Aktuelno

Nedelja, 06.09.2020.

16:00

Galerija nedelje: Mercedes S klase

Izvor: B92

Galerija nedelje: Mercedes S klase IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

saša

pre 3 godine

Hitno im je potreban jedan dizajner kao što je bio Bruno Sack.... Napravio je sve same ikone dok je radio u Mercedesu,pa i čuveni W140

EU Citizen

pre 3 godine

@palmica
Nažalost, ništa, samo mi se više dopada od ove nove S-klase (za koju, istini za volju, čak i da je lepša, verovatno ne bih dao te pare, iako mogu da je sebi priuštim, jer nemam običaj da se mnogo trošim na automobile, nisam ultraljubitelj koji živi za kola, i dosta mi je nešto solidno što mi se dopada do 40-50 hiljada :) ), pa sam je spomenuo. Danas je na nesreću skoro nemoguće kupiti nov bolji auto bez tih skalamerija (malih automobila još ima, ali sam ja povelik čovek i to stvarno nije moja ciljna grupa modela :) ) na koje sam ja prilično alergičan, ali barem nastojim da, dok toga iole ima, izbegavam modele sa napadno velikim tač-skrinovima :) Ne verujem da ću ove godine kupovati auto, sav sam nešto usporen zbog svih ovih ludila, i ništa me ne presira da se akam s tim, ovaj je kupljen pre par godina i može da savršeno služi još par godina, ili i daleko duže, ako mi ne dosadi, tako da nisam u toku sa detaljima, ali će to svakako biti jedan od faktora kada budem kupovao nešto novo, ne možda od par ključnih ali relativno važan. Da se razumemo, nemam ništa protiv kamera ili navigacije, nisam uopšte tehnofob, samo me nervira izgled velikih ekrana u kolima, kičast mi je i jeftin, i, još mnogo važnije, mislim da je bilo kakav tač-skrin interfejs za nešto što može da mi ozbiljno zatreba u vožnji besmislen rizik u koji se ulazi zbog kretenskih trendova u degenerisanim (barem na zapadu, istočna Evropa i Azija su drugi slučaj) milenijalskim generacijama i smanjivanja troškova, jer su tableti jeftiniji od fizičkih komandi.

Dizajn

pre 3 godine

@ (GuA, 07. septembar 2020 06:06)

Tacno, dizajn je mnogo vise od vizuelnog dozivljaja. Vazne su proporcije i ios gomila faktora o kojima ti ne znas bas puno. Pogledaj siluetu Mazde (koja je za dizajn dobila gomilu nagrada), koliko je skladnija i proporcionalnija od nove S klase. A tek zadnji deo Mercedesa... Naravno da je konacni sud na kupcima ali je nesto i brojnim kriterijumima koji se ocenjuju kod proglasavanja nekog dizajna dobrim. Na kraju krajeva, za par godina ce se videti koje dizajnerske nagrade ce dobiti S klasa.
Naravno, u svemu drugom je S klasa bolja (cak nisi ni ista kategorija), da neko ne shvati pogresno, bar za dve klase.

EU Citizen

pre 3 godine

Nastavlja se budibogsnama trend poslednjih desetak godina, mada ovo, u maniru Hutlerovog koncerna, a ne Mercedesa, nije čak ni hrabro u neukusu za nove bogataše iz trećeg sveta kao poslednji BMW-i sa bubreščinama i masnim bokovima, :) već je niti smrdi nit miriše, više facelift nego nova generacija dizajna :)) Unutrašnjost sa ovim ogavnim ogromnim ekranima ne bih ni komentarisao, da želim Teslu ili neku drugu elektrokantu koja izgleda kao salon za igrice. iznutra, kupio bih ih :)) Mislim da ja sledećih 15-20 godina sigurno neću voziti jedini nemački brend koji sam ikada voleo, jer ovakvi ogavni trendovi čini mi se neće brzo proći, što je, s obzirom na sve veću nepouzdanost Mercedesa i BMW-a možda i dobro, čovek sam koji mrzi neplanirane posete servisu, a to su mi luksuzniji Japanci ili Volvo do sada nekako najbolje pružali, a moram da priznam da merkam i Genesis, ako izbace neki lep kupe ili kabrio, imaju velike šanse :))

GuA

pre 3 godine

@ (Dizajn, 6. septembar 2020 13:52)

Menjaj nik - nemas pojma.

Industrijski dizajn nije samo vizuelni dozivljaj ali cak i ako samo to uzmemo u obzir poredjenje sa Mazdom je nesuvislo.

Sin Bludimir

pre 3 godine

@doca

Evo da prokomentarisem ja koji nemam golf 2 nego Audi A8 d4, model iz 2017te.
Prosla S klasa mi je bio ozbiljan auto. Bmw G11 i ovaj redizajnirani i originalni su super automobili. Novi A8 isto unutra ima ekrane ali skladno uradjene.
Nova S klasa je od pozadi kao velika A, a unutra nema veze sa luksuznim kokpitom kakav je S klasa ranije imala.

Ekrani strasno odvlace paznju, kod mene na automobilu je touch deo za menjanje stanica i dok u voznji pogledam na dole i pritisnem taj deo mi nije sigurna voznja, a vozim 2+ decenije, od 18te. Tako da ko kaze da je ekran kul i da ne uzima fokus nije nista slicno video. Razlog sto sam kad sam kupovao auto uzeo odlazeci model, naravno i zbog cene, bila je upravo cinjenica da je novi model nesiguran zbog toucheva.

Mislim da su napravili ogroman fail sa ovim modelom, a to ce tek vreme pokazati i iskreno se nadam da barem Sedmica nece krenuti tim putem ekrana posto su oni jos jedini verni dugmicima.

mm

pre 3 godine

Ovo sve i Klio 5 ima samo što nema hej klio kakvo je vreme a to ima i svaki pametan telefon ... ne znam da li vredi baš te pare ali dobro to je samo moje mišljenje

mulat

pre 3 godine

@Unutra umesto elegancije kočeraj i šljaštrće led svetlo.
(Gagi, 06. septembar 2020 19:58) druze, sta je kočeraj? Sta je šljaštrće svetlo? Polomih jezik dok sam izgovorio ovo

NextTehnology

pre 3 godine

Veliki sam ljibitelj Mercedes-Benz automobila,ali ovo je promasaj S-class-e poozadi spuštena mala stop svetla a navikli smo kod Mercedesa posebno ove klase da je sve veliko. Ne svidja mi se

Eldorado

pre 3 godine

@strahodletenja

Koji su to standardi da je ovaj S postavio a da drugi nemaju?
Najveća novina je autonomna vožnja. Nešto što Tesla ima već godinama, njima je sada glavni adut. Ostali bezbednosni sistemi su manje-više modifikacija onoga što je bilo još u W220, ništa radikalno novo od tada u auto svetu nije izašlo (sem Tesle).
Neko reče krenuli su sa ekranima, postavili su standard. Tesla je imala ovakav enterijer (doduše manje luksuzan) još 2013.
Dalje, u PR tekstu glavne novine su MBUX multimedija i ambijetalno osvetljenje. Opet ništa revolucionarno.

Te priče S postavlja standarde su se pričale 2000ih nakon W140 i W220 koji su zaista postavljali standarde. Već W221 nije ponudio ništa novo nego unapređen distronic i presafe (što je već bilo dostupno sa faceliftom W220). Slično i sa sada već prethodnom S, glavna tema je bila Magic Body Control, sistem zasnovan na Active Body Control iz S klase iz 1999.

Meni je lično auto lep ali ipak iza prethodnika. Prethodnik mi je i dalje najlepša limuzina uz Quattroporte. Elegancija i skladnost linija, + klasičan enterijer dovoljno da bude najlepši S do sada.
Kod ovoga mi se ne dopada zadnji deo i što je auto kao A klasa XXL.
Ranije je S klasa kreirala budući izgled Mercedesa, sada je S uvećani A.

Još bih samo dodao da nema potrebe za omalovažavanjem u komentarima.
YouTube, strani forumi, pa i MB forumi su puni kritika za dizajn nove S.
Tako da nije baš "sad će Srbi da objasne" i sl.

Pozdrav svima

danijel

pre 3 godine

posto ovaj portal citam vec duze od 10 godina, mogu da se prisjetim 2013 godine i tada nove s klase, komentari skoro pa isti kao sada za ovu generaciju, jao sta je ovo ekrani ni na sta ne lice pa volan je bio da kazem ruzan a sad citam da je predhodna generacija bila vrh kako spolja tako i unutra na spram ove nove. sledeca kad izadje opet nece ni na sta da lici preshodna ce biti bolja

strahodletenja

pre 3 godine

Ko ne shvata da S klasa kada izadje postavi standarde za sve ostale proizvođače i da je S klasa etalon limuzine u F segmentu i najbolji automobil na svetu taj ocigledno ne razume auto moto svet. Ovaj veliki ekran jeste kičeraj, ali je kičeraj sve sto se novo pojavi, za 7,8 godina će svi automobili imati ovakve ekrane, pocevsi od B segmenta jer broj opcija koji ce automobili nuditi neće moći da se smeste na fizicke tastere i prekidace. Zadnja sedista i paleta pogonskih jedinica su ono sto primarno treba gledati kod ovog tipa automobila, a tu je S klasa svakako dominantna, narocito u verziji LWB. Srdacan pozdrav

R2D2

pre 3 godine

S600 V12 model W140 je prava S klasa. Sve nakon W140 je onako, mlako.... Ne znam sta da kažem za ovu najnoviju, spolja dizajn neubedljiv, unutra sa svim tim ekranima i ambijentalnim osvetljenjem kao Sony PlayStation, u udobnost ne sumnjam, sve je to vrhunski odradjeno, ali nesto mi tu nedostaje..... Onda volan sa 3 kraka mi ne ide u S klasu, već masivni četvorokraki volan sa mahagonijem. Možda sam old school, ali to su moja zapažanja.

King Roger

pre 3 godine

Sto se luksuza tice, Japanci se i ne trude da u ovom segmentu pariraju Nemcima jer su Nemci odavno kraljevi ove klase. Kvalitet je proverljiv. S klasa u USA za 5 godina padne sa $130 000 na $30 000. Verovatno sa razlogom.
Vilerova kriva se cesto koristi kod cene nafte. Kada cena dosegne odredjeni maksimum, ljudi traze alternative. Bez obzira na povecanje cene nafte, drzava i proizvodjaci zarade manje. Vilerova kriva je jedan od razloga nize cene nafte u USA (pored nizih poreza, geopolitike i sopstvenih izvora). Samo je Srbija paradoks Vilerove krive vec decenijama. To je i jedan od razloga naseg siromastva.
(ljAXE, 06. septembar 2020 17:48)

Au covece ne blamiraj se kakva Vilerova kriva ja pricam o Velerovoj koja nema veze sa ekonomijom nego sa masinstvom.Sta pricas covece.?.

pera

pre 3 godine

@kiki. pošto se stalno kroz komentare provlači gledanje u ekran, baš me zanima šta vi to gledate i šta vam to odvlači pažnju. Ja npr. imam automobil sa velikim ekranom i pogledam ga samo kad treba da promenim radio stanicu ili namestim klimu ( to menjam glasovnim komandama ili na volanu) tako da mi ekran ne smeta ama baš ništa. Imam i stariji auto sa puno dugmića i definitivno je potrebno više gledanja da se obave te iste radnje (lično proverio). Zbog toga mi nije jasno zašto vam ekran smeta, mada predpostavljam da nemate auto sa istim i samo zamišljate kako to funkcioniše, a mašta može svašta:) Pozdrav svim ljubiteljima automobila i bez zamerke :)

Smuleco

pre 3 godine

Kakav kiceraj unutra, kinezi da mu pozavide...
(Nemanja, 06. septembar 2020 13:02)

Upravo zbog bogatih kupaca iz Kine su i ukičerili enterijer i kokoit!!!

Grunf

pre 3 godine

Automobil je fantastičan i spolja i iznutra, nemojte da gledate te sličice u telefonu, videti ništa nećete, uzmite nešto veće i na yt pogledajte prezentaciju i mogućnosti s klase...
Ovo je zaista fascinantno, automobil je napakovan sa toliko naprednih sistema, i znamo od ranije, svi oni se počinju kasnije ugrađivati i na ostale modele, te mi je stvarno drago šta nas sve očekuje u budućnosti..
Ovog što ga brine taj tablet koji "ugrožava" bezbednost neka pogleda video, taj automobil je prepun senzora koji omogućavaju maltene autonomnu vožnju, najviše pažnje i jeste posvećeno sigurnosti.
Ti ekrani i elektronika jesu budućnost, sviđalo se to vama ili ne, znam, čitam ovde da je masa protiv toga, a da im finansije dozvoljavaju, isti ti bi prvi poubacivali multimedije u svoje polovnjake..
I da, relativno sam mator, i vozim polovan audi...

kiki

pre 3 godine

zar je normalno staviti toliko veliki display u auto???neverovatno koji kiceraj ovo prevazilazi i najbujniju mastu...covek treba da bude skoncentrisan na voznju i druge ucesnike u saobracaju a ne da ima televizor u autu!!! totalno razocarenje,meni neko da ga pokloni zamenio bi ga za neki bezbedniji auto,sta je sledece??? display preko sofer sajbne?????jeednostavno takav kiceraj moze vlasnika skupo da kosta,u smislu nezgode i dovodjenje u opasnost licni zivot i drugih ucesnika u saobracaju,sad ce neki pametnjakovic da kaze"pa iskljuci display i vozi"pa za koji su ga onda stavili???

srb

pre 3 godine

Lici mi na velikog brata a klase. Nekada je s klasa postavljala standarde izgleda, danas je to a klasa.

Danas sam citao da preko 80% kupaca novog merc zeli samo merc i nista drugo, uz takvu lojalnost i ovo nista specijalno ce da prodje, meni licno a8 mnogo lepsi i spolja i svedeniji a podjednako luksuzan unutra. Da se razumemo, ko god se odluci za ovo, bmw7 ili a8 nece pogresiti jer su u pitanju vrhunski modeli najboljih nemackih proizvodjaca.

ljAXE

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 6. septembar 2020 13:06)

Sto se luksuza tice, Japanci se i ne trude da u ovom segmentu pariraju Nemcima jer su Nemci odavno kraljevi ove klase. Kvalitet je proverljiv. S klasa u USA za 5 godina padne sa $130 000 na $30 000. Verovatno sa razlogom.
Vilerova kriva se cesto koristi kod cene nafte. Kada cena dosegne odredjeni maksimum, ljudi traze alternative. Bez obzira na povecanje cene nafte, drzava i proizvodjaci zarade manje. Vilerova kriva je jedan od razloga nize cene nafte u USA (pored nizih poreza, geopolitike i sopstvenih izvora). Samo je Srbija paradoks Vilerove krive vec decenijama. To je i jedan od razloga naseg siromastva.

deni

pre 3 godine

Koji komentari!!! Pa koji auto moze da se uporedi(osim Audi Bmw...)sa ovim ,sta to pricate,ovo je vrh vrhova,ja boljeg momentalno ne vidim(ovog uporedivati sa Hyndi ili Skodom je bezobrazluk)

osmiputnik

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.Mercedes je 90-tih bio pred bankrotom jer su njihovi delovi automobila bili najblize najboljoj vrednosti Velerove krive,od svih automobila ukljucujuci i nemacke,ako znate sta je Velerova kriva sigurno znate koliko je to vazno.Zbog toga su morali da spuste kvalitet.To mi je ispricao profesor sa masinskog.
(King Roger, 06. septembar 2020 13:06)

Pa evo na primer Lexus LS, lepota je u oku posmatraca pa je tako meni nova S klasa ruzna, za razliko od prosle generacije koja mi je bila prelepa iz svih uglova i enterijer je bio prelep. Dok je nova tezak kic i sund. Naveo si kvalitet kao upitan kod japanaca? Izgleda da ne znas da je po statistici iz 2019. po pouzdanosti Lexus najkvalitetniji automobil sa najmanje kvarova, dok Mercedes nije ni u top 10 po pouzdanosti. Uzeti su automobili koji nisu bili stariji od 5 godina. Volim i ja Mercedes, ali treba biti realan.

pazarac

pre 3 godine

Vozio sam odlazecu S klasu fels lift ( tri led linije ) to je najbolji auto... najbolji materijali izrade imate osecaj kao da se vozite u oblaku, takav luksuz i komfort nema ni jedan BMW ili AUDI a pozadi iza suvozaca e to je pravo uzivanje u voznji. Ko moze da ga prijusti sebi preporucujem mu samo S klasu.

doca

pre 3 godine

Prvo sedi i isprobaj u voznji a onda komentarisi.
Sve ima svoje zasto je mercedes bas to uradio i bas tako napravio unutrasnjos itd...
aj pozz i idite vozite vase golfove 2 i ostale krseve, jer za ovu a ni prethdnu nemate pare.
Tschüs

XXL

pre 3 godine

E 'aj neka galerija četvorotočkaša za sirotinju raju pustite Vi 'S' klasu Mercedesa jer to 'S' ne znači ni Srbija ni Srbin ..., dobro ne moraju da budu volovska kola ili fijakeri u ponudi ... nego onako za srednju stalež klasu pa da vidim sa mlađim detetom što je u Dubaiju kako nam je stanje kase i finansija ... uglavnom ovde je prazno ...

magla svuda oko nas

pre 3 godine

kakvi hejteri, auto izgleda kao svemirski brod, bruka od auta, te ne svidja mi se zadnji kraj, te ne svidja mi se prednji, te kiceraj, dajte bre ljudi, oladite malo, kada ga budete videli uzivo, onda ce biti sigurno druga prica..

King Roger

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.Mercedes je 90-tih bio pred bankrotom jer su njihovi delovi automobila bili najblize najboljoj vrednosti Velerove krive,od svih automobila ukljucujuci i nemacke,ako znate sta je Velerova kriva sigurno znate koliko je to vazno.Zbog toga su morali da spuste kvalitet.To mi je ispricao profesor sa masinskog.

Dizajn

pre 3 godine

@ (King Roger, 06. septembar 2020 13:06)

Pa iskreno, po dizajnu i lepoti je Mazda 6 za ovo pojam. Pod kvalitetom je upitno na sta se misli. Ako je kvalitet materijala u kabini, tehnologija, zavrsna obrada i slicna stvar pojam kvaliteta, onda retko koja ali ako je kvalitet pouzdanost i odsustvo kvarova onda je bar 70% japanskih limuzina kvalitetnija. O tome govore svi svetski izvestaji pouzdanost...

King Roger

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.Mercedes je 90-tih bio pred bankrotom jer su njihovi delovi automobila bili najblize najboljoj vrednosti Velerove krive,od svih automobila ukljucujuci i nemacke,ako znate sta je Velerova kriva sigurno znate koliko je to vazno.Zbog toga su morali da spuste kvalitet.To mi je ispricao profesor sa masinskog.

ljAXE

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 6. septembar 2020 13:06)

Sto se luksuza tice, Japanci se i ne trude da u ovom segmentu pariraju Nemcima jer su Nemci odavno kraljevi ove klase. Kvalitet je proverljiv. S klasa u USA za 5 godina padne sa $130 000 na $30 000. Verovatno sa razlogom.
Vilerova kriva se cesto koristi kod cene nafte. Kada cena dosegne odredjeni maksimum, ljudi traze alternative. Bez obzira na povecanje cene nafte, drzava i proizvodjaci zarade manje. Vilerova kriva je jedan od razloga nize cene nafte u USA (pored nizih poreza, geopolitike i sopstvenih izvora). Samo je Srbija paradoks Vilerove krive vec decenijama. To je i jedan od razloga naseg siromastva.

osmiputnik

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.Mercedes je 90-tih bio pred bankrotom jer su njihovi delovi automobila bili najblize najboljoj vrednosti Velerove krive,od svih automobila ukljucujuci i nemacke,ako znate sta je Velerova kriva sigurno znate koliko je to vazno.Zbog toga su morali da spuste kvalitet.To mi je ispricao profesor sa masinskog.
(King Roger, 06. septembar 2020 13:06)

Pa evo na primer Lexus LS, lepota je u oku posmatraca pa je tako meni nova S klasa ruzna, za razliko od prosle generacije koja mi je bila prelepa iz svih uglova i enterijer je bio prelep. Dok je nova tezak kic i sund. Naveo si kvalitet kao upitan kod japanaca? Izgleda da ne znas da je po statistici iz 2019. po pouzdanosti Lexus najkvalitetniji automobil sa najmanje kvarova, dok Mercedes nije ni u top 10 po pouzdanosti. Uzeti su automobili koji nisu bili stariji od 5 godina. Volim i ja Mercedes, ali treba biti realan.

strahodletenja

pre 3 godine

Ko ne shvata da S klasa kada izadje postavi standarde za sve ostale proizvođače i da je S klasa etalon limuzine u F segmentu i najbolji automobil na svetu taj ocigledno ne razume auto moto svet. Ovaj veliki ekran jeste kičeraj, ali je kičeraj sve sto se novo pojavi, za 7,8 godina će svi automobili imati ovakve ekrane, pocevsi od B segmenta jer broj opcija koji ce automobili nuditi neće moći da se smeste na fizicke tastere i prekidace. Zadnja sedista i paleta pogonskih jedinica su ono sto primarno treba gledati kod ovog tipa automobila, a tu je S klasa svakako dominantna, narocito u verziji LWB. Srdacan pozdrav

pazarac

pre 3 godine

Vozio sam odlazecu S klasu fels lift ( tri led linije ) to je najbolji auto... najbolji materijali izrade imate osecaj kao da se vozite u oblaku, takav luksuz i komfort nema ni jedan BMW ili AUDI a pozadi iza suvozaca e to je pravo uzivanje u voznji. Ko moze da ga prijusti sebi preporucujem mu samo S klasu.

Eldorado

pre 3 godine

@strahodletenja

Koji su to standardi da je ovaj S postavio a da drugi nemaju?
Najveća novina je autonomna vožnja. Nešto što Tesla ima već godinama, njima je sada glavni adut. Ostali bezbednosni sistemi su manje-više modifikacija onoga što je bilo još u W220, ništa radikalno novo od tada u auto svetu nije izašlo (sem Tesle).
Neko reče krenuli su sa ekranima, postavili su standard. Tesla je imala ovakav enterijer (doduše manje luksuzan) još 2013.
Dalje, u PR tekstu glavne novine su MBUX multimedija i ambijetalno osvetljenje. Opet ništa revolucionarno.

Te priče S postavlja standarde su se pričale 2000ih nakon W140 i W220 koji su zaista postavljali standarde. Već W221 nije ponudio ništa novo nego unapređen distronic i presafe (što je već bilo dostupno sa faceliftom W220). Slično i sa sada već prethodnom S, glavna tema je bila Magic Body Control, sistem zasnovan na Active Body Control iz S klase iz 1999.

Meni je lično auto lep ali ipak iza prethodnika. Prethodnik mi je i dalje najlepša limuzina uz Quattroporte. Elegancija i skladnost linija, + klasičan enterijer dovoljno da bude najlepši S do sada.
Kod ovoga mi se ne dopada zadnji deo i što je auto kao A klasa XXL.
Ranije je S klasa kreirala budući izgled Mercedesa, sada je S uvećani A.

Još bih samo dodao da nema potrebe za omalovažavanjem u komentarima.
YouTube, strani forumi, pa i MB forumi su puni kritika za dizajn nove S.
Tako da nije baš "sad će Srbi da objasne" i sl.

Pozdrav svima

magla svuda oko nas

pre 3 godine

kakvi hejteri, auto izgleda kao svemirski brod, bruka od auta, te ne svidja mi se zadnji kraj, te ne svidja mi se prednji, te kiceraj, dajte bre ljudi, oladite malo, kada ga budete videli uzivo, onda ce biti sigurno druga prica..

deni

pre 3 godine

Koji komentari!!! Pa koji auto moze da se uporedi(osim Audi Bmw...)sa ovim ,sta to pricate,ovo je vrh vrhova,ja boljeg momentalno ne vidim(ovog uporedivati sa Hyndi ili Skodom je bezobrazluk)

srb

pre 3 godine

Lici mi na velikog brata a klase. Nekada je s klasa postavljala standarde izgleda, danas je to a klasa.

Danas sam citao da preko 80% kupaca novog merc zeli samo merc i nista drugo, uz takvu lojalnost i ovo nista specijalno ce da prodje, meni licno a8 mnogo lepsi i spolja i svedeniji a podjednako luksuzan unutra. Da se razumemo, ko god se odluci za ovo, bmw7 ili a8 nece pogresiti jer su u pitanju vrhunski modeli najboljih nemackih proizvodjaca.

danijel

pre 3 godine

posto ovaj portal citam vec duze od 10 godina, mogu da se prisjetim 2013 godine i tada nove s klase, komentari skoro pa isti kao sada za ovu generaciju, jao sta je ovo ekrani ni na sta ne lice pa volan je bio da kazem ruzan a sad citam da je predhodna generacija bila vrh kako spolja tako i unutra na spram ove nove. sledeca kad izadje opet nece ni na sta da lici preshodna ce biti bolja

kiki

pre 3 godine

zar je normalno staviti toliko veliki display u auto???neverovatno koji kiceraj ovo prevazilazi i najbujniju mastu...covek treba da bude skoncentrisan na voznju i druge ucesnike u saobracaju a ne da ima televizor u autu!!! totalno razocarenje,meni neko da ga pokloni zamenio bi ga za neki bezbedniji auto,sta je sledece??? display preko sofer sajbne?????jeednostavno takav kiceraj moze vlasnika skupo da kosta,u smislu nezgode i dovodjenje u opasnost licni zivot i drugih ucesnika u saobracaju,sad ce neki pametnjakovic da kaze"pa iskljuci display i vozi"pa za koji su ga onda stavili???

Smuleco

pre 3 godine

Kakav kiceraj unutra, kinezi da mu pozavide...
(Nemanja, 06. septembar 2020 13:02)

Upravo zbog bogatih kupaca iz Kine su i ukičerili enterijer i kokoit!!!

pera

pre 3 godine

@kiki. pošto se stalno kroz komentare provlači gledanje u ekran, baš me zanima šta vi to gledate i šta vam to odvlači pažnju. Ja npr. imam automobil sa velikim ekranom i pogledam ga samo kad treba da promenim radio stanicu ili namestim klimu ( to menjam glasovnim komandama ili na volanu) tako da mi ekran ne smeta ama baš ništa. Imam i stariji auto sa puno dugmića i definitivno je potrebno više gledanja da se obave te iste radnje (lično proverio). Zbog toga mi nije jasno zašto vam ekran smeta, mada predpostavljam da nemate auto sa istim i samo zamišljate kako to funkcioniše, a mašta može svašta:) Pozdrav svim ljubiteljima automobila i bez zamerke :)

Grunf

pre 3 godine

Automobil je fantastičan i spolja i iznutra, nemojte da gledate te sličice u telefonu, videti ništa nećete, uzmite nešto veće i na yt pogledajte prezentaciju i mogućnosti s klase...
Ovo je zaista fascinantno, automobil je napakovan sa toliko naprednih sistema, i znamo od ranije, svi oni se počinju kasnije ugrađivati i na ostale modele, te mi je stvarno drago šta nas sve očekuje u budućnosti..
Ovog što ga brine taj tablet koji "ugrožava" bezbednost neka pogleda video, taj automobil je prepun senzora koji omogućavaju maltene autonomnu vožnju, najviše pažnje i jeste posvećeno sigurnosti.
Ti ekrani i elektronika jesu budućnost, sviđalo se to vama ili ne, znam, čitam ovde da je masa protiv toga, a da im finansije dozvoljavaju, isti ti bi prvi poubacivali multimedije u svoje polovnjake..
I da, relativno sam mator, i vozim polovan audi...

R2D2

pre 3 godine

S600 V12 model W140 je prava S klasa. Sve nakon W140 je onako, mlako.... Ne znam sta da kažem za ovu najnoviju, spolja dizajn neubedljiv, unutra sa svim tim ekranima i ambijentalnim osvetljenjem kao Sony PlayStation, u udobnost ne sumnjam, sve je to vrhunski odradjeno, ali nesto mi tu nedostaje..... Onda volan sa 3 kraka mi ne ide u S klasu, već masivni četvorokraki volan sa mahagonijem. Možda sam old school, ali to su moja zapažanja.

doca

pre 3 godine

Prvo sedi i isprobaj u voznji a onda komentarisi.
Sve ima svoje zasto je mercedes bas to uradio i bas tako napravio unutrasnjos itd...
aj pozz i idite vozite vase golfove 2 i ostale krseve, jer za ovu a ni prethdnu nemate pare.
Tschüs

King Roger

pre 3 godine

Sto se luksuza tice, Japanci se i ne trude da u ovom segmentu pariraju Nemcima jer su Nemci odavno kraljevi ove klase. Kvalitet je proverljiv. S klasa u USA za 5 godina padne sa $130 000 na $30 000. Verovatno sa razlogom.
Vilerova kriva se cesto koristi kod cene nafte. Kada cena dosegne odredjeni maksimum, ljudi traze alternative. Bez obzira na povecanje cene nafte, drzava i proizvodjaci zarade manje. Vilerova kriva je jedan od razloga nize cene nafte u USA (pored nizih poreza, geopolitike i sopstvenih izvora). Samo je Srbija paradoks Vilerove krive vec decenijama. To je i jedan od razloga naseg siromastva.
(ljAXE, 06. septembar 2020 17:48)

Au covece ne blamiraj se kakva Vilerova kriva ja pricam o Velerovoj koja nema veze sa ekonomijom nego sa masinstvom.Sta pricas covece.?.

Dizajn

pre 3 godine

@ (King Roger, 06. septembar 2020 13:06)

Pa iskreno, po dizajnu i lepoti je Mazda 6 za ovo pojam. Pod kvalitetom je upitno na sta se misli. Ako je kvalitet materijala u kabini, tehnologija, zavrsna obrada i slicna stvar pojam kvaliteta, onda retko koja ali ako je kvalitet pouzdanost i odsustvo kvarova onda je bar 70% japanskih limuzina kvalitetnija. O tome govore svi svetski izvestaji pouzdanost...

XXL

pre 3 godine

E 'aj neka galerija četvorotočkaša za sirotinju raju pustite Vi 'S' klasu Mercedesa jer to 'S' ne znači ni Srbija ni Srbin ..., dobro ne moraju da budu volovska kola ili fijakeri u ponudi ... nego onako za srednju stalež klasu pa da vidim sa mlađim detetom što je u Dubaiju kako nam je stanje kase i finansija ... uglavnom ovde je prazno ...

Sin Bludimir

pre 3 godine

@doca

Evo da prokomentarisem ja koji nemam golf 2 nego Audi A8 d4, model iz 2017te.
Prosla S klasa mi je bio ozbiljan auto. Bmw G11 i ovaj redizajnirani i originalni su super automobili. Novi A8 isto unutra ima ekrane ali skladno uradjene.
Nova S klasa je od pozadi kao velika A, a unutra nema veze sa luksuznim kokpitom kakav je S klasa ranije imala.

Ekrani strasno odvlace paznju, kod mene na automobilu je touch deo za menjanje stanica i dok u voznji pogledam na dole i pritisnem taj deo mi nije sigurna voznja, a vozim 2+ decenije, od 18te. Tako da ko kaze da je ekran kul i da ne uzima fokus nije nista slicno video. Razlog sto sam kad sam kupovao auto uzeo odlazeci model, naravno i zbog cene, bila je upravo cinjenica da je novi model nesiguran zbog toucheva.

Mislim da su napravili ogroman fail sa ovim modelom, a to ce tek vreme pokazati i iskreno se nadam da barem Sedmica nece krenuti tim putem ekrana posto su oni jos jedini verni dugmicima.

EU Citizen

pre 3 godine

Nastavlja se budibogsnama trend poslednjih desetak godina, mada ovo, u maniru Hutlerovog koncerna, a ne Mercedesa, nije čak ni hrabro u neukusu za nove bogataše iz trećeg sveta kao poslednji BMW-i sa bubreščinama i masnim bokovima, :) već je niti smrdi nit miriše, više facelift nego nova generacija dizajna :)) Unutrašnjost sa ovim ogavnim ogromnim ekranima ne bih ni komentarisao, da želim Teslu ili neku drugu elektrokantu koja izgleda kao salon za igrice. iznutra, kupio bih ih :)) Mislim da ja sledećih 15-20 godina sigurno neću voziti jedini nemački brend koji sam ikada voleo, jer ovakvi ogavni trendovi čini mi se neće brzo proći, što je, s obzirom na sve veću nepouzdanost Mercedesa i BMW-a možda i dobro, čovek sam koji mrzi neplanirane posete servisu, a to su mi luksuzniji Japanci ili Volvo do sada nekako najbolje pružali, a moram da priznam da merkam i Genesis, ako izbace neki lep kupe ili kabrio, imaju velike šanse :))

NextTehnology

pre 3 godine

Veliki sam ljibitelj Mercedes-Benz automobila,ali ovo je promasaj S-class-e poozadi spuštena mala stop svetla a navikli smo kod Mercedesa posebno ove klase da je sve veliko. Ne svidja mi se

EU Citizen

pre 3 godine

@palmica
Nažalost, ništa, samo mi se više dopada od ove nove S-klase (za koju, istini za volju, čak i da je lepša, verovatno ne bih dao te pare, iako mogu da je sebi priuštim, jer nemam običaj da se mnogo trošim na automobile, nisam ultraljubitelj koji živi za kola, i dosta mi je nešto solidno što mi se dopada do 40-50 hiljada :) ), pa sam je spomenuo. Danas je na nesreću skoro nemoguće kupiti nov bolji auto bez tih skalamerija (malih automobila još ima, ali sam ja povelik čovek i to stvarno nije moja ciljna grupa modela :) ) na koje sam ja prilično alergičan, ali barem nastojim da, dok toga iole ima, izbegavam modele sa napadno velikim tač-skrinovima :) Ne verujem da ću ove godine kupovati auto, sav sam nešto usporen zbog svih ovih ludila, i ništa me ne presira da se akam s tim, ovaj je kupljen pre par godina i može da savršeno služi još par godina, ili i daleko duže, ako mi ne dosadi, tako da nisam u toku sa detaljima, ali će to svakako biti jedan od faktora kada budem kupovao nešto novo, ne možda od par ključnih ali relativno važan. Da se razumemo, nemam ništa protiv kamera ili navigacije, nisam uopšte tehnofob, samo me nervira izgled velikih ekrana u kolima, kičast mi je i jeftin, i, još mnogo važnije, mislim da je bilo kakav tač-skrin interfejs za nešto što može da mi ozbiljno zatreba u vožnji besmislen rizik u koji se ulazi zbog kretenskih trendova u degenerisanim (barem na zapadu, istočna Evropa i Azija su drugi slučaj) milenijalskim generacijama i smanjivanja troškova, jer su tableti jeftiniji od fizičkih komandi.

mulat

pre 3 godine

@Unutra umesto elegancije kočeraj i šljaštrće led svetlo.
(Gagi, 06. septembar 2020 19:58) druze, sta je kočeraj? Sta je šljaštrće svetlo? Polomih jezik dok sam izgovorio ovo

GuA

pre 3 godine

@ (Dizajn, 6. septembar 2020 13:52)

Menjaj nik - nemas pojma.

Industrijski dizajn nije samo vizuelni dozivljaj ali cak i ako samo to uzmemo u obzir poredjenje sa Mazdom je nesuvislo.

mm

pre 3 godine

Ovo sve i Klio 5 ima samo što nema hej klio kakvo je vreme a to ima i svaki pametan telefon ... ne znam da li vredi baš te pare ali dobro to je samo moje mišljenje

Dizajn

pre 3 godine

@ (GuA, 07. septembar 2020 06:06)

Tacno, dizajn je mnogo vise od vizuelnog dozivljaja. Vazne su proporcije i ios gomila faktora o kojima ti ne znas bas puno. Pogledaj siluetu Mazde (koja je za dizajn dobila gomilu nagrada), koliko je skladnija i proporcionalnija od nove S klase. A tek zadnji deo Mercedesa... Naravno da je konacni sud na kupcima ali je nesto i brojnim kriterijumima koji se ocenjuju kod proglasavanja nekog dizajna dobrim. Na kraju krajeva, za par godina ce se videti koje dizajnerske nagrade ce dobiti S klasa.
Naravno, u svemu drugom je S klasa bolja (cak nisi ni ista kategorija), da neko ne shvati pogresno, bar za dve klase.

saša

pre 3 godine

Hitno im je potreban jedan dizajner kao što je bio Bruno Sack.... Napravio je sve same ikone dok je radio u Mercedesu,pa i čuveni W140

King Roger

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.Mercedes je 90-tih bio pred bankrotom jer su njihovi delovi automobila bili najblize najboljoj vrednosti Velerove krive,od svih automobila ukljucujuci i nemacke,ako znate sta je Velerova kriva sigurno znate koliko je to vazno.Zbog toga su morali da spuste kvalitet.To mi je ispricao profesor sa masinskog.

Dizajn

pre 3 godine

@ (King Roger, 06. septembar 2020 13:06)

Pa iskreno, po dizajnu i lepoti je Mazda 6 za ovo pojam. Pod kvalitetom je upitno na sta se misli. Ako je kvalitet materijala u kabini, tehnologija, zavrsna obrada i slicna stvar pojam kvaliteta, onda retko koja ali ako je kvalitet pouzdanost i odsustvo kvarova onda je bar 70% japanskih limuzina kvalitetnija. O tome govore svi svetski izvestaji pouzdanost...

kiki

pre 3 godine

zar je normalno staviti toliko veliki display u auto???neverovatno koji kiceraj ovo prevazilazi i najbujniju mastu...covek treba da bude skoncentrisan na voznju i druge ucesnike u saobracaju a ne da ima televizor u autu!!! totalno razocarenje,meni neko da ga pokloni zamenio bi ga za neki bezbedniji auto,sta je sledece??? display preko sofer sajbne?????jeednostavno takav kiceraj moze vlasnika skupo da kosta,u smislu nezgode i dovodjenje u opasnost licni zivot i drugih ucesnika u saobracaju,sad ce neki pametnjakovic da kaze"pa iskljuci display i vozi"pa za koji su ga onda stavili???

osmiputnik

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.Mercedes je 90-tih bio pred bankrotom jer su njihovi delovi automobila bili najblize najboljoj vrednosti Velerove krive,od svih automobila ukljucujuci i nemacke,ako znate sta je Velerova kriva sigurno znate koliko je to vazno.Zbog toga su morali da spuste kvalitet.To mi je ispricao profesor sa masinskog.
(King Roger, 06. septembar 2020 13:06)

Pa evo na primer Lexus LS, lepota je u oku posmatraca pa je tako meni nova S klasa ruzna, za razliko od prosle generacije koja mi je bila prelepa iz svih uglova i enterijer je bio prelep. Dok je nova tezak kic i sund. Naveo si kvalitet kao upitan kod japanaca? Izgleda da ne znas da je po statistici iz 2019. po pouzdanosti Lexus najkvalitetniji automobil sa najmanje kvarova, dok Mercedes nije ni u top 10 po pouzdanosti. Uzeti su automobili koji nisu bili stariji od 5 godina. Volim i ja Mercedes, ali treba biti realan.

pazarac

pre 3 godine

Vozio sam odlazecu S klasu fels lift ( tri led linije ) to je najbolji auto... najbolji materijali izrade imate osecaj kao da se vozite u oblaku, takav luksuz i komfort nema ni jedan BMW ili AUDI a pozadi iza suvozaca e to je pravo uzivanje u voznji. Ko moze da ga prijusti sebi preporucujem mu samo S klasu.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

kakvi hejteri, auto izgleda kao svemirski brod, bruka od auta, te ne svidja mi se zadnji kraj, te ne svidja mi se prednji, te kiceraj, dajte bre ljudi, oladite malo, kada ga budete videli uzivo, onda ce biti sigurno druga prica..

R2D2

pre 3 godine

S600 V12 model W140 je prava S klasa. Sve nakon W140 je onako, mlako.... Ne znam sta da kažem za ovu najnoviju, spolja dizajn neubedljiv, unutra sa svim tim ekranima i ambijentalnim osvetljenjem kao Sony PlayStation, u udobnost ne sumnjam, sve je to vrhunski odradjeno, ali nesto mi tu nedostaje..... Onda volan sa 3 kraka mi ne ide u S klasu, već masivni četvorokraki volan sa mahagonijem. Možda sam old school, ali to su moja zapažanja.

strahodletenja

pre 3 godine

Ko ne shvata da S klasa kada izadje postavi standarde za sve ostale proizvođače i da je S klasa etalon limuzine u F segmentu i najbolji automobil na svetu taj ocigledno ne razume auto moto svet. Ovaj veliki ekran jeste kičeraj, ali je kičeraj sve sto se novo pojavi, za 7,8 godina će svi automobili imati ovakve ekrane, pocevsi od B segmenta jer broj opcija koji ce automobili nuditi neće moći da se smeste na fizicke tastere i prekidace. Zadnja sedista i paleta pogonskih jedinica su ono sto primarno treba gledati kod ovog tipa automobila, a tu je S klasa svakako dominantna, narocito u verziji LWB. Srdacan pozdrav

doca

pre 3 godine

Prvo sedi i isprobaj u voznji a onda komentarisi.
Sve ima svoje zasto je mercedes bas to uradio i bas tako napravio unutrasnjos itd...
aj pozz i idite vozite vase golfove 2 i ostale krseve, jer za ovu a ni prethdnu nemate pare.
Tschüs

deni

pre 3 godine

Koji komentari!!! Pa koji auto moze da se uporedi(osim Audi Bmw...)sa ovim ,sta to pricate,ovo je vrh vrhova,ja boljeg momentalno ne vidim(ovog uporedivati sa Hyndi ili Skodom je bezobrazluk)

pera

pre 3 godine

@kiki. pošto se stalno kroz komentare provlači gledanje u ekran, baš me zanima šta vi to gledate i šta vam to odvlači pažnju. Ja npr. imam automobil sa velikim ekranom i pogledam ga samo kad treba da promenim radio stanicu ili namestim klimu ( to menjam glasovnim komandama ili na volanu) tako da mi ekran ne smeta ama baš ništa. Imam i stariji auto sa puno dugmića i definitivno je potrebno više gledanja da se obave te iste radnje (lično proverio). Zbog toga mi nije jasno zašto vam ekran smeta, mada predpostavljam da nemate auto sa istim i samo zamišljate kako to funkcioniše, a mašta može svašta:) Pozdrav svim ljubiteljima automobila i bez zamerke :)

Eldorado

pre 3 godine

@strahodletenja

Koji su to standardi da je ovaj S postavio a da drugi nemaju?
Najveća novina je autonomna vožnja. Nešto što Tesla ima već godinama, njima je sada glavni adut. Ostali bezbednosni sistemi su manje-više modifikacija onoga što je bilo još u W220, ništa radikalno novo od tada u auto svetu nije izašlo (sem Tesle).
Neko reče krenuli su sa ekranima, postavili su standard. Tesla je imala ovakav enterijer (doduše manje luksuzan) još 2013.
Dalje, u PR tekstu glavne novine su MBUX multimedija i ambijetalno osvetljenje. Opet ništa revolucionarno.

Te priče S postavlja standarde su se pričale 2000ih nakon W140 i W220 koji su zaista postavljali standarde. Već W221 nije ponudio ništa novo nego unapređen distronic i presafe (što je već bilo dostupno sa faceliftom W220). Slično i sa sada već prethodnom S, glavna tema je bila Magic Body Control, sistem zasnovan na Active Body Control iz S klase iz 1999.

Meni je lično auto lep ali ipak iza prethodnika. Prethodnik mi je i dalje najlepša limuzina uz Quattroporte. Elegancija i skladnost linija, + klasičan enterijer dovoljno da bude najlepši S do sada.
Kod ovoga mi se ne dopada zadnji deo i što je auto kao A klasa XXL.
Ranije je S klasa kreirala budući izgled Mercedesa, sada je S uvećani A.

Još bih samo dodao da nema potrebe za omalovažavanjem u komentarima.
YouTube, strani forumi, pa i MB forumi su puni kritika za dizajn nove S.
Tako da nije baš "sad će Srbi da objasne" i sl.

Pozdrav svima

srb

pre 3 godine

Lici mi na velikog brata a klase. Nekada je s klasa postavljala standarde izgleda, danas je to a klasa.

Danas sam citao da preko 80% kupaca novog merc zeli samo merc i nista drugo, uz takvu lojalnost i ovo nista specijalno ce da prodje, meni licno a8 mnogo lepsi i spolja i svedeniji a podjednako luksuzan unutra. Da se razumemo, ko god se odluci za ovo, bmw7 ili a8 nece pogresiti jer su u pitanju vrhunski modeli najboljih nemackih proizvodjaca.

Grunf

pre 3 godine

Automobil je fantastičan i spolja i iznutra, nemojte da gledate te sličice u telefonu, videti ništa nećete, uzmite nešto veće i na yt pogledajte prezentaciju i mogućnosti s klase...
Ovo je zaista fascinantno, automobil je napakovan sa toliko naprednih sistema, i znamo od ranije, svi oni se počinju kasnije ugrađivati i na ostale modele, te mi je stvarno drago šta nas sve očekuje u budućnosti..
Ovog što ga brine taj tablet koji "ugrožava" bezbednost neka pogleda video, taj automobil je prepun senzora koji omogućavaju maltene autonomnu vožnju, najviše pažnje i jeste posvećeno sigurnosti.
Ti ekrani i elektronika jesu budućnost, sviđalo se to vama ili ne, znam, čitam ovde da je masa protiv toga, a da im finansije dozvoljavaju, isti ti bi prvi poubacivali multimedije u svoje polovnjake..
I da, relativno sam mator, i vozim polovan audi...

King Roger

pre 3 godine

Sto se luksuza tice, Japanci se i ne trude da u ovom segmentu pariraju Nemcima jer su Nemci odavno kraljevi ove klase. Kvalitet je proverljiv. S klasa u USA za 5 godina padne sa $130 000 na $30 000. Verovatno sa razlogom.
Vilerova kriva se cesto koristi kod cene nafte. Kada cena dosegne odredjeni maksimum, ljudi traze alternative. Bez obzira na povecanje cene nafte, drzava i proizvodjaci zarade manje. Vilerova kriva je jedan od razloga nize cene nafte u USA (pored nizih poreza, geopolitike i sopstvenih izvora). Samo je Srbija paradoks Vilerove krive vec decenijama. To je i jedan od razloga naseg siromastva.
(ljAXE, 06. septembar 2020 17:48)

Au covece ne blamiraj se kakva Vilerova kriva ja pricam o Velerovoj koja nema veze sa ekonomijom nego sa masinstvom.Sta pricas covece.?.

EU Citizen

pre 3 godine

Nastavlja se budibogsnama trend poslednjih desetak godina, mada ovo, u maniru Hutlerovog koncerna, a ne Mercedesa, nije čak ni hrabro u neukusu za nove bogataše iz trećeg sveta kao poslednji BMW-i sa bubreščinama i masnim bokovima, :) već je niti smrdi nit miriše, više facelift nego nova generacija dizajna :)) Unutrašnjost sa ovim ogavnim ogromnim ekranima ne bih ni komentarisao, da želim Teslu ili neku drugu elektrokantu koja izgleda kao salon za igrice. iznutra, kupio bih ih :)) Mislim da ja sledećih 15-20 godina sigurno neću voziti jedini nemački brend koji sam ikada voleo, jer ovakvi ogavni trendovi čini mi se neće brzo proći, što je, s obzirom na sve veću nepouzdanost Mercedesa i BMW-a možda i dobro, čovek sam koji mrzi neplanirane posete servisu, a to su mi luksuzniji Japanci ili Volvo do sada nekako najbolje pružali, a moram da priznam da merkam i Genesis, ako izbace neki lep kupe ili kabrio, imaju velike šanse :))

Sin Bludimir

pre 3 godine

@doca

Evo da prokomentarisem ja koji nemam golf 2 nego Audi A8 d4, model iz 2017te.
Prosla S klasa mi je bio ozbiljan auto. Bmw G11 i ovaj redizajnirani i originalni su super automobili. Novi A8 isto unutra ima ekrane ali skladno uradjene.
Nova S klasa je od pozadi kao velika A, a unutra nema veze sa luksuznim kokpitom kakav je S klasa ranije imala.

Ekrani strasno odvlace paznju, kod mene na automobilu je touch deo za menjanje stanica i dok u voznji pogledam na dole i pritisnem taj deo mi nije sigurna voznja, a vozim 2+ decenije, od 18te. Tako da ko kaze da je ekran kul i da ne uzima fokus nije nista slicno video. Razlog sto sam kad sam kupovao auto uzeo odlazeci model, naravno i zbog cene, bila je upravo cinjenica da je novi model nesiguran zbog toucheva.

Mislim da su napravili ogroman fail sa ovim modelom, a to ce tek vreme pokazati i iskreno se nadam da barem Sedmica nece krenuti tim putem ekrana posto su oni jos jedini verni dugmicima.

mm

pre 3 godine

Ovo sve i Klio 5 ima samo što nema hej klio kakvo je vreme a to ima i svaki pametan telefon ... ne znam da li vredi baš te pare ali dobro to je samo moje mišljenje

ljAXE

pre 3 godine

Koja japanska limuzina moze da se poredi sa ovom po dizajnu lepoti i kvalitetu?Nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 6. septembar 2020 13:06)

Sto se luksuza tice, Japanci se i ne trude da u ovom segmentu pariraju Nemcima jer su Nemci odavno kraljevi ove klase. Kvalitet je proverljiv. S klasa u USA za 5 godina padne sa $130 000 na $30 000. Verovatno sa razlogom.
Vilerova kriva se cesto koristi kod cene nafte. Kada cena dosegne odredjeni maksimum, ljudi traze alternative. Bez obzira na povecanje cene nafte, drzava i proizvodjaci zarade manje. Vilerova kriva je jedan od razloga nize cene nafte u USA (pored nizih poreza, geopolitike i sopstvenih izvora). Samo je Srbija paradoks Vilerove krive vec decenijama. To je i jedan od razloga naseg siromastva.

EU Citizen

pre 3 godine

@palmica
Nažalost, ništa, samo mi se više dopada od ove nove S-klase (za koju, istini za volju, čak i da je lepša, verovatno ne bih dao te pare, iako mogu da je sebi priuštim, jer nemam običaj da se mnogo trošim na automobile, nisam ultraljubitelj koji živi za kola, i dosta mi je nešto solidno što mi se dopada do 40-50 hiljada :) ), pa sam je spomenuo. Danas je na nesreću skoro nemoguće kupiti nov bolji auto bez tih skalamerija (malih automobila još ima, ali sam ja povelik čovek i to stvarno nije moja ciljna grupa modela :) ) na koje sam ja prilično alergičan, ali barem nastojim da, dok toga iole ima, izbegavam modele sa napadno velikim tač-skrinovima :) Ne verujem da ću ove godine kupovati auto, sav sam nešto usporen zbog svih ovih ludila, i ništa me ne presira da se akam s tim, ovaj je kupljen pre par godina i može da savršeno služi još par godina, ili i daleko duže, ako mi ne dosadi, tako da nisam u toku sa detaljima, ali će to svakako biti jedan od faktora kada budem kupovao nešto novo, ne možda od par ključnih ali relativno važan. Da se razumemo, nemam ništa protiv kamera ili navigacije, nisam uopšte tehnofob, samo me nervira izgled velikih ekrana u kolima, kičast mi je i jeftin, i, još mnogo važnije, mislim da je bilo kakav tač-skrin interfejs za nešto što može da mi ozbiljno zatreba u vožnji besmislen rizik u koji se ulazi zbog kretenskih trendova u degenerisanim (barem na zapadu, istočna Evropa i Azija su drugi slučaj) milenijalskim generacijama i smanjivanja troškova, jer su tableti jeftiniji od fizičkih komandi.

XXL

pre 3 godine

E 'aj neka galerija četvorotočkaša za sirotinju raju pustite Vi 'S' klasu Mercedesa jer to 'S' ne znači ni Srbija ni Srbin ..., dobro ne moraju da budu volovska kola ili fijakeri u ponudi ... nego onako za srednju stalež klasu pa da vidim sa mlađim detetom što je u Dubaiju kako nam je stanje kase i finansija ... uglavnom ovde je prazno ...

Smuleco

pre 3 godine

Kakav kiceraj unutra, kinezi da mu pozavide...
(Nemanja, 06. septembar 2020 13:02)

Upravo zbog bogatih kupaca iz Kine su i ukičerili enterijer i kokoit!!!

danijel

pre 3 godine

posto ovaj portal citam vec duze od 10 godina, mogu da se prisjetim 2013 godine i tada nove s klase, komentari skoro pa isti kao sada za ovu generaciju, jao sta je ovo ekrani ni na sta ne lice pa volan je bio da kazem ruzan a sad citam da je predhodna generacija bila vrh kako spolja tako i unutra na spram ove nove. sledeca kad izadje opet nece ni na sta da lici preshodna ce biti bolja

NextTehnology

pre 3 godine

Veliki sam ljibitelj Mercedes-Benz automobila,ali ovo je promasaj S-class-e poozadi spuštena mala stop svetla a navikli smo kod Mercedesa posebno ove klase da je sve veliko. Ne svidja mi se

mulat

pre 3 godine

@Unutra umesto elegancije kočeraj i šljaštrće led svetlo.
(Gagi, 06. septembar 2020 19:58) druze, sta je kočeraj? Sta je šljaštrće svetlo? Polomih jezik dok sam izgovorio ovo

GuA

pre 3 godine

@ (Dizajn, 6. septembar 2020 13:52)

Menjaj nik - nemas pojma.

Industrijski dizajn nije samo vizuelni dozivljaj ali cak i ako samo to uzmemo u obzir poredjenje sa Mazdom je nesuvislo.

Dizajn

pre 3 godine

@ (GuA, 07. septembar 2020 06:06)

Tacno, dizajn je mnogo vise od vizuelnog dozivljaja. Vazne su proporcije i ios gomila faktora o kojima ti ne znas bas puno. Pogledaj siluetu Mazde (koja je za dizajn dobila gomilu nagrada), koliko je skladnija i proporcionalnija od nove S klase. A tek zadnji deo Mercedesa... Naravno da je konacni sud na kupcima ali je nesto i brojnim kriterijumima koji se ocenjuju kod proglasavanja nekog dizajna dobrim. Na kraju krajeva, za par godina ce se videti koje dizajnerske nagrade ce dobiti S klasa.
Naravno, u svemu drugom je S klasa bolja (cak nisi ni ista kategorija), da neko ne shvati pogresno, bar za dve klase.

saša

pre 3 godine

Hitno im je potreban jedan dizajner kao što je bio Bruno Sack.... Napravio je sve same ikone dok je radio u Mercedesu,pa i čuveni W140