Ponedeljak, 14.09.2020.

08:10

Niko nikada kao Nikola Jokić

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, uspeo je nešto što nijedan košarkaš pre njega u plej-ofu nije.

Izvor: PT

Niko nikada kao Nikola Jokiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

mr

pre 3 godine

Malo bih prokomentarisao suđenje. Mislim da ne griješim ako kažem da su i Leonard i George juče napravili grešku u koracima najmanje po tri puta.
(WillyWonka, 14. septembar 2020 10:00)

Ма више њих прави грешку у корацима, и не бих се чудио да ускоро видимо степ бек са три корака. Јуче Портер и још неко по два корака па шут, мало смешно.

Ostin A

pre 3 godine

Jako je diskutabilno koliko je ko top igrač kada upoređujemo ljude na različitim pozicijama. Ali je najbolji centar sigurno. Da ima bolju odbranu, rekao bih i da je najbolja 4 i 5 (Dejvis).

Nažalost kroz regularni deo sezone igrao je dosta promenjivo, pa je nama ljubiteljima igrice krivo što je plejof počeo nakon pojave igrice NBA2K21, gde je jokić 10 po ukupnom kvalitetu sa prosečnom ocenom 90. Mada mu statistiku ubija odbrana sa ocenom 63.

Zuja

pre 3 godine

Jokić odlično igra kada nastupa za državni tim a još bolji će biti kada bude defanzivnih tri sekunde u reketu, koje krucijalno prave razliku između NBA i Evrope i menjaju kompletnu taktiku odbrane i napada. Kada ne bude zonske odbrane, koje su često viđane na našim terenima. Zamislite košarku u Evropi bez čuvene "tarabe" 2-3? Jokiću odgovara NBA koja se upravo tim pravilom bitno razlikuje.

Bastovan

pre 3 godine

Klipersi su izguubili ove dve utakmice zato sto je Denver zatvorio ostale igrace iz rotacije Klipersa. Realno veoma je tesko sputati Lenarda a i Dzordza ispod 25 poena ali ako ostali ostanu na jednocifrenom broju vrv onda Klipersi i gube mec. U svakom slucaju odlicna odbrana Denvera na svim igracima!

no name

pre 3 godine

Jokic je nestvaran .On
igra sve zivo ,sa onakvom visinom ubacivati koseve sa distance .poludustance ;o pasovima je suvisno pricati .centar .bek krilo ,ma sve u jednom .Stvarno svaka cast .

aca

pre 3 godine

od 13 preteskih utakmica u PO mozda na samo 2 nije pokidao i igrao na MVP nivou. Nadam se da vise nece biti komentara kako covek nema fizikalije. Covek ne sprema svoje telo za poziranje na plazi vec za kosarku na najvisem mogucem nivou.

smiljkai

pre 3 godine

Ovo sto Jokic radi mozda deluje naivno i potpuno nenamerno. Ali pogledajte bolje Jokiceve individualne treninge. Sve ove elemente koje on "trapavo" izvodi su zaista uvezbani potezi. On na svakom zagrevanju pogodi na desetine svakog od tih suteva. Interesantno je koliko on kosarku prilagodio sebi i pronasao nacine da bude jedan od najboljih u svetu potpuno inventivno.

Вук Караџић

pre 3 godine

није битно сада да ли је било 3:1 или не. једна утакмица одлучује, то је све. само сконцентрисано и без страха.

Ne znam o čemu se dešava

pre 3 godine

Ne samo da je vrhunski igrac , vec je i "trener na terenu".Toliko zna sve da ga saigraci istog trena poslusaju sta im sugerise da rade ili gdje da se krecu...Plej to radi kada je lopta kod njega , Jokic i kada je lopta kod drugoga on vidi raspored i ako neko stoji nekorisno , on ga ukljuci u pravljenje bloka ili usmjeri gdje da ide i rasiri protivnicku odbranu!

Mariborcan1970

pre 3 godine

Jokić je veoma poseban košarkaš. Fizični inferioran - ne skače visoko, ne zabija, izgleda tromo, nije brz... Na neki način kombinacija Birda i Nowitzkog. Vrhunski šut (posebno za svoju visinu), izuzetan pregled igre i pas, visoka sportska inteligencija i igra pod pritiskom...

Globtroter

pre 3 godine

Koliko su besmislene ove statistike i rekordi... Jezivo! Bukvalno bi i ja bio najbolji u nekoj kategoriji kada bi odigrao jednu utakmicu. Nešto bi iskopali sigurno.

WillyWonka

pre 3 godine

Imao je Nikola stvarno noć za pamćenje, nevjerovatne šuteve, ali mene su oduševile neke asistencije u trenucima kad se lomila utakmica. Odigrao je tako mirno i pametno, bez panike, a tajming za asistenciju savršen. I zaista ne znam odakle izvukoše snagu za onakvu odbranu u drugom poluvremenu, najbolja odbrana koju sam gledao u ovom play offu. Izgleda da je kod Denvera sve stvar motivacije, nije da oni nešto ne znaju, nego jednostavno, nekad im se ne da.
Malo bih prokomentarisao suđenje. Mislim da ne griješim ako kažem da su i Leonard i George juče napravili grešku u koracima najmanje po tri puta. Nisam sudija, ali toliko poznajem pravila, da imam neki svoj alarm i tačno me nešto zaboli kad igrač pogriješi. Suđeni su koraci samo jednom - Leonardu. On počesto napravi taj, što bi se kod nas reklo, "poskok" s loptom. To su koraci. George radi dvokorak i uspori na drugom koraku. Ali jedno je usporiti, a drugo je potpuno stati. A George potpuno stane. To su koraci.
Morao sam ovo napisati, volio bih da se i drugi uključe da daju mišljenje.

neutrino

pre 3 godine

@WillyWonka
Slažem se apsolutno sa tim osećajem "zaboli me nešto" svaki put kada uočim nepravilnost koja se ne svira! Međutim, u NBA važe drugačija pravila... zapravo, zvanično ih ima, ali se često krše namerno ili nenamerno! I Vi i ja i mnogo nas koji volimo i pratimo košarku (verujem i makar rekreativno igramo) imamo svakako istančan osećaj za bilo kakvu nepravilnost, ali uglavnom zbog toga što smo više navikli na "našu", Evropsku košarku! A NBA? Tamo je pored kvaliteta, konstantno neophodan šou... pa se vrlo često makar i po cenu nepravilnog vođenja lopte, praktično iznudi neki atraktivan potez! Zamislite tek kako je košarkašima iz Evrope u prvoj sezoni u NBA, koliko li puta tek njih "nešto zaboli" dok se priviknu!? Sportski pozdrav

Realan

pre 3 godine

@Bocko Poredjenje nije na mestu jer pitanje je kada i kakvu sansu bi nekada dobio Jokic ili cak u danasnje vreme a u drugoj ekipi da se razvije. Nekada su ekipe imale pravog pleya tipa Rondo pa sa tim ne bi treneri dozvoli centru da se bavi organizacijom igre. Sto se tice vanjskog suta,imalo ga be brdo visokih igraca i ranije ali trenerima je smetalo kad visoki igrac puca trojke,njegov stil igre bi bio nesto kao Dankan,gasol verovatno. Poredjenja radi ne igraju ni danas u nba centri koji sutiraju trojke,igraci tipa Zubac,gobert,whiteside,drumond i drugi ali sa mnogo slabijim footworkom i skillom od prijasnjih. Nisi u pravu da su Olajdzuvon i Dankan bili brzi od Robinsona i Ewinga. Robinson je trcao kao krilo i bio veliki atleta,ewing je dosta sutirao van,sa 5 6 metara od kosa. The dream je imao neverovatne poteze koje admiral nije mogao da isprati iako je u regularnom delu 30-12 za Admirala.

Pera Ždera

pre 3 godine

Sto se tice korisnosti za tim, uticaja na igru i saigrace, Jokic je def najbolji na svetu uz Lebrona u tom kontekstu. Najbolji allaround igrac, sve zajedno gledano, kosta MAX ali svojim superstar statusom ne donosi sebicnost ekipi, previse suteva, vec sve ukupno bolju igru celog tima. Raj za trenere.

Preveliki direktni i indirektni uticaj bez ogromnog br suteva i praznih poseda, silovanja, svega onoga sto cesto ide uz status superstara u ovoj ligi, svega onoga sto zna da gusi tum (toliko puta vidjeno, toliko mnogo primera). Efikasan, unikatan istorijski gledano sa svoje pozicije, inteligentan, hladan kada je najpotrebnije, timska zver! Doktor!

Ta njegova nesebicnost i pored extremnog pozitivnog uticaja po bolju igru saigraca, zna na neke momente (srecom retke i ne toliko presudne) da budi i "antitimska" tj neproduktivna. Situacije kada ignorise ciste svoje otvorene suteve, kada u momentima niko ne moze da pogodi on ignorise ciste floutere ne bi li proigrao igraca sa strane (par puta sinoc pre eksplozije u drugom poluvremenu). Ponekad bespotrebne finte suta ali sve je to toliko zanemarljivo posmatrajuci pozitivan kontekst tu i tamo manjka agresivnosti.

Tako atipican i unikatan, istinski, antimarketinski superstar.

petar

pre 3 godine

Retardirane američke statistike
(Jezekilj, 14. septembar 2020 08:16) # Link komentara

Mozda su ponekad americke statistike glupe i nepotrebne, ali su oni, izmedju ostalog, i na njima zasnovali svoj pristup igri, vrednovanju igraca, njihovog ucinka, i na zalost pokazalo se da su poprilicno u pravu.
da postoji jos jedna rubrika, uticaj igraca na igru tima tu bi Jokic bio jos bolji, zato sto se na kraju ipak podvuce crta i pamte se brojevi, a oni manje grese nego subjektivni utisak.
evo i drugog primera, da li su statistike Bogdanovica, Zubca bolje od njihovog realnog ucinka, naravno da nisu.

Gde ja živim

pre 3 godine

Ma ne ume Nikola puštaju ga da bi nervirali najveće stručnjake Balkana. Nikad od njega neće biti igrač. On da 10 poena, a Miško plati da bi se nabudžilo do 26-7, misli da je narod ćorav. Kako može igrač da da koš ako ne iskoči sa linije trojke i ne pipne vrh table.


P. S. Čestitke i celoj ekipi Denvera. Pokazali su da imaju petlju. Samo još ova jedna kad bi se izgurala uf.

ElHombre

pre 3 godine

Prosle sezone su izgubili sedmu utakmicu za finale konferencije... Iako je pritisak na Kliperse siguran sam da svi u Denveru imaju veoma veliku zelju da dodju do tog finala i da bi bili razocarani ako izgube sa mnogo poena razlike.

Svaka cast Nikoli, ali mora jos jedan mec ovako da odigra kao prosli.

MPP

pre 3 godine

DENVER

je prvi tim u istoriji
NBA koji za redom igra 4 seriju Pl.offa u svih 7 utakmica !
Ima šansu da budu prvi u istoriji ako ponove pobedu u 7.tekmi !

TEK 5 tim u istoriji koji je pobedio u 6 za redom eliminacijonih Pl.off utakmica (kada je svaka , potencijalno pakovanje kofera i put na pecanje!)...
Eto malo statistike ..
.

Grindrboj

pre 3 godine

I onda kažu da je Embid bolji od Nikole. Nikola je trenutno najbolji centar lige. Ako pobede kliperse u 7 i odu na megdan Lejkersima tu može dokazati protiv Dejvisa da li je i najbolji “visoki” igrač lige i sveta.

@petar

pre 3 godine

Postoji oooogromna publika, koja uopšte ne gleda utakmice nego samo i jedino čita statistike. Moj dobar prijatelj, je to radio. Nakon 30 godina praćenja svaga, ali baš svega i svakoga na NBA, sam mu objasnio da postoje 3 sekunde u napadu :)
Nezamislivo, ali tako.

Bocko

pre 3 godine

Posle ove utakmice jasno je nekoliko stvari: Prvo Denver je ekipa koja ima veliko srce i nikad se ne predaje, drugo-ekipa definitivno ima sampionski potencijal, da li ce ga ostvariti-videcemo, dalje u Klipersiima kao da nema ko da zaustavi kola kad krenu nizbrdo. Ja sam mislio da je to Kavai, ali... I za nas najvaznije Jokic je definitivno superstar kosarke u NBA. Spominje se, ponekad da bi ga centri iz 80-ih i 90 -ih " pojeli ". Ja zaista ne znam ko bi, osim Olajdzuvona i mozda Dankana mogao da ga brani van reketa. Svi drugi su dosta sporiji , a o razlici u tehnici i kosarkaskoj intelegenciji, naravno u korist Jokica i da ne pricam. I da, Jokic je pre ove utakmice bio na 13 mestu liste strelaca , po procentu poena, u istoriji NBA. Deseti Kobi mu je bezao 0,3 poena po utakmici !

RedStarForever

pre 3 godine

Svaka cast za redakciju, dokazali ste da citate nase komentare i ispostovali momka koji je dao ovaj sjajan i tacan podatak!
(bonđorno, 14. septembar 2020 08:16)
Baš tako! Hteo to da napišem, hvala na "ušteđenom vremenu" ;) Svaka čast i momku za podatak i redakciji na tekstu. :)
Za Nikolu, ali i CEO TIM Denvera, samo pohvale, napadački potencijal skoro svih NBA ekipa u play offu je nesporan, neki (Klipersi) se oslanjaju na izolaciju i jedan na jedan, sto je "jako kvarljiva roba", neki (Denver) na malo više timsku igru u napadu, ali kako je lepo gledati NBA kada se igra odbrana, ali ona prava, timska, sa preuzimanjima, požrtvovanošću, takva odbrana je jedini dokaz "hemije u ekipi", bez toga, sve se svodi samo na priču "imamo hemiju u ekipi". Lako je reći, ali, treba i dokazati. :)
Pohvalio bih posebno i Mareja, a samim tim i Melouna, racionalna igra u napadu, bez silovanja, kada vidi da je odbrana Klipersa postavljena, prelazi se na pozicioni napad, uglavnom preko Jokića, povlastica je imati takvog pleja u ekipi. :)
Voleo bih finale Denver-Majami, bilo bi to pravo uzivanje za sve prave ljubitelje košarke.
Samo jedno pitanje u vezi termina, koliko sam ja razumeo, a i video, igra se, po nasem vremenu, u 3 ujutru, ali noć između utorka i srede?
Pozdrav

Detektiv

pre 3 godine

Svaka čast Jokicu.
Ovom priliku želim da odam priznaje Mareju koji je jako sazrio kao igrač. Nocas je odigrao marstralno, šut iz igre 8 od 12 i 21 poen! Vrlo zrelo u situaciji kada je ima strašne odbranbene igrače protiv sebe, bez forsiranja, uz konstantan presing i umaranje odbrane Klipersa.
Svaka čast!

mighty banana

pre 3 godine

Može da sviđa nekome ili ne ali on je top 3 igrač u ligi. I to sa osrednjom odbranom. Da je odličan u odbrani bio bi ubedljivo najbolji. On kad hoće, nema igrača koji će ga zaustaviti. Kao i Novak, samo sam sebe može da stopira.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Ono što je prosto neverovatno je da Nikola u ove dve sezone koliko igra plej off u 27 nastupa nema lošu utakmicu. Mislim da je imao samo tri ispod 20 poena ( između 15 i 20 )i to one koje su izgubili daleko pre kraja pa mu je i minutaža na njima bila skraćena. Za jednog za NBA standarde mladog i neiskusnog igrača koji uz to igra na poziciji centra to su brutalne brojke i konstantnost koju zaista ne pamtim kod igrača koji igraju na toj poziciji. Međutim da bi ,,ušao u istoriju,, potrebno je da dobiju i sedmu protiv Klipersa, jer ukoliko to ne učine ostaće na nivou prošlogodišnjeg rezultata i za par godina kada izblede emocije ostaće zabeleženo da Denver nije napravio bolji rezultata od prošle sezone. Ipak sa ovim igrama Nikola već sada ulazi u istoriju Denvera jer je sinoć u prenosu bio podatak da je samo 4 puta u istoriji neko od igrača Denvera imao 30+ poena, 10+ skokaova i 5+ asistencija na utakmici a Nikola sam to ima 4 puta. Bravo za Nikola, držimo mu palčeve u sedmoj.

MPP

pre 3 godine

IAKO SAM VELIKI FAN
NIKOLIN.....
podatak je ZASTRAŠUJUĆI , kao i igra u 6 utakmici , moram priznati da ovo nisam očekivao. Mislio sam "odlomiće" parče "kolača" Klipersima , postići svojih u proseku 25 kom., I to je to.Pa Kući na jahanje !
Ali ON HOĆE ČITAV KOLAČ .
VEĆ SAD JE MEDJU 3 NAJBOLJA IGRAČA U LIGI !
Druga je stvar ako neko ne prihvata tu "surovu" stvarnost. On je dečko još veći talenat nego što sam mislio , ŠOKIRAN SAM IZLIVOM STRASTI koju je pokazao u 6 tekmi, pokazao je da se u tom opuštenom i simpatičnom liku krije... AŽDAJA !

veljko

pre 3 godine

И још поред тога директни противници(центри) дали збирно 5 поена. Значи и одиграна добра одбрана.

vaxilar

pre 3 godine

Denver moze da zaustavi samo krizni stab Dragana Bokana i KK Partizai uz atmosferu linca, gepekovanje sudija, udaranje sa tribina protivnickih igraca. To je smrtonosna kombinacija za svaki skup talenata, ali je i on kao takav kratkotrajnog dejstva

mighty banana

pre 3 godine

Može da sviđa nekome ili ne ali on je top 3 igrač u ligi. I to sa osrednjom odbranom. Da je odličan u odbrani bio bi ubedljivo najbolji. On kad hoće, nema igrača koji će ga zaustaviti. Kao i Novak, samo sam sebe može da stopira.

Detektiv

pre 3 godine

Svaka čast Jokicu.
Ovom priliku želim da odam priznaje Mareju koji je jako sazrio kao igrač. Nocas je odigrao marstralno, šut iz igre 8 od 12 i 21 poen! Vrlo zrelo u situaciji kada je ima strašne odbranbene igrače protiv sebe, bez forsiranja, uz konstantan presing i umaranje odbrane Klipersa.
Svaka čast!

MPP

pre 3 godine

IAKO SAM VELIKI FAN
NIKOLIN.....
podatak je ZASTRAŠUJUĆI , kao i igra u 6 utakmici , moram priznati da ovo nisam očekivao. Mislio sam "odlomiće" parče "kolača" Klipersima , postići svojih u proseku 25 kom., I to je to.Pa Kući na jahanje !
Ali ON HOĆE ČITAV KOLAČ .
VEĆ SAD JE MEDJU 3 NAJBOLJA IGRAČA U LIGI !
Druga je stvar ako neko ne prihvata tu "surovu" stvarnost. On je dečko još veći talenat nego što sam mislio , ŠOKIRAN SAM IZLIVOM STRASTI koju je pokazao u 6 tekmi, pokazao je da se u tom opuštenom i simpatičnom liku krije... AŽDAJA !

Grindrboj

pre 3 godine

I onda kažu da je Embid bolji od Nikole. Nikola je trenutno najbolji centar lige. Ako pobede kliperse u 7 i odu na megdan Lejkersima tu može dokazati protiv Dejvisa da li je i najbolji “visoki” igrač lige i sveta.

petar

pre 3 godine

Retardirane američke statistike
(Jezekilj, 14. septembar 2020 08:16) # Link komentara

Mozda su ponekad americke statistike glupe i nepotrebne, ali su oni, izmedju ostalog, i na njima zasnovali svoj pristup igri, vrednovanju igraca, njihovog ucinka, i na zalost pokazalo se da su poprilicno u pravu.
da postoji jos jedna rubrika, uticaj igraca na igru tima tu bi Jokic bio jos bolji, zato sto se na kraju ipak podvuce crta i pamte se brojevi, a oni manje grese nego subjektivni utisak.
evo i drugog primera, da li su statistike Bogdanovica, Zubca bolje od njihovog realnog ucinka, naravno da nisu.

veljko

pre 3 godine

И још поред тога директни противници(центри) дали збирно 5 поена. Значи и одиграна добра одбрана.

WillyWonka

pre 3 godine

Imao je Nikola stvarno noć za pamćenje, nevjerovatne šuteve, ali mene su oduševile neke asistencije u trenucima kad se lomila utakmica. Odigrao je tako mirno i pametno, bez panike, a tajming za asistenciju savršen. I zaista ne znam odakle izvukoše snagu za onakvu odbranu u drugom poluvremenu, najbolja odbrana koju sam gledao u ovom play offu. Izgleda da je kod Denvera sve stvar motivacije, nije da oni nešto ne znaju, nego jednostavno, nekad im se ne da.
Malo bih prokomentarisao suđenje. Mislim da ne griješim ako kažem da su i Leonard i George juče napravili grešku u koracima najmanje po tri puta. Nisam sudija, ali toliko poznajem pravila, da imam neki svoj alarm i tačno me nešto zaboli kad igrač pogriješi. Suđeni su koraci samo jednom - Leonardu. On počesto napravi taj, što bi se kod nas reklo, "poskok" s loptom. To su koraci. George radi dvokorak i uspori na drugom koraku. Ali jedno je usporiti, a drugo je potpuno stati. A George potpuno stane. To su koraci.
Morao sam ovo napisati, volio bih da se i drugi uključe da daju mišljenje.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Ono što je prosto neverovatno je da Nikola u ove dve sezone koliko igra plej off u 27 nastupa nema lošu utakmicu. Mislim da je imao samo tri ispod 20 poena ( između 15 i 20 )i to one koje su izgubili daleko pre kraja pa mu je i minutaža na njima bila skraćena. Za jednog za NBA standarde mladog i neiskusnog igrača koji uz to igra na poziciji centra to su brutalne brojke i konstantnost koju zaista ne pamtim kod igrača koji igraju na toj poziciji. Međutim da bi ,,ušao u istoriju,, potrebno je da dobiju i sedmu protiv Klipersa, jer ukoliko to ne učine ostaće na nivou prošlogodišnjeg rezultata i za par godina kada izblede emocije ostaće zabeleženo da Denver nije napravio bolji rezultata od prošle sezone. Ipak sa ovim igrama Nikola već sada ulazi u istoriju Denvera jer je sinoć u prenosu bio podatak da je samo 4 puta u istoriji neko od igrača Denvera imao 30+ poena, 10+ skokaova i 5+ asistencija na utakmici a Nikola sam to ima 4 puta. Bravo za Nikola, držimo mu palčeve u sedmoj.

Pera Ždera

pre 3 godine

Sto se tice korisnosti za tim, uticaja na igru i saigrace, Jokic je def najbolji na svetu uz Lebrona u tom kontekstu. Najbolji allaround igrac, sve zajedno gledano, kosta MAX ali svojim superstar statusom ne donosi sebicnost ekipi, previse suteva, vec sve ukupno bolju igru celog tima. Raj za trenere.

Preveliki direktni i indirektni uticaj bez ogromnog br suteva i praznih poseda, silovanja, svega onoga sto cesto ide uz status superstara u ovoj ligi, svega onoga sto zna da gusi tum (toliko puta vidjeno, toliko mnogo primera). Efikasan, unikatan istorijski gledano sa svoje pozicije, inteligentan, hladan kada je najpotrebnije, timska zver! Doktor!

Ta njegova nesebicnost i pored extremnog pozitivnog uticaja po bolju igru saigraca, zna na neke momente (srecom retke i ne toliko presudne) da budi i "antitimska" tj neproduktivna. Situacije kada ignorise ciste svoje otvorene suteve, kada u momentima niko ne moze da pogodi on ignorise ciste floutere ne bi li proigrao igraca sa strane (par puta sinoc pre eksplozije u drugom poluvremenu). Ponekad bespotrebne finte suta ali sve je to toliko zanemarljivo posmatrajuci pozitivan kontekst tu i tamo manjka agresivnosti.

Tako atipican i unikatan, istinski, antimarketinski superstar.

RedStarForever

pre 3 godine

Svaka cast za redakciju, dokazali ste da citate nase komentare i ispostovali momka koji je dao ovaj sjajan i tacan podatak!
(bonđorno, 14. septembar 2020 08:16)
Baš tako! Hteo to da napišem, hvala na "ušteđenom vremenu" ;) Svaka čast i momku za podatak i redakciji na tekstu. :)
Za Nikolu, ali i CEO TIM Denvera, samo pohvale, napadački potencijal skoro svih NBA ekipa u play offu je nesporan, neki (Klipersi) se oslanjaju na izolaciju i jedan na jedan, sto je "jako kvarljiva roba", neki (Denver) na malo više timsku igru u napadu, ali kako je lepo gledati NBA kada se igra odbrana, ali ona prava, timska, sa preuzimanjima, požrtvovanošću, takva odbrana je jedini dokaz "hemije u ekipi", bez toga, sve se svodi samo na priču "imamo hemiju u ekipi". Lako je reći, ali, treba i dokazati. :)
Pohvalio bih posebno i Mareja, a samim tim i Melouna, racionalna igra u napadu, bez silovanja, kada vidi da je odbrana Klipersa postavljena, prelazi se na pozicioni napad, uglavnom preko Jokića, povlastica je imati takvog pleja u ekipi. :)
Voleo bih finale Denver-Majami, bilo bi to pravo uzivanje za sve prave ljubitelje košarke.
Samo jedno pitanje u vezi termina, koliko sam ja razumeo, a i video, igra se, po nasem vremenu, u 3 ujutru, ali noć između utorka i srede?
Pozdrav

smiljkai

pre 3 godine

Ovo sto Jokic radi mozda deluje naivno i potpuno nenamerno. Ali pogledajte bolje Jokiceve individualne treninge. Sve ove elemente koje on "trapavo" izvodi su zaista uvezbani potezi. On na svakom zagrevanju pogodi na desetine svakog od tih suteva. Interesantno je koliko on kosarku prilagodio sebi i pronasao nacine da bude jedan od najboljih u svetu potpuno inventivno.

Bocko

pre 3 godine

Posle ove utakmice jasno je nekoliko stvari: Prvo Denver je ekipa koja ima veliko srce i nikad se ne predaje, drugo-ekipa definitivno ima sampionski potencijal, da li ce ga ostvariti-videcemo, dalje u Klipersiima kao da nema ko da zaustavi kola kad krenu nizbrdo. Ja sam mislio da je to Kavai, ali... I za nas najvaznije Jokic je definitivno superstar kosarke u NBA. Spominje se, ponekad da bi ga centri iz 80-ih i 90 -ih " pojeli ". Ja zaista ne znam ko bi, osim Olajdzuvona i mozda Dankana mogao da ga brani van reketa. Svi drugi su dosta sporiji , a o razlici u tehnici i kosarkaskoj intelegenciji, naravno u korist Jokica i da ne pricam. I da, Jokic je pre ove utakmice bio na 13 mestu liste strelaca , po procentu poena, u istoriji NBA. Deseti Kobi mu je bezao 0,3 poena po utakmici !

no name

pre 3 godine

Jokic je nestvaran .On
igra sve zivo ,sa onakvom visinom ubacivati koseve sa distance .poludustance ;o pasovima je suvisno pricati .centar .bek krilo ,ma sve u jednom .Stvarno svaka cast .

ElHombre

pre 3 godine

Prosle sezone su izgubili sedmu utakmicu za finale konferencije... Iako je pritisak na Kliperse siguran sam da svi u Denveru imaju veoma veliku zelju da dodju do tog finala i da bi bili razocarani ako izgube sa mnogo poena razlike.

Svaka cast Nikoli, ali mora jos jedan mec ovako da odigra kao prosli.

Gde ja živim

pre 3 godine

Ma ne ume Nikola puštaju ga da bi nervirali najveće stručnjake Balkana. Nikad od njega neće biti igrač. On da 10 poena, a Miško plati da bi se nabudžilo do 26-7, misli da je narod ćorav. Kako može igrač da da koš ako ne iskoči sa linije trojke i ne pipne vrh table.


P. S. Čestitke i celoj ekipi Denvera. Pokazali su da imaju petlju. Samo još ova jedna kad bi se izgurala uf.

aca

pre 3 godine

od 13 preteskih utakmica u PO mozda na samo 2 nije pokidao i igrao na MVP nivou. Nadam se da vise nece biti komentara kako covek nema fizikalije. Covek ne sprema svoje telo za poziranje na plazi vec za kosarku na najvisem mogucem nivou.

Ne znam o čemu se dešava

pre 3 godine

Ne samo da je vrhunski igrac , vec je i "trener na terenu".Toliko zna sve da ga saigraci istog trena poslusaju sta im sugerise da rade ili gdje da se krecu...Plej to radi kada je lopta kod njega , Jokic i kada je lopta kod drugoga on vidi raspored i ako neko stoji nekorisno , on ga ukljuci u pravljenje bloka ili usmjeri gdje da ide i rasiri protivnicku odbranu!

@petar

pre 3 godine

Postoji oooogromna publika, koja uopšte ne gleda utakmice nego samo i jedino čita statistike. Moj dobar prijatelj, je to radio. Nakon 30 godina praćenja svaga, ali baš svega i svakoga na NBA, sam mu objasnio da postoje 3 sekunde u napadu :)
Nezamislivo, ali tako.

MPP

pre 3 godine

DENVER

je prvi tim u istoriji
NBA koji za redom igra 4 seriju Pl.offa u svih 7 utakmica !
Ima šansu da budu prvi u istoriji ako ponove pobedu u 7.tekmi !

TEK 5 tim u istoriji koji je pobedio u 6 za redom eliminacijonih Pl.off utakmica (kada je svaka , potencijalno pakovanje kofera i put na pecanje!)...
Eto malo statistike ..
.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Jokić je veoma poseban košarkaš. Fizični inferioran - ne skače visoko, ne zabija, izgleda tromo, nije brz... Na neki način kombinacija Birda i Nowitzkog. Vrhunski šut (posebno za svoju visinu), izuzetan pregled igre i pas, visoka sportska inteligencija i igra pod pritiskom...

Bastovan

pre 3 godine

Klipersi su izguubili ove dve utakmice zato sto je Denver zatvorio ostale igrace iz rotacije Klipersa. Realno veoma je tesko sputati Lenarda a i Dzordza ispod 25 poena ali ako ostali ostanu na jednocifrenom broju vrv onda Klipersi i gube mec. U svakom slucaju odlicna odbrana Denvera na svim igracima!

Вук Караџић

pre 3 godine

није битно сада да ли је било 3:1 или не. једна утакмица одлучује, то је све. само сконцентрисано и без страха.

neutrino

pre 3 godine

@WillyWonka
Slažem se apsolutno sa tim osećajem "zaboli me nešto" svaki put kada uočim nepravilnost koja se ne svira! Međutim, u NBA važe drugačija pravila... zapravo, zvanično ih ima, ali se često krše namerno ili nenamerno! I Vi i ja i mnogo nas koji volimo i pratimo košarku (verujem i makar rekreativno igramo) imamo svakako istančan osećaj za bilo kakvu nepravilnost, ali uglavnom zbog toga što smo više navikli na "našu", Evropsku košarku! A NBA? Tamo je pored kvaliteta, konstantno neophodan šou... pa se vrlo često makar i po cenu nepravilnog vođenja lopte, praktično iznudi neki atraktivan potez! Zamislite tek kako je košarkašima iz Evrope u prvoj sezoni u NBA, koliko li puta tek njih "nešto zaboli" dok se priviknu!? Sportski pozdrav

mr

pre 3 godine

Malo bih prokomentarisao suđenje. Mislim da ne griješim ako kažem da su i Leonard i George juče napravili grešku u koracima najmanje po tri puta.
(WillyWonka, 14. septembar 2020 10:00)

Ма више њих прави грешку у корацима, и не бих се чудио да ускоро видимо степ бек са три корака. Јуче Портер и још неко по два корака па шут, мало смешно.

vaxilar

pre 3 godine

Denver moze da zaustavi samo krizni stab Dragana Bokana i KK Partizai uz atmosferu linca, gepekovanje sudija, udaranje sa tribina protivnickih igraca. To je smrtonosna kombinacija za svaki skup talenata, ali je i on kao takav kratkotrajnog dejstva

Ostin A

pre 3 godine

Jako je diskutabilno koliko je ko top igrač kada upoređujemo ljude na različitim pozicijama. Ali je najbolji centar sigurno. Da ima bolju odbranu, rekao bih i da je najbolja 4 i 5 (Dejvis).

Nažalost kroz regularni deo sezone igrao je dosta promenjivo, pa je nama ljubiteljima igrice krivo što je plejof počeo nakon pojave igrice NBA2K21, gde je jokić 10 po ukupnom kvalitetu sa prosečnom ocenom 90. Mada mu statistiku ubija odbrana sa ocenom 63.

Realan

pre 3 godine

@Bocko Poredjenje nije na mestu jer pitanje je kada i kakvu sansu bi nekada dobio Jokic ili cak u danasnje vreme a u drugoj ekipi da se razvije. Nekada su ekipe imale pravog pleya tipa Rondo pa sa tim ne bi treneri dozvoli centru da se bavi organizacijom igre. Sto se tice vanjskog suta,imalo ga be brdo visokih igraca i ranije ali trenerima je smetalo kad visoki igrac puca trojke,njegov stil igre bi bio nesto kao Dankan,gasol verovatno. Poredjenja radi ne igraju ni danas u nba centri koji sutiraju trojke,igraci tipa Zubac,gobert,whiteside,drumond i drugi ali sa mnogo slabijim footworkom i skillom od prijasnjih. Nisi u pravu da su Olajdzuvon i Dankan bili brzi od Robinsona i Ewinga. Robinson je trcao kao krilo i bio veliki atleta,ewing je dosta sutirao van,sa 5 6 metara od kosa. The dream je imao neverovatne poteze koje admiral nije mogao da isprati iako je u regularnom delu 30-12 za Admirala.

Globtroter

pre 3 godine

Koliko su besmislene ove statistike i rekordi... Jezivo! Bukvalno bi i ja bio najbolji u nekoj kategoriji kada bi odigrao jednu utakmicu. Nešto bi iskopali sigurno.

Zuja

pre 3 godine

Jokić odlično igra kada nastupa za državni tim a još bolji će biti kada bude defanzivnih tri sekunde u reketu, koje krucijalno prave razliku između NBA i Evrope i menjaju kompletnu taktiku odbrane i napada. Kada ne bude zonske odbrane, koje su često viđane na našim terenima. Zamislite košarku u Evropi bez čuvene "tarabe" 2-3? Jokiću odgovara NBA koja se upravo tim pravilom bitno razlikuje.

vaxilar

pre 3 godine

Denver moze da zaustavi samo krizni stab Dragana Bokana i KK Partizai uz atmosferu linca, gepekovanje sudija, udaranje sa tribina protivnickih igraca. To je smrtonosna kombinacija za svaki skup talenata, ali je i on kao takav kratkotrajnog dejstva

Globtroter

pre 3 godine

Koliko su besmislene ove statistike i rekordi... Jezivo! Bukvalno bi i ja bio najbolji u nekoj kategoriji kada bi odigrao jednu utakmicu. Nešto bi iskopali sigurno.

mighty banana

pre 3 godine

Može da sviđa nekome ili ne ali on je top 3 igrač u ligi. I to sa osrednjom odbranom. Da je odličan u odbrani bio bi ubedljivo najbolji. On kad hoće, nema igrača koji će ga zaustaviti. Kao i Novak, samo sam sebe može da stopira.

Zuja

pre 3 godine

Jokić odlično igra kada nastupa za državni tim a još bolji će biti kada bude defanzivnih tri sekunde u reketu, koje krucijalno prave razliku između NBA i Evrope i menjaju kompletnu taktiku odbrane i napada. Kada ne bude zonske odbrane, koje su često viđane na našim terenima. Zamislite košarku u Evropi bez čuvene "tarabe" 2-3? Jokiću odgovara NBA koja se upravo tim pravilom bitno razlikuje.

Realan

pre 3 godine

@Bocko Poredjenje nije na mestu jer pitanje je kada i kakvu sansu bi nekada dobio Jokic ili cak u danasnje vreme a u drugoj ekipi da se razvije. Nekada su ekipe imale pravog pleya tipa Rondo pa sa tim ne bi treneri dozvoli centru da se bavi organizacijom igre. Sto se tice vanjskog suta,imalo ga be brdo visokih igraca i ranije ali trenerima je smetalo kad visoki igrac puca trojke,njegov stil igre bi bio nesto kao Dankan,gasol verovatno. Poredjenja radi ne igraju ni danas u nba centri koji sutiraju trojke,igraci tipa Zubac,gobert,whiteside,drumond i drugi ali sa mnogo slabijim footworkom i skillom od prijasnjih. Nisi u pravu da su Olajdzuvon i Dankan bili brzi od Robinsona i Ewinga. Robinson je trcao kao krilo i bio veliki atleta,ewing je dosta sutirao van,sa 5 6 metara od kosa. The dream je imao neverovatne poteze koje admiral nije mogao da isprati iako je u regularnom delu 30-12 za Admirala.

Detektiv

pre 3 godine

Svaka čast Jokicu.
Ovom priliku želim da odam priznaje Mareju koji je jako sazrio kao igrač. Nocas je odigrao marstralno, šut iz igre 8 od 12 i 21 poen! Vrlo zrelo u situaciji kada je ima strašne odbranbene igrače protiv sebe, bez forsiranja, uz konstantan presing i umaranje odbrane Klipersa.
Svaka čast!

MPP

pre 3 godine

IAKO SAM VELIKI FAN
NIKOLIN.....
podatak je ZASTRAŠUJUĆI , kao i igra u 6 utakmici , moram priznati da ovo nisam očekivao. Mislio sam "odlomiće" parče "kolača" Klipersima , postići svojih u proseku 25 kom., I to je to.Pa Kući na jahanje !
Ali ON HOĆE ČITAV KOLAČ .
VEĆ SAD JE MEDJU 3 NAJBOLJA IGRAČA U LIGI !
Druga je stvar ako neko ne prihvata tu "surovu" stvarnost. On je dečko još veći talenat nego što sam mislio , ŠOKIRAN SAM IZLIVOM STRASTI koju je pokazao u 6 tekmi, pokazao je da se u tom opuštenom i simpatičnom liku krije... AŽDAJA !

Grindrboj

pre 3 godine

I onda kažu da je Embid bolji od Nikole. Nikola je trenutno najbolji centar lige. Ako pobede kliperse u 7 i odu na megdan Lejkersima tu može dokazati protiv Dejvisa da li je i najbolji “visoki” igrač lige i sveta.

petar

pre 3 godine

Retardirane američke statistike
(Jezekilj, 14. septembar 2020 08:16) # Link komentara

Mozda su ponekad americke statistike glupe i nepotrebne, ali su oni, izmedju ostalog, i na njima zasnovali svoj pristup igri, vrednovanju igraca, njihovog ucinka, i na zalost pokazalo se da su poprilicno u pravu.
da postoji jos jedna rubrika, uticaj igraca na igru tima tu bi Jokic bio jos bolji, zato sto se na kraju ipak podvuce crta i pamte se brojevi, a oni manje grese nego subjektivni utisak.
evo i drugog primera, da li su statistike Bogdanovica, Zubca bolje od njihovog realnog ucinka, naravno da nisu.

@petar

pre 3 godine

Postoji oooogromna publika, koja uopšte ne gleda utakmice nego samo i jedino čita statistike. Moj dobar prijatelj, je to radio. Nakon 30 godina praćenja svaga, ali baš svega i svakoga na NBA, sam mu objasnio da postoje 3 sekunde u napadu :)
Nezamislivo, ali tako.

WillyWonka

pre 3 godine

Imao je Nikola stvarno noć za pamćenje, nevjerovatne šuteve, ali mene su oduševile neke asistencije u trenucima kad se lomila utakmica. Odigrao je tako mirno i pametno, bez panike, a tajming za asistenciju savršen. I zaista ne znam odakle izvukoše snagu za onakvu odbranu u drugom poluvremenu, najbolja odbrana koju sam gledao u ovom play offu. Izgleda da je kod Denvera sve stvar motivacije, nije da oni nešto ne znaju, nego jednostavno, nekad im se ne da.
Malo bih prokomentarisao suđenje. Mislim da ne griješim ako kažem da su i Leonard i George juče napravili grešku u koracima najmanje po tri puta. Nisam sudija, ali toliko poznajem pravila, da imam neki svoj alarm i tačno me nešto zaboli kad igrač pogriješi. Suđeni su koraci samo jednom - Leonardu. On počesto napravi taj, što bi se kod nas reklo, "poskok" s loptom. To su koraci. George radi dvokorak i uspori na drugom koraku. Ali jedno je usporiti, a drugo je potpuno stati. A George potpuno stane. To su koraci.
Morao sam ovo napisati, volio bih da se i drugi uključe da daju mišljenje.

Ostin A

pre 3 godine

Jako je diskutabilno koliko je ko top igrač kada upoređujemo ljude na različitim pozicijama. Ali je najbolji centar sigurno. Da ima bolju odbranu, rekao bih i da je najbolja 4 i 5 (Dejvis).

Nažalost kroz regularni deo sezone igrao je dosta promenjivo, pa je nama ljubiteljima igrice krivo što je plejof počeo nakon pojave igrice NBA2K21, gde je jokić 10 po ukupnom kvalitetu sa prosečnom ocenom 90. Mada mu statistiku ubija odbrana sa ocenom 63.

veljko

pre 3 godine

И још поред тога директни противници(центри) дали збирно 5 поена. Значи и одиграна добра одбрана.

Gde ja živim

pre 3 godine

Ma ne ume Nikola puštaju ga da bi nervirali najveće stručnjake Balkana. Nikad od njega neće biti igrač. On da 10 poena, a Miško plati da bi se nabudžilo do 26-7, misli da je narod ćorav. Kako može igrač da da koš ako ne iskoči sa linije trojke i ne pipne vrh table.


P. S. Čestitke i celoj ekipi Denvera. Pokazali su da imaju petlju. Samo još ova jedna kad bi se izgurala uf.

RedStarForever

pre 3 godine

Svaka cast za redakciju, dokazali ste da citate nase komentare i ispostovali momka koji je dao ovaj sjajan i tacan podatak!
(bonđorno, 14. septembar 2020 08:16)
Baš tako! Hteo to da napišem, hvala na "ušteđenom vremenu" ;) Svaka čast i momku za podatak i redakciji na tekstu. :)
Za Nikolu, ali i CEO TIM Denvera, samo pohvale, napadački potencijal skoro svih NBA ekipa u play offu je nesporan, neki (Klipersi) se oslanjaju na izolaciju i jedan na jedan, sto je "jako kvarljiva roba", neki (Denver) na malo više timsku igru u napadu, ali kako je lepo gledati NBA kada se igra odbrana, ali ona prava, timska, sa preuzimanjima, požrtvovanošću, takva odbrana je jedini dokaz "hemije u ekipi", bez toga, sve se svodi samo na priču "imamo hemiju u ekipi". Lako je reći, ali, treba i dokazati. :)
Pohvalio bih posebno i Mareja, a samim tim i Melouna, racionalna igra u napadu, bez silovanja, kada vidi da je odbrana Klipersa postavljena, prelazi se na pozicioni napad, uglavnom preko Jokića, povlastica je imati takvog pleja u ekipi. :)
Voleo bih finale Denver-Majami, bilo bi to pravo uzivanje za sve prave ljubitelje košarke.
Samo jedno pitanje u vezi termina, koliko sam ja razumeo, a i video, igra se, po nasem vremenu, u 3 ujutru, ali noć između utorka i srede?
Pozdrav

Mariborcan1970

pre 3 godine

Jokić je veoma poseban košarkaš. Fizični inferioran - ne skače visoko, ne zabija, izgleda tromo, nije brz... Na neki način kombinacija Birda i Nowitzkog. Vrhunski šut (posebno za svoju visinu), izuzetan pregled igre i pas, visoka sportska inteligencija i igra pod pritiskom...

Bocko

pre 3 godine

Posle ove utakmice jasno je nekoliko stvari: Prvo Denver je ekipa koja ima veliko srce i nikad se ne predaje, drugo-ekipa definitivno ima sampionski potencijal, da li ce ga ostvariti-videcemo, dalje u Klipersiima kao da nema ko da zaustavi kola kad krenu nizbrdo. Ja sam mislio da je to Kavai, ali... I za nas najvaznije Jokic je definitivno superstar kosarke u NBA. Spominje se, ponekad da bi ga centri iz 80-ih i 90 -ih " pojeli ". Ja zaista ne znam ko bi, osim Olajdzuvona i mozda Dankana mogao da ga brani van reketa. Svi drugi su dosta sporiji , a o razlici u tehnici i kosarkaskoj intelegenciji, naravno u korist Jokica i da ne pricam. I da, Jokic je pre ove utakmice bio na 13 mestu liste strelaca , po procentu poena, u istoriji NBA. Deseti Kobi mu je bezao 0,3 poena po utakmici !

MPP

pre 3 godine

DENVER

je prvi tim u istoriji
NBA koji za redom igra 4 seriju Pl.offa u svih 7 utakmica !
Ima šansu da budu prvi u istoriji ako ponove pobedu u 7.tekmi !

TEK 5 tim u istoriji koji je pobedio u 6 za redom eliminacijonih Pl.off utakmica (kada je svaka , potencijalno pakovanje kofera i put na pecanje!)...
Eto malo statistike ..
.

neutrino

pre 3 godine

@WillyWonka
Slažem se apsolutno sa tim osećajem "zaboli me nešto" svaki put kada uočim nepravilnost koja se ne svira! Međutim, u NBA važe drugačija pravila... zapravo, zvanično ih ima, ali se često krše namerno ili nenamerno! I Vi i ja i mnogo nas koji volimo i pratimo košarku (verujem i makar rekreativno igramo) imamo svakako istančan osećaj za bilo kakvu nepravilnost, ali uglavnom zbog toga što smo više navikli na "našu", Evropsku košarku! A NBA? Tamo je pored kvaliteta, konstantno neophodan šou... pa se vrlo često makar i po cenu nepravilnog vođenja lopte, praktično iznudi neki atraktivan potez! Zamislite tek kako je košarkašima iz Evrope u prvoj sezoni u NBA, koliko li puta tek njih "nešto zaboli" dok se priviknu!? Sportski pozdrav

no name

pre 3 godine

Jokic je nestvaran .On
igra sve zivo ,sa onakvom visinom ubacivati koseve sa distance .poludustance ;o pasovima je suvisno pricati .centar .bek krilo ,ma sve u jednom .Stvarno svaka cast .

smiljkai

pre 3 godine

Ovo sto Jokic radi mozda deluje naivno i potpuno nenamerno. Ali pogledajte bolje Jokiceve individualne treninge. Sve ove elemente koje on "trapavo" izvodi su zaista uvezbani potezi. On na svakom zagrevanju pogodi na desetine svakog od tih suteva. Interesantno je koliko on kosarku prilagodio sebi i pronasao nacine da bude jedan od najboljih u svetu potpuno inventivno.

Ne znam o čemu se dešava

pre 3 godine

Ne samo da je vrhunski igrac , vec je i "trener na terenu".Toliko zna sve da ga saigraci istog trena poslusaju sta im sugerise da rade ili gdje da se krecu...Plej to radi kada je lopta kod njega , Jokic i kada je lopta kod drugoga on vidi raspored i ako neko stoji nekorisno , on ga ukljuci u pravljenje bloka ili usmjeri gdje da ide i rasiri protivnicku odbranu!

aca

pre 3 godine

od 13 preteskih utakmica u PO mozda na samo 2 nije pokidao i igrao na MVP nivou. Nadam se da vise nece biti komentara kako covek nema fizikalije. Covek ne sprema svoje telo za poziranje na plazi vec za kosarku na najvisem mogucem nivou.

Вук Караџић

pre 3 godine

није битно сада да ли је било 3:1 или не. једна утакмица одлучује, то је све. само сконцентрисано и без страха.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Ono što je prosto neverovatno je da Nikola u ove dve sezone koliko igra plej off u 27 nastupa nema lošu utakmicu. Mislim da je imao samo tri ispod 20 poena ( između 15 i 20 )i to one koje su izgubili daleko pre kraja pa mu je i minutaža na njima bila skraćena. Za jednog za NBA standarde mladog i neiskusnog igrača koji uz to igra na poziciji centra to su brutalne brojke i konstantnost koju zaista ne pamtim kod igrača koji igraju na toj poziciji. Međutim da bi ,,ušao u istoriju,, potrebno je da dobiju i sedmu protiv Klipersa, jer ukoliko to ne učine ostaće na nivou prošlogodišnjeg rezultata i za par godina kada izblede emocije ostaće zabeleženo da Denver nije napravio bolji rezultata od prošle sezone. Ipak sa ovim igrama Nikola već sada ulazi u istoriju Denvera jer je sinoć u prenosu bio podatak da je samo 4 puta u istoriji neko od igrača Denvera imao 30+ poena, 10+ skokaova i 5+ asistencija na utakmici a Nikola sam to ima 4 puta. Bravo za Nikola, držimo mu palčeve u sedmoj.

ElHombre

pre 3 godine

Prosle sezone su izgubili sedmu utakmicu za finale konferencije... Iako je pritisak na Kliperse siguran sam da svi u Denveru imaju veoma veliku zelju da dodju do tog finala i da bi bili razocarani ako izgube sa mnogo poena razlike.

Svaka cast Nikoli, ali mora jos jedan mec ovako da odigra kao prosli.

Pera Ždera

pre 3 godine

Sto se tice korisnosti za tim, uticaja na igru i saigrace, Jokic je def najbolji na svetu uz Lebrona u tom kontekstu. Najbolji allaround igrac, sve zajedno gledano, kosta MAX ali svojim superstar statusom ne donosi sebicnost ekipi, previse suteva, vec sve ukupno bolju igru celog tima. Raj za trenere.

Preveliki direktni i indirektni uticaj bez ogromnog br suteva i praznih poseda, silovanja, svega onoga sto cesto ide uz status superstara u ovoj ligi, svega onoga sto zna da gusi tum (toliko puta vidjeno, toliko mnogo primera). Efikasan, unikatan istorijski gledano sa svoje pozicije, inteligentan, hladan kada je najpotrebnije, timska zver! Doktor!

Ta njegova nesebicnost i pored extremnog pozitivnog uticaja po bolju igru saigraca, zna na neke momente (srecom retke i ne toliko presudne) da budi i "antitimska" tj neproduktivna. Situacije kada ignorise ciste svoje otvorene suteve, kada u momentima niko ne moze da pogodi on ignorise ciste floutere ne bi li proigrao igraca sa strane (par puta sinoc pre eksplozije u drugom poluvremenu). Ponekad bespotrebne finte suta ali sve je to toliko zanemarljivo posmatrajuci pozitivan kontekst tu i tamo manjka agresivnosti.

Tako atipican i unikatan, istinski, antimarketinski superstar.

Bastovan

pre 3 godine

Klipersi su izguubili ove dve utakmice zato sto je Denver zatvorio ostale igrace iz rotacije Klipersa. Realno veoma je tesko sputati Lenarda a i Dzordza ispod 25 poena ali ako ostali ostanu na jednocifrenom broju vrv onda Klipersi i gube mec. U svakom slucaju odlicna odbrana Denvera na svim igracima!

mr

pre 3 godine

Malo bih prokomentarisao suđenje. Mislim da ne griješim ako kažem da su i Leonard i George juče napravili grešku u koracima najmanje po tri puta.
(WillyWonka, 14. septembar 2020 10:00)

Ма више њих прави грешку у корацима, и не бих се чудио да ускоро видимо степ бек са три корака. Јуче Портер и још неко по два корака па шут, мало смешно.