Subota, 12.09.2020.

21:50

Erdogan upozorio Makrona

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Izvor: Sputnjik

Erdogan upozorio Makrona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

XXX

pre 3 godine

@ (nick, 13. septembar 2020 07:20): ti gastarbajteri će se prvi okrenuti protiv njega, jer ih hrani zemlja u kojoj rade, a ovaj im samo pravi probleme.

leptirica

pre 3 godine

Koliko komentara o snazi Turske i o tome kako bi Turska za par dana došla do Pariza, a zanemaruju se sljedeće stvari.

1. Francuska je nuklearna sila, dal netko misli da bi Francuska čekala da ju netko pregazi i da nebi upotrijebila nuklearno oružje u svoju obranu. Kakvog smisla onda uopće i ima imati nuklearno oružje, ako ga nećeš upotrijebiti u slučaju napada na svoju zemlju?
2. Kuda bi Turska vojska došla do Pariza? Iskrcavanjem na Francusku obalu? Desant?
3. Francuska je kao i Turska u NATO-u i u slučaju napada jedne NATO zemlje na drugu, NATO ima obavezu ući u rat sa članicom koja napada.
4. Francuska je jedina država osim SAD-a koja ima nuklearni nosač aviona. Čak su Rusi naručili od Francuza nosače helikoptera. Imaju 10 nuklearnih podmornica i 4 puta veći vojni budžet od Turske. Turska ima više vojnika i tenkova, ali Francuska jaču mornaricu i aviaciju. Tako da jedini realan sukob je moguc na moru i zraku, jer Turci sigurno neće napasti Njemačku da bi pješadijom došli do Francuske, a tu je Turska slabija već od same Francuske, a o NATO-u kao cjelini da ne govorimo. Osim toga nakon pokušaja vojnog puča, Turska vojska je puno slabija nego prije.
5. Na kraju Turska sigurno neće pregaziti Francusku, au slučaju pokušaja to bi imalo jako teške ekonomske posljedice po Tursku u vidu sankcija EU. Turska zadnjih godina ekonomski slabi, baš zbog sulatna i njegovog okretanja islamizaciji zemlje, dodatne sankcije bi ju lako mogle baciti na koljena. Nije isto izvoziti na bogato EU tržište i na puno siromašniji istok.

liveizbudve

pre 3 godine

Citam i nemogu da verujem.Turska je vojno jaka i moze joj se.Grcka i Francuska samo mogu da pricaju.Najacu flotu imaju u crno more.Vi niste svesni koliko se Turska naoruzala i modernizovala.Boli EU vise dug koji Grcka ima da im vrati nego za narod Grcke.Francuzi se mnogo umislili da su sila.Ti isti francuzi nas omalovazavaju,varaju i lazu.Nikad nisu stali u nasu odbranu vec iskljucivo gledaju samo svoj interes.Mi treba da gledamo svoja posla , a ne da ovde navijamo kao slepci za grke i francuze.

Matori Kesa

pre 3 godine

Francuzi su sila kada su u pitanju zemlje tipa Libija, Liban, Srbija .. - nuklearni arsenal je druga prica a u klasicnom obracunu Turci bi sa Njima pocistili ,,Notr Dam,, ko mama bebi nos !

WD

pre 3 godine

Erdogan se osilio zamišljajući da je super sila kupovinom ruskog protivavionskog naoružanja i američkim Nato sistemima.
Mislim da tolko greši da nije svestan svoje nesvesti. Znate onog trenutka kada ga Nemačka pusti niz vodu ,Francuski legionari će mu doći glave za manje od 24 sata . O vatrenoj moći u naoružanju Francuske (koje neće da se upotrebi) je glupo bilo šta reći , a obzirom da deluju posebno uokviru NATO i da ih sami donose nezavisno od NATO (što smo imali prilike da vidimo) Erdogan bi trebalo duboko da se zamisli , kome pokazuje zube. Takođe neće Erdoganu pomoći nikakvi PVO sistemi ako mu Makron pošalje nekoliko aviona tipa Desault Rafale , koji nemaju veze sa kompatibilnošću i NATO i Ruskih i Kineskih sistema.
Ovog puta ,Erdogan se zaista igra vatrom .

put dugom

pre 3 godine

Zapravo o cemu se radi je sasvim negde drugde geografski locirano. Radi se o sukobu intresa Turske i Francuske u Libiji. Francuska, naravno imperijalisticka kolonijalna sila ima svoje velike interese u Libiji. Turska se dobro infiltrirala u Libiju. Te su se ove dve zemlje nasle na suprotnim stranama. Jedna podrzava sadasnji UN priznat rezim u Libiji druga pobunjenike. Ono sto novine ne pisu ni na zapadu a ni u Srbiji jeste da su se Francuzi i Turci vise puta otvoreno sukobili u Libiji. Nije nego, Francuska stiti i podrzava Grcku. Jeste, bi da nema interest negde i da nije ono zajedno smo jaci. Ne branim Tursku ali neokolonijalna Francuska je jedan veliki Fuj.

Jovana

pre 3 godine

Smešno je kada Turci govore o tudjim kolonijalizmima, kada su kao otomanska kolonijalna sila porobili i naplaćivali danak od cele jugoistočne Evrope. A onda namerno pogrešno uče u školama svoju decu kako je jugoistočna Evropa "živela sa njima". Pa nije brate živela sa vama, nego ste je porobili kao kolonijalna sila.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 3 godine

Francuska ima najsnaznij uatomsku bombu na svetu trenutno.. Ne kazem da druge nuk. Sile ne mogu da naprave ali jednostavno nema potrebe za tim.. Cisto onako da kazem... Koliko god mi nesimpatican bio turskom narodu zelim da se oslobodi ovog i nastavi Ataturkovim putem

Felna

pre 3 godine

Zamisli u kom ludilu se nalazi Erdogan kada prijeti Francuskoj koja je treca nuklearna sila na svijetu. Koja proizvodi najsavremenije nosace aviona, najsavremenije lovce, i jedne od boljih balistickih raketa. Zemlja koja ima vojne satelite. Zemlja koja vojnu tehniku ne uvozi, vec sve sama proizvodi, i medju najboljima je. A on jos ima naoruzanje iz grcko turskog rata. Kakav ludak, svega mi. Francuska bi ga sprzila za dan. I jos kako neko rece, Francuska nema sefa nad sobom, i ne haje za NATO paktom. Ovaj se kaci sa pogresnom zemljom.

Pippin

pre 3 godine

Da se razumemo, Francuska poseduje nuklearno naoružanje. Francuska ima jake diplomatske veze i sa Amerikom i sa Britanijom i sa Nemačkom. Boj bije ljuto nuklearno oružje, a ne srce u junaka. Turci ne bi imali nikakve šanse. I da se hipotetički dogodi sukob, Rusi bi stali sa strane, Turci bi ostali sami.

Nisam robot

pre 3 godine

Turci, odbijte! Napred Francuska! Ovom svetu treba reset. Odredimo se već jednom kojoj strani pripadamo, ne može se svima davati. Allez la France! Allez la Serbie!

kako da ne

pre 3 godine

Francuzi ce naloziti Grke da krenu na Turke, onda ce oni uleteti sa Grcima, a onda i Ameri zbog Francuza. Rusi ce gledati i pozivati na mir. Pregazice Turke za dan, drzace 3 meseca ratno stanje da bi prodavali naftu i oruzje i onda ce postaviti vlast. Turci jaci od Francuza? Francuzi imaju tehnologiju kakvu Turci nemaju.

Dashko Zelenovic

pre 3 godine

Erdogan gubi kompas. Turcima geo-stratesko vreme otkucava i u skoroj buducnosti njihovo mesto zauzima Egipat. Dobro zapamtite moje reci.

nisam ekonomista

pre 3 godine

aj cik sad izbacite tursku iz nato pakta...da, ne mozete, taj potez povlace amerikanci..a amerikanci sad gledaju kako da obrnu situaciju i otrgnu turke nazad iz ruskog zagrljaja...a turci ko dobre stare kurve, gledaju i cekaju od koga ce vise da naplate...svi oni sad (evropa, turska, rusija, ameri) igraju sah i cekaju da im uleti dobar potez...a mi obicni smrtnici se sve kao lozimo "opa, vidi ovo, bice rata"...nece biti rata, bice politickih dealova od kojih ce neki profitirati a neki bas i nece..i to je to
(nemke, 12. septembar 2020 22:39)

upravo tako.
ja sam rekao da amerima smeta turska ovde poslali bi samo jedan nosac aviona i sve bi bilo reseno.
ovako im vise odgovara da turska ima svoje zalihe gasa da je nezavisna od rusije

Erdoan k nozi, ne glupiraj se

pre 3 godine

Koja budala Francuska je svetska velesila koja ima običaj da deluje nezavisno od zapada. Erdogan se baš kači sa pogrešnim ljudima, Francuska može da spali Tursku za par minuta, da bira to jel hoće iz Francuske, sa mora ili ispod mora, i da joj ama baš niko ništa na svetu ne može. Bukvalno iznad Francuza ne postoji niko, za razliku od mnogih svetskih sila nad kojima postoji pop. Na ovom svetu jedino to mogu još Amerika i Rusija.

neko

pre 3 godine

Hahaha, Francuska da sravni Tursku za 24 sata?? Prvo skoci, pa reci hop!! Ja znam da ovde vlada veliki prezir prema turcima, ali oni su super sila i to im se ne moze osporiti.

Aleks

pre 3 godine

da nije bilo Francusko Otomanske alijanse, koja je trajala 400 godina, Turska ne bi vladala nad Srbima 500 godina, to zapamtite, i na Karadjordja su isli zajedno Turci i Francuska artiljerija sa posadama na Misaru, toliko o bratstvu sa Francuzima. Da ne spominjem rat Francuza i Turaka na Krimu protiv Rusije.
(seljadin, 12. septembar 2020 22:57)

Za sve si u pravu sem za 500g. Tu si omašio debelo. No, valjda ke to nametnuto mišljenje većine pa se i znalcima omakne...

coach

pre 3 godine

Izmice se erdoganu stolica a napravio licnu imperiju i palate i plasi se da to sve izgubi. U gradovima na lokalu gubi polako vlast. Sad pokusava sve samo da bi ostao na vlasti. Prvo sa Aja sofijom, pa sad ovo sa kiprom i kopanjem gasom... al neka samo nastavi pa da shvate ovi na zapadu ko su turci i da ih pociste vise...

ja sam ja jeremija

pre 3 godine

Da nije bilo Francuske i Engleske da podrze turke u proslosti nebi bilo problema sada! Ali vama je profit najvazniji e sad jke dosla naplata.

seljadin

pre 3 godine

da nije bilo Francusko Otomanske alijanse, koja je trajala 400 godina, Turska ne bi vladala nad Srbima 500 godina, to zapamtite, i na Karadjordja su isli zajedno Turci i Francuska artiljerija sa posadama na Misaru, toliko o bratstvu sa Francuzima. Da ne spominjem rat Francuza i Turaka na Krimu protiv Rusije.

L

pre 3 godine

Da nije bilo Francuske i Engleske da podrze turke u proslosti nebi bilo problema sada! Ali vama je profit najvazniji e sad jke dosla naplata.
(ja sam ja jeremija, 12. septembar 2020 22:13)
Francuska i Engleska su podrzavale Grcku, a Rusija Tursku, u grcko-turskom ratu.

nemke

pre 3 godine

aj cik sad izbacite tursku iz nato pakta...da, ne mozete, taj potez povlace amerikanci..a amerikanci sad gledaju kako da obrnu situaciju i otrgnu turke nazad iz ruskog zagrljaja...a turci ko dobre stare kurve, gledaju i cekaju od koga ce vise da naplate...svi oni sad (evropa, turska, rusija, ameri) igraju sah i cekaju da im uleti dobar potez...a mi obicni smrtnici se sve kao lozimo "opa, vidi ovo, bice rata"...nece biti rata, bice politickih dealova od kojih ce neki profitirati a neki bas i nece..i to je to

ja sam ja jeremija

pre 3 godine

Da nije bilo Francuske i Engleske da podrze turke u proslosti nebi bilo problema sada! Ali vama je profit najvazniji e sad jke dosla naplata.

nemke

pre 3 godine

aj cik sad izbacite tursku iz nato pakta...da, ne mozete, taj potez povlace amerikanci..a amerikanci sad gledaju kako da obrnu situaciju i otrgnu turke nazad iz ruskog zagrljaja...a turci ko dobre stare kurve, gledaju i cekaju od koga ce vise da naplate...svi oni sad (evropa, turska, rusija, ameri) igraju sah i cekaju da im uleti dobar potez...a mi obicni smrtnici se sve kao lozimo "opa, vidi ovo, bice rata"...nece biti rata, bice politickih dealova od kojih ce neki profitirati a neki bas i nece..i to je to

seljadin

pre 3 godine

da nije bilo Francusko Otomanske alijanse, koja je trajala 400 godina, Turska ne bi vladala nad Srbima 500 godina, to zapamtite, i na Karadjordja su isli zajedno Turci i Francuska artiljerija sa posadama na Misaru, toliko o bratstvu sa Francuzima. Da ne spominjem rat Francuza i Turaka na Krimu protiv Rusije.

coach

pre 3 godine

Izmice se erdoganu stolica a napravio licnu imperiju i palate i plasi se da to sve izgubi. U gradovima na lokalu gubi polako vlast. Sad pokusava sve samo da bi ostao na vlasti. Prvo sa Aja sofijom, pa sad ovo sa kiprom i kopanjem gasom... al neka samo nastavi pa da shvate ovi na zapadu ko su turci i da ih pociste vise...

Aleks

pre 3 godine

da nije bilo Francusko Otomanske alijanse, koja je trajala 400 godina, Turska ne bi vladala nad Srbima 500 godina, to zapamtite, i na Karadjordja su isli zajedno Turci i Francuska artiljerija sa posadama na Misaru, toliko o bratstvu sa Francuzima. Da ne spominjem rat Francuza i Turaka na Krimu protiv Rusije.
(seljadin, 12. septembar 2020 22:57)

Za sve si u pravu sem za 500g. Tu si omašio debelo. No, valjda ke to nametnuto mišljenje većine pa se i znalcima omakne...

L

pre 3 godine

Da nije bilo Francuske i Engleske da podrze turke u proslosti nebi bilo problema sada! Ali vama je profit najvazniji e sad jke dosla naplata.
(ja sam ja jeremija, 12. septembar 2020 22:13)
Francuska i Engleska su podrzavale Grcku, a Rusija Tursku, u grcko-turskom ratu.

Erdoan k nozi, ne glupiraj se

pre 3 godine

Koja budala Francuska je svetska velesila koja ima običaj da deluje nezavisno od zapada. Erdogan se baš kači sa pogrešnim ljudima, Francuska može da spali Tursku za par minuta, da bira to jel hoće iz Francuske, sa mora ili ispod mora, i da joj ama baš niko ništa na svetu ne može. Bukvalno iznad Francuza ne postoji niko, za razliku od mnogih svetskih sila nad kojima postoji pop. Na ovom svetu jedino to mogu još Amerika i Rusija.

neko

pre 3 godine

Hahaha, Francuska da sravni Tursku za 24 sata?? Prvo skoci, pa reci hop!! Ja znam da ovde vlada veliki prezir prema turcima, ali oni su super sila i to im se ne moze osporiti.

Dashko Zelenovic

pre 3 godine

Erdogan gubi kompas. Turcima geo-stratesko vreme otkucava i u skoroj buducnosti njihovo mesto zauzima Egipat. Dobro zapamtite moje reci.

nisam ekonomista

pre 3 godine

aj cik sad izbacite tursku iz nato pakta...da, ne mozete, taj potez povlace amerikanci..a amerikanci sad gledaju kako da obrnu situaciju i otrgnu turke nazad iz ruskog zagrljaja...a turci ko dobre stare kurve, gledaju i cekaju od koga ce vise da naplate...svi oni sad (evropa, turska, rusija, ameri) igraju sah i cekaju da im uleti dobar potez...a mi obicni smrtnici se sve kao lozimo "opa, vidi ovo, bice rata"...nece biti rata, bice politickih dealova od kojih ce neki profitirati a neki bas i nece..i to je to
(nemke, 12. septembar 2020 22:39)

upravo tako.
ja sam rekao da amerima smeta turska ovde poslali bi samo jedan nosac aviona i sve bi bilo reseno.
ovako im vise odgovara da turska ima svoje zalihe gasa da je nezavisna od rusije

Jovana

pre 3 godine

Smešno je kada Turci govore o tudjim kolonijalizmima, kada su kao otomanska kolonijalna sila porobili i naplaćivali danak od cele jugoistočne Evrope. A onda namerno pogrešno uče u školama svoju decu kako je jugoistočna Evropa "živela sa njima". Pa nije brate živela sa vama, nego ste je porobili kao kolonijalna sila.

liveizbudve

pre 3 godine

Citam i nemogu da verujem.Turska je vojno jaka i moze joj se.Grcka i Francuska samo mogu da pricaju.Najacu flotu imaju u crno more.Vi niste svesni koliko se Turska naoruzala i modernizovala.Boli EU vise dug koji Grcka ima da im vrati nego za narod Grcke.Francuzi se mnogo umislili da su sila.Ti isti francuzi nas omalovazavaju,varaju i lazu.Nikad nisu stali u nasu odbranu vec iskljucivo gledaju samo svoj interes.Mi treba da gledamo svoja posla , a ne da ovde navijamo kao slepci za grke i francuze.

Felna

pre 3 godine

Zamisli u kom ludilu se nalazi Erdogan kada prijeti Francuskoj koja je treca nuklearna sila na svijetu. Koja proizvodi najsavremenije nosace aviona, najsavremenije lovce, i jedne od boljih balistickih raketa. Zemlja koja ima vojne satelite. Zemlja koja vojnu tehniku ne uvozi, vec sve sama proizvodi, i medju najboljima je. A on jos ima naoruzanje iz grcko turskog rata. Kakav ludak, svega mi. Francuska bi ga sprzila za dan. I jos kako neko rece, Francuska nema sefa nad sobom, i ne haje za NATO paktom. Ovaj se kaci sa pogresnom zemljom.

kako da ne

pre 3 godine

Francuzi ce naloziti Grke da krenu na Turke, onda ce oni uleteti sa Grcima, a onda i Ameri zbog Francuza. Rusi ce gledati i pozivati na mir. Pregazice Turke za dan, drzace 3 meseca ratno stanje da bi prodavali naftu i oruzje i onda ce postaviti vlast. Turci jaci od Francuza? Francuzi imaju tehnologiju kakvu Turci nemaju.

WD

pre 3 godine

Erdogan se osilio zamišljajući da je super sila kupovinom ruskog protivavionskog naoružanja i američkim Nato sistemima.
Mislim da tolko greši da nije svestan svoje nesvesti. Znate onog trenutka kada ga Nemačka pusti niz vodu ,Francuski legionari će mu doći glave za manje od 24 sata . O vatrenoj moći u naoružanju Francuske (koje neće da se upotrebi) je glupo bilo šta reći , a obzirom da deluju posebno uokviru NATO i da ih sami donose nezavisno od NATO (što smo imali prilike da vidimo) Erdogan bi trebalo duboko da se zamisli , kome pokazuje zube. Takođe neće Erdoganu pomoći nikakvi PVO sistemi ako mu Makron pošalje nekoliko aviona tipa Desault Rafale , koji nemaju veze sa kompatibilnošću i NATO i Ruskih i Kineskih sistema.
Ovog puta ,Erdogan se zaista igra vatrom .

Pippin

pre 3 godine

Da se razumemo, Francuska poseduje nuklearno naoružanje. Francuska ima jake diplomatske veze i sa Amerikom i sa Britanijom i sa Nemačkom. Boj bije ljuto nuklearno oružje, a ne srce u junaka. Turci ne bi imali nikakve šanse. I da se hipotetički dogodi sukob, Rusi bi stali sa strane, Turci bi ostali sami.

put dugom

pre 3 godine

Zapravo o cemu se radi je sasvim negde drugde geografski locirano. Radi se o sukobu intresa Turske i Francuske u Libiji. Francuska, naravno imperijalisticka kolonijalna sila ima svoje velike interese u Libiji. Turska se dobro infiltrirala u Libiju. Te su se ove dve zemlje nasle na suprotnim stranama. Jedna podrzava sadasnji UN priznat rezim u Libiji druga pobunjenike. Ono sto novine ne pisu ni na zapadu a ni u Srbiji jeste da su se Francuzi i Turci vise puta otvoreno sukobili u Libiji. Nije nego, Francuska stiti i podrzava Grcku. Jeste, bi da nema interest negde i da nije ono zajedno smo jaci. Ne branim Tursku ali neokolonijalna Francuska je jedan veliki Fuj.

Matori Kesa

pre 3 godine

Francuzi su sila kada su u pitanju zemlje tipa Libija, Liban, Srbija .. - nuklearni arsenal je druga prica a u klasicnom obracunu Turci bi sa Njima pocistili ,,Notr Dam,, ko mama bebi nos !

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 3 godine

Francuska ima najsnaznij uatomsku bombu na svetu trenutno.. Ne kazem da druge nuk. Sile ne mogu da naprave ali jednostavno nema potrebe za tim.. Cisto onako da kazem... Koliko god mi nesimpatican bio turskom narodu zelim da se oslobodi ovog i nastavi Ataturkovim putem

Nisam robot

pre 3 godine

Turci, odbijte! Napred Francuska! Ovom svetu treba reset. Odredimo se već jednom kojoj strani pripadamo, ne može se svima davati. Allez la France! Allez la Serbie!

leptirica

pre 3 godine

Koliko komentara o snazi Turske i o tome kako bi Turska za par dana došla do Pariza, a zanemaruju se sljedeće stvari.

1. Francuska je nuklearna sila, dal netko misli da bi Francuska čekala da ju netko pregazi i da nebi upotrijebila nuklearno oružje u svoju obranu. Kakvog smisla onda uopće i ima imati nuklearno oružje, ako ga nećeš upotrijebiti u slučaju napada na svoju zemlju?
2. Kuda bi Turska vojska došla do Pariza? Iskrcavanjem na Francusku obalu? Desant?
3. Francuska je kao i Turska u NATO-u i u slučaju napada jedne NATO zemlje na drugu, NATO ima obavezu ući u rat sa članicom koja napada.
4. Francuska je jedina država osim SAD-a koja ima nuklearni nosač aviona. Čak su Rusi naručili od Francuza nosače helikoptera. Imaju 10 nuklearnih podmornica i 4 puta veći vojni budžet od Turske. Turska ima više vojnika i tenkova, ali Francuska jaču mornaricu i aviaciju. Tako da jedini realan sukob je moguc na moru i zraku, jer Turci sigurno neće napasti Njemačku da bi pješadijom došli do Francuske, a tu je Turska slabija već od same Francuske, a o NATO-u kao cjelini da ne govorimo. Osim toga nakon pokušaja vojnog puča, Turska vojska je puno slabija nego prije.
5. Na kraju Turska sigurno neće pregaziti Francusku, au slučaju pokušaja to bi imalo jako teške ekonomske posljedice po Tursku u vidu sankcija EU. Turska zadnjih godina ekonomski slabi, baš zbog sulatna i njegovog okretanja islamizaciji zemlje, dodatne sankcije bi ju lako mogle baciti na koljena. Nije isto izvoziti na bogato EU tržište i na puno siromašniji istok.

XXX

pre 3 godine

@ (nick, 13. septembar 2020 07:20): ti gastarbajteri će se prvi okrenuti protiv njega, jer ih hrani zemlja u kojoj rade, a ovaj im samo pravi probleme.

neko

pre 3 godine

Hahaha, Francuska da sravni Tursku za 24 sata?? Prvo skoci, pa reci hop!! Ja znam da ovde vlada veliki prezir prema turcima, ali oni su super sila i to im se ne moze osporiti.

Erdoan k nozi, ne glupiraj se

pre 3 godine

Koja budala Francuska je svetska velesila koja ima običaj da deluje nezavisno od zapada. Erdogan se baš kači sa pogrešnim ljudima, Francuska može da spali Tursku za par minuta, da bira to jel hoće iz Francuske, sa mora ili ispod mora, i da joj ama baš niko ništa na svetu ne može. Bukvalno iznad Francuza ne postoji niko, za razliku od mnogih svetskih sila nad kojima postoji pop. Na ovom svetu jedino to mogu još Amerika i Rusija.

liveizbudve

pre 3 godine

Citam i nemogu da verujem.Turska je vojno jaka i moze joj se.Grcka i Francuska samo mogu da pricaju.Najacu flotu imaju u crno more.Vi niste svesni koliko se Turska naoruzala i modernizovala.Boli EU vise dug koji Grcka ima da im vrati nego za narod Grcke.Francuzi se mnogo umislili da su sila.Ti isti francuzi nas omalovazavaju,varaju i lazu.Nikad nisu stali u nasu odbranu vec iskljucivo gledaju samo svoj interes.Mi treba da gledamo svoja posla , a ne da ovde navijamo kao slepci za grke i francuze.

Dashko Zelenovic

pre 3 godine

Erdogan gubi kompas. Turcima geo-stratesko vreme otkucava i u skoroj buducnosti njihovo mesto zauzima Egipat. Dobro zapamtite moje reci.

Matori Kesa

pre 3 godine

Francuzi su sila kada su u pitanju zemlje tipa Libija, Liban, Srbija .. - nuklearni arsenal je druga prica a u klasicnom obracunu Turci bi sa Njima pocistili ,,Notr Dam,, ko mama bebi nos !

L

pre 3 godine

Da nije bilo Francuske i Engleske da podrze turke u proslosti nebi bilo problema sada! Ali vama je profit najvazniji e sad jke dosla naplata.
(ja sam ja jeremija, 12. septembar 2020 22:13)
Francuska i Engleska su podrzavale Grcku, a Rusija Tursku, u grcko-turskom ratu.

ja sam ja jeremija

pre 3 godine

Da nije bilo Francuske i Engleske da podrze turke u proslosti nebi bilo problema sada! Ali vama je profit najvazniji e sad jke dosla naplata.

coach

pre 3 godine

Izmice se erdoganu stolica a napravio licnu imperiju i palate i plasi se da to sve izgubi. U gradovima na lokalu gubi polako vlast. Sad pokusava sve samo da bi ostao na vlasti. Prvo sa Aja sofijom, pa sad ovo sa kiprom i kopanjem gasom... al neka samo nastavi pa da shvate ovi na zapadu ko su turci i da ih pociste vise...

seljadin

pre 3 godine

da nije bilo Francusko Otomanske alijanse, koja je trajala 400 godina, Turska ne bi vladala nad Srbima 500 godina, to zapamtite, i na Karadjordja su isli zajedno Turci i Francuska artiljerija sa posadama na Misaru, toliko o bratstvu sa Francuzima. Da ne spominjem rat Francuza i Turaka na Krimu protiv Rusije.

Aleks

pre 3 godine

da nije bilo Francusko Otomanske alijanse, koja je trajala 400 godina, Turska ne bi vladala nad Srbima 500 godina, to zapamtite, i na Karadjordja su isli zajedno Turci i Francuska artiljerija sa posadama na Misaru, toliko o bratstvu sa Francuzima. Da ne spominjem rat Francuza i Turaka na Krimu protiv Rusije.
(seljadin, 12. septembar 2020 22:57)

Za sve si u pravu sem za 500g. Tu si omašio debelo. No, valjda ke to nametnuto mišljenje većine pa se i znalcima omakne...

WD

pre 3 godine

Erdogan se osilio zamišljajući da je super sila kupovinom ruskog protivavionskog naoružanja i američkim Nato sistemima.
Mislim da tolko greši da nije svestan svoje nesvesti. Znate onog trenutka kada ga Nemačka pusti niz vodu ,Francuski legionari će mu doći glave za manje od 24 sata . O vatrenoj moći u naoružanju Francuske (koje neće da se upotrebi) je glupo bilo šta reći , a obzirom da deluju posebno uokviru NATO i da ih sami donose nezavisno od NATO (što smo imali prilike da vidimo) Erdogan bi trebalo duboko da se zamisli , kome pokazuje zube. Takođe neće Erdoganu pomoći nikakvi PVO sistemi ako mu Makron pošalje nekoliko aviona tipa Desault Rafale , koji nemaju veze sa kompatibilnošću i NATO i Ruskih i Kineskih sistema.
Ovog puta ,Erdogan se zaista igra vatrom .

Nisam robot

pre 3 godine

Turci, odbijte! Napred Francuska! Ovom svetu treba reset. Odredimo se već jednom kojoj strani pripadamo, ne može se svima davati. Allez la France! Allez la Serbie!

nemke

pre 3 godine

aj cik sad izbacite tursku iz nato pakta...da, ne mozete, taj potez povlace amerikanci..a amerikanci sad gledaju kako da obrnu situaciju i otrgnu turke nazad iz ruskog zagrljaja...a turci ko dobre stare kurve, gledaju i cekaju od koga ce vise da naplate...svi oni sad (evropa, turska, rusija, ameri) igraju sah i cekaju da im uleti dobar potez...a mi obicni smrtnici se sve kao lozimo "opa, vidi ovo, bice rata"...nece biti rata, bice politickih dealova od kojih ce neki profitirati a neki bas i nece..i to je to

Felna

pre 3 godine

Zamisli u kom ludilu se nalazi Erdogan kada prijeti Francuskoj koja je treca nuklearna sila na svijetu. Koja proizvodi najsavremenije nosace aviona, najsavremenije lovce, i jedne od boljih balistickih raketa. Zemlja koja ima vojne satelite. Zemlja koja vojnu tehniku ne uvozi, vec sve sama proizvodi, i medju najboljima je. A on jos ima naoruzanje iz grcko turskog rata. Kakav ludak, svega mi. Francuska bi ga sprzila za dan. I jos kako neko rece, Francuska nema sefa nad sobom, i ne haje za NATO paktom. Ovaj se kaci sa pogresnom zemljom.

nisam ekonomista

pre 3 godine

aj cik sad izbacite tursku iz nato pakta...da, ne mozete, taj potez povlace amerikanci..a amerikanci sad gledaju kako da obrnu situaciju i otrgnu turke nazad iz ruskog zagrljaja...a turci ko dobre stare kurve, gledaju i cekaju od koga ce vise da naplate...svi oni sad (evropa, turska, rusija, ameri) igraju sah i cekaju da im uleti dobar potez...a mi obicni smrtnici se sve kao lozimo "opa, vidi ovo, bice rata"...nece biti rata, bice politickih dealova od kojih ce neki profitirati a neki bas i nece..i to je to
(nemke, 12. septembar 2020 22:39)

upravo tako.
ja sam rekao da amerima smeta turska ovde poslali bi samo jedan nosac aviona i sve bi bilo reseno.
ovako im vise odgovara da turska ima svoje zalihe gasa da je nezavisna od rusije

put dugom

pre 3 godine

Zapravo o cemu se radi je sasvim negde drugde geografski locirano. Radi se o sukobu intresa Turske i Francuske u Libiji. Francuska, naravno imperijalisticka kolonijalna sila ima svoje velike interese u Libiji. Turska se dobro infiltrirala u Libiju. Te su se ove dve zemlje nasle na suprotnim stranama. Jedna podrzava sadasnji UN priznat rezim u Libiji druga pobunjenike. Ono sto novine ne pisu ni na zapadu a ni u Srbiji jeste da su se Francuzi i Turci vise puta otvoreno sukobili u Libiji. Nije nego, Francuska stiti i podrzava Grcku. Jeste, bi da nema interest negde i da nije ono zajedno smo jaci. Ne branim Tursku ali neokolonijalna Francuska je jedan veliki Fuj.

kako da ne

pre 3 godine

Francuzi ce naloziti Grke da krenu na Turke, onda ce oni uleteti sa Grcima, a onda i Ameri zbog Francuza. Rusi ce gledati i pozivati na mir. Pregazice Turke za dan, drzace 3 meseca ratno stanje da bi prodavali naftu i oruzje i onda ce postaviti vlast. Turci jaci od Francuza? Francuzi imaju tehnologiju kakvu Turci nemaju.

Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina

pre 3 godine

Francuska ima najsnaznij uatomsku bombu na svetu trenutno.. Ne kazem da druge nuk. Sile ne mogu da naprave ali jednostavno nema potrebe za tim.. Cisto onako da kazem... Koliko god mi nesimpatican bio turskom narodu zelim da se oslobodi ovog i nastavi Ataturkovim putem

Jovana

pre 3 godine

Smešno je kada Turci govore o tudjim kolonijalizmima, kada su kao otomanska kolonijalna sila porobili i naplaćivali danak od cele jugoistočne Evrope. A onda namerno pogrešno uče u školama svoju decu kako je jugoistočna Evropa "živela sa njima". Pa nije brate živela sa vama, nego ste je porobili kao kolonijalna sila.

Pippin

pre 3 godine

Da se razumemo, Francuska poseduje nuklearno naoružanje. Francuska ima jake diplomatske veze i sa Amerikom i sa Britanijom i sa Nemačkom. Boj bije ljuto nuklearno oružje, a ne srce u junaka. Turci ne bi imali nikakve šanse. I da se hipotetički dogodi sukob, Rusi bi stali sa strane, Turci bi ostali sami.

leptirica

pre 3 godine

Koliko komentara o snazi Turske i o tome kako bi Turska za par dana došla do Pariza, a zanemaruju se sljedeće stvari.

1. Francuska je nuklearna sila, dal netko misli da bi Francuska čekala da ju netko pregazi i da nebi upotrijebila nuklearno oružje u svoju obranu. Kakvog smisla onda uopće i ima imati nuklearno oružje, ako ga nećeš upotrijebiti u slučaju napada na svoju zemlju?
2. Kuda bi Turska vojska došla do Pariza? Iskrcavanjem na Francusku obalu? Desant?
3. Francuska je kao i Turska u NATO-u i u slučaju napada jedne NATO zemlje na drugu, NATO ima obavezu ući u rat sa članicom koja napada.
4. Francuska je jedina država osim SAD-a koja ima nuklearni nosač aviona. Čak su Rusi naručili od Francuza nosače helikoptera. Imaju 10 nuklearnih podmornica i 4 puta veći vojni budžet od Turske. Turska ima više vojnika i tenkova, ali Francuska jaču mornaricu i aviaciju. Tako da jedini realan sukob je moguc na moru i zraku, jer Turci sigurno neće napasti Njemačku da bi pješadijom došli do Francuske, a tu je Turska slabija već od same Francuske, a o NATO-u kao cjelini da ne govorimo. Osim toga nakon pokušaja vojnog puča, Turska vojska je puno slabija nego prije.
5. Na kraju Turska sigurno neće pregaziti Francusku, au slučaju pokušaja to bi imalo jako teške ekonomske posljedice po Tursku u vidu sankcija EU. Turska zadnjih godina ekonomski slabi, baš zbog sulatna i njegovog okretanja islamizaciji zemlje, dodatne sankcije bi ju lako mogle baciti na koljena. Nije isto izvoziti na bogato EU tržište i na puno siromašniji istok.

XXX

pre 3 godine

@ (nick, 13. septembar 2020 07:20): ti gastarbajteri će se prvi okrenuti protiv njega, jer ih hrani zemlja u kojoj rade, a ovaj im samo pravi probleme.