Ponedeljak, 14.09.2020.

15:16

Nadal prvi put o Đokoviću: Baš mi ga je žao

Rodžer Federer i Rafael Nadal do sada nisu komentarisali diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa US opena, a Španac je to prvi put učinio ovog popodneva.

Izvor: SS

Nadal prvi put o Ðokoviæu: Baš mi ga je žao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Pjer Luiđi

pre 3 godine

Jumko Očigledno te je pogodila retorika čim reaguješ. Ali problem je kod tebe druže. Voliš da budeš u centru pažnje po svaku cenu. Zato ti i ljudi lupaju minuse ko kiša. Ne bih dalje gubio vreme sa tvojim nebulozama. Zbogom

Ovaj

pre 3 godine

Mr.
Novak je 23 po zaradi 44.6 miliona, to su sponzori i zarada od turnira, od juna prosle godine, do juna ove godine, mada su listu malo ranije objavili. Svejedno, novac ne cini karakter neke osobe, kao ni to da neku osobu postujes samo zato sto zaradjuje puno para. Novac je samo sredstvo da zivis opustenije, ali nikako ne znaci srecu i zadovoljstvo. Onaj ko nema, misli da je najvaznije imati para. Novcem se postovanje ne kupuje. Postujes neku osobu zbog onoga sto jeste ta osoba, a ne zato sto ima para.

mr

pre 3 godine

Odavno sam to rekao... Djokovicu se ili podsmevaju ili ga zale... A za sve je sam kriv. Odavno je postao dvorska luda citavog sveta.
(Eugen, 14. septembar 2020 20:21)

Одавно је постао један од 20 најплаћенијих спортиста света. Свет т ти је планета. Ти што га плаћају годишње око 50-60 милиона еура годишње мора да су луди и да немају појма. Можда се обрате теби за савет, јер кад се потпишеш са Еуген то звучи онако паметно. У ствари више звучи мало као улизица и искомплексирано, тако да ипак те нико неће питати за мишљење.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Jumko. "Rafa takav i privatno,ne treba mu PR..."Sinko,lupio si i ostao ¿iv.Da si barem malo protegao noge,uzeo pasoš i izašao iz svoje prćije mo¿da bi shvatio svoju zabludu.U Evropi nema toga što ti prezireš, a upravo je to ono što nas čini boljim od njih (Evrope).Žalosno je videti tu količinu autošovinizma i samoprezira kojom odišeš,ali ja ti želim sve najbolje.P.S.Nije sramota potra¿iti stručnu pomoć,a vreme je!

Beobrad

pre 3 godine

Srki, u kakvoj si frki?
Sto se kacis, lakse je da lupis minus, ionako te nisam pitao za misljenje, a koje vidim po "originalnom" komentaru, nema neku tezinu.

Beobrad

pre 3 godine

Nemoj mnogo da places za Novakom, narocito, jer lazes!
Nego se spremi za preslisavanje i u Rimu i na Rolan Garosu!
Da se jos jednom podsetis zasto ne volis da igras protiv Novaka, sto si izjavio vise puta. Da se podsetis 7 zaredom i da jos jednom kazes sebi - On je prosto bolji od mene!

Darko

pre 3 godine

@Kojotovski
A tek koja mrlja da je Djoković osvojio. Uzeo medju ovom ovakvom boranijom, kad dvojice nije bilo, a nije bilo ni redovnog batinaša (Vavrinka). Ali vama ne da vam ne bi smetalo, nego plačete što nije.

P.S.nisu ga oni nego se sam izbacio pošto je napravio glupost, ali tako je to kad si bahat i nadmen.

II

pre 3 godine

"Kamo lepe sreće da je Novak uzeo PR-a kao Nadalov što je.Sada ne bi imao pola ovih problema i dodao bi barem još par velikih titula i gomilu navijača,novinara i sponzora...Ovakve izjave nije Rafa izmislio,nego mu ih je PR priremio u stilu:Sve korektno,nema zašta da se uhvatite da ga peglate...Naravoučenije je da kada pljušti kinta,nema potrebe da se talasa !"

Ne moze to tako kad je nas Nole Genije, sve zna i svi moraju da ga slusaju. Njegov tim igra kako on svira, poceli su svi "srca" da salju zajedno sa njim. Prave zurke na tribinama pre meca, sve kako gazda kaze inace ode posao. Ima da bude kako on hoce pa kostalo sta kostalo!:-)

Jumko

pre 3 godine

Nolovci, ne znajuci fiziku teniske igre, a verovatno i sporta uopste, ne mogu da shvate da je Djokovicev razlog "pecanja" na RG 2013. godine zelja da lopticu udari u komfornoj situaciji, a to je dovelo do padanja u mrezu... Jer bi u toj situaciji, po inerciji krenuvsi na mrezu posle forhenda, morao da zastane, mozda se i vrati nazad korak dva, pa da pusti lopticu da padne i da je udari bekhendom, puno izgubio jer bi se i Nadal bolje namestio prema sredini, a pitanje i kakva bi bila realizacija Djokovica... Tako da morate shvatiti da to nije bio nesrecan slucaj, nego cista greska Djokovica da dodje sto lakse do poena! Hvala.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kamo lepe sreće da je Novak uzeo PR-a kao Nadalov što je.Sada ne bi imao pola ovih problema i dodao bi barem još par velikih titula i gomilu navijača,novinara i sponzora...Ovakve izjave nije Rafa izmislio,nego mu ih je PR priremio u stilu:Sve korektno,nema zašta da se uhvatite da ga peglate...Naravoučenije je da kada pljušti kinta,nema potrebe da se talasa !

Jumko

pre 3 godine

@Pjer Luidji Pa je li moze jedan dokaz da niste vi Marice pa da razmenimo misljenja o teniskoj igri i Djokovicevom pecanju, ili vam se opet replike svode na dobro poznatu retoriku?

Ovaj

pre 3 godine

Bubica
Ne mozes da shvatis ili neces da shvatis,nesto jeste. Ne moze da ti se dogodi, ako pazis sta radis. Sasvim drugo je kada se to desi u toku igre i niko nije diskvalifikovan. Ja pricam o pravilima, ti pricas kako je isto onom ko je udaren. Namerno, cini mi se, pokusavas da banalizujes stvar.

kaokakao

pre 3 godine

Pa ne moze Rafa. Nolo je zivot rizikovao da ukrade jos jedan GS al se ne da.
(Rasim Np, 14. septembar 2020 18:25)

Haj, sta veljis, bate?

Jumko

pre 3 godine

@Ceki opinionista Ali Nadalu mozes verovati da je takav i privatno, pa da mu bas i ne treba PR, jer se i na terenu kontrolise i vidis ko je kada je u veoma losem emotivnom stanju takav kakav jeste... A sta napisati o teniseru koji vidis na samom terenu ko je zapravo, a posle dzaba salje srca publici koju je pre toga psovao, i koji bas deluje da ima dobar PR, jer van terena bas prica ono sto ne misli! Pa da valjda misli drugacije od onog sto prica, mozda bi i ocu rekao malo da se smiri i da ne prica gluposti... Ali otac prica umesto njega!

Da da

pre 3 godine

@Djido

Ajdeee, baš zbog toga je pobedio? A ko je inače terao ovoga da se upeca, ne zna da to nije po pravilima ili šta? Je l možda Nadal kriv za to? A nije te žao npr što se Nadal povredio 2016. pa je zbog toga ovaj osvojio RG inače nikad ne bi?!
@Bubice
Koliko puta tebi treba da se ponovi da ta dva udarca NISU ISTA? Jedan pogadja iz igre, kada su udarci normalni, drugi pogadja izmedju poena kada baš nisu normalni. Za Rafin udarac može da se kaže da se takve stvari dešavaju, za Djokovićev, da takve stvari ne bi trebalo da se dese. Ali ko tebi da dokaže neke stvari...

Da da

pre 3 godine

@Ivan
To mu dodje isto kad neko zatraži hokaj..je l svima koji zatraže čelindz treba da kažemo SRAM TE BILO, hoćeš da pokažeš da je bio/nije aut kako bi tebi pripao poen?! Jer svaki put kad se zatraži hokaj ustvari hoće da se dokaže da je protivnik pogrešio. I šta je po vama (svima) Nadal trebao da kaže, uopšte mi nije žao, ma srećam sam jer eto nije osvojio gs i to je za mene super, eto skakao sam od sreće?

ccc

pre 3 godine

Ovde je jedini problem sto je on lopticu udario u besu a ne da je vrati skupljacima loptica i tako pogodio linijskog sudiju. Da, nije postojala namera ali se razlikuju situacije...

chupavi

pre 3 godine

@ Ovaj, 14. septembar 2020 16:33

Generalno si u pravu, ali pazi, teniseri (oni vrhunski) su u mogucnosti da gagjaju liniju na bilo kojem delu terena i da promase u milimetrima...

Naravno nesrece se desavaju, isto kao i ovo Novakovo, jer koliko god lose izgledalo one je lopticu vratio nazad tako sto nije ni gledao gde je sudija.

Bubica

pre 3 godine

Nema potrebe da poredimo stvari koje se ne mogu porediti, a jos manje da oh izjednscavamo.
(Ovaj, 14. septembar 2020 16:33)

Ko što već rekoh, poenta je da je onome koga jako udari loptica sasvim svejedno je da li je stigla iz igre ili iz nehata između gemova. Tako da - da, naravno da to može da se poredi. Ako je Nadalu, napr. lakše to što je povredio nekoga 'po pravilima' to je njegov pogled na stvar. Budući da se većina tenisera, iako pozdravlajju diskvalifikaciju kao jedino mogući ishod, čak slaže da je sudija pogođena nesrećnim slučajem, pa u tom smislu ne razumem kako se ne zabrinu da to svakome od njih može da se desi.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Realno su ta pravila degenericna.
Opalis lopticu u sudiju i odmah iskljucenje.
Cekaj malo.
Moze se kazniti oduzimanjem servisa gema seta u zavisnosti kolika je bila namera.To nikako nije dobro.Ovo je mogucnost da se neki igrac toliko isprovocira da ga mogu izbaciti sa turnira.Gde je tu logika!?
Uostalom nije ni fer.Kao sportista bi mi bilo glupo biti prvi kad se neko diskvalifikuje.
Bice uvek mrlja Timu.
Uzeo sam kad dvojice nije bilo tu a favorita izbacili.

Bubica

pre 3 godine

Ne bi trebalo raditi takve stvari. ali nesrećne stvari se dešavaju", izjavio je Nadal.

Nadal u jednu ruku vatru, u drugu ruku vodu. Ako se 'nesrećne stvari dešavaju' šta mu onda znači ovo 'ne bi trebalo raditi takve stvari'? Kakve to stvari? Ne bi trebalo tako vraćati loptice skupljačima nego ih isporučiti lično rukom u ruku? Pa i on ne bi trebalo da pogodi devojčicu skupljačicu - pa je pogodio, zato što se zaista nesrećne stvari dešavaju. Kada loptica povredi nekoga kraj terena, kakva je uteha za povređenog da li je lopta doletela u toku poena ili između poena. Novak je, kao i Nadal onomad, nenamerno udario osobu na terenu, i obojica nisu mogli to nikako da spreče, jer su svaki izveli normalne udarce kao i milion puta do tada, i kao i svi teniseri na turu što rade.

Mikii

pre 3 godine

Đokoviću nije potrebno tvoje sažaljenje. Nije ništa loše uradio. I osvojiće sigurno više GS i od tebe i od Federera.
(Js, 14. septembar 2020 16:13)

Ako to kaze "Js", onda ce to tako i biti, hahahahahahahaha

TB

pre 3 godine

Ali ovo u jednu ruku i jeste realan komentar. Ne treba raditi takve stvari - nervoznije slati loptice posle poena. Nije imao srece - vecina tenisera to ponekad uradi, ali tog dana jednostavno Novak nije imao srece i kraj price.

Džigi

pre 3 godine

smučili ste mi se sa napadanjem svakoga ko komentariše Novakovo izbacivanje. Čoveka su pitali novinari o tome i on mora da odgovori. Veoma korektan odgovor. Novinari nisu dobili osudu a Novak podršku i to je dobar odgovor. A šta on stvarno misli to je njegova stvar. Moramo i mi Srbi da shvatimo da postoje drugačija razmišljanja. Sasuti nekome u lice lice, ili ne daj bože, polomiti mu ruke nije najbolja opcija. Nadal je gospodski odgovorio - onaj kome je drag Nole uhvatiće se za "žao mi je" a onaj ko ga ne voli za "ne treba to raditi".

Frozen Throne 123

pre 3 godine

E ajde Rafice nemoj molim te da pričaš kako ti je žao Novaka kada mu sigurno želiš sve najgore jer ti je najveći rival. Ne može niko da me ubedi da je sad nadal navijao da Novak osvoji titulu pa mu je zbog svega ovoga na kraju žao što nije osvojio.

ACA_89

pre 3 godine

.nema šta Nadal šmeker i veliki borac, naš no1e dobije Finale od Tsitsipaci (6-3/7-6), Nadal ispada od Schwarzmann ili najkasnije od Tsitsipaci, nema on mećeve u nogama,...sve je to priprema za historiu za Roland Garos,...zivi bili pa videli u Djokovicem rukovima, pozz

.

pre 3 godine

@Didier11
Sta da izjavi? Da mu je zao sto neko nije dobio priliku da mu se priblizi po broju GS? To prolazi samo kod vas smrdljivih licemera i lazova, kod normalnih ljudi takve price ne piju vodu.

Ovaj

pre 3 godine

Bubica
Rafa stvarno nije mogao da spreci, jer je riternirao. Novak je mogao da spreci, lepo se okrene, pogleda gde ko stoji, kome dodaje loptu i lepo ode na pauzu. Zato i ne kaznjavaju tenisere kada se udarac desi tokom igre, oni tada ne mogu da kontrolisi. Medjutim, kada se spremas na pauzu izmedju gemova, onda mozes da kontrolises kako i gde ces udariti lopticu. Nema potrebe da poredimo stvari koje se ne mogu porediti, a jos manje da oh izjednscavamo.

DRAGAN

pre 3 godine

Ti si najsretniji bio posle
ove glupe odluke USO.
Nemoj da pricas gluposti.
Znas dobro da ti Novak kuca u ledja i onda dajes
ovaku izjavu. Ima boga, sve
ce vreme pokazati ko je
najbolji svih vremena.

nikol dz femija

pre 3 godine

Karenjo ima priliku života. Propustio je onu na US Openu. Evo, ima kao nagradu, odmah drugu šansu, da pobedi najboljeg španskog igrača ikada, što je velika stvar jer je i sam Španac a onda dolazi ono da je najbolji na šljaci svih vremena i da je drugi na svetu sada a ex prvi.

Znači, Karenjo ako sada ne dobije Rafu, koji nije igrao sedam meseci, pitanje da li će imati ikada više ovakvu priliku, s obzirom da je sam u dobroj formi i uigran i moguće pun samopouzdanja posle US Opena.

Neka pobedi bolji u tom meču, jer Rafa je svakako bolji uopšte.

Robert

pre 3 godine

Ne zna se ko je neiskreniji :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stouns, 14. septembar 2020 16:00)

Nemoj tako, zar nije oduvek važilo ono "Rafa gospodin, uvek fer i iskren"?

Dudule

pre 3 godine

Jeste, siroma Nolo. Još će morati i u hotel da ide. Sa onim bolnim vratićem. A brezobraznici se napale oa oće da ga polivaju i rokaju po njemu, a ono to nikako ne voli.

Džigi

pre 3 godine

smučili ste mi se sa napadanjem svakoga ko komentariše Novakovo izbacivanje. Čoveka su pitali novinari o tome i on mora da odgovori. Veoma korektan odgovor. Novinari nisu dobili osudu a Novak podršku i to je dobar odgovor. A šta on stvarno misli to je njegova stvar. Moramo i mi Srbi da shvatimo da postoje drugačija razmišljanja. Sasuti nekome u lice lice, ili ne daj bože, polomiti mu ruke nije najbolja opcija. Nadal je gospodski odgovorio - onaj kome je drag Nole uhvatiće se za "žao mi je" a onaj ko ga ne voli za "ne treba to raditi".

Ovaj

pre 3 godine

Bubica
Rafa stvarno nije mogao da spreci, jer je riternirao. Novak je mogao da spreci, lepo se okrene, pogleda gde ko stoji, kome dodaje loptu i lepo ode na pauzu. Zato i ne kaznjavaju tenisere kada se udarac desi tokom igre, oni tada ne mogu da kontrolisi. Medjutim, kada se spremas na pauzu izmedju gemova, onda mozes da kontrolises kako i gde ces udariti lopticu. Nema potrebe da poredimo stvari koje se ne mogu porediti, a jos manje da oh izjednscavamo.

TB

pre 3 godine

Ali ovo u jednu ruku i jeste realan komentar. Ne treba raditi takve stvari - nervoznije slati loptice posle poena. Nije imao srece - vecina tenisera to ponekad uradi, ali tog dana jednostavno Novak nije imao srece i kraj price.

Bubica

pre 3 godine

Ne bi trebalo raditi takve stvari. ali nesrećne stvari se dešavaju", izjavio je Nadal.

Nadal u jednu ruku vatru, u drugu ruku vodu. Ako se 'nesrećne stvari dešavaju' šta mu onda znači ovo 'ne bi trebalo raditi takve stvari'? Kakve to stvari? Ne bi trebalo tako vraćati loptice skupljačima nego ih isporučiti lično rukom u ruku? Pa i on ne bi trebalo da pogodi devojčicu skupljačicu - pa je pogodio, zato što se zaista nesrećne stvari dešavaju. Kada loptica povredi nekoga kraj terena, kakva je uteha za povređenog da li je lopta doletela u toku poena ili između poena. Novak je, kao i Nadal onomad, nenamerno udario osobu na terenu, i obojica nisu mogli to nikako da spreče, jer su svaki izveli normalne udarce kao i milion puta do tada, i kao i svi teniseri na turu što rade.

nikol dz femija

pre 3 godine

Karenjo ima priliku života. Propustio je onu na US Openu. Evo, ima kao nagradu, odmah drugu šansu, da pobedi najboljeg španskog igrača ikada, što je velika stvar jer je i sam Španac a onda dolazi ono da je najbolji na šljaci svih vremena i da je drugi na svetu sada a ex prvi.

Znači, Karenjo ako sada ne dobije Rafu, koji nije igrao sedam meseci, pitanje da li će imati ikada više ovakvu priliku, s obzirom da je sam u dobroj formi i uigran i moguće pun samopouzdanja posle US Opena.

Neka pobedi bolji u tom meču, jer Rafa je svakako bolji uopšte.

.

pre 3 godine

@Didier11
Sta da izjavi? Da mu je zao sto neko nije dobio priliku da mu se priblizi po broju GS? To prolazi samo kod vas smrdljivih licemera i lazova, kod normalnih ljudi takve price ne piju vodu.

kaokakao

pre 3 godine

Pa ne moze Rafa. Nolo je zivot rizikovao da ukrade jos jedan GS al se ne da.
(Rasim Np, 14. septembar 2020 18:25)

Haj, sta veljis, bate?

Mikii

pre 3 godine

Đokoviću nije potrebno tvoje sažaljenje. Nije ništa loše uradio. I osvojiće sigurno više GS i od tebe i od Federera.
(Js, 14. septembar 2020 16:13)

Ako to kaze "Js", onda ce to tako i biti, hahahahahahahaha

Jumko

pre 3 godine

Nolovci, ne znajuci fiziku teniske igre, a verovatno i sporta uopste, ne mogu da shvate da je Djokovicev razlog "pecanja" na RG 2013. godine zelja da lopticu udari u komfornoj situaciji, a to je dovelo do padanja u mrezu... Jer bi u toj situaciji, po inerciji krenuvsi na mrezu posle forhenda, morao da zastane, mozda se i vrati nazad korak dva, pa da pusti lopticu da padne i da je udari bekhendom, puno izgubio jer bi se i Nadal bolje namestio prema sredini, a pitanje i kakva bi bila realizacija Djokovica... Tako da morate shvatiti da to nije bio nesrecan slucaj, nego cista greska Djokovica da dodje sto lakse do poena! Hvala.

Jumko

pre 3 godine

@Ceki opinionista Ali Nadalu mozes verovati da je takav i privatno, pa da mu bas i ne treba PR, jer se i na terenu kontrolise i vidis ko je kada je u veoma losem emotivnom stanju takav kakav jeste... A sta napisati o teniseru koji vidis na samom terenu ko je zapravo, a posle dzaba salje srca publici koju je pre toga psovao, i koji bas deluje da ima dobar PR, jer van terena bas prica ono sto ne misli! Pa da valjda misli drugacije od onog sto prica, mozda bi i ocu rekao malo da se smiri i da ne prica gluposti... Ali otac prica umesto njega!

Robert

pre 3 godine

Ne zna se ko je neiskreniji :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stouns, 14. septembar 2020 16:00)

Nemoj tako, zar nije oduvek važilo ono "Rafa gospodin, uvek fer i iskren"?

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Realno su ta pravila degenericna.
Opalis lopticu u sudiju i odmah iskljucenje.
Cekaj malo.
Moze se kazniti oduzimanjem servisa gema seta u zavisnosti kolika je bila namera.To nikako nije dobro.Ovo je mogucnost da se neki igrac toliko isprovocira da ga mogu izbaciti sa turnira.Gde je tu logika!?
Uostalom nije ni fer.Kao sportista bi mi bilo glupo biti prvi kad se neko diskvalifikuje.
Bice uvek mrlja Timu.
Uzeo sam kad dvojice nije bilo tu a favorita izbacili.

Frozen Throne 123

pre 3 godine

E ajde Rafice nemoj molim te da pričaš kako ti je žao Novaka kada mu sigurno želiš sve najgore jer ti je najveći rival. Ne može niko da me ubedi da je sad nadal navijao da Novak osvoji titulu pa mu je zbog svega ovoga na kraju žao što nije osvojio.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kamo lepe sreće da je Novak uzeo PR-a kao Nadalov što je.Sada ne bi imao pola ovih problema i dodao bi barem još par velikih titula i gomilu navijača,novinara i sponzora...Ovakve izjave nije Rafa izmislio,nego mu ih je PR priremio u stilu:Sve korektno,nema zašta da se uhvatite da ga peglate...Naravoučenije je da kada pljušti kinta,nema potrebe da se talasa !

Da da

pre 3 godine

@Djido

Ajdeee, baš zbog toga je pobedio? A ko je inače terao ovoga da se upeca, ne zna da to nije po pravilima ili šta? Je l možda Nadal kriv za to? A nije te žao npr što se Nadal povredio 2016. pa je zbog toga ovaj osvojio RG inače nikad ne bi?!
@Bubice
Koliko puta tebi treba da se ponovi da ta dva udarca NISU ISTA? Jedan pogadja iz igre, kada su udarci normalni, drugi pogadja izmedju poena kada baš nisu normalni. Za Rafin udarac može da se kaže da se takve stvari dešavaju, za Djokovićev, da takve stvari ne bi trebalo da se dese. Ali ko tebi da dokaže neke stvari...

II

pre 3 godine

"Kamo lepe sreće da je Novak uzeo PR-a kao Nadalov što je.Sada ne bi imao pola ovih problema i dodao bi barem još par velikih titula i gomilu navijača,novinara i sponzora...Ovakve izjave nije Rafa izmislio,nego mu ih je PR priremio u stilu:Sve korektno,nema zašta da se uhvatite da ga peglate...Naravoučenije je da kada pljušti kinta,nema potrebe da se talasa !"

Ne moze to tako kad je nas Nole Genije, sve zna i svi moraju da ga slusaju. Njegov tim igra kako on svira, poceli su svi "srca" da salju zajedno sa njim. Prave zurke na tribinama pre meca, sve kako gazda kaze inace ode posao. Ima da bude kako on hoce pa kostalo sta kostalo!:-)

DRAGAN

pre 3 godine

Ti si najsretniji bio posle
ove glupe odluke USO.
Nemoj da pricas gluposti.
Znas dobro da ti Novak kuca u ledja i onda dajes
ovaku izjavu. Ima boga, sve
ce vreme pokazati ko je
najbolji svih vremena.

ccc

pre 3 godine

Ovde je jedini problem sto je on lopticu udario u besu a ne da je vrati skupljacima loptica i tako pogodio linijskog sudiju. Da, nije postojala namera ali se razlikuju situacije...

chupavi

pre 3 godine

@ Ovaj, 14. septembar 2020 16:33

Generalno si u pravu, ali pazi, teniseri (oni vrhunski) su u mogucnosti da gagjaju liniju na bilo kojem delu terena i da promase u milimetrima...

Naravno nesrece se desavaju, isto kao i ovo Novakovo, jer koliko god lose izgledalo one je lopticu vratio nazad tako sto nije ni gledao gde je sudija.

Ovaj

pre 3 godine

Bubica
Ne mozes da shvatis ili neces da shvatis,nesto jeste. Ne moze da ti se dogodi, ako pazis sta radis. Sasvim drugo je kada se to desi u toku igre i niko nije diskvalifikovan. Ja pricam o pravilima, ti pricas kako je isto onom ko je udaren. Namerno, cini mi se, pokusavas da banalizujes stvar.

Da da

pre 3 godine

@Ivan
To mu dodje isto kad neko zatraži hokaj..je l svima koji zatraže čelindz treba da kažemo SRAM TE BILO, hoćeš da pokažeš da je bio/nije aut kako bi tebi pripao poen?! Jer svaki put kad se zatraži hokaj ustvari hoće da se dokaže da je protivnik pogrešio. I šta je po vama (svima) Nadal trebao da kaže, uopšte mi nije žao, ma srećam sam jer eto nije osvojio gs i to je za mene super, eto skakao sam od sreće?

Beobrad

pre 3 godine

Nemoj mnogo da places za Novakom, narocito, jer lazes!
Nego se spremi za preslisavanje i u Rimu i na Rolan Garosu!
Da se jos jednom podsetis zasto ne volis da igras protiv Novaka, sto si izjavio vise puta. Da se podsetis 7 zaredom i da jos jednom kazes sebi - On je prosto bolji od mene!

ACA_89

pre 3 godine

.nema šta Nadal šmeker i veliki borac, naš no1e dobije Finale od Tsitsipaci (6-3/7-6), Nadal ispada od Schwarzmann ili najkasnije od Tsitsipaci, nema on mećeve u nogama,...sve je to priprema za historiu za Roland Garos,...zivi bili pa videli u Djokovicem rukovima, pozz

Dudule

pre 3 godine

Jeste, siroma Nolo. Još će morati i u hotel da ide. Sa onim bolnim vratićem. A brezobraznici se napale oa oće da ga polivaju i rokaju po njemu, a ono to nikako ne voli.

Bubica

pre 3 godine

Nema potrebe da poredimo stvari koje se ne mogu porediti, a jos manje da oh izjednscavamo.
(Ovaj, 14. septembar 2020 16:33)

Ko što već rekoh, poenta je da je onome koga jako udari loptica sasvim svejedno je da li je stigla iz igre ili iz nehata između gemova. Tako da - da, naravno da to može da se poredi. Ako je Nadalu, napr. lakše to što je povredio nekoga 'po pravilima' to je njegov pogled na stvar. Budući da se većina tenisera, iako pozdravlajju diskvalifikaciju kao jedino mogući ishod, čak slaže da je sudija pogođena nesrećnim slučajem, pa u tom smislu ne razumem kako se ne zabrinu da to svakome od njih može da se desi.

Jumko

pre 3 godine

@Pjer Luidji Pa je li moze jedan dokaz da niste vi Marice pa da razmenimo misljenja o teniskoj igri i Djokovicevom pecanju, ili vam se opet replike svode na dobro poznatu retoriku?

Darko

pre 3 godine

@Kojotovski
A tek koja mrlja da je Djoković osvojio. Uzeo medju ovom ovakvom boranijom, kad dvojice nije bilo, a nije bilo ni redovnog batinaša (Vavrinka). Ali vama ne da vam ne bi smetalo, nego plačete što nije.

P.S.nisu ga oni nego se sam izbacio pošto je napravio glupost, ali tako je to kad si bahat i nadmen.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Jumko. "Rafa takav i privatno,ne treba mu PR..."Sinko,lupio si i ostao ¿iv.Da si barem malo protegao noge,uzeo pasoš i izašao iz svoje prćije mo¿da bi shvatio svoju zabludu.U Evropi nema toga što ti prezireš, a upravo je to ono što nas čini boljim od njih (Evrope).Žalosno je videti tu količinu autošovinizma i samoprezira kojom odišeš,ali ja ti želim sve najbolje.P.S.Nije sramota potra¿iti stručnu pomoć,a vreme je!

Beobrad

pre 3 godine

Srki, u kakvoj si frki?
Sto se kacis, lakse je da lupis minus, ionako te nisam pitao za misljenje, a koje vidim po "originalnom" komentaru, nema neku tezinu.

mr

pre 3 godine

Odavno sam to rekao... Djokovicu se ili podsmevaju ili ga zale... A za sve je sam kriv. Odavno je postao dvorska luda citavog sveta.
(Eugen, 14. septembar 2020 20:21)

Одавно је постао један од 20 најплаћенијих спортиста света. Свет т ти је планета. Ти што га плаћају годишње око 50-60 милиона еура годишње мора да су луди и да немају појма. Можда се обрате теби за савет, јер кад се потпишеш са Еуген то звучи онако паметно. У ствари више звучи мало као улизица и искомплексирано, тако да ипак те нико неће питати за мишљење.

Pjer Luiđi

pre 3 godine

Jumko Očigledno te je pogodila retorika čim reaguješ. Ali problem je kod tebe druže. Voliš da budeš u centru pažnje po svaku cenu. Zato ti i ljudi lupaju minuse ko kiša. Ne bih dalje gubio vreme sa tvojim nebulozama. Zbogom

Ovaj

pre 3 godine

Mr.
Novak je 23 po zaradi 44.6 miliona, to su sponzori i zarada od turnira, od juna prosle godine, do juna ove godine, mada su listu malo ranije objavili. Svejedno, novac ne cini karakter neke osobe, kao ni to da neku osobu postujes samo zato sto zaradjuje puno para. Novac je samo sredstvo da zivis opustenije, ali nikako ne znaci srecu i zadovoljstvo. Onaj ko nema, misli da je najvaznije imati para. Novcem se postovanje ne kupuje. Postujes neku osobu zbog onoga sto jeste ta osoba, a ne zato sto ima para.

Bubica

pre 3 godine

Ne bi trebalo raditi takve stvari. ali nesrećne stvari se dešavaju", izjavio je Nadal.

Nadal u jednu ruku vatru, u drugu ruku vodu. Ako se 'nesrećne stvari dešavaju' šta mu onda znači ovo 'ne bi trebalo raditi takve stvari'? Kakve to stvari? Ne bi trebalo tako vraćati loptice skupljačima nego ih isporučiti lično rukom u ruku? Pa i on ne bi trebalo da pogodi devojčicu skupljačicu - pa je pogodio, zato što se zaista nesrećne stvari dešavaju. Kada loptica povredi nekoga kraj terena, kakva je uteha za povređenog da li je lopta doletela u toku poena ili između poena. Novak je, kao i Nadal onomad, nenamerno udario osobu na terenu, i obojica nisu mogli to nikako da spreče, jer su svaki izveli normalne udarce kao i milion puta do tada, i kao i svi teniseri na turu što rade.

Frozen Throne 123

pre 3 godine

E ajde Rafice nemoj molim te da pričaš kako ti je žao Novaka kada mu sigurno želiš sve najgore jer ti je najveći rival. Ne može niko da me ubedi da je sad nadal navijao da Novak osvoji titulu pa mu je zbog svega ovoga na kraju žao što nije osvojio.

ccc

pre 3 godine

Ovde je jedini problem sto je on lopticu udario u besu a ne da je vrati skupljacima loptica i tako pogodio linijskog sudiju. Da, nije postojala namera ali se razlikuju situacije...

Dudule

pre 3 godine

Jeste, siroma Nolo. Još će morati i u hotel da ide. Sa onim bolnim vratićem. A brezobraznici se napale oa oće da ga polivaju i rokaju po njemu, a ono to nikako ne voli.

DRAGAN

pre 3 godine

Ti si najsretniji bio posle
ove glupe odluke USO.
Nemoj da pricas gluposti.
Znas dobro da ti Novak kuca u ledja i onda dajes
ovaku izjavu. Ima boga, sve
ce vreme pokazati ko je
najbolji svih vremena.

Jumko

pre 3 godine

Nolovci, ne znajuci fiziku teniske igre, a verovatno i sporta uopste, ne mogu da shvate da je Djokovicev razlog "pecanja" na RG 2013. godine zelja da lopticu udari u komfornoj situaciji, a to je dovelo do padanja u mrezu... Jer bi u toj situaciji, po inerciji krenuvsi na mrezu posle forhenda, morao da zastane, mozda se i vrati nazad korak dva, pa da pusti lopticu da padne i da je udari bekhendom, puno izgubio jer bi se i Nadal bolje namestio prema sredini, a pitanje i kakva bi bila realizacija Djokovica... Tako da morate shvatiti da to nije bio nesrecan slucaj, nego cista greska Djokovica da dodje sto lakse do poena! Hvala.

ACA_89

pre 3 godine

.nema šta Nadal šmeker i veliki borac, naš no1e dobije Finale od Tsitsipaci (6-3/7-6), Nadal ispada od Schwarzmann ili najkasnije od Tsitsipaci, nema on mećeve u nogama,...sve je to priprema za historiu za Roland Garos,...zivi bili pa videli u Djokovicem rukovima, pozz

Mikii

pre 3 godine

Đokoviću nije potrebno tvoje sažaljenje. Nije ništa loše uradio. I osvojiće sigurno više GS i od tebe i od Federera.
(Js, 14. septembar 2020 16:13)

Ako to kaze "Js", onda ce to tako i biti, hahahahahahahaha

kaokakao

pre 3 godine

Pa ne moze Rafa. Nolo je zivot rizikovao da ukrade jos jedan GS al se ne da.
(Rasim Np, 14. septembar 2020 18:25)

Haj, sta veljis, bate?

Jumko

pre 3 godine

@Ceki opinionista Ali Nadalu mozes verovati da je takav i privatno, pa da mu bas i ne treba PR, jer se i na terenu kontrolise i vidis ko je kada je u veoma losem emotivnom stanju takav kakav jeste... A sta napisati o teniseru koji vidis na samom terenu ko je zapravo, a posle dzaba salje srca publici koju je pre toga psovao, i koji bas deluje da ima dobar PR, jer van terena bas prica ono sto ne misli! Pa da valjda misli drugacije od onog sto prica, mozda bi i ocu rekao malo da se smiri i da ne prica gluposti... Ali otac prica umesto njega!

nikol dz femija

pre 3 godine

Karenjo ima priliku života. Propustio je onu na US Openu. Evo, ima kao nagradu, odmah drugu šansu, da pobedi najboljeg španskog igrača ikada, što je velika stvar jer je i sam Španac a onda dolazi ono da je najbolji na šljaci svih vremena i da je drugi na svetu sada a ex prvi.

Znači, Karenjo ako sada ne dobije Rafu, koji nije igrao sedam meseci, pitanje da li će imati ikada više ovakvu priliku, s obzirom da je sam u dobroj formi i uigran i moguće pun samopouzdanja posle US Opena.

Neka pobedi bolji u tom meču, jer Rafa je svakako bolji uopšte.

Darko

pre 3 godine

@Kojotovski
A tek koja mrlja da je Djoković osvojio. Uzeo medju ovom ovakvom boranijom, kad dvojice nije bilo, a nije bilo ni redovnog batinaša (Vavrinka). Ali vama ne da vam ne bi smetalo, nego plačete što nije.

P.S.nisu ga oni nego se sam izbacio pošto je napravio glupost, ali tako je to kad si bahat i nadmen.

Ovaj

pre 3 godine

Bubica
Rafa stvarno nije mogao da spreci, jer je riternirao. Novak je mogao da spreci, lepo se okrene, pogleda gde ko stoji, kome dodaje loptu i lepo ode na pauzu. Zato i ne kaznjavaju tenisere kada se udarac desi tokom igre, oni tada ne mogu da kontrolisi. Medjutim, kada se spremas na pauzu izmedju gemova, onda mozes da kontrolises kako i gde ces udariti lopticu. Nema potrebe da poredimo stvari koje se ne mogu porediti, a jos manje da oh izjednscavamo.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Realno su ta pravila degenericna.
Opalis lopticu u sudiju i odmah iskljucenje.
Cekaj malo.
Moze se kazniti oduzimanjem servisa gema seta u zavisnosti kolika je bila namera.To nikako nije dobro.Ovo je mogucnost da se neki igrac toliko isprovocira da ga mogu izbaciti sa turnira.Gde je tu logika!?
Uostalom nije ni fer.Kao sportista bi mi bilo glupo biti prvi kad se neko diskvalifikuje.
Bice uvek mrlja Timu.
Uzeo sam kad dvojice nije bilo tu a favorita izbacili.

Bubica

pre 3 godine

Nema potrebe da poredimo stvari koje se ne mogu porediti, a jos manje da oh izjednscavamo.
(Ovaj, 14. septembar 2020 16:33)

Ko što već rekoh, poenta je da je onome koga jako udari loptica sasvim svejedno je da li je stigla iz igre ili iz nehata između gemova. Tako da - da, naravno da to može da se poredi. Ako je Nadalu, napr. lakše to što je povredio nekoga 'po pravilima' to je njegov pogled na stvar. Budući da se većina tenisera, iako pozdravlajju diskvalifikaciju kao jedino mogući ishod, čak slaže da je sudija pogođena nesrećnim slučajem, pa u tom smislu ne razumem kako se ne zabrinu da to svakome od njih može da se desi.

Beobrad

pre 3 godine

Nemoj mnogo da places za Novakom, narocito, jer lazes!
Nego se spremi za preslisavanje i u Rimu i na Rolan Garosu!
Da se jos jednom podsetis zasto ne volis da igras protiv Novaka, sto si izjavio vise puta. Da se podsetis 7 zaredom i da jos jednom kazes sebi - On je prosto bolji od mene!

II

pre 3 godine

"Kamo lepe sreće da je Novak uzeo PR-a kao Nadalov što je.Sada ne bi imao pola ovih problema i dodao bi barem još par velikih titula i gomilu navijača,novinara i sponzora...Ovakve izjave nije Rafa izmislio,nego mu ih je PR priremio u stilu:Sve korektno,nema zašta da se uhvatite da ga peglate...Naravoučenije je da kada pljušti kinta,nema potrebe da se talasa !"

Ne moze to tako kad je nas Nole Genije, sve zna i svi moraju da ga slusaju. Njegov tim igra kako on svira, poceli su svi "srca" da salju zajedno sa njim. Prave zurke na tribinama pre meca, sve kako gazda kaze inace ode posao. Ima da bude kako on hoce pa kostalo sta kostalo!:-)

.

pre 3 godine

@Didier11
Sta da izjavi? Da mu je zao sto neko nije dobio priliku da mu se priblizi po broju GS? To prolazi samo kod vas smrdljivih licemera i lazova, kod normalnih ljudi takve price ne piju vodu.

Robert

pre 3 godine

Ne zna se ko je neiskreniji :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stouns, 14. septembar 2020 16:00)

Nemoj tako, zar nije oduvek važilo ono "Rafa gospodin, uvek fer i iskren"?

Da da

pre 3 godine

@Djido

Ajdeee, baš zbog toga je pobedio? A ko je inače terao ovoga da se upeca, ne zna da to nije po pravilima ili šta? Je l možda Nadal kriv za to? A nije te žao npr što se Nadal povredio 2016. pa je zbog toga ovaj osvojio RG inače nikad ne bi?!
@Bubice
Koliko puta tebi treba da se ponovi da ta dva udarca NISU ISTA? Jedan pogadja iz igre, kada su udarci normalni, drugi pogadja izmedju poena kada baš nisu normalni. Za Rafin udarac može da se kaže da se takve stvari dešavaju, za Djokovićev, da takve stvari ne bi trebalo da se dese. Ali ko tebi da dokaže neke stvari...

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kamo lepe sreće da je Novak uzeo PR-a kao Nadalov što je.Sada ne bi imao pola ovih problema i dodao bi barem još par velikih titula i gomilu navijača,novinara i sponzora...Ovakve izjave nije Rafa izmislio,nego mu ih je PR priremio u stilu:Sve korektno,nema zašta da se uhvatite da ga peglate...Naravoučenije je da kada pljušti kinta,nema potrebe da se talasa !

Džigi

pre 3 godine

smučili ste mi se sa napadanjem svakoga ko komentariše Novakovo izbacivanje. Čoveka su pitali novinari o tome i on mora da odgovori. Veoma korektan odgovor. Novinari nisu dobili osudu a Novak podršku i to je dobar odgovor. A šta on stvarno misli to je njegova stvar. Moramo i mi Srbi da shvatimo da postoje drugačija razmišljanja. Sasuti nekome u lice lice, ili ne daj bože, polomiti mu ruke nije najbolja opcija. Nadal je gospodski odgovorio - onaj kome je drag Nole uhvatiće se za "žao mi je" a onaj ko ga ne voli za "ne treba to raditi".

Beobrad

pre 3 godine

Srki, u kakvoj si frki?
Sto se kacis, lakse je da lupis minus, ionako te nisam pitao za misljenje, a koje vidim po "originalnom" komentaru, nema neku tezinu.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Jumko. "Rafa takav i privatno,ne treba mu PR..."Sinko,lupio si i ostao ¿iv.Da si barem malo protegao noge,uzeo pasoš i izašao iz svoje prćije mo¿da bi shvatio svoju zabludu.U Evropi nema toga što ti prezireš, a upravo je to ono što nas čini boljim od njih (Evrope).Žalosno je videti tu količinu autošovinizma i samoprezira kojom odišeš,ali ja ti želim sve najbolje.P.S.Nije sramota potra¿iti stručnu pomoć,a vreme je!

mr

pre 3 godine

Odavno sam to rekao... Djokovicu se ili podsmevaju ili ga zale... A za sve je sam kriv. Odavno je postao dvorska luda citavog sveta.
(Eugen, 14. septembar 2020 20:21)

Одавно је постао један од 20 најплаћенијих спортиста света. Свет т ти је планета. Ти што га плаћају годишње око 50-60 милиона еура годишње мора да су луди и да немају појма. Можда се обрате теби за савет, јер кад се потпишеш са Еуген то звучи онако паметно. У ствари више звучи мало као улизица и искомплексирано, тако да ипак те нико неће питати за мишљење.

Da da

pre 3 godine

@Ivan
To mu dodje isto kad neko zatraži hokaj..je l svima koji zatraže čelindz treba da kažemo SRAM TE BILO, hoćeš da pokažeš da je bio/nije aut kako bi tebi pripao poen?! Jer svaki put kad se zatraži hokaj ustvari hoće da se dokaže da je protivnik pogrešio. I šta je po vama (svima) Nadal trebao da kaže, uopšte mi nije žao, ma srećam sam jer eto nije osvojio gs i to je za mene super, eto skakao sam od sreće?

Ovaj

pre 3 godine

Bubica
Ne mozes da shvatis ili neces da shvatis,nesto jeste. Ne moze da ti se dogodi, ako pazis sta radis. Sasvim drugo je kada se to desi u toku igre i niko nije diskvalifikovan. Ja pricam o pravilima, ti pricas kako je isto onom ko je udaren. Namerno, cini mi se, pokusavas da banalizujes stvar.

Jumko

pre 3 godine

@Pjer Luidji Pa je li moze jedan dokaz da niste vi Marice pa da razmenimo misljenja o teniskoj igri i Djokovicevom pecanju, ili vam se opet replike svode na dobro poznatu retoriku?

chupavi

pre 3 godine

@ Ovaj, 14. septembar 2020 16:33

Generalno si u pravu, ali pazi, teniseri (oni vrhunski) su u mogucnosti da gagjaju liniju na bilo kojem delu terena i da promase u milimetrima...

Naravno nesrece se desavaju, isto kao i ovo Novakovo, jer koliko god lose izgledalo one je lopticu vratio nazad tako sto nije ni gledao gde je sudija.

Ovaj

pre 3 godine

Mr.
Novak je 23 po zaradi 44.6 miliona, to su sponzori i zarada od turnira, od juna prosle godine, do juna ove godine, mada su listu malo ranije objavili. Svejedno, novac ne cini karakter neke osobe, kao ni to da neku osobu postujes samo zato sto zaradjuje puno para. Novac je samo sredstvo da zivis opustenije, ali nikako ne znaci srecu i zadovoljstvo. Onaj ko nema, misli da je najvaznije imati para. Novcem se postovanje ne kupuje. Postujes neku osobu zbog onoga sto jeste ta osoba, a ne zato sto ima para.

Pjer Luiđi

pre 3 godine

Jumko Očigledno te je pogodila retorika čim reaguješ. Ali problem je kod tebe druže. Voliš da budeš u centru pažnje po svaku cenu. Zato ti i ljudi lupaju minuse ko kiša. Ne bih dalje gubio vreme sa tvojim nebulozama. Zbogom

TB

pre 3 godine

Ali ovo u jednu ruku i jeste realan komentar. Ne treba raditi takve stvari - nervoznije slati loptice posle poena. Nije imao srece - vecina tenisera to ponekad uradi, ali tog dana jednostavno Novak nije imao srece i kraj price.