Nedelja, 23.08.2020.

21:05

Čudo zvano Luka Dončić ponovo srušilo Kliperse!

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Los Anđeles Kliperse 135:133 i izjednačili rezultat u seriji na 2-2.

Izvor: LN

Èudo zvano Luka Donèiæ ponovo srušilo Kliperse! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

199 Komentari

Sortiraj po:

@

pre 3 godine

@Fergi
Jasno, ali onda ih uporedjuj u odnosu na periode u karijerama.
Ovo sto Doncic radi nije radio cak ni Dzordan u toj fazi karijere.
I ne zaboravi, Doncic je taj koji je morao da se prilagodi NBA kosarci, jer ipak dolazi iz Evrope. Gledajuci kroz iskustva drugih evropskih igraca u NBA, Doncic se jos prilagodjava, jos nije na fizickom nivou na kojem mora da bude.
A najbolji je igrac lige, uz mozda jos dvojicu. E sad, zamisli ga kada dodje do maksimalne fizicke spreme, kada bude stariji, iskusniji, mudriji... decko ce rusiti granice, iako to vec radi.
Titule ce osvojiti, nema tu sta da se prica. Moze ih uzeti i vise od Dzordana.
Dovoljno da predje u neku jaku fransizu poput Lejkersa, ili cak sada jakih Klipersa, Baksa ili nekog slicnog i eto titula.
Momak je fenomen, treba uzivati u ovome sto pokazuje.
A titule sa 21 godinom je preterano ocekivati.

Fergi

pre 3 godine

@fergi
Koliko je titula imao Dzordan sa 21 godinom i kako je prolazio u plej ofu?
Propustas da uzivas u igri jednog od najboljih ikada jer se plasis da ce pomutiti slavu Dzordana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@, 24. avgust 2020 15:57)

ja samo iznosim cinjenice. Ne oduzimam uzivanje. Kad bude imao tutule poredicemo ako treba.

@

pre 3 godine

@fergi
Koliko je titula imao Dzordan sa 21 godinom i kako je prolazio u plej ofu?
Propustas da uzivas u igri jednog od najboljih ikada jer se plasis da ce pomutiti slavu Dzordana.

jsx

pre 3 godine

Majstor!!! Sad valjda vidite zasto uzima puno suteva, mora da vezba da bi pocelo da ulazi. A deluje da je vec pocelo. Ovo mu je treca ili cetvrta sa odlicnim procentom, a nekad nije lose cak ni imati losiji procenat ako ubacujes poene.
Za Pola Dzordza ne znam sta reci. Bolje da su Delavedovu doveli ako im treba neko da igra iskljucivo odbranu. Doduse, sad kad ima Kavajija umesto Vestbruka mozda i moze jednu da im donese, ali sramota svakako

hakeem

pre 3 godine

Majstor je Luka, istinski naslednik Gasola, Stojakovica, Novickog.
Ono sto mene vise impresionira od Luke je neverovatni Dok Rivers i umisljeni igrac P.George.
Clippersi nemaju jednu akciju, Rivers me je totalno razočarao. Nema sanse da Clippersi sa ovakvom sablonskom igrom bilo sta osvoje. P.George mora na klupu ili ce sve upropastiti.

Zoki

pre 3 godine

Čekajte, pa gde je Kandža da ga pojede? Zamislite da Luka ovo uradi Lebronu, usijale bi se tastature. On maltretira omiljenog Lenarda, ovaj beži od njega i pusta da ga preuzmu, a ovde tišina.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Luka MAGIC! Momak je genije. Dok ogromna većina u NBA košarku igra na snagu i fizikalije Luka igra i pobjedjuje glavom. Američki komentatori su se tokom prenosa više puta čudili kako Luka sa elementarnim košarkaškim potezima nadigrava protivnike npr. pivotiranje i lažiranje šuta. Ili eurostep mimo Georgea.

miloš. k

pre 3 godine

Dečko je sa 18 godina bio i klupski i reprenzitativni prvak Evrope, i to kao najbolji igrač svojih ekipa. Svaki komentar dalje je suvišan. Ako bude bio zdrav biće jedan od najvećih svih vremena. Želim mu NBA titulu kako bi upotpunio svoju veličinu.

ljubomilko

pre 3 godine

Kad mu vidiš u očima pobednički mentalitet, onu strast u očima jasno je da je rođen za ovu igru.
Svu slobodu su mu dali u igri zato što su videli kvalitet koji je vanserijski.
Divac ga nije trejdovao zato što je Fox predviđen za zvezdu tima i nije mogao da ode, a ni Luka nije hteo u Kingse.
Nego da li ste primetili kakav pogled ima Klarkston, nisu tu čista posla, hemija je čudo.
Luka Dončić se rađa jedan u 20 godina, naklon do poda.

fergi

pre 3 godine

ovakvo nepostovanje majkla dzordana nisam do sada video na jednom mestu. poredite doncica koji mozda ni finale nikada nece videti, sa covekom koji je osvojio 6 sampionata u vreme dok se odbrana igrala.
to je ko kad bi slavili tenisera koji u prvih par kola grand slama cisti rivale sa 6:2, 6:1, 6:2 pre nego sto ispadne u cetvrtfinalu. smesno.
ali ok, bolje i to nego da slavite influensere po instagramima. daj sta das. ima i gorih.

Goks

pre 3 godine

Igrač kakav se radja jednom u 30 - 40 godina. Prirodni talenat. Ima sve ono što ne može da se nauči na treningu. Zamislite ga sa 27 - 28 godina.

Aleks

pre 3 godine

Auuu, kakav šut, hands down 🙌 Gledam hajlajtse i Lukine brojke, odlična njegova partija i izbalansirana, razigravao saigrače kada treba i završavao sam kada treba. Ljudi su prognozirali metlu, a i ja sam očekivala da ih lako izbace, jer Klipersi su ekipa koja ima jako izbalansiranu odbranu i napad. Međutim da su se tako pogubili i ispustili 20 razlike, apsolutno su zaslužili da izgube ovu utakmicu. A svi smo zaboravili da Dalas ima odličan roster, sjajno sklopljenu igru oko Luke i da su među najboljim trojkaškim ekipama. Plus imaju odličnog trenera.

Što se Klipersa tiče, razočaravajuća igra u nastavku sezone. Bukvalno samo 1 na 1, dok ih Džordž kanali. Neverovatno koliko od lika nema vajde na terenu, a ima duži jezik nego moja baba što je imala. "Nisam ja Džejms Harden" - nažalost nisi, taj čovek jednom rukom utrpa 40p i još je počeo odbranu da igra. Lenard verovatno najkompletniji igrač današnjice, ali bolje je izgledao u Torontu. Videćemo odgovor Riversa na ovo, Dalas sad ima momentum.

bulldog

pre 3 godine

Odlična utakmica sinoć, preokreti, pravi PO. Dečko je bacio 3 puta loptu u bunar tokom meča, ali ovo na kraju je nestvarno. Bobi isto odličan, koševi jednom rukom, ne mogu mu ništa.

rgbrat

pre 3 godine

bravo luka, iako je i veceras u senci veceg cuda, micela iz jute koji ponovo lagano 50 poena upisuje (BEZ PRODUZETKA) uz isti procenat suta kao doncic plus 40% za trojku. ali to mu je treca u nizu da daje oko 50 poena i da ima takav procenat. bukvalno je sam izbacio denver. sjajan igrac. ni ne treba mu sut za pobedu, jer pobedi pre toga.
nije da ce i juta otici do kraja, ali eto.

vrg

pre 3 godine

eto je i jedna stvarno dobra lukina partija. konacno je uspeo da ode preko 50% za 2 poena i da ne izgubi 10+ lopti.
steta sto se to desava retko i sto ce klipersi da ih izbace.
zao mi marjanovica, lik ove sezone ubija u odnosu na minute koje dobije.

Mihajlo

pre 3 godine

Nisam bio ljubitelj igre Doncica,izgledalo mi je da previse siluje,nesto slicno kao Harden,ali ima nesto po cemu moze da se poredi sa Dzordanom,kad je vazno,bitno on uzima sut i u velikim procentima pogadja,rodjeni je pobednik.
Mislim da moze jos mnogo da napreduje,posebno u tehnici,da bolje barata loptom levom rukom,nekako je kod Dzordana sve to izgledalo lakse,lepse ali s obzirom da ima tek 21 godinu stvarno je neverovatan.
Tesko je uopste porediti generacije,nemoguce,u ono vreme igrala se mnogo cvrsca kosarka,odbrane,danas je mnogo lakse napadacima. Ne svidja mi se ova nova kosarka,predjes centar i bam trojka,ili samo se igra pik,nigde mastovitosti u igri.

DRAGAN

pre 3 godine

Bilo bi zalosno da je ovo
danas Dalas izgubio. Igrali su za cistu desetku. a ovo
sto je danas Luka odigrao je za veliko pamcenje. Ako ovako nastavi bi ce sigurno dobro placen i zapasce u oko svim bogatim gazdama NBA lige. Bravo majstore.

Mladen cg

pre 3 godine

Večerašnja pobjednička trojka mladog Luke Dončića me je podsjetila na identičan lucidan koš Miloša Teodosića protiv Španije u čuvenoj pobjedi Srbije ( 84:82 ). Zaista , to su dva košarkaška genija ,koji košarku čine magičnim sportom, sportom intelekta, u kojoj pobeđuje snaga uma, u odnosu na sirovu fizičku silu.

Marko

pre 3 godine

Doncic je talenat na nivou Djokovica!!!
Znaci potencijal da bude medju najboljima u istoriji...
I obojca vode poreklo sa Kosova...potpuno neverovatno...
I prava sto ne pretstavlja Srbiju iako znam da je to bilo nerealno od samog pocetka.

јд123

pre 3 godine

Да чујем сада хејтере на овом сајту. Када је долазио у НБА, писали су да ништа неће направити, да је преспор за НБА, да бекови из Европе не могу да се носе са НБА бековима, да ће улазити са клупе. Да му је тренер био Мелоун, онда би сигурно улазио са клупе. Лако се може проверити, нађите вести на Б92, када је долазио у НБА и прочитајте коментаре.

Онда су хејтери писали, то је само због хајпа који се прави око њега, јер изгледа као Captain America, да се у плеј-офу неће видети када се затегну одбране (то су хејтери уосталом писали и за Јокића, па смо видели прошле сезоне, како је играо у плеј-офу).

Баш ме интересује шта ће сада писати? Вероватно, није то ништа, нека он прво освоји прстен. А када освоји прстен и постане један од најбољих играча свих времена? Када се за пар година, ако га повреде заобиђу, буде водила полемика ко је бољи он или Џордан? Баш ме интересује шта ће хејтери тада да пишу?

Али имао је и среће, што није добио тренера као што је Мелоун у Денверу. Он би га закуцао за клупу у првој сезони говореће да прво мора да научи да игра одбрану. Тада не само да не би постао руки године, јер је мало играо, него не би био позван ни на руки ол-стар.

Ако га повреде заобиђу, постаје сигурно један од најбољих играча свих времена, не најбољи белац, не најбољи европљанин, не најбољи са Балкана, него ће се спомињати у истој реченици са Џорданом, Меџиком, Бирдом, ЛеБроном...

Fljorent Jashari

pre 3 godine

...on toliko ume, zna i sme sa 21 god da NBA i USA počinju sve više da ga se plaše i da ga mrze - to je dokaz svega !!! ...gazda Mark Cuban je sada shvatio da ima džokera da mu sašije ekipu po meri i uzme 3-4 prstena u narednih 7-8 godina

Dancko

pre 3 godine

@Marko,

Pa Bil Rasel je osvojio tutulu dok je bio igrac i trener u isto vreme, u sred Bostona kao Afroamerikanac u mnogo goroj poziciji socioloski i kulturoloski od one 1980ih i 2000ih. Dzordan i Lebron to ne bi mogli ni za 30 godina da pokusavaju, dobro Lebron bi mozda uspeo iz 10. pokusaja, Dzordan tesko...

palop

pre 3 godine

Gde su sad oni "forsiraju ga samo jer lici na Kapetana Ameriku" i "dajte Bogdanu toliku slobodu, imace i on takvu statistiku" ljudi iz prosle sezone? Decko je nestvaran, ovo je cak mnogo bolje nego sto je i Lebron igrao na pocetku svoje karijere, nadam se samo da ce ga povrede zaobici, da ce nastaviti da se trudi i naoreduje pa da gledamo majstorije jos nekih 15 godina.

Marko

pre 3 godine

Nemojte preterivati sa ovim Luka "najbolji u istoriji", Jordan je bio najbolji napadac i odbrambeni igrac sveta u isto vreme...Luka je prosecan defanzivac..
Ali vrlo je realno da bude top 3 u istoriji ako ga zaobidju povrede sto je BOLESNO...

cool

pre 3 godine

Mislim da mozemo da budemo ponosni, sto i ako nije Srbin i ne igra za nasu reprezentaciju, ovakvo svetsko cudo, i ovakav fenomen i igracina vuce Srpsko poreklo i zna nas jezik. Decko ce biti jedan od najvecih igraca ikada ako ga povrede zaobidju. Drago mi je sto imamo ovoliko vrhunskih igraca sa nasih prostora. Samo cepaj Luka majstore.

Stanislav

pre 3 godine

Sve i da je Doncic Kinez, ovo sto decko radi je bolesno, nikada ovo nisam video do sad... Neviđeno do sad od kad je počela da se ubacuje lopta kroz obruč

dejandddddd

pre 3 godine

Sudije su Kliperse pogurale do produžetka, sve je trebalo da bude gotovo u regularnom delu, ali NBA show je umešao prste na sreću ovoga puta je utakmica ipak završena realnim ishodom.

pelegrini

pre 3 godine

kakva je ovo gromada od igrača kakav gigant vjerovatno najbolja Lukina partija u NBA do sada neviđeno a sa sve povredom. Strašno!!!!

Rvac

pre 3 godine

Koliko lako izlgeda kad to rade on i Jokic da skoro pomislim da bih i ja mogao tako. Realno pojma nemam kad su sportovi sa loptom u pitanju, vise sam u borbama, ali toliko sam zavoleo ovu kosarku kroz Jokaru najpre, pa i Doncica i ostale. Do pre par godina sam pratio iskljucivo reprezentaciju, i to sa zadovoljstvom, a vec godinama NBA i sve je vise volim.
Po mom misljenju prave fanove ce privuci ovakvi umetnici sa loptom, nekako su mi ona divljacka zakucavanja za "highlights" napaljenike.
Tako da trolovi, kad pocnete da prozivate na primer Jokaru kako ga jede Gober ili slicni, setite se da oni nikakav uticaj nemaju kada govorimo o siroj slici.

petarczv

pre 3 godine

2040 godina. Lista za GOAT-a:

1. Lebron

2. Luka

3. Dzordan

4. Zajon

5. Kobe
(bskfan, 24. avgust 2020 00:45)

Zajon nece biti ni u prvih 30 a lebron nije ni u prvih 10. Jordan je broj 1 zauvek on bi danas sa ovom odbranom bio 50p u proseku . Luka može da bude drugi :)

Nikolakis

pre 3 godine

Aaaaaaaaaaaaa!!!! Obozavam ovog coveka, talenat cist cist talenat i puno rada i uzivanja u igranju!! Bice najveci ako nastavi ovako i zaobidju ga povrede. Gremo!!!

Ivan

pre 3 godine

Tesko ce Dalas proci Kliperse nazalost i pored ovakve pobede. Doncic sam nosi ekipu, a na drugoj strani vise igraca je sposobno da odigra na visokom nivou. Na vise pobeda to mora da napravi razliku. Bila bi druga pesma da je Porzingis zdrav.

Marko

pre 3 godine

Koliko mi je milo sto je Dallas pobedio, pre svega jer im je tako nesrećno lopta iscurila iz obruča minimalno 5 puta.
A Luka Dončić, kakva glava ! Najveći talenat viđen u ovom sportu ikada, nestvaran igrač. Jednostavno rođen da igra košarku i bude genijalan.

Bastovan

pre 3 godine

Odlična igra dalasa, ope naj bolji bio Dončić. neznam što nije igrao rejf laferenc, značijo bih puno kad nije tu krisop porzigis. nemože sam li vilijans kod klopersa
(Krespo21, 24. avgust 2020 00:43)

Auuuu koliko si nepismen da sam morao da ti dam plus!

Lex

pre 3 godine

Дечко је рођени победник, ово је стварно нереално.Како бих волео да Далас избаци Клиперсе, изузев Ленарда јако иритантни ликови.

manuginobili

pre 3 godine

Kakva lakoca,kakva mirnoca,kakva smirenost na kraju,Luka je fenomen,ovo mu je tek cetvrta playoff utakmica u zivotu i odmah kos za pobjedu sa sirenom i monster triple double...kakvo uzivanje je gledati ga kako se poigrava sa nabildanim pripadnicima afroamericke zajednice :))))...optuzice ga za rasizam,ovo nije humano sta im covjek radi.

petarczv

pre 3 godine

A sad svi Dončić igračina, doncic car, Dončić najbolji... A kad sam pisao pre dve godine da ce postati ovo sto jeste pisali ste doncic statisticar, sebičan, bogdan bolji i ostale nebuloze

Valjevska podvala

pre 3 godine

Magični Luka.
Nekako filmski ide njegov razvitak, kao da su svi, još dok je imao tipa 16 godina, znali da će biti vrhunski igrač. Dobro, ne baš svi (u tebe gledam, Vlade).
Dečko jednostavno igra pun samopouzdanja, tri er bola za tri poena šutnuo i onda trojka za pobedu, uz onaj njegov karakterističan step back. Čini mi se da smo svi znali da će baš to uraditi, verovatno i ceo tim Klipersa, ali jednostavno odbrane nema.
A Džordžu kao da vanzemaljci uzmu talenat kada dođe u plej of.

Austrofil

pre 3 godine

Ljudi, sve ovo maltene sepajuci, uz terapije u toku utakmice!
Prvi plej of, 21 godina...

Bog mu dao zdravlja i bice najbolji Evropljanin svih vremena definitivno, a i Ameri ce se zamisliti...

Jos jedno bas dobro krilo da ima i Porsingis ako bi bio zdrav, naosvajace se Luka prstena. A ako ne u Dalasu hoce negdje drugo, pred njim je jos min. 15 godina katijere!

Zivio Luka i uzivajmo, ovo se radja otprilike na 20 godina u citavom svijetu.

Srba

pre 3 godine

U ovim godinama koje ima Kavaj Lebronu je uskracena titula defanzivca godine i dodijeljena liku koji nije bio ni u prvoj defanzivnoj petorci. A Kavai, onaj zbog kojeg me ovdje sa svih strana spopadose i nazvase fanom Lebrona, prepusta pazenje Doncica Redziju Dzeksonu.

boki volim kosarku

pre 3 godine

sto mi je drago za ovog momka i dallas. super fransiza, dobar rad, isplatilo se. dobise ih bez KP... luka brilijantan i na kraju clutch trojka, noz u srce. e moj PG 13 koja si ti prevara.

ElHombre

pre 3 godine

21 godina, preko 40 poena triple double Luka Doncic...Svaka cast majstore, bices najjaci samo je pitanje vremena! Novi Dirk = Luka Doncic!

ja pa ja pa šta

pre 3 godine

pre pet min udjem.na b92 vidom vreme do kraja i rezultat. ukljucim tv i dok nadjem tekmu sudija daje loptu za zadnji napad, luka preuzima prosara i pogodi trojku sa 8 i kusur metra. pravi takming za uspavanku.
laku noć!

petarczv

pre 3 godine

Luka ce preći 40.000 poena i oboriti rekotdu trpl dablovima.Najbolji košarkaš u istoriji.
(Nemke, 24. avgust 2020 00:45).

Kad ćeš da shvatis da veličinu ne čine rekordi već titule

Čačak

pre 3 godine

LUKA DONČIĆ!!! U rukama mirnoća. U glavi sigurnost i bez straha. U celom timu poverenje ide ka njemu. Trojka težirana kao na filmu. Jedno veliko bravo za ovog dečka!

Chris Mullin

pre 3 godine

Luka je sjajan momak. Nema grama straha, ne plasi se ako pogresi, ne plasi se nijednog protivnika, i igra neustrasivo. Koristi danasnja pravila i veoma je efektan. I kapa dole. Medjutim ove odbrane nemaju veze sa zivotom. Kavaj cuva Luku u zavrsnici, ali nijednom ne probija blok vec svaki put pusta da dodje do preuzimanja. I ne trudi se da probije i da se vrati na Luku. A Mevsi svaki put prave blok tako da preuzima Redzi Dzekson. I Luka ga svaki put napravi na budalu. I evo jos jedna stvar, ne znam kako to treneri i igraci ne vide kada se spremaju za mec protiv Luke. Luka se ne dize na sut za tri iz desne ruke. Eventualno ako gurne desni dribling napred pa samo povuce desnu nogu nazad, ali to je retko. Luka nema skok sut, sutira sa zemlje i uvek se dize na sut iz levog driblinga i radi step back u levo. Manje vise u 70% situacija se dize tako sto uradi step back u levu stranu. Luka nema pull up jumper sa poludistance. Dakle kada krene na ulaz ili ide do kraja ili moze da naskoci i da fintira ili da baci floater. Ne moze pull up nikako. Sve u svemu ili igras jako blizu i pustas da probije levo, ali pazis na step back. Ili ga uvek teras desno na ulaz s tim da jedan igrac uvek skuplja i tera ga da izbacuje pas spolja. I onda neka i ubacuju ostali, ali nijedna ekipa nikada nije dobila cetiri utakmice tako sto sve cetiri najbolji igrac razigrava ostale. Sve u svemu, danasnja odbrana je zalosna, i priprema danasnjih igraca za odbranu je zalosna.

Tema

pre 3 godine

Slovenac je cudo.Kapa dole majstore. Sa 21 godinom ovako briljirati ovo je nestvarno. Polako ali sigurno ide ka tome da bude najbolji beli igrac Amerike. Nema sumnje da ce preteci Birda ako ga zdravlje posluzi. Uz Kukoca Novickog Drazena nesto najbolje sto je Evropa dala Americi od belih igraca. Tu je i nas Jokic ali Doncic je posebna dimenzija. 43 poena 17 skokova i cini mi se 13 asistencija a cuva te Lenard jedan od najacih defanzivaca lige.

steva

pre 3 godine

Ju ju , haha ! Da vidis malo kako "vajt bich" djidjimidji . :)))
Da su imali malo srece i da sudije nisu krale , ovo su mogli dobiti i u regulatnom delu .

Nikola

pre 3 godine

Auuuuu kakva utakmica, svaka čast Dalasu, Burksu, Hardaveju, Kariju i naravno najvećem kralju Don Luki. Kakav majstor. Ajmo, još samo dve!!!

dacha Zvezda

pre 3 godine

Auuuuuuu bree!!!
Bravo Lukaaaa!!!

PREPAMETNO IGRA MALI!!!!!
Ima poteze svih velikana, ali vec SAD MOZAK VETERANA!!!!
CUDOOOO!! A tek 21. Godina!!!

Dejan

pre 3 godine

Kako Doncic sve radi lagano, on je ovaj sut za povedu pogodio kao da je nista..
P.S. prestanite Klebera da zovete Kliba, tako samo Amerikanci izgovaraju njegovo prezime.
Objavite komentar.

WillyWonka

pre 3 godine

Pa šta je ovo, Dončić sa povredom ovako odigra i dobije utakmicu bez Porzingisa. Kako čovjek igra, kao da mu je deseti play off. Neviđeno. Bobi odličan, mogao je imati i više minuta, ali pobjeda je najvažnija.

Gambeeet

pre 3 godine

Ma bravo dečače, 3 kape do poda i za nestvarnu trojku i za ceo večerašnji meč i za teško pojmljive uspehe u tako mladoj karijeri do ovog trenutka. Da te gledamo još 15 i kusur godina kako dominiraš svetskom košarkom! Au, kakav majstor :DD

Austrofil

pre 3 godine

Ljudi, sve ovo maltene sepajuci, uz terapije u toku utakmice!
Prvi plej of, 21 godina...

Bog mu dao zdravlja i bice najbolji Evropljanin svih vremena definitivno, a i Ameri ce se zamisliti...

Jos jedno bas dobro krilo da ima i Porsingis ako bi bio zdrav, naosvajace se Luka prstena. A ako ne u Dalasu hoce negdje drugo, pred njim je jos min. 15 godina katijere!

Zivio Luka i uzivajmo, ovo se radja otprilike na 20 godina u citavom svijetu.

Milan

pre 3 godine

E ovo kralj(robokap) u svom zivotu nije uradio niti bi da zivi hiljadu godina nezna ni da dribla a kamoli da sutne u zadnjo sekundi ave Luka!

JPR24

pre 3 godine

Dalasu jedini visoki igrac danas je Bobi. Veliki broj minuta igraju bez centara/ krilnih centara? Pol Dzordz to uopšte ne koristi?
(Poznavalac ©®, 23. avgust 2020 23:50)

Pol Džordž ne bi iskoristio ni prazan teren, njemu je dovoljno reci : Plejof i čovek više ne zna gde je... u zadnje dve partije : 5/33, ne sme više ni da šutira, samo da počne da beži od lopte još.

Bojan

pre 3 godine

Ajde ja koji sam laik za kosarku sto sam mislio da doncic i nije neki talenat vec sta je divac tek mislio 😂 ala vera luka mislim da ces biti najbolji evropski kosarkas ikada

Krespo21

pre 3 godine

Odlična igra dalasa, ope naj bolji bio Dončić. neznam što nije igrao rejf laferenc, značijo bih puno kad nije tu krisop porzigis. nemože sam li vilijans kod klopersa

Rvac

pre 3 godine

Upravo napisah jedan opsiran komentar koji nema puno veze sa konkretnom tekmom, ali kako je brutalan ovaj lik. Da on sa 21 godinom nosi svoj tim i resi utakmicu, protiv ekipe koje je po svim procenama najveci favorit za titulu ove godine. Lik je novi Dzordan...

Nikola

pre 3 godine

Ja sam ljudi propustio finale LS zbog ovoga i ne kajem se grama. Kakva utakmica i kakav igrac majko mila. Povrijedjen, bez Porzingisa, gubili 21 razlike, ovakav tripl-dabl i sut za pobjedu u zadnjoj sekundi. Ovo je definitivno jedan od najboljih izvedbi jednog igraca u plejpofu, a samo 21 god. Ovom momku je samo nebo granica, po meni ce biti u top 5 svih vremena, a bgm i da se zadrma dobro stolica Jordanu, samo da zdravlje posluzi. Mozda zvuci smijesno, ali ovako nikad niko nije igrao u njegovim godinama.

bskfan

pre 3 godine

Luka je cudo, ima decko sve, a posebno ga krase takmicarski duh i odsustvo straha kada treba da se sutne zadnji sut. Svi znaju ko ce da ima zadnji sut ali nista im ne vredi. Inace, utakmica je bila sa sladokusce. Dalas nadoknadio manjak od 21 poena i cak vodio sa 12 koseva. Luka za 45 minuta: 43 kosa, 17 skokova i 13 asistencija. Sa druge strane smo videli kako dva igraca sa klupe preuzmu odgovornost kada PG-u ne ide (u regularnom delu sut 16%) pa tako Lu Vilijams i Redzi Dzekson u regularnom delu ubace 47 poena. Instant karma za zivotinju Harela, samo 2 kosa i za 17 minuta -19. Videli smo i maestralne odluke odlicnih trenera, kako u toku utakmice prilagodjavaju igru protivniku pa tako Dok Rivers u jednom periodu igra kao Hjuston sa 5 niskih igraca. Kad smo vec kod Hjustona, mnogi tu njihovu ideju sve vise koriste pa tako i Juta vise nije Juta vec prakticno Hjuston, samo ne ovaj sadasnji vec onaj sa Kapelom. Dalas igra takodje kao Hjuston.

goran

pre 3 godine

begli je bolji, samo sacekajte jos koju godinu da se oporavi, zna vlade... sa 16-17 gledah luku, prva utakmica eurolige, pored ljulja i rodrigeza gazda na parketu, ko nije vec tad video da ce biti najbolji beli igrac ikada nema pojma o kosarci. divcu je dao jos par godina fore da to vidi, ali dzabe.

ccc?

pre 3 godine

Izvanredna igra Doncica i kapa dole. Moram da kazem, da njega ne moze da cuva Moris i dok je to radio Dalas je imao prednost. Onda je Doncicevo cuvenje preuzeo Kavai i LAC je stigao prednost i izjednacili su i usli u produzetke. Ne moze Dzekson da cuva Doncica? Nije mi jasna ta trenerova postavka? To se videlo u produzetku. I preko Dzeksona u poslednjoj sekundi Doncic posteze pobednicki kos?? Pol Dzordz ce da dobije ribanje u to sam siguran. Znaci, njegovo prisustvo na terenu je katastrofa za LAC. NULA od igre.

phrm

pre 3 godine

Neka ga služi sreća u karijeri i neka radi kao do sad i govorimo o jednom od najboljih košarkaša u istoriji. Kakav igrač, kakva partija, kakva trojka za pobedu. Veliko bravo.

Srba

pre 3 godine

Dončić kapa dole. Talenat jedan u milion. Sa kakvom lakoćom igra, kao da mu je ovo deseti PO u životu, kao da je igrao stotine ovakvih utakmica a tek mu je 21 godina. Ceo "hajp" koji se vrti oko njegovog imena nije bez razloga. Kako je LeBron igrao i izgledao sa 21 godinom? Kao napaljenko i bez grama košarkaškog IQ-a. Samo to uporedite i vidite koliko je ovo što Dončić radi zapravo neverovatno.
(Johny, 23. avgust 2020 23:57)
Ovo uopste nije tacno. Lebron je u njegovim godinama igrao u krs timu u ligi koja nije radila spejsing. Te godine su godine paklenih odbrana. Danas je drugacija kosarka. Korak dalje idi i ne gledaj godine, gledaj profesionalne sezone. Na kraju krajeva, Luka ima full grown body. Igra 6. profi sezonu. Dvejn Vejd je u svojoj 3. profi sezoni bio MVP finala. Dvije godine vise nego sad luka, ali jos uvijek nije se bio skroz fizicki razvio, mnogo manje profi kosarke... Nije znaci ni Lebron bio da tako pises, a cak nisu ni neki drugi.

pop hop

pre 3 godine

Ovo sto igraju Klipersi je smesno. Celo drugo poluvreme i produžetak igraju samo individualno, svaki napad je igra jedan na jedan.
A i u odbrani ništa specijalno. U jednom periodu Dalas im vrteo konstantno pik Luka i Bobi, s tim što Bobi nije dobijao loptu nego je sve Luka završavao. I oni nikako da to vide i da promene nešto.
Poslednji napad u regularnom delu... sta reći, jedan od najglupljih napada i najgluplje potrošene 24 sekunde.
Dalas zasluženo dobio, Luka pokidao.

Sid

pre 3 godine

@aca Domaci fudbal ne izgleda lepo ni u HD rezuluciji,tvoj pokusaj da ispadnes zanimljiv. Celi mecevi su isto odlicni. A ovog lika o kome pricam smo gledali i protiv zvezda 00s sa jednim kolenom,tako da je tvoj komentar jos vise fuj. U trenutku dok ovo pisem 121:121 Dzordz medvedenko,Doncic haos!

2CRAZY

pre 3 godine

Kida Doncic, sam pobedio Kliperse!
Ubedljivo najbolji igrac sa ovih prostora u NBA-u, pa mozes se sad vec reci i ikad!

Cestitke iz Srbije.

kiza

pre 3 godine

Mislim da mali je vec premasio sve igrace sa ovih prostora u ovim godinama.Ako ovakp nastavi bice najbolji ne samo nas vec evropski a mozda posle Larija i beli igrac u NBA.Bravo Luka i milina je gledati te!

Sitni Sima

pre 3 godine

Pa šta 43 + 17 + 13. I Bogdan bi isto ovako, samo da su ušli u plej of. Nego korona i sudbina kleta umešaše prste i prekinuše pobedničku seriju Kingsa u martu. Pa i Bjelica je jednom flertovao sa tripl dablom 13pts 7rebs 7 asist tako da ne dižiti Luku u nebesa posle jednog tripl dabla

kxk

pre 3 godine

Dva minuta do kraja, ispali čovek težak airball sa trojke, nakon toga prvo 4 poena pa trojka za pobedu. 21 godina, druga sezona u ligi, serija protiv na papiru najbolje ekipe. Što bi rekao Šarenac:"Neke stvari se ovde vuku po podu".

goran

pre 3 godine

sta rade sudije, kakva sramota,u tri prethodne su ih krali bar po dvadeset poena u proseku, ali ovu ne dozboljavaju da klipersi izgube

Karlo Prvi

pre 3 godine

Dončić nema pojma. Šalu na stranu, kakav igrač i kakva utakmica! Lu Vilijems bio strašan za Kliperse, ali Luka je već legenda. Jedva čekam nastavak serije... Pored toga, Bobi ponovo odličan u svojoj ulozi a Pol Džordž- jad i beda.

222

pre 3 godine

Kako bi Jokic legao klipersima au, izvukao bi svog centra napolje, lenard bi se setao po reketu
(Mmmm, 23. avgust 2020 23:55)
Koji Jokic druze?? ,Doncic je klasa za sebe.Jokic nebi ni u evropi pravio razliku nazalost cak bi gori bio. Doncic je unikat decko je cudo.Molim ne pravite Jokica u nekog super stara videli smo ga na Svetskom.

Drndo Maroje

pre 3 godine

E neka im ga je mali ubacio, ako nista zbog onog gavrana Morisa koji ubaci svoju trojku pa ceka Doncica da nesto povlaci neke crte po parketu za njega, kao ajde sad ti odavde....hehe onda mu mali uvali odavde sa deset metara hehe i Herelu ce biti takodje prijatno garant

Marko

pre 3 godine

Rodjeni pobjednik. Po svakom njegovom pokretu se jasno vidi da nimalo ne respektuje nikog, Lenarda, Dzejmsa, Dejvisa.. jednostavno ili jesi ili nisi, Doncic i vise nego ocigledno jeste.

aca

pre 3 godine

@Samo sto George ne igra ovu seriju,harell je prosecan igrac,lou je skorer koji dobrom odbranom bude zaustavljen,nije krem od igraca,a ko je cetvrti to ne znam,verovatno njega samog racunas :)) Sad na poluvremenu isli highlightsi Jordana protiv bad boysa a kosarka i iz ove perspektive izgleda fenomenalno kao i kretanje igraca,dok se jasno vidi koliko superiornije ppkrete i atlecizam ima Jordan u odnosu na Lenarda i onda slusamo neke price o erama. Doncic zver!
(Sid, 23. avgust 2020 23:15)

kad se gleda hajlajts na jutjubu i domaci fudbal izgleda zanimljivo.

Poznavalac ©®

pre 3 godine

Dalasu jedini visoki igrac danas je Bobi. Veliki broj minuta igraju bez centara/ krilnih centara? Pol Dzordz to uopšte ne koristi?

petarczv

pre 3 godine

Luka je vec sad najbolji beli igrač svoh vremena pores birda sa samo 21 godinom!!! U playoffu protiv lenarda i dzorda bez prozingisa na pola treće četvrtine ima tripl dabl!!!

Milan

pre 3 godine

Kakav je takmičar Dončić! Košarka u malom prstu, IQ nenormalno visok, pregled igre, drskost, ima momak sve. Kada bi uspeo da popravi malo šut za tri poena to ne bi bilo pošteno prema ostalima, a klinac :)

Коле

pre 3 godine

Пол Ђорђе не може да се састави у плејофу, изгледа се још није опоравио од оне тројке Лиларда...

Zambezi

pre 3 godine

Doncic sa 21 godinom pruza partije koje ga vec sada kandiduju za najboljeg belog kosarkasa ikada, uz duzno postovanje Birdu, Petrovicu i ostalim velikanimanove igre. Covek je beli Dzordan.

Johny

pre 3 godine

Dončić kapa dole. Talenat jedan u milion. Sa kakvom lakoćom igra, kao da mu je ovo deseti PO u životu, kao da je igrao stotine ovakvih utakmica a tek mu je 21 godina. Ceo "hajp" koji se vrti oko njegovog imena nije bez razloga. Kako je LeBron igrao i izgledao sa 21 godinom? Kao napaljenko i bez grama košarkaškog IQ-a. Samo to uporedite i vidite koliko je ovo što Dončić radi zapravo neverovatno.

Sid

pre 3 godine

@Samo sto George ne igra ovu seriju,harell je prosecan igrac,lou je skorer koji dobrom odbranom bude zaustavljen,nije krem od igraca,a ko je cetvrti to ne znam,verovatno njega samog racunas :)) Sad na poluvremenu isli highlightsi Jordana protiv bad boysa a kosarka i iz ove perspektive izgleda fenomenalno kao i kretanje igraca,dok se jasno vidi koliko superiornije ppkrete i atlecizam ima Jordan u odnosu na Lenarda i onda slusamo neke price o erama. Doncic zver!

fergi

pre 3 godine

Pol Dzordz ocaj 3 cetvrtine. Normalno je da gube ako se ne probudi. Neverovatan je pad u igri SAC posle onolikog vodjstva? Kao da im je neko rekao, produzite ovu seriju, tv prava, sponzori, pare..mora da se zaradjuje u ovo vreme korone?? Niko da ubode za 3..

Milos

pre 3 godine

Ovaj Lenard moze da sedne do kraja serije i ostali ce da pobede... lik ima 4 igraca oko sebe koji daju skoro 20p po mecu... Bice bruka ako ne osvoje

Damir M.

pre 3 godine

Dallas za dva 14-9, preko 60%,za tri 9-1,nešto preko 11%. Kao da se mora šutirati za tri, išlo ne išlo... Zato je uživanje gledati Leonarda. Kad pročitam da se Jordan ne bi prilagodio ovom stilu... Ne bi ni imao potrebe forsirati trice. Sasvim lijepo bi mogao davati za dva kao i u svoje vrijeme, šutom ili ulazom,obrane premekane, niko nije nadmašio njegove fizikalije, a tek o "hangtimeu" ni govora nema. Još kad se nadoda da su glavne zvijezde lige zaštićene kao sredozemna medvjedica, izvodio bi i masu slobodnih bacanja.

Zambezi

pre 3 godine

Doncic sa 21 godinom pruza partije koje ga vec sada kandiduju za najboljeg belog kosarkasa ikada, uz duzno postovanje Birdu, Petrovicu i ostalim velikanimanove igre. Covek je beli Dzordan.

Johny

pre 3 godine

Dončić kapa dole. Talenat jedan u milion. Sa kakvom lakoćom igra, kao da mu je ovo deseti PO u životu, kao da je igrao stotine ovakvih utakmica a tek mu je 21 godina. Ceo "hajp" koji se vrti oko njegovog imena nije bez razloga. Kako je LeBron igrao i izgledao sa 21 godinom? Kao napaljenko i bez grama košarkaškog IQ-a. Samo to uporedite i vidite koliko je ovo što Dončić radi zapravo neverovatno.

Milan

pre 3 godine

Kakav je takmičar Dončić! Košarka u malom prstu, IQ nenormalno visok, pregled igre, drskost, ima momak sve. Kada bi uspeo da popravi malo šut za tri poena to ne bi bilo pošteno prema ostalima, a klinac :)

cool

pre 3 godine

Mislim da mozemo da budemo ponosni, sto i ako nije Srbin i ne igra za nasu reprezentaciju, ovakvo svetsko cudo, i ovakav fenomen i igracina vuce Srpsko poreklo i zna nas jezik. Decko ce biti jedan od najvecih igraca ikada ako ga povrede zaobidju. Drago mi je sto imamo ovoliko vrhunskih igraca sa nasih prostora. Samo cepaj Luka majstore.

Коле

pre 3 godine

Пол Ђорђе не може да се састави у плејофу, изгледа се још није опоравио од оне тројке Лиларда...

kxk

pre 3 godine

Dva minuta do kraja, ispali čovek težak airball sa trojke, nakon toga prvo 4 poena pa trojka za pobedu. 21 godina, druga sezona u ligi, serija protiv na papiru najbolje ekipe. Što bi rekao Šarenac:"Neke stvari se ovde vuku po podu".

Marko

pre 3 godine

Rodjeni pobjednik. Po svakom njegovom pokretu se jasno vidi da nimalo ne respektuje nikog, Lenarda, Dzejmsa, Dejvisa.. jednostavno ili jesi ili nisi, Doncic i vise nego ocigledno jeste.

јд123

pre 3 godine

Да чујем сада хејтере на овом сајту. Када је долазио у НБА, писали су да ништа неће направити, да је преспор за НБА, да бекови из Европе не могу да се носе са НБА бековима, да ће улазити са клупе. Да му је тренер био Мелоун, онда би сигурно улазио са клупе. Лако се може проверити, нађите вести на Б92, када је долазио у НБА и прочитајте коментаре.

Онда су хејтери писали, то је само због хајпа који се прави око њега, јер изгледа као Captain America, да се у плеј-офу неће видети када се затегну одбране (то су хејтери уосталом писали и за Јокића, па смо видели прошле сезоне, како је играо у плеј-офу).

Баш ме интересује шта ће сада писати? Вероватно, није то ништа, нека он прво освоји прстен. А када освоји прстен и постане један од најбољих играча свих времена? Када се за пар година, ако га повреде заобиђу, буде водила полемика ко је бољи он или Џордан? Баш ме интересује шта ће хејтери тада да пишу?

Али имао је и среће, што није добио тренера као што је Мелоун у Денверу. Он би га закуцао за клупу у првој сезони говореће да прво мора да научи да игра одбрану. Тада не само да не би постао руки године, јер је мало играо, него не би био позван ни на руки ол-стар.

Ако га повреде заобиђу, постаје сигурно један од најбољих играча свих времена, не најбољи белац, не најбољи европљанин, не најбољи са Балкана, него ће се спомињати у истој реченици са Џорданом, Меџиком, Бирдом, ЛеБроном...

palop

pre 3 godine

Gde su sad oni "forsiraju ga samo jer lici na Kapetana Ameriku" i "dajte Bogdanu toliku slobodu, imace i on takvu statistiku" ljudi iz prosle sezone? Decko je nestvaran, ovo je cak mnogo bolje nego sto je i Lebron igrao na pocetku svoje karijere, nadam se samo da ce ga povrede zaobici, da ce nastaviti da se trudi i naoreduje pa da gledamo majstorije jos nekih 15 godina.

Valjevska podvala

pre 3 godine

Magični Luka.
Nekako filmski ide njegov razvitak, kao da su svi, još dok je imao tipa 16 godina, znali da će biti vrhunski igrač. Dobro, ne baš svi (u tebe gledam, Vlade).
Dečko jednostavno igra pun samopouzdanja, tri er bola za tri poena šutnuo i onda trojka za pobedu, uz onaj njegov karakterističan step back. Čini mi se da smo svi znali da će baš to uraditi, verovatno i ceo tim Klipersa, ali jednostavno odbrane nema.
A Džordžu kao da vanzemaljci uzmu talenat kada dođe u plej of.

petarczv

pre 3 godine

Luka je vec sad najbolji beli igrač svoh vremena pores birda sa samo 21 godinom!!! U playoffu protiv lenarda i dzorda bez prozingisa na pola treće četvrtine ima tripl dabl!!!

Gambeeet

pre 3 godine

Ma bravo dečače, 3 kape do poda i za nestvarnu trojku i za ceo večerašnji meč i za teško pojmljive uspehe u tako mladoj karijeri do ovog trenutka. Da te gledamo još 15 i kusur godina kako dominiraš svetskom košarkom! Au, kakav majstor :DD

Austrofil

pre 3 godine

Ljudi, sve ovo maltene sepajuci, uz terapije u toku utakmice!
Prvi plej of, 21 godina...

Bog mu dao zdravlja i bice najbolji Evropljanin svih vremena definitivno, a i Ameri ce se zamisliti...

Jos jedno bas dobro krilo da ima i Porsingis ako bi bio zdrav, naosvajace se Luka prstena. A ako ne u Dalasu hoce negdje drugo, pred njim je jos min. 15 godina katijere!

Zivio Luka i uzivajmo, ovo se radja otprilike na 20 godina u citavom svijetu.

Marko

pre 3 godine

Doncic je talenat na nivou Djokovica!!!
Znaci potencijal da bude medju najboljima u istoriji...
I obojca vode poreklo sa Kosova...potpuno neverovatno...
I prava sto ne pretstavlja Srbiju iako znam da je to bilo nerealno od samog pocetka.

Damir M.

pre 3 godine

Dallas za dva 14-9, preko 60%,za tri 9-1,nešto preko 11%. Kao da se mora šutirati za tri, išlo ne išlo... Zato je uživanje gledati Leonarda. Kad pročitam da se Jordan ne bi prilagodio ovom stilu... Ne bi ni imao potrebe forsirati trice. Sasvim lijepo bi mogao davati za dva kao i u svoje vrijeme, šutom ili ulazom,obrane premekane, niko nije nadmašio njegove fizikalije, a tek o "hangtimeu" ni govora nema. Još kad se nadoda da su glavne zvijezde lige zaštićene kao sredozemna medvjedica, izvodio bi i masu slobodnih bacanja.

petarczv

pre 3 godine

2040 godina. Lista za GOAT-a:

1. Lebron

2. Luka

3. Dzordan

4. Zajon

5. Kobe
(bskfan, 24. avgust 2020 00:45)

Zajon nece biti ni u prvih 30 a lebron nije ni u prvih 10. Jordan je broj 1 zauvek on bi danas sa ovom odbranom bio 50p u proseku . Luka može da bude drugi :)

Drndo Maroje

pre 3 godine

E neka im ga je mali ubacio, ako nista zbog onog gavrana Morisa koji ubaci svoju trojku pa ceka Doncica da nesto povlaci neke crte po parketu za njega, kao ajde sad ti odavde....hehe onda mu mali uvali odavde sa deset metara hehe i Herelu ce biti takodje prijatno garant

phrm

pre 3 godine

Neka ga služi sreća u karijeri i neka radi kao do sad i govorimo o jednom od najboljih košarkaša u istoriji. Kakav igrač, kakva partija, kakva trojka za pobedu. Veliko bravo.

Nikolakis

pre 3 godine

Aaaaaaaaaaaaa!!!! Obozavam ovog coveka, talenat cist cist talenat i puno rada i uzivanja u igranju!! Bice najveci ako nastavi ovako i zaobidju ga povrede. Gremo!!!

Nikola

pre 3 godine

Ja sam ljudi propustio finale LS zbog ovoga i ne kajem se grama. Kakva utakmica i kakav igrac majko mila. Povrijedjen, bez Porzingisa, gubili 21 razlike, ovakav tripl-dabl i sut za pobjedu u zadnjoj sekundi. Ovo je definitivno jedan od najboljih izvedbi jednog igraca u plejpofu, a samo 21 god. Ovom momku je samo nebo granica, po meni ce biti u top 5 svih vremena, a bgm i da se zadrma dobro stolica Jordanu, samo da zdravlje posluzi. Mozda zvuci smijesno, ali ovako nikad niko nije igrao u njegovim godinama.

manuginobili

pre 3 godine

Kakva lakoca,kakva mirnoca,kakva smirenost na kraju,Luka je fenomen,ovo mu je tek cetvrta playoff utakmica u zivotu i odmah kos za pobjedu sa sirenom i monster triple double...kakvo uzivanje je gledati ga kako se poigrava sa nabildanim pripadnicima afroamericke zajednice :))))...optuzice ga za rasizam,ovo nije humano sta im covjek radi.

Bastovan

pre 3 godine

Odlična igra dalasa, ope naj bolji bio Dončić. neznam što nije igrao rejf laferenc, značijo bih puno kad nije tu krisop porzigis. nemože sam li vilijans kod klopersa
(Krespo21, 24. avgust 2020 00:43)

Auuuu koliko si nepismen da sam morao da ti dam plus!

kiza

pre 3 godine

Mislim da mali je vec premasio sve igrace sa ovih prostora u ovim godinama.Ako ovakp nastavi bice najbolji ne samo nas vec evropski a mozda posle Larija i beli igrac u NBA.Bravo Luka i milina je gledati te!

Bojan

pre 3 godine

Ajde ja koji sam laik za kosarku sto sam mislio da doncic i nije neki talenat vec sta je divac tek mislio 😂 ala vera luka mislim da ces biti najbolji evropski kosarkas ikada

Ivan

pre 3 godine

Tesko ce Dalas proci Kliperse nazalost i pored ovakve pobede. Doncic sam nosi ekipu, a na drugoj strani vise igraca je sposobno da odigra na visokom nivou. Na vise pobeda to mora da napravi razliku. Bila bi druga pesma da je Porzingis zdrav.

Goks

pre 3 godine

Igrač kakav se radja jednom u 30 - 40 godina. Prirodni talenat. Ima sve ono što ne može da se nauči na treningu. Zamislite ga sa 27 - 28 godina.

Milos

pre 3 godine

Ovaj Lenard moze da sedne do kraja serije i ostali ce da pobede... lik ima 4 igraca oko sebe koji daju skoro 20p po mecu... Bice bruka ako ne osvoje

Tema

pre 3 godine

Slovenac je cudo.Kapa dole majstore. Sa 21 godinom ovako briljirati ovo je nestvarno. Polako ali sigurno ide ka tome da bude najbolji beli igrac Amerike. Nema sumnje da ce preteci Birda ako ga zdravlje posluzi. Uz Kukoca Novickog Drazena nesto najbolje sto je Evropa dala Americi od belih igraca. Tu je i nas Jokic ali Doncic je posebna dimenzija. 43 poena 17 skokova i cini mi se 13 asistencija a cuva te Lenard jedan od najacih defanzivaca lige.

miloš. k

pre 3 godine

Dečko je sa 18 godina bio i klupski i reprenzitativni prvak Evrope, i to kao najbolji igrač svojih ekipa. Svaki komentar dalje je suvišan. Ako bude bio zdrav biće jedan od najvećih svih vremena. Želim mu NBA titulu kako bi upotpunio svoju veličinu.

Marko

pre 3 godine

Koliko mi je milo sto je Dallas pobedio, pre svega jer im je tako nesrećno lopta iscurila iz obruča minimalno 5 puta.
A Luka Dončić, kakva glava ! Najveći talenat viđen u ovom sportu ikada, nestvaran igrač. Jednostavno rođen da igra košarku i bude genijalan.

Poznavalac ©®

pre 3 godine

Dalasu jedini visoki igrac danas je Bobi. Veliki broj minuta igraju bez centara/ krilnih centara? Pol Dzordz to uopšte ne koristi?

Karlo Prvi

pre 3 godine

Dončić nema pojma. Šalu na stranu, kakav igrač i kakva utakmica! Lu Vilijems bio strašan za Kliperse, ali Luka je već legenda. Jedva čekam nastavak serije... Pored toga, Bobi ponovo odličan u svojoj ulozi a Pol Džordž- jad i beda.

WillyWonka

pre 3 godine

Pa šta je ovo, Dončić sa povredom ovako odigra i dobije utakmicu bez Porzingisa. Kako čovjek igra, kao da mu je deseti play off. Neviđeno. Bobi odličan, mogao je imati i više minuta, ali pobjeda je najvažnija.

Sid

pre 3 godine

@Samo sto George ne igra ovu seriju,harell je prosecan igrac,lou je skorer koji dobrom odbranom bude zaustavljen,nije krem od igraca,a ko je cetvrti to ne znam,verovatno njega samog racunas :)) Sad na poluvremenu isli highlightsi Jordana protiv bad boysa a kosarka i iz ove perspektive izgleda fenomenalno kao i kretanje igraca,dok se jasno vidi koliko superiornije ppkrete i atlecizam ima Jordan u odnosu na Lenarda i onda slusamo neke price o erama. Doncic zver!

goran

pre 3 godine

begli je bolji, samo sacekajte jos koju godinu da se oporavi, zna vlade... sa 16-17 gledah luku, prva utakmica eurolige, pored ljulja i rodrigeza gazda na parketu, ko nije vec tad video da ce biti najbolji beli igrac ikada nema pojma o kosarci. divcu je dao jos par godina fore da to vidi, ali dzabe.

Rvac

pre 3 godine

Upravo napisah jedan opsiran komentar koji nema puno veze sa konkretnom tekmom, ali kako je brutalan ovaj lik. Da on sa 21 godinom nosi svoj tim i resi utakmicu, protiv ekipe koje je po svim procenama najveci favorit za titulu ove godine. Lik je novi Dzordan...

Marko

pre 3 godine

Nemojte preterivati sa ovim Luka "najbolji u istoriji", Jordan je bio najbolji napadac i odbrambeni igrac sveta u isto vreme...Luka je prosecan defanzivac..
Ali vrlo je realno da bude top 3 u istoriji ako ga zaobidju povrede sto je BOLESNO...

boki volim kosarku

pre 3 godine

sto mi je drago za ovog momka i dallas. super fransiza, dobar rad, isplatilo se. dobise ih bez KP... luka brilijantan i na kraju clutch trojka, noz u srce. e moj PG 13 koja si ti prevara.

petarczv

pre 3 godine

Luka ce preći 40.000 poena i oboriti rekotdu trpl dablovima.Najbolji košarkaš u istoriji.
(Nemke, 24. avgust 2020 00:45).

Kad ćeš da shvatis da veličinu ne čine rekordi već titule

2CRAZY

pre 3 godine

Kida Doncic, sam pobedio Kliperse!
Ubedljivo najbolji igrac sa ovih prostora u NBA-u, pa mozes se sad vec reci i ikad!

Cestitke iz Srbije.

Aleks

pre 3 godine

Auuu, kakav šut, hands down 🙌 Gledam hajlajtse i Lukine brojke, odlična njegova partija i izbalansirana, razigravao saigrače kada treba i završavao sam kada treba. Ljudi su prognozirali metlu, a i ja sam očekivala da ih lako izbace, jer Klipersi su ekipa koja ima jako izbalansiranu odbranu i napad. Međutim da su se tako pogubili i ispustili 20 razlike, apsolutno su zaslužili da izgube ovu utakmicu. A svi smo zaboravili da Dalas ima odličan roster, sjajno sklopljenu igru oko Luke i da su među najboljim trojkaškim ekipama. Plus imaju odličnog trenera.

Što se Klipersa tiče, razočaravajuća igra u nastavku sezone. Bukvalno samo 1 na 1, dok ih Džordž kanali. Neverovatno koliko od lika nema vajde na terenu, a ima duži jezik nego moja baba što je imala. "Nisam ja Džejms Harden" - nažalost nisi, taj čovek jednom rukom utrpa 40p i još je počeo odbranu da igra. Lenard verovatno najkompletniji igrač današnjice, ali bolje je izgledao u Torontu. Videćemo odgovor Riversa na ovo, Dalas sad ima momentum.

bskfan

pre 3 godine

Luka je cudo, ima decko sve, a posebno ga krase takmicarski duh i odsustvo straha kada treba da se sutne zadnji sut. Svi znaju ko ce da ima zadnji sut ali nista im ne vredi. Inace, utakmica je bila sa sladokusce. Dalas nadoknadio manjak od 21 poena i cak vodio sa 12 koseva. Luka za 45 minuta: 43 kosa, 17 skokova i 13 asistencija. Sa druge strane smo videli kako dva igraca sa klupe preuzmu odgovornost kada PG-u ne ide (u regularnom delu sut 16%) pa tako Lu Vilijams i Redzi Dzekson u regularnom delu ubace 47 poena. Instant karma za zivotinju Harela, samo 2 kosa i za 17 minuta -19. Videli smo i maestralne odluke odlicnih trenera, kako u toku utakmice prilagodjavaju igru protivniku pa tako Dok Rivers u jednom periodu igra kao Hjuston sa 5 niskih igraca. Kad smo vec kod Hjustona, mnogi tu njihovu ideju sve vise koriste pa tako i Juta vise nije Juta vec prakticno Hjuston, samo ne ovaj sadasnji vec onaj sa Kapelom. Dalas igra takodje kao Hjuston.

bulldog

pre 3 godine

Odlična utakmica sinoć, preokreti, pravi PO. Dečko je bacio 3 puta loptu u bunar tokom meča, ali ovo na kraju je nestvarno. Bobi isto odličan, koševi jednom rukom, ne mogu mu ništa.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Auuuuuuu bree!!!
Bravo Lukaaaa!!!

PREPAMETNO IGRA MALI!!!!!
Ima poteze svih velikana, ali vec SAD MOZAK VETERANA!!!!
CUDOOOO!! A tek 21. Godina!!!

aca

pre 3 godine

@Samo sto George ne igra ovu seriju,harell je prosecan igrac,lou je skorer koji dobrom odbranom bude zaustavljen,nije krem od igraca,a ko je cetvrti to ne znam,verovatno njega samog racunas :)) Sad na poluvremenu isli highlightsi Jordana protiv bad boysa a kosarka i iz ove perspektive izgleda fenomenalno kao i kretanje igraca,dok se jasno vidi koliko superiornije ppkrete i atlecizam ima Jordan u odnosu na Lenarda i onda slusamo neke price o erama. Doncic zver!
(Sid, 23. avgust 2020 23:15)

kad se gleda hajlajts na jutjubu i domaci fudbal izgleda zanimljivo.

Chris Mullin

pre 3 godine

Luka je sjajan momak. Nema grama straha, ne plasi se ako pogresi, ne plasi se nijednog protivnika, i igra neustrasivo. Koristi danasnja pravila i veoma je efektan. I kapa dole. Medjutim ove odbrane nemaju veze sa zivotom. Kavaj cuva Luku u zavrsnici, ali nijednom ne probija blok vec svaki put pusta da dodje do preuzimanja. I ne trudi se da probije i da se vrati na Luku. A Mevsi svaki put prave blok tako da preuzima Redzi Dzekson. I Luka ga svaki put napravi na budalu. I evo jos jedna stvar, ne znam kako to treneri i igraci ne vide kada se spremaju za mec protiv Luke. Luka se ne dize na sut za tri iz desne ruke. Eventualno ako gurne desni dribling napred pa samo povuce desnu nogu nazad, ali to je retko. Luka nema skok sut, sutira sa zemlje i uvek se dize na sut iz levog driblinga i radi step back u levo. Manje vise u 70% situacija se dize tako sto uradi step back u levu stranu. Luka nema pull up jumper sa poludistance. Dakle kada krene na ulaz ili ide do kraja ili moze da naskoci i da fintira ili da baci floater. Ne moze pull up nikako. Sve u svemu ili igras jako blizu i pustas da probije levo, ali pazis na step back. Ili ga uvek teras desno na ulaz s tim da jedan igrac uvek skuplja i tera ga da izbacuje pas spolja. I onda neka i ubacuju ostali, ali nijedna ekipa nikada nije dobila cetiri utakmice tako sto sve cetiri najbolji igrac razigrava ostale. Sve u svemu, danasnja odbrana je zalosna, i priprema danasnjih igraca za odbranu je zalosna.

pop hop

pre 3 godine

Ovo sto igraju Klipersi je smesno. Celo drugo poluvreme i produžetak igraju samo individualno, svaki napad je igra jedan na jedan.
A i u odbrani ništa specijalno. U jednom periodu Dalas im vrteo konstantno pik Luka i Bobi, s tim što Bobi nije dobijao loptu nego je sve Luka završavao. I oni nikako da to vide i da promene nešto.
Poslednji napad u regularnom delu... sta reći, jedan od najglupljih napada i najgluplje potrošene 24 sekunde.
Dalas zasluženo dobio, Luka pokidao.

ljubomilko

pre 3 godine

Kad mu vidiš u očima pobednički mentalitet, onu strast u očima jasno je da je rođen za ovu igru.
Svu slobodu su mu dali u igri zato što su videli kvalitet koji je vanserijski.
Divac ga nije trejdovao zato što je Fox predviđen za zvezdu tima i nije mogao da ode, a ni Luka nije hteo u Kingse.
Nego da li ste primetili kakav pogled ima Klarkston, nisu tu čista posla, hemija je čudo.
Luka Dončić se rađa jedan u 20 godina, naklon do poda.

ElHombre

pre 3 godine

21 godina, preko 40 poena triple double Luka Doncic...Svaka cast majstore, bices najjaci samo je pitanje vremena! Novi Dirk = Luka Doncic!

Lex

pre 3 godine

Дечко је рођени победник, ово је стварно нереално.Како бих волео да Далас избаци Клиперсе, изузев Ленарда јако иритантни ликови.

Čačak

pre 3 godine

LUKA DONČIĆ!!! U rukama mirnoća. U glavi sigurnost i bez straha. U celom timu poverenje ide ka njemu. Trojka težirana kao na filmu. Jedno veliko bravo za ovog dečka!

Nikola

pre 3 godine

Auuuuu kakva utakmica, svaka čast Dalasu, Burksu, Hardaveju, Kariju i naravno najvećem kralju Don Luki. Kakav majstor. Ajmo, još samo dve!!!

ja pa ja pa šta

pre 3 godine

pre pet min udjem.na b92 vidom vreme do kraja i rezultat. ukljucim tv i dok nadjem tekmu sudija daje loptu za zadnji napad, luka preuzima prosara i pogodi trojku sa 8 i kusur metra. pravi takming za uspavanku.
laku noć!

Dejan

pre 3 godine

Kako Doncic sve radi lagano, on je ovaj sut za povedu pogodio kao da je nista..
P.S. prestanite Klebera da zovete Kliba, tako samo Amerikanci izgovaraju njegovo prezime.
Objavite komentar.

222

pre 3 godine

Kako bi Jokic legao klipersima au, izvukao bi svog centra napolje, lenard bi se setao po reketu
(Mmmm, 23. avgust 2020 23:55)
Koji Jokic druze?? ,Doncic je klasa za sebe.Jokic nebi ni u evropi pravio razliku nazalost cak bi gori bio. Doncic je unikat decko je cudo.Molim ne pravite Jokica u nekog super stara videli smo ga na Svetskom.

Stanislav

pre 3 godine

Sve i da je Doncic Kinez, ovo sto decko radi je bolesno, nikada ovo nisam video do sad... Neviđeno do sad od kad je počela da se ubacuje lopta kroz obruč

Milan

pre 3 godine

E ovo kralj(robokap) u svom zivotu nije uradio niti bi da zivi hiljadu godina nezna ni da dribla a kamoli da sutne u zadnjo sekundi ave Luka!

ccc?

pre 3 godine

Izvanredna igra Doncica i kapa dole. Moram da kazem, da njega ne moze da cuva Moris i dok je to radio Dalas je imao prednost. Onda je Doncicevo cuvenje preuzeo Kavai i LAC je stigao prednost i izjednacili su i usli u produzetke. Ne moze Dzekson da cuva Doncica? Nije mi jasna ta trenerova postavka? To se videlo u produzetku. I preko Dzeksona u poslednjoj sekundi Doncic posteze pobednicki kos?? Pol Dzordz ce da dobije ribanje u to sam siguran. Znaci, njegovo prisustvo na terenu je katastrofa za LAC. NULA od igre.

petarczv

pre 3 godine

A sad svi Dončić igračina, doncic car, Dončić najbolji... A kad sam pisao pre dve godine da ce postati ovo sto jeste pisali ste doncic statisticar, sebičan, bogdan bolji i ostale nebuloze

JPR24

pre 3 godine

Dalasu jedini visoki igrac danas je Bobi. Veliki broj minuta igraju bez centara/ krilnih centara? Pol Dzordz to uopšte ne koristi?
(Poznavalac ©®, 23. avgust 2020 23:50)

Pol Džordž ne bi iskoristio ni prazan teren, njemu je dovoljno reci : Plejof i čovek više ne zna gde je... u zadnje dve partije : 5/33, ne sme više ni da šutira, samo da počne da beži od lopte još.

pelegrini

pre 3 godine

kakva je ovo gromada od igrača kakav gigant vjerovatno najbolja Lukina partija u NBA do sada neviđeno a sa sve povredom. Strašno!!!!

Mariborcan1970

pre 3 godine

Luka MAGIC! Momak je genije. Dok ogromna većina u NBA košarku igra na snagu i fizikalije Luka igra i pobjedjuje glavom. Američki komentatori su se tokom prenosa više puta čudili kako Luka sa elementarnim košarkaškim potezima nadigrava protivnike npr. pivotiranje i lažiranje šuta. Ili eurostep mimo Georgea.

Austrofil

pre 3 godine

Ljudi, sve ovo maltene sepajuci, uz terapije u toku utakmice!
Prvi plej of, 21 godina...

Bog mu dao zdravlja i bice najbolji Evropljanin svih vremena definitivno, a i Ameri ce se zamisliti...

Jos jedno bas dobro krilo da ima i Porsingis ako bi bio zdrav, naosvajace se Luka prstena. A ako ne u Dalasu hoce negdje drugo, pred njim je jos min. 15 godina katijere!

Zivio Luka i uzivajmo, ovo se radja otprilike na 20 godina u citavom svijetu.

Fljorent Jashari

pre 3 godine

...on toliko ume, zna i sme sa 21 god da NBA i USA počinju sve više da ga se plaše i da ga mrze - to je dokaz svega !!! ...gazda Mark Cuban je sada shvatio da ima džokera da mu sašije ekipu po meri i uzme 3-4 prstena u narednih 7-8 godina

Rvac

pre 3 godine

Koliko lako izlgeda kad to rade on i Jokic da skoro pomislim da bih i ja mogao tako. Realno pojma nemam kad su sportovi sa loptom u pitanju, vise sam u borbama, ali toliko sam zavoleo ovu kosarku kroz Jokaru najpre, pa i Doncica i ostale. Do pre par godina sam pratio iskljucivo reprezentaciju, i to sa zadovoljstvom, a vec godinama NBA i sve je vise volim.
Po mom misljenju prave fanove ce privuci ovakvi umetnici sa loptom, nekako su mi ona divljacka zakucavanja za "highlights" napaljenike.
Tako da trolovi, kad pocnete da prozivate na primer Jokaru kako ga jede Gober ili slicni, setite se da oni nikakav uticaj nemaju kada govorimo o siroj slici.

fergi

pre 3 godine

Pol Dzordz ocaj 3 cetvrtine. Normalno je da gube ako se ne probudi. Neverovatan je pad u igri SAC posle onolikog vodjstva? Kao da im je neko rekao, produzite ovu seriju, tv prava, sponzori, pare..mora da se zaradjuje u ovo vreme korone?? Niko da ubode za 3..

Mihajlo

pre 3 godine

Nisam bio ljubitelj igre Doncica,izgledalo mi je da previse siluje,nesto slicno kao Harden,ali ima nesto po cemu moze da se poredi sa Dzordanom,kad je vazno,bitno on uzima sut i u velikim procentima pogadja,rodjeni je pobednik.
Mislim da moze jos mnogo da napreduje,posebno u tehnici,da bolje barata loptom levom rukom,nekako je kod Dzordana sve to izgledalo lakse,lepse ali s obzirom da ima tek 21 godinu stvarno je neverovatan.
Tesko je uopste porediti generacije,nemoguce,u ono vreme igrala se mnogo cvrsca kosarka,odbrane,danas je mnogo lakse napadacima. Ne svidja mi se ova nova kosarka,predjes centar i bam trojka,ili samo se igra pik,nigde mastovitosti u igri.

steva

pre 3 godine

Ju ju , haha ! Da vidis malo kako "vajt bich" djidjimidji . :)))
Da su imali malo srece i da sudije nisu krale , ovo su mogli dobiti i u regulatnom delu .

Sitni Sima

pre 3 godine

Pa šta 43 + 17 + 13. I Bogdan bi isto ovako, samo da su ušli u plej of. Nego korona i sudbina kleta umešaše prste i prekinuše pobedničku seriju Kingsa u martu. Pa i Bjelica je jednom flertovao sa tripl dablom 13pts 7rebs 7 asist tako da ne dižiti Luku u nebesa posle jednog tripl dabla

Zoki

pre 3 godine

Čekajte, pa gde je Kandža da ga pojede? Zamislite da Luka ovo uradi Lebronu, usijale bi se tastature. On maltretira omiljenog Lenarda, ovaj beži od njega i pusta da ga preuzmu, a ovde tišina.

hakeem

pre 3 godine

Majstor je Luka, istinski naslednik Gasola, Stojakovica, Novickog.
Ono sto mene vise impresionira od Luke je neverovatni Dok Rivers i umisljeni igrac P.George.
Clippersi nemaju jednu akciju, Rivers me je totalno razočarao. Nema sanse da Clippersi sa ovakvom sablonskom igrom bilo sta osvoje. P.George mora na klupu ili ce sve upropastiti.

fergi

pre 3 godine

ovakvo nepostovanje majkla dzordana nisam do sada video na jednom mestu. poredite doncica koji mozda ni finale nikada nece videti, sa covekom koji je osvojio 6 sampionata u vreme dok se odbrana igrala.
to je ko kad bi slavili tenisera koji u prvih par kola grand slama cisti rivale sa 6:2, 6:1, 6:2 pre nego sto ispadne u cetvrtfinalu. smesno.
ali ok, bolje i to nego da slavite influensere po instagramima. daj sta das. ima i gorih.

Krespo21

pre 3 godine

Odlična igra dalasa, ope naj bolji bio Dončić. neznam što nije igrao rejf laferenc, značijo bih puno kad nije tu krisop porzigis. nemože sam li vilijans kod klopersa

DRAGAN

pre 3 godine

Bilo bi zalosno da je ovo
danas Dalas izgubio. Igrali su za cistu desetku. a ovo
sto je danas Luka odigrao je za veliko pamcenje. Ako ovako nastavi bi ce sigurno dobro placen i zapasce u oko svim bogatim gazdama NBA lige. Bravo majstore.

@

pre 3 godine

@Fergi
Jasno, ali onda ih uporedjuj u odnosu na periode u karijerama.
Ovo sto Doncic radi nije radio cak ni Dzordan u toj fazi karijere.
I ne zaboravi, Doncic je taj koji je morao da se prilagodi NBA kosarci, jer ipak dolazi iz Evrope. Gledajuci kroz iskustva drugih evropskih igraca u NBA, Doncic se jos prilagodjava, jos nije na fizickom nivou na kojem mora da bude.
A najbolji je igrac lige, uz mozda jos dvojicu. E sad, zamisli ga kada dodje do maksimalne fizicke spreme, kada bude stariji, iskusniji, mudriji... decko ce rusiti granice, iako to vec radi.
Titule ce osvojiti, nema tu sta da se prica. Moze ih uzeti i vise od Dzordana.
Dovoljno da predje u neku jaku fransizu poput Lejkersa, ili cak sada jakih Klipersa, Baksa ili nekog slicnog i eto titula.
Momak je fenomen, treba uzivati u ovome sto pokazuje.
A titule sa 21 godinom je preterano ocekivati.

dejandddddd

pre 3 godine

Sudije su Kliperse pogurale do produžetka, sve je trebalo da bude gotovo u regularnom delu, ali NBA show je umešao prste na sreću ovoga puta je utakmica ipak završena realnim ishodom.

Mladen cg

pre 3 godine

Večerašnja pobjednička trojka mladog Luke Dončića me je podsjetila na identičan lucidan koš Miloša Teodosića protiv Španije u čuvenoj pobjedi Srbije ( 84:82 ). Zaista , to su dva košarkaška genija ,koji košarku čine magičnim sportom, sportom intelekta, u kojoj pobeđuje snaga uma, u odnosu na sirovu fizičku silu.

rgbrat

pre 3 godine

bravo luka, iako je i veceras u senci veceg cuda, micela iz jute koji ponovo lagano 50 poena upisuje (BEZ PRODUZETKA) uz isti procenat suta kao doncic plus 40% za trojku. ali to mu je treca u nizu da daje oko 50 poena i da ima takav procenat. bukvalno je sam izbacio denver. sjajan igrac. ni ne treba mu sut za pobedu, jer pobedi pre toga.
nije da ce i juta otici do kraja, ali eto.

Srba

pre 3 godine

Dončić kapa dole. Talenat jedan u milion. Sa kakvom lakoćom igra, kao da mu je ovo deseti PO u životu, kao da je igrao stotine ovakvih utakmica a tek mu je 21 godina. Ceo "hajp" koji se vrti oko njegovog imena nije bez razloga. Kako je LeBron igrao i izgledao sa 21 godinom? Kao napaljenko i bez grama košarkaškog IQ-a. Samo to uporedite i vidite koliko je ovo što Dončić radi zapravo neverovatno.
(Johny, 23. avgust 2020 23:57)
Ovo uopste nije tacno. Lebron je u njegovim godinama igrao u krs timu u ligi koja nije radila spejsing. Te godine su godine paklenih odbrana. Danas je drugacija kosarka. Korak dalje idi i ne gledaj godine, gledaj profesionalne sezone. Na kraju krajeva, Luka ima full grown body. Igra 6. profi sezonu. Dvejn Vejd je u svojoj 3. profi sezoni bio MVP finala. Dvije godine vise nego sad luka, ali jos uvijek nije se bio skroz fizicki razvio, mnogo manje profi kosarke... Nije znaci ni Lebron bio da tako pises, a cak nisu ni neki drugi.

@

pre 3 godine

@fergi
Koliko je titula imao Dzordan sa 21 godinom i kako je prolazio u plej ofu?
Propustas da uzivas u igri jednog od najboljih ikada jer se plasis da ce pomutiti slavu Dzordana.

Srba

pre 3 godine

U ovim godinama koje ima Kavaj Lebronu je uskracena titula defanzivca godine i dodijeljena liku koji nije bio ni u prvoj defanzivnoj petorci. A Kavai, onaj zbog kojeg me ovdje sa svih strana spopadose i nazvase fanom Lebrona, prepusta pazenje Doncica Redziju Dzeksonu.

Sid

pre 3 godine

@aca Domaci fudbal ne izgleda lepo ni u HD rezuluciji,tvoj pokusaj da ispadnes zanimljiv. Celi mecevi su isto odlicni. A ovog lika o kome pricam smo gledali i protiv zvezda 00s sa jednim kolenom,tako da je tvoj komentar jos vise fuj. U trenutku dok ovo pisem 121:121 Dzordz medvedenko,Doncic haos!

goran

pre 3 godine

sta rade sudije, kakva sramota,u tri prethodne su ih krali bar po dvadeset poena u proseku, ali ovu ne dozboljavaju da klipersi izgube

jsx

pre 3 godine

Majstor!!! Sad valjda vidite zasto uzima puno suteva, mora da vezba da bi pocelo da ulazi. A deluje da je vec pocelo. Ovo mu je treca ili cetvrta sa odlicnim procentom, a nekad nije lose cak ni imati losiji procenat ako ubacujes poene.
Za Pola Dzordza ne znam sta reci. Bolje da su Delavedovu doveli ako im treba neko da igra iskljucivo odbranu. Doduse, sad kad ima Kavajija umesto Vestbruka mozda i moze jednu da im donese, ali sramota svakako

Dancko

pre 3 godine

@Marko,

Pa Bil Rasel je osvojio tutulu dok je bio igrac i trener u isto vreme, u sred Bostona kao Afroamerikanac u mnogo goroj poziciji socioloski i kulturoloski od one 1980ih i 2000ih. Dzordan i Lebron to ne bi mogli ni za 30 godina da pokusavaju, dobro Lebron bi mozda uspeo iz 10. pokusaja, Dzordan tesko...

vrg

pre 3 godine

eto je i jedna stvarno dobra lukina partija. konacno je uspeo da ode preko 50% za 2 poena i da ne izgubi 10+ lopti.
steta sto se to desava retko i sto ce klipersi da ih izbace.
zao mi marjanovica, lik ove sezone ubija u odnosu na minute koje dobije.

Fergi

pre 3 godine

@fergi
Koliko je titula imao Dzordan sa 21 godinom i kako je prolazio u plej ofu?
Propustas da uzivas u igri jednog od najboljih ikada jer se plasis da ce pomutiti slavu Dzordana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@, 24. avgust 2020 15:57)

ja samo iznosim cinjenice. Ne oduzimam uzivanje. Kad bude imao tutule poredicemo ako treba.

Marko

pre 3 godine

Nemojte preterivati sa ovim Luka "najbolji u istoriji", Jordan je bio najbolji napadac i odbrambeni igrac sveta u isto vreme...Luka je prosecan defanzivac..
Ali vrlo je realno da bude top 3 u istoriji ako ga zaobidju povrede sto je BOLESNO...

Marko

pre 3 godine

Doncic je talenat na nivou Djokovica!!!
Znaci potencijal da bude medju najboljima u istoriji...
I obojca vode poreklo sa Kosova...potpuno neverovatno...
I prava sto ne pretstavlja Srbiju iako znam da je to bilo nerealno od samog pocetka.

222

pre 3 godine

Kako bi Jokic legao klipersima au, izvukao bi svog centra napolje, lenard bi se setao po reketu
(Mmmm, 23. avgust 2020 23:55)
Koji Jokic druze?? ,Doncic je klasa za sebe.Jokic nebi ni u evropi pravio razliku nazalost cak bi gori bio. Doncic je unikat decko je cudo.Molim ne pravite Jokica u nekog super stara videli smo ga na Svetskom.

fergi

pre 3 godine

ovakvo nepostovanje majkla dzordana nisam do sada video na jednom mestu. poredite doncica koji mozda ni finale nikada nece videti, sa covekom koji je osvojio 6 sampionata u vreme dok se odbrana igrala.
to je ko kad bi slavili tenisera koji u prvih par kola grand slama cisti rivale sa 6:2, 6:1, 6:2 pre nego sto ispadne u cetvrtfinalu. smesno.
ali ok, bolje i to nego da slavite influensere po instagramima. daj sta das. ima i gorih.

Sitni Sima

pre 3 godine

Pa šta 43 + 17 + 13. I Bogdan bi isto ovako, samo da su ušli u plej of. Nego korona i sudbina kleta umešaše prste i prekinuše pobedničku seriju Kingsa u martu. Pa i Bjelica je jednom flertovao sa tripl dablom 13pts 7rebs 7 asist tako da ne dižiti Luku u nebesa posle jednog tripl dabla

vrg

pre 3 godine

eto je i jedna stvarno dobra lukina partija. konacno je uspeo da ode preko 50% za 2 poena i da ne izgubi 10+ lopti.
steta sto se to desava retko i sto ce klipersi da ih izbace.
zao mi marjanovica, lik ove sezone ubija u odnosu na minute koje dobije.

Srba

pre 3 godine

Dončić kapa dole. Talenat jedan u milion. Sa kakvom lakoćom igra, kao da mu je ovo deseti PO u životu, kao da je igrao stotine ovakvih utakmica a tek mu je 21 godina. Ceo "hajp" koji se vrti oko njegovog imena nije bez razloga. Kako je LeBron igrao i izgledao sa 21 godinom? Kao napaljenko i bez grama košarkaškog IQ-a. Samo to uporedite i vidite koliko je ovo što Dončić radi zapravo neverovatno.
(Johny, 23. avgust 2020 23:57)
Ovo uopste nije tacno. Lebron je u njegovim godinama igrao u krs timu u ligi koja nije radila spejsing. Te godine su godine paklenih odbrana. Danas je drugacija kosarka. Korak dalje idi i ne gledaj godine, gledaj profesionalne sezone. Na kraju krajeva, Luka ima full grown body. Igra 6. profi sezonu. Dvejn Vejd je u svojoj 3. profi sezoni bio MVP finala. Dvije godine vise nego sad luka, ali jos uvijek nije se bio skroz fizicki razvio, mnogo manje profi kosarke... Nije znaci ni Lebron bio da tako pises, a cak nisu ni neki drugi.

petarczv

pre 3 godine

2040 godina. Lista za GOAT-a:

1. Lebron

2. Luka

3. Dzordan

4. Zajon

5. Kobe
(bskfan, 24. avgust 2020 00:45)

Zajon nece biti ni u prvih 30 a lebron nije ni u prvih 10. Jordan je broj 1 zauvek on bi danas sa ovom odbranom bio 50p u proseku . Luka može da bude drugi :)

Mladen cg

pre 3 godine

Večerašnja pobjednička trojka mladog Luke Dončića me je podsjetila na identičan lucidan koš Miloša Teodosića protiv Španije u čuvenoj pobjedi Srbije ( 84:82 ). Zaista , to su dva košarkaška genija ,koji košarku čine magičnim sportom, sportom intelekta, u kojoj pobeđuje snaga uma, u odnosu na sirovu fizičku silu.

јд123

pre 3 godine

Да чујем сада хејтере на овом сајту. Када је долазио у НБА, писали су да ништа неће направити, да је преспор за НБА, да бекови из Европе не могу да се носе са НБА бековима, да ће улазити са клупе. Да му је тренер био Мелоун, онда би сигурно улазио са клупе. Лако се може проверити, нађите вести на Б92, када је долазио у НБА и прочитајте коментаре.

Онда су хејтери писали, то је само због хајпа који се прави око њега, јер изгледа као Captain America, да се у плеј-офу неће видети када се затегну одбране (то су хејтери уосталом писали и за Јокића, па смо видели прошле сезоне, како је играо у плеј-офу).

Баш ме интересује шта ће сада писати? Вероватно, није то ништа, нека он прво освоји прстен. А када освоји прстен и постане један од најбољих играча свих времена? Када се за пар година, ако га повреде заобиђу, буде водила полемика ко је бољи он или Џордан? Баш ме интересује шта ће хејтери тада да пишу?

Али имао је и среће, што није добио тренера као што је Мелоун у Денверу. Он би га закуцао за клупу у првој сезони говореће да прво мора да научи да игра одбрану. Тада не само да не би постао руки године, јер је мало играо, него не би био позван ни на руки ол-стар.

Ако га повреде заобиђу, постаје сигурно један од најбољих играча свих времена, не најбољи белац, не најбољи европљанин, не најбољи са Балкана, него ће се спомињати у истој реченици са Џорданом, Меџиком, Бирдом, ЛеБроном...

Milos

pre 3 godine

Ovaj Lenard moze da sedne do kraja serije i ostali ce da pobede... lik ima 4 igraca oko sebe koji daju skoro 20p po mecu... Bice bruka ako ne osvoje

cool

pre 3 godine

Mislim da mozemo da budemo ponosni, sto i ako nije Srbin i ne igra za nasu reprezentaciju, ovakvo svetsko cudo, i ovakav fenomen i igracina vuce Srpsko poreklo i zna nas jezik. Decko ce biti jedan od najvecih igraca ikada ako ga povrede zaobidju. Drago mi je sto imamo ovoliko vrhunskih igraca sa nasih prostora. Samo cepaj Luka majstore.

petarczv

pre 3 godine

Luka je vec sad najbolji beli igrač svoh vremena pores birda sa samo 21 godinom!!! U playoffu protiv lenarda i dzorda bez prozingisa na pola treće četvrtine ima tripl dabl!!!

Johny

pre 3 godine

Dončić kapa dole. Talenat jedan u milion. Sa kakvom lakoćom igra, kao da mu je ovo deseti PO u životu, kao da je igrao stotine ovakvih utakmica a tek mu je 21 godina. Ceo "hajp" koji se vrti oko njegovog imena nije bez razloga. Kako je LeBron igrao i izgledao sa 21 godinom? Kao napaljenko i bez grama košarkaškog IQ-a. Samo to uporedite i vidite koliko je ovo što Dončić radi zapravo neverovatno.

Zambezi

pre 3 godine

Doncic sa 21 godinom pruza partije koje ga vec sada kandiduju za najboljeg belog kosarkasa ikada, uz duzno postovanje Birdu, Petrovicu i ostalim velikanimanove igre. Covek je beli Dzordan.

rgbrat

pre 3 godine

bravo luka, iako je i veceras u senci veceg cuda, micela iz jute koji ponovo lagano 50 poena upisuje (BEZ PRODUZETKA) uz isti procenat suta kao doncic plus 40% za trojku. ali to mu je treca u nizu da daje oko 50 poena i da ima takav procenat. bukvalno je sam izbacio denver. sjajan igrac. ni ne treba mu sut za pobedu, jer pobedi pre toga.
nije da ce i juta otici do kraja, ali eto.

petarczv

pre 3 godine

Luka ce preći 40.000 poena i oboriti rekotdu trpl dablovima.Najbolji košarkaš u istoriji.
(Nemke, 24. avgust 2020 00:45).

Kad ćeš da shvatis da veličinu ne čine rekordi već titule

Damir M.

pre 3 godine

Dallas za dva 14-9, preko 60%,za tri 9-1,nešto preko 11%. Kao da se mora šutirati za tri, išlo ne išlo... Zato je uživanje gledati Leonarda. Kad pročitam da se Jordan ne bi prilagodio ovom stilu... Ne bi ni imao potrebe forsirati trice. Sasvim lijepo bi mogao davati za dva kao i u svoje vrijeme, šutom ili ulazom,obrane premekane, niko nije nadmašio njegove fizikalije, a tek o "hangtimeu" ni govora nema. Još kad se nadoda da su glavne zvijezde lige zaštićene kao sredozemna medvjedica, izvodio bi i masu slobodnih bacanja.

Chris Mullin

pre 3 godine

Luka je sjajan momak. Nema grama straha, ne plasi se ako pogresi, ne plasi se nijednog protivnika, i igra neustrasivo. Koristi danasnja pravila i veoma je efektan. I kapa dole. Medjutim ove odbrane nemaju veze sa zivotom. Kavaj cuva Luku u zavrsnici, ali nijednom ne probija blok vec svaki put pusta da dodje do preuzimanja. I ne trudi se da probije i da se vrati na Luku. A Mevsi svaki put prave blok tako da preuzima Redzi Dzekson. I Luka ga svaki put napravi na budalu. I evo jos jedna stvar, ne znam kako to treneri i igraci ne vide kada se spremaju za mec protiv Luke. Luka se ne dize na sut za tri iz desne ruke. Eventualno ako gurne desni dribling napred pa samo povuce desnu nogu nazad, ali to je retko. Luka nema skok sut, sutira sa zemlje i uvek se dize na sut iz levog driblinga i radi step back u levo. Manje vise u 70% situacija se dize tako sto uradi step back u levu stranu. Luka nema pull up jumper sa poludistance. Dakle kada krene na ulaz ili ide do kraja ili moze da naskoci i da fintira ili da baci floater. Ne moze pull up nikako. Sve u svemu ili igras jako blizu i pustas da probije levo, ali pazis na step back. Ili ga uvek teras desno na ulaz s tim da jedan igrac uvek skuplja i tera ga da izbacuje pas spolja. I onda neka i ubacuju ostali, ali nijedna ekipa nikada nije dobila cetiri utakmice tako sto sve cetiri najbolji igrac razigrava ostale. Sve u svemu, danasnja odbrana je zalosna, i priprema danasnjih igraca za odbranu je zalosna.

fergi

pre 3 godine

Pol Dzordz ocaj 3 cetvrtine. Normalno je da gube ako se ne probudi. Neverovatan je pad u igri SAC posle onolikog vodjstva? Kao da im je neko rekao, produzite ovu seriju, tv prava, sponzori, pare..mora da se zaradjuje u ovo vreme korone?? Niko da ubode za 3..

Sid

pre 3 godine

@Samo sto George ne igra ovu seriju,harell je prosecan igrac,lou je skorer koji dobrom odbranom bude zaustavljen,nije krem od igraca,a ko je cetvrti to ne znam,verovatno njega samog racunas :)) Sad na poluvremenu isli highlightsi Jordana protiv bad boysa a kosarka i iz ove perspektive izgleda fenomenalno kao i kretanje igraca,dok se jasno vidi koliko superiornije ppkrete i atlecizam ima Jordan u odnosu na Lenarda i onda slusamo neke price o erama. Doncic zver!

petarczv

pre 3 godine

A sad svi Dončić igračina, doncic car, Dončić najbolji... A kad sam pisao pre dve godine da ce postati ovo sto jeste pisali ste doncic statisticar, sebičan, bogdan bolji i ostale nebuloze

palop

pre 3 godine

Gde su sad oni "forsiraju ga samo jer lici na Kapetana Ameriku" i "dajte Bogdanu toliku slobodu, imace i on takvu statistiku" ljudi iz prosle sezone? Decko je nestvaran, ovo je cak mnogo bolje nego sto je i Lebron igrao na pocetku svoje karijere, nadam se samo da ce ga povrede zaobici, da ce nastaviti da se trudi i naoreduje pa da gledamo majstorije jos nekih 15 godina.

Tema

pre 3 godine

Slovenac je cudo.Kapa dole majstore. Sa 21 godinom ovako briljirati ovo je nestvarno. Polako ali sigurno ide ka tome da bude najbolji beli igrac Amerike. Nema sumnje da ce preteci Birda ako ga zdravlje posluzi. Uz Kukoca Novickog Drazena nesto najbolje sto je Evropa dala Americi od belih igraca. Tu je i nas Jokic ali Doncic je posebna dimenzija. 43 poena 17 skokova i cini mi se 13 asistencija a cuva te Lenard jedan od najacih defanzivaca lige.

Dancko

pre 3 godine

@Marko,

Pa Bil Rasel je osvojio tutulu dok je bio igrac i trener u isto vreme, u sred Bostona kao Afroamerikanac u mnogo goroj poziciji socioloski i kulturoloski od one 1980ih i 2000ih. Dzordan i Lebron to ne bi mogli ni za 30 godina da pokusavaju, dobro Lebron bi mozda uspeo iz 10. pokusaja, Dzordan tesko...

Nikola

pre 3 godine

Ja sam ljudi propustio finale LS zbog ovoga i ne kajem se grama. Kakva utakmica i kakav igrac majko mila. Povrijedjen, bez Porzingisa, gubili 21 razlike, ovakav tripl-dabl i sut za pobjedu u zadnjoj sekundi. Ovo je definitivno jedan od najboljih izvedbi jednog igraca u plejpofu, a samo 21 god. Ovom momku je samo nebo granica, po meni ce biti u top 5 svih vremena, a bgm i da se zadrma dobro stolica Jordanu, samo da zdravlje posluzi. Mozda zvuci smijesno, ali ovako nikad niko nije igrao u njegovim godinama.

aca

pre 3 godine

@Samo sto George ne igra ovu seriju,harell je prosecan igrac,lou je skorer koji dobrom odbranom bude zaustavljen,nije krem od igraca,a ko je cetvrti to ne znam,verovatno njega samog racunas :)) Sad na poluvremenu isli highlightsi Jordana protiv bad boysa a kosarka i iz ove perspektive izgleda fenomenalno kao i kretanje igraca,dok se jasno vidi koliko superiornije ppkrete i atlecizam ima Jordan u odnosu na Lenarda i onda slusamo neke price o erama. Doncic zver!
(Sid, 23. avgust 2020 23:15)

kad se gleda hajlajts na jutjubu i domaci fudbal izgleda zanimljivo.

Krespo21

pre 3 godine

Odlična igra dalasa, ope naj bolji bio Dončić. neznam što nije igrao rejf laferenc, značijo bih puno kad nije tu krisop porzigis. nemože sam li vilijans kod klopersa

Austrofil

pre 3 godine

Ljudi, sve ovo maltene sepajuci, uz terapije u toku utakmice!
Prvi plej of, 21 godina...

Bog mu dao zdravlja i bice najbolji Evropljanin svih vremena definitivno, a i Ameri ce se zamisliti...

Jos jedno bas dobro krilo da ima i Porsingis ako bi bio zdrav, naosvajace se Luka prstena. A ako ne u Dalasu hoce negdje drugo, pred njim je jos min. 15 godina katijere!

Zivio Luka i uzivajmo, ovo se radja otprilike na 20 godina u citavom svijetu.

Mihajlo

pre 3 godine

Nisam bio ljubitelj igre Doncica,izgledalo mi je da previse siluje,nesto slicno kao Harden,ali ima nesto po cemu moze da se poredi sa Dzordanom,kad je vazno,bitno on uzima sut i u velikim procentima pogadja,rodjeni je pobednik.
Mislim da moze jos mnogo da napreduje,posebno u tehnici,da bolje barata loptom levom rukom,nekako je kod Dzordana sve to izgledalo lakse,lepse ali s obzirom da ima tek 21 godinu stvarno je neverovatan.
Tesko je uopste porediti generacije,nemoguce,u ono vreme igrala se mnogo cvrsca kosarka,odbrane,danas je mnogo lakse napadacima. Ne svidja mi se ova nova kosarka,predjes centar i bam trojka,ili samo se igra pik,nigde mastovitosti u igri.

Srba

pre 3 godine

U ovim godinama koje ima Kavaj Lebronu je uskracena titula defanzivca godine i dodijeljena liku koji nije bio ni u prvoj defanzivnoj petorci. A Kavai, onaj zbog kojeg me ovdje sa svih strana spopadose i nazvase fanom Lebrona, prepusta pazenje Doncica Redziju Dzeksonu.

DRAGAN

pre 3 godine

Bilo bi zalosno da je ovo
danas Dalas izgubio. Igrali su za cistu desetku. a ovo
sto je danas Luka odigrao je za veliko pamcenje. Ako ovako nastavi bi ce sigurno dobro placen i zapasce u oko svim bogatim gazdama NBA lige. Bravo majstore.

Poznavalac ©®

pre 3 godine

Dalasu jedini visoki igrac danas je Bobi. Veliki broj minuta igraju bez centara/ krilnih centara? Pol Dzordz to uopšte ne koristi?

Коле

pre 3 godine

Пол Ђорђе не може да се састави у плејофу, изгледа се још није опоравио од оне тројке Лиларда...

Ivan

pre 3 godine

Tesko ce Dalas proci Kliperse nazalost i pored ovakve pobede. Doncic sam nosi ekipu, a na drugoj strani vise igraca je sposobno da odigra na visokom nivou. Na vise pobeda to mora da napravi razliku. Bila bi druga pesma da je Porzingis zdrav.

Bastovan

pre 3 godine

Odlična igra dalasa, ope naj bolji bio Dončić. neznam što nije igrao rejf laferenc, značijo bih puno kad nije tu krisop porzigis. nemože sam li vilijans kod klopersa
(Krespo21, 24. avgust 2020 00:43)

Auuuu koliko si nepismen da sam morao da ti dam plus!

Milan

pre 3 godine

Kakav je takmičar Dončić! Košarka u malom prstu, IQ nenormalno visok, pregled igre, drskost, ima momak sve. Kada bi uspeo da popravi malo šut za tri poena to ne bi bilo pošteno prema ostalima, a klinac :)

Rvac

pre 3 godine

Koliko lako izlgeda kad to rade on i Jokic da skoro pomislim da bih i ja mogao tako. Realno pojma nemam kad su sportovi sa loptom u pitanju, vise sam u borbama, ali toliko sam zavoleo ovu kosarku kroz Jokaru najpre, pa i Doncica i ostale. Do pre par godina sam pratio iskljucivo reprezentaciju, i to sa zadovoljstvom, a vec godinama NBA i sve je vise volim.
Po mom misljenju prave fanove ce privuci ovakvi umetnici sa loptom, nekako su mi ona divljacka zakucavanja za "highlights" napaljenike.
Tako da trolovi, kad pocnete da prozivate na primer Jokaru kako ga jede Gober ili slicni, setite se da oni nikakav uticaj nemaju kada govorimo o siroj slici.

Fergi

pre 3 godine

@fergi
Koliko je titula imao Dzordan sa 21 godinom i kako je prolazio u plej ofu?
Propustas da uzivas u igri jednog od najboljih ikada jer se plasis da ce pomutiti slavu Dzordana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@, 24. avgust 2020 15:57)

ja samo iznosim cinjenice. Ne oduzimam uzivanje. Kad bude imao tutule poredicemo ako treba.

goran

pre 3 godine

begli je bolji, samo sacekajte jos koju godinu da se oporavi, zna vlade... sa 16-17 gledah luku, prva utakmica eurolige, pored ljulja i rodrigeza gazda na parketu, ko nije vec tad video da ce biti najbolji beli igrac ikada nema pojma o kosarci. divcu je dao jos par godina fore da to vidi, ali dzabe.

ljubomilko

pre 3 godine

Kad mu vidiš u očima pobednički mentalitet, onu strast u očima jasno je da je rođen za ovu igru.
Svu slobodu su mu dali u igri zato što su videli kvalitet koji je vanserijski.
Divac ga nije trejdovao zato što je Fox predviđen za zvezdu tima i nije mogao da ode, a ni Luka nije hteo u Kingse.
Nego da li ste primetili kakav pogled ima Klarkston, nisu tu čista posla, hemija je čudo.
Luka Dončić se rađa jedan u 20 godina, naklon do poda.

Dejan

pre 3 godine

Kako Doncic sve radi lagano, on je ovaj sut za povedu pogodio kao da je nista..
P.S. prestanite Klebera da zovete Kliba, tako samo Amerikanci izgovaraju njegovo prezime.
Objavite komentar.

bskfan

pre 3 godine

Luka je cudo, ima decko sve, a posebno ga krase takmicarski duh i odsustvo straha kada treba da se sutne zadnji sut. Svi znaju ko ce da ima zadnji sut ali nista im ne vredi. Inace, utakmica je bila sa sladokusce. Dalas nadoknadio manjak od 21 poena i cak vodio sa 12 koseva. Luka za 45 minuta: 43 kosa, 17 skokova i 13 asistencija. Sa druge strane smo videli kako dva igraca sa klupe preuzmu odgovornost kada PG-u ne ide (u regularnom delu sut 16%) pa tako Lu Vilijams i Redzi Dzekson u regularnom delu ubace 47 poena. Instant karma za zivotinju Harela, samo 2 kosa i za 17 minuta -19. Videli smo i maestralne odluke odlicnih trenera, kako u toku utakmice prilagodjavaju igru protivniku pa tako Dok Rivers u jednom periodu igra kao Hjuston sa 5 niskih igraca. Kad smo vec kod Hjustona, mnogi tu njihovu ideju sve vise koriste pa tako i Juta vise nije Juta vec prakticno Hjuston, samo ne ovaj sadasnji vec onaj sa Kapelom. Dalas igra takodje kao Hjuston.

Aleks

pre 3 godine

Auuu, kakav šut, hands down 🙌 Gledam hajlajtse i Lukine brojke, odlična njegova partija i izbalansirana, razigravao saigrače kada treba i završavao sam kada treba. Ljudi su prognozirali metlu, a i ja sam očekivala da ih lako izbace, jer Klipersi su ekipa koja ima jako izbalansiranu odbranu i napad. Međutim da su se tako pogubili i ispustili 20 razlike, apsolutno su zaslužili da izgube ovu utakmicu. A svi smo zaboravili da Dalas ima odličan roster, sjajno sklopljenu igru oko Luke i da su među najboljim trojkaškim ekipama. Plus imaju odličnog trenera.

Što se Klipersa tiče, razočaravajuća igra u nastavku sezone. Bukvalno samo 1 na 1, dok ih Džordž kanali. Neverovatno koliko od lika nema vajde na terenu, a ima duži jezik nego moja baba što je imala. "Nisam ja Džejms Harden" - nažalost nisi, taj čovek jednom rukom utrpa 40p i još je počeo odbranu da igra. Lenard verovatno najkompletniji igrač današnjice, ali bolje je izgledao u Torontu. Videćemo odgovor Riversa na ovo, Dalas sad ima momentum.

Milan

pre 3 godine

E ovo kralj(robokap) u svom zivotu nije uradio niti bi da zivi hiljadu godina nezna ni da dribla a kamoli da sutne u zadnjo sekundi ave Luka!

kxk

pre 3 godine

Dva minuta do kraja, ispali čovek težak airball sa trojke, nakon toga prvo 4 poena pa trojka za pobedu. 21 godina, druga sezona u ligi, serija protiv na papiru najbolje ekipe. Što bi rekao Šarenac:"Neke stvari se ovde vuku po podu".

manuginobili

pre 3 godine

Kakva lakoca,kakva mirnoca,kakva smirenost na kraju,Luka je fenomen,ovo mu je tek cetvrta playoff utakmica u zivotu i odmah kos za pobjedu sa sirenom i monster triple double...kakvo uzivanje je gledati ga kako se poigrava sa nabildanim pripadnicima afroamericke zajednice :))))...optuzice ga za rasizam,ovo nije humano sta im covjek radi.

Nikolakis

pre 3 godine

Aaaaaaaaaaaaa!!!! Obozavam ovog coveka, talenat cist cist talenat i puno rada i uzivanja u igranju!! Bice najveci ako nastavi ovako i zaobidju ga povrede. Gremo!!!

Goks

pre 3 godine

Igrač kakav se radja jednom u 30 - 40 godina. Prirodni talenat. Ima sve ono što ne može da se nauči na treningu. Zamislite ga sa 27 - 28 godina.

Zoki

pre 3 godine

Čekajte, pa gde je Kandža da ga pojede? Zamislite da Luka ovo uradi Lebronu, usijale bi se tastature. On maltretira omiljenog Lenarda, ovaj beži od njega i pusta da ga preuzmu, a ovde tišina.

Bojan

pre 3 godine

Ajde ja koji sam laik za kosarku sto sam mislio da doncic i nije neki talenat vec sta je divac tek mislio 😂 ala vera luka mislim da ces biti najbolji evropski kosarkas ikada

Drndo Maroje

pre 3 godine

E neka im ga je mali ubacio, ako nista zbog onog gavrana Morisa koji ubaci svoju trojku pa ceka Doncica da nesto povlaci neke crte po parketu za njega, kao ajde sad ti odavde....hehe onda mu mali uvali odavde sa deset metara hehe i Herelu ce biti takodje prijatno garant

Valjevska podvala

pre 3 godine

Magični Luka.
Nekako filmski ide njegov razvitak, kao da su svi, još dok je imao tipa 16 godina, znali da će biti vrhunski igrač. Dobro, ne baš svi (u tebe gledam, Vlade).
Dečko jednostavno igra pun samopouzdanja, tri er bola za tri poena šutnuo i onda trojka za pobedu, uz onaj njegov karakterističan step back. Čini mi se da smo svi znali da će baš to uraditi, verovatno i ceo tim Klipersa, ali jednostavno odbrane nema.
A Džordžu kao da vanzemaljci uzmu talenat kada dođe u plej of.

Austrofil

pre 3 godine

Ljudi, sve ovo maltene sepajuci, uz terapije u toku utakmice!
Prvi plej of, 21 godina...

Bog mu dao zdravlja i bice najbolji Evropljanin svih vremena definitivno, a i Ameri ce se zamisliti...

Jos jedno bas dobro krilo da ima i Porsingis ako bi bio zdrav, naosvajace se Luka prstena. A ako ne u Dalasu hoce negdje drugo, pred njim je jos min. 15 godina katijere!

Zivio Luka i uzivajmo, ovo se radja otprilike na 20 godina u citavom svijetu.

Fljorent Jashari

pre 3 godine

...on toliko ume, zna i sme sa 21 god da NBA i USA počinju sve više da ga se plaše i da ga mrze - to je dokaz svega !!! ...gazda Mark Cuban je sada shvatio da ima džokera da mu sašije ekipu po meri i uzme 3-4 prstena u narednih 7-8 godina

Lex

pre 3 godine

Дечко је рођени победник, ово је стварно нереално.Како бих волео да Далас избаци Клиперсе, изузев Ленарда јако иритантни ликови.

kiza

pre 3 godine

Mislim da mali je vec premasio sve igrace sa ovih prostora u ovim godinama.Ako ovakp nastavi bice najbolji ne samo nas vec evropski a mozda posle Larija i beli igrac u NBA.Bravo Luka i milina je gledati te!

dejandddddd

pre 3 godine

Sudije su Kliperse pogurale do produžetka, sve je trebalo da bude gotovo u regularnom delu, ali NBA show je umešao prste na sreću ovoga puta je utakmica ipak završena realnim ishodom.

jsx

pre 3 godine

Majstor!!! Sad valjda vidite zasto uzima puno suteva, mora da vezba da bi pocelo da ulazi. A deluje da je vec pocelo. Ovo mu je treca ili cetvrta sa odlicnim procentom, a nekad nije lose cak ni imati losiji procenat ako ubacujes poene.
Za Pola Dzordza ne znam sta reci. Bolje da su Delavedovu doveli ako im treba neko da igra iskljucivo odbranu. Doduse, sad kad ima Kavajija umesto Vestbruka mozda i moze jednu da im donese, ali sramota svakako

@

pre 3 godine

@fergi
Koliko je titula imao Dzordan sa 21 godinom i kako je prolazio u plej ofu?
Propustas da uzivas u igri jednog od najboljih ikada jer se plasis da ce pomutiti slavu Dzordana.

Sid

pre 3 godine

@aca Domaci fudbal ne izgleda lepo ni u HD rezuluciji,tvoj pokusaj da ispadnes zanimljiv. Celi mecevi su isto odlicni. A ovog lika o kome pricam smo gledali i protiv zvezda 00s sa jednim kolenom,tako da je tvoj komentar jos vise fuj. U trenutku dok ovo pisem 121:121 Dzordz medvedenko,Doncic haos!

ja pa ja pa šta

pre 3 godine

pre pet min udjem.na b92 vidom vreme do kraja i rezultat. ukljucim tv i dok nadjem tekmu sudija daje loptu za zadnji napad, luka preuzima prosara i pogodi trojku sa 8 i kusur metra. pravi takming za uspavanku.
laku noć!

Gambeeet

pre 3 godine

Ma bravo dečače, 3 kape do poda i za nestvarnu trojku i za ceo večerašnji meč i za teško pojmljive uspehe u tako mladoj karijeri do ovog trenutka. Da te gledamo još 15 i kusur godina kako dominiraš svetskom košarkom! Au, kakav majstor :DD

Marko

pre 3 godine

Rodjeni pobjednik. Po svakom njegovom pokretu se jasno vidi da nimalo ne respektuje nikog, Lenarda, Dzejmsa, Dejvisa.. jednostavno ili jesi ili nisi, Doncic i vise nego ocigledno jeste.

goran

pre 3 godine

sta rade sudije, kakva sramota,u tri prethodne su ih krali bar po dvadeset poena u proseku, ali ovu ne dozboljavaju da klipersi izgube

ElHombre

pre 3 godine

21 godina, preko 40 poena triple double Luka Doncic...Svaka cast majstore, bices najjaci samo je pitanje vremena! Novi Dirk = Luka Doncic!

Marko

pre 3 godine

Koliko mi je milo sto je Dallas pobedio, pre svega jer im je tako nesrećno lopta iscurila iz obruča minimalno 5 puta.
A Luka Dončić, kakva glava ! Najveći talenat viđen u ovom sportu ikada, nestvaran igrač. Jednostavno rođen da igra košarku i bude genijalan.

Nikola

pre 3 godine

Auuuuu kakva utakmica, svaka čast Dalasu, Burksu, Hardaveju, Kariju i naravno najvećem kralju Don Luki. Kakav majstor. Ajmo, još samo dve!!!

Karlo Prvi

pre 3 godine

Dončić nema pojma. Šalu na stranu, kakav igrač i kakva utakmica! Lu Vilijems bio strašan za Kliperse, ali Luka je već legenda. Jedva čekam nastavak serije... Pored toga, Bobi ponovo odličan u svojoj ulozi a Pol Džordž- jad i beda.

Stanislav

pre 3 godine

Sve i da je Doncic Kinez, ovo sto decko radi je bolesno, nikada ovo nisam video do sad... Neviđeno do sad od kad je počela da se ubacuje lopta kroz obruč

bulldog

pre 3 godine

Odlična utakmica sinoć, preokreti, pravi PO. Dečko je bacio 3 puta loptu u bunar tokom meča, ali ovo na kraju je nestvarno. Bobi isto odličan, koševi jednom rukom, ne mogu mu ništa.

miloš. k

pre 3 godine

Dečko je sa 18 godina bio i klupski i reprenzitativni prvak Evrope, i to kao najbolji igrač svojih ekipa. Svaki komentar dalje je suvišan. Ako bude bio zdrav biće jedan od najvećih svih vremena. Želim mu NBA titulu kako bi upotpunio svoju veličinu.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Luka MAGIC! Momak je genije. Dok ogromna većina u NBA košarku igra na snagu i fizikalije Luka igra i pobjedjuje glavom. Američki komentatori su se tokom prenosa više puta čudili kako Luka sa elementarnim košarkaškim potezima nadigrava protivnike npr. pivotiranje i lažiranje šuta. Ili eurostep mimo Georgea.

hakeem

pre 3 godine

Majstor je Luka, istinski naslednik Gasola, Stojakovica, Novickog.
Ono sto mene vise impresionira od Luke je neverovatni Dok Rivers i umisljeni igrac P.George.
Clippersi nemaju jednu akciju, Rivers me je totalno razočarao. Nema sanse da Clippersi sa ovakvom sablonskom igrom bilo sta osvoje. P.George mora na klupu ili ce sve upropastiti.

2CRAZY

pre 3 godine

Kida Doncic, sam pobedio Kliperse!
Ubedljivo najbolji igrac sa ovih prostora u NBA-u, pa mozes se sad vec reci i ikad!

Cestitke iz Srbije.

boki volim kosarku

pre 3 godine

sto mi je drago za ovog momka i dallas. super fransiza, dobar rad, isplatilo se. dobise ih bez KP... luka brilijantan i na kraju clutch trojka, noz u srce. e moj PG 13 koja si ti prevara.

ccc?

pre 3 godine

Izvanredna igra Doncica i kapa dole. Moram da kazem, da njega ne moze da cuva Moris i dok je to radio Dalas je imao prednost. Onda je Doncicevo cuvenje preuzeo Kavai i LAC je stigao prednost i izjednacili su i usli u produzetke. Ne moze Dzekson da cuva Doncica? Nije mi jasna ta trenerova postavka? To se videlo u produzetku. I preko Dzeksona u poslednjoj sekundi Doncic posteze pobednicki kos?? Pol Dzordz ce da dobije ribanje u to sam siguran. Znaci, njegovo prisustvo na terenu je katastrofa za LAC. NULA od igre.

JPR24

pre 3 godine

Dalasu jedini visoki igrac danas je Bobi. Veliki broj minuta igraju bez centara/ krilnih centara? Pol Dzordz to uopšte ne koristi?
(Poznavalac ©®, 23. avgust 2020 23:50)

Pol Džordž ne bi iskoristio ni prazan teren, njemu je dovoljno reci : Plejof i čovek više ne zna gde je... u zadnje dve partije : 5/33, ne sme više ni da šutira, samo da počne da beži od lopte još.

Rvac

pre 3 godine

Upravo napisah jedan opsiran komentar koji nema puno veze sa konkretnom tekmom, ali kako je brutalan ovaj lik. Da on sa 21 godinom nosi svoj tim i resi utakmicu, protiv ekipe koje je po svim procenama najveci favorit za titulu ove godine. Lik je novi Dzordan...

dacha Zvezda

pre 3 godine

Auuuuuuu bree!!!
Bravo Lukaaaa!!!

PREPAMETNO IGRA MALI!!!!!
Ima poteze svih velikana, ali vec SAD MOZAK VETERANA!!!!
CUDOOOO!! A tek 21. Godina!!!

WillyWonka

pre 3 godine

Pa šta je ovo, Dončić sa povredom ovako odigra i dobije utakmicu bez Porzingisa. Kako čovjek igra, kao da mu je deseti play off. Neviđeno. Bobi odličan, mogao je imati i više minuta, ali pobjeda je najvažnija.

phrm

pre 3 godine

Neka ga služi sreća u karijeri i neka radi kao do sad i govorimo o jednom od najboljih košarkaša u istoriji. Kakav igrač, kakva partija, kakva trojka za pobedu. Veliko bravo.

steva

pre 3 godine

Ju ju , haha ! Da vidis malo kako "vajt bich" djidjimidji . :)))
Da su imali malo srece i da sudije nisu krale , ovo su mogli dobiti i u regulatnom delu .

Čačak

pre 3 godine

LUKA DONČIĆ!!! U rukama mirnoća. U glavi sigurnost i bez straha. U celom timu poverenje ide ka njemu. Trojka težirana kao na filmu. Jedno veliko bravo za ovog dečka!

pop hop

pre 3 godine

Ovo sto igraju Klipersi je smesno. Celo drugo poluvreme i produžetak igraju samo individualno, svaki napad je igra jedan na jedan.
A i u odbrani ništa specijalno. U jednom periodu Dalas im vrteo konstantno pik Luka i Bobi, s tim što Bobi nije dobijao loptu nego je sve Luka završavao. I oni nikako da to vide i da promene nešto.
Poslednji napad u regularnom delu... sta reći, jedan od najglupljih napada i najgluplje potrošene 24 sekunde.
Dalas zasluženo dobio, Luka pokidao.

pelegrini

pre 3 godine

kakva je ovo gromada od igrača kakav gigant vjerovatno najbolja Lukina partija u NBA do sada neviđeno a sa sve povredom. Strašno!!!!

@

pre 3 godine

@Fergi
Jasno, ali onda ih uporedjuj u odnosu na periode u karijerama.
Ovo sto Doncic radi nije radio cak ni Dzordan u toj fazi karijere.
I ne zaboravi, Doncic je taj koji je morao da se prilagodi NBA kosarci, jer ipak dolazi iz Evrope. Gledajuci kroz iskustva drugih evropskih igraca u NBA, Doncic se jos prilagodjava, jos nije na fizickom nivou na kojem mora da bude.
A najbolji je igrac lige, uz mozda jos dvojicu. E sad, zamisli ga kada dodje do maksimalne fizicke spreme, kada bude stariji, iskusniji, mudriji... decko ce rusiti granice, iako to vec radi.
Titule ce osvojiti, nema tu sta da se prica. Moze ih uzeti i vise od Dzordana.
Dovoljno da predje u neku jaku fransizu poput Lejkersa, ili cak sada jakih Klipersa, Baksa ili nekog slicnog i eto titula.
Momak je fenomen, treba uzivati u ovome sto pokazuje.
A titule sa 21 godinom je preterano ocekivati.