Petak, 12.06.2020.

08:10

NBA svet oduševljen Jokićevom transformacijom

Nikola Jokić, najbolji centar sveta, u četvrtak uveče bio je u centru pažnje srpskih, ali i američkih medija.

Izvor: PT

NBA svet oduševljen Jokiæevom transformacijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

XXL

pre 3 godine

Bože malko pročitah komentare i koliko vidim puno dezavuisanog sveta i mišljenja. Ravangrađanin somborac i da je ostao na svojoj težini to ne bi uticalo na njegovu igru. Sombor je grad nešto posebno i to somborac nosi sa sobom. Neko ko nije bio u Ravangradu i nije prošetao njegovim ulicama to ne može da razume. Somborci su specifični kao i sam grad u kome mislite da je vreme stalo, sve je usporeno kao da kasnite, a vidite da ste ispred i da vam vreme nije bitno. To je odlika njegove igre i džabe sprdnje s' njegovom igrom na YouTube-u kanalu kako je spor, a oko njega svi kao da su na usporenom snimku dok on prolazi sa lakoćom. Posetite Sombor i iz njega ćete otići sasvim drugačiji možda malko i podebelko al' ćete imati neko drugo shvatanje o našem igraču koji je omršavio samo da bi drugima udovoljio. Eh, koliko je Ravangrad značajnih ljudi iznedrio mnogi bi se zapanjili kada bi se o njima pisalo i da ne zaboravim legendu košarke iz Sombora čuvenu zlatnu levicu Radivoja Žuću Koraća. Nego da ne pametujem ovako neuko nek' neko napiše KAKO se to grad Sombor odužio čuvenoj levici košarkašu. Mislim i da su ukinuli turističku manifestaciju "dođite da se dosađujemo" iz dosade, a i Jokić kad igra čini vam se dosadan al'...

jsx

pre 3 godine

Bitnije je kako igra, naravno, ali s obzirom da mu se igra ionako svodila mnogo vise na vestinu nego na fizicku snagu, veruju i da ce da igra bolje.
A sto se tice drugog komentara, opet vrlo je retko da nizak igrac uspe u kosarci, a ne znam ni koliko je bilo debelih. Ok, Jokic jeste dokaz da nije nemoguce, ali ne znamo da li je zbog gradje ili uprkos gradji, a s obzirom da mnogo manje dobrih igraca i legendi ima njegovu gradju logocno je pomisliti da je uprkos.

Luka

pre 3 godine

Ne znam ... masa je mama. Videcemo kako ce to sve izgledati na parketu. On je osmislio atipican stil igre za svoju gradju i takav je bio od malena.

aa

pre 3 godine

On je gotov..., upamtite jedno je izgubiti kilograme u teretani, ali ovo je nešto drugo.., Ameri će ga odvaljivati u reketu.., gotov je ...

CarloNS

pre 3 godine

Ne znam šta je radio, ali definitivno izgleda mršavije. Čak je moguće i da je izgubio samo na zapremini, ali ne i na težini. To bi verovatno bila najbolja varijanta.

City Slicker

pre 3 godine

@...Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.
(Klema, 12. jun 2020 12:40) Ako nisi profi rvač, bodi-bilder ili genetski fenomen, onda si sa tom proporcijom debeo, spor i imaš stomak pa nisi ni dobrim ribama interesantan.

Što se tiče Jokića, mislim da nije skinuo više od 10kg iako izgleda kao 20kg da je smršao. Uz dobar trening dolazi do telesne prekompozicije gde uz veći udeo mišićne mase telo izgleda mršavije i bez gubljenja težine, s obzirom da su mišići 20% teži od sala.

petarczv

pre 3 godine

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...
(petarczv, 12. jun 2020 10:14)

Ti bolje brini za Degenekovu kicmu i koji lekarski tim to treba da popravi.
(realno, 12. jun 2020 10:35)

Jaooo ma sta mi naprica a sta cemo sa nađovom kicmom koju je perovic slomio na tri mesta u derbiju?!

igor

pre 3 godine

Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)
(rebro, 12. jun 2020 11:19)

Teško da si i ti "momčina" sa tih 73 kg, a ni tih 186 cm visine ti ne znači previše za tu "titulu". Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Klema, 12. jun 2020 12:40)
U mom selu barem, nemamo tako striktne definicije, moze covek biti momcina i sa 170, ako ima tu neku snagu i fizicku i karakternu. Ali dobro mozda su u tvom stelu termini "strvina" i "momcina" isto.

Kikujiro

pre 3 godine

Ovo nije sasvim tačno, mnogi su zabrinuti i mnogi misle da je ovo preterano i da će Jokić imati probleme u igri zbog Novog Jokića.

Ovo bolje da je uradio pre početka sledeće sezone a ne sada.

Posle takvih ekstremnih fizičkih promena potrebno je vreme za prilagodjavanje, i mentalno i fizički, a čini se da proces transformacije još nije ni završen a vrlo brzo dolaze utakmice, tako da mu poželimo sreću, neće mu biti lako.

Danilo

pre 3 godine

Sek je dobio ogtomnu masu u drugom delu karijere , al mu nista nije skoro oduzela od pokretnosti i okretnosti , cak ni skaakacki nije mnogo izgubio .Dobijeanjem te mase on je bukvalno postao nezaustavljiv.Bas me zanima kako ceizgledati Nikola na terenz kako ce se kretati , sad se i vidi da je on i poprilicno visok , lepo kaze Majls Tarner da je covek ogroman .

Klema

pre 3 godine

Ali razumem da je to internet generacija koja procenjuje na osnovu korica knjige i kojima je bitnije da li je neki igrač debeo nego kako igra. Možda sam samo trebao napisati površne osobe.
(Smeh, 12. jun 2020 10:41)

Ne, nego ne shvataš da jednostavno grešiš. Imidž je najbitnija stavka za profesionalnog sportistu. U Americi naravno. U Evropi to nema uticaja.
I nisam ja to izmislio, već tako jeste. Šta bi Janis bio bez te slike o njemu kao neke zveri. Greek freak, Human alphabet I td.
Legenda živi na osnovu tih stvari.

Klema

pre 3 godine

Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)
(rebro, 12. jun 2020 11:19)

Teško da si i ti "momčina" sa tih 73 kg, a ni tih 186 cm visine ti ne znači previše za tu "titulu". Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.

jojradovanecrniradovane

pre 3 godine

Komentatori do juce: Super je Joka, samo da smrsa jedno 10 kila i bice prava zver!
Komentatori od danas: Au mrsav je Joka, oduvace ga crnci, neka se ugoji malo.
Tesko vasim zenama ako ste tako neodlucni, inace kao prvo nije Jokic uopste sad bas toliko mrsav kao na ovoj slici, tako je ispao samo, ovde izgleda kao Porzingis, a uopste nije takav, pogledajte ostale fotografije.
Kao drugo, Jokic je jako snazan, nije on salom i stomakom krsio centre nego snagom, pa Anthony Davis, Gasol, Novitzki i slicni centri nisu imali gram masti pa su kidali sve pred sobom.
Osim toga, ako bude bilo potrebe, mislim da Jokicu nece biti problem da cepa pecenje i koka kolu jedno 10 dana pa da se vrati na staro,
Bez brige braćo

Đuka

pre 3 godine

Ne postoji narod koji više voli da pametuje od Srba i da toliko ceni gojaznost. Znao sam čim sam video slike da će odma da se šlogiraju razni ljubitelji sala, čvaraka, mesa i masnoće... Mislim, evo pročitajte komentare i sve je jasno. Bože sačuvaj.

Radomir Belaćević

pre 3 godine

nije jokara bio na dijeti nego je kidao treninge, to nikako ne može loše da se odrazi.. dok je pre koristio masu sad će snagu i brzinu (odraz!?) uostalom biće atraktivniji igrač ako je izvajan, ko se još loži na debeljuce. svaka čast džoni!

rebro

pre 3 godine

@kunta bez kinte, nije to ništa momčino. Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)

tocka

pre 3 godine

On mnogo bolje igra kada je mršav. Dokaz za to je prošli plejof gde je čupao neke nevidjene brojeve. Ovo moze biti samo dobro. Inace mislim da je ovo samo početak transformacije, jer sad sledi stvaranje mišićne mase. To je samo rad, a drago mi je da je ukapirao da jedino tako moze biti vrhunski igrač, i da je konačno prelomio. Samo da ga sad ponovo ne utove u Somboru. Nadam se da ima dovoljno pametnu porodicu.

Robert

pre 3 godine

Vidim da se sada očekuje da će Jokić da nabaci mišiće i potpuno promeni izgled. Dok je bio bucko, smejali su se ovde kako drži lekcije "nabildovanim i punim steroida Amerima", a sada ispada da je kul ako se i on nabilduje. Onda se nećemo smejati takvima.

milan

pre 3 godine

Da išta znaš znao bi da je oldridz operisao rame i nece igrati do sledeće sezone...
(petarczv, 12. jun 2020 09:57)
Eto vidiš, znam za to ali nije bila to poenta. A ti vidim znaš sve pošto celo jutro komentarišeš. Verovatno si expert u svim oblastima pošto u niku imaš czv.

petarczv

pre 3 godine

@Arthur Dent: Naravno ja nisam kompetentan kao ti, ja sam laik...... Ali smo jedno pitanje: Sta mislis ti strucnjace sta bi bilo od igre Sakil o Nila da je on posao putem "doterivanja tela"' kao Jokic - smanjivsi kilazu za 50 kg????
(O RUCK, 12. jun 2020 09:26)

Jel realno da si uporedio jokica i o nila????? Dva dijemetralno razlicita igrača u svakom smislu!!! Jokic koji je najvestiji centar uz oledzuana svih vremena i o nil koji je fizicki najdominantniji igrač svih vrmena u svim sportovima ikada. Znaci jokic kad bi smrsao kao sto i jeste moze samo da bude bolji, brži da ima vise kondicije a shak kad bi izgubio 50kg bio bi potouno neupotrebljiv posto je njegova glavna odlika bila fizicka dominacija...

Smeh

pre 3 godine

@Salaš
Nisam rodjen od juče ali da je ljudima toliko bitan izgled neke osobe u sportu gde izgled i ne igra toliko veliku ulogu. Imaš i niske, visoke, debele, mršave igrače koji su bili uspešni u igri. Neki i medju najboljim ikada. Ali razumem da je to internet generacija koja procenjuje na osnovu korica knjige i kojima je bitnije da li je neki igrač debeo nego kako igra. Možda sam samo trebao napisati površne osobe.

petarczv

pre 3 godine

Ma da, glavna tema u celom svetu što je naš debeljko skinuo stomačinu :)
(Usput, 12. jun 2020 08:58)

Pa kad je taj nas sad vec bivsi debeljko najbolji centar na svetu naravno da je tema. Ako si čitao text ali cisto sumnjam mogao si da vidis da su sve najvece svetske sportske redakcije objavile vest o tome. A ti kapiram radis nocnu smenu u magacinu

petarczv

pre 3 godine

Ne znam... Sa stomakom znam kako igra i cepa, ovako nisam siguran šta da očekujem... :(
(Randy Marsh, 12. jun 2020 08:59)

Evo ga strucnjak trebao je tebe da pita dal da smrsa. I ovi iz denvera nije mi jas o da tebe nisu pitali za savet sta da rade sa svojim najboljim igracem... Nista gore od kosarkaskih navijača partizana koji misle da samo oni na celom svetu znaju kosarku a totalno su nebitni

jojufff

pre 3 godine

Jel realno da si uporedio jokica i o nila????? Dva dijemetralno razlicita igrača u svakom smislu!!! Jokic koji je najvestiji centar uz oledzuana svih vremena i o nil koji je fizicki najdominantniji igrač svih vrmena u svim sportovima ikada. Znaci jokic kad bi smrsao kao sto i jeste moze samo da bude bolji, brži da ima vise kondicije a shak kad bi izgubio 50kg bio bi potouno neupotrebljiv posto je njegova glavna odlika bila fizicka dominacija...
(petarczv, 12. jun 2020 10:10)

da se šek bar malo brinuo o svom tijelu bio bi dosta dominantniji.
to je vise puta pominjao..radna etika mu nije bila na zavidnom nivou.

a sto se tice Jokica, uz njegovo znanje i tehniku manjak kilograma ce mu odlicno doci.
okruzen je najboljim stručnjacima i valjda oni znaju kako sta.
nama je bitno samo da serendamo po forumima..pravimo se pametni, ne valja kada je debel..ne valja kada ne mrsav.

Holy Smoke

pre 3 godine

A meni je bas bila "fora" da bude bucko. Zabavnije je kada se kao takav sprda sa protivnicima. I svi u fazonu "kako". ?
Ali kapiram da iz kluba znaju sta rade i da ce ovo za Nikolu biti napredak u igri.

kunta bez kinte

pre 3 godine

Stesao se PROFI SPORTISTA, mladić od 20 i koju godinu, i 5 dana pišete o tome.
Vest je da sam ja , "momak" od 47 ,skinuo 11-12kg ,a nikad nikakve veze nisam imao sa profi sportom.

petarczv

pre 3 godine

Znaju ljudi sta rade, sigurno ce biti nezaustavljiv sledece sezone ili ove ako se nastavi.
(sportski pozdrav, 12. jun 2020 09:16)

Kako mislis ako se nastavi? Pa nba je pre deset dana objavio da se nastavlja sezona 31 jula u dizni world u orlandu!

Jedva čekam

petarczv

pre 3 godine

Nesto mi se tu ne dopada. Mislim da je previse smrsao i neplanski. Nema rezona... Nadam se da se ne krije nesto lose iza toga. On je endomorfni tip gradje, osudjen da bude makar bucko ako vec ne bas debeo. I nije tu 10 kg manje, ima sigurno duplo vise. 10 kg na takvu visinu nije tako uocljivo.
(Robert, 12. jun 2020 09:36)

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...

realno

pre 3 godine

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...
(petarczv, 12. jun 2020 10:14)

Ti bolje brini za Degenekovu kicmu i koji lekarski tim to treba da popravi.

O RUCK

pre 3 godine

@Arthur Dent: Naravno ja nisam kompetentan kao ti, ja sam laik...... Ali smo jedno pitanje: Sta mislis ti strucnjace sta bi bilo od igre Sakil o Nila da je on posao putem "doterivanja tela"' kao Jokic - smanjivsi kilazu za 50 kg????

petarczv

pre 3 godine

Ovo I nije toliko dobra stvar. Više ne može igrati "bully ball".
(Salaš, 12. jun 2020 08:16)

a mozda je bas onako dobro igrao zato sto je imao malo mase...sad ce da ga pojedu tamo, nece moci meda :)
(dr mr, 12. jun 2020 08:24)

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)



Ovo samo pokazuje kakav smo narod ovi isti su pisali kako je debeo, spor, pije kokakolu i jede burek da nije za nba.

Robert

pre 3 godine

Nesto mi se tu ne dopada. Mislim da je previse smrsao i neplanski. Nema rezona... Nadam se da se ne krije nesto lose iza toga. On je endomorfni tip gradje, osudjen da bude makar bucko ako vec ne bas debeo. I nije tu 10 kg manje, ima sigurno duplo vise. 10 kg na takvu visinu nije tako uocljivo.

banac

pre 3 godine

Shakil je igrao u periodu kad je pod kosevima maltene u svakom timu bio bar jedan nosac aviona! Takva je bila liga.
Mark Gasol je od jednom prosecnog centra i smotanka u Evropi, dosao do pozicije najboljeg centra u NBA onda kad je odbacio masne kilograme.
Danasnja NBA ne trazi centra od 140-150kg razbijacke snage. I Dvajt Hauard je izgubio tu bitku. Ovakav Jokic, kad napuca svoje zile (ako vec i nije), bice nuklearni reaktor. Kao Djokovic. Masina od tela. Dejvis i Embid su vec sad u fazonu "OMG, what now!?"
Jokara, gruvaj brate!!!

Nela

pre 3 godine

Ne znam, da bi bio stabilan ispod kosa treba ti i masa, teziste. Znamo kako su igrali Milojevic i Tomasevic iako nisu imali visinu za centra, pri tom Jokic ima brze poteze, razmisljanje, drugi je tip igraca, asistira, izvlaci se na sut.. Ma bice jos bolji.

matori

pre 3 godine

@Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)

treba videti kako je Mark Gasol izgledao kada je stigao u NBA...
a kako izgleda danas !

Salaš

pre 3 godine

Nisu mi jasni ljudi. Zar je njima bitnije kako izgleda igrač ili kako igra?
(Smeh, 12. jun 2020 08:37)

Podjednako je bitno.
Igrači grade karijere na leđima percepcije imidža koju javnost o njima donese.
Bitno je kako izgleda fizički, koju frizuru fura, koji nadimak nosi, odeću. Pričaš kao da si pao s marsa. Odavno je imidž podjednako bitan kao i igra, ako ne i bitniji. Pogotovo ako je dobar igrač u pitanju.

KOKI

pre 3 godine

Eto sad, ne valja kad je debeo , ne valja kad je smrsao. Ako je strucni tim Denvera sastavio takav rezim ishrane i vezbi treba im verovati.

Dragan-Borca

pre 3 godine

Ovo je namenski uradjeno. Steluje se prema eventualnim protivnicima. Hjuston fakticki nema centra, Taker i Kovington ce ga preuzimati. Bobi, Kleber, Zubac, Herel, a Gobera je ionako radio na tehniku, a ne na izguravanje. Sut ce mu biti bolji. Pre par godina kada je imao slicnu kilazu imao je procentualno najbolji sut u celoj ligi sa poludistance i skoro 40% trojku. U duelima ce vise koristiti rad nogu nego na gurku ali zato ce biti bolji, brzi u odbrani, izdrzljivost ce mu biti veca, a sut jos bolji. Ne zaboravimo da ima jos mesec i po dana do pocetka i da ce sigurno na ovo vitko telo dodati jedno 5 kila misica. Nece ovako biti bas ovoliko mrsav. Ramena su mu ogromna, ima sad i vec dosta iskustva, bice Dzoni kao mesavina Leri Birda i Dirka. Idemo po prsten, Srbija do Denvera -(y)-

flex

pre 3 godine

Evo, nasem coveku sad smeta to sto Jokic nema slauf na stomaku i slauf oko vrata, naravno, nas covek je propao ili je tesko bolestan ukoliko nema 20 kg viska.

MPP

pre 3 godine

NIKOLA

će sada dobiti na brzini i explozivnosti ....ja napr.sam visok 182cm. i kada sam smršala sa 85 kg na 72-73kg.osetio sam ogromnu razliku u brzini i pokretljivosti i neku čudnu snagu i izdržljivost .
Nisam nikada bio prof.sportista ali sam redovno igrao basket ....
Široka ledja ima Nikola, tu je snaga .....
SADA JE SPREMAN TOTALNO !
Vidi se da je trenirao ko lud
....jedva čekam da ga vidim na terenu ....

jsx

pre 3 godine

Mnogo je bolje igrao u toku sezone kako je mrsavio nego na pocetku, tako da mislim da ce samo bolje da igra. Sto se tice snage, ima on snage, svakako nikad nije bio jaci od vecine centara, njih je dobijao na brzinu i tehniku, a sve ostale (osim eventualno Zajona) ce lako ugurati u reket po potrebi.

milan

pre 3 godine

Teško će sad da unese Oldridža u koš kao u plejofu. Max bucko je bio loš i umoran, midi extra, skini nikad viđen. Aj sa srećom...

petarczv

pre 3 godine

Teško će sad da unese Oldridža u koš kao u plejofu. Max bucko je bio loš i umoran, midi extra, skini nikad viđen. Aj sa srećom...
(milan, 12. jun 2020 09:54)

Da išta znaš znao bi da je oldridz operisao rame i nece igrati do sledeće sezone...

O RUCK

pre 3 godine

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".

ArthurDent

pre 3 godine

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)

Ako se ti bojis onda stvarno je stvar zabrinjavajuca! Kakav si ti pacer

Smeh

pre 3 godine

Da li je moguće da su ljudi toliko opterećeni nečijom kilažom? Još eto tako "debeo" igrač delio lekcije "mršavim" igračima. Nisu mi jasni ljudi. Zar je njima bitnije kako izgleda igrač ili kako igra?

ins

pre 3 godine

Da mozda neki nisu odusevljeni sada,cilj je bio smrsati,sledeci nivo?Nabaciti misice da izgleda kao Giannis!Idemo NikOlaaa! A zamislite onda kako ce ulaziti u reket?Pa odbijace se od njega..

Klinac, ali pravi

pre 3 godine

O RUCK: Evo ih dežurni domaći pametnjakovići kreću da 'brinu' sad i o Jokićevoj kilaži. Valjda oni u NBA znaju najbolje kako dovesti telo u savršeno stanje za teške i brojne utakmice. Smeta im Novakova ishrana, a evo sad i Jokićeva kilaža. Srbija je to brale, nebeski narod koji potiče direktno od Adama. Znaju oni sve i razumeju se u sve.

Klinac, ali pravi

pre 3 godine

O RUCK: Evo ih dežurni domaći pametnjakovići kreću da 'brinu' sad i o Jokićevoj kilaži. Valjda oni u NBA znaju najbolje kako dovesti telo u savršeno stanje za teške i brojne utakmice. Smeta im Novakova ishrana, a evo sad i Jokićeva kilaža. Srbija je to brale, nebeski narod koji potiče direktno od Adama. Znaju oni sve i razumeju se u sve.

O RUCK

pre 3 godine

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".

Dragan-Borca

pre 3 godine

Ovo je namenski uradjeno. Steluje se prema eventualnim protivnicima. Hjuston fakticki nema centra, Taker i Kovington ce ga preuzimati. Bobi, Kleber, Zubac, Herel, a Gobera je ionako radio na tehniku, a ne na izguravanje. Sut ce mu biti bolji. Pre par godina kada je imao slicnu kilazu imao je procentualno najbolji sut u celoj ligi sa poludistance i skoro 40% trojku. U duelima ce vise koristiti rad nogu nego na gurku ali zato ce biti bolji, brzi u odbrani, izdrzljivost ce mu biti veca, a sut jos bolji. Ne zaboravimo da ima jos mesec i po dana do pocetka i da ce sigurno na ovo vitko telo dodati jedno 5 kila misica. Nece ovako biti bas ovoliko mrsav. Ramena su mu ogromna, ima sad i vec dosta iskustva, bice Dzoni kao mesavina Leri Birda i Dirka. Idemo po prsten, Srbija do Denvera -(y)-

KOKI

pre 3 godine

Eto sad, ne valja kad je debeo , ne valja kad je smrsao. Ako je strucni tim Denvera sastavio takav rezim ishrane i vezbi treba im verovati.

Holy Smoke

pre 3 godine

A meni je bas bila "fora" da bude bucko. Zabavnije je kada se kao takav sprda sa protivnicima. I svi u fazonu "kako". ?
Ali kapiram da iz kluba znaju sta rade i da ce ovo za Nikolu biti napredak u igri.

ins

pre 3 godine

Da mozda neki nisu odusevljeni sada,cilj je bio smrsati,sledeci nivo?Nabaciti misice da izgleda kao Giannis!Idemo NikOlaaa! A zamislite onda kako ce ulaziti u reket?Pa odbijace se od njega..

ArthurDent

pre 3 godine

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)

Ako se ti bojis onda stvarno je stvar zabrinjavajuca! Kakav si ti pacer

kunta bez kinte

pre 3 godine

Stesao se PROFI SPORTISTA, mladić od 20 i koju godinu, i 5 dana pišete o tome.
Vest je da sam ja , "momak" od 47 ,skinuo 11-12kg ,a nikad nikakve veze nisam imao sa profi sportom.

banac

pre 3 godine

Shakil je igrao u periodu kad je pod kosevima maltene u svakom timu bio bar jedan nosac aviona! Takva je bila liga.
Mark Gasol je od jednom prosecnog centra i smotanka u Evropi, dosao do pozicije najboljeg centra u NBA onda kad je odbacio masne kilograme.
Danasnja NBA ne trazi centra od 140-150kg razbijacke snage. I Dvajt Hauard je izgubio tu bitku. Ovakav Jokic, kad napuca svoje zile (ako vec i nije), bice nuklearni reaktor. Kao Djokovic. Masina od tela. Dejvis i Embid su vec sad u fazonu "OMG, what now!?"
Jokara, gruvaj brate!!!

Đuka

pre 3 godine

Ne postoji narod koji više voli da pametuje od Srba i da toliko ceni gojaznost. Znao sam čim sam video slike da će odma da se šlogiraju razni ljubitelji sala, čvaraka, mesa i masnoće... Mislim, evo pročitajte komentare i sve je jasno. Bože sačuvaj.

flex

pre 3 godine

Evo, nasem coveku sad smeta to sto Jokic nema slauf na stomaku i slauf oko vrata, naravno, nas covek je propao ili je tesko bolestan ukoliko nema 20 kg viska.

MPP

pre 3 godine

NIKOLA

će sada dobiti na brzini i explozivnosti ....ja napr.sam visok 182cm. i kada sam smršala sa 85 kg na 72-73kg.osetio sam ogromnu razliku u brzini i pokretljivosti i neku čudnu snagu i izdržljivost .
Nisam nikada bio prof.sportista ali sam redovno igrao basket ....
Široka ledja ima Nikola, tu je snaga .....
SADA JE SPREMAN TOTALNO !
Vidi se da je trenirao ko lud
....jedva čekam da ga vidim na terenu ....

tocka

pre 3 godine

On mnogo bolje igra kada je mršav. Dokaz za to je prošli plejof gde je čupao neke nevidjene brojeve. Ovo moze biti samo dobro. Inace mislim da je ovo samo početak transformacije, jer sad sledi stvaranje mišićne mase. To je samo rad, a drago mi je da je ukapirao da jedino tako moze biti vrhunski igrač, i da je konačno prelomio. Samo da ga sad ponovo ne utove u Somboru. Nadam se da ima dovoljno pametnu porodicu.

igor

pre 3 godine

Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)
(rebro, 12. jun 2020 11:19)

Teško da si i ti "momčina" sa tih 73 kg, a ni tih 186 cm visine ti ne znači previše za tu "titulu". Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Klema, 12. jun 2020 12:40)
U mom selu barem, nemamo tako striktne definicije, moze covek biti momcina i sa 170, ako ima tu neku snagu i fizicku i karakternu. Ali dobro mozda su u tvom stelu termini "strvina" i "momcina" isto.

matori

pre 3 godine

@Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)

treba videti kako je Mark Gasol izgledao kada je stigao u NBA...
a kako izgleda danas !

Salaš

pre 3 godine

Nisu mi jasni ljudi. Zar je njima bitnije kako izgleda igrač ili kako igra?
(Smeh, 12. jun 2020 08:37)

Podjednako je bitno.
Igrači grade karijere na leđima percepcije imidža koju javnost o njima donese.
Bitno je kako izgleda fizički, koju frizuru fura, koji nadimak nosi, odeću. Pričaš kao da si pao s marsa. Odavno je imidž podjednako bitan kao i igra, ako ne i bitniji. Pogotovo ako je dobar igrač u pitanju.

petarczv

pre 3 godine

Nesto mi se tu ne dopada. Mislim da je previse smrsao i neplanski. Nema rezona... Nadam se da se ne krije nesto lose iza toga. On je endomorfni tip gradje, osudjen da bude makar bucko ako vec ne bas debeo. I nije tu 10 kg manje, ima sigurno duplo vise. 10 kg na takvu visinu nije tako uocljivo.
(Robert, 12. jun 2020 09:36)

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...

Robert

pre 3 godine

Nesto mi se tu ne dopada. Mislim da je previse smrsao i neplanski. Nema rezona... Nadam se da se ne krije nesto lose iza toga. On je endomorfni tip gradje, osudjen da bude makar bucko ako vec ne bas debeo. I nije tu 10 kg manje, ima sigurno duplo vise. 10 kg na takvu visinu nije tako uocljivo.

petarczv

pre 3 godine

Ma da, glavna tema u celom svetu što je naš debeljko skinuo stomačinu :)
(Usput, 12. jun 2020 08:58)

Pa kad je taj nas sad vec bivsi debeljko najbolji centar na svetu naravno da je tema. Ako si čitao text ali cisto sumnjam mogao si da vidis da su sve najvece svetske sportske redakcije objavile vest o tome. A ti kapiram radis nocnu smenu u magacinu

petarczv

pre 3 godine

Teško će sad da unese Oldridža u koš kao u plejofu. Max bucko je bio loš i umoran, midi extra, skini nikad viđen. Aj sa srećom...
(milan, 12. jun 2020 09:54)

Da išta znaš znao bi da je oldridz operisao rame i nece igrati do sledeće sezone...

petarczv

pre 3 godine

Ovo I nije toliko dobra stvar. Više ne može igrati "bully ball".
(Salaš, 12. jun 2020 08:16)

a mozda je bas onako dobro igrao zato sto je imao malo mase...sad ce da ga pojedu tamo, nece moci meda :)
(dr mr, 12. jun 2020 08:24)

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)



Ovo samo pokazuje kakav smo narod ovi isti su pisali kako je debeo, spor, pije kokakolu i jede burek da nije za nba.

jojradovanecrniradovane

pre 3 godine

Komentatori do juce: Super je Joka, samo da smrsa jedno 10 kila i bice prava zver!
Komentatori od danas: Au mrsav je Joka, oduvace ga crnci, neka se ugoji malo.
Tesko vasim zenama ako ste tako neodlucni, inace kao prvo nije Jokic uopste sad bas toliko mrsav kao na ovoj slici, tako je ispao samo, ovde izgleda kao Porzingis, a uopste nije takav, pogledajte ostale fotografije.
Kao drugo, Jokic je jako snazan, nije on salom i stomakom krsio centre nego snagom, pa Anthony Davis, Gasol, Novitzki i slicni centri nisu imali gram masti pa su kidali sve pred sobom.
Osim toga, ako bude bilo potrebe, mislim da Jokicu nece biti problem da cepa pecenje i koka kolu jedno 10 dana pa da se vrati na staro,
Bez brige braćo

Nela

pre 3 godine

Ne znam, da bi bio stabilan ispod kosa treba ti i masa, teziste. Znamo kako su igrali Milojevic i Tomasevic iako nisu imali visinu za centra, pri tom Jokic ima brze poteze, razmisljanje, drugi je tip igraca, asistira, izvlaci se na sut.. Ma bice jos bolji.

Smeh

pre 3 godine

Da li je moguće da su ljudi toliko opterećeni nečijom kilažom? Još eto tako "debeo" igrač delio lekcije "mršavim" igračima. Nisu mi jasni ljudi. Zar je njima bitnije kako izgleda igrač ili kako igra?

Radomir Belaćević

pre 3 godine

nije jokara bio na dijeti nego je kidao treninge, to nikako ne može loše da se odrazi.. dok je pre koristio masu sad će snagu i brzinu (odraz!?) uostalom biće atraktivniji igrač ako je izvajan, ko se još loži na debeljuce. svaka čast džoni!

petarczv

pre 3 godine

@Arthur Dent: Naravno ja nisam kompetentan kao ti, ja sam laik...... Ali smo jedno pitanje: Sta mislis ti strucnjace sta bi bilo od igre Sakil o Nila da je on posao putem "doterivanja tela"' kao Jokic - smanjivsi kilazu za 50 kg????
(O RUCK, 12. jun 2020 09:26)

Jel realno da si uporedio jokica i o nila????? Dva dijemetralno razlicita igrača u svakom smislu!!! Jokic koji je najvestiji centar uz oledzuana svih vremena i o nil koji je fizicki najdominantniji igrač svih vrmena u svim sportovima ikada. Znaci jokic kad bi smrsao kao sto i jeste moze samo da bude bolji, brži da ima vise kondicije a shak kad bi izgubio 50kg bio bi potouno neupotrebljiv posto je njegova glavna odlika bila fizicka dominacija...

jojufff

pre 3 godine

Jel realno da si uporedio jokica i o nila????? Dva dijemetralno razlicita igrača u svakom smislu!!! Jokic koji je najvestiji centar uz oledzuana svih vremena i o nil koji je fizicki najdominantniji igrač svih vrmena u svim sportovima ikada. Znaci jokic kad bi smrsao kao sto i jeste moze samo da bude bolji, brži da ima vise kondicije a shak kad bi izgubio 50kg bio bi potouno neupotrebljiv posto je njegova glavna odlika bila fizicka dominacija...
(petarczv, 12. jun 2020 10:10)

da se šek bar malo brinuo o svom tijelu bio bi dosta dominantniji.
to je vise puta pominjao..radna etika mu nije bila na zavidnom nivou.

a sto se tice Jokica, uz njegovo znanje i tehniku manjak kilograma ce mu odlicno doci.
okruzen je najboljim stručnjacima i valjda oni znaju kako sta.
nama je bitno samo da serendamo po forumima..pravimo se pametni, ne valja kada je debel..ne valja kada ne mrsav.

jsx

pre 3 godine

Mnogo je bolje igrao u toku sezone kako je mrsavio nego na pocetku, tako da mislim da ce samo bolje da igra. Sto se tice snage, ima on snage, svakako nikad nije bio jaci od vecine centara, njih je dobijao na brzinu i tehniku, a sve ostale (osim eventualno Zajona) ce lako ugurati u reket po potrebi.

CarloNS

pre 3 godine

Ne znam šta je radio, ali definitivno izgleda mršavije. Čak je moguće i da je izgubio samo na zapremini, ali ne i na težini. To bi verovatno bila najbolja varijanta.

City Slicker

pre 3 godine

@...Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.
(Klema, 12. jun 2020 12:40) Ako nisi profi rvač, bodi-bilder ili genetski fenomen, onda si sa tom proporcijom debeo, spor i imaš stomak pa nisi ni dobrim ribama interesantan.

Što se tiče Jokića, mislim da nije skinuo više od 10kg iako izgleda kao 20kg da je smršao. Uz dobar trening dolazi do telesne prekompozicije gde uz veći udeo mišićne mase telo izgleda mršavije i bez gubljenja težine, s obzirom da su mišići 20% teži od sala.

petarczv

pre 3 godine

Znaju ljudi sta rade, sigurno ce biti nezaustavljiv sledece sezone ili ove ako se nastavi.
(sportski pozdrav, 12. jun 2020 09:16)

Kako mislis ako se nastavi? Pa nba je pre deset dana objavio da se nastavlja sezona 31 jula u dizni world u orlandu!

Jedva čekam

Smeh

pre 3 godine

@Salaš
Nisam rodjen od juče ali da je ljudima toliko bitan izgled neke osobe u sportu gde izgled i ne igra toliko veliku ulogu. Imaš i niske, visoke, debele, mršave igrače koji su bili uspešni u igri. Neki i medju najboljim ikada. Ali razumem da je to internet generacija koja procenjuje na osnovu korica knjige i kojima je bitnije da li je neki igrač debeo nego kako igra. Možda sam samo trebao napisati površne osobe.

XXL

pre 3 godine

Bože malko pročitah komentare i koliko vidim puno dezavuisanog sveta i mišljenja. Ravangrađanin somborac i da je ostao na svojoj težini to ne bi uticalo na njegovu igru. Sombor je grad nešto posebno i to somborac nosi sa sobom. Neko ko nije bio u Ravangradu i nije prošetao njegovim ulicama to ne može da razume. Somborci su specifični kao i sam grad u kome mislite da je vreme stalo, sve je usporeno kao da kasnite, a vidite da ste ispred i da vam vreme nije bitno. To je odlika njegove igre i džabe sprdnje s' njegovom igrom na YouTube-u kanalu kako je spor, a oko njega svi kao da su na usporenom snimku dok on prolazi sa lakoćom. Posetite Sombor i iz njega ćete otići sasvim drugačiji možda malko i podebelko al' ćete imati neko drugo shvatanje o našem igraču koji je omršavio samo da bi drugima udovoljio. Eh, koliko je Ravangrad značajnih ljudi iznedrio mnogi bi se zapanjili kada bi se o njima pisalo i da ne zaboravim legendu košarke iz Sombora čuvenu zlatnu levicu Radivoja Žuću Koraća. Nego da ne pametujem ovako neuko nek' neko napiše KAKO se to grad Sombor odužio čuvenoj levici košarkašu. Mislim i da su ukinuli turističku manifestaciju "dođite da se dosađujemo" iz dosade, a i Jokić kad igra čini vam se dosadan al'...

O RUCK

pre 3 godine

@Arthur Dent: Naravno ja nisam kompetentan kao ti, ja sam laik...... Ali smo jedno pitanje: Sta mislis ti strucnjace sta bi bilo od igre Sakil o Nila da je on posao putem "doterivanja tela"' kao Jokic - smanjivsi kilazu za 50 kg????

Luka

pre 3 godine

Ne znam ... masa je mama. Videcemo kako ce to sve izgledati na parketu. On je osmislio atipican stil igre za svoju gradju i takav je bio od malena.

petarczv

pre 3 godine

Ne znam... Sa stomakom znam kako igra i cepa, ovako nisam siguran šta da očekujem... :(
(Randy Marsh, 12. jun 2020 08:59)

Evo ga strucnjak trebao je tebe da pita dal da smrsa. I ovi iz denvera nije mi jas o da tebe nisu pitali za savet sta da rade sa svojim najboljim igracem... Nista gore od kosarkaskih navijača partizana koji misle da samo oni na celom svetu znaju kosarku a totalno su nebitni

Danilo

pre 3 godine

Sek je dobio ogtomnu masu u drugom delu karijere , al mu nista nije skoro oduzela od pokretnosti i okretnosti , cak ni skaakacki nije mnogo izgubio .Dobijeanjem te mase on je bukvalno postao nezaustavljiv.Bas me zanima kako ceizgledati Nikola na terenz kako ce se kretati , sad se i vidi da je on i poprilicno visok , lepo kaze Majls Tarner da je covek ogroman .

realno

pre 3 godine

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...
(petarczv, 12. jun 2020 10:14)

Ti bolje brini za Degenekovu kicmu i koji lekarski tim to treba da popravi.

Kikujiro

pre 3 godine

Ovo nije sasvim tačno, mnogi su zabrinuti i mnogi misle da je ovo preterano i da će Jokić imati probleme u igri zbog Novog Jokića.

Ovo bolje da je uradio pre početka sledeće sezone a ne sada.

Posle takvih ekstremnih fizičkih promena potrebno je vreme za prilagodjavanje, i mentalno i fizički, a čini se da proces transformacije još nije ni završen a vrlo brzo dolaze utakmice, tako da mu poželimo sreću, neće mu biti lako.

Klema

pre 3 godine

Ali razumem da je to internet generacija koja procenjuje na osnovu korica knjige i kojima je bitnije da li je neki igrač debeo nego kako igra. Možda sam samo trebao napisati površne osobe.
(Smeh, 12. jun 2020 10:41)

Ne, nego ne shvataš da jednostavno grešiš. Imidž je najbitnija stavka za profesionalnog sportistu. U Americi naravno. U Evropi to nema uticaja.
I nisam ja to izmislio, već tako jeste. Šta bi Janis bio bez te slike o njemu kao neke zveri. Greek freak, Human alphabet I td.
Legenda živi na osnovu tih stvari.

milan

pre 3 godine

Teško će sad da unese Oldridža u koš kao u plejofu. Max bucko je bio loš i umoran, midi extra, skini nikad viđen. Aj sa srećom...

Robert

pre 3 godine

Vidim da se sada očekuje da će Jokić da nabaci mišiće i potpuno promeni izgled. Dok je bio bucko, smejali su se ovde kako drži lekcije "nabildovanim i punim steroida Amerima", a sada ispada da je kul ako se i on nabilduje. Onda se nećemo smejati takvima.

Klema

pre 3 godine

Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)
(rebro, 12. jun 2020 11:19)

Teško da si i ti "momčina" sa tih 73 kg, a ni tih 186 cm visine ti ne znači previše za tu "titulu". Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.

milan

pre 3 godine

Da išta znaš znao bi da je oldridz operisao rame i nece igrati do sledeće sezone...
(petarczv, 12. jun 2020 09:57)
Eto vidiš, znam za to ali nije bila to poenta. A ti vidim znaš sve pošto celo jutro komentarišeš. Verovatno si expert u svim oblastima pošto u niku imaš czv.

petarczv

pre 3 godine

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...
(petarczv, 12. jun 2020 10:14)

Ti bolje brini za Degenekovu kicmu i koji lekarski tim to treba da popravi.
(realno, 12. jun 2020 10:35)

Jaooo ma sta mi naprica a sta cemo sa nađovom kicmom koju je perovic slomio na tri mesta u derbiju?!

aa

pre 3 godine

On je gotov..., upamtite jedno je izgubiti kilograme u teretani, ali ovo je nešto drugo.., Ameri će ga odvaljivati u reketu.., gotov je ...

rebro

pre 3 godine

@kunta bez kinte, nije to ništa momčino. Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)

jsx

pre 3 godine

Bitnije je kako igra, naravno, ali s obzirom da mu se igra ionako svodila mnogo vise na vestinu nego na fizicku snagu, veruju i da ce da igra bolje.
A sto se tice drugog komentara, opet vrlo je retko da nizak igrac uspe u kosarci, a ne znam ni koliko je bilo debelih. Ok, Jokic jeste dokaz da nije nemoguce, ali ne znamo da li je zbog gradje ili uprkos gradji, a s obzirom da mnogo manje dobrih igraca i legendi ima njegovu gradju logocno je pomisliti da je uprkos.

O RUCK

pre 3 godine

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".

Klinac, ali pravi

pre 3 godine

O RUCK: Evo ih dežurni domaći pametnjakovići kreću da 'brinu' sad i o Jokićevoj kilaži. Valjda oni u NBA znaju najbolje kako dovesti telo u savršeno stanje za teške i brojne utakmice. Smeta im Novakova ishrana, a evo sad i Jokićeva kilaža. Srbija je to brale, nebeski narod koji potiče direktno od Adama. Znaju oni sve i razumeju se u sve.

Klema

pre 3 godine

Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)
(rebro, 12. jun 2020 11:19)

Teško da si i ti "momčina" sa tih 73 kg, a ni tih 186 cm visine ti ne znači previše za tu "titulu". Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.

ArthurDent

pre 3 godine

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)

Ako se ti bojis onda stvarno je stvar zabrinjavajuca! Kakav si ti pacer

realno

pre 3 godine

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...
(petarczv, 12. jun 2020 10:14)

Ti bolje brini za Degenekovu kicmu i koji lekarski tim to treba da popravi.

aa

pre 3 godine

On je gotov..., upamtite jedno je izgubiti kilograme u teretani, ali ovo je nešto drugo.., Ameri će ga odvaljivati u reketu.., gotov je ...

milan

pre 3 godine

Teško će sad da unese Oldridža u koš kao u plejofu. Max bucko je bio loš i umoran, midi extra, skini nikad viđen. Aj sa srećom...

petarczv

pre 3 godine

Ne znam... Sa stomakom znam kako igra i cepa, ovako nisam siguran šta da očekujem... :(
(Randy Marsh, 12. jun 2020 08:59)

Evo ga strucnjak trebao je tebe da pita dal da smrsa. I ovi iz denvera nije mi jas o da tebe nisu pitali za savet sta da rade sa svojim najboljim igracem... Nista gore od kosarkaskih navijača partizana koji misle da samo oni na celom svetu znaju kosarku a totalno su nebitni

rebro

pre 3 godine

@kunta bez kinte, nije to ništa momčino. Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)

petarczv

pre 3 godine

Nesto mi se tu ne dopada. Mislim da je previse smrsao i neplanski. Nema rezona... Nadam se da se ne krije nesto lose iza toga. On je endomorfni tip gradje, osudjen da bude makar bucko ako vec ne bas debeo. I nije tu 10 kg manje, ima sigurno duplo vise. 10 kg na takvu visinu nije tako uocljivo.
(Robert, 12. jun 2020 09:36)

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...

Robert

pre 3 godine

Vidim da se sada očekuje da će Jokić da nabaci mišiće i potpuno promeni izgled. Dok je bio bucko, smejali su se ovde kako drži lekcije "nabildovanim i punim steroida Amerima", a sada ispada da je kul ako se i on nabilduje. Onda se nećemo smejati takvima.

Smeh

pre 3 godine

Da li je moguće da su ljudi toliko opterećeni nečijom kilažom? Još eto tako "debeo" igrač delio lekcije "mršavim" igračima. Nisu mi jasni ljudi. Zar je njima bitnije kako izgleda igrač ili kako igra?

O RUCK

pre 3 godine

@Arthur Dent: Naravno ja nisam kompetentan kao ti, ja sam laik...... Ali smo jedno pitanje: Sta mislis ti strucnjace sta bi bilo od igre Sakil o Nila da je on posao putem "doterivanja tela"' kao Jokic - smanjivsi kilazu za 50 kg????

Robert

pre 3 godine

Nesto mi se tu ne dopada. Mislim da je previse smrsao i neplanski. Nema rezona... Nadam se da se ne krije nesto lose iza toga. On je endomorfni tip gradje, osudjen da bude makar bucko ako vec ne bas debeo. I nije tu 10 kg manje, ima sigurno duplo vise. 10 kg na takvu visinu nije tako uocljivo.

MPP

pre 3 godine

NIKOLA

će sada dobiti na brzini i explozivnosti ....ja napr.sam visok 182cm. i kada sam smršala sa 85 kg na 72-73kg.osetio sam ogromnu razliku u brzini i pokretljivosti i neku čudnu snagu i izdržljivost .
Nisam nikada bio prof.sportista ali sam redovno igrao basket ....
Široka ledja ima Nikola, tu je snaga .....
SADA JE SPREMAN TOTALNO !
Vidi se da je trenirao ko lud
....jedva čekam da ga vidim na terenu ....

Salaš

pre 3 godine

Nisu mi jasni ljudi. Zar je njima bitnije kako izgleda igrač ili kako igra?
(Smeh, 12. jun 2020 08:37)

Podjednako je bitno.
Igrači grade karijere na leđima percepcije imidža koju javnost o njima donese.
Bitno je kako izgleda fizički, koju frizuru fura, koji nadimak nosi, odeću. Pričaš kao da si pao s marsa. Odavno je imidž podjednako bitan kao i igra, ako ne i bitniji. Pogotovo ako je dobar igrač u pitanju.

kunta bez kinte

pre 3 godine

Stesao se PROFI SPORTISTA, mladić od 20 i koju godinu, i 5 dana pišete o tome.
Vest je da sam ja , "momak" od 47 ,skinuo 11-12kg ,a nikad nikakve veze nisam imao sa profi sportom.

petarczv

pre 3 godine

Znaci ti si veći strucnjak od denverovog lekarskog tima koji prima milione dolara? Svaka čast hahahahahha ali previše smrsao neplanski?! Zar mislis da osoba jokiceve konstitucije i metabolizma moze da smrsa neplanski ili samo uz strog rezim rada, treninga i ishrane. Strasno je ko sve ovde komentarise i prosipa neznanje...
(petarczv, 12. jun 2020 10:14)

Ti bolje brini za Degenekovu kicmu i koji lekarski tim to treba da popravi.
(realno, 12. jun 2020 10:35)

Jaooo ma sta mi naprica a sta cemo sa nađovom kicmom koju je perovic slomio na tri mesta u derbiju?!

ins

pre 3 godine

Da mozda neki nisu odusevljeni sada,cilj je bio smrsati,sledeci nivo?Nabaciti misice da izgleda kao Giannis!Idemo NikOlaaa! A zamislite onda kako ce ulaziti u reket?Pa odbijace se od njega..

banac

pre 3 godine

Shakil je igrao u periodu kad je pod kosevima maltene u svakom timu bio bar jedan nosac aviona! Takva je bila liga.
Mark Gasol je od jednom prosecnog centra i smotanka u Evropi, dosao do pozicije najboljeg centra u NBA onda kad je odbacio masne kilograme.
Danasnja NBA ne trazi centra od 140-150kg razbijacke snage. I Dvajt Hauard je izgubio tu bitku. Ovakav Jokic, kad napuca svoje zile (ako vec i nije), bice nuklearni reaktor. Kao Djokovic. Masina od tela. Dejvis i Embid su vec sad u fazonu "OMG, what now!?"
Jokara, gruvaj brate!!!

Klema

pre 3 godine

Ali razumem da je to internet generacija koja procenjuje na osnovu korica knjige i kojima je bitnije da li je neki igrač debeo nego kako igra. Možda sam samo trebao napisati površne osobe.
(Smeh, 12. jun 2020 10:41)

Ne, nego ne shvataš da jednostavno grešiš. Imidž je najbitnija stavka za profesionalnog sportistu. U Americi naravno. U Evropi to nema uticaja.
I nisam ja to izmislio, već tako jeste. Šta bi Janis bio bez te slike o njemu kao neke zveri. Greek freak, Human alphabet I td.
Legenda živi na osnovu tih stvari.

Kikujiro

pre 3 godine

Ovo nije sasvim tačno, mnogi su zabrinuti i mnogi misle da je ovo preterano i da će Jokić imati probleme u igri zbog Novog Jokića.

Ovo bolje da je uradio pre početka sledeće sezone a ne sada.

Posle takvih ekstremnih fizičkih promena potrebno je vreme za prilagodjavanje, i mentalno i fizički, a čini se da proces transformacije još nije ni završen a vrlo brzo dolaze utakmice, tako da mu poželimo sreću, neće mu biti lako.

KOKI

pre 3 godine

Eto sad, ne valja kad je debeo , ne valja kad je smrsao. Ako je strucni tim Denvera sastavio takav rezim ishrane i vezbi treba im verovati.

flex

pre 3 godine

Evo, nasem coveku sad smeta to sto Jokic nema slauf na stomaku i slauf oko vrata, naravno, nas covek je propao ili je tesko bolestan ukoliko nema 20 kg viska.

petarczv

pre 3 godine

Teško će sad da unese Oldridža u koš kao u plejofu. Max bucko je bio loš i umoran, midi extra, skini nikad viđen. Aj sa srećom...
(milan, 12. jun 2020 09:54)

Da išta znaš znao bi da je oldridz operisao rame i nece igrati do sledeće sezone...

petarczv

pre 3 godine

Ovo I nije toliko dobra stvar. Više ne može igrati "bully ball".
(Salaš, 12. jun 2020 08:16)

a mozda je bas onako dobro igrao zato sto je imao malo mase...sad ce da ga pojedu tamo, nece moci meda :)
(dr mr, 12. jun 2020 08:24)

Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)



Ovo samo pokazuje kakav smo narod ovi isti su pisali kako je debeo, spor, pije kokakolu i jede burek da nije za nba.

petarczv

pre 3 godine

@Arthur Dent: Naravno ja nisam kompetentan kao ti, ja sam laik...... Ali smo jedno pitanje: Sta mislis ti strucnjace sta bi bilo od igre Sakil o Nila da je on posao putem "doterivanja tela"' kao Jokic - smanjivsi kilazu za 50 kg????
(O RUCK, 12. jun 2020 09:26)

Jel realno da si uporedio jokica i o nila????? Dva dijemetralno razlicita igrača u svakom smislu!!! Jokic koji je najvestiji centar uz oledzuana svih vremena i o nil koji je fizicki najdominantniji igrač svih vrmena u svim sportovima ikada. Znaci jokic kad bi smrsao kao sto i jeste moze samo da bude bolji, brži da ima vise kondicije a shak kad bi izgubio 50kg bio bi potouno neupotrebljiv posto je njegova glavna odlika bila fizicka dominacija...

milan

pre 3 godine

Da išta znaš znao bi da je oldridz operisao rame i nece igrati do sledeće sezone...
(petarczv, 12. jun 2020 09:57)
Eto vidiš, znam za to ali nije bila to poenta. A ti vidim znaš sve pošto celo jutro komentarišeš. Verovatno si expert u svim oblastima pošto u niku imaš czv.

Smeh

pre 3 godine

@Salaš
Nisam rodjen od juče ali da je ljudima toliko bitan izgled neke osobe u sportu gde izgled i ne igra toliko veliku ulogu. Imaš i niske, visoke, debele, mršave igrače koji su bili uspešni u igri. Neki i medju najboljim ikada. Ali razumem da je to internet generacija koja procenjuje na osnovu korica knjige i kojima je bitnije da li je neki igrač debeo nego kako igra. Možda sam samo trebao napisati površne osobe.

jojufff

pre 3 godine

Jel realno da si uporedio jokica i o nila????? Dva dijemetralno razlicita igrača u svakom smislu!!! Jokic koji je najvestiji centar uz oledzuana svih vremena i o nil koji je fizicki najdominantniji igrač svih vrmena u svim sportovima ikada. Znaci jokic kad bi smrsao kao sto i jeste moze samo da bude bolji, brži da ima vise kondicije a shak kad bi izgubio 50kg bio bi potouno neupotrebljiv posto je njegova glavna odlika bila fizicka dominacija...
(petarczv, 12. jun 2020 10:10)

da se šek bar malo brinuo o svom tijelu bio bi dosta dominantniji.
to je vise puta pominjao..radna etika mu nije bila na zavidnom nivou.

a sto se tice Jokica, uz njegovo znanje i tehniku manjak kilograma ce mu odlicno doci.
okruzen je najboljim stručnjacima i valjda oni znaju kako sta.
nama je bitno samo da serendamo po forumima..pravimo se pametni, ne valja kada je debel..ne valja kada ne mrsav.

Đuka

pre 3 godine

Ne postoji narod koji više voli da pametuje od Srba i da toliko ceni gojaznost. Znao sam čim sam video slike da će odma da se šlogiraju razni ljubitelji sala, čvaraka, mesa i masnoće... Mislim, evo pročitajte komentare i sve je jasno. Bože sačuvaj.

Radomir Belaćević

pre 3 godine

nije jokara bio na dijeti nego je kidao treninge, to nikako ne može loše da se odrazi.. dok je pre koristio masu sad će snagu i brzinu (odraz!?) uostalom biće atraktivniji igrač ako je izvajan, ko se još loži na debeljuce. svaka čast džoni!

jsx

pre 3 godine

Bitnije je kako igra, naravno, ali s obzirom da mu se igra ionako svodila mnogo vise na vestinu nego na fizicku snagu, veruju i da ce da igra bolje.
A sto se tice drugog komentara, opet vrlo je retko da nizak igrac uspe u kosarci, a ne znam ni koliko je bilo debelih. Ok, Jokic jeste dokaz da nije nemoguce, ali ne znamo da li je zbog gradje ili uprkos gradji, a s obzirom da mnogo manje dobrih igraca i legendi ima njegovu gradju logocno je pomisliti da je uprkos.

matori

pre 3 godine

@Nesto mi se ipak ne svidja njegov "novi" izgled i "plocice". Nije to Nikola. Bojim se da ce se to negativno odraziti na njegovu igru, narocito u odbrani-oduvace ga crne ajkule!? Protivprirodno nikad nije dobro - pa ni od bucka praviti "tvigi".
(O RUCK, 12. jun 2020 08:28)

treba videti kako je Mark Gasol izgledao kada je stigao u NBA...
a kako izgleda danas !

Dragan-Borca

pre 3 godine

Ovo je namenski uradjeno. Steluje se prema eventualnim protivnicima. Hjuston fakticki nema centra, Taker i Kovington ce ga preuzimati. Bobi, Kleber, Zubac, Herel, a Gobera je ionako radio na tehniku, a ne na izguravanje. Sut ce mu biti bolji. Pre par godina kada je imao slicnu kilazu imao je procentualno najbolji sut u celoj ligi sa poludistance i skoro 40% trojku. U duelima ce vise koristiti rad nogu nego na gurku ali zato ce biti bolji, brzi u odbrani, izdrzljivost ce mu biti veca, a sut jos bolji. Ne zaboravimo da ima jos mesec i po dana do pocetka i da ce sigurno na ovo vitko telo dodati jedno 5 kila misica. Nece ovako biti bas ovoliko mrsav. Ramena su mu ogromna, ima sad i vec dosta iskustva, bice Dzoni kao mesavina Leri Birda i Dirka. Idemo po prsten, Srbija do Denvera -(y)-

petarczv

pre 3 godine

Ma da, glavna tema u celom svetu što je naš debeljko skinuo stomačinu :)
(Usput, 12. jun 2020 08:58)

Pa kad je taj nas sad vec bivsi debeljko najbolji centar na svetu naravno da je tema. Ako si čitao text ali cisto sumnjam mogao si da vidis da su sve najvece svetske sportske redakcije objavile vest o tome. A ti kapiram radis nocnu smenu u magacinu

City Slicker

pre 3 godine

@...Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.
(Klema, 12. jun 2020 12:40) Ako nisi profi rvač, bodi-bilder ili genetski fenomen, onda si sa tom proporcijom debeo, spor i imaš stomak pa nisi ni dobrim ribama interesantan.

Što se tiče Jokića, mislim da nije skinuo više od 10kg iako izgleda kao 20kg da je smršao. Uz dobar trening dolazi do telesne prekompozicije gde uz veći udeo mišićne mase telo izgleda mršavije i bez gubljenja težine, s obzirom da su mišići 20% teži od sala.

Danilo

pre 3 godine

Sek je dobio ogtomnu masu u drugom delu karijere , al mu nista nije skoro oduzela od pokretnosti i okretnosti , cak ni skaakacki nije mnogo izgubio .Dobijeanjem te mase on je bukvalno postao nezaustavljiv.Bas me zanima kako ceizgledati Nikola na terenz kako ce se kretati , sad se i vidi da je on i poprilicno visok , lepo kaze Majls Tarner da je covek ogroman .

tocka

pre 3 godine

On mnogo bolje igra kada je mršav. Dokaz za to je prošli plejof gde je čupao neke nevidjene brojeve. Ovo moze biti samo dobro. Inace mislim da je ovo samo početak transformacije, jer sad sledi stvaranje mišićne mase. To je samo rad, a drago mi je da je ukapirao da jedino tako moze biti vrhunski igrač, i da je konačno prelomio. Samo da ga sad ponovo ne utove u Somboru. Nadam se da ima dovoljno pametnu porodicu.

igor

pre 3 godine

Ja imam 46 godina i kada sam počeo sa odbacivanjem kilograma imao sam 89. Sada imam 73kg na visinu 186cm.
Hajde ti još malo da to stešeš derane :)
(rebro, 12. jun 2020 11:19)

Teško da si i ti "momčina" sa tih 73 kg, a ni tih 186 cm visine ti ne znači previše za tu "titulu". Zna se šta je momčina. Neko ko je visok oko dva metra, i ko ima 120 kg.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Klema, 12. jun 2020 12:40)
U mom selu barem, nemamo tako striktne definicije, moze covek biti momcina i sa 170, ako ima tu neku snagu i fizicku i karakternu. Ali dobro mozda su u tvom stelu termini "strvina" i "momcina" isto.

petarczv

pre 3 godine

Znaju ljudi sta rade, sigurno ce biti nezaustavljiv sledece sezone ili ove ako se nastavi.
(sportski pozdrav, 12. jun 2020 09:16)

Kako mislis ako se nastavi? Pa nba je pre deset dana objavio da se nastavlja sezona 31 jula u dizni world u orlandu!

Jedva čekam

Holy Smoke

pre 3 godine

A meni je bas bila "fora" da bude bucko. Zabavnije je kada se kao takav sprda sa protivnicima. I svi u fazonu "kako". ?
Ali kapiram da iz kluba znaju sta rade i da ce ovo za Nikolu biti napredak u igri.

Luka

pre 3 godine

Ne znam ... masa je mama. Videcemo kako ce to sve izgledati na parketu. On je osmislio atipican stil igre za svoju gradju i takav je bio od malena.

XXL

pre 3 godine

Bože malko pročitah komentare i koliko vidim puno dezavuisanog sveta i mišljenja. Ravangrađanin somborac i da je ostao na svojoj težini to ne bi uticalo na njegovu igru. Sombor je grad nešto posebno i to somborac nosi sa sobom. Neko ko nije bio u Ravangradu i nije prošetao njegovim ulicama to ne može da razume. Somborci su specifični kao i sam grad u kome mislite da je vreme stalo, sve je usporeno kao da kasnite, a vidite da ste ispred i da vam vreme nije bitno. To je odlika njegove igre i džabe sprdnje s' njegovom igrom na YouTube-u kanalu kako je spor, a oko njega svi kao da su na usporenom snimku dok on prolazi sa lakoćom. Posetite Sombor i iz njega ćete otići sasvim drugačiji možda malko i podebelko al' ćete imati neko drugo shvatanje o našem igraču koji je omršavio samo da bi drugima udovoljio. Eh, koliko je Ravangrad značajnih ljudi iznedrio mnogi bi se zapanjili kada bi se o njima pisalo i da ne zaboravim legendu košarke iz Sombora čuvenu zlatnu levicu Radivoja Žuću Koraća. Nego da ne pametujem ovako neuko nek' neko napiše KAKO se to grad Sombor odužio čuvenoj levici košarkašu. Mislim i da su ukinuli turističku manifestaciju "dođite da se dosađujemo" iz dosade, a i Jokić kad igra čini vam se dosadan al'...

Nela

pre 3 godine

Ne znam, da bi bio stabilan ispod kosa treba ti i masa, teziste. Znamo kako su igrali Milojevic i Tomasevic iako nisu imali visinu za centra, pri tom Jokic ima brze poteze, razmisljanje, drugi je tip igraca, asistira, izvlaci se na sut.. Ma bice jos bolji.

jsx

pre 3 godine

Mnogo je bolje igrao u toku sezone kako je mrsavio nego na pocetku, tako da mislim da ce samo bolje da igra. Sto se tice snage, ima on snage, svakako nikad nije bio jaci od vecine centara, njih je dobijao na brzinu i tehniku, a sve ostale (osim eventualno Zajona) ce lako ugurati u reket po potrebi.

jojradovanecrniradovane

pre 3 godine

Komentatori do juce: Super je Joka, samo da smrsa jedno 10 kila i bice prava zver!
Komentatori od danas: Au mrsav je Joka, oduvace ga crnci, neka se ugoji malo.
Tesko vasim zenama ako ste tako neodlucni, inace kao prvo nije Jokic uopste sad bas toliko mrsav kao na ovoj slici, tako je ispao samo, ovde izgleda kao Porzingis, a uopste nije takav, pogledajte ostale fotografije.
Kao drugo, Jokic je jako snazan, nije on salom i stomakom krsio centre nego snagom, pa Anthony Davis, Gasol, Novitzki i slicni centri nisu imali gram masti pa su kidali sve pred sobom.
Osim toga, ako bude bilo potrebe, mislim da Jokicu nece biti problem da cepa pecenje i koka kolu jedno 10 dana pa da se vrati na staro,
Bez brige braćo

CarloNS

pre 3 godine

Ne znam šta je radio, ali definitivno izgleda mršavije. Čak je moguće i da je izgubio samo na zapremini, ali ne i na težini. To bi verovatno bila najbolja varijanta.