Subota, 23.07.2005.

11:45

NATO - kamen spoticanja

Sporazum sa NATO-om može da dovede do ozbiljnog neslaganja vlada Srbije i državne zajednice.

Izvor: B92

NATO - kamen spoticanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 18 godina

Nije vazno ko je potpisao, nego to da ne NATO dobio neogranicena ovlastenja. Iza price oko toga da li je neko znao ili nije valja se to da mogu pucati po nama, gaziti na cestama itd. a da ne odgovaraju. Zamislite se svi koji podrzavate sporazum da li se mozete naci u toj situaciji

Djordje

pre 18 godina

banana republika! ... da nisam srbin bilo bi komicno. ovako je tragicno. ... ali neka. narod ima predstavnike kakve sasluzuje. narode, opameti se!

Jovan

pre 18 godina

Da se ponisti sporazum, da padne vlada, da se vrati Sloba, da zaratimo sa NATO okupatorom, da jedemo korenje... E, moj dragi narode, nikako da se opametis!

rasina

pre 18 godina

Taj sporazum je dobar i treba ga poštovati. Uostalom, ko Vas šta pita! U čemu se sastoji problem, ukoliko budu prolazile NATO jedinice kroz Srbiju. Bar ćemo videti pravu Vojsku. Broz nas je učio da su nam prijatelji razni afrikanci, arapi, indijci, korejanci, i sl. Umesto da shvatimo da su nam komšije, ipak, jedini pravi prijatelji. Pa, ako su to Nemci, Italijani, itd.,u čemu je tu problem. Šta pravite od buve slona. Pa, valda će i ta naša vojska nešto naučiti, videti, uporediti, oceniti, i sl. Ovako je držimo u zabludi, da nešto vredi. Na žalost, stvar je obrnuta. Samo napred Vuče!!! Ko pita ove Dačićeve socijaliste, bilo šta? Uvek će oni biti uz vladu, jer neće da izgube svoje privilegije. Uostalom, taj isti Dačić je prodao svog predsednika stranke. Šta dalje trošiti reči.

Aleksa

pre 18 godina

Eto. Taman kad sam pomislio da se Shefer zahvalio Kostunici tokom razgovora u Beogradu, sto je kao pro-zapadni premijer omogucio potpisivanja vaznog sporazuma sa Zapadnom vojnom Alijansom, ispade da Kostunica o tome - kao i obicno - opet nije imao pojma. Mozda je covek i sa Sheferom pricao samo o tome kako misli da ne bi trebalo organizovati referendum u Crnoj Gori... Ko zna? Ali evo leka - neka se lepo Crna Gora otcepi, da Kostunica moze da kaze - sad ce Crna Gora morati sve od nule...
Uostalom, zasto ne kaze jasno i glasno da taj sporazum ne podrzava i da se rado seca dana kada je bacao cvece na ruske vojnike kad su isli na Kosovo 1999., da ga spasu od "NATO agresora..."

Stanislav

pre 18 godina

Radi se o proceni o vrucoj jeseni ne samo na Kosmetu. Izgleda da smo priterani uza zid sto se tice stezanja kaisa i sto je trebalo da prebrodimo jos 2001. pa je odlozeno u pogledu reformi. Sada se moraju odluciti kojem ce se carstvu privoleti - istocnome ili zapadnome. Ovog puta nema izbora. Zato ce NATO biti garant "mira" ne samo na Kosmetu nego u celoj SCG u narednom periodu. Da li se to nama dopada ili ne, niko vise i nece pitati

Sale

pre 18 godina

Znaci, Draskovic je, kobajagi, to sam uradio? Pa ni Seceroski, da je ministar spoljnih poslova, ne bi sam potpisao sporazum. Ne verujem ni da bi NATO prihvatio takav "sporan" sporazum.
U stvari, delovi Vlade i njen vajni premijer nemaju m*d*, pokazuju po ko zna koji put, pa bi sad da Draskovic sam bude kriv...
Sto je jos gore, ima ljudi u Srbiji koji stvarno veruju da je ovo Vukovo maslo... Ojadice nas vadikali i karicevci na sledecim izborima... ko mi je kriv sto sam osta ovde

pavle

pre 18 godina

Sada se nazire strategija aktera u igri. Drašković je žrtveno jagnje koje će radi mira u Vladi Srbije izvisiti. Sledi proces ratifikacije potpisanog sporazuma. Pretpostavljam da sporazum stupa na snagu posle ratifikacije što znači da je on još uvek u formi pisma o namerama. Odnos snaga u skupštini Srbije je takav da je mala verovatnoća ratifikacije.
Drašković se istrčao, što govori da nema podršku i da mu se navlači svilen gajtan. U stvari već ga je navukao.
Pošto SPO ima samo 4 poslanika samo se čekao povod da se izvrši rekonstrukcija Vlade Srbije i udalji Drašković koji mnogima smeta. Povod je dobijen. Nije nemoguće da u rekonstrisanoj Vladi zasedne neko iz stranke Veroljuba Stevanovića i iz DS.
Nije mi jasno kako ovi iz NATO pakta nisu ukapirali šta je u pozadini jer njima ova situacija najmanje odgovara. Trebali su da se potrude da pametnije vuku poteze (usporenije i transparentnije da bi sačuvali Draškovića, kad ono). Ovo pre govori o nervozi NATOa i njihovoj proceni da se sprema vruća jesen na Kosovu. Za situaciju na Kosovu je odgovorna MZ a sada joj ponajmanje odgovara blamaža i na Kosovu pored terorizma koji buja u vodećim zemljama za rešavanje Kosovskog pitanja na način koji smo videli i još uvek osećamo.
Novi sporazum će biti znatno precizniji i po NATO nepovoljniji. Pobogu vodiće se računa o interesima svih političkih aktera.
Ovo su standardne političke igre i ako iza njih stoji Koštunica pokazuje da zna da je vodi. Verovatnije igru vodi neko drugi (blizak Koštunici) a Koštunica se ne buni jer mu to odgovara - dobiće stabilniju Vladu.
Slične igre su se vodile i na drugim prostorima pa nikome nije smetalo. Sve je to politika.

Zivkovic

pre 18 godina

Republika Srbija ce morati da ispostuje ovaj invalidni sporazum jer bi ispalo da je protiv Zapada - ali istovremeno treba da smeni neodgovornog Vuka Draskovica sa svih funkcija u SCG, RS, Mesnoj zajednici i Savetu zgrade u kojoj je dobio stan od Milke Spiljka - jer samo covk koji nije odgovoran mozr da potpise nesto ovako a da ne pita vlade Srbije i CG. On je to ucinio da ne bi sada na kraju i protiv njega podigli optuznicu u Hagu, a on zna da je trebalo.

BWJ

pre 18 godina

Mozda bi dilemu u vezi obavestenosti Vlade mogao da pojasni njen generalni sekretar, zivopisni DSS-ovac Dejan Mihajlov.
Pre nesto vise od godinu dana, u toku predsednicke kampanje, on je saopstenjem DSS-a upozorio sve iz DS-a da kazu ko je medju njima ubio Djindjica. Bolje oni sami da priznaju nego on da iznese svoja saznanja i dokaze. A onda je, za nepunih godinu dana, pred Sudom, zaboravio i ko je to saopstenje sastavio.
Pitajmo ga zato odmah. On ce za godinu dana zaboraviti da postoji NATO.

Dragoljub

pre 18 godina

Vuk Draskovic, po ko zna koji put, dokazuje da je naivan i da nije dobar politicar. Ocigledno se desilo da je Vuk imao precutno ili implicitnu saglasnost Vlade tj. Kostunice da se sporazum potpise, ali sada kada je potpisan, Kostunica pere ruke i ostavlja Draskovica sa, od Miloseviceve propagande nametnutim, oreolom "izdajnika". Kostunica i bulumenta treba da odgovore na pitanje da li smo mi jos u ratu sa NATO, da li je jos uvek u toku hladni rat, a mi nesvrstana socijalisticka zemlja, da li je buducnost Srbije u Evropi ili pod ruskom cizmom. Nakon toga, sve ce biti mnogo jasnije, ali naravno od DSS ne mozemo ocekivati nesto sto se zove jasni stav i postena politika.

Miroslav I

pre 18 godina

Evo jos jednog dokaza kako nasa vlada radi, tj. ne radi. Ovo je klasicno navlacenje Vuka Draskovica, koji je takodje pokazao kakav je amater u politici. Ovakav kvaran stav Kostunice je zapravo njegov stil. To sto se pravi nevest, super posten i naivan, vise ne prolazi. Nadam se da ce ga ovi iz NATO-a i EU pozvati uskoro malo na "razgovor" i da mu ukazu na neke stvarcice i gde sve ima putera na glavi. Njima je potreban samo mali potez "otvaranja fijoke" pa ce "neobavesteni" vrlo brzo da se primiri!

saveznik

pre 18 godina

A kada su Rusi one ratne 1999 prosli kroz Beograd i celu Srbiju i otisli na Pristinski aerodrom a prosli pored Srba u Pristini "kao pored turskog groblja" - bez ikakvih potpisanih sporazuma, tada se ovi nisu brinuli za povredu suvereniteta zemlje ?

G U C

pre 18 godina

Eto, tako izgleda mudra politika i strategija jedne zemlje izgubljene u svemiru. Ako je istina da smo zasluzili ovu gomilu prepotentnih ignoranata i bednih amatera, zato sto smo ih birali, onda je ovo nasa stvarnost. Kad budete glasali sledeci put, razmislite dobro. Ja ne vidim razliku izmedju drzave koja jeste moja, ali je sva okrenuta PROTIV mene (citati nosioci vlasti) ili nekog Engleza iz NATO koji me gleda preko cevke.
Toliko nesposobnjakovica, toliko neodgovornosti, neznanja, toliko gluposti odavno nismo videli. Da je Djiki ziv, videli bi rezultate ,samo da ste sacekali, ubice!

srpski nacionalista

pre 18 godina

Đukanović želi da Crna gora bude deo evro-atlanskih integracija a to znači i članstvo u EU i NATO-u, crveno-crna koalicija koja vlada Srbijom želi da ona ostane i dalje u savezu sa Rusijom i Belorusijom. Svaka čast crnogorcima jer su sposobni da se osamostale i rade u svom intresu. Srbija je izgubljen slučaj - tu očito nema nikakve pomoći, žalosno.

Dragan V.

pre 18 godina

Ovo je teska bruka i sramota, sto istice i Tadic u svom saopstenju.
Kako je moguce da Vlada i Kostunica nista ne znaju ,a imali su svoje predstavnike u radnim grupama, kakvo je to licemerije tkz."legalista".
Iskreno se nadam da ce Draskovic izaci sa svim sto poseduje od dokumenata ,da napokon Narod vidi ko tu ustvari laze ,a dokaz o tome ko laze ,a ko prica istinu su i reci Nebojse Covica .

gnev

pre 18 godina

Mutavac koji nam vodi vladu je najveci licemer i stetocina u zemlji! Ovako je bilo i kad je izrucen njegov sef i idol Milosevic, znao je da ce ga izruciti, a onda je iz obzira prema svojim SPS biracima rekao da je u pitanju drzavni udar i da On, princeza na zrnu graska, nije bio obavesten. Lazov najobicniji, cije licemerje skupo placamo. Bitno je da se krsti na svim televizijama i da pali svece dok nam drustvo ide u kameno doba.
Juce onaj DSS-ovac prica o 25. i 27. martu 1941 i pravi paralelu sa ovim, pa stvarno treba izmisliti vremeplov da te ljude vec jednom transportujemo u proslost, (ma ne bi se oni ni tamo snasli, garant, to su prosto nesposobni dzangrizavi frustrirani likovi koji su mrzeli one sto odvajaju najbolje ribe u skoli, Djindjica, na primer) a da nas ostave na miru.
Ponasaju se kao da smo Kina a ne 4 puta vojno porazena prcvarnica koja slavi ratne zlocince i koja ima srecu sto se geografski nalazi u Evropi pa nas zbog toga vuku koliko mogu u taj civilizovani svet. Ali mi se ne damo!

BOKI

pre 18 godina

Nigde u svetu nema da ministar inostranih poslova potpisuje sporazume sa stranim vojnim alijansama, pre nego sto to odobri vlada.
Vuk je potpisao okupaciju - NATO ne polaze racuna nikome, mogu da izazovu nesrecu i nikome ne odgovaraju, ulaze zajedno sa oruzjem... Ko mi, kao gradjaninu Srbije, garantuje da kad budu prolazili pored moje kuce nece da zapucaju na "bad Serbs", iz ciste zabave? Ovakve stvari rade se mnogo, mnogo drugacije - na primer, transport mora mnogo ranije da se najavi, da se tacno specificira broj ljudi koji prolaze, oruzje i municija se transportuju odvojeno od ljudstva, zna se ko je odgovoran ukoliko dodje do kakve nesrece, zabranjuje se transport otrova, nuklearnog oruzja i sl.

gnev

pre 18 godina

Mutavac koji nam vodi vladu je najveci licemer i stetocina u zemlji! Ovako je bilo i kad je izrucen njegov sef i idol Milosevic, znao je da ce ga izruciti, a onda je iz obzira prema svojim SPS biracima rekao da je u pitanju drzavni udar i da On, princeza na zrnu graska, nije bio obavesten. Lazov najobicniji, cije licemerje skupo placamo. Bitno je da se krsti na svim televizijama i da pali svece dok nam drustvo ide u kameno doba.
Juce onaj DSS-ovac prica o 25. i 27. martu 1941 i pravi paralelu sa ovim, pa stvarno treba izmisliti vremeplov da te ljude vec jednom transportujemo u proslost, (ma ne bi se oni ni tamo snasli, garant, to su prosto nesposobni dzangrizavi frustrirani likovi koji su mrzeli one sto odvajaju najbolje ribe u skoli, Djindjica, na primer) a da nas ostave na miru.
Ponasaju se kao da smo Kina a ne 4 puta vojno porazena prcvarnica koja slavi ratne zlocince i koja ima srecu sto se geografski nalazi u Evropi pa nas zbog toga vuku koliko mogu u taj civilizovani svet. Ali mi se ne damo!

BOKI

pre 18 godina

Nigde u svetu nema da ministar inostranih poslova potpisuje sporazume sa stranim vojnim alijansama, pre nego sto to odobri vlada.
Vuk je potpisao okupaciju - NATO ne polaze racuna nikome, mogu da izazovu nesrecu i nikome ne odgovaraju, ulaze zajedno sa oruzjem... Ko mi, kao gradjaninu Srbije, garantuje da kad budu prolazili pored moje kuce nece da zapucaju na "bad Serbs", iz ciste zabave? Ovakve stvari rade se mnogo, mnogo drugacije - na primer, transport mora mnogo ranije da se najavi, da se tacno specificira broj ljudi koji prolaze, oruzje i municija se transportuju odvojeno od ljudstva, zna se ko je odgovoran ukoliko dodje do kakve nesrece, zabranjuje se transport otrova, nuklearnog oruzja i sl.

G U C

pre 18 godina

Eto, tako izgleda mudra politika i strategija jedne zemlje izgubljene u svemiru. Ako je istina da smo zasluzili ovu gomilu prepotentnih ignoranata i bednih amatera, zato sto smo ih birali, onda je ovo nasa stvarnost. Kad budete glasali sledeci put, razmislite dobro. Ja ne vidim razliku izmedju drzave koja jeste moja, ali je sva okrenuta PROTIV mene (citati nosioci vlasti) ili nekog Engleza iz NATO koji me gleda preko cevke.
Toliko nesposobnjakovica, toliko neodgovornosti, neznanja, toliko gluposti odavno nismo videli. Da je Djiki ziv, videli bi rezultate ,samo da ste sacekali, ubice!

Dragan V.

pre 18 godina

Ovo je teska bruka i sramota, sto istice i Tadic u svom saopstenju.
Kako je moguce da Vlada i Kostunica nista ne znaju ,a imali su svoje predstavnike u radnim grupama, kakvo je to licemerije tkz."legalista".
Iskreno se nadam da ce Draskovic izaci sa svim sto poseduje od dokumenata ,da napokon Narod vidi ko tu ustvari laze ,a dokaz o tome ko laze ,a ko prica istinu su i reci Nebojse Covica .

srpski nacionalista

pre 18 godina

Đukanović želi da Crna gora bude deo evro-atlanskih integracija a to znači i članstvo u EU i NATO-u, crveno-crna koalicija koja vlada Srbijom želi da ona ostane i dalje u savezu sa Rusijom i Belorusijom. Svaka čast crnogorcima jer su sposobni da se osamostale i rade u svom intresu. Srbija je izgubljen slučaj - tu očito nema nikakve pomoći, žalosno.

Dragoljub

pre 18 godina

Vuk Draskovic, po ko zna koji put, dokazuje da je naivan i da nije dobar politicar. Ocigledno se desilo da je Vuk imao precutno ili implicitnu saglasnost Vlade tj. Kostunice da se sporazum potpise, ali sada kada je potpisan, Kostunica pere ruke i ostavlja Draskovica sa, od Miloseviceve propagande nametnutim, oreolom "izdajnika". Kostunica i bulumenta treba da odgovore na pitanje da li smo mi jos u ratu sa NATO, da li je jos uvek u toku hladni rat, a mi nesvrstana socijalisticka zemlja, da li je buducnost Srbije u Evropi ili pod ruskom cizmom. Nakon toga, sve ce biti mnogo jasnije, ali naravno od DSS ne mozemo ocekivati nesto sto se zove jasni stav i postena politika.

saveznik

pre 18 godina

A kada su Rusi one ratne 1999 prosli kroz Beograd i celu Srbiju i otisli na Pristinski aerodrom a prosli pored Srba u Pristini "kao pored turskog groblja" - bez ikakvih potpisanih sporazuma, tada se ovi nisu brinuli za povredu suvereniteta zemlje ?

Miroslav I

pre 18 godina

Evo jos jednog dokaza kako nasa vlada radi, tj. ne radi. Ovo je klasicno navlacenje Vuka Draskovica, koji je takodje pokazao kakav je amater u politici. Ovakav kvaran stav Kostunice je zapravo njegov stil. To sto se pravi nevest, super posten i naivan, vise ne prolazi. Nadam se da ce ga ovi iz NATO-a i EU pozvati uskoro malo na "razgovor" i da mu ukazu na neke stvarcice i gde sve ima putera na glavi. Njima je potreban samo mali potez "otvaranja fijoke" pa ce "neobavesteni" vrlo brzo da se primiri!

Zivkovic

pre 18 godina

Republika Srbija ce morati da ispostuje ovaj invalidni sporazum jer bi ispalo da je protiv Zapada - ali istovremeno treba da smeni neodgovornog Vuka Draskovica sa svih funkcija u SCG, RS, Mesnoj zajednici i Savetu zgrade u kojoj je dobio stan od Milke Spiljka - jer samo covk koji nije odgovoran mozr da potpise nesto ovako a da ne pita vlade Srbije i CG. On je to ucinio da ne bi sada na kraju i protiv njega podigli optuznicu u Hagu, a on zna da je trebalo.

BWJ

pre 18 godina

Mozda bi dilemu u vezi obavestenosti Vlade mogao da pojasni njen generalni sekretar, zivopisni DSS-ovac Dejan Mihajlov.
Pre nesto vise od godinu dana, u toku predsednicke kampanje, on je saopstenjem DSS-a upozorio sve iz DS-a da kazu ko je medju njima ubio Djindjica. Bolje oni sami da priznaju nego on da iznese svoja saznanja i dokaze. A onda je, za nepunih godinu dana, pred Sudom, zaboravio i ko je to saopstenje sastavio.
Pitajmo ga zato odmah. On ce za godinu dana zaboraviti da postoji NATO.

pavle

pre 18 godina

Sada se nazire strategija aktera u igri. Drašković je žrtveno jagnje koje će radi mira u Vladi Srbije izvisiti. Sledi proces ratifikacije potpisanog sporazuma. Pretpostavljam da sporazum stupa na snagu posle ratifikacije što znači da je on još uvek u formi pisma o namerama. Odnos snaga u skupštini Srbije je takav da je mala verovatnoća ratifikacije.
Drašković se istrčao, što govori da nema podršku i da mu se navlači svilen gajtan. U stvari već ga je navukao.
Pošto SPO ima samo 4 poslanika samo se čekao povod da se izvrši rekonstrukcija Vlade Srbije i udalji Drašković koji mnogima smeta. Povod je dobijen. Nije nemoguće da u rekonstrisanoj Vladi zasedne neko iz stranke Veroljuba Stevanovića i iz DS.
Nije mi jasno kako ovi iz NATO pakta nisu ukapirali šta je u pozadini jer njima ova situacija najmanje odgovara. Trebali su da se potrude da pametnije vuku poteze (usporenije i transparentnije da bi sačuvali Draškovića, kad ono). Ovo pre govori o nervozi NATOa i njihovoj proceni da se sprema vruća jesen na Kosovu. Za situaciju na Kosovu je odgovorna MZ a sada joj ponajmanje odgovara blamaža i na Kosovu pored terorizma koji buja u vodećim zemljama za rešavanje Kosovskog pitanja na način koji smo videli i još uvek osećamo.
Novi sporazum će biti znatno precizniji i po NATO nepovoljniji. Pobogu vodiće se računa o interesima svih političkih aktera.
Ovo su standardne političke igre i ako iza njih stoji Koštunica pokazuje da zna da je vodi. Verovatnije igru vodi neko drugi (blizak Koštunici) a Koštunica se ne buni jer mu to odgovara - dobiće stabilniju Vladu.
Slične igre su se vodile i na drugim prostorima pa nikome nije smetalo. Sve je to politika.

Sale

pre 18 godina

Znaci, Draskovic je, kobajagi, to sam uradio? Pa ni Seceroski, da je ministar spoljnih poslova, ne bi sam potpisao sporazum. Ne verujem ni da bi NATO prihvatio takav "sporan" sporazum.
U stvari, delovi Vlade i njen vajni premijer nemaju m*d*, pokazuju po ko zna koji put, pa bi sad da Draskovic sam bude kriv...
Sto je jos gore, ima ljudi u Srbiji koji stvarno veruju da je ovo Vukovo maslo... Ojadice nas vadikali i karicevci na sledecim izborima... ko mi je kriv sto sam osta ovde

Stanislav

pre 18 godina

Radi se o proceni o vrucoj jeseni ne samo na Kosmetu. Izgleda da smo priterani uza zid sto se tice stezanja kaisa i sto je trebalo da prebrodimo jos 2001. pa je odlozeno u pogledu reformi. Sada se moraju odluciti kojem ce se carstvu privoleti - istocnome ili zapadnome. Ovog puta nema izbora. Zato ce NATO biti garant "mira" ne samo na Kosmetu nego u celoj SCG u narednom periodu. Da li se to nama dopada ili ne, niko vise i nece pitati

Aleksa

pre 18 godina

Eto. Taman kad sam pomislio da se Shefer zahvalio Kostunici tokom razgovora u Beogradu, sto je kao pro-zapadni premijer omogucio potpisivanja vaznog sporazuma sa Zapadnom vojnom Alijansom, ispade da Kostunica o tome - kao i obicno - opet nije imao pojma. Mozda je covek i sa Sheferom pricao samo o tome kako misli da ne bi trebalo organizovati referendum u Crnoj Gori... Ko zna? Ali evo leka - neka se lepo Crna Gora otcepi, da Kostunica moze da kaze - sad ce Crna Gora morati sve od nule...
Uostalom, zasto ne kaze jasno i glasno da taj sporazum ne podrzava i da se rado seca dana kada je bacao cvece na ruske vojnike kad su isli na Kosovo 1999., da ga spasu od "NATO agresora..."

rasina

pre 18 godina

Taj sporazum je dobar i treba ga poštovati. Uostalom, ko Vas šta pita! U čemu se sastoji problem, ukoliko budu prolazile NATO jedinice kroz Srbiju. Bar ćemo videti pravu Vojsku. Broz nas je učio da su nam prijatelji razni afrikanci, arapi, indijci, korejanci, i sl. Umesto da shvatimo da su nam komšije, ipak, jedini pravi prijatelji. Pa, ako su to Nemci, Italijani, itd.,u čemu je tu problem. Šta pravite od buve slona. Pa, valda će i ta naša vojska nešto naučiti, videti, uporediti, oceniti, i sl. Ovako je držimo u zabludi, da nešto vredi. Na žalost, stvar je obrnuta. Samo napred Vuče!!! Ko pita ove Dačićeve socijaliste, bilo šta? Uvek će oni biti uz vladu, jer neće da izgube svoje privilegije. Uostalom, taj isti Dačić je prodao svog predsednika stranke. Šta dalje trošiti reči.

Jovan

pre 18 godina

Da se ponisti sporazum, da padne vlada, da se vrati Sloba, da zaratimo sa NATO okupatorom, da jedemo korenje... E, moj dragi narode, nikako da se opametis!

Djordje

pre 18 godina

banana republika! ... da nisam srbin bilo bi komicno. ovako je tragicno. ... ali neka. narod ima predstavnike kakve sasluzuje. narode, opameti se!

ja

pre 18 godina

Nije vazno ko je potpisao, nego to da ne NATO dobio neogranicena ovlastenja. Iza price oko toga da li je neko znao ili nije valja se to da mogu pucati po nama, gaziti na cestama itd. a da ne odgovaraju. Zamislite se svi koji podrzavate sporazum da li se mozete naci u toj situaciji

gnev

pre 18 godina

Mutavac koji nam vodi vladu je najveci licemer i stetocina u zemlji! Ovako je bilo i kad je izrucen njegov sef i idol Milosevic, znao je da ce ga izruciti, a onda je iz obzira prema svojim SPS biracima rekao da je u pitanju drzavni udar i da On, princeza na zrnu graska, nije bio obavesten. Lazov najobicniji, cije licemerje skupo placamo. Bitno je da se krsti na svim televizijama i da pali svece dok nam drustvo ide u kameno doba.
Juce onaj DSS-ovac prica o 25. i 27. martu 1941 i pravi paralelu sa ovim, pa stvarno treba izmisliti vremeplov da te ljude vec jednom transportujemo u proslost, (ma ne bi se oni ni tamo snasli, garant, to su prosto nesposobni dzangrizavi frustrirani likovi koji su mrzeli one sto odvajaju najbolje ribe u skoli, Djindjica, na primer) a da nas ostave na miru.
Ponasaju se kao da smo Kina a ne 4 puta vojno porazena prcvarnica koja slavi ratne zlocince i koja ima srecu sto se geografski nalazi u Evropi pa nas zbog toga vuku koliko mogu u taj civilizovani svet. Ali mi se ne damo!

BOKI

pre 18 godina

Nigde u svetu nema da ministar inostranih poslova potpisuje sporazume sa stranim vojnim alijansama, pre nego sto to odobri vlada.
Vuk je potpisao okupaciju - NATO ne polaze racuna nikome, mogu da izazovu nesrecu i nikome ne odgovaraju, ulaze zajedno sa oruzjem... Ko mi, kao gradjaninu Srbije, garantuje da kad budu prolazili pored moje kuce nece da zapucaju na "bad Serbs", iz ciste zabave? Ovakve stvari rade se mnogo, mnogo drugacije - na primer, transport mora mnogo ranije da se najavi, da se tacno specificira broj ljudi koji prolaze, oruzje i municija se transportuju odvojeno od ljudstva, zna se ko je odgovoran ukoliko dodje do kakve nesrece, zabranjuje se transport otrova, nuklearnog oruzja i sl.

G U C

pre 18 godina

Eto, tako izgleda mudra politika i strategija jedne zemlje izgubljene u svemiru. Ako je istina da smo zasluzili ovu gomilu prepotentnih ignoranata i bednih amatera, zato sto smo ih birali, onda je ovo nasa stvarnost. Kad budete glasali sledeci put, razmislite dobro. Ja ne vidim razliku izmedju drzave koja jeste moja, ali je sva okrenuta PROTIV mene (citati nosioci vlasti) ili nekog Engleza iz NATO koji me gleda preko cevke.
Toliko nesposobnjakovica, toliko neodgovornosti, neznanja, toliko gluposti odavno nismo videli. Da je Djiki ziv, videli bi rezultate ,samo da ste sacekali, ubice!

Dragan V.

pre 18 godina

Ovo je teska bruka i sramota, sto istice i Tadic u svom saopstenju.
Kako je moguce da Vlada i Kostunica nista ne znaju ,a imali su svoje predstavnike u radnim grupama, kakvo je to licemerije tkz."legalista".
Iskreno se nadam da ce Draskovic izaci sa svim sto poseduje od dokumenata ,da napokon Narod vidi ko tu ustvari laze ,a dokaz o tome ko laze ,a ko prica istinu su i reci Nebojse Covica .

srpski nacionalista

pre 18 godina

Đukanović želi da Crna gora bude deo evro-atlanskih integracija a to znači i članstvo u EU i NATO-u, crveno-crna koalicija koja vlada Srbijom želi da ona ostane i dalje u savezu sa Rusijom i Belorusijom. Svaka čast crnogorcima jer su sposobni da se osamostale i rade u svom intresu. Srbija je izgubljen slučaj - tu očito nema nikakve pomoći, žalosno.

Dragoljub

pre 18 godina

Vuk Draskovic, po ko zna koji put, dokazuje da je naivan i da nije dobar politicar. Ocigledno se desilo da je Vuk imao precutno ili implicitnu saglasnost Vlade tj. Kostunice da se sporazum potpise, ali sada kada je potpisan, Kostunica pere ruke i ostavlja Draskovica sa, od Miloseviceve propagande nametnutim, oreolom "izdajnika". Kostunica i bulumenta treba da odgovore na pitanje da li smo mi jos u ratu sa NATO, da li je jos uvek u toku hladni rat, a mi nesvrstana socijalisticka zemlja, da li je buducnost Srbije u Evropi ili pod ruskom cizmom. Nakon toga, sve ce biti mnogo jasnije, ali naravno od DSS ne mozemo ocekivati nesto sto se zove jasni stav i postena politika.

saveznik

pre 18 godina

A kada su Rusi one ratne 1999 prosli kroz Beograd i celu Srbiju i otisli na Pristinski aerodrom a prosli pored Srba u Pristini "kao pored turskog groblja" - bez ikakvih potpisanih sporazuma, tada se ovi nisu brinuli za povredu suvereniteta zemlje ?

Miroslav I

pre 18 godina

Evo jos jednog dokaza kako nasa vlada radi, tj. ne radi. Ovo je klasicno navlacenje Vuka Draskovica, koji je takodje pokazao kakav je amater u politici. Ovakav kvaran stav Kostunice je zapravo njegov stil. To sto se pravi nevest, super posten i naivan, vise ne prolazi. Nadam se da ce ga ovi iz NATO-a i EU pozvati uskoro malo na "razgovor" i da mu ukazu na neke stvarcice i gde sve ima putera na glavi. Njima je potreban samo mali potez "otvaranja fijoke" pa ce "neobavesteni" vrlo brzo da se primiri!

Zivkovic

pre 18 godina

Republika Srbija ce morati da ispostuje ovaj invalidni sporazum jer bi ispalo da je protiv Zapada - ali istovremeno treba da smeni neodgovornog Vuka Draskovica sa svih funkcija u SCG, RS, Mesnoj zajednici i Savetu zgrade u kojoj je dobio stan od Milke Spiljka - jer samo covk koji nije odgovoran mozr da potpise nesto ovako a da ne pita vlade Srbije i CG. On je to ucinio da ne bi sada na kraju i protiv njega podigli optuznicu u Hagu, a on zna da je trebalo.

BWJ

pre 18 godina

Mozda bi dilemu u vezi obavestenosti Vlade mogao da pojasni njen generalni sekretar, zivopisni DSS-ovac Dejan Mihajlov.
Pre nesto vise od godinu dana, u toku predsednicke kampanje, on je saopstenjem DSS-a upozorio sve iz DS-a da kazu ko je medju njima ubio Djindjica. Bolje oni sami da priznaju nego on da iznese svoja saznanja i dokaze. A onda je, za nepunih godinu dana, pred Sudom, zaboravio i ko je to saopstenje sastavio.
Pitajmo ga zato odmah. On ce za godinu dana zaboraviti da postoji NATO.

pavle

pre 18 godina

Sada se nazire strategija aktera u igri. Drašković je žrtveno jagnje koje će radi mira u Vladi Srbije izvisiti. Sledi proces ratifikacije potpisanog sporazuma. Pretpostavljam da sporazum stupa na snagu posle ratifikacije što znači da je on još uvek u formi pisma o namerama. Odnos snaga u skupštini Srbije je takav da je mala verovatnoća ratifikacije.
Drašković se istrčao, što govori da nema podršku i da mu se navlači svilen gajtan. U stvari već ga je navukao.
Pošto SPO ima samo 4 poslanika samo se čekao povod da se izvrši rekonstrukcija Vlade Srbije i udalji Drašković koji mnogima smeta. Povod je dobijen. Nije nemoguće da u rekonstrisanoj Vladi zasedne neko iz stranke Veroljuba Stevanovića i iz DS.
Nije mi jasno kako ovi iz NATO pakta nisu ukapirali šta je u pozadini jer njima ova situacija najmanje odgovara. Trebali su da se potrude da pametnije vuku poteze (usporenije i transparentnije da bi sačuvali Draškovića, kad ono). Ovo pre govori o nervozi NATOa i njihovoj proceni da se sprema vruća jesen na Kosovu. Za situaciju na Kosovu je odgovorna MZ a sada joj ponajmanje odgovara blamaža i na Kosovu pored terorizma koji buja u vodećim zemljama za rešavanje Kosovskog pitanja na način koji smo videli i još uvek osećamo.
Novi sporazum će biti znatno precizniji i po NATO nepovoljniji. Pobogu vodiće se računa o interesima svih političkih aktera.
Ovo su standardne političke igre i ako iza njih stoji Koštunica pokazuje da zna da je vodi. Verovatnije igru vodi neko drugi (blizak Koštunici) a Koštunica se ne buni jer mu to odgovara - dobiće stabilniju Vladu.
Slične igre su se vodile i na drugim prostorima pa nikome nije smetalo. Sve je to politika.

Sale

pre 18 godina

Znaci, Draskovic je, kobajagi, to sam uradio? Pa ni Seceroski, da je ministar spoljnih poslova, ne bi sam potpisao sporazum. Ne verujem ni da bi NATO prihvatio takav "sporan" sporazum.
U stvari, delovi Vlade i njen vajni premijer nemaju m*d*, pokazuju po ko zna koji put, pa bi sad da Draskovic sam bude kriv...
Sto je jos gore, ima ljudi u Srbiji koji stvarno veruju da je ovo Vukovo maslo... Ojadice nas vadikali i karicevci na sledecim izborima... ko mi je kriv sto sam osta ovde

Stanislav

pre 18 godina

Radi se o proceni o vrucoj jeseni ne samo na Kosmetu. Izgleda da smo priterani uza zid sto se tice stezanja kaisa i sto je trebalo da prebrodimo jos 2001. pa je odlozeno u pogledu reformi. Sada se moraju odluciti kojem ce se carstvu privoleti - istocnome ili zapadnome. Ovog puta nema izbora. Zato ce NATO biti garant "mira" ne samo na Kosmetu nego u celoj SCG u narednom periodu. Da li se to nama dopada ili ne, niko vise i nece pitati

Aleksa

pre 18 godina

Eto. Taman kad sam pomislio da se Shefer zahvalio Kostunici tokom razgovora u Beogradu, sto je kao pro-zapadni premijer omogucio potpisivanja vaznog sporazuma sa Zapadnom vojnom Alijansom, ispade da Kostunica o tome - kao i obicno - opet nije imao pojma. Mozda je covek i sa Sheferom pricao samo o tome kako misli da ne bi trebalo organizovati referendum u Crnoj Gori... Ko zna? Ali evo leka - neka se lepo Crna Gora otcepi, da Kostunica moze da kaze - sad ce Crna Gora morati sve od nule...
Uostalom, zasto ne kaze jasno i glasno da taj sporazum ne podrzava i da se rado seca dana kada je bacao cvece na ruske vojnike kad su isli na Kosovo 1999., da ga spasu od "NATO agresora..."

rasina

pre 18 godina

Taj sporazum je dobar i treba ga poštovati. Uostalom, ko Vas šta pita! U čemu se sastoji problem, ukoliko budu prolazile NATO jedinice kroz Srbiju. Bar ćemo videti pravu Vojsku. Broz nas je učio da su nam prijatelji razni afrikanci, arapi, indijci, korejanci, i sl. Umesto da shvatimo da su nam komšije, ipak, jedini pravi prijatelji. Pa, ako su to Nemci, Italijani, itd.,u čemu je tu problem. Šta pravite od buve slona. Pa, valda će i ta naša vojska nešto naučiti, videti, uporediti, oceniti, i sl. Ovako je držimo u zabludi, da nešto vredi. Na žalost, stvar je obrnuta. Samo napred Vuče!!! Ko pita ove Dačićeve socijaliste, bilo šta? Uvek će oni biti uz vladu, jer neće da izgube svoje privilegije. Uostalom, taj isti Dačić je prodao svog predsednika stranke. Šta dalje trošiti reči.

Jovan

pre 18 godina

Da se ponisti sporazum, da padne vlada, da se vrati Sloba, da zaratimo sa NATO okupatorom, da jedemo korenje... E, moj dragi narode, nikako da se opametis!

Djordje

pre 18 godina

banana republika! ... da nisam srbin bilo bi komicno. ovako je tragicno. ... ali neka. narod ima predstavnike kakve sasluzuje. narode, opameti se!

ja

pre 18 godina

Nije vazno ko je potpisao, nego to da ne NATO dobio neogranicena ovlastenja. Iza price oko toga da li je neko znao ili nije valja se to da mogu pucati po nama, gaziti na cestama itd. a da ne odgovaraju. Zamislite se svi koji podrzavate sporazum da li se mozete naci u toj situaciji