilo Denveru kao ekipi kroz ovu sezonu i plej of timski duh to definitivno nije. Kad pricaju jedni o drugima vidi se da su stvarno jedna kosarkaska porodica i koliko god mi ovde govorili da je Maloun limitiran trener uspeo je da stvori porodicnu atmosferu i timski duh u ekipi, a to se cesto ispostavi kao najbitnija stvar. Ajmo veceras momci, za kosarku.

јд123

pre 3 godine

Mada posle kad vidim da odmah sutradan igraju prvi meč serije finala Zapada, užas. Šta kao ne može da se pomeri za dan, sezonu su pomerili za tri meseca a ovo ne mogu da pomere, samo da LAL bio odmorniji i u prednosti...
(Hagiano, 15. septembar 2020 19:31)

Где си то видео да играју одмах сутрадан? Утакмица против ЛАЛ је у петак. Значи имају два дана одмора. Био је о томе и чланак на Б92. Прво је било планирано да се одигра сутра, али када је ова серија отишла у 7. меч, померили су. Само што сигурно нису померили због Денвера, него због Клиперса. То од њих дуго очекивано и најављивано финале екипа из ЛА-а, неће да после неко каже да су Клиперси оштећени.

Их када би им Денвер помрсио рачуне. Још им се главни играч Денвера није укључио у кампању против Трампа са ”Black Lives Matter”. Такође стално приказују играче како говоре да је потребно да се сви заштите од короне са маскама. Скоро сви европски играчи учествују, видео сам По Гасола, Галинарија... Али ни у тој кампањи нема Јокића.

KOSTA1703

pre 3 godine

U petom meču na parketu se u jednom trenutku pojavio dvojac Jokić - Plamli.
Mislim da je to odlično rešenje za večeras, u petorci Jokić - Plamli - Porter - Marej - Heris ionako ne zavise u napadu puno od Milsapa, a skakački je Plamli ispred Milsapa, a i kao iznenadjenje za Kliperse.
Svakako mislim da će Meloun nešto spremiti, evidentno je bolji trener od riversa.

Back in Black

pre 3 godine

Jokara ce da odigra standardno dobro verovatno i odlicno,verovatno ce i Marej da ima dobru rolu,Porter isto e sada sve zavisi od Morisa,Krejga,Milsapa ,Granta i Harisa.Grantu bi mogao bas na ovoj utakmici da krene šut.Mislim svi oni su dobri u defanzivi ali mora i u napadu da daju doprinos.Ako krenu da rešetaju sa onim Jokarinim asistencijama mislim da Klipersi nemaju šanse.

JPR24

pre 3 godine

Ne ložite se,pa oni se bave biznisim.7 meč,pa logično da će biti više love.Sve su oni dogovorili,Jokić i njegov tim večeras gube 100%.Laku noć.
(Košarka !, 15. septembar 2020 20:37)

Uh.. da, bas će biti više love sto je 7 utakmica, ljudi imaju ugovore po 20, 50 i više milona dolara godišnje, i bas treba da dogovaraju nešto zbog love ! A ako misliš na televiziju, na orava itd... Heh, zabole ih, počela je NFL ovog vikenda, nema brige za TV, a Tv orava za prenose itd to se dogovara sezonski, kao i svi sportovi.

ica luben

pre 3 godine

@Dragan Feliks

Denveru je ovo 4 playoff duel u 7 utakmice i znaju kako se to igra, tu je velika prednost denvera i da sav pritisak je na klipersima, tako da ne verujem da klipersi imaju sansu.

Darko

pre 3 godine

Bit ce tesko,jako jako tesko,ali nekako se nadam da ce Denver dobiti sedmu mada su im sanse objektivno male.Tesko je dobit tri zaredom bilo koji tim,a kamoli nekog poput Klipersa.Dobili su Jutu i to je bio veliki poduhvat,ali Klipersi su mnogo bolji tim. Drzi me to da im mnogi nisu davali ni promil sanse da ce dobiti tri pa su dobili,mozda se dogodi cudo pa uzmu i cetvrtu.Bit ce zanimljivo,navijacu za Jokica ko za rodjenog brata pa kako bude.Ako dobije super,ako izgubi nece mu biti nesto tesko u zivotu,nece na berzu.

Sveti Nikola

pre 3 godine

Finale zapada pocinje u petak a ne sutra kako je netko napisao. Nadam se da cu i petak gledati Denver. No da bi se to dogodilo barem tri igraca Denver moraju da odigraju odlicno. Brinu me sudije jer ce sigurno navlaciti za LAC, kako ce svirati faulove i tehnicke

JPR24

pre 3 godine

Dragan Feliks, 15. septembar 2020 20:36)

Dobra analiza. Ali nisam bas siguran da Klipersi imaju toliku prednost. Psihološki je prednost na strani Denvera. Klipersi su dva puta izgubili i pored velikog vodjstva, to im je malo udarilo zausku. A uz to, na njima je sav pritisak, svi su njih očekivali u finalu, dok za Denver to je bonus, nema šta da izgube. I sve spada na jednu utakmicu, tako da može biti svega i svacega. Verovatno i nervoze, kao sto često bude u sedmoj utakmici, strah od neuspeha, ruke bas nisu sigurne itd... No kako god, ponavljam, interesantna ti je analiza, a utakmica će biti interesantna bez sumnje, a za opustenciju Majami-Boston pre toga :)

tata

pre 3 godine

idemo nikola...
prođemo ovo i posle bekrijanje sa mojim rođakom (m.s) uz gulaš i z.bogdana da te malo resetuju i pripreme za novu sezonu...

b

pre 3 godine

Pobedice tim koji bude imao bolji procenat suta za 3 poena...jednostavno sut za dva na nivou urakmice je uvek oko 50%...odlucuju bacanja u manjoj meri, i sut za tri u vecoj meri, ko sutira 30% vrlo verovatno gubi ko sutira 40% i vise pobedjuje...na ovo se svodi moderna kosarka...

Aleks

pre 3 godine

Boris Banović

Ovo za Novaka prosto nije istina. Za tenisera je odlično građen a fizički je neverovatno spreman, što mora biti zbog stila tenisa koji gaji. Da bi mogao da "igra glavom" njegovo telo to mora da isprati. Ne bih baš Jokića poredila sa njim jer je on bukvalno primer nekog ko se ne oslanja nimalo na fizikalije - osim što je očigledno nesklon povredama, Bogu hvala.