Nedelja, 23.08.2020.

15:10

Pokušali da blokiraju prebacivanje Navaljnija iz Rusije dok nestanu tragovi otrova u krvi? FOTO

Ruski bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni zvanično je doveden u Nemačku u statusu "gosta kancelarke", prenosi Sputnjik.

Izvor: Tanjug

Pokušali da blokiraju prebacivanje Navaljnija iz Rusije dok nestanu tragovi otrova u krvi? FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

only fools and horses

pre 3 godine

Ocigleno nikad nisi cuo za Finsku 1939, Cehoslovacku 1968, Madjarsku 1956, Poljsku 1980, Afganistan 1979, Gruzija 2008, to su sve bili dobrocudni ruski osvajacki tenkovi na zapadu.
(Milan, 23. avgust 2020 17:33)

A ti očigledno nikad nisi čuo za SSSR. Svi ti ratovi i intervencije su vođeni od strane SSSRa, kad predsednici nisu ni bili Rusi i u ime komunizma, Marksa, Engelsa. Ne može se taj period nikako identifikovati kao ruski već antiruski.

DRBG

pre 3 godine

Istorijat zrtava u Rusiji govori sve.
Trovanje ili ubistvo.
Strasno sta taj Putin radi.
Koliko ih ima na savjesti?
Navaljni je dobio opomenu ako prezivi.
Cova je heroj i svi normalni ljudi mu se dive.
Sretno ljudino!
Njegov kolega je 2 puta otrovan.

Sparta

pre 3 godine

Zasto bi navodno bio otrovan kada je ON nebitan u Rusiji !!! ON je cisto zapadni covjek i velike su sanse da je ovo zapadna igra a ovaj JADO je žrtveno jagnje zapada !!! Zapad mu je dosao glave jer nije obavio prljav posao ( svrgavanje Putina i nastavak zapadne pljačke Rusije )!!! I sve ce pokusati okriviti Putina i Rusiju ali im ta priča neće proci kao navodno trovanje onog jadnika Skripalja !!!!

sol

pre 3 godine

Zapad koristi sve u geopolitickoj borbi protiv Rusije, a i Kine u novije vreme..., pocelo je otkucavanje za kraj zapadnog dominantnog globalnog uticaja, zapad bez velike prasine nece sici sa prestola, pitanje je samo kolika ce prasina biti ...

Dinor sandjo

pre 3 godine

Jad i beda u tu rusiju da covek nema nikakvo pravo.
Ko digne glas on se sklanja na ovakav nacin.
I dalje nasi zude za vrednostma ruskim

sasa

pre 3 godine

britanci, napoleon, bizmark,kajzer,lenjin,hitler,nato,jeljcin ,plaćenici kao što je navaljni.. svi su pokušali da uzmu sibir, naftu, gas, rude i ostale sirovine.. i do sada niko nije uspeo. ista priča već vekovima samo različito upakovana. sve je zapad pokušao. ne odgovara im da plate ono što žele već bi besplatno da eksploatišu sve što rusija ima. i već vekovima se dešava taj jedan te isti rat.

Milan Indjija

pre 3 godine

Dzaba sve, kada je Rusija i dalje u mracnom postkomunistickom vremenu bivseg SSSR-a. Preko 6 miliona Rusa se iselilo na zapad, a narod koji je ostao i dalje zivi pod autokratskom palicom. Cim i popovi ljube ruku takvom autokrati, boljitka nece biti dugo, dugo, niti Rusija postati moderna drzava. A to koliko je tamo "lepo", govori podatak da u Evropi jedino pojedini Srbi velicaju stanje u toj drzavi.

Darwin Award

pre 3 godine

U principu, napad na Ukrajinu rezultirao je gubitkom Crnog mora, Turske, dovodjenjem Trampa i Brexitom.
Ova situacija sa koronom, Belorusijom i Navaljnim moze jedino da rezultira raspadom NATO i SAD. Umesto da razuvku tamo do sredine veka, oni ce sve da spiskaju u 2020!

Saul Goodman

pre 3 godine

Prvo,ne bi on dobio nikakav status,da Putin nije dozvolio da ode u Nemacku.
Drugo,ne bi otisao da su ga Rusi hteli da otruju.
I trece,valjda bi trebali da se zahvale lekarima koji su mu stabilizovali stanje i tako spasili zivot.
(alek, 23. avgust 2020 15:33)

Jadna država u kojoj predsednik dozvoljava da li neko može da napusti granicu ili ne...

Ja sam

pre 3 godine

Ti Rusi stvarno ne znaju da truju ljude. Vecina ih prezivi to "trovanje". I oni u englskoj, i bivsi ukrajinski predsednik, navalni vec drugi put. Bas su nesposobni. Nista vam tu nije cudno?

Nenad

pre 3 godine

Rat traje, nije se nika prekidao. Rusija nikad nije preduzimal osvajačke pohode na Zapad. Kako se brane nacionalni interesi. Kako ko zna, SAD - Hirosima, Vijetnam, Saudijska Arabija, V.Britanija...

Steva

pre 3 godine

Da su hteli da ga ubiju, taj bi odavno bio mrtav.
(Tba, 23. avgust 2020 15:24)

A zašto bi morali odmah da ga ubiju kada mogu da i na ovako jeziv i surov način da ga opomene da okane "ćorava posla" i da prestane da kritikuje korumpirano društvo koje vodi Rusiju u propast. Uostalom ovo i nije prvi put da mnogi opozicionari u Rusiji i on lično doživi opomenu ovakve vrste.Neki nažalost završe tragično a neki uspeju da se oporave. A opravdavati ovakve očajničke poteze vlasti je u najmanju ruku bolesno.

Milan

pre 3 godine

(Nenad, 23. avgust 2020 17:11)

Ocigleno nikad nisi cuo za Finsku 1939, Cehoslovacku 1968, Madjarsku 1956, Poljsku 1980, Afganistan 1979, Gruzija 2008, to su sve bili dobrocudni ruski osvajacki tenkovi na zapadu.

Sasho

pre 3 godine

Šta traži Nemačka u Rusiji? Šta traži Merkelova? Hoće podanu Rusiju, Sibir? Očigledno da Nemačke bezbednosne službe kopaju Putinu i njegovima grob. Samo što su njegovi protivnici mnogo bliži grobu od ovih drugih.Izgleda da će opet Nemačka na prevaspitavanje od rusa.

Zvonko

pre 3 godine

Zapad ubija svoje potrošene ljude da bi naškodilo Putinu. Uvek isti scenario. Za sva trovanja i ubistva, ne samo u Rusiji je delo politike zapada. Probali su i Erdogana da sklone pa se zaigrali. Na kraju Navaljni je dobro plaćen a nije dobro odradio svoj deo posla, i naravno...

Hadžialagić

pre 3 godine

Zamislite da jedna superdržava u poslednjih 10 godina, neuspešno pokušava da eleminiše sve svoje protivnike. Uglavnom, svi su ozdravili u inostranstvu. Kakva je to medicina a sa druge strane su optuženi da su glavni u doping. Zar mislite da nisu sposobni za efikasnije eleminisanje. PS:Drug disident je optužen za minimum 2 krivična dela, tako da mi nije jasno kako je pušten preko granice?

Tadija

pre 3 godine

Treba biti zaista naivan pa poverovati da se čovek otrovao tek tako. Naravno da su pokušali da ga ubiju. U to nema nikakve sumnje. Kriminalna ruska vlast se tako obračunava sa svakim ko se drzne da ide protiv njih.

ivana

pre 3 godine

Predstava. Kome ovo treba? Rusima ne! Da su hteli da ga otruju uradili bi to u Rusiji. Ali ovo dobro dodje Bajdenu. Bese Putin je Trampu pomogao da pobedi!!!

Vasilj

pre 3 godine

Ovo je vec 14. opozicionar otrovan ili ubijen na drugi nacin (mozda prezivi ovaj) samo u Rusiji u putinovo vreme. Setimo se samo Litvinenka i radioaktivne supstance u caju koje se ne kupuju u kiosku. Putin je bio spijun i poznate su mu takve metode. Krampom su ubili Trockog, sada koriste finije metode.

Tezak posao

pre 3 godine

vidim da ovde neki pripisuju ruskim tajnim sluzbama nepogresivost. Pa upravo te tajne sluzbe nisu uspele da ubiju afganistanskog predsednika, pre rata koji su tamo vodili. Oni su pricali kako su hteli da ga otruju, ali je otrov ubacen u koka kolu, pa ga je ona neutralizirala.
Ima mnogo situacija gde ni Mosad ne uspije u likvidiranju protivnika...a da nece kod rusa biti slicno.
Pustili su ga jer je on vec ko zna koji po redu ubijeni opozicioni politicar ili novinar.

hm

pre 3 godine

A tko kaže da su htjeli da ga ubiju.. Sasvim je efikasno otrovati nekoga, na aerodromu u drugoj državi. Strapati ga u bolnicu na par mjeseci, dovesti pred smrt... Čak je i efikasnije nego da ga ubiješ. Ubojstvo stvori samo još više problema, ali strah je drugačiji. Strah stvara oprez, gubi se volja za rizikom...

obi van

pre 3 godine

Za vrijeme SSSR a su efikasno eliminisali tako da izgleda kao nesretni slučaj ili infarkt a sad kao odjednom nisu u stanju nikoga da eliminišu, već odmah izbije skandal a žrtva preživi. Sjetimo se slučaja Julije Timošenko, Skripalja itd..,
Postoji samo jedan logičan odgovor - a to je da nisu ni trovali.
Sprječiti približavanje Moskve i Berlina je mantra anglosaksonske strategije u Evropi već 100 godina.
To je sve najvjerovatnije britanska ujdurma. Opet ocrniti Ruse kao trovače i natovariti im nove sankcije.

3210

pre 3 godine

Za neverne Tome ovo je već 12 ili 13 opozicioni političar na kojeg je izvršen atentat u poslednjih 15 godina.
Opozicioni lider u Rusiji ne može živ da sastvi 6 meseci na slobodi ili ga ubiju ili strpaju u zatvor.

Naravno da to rusofilima u Srbiji takav sistem vrednosti nije stran.
Podsetio bih vas samo na ubistvo Ivana Stambolića,Slavka Ćuruvije,dva atentata na Vuka Draškovića pa i atentat na Zorana Đinđića - svi ih iste kuhinje svi od strane istih naručilaca ili istih izvršilaca.

Flying Dutchman

pre 3 godine

Bla, bla, bla...

Nikad nećemo saznati istinu.

Ne interesuje me ko je kriv ali mi zvuči neverovatno da bilo čija obaveštajna služba nije u stanju da likvidira nekog ako to zaista naumi. Predstava kao i mnoge do sad. Treba ovoj planeti ozbiljno resetovanje.

gn

pre 3 godine

A to su sve teorije bez ikakvog dokaza, da su hteli mogli su doneti odluku da se ne makne nikako iz Omska, ovako su ga pustili Nemcima koji mogu uraditi sta hoce s njim. To je generalno problem danasnjeg novinarstva jer se sve vise gubi objektivnost i prenosenje cinjenica, a uglavnom se ide u korist tekstova namenjenih interesima lobija (nebitno da li su ruski, americki, privredni lobiji). Bilo je toga uvek, ali mi se cini da danas bas takvi tekstovi dominiraju. Eto i na domacoj sceni, 98% tekstova je po tom sablonu.

alek

pre 3 godine

Prvo,ne bi on dobio nikakav status,da Putin nije dozvolio da ode u Nemacku.
Drugo,ne bi otisao da su ga Rusi hteli da otruju.
I trece,valjda bi trebali da se zahvale lekarima koji su mu stabilizovali stanje i tako spasili zivot.

Vladimir

pre 3 godine

"tragovi otrova da nestanu iz krvi..."
Kakva glupost, mogli su da mu preliju svu krv za tri sata. Otrovi ostaju i u tkivima.
Mislim stvarno....

I'am not a robot

pre 3 godine

Da su ga Rusi trovali, oni bi ga i otrovali, da se ne lazemo. S druge strane, mozda gazdi (zapadu) vise nije potreban pa zeli da ga se otarasi. Umeju gazde tako da trose dok ne misle da su ga potrosili da je postao nebitan i onda da odbace...

3210

pre 3 godine

Za neverne Tome ovo je već 12 ili 13 opozicioni političar na kojeg je izvršen atentat u poslednjih 15 godina.
Opozicioni lider u Rusiji ne može živ da sastvi 6 meseci na slobodi ili ga ubiju ili strpaju u zatvor.

Naravno da to rusofilima u Srbiji takav sistem vrednosti nije stran.
Podsetio bih vas samo na ubistvo Ivana Stambolića,Slavka Ćuruvije,dva atentata na Vuka Draškovića pa i atentat na Zorana Đinđića - svi ih iste kuhinje svi od strane istih naručilaca ili istih izvršilaca.

alek

pre 3 godine

Prvo,ne bi on dobio nikakav status,da Putin nije dozvolio da ode u Nemacku.
Drugo,ne bi otisao da su ga Rusi hteli da otruju.
I trece,valjda bi trebali da se zahvale lekarima koji su mu stabilizovali stanje i tako spasili zivot.

Vladimir

pre 3 godine

"tragovi otrova da nestanu iz krvi..."
Kakva glupost, mogli su da mu preliju svu krv za tri sata. Otrovi ostaju i u tkivima.
Mislim stvarno....

I'am not a robot

pre 3 godine

Da su ga Rusi trovali, oni bi ga i otrovali, da se ne lazemo. S druge strane, mozda gazdi (zapadu) vise nije potreban pa zeli da ga se otarasi. Umeju gazde tako da trose dok ne misle da su ga potrosili da je postao nebitan i onda da odbace...

gn

pre 3 godine

A to su sve teorije bez ikakvog dokaza, da su hteli mogli su doneti odluku da se ne makne nikako iz Omska, ovako su ga pustili Nemcima koji mogu uraditi sta hoce s njim. To je generalno problem danasnjeg novinarstva jer se sve vise gubi objektivnost i prenosenje cinjenica, a uglavnom se ide u korist tekstova namenjenih interesima lobija (nebitno da li su ruski, americki, privredni lobiji). Bilo je toga uvek, ali mi se cini da danas bas takvi tekstovi dominiraju. Eto i na domacoj sceni, 98% tekstova je po tom sablonu.

Flying Dutchman

pre 3 godine

Bla, bla, bla...

Nikad nećemo saznati istinu.

Ne interesuje me ko je kriv ali mi zvuči neverovatno da bilo čija obaveštajna služba nije u stanju da likvidira nekog ako to zaista naumi. Predstava kao i mnoge do sad. Treba ovoj planeti ozbiljno resetovanje.

Ja sam

pre 3 godine

Ti Rusi stvarno ne znaju da truju ljude. Vecina ih prezivi to "trovanje". I oni u englskoj, i bivsi ukrajinski predsednik, navalni vec drugi put. Bas su nesposobni. Nista vam tu nije cudno?

obi van

pre 3 godine

Za vrijeme SSSR a su efikasno eliminisali tako da izgleda kao nesretni slučaj ili infarkt a sad kao odjednom nisu u stanju nikoga da eliminišu, već odmah izbije skandal a žrtva preživi. Sjetimo se slučaja Julije Timošenko, Skripalja itd..,
Postoji samo jedan logičan odgovor - a to je da nisu ni trovali.
Sprječiti približavanje Moskve i Berlina je mantra anglosaksonske strategije u Evropi već 100 godina.
To je sve najvjerovatnije britanska ujdurma. Opet ocrniti Ruse kao trovače i natovariti im nove sankcije.

Sasho

pre 3 godine

Šta traži Nemačka u Rusiji? Šta traži Merkelova? Hoće podanu Rusiju, Sibir? Očigledno da Nemačke bezbednosne službe kopaju Putinu i njegovima grob. Samo što su njegovi protivnici mnogo bliži grobu od ovih drugih.Izgleda da će opet Nemačka na prevaspitavanje od rusa.

ivana

pre 3 godine

Predstava. Kome ovo treba? Rusima ne! Da su hteli da ga otruju uradili bi to u Rusiji. Ali ovo dobro dodje Bajdenu. Bese Putin je Trampu pomogao da pobedi!!!

Hadžialagić

pre 3 godine

Zamislite da jedna superdržava u poslednjih 10 godina, neuspešno pokušava da eleminiše sve svoje protivnike. Uglavnom, svi su ozdravili u inostranstvu. Kakva je to medicina a sa druge strane su optuženi da su glavni u doping. Zar mislite da nisu sposobni za efikasnije eleminisanje. PS:Drug disident je optužen za minimum 2 krivična dela, tako da mi nije jasno kako je pušten preko granice?

Tadija

pre 3 godine

Treba biti zaista naivan pa poverovati da se čovek otrovao tek tako. Naravno da su pokušali da ga ubiju. U to nema nikakve sumnje. Kriminalna ruska vlast se tako obračunava sa svakim ko se drzne da ide protiv njih.

Vasilj

pre 3 godine

Ovo je vec 14. opozicionar otrovan ili ubijen na drugi nacin (mozda prezivi ovaj) samo u Rusiji u putinovo vreme. Setimo se samo Litvinenka i radioaktivne supstance u caju koje se ne kupuju u kiosku. Putin je bio spijun i poznate su mu takve metode. Krampom su ubili Trockog, sada koriste finije metode.

sasa

pre 3 godine

britanci, napoleon, bizmark,kajzer,lenjin,hitler,nato,jeljcin ,plaćenici kao što je navaljni.. svi su pokušali da uzmu sibir, naftu, gas, rude i ostale sirovine.. i do sada niko nije uspeo. ista priča već vekovima samo različito upakovana. sve je zapad pokušao. ne odgovara im da plate ono što žele već bi besplatno da eksploatišu sve što rusija ima. i već vekovima se dešava taj jedan te isti rat.

Zvonko

pre 3 godine

Zapad ubija svoje potrošene ljude da bi naškodilo Putinu. Uvek isti scenario. Za sva trovanja i ubistva, ne samo u Rusiji je delo politike zapada. Probali su i Erdogana da sklone pa se zaigrali. Na kraju Navaljni je dobro plaćen a nije dobro odradio svoj deo posla, i naravno...

Nenad

pre 3 godine

Rat traje, nije se nika prekidao. Rusija nikad nije preduzimal osvajačke pohode na Zapad. Kako se brane nacionalni interesi. Kako ko zna, SAD - Hirosima, Vijetnam, Saudijska Arabija, V.Britanija...

Milan Indjija

pre 3 godine

Dzaba sve, kada je Rusija i dalje u mracnom postkomunistickom vremenu bivseg SSSR-a. Preko 6 miliona Rusa se iselilo na zapad, a narod koji je ostao i dalje zivi pod autokratskom palicom. Cim i popovi ljube ruku takvom autokrati, boljitka nece biti dugo, dugo, niti Rusija postati moderna drzava. A to koliko je tamo "lepo", govori podatak da u Evropi jedino pojedini Srbi velicaju stanje u toj drzavi.

Saul Goodman

pre 3 godine

Prvo,ne bi on dobio nikakav status,da Putin nije dozvolio da ode u Nemacku.
Drugo,ne bi otisao da su ga Rusi hteli da otruju.
I trece,valjda bi trebali da se zahvale lekarima koji su mu stabilizovali stanje i tako spasili zivot.
(alek, 23. avgust 2020 15:33)

Jadna država u kojoj predsednik dozvoljava da li neko može da napusti granicu ili ne...

Milan

pre 3 godine

(Nenad, 23. avgust 2020 17:11)

Ocigleno nikad nisi cuo za Finsku 1939, Cehoslovacku 1968, Madjarsku 1956, Poljsku 1980, Afganistan 1979, Gruzija 2008, to su sve bili dobrocudni ruski osvajacki tenkovi na zapadu.

hm

pre 3 godine

A tko kaže da su htjeli da ga ubiju.. Sasvim je efikasno otrovati nekoga, na aerodromu u drugoj državi. Strapati ga u bolnicu na par mjeseci, dovesti pred smrt... Čak je i efikasnije nego da ga ubiješ. Ubojstvo stvori samo još više problema, ali strah je drugačiji. Strah stvara oprez, gubi se volja za rizikom...

Tezak posao

pre 3 godine

vidim da ovde neki pripisuju ruskim tajnim sluzbama nepogresivost. Pa upravo te tajne sluzbe nisu uspele da ubiju afganistanskog predsednika, pre rata koji su tamo vodili. Oni su pricali kako su hteli da ga otruju, ali je otrov ubacen u koka kolu, pa ga je ona neutralizirala.
Ima mnogo situacija gde ni Mosad ne uspije u likvidiranju protivnika...a da nece kod rusa biti slicno.
Pustili su ga jer je on vec ko zna koji po redu ubijeni opozicioni politicar ili novinar.

Sparta

pre 3 godine

Zasto bi navodno bio otrovan kada je ON nebitan u Rusiji !!! ON je cisto zapadni covjek i velike su sanse da je ovo zapadna igra a ovaj JADO je žrtveno jagnje zapada !!! Zapad mu je dosao glave jer nije obavio prljav posao ( svrgavanje Putina i nastavak zapadne pljačke Rusije )!!! I sve ce pokusati okriviti Putina i Rusiju ali im ta priča neće proci kao navodno trovanje onog jadnika Skripalja !!!!

Steva

pre 3 godine

Da su hteli da ga ubiju, taj bi odavno bio mrtav.
(Tba, 23. avgust 2020 15:24)

A zašto bi morali odmah da ga ubiju kada mogu da i na ovako jeziv i surov način da ga opomene da okane "ćorava posla" i da prestane da kritikuje korumpirano društvo koje vodi Rusiju u propast. Uostalom ovo i nije prvi put da mnogi opozicionari u Rusiji i on lično doživi opomenu ovakve vrste.Neki nažalost završe tragično a neki uspeju da se oporave. A opravdavati ovakve očajničke poteze vlasti je u najmanju ruku bolesno.

sol

pre 3 godine

Zapad koristi sve u geopolitickoj borbi protiv Rusije, a i Kine u novije vreme..., pocelo je otkucavanje za kraj zapadnog dominantnog globalnog uticaja, zapad bez velike prasine nece sici sa prestola, pitanje je samo kolika ce prasina biti ...

Dinor sandjo

pre 3 godine

Jad i beda u tu rusiju da covek nema nikakvo pravo.
Ko digne glas on se sklanja na ovakav nacin.
I dalje nasi zude za vrednostma ruskim

Darwin Award

pre 3 godine

U principu, napad na Ukrajinu rezultirao je gubitkom Crnog mora, Turske, dovodjenjem Trampa i Brexitom.
Ova situacija sa koronom, Belorusijom i Navaljnim moze jedino da rezultira raspadom NATO i SAD. Umesto da razuvku tamo do sredine veka, oni ce sve da spiskaju u 2020!

DRBG

pre 3 godine

Istorijat zrtava u Rusiji govori sve.
Trovanje ili ubistvo.
Strasno sta taj Putin radi.
Koliko ih ima na savjesti?
Navaljni je dobio opomenu ako prezivi.
Cova je heroj i svi normalni ljudi mu se dive.
Sretno ljudino!
Njegov kolega je 2 puta otrovan.

only fools and horses

pre 3 godine

Ocigleno nikad nisi cuo za Finsku 1939, Cehoslovacku 1968, Madjarsku 1956, Poljsku 1980, Afganistan 1979, Gruzija 2008, to su sve bili dobrocudni ruski osvajacki tenkovi na zapadu.
(Milan, 23. avgust 2020 17:33)

A ti očigledno nikad nisi čuo za SSSR. Svi ti ratovi i intervencije su vođeni od strane SSSRa, kad predsednici nisu ni bili Rusi i u ime komunizma, Marksa, Engelsa. Ne može se taj period nikako identifikovati kao ruski već antiruski.

3210

pre 3 godine

Za neverne Tome ovo je već 12 ili 13 opozicioni političar na kojeg je izvršen atentat u poslednjih 15 godina.
Opozicioni lider u Rusiji ne može živ da sastvi 6 meseci na slobodi ili ga ubiju ili strpaju u zatvor.

Naravno da to rusofilima u Srbiji takav sistem vrednosti nije stran.
Podsetio bih vas samo na ubistvo Ivana Stambolića,Slavka Ćuruvije,dva atentata na Vuka Draškovića pa i atentat na Zorana Đinđića - svi ih iste kuhinje svi od strane istih naručilaca ili istih izvršilaca.

Tadija

pre 3 godine

Treba biti zaista naivan pa poverovati da se čovek otrovao tek tako. Naravno da su pokušali da ga ubiju. U to nema nikakve sumnje. Kriminalna ruska vlast se tako obračunava sa svakim ko se drzne da ide protiv njih.

I'am not a robot

pre 3 godine

Da su ga Rusi trovali, oni bi ga i otrovali, da se ne lazemo. S druge strane, mozda gazdi (zapadu) vise nije potreban pa zeli da ga se otarasi. Umeju gazde tako da trose dok ne misle da su ga potrosili da je postao nebitan i onda da odbace...

Vasilj

pre 3 godine

Ovo je vec 14. opozicionar otrovan ili ubijen na drugi nacin (mozda prezivi ovaj) samo u Rusiji u putinovo vreme. Setimo se samo Litvinenka i radioaktivne supstance u caju koje se ne kupuju u kiosku. Putin je bio spijun i poznate su mu takve metode. Krampom su ubili Trockog, sada koriste finije metode.

Sasho

pre 3 godine

Šta traži Nemačka u Rusiji? Šta traži Merkelova? Hoće podanu Rusiju, Sibir? Očigledno da Nemačke bezbednosne službe kopaju Putinu i njegovima grob. Samo što su njegovi protivnici mnogo bliži grobu od ovih drugih.Izgleda da će opet Nemačka na prevaspitavanje od rusa.

alek

pre 3 godine

Prvo,ne bi on dobio nikakav status,da Putin nije dozvolio da ode u Nemacku.
Drugo,ne bi otisao da su ga Rusi hteli da otruju.
I trece,valjda bi trebali da se zahvale lekarima koji su mu stabilizovali stanje i tako spasili zivot.

Tezak posao

pre 3 godine

vidim da ovde neki pripisuju ruskim tajnim sluzbama nepogresivost. Pa upravo te tajne sluzbe nisu uspele da ubiju afganistanskog predsednika, pre rata koji su tamo vodili. Oni su pricali kako su hteli da ga otruju, ali je otrov ubacen u koka kolu, pa ga je ona neutralizirala.
Ima mnogo situacija gde ni Mosad ne uspije u likvidiranju protivnika...a da nece kod rusa biti slicno.
Pustili su ga jer je on vec ko zna koji po redu ubijeni opozicioni politicar ili novinar.

Milan Indjija

pre 3 godine

Dzaba sve, kada je Rusija i dalje u mracnom postkomunistickom vremenu bivseg SSSR-a. Preko 6 miliona Rusa se iselilo na zapad, a narod koji je ostao i dalje zivi pod autokratskom palicom. Cim i popovi ljube ruku takvom autokrati, boljitka nece biti dugo, dugo, niti Rusija postati moderna drzava. A to koliko je tamo "lepo", govori podatak da u Evropi jedino pojedini Srbi velicaju stanje u toj drzavi.

Nenad

pre 3 godine

Rat traje, nije se nika prekidao. Rusija nikad nije preduzimal osvajačke pohode na Zapad. Kako se brane nacionalni interesi. Kako ko zna, SAD - Hirosima, Vijetnam, Saudijska Arabija, V.Britanija...

Milan

pre 3 godine

(Nenad, 23. avgust 2020 17:11)

Ocigleno nikad nisi cuo za Finsku 1939, Cehoslovacku 1968, Madjarsku 1956, Poljsku 1980, Afganistan 1979, Gruzija 2008, to su sve bili dobrocudni ruski osvajacki tenkovi na zapadu.

Saul Goodman

pre 3 godine

Prvo,ne bi on dobio nikakav status,da Putin nije dozvolio da ode u Nemacku.
Drugo,ne bi otisao da su ga Rusi hteli da otruju.
I trece,valjda bi trebali da se zahvale lekarima koji su mu stabilizovali stanje i tako spasili zivot.
(alek, 23. avgust 2020 15:33)

Jadna država u kojoj predsednik dozvoljava da li neko može da napusti granicu ili ne...

Zvonko

pre 3 godine

Zapad ubija svoje potrošene ljude da bi naškodilo Putinu. Uvek isti scenario. Za sva trovanja i ubistva, ne samo u Rusiji je delo politike zapada. Probali su i Erdogana da sklone pa se zaigrali. Na kraju Navaljni je dobro plaćen a nije dobro odradio svoj deo posla, i naravno...

obi van

pre 3 godine

Za vrijeme SSSR a su efikasno eliminisali tako da izgleda kao nesretni slučaj ili infarkt a sad kao odjednom nisu u stanju nikoga da eliminišu, već odmah izbije skandal a žrtva preživi. Sjetimo se slučaja Julije Timošenko, Skripalja itd..,
Postoji samo jedan logičan odgovor - a to je da nisu ni trovali.
Sprječiti približavanje Moskve i Berlina je mantra anglosaksonske strategije u Evropi već 100 godina.
To je sve najvjerovatnije britanska ujdurma. Opet ocrniti Ruse kao trovače i natovariti im nove sankcije.

Sparta

pre 3 godine

Zasto bi navodno bio otrovan kada je ON nebitan u Rusiji !!! ON je cisto zapadni covjek i velike su sanse da je ovo zapadna igra a ovaj JADO je žrtveno jagnje zapada !!! Zapad mu je dosao glave jer nije obavio prljav posao ( svrgavanje Putina i nastavak zapadne pljačke Rusije )!!! I sve ce pokusati okriviti Putina i Rusiju ali im ta priča neće proci kao navodno trovanje onog jadnika Skripalja !!!!

Dinor sandjo

pre 3 godine

Jad i beda u tu rusiju da covek nema nikakvo pravo.
Ko digne glas on se sklanja na ovakav nacin.
I dalje nasi zude za vrednostma ruskim

Vladimir

pre 3 godine

"tragovi otrova da nestanu iz krvi..."
Kakva glupost, mogli su da mu preliju svu krv za tri sata. Otrovi ostaju i u tkivima.
Mislim stvarno....

sasa

pre 3 godine

britanci, napoleon, bizmark,kajzer,lenjin,hitler,nato,jeljcin ,plaćenici kao što je navaljni.. svi su pokušali da uzmu sibir, naftu, gas, rude i ostale sirovine.. i do sada niko nije uspeo. ista priča već vekovima samo različito upakovana. sve je zapad pokušao. ne odgovara im da plate ono što žele već bi besplatno da eksploatišu sve što rusija ima. i već vekovima se dešava taj jedan te isti rat.

Hadžialagić

pre 3 godine

Zamislite da jedna superdržava u poslednjih 10 godina, neuspešno pokušava da eleminiše sve svoje protivnike. Uglavnom, svi su ozdravili u inostranstvu. Kakva je to medicina a sa druge strane su optuženi da su glavni u doping. Zar mislite da nisu sposobni za efikasnije eleminisanje. PS:Drug disident je optužen za minimum 2 krivična dela, tako da mi nije jasno kako je pušten preko granice?

ivana

pre 3 godine

Predstava. Kome ovo treba? Rusima ne! Da su hteli da ga otruju uradili bi to u Rusiji. Ali ovo dobro dodje Bajdenu. Bese Putin je Trampu pomogao da pobedi!!!

Ja sam

pre 3 godine

Ti Rusi stvarno ne znaju da truju ljude. Vecina ih prezivi to "trovanje". I oni u englskoj, i bivsi ukrajinski predsednik, navalni vec drugi put. Bas su nesposobni. Nista vam tu nije cudno?

gn

pre 3 godine

A to su sve teorije bez ikakvog dokaza, da su hteli mogli su doneti odluku da se ne makne nikako iz Omska, ovako su ga pustili Nemcima koji mogu uraditi sta hoce s njim. To je generalno problem danasnjeg novinarstva jer se sve vise gubi objektivnost i prenosenje cinjenica, a uglavnom se ide u korist tekstova namenjenih interesima lobija (nebitno da li su ruski, americki, privredni lobiji). Bilo je toga uvek, ali mi se cini da danas bas takvi tekstovi dominiraju. Eto i na domacoj sceni, 98% tekstova je po tom sablonu.

Steva

pre 3 godine

Da su hteli da ga ubiju, taj bi odavno bio mrtav.
(Tba, 23. avgust 2020 15:24)

A zašto bi morali odmah da ga ubiju kada mogu da i na ovako jeziv i surov način da ga opomene da okane "ćorava posla" i da prestane da kritikuje korumpirano društvo koje vodi Rusiju u propast. Uostalom ovo i nije prvi put da mnogi opozicionari u Rusiji i on lično doživi opomenu ovakve vrste.Neki nažalost završe tragično a neki uspeju da se oporave. A opravdavati ovakve očajničke poteze vlasti je u najmanju ruku bolesno.

sol

pre 3 godine

Zapad koristi sve u geopolitickoj borbi protiv Rusije, a i Kine u novije vreme..., pocelo je otkucavanje za kraj zapadnog dominantnog globalnog uticaja, zapad bez velike prasine nece sici sa prestola, pitanje je samo kolika ce prasina biti ...

Darwin Award

pre 3 godine

U principu, napad na Ukrajinu rezultirao je gubitkom Crnog mora, Turske, dovodjenjem Trampa i Brexitom.
Ova situacija sa koronom, Belorusijom i Navaljnim moze jedino da rezultira raspadom NATO i SAD. Umesto da razuvku tamo do sredine veka, oni ce sve da spiskaju u 2020!

Flying Dutchman

pre 3 godine

Bla, bla, bla...

Nikad nećemo saznati istinu.

Ne interesuje me ko je kriv ali mi zvuči neverovatno da bilo čija obaveštajna služba nije u stanju da likvidira nekog ako to zaista naumi. Predstava kao i mnoge do sad. Treba ovoj planeti ozbiljno resetovanje.

hm

pre 3 godine

A tko kaže da su htjeli da ga ubiju.. Sasvim je efikasno otrovati nekoga, na aerodromu u drugoj državi. Strapati ga u bolnicu na par mjeseci, dovesti pred smrt... Čak je i efikasnije nego da ga ubiješ. Ubojstvo stvori samo još više problema, ali strah je drugačiji. Strah stvara oprez, gubi se volja za rizikom...

DRBG

pre 3 godine

Istorijat zrtava u Rusiji govori sve.
Trovanje ili ubistvo.
Strasno sta taj Putin radi.
Koliko ih ima na savjesti?
Navaljni je dobio opomenu ako prezivi.
Cova je heroj i svi normalni ljudi mu se dive.
Sretno ljudino!
Njegov kolega je 2 puta otrovan.

only fools and horses

pre 3 godine

Ocigleno nikad nisi cuo za Finsku 1939, Cehoslovacku 1968, Madjarsku 1956, Poljsku 1980, Afganistan 1979, Gruzija 2008, to su sve bili dobrocudni ruski osvajacki tenkovi na zapadu.
(Milan, 23. avgust 2020 17:33)

A ti očigledno nikad nisi čuo za SSSR. Svi ti ratovi i intervencije su vođeni od strane SSSRa, kad predsednici nisu ni bili Rusi i u ime komunizma, Marksa, Engelsa. Ne može se taj period nikako identifikovati kao ruski već antiruski.