Utorak, 04.08.2020.

08:55

"Drumska mafija" ponovo na srpskim auto-putevima: Vozač ne primeti odmah da je prevaren VIDEO

U Srbiji je u toku sezona letnjih odmora i putovanja, što će pokušati da iskoristi takozvana "drumska mafija", upozorava generalni sekretar AMSS Milan Nikolić

Izvor: B92

"Drumska mafija" ponovo na srpskim auto-putevima: Vozaè ne primeti odmah da je prevaren VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

комша

pre 3 godine

Ми смо још увек у хајдучком добу где харамбаше раде шта хоће. Еј као полиција не може да их ухвати? Па то је аутопут аман!

Alamunja

pre 3 godine

Policijsje patrole to mogu odmah da suzbiju u roku od nekoliko dana.
Sobzirom da se takvim radnjama moze izazvati velika tragedija, sud mora biti spreman da izrekne drakonsku zatvorsku kaznu

jjj

pre 3 godine

pre 15ak godina smo išli na skijanje u Bugarsku. negde ispred granice kod Dimitrovgrada naletimo na rupu. ne sećam se baš kakva je tačno šteta bila, ali nam je sigurno trebao majstor. sreća, posle nekoliko stotina metara- servis. u pola noći dolazi (silazi sa gornjeg sprata) gazda da popravlja kvar. nije bilo jeftino, al' ajd' sad- rešili smo muku. kad smo se vraćali opet rupa i vrlo blizu servis. isti!

Vane

pre 3 godine

Realna stvar 100% . Pre par godina krenuli na more sa autom koji sam uzeo polovni u Kia Motors sa uradjenim servisom. Krenuo na more , i na OMV pumpi pred Aleksinac stali da se odmorimo, wc itd. Auto uredno parkirali na naznačeni parking. Kad sam izašao da krenemo, imam šta da vidim. Neko je odvrnuo šraf na karteru i ispustio 5l ulja . Naravno pozvao sam amss za slep + obavestio ljude sa pumpe na ulje koje je delimično iscurelo u obližnju kanalizaciju. Pre nego što je došao šlep iz amss došao je neki drugi slep i nudi pomoć , servis itd i naravno sad on tvrdi ja sam njega zvao . Posle 5 min stiže amss . Naravno tad u opštem haosu ništa nisam primetio da su sumnjivi , a sigurno je to ta priča uigrana. Šteta 100e ukupno, a moglo je ko zna kolko.

Sale

pre 3 godine

Predlažem da MUP postavi portal ili aplikacija upload fotografija koje oštećeni mogu direktno poslati sa lica nezgode zajedno sa fotografijama tzv šlep službi kako bi adekvatno policija mogla da odreaguje.

Milosav

pre 3 godine

Meni se ovo desilo pre jedno dve gorine. Preuzeo sam renta car na aerodromu i posao autoputem. Bas na Gazeli nesto je jako lupilo sa desne strane auta. U retrovizoru sam video neki okrugli objekat koji je odskakivao iza i udario u haubu autu iza mene. Nista nisam posumnjao, mislim nesto se verovatno odbilo i udarilo.
Medjutim nedugo posle toga pored mene se pojavio beli golf i vozac je kao sumanut pokazivao u moj desni prendji tocak i gestikulirao da stanem. U autu je bio jos jedan tip.
Odmah sam shvatio o cemu se radi, uzeo telefon i kao nesto kucao, a posle toga i uperio prema njemu kao da ga slikam. Odmah je prikocio i iskljucio se sa autoputa na sledecem izlazu.
Ja sam posle toga stao na prvoj pumpi i pogledao (znao sam da je guma ok) ali cisto da proverim i naravno sve je bilo u redu.
Kakve su im namere bile bog sami zna. Verovatno cekaju na izlasku iz aerodroma ljude sa rentacarom pa racunaju verovatno su stranci i eto lakog plena.
Kao st ovecina komentatora rece, policija mora da zna koji su ovi siguran sam da to pokusavaju svakog dana pa ako im uspe jednom u nedelju dana eto lakih nekiliko stotina evra.
Pozdrav iz Toronta.

dex

pre 3 godine

Zabranjte rad slep sluzbi, napravite dezurstva slep sluzbe iskljucivo na nivou AMSS.
Drugi problem je godinama sverceri benzina rade na odmaralistima sirom auto puta i istacu naftu iz kamiona, zastitna ograda je na pojedinjenim mestima razvaljena da gospoda mogu da prolaze i nose kankstere, svuda na asvaltu su fleke od nafte. Ta nafta se posle prodaje na crno. Ovaj problem moze da resi seoski policajac nizeg ranga samo da dobije naredjenje od drzave.
Izmedju ostalog svaka ozbiljna drzava ima specijalne patrole saobracajne policije na auto putevima za ove stvari, mozete presretace da koristite.

Miloš

pre 3 godine

Ako polomiš ruke takvim barabama, je li ide kazna? Ide, pa još nadoknada štete i sl. Da je reda i zakona kao što nije, takve bi držali na robiji, za primer drugima koji pokušaju da izvedu ovakav "trik"!

Pera kojot

pre 3 godine

Drugar u Madjarskoj stao usred noci u nekoj zabiti na autoputu zbog gume.Izasao da zameni ,zavrsio posao kad nema torbice sa zadnjeg sedista.Niko se nije zaustavljao oko njega,nit farova nit zvuka motora.Krenuo dalje da stigne druga koji je vozio kola na slepu kad ono ovaj mase sa njegovom torbicom.Covek u cudu.
Posle mu rekli da uzmu samo lovu i telefone,ostalo vrate da ne bi zvao policiju,vecina srecna.zbog pasosa i nastavi put.Kaze covek svaka im cast,majstorski su ga odradili.
Inace isti slucaj se desio mom poznaniku kod stadiona jna.Otisla guma,lik se odmah stvorio da pomogne i maznuo mu torbicu.U oba slucaja nacnu gumu da ispusti tacno gde im odgovara.

Boris

pre 3 godine

Kako se to lagano resava, prosto ova vest bi kod ministra policije i rukovodioca autoputeva trebala da izazove samo sramotu a posle ostavke.

СЕНОВИЋ

pre 3 godine

Снимио сам на десетине оваквих текстова. Кад проба полиција да ме заустави, додајемо гас к бежим. На суду ћемо се доказивати.

bux

pre 3 godine

Drugu se ovo desilo nocu u Madjarskoj, u kolima bila zena i deca.. naleteli na balone sa vodom na auto putu, pobacani u obe trake, par balona se podvuklo pod trap.
Drugar stao, izvadio iz kola ozbiljan noz, izbusio balone i izvadio ih i nastavio put. Na sledecoj pumpi video slep sluzbu. Verujem da je duzina i sjaj seciva oducila da se pacovi ne pojave iz mraka da ponude pomoc.

MilosNis

pre 3 godine

Ima i drugi scenario. Prate firmina kola, brendirana, zaustavljaju se ispred uz signaliziranje, mislis da ti je nesto otpalo.. Izlaze dvojica bez vratova i kazu ti da imaju problem sa svojim kolima i da im treba pomoc, nestalo im goriva, zatim izvade kantu i istoce ti rezervoar na sred druma (ovo se dogodilo posle Laste na izlazu iz BGa 2019 godine) i da im das neki dinar posto su ogladneli. Verujem da BG policija zna za ovu grupu ali isto verujem da ta grupa nije uhapsena do sada!

na brdovitom balkanu

pre 3 godine

Dobar pajser već imam u kolima,a sekirče kući,pa ću i njega da premestim u gepek, zlu ne trebalo. Čuvaj se besa poštenog čoveka!

Vladimir

pre 3 godine

Dešava se i sledeće na autoputevima. Procene ko je u kolima (baba, deda, devojka, stranac), preteknu, pa krenu da zaustavljaju taj auto rukama, kao nešto je hitno. Ako nesrećni samarićanin stane, onda kreće određeni scenario. Ili jednostavno ukradu šta žele (novac ili ceo auto) i zbrišu, ili traže pozajmicu od naivaca uz neki zalog tipa skupocenog sata sa ruke i sl... Ukratko, ne stajati nikome ako nije policija. Koliko god ovo delovalo banalno, mnogima pali...

zex

pre 3 godine

to se radi i prepricava od 80ih. Naravno da se zna ko sta radi, kod nas nema takvih da nekome fizicki naude, sipanje ulja na putu jos nisam cuo , ali da cupnu zicu , zeznu gumu na parkingu ili pumpi tog ima redovno. To rade samo turcima i biraju one bez dece. Sa policijom piju te kafe i druge napitke tako da nema smisla kompromitovati sebe i ispravljati mrtvom magarcu onu stvar. Toga ima u svakoj drzavi koja ima ovakav traznit. Ko ima za cesta putovanja autom ima i za dobru polisu osiguranja, a ko ne plati na mostu, zna se ,ćuprija ga ceka...

Slobodan

pre 3 godine

Ovakve prevare se dešavaju i u drugim zemljama, nije ovo naš specijalitet. Mom kolegi iz Španije se desilo jednom na autoputu u Španiji. Pazite se na odmorištima.

Miki

pre 3 godine

A figurativno receno da budes deo takvog pokusaja ubistva, nekom srecom prezivis i roknes te razbojnike... Da li se racuna ubistvo iz samoodbrane ili cemo mi da odgovaramo ni krivi ni duzni? Pa posle prava da trazimo na protestima, ili ce drzava jednom uraditi nesto kako treba i zastititi nas od raznoraznih mafija i huligana

Nikola

pre 3 godine

Srbija je jedna jako primitivna, zaostala i cudna zemlja. Jako mi je zao sto sam rodjen u njoj i na neki nacin osudjen da zivim u njoj. Mi imamo drumsku mafiju (da je volje, bili bi pohapseni svi u jednom danu), lopove koji kradu ograde na AP, kablove na pruznim prelazima, sine... Kod nas se na svim granicama ceka u kolonama, kamioni cekaju danima. Putevi su nam ocajni (sem ovih par novih AP), gradske ulice jos gore. Malopre se vozim od Trosarine do dusanovacke poste i neverovatno je kad se obrati paznja, koliko je put neravan, iskrpljen, da jedva sedim u kolima. O bicikliranju da ne govorim. Voze se krsevi koji toliko cade, da se na par sekundi ne vidi put. Svi od ranije poznati policiji prave nova krivicna dela i dalje se upoznaju sa policijom i nista vise od toga. Kriminal vlada na sve strane. Selo je zapostavljeno, vazduh nam je zagadjen, reke prljave i smrdljive, smece je svuda... I jos mnogo bolnijih stvari, koje se ne pominju u Srbiji.

bot-antibot

pre 3 godine

ovo je kao u najgorim africkim zemljama ili apokalipticnim filmovima poput pobesnelog maksa! i pokazuje na kom stupnju smo kao narod i kao drzava. ako ovaj problem ne mozemo da resimo kao drzava, onda realno ne zasluzujemo i da postojimo.

Placebo

pre 3 godine

Uf jaka stvar. Da vidim kako će da me natera da mu platim nešto što ne želim. A i osnovna je stvar da prvo pitaš za cenu nečega što ćeš dobiti od drugog lica.

petar

pre 3 godine

Voleo bih da se desi nekom politicaru. Jer jedino tako moze da se nesto pokrene. Kakvi mozgovi majko moja. Ja bih to na robiju sa ubicama pa neka se procuje.

drumski razbojnici

pre 3 godine

Lepa reklama za Srbiju. Sva sreća Kinezi ne dolaze kolima. Jednom poslovnom čoveku iz Zagreba su ukrali ganc nova kola u Beogradu ispred hotela usred bela dana u roku sat vremena kad je parkirao i nikom ništa. Mafija je povezana sa strukturama i možeš samo da plačeš jer oni dele plen.

ništa ne prepuštam slučaju

pre 3 godine

Svake godine obnavljam članstvo u amss. U slučaju bilo kakvog problema, ne izlazim iz kola, zovem policiju, amss, a i auto mi je još u garanciji, zovem i njih.Zaključaš se u auto i zoveš.Uvek nosim 3 telefona sa sobom!

Nemac po osecaju

pre 3 godine

Nije ni cudo sto smo crna rupa Evrope! Ej, znaju da se neko bavi ovakvim stvarima, da neko moze da pogine zbog budala I oni samo kazu pazite se!!?? Gde je policija i zasto ne patrolira tamo dan I noc dok ne nadje te koji to rade I onda ih tuzilastvo osuda za ugrozavanje bezbednosti I potencijalno zivota??

glisa

pre 3 godine

А кад се дешава већ годинама, да ли се можда држава, полиција бавила тиме да спречи то, да смисли нешто да заштити народ, свој, страни, од лопова који вам угрожавају и живот? За нас су афричка племена цивилизација.

Aca

pre 3 godine

Naravoucenije, ako mi se desi bilo sta, a prva osoba koja ponudi pomoc dobice krstasti kljuc za tockove u glavu uz obrazlozenje "ovoga mi krsta" naucicu te pameti.

Sumljivi licimur

pre 3 godine

Srbija, balkanska hajducija...
Inace, i kad se obratiti policiji, oni ce vas uputiti na slep sluzbu i servis koji ce to "najbrze i najpovoljnije" da odradi, jer su u dilu.

gloria

pre 3 godine

Kao neko ko relativno dosta vozi po Srbiji, ali i regionu, odgovorno tvrdim da ovog nema nigdje u regionu, samo na srpskim putevima. Žalosno...

Milan

pre 3 godine

Pa zasto drzava ne ucini nesto povodom toga, da zastiti vozace, a ne da gleda kako da ih "odere" sto vise raznim kaznama i kontrolama. Kako je moguce da se ne zna ko postavlja te " zamke" na auto putu, ko udje , mora i da izadje sa auto puta ili jos uvek postoje " rupe" kuda mogu ti kriminalci da prolaze? Gde su te silne kamere, koje su to slep sluzbe..., sve to moze da se otkrije, naravno ukoliko postoji volja kod nadleznih

Rapidograf

pre 3 godine

Niko ne može da me ubedi da policija, pogotovo lokalna, ne zna ko se ovim bavi.
Ovo je uigrana priča na više nivoa.

U svakom slučaju, ostaje nam da sami čuvamo sebe i svoje porodice. Tako je uvek i bilo.

Usput

pre 3 godine

Moj brat i njegovo malo dete su poginuli jer su naleteli na mazut u krivini. Na njihovu nesreću umesto da izlete sa puta u jarak udarili su u kamion koji je naišao iz drugog smera.
Policija i sud naravno nisu imali dovoljno dokaza da to deklarišu kao ubistva iako je svima bilo jasno šta je u pitanju.
Država naša...

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Не знам за вас али мени ово не делује као превара већ покушај убиства са предумишљајем...Осуди једног 20 година и никад више неће било коме пасти на памет да ради нешто овако.

stefan cerak

pre 3 godine

Ne samo na autoputu, svuda. Vrebaju strance i mlade vozace sa boljim kolima. Cesto su to tipovi koji ispijaju kafe po pumpama i posipaju ulje ili buse gume i tako dalje.. Policija ne reaguje, i da reaguje, sud ne reaguje. Prakticno jer nema dokaza.. Pazite se i uplacujte osiguranje godisnje pomoc na putu amss 2.500 dinara za Srbiju i inostranstvo, ja sam jedne godine iskoristio 3 puta a 3 godine pre toga ni jednom eto, makar slepanje. A prevarantima bi sudio kao za pokusaj ubistva!!!

Dragoslav

pre 3 godine

Imaju podršku policije, od 50 do 100 evrića u džep povremeno policajcima Naravno, tužioci i sudije uvek plaćaju pola cene servisa svojih auta, a ne pogledaju u kanal ispod auta da provere gde im je iscurio integritet...

kozar

pre 3 godine

Nije baš za smrtnu kaznu, ali jeste za debelu robiju. I to za sve učesnike, od onih koji postavljaju prepreke, pa do "majstora" u servisima. Jer takvim radnjama dovode vozača i putnike u smrtnu opasnost. To nije mafija, već su to drumski razbojnici. Kada. bi za primer kaznili makar jednu ovu bandu (15-20 godina robije), uključujući i konfiskaciju nazovi servisa, brzo bi se iskorenili.

Rapidograf

pre 3 godine

Niko ne može da me ubedi da policija, pogotovo lokalna, ne zna ko se ovim bavi.
Ovo je uigrana priča na više nivoa.

U svakom slučaju, ostaje nam da sami čuvamo sebe i svoje porodice. Tako je uvek i bilo.

Usput

pre 3 godine

Moj brat i njegovo malo dete su poginuli jer su naleteli na mazut u krivini. Na njihovu nesreću umesto da izlete sa puta u jarak udarili su u kamion koji je naišao iz drugog smera.
Policija i sud naravno nisu imali dovoljno dokaza da to deklarišu kao ubistva iako je svima bilo jasno šta je u pitanju.
Država naša...

kozar

pre 3 godine

Nije baš za smrtnu kaznu, ali jeste za debelu robiju. I to za sve učesnike, od onih koji postavljaju prepreke, pa do "majstora" u servisima. Jer takvim radnjama dovode vozača i putnike u smrtnu opasnost. To nije mafija, već su to drumski razbojnici. Kada. bi za primer kaznili makar jednu ovu bandu (15-20 godina robije), uključujući i konfiskaciju nazovi servisa, brzo bi se iskorenili.

glisa

pre 3 godine

А кад се дешава већ годинама, да ли се можда држава, полиција бавила тиме да спречи то, да смисли нешто да заштити народ, свој, страни, од лопова који вам угрожавају и живот? За нас су афричка племена цивилизација.

stefan cerak

pre 3 godine

Ne samo na autoputu, svuda. Vrebaju strance i mlade vozace sa boljim kolima. Cesto su to tipovi koji ispijaju kafe po pumpama i posipaju ulje ili buse gume i tako dalje.. Policija ne reaguje, i da reaguje, sud ne reaguje. Prakticno jer nema dokaza.. Pazite se i uplacujte osiguranje godisnje pomoc na putu amss 2.500 dinara za Srbiju i inostranstvo, ja sam jedne godine iskoristio 3 puta a 3 godine pre toga ni jednom eto, makar slepanje. A prevarantima bi sudio kao za pokusaj ubistva!!!

Nikola

pre 3 godine

Srbija je jedna jako primitivna, zaostala i cudna zemlja. Jako mi je zao sto sam rodjen u njoj i na neki nacin osudjen da zivim u njoj. Mi imamo drumsku mafiju (da je volje, bili bi pohapseni svi u jednom danu), lopove koji kradu ograde na AP, kablove na pruznim prelazima, sine... Kod nas se na svim granicama ceka u kolonama, kamioni cekaju danima. Putevi su nam ocajni (sem ovih par novih AP), gradske ulice jos gore. Malopre se vozim od Trosarine do dusanovacke poste i neverovatno je kad se obrati paznja, koliko je put neravan, iskrpljen, da jedva sedim u kolima. O bicikliranju da ne govorim. Voze se krsevi koji toliko cade, da se na par sekundi ne vidi put. Svi od ranije poznati policiji prave nova krivicna dela i dalje se upoznaju sa policijom i nista vise od toga. Kriminal vlada na sve strane. Selo je zapostavljeno, vazduh nam je zagadjen, reke prljave i smrdljive, smece je svuda... I jos mnogo bolnijih stvari, koje se ne pominju u Srbiji.

Aca

pre 3 godine

Naravoucenije, ako mi se desi bilo sta, a prva osoba koja ponudi pomoc dobice krstasti kljuc za tockove u glavu uz obrazlozenje "ovoga mi krsta" naucicu te pameti.

Milan

pre 3 godine

Pa zasto drzava ne ucini nesto povodom toga, da zastiti vozace, a ne da gleda kako da ih "odere" sto vise raznim kaznama i kontrolama. Kako je moguce da se ne zna ko postavlja te " zamke" na auto putu, ko udje , mora i da izadje sa auto puta ili jos uvek postoje " rupe" kuda mogu ti kriminalci da prolaze? Gde su te silne kamere, koje su to slep sluzbe..., sve to moze da se otkrije, naravno ukoliko postoji volja kod nadleznih

Dragoslav

pre 3 godine

Imaju podršku policije, od 50 do 100 evrića u džep povremeno policajcima Naravno, tužioci i sudije uvek plaćaju pola cene servisa svojih auta, a ne pogledaju u kanal ispod auta da provere gde im je iscurio integritet...

drumski razbojnici

pre 3 godine

Lepa reklama za Srbiju. Sva sreća Kinezi ne dolaze kolima. Jednom poslovnom čoveku iz Zagreba su ukrali ganc nova kola u Beogradu ispred hotela usred bela dana u roku sat vremena kad je parkirao i nikom ništa. Mafija je povezana sa strukturama i možeš samo da plačeš jer oni dele plen.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Не знам за вас али мени ово не делује као превара већ покушај убиства са предумишљајем...Осуди једног 20 година и никад више неће било коме пасти на памет да ради нешто овако.

Nemac po osecaju

pre 3 godine

Nije ni cudo sto smo crna rupa Evrope! Ej, znaju da se neko bavi ovakvim stvarima, da neko moze da pogine zbog budala I oni samo kazu pazite se!!?? Gde je policija i zasto ne patrolira tamo dan I noc dok ne nadje te koji to rade I onda ih tuzilastvo osuda za ugrozavanje bezbednosti I potencijalno zivota??

gloria

pre 3 godine

Kao neko ko relativno dosta vozi po Srbiji, ali i regionu, odgovorno tvrdim da ovog nema nigdje u regionu, samo na srpskim putevima. Žalosno...

Boris

pre 3 godine

Kako se to lagano resava, prosto ova vest bi kod ministra policije i rukovodioca autoputeva trebala da izazove samo sramotu a posle ostavke.

MilosNis

pre 3 godine

Ima i drugi scenario. Prate firmina kola, brendirana, zaustavljaju se ispred uz signaliziranje, mislis da ti je nesto otpalo.. Izlaze dvojica bez vratova i kazu ti da imaju problem sa svojim kolima i da im treba pomoc, nestalo im goriva, zatim izvade kantu i istoce ti rezervoar na sred druma (ovo se dogodilo posle Laste na izlazu iz BGa 2019 godine) i da im das neki dinar posto su ogladneli. Verujem da BG policija zna za ovu grupu ali isto verujem da ta grupa nije uhapsena do sada!

Miki

pre 3 godine

A figurativno receno da budes deo takvog pokusaja ubistva, nekom srecom prezivis i roknes te razbojnike... Da li se racuna ubistvo iz samoodbrane ili cemo mi da odgovaramo ni krivi ni duzni? Pa posle prava da trazimo na protestima, ili ce drzava jednom uraditi nesto kako treba i zastititi nas od raznoraznih mafija i huligana

na brdovitom balkanu

pre 3 godine

Dobar pajser već imam u kolima,a sekirče kući,pa ću i njega da premestim u gepek, zlu ne trebalo. Čuvaj se besa poštenog čoveka!

Sumljivi licimur

pre 3 godine

Srbija, balkanska hajducija...
Inace, i kad se obratiti policiji, oni ce vas uputiti na slep sluzbu i servis koji ce to "najbrze i najpovoljnije" da odradi, jer su u dilu.

Vladimir

pre 3 godine

Dešava se i sledeće na autoputevima. Procene ko je u kolima (baba, deda, devojka, stranac), preteknu, pa krenu da zaustavljaju taj auto rukama, kao nešto je hitno. Ako nesrećni samarićanin stane, onda kreće određeni scenario. Ili jednostavno ukradu šta žele (novac ili ceo auto) i zbrišu, ili traže pozajmicu od naivaca uz neki zalog tipa skupocenog sata sa ruke i sl... Ukratko, ne stajati nikome ako nije policija. Koliko god ovo delovalo banalno, mnogima pali...

bot-antibot

pre 3 godine

ovo je kao u najgorim africkim zemljama ili apokalipticnim filmovima poput pobesnelog maksa! i pokazuje na kom stupnju smo kao narod i kao drzava. ako ovaj problem ne mozemo da resimo kao drzava, onda realno ne zasluzujemo i da postojimo.

ništa ne prepuštam slučaju

pre 3 godine

Svake godine obnavljam članstvo u amss. U slučaju bilo kakvog problema, ne izlazim iz kola, zovem policiju, amss, a i auto mi je još u garanciji, zovem i njih.Zaključaš se u auto i zoveš.Uvek nosim 3 telefona sa sobom!

bux

pre 3 godine

Drugu se ovo desilo nocu u Madjarskoj, u kolima bila zena i deca.. naleteli na balone sa vodom na auto putu, pobacani u obe trake, par balona se podvuklo pod trap.
Drugar stao, izvadio iz kola ozbiljan noz, izbusio balone i izvadio ih i nastavio put. Na sledecoj pumpi video slep sluzbu. Verujem da je duzina i sjaj seciva oducila da se pacovi ne pojave iz mraka da ponude pomoc.

petar

pre 3 godine

Voleo bih da se desi nekom politicaru. Jer jedino tako moze da se nesto pokrene. Kakvi mozgovi majko moja. Ja bih to na robiju sa ubicama pa neka se procuje.

dex

pre 3 godine

Zabranjte rad slep sluzbi, napravite dezurstva slep sluzbe iskljucivo na nivou AMSS.
Drugi problem je godinama sverceri benzina rade na odmaralistima sirom auto puta i istacu naftu iz kamiona, zastitna ograda je na pojedinjenim mestima razvaljena da gospoda mogu da prolaze i nose kankstere, svuda na asvaltu su fleke od nafte. Ta nafta se posle prodaje na crno. Ovaj problem moze da resi seoski policajac nizeg ranga samo da dobije naredjenje od drzave.
Izmedju ostalog svaka ozbiljna drzava ima specijalne patrole saobracajne policije na auto putevima za ove stvari, mozete presretace da koristite.

Miloš

pre 3 godine

Ako polomiš ruke takvim barabama, je li ide kazna? Ide, pa još nadoknada štete i sl. Da je reda i zakona kao što nije, takve bi držali na robiji, za primer drugima koji pokušaju da izvedu ovakav "trik"!

Slobodan

pre 3 godine

Ovakve prevare se dešavaju i u drugim zemljama, nije ovo naš specijalitet. Mom kolegi iz Španije se desilo jednom na autoputu u Španiji. Pazite se na odmorištima.

zex

pre 3 godine

to se radi i prepricava od 80ih. Naravno da se zna ko sta radi, kod nas nema takvih da nekome fizicki naude, sipanje ulja na putu jos nisam cuo , ali da cupnu zicu , zeznu gumu na parkingu ili pumpi tog ima redovno. To rade samo turcima i biraju one bez dece. Sa policijom piju te kafe i druge napitke tako da nema smisla kompromitovati sebe i ispravljati mrtvom magarcu onu stvar. Toga ima u svakoj drzavi koja ima ovakav traznit. Ko ima za cesta putovanja autom ima i za dobru polisu osiguranja, a ko ne plati na mostu, zna se ,ćuprija ga ceka...

Vane

pre 3 godine

Realna stvar 100% . Pre par godina krenuli na more sa autom koji sam uzeo polovni u Kia Motors sa uradjenim servisom. Krenuo na more , i na OMV pumpi pred Aleksinac stali da se odmorimo, wc itd. Auto uredno parkirali na naznačeni parking. Kad sam izašao da krenemo, imam šta da vidim. Neko je odvrnuo šraf na karteru i ispustio 5l ulja . Naravno pozvao sam amss za slep + obavestio ljude sa pumpe na ulje koje je delimično iscurelo u obližnju kanalizaciju. Pre nego što je došao šlep iz amss došao je neki drugi slep i nudi pomoć , servis itd i naravno sad on tvrdi ja sam njega zvao . Posle 5 min stiže amss . Naravno tad u opštem haosu ništa nisam primetio da su sumnjivi , a sigurno je to ta priča uigrana. Šteta 100e ukupno, a moglo je ko zna kolko.

Milosav

pre 3 godine

Meni se ovo desilo pre jedno dve gorine. Preuzeo sam renta car na aerodromu i posao autoputem. Bas na Gazeli nesto je jako lupilo sa desne strane auta. U retrovizoru sam video neki okrugli objekat koji je odskakivao iza i udario u haubu autu iza mene. Nista nisam posumnjao, mislim nesto se verovatno odbilo i udarilo.
Medjutim nedugo posle toga pored mene se pojavio beli golf i vozac je kao sumanut pokazivao u moj desni prendji tocak i gestikulirao da stanem. U autu je bio jos jedan tip.
Odmah sam shvatio o cemu se radi, uzeo telefon i kao nesto kucao, a posle toga i uperio prema njemu kao da ga slikam. Odmah je prikocio i iskljucio se sa autoputa na sledecem izlazu.
Ja sam posle toga stao na prvoj pumpi i pogledao (znao sam da je guma ok) ali cisto da proverim i naravno sve je bilo u redu.
Kakve su im namere bile bog sami zna. Verovatno cekaju na izlasku iz aerodroma ljude sa rentacarom pa racunaju verovatno su stranci i eto lakog plena.
Kao st ovecina komentatora rece, policija mora da zna koji su ovi siguran sam da to pokusavaju svakog dana pa ako im uspe jednom u nedelju dana eto lakih nekiliko stotina evra.
Pozdrav iz Toronta.

Alamunja

pre 3 godine

Policijsje patrole to mogu odmah da suzbiju u roku od nekoliko dana.
Sobzirom da se takvim radnjama moze izazvati velika tragedija, sud mora biti spreman da izrekne drakonsku zatvorsku kaznu

Sale

pre 3 godine

Predlažem da MUP postavi portal ili aplikacija upload fotografija koje oštećeni mogu direktno poslati sa lica nezgode zajedno sa fotografijama tzv šlep službi kako bi adekvatno policija mogla da odreaguje.

Placebo

pre 3 godine

Uf jaka stvar. Da vidim kako će da me natera da mu platim nešto što ne želim. A i osnovna je stvar da prvo pitaš za cenu nečega što ćeš dobiti od drugog lica.

Pera kojot

pre 3 godine

Drugar u Madjarskoj stao usred noci u nekoj zabiti na autoputu zbog gume.Izasao da zameni ,zavrsio posao kad nema torbice sa zadnjeg sedista.Niko se nije zaustavljao oko njega,nit farova nit zvuka motora.Krenuo dalje da stigne druga koji je vozio kola na slepu kad ono ovaj mase sa njegovom torbicom.Covek u cudu.
Posle mu rekli da uzmu samo lovu i telefone,ostalo vrate da ne bi zvao policiju,vecina srecna.zbog pasosa i nastavi put.Kaze covek svaka im cast,majstorski su ga odradili.
Inace isti slucaj se desio mom poznaniku kod stadiona jna.Otisla guma,lik se odmah stvorio da pomogne i maznuo mu torbicu.U oba slucaja nacnu gumu da ispusti tacno gde im odgovara.

СЕНОВИЋ

pre 3 godine

Снимио сам на десетине оваквих текстова. Кад проба полиција да ме заустави, додајемо гас к бежим. На суду ћемо се доказивати.

jjj

pre 3 godine

pre 15ak godina smo išli na skijanje u Bugarsku. negde ispred granice kod Dimitrovgrada naletimo na rupu. ne sećam se baš kakva je tačno šteta bila, ali nam je sigurno trebao majstor. sreća, posle nekoliko stotina metara- servis. u pola noći dolazi (silazi sa gornjeg sprata) gazda da popravlja kvar. nije bilo jeftino, al' ajd' sad- rešili smo muku. kad smo se vraćali opet rupa i vrlo blizu servis. isti!

комша

pre 3 godine

Ми смо још увек у хајдучком добу где харамбаше раде шта хоће. Еј као полиција не може да их ухвати? Па то је аутопут аман!

zex

pre 3 godine

to se radi i prepricava od 80ih. Naravno da se zna ko sta radi, kod nas nema takvih da nekome fizicki naude, sipanje ulja na putu jos nisam cuo , ali da cupnu zicu , zeznu gumu na parkingu ili pumpi tog ima redovno. To rade samo turcima i biraju one bez dece. Sa policijom piju te kafe i druge napitke tako da nema smisla kompromitovati sebe i ispravljati mrtvom magarcu onu stvar. Toga ima u svakoj drzavi koja ima ovakav traznit. Ko ima za cesta putovanja autom ima i za dobru polisu osiguranja, a ko ne plati na mostu, zna se ,ćuprija ga ceka...

ništa ne prepuštam slučaju

pre 3 godine

Svake godine obnavljam članstvo u amss. U slučaju bilo kakvog problema, ne izlazim iz kola, zovem policiju, amss, a i auto mi je još u garanciji, zovem i njih.Zaključaš se u auto i zoveš.Uvek nosim 3 telefona sa sobom!

Placebo

pre 3 godine

Uf jaka stvar. Da vidim kako će da me natera da mu platim nešto što ne želim. A i osnovna je stvar da prvo pitaš za cenu nečega što ćeš dobiti od drugog lica.

Nikola

pre 3 godine

Srbija je jedna jako primitivna, zaostala i cudna zemlja. Jako mi je zao sto sam rodjen u njoj i na neki nacin osudjen da zivim u njoj. Mi imamo drumsku mafiju (da je volje, bili bi pohapseni svi u jednom danu), lopove koji kradu ograde na AP, kablove na pruznim prelazima, sine... Kod nas se na svim granicama ceka u kolonama, kamioni cekaju danima. Putevi su nam ocajni (sem ovih par novih AP), gradske ulice jos gore. Malopre se vozim od Trosarine do dusanovacke poste i neverovatno je kad se obrati paznja, koliko je put neravan, iskrpljen, da jedva sedim u kolima. O bicikliranju da ne govorim. Voze se krsevi koji toliko cade, da se na par sekundi ne vidi put. Svi od ranije poznati policiji prave nova krivicna dela i dalje se upoznaju sa policijom i nista vise od toga. Kriminal vlada na sve strane. Selo je zapostavljeno, vazduh nam je zagadjen, reke prljave i smrdljive, smece je svuda... I jos mnogo bolnijih stvari, koje se ne pominju u Srbiji.

gloria

pre 3 godine

Kao neko ko relativno dosta vozi po Srbiji, ali i regionu, odgovorno tvrdim da ovog nema nigdje u regionu, samo na srpskim putevima. Žalosno...

bot-antibot

pre 3 godine

ovo je kao u najgorim africkim zemljama ili apokalipticnim filmovima poput pobesnelog maksa! i pokazuje na kom stupnju smo kao narod i kao drzava. ako ovaj problem ne mozemo da resimo kao drzava, onda realno ne zasluzujemo i da postojimo.

Slobodan

pre 3 godine

Ovakve prevare se dešavaju i u drugim zemljama, nije ovo naš specijalitet. Mom kolegi iz Španije se desilo jednom na autoputu u Španiji. Pazite se na odmorištima.

drumski razbojnici

pre 3 godine

Lepa reklama za Srbiju. Sva sreća Kinezi ne dolaze kolima. Jednom poslovnom čoveku iz Zagreba su ukrali ganc nova kola u Beogradu ispred hotela usred bela dana u roku sat vremena kad je parkirao i nikom ništa. Mafija je povezana sa strukturama i možeš samo da plačeš jer oni dele plen.

glisa

pre 3 godine

А кад се дешава већ годинама, да ли се можда држава, полиција бавила тиме да спречи то, да смисли нешто да заштити народ, свој, страни, од лопова који вам угрожавају и живот? За нас су афричка племена цивилизација.

bux

pre 3 godine

Drugu se ovo desilo nocu u Madjarskoj, u kolima bila zena i deca.. naleteli na balone sa vodom na auto putu, pobacani u obe trake, par balona se podvuklo pod trap.
Drugar stao, izvadio iz kola ozbiljan noz, izbusio balone i izvadio ih i nastavio put. Na sledecoj pumpi video slep sluzbu. Verujem da je duzina i sjaj seciva oducila da se pacovi ne pojave iz mraka da ponude pomoc.

kozar

pre 3 godine

Nije baš za smrtnu kaznu, ali jeste za debelu robiju. I to za sve učesnike, od onih koji postavljaju prepreke, pa do "majstora" u servisima. Jer takvim radnjama dovode vozača i putnike u smrtnu opasnost. To nije mafija, već su to drumski razbojnici. Kada. bi za primer kaznili makar jednu ovu bandu (15-20 godina robije), uključujući i konfiskaciju nazovi servisa, brzo bi se iskorenili.

Usput

pre 3 godine

Moj brat i njegovo malo dete su poginuli jer su naleteli na mazut u krivini. Na njihovu nesreću umesto da izlete sa puta u jarak udarili su u kamion koji je naišao iz drugog smera.
Policija i sud naravno nisu imali dovoljno dokaza da to deklarišu kao ubistva iako je svima bilo jasno šta je u pitanju.
Država naša...

Aca

pre 3 godine

Naravoucenije, ako mi se desi bilo sta, a prva osoba koja ponudi pomoc dobice krstasti kljuc za tockove u glavu uz obrazlozenje "ovoga mi krsta" naucicu te pameti.

Dragoslav

pre 3 godine

Imaju podršku policije, od 50 do 100 evrića u džep povremeno policajcima Naravno, tužioci i sudije uvek plaćaju pola cene servisa svojih auta, a ne pogledaju u kanal ispod auta da provere gde im je iscurio integritet...

stefan cerak

pre 3 godine

Ne samo na autoputu, svuda. Vrebaju strance i mlade vozace sa boljim kolima. Cesto su to tipovi koji ispijaju kafe po pumpama i posipaju ulje ili buse gume i tako dalje.. Policija ne reaguje, i da reaguje, sud ne reaguje. Prakticno jer nema dokaza.. Pazite se i uplacujte osiguranje godisnje pomoc na putu amss 2.500 dinara za Srbiju i inostranstvo, ja sam jedne godine iskoristio 3 puta a 3 godine pre toga ni jednom eto, makar slepanje. A prevarantima bi sudio kao za pokusaj ubistva!!!

Sumljivi licimur

pre 3 godine

Srbija, balkanska hajducija...
Inace, i kad se obratiti policiji, oni ce vas uputiti na slep sluzbu i servis koji ce to "najbrze i najpovoljnije" da odradi, jer su u dilu.

Nemac po osecaju

pre 3 godine

Nije ni cudo sto smo crna rupa Evrope! Ej, znaju da se neko bavi ovakvim stvarima, da neko moze da pogine zbog budala I oni samo kazu pazite se!!?? Gde je policija i zasto ne patrolira tamo dan I noc dok ne nadje te koji to rade I onda ih tuzilastvo osuda za ugrozavanje bezbednosti I potencijalno zivota??

Miki

pre 3 godine

A figurativno receno da budes deo takvog pokusaja ubistva, nekom srecom prezivis i roknes te razbojnike... Da li se racuna ubistvo iz samoodbrane ili cemo mi da odgovaramo ni krivi ni duzni? Pa posle prava da trazimo na protestima, ili ce drzava jednom uraditi nesto kako treba i zastititi nas od raznoraznih mafija i huligana

Vladimir

pre 3 godine

Dešava se i sledeće na autoputevima. Procene ko je u kolima (baba, deda, devojka, stranac), preteknu, pa krenu da zaustavljaju taj auto rukama, kao nešto je hitno. Ako nesrećni samarićanin stane, onda kreće određeni scenario. Ili jednostavno ukradu šta žele (novac ili ceo auto) i zbrišu, ili traže pozajmicu od naivaca uz neki zalog tipa skupocenog sata sa ruke i sl... Ukratko, ne stajati nikome ako nije policija. Koliko god ovo delovalo banalno, mnogima pali...

СЕНОВИЋ

pre 3 godine

Снимио сам на десетине оваквих текстова. Кад проба полиција да ме заустави, додајемо гас к бежим. На суду ћемо се доказивати.

dex

pre 3 godine

Zabranjte rad slep sluzbi, napravite dezurstva slep sluzbe iskljucivo na nivou AMSS.
Drugi problem je godinama sverceri benzina rade na odmaralistima sirom auto puta i istacu naftu iz kamiona, zastitna ograda je na pojedinjenim mestima razvaljena da gospoda mogu da prolaze i nose kankstere, svuda na asvaltu su fleke od nafte. Ta nafta se posle prodaje na crno. Ovaj problem moze da resi seoski policajac nizeg ranga samo da dobije naredjenje od drzave.
Izmedju ostalog svaka ozbiljna drzava ima specijalne patrole saobracajne policije na auto putevima za ove stvari, mozete presretace da koristite.

Rapidograf

pre 3 godine

Niko ne može da me ubedi da policija, pogotovo lokalna, ne zna ko se ovim bavi.
Ovo je uigrana priča na više nivoa.

U svakom slučaju, ostaje nam da sami čuvamo sebe i svoje porodice. Tako je uvek i bilo.

MilosNis

pre 3 godine

Ima i drugi scenario. Prate firmina kola, brendirana, zaustavljaju se ispred uz signaliziranje, mislis da ti je nesto otpalo.. Izlaze dvojica bez vratova i kazu ti da imaju problem sa svojim kolima i da im treba pomoc, nestalo im goriva, zatim izvade kantu i istoce ti rezervoar na sred druma (ovo se dogodilo posle Laste na izlazu iz BGa 2019 godine) i da im das neki dinar posto su ogladneli. Verujem da BG policija zna za ovu grupu ali isto verujem da ta grupa nije uhapsena do sada!

na brdovitom balkanu

pre 3 godine

Dobar pajser već imam u kolima,a sekirče kući,pa ću i njega da premestim u gepek, zlu ne trebalo. Čuvaj se besa poštenog čoveka!

Boris

pre 3 godine

Kako se to lagano resava, prosto ova vest bi kod ministra policije i rukovodioca autoputeva trebala da izazove samo sramotu a posle ostavke.

Pera kojot

pre 3 godine

Drugar u Madjarskoj stao usred noci u nekoj zabiti na autoputu zbog gume.Izasao da zameni ,zavrsio posao kad nema torbice sa zadnjeg sedista.Niko se nije zaustavljao oko njega,nit farova nit zvuka motora.Krenuo dalje da stigne druga koji je vozio kola na slepu kad ono ovaj mase sa njegovom torbicom.Covek u cudu.
Posle mu rekli da uzmu samo lovu i telefone,ostalo vrate da ne bi zvao policiju,vecina srecna.zbog pasosa i nastavi put.Kaze covek svaka im cast,majstorski su ga odradili.
Inace isti slucaj se desio mom poznaniku kod stadiona jna.Otisla guma,lik se odmah stvorio da pomogne i maznuo mu torbicu.U oba slucaja nacnu gumu da ispusti tacno gde im odgovara.

Milan

pre 3 godine

Pa zasto drzava ne ucini nesto povodom toga, da zastiti vozace, a ne da gleda kako da ih "odere" sto vise raznim kaznama i kontrolama. Kako je moguce da se ne zna ko postavlja te " zamke" na auto putu, ko udje , mora i da izadje sa auto puta ili jos uvek postoje " rupe" kuda mogu ti kriminalci da prolaze? Gde su te silne kamere, koje su to slep sluzbe..., sve to moze da se otkrije, naravno ukoliko postoji volja kod nadleznih

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Не знам за вас али мени ово не делује као превара већ покушај убиства са предумишљајем...Осуди једног 20 година и никад више неће било коме пасти на памет да ради нешто овако.

petar

pre 3 godine

Voleo bih da se desi nekom politicaru. Jer jedino tako moze da se nesto pokrene. Kakvi mozgovi majko moja. Ja bih to na robiju sa ubicama pa neka se procuje.

Milosav

pre 3 godine

Meni se ovo desilo pre jedno dve gorine. Preuzeo sam renta car na aerodromu i posao autoputem. Bas na Gazeli nesto je jako lupilo sa desne strane auta. U retrovizoru sam video neki okrugli objekat koji je odskakivao iza i udario u haubu autu iza mene. Nista nisam posumnjao, mislim nesto se verovatno odbilo i udarilo.
Medjutim nedugo posle toga pored mene se pojavio beli golf i vozac je kao sumanut pokazivao u moj desni prendji tocak i gestikulirao da stanem. U autu je bio jos jedan tip.
Odmah sam shvatio o cemu se radi, uzeo telefon i kao nesto kucao, a posle toga i uperio prema njemu kao da ga slikam. Odmah je prikocio i iskljucio se sa autoputa na sledecem izlazu.
Ja sam posle toga stao na prvoj pumpi i pogledao (znao sam da je guma ok) ali cisto da proverim i naravno sve je bilo u redu.
Kakve su im namere bile bog sami zna. Verovatno cekaju na izlasku iz aerodroma ljude sa rentacarom pa racunaju verovatno su stranci i eto lakog plena.
Kao st ovecina komentatora rece, policija mora da zna koji su ovi siguran sam da to pokusavaju svakog dana pa ako im uspe jednom u nedelju dana eto lakih nekiliko stotina evra.
Pozdrav iz Toronta.

Vane

pre 3 godine

Realna stvar 100% . Pre par godina krenuli na more sa autom koji sam uzeo polovni u Kia Motors sa uradjenim servisom. Krenuo na more , i na OMV pumpi pred Aleksinac stali da se odmorimo, wc itd. Auto uredno parkirali na naznačeni parking. Kad sam izašao da krenemo, imam šta da vidim. Neko je odvrnuo šraf na karteru i ispustio 5l ulja . Naravno pozvao sam amss za slep + obavestio ljude sa pumpe na ulje koje je delimično iscurelo u obližnju kanalizaciju. Pre nego što je došao šlep iz amss došao je neki drugi slep i nudi pomoć , servis itd i naravno sad on tvrdi ja sam njega zvao . Posle 5 min stiže amss . Naravno tad u opštem haosu ništa nisam primetio da su sumnjivi , a sigurno je to ta priča uigrana. Šteta 100e ukupno, a moglo je ko zna kolko.

Miloš

pre 3 godine

Ako polomiš ruke takvim barabama, je li ide kazna? Ide, pa još nadoknada štete i sl. Da je reda i zakona kao što nije, takve bi držali na robiji, za primer drugima koji pokušaju da izvedu ovakav "trik"!

Sale

pre 3 godine

Predlažem da MUP postavi portal ili aplikacija upload fotografija koje oštećeni mogu direktno poslati sa lica nezgode zajedno sa fotografijama tzv šlep službi kako bi adekvatno policija mogla da odreaguje.

Alamunja

pre 3 godine

Policijsje patrole to mogu odmah da suzbiju u roku od nekoliko dana.
Sobzirom da se takvim radnjama moze izazvati velika tragedija, sud mora biti spreman da izrekne drakonsku zatvorsku kaznu

комша

pre 3 godine

Ми смо још увек у хајдучком добу где харамбаше раде шта хоће. Еј као полиција не може да их ухвати? Па то је аутопут аман!

jjj

pre 3 godine

pre 15ak godina smo išli na skijanje u Bugarsku. negde ispred granice kod Dimitrovgrada naletimo na rupu. ne sećam se baš kakva je tačno šteta bila, ali nam je sigurno trebao majstor. sreća, posle nekoliko stotina metara- servis. u pola noći dolazi (silazi sa gornjeg sprata) gazda da popravlja kvar. nije bilo jeftino, al' ajd' sad- rešili smo muku. kad smo se vraćali opet rupa i vrlo blizu servis. isti!