Četvrtak, 14.04.2005.

09:15

Studija ipak samo sa Pavkovićem

Ambasador Nemačke u SCG Andreas Cobel kaže da je izručenje Nebojše Pavkovića Hagu uslov za potvrđivanje Studije o izvodljivosti.

Izvor: B92

Studija ipak samo sa Pavkoviæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Grooya

pre 19 godina

Ne mogu da verujem koliko me sve ovo podseća na Miloševića od pre 7-8 godina. Mali signal kao što je ovaj 'predlog' studije, i Koštunica odmah izađe pred narod i bla bla 'Mi smo uspeli' i 'Ova Vlada će uraditi' , a posle toga neće ni da pomišljaju na hapšenja. Ali desiće se ono što sam i očekivao, na kraju nećemo dobiti studiju i baš me interesuje šta će posle da kaže...?

Ljubisa Dimitrijevic

pre 19 godina

Pavkovica ne smeju da izruce, pre dogovora sa njim , jer je nezgodan svedok. Mnogo zna o Kostunicinim radnjama sa Slobom 5. oktobra. Prvo obrada, onda novac pa Hag. Sve dok tako ne bude nema izrucenja. A kakav je heroj Pavkovic i kako je ratovao znaju Vranjanci gde je najcesce boravio. Srecan mu put odmah ili malo kasnije.

Alexandar

pre 19 godina

Veliki je ovo blam za Kostunicu i samar od kojeg bride obrazi. Taman su se raskokodakali na svim televizijama kako, eto, Kostunica vodi Srbiju u Evropu, kad ono...

Nele

pre 19 godina

Dakle, Kostunica se definitivno ponasa kao Milosevic, ne da, ne da pa sve da (od poslednje rupe na svirali pa na ovamo). Naravno da se radujemo svemu sto je dobro za Srbiju, nebitno ko je za to zasluzan ali Kostunica stvarno mora prvo da skoci pa da kaze hop. A za "lako cemo nastaviti" mora iskreno da zahvali onima koji su pre njega uradili nesto sto on ni u snu ne bi smeo, pa ni pocenu odlaska s vlasti.

klavertje4

pre 19 godina

dijelim vasu zabrinutost i osjecam se kao da smo u vozu zvanom cira. sto vise budemo odugovlacili sa rasciscavanjem proslosti po pitanju ratnih zlocina, to ce nam mogucnost normalnijeg drustva i zivota biti sve dalja. cisti mazohizam!

MagnusPyke

pre 19 godina

Da odmah nesto rascistimo, nije ta Evropa nista bolja od nas. Muvaju i njihovi politicari kao i ove jade kod nas, samo to rade na visem nivou.
Onoga trenutka kada Evropa bude sigurna da moze normalno da pregovara sa nasim predstavnicima uci cemo u njihovo drustvo, do tada mozemo da se vezbamo izvodljivosti.

mali perica

pre 19 godina

Kostunica kao i mnogo puta pre, pokazuje istrajnost u svojim politickim stavovima. Potrebno mu je samo malkice zapretiti a onda sve moze. Lako cemo mi na socijalu uz voljenog nam premijera.

IvanS

pre 19 godina

Da li je neko, ili necija politika, "prihvacena u javnosti", ustanovljava se na izborima. Dakle, kad budete u vecini vi koji predstavljate deo te javnosi koja se ne slaze sa Premijerom, iako vase misljenje treba postovati, jer to je osnov demokratije, vlast ce se promeniti, pa g-din Kostunica tada nece imati pravo da kaze kako je nesto "od javnosti prihvaceno". Do tada, vi ste u manjini i, ne zanosite se da su samo calnovi pojedinih stranaja oni koji podrzavaju Kostunicino misljenje.
Vi ste imali prilike da se pokazete, onda su dosli izbori, pa je narod rekao sta misli o nacinu vaseg vladanja.

Vojvodjanka

pre 19 godina

Kostunice, misli malo i na nas pravednike, ni krive, ni duzne, a nesrecne i umorne, zeljne malo manje tenzije, natezanja, nadmudrivanja i budjenja u svakodnevnoj agoniji! Ima i nas, covece, pa valjda smo i mi tvoji gradjani. Ili, mozda, nismo?

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 19 godina

Što se dobijanja ocene studije o izvodljivosti tiče, ona će sigurno biti pozitivna, ali je veoma bitno da li će se početak pregovora vezati za haški uslov, ili će datum početka biti određen uz uslove. Između neopozivog "da" i uslovnog "da" postoji velika razlika. Bosna je dobila pozivitnu ocenu, ali uz gomilu uslova, koje ne može ni dan-danas da ispuni. Naši uslovi su malobrojni, ali u kratkom periodu teško ostvarljivi, obzirom na nesposobnost policije da hvata haške begunce. Dakle, glupo je vezati sudbinu zemlje ze jednu običnu generalsku kukavicu, ali to je i razlog više da ne "izvisimo" zbog njega.
Gledajući kako se stvari razmotavaju oko suđenja za ubistvo Đinđića, pa dalje preko ubistva vojnika na Topčideru, ne bi me čudilo da se u međuvremenu dese mnogi potresi koji će na površinu izbaciti prljavštinu koja će pokazati da upravo vojska i naša služba bezbednosti stoje iza skrivanja gorepomenutih kukavica.

Opijum

pre 19 godina

Nije istina da je model saradnje g. Kostunice s Hagom prihavecen u javnosti. Osim ako g. Kosutnica pod javnoscu ne podrazumeva clanove DSS-a, SPS-a, Sinoda SPC i slicnih patriotskih orgnaizacija. Dakle, neka g. Kostunica radi i prica sta god mu padne na pamet, ali samo u svoje ime i u ime slicnih sebi, a ne u ime javnosti.

Taxi Driver

pre 19 godina

Ne verujem da će Voja & vlada uhapisiti Pavkovića, srpskog građanina, i izučiti ga mrkom Haškom tribunalu. Na kraju postoji član u ustavu koji to sprečava. Ili možda grešim?

GuC

pre 19 godina

Moram razocarati ovog Kostunicu. Ne znam da li je obavesten da njegov krasni model "saradnje" sa Hagom NIJE prihvacen ni u Vladi, a kamoli u najsiroj javnosti. Jedino, ako je njegova javnost samo ona iz DSS? Dakle, NE, nismo svi zadovoljni, nismo, jer ste sakrili Pavkovica, jer namerno nista niste preduzeli da pokazete EU da ste reformisali institucije. Volela bih da verujem, volela bih da budem srecna zbog mogucnosti da konacno neko pocne da obraca paznju na nasu drzavicu, ali kako se 25 april priblizava, a one kukavice nema, Evropa ce nam opet pokazati sta misli o srpskoj demokratiji i nasim institucijama. Dzaba ste krecili, mogli ste sve optuzenike poslati gde im je mesto davno. Svakako ste znali da ste nas ukocili, svakao ste znali da cete morati. Zasto onda po vecoj ceni? Iovako je glavne reforme sproveo Djindjic...

prolece 99

pre 19 godina

"To je model saradnje koji je prihvaćen u javnosti. On vodi računa i o interesima zemlje i o optuženima, o njihovim porodicama..."gospodine Kostunica a kada cete da vodite racuna o porodicama poginulih po ratistima sirom bivse nam domovine, o osakacanim, mentalno i fizicki, i njihovim porodicama,o siromasnim, postenim porodicama koje ne zadovoljavaju ni svoje osnovne dnevne potrebe? Vazno je da mislite na porodice onih koje je medjunarodna javnost oznacila kao ratne zlocince i koji su sve te hiljade i hiljade unesrecenih porodica licno unesrecili.

Nenad

pre 19 godina

Treba sacekati da se vidi sta je to Nemacki ambasador izjavio, posto je poznato da novinari cuju ono sto im se svidi. Kao sto je Kostunica rekao da ce sad biti lakse na putu u EU a novinari prenose da je rekao lako cemo. Malo sluha i pismenosti nije visak za novinara.
Nije zabelezeno da je Komisija donela jednu odluku a da Komitet ministara tu odluku nije potvrdio. Lose je zeleti bilo kome zlo pa i celom narodu, vidi to odozgo neko, valjda.

Cika Sava

pre 19 godina

Umalo srchka da me strefi kada sam procitao izjavu nemackog ambasadora! Znaci, sada treba do strepimo do odluke Parlamenta EU, 25-tog ovog meseca. Zar je moguce da smo skocili bez onog "hop"? Ljudi, ovo je nepravda, rekao bi Kalimero.

Sloba iz Haga

pre 19 godina

Naravno da ne treba potvrditi studiju bez Pavkovica. Vlast koja nije spremna da hapsi optuzenike, ne samo haskog, vec bilo kog suda ne ispunjava elementarne evropske norme. Ne znamo sta se desavalo na prjemima optuzenika kod ministara i premijera, sta im je nudjeno i davano, ali vec sama tolika briga za njih i njihove porodice je jasan znak opasno iskrivljene svesti i moralnih vrednosti ove vlade. Stajati iza potencijalnih zlocinaca opasna je igra koja Srbiju moze da kosta ne samo novcano vec i kroz decenije daljeg zaostajanja.

bt

pre 19 godina

Ne verujem da Djukanovic zeli odvajanje Crne Gore zbog samostalnog prijema u EU. Vise izgleda da su njegovi razlozi slicni razlozima onih koji hoce da odvoje Kosovo - mafija trazi za sebe teritoriju gde moze da radi sta hoce.

Лале, Беч

pre 19 godina

Ако СЦГ до тог рока не испоруче Павковића, исто ће се десити као са Хрватском која није испоручила Готовину.
Правила су јасна, а ко покуша да надмудри ЕУ нека се сети "шећерне афере".

G.M.

pre 19 godina

Po ko zna koji put (se) pitam: zasto se uvek saopstenja srpske vlade i medjunarodnih institucija o istoj stvari bitno razlikuju? Mozda zbog milosevicevske "lakoce obecanja"?
(P.S. A bas su, nakon "cestitke SPC Kostunici" , poceli da stizu "telegrami podrske"! Maler.)

Aleksandar

pre 19 godina

Najveci pomak ka Evropi je bio ulazak SCG u punopravno članstvo Saveta Evrope koji je i bio uslov da se zapocne rad na studiji o izvodljivosti. Znamo ko je za to zasluzan. Sto se tice studije o izvodljivosti, nista se ne zna do 25-og aprila.

Milenko

pre 19 godina

Ljuba Živkov je u pravu: kad je gusto, Koštunice nigde nema - šalje nemuštog Jočića i neubedljivog Stojkovića da nešto objašnjavaju narodu.
Kada treba da se hvali, odmah je tu, na RTS1, u prajm tajmu, sa sve pesmom "Evropo, mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo"!

Vlastimir Jovanović

pre 19 godina

Niko izgleda ne misli o ovome: Srbija ne treba da se protivi otcepljenju Crne Gore, a ono što radi Milo Đukanović, treba iz Srbije podržati u svakom slučaju, jer dosta je bilo balasta i kočenja. Svako treba da gleda svoje interese, a ne tuđe. Otcepljenje CG bilo bi dobro za Srbiju, ali ne bi bilo nimalo korisno za CG. Podržimo napore Mila Đukanovića, neka idu, srećan im put!
Vlasta

razmisljam

pre 19 godina

Ponavljam: ako Pavkovic do 25. aprila nece biti a Scheweningenu, Savet Ministra nece odobreti Studiju. U tom slucaju vlada ce sigurno da padne.

BG Republika

pre 19 godina

Ako EU ne potvrdi studiju, onda Kostunica, zajedno sa celim tim drustvom mora biti nateran da se povuce. I to ne putem ostavke vec da se smeni. A ako Tadic ne bude zahtevao smenu Kostunice, i nastavi s kohabitacijom, onda i Tadic da se smeni. Dobili smo malo nade, a vidi sad ovo.

J.Pavlovic

pre 19 godina

Prvo, Kostunica se vara ako misli da ce mu se progledati kroz prste zbog cuvanja magle koja krije optuzene za najteze zlocine i prodavanja iste Evropi. Mozda ima i ludih, ali niko nije bas toliko lud da dozvoli da ih ista magla prekrije. Sledeci prodavac balkanske, brdjanske magle, predsednik CG, se isto tako vara zbog nade da ce ga bas ta gusta magla sakriti od pravde. Vara se! Zavisna/nezavisna/kakva-god bila CG kojom presedava, nece ga zastititi. Kada se sve bude stisalo, a doci ce i taj dan, onda ce mozda nekolicina nas da se skupi i tuzi svoje drzave zbog pretrpljenog bola i mentalne okrutnosti kako se to radi u civilizovanim zemljama kojima nasa pretenduje da pripada.
Meni maglu ne prodajete jer vas vidim jasno!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Otvorena vrata ali ne i uclanjenje je cena koju je Srbija postavila u vezi mekseg stava oko nezavisnosti Kosova tokom ove godine. Novinari naseg zapadnog suseda su bili kriticniji svojim pitanjima Komesaru Renu dok su nasi novinari ispijali sampanjac sa vladinim funkcionerima radi sto delotvornije domace propagande, ka da smo vec clan EU....

S' verom u Boga za Kralja i Otadzbinu!!!

pre 19 godina

Tacno da je samo prvi korak a verovatno i poslednji! Tacno da Srbija treba da saradjuje sa Hagom ali to bi trebalo da radimo zbog moralne duznosti prema sebi samima i prema drugima a ne zbog Evrope. Mi vec u Evropi jesmo (secate se geografije), jedino sto mi nismo u EU a i za to smo imali sanse da budemo jedni od osnivaca EZ ali Tito rekao ne, e sada je isuvise kasno da bilo sta radimo da bi usli u EU, oni ce se uskoro raspasti! Evo Francuzi ni zivi nece da glasaju za evropski ustav. Pa Evropa da nije ocajna ne bi prosle godine prihvatila 10 zemalja, koje budimo iskreni ne ispunjavaju sve uslove! E sada nasli nas jos malo da ucenjuju. I sve vise i vise mi je muka i od te Evrope i od celog sveta! I da li vi svi mislite da je u EU zaista toliko dobro? Pa nema posla ni za njih a kamoli za nas i u Evropi i svugde u svetu ko kako se snadje! I muka mi je od srpskih politicara takodje, od desnicara i levicara i demokrata! I muka mi je od medija "zavisnih" i "nezavisnih"- takva stvar ne postoji, svi uzimaju kes od nekoga! A najvise mi je muka od naroda koji veruje u sve to! Od naroda koji samo stomacima misli, naroda kome je vaznije da im stomak bude pun a glava im je prazna i usijana! I to je nas najveci srpski problem sto bi i majku rodjenu prodaliu da bi stomake napunili! I sve dok tako radimo i razmisljamo nikada nam nece biti dobro, kakva crna nasa Evropa! Tako smo i u vreme Tita samo stomakom razmisljali, Srbina kralja smo oterali, Bogu smo ledja okrenuli, Hrvata smo u sred Belog dvora krunisali i glave pred njim saginjali tako nam se sada vraca, Bog nam ovako vraca, a sve to samo da nam stomaci budu puni! I sada samo u Evropu hocemo da udjemo a nema veze sta cemo da izgubimo! Samo danas da nam bude dobro a sta ce sutra odgovor je lako cemo! E nije tako!
Srbi ne dajte veru za jednu bednu Evropsku veceru! Evropa ce se raspasti a damo li Kosovo zbog toga mozda ce to biti zauvek! Nemojmo samo da mislimo na danas i samo na sebe, razmisljajmo o budusnosti i pokolenjima! Zapamtite Tacerka je napravila rat sa Argentinom zbog Foklandskih ostrva a od nas traze da damo Kosovo, istoriju, tradiciju, kulturu! Za sta pitam ja vas? Da bi usli u taj njihov klub i da bi nam opet neko govorio sta da radimo?! Sve zivo dadosmo, Krainu, Republiku Srpsku, sada ce Kosovo da ode, sta je sledece? Vojvodina, Sandzak, juzna Srbija? Ma ne dam pedalj svoje zemlje za sto Evropa i Amerika! Da li vi mislite da ce nas ponovo bombardovati ili ratovati NATO oko Kosova, nema sanse, nemaju dovoljno vojnika! Ako za Boga znate ne prodajte nas vise ni zbog cega! Bicemo mi srecni ako nam Beogradski pasaluk ostane. Nasi stari su krvi za ovo prolivali a mi hocemo sve da damo zbog Evrope i sveta! U grobu nam se dedovi prevrcu, sram nas bilo!
I gospodo pre nego sto date kolevku Srpsku, samo se Lazarevih reci setite " Ko je Srbin i Srpskoga roda a ne doso na boj na Kosovo..."

max bunker

pre 19 godina

Reformski talibani su do kraja 2003. imali apsolutnu vlast a nisu mogli da naprave taj mali korak koji su Albanija i Makedonija uradile mnogo ranije.

jelena

pre 19 godina

Mislim da je izjava premijera u najmanju ruku skandalozna "Lako ćemo " Nije nego. Analogno kad je onomad izjavio da mu je Hag poslednja rupa na svirali pa evo ti sad ....Ne da nećemo lako, nego ćemo mnogo teško. Policija, pravosudje, korupcija, monopoli u privredi, mentalitet, sistem socijalne zaštite, infrastruktura, bezidejnost ......Sve će to naš premijer lako da reši .

EU zdaj

pre 19 godina

Svako ima svoj interes u pridruzivanju uniji. Aktuelni srpski rezim ima svoj, narod svoj, a EU svoj. Iako su ovi interesi razliciti, rezultat ovog prvog koraka je ipak dobar za obicnu raju, jer nas bar malo priblizava normalnom i pristojnom zivotu. Sledeci korak treba da bude odstranjivanje centara moci i likova koji trenuto haraju Srbijom. To je neminovno, ali zahteva vremena. Nece ni ovaj rezim vecno da traje, kao sto nije ni Milosevicev.

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Studija izvodljivosti, na koju smo toliko čekali, i na koju smo toliko ponosni, barem pojedinci, Srbiji će poslužiti kao dobra osnova za nove podele i politička prepucavanja. Postavlja se pitanje da li je to uopšte trebalo, ovom narodu ?
Već je počeo "rat" oko toga ko je najviše zalužan za ovako veliki "dobitak". Da li je to pokojni Djindjić /ne toliko zbog njega već zbog kamarile koja je ostala/ ili godpodin Koštunica. Koji je hvala Bogu živ. Sinoć je na televiziji, u dosta popularnoj emisiji, gostovao "krem kremova" skrpljen od predstavnika političkih partija. Bilo je tužno kao i uvek kada gostuje ovaj profil ljudi. Predstavnici gradjanskih partija, zadojeni mržnjom, prema neistomišljenicima, pokušavaju da šire ljubav i toleranciju medju ljudima. Bili su očajni zbog ovog, retko, radosnog dogadjaja. Ne odgovara im pozitivna ocena u ovom trenutku. Po njima Evropa je napravila grešku. I to prvi put, kada je Srbija u pitanju. Inače, uvek je bila u pravu. Čak i kada su nas bombardovali. Mučno i neverovatno. Braća Crnogorci, opet, u ovoj Studiji vide duplo. Duple koloseke i veću šansu za nezavisnost. Koja je, za pojedinu gospodu, ujedno i pojas. Onaj za spasavanje, naravno. A, ovaj, srpsko-crnogorski narod, da budemo iskreni, najlakše je zaludeti "vizionarima" kakvima je, ovaj prostor, oduvek obilovao.
Radujmo se.. bez obzira na sve. Studija je ipak pozitivan pomak napred.

neutralan

pre 19 godina

Pitam se sta ih je do sad sprecavalo da raspisu taj istorijski referendum! Svi znamo da se na ovim prostorima moze sta god se pozeli! Ili se plase da ce i ljudi u Srbiji da glasaju za otcepljenje pa da ostanu sami sa svih svojih 350.000 "djetica" i cuvenim primorjem, na koje, da budemo iskreni, niko iz Srbije ne bi ni isao samo da ima malo izbora...

Sladjana

pre 19 godina

Zadovoljna sam zbog pomenute Studije o izvodljivosti ali posle ovoga, prvi korak je ratifikacija Evropske socijalne povelje i poređenje, pa usklađivanje našeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, posebno usklađivanje zakona koji su u suprotnosti sa Evropskom socijalnom poveljom koja je, inače, potpisana 22. marta ove godine i koja je obavezujuća. Doduše, niko od političara nije prijavio da je ovaj dokument potpisan. Osim prethodnog, posebno me raduje što će naša vlast morati da poštuje zakone.

neutralan

pre 19 godina

Pitam se sta ih je do sad sprecavalo da raspisu taj istorijski referendum! Svi znamo da se na ovim prostorima moze sta god se pozeli! Ili se plase da ce i ljudi u Srbiji da glasaju za otcepljenje pa da ostanu sami sa svih svojih 350.000 "djetica" i cuvenim primorjem, na koje, da budemo iskreni, niko iz Srbije ne bi ni isao samo da ima malo izbora...

Sladjana

pre 19 godina

Zadovoljna sam zbog pomenute Studije o izvodljivosti ali posle ovoga, prvi korak je ratifikacija Evropske socijalne povelje i poređenje, pa usklađivanje našeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, posebno usklađivanje zakona koji su u suprotnosti sa Evropskom socijalnom poveljom koja je, inače, potpisana 22. marta ove godine i koja je obavezujuća. Doduše, niko od političara nije prijavio da je ovaj dokument potpisan. Osim prethodnog, posebno me raduje što će naša vlast morati da poštuje zakone.

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Studija izvodljivosti, na koju smo toliko čekali, i na koju smo toliko ponosni, barem pojedinci, Srbiji će poslužiti kao dobra osnova za nove podele i politička prepucavanja. Postavlja se pitanje da li je to uopšte trebalo, ovom narodu ?
Već je počeo "rat" oko toga ko je najviše zalužan za ovako veliki "dobitak". Da li je to pokojni Djindjić /ne toliko zbog njega već zbog kamarile koja je ostala/ ili godpodin Koštunica. Koji je hvala Bogu živ. Sinoć je na televiziji, u dosta popularnoj emisiji, gostovao "krem kremova" skrpljen od predstavnika političkih partija. Bilo je tužno kao i uvek kada gostuje ovaj profil ljudi. Predstavnici gradjanskih partija, zadojeni mržnjom, prema neistomišljenicima, pokušavaju da šire ljubav i toleranciju medju ljudima. Bili su očajni zbog ovog, retko, radosnog dogadjaja. Ne odgovara im pozitivna ocena u ovom trenutku. Po njima Evropa je napravila grešku. I to prvi put, kada je Srbija u pitanju. Inače, uvek je bila u pravu. Čak i kada su nas bombardovali. Mučno i neverovatno. Braća Crnogorci, opet, u ovoj Studiji vide duplo. Duple koloseke i veću šansu za nezavisnost. Koja je, za pojedinu gospodu, ujedno i pojas. Onaj za spasavanje, naravno. A, ovaj, srpsko-crnogorski narod, da budemo iskreni, najlakše je zaludeti "vizionarima" kakvima je, ovaj prostor, oduvek obilovao.
Radujmo se.. bez obzira na sve. Studija je ipak pozitivan pomak napred.

max bunker

pre 19 godina

Reformski talibani su do kraja 2003. imali apsolutnu vlast a nisu mogli da naprave taj mali korak koji su Albanija i Makedonija uradile mnogo ranije.

EU zdaj

pre 19 godina

Svako ima svoj interes u pridruzivanju uniji. Aktuelni srpski rezim ima svoj, narod svoj, a EU svoj. Iako su ovi interesi razliciti, rezultat ovog prvog koraka je ipak dobar za obicnu raju, jer nas bar malo priblizava normalnom i pristojnom zivotu. Sledeci korak treba da bude odstranjivanje centara moci i likova koji trenuto haraju Srbijom. To je neminovno, ali zahteva vremena. Nece ni ovaj rezim vecno da traje, kao sto nije ni Milosevicev.

jelena

pre 19 godina

Mislim da je izjava premijera u najmanju ruku skandalozna "Lako ćemo " Nije nego. Analogno kad je onomad izjavio da mu je Hag poslednja rupa na svirali pa evo ti sad ....Ne da nećemo lako, nego ćemo mnogo teško. Policija, pravosudje, korupcija, monopoli u privredi, mentalitet, sistem socijalne zaštite, infrastruktura, bezidejnost ......Sve će to naš premijer lako da reši .

S' verom u Boga za Kralja i Otadzbinu!!!

pre 19 godina

Tacno da je samo prvi korak a verovatno i poslednji! Tacno da Srbija treba da saradjuje sa Hagom ali to bi trebalo da radimo zbog moralne duznosti prema sebi samima i prema drugima a ne zbog Evrope. Mi vec u Evropi jesmo (secate se geografije), jedino sto mi nismo u EU a i za to smo imali sanse da budemo jedni od osnivaca EZ ali Tito rekao ne, e sada je isuvise kasno da bilo sta radimo da bi usli u EU, oni ce se uskoro raspasti! Evo Francuzi ni zivi nece da glasaju za evropski ustav. Pa Evropa da nije ocajna ne bi prosle godine prihvatila 10 zemalja, koje budimo iskreni ne ispunjavaju sve uslove! E sada nasli nas jos malo da ucenjuju. I sve vise i vise mi je muka i od te Evrope i od celog sveta! I da li vi svi mislite da je u EU zaista toliko dobro? Pa nema posla ni za njih a kamoli za nas i u Evropi i svugde u svetu ko kako se snadje! I muka mi je od srpskih politicara takodje, od desnicara i levicara i demokrata! I muka mi je od medija "zavisnih" i "nezavisnih"- takva stvar ne postoji, svi uzimaju kes od nekoga! A najvise mi je muka od naroda koji veruje u sve to! Od naroda koji samo stomacima misli, naroda kome je vaznije da im stomak bude pun a glava im je prazna i usijana! I to je nas najveci srpski problem sto bi i majku rodjenu prodaliu da bi stomake napunili! I sve dok tako radimo i razmisljamo nikada nam nece biti dobro, kakva crna nasa Evropa! Tako smo i u vreme Tita samo stomakom razmisljali, Srbina kralja smo oterali, Bogu smo ledja okrenuli, Hrvata smo u sred Belog dvora krunisali i glave pred njim saginjali tako nam se sada vraca, Bog nam ovako vraca, a sve to samo da nam stomaci budu puni! I sada samo u Evropu hocemo da udjemo a nema veze sta cemo da izgubimo! Samo danas da nam bude dobro a sta ce sutra odgovor je lako cemo! E nije tako!
Srbi ne dajte veru za jednu bednu Evropsku veceru! Evropa ce se raspasti a damo li Kosovo zbog toga mozda ce to biti zauvek! Nemojmo samo da mislimo na danas i samo na sebe, razmisljajmo o budusnosti i pokolenjima! Zapamtite Tacerka je napravila rat sa Argentinom zbog Foklandskih ostrva a od nas traze da damo Kosovo, istoriju, tradiciju, kulturu! Za sta pitam ja vas? Da bi usli u taj njihov klub i da bi nam opet neko govorio sta da radimo?! Sve zivo dadosmo, Krainu, Republiku Srpsku, sada ce Kosovo da ode, sta je sledece? Vojvodina, Sandzak, juzna Srbija? Ma ne dam pedalj svoje zemlje za sto Evropa i Amerika! Da li vi mislite da ce nas ponovo bombardovati ili ratovati NATO oko Kosova, nema sanse, nemaju dovoljno vojnika! Ako za Boga znate ne prodajte nas vise ni zbog cega! Bicemo mi srecni ako nam Beogradski pasaluk ostane. Nasi stari su krvi za ovo prolivali a mi hocemo sve da damo zbog Evrope i sveta! U grobu nam se dedovi prevrcu, sram nas bilo!
I gospodo pre nego sto date kolevku Srpsku, samo se Lazarevih reci setite " Ko je Srbin i Srpskoga roda a ne doso na boj na Kosovo..."

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Otvorena vrata ali ne i uclanjenje je cena koju je Srbija postavila u vezi mekseg stava oko nezavisnosti Kosova tokom ove godine. Novinari naseg zapadnog suseda su bili kriticniji svojim pitanjima Komesaru Renu dok su nasi novinari ispijali sampanjac sa vladinim funkcionerima radi sto delotvornije domace propagande, ka da smo vec clan EU....

razmisljam

pre 19 godina

Ponavljam: ako Pavkovic do 25. aprila nece biti a Scheweningenu, Savet Ministra nece odobreti Studiju. U tom slucaju vlada ce sigurno da padne.

BG Republika

pre 19 godina

Ako EU ne potvrdi studiju, onda Kostunica, zajedno sa celim tim drustvom mora biti nateran da se povuce. I to ne putem ostavke vec da se smeni. A ako Tadic ne bude zahtevao smenu Kostunice, i nastavi s kohabitacijom, onda i Tadic da se smeni. Dobili smo malo nade, a vidi sad ovo.

Vlastimir Jovanović

pre 19 godina

Niko izgleda ne misli o ovome: Srbija ne treba da se protivi otcepljenju Crne Gore, a ono što radi Milo Đukanović, treba iz Srbije podržati u svakom slučaju, jer dosta je bilo balasta i kočenja. Svako treba da gleda svoje interese, a ne tuđe. Otcepljenje CG bilo bi dobro za Srbiju, ali ne bi bilo nimalo korisno za CG. Podržimo napore Mila Đukanovića, neka idu, srećan im put!
Vlasta

Milenko

pre 19 godina

Ljuba Živkov je u pravu: kad je gusto, Koštunice nigde nema - šalje nemuštog Jočića i neubedljivog Stojkovića da nešto objašnjavaju narodu.
Kada treba da se hvali, odmah je tu, na RTS1, u prajm tajmu, sa sve pesmom "Evropo, mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo"!

J.Pavlovic

pre 19 godina

Prvo, Kostunica se vara ako misli da ce mu se progledati kroz prste zbog cuvanja magle koja krije optuzene za najteze zlocine i prodavanja iste Evropi. Mozda ima i ludih, ali niko nije bas toliko lud da dozvoli da ih ista magla prekrije. Sledeci prodavac balkanske, brdjanske magle, predsednik CG, se isto tako vara zbog nade da ce ga bas ta gusta magla sakriti od pravde. Vara se! Zavisna/nezavisna/kakva-god bila CG kojom presedava, nece ga zastititi. Kada se sve bude stisalo, a doci ce i taj dan, onda ce mozda nekolicina nas da se skupi i tuzi svoje drzave zbog pretrpljenog bola i mentalne okrutnosti kako se to radi u civilizovanim zemljama kojima nasa pretenduje da pripada.
Meni maglu ne prodajete jer vas vidim jasno!

Cika Sava

pre 19 godina

Umalo srchka da me strefi kada sam procitao izjavu nemackog ambasadora! Znaci, sada treba do strepimo do odluke Parlamenta EU, 25-tog ovog meseca. Zar je moguce da smo skocili bez onog "hop"? Ljudi, ovo je nepravda, rekao bi Kalimero.

bt

pre 19 godina

Ne verujem da Djukanovic zeli odvajanje Crne Gore zbog samostalnog prijema u EU. Vise izgleda da su njegovi razlozi slicni razlozima onih koji hoce da odvoje Kosovo - mafija trazi za sebe teritoriju gde moze da radi sta hoce.

Лале, Беч

pre 19 godina

Ако СЦГ до тог рока не испоруче Павковића, исто ће се десити као са Хрватском која није испоручила Готовину.
Правила су јасна, а ко покуша да надмудри ЕУ нека се сети "шећерне афере".

Sloba iz Haga

pre 19 godina

Naravno da ne treba potvrditi studiju bez Pavkovica. Vlast koja nije spremna da hapsi optuzenike, ne samo haskog, vec bilo kog suda ne ispunjava elementarne evropske norme. Ne znamo sta se desavalo na prjemima optuzenika kod ministara i premijera, sta im je nudjeno i davano, ali vec sama tolika briga za njih i njihove porodice je jasan znak opasno iskrivljene svesti i moralnih vrednosti ove vlade. Stajati iza potencijalnih zlocinaca opasna je igra koja Srbiju moze da kosta ne samo novcano vec i kroz decenije daljeg zaostajanja.

G.M.

pre 19 godina

Po ko zna koji put (se) pitam: zasto se uvek saopstenja srpske vlade i medjunarodnih institucija o istoj stvari bitno razlikuju? Mozda zbog milosevicevske "lakoce obecanja"?
(P.S. A bas su, nakon "cestitke SPC Kostunici" , poceli da stizu "telegrami podrske"! Maler.)

Aleksandar

pre 19 godina

Najveci pomak ka Evropi je bio ulazak SCG u punopravno članstvo Saveta Evrope koji je i bio uslov da se zapocne rad na studiji o izvodljivosti. Znamo ko je za to zasluzan. Sto se tice studije o izvodljivosti, nista se ne zna do 25-og aprila.

Nenad

pre 19 godina

Treba sacekati da se vidi sta je to Nemacki ambasador izjavio, posto je poznato da novinari cuju ono sto im se svidi. Kao sto je Kostunica rekao da ce sad biti lakse na putu u EU a novinari prenose da je rekao lako cemo. Malo sluha i pismenosti nije visak za novinara.
Nije zabelezeno da je Komisija donela jednu odluku a da Komitet ministara tu odluku nije potvrdio. Lose je zeleti bilo kome zlo pa i celom narodu, vidi to odozgo neko, valjda.

GuC

pre 19 godina

Moram razocarati ovog Kostunicu. Ne znam da li je obavesten da njegov krasni model "saradnje" sa Hagom NIJE prihvacen ni u Vladi, a kamoli u najsiroj javnosti. Jedino, ako je njegova javnost samo ona iz DSS? Dakle, NE, nismo svi zadovoljni, nismo, jer ste sakrili Pavkovica, jer namerno nista niste preduzeli da pokazete EU da ste reformisali institucije. Volela bih da verujem, volela bih da budem srecna zbog mogucnosti da konacno neko pocne da obraca paznju na nasu drzavicu, ali kako se 25 april priblizava, a one kukavice nema, Evropa ce nam opet pokazati sta misli o srpskoj demokratiji i nasim institucijama. Dzaba ste krecili, mogli ste sve optuzenike poslati gde im je mesto davno. Svakako ste znali da ste nas ukocili, svakao ste znali da cete morati. Zasto onda po vecoj ceni? Iovako je glavne reforme sproveo Djindjic...

prolece 99

pre 19 godina

"To je model saradnje koji je prihvaćen u javnosti. On vodi računa i o interesima zemlje i o optuženima, o njihovim porodicama..."gospodine Kostunica a kada cete da vodite racuna o porodicama poginulih po ratistima sirom bivse nam domovine, o osakacanim, mentalno i fizicki, i njihovim porodicama,o siromasnim, postenim porodicama koje ne zadovoljavaju ni svoje osnovne dnevne potrebe? Vazno je da mislite na porodice onih koje je medjunarodna javnost oznacila kao ratne zlocince i koji su sve te hiljade i hiljade unesrecenih porodica licno unesrecili.

Taxi Driver

pre 19 godina

Ne verujem da će Voja & vlada uhapisiti Pavkovića, srpskog građanina, i izučiti ga mrkom Haškom tribunalu. Na kraju postoji član u ustavu koji to sprečava. Ili možda grešim?

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 19 godina

Što se dobijanja ocene studije o izvodljivosti tiče, ona će sigurno biti pozitivna, ali je veoma bitno da li će se početak pregovora vezati za haški uslov, ili će datum početka biti određen uz uslove. Između neopozivog "da" i uslovnog "da" postoji velika razlika. Bosna je dobila pozivitnu ocenu, ali uz gomilu uslova, koje ne može ni dan-danas da ispuni. Naši uslovi su malobrojni, ali u kratkom periodu teško ostvarljivi, obzirom na nesposobnost policije da hvata haške begunce. Dakle, glupo je vezati sudbinu zemlje ze jednu običnu generalsku kukavicu, ali to je i razlog više da ne "izvisimo" zbog njega.
Gledajući kako se stvari razmotavaju oko suđenja za ubistvo Đinđića, pa dalje preko ubistva vojnika na Topčideru, ne bi me čudilo da se u međuvremenu dese mnogi potresi koji će na površinu izbaciti prljavštinu koja će pokazati da upravo vojska i naša služba bezbednosti stoje iza skrivanja gorepomenutih kukavica.

Vojvodjanka

pre 19 godina

Kostunice, misli malo i na nas pravednike, ni krive, ni duzne, a nesrecne i umorne, zeljne malo manje tenzije, natezanja, nadmudrivanja i budjenja u svakodnevnoj agoniji! Ima i nas, covece, pa valjda smo i mi tvoji gradjani. Ili, mozda, nismo?

Opijum

pre 19 godina

Nije istina da je model saradnje g. Kostunice s Hagom prihavecen u javnosti. Osim ako g. Kosutnica pod javnoscu ne podrazumeva clanove DSS-a, SPS-a, Sinoda SPC i slicnih patriotskih orgnaizacija. Dakle, neka g. Kostunica radi i prica sta god mu padne na pamet, ali samo u svoje ime i u ime slicnih sebi, a ne u ime javnosti.

IvanS

pre 19 godina

Da li je neko, ili necija politika, "prihvacena u javnosti", ustanovljava se na izborima. Dakle, kad budete u vecini vi koji predstavljate deo te javnosi koja se ne slaze sa Premijerom, iako vase misljenje treba postovati, jer to je osnov demokratije, vlast ce se promeniti, pa g-din Kostunica tada nece imati pravo da kaze kako je nesto "od javnosti prihvaceno". Do tada, vi ste u manjini i, ne zanosite se da su samo calnovi pojedinih stranaja oni koji podrzavaju Kostunicino misljenje.
Vi ste imali prilike da se pokazete, onda su dosli izbori, pa je narod rekao sta misli o nacinu vaseg vladanja.

MagnusPyke

pre 19 godina

Da odmah nesto rascistimo, nije ta Evropa nista bolja od nas. Muvaju i njihovi politicari kao i ove jade kod nas, samo to rade na visem nivou.
Onoga trenutka kada Evropa bude sigurna da moze normalno da pregovara sa nasim predstavnicima uci cemo u njihovo drustvo, do tada mozemo da se vezbamo izvodljivosti.

klavertje4

pre 19 godina

dijelim vasu zabrinutost i osjecam se kao da smo u vozu zvanom cira. sto vise budemo odugovlacili sa rasciscavanjem proslosti po pitanju ratnih zlocina, to ce nam mogucnost normalnijeg drustva i zivota biti sve dalja. cisti mazohizam!

mali perica

pre 19 godina

Kostunica kao i mnogo puta pre, pokazuje istrajnost u svojim politickim stavovima. Potrebno mu je samo malkice zapretiti a onda sve moze. Lako cemo mi na socijalu uz voljenog nam premijera.

Nele

pre 19 godina

Dakle, Kostunica se definitivno ponasa kao Milosevic, ne da, ne da pa sve da (od poslednje rupe na svirali pa na ovamo). Naravno da se radujemo svemu sto je dobro za Srbiju, nebitno ko je za to zasluzan ali Kostunica stvarno mora prvo da skoci pa da kaze hop. A za "lako cemo nastaviti" mora iskreno da zahvali onima koji su pre njega uradili nesto sto on ni u snu ne bi smeo, pa ni pocenu odlaska s vlasti.

Alexandar

pre 19 godina

Veliki je ovo blam za Kostunicu i samar od kojeg bride obrazi. Taman su se raskokodakali na svim televizijama kako, eto, Kostunica vodi Srbiju u Evropu, kad ono...

Ljubisa Dimitrijevic

pre 19 godina

Pavkovica ne smeju da izruce, pre dogovora sa njim , jer je nezgodan svedok. Mnogo zna o Kostunicinim radnjama sa Slobom 5. oktobra. Prvo obrada, onda novac pa Hag. Sve dok tako ne bude nema izrucenja. A kakav je heroj Pavkovic i kako je ratovao znaju Vranjanci gde je najcesce boravio. Srecan mu put odmah ili malo kasnije.

Grooya

pre 19 godina

Ne mogu da verujem koliko me sve ovo podseća na Miloševića od pre 7-8 godina. Mali signal kao što je ovaj 'predlog' studije, i Koštunica odmah izađe pred narod i bla bla 'Mi smo uspeli' i 'Ova Vlada će uraditi' , a posle toga neće ni da pomišljaju na hapšenja. Ali desiće se ono što sam i očekivao, na kraju nećemo dobiti studiju i baš me interesuje šta će posle da kaže...?

neutralan

pre 19 godina

Pitam se sta ih je do sad sprecavalo da raspisu taj istorijski referendum! Svi znamo da se na ovim prostorima moze sta god se pozeli! Ili se plase da ce i ljudi u Srbiji da glasaju za otcepljenje pa da ostanu sami sa svih svojih 350.000 "djetica" i cuvenim primorjem, na koje, da budemo iskreni, niko iz Srbije ne bi ni isao samo da ima malo izbora...

Sladjana

pre 19 godina

Zadovoljna sam zbog pomenute Studije o izvodljivosti ali posle ovoga, prvi korak je ratifikacija Evropske socijalne povelje i poređenje, pa usklađivanje našeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, posebno usklađivanje zakona koji su u suprotnosti sa Evropskom socijalnom poveljom koja je, inače, potpisana 22. marta ove godine i koja je obavezujuća. Doduše, niko od političara nije prijavio da je ovaj dokument potpisan. Osim prethodnog, posebno me raduje što će naša vlast morati da poštuje zakone.

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Studija izvodljivosti, na koju smo toliko čekali, i na koju smo toliko ponosni, barem pojedinci, Srbiji će poslužiti kao dobra osnova za nove podele i politička prepucavanja. Postavlja se pitanje da li je to uopšte trebalo, ovom narodu ?
Već je počeo "rat" oko toga ko je najviše zalužan za ovako veliki "dobitak". Da li je to pokojni Djindjić /ne toliko zbog njega već zbog kamarile koja je ostala/ ili godpodin Koštunica. Koji je hvala Bogu živ. Sinoć je na televiziji, u dosta popularnoj emisiji, gostovao "krem kremova" skrpljen od predstavnika političkih partija. Bilo je tužno kao i uvek kada gostuje ovaj profil ljudi. Predstavnici gradjanskih partija, zadojeni mržnjom, prema neistomišljenicima, pokušavaju da šire ljubav i toleranciju medju ljudima. Bili su očajni zbog ovog, retko, radosnog dogadjaja. Ne odgovara im pozitivna ocena u ovom trenutku. Po njima Evropa je napravila grešku. I to prvi put, kada je Srbija u pitanju. Inače, uvek je bila u pravu. Čak i kada su nas bombardovali. Mučno i neverovatno. Braća Crnogorci, opet, u ovoj Studiji vide duplo. Duple koloseke i veću šansu za nezavisnost. Koja je, za pojedinu gospodu, ujedno i pojas. Onaj za spasavanje, naravno. A, ovaj, srpsko-crnogorski narod, da budemo iskreni, najlakše je zaludeti "vizionarima" kakvima je, ovaj prostor, oduvek obilovao.
Radujmo se.. bez obzira na sve. Studija je ipak pozitivan pomak napred.

max bunker

pre 19 godina

Reformski talibani su do kraja 2003. imali apsolutnu vlast a nisu mogli da naprave taj mali korak koji su Albanija i Makedonija uradile mnogo ranije.

EU zdaj

pre 19 godina

Svako ima svoj interes u pridruzivanju uniji. Aktuelni srpski rezim ima svoj, narod svoj, a EU svoj. Iako su ovi interesi razliciti, rezultat ovog prvog koraka je ipak dobar za obicnu raju, jer nas bar malo priblizava normalnom i pristojnom zivotu. Sledeci korak treba da bude odstranjivanje centara moci i likova koji trenuto haraju Srbijom. To je neminovno, ali zahteva vremena. Nece ni ovaj rezim vecno da traje, kao sto nije ni Milosevicev.

jelena

pre 19 godina

Mislim da je izjava premijera u najmanju ruku skandalozna "Lako ćemo " Nije nego. Analogno kad je onomad izjavio da mu je Hag poslednja rupa na svirali pa evo ti sad ....Ne da nećemo lako, nego ćemo mnogo teško. Policija, pravosudje, korupcija, monopoli u privredi, mentalitet, sistem socijalne zaštite, infrastruktura, bezidejnost ......Sve će to naš premijer lako da reši .

S' verom u Boga za Kralja i Otadzbinu!!!

pre 19 godina

Tacno da je samo prvi korak a verovatno i poslednji! Tacno da Srbija treba da saradjuje sa Hagom ali to bi trebalo da radimo zbog moralne duznosti prema sebi samima i prema drugima a ne zbog Evrope. Mi vec u Evropi jesmo (secate se geografije), jedino sto mi nismo u EU a i za to smo imali sanse da budemo jedni od osnivaca EZ ali Tito rekao ne, e sada je isuvise kasno da bilo sta radimo da bi usli u EU, oni ce se uskoro raspasti! Evo Francuzi ni zivi nece da glasaju za evropski ustav. Pa Evropa da nije ocajna ne bi prosle godine prihvatila 10 zemalja, koje budimo iskreni ne ispunjavaju sve uslove! E sada nasli nas jos malo da ucenjuju. I sve vise i vise mi je muka i od te Evrope i od celog sveta! I da li vi svi mislite da je u EU zaista toliko dobro? Pa nema posla ni za njih a kamoli za nas i u Evropi i svugde u svetu ko kako se snadje! I muka mi je od srpskih politicara takodje, od desnicara i levicara i demokrata! I muka mi je od medija "zavisnih" i "nezavisnih"- takva stvar ne postoji, svi uzimaju kes od nekoga! A najvise mi je muka od naroda koji veruje u sve to! Od naroda koji samo stomacima misli, naroda kome je vaznije da im stomak bude pun a glava im je prazna i usijana! I to je nas najveci srpski problem sto bi i majku rodjenu prodaliu da bi stomake napunili! I sve dok tako radimo i razmisljamo nikada nam nece biti dobro, kakva crna nasa Evropa! Tako smo i u vreme Tita samo stomakom razmisljali, Srbina kralja smo oterali, Bogu smo ledja okrenuli, Hrvata smo u sred Belog dvora krunisali i glave pred njim saginjali tako nam se sada vraca, Bog nam ovako vraca, a sve to samo da nam stomaci budu puni! I sada samo u Evropu hocemo da udjemo a nema veze sta cemo da izgubimo! Samo danas da nam bude dobro a sta ce sutra odgovor je lako cemo! E nije tako!
Srbi ne dajte veru za jednu bednu Evropsku veceru! Evropa ce se raspasti a damo li Kosovo zbog toga mozda ce to biti zauvek! Nemojmo samo da mislimo na danas i samo na sebe, razmisljajmo o budusnosti i pokolenjima! Zapamtite Tacerka je napravila rat sa Argentinom zbog Foklandskih ostrva a od nas traze da damo Kosovo, istoriju, tradiciju, kulturu! Za sta pitam ja vas? Da bi usli u taj njihov klub i da bi nam opet neko govorio sta da radimo?! Sve zivo dadosmo, Krainu, Republiku Srpsku, sada ce Kosovo da ode, sta je sledece? Vojvodina, Sandzak, juzna Srbija? Ma ne dam pedalj svoje zemlje za sto Evropa i Amerika! Da li vi mislite da ce nas ponovo bombardovati ili ratovati NATO oko Kosova, nema sanse, nemaju dovoljno vojnika! Ako za Boga znate ne prodajte nas vise ni zbog cega! Bicemo mi srecni ako nam Beogradski pasaluk ostane. Nasi stari su krvi za ovo prolivali a mi hocemo sve da damo zbog Evrope i sveta! U grobu nam se dedovi prevrcu, sram nas bilo!
I gospodo pre nego sto date kolevku Srpsku, samo se Lazarevih reci setite " Ko je Srbin i Srpskoga roda a ne doso na boj na Kosovo..."

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Otvorena vrata ali ne i uclanjenje je cena koju je Srbija postavila u vezi mekseg stava oko nezavisnosti Kosova tokom ove godine. Novinari naseg zapadnog suseda su bili kriticniji svojim pitanjima Komesaru Renu dok su nasi novinari ispijali sampanjac sa vladinim funkcionerima radi sto delotvornije domace propagande, ka da smo vec clan EU....

razmisljam

pre 19 godina

Ponavljam: ako Pavkovic do 25. aprila nece biti a Scheweningenu, Savet Ministra nece odobreti Studiju. U tom slucaju vlada ce sigurno da padne.

BG Republika

pre 19 godina

Ako EU ne potvrdi studiju, onda Kostunica, zajedno sa celim tim drustvom mora biti nateran da se povuce. I to ne putem ostavke vec da se smeni. A ako Tadic ne bude zahtevao smenu Kostunice, i nastavi s kohabitacijom, onda i Tadic da se smeni. Dobili smo malo nade, a vidi sad ovo.

Vlastimir Jovanović

pre 19 godina

Niko izgleda ne misli o ovome: Srbija ne treba da se protivi otcepljenju Crne Gore, a ono što radi Milo Đukanović, treba iz Srbije podržati u svakom slučaju, jer dosta je bilo balasta i kočenja. Svako treba da gleda svoje interese, a ne tuđe. Otcepljenje CG bilo bi dobro za Srbiju, ali ne bi bilo nimalo korisno za CG. Podržimo napore Mila Đukanovića, neka idu, srećan im put!
Vlasta

Milenko

pre 19 godina

Ljuba Živkov je u pravu: kad je gusto, Koštunice nigde nema - šalje nemuštog Jočića i neubedljivog Stojkovića da nešto objašnjavaju narodu.
Kada treba da se hvali, odmah je tu, na RTS1, u prajm tajmu, sa sve pesmom "Evropo, mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo"!

J.Pavlovic

pre 19 godina

Prvo, Kostunica se vara ako misli da ce mu se progledati kroz prste zbog cuvanja magle koja krije optuzene za najteze zlocine i prodavanja iste Evropi. Mozda ima i ludih, ali niko nije bas toliko lud da dozvoli da ih ista magla prekrije. Sledeci prodavac balkanske, brdjanske magle, predsednik CG, se isto tako vara zbog nade da ce ga bas ta gusta magla sakriti od pravde. Vara se! Zavisna/nezavisna/kakva-god bila CG kojom presedava, nece ga zastititi. Kada se sve bude stisalo, a doci ce i taj dan, onda ce mozda nekolicina nas da se skupi i tuzi svoje drzave zbog pretrpljenog bola i mentalne okrutnosti kako se to radi u civilizovanim zemljama kojima nasa pretenduje da pripada.
Meni maglu ne prodajete jer vas vidim jasno!

Cika Sava

pre 19 godina

Umalo srchka da me strefi kada sam procitao izjavu nemackog ambasadora! Znaci, sada treba do strepimo do odluke Parlamenta EU, 25-tog ovog meseca. Zar je moguce da smo skocili bez onog "hop"? Ljudi, ovo je nepravda, rekao bi Kalimero.

bt

pre 19 godina

Ne verujem da Djukanovic zeli odvajanje Crne Gore zbog samostalnog prijema u EU. Vise izgleda da su njegovi razlozi slicni razlozima onih koji hoce da odvoje Kosovo - mafija trazi za sebe teritoriju gde moze da radi sta hoce.

Лале, Беч

pre 19 godina

Ако СЦГ до тог рока не испоруче Павковића, исто ће се десити као са Хрватском која није испоручила Готовину.
Правила су јасна, а ко покуша да надмудри ЕУ нека се сети "шећерне афере".

Sloba iz Haga

pre 19 godina

Naravno da ne treba potvrditi studiju bez Pavkovica. Vlast koja nije spremna da hapsi optuzenike, ne samo haskog, vec bilo kog suda ne ispunjava elementarne evropske norme. Ne znamo sta se desavalo na prjemima optuzenika kod ministara i premijera, sta im je nudjeno i davano, ali vec sama tolika briga za njih i njihove porodice je jasan znak opasno iskrivljene svesti i moralnih vrednosti ove vlade. Stajati iza potencijalnih zlocinaca opasna je igra koja Srbiju moze da kosta ne samo novcano vec i kroz decenije daljeg zaostajanja.

G.M.

pre 19 godina

Po ko zna koji put (se) pitam: zasto se uvek saopstenja srpske vlade i medjunarodnih institucija o istoj stvari bitno razlikuju? Mozda zbog milosevicevske "lakoce obecanja"?
(P.S. A bas su, nakon "cestitke SPC Kostunici" , poceli da stizu "telegrami podrske"! Maler.)

Aleksandar

pre 19 godina

Najveci pomak ka Evropi je bio ulazak SCG u punopravno članstvo Saveta Evrope koji je i bio uslov da se zapocne rad na studiji o izvodljivosti. Znamo ko je za to zasluzan. Sto se tice studije o izvodljivosti, nista se ne zna do 25-og aprila.

Nenad

pre 19 godina

Treba sacekati da se vidi sta je to Nemacki ambasador izjavio, posto je poznato da novinari cuju ono sto im se svidi. Kao sto je Kostunica rekao da ce sad biti lakse na putu u EU a novinari prenose da je rekao lako cemo. Malo sluha i pismenosti nije visak za novinara.
Nije zabelezeno da je Komisija donela jednu odluku a da Komitet ministara tu odluku nije potvrdio. Lose je zeleti bilo kome zlo pa i celom narodu, vidi to odozgo neko, valjda.

GuC

pre 19 godina

Moram razocarati ovog Kostunicu. Ne znam da li je obavesten da njegov krasni model "saradnje" sa Hagom NIJE prihvacen ni u Vladi, a kamoli u najsiroj javnosti. Jedino, ako je njegova javnost samo ona iz DSS? Dakle, NE, nismo svi zadovoljni, nismo, jer ste sakrili Pavkovica, jer namerno nista niste preduzeli da pokazete EU da ste reformisali institucije. Volela bih da verujem, volela bih da budem srecna zbog mogucnosti da konacno neko pocne da obraca paznju na nasu drzavicu, ali kako se 25 april priblizava, a one kukavice nema, Evropa ce nam opet pokazati sta misli o srpskoj demokratiji i nasim institucijama. Dzaba ste krecili, mogli ste sve optuzenike poslati gde im je mesto davno. Svakako ste znali da ste nas ukocili, svakao ste znali da cete morati. Zasto onda po vecoj ceni? Iovako je glavne reforme sproveo Djindjic...

prolece 99

pre 19 godina

"To je model saradnje koji je prihvaćen u javnosti. On vodi računa i o interesima zemlje i o optuženima, o njihovim porodicama..."gospodine Kostunica a kada cete da vodite racuna o porodicama poginulih po ratistima sirom bivse nam domovine, o osakacanim, mentalno i fizicki, i njihovim porodicama,o siromasnim, postenim porodicama koje ne zadovoljavaju ni svoje osnovne dnevne potrebe? Vazno je da mislite na porodice onih koje je medjunarodna javnost oznacila kao ratne zlocince i koji su sve te hiljade i hiljade unesrecenih porodica licno unesrecili.

Taxi Driver

pre 19 godina

Ne verujem da će Voja & vlada uhapisiti Pavkovića, srpskog građanina, i izučiti ga mrkom Haškom tribunalu. Na kraju postoji član u ustavu koji to sprečava. Ili možda grešim?

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 19 godina

Što se dobijanja ocene studije o izvodljivosti tiče, ona će sigurno biti pozitivna, ali je veoma bitno da li će se početak pregovora vezati za haški uslov, ili će datum početka biti određen uz uslove. Između neopozivog "da" i uslovnog "da" postoji velika razlika. Bosna je dobila pozivitnu ocenu, ali uz gomilu uslova, koje ne može ni dan-danas da ispuni. Naši uslovi su malobrojni, ali u kratkom periodu teško ostvarljivi, obzirom na nesposobnost policije da hvata haške begunce. Dakle, glupo je vezati sudbinu zemlje ze jednu običnu generalsku kukavicu, ali to je i razlog više da ne "izvisimo" zbog njega.
Gledajući kako se stvari razmotavaju oko suđenja za ubistvo Đinđića, pa dalje preko ubistva vojnika na Topčideru, ne bi me čudilo da se u međuvremenu dese mnogi potresi koji će na površinu izbaciti prljavštinu koja će pokazati da upravo vojska i naša služba bezbednosti stoje iza skrivanja gorepomenutih kukavica.

Vojvodjanka

pre 19 godina

Kostunice, misli malo i na nas pravednike, ni krive, ni duzne, a nesrecne i umorne, zeljne malo manje tenzije, natezanja, nadmudrivanja i budjenja u svakodnevnoj agoniji! Ima i nas, covece, pa valjda smo i mi tvoji gradjani. Ili, mozda, nismo?

Opijum

pre 19 godina

Nije istina da je model saradnje g. Kostunice s Hagom prihavecen u javnosti. Osim ako g. Kosutnica pod javnoscu ne podrazumeva clanove DSS-a, SPS-a, Sinoda SPC i slicnih patriotskih orgnaizacija. Dakle, neka g. Kostunica radi i prica sta god mu padne na pamet, ali samo u svoje ime i u ime slicnih sebi, a ne u ime javnosti.

IvanS

pre 19 godina

Da li je neko, ili necija politika, "prihvacena u javnosti", ustanovljava se na izborima. Dakle, kad budete u vecini vi koji predstavljate deo te javnosi koja se ne slaze sa Premijerom, iako vase misljenje treba postovati, jer to je osnov demokratije, vlast ce se promeniti, pa g-din Kostunica tada nece imati pravo da kaze kako je nesto "od javnosti prihvaceno". Do tada, vi ste u manjini i, ne zanosite se da su samo calnovi pojedinih stranaja oni koji podrzavaju Kostunicino misljenje.
Vi ste imali prilike da se pokazete, onda su dosli izbori, pa je narod rekao sta misli o nacinu vaseg vladanja.

MagnusPyke

pre 19 godina

Da odmah nesto rascistimo, nije ta Evropa nista bolja od nas. Muvaju i njihovi politicari kao i ove jade kod nas, samo to rade na visem nivou.
Onoga trenutka kada Evropa bude sigurna da moze normalno da pregovara sa nasim predstavnicima uci cemo u njihovo drustvo, do tada mozemo da se vezbamo izvodljivosti.

klavertje4

pre 19 godina

dijelim vasu zabrinutost i osjecam se kao da smo u vozu zvanom cira. sto vise budemo odugovlacili sa rasciscavanjem proslosti po pitanju ratnih zlocina, to ce nam mogucnost normalnijeg drustva i zivota biti sve dalja. cisti mazohizam!

mali perica

pre 19 godina

Kostunica kao i mnogo puta pre, pokazuje istrajnost u svojim politickim stavovima. Potrebno mu je samo malkice zapretiti a onda sve moze. Lako cemo mi na socijalu uz voljenog nam premijera.

Nele

pre 19 godina

Dakle, Kostunica se definitivno ponasa kao Milosevic, ne da, ne da pa sve da (od poslednje rupe na svirali pa na ovamo). Naravno da se radujemo svemu sto je dobro za Srbiju, nebitno ko je za to zasluzan ali Kostunica stvarno mora prvo da skoci pa da kaze hop. A za "lako cemo nastaviti" mora iskreno da zahvali onima koji su pre njega uradili nesto sto on ni u snu ne bi smeo, pa ni pocenu odlaska s vlasti.

Alexandar

pre 19 godina

Veliki je ovo blam za Kostunicu i samar od kojeg bride obrazi. Taman su se raskokodakali na svim televizijama kako, eto, Kostunica vodi Srbiju u Evropu, kad ono...

Ljubisa Dimitrijevic

pre 19 godina

Pavkovica ne smeju da izruce, pre dogovora sa njim , jer je nezgodan svedok. Mnogo zna o Kostunicinim radnjama sa Slobom 5. oktobra. Prvo obrada, onda novac pa Hag. Sve dok tako ne bude nema izrucenja. A kakav je heroj Pavkovic i kako je ratovao znaju Vranjanci gde je najcesce boravio. Srecan mu put odmah ili malo kasnije.

Grooya

pre 19 godina

Ne mogu da verujem koliko me sve ovo podseća na Miloševića od pre 7-8 godina. Mali signal kao što je ovaj 'predlog' studije, i Koštunica odmah izađe pred narod i bla bla 'Mi smo uspeli' i 'Ova Vlada će uraditi' , a posle toga neće ni da pomišljaju na hapšenja. Ali desiće se ono što sam i očekivao, na kraju nećemo dobiti studiju i baš me interesuje šta će posle da kaže...?