Četvrtak, 03.09.2020.

23:09

Tumbaković: Fizička nemoć

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, rekao je da je fizička sprema glavni razlog poraza u Rusiji na startu Lige nacija B.

Izvor: PT

Tumbakoviæ: Fizièka nemoæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

role

pre 3 godine

Ovaj covjek je takav trenerski diletant da ja nemam rijeci.Staromodnog shvatanja igre, bez autoriteta, bez eksplozivnosti,bez zustrine,bez samopuzdanja, bez vatre, prica kao da je pod sedativima i zvuci kao pjesnik sto ne vjeruje u sopstvene stihove.Ima te neke titule u SRJ ligi bez briga i u Kini, u vrijeme kad je kineska liga bila na nivou druge litvanske lige.Dok je vodio Partizan bilo je, cim izadje izvan granica SRJ, epskih potopa, pa je zato dobio cinicni nadimak "Tumba Petica".I takav nas vodi.Elem, od EP nema nista, a sa njim cemo skliznut i u treci sesir pred kvale za SP 2022, pa ni tu necemo imati ni gram sanse da se kvalifikujemo.Treba mu se zahvalit, pa makar dovesti i "Limenog" da vodi ekipu protiv Norveske.Naravno to se nece desiti, a on ce i dalje da prosipa ublehe, drhtavim jedva cujnim glasom i trepteci ocima, o tonusu, fokusu i sl baljezgarijama i kako nema razloga za strah i kako je on miran.Pa i ne bio miran kada kapa godisnje par stotina hiljada evrica bez obzira na uzasne rezultate i predstave.

aleksandar

pre 3 godine

Samo da se nadovezem na Velikig Strumfa...isti problem smo imali u kosarci ako se secas sa centrima i bekovima, odnosno menadzerima

Nikola

pre 3 godine

I atmosfera na nivou.U reprezentaciji je atmosfera i medjuljudski odnos 90% ostalo se dotera.Potreban je pravi trener koji moze da napravi pozitivnu atmosferu.

Stručnjak

pre 3 godine

@ladi dadi
Ne treba biti veliki stručnjak da bi se videlo da već 20 godina igramo na isti način sa istim tipovima igrača, a pri tom najviše mislim na to da igramo već 20 godina sa dva zadnja vezna koji ne znaju da igraju unapred i u svojim klubovima igraju isključivo kao trkači i defanzivci(Dejan Stanković, Nenad Kovačević, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović...).
Neka mi neko kaže kada je neko od pobrojanih igrača odigrao unapred u prostor saigraču da ga spoji sa golom.
Oni uglavnom uzimaju loptu od protivnika i njihov pas ide unazad, a onda defanzivci dugom loptom gadjaju napadače i to je naša igra.
Pre smo imali Žigića koji je spuštao te lopte, sad imamo Mitrovića koji sjajno to obavlja, ali to je to u svakom slučaju, nemamo ništa drugo.
Nemamo igrače koji su glavni u svojim klubovima, a mi mislimo da smo mnogo jaki, a pored toga i selektori koji dolaze ne unose nikakve promene, nego jednostavno naprave prvu postavu sa manjim izmenama, izmene se vrše kasno i to je to.

Futre

pre 3 godine

Kaze 22-godisnji Nikola Vlasic “za vrijeme karantene 2 mj bio sam u Splitu. Svaki dan sam trenirao sa ocem Joškom, individualne treninge. Bilo mi je nedopustivo da se vratim u nogomet, a nisam u formi”
Eto, tako razmisljaju pobjednici. Vratio se u formu zivota...
A bude li zdrav, prevazići će i Luku Modrića. Zapamtite sto sam rekao.
(Mentalitet, 4. septembar 2020 09:21)

Pa to je razlika izmedju onih koji naprave velike karijere i onih koji su propali. Najbolji primer je Ronaldinjo, džabe onakav talenat kad je trajao samo tri-četiri sezone na vrhunskom nivou. Isto je i sa Maradonom, mnogi danas i ne znaju da je on takodje imao svega četiri vrhunske sezone, i to ako računamo i onu kad je bio klinac od 18 godina. Kad gledaš you tube vidiš po neki vrhunski potez, ali ako gledaš kompletne sezone, malo je to.
A mi još od Piksija nemamo vrhunskog igrača na sredini terena. Da ne pominjem bekove, krila, špiceve...naše škole izbacuju poluigrače koji ne umeju iz trka da upute tačan pas, ne umeju da centriraju, ne umeju da prime loptu pod presingom, ne umeju da razmišljaju...nismo mi spori, spori su nam mozgovi, jer ih tako uče od malena.

Goran

pre 3 godine

Tumbakoviću i gospodo iz FSS kako vas bre nije sramota. Samo Piksi i Jokan mogu da budu selektori, sve ostali su pretužni za naš fudbal.
Koliko čovek mora biti bezobrazan i sebičan da prihvati posao kome nije dorastao.

Mentalitet

pre 3 godine

Kaze 22-godisnji Nikola Vlasic “za vrijeme karantene 2 mj bio sam u Splitu. Svaki dan sam trenirao sa ocem Joškom, individualne treninge. Bilo mi je nedopustivo da se vratim u nogomet, a nisam u formi”
Eto, tako razmisljaju pobjednici. Vratio se u formu zivota...
A bude li zdrav, prevazići će i Luku Modrića. Zapamtite sto sam rekao.

Tubic

pre 3 godine

Kao neko ko se kroz ceo zivot bavi rekrativno sportom i drzi do zdravlja nikad mi nece biti jasno da jedan profesionalni sportista ispod 30 god moze biti nespreman i sebi to dozvoliti.
Za mene je to samo nedostatak karaktera i odraz vaspitanja i mentaliteta.
Takve igrace vode isti takvi ljudi i mi nikada necemo u ovoj igri znaciti nesto dok je to tako.
Pogledajte vi te izjave samo .

XYZ

pre 3 godine

Fudbalski turistički savez Srbije ponovo radi!Hajde učinite nešto dobro,kao što klubovi u domaćoj ligi moraju da imaju dva mlada "bonus"igrača,tako Vi oformite selekciju od igrača iz domaće lige a uvedite dva "bonus" igrača koji igraju u inostranstvu,prostora za finasijsko muljane i dalje imate,pozdrav.

Marinjo

pre 3 godine

Pa "nazovi selektore", nisam ih ja zvao da igraju, nego ti! Tvoj posao je da u svakom trenutku selektiras najbolje i najspremnije! Bice jos brukanja dok ovaj lik Tumbakovic bude vodio reprezentaciju, najbolji ce se povuci iz reprezentacije i tek cemo biti dno.

прле

pre 3 godine

ТЛазовић и Костић једино нешто позитивно!
Одбрана треба тотални ремонт.
Форсирати 4-2-3-1.

branko

pre 3 godine

Tumbakovic a sa sruge strane Zidan, Gvardiola, Enrike.....Ma daj molim Vas...Mi imamo par kandidata: Stojkovic, Joksanovic, Paunovic...Sve drugo ili je previse zeleno ili previse trulo...

Poštovalac igre

pre 3 godine

Malo odgledao tekmu i po pravilu ništa video nisam od nas.

Čestitke Rusiji na pobedi i ovakvi su bolji od nas bar 100 puta. A što se tiče nas bojim se da gledamo scenarijum isti kao u prethodnoj godini kad smo igra li po pravilu a više blamira li nego što smo igra li da ne kažem pobedi li.

jojufff

pre 3 godine

Pa čekaj čovječe ti si ih zvao, ti si ih gurao u vatru..
Sad mi slusamo izvlakuše za greske koje si ti napravio!!!

Taj cijeli stručni štab to nije znao dok se utakmica nije zavrsila?

pa ko ne lud ovdje, za sta mi vas placamo??
da mi, poreski obveznici!!

Djura

pre 3 godine

Nadam se da ćeš do oktobra dobiti otkaz! To je jedina šansa. Inače, utakmica koja dobro oslikava koliko nam nije potrban Bane Ivanović i takvi igrači. Naravno, razotkriva i menadžerske magove, i ugovore konkretno Maksimovića i Pavlovića. Koliko je sve to prenapumpano, pa ko bi iole normalan dao tolike pare ovoj dvojici? To je toliko smešno, uostalom kao i to da si ti selektor. Ako nemamo boljeg od tebe, onda ne treba ni da igramo.

Miki018

pre 3 godine

Srbija nema igraca koji aktivno igra u top klubu, Srbija ima igrace koji igraju u dobrim timovima, ali ni tamo nemamo lidera i glavnu figuru. Dakle, jedan tim i vise nego ogranicenih mogucnosti. Selektor je covek koji je trenirao kod nas i na istoku, nikada na zapadu gde se igra ozbiljan fudbal. Ponajbolji igraci koji vise ne igraju su ili sramno sklonjeni, ili naprasno otisli, sto govori o atmosferi. Savez vodi gospodin (dobra fora) koji ga vodi. Pa vas ja pitam, da li ste normalni da se primate i dalje?

ljubitelj sudjenja

pre 3 godine

Za te pare koje imaju treba da budu spremni da istrče 180 minuta i onda da odrade kondicioni,a ne da se vuku po terenu kao da igraju za gajbu piva posle utakmice.

nebitan srbin

pre 3 godine

jesil zemljace to izjavio pre utakmice ili posle.ko nece da igra neka kaze kao matic ja necu cao zdravo ko hoce a onako anemicno odigra kazati mu ma ko bio majstore izvini ne zadovoljavas moje zahteve opet cao zdravo.neka se izmenja sto igraca dok se ne nadje grupa od jedanaest koja ima zelju da ore stadion.verujte mi i ove super zvezde ce stati u red za sledece okupljanje.

gremlin

pre 3 godine

Iznivelisaće se to do oktobra,ako ne februara 2021 ili maja,ili septembra ili januara 2022...ili novembra 2052 nekad ćemo sigurno biti sila,sada smo grupa gradjana koju Luksemburg (ko se seća)je učio fudbalu,jedna od glavnih boljki a ima ih milion su Bata Djorini treneri i shvatanjw fudbala iz 1900,kakvo shvatanje takav i fudbal...očajan,sa Norveškom imsmo možda 30% sansi...ali imamo i neki kvalitet pa mozda ga baš tad pokažu...jednom u 30 god...

veliki strumf

pre 3 godine

Ljudi, pogledajte naše rezerve. Mi nemamo NIJEDNOG ODBRAMBENOG IGRAČA NA KLUPI!!! Ova trojica kiksera na terenu i to je to. Zato imamo 3 špica na klupi: Jovica, Vlahovića i Despotovica! Zanimljivo da Tumba gubi 2-1, žali se da nemamo svežinu i da smo nespremni, jurimo rezultat i NIJEDNOG ŠPICA NE UBACIJE DO KRAJA!!! Po koji si ih djavo pozvao četvoricu? Koji ce ti mandrak??? A samo 3 stopera, pri čemu igramo sa TRI STOPERA I JEDNIM SPICEM!!! Znaci, za 1 mesto u špicu zoveš četvoricu, a za 3 nesta pozadi, zoveš opet trojicu!!!

Kikujiro

pre 3 godine

Ljut sam na Ruse što se nisu žalili da su im igrači umorni, izmedju dve sezone nisu imali pauzu a još igraju utakmice svaki treći dan.

Interesantno da kada su otkrili da je jedan od fudbalera Rostova pozitivan na koronu zatvorili su dvadeset igrača i trenera u karantin, a za Rostov je u prvenstvu za sledeću utakmicu tada igrao njihov omaldinski tim i izgubili su 10 - 1. Mislim se da li je tako nešto kod nas moguće.

Beretka

pre 3 godine

Ovo je izgovor, sto je izjavio i pre utakmice. Pokazalo se kakav je “selektor”. Neko ko ubacuje Kolarova za stopera i daje mu prostor da sutira svaki put cim predje pola terena ne zasluzuje da vodi ni amatere. “Trener” kome igra Lazovic (svaka cast za asistenciju, ali je bila promaja po njegovoj strani) umesto Gacinovica, i ubacuje Djuricica i Ljaljica (koji nije odigrao ni minut vec vise od pola godine i trenira u Novom Pazaru) ne vredi ni trositi reci. Da sam na mestu Jovica, ne bih se vise odazvao ovom “selektoru”. Vidi se da smo spori, bez ideje i bez bilo kakve uigrane akcije, on i dalje drzi 2 zadnja vezna umesto da ubaci ili Jovica ili Vlahovica u spic umesto Nemanje Maksimovica i da napada, “selektor” sluzi za gledaoca uzivo, koji ubacuje menadzerske igrace.

Enrico Pallazzo

pre 3 godine

Sa tobom na klupi i sa ovakvim eksperimentima tek nas čeka potop protiv jačih timova. Ovi Rusi baš prosek, ali večeras dovoljno

djo

pre 3 godine

Da sam na mestu Jovica, ne bih se vise odazvao ovom “selektoru”. Vidi se da smo spori, bez ideje i bez bilo kakve uigrane akcije, on i dalje drzi 2 zadnja vezna umesto da ubaci ili Jovica ili Vlahovica u spic umesto Nemanje Maksimovica i da napada, “selektor” sluzi za gledaoca uzivo, koji ubacuje menadzerske igrace.
(Beretka, 03. septembar 2020 23:20)

Da si Jović ne bi se odazvao? A šta je to Jović odigrao prethodne sezone, pa da se ne odaziva? Za istu stvar za Ljajića kažeš da nije igrao dugo. Mislim ne branim nikog iz reprezentacije, al ovo su gluposti što pišeš

Arthas

pre 3 godine

Vi kad igrate uvek imate neku nemoc, manjak hrabrosti, odlucnosti, zgadili ste se svima, ali zato porazi i izgovori nikad ne fale. Jedine ekipe koje mozete pobediti su Luksemburg, nikad gora Litvanija, Crna Gora B i to jedva. Rusija bez 5-6 prvotimaca nas odradila sa pola gasa, sreca pa nisu igrali Golovin i Cerisev inace bi opet petarda pukla. Sram vas bilo sve

Spartak Moskva

pre 3 godine

Kaze neki su dosli sa jednim ili dva treninga - ako je to istina zasto si ih I zvao u ekipu ?? Ali to nije kasno jer sve ozbiljne lige krecu za nedelju ili dve a vecina vec uveliko igra tako da Tumba ne baronisi vise ......

ladi dadi

pre 3 godine

Ajde nek neko kaze svetlu tacku sto je primetio u nasoj repki? al onako strucno .smaraju vise negativni komentari na to sam vec navikao

Spale

pre 3 godine

Ja recimo nemam ništa protiv našeg golmana, ali mislim da golman ne može biti neko sa 180cm i manje. Jednostavno kratak je. Drugi i treći gol bi odbranio lagano golman od 190cm samo kad se pruži.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Spale

Druže, Dmitrović ima 194, kao orman je na golu. Gde će većeg i šireg od njega. Kad ostaneš bez bloka, livada za krilo i brz šut sa ivice kaznenog tu nema mesta krivice golmana. Mi imamo 2 dobra golmana posle dužeg vremena ali zato su štoperi 2 klase ispod Baneta, Subotića, a tek Vidića itd.

veliki strumf

pre 3 godine

Ljudi, pogledajte naše rezerve. Mi nemamo NIJEDNOG ODBRAMBENOG IGRAČA NA KLUPI!!! Ova trojica kiksera na terenu i to je to. Zato imamo 3 špica na klupi: Jovica, Vlahovića i Despotovica! Zanimljivo da Tumba gubi 2-1, žali se da nemamo svežinu i da smo nespremni, jurimo rezultat i NIJEDNOG ŠPICA NE UBACIJE DO KRAJA!!! Po koji si ih djavo pozvao četvoricu? Koji ce ti mandrak??? A samo 3 stopera, pri čemu igramo sa TRI STOPERA I JEDNIM SPICEM!!! Znaci, za 1 mesto u špicu zoveš četvoricu, a za 3 nesta pozadi, zoveš opet trojicu!!!

Arthas

pre 3 godine

Vi kad igrate uvek imate neku nemoc, manjak hrabrosti, odlucnosti, zgadili ste se svima, ali zato porazi i izgovori nikad ne fale. Jedine ekipe koje mozete pobediti su Luksemburg, nikad gora Litvanija, Crna Gora B i to jedva. Rusija bez 5-6 prvotimaca nas odradila sa pola gasa, sreca pa nisu igrali Golovin i Cerisev inace bi opet petarda pukla. Sram vas bilo sve

Beretka

pre 3 godine

Ovo je izgovor, sto je izjavio i pre utakmice. Pokazalo se kakav je “selektor”. Neko ko ubacuje Kolarova za stopera i daje mu prostor da sutira svaki put cim predje pola terena ne zasluzuje da vodi ni amatere. “Trener” kome igra Lazovic (svaka cast za asistenciju, ali je bila promaja po njegovoj strani) umesto Gacinovica, i ubacuje Djuricica i Ljaljica (koji nije odigrao ni minut vec vise od pola godine i trenira u Novom Pazaru) ne vredi ni trositi reci. Da sam na mestu Jovica, ne bih se vise odazvao ovom “selektoru”. Vidi se da smo spori, bez ideje i bez bilo kakve uigrane akcije, on i dalje drzi 2 zadnja vezna umesto da ubaci ili Jovica ili Vlahovica u spic umesto Nemanje Maksimovica i da napada, “selektor” sluzi za gledaoca uzivo, koji ubacuje menadzerske igrace.

Miki018

pre 3 godine

Srbija nema igraca koji aktivno igra u top klubu, Srbija ima igrace koji igraju u dobrim timovima, ali ni tamo nemamo lidera i glavnu figuru. Dakle, jedan tim i vise nego ogranicenih mogucnosti. Selektor je covek koji je trenirao kod nas i na istoku, nikada na zapadu gde se igra ozbiljan fudbal. Ponajbolji igraci koji vise ne igraju su ili sramno sklonjeni, ili naprasno otisli, sto govori o atmosferi. Savez vodi gospodin (dobra fora) koji ga vodi. Pa vas ja pitam, da li ste normalni da se primate i dalje?

jojufff

pre 3 godine

Pa čekaj čovječe ti si ih zvao, ti si ih gurao u vatru..
Sad mi slusamo izvlakuše za greske koje si ti napravio!!!

Taj cijeli stručni štab to nije znao dok se utakmica nije zavrsila?

pa ko ne lud ovdje, za sta mi vas placamo??
da mi, poreski obveznici!!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Spale

Druže, Dmitrović ima 194, kao orman je na golu. Gde će većeg i šireg od njega. Kad ostaneš bez bloka, livada za krilo i brz šut sa ivice kaznenog tu nema mesta krivice golmana. Mi imamo 2 dobra golmana posle dužeg vremena ali zato su štoperi 2 klase ispod Baneta, Subotića, a tek Vidića itd.

Djura

pre 3 godine

Nadam se da ćeš do oktobra dobiti otkaz! To je jedina šansa. Inače, utakmica koja dobro oslikava koliko nam nije potrban Bane Ivanović i takvi igrači. Naravno, razotkriva i menadžerske magove, i ugovore konkretno Maksimovića i Pavlovića. Koliko je sve to prenapumpano, pa ko bi iole normalan dao tolike pare ovoj dvojici? To je toliko smešno, uostalom kao i to da si ti selektor. Ako nemamo boljeg od tebe, onda ne treba ni da igramo.

gremlin

pre 3 godine

Iznivelisaće se to do oktobra,ako ne februara 2021 ili maja,ili septembra ili januara 2022...ili novembra 2052 nekad ćemo sigurno biti sila,sada smo grupa gradjana koju Luksemburg (ko se seća)je učio fudbalu,jedna od glavnih boljki a ima ih milion su Bata Djorini treneri i shvatanjw fudbala iz 1900,kakvo shvatanje takav i fudbal...očajan,sa Norveškom imsmo možda 30% sansi...ali imamo i neki kvalitet pa mozda ga baš tad pokažu...jednom u 30 god...

ljubitelj sudjenja

pre 3 godine

Za te pare koje imaju treba da budu spremni da istrče 180 minuta i onda da odrade kondicioni,a ne da se vuku po terenu kao da igraju za gajbu piva posle utakmice.

Spartak Moskva

pre 3 godine

Kaze neki su dosli sa jednim ili dva treninga - ako je to istina zasto si ih I zvao u ekipu ?? Ali to nije kasno jer sve ozbiljne lige krecu za nedelju ili dve a vecina vec uveliko igra tako da Tumba ne baronisi vise ......

Enrico Pallazzo

pre 3 godine

Sa tobom na klupi i sa ovakvim eksperimentima tek nas čeka potop protiv jačih timova. Ovi Rusi baš prosek, ali večeras dovoljno

Kikujiro

pre 3 godine

Ljut sam na Ruse što se nisu žalili da su im igrači umorni, izmedju dve sezone nisu imali pauzu a još igraju utakmice svaki treći dan.

Interesantno da kada su otkrili da je jedan od fudbalera Rostova pozitivan na koronu zatvorili su dvadeset igrača i trenera u karantin, a za Rostov je u prvenstvu za sledeću utakmicu tada igrao njihov omaldinski tim i izgubili su 10 - 1. Mislim se da li je tako nešto kod nas moguće.

nebitan srbin

pre 3 godine

jesil zemljace to izjavio pre utakmice ili posle.ko nece da igra neka kaze kao matic ja necu cao zdravo ko hoce a onako anemicno odigra kazati mu ma ko bio majstore izvini ne zadovoljavas moje zahteve opet cao zdravo.neka se izmenja sto igraca dok se ne nadje grupa od jedanaest koja ima zelju da ore stadion.verujte mi i ove super zvezde ce stati u red za sledece okupljanje.

djo

pre 3 godine

Da sam na mestu Jovica, ne bih se vise odazvao ovom “selektoru”. Vidi se da smo spori, bez ideje i bez bilo kakve uigrane akcije, on i dalje drzi 2 zadnja vezna umesto da ubaci ili Jovica ili Vlahovica u spic umesto Nemanje Maksimovica i da napada, “selektor” sluzi za gledaoca uzivo, koji ubacuje menadzerske igrace.
(Beretka, 03. septembar 2020 23:20)

Da si Jović ne bi se odazvao? A šta je to Jović odigrao prethodne sezone, pa da se ne odaziva? Za istu stvar za Ljajića kažeš da nije igrao dugo. Mislim ne branim nikog iz reprezentacije, al ovo su gluposti što pišeš

ladi dadi

pre 3 godine

Ajde nek neko kaze svetlu tacku sto je primetio u nasoj repki? al onako strucno .smaraju vise negativni komentari na to sam vec navikao

Marinjo

pre 3 godine

Pa "nazovi selektore", nisam ih ja zvao da igraju, nego ti! Tvoj posao je da u svakom trenutku selektiras najbolje i najspremnije! Bice jos brukanja dok ovaj lik Tumbakovic bude vodio reprezentaciju, najbolji ce se povuci iz reprezentacije i tek cemo biti dno.

Tubic

pre 3 godine

Kao neko ko se kroz ceo zivot bavi rekrativno sportom i drzi do zdravlja nikad mi nece biti jasno da jedan profesionalni sportista ispod 30 god moze biti nespreman i sebi to dozvoliti.
Za mene je to samo nedostatak karaktera i odraz vaspitanja i mentaliteta.
Takve igrace vode isti takvi ljudi i mi nikada necemo u ovoj igri znaciti nesto dok je to tako.
Pogledajte vi te izjave samo .

Spale

pre 3 godine

Ja recimo nemam ništa protiv našeg golmana, ali mislim da golman ne može biti neko sa 180cm i manje. Jednostavno kratak je. Drugi i treći gol bi odbranio lagano golman od 190cm samo kad se pruži.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Malo odgledao tekmu i po pravilu ništa video nisam od nas.

Čestitke Rusiji na pobedi i ovakvi su bolji od nas bar 100 puta. A što se tiče nas bojim se da gledamo scenarijum isti kao u prethodnoj godini kad smo igra li po pravilu a više blamira li nego što smo igra li da ne kažem pobedi li.

branko

pre 3 godine

Tumbakovic a sa sruge strane Zidan, Gvardiola, Enrike.....Ma daj molim Vas...Mi imamo par kandidata: Stojkovic, Joksanovic, Paunovic...Sve drugo ili je previse zeleno ili previse trulo...

Mentalitet

pre 3 godine

Kaze 22-godisnji Nikola Vlasic “za vrijeme karantene 2 mj bio sam u Splitu. Svaki dan sam trenirao sa ocem Joškom, individualne treninge. Bilo mi je nedopustivo da se vratim u nogomet, a nisam u formi”
Eto, tako razmisljaju pobjednici. Vratio se u formu zivota...
A bude li zdrav, prevazići će i Luku Modrića. Zapamtite sto sam rekao.

Goran

pre 3 godine

Tumbakoviću i gospodo iz FSS kako vas bre nije sramota. Samo Piksi i Jokan mogu da budu selektori, sve ostali su pretužni za naš fudbal.
Koliko čovek mora biti bezobrazan i sebičan da prihvati posao kome nije dorastao.

Futre

pre 3 godine

Kaze 22-godisnji Nikola Vlasic “za vrijeme karantene 2 mj bio sam u Splitu. Svaki dan sam trenirao sa ocem Joškom, individualne treninge. Bilo mi je nedopustivo da se vratim u nogomet, a nisam u formi”
Eto, tako razmisljaju pobjednici. Vratio se u formu zivota...
A bude li zdrav, prevazići će i Luku Modrića. Zapamtite sto sam rekao.
(Mentalitet, 4. septembar 2020 09:21)

Pa to je razlika izmedju onih koji naprave velike karijere i onih koji su propali. Najbolji primer je Ronaldinjo, džabe onakav talenat kad je trajao samo tri-četiri sezone na vrhunskom nivou. Isto je i sa Maradonom, mnogi danas i ne znaju da je on takodje imao svega četiri vrhunske sezone, i to ako računamo i onu kad je bio klinac od 18 godina. Kad gledaš you tube vidiš po neki vrhunski potez, ali ako gledaš kompletne sezone, malo je to.
A mi još od Piksija nemamo vrhunskog igrača na sredini terena. Da ne pominjem bekove, krila, špiceve...naše škole izbacuju poluigrače koji ne umeju iz trka da upute tačan pas, ne umeju da centriraju, ne umeju da prime loptu pod presingom, ne umeju da razmišljaju...nismo mi spori, spori su nam mozgovi, jer ih tako uče od malena.

XYZ

pre 3 godine

Fudbalski turistički savez Srbije ponovo radi!Hajde učinite nešto dobro,kao što klubovi u domaćoj ligi moraju da imaju dva mlada "bonus"igrača,tako Vi oformite selekciju od igrača iz domaće lige a uvedite dva "bonus" igrača koji igraju u inostranstvu,prostora za finasijsko muljane i dalje imate,pozdrav.

прле

pre 3 godine

ТЛазовић и Костић једино нешто позитивно!
Одбрана треба тотални ремонт.
Форсирати 4-2-3-1.

Stručnjak

pre 3 godine

@ladi dadi
Ne treba biti veliki stručnjak da bi se videlo da već 20 godina igramo na isti način sa istim tipovima igrača, a pri tom najviše mislim na to da igramo već 20 godina sa dva zadnja vezna koji ne znaju da igraju unapred i u svojim klubovima igraju isključivo kao trkači i defanzivci(Dejan Stanković, Nenad Kovačević, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović...).
Neka mi neko kaže kada je neko od pobrojanih igrača odigrao unapred u prostor saigraču da ga spoji sa golom.
Oni uglavnom uzimaju loptu od protivnika i njihov pas ide unazad, a onda defanzivci dugom loptom gadjaju napadače i to je naša igra.
Pre smo imali Žigića koji je spuštao te lopte, sad imamo Mitrovića koji sjajno to obavlja, ali to je to u svakom slučaju, nemamo ništa drugo.
Nemamo igrače koji su glavni u svojim klubovima, a mi mislimo da smo mnogo jaki, a pored toga i selektori koji dolaze ne unose nikakve promene, nego jednostavno naprave prvu postavu sa manjim izmenama, izmene se vrše kasno i to je to.

role

pre 3 godine

Ovaj covjek je takav trenerski diletant da ja nemam rijeci.Staromodnog shvatanja igre, bez autoriteta, bez eksplozivnosti,bez zustrine,bez samopuzdanja, bez vatre, prica kao da je pod sedativima i zvuci kao pjesnik sto ne vjeruje u sopstvene stihove.Ima te neke titule u SRJ ligi bez briga i u Kini, u vrijeme kad je kineska liga bila na nivou druge litvanske lige.Dok je vodio Partizan bilo je, cim izadje izvan granica SRJ, epskih potopa, pa je zato dobio cinicni nadimak "Tumba Petica".I takav nas vodi.Elem, od EP nema nista, a sa njim cemo skliznut i u treci sesir pred kvale za SP 2022, pa ni tu necemo imati ni gram sanse da se kvalifikujemo.Treba mu se zahvalit, pa makar dovesti i "Limenog" da vodi ekipu protiv Norveske.Naravno to se nece desiti, a on ce i dalje da prosipa ublehe, drhtavim jedva cujnim glasom i trepteci ocima, o tonusu, fokusu i sl baljezgarijama i kako nema razloga za strah i kako je on miran.Pa i ne bio miran kada kapa godisnje par stotina hiljada evrica bez obzira na uzasne rezultate i predstave.

Nikola

pre 3 godine

I atmosfera na nivou.U reprezentaciji je atmosfera i medjuljudski odnos 90% ostalo se dotera.Potreban je pravi trener koji moze da napravi pozitivnu atmosferu.

aleksandar

pre 3 godine

Samo da se nadovezem na Velikig Strumfa...isti problem smo imali u kosarci ako se secas sa centrima i bekovima, odnosno menadzerima

Spale

pre 3 godine

Ja recimo nemam ništa protiv našeg golmana, ali mislim da golman ne može biti neko sa 180cm i manje. Jednostavno kratak je. Drugi i treći gol bi odbranio lagano golman od 190cm samo kad se pruži.

Beretka

pre 3 godine

Ovo je izgovor, sto je izjavio i pre utakmice. Pokazalo se kakav je “selektor”. Neko ko ubacuje Kolarova za stopera i daje mu prostor da sutira svaki put cim predje pola terena ne zasluzuje da vodi ni amatere. “Trener” kome igra Lazovic (svaka cast za asistenciju, ali je bila promaja po njegovoj strani) umesto Gacinovica, i ubacuje Djuricica i Ljaljica (koji nije odigrao ni minut vec vise od pola godine i trenira u Novom Pazaru) ne vredi ni trositi reci. Da sam na mestu Jovica, ne bih se vise odazvao ovom “selektoru”. Vidi se da smo spori, bez ideje i bez bilo kakve uigrane akcije, on i dalje drzi 2 zadnja vezna umesto da ubaci ili Jovica ili Vlahovica u spic umesto Nemanje Maksimovica i da napada, “selektor” sluzi za gledaoca uzivo, koji ubacuje menadzerske igrace.

djo

pre 3 godine

Da sam na mestu Jovica, ne bih se vise odazvao ovom “selektoru”. Vidi se da smo spori, bez ideje i bez bilo kakve uigrane akcije, on i dalje drzi 2 zadnja vezna umesto da ubaci ili Jovica ili Vlahovica u spic umesto Nemanje Maksimovica i da napada, “selektor” sluzi za gledaoca uzivo, koji ubacuje menadzerske igrace.
(Beretka, 03. septembar 2020 23:20)

Da si Jović ne bi se odazvao? A šta je to Jović odigrao prethodne sezone, pa da se ne odaziva? Za istu stvar za Ljajića kažeš da nije igrao dugo. Mislim ne branim nikog iz reprezentacije, al ovo su gluposti što pišeš

veliki strumf

pre 3 godine

Ljudi, pogledajte naše rezerve. Mi nemamo NIJEDNOG ODBRAMBENOG IGRAČA NA KLUPI!!! Ova trojica kiksera na terenu i to je to. Zato imamo 3 špica na klupi: Jovica, Vlahovića i Despotovica! Zanimljivo da Tumba gubi 2-1, žali se da nemamo svežinu i da smo nespremni, jurimo rezultat i NIJEDNOG ŠPICA NE UBACIJE DO KRAJA!!! Po koji si ih djavo pozvao četvoricu? Koji ce ti mandrak??? A samo 3 stopera, pri čemu igramo sa TRI STOPERA I JEDNIM SPICEM!!! Znaci, za 1 mesto u špicu zoveš četvoricu, a za 3 nesta pozadi, zoveš opet trojicu!!!

jojufff

pre 3 godine

Pa čekaj čovječe ti si ih zvao, ti si ih gurao u vatru..
Sad mi slusamo izvlakuše za greske koje si ti napravio!!!

Taj cijeli stručni štab to nije znao dok se utakmica nije zavrsila?

pa ko ne lud ovdje, za sta mi vas placamo??
da mi, poreski obveznici!!

Arthas

pre 3 godine

Vi kad igrate uvek imate neku nemoc, manjak hrabrosti, odlucnosti, zgadili ste se svima, ali zato porazi i izgovori nikad ne fale. Jedine ekipe koje mozete pobediti su Luksemburg, nikad gora Litvanija, Crna Gora B i to jedva. Rusija bez 5-6 prvotimaca nas odradila sa pola gasa, sreca pa nisu igrali Golovin i Cerisev inace bi opet petarda pukla. Sram vas bilo sve

Djura

pre 3 godine

Nadam se da ćeš do oktobra dobiti otkaz! To je jedina šansa. Inače, utakmica koja dobro oslikava koliko nam nije potrban Bane Ivanović i takvi igrači. Naravno, razotkriva i menadžerske magove, i ugovore konkretno Maksimovića i Pavlovića. Koliko je sve to prenapumpano, pa ko bi iole normalan dao tolike pare ovoj dvojici? To je toliko smešno, uostalom kao i to da si ti selektor. Ako nemamo boljeg od tebe, onda ne treba ni da igramo.

ladi dadi

pre 3 godine

Ajde nek neko kaze svetlu tacku sto je primetio u nasoj repki? al onako strucno .smaraju vise negativni komentari na to sam vec navikao

Poštovalac igre

pre 3 godine

Malo odgledao tekmu i po pravilu ništa video nisam od nas.

Čestitke Rusiji na pobedi i ovakvi su bolji od nas bar 100 puta. A što se tiče nas bojim se da gledamo scenarijum isti kao u prethodnoj godini kad smo igra li po pravilu a više blamira li nego što smo igra li da ne kažem pobedi li.

nebitan srbin

pre 3 godine

jesil zemljace to izjavio pre utakmice ili posle.ko nece da igra neka kaze kao matic ja necu cao zdravo ko hoce a onako anemicno odigra kazati mu ma ko bio majstore izvini ne zadovoljavas moje zahteve opet cao zdravo.neka se izmenja sto igraca dok se ne nadje grupa od jedanaest koja ima zelju da ore stadion.verujte mi i ove super zvezde ce stati u red za sledece okupljanje.

Miki018

pre 3 godine

Srbija nema igraca koji aktivno igra u top klubu, Srbija ima igrace koji igraju u dobrim timovima, ali ni tamo nemamo lidera i glavnu figuru. Dakle, jedan tim i vise nego ogranicenih mogucnosti. Selektor je covek koji je trenirao kod nas i na istoku, nikada na zapadu gde se igra ozbiljan fudbal. Ponajbolji igraci koji vise ne igraju su ili sramno sklonjeni, ili naprasno otisli, sto govori o atmosferi. Savez vodi gospodin (dobra fora) koji ga vodi. Pa vas ja pitam, da li ste normalni da se primate i dalje?

Spartak Moskva

pre 3 godine

Kaze neki su dosli sa jednim ili dva treninga - ako je to istina zasto si ih I zvao u ekipu ?? Ali to nije kasno jer sve ozbiljne lige krecu za nedelju ili dve a vecina vec uveliko igra tako da Tumba ne baronisi vise ......

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Spale

Druže, Dmitrović ima 194, kao orman je na golu. Gde će većeg i šireg od njega. Kad ostaneš bez bloka, livada za krilo i brz šut sa ivice kaznenog tu nema mesta krivice golmana. Mi imamo 2 dobra golmana posle dužeg vremena ali zato su štoperi 2 klase ispod Baneta, Subotića, a tek Vidića itd.

Mentalitet

pre 3 godine

Kaze 22-godisnji Nikola Vlasic “za vrijeme karantene 2 mj bio sam u Splitu. Svaki dan sam trenirao sa ocem Joškom, individualne treninge. Bilo mi je nedopustivo da se vratim u nogomet, a nisam u formi”
Eto, tako razmisljaju pobjednici. Vratio se u formu zivota...
A bude li zdrav, prevazići će i Luku Modrića. Zapamtite sto sam rekao.

Futre

pre 3 godine

Kaze 22-godisnji Nikola Vlasic “za vrijeme karantene 2 mj bio sam u Splitu. Svaki dan sam trenirao sa ocem Joškom, individualne treninge. Bilo mi je nedopustivo da se vratim u nogomet, a nisam u formi”
Eto, tako razmisljaju pobjednici. Vratio se u formu zivota...
A bude li zdrav, prevazići će i Luku Modrića. Zapamtite sto sam rekao.
(Mentalitet, 4. septembar 2020 09:21)

Pa to je razlika izmedju onih koji naprave velike karijere i onih koji su propali. Najbolji primer je Ronaldinjo, džabe onakav talenat kad je trajao samo tri-četiri sezone na vrhunskom nivou. Isto je i sa Maradonom, mnogi danas i ne znaju da je on takodje imao svega četiri vrhunske sezone, i to ako računamo i onu kad je bio klinac od 18 godina. Kad gledaš you tube vidiš po neki vrhunski potez, ali ako gledaš kompletne sezone, malo je to.
A mi još od Piksija nemamo vrhunskog igrača na sredini terena. Da ne pominjem bekove, krila, špiceve...naše škole izbacuju poluigrače koji ne umeju iz trka da upute tačan pas, ne umeju da centriraju, ne umeju da prime loptu pod presingom, ne umeju da razmišljaju...nismo mi spori, spori su nam mozgovi, jer ih tako uče od malena.

Enrico Pallazzo

pre 3 godine

Sa tobom na klupi i sa ovakvim eksperimentima tek nas čeka potop protiv jačih timova. Ovi Rusi baš prosek, ali večeras dovoljno

ljubitelj sudjenja

pre 3 godine

Za te pare koje imaju treba da budu spremni da istrče 180 minuta i onda da odrade kondicioni,a ne da se vuku po terenu kao da igraju za gajbu piva posle utakmice.

Kikujiro

pre 3 godine

Ljut sam na Ruse što se nisu žalili da su im igrači umorni, izmedju dve sezone nisu imali pauzu a još igraju utakmice svaki treći dan.

Interesantno da kada su otkrili da je jedan od fudbalera Rostova pozitivan na koronu zatvorili su dvadeset igrača i trenera u karantin, a za Rostov je u prvenstvu za sledeću utakmicu tada igrao njihov omaldinski tim i izgubili su 10 - 1. Mislim se da li je tako nešto kod nas moguće.

прле

pre 3 godine

ТЛазовић и Костић једино нешто позитивно!
Одбрана треба тотални ремонт.
Форсирати 4-2-3-1.

Marinjo

pre 3 godine

Pa "nazovi selektore", nisam ih ja zvao da igraju, nego ti! Tvoj posao je da u svakom trenutku selektiras najbolje i najspremnije! Bice jos brukanja dok ovaj lik Tumbakovic bude vodio reprezentaciju, najbolji ce se povuci iz reprezentacije i tek cemo biti dno.

aleksandar

pre 3 godine

Samo da se nadovezem na Velikig Strumfa...isti problem smo imali u kosarci ako se secas sa centrima i bekovima, odnosno menadzerima

role

pre 3 godine

Ovaj covjek je takav trenerski diletant da ja nemam rijeci.Staromodnog shvatanja igre, bez autoriteta, bez eksplozivnosti,bez zustrine,bez samopuzdanja, bez vatre, prica kao da je pod sedativima i zvuci kao pjesnik sto ne vjeruje u sopstvene stihove.Ima te neke titule u SRJ ligi bez briga i u Kini, u vrijeme kad je kineska liga bila na nivou druge litvanske lige.Dok je vodio Partizan bilo je, cim izadje izvan granica SRJ, epskih potopa, pa je zato dobio cinicni nadimak "Tumba Petica".I takav nas vodi.Elem, od EP nema nista, a sa njim cemo skliznut i u treci sesir pred kvale za SP 2022, pa ni tu necemo imati ni gram sanse da se kvalifikujemo.Treba mu se zahvalit, pa makar dovesti i "Limenog" da vodi ekipu protiv Norveske.Naravno to se nece desiti, a on ce i dalje da prosipa ublehe, drhtavim jedva cujnim glasom i trepteci ocima, o tonusu, fokusu i sl baljezgarijama i kako nema razloga za strah i kako je on miran.Pa i ne bio miran kada kapa godisnje par stotina hiljada evrica bez obzira na uzasne rezultate i predstave.

branko

pre 3 godine

Tumbakovic a sa sruge strane Zidan, Gvardiola, Enrike.....Ma daj molim Vas...Mi imamo par kandidata: Stojkovic, Joksanovic, Paunovic...Sve drugo ili je previse zeleno ili previse trulo...

Tubic

pre 3 godine

Kao neko ko se kroz ceo zivot bavi rekrativno sportom i drzi do zdravlja nikad mi nece biti jasno da jedan profesionalni sportista ispod 30 god moze biti nespreman i sebi to dozvoliti.
Za mene je to samo nedostatak karaktera i odraz vaspitanja i mentaliteta.
Takve igrace vode isti takvi ljudi i mi nikada necemo u ovoj igri znaciti nesto dok je to tako.
Pogledajte vi te izjave samo .

Goran

pre 3 godine

Tumbakoviću i gospodo iz FSS kako vas bre nije sramota. Samo Piksi i Jokan mogu da budu selektori, sve ostali su pretužni za naš fudbal.
Koliko čovek mora biti bezobrazan i sebičan da prihvati posao kome nije dorastao.

gremlin

pre 3 godine

Iznivelisaće se to do oktobra,ako ne februara 2021 ili maja,ili septembra ili januara 2022...ili novembra 2052 nekad ćemo sigurno biti sila,sada smo grupa gradjana koju Luksemburg (ko se seća)je učio fudbalu,jedna od glavnih boljki a ima ih milion su Bata Djorini treneri i shvatanjw fudbala iz 1900,kakvo shvatanje takav i fudbal...očajan,sa Norveškom imsmo možda 30% sansi...ali imamo i neki kvalitet pa mozda ga baš tad pokažu...jednom u 30 god...

XYZ

pre 3 godine

Fudbalski turistički savez Srbije ponovo radi!Hajde učinite nešto dobro,kao što klubovi u domaćoj ligi moraju da imaju dva mlada "bonus"igrača,tako Vi oformite selekciju od igrača iz domaće lige a uvedite dva "bonus" igrača koji igraju u inostranstvu,prostora za finasijsko muljane i dalje imate,pozdrav.

Stručnjak

pre 3 godine

@ladi dadi
Ne treba biti veliki stručnjak da bi se videlo da već 20 godina igramo na isti način sa istim tipovima igrača, a pri tom najviše mislim na to da igramo već 20 godina sa dva zadnja vezna koji ne znaju da igraju unapred i u svojim klubovima igraju isključivo kao trkači i defanzivci(Dejan Stanković, Nenad Kovačević, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović...).
Neka mi neko kaže kada je neko od pobrojanih igrača odigrao unapred u prostor saigraču da ga spoji sa golom.
Oni uglavnom uzimaju loptu od protivnika i njihov pas ide unazad, a onda defanzivci dugom loptom gadjaju napadače i to je naša igra.
Pre smo imali Žigića koji je spuštao te lopte, sad imamo Mitrovića koji sjajno to obavlja, ali to je to u svakom slučaju, nemamo ništa drugo.
Nemamo igrače koji su glavni u svojim klubovima, a mi mislimo da smo mnogo jaki, a pored toga i selektori koji dolaze ne unose nikakve promene, nego jednostavno naprave prvu postavu sa manjim izmenama, izmene se vrše kasno i to je to.

Nikola

pre 3 godine

I atmosfera na nivou.U reprezentaciji je atmosfera i medjuljudski odnos 90% ostalo se dotera.Potreban je pravi trener koji moze da napravi pozitivnu atmosferu.