Četvrtak, 12.05.2005.

13:43

Vuksanović zamera novinarima

Ministar zamera Blicu i B92 na postavljanju pitanja o njegovoj odgovornosti, kao i samog Ministarstva, oko neodobrenog pregleda đaka

Izvor: B92

Vuksanoviæ zamera novinarima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

mama

pre 18 godina

Nezakonitom metodom su nam pregledali decu, bez znanja i saglasnosti roditelja!!! Koliko Zakona je ovim putem prekrseno?! Da li treba svima da se desi neka neprijatnost da bismo bili slozni i reagovali na pravi nacin?! Kolektivu skole "roditelji prave probleme", ispisuju decu iz skole, traze ostavke....Najbolje bi im bilo da deca nemaju roditelje, pa da na miru vrse eksperimente!!! I to sve iz "najbolje namere"!!!

Sanja

pre 18 godina

Krajnje je vreme da cak i neobavesteni Kostunica ukapira da mu se vlada blamira iz dana u dan i da je vreme da ministre redom pocne da smenjuje, a sam da ode u 'zasluzenu' penziju.

Aleksandar

pre 18 godina

Pa neznam šta očekujete od ministra koji je postavljen, a da nema nikakav plan i program rada, već nas samo pali kako će biti "to i to" (mora da je prorok).
Žalosno je to što se igraju sa decom ovim reformama, a sada eksperimentišu zdravstvene metode. Kao roditelj sam zgrožen!

mara

pre 18 godina

Treba da odgovaraju i direktorka i ministar. Kako je direktorka mogla da dozvoli pregled bez prethodnog odobrenja roditelja. Trebalo je da se organizuje sastanak sa roditeljima, da se oni obaveste i da daju pismenu saglasnost.
I zasto uopste privatne ordinacije organizuju sistematske preglede. Do sada je to bilo po domovima zdravlja.
Ministar prosvete je ocajan. doktor nauka, ali dzaba. Price su mu toliko prazne, mucno mi je da ga slusam, a sve bi dao za fotelju.

Jasna

pre 18 godina

Od vecitih pretendenata na sve i svasta nismo mogli ni da ocekujemo nista bolje. Nisam lekar i ne donosim ishitrene zakljucke, a i postala sam veliki skeptik, sto je valjda normalno, jer zivim u Srbiji. Ali sam sinoc cula da u medicini ne postoji praksa fotografisanja pacijenata, bez obzira na to kojoj je metodi rec!!! Zamislite da vam dodje dete kuci i kaze da su ga "slikali kod doktora"!! Hajde da krenemo od pocetka: Ko je profesor fizickog koji je direktorki preporucio kliniku i sa kojim pravom? Sta tu ima ko kome da preporucuje kad je u pitanju takva stvar? Ako postoji jos koja zainteresovana direktorka, neka se javi, imam drugove i drugarice koji su zubari!

Sladjana

pre 18 godina

Pa da, kada se pokaze da su Vuksanovic i ostali ministri u ovoj vladi nesposobani, onda je uvek B92 kriv. Hvala na profesionalnom izvestavanju. Bravo za realne informacije i u dijaspori.

da li sam ja odavde

pre 18 godina

Svaka cast, bre. Srpski, naravno. Pa i ministar je srbista, doktor bre naravno. I zna dakle sta pise, samo jos i da procita sta je napisano. No nisu to srpski pesnici iz Rumunije (na cemu je doktorirao), a nema ni veze sa borilackim vestinama, za cije uvodjenje u nastavu se zdusno zalaze...
Tja, i ona njegva prethodnica je bila doktor, ma i profesor. Tja opet, Filoloski fakultet u Beogradu. Lepo, na zdravlje. A secam se da je neki kriticar tokom bobardovanja ( a sta NATO nama moze, kad smo mi svetosvci)ndoktorirao na pismima u ratu 1875-78...Ej na zdravlje, ma ima u ovoj zemlji i normalnih. Mada nisu na vlasti.

miki

pre 18 godina

Prva ministarka nesposobna, drugi ministar nesposoban... odma OSTAVKA.
Pa zar nasu buducnost, mislim na nasu decu, vode ovakvi ljudi. Ne snose nikakvu odgovornost. Kostunice smeni ovog coveka ili cemo mi smeniti tebe. A da, zaboravila sam ako ga smenis pada vlada. To je taj covek u proslosti vec pokazao. Setite se kako je uopste Vuksanovic postao ministar. SRAMOTA!

srba

pre 18 godina

Kada ministar napravi propust i neko digne glas i kritikuje rad aktuelne vlade odmah skoce dezurni politicki komesari u odbranu iste(og). Uz to gresni ministar odmah baci saku prasine u oci javnosti i tako se svaka afera zavrsi. Morace ova vlada bas mnogo da zgresi da bi pala (citaj da bi nekom u koaliciji proradila barem malo savest) a u medjuvremenu ce Srbija da pati i propada. Ali ni tu nam niko do nas samih nije kriv pa zasto onda deci da bude dobro kad im roditelji lose rade???

prole

pre 18 godina

E Vuksanovicu, Vuksanovicu... Sve mi vise licis na nekog radikala. "...sa koje ste vi televizije??" Da je Pink u pitanju onda bi bilo ok, jel? Kad ce ti da shvate da nisu bogom dani i da su oni tu zbog naroda, da imaju velike plate jer im je i velika odgovornost. Zapamtio sam da je Vuksanovic poceo kampanju za gradonacelnika Beograda 4 meseca pre svih drugih kandidata (kao tip igra basket, peca i sta sve ne) i za njega je glasala verovatno uza rodbina samo. Grozan lik, kratko i jasno. I nadam se da ce mu neko od uticajnih roditelja te dece zagorcati zivot (bilo bi glupo nadati se da takav ima savest i da ce podneti sam ostavku)

debeljko

pre 18 godina

Vuksanovic jeste pogresio, ali mislim da je imao dobre namere i da je napravio losu procenu situacije.
Mislim da ovo nikako nije razlog za ostavku. Slucaj Labus je daleko ozbiljniji.

Sandra

pre 18 godina

Alternativne metode za ispitivanje secerne bolesti!! Pa ko to od nas doktora pravi budale? Ministar zdravlja ili prosvete ili oboje. Ko je kome zaposlen u toj ordinaciji opste prakse (!) koja se bavi pregledom dece? Secerna bolest alternativnim metodama, ha!

zole

pre 18 godina

Stvarno ne znam šta je tu kriv direktor škole, kad je lepo pitala ministarstvo za mišljenje. Svi razumemo razliku između saglasnosti i podrške ali je to na kraju bitno samo za sudski proces a u stvarnom životu je već nešto drugo. Verovatno zbog toga Ministarstvo retko daje saglasnost a i podršku povodom i drugih pitanja. Najčešće ne odgovara na postavljena pitanja, bar ne daje pismene odgovore i uputstva nego samo usmene preporuke.

Dushan Pashich

pre 18 godina

Hm, stvarno je ovo drama nad dramama... neko je pregledao decu alternativnom metodom!!! I to sve uz neccije polu-odobrenje...
Ok je istrazhiti priccu, no trapavog nam ministra Vuksanovicha loviti na ovu temu mi deluje bespredmetno.
Neshto se ne secham javne kampanje povodom nove Strategije unapredjenja obrazovanja, prezentovane od istog tog ministra i ministarstva. Sramotni dokument koji kao nash najvechi obrazovni problem izdvaja nedostatak i loshe stanje sala za fiziccko nije bio dovoljno "jaka" pricca...
Kao shto je i ubijanje reforme obrazovanja, jednog procesa koji je mogao dovesti do unapredjenja nesretnog nam drushtva, bilo aktuelno dok nije otishla tadashnja poluluda ministarka.
Smor je shto su "maltretirali" decu, ali dok su sushtinske pricce potpuno van fokusa medija, malo je bezveze praviti pricce od ovakvih dogadjaja...
Dushan

G.M.

pre 18 godina

Osoba koja nema ni elementarni osecaj za etiku, vodi obrazovanje u Srbiji!!! Tako je to kad premijer postavlja ljude koji su savladali "30 slova", a bogme znaju cak i sta je "ordinacija"! Danasnja izjava - dijalog sa novinarima - sasvim je dovoljan zakljucni deo za ostavku ministra Vuksanovica. Ali, ne da je ponudi Vuksanovic sam, jer to nije u sklopu njegovih sivih celija, vec ga treba smeniti!

dragan

pre 18 godina

pa, da li su ta deca, uopste, pregledana nekom 'dokazanom' metodom, pa, tek onda, zarad istrazivanja ovom novom ?? pa, ako se za 10ak godina pokaze da je dijagnoza ok, tada i analiza postaje validna, zar ne ??

Дорћолац

pre 18 godina

Да ли мислите да ће човек који је тако напорно радио и качио билборде по Београду да би био БИЛО ШТА тако лако дати оставку? Нико њега неће отерати, само (beep!).

hrvoje

pre 18 godina

Covek koji je na proslim izborima dobio podrsku 0,1% gradjanstva Beograda ili sl pretenduje da je pokupio svo znanje pa i ono medicinsko. Znamo od ranije koliko je ministar prosvete prepotentan i ponosan na svoje kvalitete govornika,pa jedino mogu da se pridruzim apelu za njegovu smenu. On je prosto sam sebe nametnuo za ministra jer ponavljam po tome se vidi koliko je premijeru bitna prosveta.Bruka

Spira

pre 18 godina

Ministar se, očigledno, ne meša previše u svoj posao. Ali zato njegovi odgovori zavise od toga ko postavlja pitanje. Sramota!!! Bolje neka batali ovaj posao i neka piše knjige. Tako će napraviti manju štetu, jer ih ionako niko ne čita. Ponavljam gospodo, ovo je osveta bivših ponavljača. Koliko li ih još ima? Da li neko vidi svetlo na kraju tunela?

Braca

pre 18 godina

Pitam se pitam, ko je sve uzeo pare za eksperiment? I na kraju, pošto su videli da su pogrešili, jer su izabrali školu gde nastavu pohađaju deca uticajnih roditelja, isti eksperiment će biti ponovljen negde u provinciji, naravno posle vremenske distance i pod imenom druge klinike. Plašim se da je ovo tek početak i da nam se spremaju još gore stvari. Živeli mi zamorci i naša braća glodari!!!

stidljiva

pre 18 godina

kad sam ja bila u osnovnoj skoli, sistematski pregledi su izgledali tako (oš na dedinju): izvuku te sa casa, bez obavestenja, odvedu te u jednu malu prostoriju, strpaju sve devojcice zajedno i pod fazonom "sve ste vi iste" traze da se skinete u gace, da bi videli kicmu. naravno, nekako nas je uvek pregledao doktor za kicmu muski. kad bi ipak zatrazile neke devojcice da ostanu u brusu, receno je da se tako ne vidi. sad vi zamislite devojcice u 5, 7 razredu, i kako to izgleda. danas zivim u sloveniji, i ovde a i u drugim zemljama se svaki sistematski najavljuje, i ulazis sam kod doktora, i nikad se ne skidas go, jer ni jedan pregled sistematski to ne zahteva. i hoce li ikad neko odgovarati za takve stvari? nece. nasa reakcija je bila takva, da od sedmog razreda vise nismo ni isli na sistematske preglede, nego lepo odes posle ko covek sam u ordinaciju, i naravno ne skidas se do kraja. sta je cilj tome? da li ponizavanje deteta, ili je to samo plod onih komunistickih fora: svi ste vi isti. think!

Nele

pre 18 godina

Kad ce ministri i ostali politicari da prekinu da pitaju koja je TV u pitanju kad im se ne svidja pitanje? Gospodo ministri i svi ostali na funkcijama naravno da ste odgovorni za sve sto se (ne) cini u vasoj oblasti. Naravno da su novinari tu da vam postavljaju i skakljiva pitanja a vi ste tu da odgovorite kako bi gradjani sto pre i bolje bili informisani.

namerni prolaznik 2

pre 18 godina

... predlažem da Blic objavi tekst zahteva koji je škola uputila Ministarstvu i tekst odobrenja pregleda koji je potpisao ministar, kao i da kažu odakle im informacija da je u pitanju pedofilska pornografija ... tako bi sve bilo bar malo jasnije. Uostalom to može da uradi i B92.

Inzinjer

pre 18 godina

naravno, sad cemo svi da pricamo o novinarima, a o tome sta je uradjeno deci u skoli - necemo! Ovaj lik Vuksanovic ne radi nista novo - radi istu stvar koju rade i njegovi mentori. Prave katastrofalne greske, a onda su im za sve krivi oni koji vide i ukazuju na posledice tih gresaka. koji je to mentalni sklop!

namerni prolaznik

pre 18 godina

Nego šta nego je odgovoran! On je lično odobrio pregled, a sada se pravi lud i sve svaljuje na direktorku. Ne branim direktorku, ona je pogrešila što nije obavestila savet roditelja, ali ako je dobila odobrenje svog ministra onda Vuksanović snosi itekakvu odgovornost. A njegova izjava da uvek daje saglasnost za zdravstvene preglede pokazuje da on i ne čita to što potpisuje. ...

bami

pre 18 godina

Vuksnović nema razloga za ljutnju!
Iz dosadašnjeg njegovog ministarskog opusa ne vidi se nikakva strategija!
Stiče se utisak da ga vuku događaji, i da je njime veoma lako upravljati!
Ko njim upravlja ne znam, ali je očigledno da iza njega neće ostati nikakav poozitivan trag!
Treba "Blic", ali i ostali da ga propituju! Možda ga bar mediji navedu da uradi nešto pozitivno za prosvetu i sport!

nesa

pre 18 godina

Ovaj Vuksanovic treba krivicno da odgovara. Meni nije jasno kako roditelji mogu da trpe ovakve ljde na vlasti. Nije mi zao sto roditelje maltretiraju jer su za takve i glasali, nego mi je zao dece koja nisu kriva sto takvi ljudi upravljaju zemljom.

nesa

pre 18 godina

Ovaj Vuksanovic treba krivicno da odgovara. Meni nije jasno kako roditelji mogu da trpe ovakve ljde na vlasti. Nije mi zao sto roditelje maltretiraju jer su za takve i glasali, nego mi je zao dece koja nisu kriva sto takvi ljudi upravljaju zemljom.

Inzinjer

pre 18 godina

naravno, sad cemo svi da pricamo o novinarima, a o tome sta je uradjeno deci u skoli - necemo! Ovaj lik Vuksanovic ne radi nista novo - radi istu stvar koju rade i njegovi mentori. Prave katastrofalne greske, a onda su im za sve krivi oni koji vide i ukazuju na posledice tih gresaka. koji je to mentalni sklop!

bami

pre 18 godina

Vuksnović nema razloga za ljutnju!
Iz dosadašnjeg njegovog ministarskog opusa ne vidi se nikakva strategija!
Stiče se utisak da ga vuku događaji, i da je njime veoma lako upravljati!
Ko njim upravlja ne znam, ali je očigledno da iza njega neće ostati nikakav poozitivan trag!
Treba "Blic", ali i ostali da ga propituju! Možda ga bar mediji navedu da uradi nešto pozitivno za prosvetu i sport!

namerni prolaznik

pre 18 godina

Nego šta nego je odgovoran! On je lično odobrio pregled, a sada se pravi lud i sve svaljuje na direktorku. Ne branim direktorku, ona je pogrešila što nije obavestila savet roditelja, ali ako je dobila odobrenje svog ministra onda Vuksanović snosi itekakvu odgovornost. A njegova izjava da uvek daje saglasnost za zdravstvene preglede pokazuje da on i ne čita to što potpisuje. ...

namerni prolaznik 2

pre 18 godina

... predlažem da Blic objavi tekst zahteva koji je škola uputila Ministarstvu i tekst odobrenja pregleda koji je potpisao ministar, kao i da kažu odakle im informacija da je u pitanju pedofilska pornografija ... tako bi sve bilo bar malo jasnije. Uostalom to može da uradi i B92.

Nele

pre 18 godina

Kad ce ministri i ostali politicari da prekinu da pitaju koja je TV u pitanju kad im se ne svidja pitanje? Gospodo ministri i svi ostali na funkcijama naravno da ste odgovorni za sve sto se (ne) cini u vasoj oblasti. Naravno da su novinari tu da vam postavljaju i skakljiva pitanja a vi ste tu da odgovorite kako bi gradjani sto pre i bolje bili informisani.

Braca

pre 18 godina

Pitam se pitam, ko je sve uzeo pare za eksperiment? I na kraju, pošto su videli da su pogrešili, jer su izabrali školu gde nastavu pohađaju deca uticajnih roditelja, isti eksperiment će biti ponovljen negde u provinciji, naravno posle vremenske distance i pod imenom druge klinike. Plašim se da je ovo tek početak i da nam se spremaju još gore stvari. Živeli mi zamorci i naša braća glodari!!!

stidljiva

pre 18 godina

kad sam ja bila u osnovnoj skoli, sistematski pregledi su izgledali tako (oš na dedinju): izvuku te sa casa, bez obavestenja, odvedu te u jednu malu prostoriju, strpaju sve devojcice zajedno i pod fazonom "sve ste vi iste" traze da se skinete u gace, da bi videli kicmu. naravno, nekako nas je uvek pregledao doktor za kicmu muski. kad bi ipak zatrazile neke devojcice da ostanu u brusu, receno je da se tako ne vidi. sad vi zamislite devojcice u 5, 7 razredu, i kako to izgleda. danas zivim u sloveniji, i ovde a i u drugim zemljama se svaki sistematski najavljuje, i ulazis sam kod doktora, i nikad se ne skidas go, jer ni jedan pregled sistematski to ne zahteva. i hoce li ikad neko odgovarati za takve stvari? nece. nasa reakcija je bila takva, da od sedmog razreda vise nismo ni isli na sistematske preglede, nego lepo odes posle ko covek sam u ordinaciju, i naravno ne skidas se do kraja. sta je cilj tome? da li ponizavanje deteta, ili je to samo plod onih komunistickih fora: svi ste vi isti. think!

Spira

pre 18 godina

Ministar se, očigledno, ne meša previše u svoj posao. Ali zato njegovi odgovori zavise od toga ko postavlja pitanje. Sramota!!! Bolje neka batali ovaj posao i neka piše knjige. Tako će napraviti manju štetu, jer ih ionako niko ne čita. Ponavljam gospodo, ovo je osveta bivših ponavljača. Koliko li ih još ima? Da li neko vidi svetlo na kraju tunela?

Дорћолац

pre 18 godina

Да ли мислите да ће човек који је тако напорно радио и качио билборде по Београду да би био БИЛО ШТА тако лако дати оставку? Нико њега неће отерати, само (beep!).

hrvoje

pre 18 godina

Covek koji je na proslim izborima dobio podrsku 0,1% gradjanstva Beograda ili sl pretenduje da je pokupio svo znanje pa i ono medicinsko. Znamo od ranije koliko je ministar prosvete prepotentan i ponosan na svoje kvalitete govornika,pa jedino mogu da se pridruzim apelu za njegovu smenu. On je prosto sam sebe nametnuo za ministra jer ponavljam po tome se vidi koliko je premijeru bitna prosveta.Bruka

G.M.

pre 18 godina

Osoba koja nema ni elementarni osecaj za etiku, vodi obrazovanje u Srbiji!!! Tako je to kad premijer postavlja ljude koji su savladali "30 slova", a bogme znaju cak i sta je "ordinacija"! Danasnja izjava - dijalog sa novinarima - sasvim je dovoljan zakljucni deo za ostavku ministra Vuksanovica. Ali, ne da je ponudi Vuksanovic sam, jer to nije u sklopu njegovih sivih celija, vec ga treba smeniti!

dragan

pre 18 godina

pa, da li su ta deca, uopste, pregledana nekom 'dokazanom' metodom, pa, tek onda, zarad istrazivanja ovom novom ?? pa, ako se za 10ak godina pokaze da je dijagnoza ok, tada i analiza postaje validna, zar ne ??

zole

pre 18 godina

Stvarno ne znam šta je tu kriv direktor škole, kad je lepo pitala ministarstvo za mišljenje. Svi razumemo razliku između saglasnosti i podrške ali je to na kraju bitno samo za sudski proces a u stvarnom životu je već nešto drugo. Verovatno zbog toga Ministarstvo retko daje saglasnost a i podršku povodom i drugih pitanja. Najčešće ne odgovara na postavljena pitanja, bar ne daje pismene odgovore i uputstva nego samo usmene preporuke.

Dushan Pashich

pre 18 godina

Hm, stvarno je ovo drama nad dramama... neko je pregledao decu alternativnom metodom!!! I to sve uz neccije polu-odobrenje...
Ok je istrazhiti priccu, no trapavog nam ministra Vuksanovicha loviti na ovu temu mi deluje bespredmetno.
Neshto se ne secham javne kampanje povodom nove Strategije unapredjenja obrazovanja, prezentovane od istog tog ministra i ministarstva. Sramotni dokument koji kao nash najvechi obrazovni problem izdvaja nedostatak i loshe stanje sala za fiziccko nije bio dovoljno "jaka" pricca...
Kao shto je i ubijanje reforme obrazovanja, jednog procesa koji je mogao dovesti do unapredjenja nesretnog nam drushtva, bilo aktuelno dok nije otishla tadashnja poluluda ministarka.
Smor je shto su "maltretirali" decu, ali dok su sushtinske pricce potpuno van fokusa medija, malo je bezveze praviti pricce od ovakvih dogadjaja...
Dushan

Sandra

pre 18 godina

Alternativne metode za ispitivanje secerne bolesti!! Pa ko to od nas doktora pravi budale? Ministar zdravlja ili prosvete ili oboje. Ko je kome zaposlen u toj ordinaciji opste prakse (!) koja se bavi pregledom dece? Secerna bolest alternativnim metodama, ha!

debeljko

pre 18 godina

Vuksanovic jeste pogresio, ali mislim da je imao dobre namere i da je napravio losu procenu situacije.
Mislim da ovo nikako nije razlog za ostavku. Slucaj Labus je daleko ozbiljniji.

srba

pre 18 godina

Kada ministar napravi propust i neko digne glas i kritikuje rad aktuelne vlade odmah skoce dezurni politicki komesari u odbranu iste(og). Uz to gresni ministar odmah baci saku prasine u oci javnosti i tako se svaka afera zavrsi. Morace ova vlada bas mnogo da zgresi da bi pala (citaj da bi nekom u koaliciji proradila barem malo savest) a u medjuvremenu ce Srbija da pati i propada. Ali ni tu nam niko do nas samih nije kriv pa zasto onda deci da bude dobro kad im roditelji lose rade???

prole

pre 18 godina

E Vuksanovicu, Vuksanovicu... Sve mi vise licis na nekog radikala. "...sa koje ste vi televizije??" Da je Pink u pitanju onda bi bilo ok, jel? Kad ce ti da shvate da nisu bogom dani i da su oni tu zbog naroda, da imaju velike plate jer im je i velika odgovornost. Zapamtio sam da je Vuksanovic poceo kampanju za gradonacelnika Beograda 4 meseca pre svih drugih kandidata (kao tip igra basket, peca i sta sve ne) i za njega je glasala verovatno uza rodbina samo. Grozan lik, kratko i jasno. I nadam se da ce mu neko od uticajnih roditelja te dece zagorcati zivot (bilo bi glupo nadati se da takav ima savest i da ce podneti sam ostavku)

miki

pre 18 godina

Prva ministarka nesposobna, drugi ministar nesposoban... odma OSTAVKA.
Pa zar nasu buducnost, mislim na nasu decu, vode ovakvi ljudi. Ne snose nikakvu odgovornost. Kostunice smeni ovog coveka ili cemo mi smeniti tebe. A da, zaboravila sam ako ga smenis pada vlada. To je taj covek u proslosti vec pokazao. Setite se kako je uopste Vuksanovic postao ministar. SRAMOTA!

Sladjana

pre 18 godina

Pa da, kada se pokaze da su Vuksanovic i ostali ministri u ovoj vladi nesposobani, onda je uvek B92 kriv. Hvala na profesionalnom izvestavanju. Bravo za realne informacije i u dijaspori.

da li sam ja odavde

pre 18 godina

Svaka cast, bre. Srpski, naravno. Pa i ministar je srbista, doktor bre naravno. I zna dakle sta pise, samo jos i da procita sta je napisano. No nisu to srpski pesnici iz Rumunije (na cemu je doktorirao), a nema ni veze sa borilackim vestinama, za cije uvodjenje u nastavu se zdusno zalaze...
Tja, i ona njegva prethodnica je bila doktor, ma i profesor. Tja opet, Filoloski fakultet u Beogradu. Lepo, na zdravlje. A secam se da je neki kriticar tokom bobardovanja ( a sta NATO nama moze, kad smo mi svetosvci)ndoktorirao na pismima u ratu 1875-78...Ej na zdravlje, ma ima u ovoj zemlji i normalnih. Mada nisu na vlasti.

mara

pre 18 godina

Treba da odgovaraju i direktorka i ministar. Kako je direktorka mogla da dozvoli pregled bez prethodnog odobrenja roditelja. Trebalo je da se organizuje sastanak sa roditeljima, da se oni obaveste i da daju pismenu saglasnost.
I zasto uopste privatne ordinacije organizuju sistematske preglede. Do sada je to bilo po domovima zdravlja.
Ministar prosvete je ocajan. doktor nauka, ali dzaba. Price su mu toliko prazne, mucno mi je da ga slusam, a sve bi dao za fotelju.

Jasna

pre 18 godina

Od vecitih pretendenata na sve i svasta nismo mogli ni da ocekujemo nista bolje. Nisam lekar i ne donosim ishitrene zakljucke, a i postala sam veliki skeptik, sto je valjda normalno, jer zivim u Srbiji. Ali sam sinoc cula da u medicini ne postoji praksa fotografisanja pacijenata, bez obzira na to kojoj je metodi rec!!! Zamislite da vam dodje dete kuci i kaze da su ga "slikali kod doktora"!! Hajde da krenemo od pocetka: Ko je profesor fizickog koji je direktorki preporucio kliniku i sa kojim pravom? Sta tu ima ko kome da preporucuje kad je u pitanju takva stvar? Ako postoji jos koja zainteresovana direktorka, neka se javi, imam drugove i drugarice koji su zubari!

Sanja

pre 18 godina

Krajnje je vreme da cak i neobavesteni Kostunica ukapira da mu se vlada blamira iz dana u dan i da je vreme da ministre redom pocne da smenjuje, a sam da ode u 'zasluzenu' penziju.

Aleksandar

pre 18 godina

Pa neznam šta očekujete od ministra koji je postavljen, a da nema nikakav plan i program rada, već nas samo pali kako će biti "to i to" (mora da je prorok).
Žalosno je to što se igraju sa decom ovim reformama, a sada eksperimentišu zdravstvene metode. Kao roditelj sam zgrožen!

mama

pre 18 godina

Nezakonitom metodom su nam pregledali decu, bez znanja i saglasnosti roditelja!!! Koliko Zakona je ovim putem prekrseno?! Da li treba svima da se desi neka neprijatnost da bismo bili slozni i reagovali na pravi nacin?! Kolektivu skole "roditelji prave probleme", ispisuju decu iz skole, traze ostavke....Najbolje bi im bilo da deca nemaju roditelje, pa da na miru vrse eksperimente!!! I to sve iz "najbolje namere"!!!

nesa

pre 18 godina

Ovaj Vuksanovic treba krivicno da odgovara. Meni nije jasno kako roditelji mogu da trpe ovakve ljde na vlasti. Nije mi zao sto roditelje maltretiraju jer su za takve i glasali, nego mi je zao dece koja nisu kriva sto takvi ljudi upravljaju zemljom.

Inzinjer

pre 18 godina

naravno, sad cemo svi da pricamo o novinarima, a o tome sta je uradjeno deci u skoli - necemo! Ovaj lik Vuksanovic ne radi nista novo - radi istu stvar koju rade i njegovi mentori. Prave katastrofalne greske, a onda su im za sve krivi oni koji vide i ukazuju na posledice tih gresaka. koji je to mentalni sklop!

bami

pre 18 godina

Vuksnović nema razloga za ljutnju!
Iz dosadašnjeg njegovog ministarskog opusa ne vidi se nikakva strategija!
Stiče se utisak da ga vuku događaji, i da je njime veoma lako upravljati!
Ko njim upravlja ne znam, ali je očigledno da iza njega neće ostati nikakav poozitivan trag!
Treba "Blic", ali i ostali da ga propituju! Možda ga bar mediji navedu da uradi nešto pozitivno za prosvetu i sport!

namerni prolaznik

pre 18 godina

Nego šta nego je odgovoran! On je lično odobrio pregled, a sada se pravi lud i sve svaljuje na direktorku. Ne branim direktorku, ona je pogrešila što nije obavestila savet roditelja, ali ako je dobila odobrenje svog ministra onda Vuksanović snosi itekakvu odgovornost. A njegova izjava da uvek daje saglasnost za zdravstvene preglede pokazuje da on i ne čita to što potpisuje. ...

namerni prolaznik 2

pre 18 godina

... predlažem da Blic objavi tekst zahteva koji je škola uputila Ministarstvu i tekst odobrenja pregleda koji je potpisao ministar, kao i da kažu odakle im informacija da je u pitanju pedofilska pornografija ... tako bi sve bilo bar malo jasnije. Uostalom to može da uradi i B92.

Nele

pre 18 godina

Kad ce ministri i ostali politicari da prekinu da pitaju koja je TV u pitanju kad im se ne svidja pitanje? Gospodo ministri i svi ostali na funkcijama naravno da ste odgovorni za sve sto se (ne) cini u vasoj oblasti. Naravno da su novinari tu da vam postavljaju i skakljiva pitanja a vi ste tu da odgovorite kako bi gradjani sto pre i bolje bili informisani.

Braca

pre 18 godina

Pitam se pitam, ko je sve uzeo pare za eksperiment? I na kraju, pošto su videli da su pogrešili, jer su izabrali školu gde nastavu pohađaju deca uticajnih roditelja, isti eksperiment će biti ponovljen negde u provinciji, naravno posle vremenske distance i pod imenom druge klinike. Plašim se da je ovo tek početak i da nam se spremaju još gore stvari. Živeli mi zamorci i naša braća glodari!!!

stidljiva

pre 18 godina

kad sam ja bila u osnovnoj skoli, sistematski pregledi su izgledali tako (oš na dedinju): izvuku te sa casa, bez obavestenja, odvedu te u jednu malu prostoriju, strpaju sve devojcice zajedno i pod fazonom "sve ste vi iste" traze da se skinete u gace, da bi videli kicmu. naravno, nekako nas je uvek pregledao doktor za kicmu muski. kad bi ipak zatrazile neke devojcice da ostanu u brusu, receno je da se tako ne vidi. sad vi zamislite devojcice u 5, 7 razredu, i kako to izgleda. danas zivim u sloveniji, i ovde a i u drugim zemljama se svaki sistematski najavljuje, i ulazis sam kod doktora, i nikad se ne skidas go, jer ni jedan pregled sistematski to ne zahteva. i hoce li ikad neko odgovarati za takve stvari? nece. nasa reakcija je bila takva, da od sedmog razreda vise nismo ni isli na sistematske preglede, nego lepo odes posle ko covek sam u ordinaciju, i naravno ne skidas se do kraja. sta je cilj tome? da li ponizavanje deteta, ili je to samo plod onih komunistickih fora: svi ste vi isti. think!

Spira

pre 18 godina

Ministar se, očigledno, ne meša previše u svoj posao. Ali zato njegovi odgovori zavise od toga ko postavlja pitanje. Sramota!!! Bolje neka batali ovaj posao i neka piše knjige. Tako će napraviti manju štetu, jer ih ionako niko ne čita. Ponavljam gospodo, ovo je osveta bivših ponavljača. Koliko li ih još ima? Da li neko vidi svetlo na kraju tunela?

Дорћолац

pre 18 godina

Да ли мислите да ће човек који је тако напорно радио и качио билборде по Београду да би био БИЛО ШТА тако лако дати оставку? Нико њега неће отерати, само (beep!).

hrvoje

pre 18 godina

Covek koji je na proslim izborima dobio podrsku 0,1% gradjanstva Beograda ili sl pretenduje da je pokupio svo znanje pa i ono medicinsko. Znamo od ranije koliko je ministar prosvete prepotentan i ponosan na svoje kvalitete govornika,pa jedino mogu da se pridruzim apelu za njegovu smenu. On je prosto sam sebe nametnuo za ministra jer ponavljam po tome se vidi koliko je premijeru bitna prosveta.Bruka

G.M.

pre 18 godina

Osoba koja nema ni elementarni osecaj za etiku, vodi obrazovanje u Srbiji!!! Tako je to kad premijer postavlja ljude koji su savladali "30 slova", a bogme znaju cak i sta je "ordinacija"! Danasnja izjava - dijalog sa novinarima - sasvim je dovoljan zakljucni deo za ostavku ministra Vuksanovica. Ali, ne da je ponudi Vuksanovic sam, jer to nije u sklopu njegovih sivih celija, vec ga treba smeniti!

dragan

pre 18 godina

pa, da li su ta deca, uopste, pregledana nekom 'dokazanom' metodom, pa, tek onda, zarad istrazivanja ovom novom ?? pa, ako se za 10ak godina pokaze da je dijagnoza ok, tada i analiza postaje validna, zar ne ??

zole

pre 18 godina

Stvarno ne znam šta je tu kriv direktor škole, kad je lepo pitala ministarstvo za mišljenje. Svi razumemo razliku između saglasnosti i podrške ali je to na kraju bitno samo za sudski proces a u stvarnom životu je već nešto drugo. Verovatno zbog toga Ministarstvo retko daje saglasnost a i podršku povodom i drugih pitanja. Najčešće ne odgovara na postavljena pitanja, bar ne daje pismene odgovore i uputstva nego samo usmene preporuke.

Dushan Pashich

pre 18 godina

Hm, stvarno je ovo drama nad dramama... neko je pregledao decu alternativnom metodom!!! I to sve uz neccije polu-odobrenje...
Ok je istrazhiti priccu, no trapavog nam ministra Vuksanovicha loviti na ovu temu mi deluje bespredmetno.
Neshto se ne secham javne kampanje povodom nove Strategije unapredjenja obrazovanja, prezentovane od istog tog ministra i ministarstva. Sramotni dokument koji kao nash najvechi obrazovni problem izdvaja nedostatak i loshe stanje sala za fiziccko nije bio dovoljno "jaka" pricca...
Kao shto je i ubijanje reforme obrazovanja, jednog procesa koji je mogao dovesti do unapredjenja nesretnog nam drushtva, bilo aktuelno dok nije otishla tadashnja poluluda ministarka.
Smor je shto su "maltretirali" decu, ali dok su sushtinske pricce potpuno van fokusa medija, malo je bezveze praviti pricce od ovakvih dogadjaja...
Dushan

Sandra

pre 18 godina

Alternativne metode za ispitivanje secerne bolesti!! Pa ko to od nas doktora pravi budale? Ministar zdravlja ili prosvete ili oboje. Ko je kome zaposlen u toj ordinaciji opste prakse (!) koja se bavi pregledom dece? Secerna bolest alternativnim metodama, ha!

debeljko

pre 18 godina

Vuksanovic jeste pogresio, ali mislim da je imao dobre namere i da je napravio losu procenu situacije.
Mislim da ovo nikako nije razlog za ostavku. Slucaj Labus je daleko ozbiljniji.

srba

pre 18 godina

Kada ministar napravi propust i neko digne glas i kritikuje rad aktuelne vlade odmah skoce dezurni politicki komesari u odbranu iste(og). Uz to gresni ministar odmah baci saku prasine u oci javnosti i tako se svaka afera zavrsi. Morace ova vlada bas mnogo da zgresi da bi pala (citaj da bi nekom u koaliciji proradila barem malo savest) a u medjuvremenu ce Srbija da pati i propada. Ali ni tu nam niko do nas samih nije kriv pa zasto onda deci da bude dobro kad im roditelji lose rade???

prole

pre 18 godina

E Vuksanovicu, Vuksanovicu... Sve mi vise licis na nekog radikala. "...sa koje ste vi televizije??" Da je Pink u pitanju onda bi bilo ok, jel? Kad ce ti da shvate da nisu bogom dani i da su oni tu zbog naroda, da imaju velike plate jer im je i velika odgovornost. Zapamtio sam da je Vuksanovic poceo kampanju za gradonacelnika Beograda 4 meseca pre svih drugih kandidata (kao tip igra basket, peca i sta sve ne) i za njega je glasala verovatno uza rodbina samo. Grozan lik, kratko i jasno. I nadam se da ce mu neko od uticajnih roditelja te dece zagorcati zivot (bilo bi glupo nadati se da takav ima savest i da ce podneti sam ostavku)

miki

pre 18 godina

Prva ministarka nesposobna, drugi ministar nesposoban... odma OSTAVKA.
Pa zar nasu buducnost, mislim na nasu decu, vode ovakvi ljudi. Ne snose nikakvu odgovornost. Kostunice smeni ovog coveka ili cemo mi smeniti tebe. A da, zaboravila sam ako ga smenis pada vlada. To je taj covek u proslosti vec pokazao. Setite se kako je uopste Vuksanovic postao ministar. SRAMOTA!

Sladjana

pre 18 godina

Pa da, kada se pokaze da su Vuksanovic i ostali ministri u ovoj vladi nesposobani, onda je uvek B92 kriv. Hvala na profesionalnom izvestavanju. Bravo za realne informacije i u dijaspori.

da li sam ja odavde

pre 18 godina

Svaka cast, bre. Srpski, naravno. Pa i ministar je srbista, doktor bre naravno. I zna dakle sta pise, samo jos i da procita sta je napisano. No nisu to srpski pesnici iz Rumunije (na cemu je doktorirao), a nema ni veze sa borilackim vestinama, za cije uvodjenje u nastavu se zdusno zalaze...
Tja, i ona njegva prethodnica je bila doktor, ma i profesor. Tja opet, Filoloski fakultet u Beogradu. Lepo, na zdravlje. A secam se da je neki kriticar tokom bobardovanja ( a sta NATO nama moze, kad smo mi svetosvci)ndoktorirao na pismima u ratu 1875-78...Ej na zdravlje, ma ima u ovoj zemlji i normalnih. Mada nisu na vlasti.

mara

pre 18 godina

Treba da odgovaraju i direktorka i ministar. Kako je direktorka mogla da dozvoli pregled bez prethodnog odobrenja roditelja. Trebalo je da se organizuje sastanak sa roditeljima, da se oni obaveste i da daju pismenu saglasnost.
I zasto uopste privatne ordinacije organizuju sistematske preglede. Do sada je to bilo po domovima zdravlja.
Ministar prosvete je ocajan. doktor nauka, ali dzaba. Price su mu toliko prazne, mucno mi je da ga slusam, a sve bi dao za fotelju.

Jasna

pre 18 godina

Od vecitih pretendenata na sve i svasta nismo mogli ni da ocekujemo nista bolje. Nisam lekar i ne donosim ishitrene zakljucke, a i postala sam veliki skeptik, sto je valjda normalno, jer zivim u Srbiji. Ali sam sinoc cula da u medicini ne postoji praksa fotografisanja pacijenata, bez obzira na to kojoj je metodi rec!!! Zamislite da vam dodje dete kuci i kaze da su ga "slikali kod doktora"!! Hajde da krenemo od pocetka: Ko je profesor fizickog koji je direktorki preporucio kliniku i sa kojim pravom? Sta tu ima ko kome da preporucuje kad je u pitanju takva stvar? Ako postoji jos koja zainteresovana direktorka, neka se javi, imam drugove i drugarice koji su zubari!

Sanja

pre 18 godina

Krajnje je vreme da cak i neobavesteni Kostunica ukapira da mu se vlada blamira iz dana u dan i da je vreme da ministre redom pocne da smenjuje, a sam da ode u 'zasluzenu' penziju.

Aleksandar

pre 18 godina

Pa neznam šta očekujete od ministra koji je postavljen, a da nema nikakav plan i program rada, već nas samo pali kako će biti "to i to" (mora da je prorok).
Žalosno je to što se igraju sa decom ovim reformama, a sada eksperimentišu zdravstvene metode. Kao roditelj sam zgrožen!

mama

pre 18 godina

Nezakonitom metodom su nam pregledali decu, bez znanja i saglasnosti roditelja!!! Koliko Zakona je ovim putem prekrseno?! Da li treba svima da se desi neka neprijatnost da bismo bili slozni i reagovali na pravi nacin?! Kolektivu skole "roditelji prave probleme", ispisuju decu iz skole, traze ostavke....Najbolje bi im bilo da deca nemaju roditelje, pa da na miru vrse eksperimente!!! I to sve iz "najbolje namere"!!!