Aktuelno

Sreda, 12.08.2020.

16:19

Kada Bata Stojković ispriča vic, on se prepričava narednih 38 godina VIDEO

Izvor: B92

Kada Bata Stojkoviæ isprièa vic, on se preprièava narednih 38 godina VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Anja

pre 3 godine

Bilo nekad. Neponovljivi Bata!!!
kada listate sve te glumacke velikane stare garde, nezaboravite da pored njih stoje isti takvi velikani pisane reci, kojih je takodje danas sve manje. A ono malo talenta sto imamo se cesto isprlja kroz politiku i bedno trazi paznju na drustvenim medijima.

Imam preko 40 godina i imala sam srecu da neke od njih jos od malih nogu gmedam ne samo na TV-u ili u biposkopu vec i pozoristu. Kakava su TO vremena bila...

POnekad pomislim da je sreca da ovi mladji ne znaju za bolje, iako imaju mnogo razloga da bude nezadovoljni, nemaju ISKUSTVENO jedan bolji zivot.

Rade

pre 3 godine

Dijalog sa sinom Banetom Bumbarom:
Jesi ili nisi?
Sta?
Znaci nisi.
Ko kaze da nisam?
Jesi?
Nisam.
Sta nisi?

Najjaci dijalog YU kinematografije.
(Mare, 17. avgust 2020 18:04)

Odgledao pre neki dan sve serije na YouTube, u pravu si, par puta sam taj dialog prevrteo. Koji kralj.

Zlatko Narandžić

pre 3 godine

Ja sam ga gledao u Urnebesnoj tragediji.Scena kada deda dolazi.Ulazi Bata na scenu i staje.Ništa ne progovara,samo stoji,aplauz traje pet minuta.To je Bata Stojković.

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Scena u "Spijunu" kad ispituje Boru Todorovića vezanog za stolicu, onaj monolog, onakvo unosenje u lik, ona teansformacija, onakav žar...
Uopste gluma u tom filmu.
Pa za Oskara, Medveda, Palmu, sve moguće grancice i trofeje zajedno.
Kakve smo mi glumce imali, ljudi moji?!
Ostase samo secanja i, hvala bogu, filmovi da ih sa uzivanjem gledamo

VB

pre 3 godine

Naši filmovi Balkanski špijun, Idemo dalje i Život je lep za mene tri najbolja naša filma, barem po glumačkim bravurama u njima.
A Bata je jedinstven, ne samo na ovim prostorima. Neponovljivi glumac.

iks

pre 3 godine

Da je Bata Stojković rođen u Americi i da su svi filmovi u kojima je glumio američki, dobio bi minimum tri Oskara i danas bi se o njemu pričalo kao o jednom od najvećih glumaca ikad.

Milija

pre 3 godine

Ako uloga Ilije Čvorovića nije za oskara, ne znam onda šta je za istog
(Igor, 17. avgust 2020 16:54)

Filmovi za Oskara su dnevno politicki pamfleti, glumci ga dobijaju po kljucu: ove godine crnac, sledece gej, one tamo azijat, pa tranvestit itd. Oskar odavno nije relevantna nagrada, Ilija Cvorovic je daleko daleko iznad bilo kog Oskara.

Rope

pre 3 godine

"Beste, das beste... najbolji. Nemačka medicina je najbolja na svetu... Pa znate šta, bar bi se znao red i disciplina. Znalo bi se ko šta radi."
Bato legenda!

Trovach

pre 3 godine

Moja najmladja sestra je obozavala ovu seriju. Bila je negde 7-8 godina kada je krenula repriza i cim je cula prve tonove briznula je u plac i samo viknula "ucitelj!". Meni se i danas stegne srce kada cujem tu muziku iz serije. Sve je toliko dobro i nevino napravljeno, bas za decu, a mi matorci se rasplacemo.

Arch Enemy

pre 3 godine

Šta reći za ovog čovjeka,toliko puta si me nasmijao, oraspoložio i zabavio,zauvijek ti HVALA gospodine, glumčino i veliki čovječe !

Ajmo malo realno

pre 3 godine

-A ne mnogo je za jedno fotografisanje.
-Dobićeš još ako razdvojiš Mirka od one kurve. Em je starija od njega, em je iz razbojničke porodice, em je kuuuurva.
-A kako to mislite ja da ih razdvojim?
-Pa nemoj da me zajebavaš, rasturio si tolike brakove...
-Ja rasturio brakove...?
-...nemoš' jednu pišljivu vezu?

Rade

pre 3 godine

Ufff, koliko mi je smeha i radosti doneo ovaj ćovek. Naravno u većini filmova je odglumio maestralno, tako da težko mogu nekog izdvojiti. Od meni najboljih: Ko to tamo peva, Maratonci, Balkanski Špijun, Čuvar plaže u zimskom periodu,, Grlom u Jagode,Idemo dalje, Salaš u Malom Ritu, izdvojio bih druga okružnog sudiju iz Varljivog Leta 68.Tu je baš u svaskom segmentu odigrao vrhunski, čak i kada kera trenira na kiši.

Nash

pre 3 godine

Gledao sam ga u Balkanskom Spijunu u Zvezdara teatru a u pozoristu vrucina jer nema klime (90 i neke). Znoj mu curi sa cela a ja gledam kada ce da se obrise ali on to ne radi jer je u liku kojeg glumi. Samo gluma a sadasnjost ne postoji u tom trenutku. Neobjasnjivo, fenomenalno, vrhunski, ...

FlyingDutchMenn

pre 3 godine

za @sa_strane:
cela serija ima na you tube-u na RTS kanalu i tamo se zove Učitelj.
Ovde ima i cela play lista:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsI9KlYKJEnrTowpHtkdnWkv8i1tVxrRi

Pozdrav!

Mare

pre 3 godine

Dijalog sa sinom Banetom Bumbarom:
Jesi ili nisi?
Sta?
Znaci nisi.
Ko kaze da nisam?
Jesi?
Nisam.
Sta nisi?

Najjaci dijalog YU kinematografije.

Zuba

pre 3 godine

Svaka cast svim nasim glumcima ali za mene je Bata najveci Srpski glumac ikada. Pa samo pogledajte filmove u kojima je glumio i kako je glumio. Od antologijskog Ilije Cvorovica u Balkanskom Spijunu do sporedne uloge u Nacionalnoj Klasi.

komentator

pre 3 godine

@zbunjen
Odakle to bese?
(sasha, 17. avgust 2020 13:52)

urnebesna scena iz Balkanskog spijuna kad on i brat pokazuju Danici slike koje je Bata napravio dok je pratio Boru Todorovica. Na projektoru se smenjuju slike i Bata objasnjava. Odjednom se pojave na slici neka dva klinca sa isplazenim jezicima i Bata tad izgovara to cuveno:
"ovo su neki... cobani.....budale."

hm?

pre 3 godine

Scena saslusanja podstanara u “Balkanskom spijunu” je sigurno dostojna Oskara! Ekspresije lica i bela kosulja sva natopljena znojem Ilije Cvorovica, trenutak kada zastane, izvadi cesalj za kosu i izgovori “ mene, ako se sete....”, tesko da ce ko ponoviti od glumaca na ovim prostorima....

Stepski vuk

pre 3 godine

Atara garda je svakako vrhunska, ali ne zaboravite da su scenariji često pisani bas za njih. Zato često ne možemo da zamislimo nikog drugog na njihovom mestu. To svakako ne umanjuje njihovo majstorstvo (mogu za mene da napisu 100 uloga, al džabe), ali objasnjava zašto je mladjim glumcima makar za nijansu teze da se pokažu...

Nismo znali

pre 3 godine

Ovaj vic je samo povrsna karakteristika licnosti koju igra Bata. Stvar nije nimalo smesna, kada se posmatra dubina ove scene, sta se krije u svakoj prikazanoj ulozi.

Ja

pre 3 godine

I onda se posle Bate i ostalih velikih glumaca pojavi mlada ekipa koja igra u Vojnoj akademiji, Urgentnom centru i slicnom smecu. Oni pre svega ne smeju da se uopste zovu glumci obzirom kako rado svoj posao. Kad se zateknem ispred tv-a kada ide neka od ovakvih serija, mazohisticki pogledam 10 minuta i hocu da razbijem televizor kako ta deca ne znaju da rade to zasta su se skolovali.

long.live.the.queen@outsource.in.rs

pre 3 godine

"Crni bombarder",scena kada ga Bjelogrlic pita da li ce da nabavi satelit
(Artur Dent, 17. avgust 2020 14:27)

Hahha, da da.

Jos jace mi je bilo kad objasnjava kako im je rekao da smire demonstrante a oni ubise boga u njima, "jadni ljudi, sve cu ja to oterati u penziju" :)

Aleksandar

pre 3 godine

A da li se sjecate zavrsetka "Idemo dalje" kada Dragan Nikolic zbori djeci i cita iz knjige F. M. Dostojevskog, a neka magla promice?
Najezim se i 50-ti put kada to gledam i slusam.

Урке

pre 3 godine

"Ja sad ne znam kako je to bilo, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio", otprilike kao srpska istorija...
(vic, 17. avgust 2020 11:20)
Неко је Бата, а неко... ти

petar markovic

pre 3 godine

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

sacuvaj boze...

sava

pre 3 godine

Plejada starijih glumaca je ostala zampaćena i zbog odličnih filmova tj. scenarija koji su tada imali smisao..
Sad mladi glumci ne dolaze do izražaja zbog
hiperprodukcije i takvi filmovi, serije ne mogu da pokažu sav njihov talenat.. Otidite u pozorište i uvidećete da mladi imaju šta da pokažu, a ne samo da ih kritikujete..:)

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Will Mosley

Znamo svi da si pozadinski radnik, ovim si samo to potvrdio. Sta kazes, Bouzurovic, Pajkic? E ako ti dam ja jednog Pajkica.. :)

Sa strane

pre 3 godine

Omiljeni film, a seriju sam voleo jos vise. Bata Stojkovic, Gagi Nikolic, Ena Begovic, Bata Zivojinovic. Narator Milos Zutic. Pokusavam da je pronadjem negde da bih pokazao i svojoj deci ali bezuspesno. Ako neko zna gde moze da se nabavi, dodajte komentar. Hvala.

stoper4

pre 3 godine

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

Stefan Buzurović? Ugasi telefon svega ti.

Jovan

pre 3 godine

@deset s lukom
Lose mislite. Bio je Srbin, i jedan od najvecih srpskih glumaca u Jugoslaviji i to pravi Beogradjanin. A pored toga i pravi gospodin.

Berliner

pre 3 godine

Interesantno,jedino se na filmu mogao čuti i vidjeti.Ja se ni u magli ne sjećam njegovih izjava za medije u bilo kakvom obliku.Ima i danas dobrih glumaca samo je pitanje kakve uslove imaju i šta moraju raditi da bi opstali uopšte.
(D, 17. avgust 2020 12:06)

Ne pamtim koliko sam ga puta gledao u JDP-u i Ateljeu 212. Bata je pre svega bio maestralni pozorišni glumac, pa tek onda filmski.

bez brige.

pre 3 godine

Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

Jedini od svih ti mladji glumaca koji mogu da dostignu tu neku visinu je Bojan Dimitrijevic aka Pikac koji je odglumio berberina u Montevideu.

Harizmatican

pre 3 godine

Baš sam juče ponovo odgledao varljivo leto, ne znam kakva je to super moć da svaka rec koju izgovori zvuči smešno i nezaboravno.

a oklen si ti?

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bio " Jugosloven " a ne "srbin".
(deset s lukom, 17. avgust 2020 12:45)

Loše misliš. Srbin, Era...
I što pišeš malim slovom?

NebaCar

pre 3 godine

Nikad vise vakvih glumaca ..
(KingSRB, 17. avgust 2020 11:45)

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

@Will

Brate nasmeja me, uz svo poštovanje tih mladih momaka, ali dostići nivo koji su glumci tipa Bate i jednog i drugog, Paje Vujsica, Zorana Radmilovića, Gage, Nikole Simića itd itd je nerealno, najbliži njima su Gagi Jovanović, Bjela, Koja, pokojni Glogi, jedino je film Montevideo uspeo zbog priče da izbaci par mladih glumaca, ali posle toga nijedan od tih mladića, ne računajući Bikovica na ruskom tržištu, nije ostavio neki poseban pečat u nekom domaćem filmu, pa i seriji, da bi se gledala u reprizama iznova i iznova, kao npr Maratonci, Ko to tamo peva, Balkanski spijun, Majstorska radionica, Žikina dinastija, Tesna koža....
Treba naravno jos vremena da prodje zbog godina i svega, ali nema više te plejade takvih glumaca niti ce po mom skromnom mišljenju biti.
Mozda za mladje naraštaje, ali ja sam maratonce ili flojda obožavao da gledam i sa 13-14 god i sad sa 35-6

Zoks

pre 3 godine

Will Mosley da bata je legendaran u svim njegovim ulogima.
Ovo je bilo subjektivno trebao sam staviti za mene njegova najbolja uloga od samog lika do scenarija i na kraju krajeva ne mozes da zamislis nikoga u ovoj ulozi osim Bate :)MOje licno misljenje.

Ali slazem se da covek nema lose uloge pa cak i u ranama gdje je imao malu ulogu komsije i ulizivaca cika kureta ...Dobar dan komsija ratovalo se malo a?A Kure utovara sto je pokrao na ratistu i okrene se"Sve za majku Srbiju komsija,Sve "hahaha

Pantagruel

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bio " Jugosloven " a ne "srbin".
(deset s lukom, 17. avgust 2020 12:45) А да ипак погледате снимак са приложеног линка, на ком се јасно види да је рекао "Србин, Ера"? На крају, то је у целини и небитно. Он игра човека потпуно неталентованог за причање вицева, који деци силом покушава да промени расположење и лошег у добро и то чини маестрално.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

i onda ,,hahahaha hahahaha,, dok deca bledo ne kapiraju...Legenda..Varljivo leto,,Beograd na telefonu.Sta me treba bg,nema me,nisam tu,,,

D

pre 3 godine

Interesantno,jedino se na filmu mogao čuti i vidjeti.Ja se ni u magli ne sjećam njegovih izjava za medije u bilo kakvom obliku.Ima i danas dobrih glumaca samo je pitanje kakve uslove imaju i šta moraju raditi da bi opstali uopšte.

Will Mosley

pre 3 godine

Bata je glumcina i legenda 
Film Balkanski spijun i Kako sam sistematski unisten od idota je remek delo Batine glume 
"O veliki Che gevara ti sto po svetu cuda stvara":)
(Zoks, 17. avgust 2020 11:35)

Cekaj, zasto je sad film "Kako sam unisten od idiota" vece remek delo Batine glume od "Maratonaca", Ko to tamo peva ili Varljivog leta? Ne razumem. U svim filmovima gde je glumio to je uradio maestralno, kao i svi legendarni glumci.

Will Mosley

pre 3 godine

Nikad vise vakvih glumaca ..
(KingSRB, 17. avgust 2020 11:45)

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...

Milan

pre 3 godine

Čak i minorne uloge druga Čabora u Nacionalnoj Klasi ili ona u filmu Čuvar plaže u zimskom periodu su ostale upečatljive. Neverovatan glumac, u žestokoj konkurenciji možda i na samom vrhu.

Zoks

pre 3 godine

Bata je glumcina i legenda
Film Balkanski spijun i Kako sam sistematski unisten od idota je remek delo Batine glume
"O veliki Che gevara ti sto po svetu cuda stvara":)

antirpotivan

pre 3 godine

batina uloga u varljivom letu 68 je za mene dusevna hrana. imao je on i boljih uloga sigurno, ali ovo je nesto sto mene uvek moze da oraspolozi.

Goran Loznica

pre 3 godine

U filmu:”Kako sam sistematski uništen od idiota” njegova poema o Ernesto Gevara de la Serna je za anale.Da je govorio na engleskom govornom području bio bi najjači detalj u istoriji kinematografije.Kakve legende i veličine su imali ovi prostori.Doduše nekada smo imali i državu...

antirpotivan

pre 3 godine

batina uloga u varljivom letu 68 je za mene dusevna hrana. imao je on i boljih uloga sigurno, ali ovo je nesto sto mene uvek moze da oraspolozi.

Goran Loznica

pre 3 godine

U filmu:”Kako sam sistematski uništen od idiota” njegova poema o Ernesto Gevara de la Serna je za anale.Da je govorio na engleskom govornom području bio bi najjači detalj u istoriji kinematografije.Kakve legende i veličine su imali ovi prostori.Doduše nekada smo imali i državu...

Zoks

pre 3 godine

Bata je glumcina i legenda
Film Balkanski spijun i Kako sam sistematski unisten od idota je remek delo Batine glume
"O veliki Che gevara ti sto po svetu cuda stvara":)

Milan

pre 3 godine

Čak i minorne uloge druga Čabora u Nacionalnoj Klasi ili ona u filmu Čuvar plaže u zimskom periodu su ostale upečatljive. Neverovatan glumac, u žestokoj konkurenciji možda i na samom vrhu.

Will Mosley

pre 3 godine

Bata je glumcina i legenda 
Film Balkanski spijun i Kako sam sistematski unisten od idota je remek delo Batine glume 
"O veliki Che gevara ti sto po svetu cuda stvara":)
(Zoks, 17. avgust 2020 11:35)

Cekaj, zasto je sad film "Kako sam unisten od idiota" vece remek delo Batine glume od "Maratonaca", Ko to tamo peva ili Varljivog leta? Ne razumem. U svim filmovima gde je glumio to je uradio maestralno, kao i svi legendarni glumci.

Mare

pre 3 godine

Dijalog sa sinom Banetom Bumbarom:
Jesi ili nisi?
Sta?
Znaci nisi.
Ko kaze da nisam?
Jesi?
Nisam.
Sta nisi?

Najjaci dijalog YU kinematografije.

stoper4

pre 3 godine

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

Stefan Buzurović? Ugasi telefon svega ti.

Ja

pre 3 godine

I onda se posle Bate i ostalih velikih glumaca pojavi mlada ekipa koja igra u Vojnoj akademiji, Urgentnom centru i slicnom smecu. Oni pre svega ne smeju da se uopste zovu glumci obzirom kako rado svoj posao. Kad se zateknem ispred tv-a kada ide neka od ovakvih serija, mazohisticki pogledam 10 minuta i hocu da razbijem televizor kako ta deca ne znaju da rade to zasta su se skolovali.

iks

pre 3 godine

Da je Bata Stojković rođen u Americi i da su svi filmovi u kojima je glumio američki, dobio bi minimum tri Oskara i danas bi se o njemu pričalo kao o jednom od najvećih glumaca ikad.

Milija

pre 3 godine

Ako uloga Ilije Čvorovića nije za oskara, ne znam onda šta je za istog
(Igor, 17. avgust 2020 16:54)

Filmovi za Oskara su dnevno politicki pamfleti, glumci ga dobijaju po kljucu: ove godine crnac, sledece gej, one tamo azijat, pa tranvestit itd. Oskar odavno nije relevantna nagrada, Ilija Cvorovic je daleko daleko iznad bilo kog Oskara.

Harizmatican

pre 3 godine

Baš sam juče ponovo odgledao varljivo leto, ne znam kakva je to super moć da svaka rec koju izgovori zvuči smešno i nezaboravno.

petar markovic

pre 3 godine

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

sacuvaj boze...

Berliner

pre 3 godine

Interesantno,jedino se na filmu mogao čuti i vidjeti.Ja se ni u magli ne sjećam njegovih izjava za medije u bilo kakvom obliku.Ima i danas dobrih glumaca samo je pitanje kakve uslove imaju i šta moraju raditi da bi opstali uopšte.
(D, 17. avgust 2020 12:06)

Ne pamtim koliko sam ga puta gledao u JDP-u i Ateljeu 212. Bata je pre svega bio maestralni pozorišni glumac, pa tek onda filmski.

NebaCar

pre 3 godine

Nikad vise vakvih glumaca ..
(KingSRB, 17. avgust 2020 11:45)

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

@Will

Brate nasmeja me, uz svo poštovanje tih mladih momaka, ali dostići nivo koji su glumci tipa Bate i jednog i drugog, Paje Vujsica, Zorana Radmilovića, Gage, Nikole Simića itd itd je nerealno, najbliži njima su Gagi Jovanović, Bjela, Koja, pokojni Glogi, jedino je film Montevideo uspeo zbog priče da izbaci par mladih glumaca, ali posle toga nijedan od tih mladića, ne računajući Bikovica na ruskom tržištu, nije ostavio neki poseban pečat u nekom domaćem filmu, pa i seriji, da bi se gledala u reprizama iznova i iznova, kao npr Maratonci, Ko to tamo peva, Balkanski spijun, Majstorska radionica, Žikina dinastija, Tesna koža....
Treba naravno jos vremena da prodje zbog godina i svega, ali nema više te plejade takvih glumaca niti ce po mom skromnom mišljenju biti.
Mozda za mladje naraštaje, ali ja sam maratonce ili flojda obožavao da gledam i sa 13-14 god i sad sa 35-6

hm?

pre 3 godine

Scena saslusanja podstanara u “Balkanskom spijunu” je sigurno dostojna Oskara! Ekspresije lica i bela kosulja sva natopljena znojem Ilije Cvorovica, trenutak kada zastane, izvadi cesalj za kosu i izgovori “ mene, ako se sete....”, tesko da ce ko ponoviti od glumaca na ovim prostorima....

sava

pre 3 godine

Plejada starijih glumaca je ostala zampaćena i zbog odličnih filmova tj. scenarija koji su tada imali smisao..
Sad mladi glumci ne dolaze do izražaja zbog
hiperprodukcije i takvi filmovi, serije ne mogu da pokažu sav njihov talenat.. Otidite u pozorište i uvidećete da mladi imaju šta da pokažu, a ne samo da ih kritikujete..:)

Ajmo malo realno

pre 3 godine

-A ne mnogo je za jedno fotografisanje.
-Dobićeš još ako razdvojiš Mirka od one kurve. Em je starija od njega, em je iz razbojničke porodice, em je kuuuurva.
-A kako to mislite ja da ih razdvojim?
-Pa nemoj da me zajebavaš, rasturio si tolike brakove...
-Ja rasturio brakove...?
-...nemoš' jednu pišljivu vezu?

Nash

pre 3 godine

Gledao sam ga u Balkanskom Spijunu u Zvezdara teatru a u pozoristu vrucina jer nema klime (90 i neke). Znoj mu curi sa cela a ja gledam kada ce da se obrise ali on to ne radi jer je u liku kojeg glumi. Samo gluma a sadasnjost ne postoji u tom trenutku. Neobjasnjivo, fenomenalno, vrhunski, ...

Jovan

pre 3 godine

@deset s lukom
Lose mislite. Bio je Srbin, i jedan od najvecih srpskih glumaca u Jugoslaviji i to pravi Beogradjanin. A pored toga i pravi gospodin.

D

pre 3 godine

Interesantno,jedino se na filmu mogao čuti i vidjeti.Ja se ni u magli ne sjećam njegovih izjava za medije u bilo kakvom obliku.Ima i danas dobrih glumaca samo je pitanje kakve uslove imaju i šta moraju raditi da bi opstali uopšte.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

i onda ,,hahahaha hahahaha,, dok deca bledo ne kapiraju...Legenda..Varljivo leto,,Beograd na telefonu.Sta me treba bg,nema me,nisam tu,,,

komentator

pre 3 godine

@zbunjen
Odakle to bese?
(sasha, 17. avgust 2020 13:52)

urnebesna scena iz Balkanskog spijuna kad on i brat pokazuju Danici slike koje je Bata napravio dok je pratio Boru Todorovica. Na projektoru se smenjuju slike i Bata objasnjava. Odjednom se pojave na slici neka dva klinca sa isplazenim jezicima i Bata tad izgovara to cuveno:
"ovo su neki... cobani.....budale."

Zuba

pre 3 godine

Svaka cast svim nasim glumcima ali za mene je Bata najveci Srpski glumac ikada. Pa samo pogledajte filmove u kojima je glumio i kako je glumio. Od antologijskog Ilije Cvorovica u Balkanskom Spijunu do sporedne uloge u Nacionalnoj Klasi.

Rade

pre 3 godine

Ufff, koliko mi je smeha i radosti doneo ovaj ćovek. Naravno u većini filmova je odglumio maestralno, tako da težko mogu nekog izdvojiti. Od meni najboljih: Ko to tamo peva, Maratonci, Balkanski Špijun, Čuvar plaže u zimskom periodu,, Grlom u Jagode,Idemo dalje, Salaš u Malom Ritu, izdvojio bih druga okružnog sudiju iz Varljivog Leta 68.Tu je baš u svaskom segmentu odigrao vrhunski, čak i kada kera trenira na kiši.

Arch Enemy

pre 3 godine

Šta reći za ovog čovjeka,toliko puta si me nasmijao, oraspoložio i zabavio,zauvijek ti HVALA gospodine, glumčino i veliki čovječe !

a oklen si ti?

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bio " Jugosloven " a ne "srbin".
(deset s lukom, 17. avgust 2020 12:45)

Loše misliš. Srbin, Era...
I što pišeš malim slovom?

Pantagruel

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bio " Jugosloven " a ne "srbin".
(deset s lukom, 17. avgust 2020 12:45) А да ипак погледате снимак са приложеног линка, на ком се јасно види да је рекао "Србин, Ера"? На крају, то је у целини и небитно. Он игра човека потпуно неталентованог за причање вицева, који деци силом покушава да промени расположење и лошег у добро и то чини маестрално.

Урке

pre 3 godine

"Ja sad ne znam kako je to bilo, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio", otprilike kao srpska istorija...
(vic, 17. avgust 2020 11:20)
Неко је Бата, а неко... ти

Aleksandar

pre 3 godine

A da li se sjecate zavrsetka "Idemo dalje" kada Dragan Nikolic zbori djeci i cita iz knjige F. M. Dostojevskog, a neka magla promice?
Najezim se i 50-ti put kada to gledam i slusam.

bez brige.

pre 3 godine

Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

Jedini od svih ti mladji glumaca koji mogu da dostignu tu neku visinu je Bojan Dimitrijevic aka Pikac koji je odglumio berberina u Montevideu.

Rope

pre 3 godine

"Beste, das beste... najbolji. Nemačka medicina je najbolja na svetu... Pa znate šta, bar bi se znao red i disciplina. Znalo bi se ko šta radi."
Bato legenda!

Sa strane

pre 3 godine

Omiljeni film, a seriju sam voleo jos vise. Bata Stojkovic, Gagi Nikolic, Ena Begovic, Bata Zivojinovic. Narator Milos Zutic. Pokusavam da je pronadjem negde da bih pokazao i svojoj deci ali bezuspesno. Ako neko zna gde moze da se nabavi, dodajte komentar. Hvala.

Trovach

pre 3 godine

Moja najmladja sestra je obozavala ovu seriju. Bila je negde 7-8 godina kada je krenula repriza i cim je cula prve tonove briznula je u plac i samo viknula "ucitelj!". Meni se i danas stegne srce kada cujem tu muziku iz serije. Sve je toliko dobro i nevino napravljeno, bas za decu, a mi matorci se rasplacemo.

Zoks

pre 3 godine

Will Mosley da bata je legendaran u svim njegovim ulogima.
Ovo je bilo subjektivno trebao sam staviti za mene njegova najbolja uloga od samog lika do scenarija i na kraju krajeva ne mozes da zamislis nikoga u ovoj ulozi osim Bate :)MOje licno misljenje.

Ali slazem se da covek nema lose uloge pa cak i u ranama gdje je imao malu ulogu komsije i ulizivaca cika kureta ...Dobar dan komsija ratovalo se malo a?A Kure utovara sto je pokrao na ratistu i okrene se"Sve za majku Srbiju komsija,Sve "hahaha

long.live.the.queen@outsource.in.rs

pre 3 godine

"Crni bombarder",scena kada ga Bjelogrlic pita da li ce da nabavi satelit
(Artur Dent, 17. avgust 2020 14:27)

Hahha, da da.

Jos jace mi je bilo kad objasnjava kako im je rekao da smire demonstrante a oni ubise boga u njima, "jadni ljudi, sve cu ja to oterati u penziju" :)

Nismo znali

pre 3 godine

Ovaj vic je samo povrsna karakteristika licnosti koju igra Bata. Stvar nije nimalo smesna, kada se posmatra dubina ove scene, sta se krije u svakoj prikazanoj ulozi.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Will Mosley

Znamo svi da si pozadinski radnik, ovim si samo to potvrdio. Sta kazes, Bouzurovic, Pajkic? E ako ti dam ja jednog Pajkica.. :)

Stepski vuk

pre 3 godine

Atara garda je svakako vrhunska, ali ne zaboravite da su scenariji često pisani bas za njih. Zato često ne možemo da zamislimo nikog drugog na njihovom mestu. To svakako ne umanjuje njihovo majstorstvo (mogu za mene da napisu 100 uloga, al džabe), ali objasnjava zašto je mladjim glumcima makar za nijansu teze da se pokažu...

FlyingDutchMenn

pre 3 godine

za @sa_strane:
cela serija ima na you tube-u na RTS kanalu i tamo se zove Učitelj.
Ovde ima i cela play lista:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsI9KlYKJEnrTowpHtkdnWkv8i1tVxrRi

Pozdrav!

Zlatko Narandžić

pre 3 godine

Ja sam ga gledao u Urnebesnoj tragediji.Scena kada deda dolazi.Ulazi Bata na scenu i staje.Ništa ne progovara,samo stoji,aplauz traje pet minuta.To je Bata Stojković.

Will Mosley

pre 3 godine

Nikad vise vakvih glumaca ..
(KingSRB, 17. avgust 2020 11:45)

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Scena u "Spijunu" kad ispituje Boru Todorovića vezanog za stolicu, onaj monolog, onakvo unosenje u lik, ona teansformacija, onakav žar...
Uopste gluma u tom filmu.
Pa za Oskara, Medveda, Palmu, sve moguće grancice i trofeje zajedno.
Kakve smo mi glumce imali, ljudi moji?!
Ostase samo secanja i, hvala bogu, filmovi da ih sa uzivanjem gledamo

Anja

pre 3 godine

Bilo nekad. Neponovljivi Bata!!!
kada listate sve te glumacke velikane stare garde, nezaboravite da pored njih stoje isti takvi velikani pisane reci, kojih je takodje danas sve manje. A ono malo talenta sto imamo se cesto isprlja kroz politiku i bedno trazi paznju na drustvenim medijima.

Imam preko 40 godina i imala sam srecu da neke od njih jos od malih nogu gmedam ne samo na TV-u ili u biposkopu vec i pozoristu. Kakava su TO vremena bila...

POnekad pomislim da je sreca da ovi mladji ne znaju za bolje, iako imaju mnogo razloga da bude nezadovoljni, nemaju ISKUSTVENO jedan bolji zivot.

Rade

pre 3 godine

Dijalog sa sinom Banetom Bumbarom:
Jesi ili nisi?
Sta?
Znaci nisi.
Ko kaze da nisam?
Jesi?
Nisam.
Sta nisi?

Najjaci dijalog YU kinematografije.
(Mare, 17. avgust 2020 18:04)

Odgledao pre neki dan sve serije na YouTube, u pravu si, par puta sam taj dialog prevrteo. Koji kralj.

VB

pre 3 godine

Naši filmovi Balkanski špijun, Idemo dalje i Život je lep za mene tri najbolja naša filma, barem po glumačkim bravurama u njima.
A Bata je jedinstven, ne samo na ovim prostorima. Neponovljivi glumac.

Will Mosley

pre 3 godine

Nikad vise vakvih glumaca ..
(KingSRB, 17. avgust 2020 11:45)

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...

Goran Loznica

pre 3 godine

U filmu:”Kako sam sistematski uništen od idiota” njegova poema o Ernesto Gevara de la Serna je za anale.Da je govorio na engleskom govornom području bio bi najjači detalj u istoriji kinematografije.Kakve legende i veličine su imali ovi prostori.Doduše nekada smo imali i državu...

Урке

pre 3 godine

"Ja sad ne znam kako je to bilo, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio", otprilike kao srpska istorija...
(vic, 17. avgust 2020 11:20)
Неко је Бата, а неко... ти

Will Mosley

pre 3 godine

Bata je glumcina i legenda 
Film Balkanski spijun i Kako sam sistematski unisten od idota je remek delo Batine glume 
"O veliki Che gevara ti sto po svetu cuda stvara":)
(Zoks, 17. avgust 2020 11:35)

Cekaj, zasto je sad film "Kako sam unisten od idiota" vece remek delo Batine glume od "Maratonaca", Ko to tamo peva ili Varljivog leta? Ne razumem. U svim filmovima gde je glumio to je uradio maestralno, kao i svi legendarni glumci.

sava

pre 3 godine

Plejada starijih glumaca je ostala zampaćena i zbog odličnih filmova tj. scenarija koji su tada imali smisao..
Sad mladi glumci ne dolaze do izražaja zbog
hiperprodukcije i takvi filmovi, serije ne mogu da pokažu sav njihov talenat.. Otidite u pozorište i uvidećete da mladi imaju šta da pokažu, a ne samo da ih kritikujete..:)

bez brige.

pre 3 godine

Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

Jedini od svih ti mladji glumaca koji mogu da dostignu tu neku visinu je Bojan Dimitrijevic aka Pikac koji je odglumio berberina u Montevideu.

a oklen si ti?

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bio " Jugosloven " a ne "srbin".
(deset s lukom, 17. avgust 2020 12:45)

Loše misliš. Srbin, Era...
I što pišeš malim slovom?

Milija

pre 3 godine

Ako uloga Ilije Čvorovića nije za oskara, ne znam onda šta je za istog
(Igor, 17. avgust 2020 16:54)

Filmovi za Oskara su dnevno politicki pamfleti, glumci ga dobijaju po kljucu: ove godine crnac, sledece gej, one tamo azijat, pa tranvestit itd. Oskar odavno nije relevantna nagrada, Ilija Cvorovic je daleko daleko iznad bilo kog Oskara.

Zoks

pre 3 godine

Bata je glumcina i legenda
Film Balkanski spijun i Kako sam sistematski unisten od idota je remek delo Batine glume
"O veliki Che gevara ti sto po svetu cuda stvara":)

D

pre 3 godine

Interesantno,jedino se na filmu mogao čuti i vidjeti.Ja se ni u magli ne sjećam njegovih izjava za medije u bilo kakvom obliku.Ima i danas dobrih glumaca samo je pitanje kakve uslove imaju i šta moraju raditi da bi opstali uopšte.

Jovan

pre 3 godine

@deset s lukom
Lose mislite. Bio je Srbin, i jedan od najvecih srpskih glumaca u Jugoslaviji i to pravi Beogradjanin. A pored toga i pravi gospodin.

antirpotivan

pre 3 godine

batina uloga u varljivom letu 68 je za mene dusevna hrana. imao je on i boljih uloga sigurno, ali ovo je nesto sto mene uvek moze da oraspolozi.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Will Mosley

Znamo svi da si pozadinski radnik, ovim si samo to potvrdio. Sta kazes, Bouzurovic, Pajkic? E ako ti dam ja jednog Pajkica.. :)

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

i onda ,,hahahaha hahahaha,, dok deca bledo ne kapiraju...Legenda..Varljivo leto,,Beograd na telefonu.Sta me treba bg,nema me,nisam tu,,,

stoper4

pre 3 godine

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

Stefan Buzurović? Ugasi telefon svega ti.

petar markovic

pre 3 godine

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

sacuvaj boze...

Ja

pre 3 godine

I onda se posle Bate i ostalih velikih glumaca pojavi mlada ekipa koja igra u Vojnoj akademiji, Urgentnom centru i slicnom smecu. Oni pre svega ne smeju da se uopste zovu glumci obzirom kako rado svoj posao. Kad se zateknem ispred tv-a kada ide neka od ovakvih serija, mazohisticki pogledam 10 minuta i hocu da razbijem televizor kako ta deca ne znaju da rade to zasta su se skolovali.

Stepski vuk

pre 3 godine

Atara garda je svakako vrhunska, ali ne zaboravite da su scenariji često pisani bas za njih. Zato često ne možemo da zamislimo nikog drugog na njihovom mestu. To svakako ne umanjuje njihovo majstorstvo (mogu za mene da napisu 100 uloga, al džabe), ali objasnjava zašto je mladjim glumcima makar za nijansu teze da se pokažu...

Nismo znali

pre 3 godine

Ovaj vic je samo povrsna karakteristika licnosti koju igra Bata. Stvar nije nimalo smesna, kada se posmatra dubina ove scene, sta se krije u svakoj prikazanoj ulozi.

Sa strane

pre 3 godine

Omiljeni film, a seriju sam voleo jos vise. Bata Stojkovic, Gagi Nikolic, Ena Begovic, Bata Zivojinovic. Narator Milos Zutic. Pokusavam da je pronadjem negde da bih pokazao i svojoj deci ali bezuspesno. Ako neko zna gde moze da se nabavi, dodajte komentar. Hvala.

Zoks

pre 3 godine

Will Mosley da bata je legendaran u svim njegovim ulogima.
Ovo je bilo subjektivno trebao sam staviti za mene njegova najbolja uloga od samog lika do scenarija i na kraju krajeva ne mozes da zamislis nikoga u ovoj ulozi osim Bate :)MOje licno misljenje.

Ali slazem se da covek nema lose uloge pa cak i u ranama gdje je imao malu ulogu komsije i ulizivaca cika kureta ...Dobar dan komsija ratovalo se malo a?A Kure utovara sto je pokrao na ratistu i okrene se"Sve za majku Srbiju komsija,Sve "hahaha

Nash

pre 3 godine

Gledao sam ga u Balkanskom Spijunu u Zvezdara teatru a u pozoristu vrucina jer nema klime (90 i neke). Znoj mu curi sa cela a ja gledam kada ce da se obrise ali on to ne radi jer je u liku kojeg glumi. Samo gluma a sadasnjost ne postoji u tom trenutku. Neobjasnjivo, fenomenalno, vrhunski, ...

Rope

pre 3 godine

"Beste, das beste... najbolji. Nemačka medicina je najbolja na svetu... Pa znate šta, bar bi se znao red i disciplina. Znalo bi se ko šta radi."
Bato legenda!

Milan

pre 3 godine

Čak i minorne uloge druga Čabora u Nacionalnoj Klasi ili ona u filmu Čuvar plaže u zimskom periodu su ostale upečatljive. Neverovatan glumac, u žestokoj konkurenciji možda i na samom vrhu.

FlyingDutchMenn

pre 3 godine

za @sa_strane:
cela serija ima na you tube-u na RTS kanalu i tamo se zove Učitelj.
Ovde ima i cela play lista:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsI9KlYKJEnrTowpHtkdnWkv8i1tVxrRi

Pozdrav!

Ajmo malo realno

pre 3 godine

-A ne mnogo je za jedno fotografisanje.
-Dobićeš još ako razdvojiš Mirka od one kurve. Em je starija od njega, em je iz razbojničke porodice, em je kuuuurva.
-A kako to mislite ja da ih razdvojim?
-Pa nemoj da me zajebavaš, rasturio si tolike brakove...
-Ja rasturio brakove...?
-...nemoš' jednu pišljivu vezu?

iks

pre 3 godine

Da je Bata Stojković rođen u Americi i da su svi filmovi u kojima je glumio američki, dobio bi minimum tri Oskara i danas bi se o njemu pričalo kao o jednom od najvećih glumaca ikad.

Pantagruel

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bio " Jugosloven " a ne "srbin".
(deset s lukom, 17. avgust 2020 12:45) А да ипак погледате снимак са приложеног линка, на ком се јасно види да је рекао "Србин, Ера"? На крају, то је у целини и небитно. Он игра човека потпуно неталентованог за причање вицева, који деци силом покушава да промени расположење и лошег у добро и то чини маестрално.

NebaCar

pre 3 godine

Nikad vise vakvih glumaca ..
(KingSRB, 17. avgust 2020 11:45)

Bice, polako, ne znas sta ce biti za 20, 35 godina, mada nije da nemamo plejadu mladih i talentovanih glumaca. Recicu ti samo neke: Cela ekipa filma Montevideo ( da ne bih nabrajao jer cu neke glumce i preskociti), Luka Raco, Vucic Perovic, Stefan Buzurovic, Zoran Pajic...
(Will Mosley, 17. avgust 2020 12:38)

@Will

Brate nasmeja me, uz svo poštovanje tih mladih momaka, ali dostići nivo koji su glumci tipa Bate i jednog i drugog, Paje Vujsica, Zorana Radmilovića, Gage, Nikole Simića itd itd je nerealno, najbliži njima su Gagi Jovanović, Bjela, Koja, pokojni Glogi, jedino je film Montevideo uspeo zbog priče da izbaci par mladih glumaca, ali posle toga nijedan od tih mladića, ne računajući Bikovica na ruskom tržištu, nije ostavio neki poseban pečat u nekom domaćem filmu, pa i seriji, da bi se gledala u reprizama iznova i iznova, kao npr Maratonci, Ko to tamo peva, Balkanski spijun, Majstorska radionica, Žikina dinastija, Tesna koža....
Treba naravno jos vremena da prodje zbog godina i svega, ali nema više te plejade takvih glumaca niti ce po mom skromnom mišljenju biti.
Mozda za mladje naraštaje, ali ja sam maratonce ili flojda obožavao da gledam i sa 13-14 god i sad sa 35-6

Berliner

pre 3 godine

Interesantno,jedino se na filmu mogao čuti i vidjeti.Ja se ni u magli ne sjećam njegovih izjava za medije u bilo kakvom obliku.Ima i danas dobrih glumaca samo je pitanje kakve uslove imaju i šta moraju raditi da bi opstali uopšte.
(D, 17. avgust 2020 12:06)

Ne pamtim koliko sam ga puta gledao u JDP-u i Ateljeu 212. Bata je pre svega bio maestralni pozorišni glumac, pa tek onda filmski.

Mare

pre 3 godine

Dijalog sa sinom Banetom Bumbarom:
Jesi ili nisi?
Sta?
Znaci nisi.
Ko kaze da nisam?
Jesi?
Nisam.
Sta nisi?

Najjaci dijalog YU kinematografije.

Zuba

pre 3 godine

Svaka cast svim nasim glumcima ali za mene je Bata najveci Srpski glumac ikada. Pa samo pogledajte filmove u kojima je glumio i kako je glumio. Od antologijskog Ilije Cvorovica u Balkanskom Spijunu do sporedne uloge u Nacionalnoj Klasi.

komentator

pre 3 godine

@zbunjen
Odakle to bese?
(sasha, 17. avgust 2020 13:52)

urnebesna scena iz Balkanskog spijuna kad on i brat pokazuju Danici slike koje je Bata napravio dok je pratio Boru Todorovica. Na projektoru se smenjuju slike i Bata objasnjava. Odjednom se pojave na slici neka dva klinca sa isplazenim jezicima i Bata tad izgovara to cuveno:
"ovo su neki... cobani.....budale."

Aleksandar

pre 3 godine

A da li se sjecate zavrsetka "Idemo dalje" kada Dragan Nikolic zbori djeci i cita iz knjige F. M. Dostojevskog, a neka magla promice?
Najezim se i 50-ti put kada to gledam i slusam.

hm?

pre 3 godine

Scena saslusanja podstanara u “Balkanskom spijunu” je sigurno dostojna Oskara! Ekspresije lica i bela kosulja sva natopljena znojem Ilije Cvorovica, trenutak kada zastane, izvadi cesalj za kosu i izgovori “ mene, ako se sete....”, tesko da ce ko ponoviti od glumaca na ovim prostorima....

Trovach

pre 3 godine

Moja najmladja sestra je obozavala ovu seriju. Bila je negde 7-8 godina kada je krenula repriza i cim je cula prve tonove briznula je u plac i samo viknula "ucitelj!". Meni se i danas stegne srce kada cujem tu muziku iz serije. Sve je toliko dobro i nevino napravljeno, bas za decu, a mi matorci se rasplacemo.

Harizmatican

pre 3 godine

Baš sam juče ponovo odgledao varljivo leto, ne znam kakva je to super moć da svaka rec koju izgovori zvuči smešno i nezaboravno.

Rade

pre 3 godine

Ufff, koliko mi je smeha i radosti doneo ovaj ćovek. Naravno u većini filmova je odglumio maestralno, tako da težko mogu nekog izdvojiti. Od meni najboljih: Ko to tamo peva, Maratonci, Balkanski Špijun, Čuvar plaže u zimskom periodu,, Grlom u Jagode,Idemo dalje, Salaš u Malom Ritu, izdvojio bih druga okružnog sudiju iz Varljivog Leta 68.Tu je baš u svaskom segmentu odigrao vrhunski, čak i kada kera trenira na kiši.

Arch Enemy

pre 3 godine

Šta reći za ovog čovjeka,toliko puta si me nasmijao, oraspoložio i zabavio,zauvijek ti HVALA gospodine, glumčino i veliki čovječe !

VB

pre 3 godine

Naši filmovi Balkanski špijun, Idemo dalje i Život je lep za mene tri najbolja naša filma, barem po glumačkim bravurama u njima.
A Bata je jedinstven, ne samo na ovim prostorima. Neponovljivi glumac.

Rade

pre 3 godine

Dijalog sa sinom Banetom Bumbarom:
Jesi ili nisi?
Sta?
Znaci nisi.
Ko kaze da nisam?
Jesi?
Nisam.
Sta nisi?

Najjaci dijalog YU kinematografije.
(Mare, 17. avgust 2020 18:04)

Odgledao pre neki dan sve serije na YouTube, u pravu si, par puta sam taj dialog prevrteo. Koji kralj.

long.live.the.queen@outsource.in.rs

pre 3 godine

"Crni bombarder",scena kada ga Bjelogrlic pita da li ce da nabavi satelit
(Artur Dent, 17. avgust 2020 14:27)

Hahha, da da.

Jos jace mi je bilo kad objasnjava kako im je rekao da smire demonstrante a oni ubise boga u njima, "jadni ljudi, sve cu ja to oterati u penziju" :)

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Scena u "Spijunu" kad ispituje Boru Todorovića vezanog za stolicu, onaj monolog, onakvo unosenje u lik, ona teansformacija, onakav žar...
Uopste gluma u tom filmu.
Pa za Oskara, Medveda, Palmu, sve moguće grancice i trofeje zajedno.
Kakve smo mi glumce imali, ljudi moji?!
Ostase samo secanja i, hvala bogu, filmovi da ih sa uzivanjem gledamo

Anja

pre 3 godine

Bilo nekad. Neponovljivi Bata!!!
kada listate sve te glumacke velikane stare garde, nezaboravite da pored njih stoje isti takvi velikani pisane reci, kojih je takodje danas sve manje. A ono malo talenta sto imamo se cesto isprlja kroz politiku i bedno trazi paznju na drustvenim medijima.

Imam preko 40 godina i imala sam srecu da neke od njih jos od malih nogu gmedam ne samo na TV-u ili u biposkopu vec i pozoristu. Kakava su TO vremena bila...

POnekad pomislim da je sreca da ovi mladji ne znaju za bolje, iako imaju mnogo razloga da bude nezadovoljni, nemaju ISKUSTVENO jedan bolji zivot.

Zlatko Narandžić

pre 3 godine

Ja sam ga gledao u Urnebesnoj tragediji.Scena kada deda dolazi.Ulazi Bata na scenu i staje.Ništa ne progovara,samo stoji,aplauz traje pet minuta.To je Bata Stojković.