Četvrtak, 05.05.2005.

08:54

Bez stanja elementarne nepogode

Vlada nije proglasila stanje elementarne nepogode na poplavljenim područjima zbog neprimenljivosti zakona. Ugroženi razočarani.

Izvor: B92

Bez stanja elementarne nepogode IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Milutin Mladjenovic-Bgd.

pre 19 godina

Невероватна ствар се десила на последњој седници владе Србије.Разматрајући предлог да се уведе ванредно стање на поплављеном делу средњег Баната, образложење владе да се оно не уведе је то, што стари републички закон из 78 године не предвиђа да се поплаве уопште могу догодити. Дакле, актуелна легалистичка влада мисли да поплаве које су захватиле многе општине у Банату, немају упоришта у старом Марксистичком закону, и као такве су неприхватљиве и имају се игнорисати ! Сви грађани у Србији су својим очима видели телевизиске снимке поплављених подручја, било је ту и снимака из хеликоптера, који јасно показују да се ради о општој катастрофи, где су куће и имања многих домаћинстава потпљена у буквалном смислу те речи. Међутим влада је решила да се држи слова закона, који предвиђа да се поплаве могу десити само другима, али не небеском народу. Из изложеног се да закључити да се нама никаква лоша ствар не може десити, поготову каква катастрофа, ако то није предвиђено нашим важећим законима из времена јуре. Да је МАРКС данас жив, он би се више клео у нашу владу и њену доследност , него у своју матичну владу у Берлину. Ипак једног дана и Америка и Енглеска биће земљља пролетерска, те неће имати посла са поплавама и увођенјем ванредног стања мимо званичних прописа. До тада, ко жив, а ко у моторном чамцу па беж' у брда.

Miki

pre 19 godina

...kada su podizali svoje plate bili su jako brzi!
Sada su besni na medije sto ih kritikuju. Pa gospodo i ja sam besna a koliko vidim i veci deo Srbije je besan zbog ovakvog vaseg rada. Besna samo/smo sto ste nam opet vratili Miloseviceve ljude da nam vode drzavu, sudstvo, policiju itd. Vadi te se na neke zakone iz proslosti, pa da zaboravila sam vi ste sa vasim neobavestenim, koji nije cuo da ima korupcije u vladi i puno drugih stvari....nista novo, legalisti! SRAM VAS BILO!!!! MI MOZEMO BEZ VAS ali VI NEMOZETE BEZ NAS!!! Mi vas placamo i zato morate da radite za nas!!!!!

Lala

pre 19 godina

Kakve veze ima sto je zakon star zna se sta je sta nasledilo pa prema tome i ko je za sta zaduzen. Ako bas nece da se sluze starim zakonom sto nisu dve noci radili pa preveli taj zakon iz neke normalne zemlje i usvojili ga na vanrednoj sednici skupstine. Sve bi to moglo da je u pitanju neki pukovnik ali kad je u pitanju obican narod ko ce za to prekidati odmor.

hrvoje

pre 19 godina

Da li ste videli danas ministarku poljoprivrede na konferenciji za stampu povodom ocene stanja u poplavljenom Banatu. Ona je jadna bila izbezumljena i mucajuci pokusavala da smisli neki razuman odgovor zasto se ne uvodi stanje elementarnih nepogoda. Zar Vlada ne moze da donese uredbu ili naki drugi akt. Kako se i po ovom zalosnom dogadjaju vidi kako radi rastimovani orkestar zvani koaliciona vlada. Brukaju nas ovde a vec o inostranstvu i da ne govorim. Bas im je vreme isteklo.

Srki

pre 19 godina

Samo nek vlada spašava haške optuzenike, to je glavni trzavni interes. A ogodjen narod neka se sam snalazi. STRAŠNO. DOLE VLDA!

RAZOCARANA

pre 19 godina

SRAMOTA!!!Nemogu da proglase vanredno stanje!A jos i obrazlozenja stvarno da se coveku smuci zivot!U cega je vlada potrosila tolike milione na jadan narod ili na svoje dnevnice, ipak su morali obilaziti ta podrucja za vreme praznika i prekidati svoja praznovanja a to se mora platiti x-tra,ili su mozda iz solidarnosti odustali od svojih dnevnica????Jadan bi taj narod bio(sto ce se i dogoditi kako vreme prolazi)da nema humanitarne pomoci,i humanih ljudi sto od svoje sirotinje ipak uspiju odvojiti da pomognu postradalima.Cekajuci pomoc vlade i da praznici produ dosta bi ih sada plutalo po tom novonastalom moru skupa sa svojom stokom!!!!Nije ni cudo da smo dotle dosli nekad smo bili ponosni sto pripadamo tom narodu sad od srama nesmes reci ni ko si ni sta si,OBELEZENI smo u celom svetu.Vekovi nas nece oprati,a nije ni cudo kako se ponasamo.SRAMOTA!!!!

madlena

pre 19 godina

Da je Morava, kojim slucajem, poplavila, sve bi bilo drugacije: Elementarna nepogoda proglasena u roku od 24 sata. Ovako, koga jos briga za Vojvodinu, braco Srbi...neka potone!

Bojan

pre 19 godina

Posto sam upravi ispratio majku "svojoj kuci", resih i da pogledam ovu "carobnu" adresu koju bi trebao svako da vidi. Znake navoda sam stavio zato sto jednostvno ne znam kojoj sam je kuci poslao kada smo ostali bez nje. Ja sam inace iz mesta Jasa Tomic, trenutno sam u Beogradu, radim, borim se za sebe i svoju familiju. Verovatno nekom ova poplava zvuci smesno ali tek kada sam shvatio da sam ostao bez krova nad glavom shvatio sam zaista koliko je zivot ponekad stvarno surov. Sta drugo reci nego da zaista apelujem na sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu na bilo koji nacin neka to urade, sto se vlade tice tu nema komentara, jer ovo nije vise doba kada nam se ponovo pricaju iste price kao kada je Srbija cekala u redu za hleb kao moja majka i baka i svi moji i kada dodju na red, ta koja je delila samo kaze "nema vise", moja familija prozivljava slicne trenutke sada, zato mislim da je pravo vreme da preduzme neko nesto i ja jos jednom apelujem sve ljude dobre volje da pomognu tom stanovnistvu, jer mislim da je to njima ZAISTA potrebno. A cekamo odgovor vlade za proglasenje "vanrednog stanja"..
P.S. Mislim da je i svako ko ovo procita vec pomogao....

Kvazimodo

pre 19 godina

... Od ovakve Vlade, koja pre svega nije harmonicna ni ujednacena po strucnosti, nista se drugo nije moglo ni ocekivati. U pitanju je lenjost, neodgovornost i sve ono najgore sto neko moze imati. Da im je neko rekao da ce svako od njih imati neki profit samo da dodju i da potpisu neku uredbu kojom bi neka strana firma kupila neku domaci recimo, ili neki tajkun domaci, svejedno, odmah bi se svi okupili a naravno da bi Velja prednjacio. Ovako, da dodju i da zasedaju o posledicama tamo neke elemntarne nepogode, ma ajte molim vas, ko jos o tome zaseda i prekida odmor i slicno ... Sramota ... Bezobrazluk ...
Zbog ovakvih se stvari pada s vlasti, gradjani bi trebao da traze odgovorne ljude a ne skorojevice. Ali ovaj narod nije jos dosegao taj stepen svesti a plus sto mi zaboravljamo sve jako jako brzo. I to nam je najveca mana.

Jovan Jovanovic

pre 19 godina

Mogli su oni (vlada) da proglase vanredno stanje kada su prve kuce pocele da se ruse, odnosno, jos ranije kada su dobili izvestaj sa Rununske strane da voda dolazi. Ali.. tada bi morali da se angazuju oni, da su non-stop na nogama, ako ne samo ministri onda oni do njih. Morali bi da urade nesto povodom proglasenja van.stanja. Da organizuju pomoc i sve okolo. Ovako je ostavljeno to humanitarnim organizacijama, pojedincima i jadnim vojnicima, na koje se svaki dan baca drvlje i kamenje, da oni spasavaju stvar. A gospoda ce da obecaju da ce sledeci put uraditi sve na vreme.
Bruka, i kao sto neko rece, ne daj Boze da je to bilo negde u uzoj Srbiji,,, bila bi svetska katastrofa, ovako u Vojvodini, pa jos u zitorodnom Banatu. Ma lako je, uvescemo zito i kukuruz.

Vojo

pre 19 godina

Vlada nije bila na odmoru kada je trebalo vaditi pukovnika iz zatvora, tada su se slale depese i telefoniralo po Evropi, a u pitanju je jedan covek. Oni nesrecnici sto 10 dana spavaju van kuce, sto im je voda do grla, sto su ostali bez kuca, njiva i stoke, e za njih rade samo pred kamerama i sa lopatom u ruci.

Zoran

pre 19 godina

Neverovatno ova Vlada ne zaseda par dana i već je treba smeniti, da neće valjda da dođe Vlada sa DS, setimo se da tada skupština nije zasedala pola godine, pa nije bio problem čak je Živković izjavio tada da to nije ni važno jer po njemu "sunce još uvek izlazi na istoku i stepen radijacije se nije povećao" kraj citata.

namerni prolaznik

pre 19 godina

Nije istina da predsednik Vlade, gospodin Voja Koštunica, nije radio 15 dana. Imao je redovne brifinge sa sovom. Nakon jednog je predložio da se formira koncentraciona Vlada, a ne da se uvodi vanredno stanje na poplavljenom području. To je, inače, njegova (i sovina) stara ideja. A, ako to ne prođe, onda da se Studijom o izvodljivosti prekrije poplavljeno područje i na najlepši način eliminiše taj dosadni problem. Predlozi su uvršteni na dnevni red sednice Vlade, zakazane za 17. septembar, dokle će se ta vodurina, valjda, i sama povući.

Vojvodjanka

pre 19 godina

vlada, k'o vlada! Ali, gde su oni silni svestenici dusebriznici, nesto ih ne vidim da pomazu unesrecenim ljudima. Mozda su pregladnili od uskrsnjeg posta, pa moraju da nadoknade izgubljene kalorije? Ili su se sjatili oko nekog haskog kandidata pa nemaju vremena za bedu i sirotinju?

bunjevac

pre 19 godina

Zbog Jase Tomica i Zabaljskog mosta i mase drugih primera ne treba da se cudite sto smo mi svi pomalo autonomasi a ne poslusnici beogradski...

G. Milivojevic

pre 19 godina

Ne da nema "odgovarajuce koordinacije", nego vlada nema elementarne odgovornosti! Da ova ujma nije pogodila Banat (pa jos uz rumunsku granicu gde krvna zrnca i nisu bas "neka"!), vec da je pogodila neko sumadijsko selo ili (nedajboze!) Kostunice, kakav odmor, vanredno stanje bi bilo proglaseno istog trena!
(P.S. Ako ne verujete meni, pitajte magistra Velju Ilica!)

homer

pre 19 godina

Možda nisam u pravu, ali mislim da je glavni razlog njihovog nečinjenja to što je poplava zahvatila Vojvodinu, a ne Srbiju ili ne daj biože Beograd! Onda bi se prekinuli odmori i pod hitno angažovale svi potencijali za otklanjanje posledica. Tragediju na Žabaljskom ( Žabalj je u Vojvodini ) mostu ne treba ni komentarisati. Sram vas bilo!!!!

Ministre, ministre, uzmi zvečku pa se igraj!

pre 19 godina

Kakva pakost - taman je Davinić ukinuo civilnu zaštitu u Ministarstvu odbrane i otpustio ljude koji su tvrdili da onda nema ko da brine i organizuje u slučaju većih nesreća, kad ono poplava. Ako koza laže, rog ne laže. Šta ćemo sad, ministre?

Milko

pre 19 godina

O ničemu oni ne razmišljaju nego kako će opstati na vlasti. Kako će naći formulu za nastavak ove agonije, uz podršku manju od 15 procenata. Dakle, više dana su odmarali nego što imaju procenata podrške. Kakav Banat i kakve poplave. Poslali su Velju da tamo daje lažna obećanja, pokuša vaninstitucionalno od nekih preduzetnika ubrati reket pa onda pomoći, i Koštunicu da se uslika sa lopatom u ruci. Da nije solidarnosti građana Srbije, ljudi bi tamo imali problem da sve ovo prežive.

seka Persa

pre 19 godina

A da li bi se tako ponašali da im je voda poplavila stan? Da li bi i onda 2 nedelje bili odsutni, ili bi trkom skočili da zatvaraju i skupljaju vodu, zovu dežurnu komunalnu službu, komšije i sl.
Dakle, država nije njihova kuća, pa "selo gori, a baba se češlja". I još Velja ima obraza da izadje na TV i kaže da se nisu sastajali 2 nedelje! Pa da li bi se sastali da nas je neko napao? Ovo je kao vodena atomska bomba, a oni na plaćenom odmoru.

Rasa

pre 19 godina

I pored svojih godina ja sam naivan covek. Ja se cudim sto mi nije radio telefon od 25.04 do danas i sto gospoda iz Telekoma nece da rade, a oni koji bi trebalo da im budu primer ili da ih kontrolisu, ponasaju se isto.
Dzaba nama studija izvodljivosti, pa cak i ulazak u EU, ako ljudi ne promene sebe i svoje navike. To jeste tesko, ali bez toga nema napretka. Djindjic je platio glavom sto je pokusao da prica o tome i da se ne ulaguje narodu. Ali dokle god bude zov zavicaja jaci od radnih obaveza ili sposobnosti, do tada cemo imati ovakve teme po medijima.

Leni

pre 19 godina

I sad ja dodjem recimo i pitam sto ne radite bre nista korisno, a oni ce meni, pa dobili smo studiju izvodljivosti...to je to. Gotovo. Nista vise oni nece uraditi nego ovo sto im se posrecilo....onako, na slucajno.

Slobodan

pre 19 godina

Pa sama vlada je "elementarna nepogoda" videcemo da li elementarna nepogoda moze da proglasi "elemntarnu nepogodu". Smucila mi se zaista ova nesposobna vlada, vreme je za nove izbore. Slobodan Pancevo

Aleksandar

pre 19 godina

Mozda je Predsednik Vlade i pored toga što je bio na poplavljenim područjima ostao neobavešten? Trebalo bi mu lepo poslati pismo ali ne golubom pismonošom već nečim bržim. Recimo sovom pismonošom.
Dole Vlada!

goran-bn

pre 19 godina

A kad su to naši političari reagovali na vrijeme u bilo čemu.Tako će se trznuti i kad nam otmu Kosovo, pa će onda početi da kukaju a do tada će samo da se međusobno prepucavaju. I kakav im je to odmor u ovo doba godine, šta će na ljeto raditi? Što ne ostave dežurnog ministra pa nek svi idu u ______ (upisati po izboru).

goran-bn

pre 19 godina

A kad su to naši političari reagovali na vrijeme u bilo čemu.Tako će se trznuti i kad nam otmu Kosovo, pa će onda početi da kukaju a do tada će samo da se međusobno prepucavaju. I kakav im je to odmor u ovo doba godine, šta će na ljeto raditi? Što ne ostave dežurnog ministra pa nek svi idu u ______ (upisati po izboru).

Aleksandar

pre 19 godina

Mozda je Predsednik Vlade i pored toga što je bio na poplavljenim područjima ostao neobavešten? Trebalo bi mu lepo poslati pismo ali ne golubom pismonošom već nečim bržim. Recimo sovom pismonošom.
Dole Vlada!

Leni

pre 19 godina

I sad ja dodjem recimo i pitam sto ne radite bre nista korisno, a oni ce meni, pa dobili smo studiju izvodljivosti...to je to. Gotovo. Nista vise oni nece uraditi nego ovo sto im se posrecilo....onako, na slucajno.

Rasa

pre 19 godina

I pored svojih godina ja sam naivan covek. Ja se cudim sto mi nije radio telefon od 25.04 do danas i sto gospoda iz Telekoma nece da rade, a oni koji bi trebalo da im budu primer ili da ih kontrolisu, ponasaju se isto.
Dzaba nama studija izvodljivosti, pa cak i ulazak u EU, ako ljudi ne promene sebe i svoje navike. To jeste tesko, ali bez toga nema napretka. Djindjic je platio glavom sto je pokusao da prica o tome i da se ne ulaguje narodu. Ali dokle god bude zov zavicaja jaci od radnih obaveza ili sposobnosti, do tada cemo imati ovakve teme po medijima.

Slobodan

pre 19 godina

Pa sama vlada je "elementarna nepogoda" videcemo da li elementarna nepogoda moze da proglasi "elemntarnu nepogodu". Smucila mi se zaista ova nesposobna vlada, vreme je za nove izbore. Slobodan Pancevo

Milko

pre 19 godina

O ničemu oni ne razmišljaju nego kako će opstati na vlasti. Kako će naći formulu za nastavak ove agonije, uz podršku manju od 15 procenata. Dakle, više dana su odmarali nego što imaju procenata podrške. Kakav Banat i kakve poplave. Poslali su Velju da tamo daje lažna obećanja, pokuša vaninstitucionalno od nekih preduzetnika ubrati reket pa onda pomoći, i Koštunicu da se uslika sa lopatom u ruci. Da nije solidarnosti građana Srbije, ljudi bi tamo imali problem da sve ovo prežive.

seka Persa

pre 19 godina

A da li bi se tako ponašali da im je voda poplavila stan? Da li bi i onda 2 nedelje bili odsutni, ili bi trkom skočili da zatvaraju i skupljaju vodu, zovu dežurnu komunalnu službu, komšije i sl.
Dakle, država nije njihova kuća, pa "selo gori, a baba se češlja". I još Velja ima obraza da izadje na TV i kaže da se nisu sastajali 2 nedelje! Pa da li bi se sastali da nas je neko napao? Ovo je kao vodena atomska bomba, a oni na plaćenom odmoru.

Ministre, ministre, uzmi zvečku pa se igraj!

pre 19 godina

Kakva pakost - taman je Davinić ukinuo civilnu zaštitu u Ministarstvu odbrane i otpustio ljude koji su tvrdili da onda nema ko da brine i organizuje u slučaju većih nesreća, kad ono poplava. Ako koza laže, rog ne laže. Šta ćemo sad, ministre?

homer

pre 19 godina

Možda nisam u pravu, ali mislim da je glavni razlog njihovog nečinjenja to što je poplava zahvatila Vojvodinu, a ne Srbiju ili ne daj biože Beograd! Onda bi se prekinuli odmori i pod hitno angažovale svi potencijali za otklanjanje posledica. Tragediju na Žabaljskom ( Žabalj je u Vojvodini ) mostu ne treba ni komentarisati. Sram vas bilo!!!!

G. Milivojevic

pre 19 godina

Ne da nema "odgovarajuce koordinacije", nego vlada nema elementarne odgovornosti! Da ova ujma nije pogodila Banat (pa jos uz rumunsku granicu gde krvna zrnca i nisu bas "neka"!), vec da je pogodila neko sumadijsko selo ili (nedajboze!) Kostunice, kakav odmor, vanredno stanje bi bilo proglaseno istog trena!
(P.S. Ako ne verujete meni, pitajte magistra Velju Ilica!)

bunjevac

pre 19 godina

Zbog Jase Tomica i Zabaljskog mosta i mase drugih primera ne treba da se cudite sto smo mi svi pomalo autonomasi a ne poslusnici beogradski...

Zoran

pre 19 godina

Neverovatno ova Vlada ne zaseda par dana i već je treba smeniti, da neće valjda da dođe Vlada sa DS, setimo se da tada skupština nije zasedala pola godine, pa nije bio problem čak je Živković izjavio tada da to nije ni važno jer po njemu "sunce još uvek izlazi na istoku i stepen radijacije se nije povećao" kraj citata.

namerni prolaznik

pre 19 godina

Nije istina da predsednik Vlade, gospodin Voja Koštunica, nije radio 15 dana. Imao je redovne brifinge sa sovom. Nakon jednog je predložio da se formira koncentraciona Vlada, a ne da se uvodi vanredno stanje na poplavljenom području. To je, inače, njegova (i sovina) stara ideja. A, ako to ne prođe, onda da se Studijom o izvodljivosti prekrije poplavljeno područje i na najlepši način eliminiše taj dosadni problem. Predlozi su uvršteni na dnevni red sednice Vlade, zakazane za 17. septembar, dokle će se ta vodurina, valjda, i sama povući.

Vojvodjanka

pre 19 godina

vlada, k'o vlada! Ali, gde su oni silni svestenici dusebriznici, nesto ih ne vidim da pomazu unesrecenim ljudima. Mozda su pregladnili od uskrsnjeg posta, pa moraju da nadoknade izgubljene kalorije? Ili su se sjatili oko nekog haskog kandidata pa nemaju vremena za bedu i sirotinju?

Vojo

pre 19 godina

Vlada nije bila na odmoru kada je trebalo vaditi pukovnika iz zatvora, tada su se slale depese i telefoniralo po Evropi, a u pitanju je jedan covek. Oni nesrecnici sto 10 dana spavaju van kuce, sto im je voda do grla, sto su ostali bez kuca, njiva i stoke, e za njih rade samo pred kamerama i sa lopatom u ruci.

Bojan

pre 19 godina

Posto sam upravi ispratio majku "svojoj kuci", resih i da pogledam ovu "carobnu" adresu koju bi trebao svako da vidi. Znake navoda sam stavio zato sto jednostvno ne znam kojoj sam je kuci poslao kada smo ostali bez nje. Ja sam inace iz mesta Jasa Tomic, trenutno sam u Beogradu, radim, borim se za sebe i svoju familiju. Verovatno nekom ova poplava zvuci smesno ali tek kada sam shvatio da sam ostao bez krova nad glavom shvatio sam zaista koliko je zivot ponekad stvarno surov. Sta drugo reci nego da zaista apelujem na sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu na bilo koji nacin neka to urade, sto se vlade tice tu nema komentara, jer ovo nije vise doba kada nam se ponovo pricaju iste price kao kada je Srbija cekala u redu za hleb kao moja majka i baka i svi moji i kada dodju na red, ta koja je delila samo kaze "nema vise", moja familija prozivljava slicne trenutke sada, zato mislim da je pravo vreme da preduzme neko nesto i ja jos jednom apelujem sve ljude dobre volje da pomognu tom stanovnistvu, jer mislim da je to njima ZAISTA potrebno. A cekamo odgovor vlade za proglasenje "vanrednog stanja"..
P.S. Mislim da je i svako ko ovo procita vec pomogao....

Kvazimodo

pre 19 godina

... Od ovakve Vlade, koja pre svega nije harmonicna ni ujednacena po strucnosti, nista se drugo nije moglo ni ocekivati. U pitanju je lenjost, neodgovornost i sve ono najgore sto neko moze imati. Da im je neko rekao da ce svako od njih imati neki profit samo da dodju i da potpisu neku uredbu kojom bi neka strana firma kupila neku domaci recimo, ili neki tajkun domaci, svejedno, odmah bi se svi okupili a naravno da bi Velja prednjacio. Ovako, da dodju i da zasedaju o posledicama tamo neke elemntarne nepogode, ma ajte molim vas, ko jos o tome zaseda i prekida odmor i slicno ... Sramota ... Bezobrazluk ...
Zbog ovakvih se stvari pada s vlasti, gradjani bi trebao da traze odgovorne ljude a ne skorojevice. Ali ovaj narod nije jos dosegao taj stepen svesti a plus sto mi zaboravljamo sve jako jako brzo. I to nam je najveca mana.

Jovan Jovanovic

pre 19 godina

Mogli su oni (vlada) da proglase vanredno stanje kada su prve kuce pocele da se ruse, odnosno, jos ranije kada su dobili izvestaj sa Rununske strane da voda dolazi. Ali.. tada bi morali da se angazuju oni, da su non-stop na nogama, ako ne samo ministri onda oni do njih. Morali bi da urade nesto povodom proglasenja van.stanja. Da organizuju pomoc i sve okolo. Ovako je ostavljeno to humanitarnim organizacijama, pojedincima i jadnim vojnicima, na koje se svaki dan baca drvlje i kamenje, da oni spasavaju stvar. A gospoda ce da obecaju da ce sledeci put uraditi sve na vreme.
Bruka, i kao sto neko rece, ne daj Boze da je to bilo negde u uzoj Srbiji,,, bila bi svetska katastrofa, ovako u Vojvodini, pa jos u zitorodnom Banatu. Ma lako je, uvescemo zito i kukuruz.

madlena

pre 19 godina

Da je Morava, kojim slucajem, poplavila, sve bi bilo drugacije: Elementarna nepogoda proglasena u roku od 24 sata. Ovako, koga jos briga za Vojvodinu, braco Srbi...neka potone!

Srki

pre 19 godina

Samo nek vlada spašava haške optuzenike, to je glavni trzavni interes. A ogodjen narod neka se sam snalazi. STRAŠNO. DOLE VLDA!

RAZOCARANA

pre 19 godina

SRAMOTA!!!Nemogu da proglase vanredno stanje!A jos i obrazlozenja stvarno da se coveku smuci zivot!U cega je vlada potrosila tolike milione na jadan narod ili na svoje dnevnice, ipak su morali obilaziti ta podrucja za vreme praznika i prekidati svoja praznovanja a to se mora platiti x-tra,ili su mozda iz solidarnosti odustali od svojih dnevnica????Jadan bi taj narod bio(sto ce se i dogoditi kako vreme prolazi)da nema humanitarne pomoci,i humanih ljudi sto od svoje sirotinje ipak uspiju odvojiti da pomognu postradalima.Cekajuci pomoc vlade i da praznici produ dosta bi ih sada plutalo po tom novonastalom moru skupa sa svojom stokom!!!!Nije ni cudo da smo dotle dosli nekad smo bili ponosni sto pripadamo tom narodu sad od srama nesmes reci ni ko si ni sta si,OBELEZENI smo u celom svetu.Vekovi nas nece oprati,a nije ni cudo kako se ponasamo.SRAMOTA!!!!

Lala

pre 19 godina

Kakve veze ima sto je zakon star zna se sta je sta nasledilo pa prema tome i ko je za sta zaduzen. Ako bas nece da se sluze starim zakonom sto nisu dve noci radili pa preveli taj zakon iz neke normalne zemlje i usvojili ga na vanrednoj sednici skupstine. Sve bi to moglo da je u pitanju neki pukovnik ali kad je u pitanju obican narod ko ce za to prekidati odmor.

hrvoje

pre 19 godina

Da li ste videli danas ministarku poljoprivrede na konferenciji za stampu povodom ocene stanja u poplavljenom Banatu. Ona je jadna bila izbezumljena i mucajuci pokusavala da smisli neki razuman odgovor zasto se ne uvodi stanje elementarnih nepogoda. Zar Vlada ne moze da donese uredbu ili naki drugi akt. Kako se i po ovom zalosnom dogadjaju vidi kako radi rastimovani orkestar zvani koaliciona vlada. Brukaju nas ovde a vec o inostranstvu i da ne govorim. Bas im je vreme isteklo.

Miki

pre 19 godina

...kada su podizali svoje plate bili su jako brzi!
Sada su besni na medije sto ih kritikuju. Pa gospodo i ja sam besna a koliko vidim i veci deo Srbije je besan zbog ovakvog vaseg rada. Besna samo/smo sto ste nam opet vratili Miloseviceve ljude da nam vode drzavu, sudstvo, policiju itd. Vadi te se na neke zakone iz proslosti, pa da zaboravila sam vi ste sa vasim neobavestenim, koji nije cuo da ima korupcije u vladi i puno drugih stvari....nista novo, legalisti! SRAM VAS BILO!!!! MI MOZEMO BEZ VAS ali VI NEMOZETE BEZ NAS!!! Mi vas placamo i zato morate da radite za nas!!!!!

Milutin Mladjenovic-Bgd.

pre 19 godina

Невероватна ствар се десила на последњој седници владе Србије.Разматрајући предлог да се уведе ванредно стање на поплављеном делу средњег Баната, образложење владе да се оно не уведе је то, што стари републички закон из 78 године не предвиђа да се поплаве уопште могу догодити. Дакле, актуелна легалистичка влада мисли да поплаве које су захватиле многе општине у Банату, немају упоришта у старом Марксистичком закону, и као такве су неприхватљиве и имају се игнорисати ! Сви грађани у Србији су својим очима видели телевизиске снимке поплављених подручја, било је ту и снимака из хеликоптера, који јасно показују да се ради о општој катастрофи, где су куће и имања многих домаћинстава потпљена у буквалном смислу те речи. Међутим влада је решила да се држи слова закона, који предвиђа да се поплаве могу десити само другима, али не небеском народу. Из изложеног се да закључити да се нама никаква лоша ствар не може десити, поготову каква катастрофа, ако то није предвиђено нашим важећим законима из времена јуре. Да је МАРКС данас жив, он би се више клео у нашу владу и њену доследност , него у своју матичну владу у Берлину. Ипак једног дана и Америка и Енглеска биће земљља пролетерска, те неће имати посла са поплавама и увођенјем ванредног стања мимо званичних прописа. До тада, ко жив, а ко у моторном чамцу па беж' у брда.

goran-bn

pre 19 godina

A kad su to naši političari reagovali na vrijeme u bilo čemu.Tako će se trznuti i kad nam otmu Kosovo, pa će onda početi da kukaju a do tada će samo da se međusobno prepucavaju. I kakav im je to odmor u ovo doba godine, šta će na ljeto raditi? Što ne ostave dežurnog ministra pa nek svi idu u ______ (upisati po izboru).

Aleksandar

pre 19 godina

Mozda je Predsednik Vlade i pored toga što je bio na poplavljenim područjima ostao neobavešten? Trebalo bi mu lepo poslati pismo ali ne golubom pismonošom već nečim bržim. Recimo sovom pismonošom.
Dole Vlada!

Leni

pre 19 godina

I sad ja dodjem recimo i pitam sto ne radite bre nista korisno, a oni ce meni, pa dobili smo studiju izvodljivosti...to je to. Gotovo. Nista vise oni nece uraditi nego ovo sto im se posrecilo....onako, na slucajno.

Rasa

pre 19 godina

I pored svojih godina ja sam naivan covek. Ja se cudim sto mi nije radio telefon od 25.04 do danas i sto gospoda iz Telekoma nece da rade, a oni koji bi trebalo da im budu primer ili da ih kontrolisu, ponasaju se isto.
Dzaba nama studija izvodljivosti, pa cak i ulazak u EU, ako ljudi ne promene sebe i svoje navike. To jeste tesko, ali bez toga nema napretka. Djindjic je platio glavom sto je pokusao da prica o tome i da se ne ulaguje narodu. Ali dokle god bude zov zavicaja jaci od radnih obaveza ili sposobnosti, do tada cemo imati ovakve teme po medijima.

Slobodan

pre 19 godina

Pa sama vlada je "elementarna nepogoda" videcemo da li elementarna nepogoda moze da proglasi "elemntarnu nepogodu". Smucila mi se zaista ova nesposobna vlada, vreme je za nove izbore. Slobodan Pancevo

Milko

pre 19 godina

O ničemu oni ne razmišljaju nego kako će opstati na vlasti. Kako će naći formulu za nastavak ove agonije, uz podršku manju od 15 procenata. Dakle, više dana su odmarali nego što imaju procenata podrške. Kakav Banat i kakve poplave. Poslali su Velju da tamo daje lažna obećanja, pokuša vaninstitucionalno od nekih preduzetnika ubrati reket pa onda pomoći, i Koštunicu da se uslika sa lopatom u ruci. Da nije solidarnosti građana Srbije, ljudi bi tamo imali problem da sve ovo prežive.

seka Persa

pre 19 godina

A da li bi se tako ponašali da im je voda poplavila stan? Da li bi i onda 2 nedelje bili odsutni, ili bi trkom skočili da zatvaraju i skupljaju vodu, zovu dežurnu komunalnu službu, komšije i sl.
Dakle, država nije njihova kuća, pa "selo gori, a baba se češlja". I još Velja ima obraza da izadje na TV i kaže da se nisu sastajali 2 nedelje! Pa da li bi se sastali da nas je neko napao? Ovo je kao vodena atomska bomba, a oni na plaćenom odmoru.

Ministre, ministre, uzmi zvečku pa se igraj!

pre 19 godina

Kakva pakost - taman je Davinić ukinuo civilnu zaštitu u Ministarstvu odbrane i otpustio ljude koji su tvrdili da onda nema ko da brine i organizuje u slučaju većih nesreća, kad ono poplava. Ako koza laže, rog ne laže. Šta ćemo sad, ministre?

homer

pre 19 godina

Možda nisam u pravu, ali mislim da je glavni razlog njihovog nečinjenja to što je poplava zahvatila Vojvodinu, a ne Srbiju ili ne daj biože Beograd! Onda bi se prekinuli odmori i pod hitno angažovale svi potencijali za otklanjanje posledica. Tragediju na Žabaljskom ( Žabalj je u Vojvodini ) mostu ne treba ni komentarisati. Sram vas bilo!!!!

G. Milivojevic

pre 19 godina

Ne da nema "odgovarajuce koordinacije", nego vlada nema elementarne odgovornosti! Da ova ujma nije pogodila Banat (pa jos uz rumunsku granicu gde krvna zrnca i nisu bas "neka"!), vec da je pogodila neko sumadijsko selo ili (nedajboze!) Kostunice, kakav odmor, vanredno stanje bi bilo proglaseno istog trena!
(P.S. Ako ne verujete meni, pitajte magistra Velju Ilica!)

bunjevac

pre 19 godina

Zbog Jase Tomica i Zabaljskog mosta i mase drugih primera ne treba da se cudite sto smo mi svi pomalo autonomasi a ne poslusnici beogradski...

Zoran

pre 19 godina

Neverovatno ova Vlada ne zaseda par dana i već je treba smeniti, da neće valjda da dođe Vlada sa DS, setimo se da tada skupština nije zasedala pola godine, pa nije bio problem čak je Živković izjavio tada da to nije ni važno jer po njemu "sunce još uvek izlazi na istoku i stepen radijacije se nije povećao" kraj citata.

namerni prolaznik

pre 19 godina

Nije istina da predsednik Vlade, gospodin Voja Koštunica, nije radio 15 dana. Imao je redovne brifinge sa sovom. Nakon jednog je predložio da se formira koncentraciona Vlada, a ne da se uvodi vanredno stanje na poplavljenom području. To je, inače, njegova (i sovina) stara ideja. A, ako to ne prođe, onda da se Studijom o izvodljivosti prekrije poplavljeno područje i na najlepši način eliminiše taj dosadni problem. Predlozi su uvršteni na dnevni red sednice Vlade, zakazane za 17. septembar, dokle će se ta vodurina, valjda, i sama povući.

Vojvodjanka

pre 19 godina

vlada, k'o vlada! Ali, gde su oni silni svestenici dusebriznici, nesto ih ne vidim da pomazu unesrecenim ljudima. Mozda su pregladnili od uskrsnjeg posta, pa moraju da nadoknade izgubljene kalorije? Ili su se sjatili oko nekog haskog kandidata pa nemaju vremena za bedu i sirotinju?

Vojo

pre 19 godina

Vlada nije bila na odmoru kada je trebalo vaditi pukovnika iz zatvora, tada su se slale depese i telefoniralo po Evropi, a u pitanju je jedan covek. Oni nesrecnici sto 10 dana spavaju van kuce, sto im je voda do grla, sto su ostali bez kuca, njiva i stoke, e za njih rade samo pred kamerama i sa lopatom u ruci.

Bojan

pre 19 godina

Posto sam upravi ispratio majku "svojoj kuci", resih i da pogledam ovu "carobnu" adresu koju bi trebao svako da vidi. Znake navoda sam stavio zato sto jednostvno ne znam kojoj sam je kuci poslao kada smo ostali bez nje. Ja sam inace iz mesta Jasa Tomic, trenutno sam u Beogradu, radim, borim se za sebe i svoju familiju. Verovatno nekom ova poplava zvuci smesno ali tek kada sam shvatio da sam ostao bez krova nad glavom shvatio sam zaista koliko je zivot ponekad stvarno surov. Sta drugo reci nego da zaista apelujem na sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu na bilo koji nacin neka to urade, sto se vlade tice tu nema komentara, jer ovo nije vise doba kada nam se ponovo pricaju iste price kao kada je Srbija cekala u redu za hleb kao moja majka i baka i svi moji i kada dodju na red, ta koja je delila samo kaze "nema vise", moja familija prozivljava slicne trenutke sada, zato mislim da je pravo vreme da preduzme neko nesto i ja jos jednom apelujem sve ljude dobre volje da pomognu tom stanovnistvu, jer mislim da je to njima ZAISTA potrebno. A cekamo odgovor vlade za proglasenje "vanrednog stanja"..
P.S. Mislim da je i svako ko ovo procita vec pomogao....

Kvazimodo

pre 19 godina

... Od ovakve Vlade, koja pre svega nije harmonicna ni ujednacena po strucnosti, nista se drugo nije moglo ni ocekivati. U pitanju je lenjost, neodgovornost i sve ono najgore sto neko moze imati. Da im je neko rekao da ce svako od njih imati neki profit samo da dodju i da potpisu neku uredbu kojom bi neka strana firma kupila neku domaci recimo, ili neki tajkun domaci, svejedno, odmah bi se svi okupili a naravno da bi Velja prednjacio. Ovako, da dodju i da zasedaju o posledicama tamo neke elemntarne nepogode, ma ajte molim vas, ko jos o tome zaseda i prekida odmor i slicno ... Sramota ... Bezobrazluk ...
Zbog ovakvih se stvari pada s vlasti, gradjani bi trebao da traze odgovorne ljude a ne skorojevice. Ali ovaj narod nije jos dosegao taj stepen svesti a plus sto mi zaboravljamo sve jako jako brzo. I to nam je najveca mana.

Jovan Jovanovic

pre 19 godina

Mogli su oni (vlada) da proglase vanredno stanje kada su prve kuce pocele da se ruse, odnosno, jos ranije kada su dobili izvestaj sa Rununske strane da voda dolazi. Ali.. tada bi morali da se angazuju oni, da su non-stop na nogama, ako ne samo ministri onda oni do njih. Morali bi da urade nesto povodom proglasenja van.stanja. Da organizuju pomoc i sve okolo. Ovako je ostavljeno to humanitarnim organizacijama, pojedincima i jadnim vojnicima, na koje se svaki dan baca drvlje i kamenje, da oni spasavaju stvar. A gospoda ce da obecaju da ce sledeci put uraditi sve na vreme.
Bruka, i kao sto neko rece, ne daj Boze da je to bilo negde u uzoj Srbiji,,, bila bi svetska katastrofa, ovako u Vojvodini, pa jos u zitorodnom Banatu. Ma lako je, uvescemo zito i kukuruz.

madlena

pre 19 godina

Da je Morava, kojim slucajem, poplavila, sve bi bilo drugacije: Elementarna nepogoda proglasena u roku od 24 sata. Ovako, koga jos briga za Vojvodinu, braco Srbi...neka potone!

Srki

pre 19 godina

Samo nek vlada spašava haške optuzenike, to je glavni trzavni interes. A ogodjen narod neka se sam snalazi. STRAŠNO. DOLE VLDA!

RAZOCARANA

pre 19 godina

SRAMOTA!!!Nemogu da proglase vanredno stanje!A jos i obrazlozenja stvarno da se coveku smuci zivot!U cega je vlada potrosila tolike milione na jadan narod ili na svoje dnevnice, ipak su morali obilaziti ta podrucja za vreme praznika i prekidati svoja praznovanja a to se mora platiti x-tra,ili su mozda iz solidarnosti odustali od svojih dnevnica????Jadan bi taj narod bio(sto ce se i dogoditi kako vreme prolazi)da nema humanitarne pomoci,i humanih ljudi sto od svoje sirotinje ipak uspiju odvojiti da pomognu postradalima.Cekajuci pomoc vlade i da praznici produ dosta bi ih sada plutalo po tom novonastalom moru skupa sa svojom stokom!!!!Nije ni cudo da smo dotle dosli nekad smo bili ponosni sto pripadamo tom narodu sad od srama nesmes reci ni ko si ni sta si,OBELEZENI smo u celom svetu.Vekovi nas nece oprati,a nije ni cudo kako se ponasamo.SRAMOTA!!!!

Lala

pre 19 godina

Kakve veze ima sto je zakon star zna se sta je sta nasledilo pa prema tome i ko je za sta zaduzen. Ako bas nece da se sluze starim zakonom sto nisu dve noci radili pa preveli taj zakon iz neke normalne zemlje i usvojili ga na vanrednoj sednici skupstine. Sve bi to moglo da je u pitanju neki pukovnik ali kad je u pitanju obican narod ko ce za to prekidati odmor.

hrvoje

pre 19 godina

Da li ste videli danas ministarku poljoprivrede na konferenciji za stampu povodom ocene stanja u poplavljenom Banatu. Ona je jadna bila izbezumljena i mucajuci pokusavala da smisli neki razuman odgovor zasto se ne uvodi stanje elementarnih nepogoda. Zar Vlada ne moze da donese uredbu ili naki drugi akt. Kako se i po ovom zalosnom dogadjaju vidi kako radi rastimovani orkestar zvani koaliciona vlada. Brukaju nas ovde a vec o inostranstvu i da ne govorim. Bas im je vreme isteklo.

Miki

pre 19 godina

...kada su podizali svoje plate bili su jako brzi!
Sada su besni na medije sto ih kritikuju. Pa gospodo i ja sam besna a koliko vidim i veci deo Srbije je besan zbog ovakvog vaseg rada. Besna samo/smo sto ste nam opet vratili Miloseviceve ljude da nam vode drzavu, sudstvo, policiju itd. Vadi te se na neke zakone iz proslosti, pa da zaboravila sam vi ste sa vasim neobavestenim, koji nije cuo da ima korupcije u vladi i puno drugih stvari....nista novo, legalisti! SRAM VAS BILO!!!! MI MOZEMO BEZ VAS ali VI NEMOZETE BEZ NAS!!! Mi vas placamo i zato morate da radite za nas!!!!!

Milutin Mladjenovic-Bgd.

pre 19 godina

Невероватна ствар се десила на последњој седници владе Србије.Разматрајући предлог да се уведе ванредно стање на поплављеном делу средњег Баната, образложење владе да се оно не уведе је то, што стари републички закон из 78 године не предвиђа да се поплаве уопште могу догодити. Дакле, актуелна легалистичка влада мисли да поплаве које су захватиле многе општине у Банату, немају упоришта у старом Марксистичком закону, и као такве су неприхватљиве и имају се игнорисати ! Сви грађани у Србији су својим очима видели телевизиске снимке поплављених подручја, било је ту и снимака из хеликоптера, који јасно показују да се ради о општој катастрофи, где су куће и имања многих домаћинстава потпљена у буквалном смислу те речи. Међутим влада је решила да се држи слова закона, који предвиђа да се поплаве могу десити само другима, али не небеском народу. Из изложеног се да закључити да се нама никаква лоша ствар не може десити, поготову каква катастрофа, ако то није предвиђено нашим важећим законима из времена јуре. Да је МАРКС данас жив, он би се више клео у нашу владу и њену доследност , него у своју матичну владу у Берлину. Ипак једног дана и Америка и Енглеска биће земљља пролетерска, те неће имати посла са поплавама и увођенјем ванредног стања мимо званичних прописа. До тада, ко жив, а ко у моторном чамцу па беж' у брда.