Ponedeljak, 16.05.2005.

14:35

Mesić zbog četnika ne dolazi u SCG

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da namerava da odloži planiranu posetu Srbiji i Crnoj Gori.

Izvor: B92

Mesiæ zbog èetnika ne dolazi u SCG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

ruanda-genocid 800000

pre 18 godina

Mesic se seca Vuka kao cetnika, a on odavno vise nije to. Sada globalista Vuk D. samo koristi cetnistvo u predizborne svrhe, posto mu je stranka ostala bez identiteta.Tapiju na Evropu drzi ds, na nacionalizam srs i dss, na socijalisticke ideje sps, na ekonomiju g-17 i pss, a jadni Vuk nema bas nista.

GM

pre 18 godina

Hocete u EU? Hocete posao i dobre plate? Hocete da putujete? Malo morgen sa ovakvim svinjarijama! A uostalom - i sta ce vam vise??? A ja cu da putujem... Hehehe, samo ne na RG to je sigurno! :-)

Gaston

pre 18 godina

Nije tacno da Mesic nije nikada isao na proslavu Sinjske alke. Isao je njegov izaslanik pre nekoliko godina i onda je izbio insident jer su ga prisutni izvizdali i posle toga vise nikada nije isao.

tranzicuja svesti

pre 18 godina

Na primeru reakcija na ravnogorsku proslavu još jednom se na delu pokazala kao istinita teza da balkanske države doživljavaju istoriju i njene fakte svako na svoj način zavisno od emocija i ideologije što je za istoriju kao nauku pre svega pogubno. Ono što je skoro apsolutno utvrđeno iz izvora engleskih obaveštajaca iz II Svetskog rata (koji na sreću nisu sa Balkana) je da su snage Kraljevske vojske u otadžbini za vreme pomenutih sukoba bili na strani antiosovinskih snaga. S druge strane niko od današnjih (a i ranijih) poštovalaca postojanja i dela Ravnogoraca nije javno osudio zločine određenih jedinica i oficira tog pokreta. S tim u vezi je skoro razumljivo što su pojedinci koji su prisustvovali proslavi na Ravnoj Gori došli do zaključka da su osobe optužene za ratne zločine u poslednjim sukobima u istom rangu kao i pripadnici četničkog pokreta u izvornom smislu.

el presidente

pre 18 godina

U Srbiji je na djelu revizija povijesti - slična onoj kakvu je Tuđman pokrenuo u Hrvatskoj početkom 90-ih.
Na sreću u Hrvatskoj je taj proces samo djelomično uspio - RH je po Ustavu nastala na antifašističkoj borbi - na temeljima ZAVNOH-a - Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske.
Proglasiti četnike antifašistima je:
a) zanemarivanje povijesne istine
b) notorna glupost - daljnje narušavanje odnosa sa susjedima - pogotvo s RH i BiH.
(p.s.Stipe Mesić je ovo priopćio DAN NAKON izbora. Tako da ovo definitivno nije izjava u dnevno-političke svrhe.)

sofija

pre 18 godina

Cak i da je istorija razresila sve istorijske dileme, drzavni vrh Srbije nije smeo da ucestvuje u organizaciji ovog skupa, a pogotovo ne da se tamo pojavi. Ako imaju trunku pameti, morali su da znaju kako ce skup izgledati, kakva ce mu biti ikonografija i kakav ce utisak ostaviti. Videti ljude koji vode Srbiju pored slika radnih zlocinaca, nije bilo mucno samo zrtvama tih zlocina, nego i mnogim gradjanima Srbije.

Nidza

pre 18 godina

Svakako sam za normalizaciju odnosa sa Hrvatskom, pa komsije smo, ali ne treba nasedati na revizionizam koji srpske cetnike Draze Mihailovica izjednacava sa nekakvim kvislinzima ili daleko bilo ustasama.

Antioksidant (protiv slobodnih radikala)

pre 18 godina

Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa licitiranjem o krivici iz proslosti. Bez obzira koliko je nepravdi ucinjeno u proslosti i bez obzira koliko to bilo tuzno sto ih ne mozemo sve razresiti, vreme je da ostavimo proslost za sobom. Narocito sto svi imamo putera na glavi i iz proslosti, a mazemo se i danas. Pre neki dan je na HRT-u bio direktan prenos svecanosti iz Brajburga, koju godinama finansira drzava Hrvatska, a video sam i da je polozen venac predsednika Republike (tog istog Mesica). On sada iz dnevno politickih pobuda salje ovo pismo, da bi smirio nacionalno ostrasnjene glasace u Hrvatskoj pred lokalne izbore.

Vladimir T

pre 18 godina

I neka. Sada Hrvati ne trebaju nama, vec mi njima, jer se priblizava turisticka sezona. Uostalom, samo nek filozofiraju, pa ce videti E.U. zajedno sa nama, Libijom i Belorusijom u 2225.

Boske

pre 18 godina

Mesic je upravo ucinio je grandioznu uslugu svim onima koji se jos uvijek dobro sjecaju njegovog dolaska u Beograd '91 i zluradog predvidjanja, da ce biti "poslednji predsjednik Jugoslavije". Njegovo diabolicno, apokalipticno predsjednikovanje bilo je uvod u pogibiju stotina hiljada i egzodus miliona. Njegovo licemjerno minimaliziranje zrtava Jasenovca zaokruzava profil beskrupuloznosti i nedostatka savjesti. Njegovo otkazivanje dolaska u SCG kao reakcija na ravnogorsku proslavu, najbolji je moguci znak da smo konacno na pravom putu.
A sto se tice SPS-a, nema razloga da se dure: njihov praznik Dan Mladosti je uskoro, a ni Kumrovec nije daleko...

Dejan Dorcol

pre 18 godina

I Četnici i komunisti iz drugog svetskog rata su sramota za Srpski narod. Ono sto su Srbi postigli u prvom, za sta imamo priznanje od celog sveta, ovi su upropastili u sledećem ratu. A o narednim ratovima da i ne govorim. To je samo nastavak gluposti iz Drugog sv. rata. A što se tiče Ustaša, to je njihova sramota i oni neka se bave njima. Mene ne interesuju oni nego MI. Srbijo osvesti se, i pravo ka Evropi.

Zoo Vrt

pre 18 godina

"Cega se budala stidi, budala se ponosi". Zalosno je da se u Srbiji nakon Srebrenice, Foce, Gorazda, Prijedora, Kozarca, Bijeljine, Sarajeva, Bratunca....., i dalje slavi i velica ono sto su Srbi prvi trebali zaboraviti.

renesansa

pre 18 godina

Gosp. Stipe Mesic nije nikada otisao na proslavu "Sinjske alke" bas zato sto je organizacija iste bila u ustaskim rukama. Ovo sto je sada izjavio, dozivljavam kao dosljednost covjeka koji ima izgradjen jasan stav prema fasizmu. Uostalom, NE fasizmu je obaveza svakog normalnog covjeka, ma koje nacije bio.
Bravo gospodine Mesicu!

burazerska privatizacija

pre 18 godina

Nije mi jasno kako "razmislja" taj Vukov glasac. Kupi Mladicevu sliku na Ravnoj Gori, pa glasa za Vuka koji bi da ga izruci Hagu?!

glas razUma

pre 18 godina

Opsti trend relativizacije kriminala, zlocina, istorije, uopste zivota u Srbiji je poprimio apsurdne razmere. Jedan od eklatantnih primera je emitovanje serijala na drugom kanalu RTS o "zlocinackim" Saveznickim bombardovanjima i "zlocinima" partizana u II svetskom ratu!
Mozda su, u strahu od tih zlocina, cetnici, ustase, nedicevci, domobrani, ljoticevci i ostali "antifasisti" zajedno sa vermachtom panicno bezali ka Austriji pred partizanskim jedinicama.
Eto malog priloga i pomoci u revidiranju (h)istorije u Hrvatskoj i Srbiji.
Najvise sto zvanicnici Srbije u ovoj situaciji mogu da urade je da vrate istom merom, tj. da ne idu u Hrvatsku zbog ustaskih skupova.
Ili, ipak, nesto tu ne stima?

g.m.

pre 18 godina

Kad su Drazu pitali na sudjenju zasto se nije borio protiv Nemaca, covek rece: "Cekao sam da Nemacka vojska oslabi". I tako, Draza cekao, cekao pune cetiri godine. Ovo, istine i njegovih "ustanickih zasluga" radi. Ali, takodje istine radi, i g. Mesic je "preosetljiv": pa i u Hrvatskoj su posebnim zakonom u Saboru svi ucesnici drugog svetskog rata (dakle i domobrani i ustase) izjednaceni sa svim drugim ucesnicima oslobodilackog rata. Dakle, uradjeno je isto, samo tiho i bez draskovicevske pompe. Sto ce reci, ista stvar samo u drugacijem pakovanju...

ko zna za bolje, siroko mu polje

pre 18 godina

Dodji Stipe...da odneses iz Beograda u Kumrovec Josipa Broza. I prestani da brines tudje brige. Nisu Srbi krivi sto ustase nisu spasile barem jednog americkog pilota.

Nele

pre 18 godina

Dokle cemo bre svima da teramo inat. Za Mesica i jeste i nije bitno, doci ce on. Problem je sto stalno prkosimo nekome i stalno "mrzimo" nekoga a ne prestajemo s pricom da nas svi mrze i da treba da im "pokazemo". Gledam (ali slucajno) na naslovnoj strani Kurira kako na Ravnoj gori pale americku zastavu. I sta onda, Amerikanac treba da nas voli? Tesko da ce ...

Dejan

pre 18 godina

Svaka čast Mesiću! Svi normalni političari će početi izbjegavati da dolaze u možda posljednju zemlju na planetu gdje se slave ubojice i krvnici vlastitog naroda. Pa zar tolikim ljudima još nije dosta vraćanja u najcrniju prošlost srpskog naroda?!

Zoran

pre 18 godina

Dobro je postupio Mesic. Istini za volju ni predsednik Srbije ne treba jos da ide u Hrvatsku.
Usijanih glava ima i tamo i ovamo.
Neki ne priznaju SPS za ozbiljnu partiju. A koje mi to ozbiljne partije imamo u SCG?
Mnogi misle ako imamo vise od jedne partije i obracamo se drugima sa Gospodine i Gospodjo i iz sve snage slavimo, da smo se izjednacili
sa civilizovanim demokratama.
Nemojmo se zavaravati. Nasa prava gospoda odavno zive na drugim kontinentima, partije su nam cirkuske druzine a demokratija je u samim prapocetcima.
Da stignemo ostale treba ce nam jako puno vremena.
Zato neka predsednici ostanu tu gde jesu. Nisu ni za tu gde su.

Lala

pre 18 godina

Briga me za Mesica ali vreme je da vec jednom zavrsimo taj rat i da sa komsijama zivimo sto bolje jer cemo ovako samo tonuti i pametni ce odavde samo bezati i kad vidim sta slavimo vec se pomalo plasim da ih je previse otislo.

dejan

pre 18 godina

Za modifikovane Titove pionire (Mesic, Milosevic, Seselj...), koji su proizveli najvecu stradiju od drugog svetskog rata u Evropi, Hag je idealna destinacija. Drzave koje personifikuju dva svetska kontineta, SAD i Francuska, su svojim ordenima dali sud o pokretu generala Mihailovica.

Vladimir

pre 18 godina

Koji bre Cetnici? Gde nam je Kraljevina? Sto dalje idemo u buducnost, sto vise ce "Cetnici" izgledati kao 'guerilla' a ne kao Kraljeva armija.
Zlocini drugog svetskog su poceli fasisti. Sta su ocekivali, da Srbi cute i da se mole bogu? Naravno da je bilo zlocina. Jedna seoska familija pocne pokolj pa druga se osveti. Tvrdoglava navika Balkana.
Takodje, Mladic,Karadzic ne pripadaju u istoj recenici sa Drazom Mihajlovicem. A to sto ljudi slave....neznam sta slave, kad je to bila vecita tragedija svim narodima Balkana a specijalno Srbima.

huda

pre 18 godina

bravo za Mesica! sramota je da se ova, ionako nikakva, Vlada, pored svih gluposti koje je pocinila, sada latila pisanja neke nove istorije.

scythe

pre 18 godina

problem je u tome sto se cetnistvo poistovecuje sa likovima poput vuka draskovica (karijeru poceo kao ortodoksni komunjarski taster u Tanjugu, karadzica, mladica, itd. A cetnicki pokret jeste bio antifasisticki i antikomunisticki.... a komunisticki je bio anticetnicki (antimonarhisticki) i antifasisticki...a fasisticki (a sa njim i ustaski) je bio anticetnicki ai antikomunisticki..... i svi su klali...pa ne vidim zasto Mesic ima sa tim problem... osim ako potajno ne simpatise i ne podrzava pokret koje je stao na stranu fasisticke Nemacke...sa namerom da pokori i ocisti Hrvatsku od Srba (odnosno ne-Hrvata)... onda se nekako sve uklapa....

aleksandar

pre 18 godina

Posto je Orden zahvalnosti (Legion of Merit) urucio americki predsednik Truman, onda Mesic ne bi trebalo ni da ide u Ameriku. Posto je orden Ratnog Krsta Drazi urucio De Gol, onda ne treba da ide ni u Francusku.
To je onaj isti Mesic koji je 1990. bio uz pro-ustaski HDZ, isti onaj koji se javno hvalio da je razbio soptsvenu drzavu, tada Jugoslaviju ("Ja sam poslednji predsednik predsednistva SFRJ").
Naravno, da smo pametni, BILO BI NAS BAS BRIGA sta misli Mesic.

Tonči

pre 18 godina

napisao sam na hrvatskom portalu da više vrijedi g... Stipe Mesića nego Tuđman, Šušak i biskupi zajedno! Isto vrijedi i za Dražu, Vuka i Amfilohija! Hrvatska nakon 55 godina prokletstva i Titovog i Tuđmanovog mraka, konaćno dobiva svoga Havela!

Ulan Bator

pre 18 godina

Da je SPS dobio izbore 2000,svi ljudi iz Otpora bi bili izdajnici,kao i sam Zoran Djindjic...Tako da je meni potpuno jasno cemu takve podele sluze.Nek nadju jedinstven prostor i zajednicko vreme,gde ce svi antifasisti sledece godine da obeleze taj dan,nek zaborave sujete i prestanu da arce pare ovako besmisleno,kao sto to danas cine.I nek ne ostavljaju vise sopstvenoj deci u nasledje glupost i izmastane podele.A jel taj Mesic trebao na EXIT da dodje ,ako nije cemu uzrujavanje?

DOgnjanovic

pre 18 godina

Predsednik Ruske federacije je u Moskvi urucio orden Prtedsedniku Mesicu ciji je otac Heroj Sovjetskog saveza.Steta za nedolazak u Beograd.Mnogi Beogradjani iz istih razloga kao gospodin Predsednik Hrvatske ne dolaze u svoj grad ili zemlju Gde je razlika? Stipe ce doci kad tad. A mnogi? Nikad se necu......

Goran

pre 18 godina

Nije li zanimljivo da je u Moskvi na proslavi pobjede nad fašizmom predsjednik Putin uručio visoko odlikovanje predsjedniku Mesiću, a ne posthumno Draži Mihajloviću?

Pingi

pre 18 godina

Treba da se slavi to na Ravnoj Gori, ako ni zbog cega a ono bar u inat svima koji samo traze nesto da nas sude, ocenjuju i nadgledaju. Napred Srbija.

aleksandar

pre 18 godina

Sta nas briga i za Mesica i za SPS. Mesic je sada u drugoj drzavi i neka gleda svoja posla, a SPS nije merodavan da bilo sta prica o bilo cemu jer upravo nas je taj SPS totalno unistio tokom devedesetih.

goodman

pre 18 godina

Bas kad je nas genijalac ministar Vuk juce odrzao govor, sa onim istim nadahnucem kao sto je govorio sa balkona Narodnog Pozorista u Beogradu, Da ce nam Evropa i svi susedi biti zahvalni, setio sam se nehotice Mesica. I stvarno, covek koji je rasturio Jugoslaviju jedva je cekao razlog da odlozi svoju historijsku prvu posetu Beogradu. I dobio je pravi razlog na koji mu niko zdrave pameti ne bi zamerio. Dok Hrvati kako tako kriju svoje ushicenje nad ustasama i njihovom trebljenju Srba, mi otvoreno guramo prst u oko, Hrvatima, nasim najblizim susedima, Francuzima ciji degolisticki predsednik sedi u Jelisejskoj Palati. Vrhunski diplomatski potez zaista. Bravo Vuce!

djordje

pre 18 godina

Dosta vise istorije, ali stvarno.Ne podrzavam ovo busanje u prsa zato sto su pojedinci koji su bili dio ravnogorskog pokreta isto tako vrsili zlocine kao sto su to radili i partizani.
Svi koji ne nasjedaju na komunisticku pricu znaju da su ravnogorci (JVO) i partizani ratovali zajedno protiv nacista do Jalte.Tako je bilo u mom kraju.I onda su poceli da se bore izmedju sebe.Pojedinci iz oba pokreta su cinili strasne zlocine.
Ali definitivno mi smeta kad izjednacavaju (to su komunjare plasirale) ustase i cetnike. To definitivno nema veze jedno s drugim.I to Hrvate boli.Boli ih sto cetnici ipak kao pokret nisu bili fasisti i nisu imali konc logore, nad kojim bi se i nacisti jezili.Boli ih isto jos vise sto kod nas ne vlada vise onaj monstrum Milosevic i sto Ameri i zapadni saveznici znaju ko je ko.
Ovo je cisto latinsko licemjereje i pravo da vam kazem boli me uvo sta kazu Hrvati.
Ali isto tako treba da prestanemo s ovim budalestinama jer je to ispiranje mozga obicnom svijetu.Od ovakvih manifestacija se ne zivi.....

Milos

pre 18 godina

Za Mesica me mnogo zasvrbe, ali ne vidim sta je drzava imala da se mesa u to. Ne obelezavamo vise ni dan borca, ni 29. novembar, ni ostale partizanske praznike, zasto bi smo sada obelezavali cetnicke?

zona,NY

pre 18 godina

A i ovom Draskovicu bi bilo pametnije da gleda kako da Srbiju vrati u Evropu i Svet nego da se tamo povlaci po planincugama sa ravnogorcima.
Amerikanci nam dali orden, big deal ti isti Ameri su nam pola Srbije sravnili sa zemljom a vi se hvatate za njihovo ordenje.
Dajte se pameti ljudi, dok mi kopamo po Balkanu i Istoriji odose i Albanija i Bugarska i Rumunija u Evropu i ispred nas. Smesno i zalosno.

Marko

pre 18 godina

Ja cetnike stvarno ne dozivljavam kao fasiste, mada nesto mnogo ni ne poklanjam paznju na tu stranu. Cinjenica je da nema vojske na Balkanu cije ruke nisu u krvi do lakata. No, Mesic ocigledno mora da malo zadovolji svoje birace (makar posle lokalnih izbora) za koje su nasi nacionalisti 'male bebe'. tako da se na ovo ne treba nesto mnogo obazirati.

Spike

pre 18 godina

Bravo Stipe! A kakvu je to reakciju srpska vlada mogla da ocekuje? U ime nekoga ko je u dijaspori a NE podrzava drzavno finansiranje ravnogorskih i slicnih skupova, hvala gospodine Mesicu.
A tebi Srbijo ce jednom valjda da svane. Cini se ne uskoro. Ove nedelje kada je Beograd domacin godisnje konferencije Evropske Banke za Rekonstrukciju i Razvoj (EBRD) i kao takav treba da se pokaze, Srbi se bave ovim budalastinama. I dosta vise pozivanja na jasenovacke zrtve. Odavno smo ih MI izneverili. Sram da nas bude. Na kraju Mesic ispade jedina normalna osoba u citavoj situaciji.

Markoviceva

pre 18 godina

Draza Mihajlovic je bio general kraljevske vojske za koga ne znam da li je zmirio na jedno oko kada su se smradovi odvojili i alternativno obradjivali ljudske glave, usi i ostalo. Mesic ima svoju bratiju sa kojom Hrvatska bas i nije mnogo rasciscavala,a mogla bi jer su im ovi sa Ravne Gore vrlo slicni. Uopste, sta ce Mesic na politickoj sceni? Zavrsio je posao kojim je najavio kraj svoje karijere jos devedesetih.
Necu da me, kao Srpkinju u inostranstvu, predstavljaju Ravnogorci, fasisticki politicari, Milosevic sa SPS-om, Isidora Bjelica kao predstavnik pisane reci moje zemlje i ostali estradni umetnici srpskog jada.

Боро

pre 18 godina

Хвала Богу да је прошло вријеме да Хрват одређује Србима кога ће славити, када и гдје ће то чинити. Ако је Месићу до борбе против фашиста, нема потребе да мрда из Хрватске. Тамо има посла до краја живота. То што су СПС и Месић против Равне Горе, (а не заборавимо да су и радикали били против прославе) потврђује колико су били у праву они који су тврдили да су за осамостаљење Хрватске, уз Туђмана, подједнако заслужни и Милошевић и Шешељ .

z@nl

pre 18 godina

mnogo mi nas je zao. svih nas sa balkana. smesni smo. zivimo u proslosti dok ceo svet ide napred. nase price se uvek zavrse o nama kao velikim nacijama i o nasem veliko ponosu...sve je to jadno i sve je to kost bacena pred narod koji nema buducnosti.

Koji vam je svima?

pre 18 godina

Kad vidim ove cetnicke Exitovce na fotkama, zbog kojih sam i otisao, ta ista atmosfera i imidz kao i na Slobinim mitinzima, prodje me i ono malo zelje da se vratim u Beograd. Prosto ne mogu da verujem da se narod jos na to pali. To je kao neka civilizacijska retardacija. Samo je tragedija sto ni posten svet, sve i da hoce, u Srbiji i dalje ne moze ni normalno da radi ni da zivi, kad ga drukaju sa tim temama. Sta ce vam to sve?

србољуб

pre 18 godina

политика је чудо. само пре неких четрнаест година г.Месић (онај што је обавио посао) и СПС (онај који је свим силама покушавао да му се супротстави) учествовали су као протагонисти убрзања распада једне труле творевине.
Сада су савезници у једном. Ипак мене је сада баш брига шта мисли СПС и што Месић неће да дође. СПС и даље игра на карту поделе Србије. Милошевић је давно искористио ту причу и створио издајнике и патриоте (темељ ударили комунисти после рата), а данас ту исту причу просипају неки псеудо демократе (Чеда и екипа). Не сметају ми ни четници ни партизани, ни "издајници" ни "патриоте", ни "фашисти" ни "демократе". Нервирају ме само они који производе те поделе и профитирају на фрци коју праве у народу.

Djenka Djavo

pre 18 godina

Mesic je prvo bio komunista pa nacionalista pa demokrata. Ne dvolican, nego 'trolican' politicar. Bas sam se nesto potresao zbog njegovog otkaza.

Traubisoda

pre 18 godina

G. Mesicu ko boga vas molimo, dodjite nam jer bez vas se ne moze. Sada ste nam najpotrebniji. Razmislite. Srbija bez vas ne zna kuda ide. Mnogo se izvinjavamo!!!

Bankar, Toronto

pre 18 godina

Gospodin Mesic bi da odrzi veliku hrvatsku laz da su cetnici i ustase jedno te isto. (Titova propaganda.)
Mesic je najbolje pokazao svoje lice izjavom o broju ubijenih ljudi u Jasenovcu.
Da je General D. Mihajlovic bio saveznik sa Hitlerom on bi nebi bio u sumi za vrijeme rata nego u Beogardu, isto kao sto je Pavelic bio u Zagrebu.
Istina je da su neki cetnicki ogranci radili zlocine, ali u osnovi cetnicki pokret je bio antifasisticki.
Istima mora da izadje na vidjelo, i zato trebaju svi Srbi da podrze Vuka Draskovica u njegovoj borbi za istinu.

karudijan

pre 18 godina

Pa gos. Mesicu nemojte ni da dolazite.Ne volimo vas i vase vizije Srpsko-hrvatskskih odnosa.Tj ne volimo vas i vas narod niti cemo ga ikad voleti a setite se zasto...Jasenovac, Stara Gradiska ...
Ali nema veze mi Srbi mozemo da oprostimo ali ne i da zaboravimo zato vam je i zdravije da sedite u vasim Dvorima a nas pustite na miru jer ionako imamo dosta problema sa crvenom bandom.

zeljko

pre 18 godina

Stipe Mesic nek gleda svoja posla u Hrvatskoj i nek jednom prizna kolko je srba,jevreja,roma pobijeno u jasenovcu ! Cetnici su kraljeva vojska bila i borili su se protiv komunisma i fascisma !
A sto se tice sps-a to je partija zvana zlo !

Partizan

pre 18 godina

Najmanje sto me zabrinjava trenutno je to sto se Hrvatska uvredila i sto njihov veliki predsednik nece da dodje. Hrvati bi uvek nasli razlog da nas mrze, bez obzira sta da uradimo ili da ne uradimo. Njima ceo svet smeta. I Srbi, i Slovenci i Italijani... Samo su im Nemci OK. A sto se tice ovog skupa, ovo stvarno nije trebalo da se desi, tj. da Vlada ovo sponzorise. Za mene su i cetnici i partizani u istom fazonu. Ne vidim da su i jedni bili dobri. Koliko sam cuo od svojih dede i babe, i jedni i drugi su pljackali stanovnistvo, zahtevali da im se obezbedi hrana, carape, dzemperi, topla voda, ili bilo sta drugo sto bi njima koristilo. Ko god bi se suprotstavio, dobijao bi metak u celo. Tako da verujem da ne treba slaviti ni jedne ni druge, niti Vlada treba da bude pokrovitelj takvih manifestacija. Mi smo u II svetskom ratu bili gubitnici i na pocetku i na kraju, i opet zbog nase gluposti. Prvo smo sami usli u rat sa Nemcima, iako smo bili jedna od retkih zemalja koje su bile ponudjene "partnerstvom za mir" od strane Hitlera. Kada smo vec dobili rat koji smo zeleli (bolje rat nego pakt) onda su nam svi rusili zemlju - Nemci, Bugari, Italijani; a takodje i partizani, cetnici i ustase. Na kraju rata, dodjose nam braca saveznici, pa izbombardovase i porusise i ono malo sto je preostalo tokom rata. Tako da ja ne vidim razlog da se bilo ko slavi kad je II svetski ratu u pitanju!!! Niti nas je ko okupirao, niti smo se od koga branili, niti nas je ko oslobodio, a i nicim nismo doprineli da se rat okonca! Samo smo svojom gluposcu uspeli da porusimo svoju zemlju do temelja, da se medjusobno poubijamo i da isprovociramo i strane trupe (i jedne i druge strane) da poubijaju one koji nisu izginuli u medjusobnom obracunu cetnika, partizana i ustasa. Da smo bili pametni da postupimu kao Belgija, ili Holandija, da se klonimo prepucavanja velikih svetskih sila - danas bi bili veoma bogata zemlja. Zato treba zakonom zabraniti svaku proslavu bilo ceka vezanog za WW2, jer je to olicenje gluposti naroda sa prostora SFRJ.

Evropljanin

pre 18 godina

Mesic i Milosevicevi sledbenici su ponovo na istoj strani - i jedan i drugi su radili protiv srpskog naroda. I komunisti i hrvati su pokusavali da 'dokazu' da su cetnici bili saradnici okupatora iako ih sve ozbiljne clanice anti-fasisticke koalicije priznaju kao borce brotiv fasizma. Ne treba se obazirati na to sta govori Mesic. Sta je sve hrvatska drzava rehabilitovala iz perioda NDH da se ovdo niko ne buni, npr. simboli drzave, naziv valute, nema grada koji nema ime trga ili ulice po ustaskom ideologu Anti Starcevicu.

Z

pre 18 godina

Znatni broj mojih prijatelja Srba ima lose misljenje o skupu na Ravnoj gori, misle o tome kao o srbovanju i pokusaju falsifikovanja istorije. Jasno je da se srpska vlada nije dovoljno ogradila od ovog neofasistickog skupa nego je u njemu aktivno ucestvovala.
Od skupa su se do sada ogradili Helsinski odbor za ljudska prava (Sonja Biserko), Savez boraca SCG (Zecevic), Socijademokratska unija (Korac) i sada SPS. Mesic ne dolazi ne zbog cetnika nego zbog aktivnog ucestvovanja srpske vlade (finansiranje i prisustvo vodstva SPO, tj. ministara vlade).
Ja se pitam zasto se pojedine stranke u vladi i vlada kao celina nisu snazno ogradili od ove profasisticke manifestacije. Objasnjenje Sonje Biserko da je "cela vlada cetnicka" ne mogu da prihvatim. Verovatnije je da vlada ne zeli da izgubi popularnost kod onih koji se osecaju cetnici i racuna da je nece kazniti ili da nema dosta onih koji se tako ne osecaju.

Milovan

pre 18 godina

Ne volim ni cetnike, ni ustashe, ni partizane ali predsednik Hrvatske, drzave koja i dan danas manipulise brojem pobijenih u Jasenovcu bi trebalo prvo da sredi poslove u svom dvoristu. Mesicu je ovo drugi mandat i ocigledno mu manje smrdi pod sopstvenim nego pod tudjim nosom. Licemerje, nista drugo!

ruzica

pre 18 godina

Pa vi ljudi niste normalni! Svaki dan sve nove nebuloze, a taman pomislim ne mozhe vishe ni dublje moja zemlja da pada. Samo kad se vide ove slike sa tog 'skupa' da ne kazhem vashara na Ravnoj Gori-coveku se smuchi. Skupilo se tu sve najgore i najprimitivnije i svako kome padne na pamet doneo svoj neki plakat da se Srbija njime podichi! Svakom normalnom coveku bitno je da radi, da se obrazuje i zivi normalan zivot, a da mu deca sem na karti mogu sutra i lichno da vide druge zemlje Evrope. A nasha vlada pokrovitelje ovakvih skupova!!! Ljudi pa da li ste vi svi normalni i u kom svetu vi zhivite??? Svaki put kad citam B92 kazhem necu vishe da se nerviram ali svaki put nove gluposti i nezamislivi gafovi koje nasha vlada pravi. Ovakvim ponasanjem zaista cete zatvoriti sva vrata i ostati potpuno usamljeni i izolovani da se medjusobno prepucavate o cetnicima i partizanima...ljudi, a proslo je 60 godina od toga...

milkica

pre 18 godina

Draga mi je vest, drago mi je da cujem da je vlada ucestvovala u organizaciji ovog skupa. Bravo! Ko su cetnici i Draza mi znamo a znaju i oni (SPS i Hrvati) pa ih zato i boli i orden i istina. Bravo za Vladu!

kimi

pre 18 godina

Ja se pitam cemu tolika pompa? Ti ljudi bi bili mnogo korisniji radeci nesto nego sto nose slike Draze Mihajlovica, Radovana Karadzica i Ratka Mladica. Ja se pitam koliko je pametno ponositi se ljudima koji ocigledno nisu patriote i nisu spremni da pomognu svom narodu, sto pokazuju bezanjem od Haskog tribunala vec 10ak godina, i pored mogucih posledica po nasu zemlju. Ocigledno je da Srbi nisu svesni reci 'prioritet', pa umesto da resavaju zivotno pitanje idu i opijaju se po raznim nacionalistickim skupovima. Svaka cast toj gospodi koja ima vremena da pijanci i slavi bradate bandite dok posten narod radi.

Коста

pre 18 godina

Draza je bio ministar odbrane u okupiranoj Otadzbini, postavljen na taj polozaj od internacionalno priznate izbeglicke Vlade Kraljevine Jugoslavije u Londonu. Tu Vladu i vlast nisu priznavali Tito i njegovi komunisti i hrvatske ustase, koji su bili pravi nacisticki saveznici. Ako je iko falsifikovao istoriju, to su bili komunisti i danasnji socijalisti i bivski JUL-ovci.
Problem je da Hrvati zele da stvore paritet izmedju njihove fasiticke proslosti sa legitimnom kraljevskom Jugoslovenskom Vojskom koja se suprostavila okupatoru i komunistickom internacionalizmu.

italy

pre 18 godina

Ovo je farsa. Tvrdim da ce Mesic sigurno diplomati iz EU ubijediti da posle kratkog vremena poput macke zakopa ono sto je izjavio, i da posjeti Srbiju. Ovo njegovo protestovanje u internacionalnoj politici je strah da u Hrvatskoj ne bude proglasen Ustaski pokret, a to ce zasigurno biti jos jedan Njet u Europsku zajednicu.
Sve ce se zavrsiti sa diplomaticnim happy endom.

Exit

pre 18 godina

Pa, i ne treba da dodje. Svaka cast gosp. Mesicu. Sta ce u zemlju u kojoj se kao heroji velicaju i slave Draza, Mladic i Karadzic. Prosto me je sramota u kakvoj zemlji zivim.
Jos veca je sramota da je takav neki skup pijanih, bradatik finansirala Vlada R. Srbije. Cisto da poludis.

Vlada, Bratislava

pre 18 godina

Bojim se, koliko vidim i po zvanicnim i po nezvanicnim i akcijama i reakcijama, da cemo mi jos dosta vremena da provedemo na parkingu. Nikom se izgleda ni ne zuri. Tamo imidz nije vazan, tamo mozemo da se oblacimo i presvlacimo u sta i bas koliko god hocemo. To je cena nedostatka distance od svega sto smo, u nacionalnom smislu, uradili i sebi i drugima.

Misa Rex

pre 18 godina

Bleiburg nije u Hrvatskoj, nego u Austriji. Ako Austrijanci odluce da tu ima nesto zbog cega bi se taj skup trebao zabraniti, tako ce i uraditi.
Druga stvar: Draza je dobio orden za spasavanje oko 500njak americkih drzavljana a ne zato sto su Amerikanci ocjenili da je on antifashist. U biti dobio je orden jer je u svemu najvise bio antikomunist.

Zoki

pre 18 godina

Pa ljudi sto ste mogli ocekivati od komuniste Mesica? Pa on ima ogromnih problema i u Hrvatskoj zbog ustasa koji zauzimaju sve vise centar paznje u toj zemlji. Pre neki dan bio ustaski skup u Bleiburgu toboze za pomen zrtava partizanskih jedinica. Ti sto su poginuli na Bleiburgu su bili najkrvolocnije ustase koje su odgovorne za stotine hiljada srpskih dusa kao i ostalih koji su smetali fasistickoj Hrvatskoj. Uostalom one ustase koje nisu ucinile zlocine amnestirane su u Partizane bas kao i cetnici. Dalje na tom skupu ustasa je bio i predsednik Sabora Vladimir Seks pa dakle i predstavnici Hrvatske vlade su bili na skupu fasista tj. ustasa. Znaci kada su u pitanju njihovi onda su oni cisti pred bogom a kada neki nas iz vlade ode na skup cetnika onda dignu nos. Nije to uredu ali na kraju krajeva drago mi je da je Mesic ovo uradio jer ako medjunarodna zajednica sazna za ovo bice zanimljivo videti njihovu reakciju posto ocigledno da medjunarodna zajednica priznaje cetnike kao borce protiv fasista i komunista. Mislim da Hrvatska nema sto da se buni jer cela medjunarodna zajednica zna da nisu cetnici bili ono za sto se smatraju u Hrvatskoj...

mL

pre 18 godina

Svaka cast Mesicu na ovoj pravicnoj odluci. Imas podrsku normalnih Srba! Dodji nam kad se budemo otarasili ovih koji nam sada namecu stid i nemoralnost.

Milan Radomir

pre 18 godina

СПС није никава нова европска странка леве оријентације, како се представља. Она је овим саопштењем показала да је наследница комунизма и Тита више него што је била под Милошевићем. Међутим, пошто подржавају г-дина Коштуницу, можда су и они постали "необавештени". Генерал Драгољуб-Дража Михаиловић је добио највише одликовање које могу добити странци од стране САД и председника Трумана, а никако није добио гвоздени крст или неко друго одликовање од Хитлера. Драги социјалисти (као и остали необавештени грађани Србије) да ли је вама уопште ЛОГИЧНО да сарадник Хитлера Други светски рат проведе у шуми на Равној гори? Ту нема никакве логике. Да је генерал Дража био сарадник окупатора он би рат провео у главном граду окупиране Србије Београду. Квислинг и остали Хитлерови сарадници су лагодно живели у главним градовима својих окупираних земаља. Историја је наука која се меља, али логика никако, а само ова логићка чињеница нам јасно говори да генерал Дража није био сарадник Хитлера. Чињеница да су и генерал Дража и Тито као "бандити" били уцењени за исту суму новца од стране Немачке, јасно нам говори да су у окупираној Србији постојала два антифашистичка покрета.
Зато све похвале господину Вуку Драшковићу и Српском покрету обнове на жестокој борби за истину о генералу Драгољубу Михаиловићу и његовом покрету.

Ivan M

pre 18 godina

Kad se nasao SPS da brani partizane, znamo na kakve smo niske grane spali... Ne znam da li ikoga cudi Mesiceva odluka, ali mene sigurno ne.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Ambasada Velike Srbije na Ravnoj Gori nepromisljeno i ne u ime pravih demokrata unazadila je odnose sa Hrvatskom.

Dusan

pre 18 godina

Da je Tito bio ziv kad je Mesic razbio Jugoslaviju, nasao bi se Mesic koji je zamesio na Goli Otok. Oni presvuceni koji su nosili kokarde i drzali Drazu na ustima su samo kopija Mesiceve bratije u Srbiji.

Sasa Babacko

pre 18 godina

Pa, vasi jurisni odredi po Hrvatskoj i Bosni nastupali sa sa kokardama na celu i Drazinim imenom na usnama. Sto vam sad to smeta? Muka li je sto vise vi ne vodite kolo, nego samo nosite dobos, koji sad ima drugog muzicara?

komunist

pre 18 godina

SPS neka cuti. SPS je isti ko cetnici - uostalom godinama su bili u koaliciji s Seseljem i Vukom. Sramno je naravno sto se cetnici slave, ali je isto tako sramno kad se neko kao SPS nadje pozvanim da se posle svih nacistickih zlocina milosevicevog rezima tokom pokusaja uspostavljanja Velike Srbije, sad odjednom kao "brani" antifasiste!
E, pa nece proci! Ni Milosevic, ni Vuk, ni Seselj, ni Anfilohije, ni Kostunica! No pasaran!

Darko

pre 18 godina

Za SPS se moze reci samo jedna stvar "Ko o cemu, ***** o postenju".
Pitao bih gospodu iz SPS-a ko je zaduzan najvecim dijelom sto je danas lose stanje u Srbiji?
Ko je izdao, prodao Krajinu i narod u Krajini?
Ko je ponajvise kriv sto Srbi skoro izgubise Kosovo?
Mislim da je SPS najmanje kompetentna da se oglasava zbog ovog dogadjaja jer su 100-put gori od tih koji su se sastali na R. Gori.
Ti u SPS-u su svi kadrovi bivsog saveza komunista SFRJ pa nas njihove izjave ne bi trebale iznenaditi.

Gaston

pre 18 godina

Nije tacno da Mesic nije nikada isao na proslavu Sinjske alke. Isao je njegov izaslanik pre nekoliko godina i onda je izbio insident jer su ga prisutni izvizdali i posle toga vise nikada nije isao.

Sasa Babacko

pre 18 godina

Pa, vasi jurisni odredi po Hrvatskoj i Bosni nastupali sa sa kokardama na celu i Drazinim imenom na usnama. Sto vam sad to smeta? Muka li je sto vise vi ne vodite kolo, nego samo nosite dobos, koji sad ima drugog muzicara?

komunist

pre 18 godina

SPS neka cuti. SPS je isti ko cetnici - uostalom godinama su bili u koaliciji s Seseljem i Vukom. Sramno je naravno sto se cetnici slave, ali je isto tako sramno kad se neko kao SPS nadje pozvanim da se posle svih nacistickih zlocina milosevicevog rezima tokom pokusaja uspostavljanja Velike Srbije, sad odjednom kao "brani" antifasiste!
E, pa nece proci! Ni Milosevic, ni Vuk, ni Seselj, ni Anfilohije, ni Kostunica! No pasaran!

Darko

pre 18 godina

Za SPS se moze reci samo jedna stvar "Ko o cemu, ***** o postenju".
Pitao bih gospodu iz SPS-a ko je zaduzan najvecim dijelom sto je danas lose stanje u Srbiji?
Ko je izdao, prodao Krajinu i narod u Krajini?
Ko je ponajvise kriv sto Srbi skoro izgubise Kosovo?
Mislim da je SPS najmanje kompetentna da se oglasava zbog ovog dogadjaja jer su 100-put gori od tih koji su se sastali na R. Gori.
Ti u SPS-u su svi kadrovi bivsog saveza komunista SFRJ pa nas njihove izjave ne bi trebale iznenaditi.

Milan Radomir

pre 18 godina

СПС није никава нова европска странка леве оријентације, како се представља. Она је овим саопштењем показала да је наследница комунизма и Тита више него што је била под Милошевићем. Међутим, пошто подржавају г-дина Коштуницу, можда су и они постали "необавештени". Генерал Драгољуб-Дража Михаиловић је добио највише одликовање које могу добити странци од стране САД и председника Трумана, а никако није добио гвоздени крст или неко друго одликовање од Хитлера. Драги социјалисти (као и остали необавештени грађани Србије) да ли је вама уопште ЛОГИЧНО да сарадник Хитлера Други светски рат проведе у шуми на Равној гори? Ту нема никакве логике. Да је генерал Дража био сарадник окупатора он би рат провео у главном граду окупиране Србије Београду. Квислинг и остали Хитлерови сарадници су лагодно живели у главним градовима својих окупираних земаља. Историја је наука која се меља, али логика никако, а само ова логићка чињеница нам јасно говори да генерал Дража није био сарадник Хитлера. Чињеница да су и генерал Дража и Тито као "бандити" били уцењени за исту суму новца од стране Немачке, јасно нам говори да су у окупираној Србији постојала два антифашистичка покрета.
Зато све похвале господину Вуку Драшковићу и Српском покрету обнове на жестокој борби за истину о генералу Драгољубу Михаиловићу и његовом покрету.

Ivan M

pre 18 godina

Kad se nasao SPS da brani partizane, znamo na kakve smo niske grane spali... Ne znam da li ikoga cudi Mesiceva odluka, ali mene sigurno ne.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Ambasada Velike Srbije na Ravnoj Gori nepromisljeno i ne u ime pravih demokrata unazadila je odnose sa Hrvatskom.

Dusan

pre 18 godina

Da je Tito bio ziv kad je Mesic razbio Jugoslaviju, nasao bi se Mesic koji je zamesio na Goli Otok. Oni presvuceni koji su nosili kokarde i drzali Drazu na ustima su samo kopija Mesiceve bratije u Srbiji.

mL

pre 18 godina

Svaka cast Mesicu na ovoj pravicnoj odluci. Imas podrsku normalnih Srba! Dodji nam kad se budemo otarasili ovih koji nam sada namecu stid i nemoralnost.

Zoki

pre 18 godina

Pa ljudi sto ste mogli ocekivati od komuniste Mesica? Pa on ima ogromnih problema i u Hrvatskoj zbog ustasa koji zauzimaju sve vise centar paznje u toj zemlji. Pre neki dan bio ustaski skup u Bleiburgu toboze za pomen zrtava partizanskih jedinica. Ti sto su poginuli na Bleiburgu su bili najkrvolocnije ustase koje su odgovorne za stotine hiljada srpskih dusa kao i ostalih koji su smetali fasistickoj Hrvatskoj. Uostalom one ustase koje nisu ucinile zlocine amnestirane su u Partizane bas kao i cetnici. Dalje na tom skupu ustasa je bio i predsednik Sabora Vladimir Seks pa dakle i predstavnici Hrvatske vlade su bili na skupu fasista tj. ustasa. Znaci kada su u pitanju njihovi onda su oni cisti pred bogom a kada neki nas iz vlade ode na skup cetnika onda dignu nos. Nije to uredu ali na kraju krajeva drago mi je da je Mesic ovo uradio jer ako medjunarodna zajednica sazna za ovo bice zanimljivo videti njihovu reakciju posto ocigledno da medjunarodna zajednica priznaje cetnike kao borce protiv fasista i komunista. Mislim da Hrvatska nema sto da se buni jer cela medjunarodna zajednica zna da nisu cetnici bili ono za sto se smatraju u Hrvatskoj...

italy

pre 18 godina

Ovo je farsa. Tvrdim da ce Mesic sigurno diplomati iz EU ubijediti da posle kratkog vremena poput macke zakopa ono sto je izjavio, i da posjeti Srbiju. Ovo njegovo protestovanje u internacionalnoj politici je strah da u Hrvatskoj ne bude proglasen Ustaski pokret, a to ce zasigurno biti jos jedan Njet u Europsku zajednicu.
Sve ce se zavrsiti sa diplomaticnim happy endom.

milkica

pre 18 godina

Draga mi je vest, drago mi je da cujem da je vlada ucestvovala u organizaciji ovog skupa. Bravo! Ko su cetnici i Draza mi znamo a znaju i oni (SPS i Hrvati) pa ih zato i boli i orden i istina. Bravo za Vladu!

Milovan

pre 18 godina

Ne volim ni cetnike, ni ustashe, ni partizane ali predsednik Hrvatske, drzave koja i dan danas manipulise brojem pobijenih u Jasenovcu bi trebalo prvo da sredi poslove u svom dvoristu. Mesicu je ovo drugi mandat i ocigledno mu manje smrdi pod sopstvenim nego pod tudjim nosom. Licemerje, nista drugo!

Z

pre 18 godina

Znatni broj mojih prijatelja Srba ima lose misljenje o skupu na Ravnoj gori, misle o tome kao o srbovanju i pokusaju falsifikovanja istorije. Jasno je da se srpska vlada nije dovoljno ogradila od ovog neofasistickog skupa nego je u njemu aktivno ucestvovala.
Od skupa su se do sada ogradili Helsinski odbor za ljudska prava (Sonja Biserko), Savez boraca SCG (Zecevic), Socijademokratska unija (Korac) i sada SPS. Mesic ne dolazi ne zbog cetnika nego zbog aktivnog ucestvovanja srpske vlade (finansiranje i prisustvo vodstva SPO, tj. ministara vlade).
Ja se pitam zasto se pojedine stranke u vladi i vlada kao celina nisu snazno ogradili od ove profasisticke manifestacije. Objasnjenje Sonje Biserko da je "cela vlada cetnicka" ne mogu da prihvatim. Verovatnije je da vlada ne zeli da izgubi popularnost kod onih koji se osecaju cetnici i racuna da je nece kazniti ili da nema dosta onih koji se tako ne osecaju.

Evropljanin

pre 18 godina

Mesic i Milosevicevi sledbenici su ponovo na istoj strani - i jedan i drugi su radili protiv srpskog naroda. I komunisti i hrvati su pokusavali da 'dokazu' da su cetnici bili saradnici okupatora iako ih sve ozbiljne clanice anti-fasisticke koalicije priznaju kao borce brotiv fasizma. Ne treba se obazirati na to sta govori Mesic. Sta je sve hrvatska drzava rehabilitovala iz perioda NDH da se ovdo niko ne buni, npr. simboli drzave, naziv valute, nema grada koji nema ime trga ili ulice po ustaskom ideologu Anti Starcevicu.

Vlada, Bratislava

pre 18 godina

Bojim se, koliko vidim i po zvanicnim i po nezvanicnim i akcijama i reakcijama, da cemo mi jos dosta vremena da provedemo na parkingu. Nikom se izgleda ni ne zuri. Tamo imidz nije vazan, tamo mozemo da se oblacimo i presvlacimo u sta i bas koliko god hocemo. To je cena nedostatka distance od svega sto smo, u nacionalnom smislu, uradili i sebi i drugima.

ruzica

pre 18 godina

Pa vi ljudi niste normalni! Svaki dan sve nove nebuloze, a taman pomislim ne mozhe vishe ni dublje moja zemlja da pada. Samo kad se vide ove slike sa tog 'skupa' da ne kazhem vashara na Ravnoj Gori-coveku se smuchi. Skupilo se tu sve najgore i najprimitivnije i svako kome padne na pamet doneo svoj neki plakat da se Srbija njime podichi! Svakom normalnom coveku bitno je da radi, da se obrazuje i zivi normalan zivot, a da mu deca sem na karti mogu sutra i lichno da vide druge zemlje Evrope. A nasha vlada pokrovitelje ovakvih skupova!!! Ljudi pa da li ste vi svi normalni i u kom svetu vi zhivite??? Svaki put kad citam B92 kazhem necu vishe da se nerviram ali svaki put nove gluposti i nezamislivi gafovi koje nasha vlada pravi. Ovakvim ponasanjem zaista cete zatvoriti sva vrata i ostati potpuno usamljeni i izolovani da se medjusobno prepucavate o cetnicima i partizanima...ljudi, a proslo je 60 godina od toga...

Коста

pre 18 godina

Draza je bio ministar odbrane u okupiranoj Otadzbini, postavljen na taj polozaj od internacionalno priznate izbeglicke Vlade Kraljevine Jugoslavije u Londonu. Tu Vladu i vlast nisu priznavali Tito i njegovi komunisti i hrvatske ustase, koji su bili pravi nacisticki saveznici. Ako je iko falsifikovao istoriju, to su bili komunisti i danasnji socijalisti i bivski JUL-ovci.
Problem je da Hrvati zele da stvore paritet izmedju njihove fasiticke proslosti sa legitimnom kraljevskom Jugoslovenskom Vojskom koja se suprostavila okupatoru i komunistickom internacionalizmu.

Partizan

pre 18 godina

Najmanje sto me zabrinjava trenutno je to sto se Hrvatska uvredila i sto njihov veliki predsednik nece da dodje. Hrvati bi uvek nasli razlog da nas mrze, bez obzira sta da uradimo ili da ne uradimo. Njima ceo svet smeta. I Srbi, i Slovenci i Italijani... Samo su im Nemci OK. A sto se tice ovog skupa, ovo stvarno nije trebalo da se desi, tj. da Vlada ovo sponzorise. Za mene su i cetnici i partizani u istom fazonu. Ne vidim da su i jedni bili dobri. Koliko sam cuo od svojih dede i babe, i jedni i drugi su pljackali stanovnistvo, zahtevali da im se obezbedi hrana, carape, dzemperi, topla voda, ili bilo sta drugo sto bi njima koristilo. Ko god bi se suprotstavio, dobijao bi metak u celo. Tako da verujem da ne treba slaviti ni jedne ni druge, niti Vlada treba da bude pokrovitelj takvih manifestacija. Mi smo u II svetskom ratu bili gubitnici i na pocetku i na kraju, i opet zbog nase gluposti. Prvo smo sami usli u rat sa Nemcima, iako smo bili jedna od retkih zemalja koje su bile ponudjene "partnerstvom za mir" od strane Hitlera. Kada smo vec dobili rat koji smo zeleli (bolje rat nego pakt) onda su nam svi rusili zemlju - Nemci, Bugari, Italijani; a takodje i partizani, cetnici i ustase. Na kraju rata, dodjose nam braca saveznici, pa izbombardovase i porusise i ono malo sto je preostalo tokom rata. Tako da ja ne vidim razlog da se bilo ko slavi kad je II svetski ratu u pitanju!!! Niti nas je ko okupirao, niti smo se od koga branili, niti nas je ko oslobodio, a i nicim nismo doprineli da se rat okonca! Samo smo svojom gluposcu uspeli da porusimo svoju zemlju do temelja, da se medjusobno poubijamo i da isprovociramo i strane trupe (i jedne i druge strane) da poubijaju one koji nisu izginuli u medjusobnom obracunu cetnika, partizana i ustasa. Da smo bili pametni da postupimu kao Belgija, ili Holandija, da se klonimo prepucavanja velikih svetskih sila - danas bi bili veoma bogata zemlja. Zato treba zakonom zabraniti svaku proslavu bilo ceka vezanog za WW2, jer je to olicenje gluposti naroda sa prostora SFRJ.

Misa Rex

pre 18 godina

Bleiburg nije u Hrvatskoj, nego u Austriji. Ako Austrijanci odluce da tu ima nesto zbog cega bi se taj skup trebao zabraniti, tako ce i uraditi.
Druga stvar: Draza je dobio orden za spasavanje oko 500njak americkih drzavljana a ne zato sto su Amerikanci ocjenili da je on antifashist. U biti dobio je orden jer je u svemu najvise bio antikomunist.

kimi

pre 18 godina

Ja se pitam cemu tolika pompa? Ti ljudi bi bili mnogo korisniji radeci nesto nego sto nose slike Draze Mihajlovica, Radovana Karadzica i Ratka Mladica. Ja se pitam koliko je pametno ponositi se ljudima koji ocigledno nisu patriote i nisu spremni da pomognu svom narodu, sto pokazuju bezanjem od Haskog tribunala vec 10ak godina, i pored mogucih posledica po nasu zemlju. Ocigledno je da Srbi nisu svesni reci 'prioritet', pa umesto da resavaju zivotno pitanje idu i opijaju se po raznim nacionalistickim skupovima. Svaka cast toj gospodi koja ima vremena da pijanci i slavi bradate bandite dok posten narod radi.

Exit

pre 18 godina

Pa, i ne treba da dodje. Svaka cast gosp. Mesicu. Sta ce u zemlju u kojoj se kao heroji velicaju i slave Draza, Mladic i Karadzic. Prosto me je sramota u kakvoj zemlji zivim.
Jos veca je sramota da je takav neki skup pijanih, bradatik finansirala Vlada R. Srbije. Cisto da poludis.

Bankar, Toronto

pre 18 godina

Gospodin Mesic bi da odrzi veliku hrvatsku laz da su cetnici i ustase jedno te isto. (Titova propaganda.)
Mesic je najbolje pokazao svoje lice izjavom o broju ubijenih ljudi u Jasenovcu.
Da je General D. Mihajlovic bio saveznik sa Hitlerom on bi nebi bio u sumi za vrijeme rata nego u Beogardu, isto kao sto je Pavelic bio u Zagrebu.
Istina je da su neki cetnicki ogranci radili zlocine, ali u osnovi cetnicki pokret je bio antifasisticki.
Istima mora da izadje na vidjelo, i zato trebaju svi Srbi da podrze Vuka Draskovica u njegovoj borbi za istinu.

zeljko

pre 18 godina

Stipe Mesic nek gleda svoja posla u Hrvatskoj i nek jednom prizna kolko je srba,jevreja,roma pobijeno u jasenovcu ! Cetnici su kraljeva vojska bila i borili su se protiv komunisma i fascisma !
A sto se tice sps-a to je partija zvana zlo !

karudijan

pre 18 godina

Pa gos. Mesicu nemojte ni da dolazite.Ne volimo vas i vase vizije Srpsko-hrvatskskih odnosa.Tj ne volimo vas i vas narod niti cemo ga ikad voleti a setite se zasto...Jasenovac, Stara Gradiska ...
Ali nema veze mi Srbi mozemo da oprostimo ali ne i da zaboravimo zato vam je i zdravije da sedite u vasim Dvorima a nas pustite na miru jer ionako imamo dosta problema sa crvenom bandom.

z@nl

pre 18 godina

mnogo mi nas je zao. svih nas sa balkana. smesni smo. zivimo u proslosti dok ceo svet ide napred. nase price se uvek zavrse o nama kao velikim nacijama i o nasem veliko ponosu...sve je to jadno i sve je to kost bacena pred narod koji nema buducnosti.

Traubisoda

pre 18 godina

G. Mesicu ko boga vas molimo, dodjite nam jer bez vas se ne moze. Sada ste nam najpotrebniji. Razmislite. Srbija bez vas ne zna kuda ide. Mnogo se izvinjavamo!!!

Marko

pre 18 godina

Ja cetnike stvarno ne dozivljavam kao fasiste, mada nesto mnogo ni ne poklanjam paznju na tu stranu. Cinjenica je da nema vojske na Balkanu cije ruke nisu u krvi do lakata. No, Mesic ocigledno mora da malo zadovolji svoje birace (makar posle lokalnih izbora) za koje su nasi nacionalisti 'male bebe'. tako da se na ovo ne treba nesto mnogo obazirati.

Koji vam je svima?

pre 18 godina

Kad vidim ove cetnicke Exitovce na fotkama, zbog kojih sam i otisao, ta ista atmosfera i imidz kao i na Slobinim mitinzima, prodje me i ono malo zelje da se vratim u Beograd. Prosto ne mogu da verujem da se narod jos na to pali. To je kao neka civilizacijska retardacija. Samo je tragedija sto ni posten svet, sve i da hoce, u Srbiji i dalje ne moze ni normalno da radi ni da zivi, kad ga drukaju sa tim temama. Sta ce vam to sve?

Боро

pre 18 godina

Хвала Богу да је прошло вријеме да Хрват одређује Србима кога ће славити, када и гдје ће то чинити. Ако је Месићу до борбе против фашиста, нема потребе да мрда из Хрватске. Тамо има посла до краја живота. То што су СПС и Месић против Равне Горе, (а не заборавимо да су и радикали били против прославе) потврђује колико су били у праву они који су тврдили да су за осамостаљење Хрватске, уз Туђмана, подједнако заслужни и Милошевић и Шешељ .

zona,NY

pre 18 godina

A i ovom Draskovicu bi bilo pametnije da gleda kako da Srbiju vrati u Evropu i Svet nego da se tamo povlaci po planincugama sa ravnogorcima.
Amerikanci nam dali orden, big deal ti isti Ameri su nam pola Srbije sravnili sa zemljom a vi se hvatate za njihovo ordenje.
Dajte se pameti ljudi, dok mi kopamo po Balkanu i Istoriji odose i Albanija i Bugarska i Rumunija u Evropu i ispred nas. Smesno i zalosno.

Spike

pre 18 godina

Bravo Stipe! A kakvu je to reakciju srpska vlada mogla da ocekuje? U ime nekoga ko je u dijaspori a NE podrzava drzavno finansiranje ravnogorskih i slicnih skupova, hvala gospodine Mesicu.
A tebi Srbijo ce jednom valjda da svane. Cini se ne uskoro. Ove nedelje kada je Beograd domacin godisnje konferencije Evropske Banke za Rekonstrukciju i Razvoj (EBRD) i kao takav treba da se pokaze, Srbi se bave ovim budalastinama. I dosta vise pozivanja na jasenovacke zrtve. Odavno smo ih MI izneverili. Sram da nas bude. Na kraju Mesic ispade jedina normalna osoba u citavoj situaciji.

србољуб

pre 18 godina

политика је чудо. само пре неких четрнаест година г.Месић (онај што је обавио посао) и СПС (онај који је свим силама покушавао да му се супротстави) учествовали су као протагонисти убрзања распада једне труле творевине.
Сада су савезници у једном. Ипак мене је сада баш брига шта мисли СПС и што Месић неће да дође. СПС и даље игра на карту поделе Србије. Милошевић је давно искористио ту причу и створио издајнике и патриоте (темељ ударили комунисти после рата), а данас ту исту причу просипају неки псеудо демократе (Чеда и екипа). Не сметају ми ни четници ни партизани, ни "издајници" ни "патриоте", ни "фашисти" ни "демократе". Нервирају ме само они који производе те поделе и профитирају на фрци коју праве у народу.

Markoviceva

pre 18 godina

Draza Mihajlovic je bio general kraljevske vojske za koga ne znam da li je zmirio na jedno oko kada su se smradovi odvojili i alternativno obradjivali ljudske glave, usi i ostalo. Mesic ima svoju bratiju sa kojom Hrvatska bas i nije mnogo rasciscavala,a mogla bi jer su im ovi sa Ravne Gore vrlo slicni. Uopste, sta ce Mesic na politickoj sceni? Zavrsio je posao kojim je najavio kraj svoje karijere jos devedesetih.
Necu da me, kao Srpkinju u inostranstvu, predstavljaju Ravnogorci, fasisticki politicari, Milosevic sa SPS-om, Isidora Bjelica kao predstavnik pisane reci moje zemlje i ostali estradni umetnici srpskog jada.

Djenka Djavo

pre 18 godina

Mesic je prvo bio komunista pa nacionalista pa demokrata. Ne dvolican, nego 'trolican' politicar. Bas sam se nesto potresao zbog njegovog otkaza.

Tonči

pre 18 godina

napisao sam na hrvatskom portalu da više vrijedi g... Stipe Mesića nego Tuđman, Šušak i biskupi zajedno! Isto vrijedi i za Dražu, Vuka i Amfilohija! Hrvatska nakon 55 godina prokletstva i Titovog i Tuđmanovog mraka, konaćno dobiva svoga Havela!

Goran

pre 18 godina

Nije li zanimljivo da je u Moskvi na proslavi pobjede nad fašizmom predsjednik Putin uručio visoko odlikovanje predsjedniku Mesiću, a ne posthumno Draži Mihajloviću?

aleksandar

pre 18 godina

Posto je Orden zahvalnosti (Legion of Merit) urucio americki predsednik Truman, onda Mesic ne bi trebalo ni da ide u Ameriku. Posto je orden Ratnog Krsta Drazi urucio De Gol, onda ne treba da ide ni u Francusku.
To je onaj isti Mesic koji je 1990. bio uz pro-ustaski HDZ, isti onaj koji se javno hvalio da je razbio soptsvenu drzavu, tada Jugoslaviju ("Ja sam poslednji predsednik predsednistva SFRJ").
Naravno, da smo pametni, BILO BI NAS BAS BRIGA sta misli Mesic.

aleksandar

pre 18 godina

Sta nas briga i za Mesica i za SPS. Mesic je sada u drugoj drzavi i neka gleda svoja posla, a SPS nije merodavan da bilo sta prica o bilo cemu jer upravo nas je taj SPS totalno unistio tokom devedesetih.

DOgnjanovic

pre 18 godina

Predsednik Ruske federacije je u Moskvi urucio orden Prtedsedniku Mesicu ciji je otac Heroj Sovjetskog saveza.Steta za nedolazak u Beograd.Mnogi Beogradjani iz istih razloga kao gospodin Predsednik Hrvatske ne dolaze u svoj grad ili zemlju Gde je razlika? Stipe ce doci kad tad. A mnogi? Nikad se necu......

Milos

pre 18 godina

Za Mesica me mnogo zasvrbe, ali ne vidim sta je drzava imala da se mesa u to. Ne obelezavamo vise ni dan borca, ni 29. novembar, ni ostale partizanske praznike, zasto bi smo sada obelezavali cetnicke?

Ulan Bator

pre 18 godina

Da je SPS dobio izbore 2000,svi ljudi iz Otpora bi bili izdajnici,kao i sam Zoran Djindjic...Tako da je meni potpuno jasno cemu takve podele sluze.Nek nadju jedinstven prostor i zajednicko vreme,gde ce svi antifasisti sledece godine da obeleze taj dan,nek zaborave sujete i prestanu da arce pare ovako besmisleno,kao sto to danas cine.I nek ne ostavljaju vise sopstvenoj deci u nasledje glupost i izmastane podele.A jel taj Mesic trebao na EXIT da dodje ,ako nije cemu uzrujavanje?

djordje

pre 18 godina

Dosta vise istorije, ali stvarno.Ne podrzavam ovo busanje u prsa zato sto su pojedinci koji su bili dio ravnogorskog pokreta isto tako vrsili zlocine kao sto su to radili i partizani.
Svi koji ne nasjedaju na komunisticku pricu znaju da su ravnogorci (JVO) i partizani ratovali zajedno protiv nacista do Jalte.Tako je bilo u mom kraju.I onda su poceli da se bore izmedju sebe.Pojedinci iz oba pokreta su cinili strasne zlocine.
Ali definitivno mi smeta kad izjednacavaju (to su komunjare plasirale) ustase i cetnike. To definitivno nema veze jedno s drugim.I to Hrvate boli.Boli ih sto cetnici ipak kao pokret nisu bili fasisti i nisu imali konc logore, nad kojim bi se i nacisti jezili.Boli ih isto jos vise sto kod nas ne vlada vise onaj monstrum Milosevic i sto Ameri i zapadni saveznici znaju ko je ko.
Ovo je cisto latinsko licemjereje i pravo da vam kazem boli me uvo sta kazu Hrvati.
Ali isto tako treba da prestanemo s ovim budalestinama jer je to ispiranje mozga obicnom svijetu.Od ovakvih manifestacija se ne zivi.....

goodman

pre 18 godina

Bas kad je nas genijalac ministar Vuk juce odrzao govor, sa onim istim nadahnucem kao sto je govorio sa balkona Narodnog Pozorista u Beogradu, Da ce nam Evropa i svi susedi biti zahvalni, setio sam se nehotice Mesica. I stvarno, covek koji je rasturio Jugoslaviju jedva je cekao razlog da odlozi svoju historijsku prvu posetu Beogradu. I dobio je pravi razlog na koji mu niko zdrave pameti ne bi zamerio. Dok Hrvati kako tako kriju svoje ushicenje nad ustasama i njihovom trebljenju Srba, mi otvoreno guramo prst u oko, Hrvatima, nasim najblizim susedima, Francuzima ciji degolisticki predsednik sedi u Jelisejskoj Palati. Vrhunski diplomatski potez zaista. Bravo Vuce!

Pingi

pre 18 godina

Treba da se slavi to na Ravnoj Gori, ako ni zbog cega a ono bar u inat svima koji samo traze nesto da nas sude, ocenjuju i nadgledaju. Napred Srbija.

scythe

pre 18 godina

problem je u tome sto se cetnistvo poistovecuje sa likovima poput vuka draskovica (karijeru poceo kao ortodoksni komunjarski taster u Tanjugu, karadzica, mladica, itd. A cetnicki pokret jeste bio antifasisticki i antikomunisticki.... a komunisticki je bio anticetnicki (antimonarhisticki) i antifasisticki...a fasisticki (a sa njim i ustaski) je bio anticetnicki ai antikomunisticki..... i svi su klali...pa ne vidim zasto Mesic ima sa tim problem... osim ako potajno ne simpatise i ne podrzava pokret koje je stao na stranu fasisticke Nemacke...sa namerom da pokori i ocisti Hrvatsku od Srba (odnosno ne-Hrvata)... onda se nekako sve uklapa....

huda

pre 18 godina

bravo za Mesica! sramota je da se ova, ionako nikakva, Vlada, pored svih gluposti koje je pocinila, sada latila pisanja neke nove istorije.

Lala

pre 18 godina

Briga me za Mesica ali vreme je da vec jednom zavrsimo taj rat i da sa komsijama zivimo sto bolje jer cemo ovako samo tonuti i pametni ce odavde samo bezati i kad vidim sta slavimo vec se pomalo plasim da ih je previse otislo.

Vladimir

pre 18 godina

Koji bre Cetnici? Gde nam je Kraljevina? Sto dalje idemo u buducnost, sto vise ce "Cetnici" izgledati kao 'guerilla' a ne kao Kraljeva armija.
Zlocini drugog svetskog su poceli fasisti. Sta su ocekivali, da Srbi cute i da se mole bogu? Naravno da je bilo zlocina. Jedna seoska familija pocne pokolj pa druga se osveti. Tvrdoglava navika Balkana.
Takodje, Mladic,Karadzic ne pripadaju u istoj recenici sa Drazom Mihajlovicem. A to sto ljudi slave....neznam sta slave, kad je to bila vecita tragedija svim narodima Balkana a specijalno Srbima.

dejan

pre 18 godina

Za modifikovane Titove pionire (Mesic, Milosevic, Seselj...), koji su proizveli najvecu stradiju od drugog svetskog rata u Evropi, Hag je idealna destinacija. Drzave koje personifikuju dva svetska kontineta, SAD i Francuska, su svojim ordenima dali sud o pokretu generala Mihailovica.

Dejan

pre 18 godina

Svaka čast Mesiću! Svi normalni političari će početi izbjegavati da dolaze u možda posljednju zemlju na planetu gdje se slave ubojice i krvnici vlastitog naroda. Pa zar tolikim ljudima još nije dosta vraćanja u najcrniju prošlost srpskog naroda?!

Zoran

pre 18 godina

Dobro je postupio Mesic. Istini za volju ni predsednik Srbije ne treba jos da ide u Hrvatsku.
Usijanih glava ima i tamo i ovamo.
Neki ne priznaju SPS za ozbiljnu partiju. A koje mi to ozbiljne partije imamo u SCG?
Mnogi misle ako imamo vise od jedne partije i obracamo se drugima sa Gospodine i Gospodjo i iz sve snage slavimo, da smo se izjednacili
sa civilizovanim demokratama.
Nemojmo se zavaravati. Nasa prava gospoda odavno zive na drugim kontinentima, partije su nam cirkuske druzine a demokratija je u samim prapocetcima.
Da stignemo ostale treba ce nam jako puno vremena.
Zato neka predsednici ostanu tu gde jesu. Nisu ni za tu gde su.

Nele

pre 18 godina

Dokle cemo bre svima da teramo inat. Za Mesica i jeste i nije bitno, doci ce on. Problem je sto stalno prkosimo nekome i stalno "mrzimo" nekoga a ne prestajemo s pricom da nas svi mrze i da treba da im "pokazemo". Gledam (ali slucajno) na naslovnoj strani Kurira kako na Ravnoj gori pale americku zastavu. I sta onda, Amerikanac treba da nas voli? Tesko da ce ...

g.m.

pre 18 godina

Kad su Drazu pitali na sudjenju zasto se nije borio protiv Nemaca, covek rece: "Cekao sam da Nemacka vojska oslabi". I tako, Draza cekao, cekao pune cetiri godine. Ovo, istine i njegovih "ustanickih zasluga" radi. Ali, takodje istine radi, i g. Mesic je "preosetljiv": pa i u Hrvatskoj su posebnim zakonom u Saboru svi ucesnici drugog svetskog rata (dakle i domobrani i ustase) izjednaceni sa svim drugim ucesnicima oslobodilackog rata. Dakle, uradjeno je isto, samo tiho i bez draskovicevske pompe. Sto ce reci, ista stvar samo u drugacijem pakovanju...

ko zna za bolje, siroko mu polje

pre 18 godina

Dodji Stipe...da odneses iz Beograda u Kumrovec Josipa Broza. I prestani da brines tudje brige. Nisu Srbi krivi sto ustase nisu spasile barem jednog americkog pilota.

glas razUma

pre 18 godina

Opsti trend relativizacije kriminala, zlocina, istorije, uopste zivota u Srbiji je poprimio apsurdne razmere. Jedan od eklatantnih primera je emitovanje serijala na drugom kanalu RTS o "zlocinackim" Saveznickim bombardovanjima i "zlocinima" partizana u II svetskom ratu!
Mozda su, u strahu od tih zlocina, cetnici, ustase, nedicevci, domobrani, ljoticevci i ostali "antifasisti" zajedno sa vermachtom panicno bezali ka Austriji pred partizanskim jedinicama.
Eto malog priloga i pomoci u revidiranju (h)istorije u Hrvatskoj i Srbiji.
Najvise sto zvanicnici Srbije u ovoj situaciji mogu da urade je da vrate istom merom, tj. da ne idu u Hrvatsku zbog ustaskih skupova.
Ili, ipak, nesto tu ne stima?

burazerska privatizacija

pre 18 godina

Nije mi jasno kako "razmislja" taj Vukov glasac. Kupi Mladicevu sliku na Ravnoj Gori, pa glasa za Vuka koji bi da ga izruci Hagu?!

renesansa

pre 18 godina

Gosp. Stipe Mesic nije nikada otisao na proslavu "Sinjske alke" bas zato sto je organizacija iste bila u ustaskim rukama. Ovo sto je sada izjavio, dozivljavam kao dosljednost covjeka koji ima izgradjen jasan stav prema fasizmu. Uostalom, NE fasizmu je obaveza svakog normalnog covjeka, ma koje nacije bio.
Bravo gospodine Mesicu!

Zoo Vrt

pre 18 godina

"Cega se budala stidi, budala se ponosi". Zalosno je da se u Srbiji nakon Srebrenice, Foce, Gorazda, Prijedora, Kozarca, Bijeljine, Sarajeva, Bratunca....., i dalje slavi i velica ono sto su Srbi prvi trebali zaboraviti.

Dejan Dorcol

pre 18 godina

I Četnici i komunisti iz drugog svetskog rata su sramota za Srpski narod. Ono sto su Srbi postigli u prvom, za sta imamo priznanje od celog sveta, ovi su upropastili u sledećem ratu. A o narednim ratovima da i ne govorim. To je samo nastavak gluposti iz Drugog sv. rata. A što se tiče Ustaša, to je njihova sramota i oni neka se bave njima. Mene ne interesuju oni nego MI. Srbijo osvesti se, i pravo ka Evropi.

Boske

pre 18 godina

Mesic je upravo ucinio je grandioznu uslugu svim onima koji se jos uvijek dobro sjecaju njegovog dolaska u Beograd '91 i zluradog predvidjanja, da ce biti "poslednji predsjednik Jugoslavije". Njegovo diabolicno, apokalipticno predsjednikovanje bilo je uvod u pogibiju stotina hiljada i egzodus miliona. Njegovo licemjerno minimaliziranje zrtava Jasenovca zaokruzava profil beskrupuloznosti i nedostatka savjesti. Njegovo otkazivanje dolaska u SCG kao reakcija na ravnogorsku proslavu, najbolji je moguci znak da smo konacno na pravom putu.
A sto se tice SPS-a, nema razloga da se dure: njihov praznik Dan Mladosti je uskoro, a ni Kumrovec nije daleko...

Vladimir T

pre 18 godina

I neka. Sada Hrvati ne trebaju nama, vec mi njima, jer se priblizava turisticka sezona. Uostalom, samo nek filozofiraju, pa ce videti E.U. zajedno sa nama, Libijom i Belorusijom u 2225.

Nidza

pre 18 godina

Svakako sam za normalizaciju odnosa sa Hrvatskom, pa komsije smo, ali ne treba nasedati na revizionizam koji srpske cetnike Draze Mihailovica izjednacava sa nekakvim kvislinzima ili daleko bilo ustasama.

Antioksidant (protiv slobodnih radikala)

pre 18 godina

Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa licitiranjem o krivici iz proslosti. Bez obzira koliko je nepravdi ucinjeno u proslosti i bez obzira koliko to bilo tuzno sto ih ne mozemo sve razresiti, vreme je da ostavimo proslost za sobom. Narocito sto svi imamo putera na glavi i iz proslosti, a mazemo se i danas. Pre neki dan je na HRT-u bio direktan prenos svecanosti iz Brajburga, koju godinama finansira drzava Hrvatska, a video sam i da je polozen venac predsednika Republike (tog istog Mesica). On sada iz dnevno politickih pobuda salje ovo pismo, da bi smirio nacionalno ostrasnjene glasace u Hrvatskoj pred lokalne izbore.

sofija

pre 18 godina

Cak i da je istorija razresila sve istorijske dileme, drzavni vrh Srbije nije smeo da ucestvuje u organizaciji ovog skupa, a pogotovo ne da se tamo pojavi. Ako imaju trunku pameti, morali su da znaju kako ce skup izgledati, kakva ce mu biti ikonografija i kakav ce utisak ostaviti. Videti ljude koji vode Srbiju pored slika radnih zlocinaca, nije bilo mucno samo zrtvama tih zlocina, nego i mnogim gradjanima Srbije.

el presidente

pre 18 godina

U Srbiji je na djelu revizija povijesti - slična onoj kakvu je Tuđman pokrenuo u Hrvatskoj početkom 90-ih.
Na sreću u Hrvatskoj je taj proces samo djelomično uspio - RH je po Ustavu nastala na antifašističkoj borbi - na temeljima ZAVNOH-a - Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske.
Proglasiti četnike antifašistima je:
a) zanemarivanje povijesne istine
b) notorna glupost - daljnje narušavanje odnosa sa susjedima - pogotvo s RH i BiH.
(p.s.Stipe Mesić je ovo priopćio DAN NAKON izbora. Tako da ovo definitivno nije izjava u dnevno-političke svrhe.)

tranzicuja svesti

pre 18 godina

Na primeru reakcija na ravnogorsku proslavu još jednom se na delu pokazala kao istinita teza da balkanske države doživljavaju istoriju i njene fakte svako na svoj način zavisno od emocija i ideologije što je za istoriju kao nauku pre svega pogubno. Ono što je skoro apsolutno utvrđeno iz izvora engleskih obaveštajaca iz II Svetskog rata (koji na sreću nisu sa Balkana) je da su snage Kraljevske vojske u otadžbini za vreme pomenutih sukoba bili na strani antiosovinskih snaga. S druge strane niko od današnjih (a i ranijih) poštovalaca postojanja i dela Ravnogoraca nije javno osudio zločine određenih jedinica i oficira tog pokreta. S tim u vezi je skoro razumljivo što su pojedinci koji su prisustvovali proslavi na Ravnoj Gori došli do zaključka da su osobe optužene za ratne zločine u poslednjim sukobima u istom rangu kao i pripadnici četničkog pokreta u izvornom smislu.

GM

pre 18 godina

Hocete u EU? Hocete posao i dobre plate? Hocete da putujete? Malo morgen sa ovakvim svinjarijama! A uostalom - i sta ce vam vise??? A ja cu da putujem... Hehehe, samo ne na RG to je sigurno! :-)

ruanda-genocid 800000

pre 18 godina

Mesic se seca Vuka kao cetnika, a on odavno vise nije to. Sada globalista Vuk D. samo koristi cetnistvo u predizborne svrhe, posto mu je stranka ostala bez identiteta.Tapiju na Evropu drzi ds, na nacionalizam srs i dss, na socijalisticke ideje sps, na ekonomiju g-17 i pss, a jadni Vuk nema bas nista.

Antioksidant (protiv slobodnih radikala)

pre 18 godina

Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa licitiranjem o krivici iz proslosti. Bez obzira koliko je nepravdi ucinjeno u proslosti i bez obzira koliko to bilo tuzno sto ih ne mozemo sve razresiti, vreme je da ostavimo proslost za sobom. Narocito sto svi imamo putera na glavi i iz proslosti, a mazemo se i danas. Pre neki dan je na HRT-u bio direktan prenos svecanosti iz Brajburga, koju godinama finansira drzava Hrvatska, a video sam i da je polozen venac predsednika Republike (tog istog Mesica). On sada iz dnevno politickih pobuda salje ovo pismo, da bi smirio nacionalno ostrasnjene glasace u Hrvatskoj pred lokalne izbore.

sofija

pre 18 godina

Cak i da je istorija razresila sve istorijske dileme, drzavni vrh Srbije nije smeo da ucestvuje u organizaciji ovog skupa, a pogotovo ne da se tamo pojavi. Ako imaju trunku pameti, morali su da znaju kako ce skup izgledati, kakva ce mu biti ikonografija i kakav ce utisak ostaviti. Videti ljude koji vode Srbiju pored slika radnih zlocinaca, nije bilo mucno samo zrtvama tih zlocina, nego i mnogim gradjanima Srbije.

el presidente

pre 18 godina

U Srbiji je na djelu revizija povijesti - slična onoj kakvu je Tuđman pokrenuo u Hrvatskoj početkom 90-ih.
Na sreću u Hrvatskoj je taj proces samo djelomično uspio - RH je po Ustavu nastala na antifašističkoj borbi - na temeljima ZAVNOH-a - Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske.
Proglasiti četnike antifašistima je:
a) zanemarivanje povijesne istine
b) notorna glupost - daljnje narušavanje odnosa sa susjedima - pogotvo s RH i BiH.
(p.s.Stipe Mesić je ovo priopćio DAN NAKON izbora. Tako da ovo definitivno nije izjava u dnevno-političke svrhe.)

GM

pre 18 godina

Hocete u EU? Hocete posao i dobre plate? Hocete da putujete? Malo morgen sa ovakvim svinjarijama! A uostalom - i sta ce vam vise??? A ja cu da putujem... Hehehe, samo ne na RG to je sigurno! :-)

Sasa Babacko

pre 18 godina

Pa, vasi jurisni odredi po Hrvatskoj i Bosni nastupali sa sa kokardama na celu i Drazinim imenom na usnama. Sto vam sad to smeta? Muka li je sto vise vi ne vodite kolo, nego samo nosite dobos, koji sad ima drugog muzicara?

komunist

pre 18 godina

SPS neka cuti. SPS je isti ko cetnici - uostalom godinama su bili u koaliciji s Seseljem i Vukom. Sramno je naravno sto se cetnici slave, ali je isto tako sramno kad se neko kao SPS nadje pozvanim da se posle svih nacistickih zlocina milosevicevog rezima tokom pokusaja uspostavljanja Velike Srbije, sad odjednom kao "brani" antifasiste!
E, pa nece proci! Ni Milosevic, ni Vuk, ni Seselj, ni Anfilohije, ni Kostunica! No pasaran!

Darko

pre 18 godina

Za SPS se moze reci samo jedna stvar "Ko o cemu, ***** o postenju".
Pitao bih gospodu iz SPS-a ko je zaduzan najvecim dijelom sto je danas lose stanje u Srbiji?
Ko je izdao, prodao Krajinu i narod u Krajini?
Ko je ponajvise kriv sto Srbi skoro izgubise Kosovo?
Mislim da je SPS najmanje kompetentna da se oglasava zbog ovog dogadjaja jer su 100-put gori od tih koji su se sastali na R. Gori.
Ti u SPS-u su svi kadrovi bivsog saveza komunista SFRJ pa nas njihove izjave ne bi trebale iznenaditi.

Milan Radomir

pre 18 godina

СПС није никава нова европска странка леве оријентације, како се представља. Она је овим саопштењем показала да је наследница комунизма и Тита више него што је била под Милошевићем. Међутим, пошто подржавају г-дина Коштуницу, можда су и они постали "необавештени". Генерал Драгољуб-Дража Михаиловић је добио највише одликовање које могу добити странци од стране САД и председника Трумана, а никако није добио гвоздени крст или неко друго одликовање од Хитлера. Драги социјалисти (као и остали необавештени грађани Србије) да ли је вама уопште ЛОГИЧНО да сарадник Хитлера Други светски рат проведе у шуми на Равној гори? Ту нема никакве логике. Да је генерал Дража био сарадник окупатора он би рат провео у главном граду окупиране Србије Београду. Квислинг и остали Хитлерови сарадници су лагодно живели у главним градовима својих окупираних земаља. Историја је наука која се меља, али логика никако, а само ова логићка чињеница нам јасно говори да генерал Дража није био сарадник Хитлера. Чињеница да су и генерал Дража и Тито као "бандити" били уцењени за исту суму новца од стране Немачке, јасно нам говори да су у окупираној Србији постојала два антифашистичка покрета.
Зато све похвале господину Вуку Драшковићу и Српском покрету обнове на жестокој борби за истину о генералу Драгољубу Михаиловићу и његовом покрету.

Ivan M

pre 18 godina

Kad se nasao SPS da brani partizane, znamo na kakve smo niske grane spali... Ne znam da li ikoga cudi Mesiceva odluka, ali mene sigurno ne.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Ambasada Velike Srbije na Ravnoj Gori nepromisljeno i ne u ime pravih demokrata unazadila je odnose sa Hrvatskom.

Dusan

pre 18 godina

Da je Tito bio ziv kad je Mesic razbio Jugoslaviju, nasao bi se Mesic koji je zamesio na Goli Otok. Oni presvuceni koji su nosili kokarde i drzali Drazu na ustima su samo kopija Mesiceve bratije u Srbiji.

mL

pre 18 godina

Svaka cast Mesicu na ovoj pravicnoj odluci. Imas podrsku normalnih Srba! Dodji nam kad se budemo otarasili ovih koji nam sada namecu stid i nemoralnost.

Zoki

pre 18 godina

Pa ljudi sto ste mogli ocekivati od komuniste Mesica? Pa on ima ogromnih problema i u Hrvatskoj zbog ustasa koji zauzimaju sve vise centar paznje u toj zemlji. Pre neki dan bio ustaski skup u Bleiburgu toboze za pomen zrtava partizanskih jedinica. Ti sto su poginuli na Bleiburgu su bili najkrvolocnije ustase koje su odgovorne za stotine hiljada srpskih dusa kao i ostalih koji su smetali fasistickoj Hrvatskoj. Uostalom one ustase koje nisu ucinile zlocine amnestirane su u Partizane bas kao i cetnici. Dalje na tom skupu ustasa je bio i predsednik Sabora Vladimir Seks pa dakle i predstavnici Hrvatske vlade su bili na skupu fasista tj. ustasa. Znaci kada su u pitanju njihovi onda su oni cisti pred bogom a kada neki nas iz vlade ode na skup cetnika onda dignu nos. Nije to uredu ali na kraju krajeva drago mi je da je Mesic ovo uradio jer ako medjunarodna zajednica sazna za ovo bice zanimljivo videti njihovu reakciju posto ocigledno da medjunarodna zajednica priznaje cetnike kao borce protiv fasista i komunista. Mislim da Hrvatska nema sto da se buni jer cela medjunarodna zajednica zna da nisu cetnici bili ono za sto se smatraju u Hrvatskoj...

italy

pre 18 godina

Ovo je farsa. Tvrdim da ce Mesic sigurno diplomati iz EU ubijediti da posle kratkog vremena poput macke zakopa ono sto je izjavio, i da posjeti Srbiju. Ovo njegovo protestovanje u internacionalnoj politici je strah da u Hrvatskoj ne bude proglasen Ustaski pokret, a to ce zasigurno biti jos jedan Njet u Europsku zajednicu.
Sve ce se zavrsiti sa diplomaticnim happy endom.

milkica

pre 18 godina

Draga mi je vest, drago mi je da cujem da je vlada ucestvovala u organizaciji ovog skupa. Bravo! Ko su cetnici i Draza mi znamo a znaju i oni (SPS i Hrvati) pa ih zato i boli i orden i istina. Bravo za Vladu!

Milovan

pre 18 godina

Ne volim ni cetnike, ni ustashe, ni partizane ali predsednik Hrvatske, drzave koja i dan danas manipulise brojem pobijenih u Jasenovcu bi trebalo prvo da sredi poslove u svom dvoristu. Mesicu je ovo drugi mandat i ocigledno mu manje smrdi pod sopstvenim nego pod tudjim nosom. Licemerje, nista drugo!

Z

pre 18 godina

Znatni broj mojih prijatelja Srba ima lose misljenje o skupu na Ravnoj gori, misle o tome kao o srbovanju i pokusaju falsifikovanja istorije. Jasno je da se srpska vlada nije dovoljno ogradila od ovog neofasistickog skupa nego je u njemu aktivno ucestvovala.
Od skupa su se do sada ogradili Helsinski odbor za ljudska prava (Sonja Biserko), Savez boraca SCG (Zecevic), Socijademokratska unija (Korac) i sada SPS. Mesic ne dolazi ne zbog cetnika nego zbog aktivnog ucestvovanja srpske vlade (finansiranje i prisustvo vodstva SPO, tj. ministara vlade).
Ja se pitam zasto se pojedine stranke u vladi i vlada kao celina nisu snazno ogradili od ove profasisticke manifestacije. Objasnjenje Sonje Biserko da je "cela vlada cetnicka" ne mogu da prihvatim. Verovatnije je da vlada ne zeli da izgubi popularnost kod onih koji se osecaju cetnici i racuna da je nece kazniti ili da nema dosta onih koji se tako ne osecaju.

Evropljanin

pre 18 godina

Mesic i Milosevicevi sledbenici su ponovo na istoj strani - i jedan i drugi su radili protiv srpskog naroda. I komunisti i hrvati su pokusavali da 'dokazu' da su cetnici bili saradnici okupatora iako ih sve ozbiljne clanice anti-fasisticke koalicije priznaju kao borce brotiv fasizma. Ne treba se obazirati na to sta govori Mesic. Sta je sve hrvatska drzava rehabilitovala iz perioda NDH da se ovdo niko ne buni, npr. simboli drzave, naziv valute, nema grada koji nema ime trga ili ulice po ustaskom ideologu Anti Starcevicu.

Vlada, Bratislava

pre 18 godina

Bojim se, koliko vidim i po zvanicnim i po nezvanicnim i akcijama i reakcijama, da cemo mi jos dosta vremena da provedemo na parkingu. Nikom se izgleda ni ne zuri. Tamo imidz nije vazan, tamo mozemo da se oblacimo i presvlacimo u sta i bas koliko god hocemo. To je cena nedostatka distance od svega sto smo, u nacionalnom smislu, uradili i sebi i drugima.

ruzica

pre 18 godina

Pa vi ljudi niste normalni! Svaki dan sve nove nebuloze, a taman pomislim ne mozhe vishe ni dublje moja zemlja da pada. Samo kad se vide ove slike sa tog 'skupa' da ne kazhem vashara na Ravnoj Gori-coveku se smuchi. Skupilo se tu sve najgore i najprimitivnije i svako kome padne na pamet doneo svoj neki plakat da se Srbija njime podichi! Svakom normalnom coveku bitno je da radi, da se obrazuje i zivi normalan zivot, a da mu deca sem na karti mogu sutra i lichno da vide druge zemlje Evrope. A nasha vlada pokrovitelje ovakvih skupova!!! Ljudi pa da li ste vi svi normalni i u kom svetu vi zhivite??? Svaki put kad citam B92 kazhem necu vishe da se nerviram ali svaki put nove gluposti i nezamislivi gafovi koje nasha vlada pravi. Ovakvim ponasanjem zaista cete zatvoriti sva vrata i ostati potpuno usamljeni i izolovani da se medjusobno prepucavate o cetnicima i partizanima...ljudi, a proslo je 60 godina od toga...

Коста

pre 18 godina

Draza je bio ministar odbrane u okupiranoj Otadzbini, postavljen na taj polozaj od internacionalno priznate izbeglicke Vlade Kraljevine Jugoslavije u Londonu. Tu Vladu i vlast nisu priznavali Tito i njegovi komunisti i hrvatske ustase, koji su bili pravi nacisticki saveznici. Ako je iko falsifikovao istoriju, to su bili komunisti i danasnji socijalisti i bivski JUL-ovci.
Problem je da Hrvati zele da stvore paritet izmedju njihove fasiticke proslosti sa legitimnom kraljevskom Jugoslovenskom Vojskom koja se suprostavila okupatoru i komunistickom internacionalizmu.

Partizan

pre 18 godina

Najmanje sto me zabrinjava trenutno je to sto se Hrvatska uvredila i sto njihov veliki predsednik nece da dodje. Hrvati bi uvek nasli razlog da nas mrze, bez obzira sta da uradimo ili da ne uradimo. Njima ceo svet smeta. I Srbi, i Slovenci i Italijani... Samo su im Nemci OK. A sto se tice ovog skupa, ovo stvarno nije trebalo da se desi, tj. da Vlada ovo sponzorise. Za mene su i cetnici i partizani u istom fazonu. Ne vidim da su i jedni bili dobri. Koliko sam cuo od svojih dede i babe, i jedni i drugi su pljackali stanovnistvo, zahtevali da im se obezbedi hrana, carape, dzemperi, topla voda, ili bilo sta drugo sto bi njima koristilo. Ko god bi se suprotstavio, dobijao bi metak u celo. Tako da verujem da ne treba slaviti ni jedne ni druge, niti Vlada treba da bude pokrovitelj takvih manifestacija. Mi smo u II svetskom ratu bili gubitnici i na pocetku i na kraju, i opet zbog nase gluposti. Prvo smo sami usli u rat sa Nemcima, iako smo bili jedna od retkih zemalja koje su bile ponudjene "partnerstvom za mir" od strane Hitlera. Kada smo vec dobili rat koji smo zeleli (bolje rat nego pakt) onda su nam svi rusili zemlju - Nemci, Bugari, Italijani; a takodje i partizani, cetnici i ustase. Na kraju rata, dodjose nam braca saveznici, pa izbombardovase i porusise i ono malo sto je preostalo tokom rata. Tako da ja ne vidim razlog da se bilo ko slavi kad je II svetski ratu u pitanju!!! Niti nas je ko okupirao, niti smo se od koga branili, niti nas je ko oslobodio, a i nicim nismo doprineli da se rat okonca! Samo smo svojom gluposcu uspeli da porusimo svoju zemlju do temelja, da se medjusobno poubijamo i da isprovociramo i strane trupe (i jedne i druge strane) da poubijaju one koji nisu izginuli u medjusobnom obracunu cetnika, partizana i ustasa. Da smo bili pametni da postupimu kao Belgija, ili Holandija, da se klonimo prepucavanja velikih svetskih sila - danas bi bili veoma bogata zemlja. Zato treba zakonom zabraniti svaku proslavu bilo ceka vezanog za WW2, jer je to olicenje gluposti naroda sa prostora SFRJ.

Misa Rex

pre 18 godina

Bleiburg nije u Hrvatskoj, nego u Austriji. Ako Austrijanci odluce da tu ima nesto zbog cega bi se taj skup trebao zabraniti, tako ce i uraditi.
Druga stvar: Draza je dobio orden za spasavanje oko 500njak americkih drzavljana a ne zato sto su Amerikanci ocjenili da je on antifashist. U biti dobio je orden jer je u svemu najvise bio antikomunist.

kimi

pre 18 godina

Ja se pitam cemu tolika pompa? Ti ljudi bi bili mnogo korisniji radeci nesto nego sto nose slike Draze Mihajlovica, Radovana Karadzica i Ratka Mladica. Ja se pitam koliko je pametno ponositi se ljudima koji ocigledno nisu patriote i nisu spremni da pomognu svom narodu, sto pokazuju bezanjem od Haskog tribunala vec 10ak godina, i pored mogucih posledica po nasu zemlju. Ocigledno je da Srbi nisu svesni reci 'prioritet', pa umesto da resavaju zivotno pitanje idu i opijaju se po raznim nacionalistickim skupovima. Svaka cast toj gospodi koja ima vremena da pijanci i slavi bradate bandite dok posten narod radi.

Exit

pre 18 godina

Pa, i ne treba da dodje. Svaka cast gosp. Mesicu. Sta ce u zemlju u kojoj se kao heroji velicaju i slave Draza, Mladic i Karadzic. Prosto me je sramota u kakvoj zemlji zivim.
Jos veca je sramota da je takav neki skup pijanih, bradatik finansirala Vlada R. Srbije. Cisto da poludis.

Bankar, Toronto

pre 18 godina

Gospodin Mesic bi da odrzi veliku hrvatsku laz da su cetnici i ustase jedno te isto. (Titova propaganda.)
Mesic je najbolje pokazao svoje lice izjavom o broju ubijenih ljudi u Jasenovcu.
Da je General D. Mihajlovic bio saveznik sa Hitlerom on bi nebi bio u sumi za vrijeme rata nego u Beogardu, isto kao sto je Pavelic bio u Zagrebu.
Istina je da su neki cetnicki ogranci radili zlocine, ali u osnovi cetnicki pokret je bio antifasisticki.
Istima mora da izadje na vidjelo, i zato trebaju svi Srbi da podrze Vuka Draskovica u njegovoj borbi za istinu.

zeljko

pre 18 godina

Stipe Mesic nek gleda svoja posla u Hrvatskoj i nek jednom prizna kolko je srba,jevreja,roma pobijeno u jasenovcu ! Cetnici su kraljeva vojska bila i borili su se protiv komunisma i fascisma !
A sto se tice sps-a to je partija zvana zlo !

karudijan

pre 18 godina

Pa gos. Mesicu nemojte ni da dolazite.Ne volimo vas i vase vizije Srpsko-hrvatskskih odnosa.Tj ne volimo vas i vas narod niti cemo ga ikad voleti a setite se zasto...Jasenovac, Stara Gradiska ...
Ali nema veze mi Srbi mozemo da oprostimo ali ne i da zaboravimo zato vam je i zdravije da sedite u vasim Dvorima a nas pustite na miru jer ionako imamo dosta problema sa crvenom bandom.

z@nl

pre 18 godina

mnogo mi nas je zao. svih nas sa balkana. smesni smo. zivimo u proslosti dok ceo svet ide napred. nase price se uvek zavrse o nama kao velikim nacijama i o nasem veliko ponosu...sve je to jadno i sve je to kost bacena pred narod koji nema buducnosti.

Traubisoda

pre 18 godina

G. Mesicu ko boga vas molimo, dodjite nam jer bez vas se ne moze. Sada ste nam najpotrebniji. Razmislite. Srbija bez vas ne zna kuda ide. Mnogo se izvinjavamo!!!

Marko

pre 18 godina

Ja cetnike stvarno ne dozivljavam kao fasiste, mada nesto mnogo ni ne poklanjam paznju na tu stranu. Cinjenica je da nema vojske na Balkanu cije ruke nisu u krvi do lakata. No, Mesic ocigledno mora da malo zadovolji svoje birace (makar posle lokalnih izbora) za koje su nasi nacionalisti 'male bebe'. tako da se na ovo ne treba nesto mnogo obazirati.

Koji vam je svima?

pre 18 godina

Kad vidim ove cetnicke Exitovce na fotkama, zbog kojih sam i otisao, ta ista atmosfera i imidz kao i na Slobinim mitinzima, prodje me i ono malo zelje da se vratim u Beograd. Prosto ne mogu da verujem da se narod jos na to pali. To je kao neka civilizacijska retardacija. Samo je tragedija sto ni posten svet, sve i da hoce, u Srbiji i dalje ne moze ni normalno da radi ni da zivi, kad ga drukaju sa tim temama. Sta ce vam to sve?

Боро

pre 18 godina

Хвала Богу да је прошло вријеме да Хрват одређује Србима кога ће славити, када и гдје ће то чинити. Ако је Месићу до борбе против фашиста, нема потребе да мрда из Хрватске. Тамо има посла до краја живота. То што су СПС и Месић против Равне Горе, (а не заборавимо да су и радикали били против прославе) потврђује колико су били у праву они који су тврдили да су за осамостаљење Хрватске, уз Туђмана, подједнако заслужни и Милошевић и Шешељ .

zona,NY

pre 18 godina

A i ovom Draskovicu bi bilo pametnije da gleda kako da Srbiju vrati u Evropu i Svet nego da se tamo povlaci po planincugama sa ravnogorcima.
Amerikanci nam dali orden, big deal ti isti Ameri su nam pola Srbije sravnili sa zemljom a vi se hvatate za njihovo ordenje.
Dajte se pameti ljudi, dok mi kopamo po Balkanu i Istoriji odose i Albanija i Bugarska i Rumunija u Evropu i ispred nas. Smesno i zalosno.

Spike

pre 18 godina

Bravo Stipe! A kakvu je to reakciju srpska vlada mogla da ocekuje? U ime nekoga ko je u dijaspori a NE podrzava drzavno finansiranje ravnogorskih i slicnih skupova, hvala gospodine Mesicu.
A tebi Srbijo ce jednom valjda da svane. Cini se ne uskoro. Ove nedelje kada je Beograd domacin godisnje konferencije Evropske Banke za Rekonstrukciju i Razvoj (EBRD) i kao takav treba da se pokaze, Srbi se bave ovim budalastinama. I dosta vise pozivanja na jasenovacke zrtve. Odavno smo ih MI izneverili. Sram da nas bude. Na kraju Mesic ispade jedina normalna osoba u citavoj situaciji.

србољуб

pre 18 godina

политика је чудо. само пре неких четрнаест година г.Месић (онај што је обавио посао) и СПС (онај који је свим силама покушавао да му се супротстави) учествовали су као протагонисти убрзања распада једне труле творевине.
Сада су савезници у једном. Ипак мене је сада баш брига шта мисли СПС и што Месић неће да дође. СПС и даље игра на карту поделе Србије. Милошевић је давно искористио ту причу и створио издајнике и патриоте (темељ ударили комунисти после рата), а данас ту исту причу просипају неки псеудо демократе (Чеда и екипа). Не сметају ми ни четници ни партизани, ни "издајници" ни "патриоте", ни "фашисти" ни "демократе". Нервирају ме само они који производе те поделе и профитирају на фрци коју праве у народу.

Markoviceva

pre 18 godina

Draza Mihajlovic je bio general kraljevske vojske za koga ne znam da li je zmirio na jedno oko kada su se smradovi odvojili i alternativno obradjivali ljudske glave, usi i ostalo. Mesic ima svoju bratiju sa kojom Hrvatska bas i nije mnogo rasciscavala,a mogla bi jer su im ovi sa Ravne Gore vrlo slicni. Uopste, sta ce Mesic na politickoj sceni? Zavrsio je posao kojim je najavio kraj svoje karijere jos devedesetih.
Necu da me, kao Srpkinju u inostranstvu, predstavljaju Ravnogorci, fasisticki politicari, Milosevic sa SPS-om, Isidora Bjelica kao predstavnik pisane reci moje zemlje i ostali estradni umetnici srpskog jada.

Djenka Djavo

pre 18 godina

Mesic je prvo bio komunista pa nacionalista pa demokrata. Ne dvolican, nego 'trolican' politicar. Bas sam se nesto potresao zbog njegovog otkaza.

Tonči

pre 18 godina

napisao sam na hrvatskom portalu da više vrijedi g... Stipe Mesića nego Tuđman, Šušak i biskupi zajedno! Isto vrijedi i za Dražu, Vuka i Amfilohija! Hrvatska nakon 55 godina prokletstva i Titovog i Tuđmanovog mraka, konaćno dobiva svoga Havela!

Goran

pre 18 godina

Nije li zanimljivo da je u Moskvi na proslavi pobjede nad fašizmom predsjednik Putin uručio visoko odlikovanje predsjedniku Mesiću, a ne posthumno Draži Mihajloviću?

aleksandar

pre 18 godina

Posto je Orden zahvalnosti (Legion of Merit) urucio americki predsednik Truman, onda Mesic ne bi trebalo ni da ide u Ameriku. Posto je orden Ratnog Krsta Drazi urucio De Gol, onda ne treba da ide ni u Francusku.
To je onaj isti Mesic koji je 1990. bio uz pro-ustaski HDZ, isti onaj koji se javno hvalio da je razbio soptsvenu drzavu, tada Jugoslaviju ("Ja sam poslednji predsednik predsednistva SFRJ").
Naravno, da smo pametni, BILO BI NAS BAS BRIGA sta misli Mesic.

aleksandar

pre 18 godina

Sta nas briga i za Mesica i za SPS. Mesic je sada u drugoj drzavi i neka gleda svoja posla, a SPS nije merodavan da bilo sta prica o bilo cemu jer upravo nas je taj SPS totalno unistio tokom devedesetih.

DOgnjanovic

pre 18 godina

Predsednik Ruske federacije je u Moskvi urucio orden Prtedsedniku Mesicu ciji je otac Heroj Sovjetskog saveza.Steta za nedolazak u Beograd.Mnogi Beogradjani iz istih razloga kao gospodin Predsednik Hrvatske ne dolaze u svoj grad ili zemlju Gde je razlika? Stipe ce doci kad tad. A mnogi? Nikad se necu......

Milos

pre 18 godina

Za Mesica me mnogo zasvrbe, ali ne vidim sta je drzava imala da se mesa u to. Ne obelezavamo vise ni dan borca, ni 29. novembar, ni ostale partizanske praznike, zasto bi smo sada obelezavali cetnicke?

Ulan Bator

pre 18 godina

Da je SPS dobio izbore 2000,svi ljudi iz Otpora bi bili izdajnici,kao i sam Zoran Djindjic...Tako da je meni potpuno jasno cemu takve podele sluze.Nek nadju jedinstven prostor i zajednicko vreme,gde ce svi antifasisti sledece godine da obeleze taj dan,nek zaborave sujete i prestanu da arce pare ovako besmisleno,kao sto to danas cine.I nek ne ostavljaju vise sopstvenoj deci u nasledje glupost i izmastane podele.A jel taj Mesic trebao na EXIT da dodje ,ako nije cemu uzrujavanje?

djordje

pre 18 godina

Dosta vise istorije, ali stvarno.Ne podrzavam ovo busanje u prsa zato sto su pojedinci koji su bili dio ravnogorskog pokreta isto tako vrsili zlocine kao sto su to radili i partizani.
Svi koji ne nasjedaju na komunisticku pricu znaju da su ravnogorci (JVO) i partizani ratovali zajedno protiv nacista do Jalte.Tako je bilo u mom kraju.I onda su poceli da se bore izmedju sebe.Pojedinci iz oba pokreta su cinili strasne zlocine.
Ali definitivno mi smeta kad izjednacavaju (to su komunjare plasirale) ustase i cetnike. To definitivno nema veze jedno s drugim.I to Hrvate boli.Boli ih sto cetnici ipak kao pokret nisu bili fasisti i nisu imali konc logore, nad kojim bi se i nacisti jezili.Boli ih isto jos vise sto kod nas ne vlada vise onaj monstrum Milosevic i sto Ameri i zapadni saveznici znaju ko je ko.
Ovo je cisto latinsko licemjereje i pravo da vam kazem boli me uvo sta kazu Hrvati.
Ali isto tako treba da prestanemo s ovim budalestinama jer je to ispiranje mozga obicnom svijetu.Od ovakvih manifestacija se ne zivi.....

goodman

pre 18 godina

Bas kad je nas genijalac ministar Vuk juce odrzao govor, sa onim istim nadahnucem kao sto je govorio sa balkona Narodnog Pozorista u Beogradu, Da ce nam Evropa i svi susedi biti zahvalni, setio sam se nehotice Mesica. I stvarno, covek koji je rasturio Jugoslaviju jedva je cekao razlog da odlozi svoju historijsku prvu posetu Beogradu. I dobio je pravi razlog na koji mu niko zdrave pameti ne bi zamerio. Dok Hrvati kako tako kriju svoje ushicenje nad ustasama i njihovom trebljenju Srba, mi otvoreno guramo prst u oko, Hrvatima, nasim najblizim susedima, Francuzima ciji degolisticki predsednik sedi u Jelisejskoj Palati. Vrhunski diplomatski potez zaista. Bravo Vuce!

Pingi

pre 18 godina

Treba da se slavi to na Ravnoj Gori, ako ni zbog cega a ono bar u inat svima koji samo traze nesto da nas sude, ocenjuju i nadgledaju. Napred Srbija.

scythe

pre 18 godina

problem je u tome sto se cetnistvo poistovecuje sa likovima poput vuka draskovica (karijeru poceo kao ortodoksni komunjarski taster u Tanjugu, karadzica, mladica, itd. A cetnicki pokret jeste bio antifasisticki i antikomunisticki.... a komunisticki je bio anticetnicki (antimonarhisticki) i antifasisticki...a fasisticki (a sa njim i ustaski) je bio anticetnicki ai antikomunisticki..... i svi su klali...pa ne vidim zasto Mesic ima sa tim problem... osim ako potajno ne simpatise i ne podrzava pokret koje je stao na stranu fasisticke Nemacke...sa namerom da pokori i ocisti Hrvatsku od Srba (odnosno ne-Hrvata)... onda se nekako sve uklapa....

huda

pre 18 godina

bravo za Mesica! sramota je da se ova, ionako nikakva, Vlada, pored svih gluposti koje je pocinila, sada latila pisanja neke nove istorije.

Lala

pre 18 godina

Briga me za Mesica ali vreme je da vec jednom zavrsimo taj rat i da sa komsijama zivimo sto bolje jer cemo ovako samo tonuti i pametni ce odavde samo bezati i kad vidim sta slavimo vec se pomalo plasim da ih je previse otislo.

Vladimir

pre 18 godina

Koji bre Cetnici? Gde nam je Kraljevina? Sto dalje idemo u buducnost, sto vise ce "Cetnici" izgledati kao 'guerilla' a ne kao Kraljeva armija.
Zlocini drugog svetskog su poceli fasisti. Sta su ocekivali, da Srbi cute i da se mole bogu? Naravno da je bilo zlocina. Jedna seoska familija pocne pokolj pa druga se osveti. Tvrdoglava navika Balkana.
Takodje, Mladic,Karadzic ne pripadaju u istoj recenici sa Drazom Mihajlovicem. A to sto ljudi slave....neznam sta slave, kad je to bila vecita tragedija svim narodima Balkana a specijalno Srbima.

dejan

pre 18 godina

Za modifikovane Titove pionire (Mesic, Milosevic, Seselj...), koji su proizveli najvecu stradiju od drugog svetskog rata u Evropi, Hag je idealna destinacija. Drzave koje personifikuju dva svetska kontineta, SAD i Francuska, su svojim ordenima dali sud o pokretu generala Mihailovica.

Dejan

pre 18 godina

Svaka čast Mesiću! Svi normalni političari će početi izbjegavati da dolaze u možda posljednju zemlju na planetu gdje se slave ubojice i krvnici vlastitog naroda. Pa zar tolikim ljudima još nije dosta vraćanja u najcrniju prošlost srpskog naroda?!

Zoran

pre 18 godina

Dobro je postupio Mesic. Istini za volju ni predsednik Srbije ne treba jos da ide u Hrvatsku.
Usijanih glava ima i tamo i ovamo.
Neki ne priznaju SPS za ozbiljnu partiju. A koje mi to ozbiljne partije imamo u SCG?
Mnogi misle ako imamo vise od jedne partije i obracamo se drugima sa Gospodine i Gospodjo i iz sve snage slavimo, da smo se izjednacili
sa civilizovanim demokratama.
Nemojmo se zavaravati. Nasa prava gospoda odavno zive na drugim kontinentima, partije su nam cirkuske druzine a demokratija je u samim prapocetcima.
Da stignemo ostale treba ce nam jako puno vremena.
Zato neka predsednici ostanu tu gde jesu. Nisu ni za tu gde su.

Nele

pre 18 godina

Dokle cemo bre svima da teramo inat. Za Mesica i jeste i nije bitno, doci ce on. Problem je sto stalno prkosimo nekome i stalno "mrzimo" nekoga a ne prestajemo s pricom da nas svi mrze i da treba da im "pokazemo". Gledam (ali slucajno) na naslovnoj strani Kurira kako na Ravnoj gori pale americku zastavu. I sta onda, Amerikanac treba da nas voli? Tesko da ce ...

g.m.

pre 18 godina

Kad su Drazu pitali na sudjenju zasto se nije borio protiv Nemaca, covek rece: "Cekao sam da Nemacka vojska oslabi". I tako, Draza cekao, cekao pune cetiri godine. Ovo, istine i njegovih "ustanickih zasluga" radi. Ali, takodje istine radi, i g. Mesic je "preosetljiv": pa i u Hrvatskoj su posebnim zakonom u Saboru svi ucesnici drugog svetskog rata (dakle i domobrani i ustase) izjednaceni sa svim drugim ucesnicima oslobodilackog rata. Dakle, uradjeno je isto, samo tiho i bez draskovicevske pompe. Sto ce reci, ista stvar samo u drugacijem pakovanju...

ko zna za bolje, siroko mu polje

pre 18 godina

Dodji Stipe...da odneses iz Beograda u Kumrovec Josipa Broza. I prestani da brines tudje brige. Nisu Srbi krivi sto ustase nisu spasile barem jednog americkog pilota.

glas razUma

pre 18 godina

Opsti trend relativizacije kriminala, zlocina, istorije, uopste zivota u Srbiji je poprimio apsurdne razmere. Jedan od eklatantnih primera je emitovanje serijala na drugom kanalu RTS o "zlocinackim" Saveznickim bombardovanjima i "zlocinima" partizana u II svetskom ratu!
Mozda su, u strahu od tih zlocina, cetnici, ustase, nedicevci, domobrani, ljoticevci i ostali "antifasisti" zajedno sa vermachtom panicno bezali ka Austriji pred partizanskim jedinicama.
Eto malog priloga i pomoci u revidiranju (h)istorije u Hrvatskoj i Srbiji.
Najvise sto zvanicnici Srbije u ovoj situaciji mogu da urade je da vrate istom merom, tj. da ne idu u Hrvatsku zbog ustaskih skupova.
Ili, ipak, nesto tu ne stima?

burazerska privatizacija

pre 18 godina

Nije mi jasno kako "razmislja" taj Vukov glasac. Kupi Mladicevu sliku na Ravnoj Gori, pa glasa za Vuka koji bi da ga izruci Hagu?!

renesansa

pre 18 godina

Gosp. Stipe Mesic nije nikada otisao na proslavu "Sinjske alke" bas zato sto je organizacija iste bila u ustaskim rukama. Ovo sto je sada izjavio, dozivljavam kao dosljednost covjeka koji ima izgradjen jasan stav prema fasizmu. Uostalom, NE fasizmu je obaveza svakog normalnog covjeka, ma koje nacije bio.
Bravo gospodine Mesicu!

Zoo Vrt

pre 18 godina

"Cega se budala stidi, budala se ponosi". Zalosno je da se u Srbiji nakon Srebrenice, Foce, Gorazda, Prijedora, Kozarca, Bijeljine, Sarajeva, Bratunca....., i dalje slavi i velica ono sto su Srbi prvi trebali zaboraviti.

Dejan Dorcol

pre 18 godina

I Četnici i komunisti iz drugog svetskog rata su sramota za Srpski narod. Ono sto su Srbi postigli u prvom, za sta imamo priznanje od celog sveta, ovi su upropastili u sledećem ratu. A o narednim ratovima da i ne govorim. To je samo nastavak gluposti iz Drugog sv. rata. A što se tiče Ustaša, to je njihova sramota i oni neka se bave njima. Mene ne interesuju oni nego MI. Srbijo osvesti se, i pravo ka Evropi.

Boske

pre 18 godina

Mesic je upravo ucinio je grandioznu uslugu svim onima koji se jos uvijek dobro sjecaju njegovog dolaska u Beograd '91 i zluradog predvidjanja, da ce biti "poslednji predsjednik Jugoslavije". Njegovo diabolicno, apokalipticno predsjednikovanje bilo je uvod u pogibiju stotina hiljada i egzodus miliona. Njegovo licemjerno minimaliziranje zrtava Jasenovca zaokruzava profil beskrupuloznosti i nedostatka savjesti. Njegovo otkazivanje dolaska u SCG kao reakcija na ravnogorsku proslavu, najbolji je moguci znak da smo konacno na pravom putu.
A sto se tice SPS-a, nema razloga da se dure: njihov praznik Dan Mladosti je uskoro, a ni Kumrovec nije daleko...

Vladimir T

pre 18 godina

I neka. Sada Hrvati ne trebaju nama, vec mi njima, jer se priblizava turisticka sezona. Uostalom, samo nek filozofiraju, pa ce videti E.U. zajedno sa nama, Libijom i Belorusijom u 2225.

Nidza

pre 18 godina

Svakako sam za normalizaciju odnosa sa Hrvatskom, pa komsije smo, ali ne treba nasedati na revizionizam koji srpske cetnike Draze Mihailovica izjednacava sa nekakvim kvislinzima ili daleko bilo ustasama.

tranzicuja svesti

pre 18 godina

Na primeru reakcija na ravnogorsku proslavu još jednom se na delu pokazala kao istinita teza da balkanske države doživljavaju istoriju i njene fakte svako na svoj način zavisno od emocija i ideologije što je za istoriju kao nauku pre svega pogubno. Ono što je skoro apsolutno utvrđeno iz izvora engleskih obaveštajaca iz II Svetskog rata (koji na sreću nisu sa Balkana) je da su snage Kraljevske vojske u otadžbini za vreme pomenutih sukoba bili na strani antiosovinskih snaga. S druge strane niko od današnjih (a i ranijih) poštovalaca postojanja i dela Ravnogoraca nije javno osudio zločine određenih jedinica i oficira tog pokreta. S tim u vezi je skoro razumljivo što su pojedinci koji su prisustvovali proslavi na Ravnoj Gori došli do zaključka da su osobe optužene za ratne zločine u poslednjim sukobima u istom rangu kao i pripadnici četničkog pokreta u izvornom smislu.

Gaston

pre 18 godina

Nije tacno da Mesic nije nikada isao na proslavu Sinjske alke. Isao je njegov izaslanik pre nekoliko godina i onda je izbio insident jer su ga prisutni izvizdali i posle toga vise nikada nije isao.

ruanda-genocid 800000

pre 18 godina

Mesic se seca Vuka kao cetnika, a on odavno vise nije to. Sada globalista Vuk D. samo koristi cetnistvo u predizborne svrhe, posto mu je stranka ostala bez identiteta.Tapiju na Evropu drzi ds, na nacionalizam srs i dss, na socijalisticke ideje sps, na ekonomiju g-17 i pss, a jadni Vuk nema bas nista.