Nedelja, 01.03.2020.

13:42

Odmazda Turske za 33 vojnika: Pokrenut "Prolećni štit"

Turska je pokrenula ofanzivu protiv režima snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada u severozapadnoj provinciji Idlib u Siriji.

Izvor: Beta/AFP

Odmazda Turske za 33 vojnika: Pokrenut "Proleæni štit" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Gospodar Zarin

pre 4 godine

Prvi dan ovog ograničenog sukoba je pokazao da se ne gubi vreme. Cilj Turske ofanzive je jasan, crtanje nove bafer zone, cca 25-30km od granice, nešto kao "prošireni Idlib". A SAA ima za cilj bezbedan M5. I to je sve, za sada. Najveću korist od supervizije imala je Rusija, a sirijska vazdušna odbrana je stekla bolno&dragoceno iskustvo. Turska je dobila svoj bafer, ali se eksponirala kao zaštitnik terorizma i pokazala Rusiji kako funkcioniše njena vojna mašina. Rusija okrnjila malo ugled, ali strateški to istrpela zbog buduće koristi.

hm

pre 4 godine

Da verujem da je unisteno 100 tenkova? Bio sam u ratu, i dobro znam sta to znaci, drugim recima potouno ludilo. Kakvih crnih 100 tenkova???
(GHM, 1. mart 2020 15:11)

Sirija ima oko 4100 tenkova, zašto bi uništenje 100 tenkova bilo čudno?

Marko

pre 4 godine

Vecina ovih "komentatora" je izgubljena u prostoru i vremenu. Za vas je ovo fudbalska utakmica. Vi navijate...brojite neke pale avione, tenkove, pancire i ostalu gvozdjuriju. Ljudi, ljudi, su jedina vrednost, a oni se tamo pate vec desetak godina. Hiljade i hiljade kuca unisteno...izginulih samo Bog zna...bogalja na svakom cosku, a vi o tenkovima. Sta nije u redu sa vasim glavama..?
Te ce Turci ovo, te ce Izrael ono, te, ce Sirija ovako... Na svetu postoje dve super sile vojno gledano..USA i Rusija...niti u jednom ratu oni ne nastupaju punom snagom, jer od te zemlje ne bi ostako kamen na kamenu. Sve ostalo su, na zalost obicnog naroda, geo-politicke igre dve pomenute sile.
Da Rusija krene punom snagom na Tursku, po recima engleskih komentatora, taj rat bi trajao izmedju 2-4 nedelje i Turske ne bi vise bilo.
Zato se molite Bogu da se sve smiri i ne duzan narod ne nastavi da gine, kako sirijski, tako turski i bilo koji drugi.

saša

pre 4 godine

kako se samo gadjaju ciframa. čuj znaju u brojku kolko su pobili a kolko ranili. Ne zna se ko vise laže...Sultanu nista ne vredi, nece skinuti Asada da vlasti, nisu ni Ameri neci ni osmanlije. Naravno dok ga rusi podrzavaju, a nece ga pustiti, njihov uticaj je u pitanju.

deda mraz

pre 4 godine

Turska se ozbiljno igra sa svojom teritorijom. Ima negde video snimak nekog proroka koji je izjavio da će Turska nestati uz velike zrtve u ratu Rusa i Amera.

Gospodar Zarin

pre 4 godine

Zapravo su oborena 3 aviona SyAAF (verovatno Su-24), 2 TuAF velika drona (Anka) i 4 TF&AL Kaida drona. SyAD odlična. "Prolećni štit" nije zaštitio Sarakib - SAA ušla u grad, u toku ulične borbe. Na jugu oslobođeni Dakik&Kafr Batik, a još bliže gradu San&Javbas. SAA odlučna da povrati M5.

Leka

pre 4 godine

@Pantagruel
Rusi kad otmu Krim kazu da je to pre SSSR-a bio deo Ruskog carstva. Sad kad to isto rade Turci otmu ono sto je nekad bilo pod otomanskim carstvom onda su Turci agresori a Rusi nisu.

Доколенко Багрокарић

pre 4 godine

Због овога чиме се Турци хвале, кад тад им треба судити! Нико их није звао у Сирију!

mungos

pre 4 godine

Bice ovde mnogo vece nesrece nego sto je dosad bila. Ej, upadnes u stranu zemlju, pokusavas da okupiras deo teritorije i ocekujes da ta zemlja prstom ne mrdne u odbrani. Gadno ce proci Turci, ne zato sto su vojno slabiji, naprotiv, vec sto Sirija ima ogromnu podrsku od strane Rusa, kako u logistici, dobpremanju naoruzanja i jos mnogo toga.

Su-24

pre 4 godine

Na RT snimak obaranja 2 Su-24. RT je preneo sve ove iste informacije bez demanta. Nisu demantovali ni unistavane Pancira S-1 neki dan. Izgleda da je Putin pustio Erdogana da spasi obraz u Idlibu. Sirijska vojska placa golemu cenu za sve to.

Ja

pre 4 godine

Mnogo tu pitanja ima.Šta će Turci u Siriji? Da li je fer da se Turska nalazi sama na udaru toliko miliona izbjeglica? Zašto Putin ne poštuje sporazum iz Sochia? Samo je jedna tu istina...tamo narod gine masovno.

realno

pre 4 godine

podaci koje je iznela Turskase odnose na celi Februar, googlajte malo, ima dosta videa koji to potvrdjuju. Pa evo samo od juce dva aviona, potvrdila Sirija.
Da se razumemo, rat je veliko zlo i ne podrzavam ga, ali su mi cudni ovi Rusofili. Ako brojke nisu tacne, sto ih ne demantuje Rusija ?
Nadam se da ce ovo kratko trajati i da ce ti jadni ljudi moci da se vrate u svoje kuce.
Ako krene rat izmedju Turske i Rusije, neka nam je Bog na pomoci.
Za rusofile informacija da u bazi Indzirlik ima 100 NATO nuklearnih bojevih glava , i da Rusija nece krenuti sa nuklearnim udarima. Naravno, radi istine, jasno je da je Rusija veca sila od Turske, ali je i cinjenica da je Turska opasna kad se brani, to je istorija pokazala.

aca

pre 4 godine

Dragi obozavaoci Asadovog rezima,danas je svaka informacija lako proverljiva.Procesljajte malo internet ,sve strane u sukobu pa cete se sami uveriti da ih Turska trenytno razvaljuje.

rex

pre 4 godine

ima na yt ru videos kanal kace, novinari su im na terenu a i bas su fokusirani na nabavku snimaka sa terena. video sam 10 ak minutao videa sa turksih dronova,. ima tu jesno 30ak unistenih tenkova i stotinak asadovih vojnika da su ubijeni. al opet ne verujem da su stvarne cifre ovako prenaduvane. znate li vi sta je 2200 ljudi, 100 tenkova za 3 dana. to je totalni kolaps tog fronta

Ivan

pre 4 godine

Zvanicna vojska Sirije izvrsila napad na tursku vojsku na teritoriji Sirije, a Turska vojska pokrenula napad da bi se branila... na tudjoj teritoriji??! Jel samo meni ovo cudno?

GHM

pre 4 godine

Marko, 1. mart 2020 14:06
Da verujem da je unisteno 100 tenkova? Bio sam u ratu, i dobro znam sta to znaci, drugim recima potouno ludilo. Kakvih crnih 100 tenkova???

33

pre 4 godine

Ne shvatam kako se moze ovakav clanak pustiti, a da se ne kaze da je u toku bitka kod Armagedona ili bar kod Kurska. Toliki gubici u ljudstvu i tehnici, a clanka sustinski opet prica samo o 33 poginula turska vojnika.

Samo jako

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hipertuki, 1. mart 2020 14:08)

Pa verovao ti meni ili ne, to se i dogadja. Evo primera...imas Svetu Geru. Slovenija tvrdi da je to hrvatsko tlo, hrvatska se slaze, a slovenci vec 23 godine tamo imaju vojsku. Da sad hrvatska sa vojskom makne vojsku, slovenci bi rekli da je hrvatska agresivna i remetilacki faktor.

pazarac

pre 4 godine

Jes vam krivo. Turska je SILA a vi ce te srpici ostat do kraja tog vaseg zivota jadni i bedni bez €ura ubdzepu. Al vi imate jos bednije ruse pojesce vas zavist

manja

pre 4 godine

103 tenka😂😂😂😂pa Sirija i nema više od 103 tenka ukupno,u realno uništili 3 tenka ,ovo isto kao kada je Miloševićeva propaganda objavila da je 1999 oborili 103 nato letilice a oborili 3,al ja razumem te medije za tursku,to su vesti za tursku javnost ali ne razumem ove sto to prenose kod nas😂ustvari razumem.

Rokatanski

pre 4 godine

Ovu izjavu kao da je dao Šojić. I kod Šojića Turci ulažu u "magareće livade" i otvaraju 5 miliona novih radnih mesta. Šalu na stranu, izgleda ipak preti rat velikih razmera, a Erdoganu nije jasno da će se uvek pre dogovoriti Putin i Tramp nego on sa bilo kim od ove dvojice.

brdjo

pre 4 godine

E moja Sirijo tako ti je kad te Rusi brane. Kao nas onomad 99-e.
(djoleeeee, 01. mart 2020 13:57)

Ili vi RSK 1995., Kosovo i Metohiju '99. itd.

Владимир

pre 4 godine

Давно је то објаснио Његошев кнез Јанко у "Горском вијенцу":
Трговац ти лаже са смијехом,
жена лаже сузе просипљући;
нико крупно кâ Турчин не лаже!

Turbo Purger

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..
(hipertuki, 01. mart 2020 14:08

Sine, vi ste točno to već napravili u Vukovaru.

Pravda

pre 4 godine

Sad Turci da gađaju ruske avione sistemom S400..Sirijci su se malo preracunali jer su navikli da se bore sa pobunjenicima bez podske satelita. Turci sigurno imaju pregled kretanja tehnike i ljudstva i samo dronovi i navodece..

samo da primetim

pre 4 godine

Čekaj bre, dal sam ja to dobro vido, Turci su pokrenuli "kampanju" protiv regularnih sirijskih vojnih snaga na teritoriji Sirije, pa zar to nije agresija???
(VS, 1. mart 2020 14:00)
Ma jok! To je samo vračanje vekovnih ognjišta Otomanskog carstva! Zvuči li poznato?:)

Pantagruel

pre 4 godine

Ово је изузетно опасно, јер Турска успоставља преседан да може једнострано војно упадати у сваку државу у којој живи етничка или верска заједница блиска њој и оружјем тамо успоставља ти поредак какав она сматра праведним. Погледајте етничку и верску карту Балкана, па ће вам постати јасно шта то у будућности може значити за над у околне земље. Зато потпуна подршка Асаду, Русима, па чак и Курдима.

мислилац својом главом

pre 4 godine

Ако Москва ћути, протумачите то мало боље,ипак је Асад њих угостио.

Marko

pre 4 godine

Rusofili odvadite vi malo,imate internet slobodno pogledajte snimke dronova i ostalog sve je dostupno danas ima i propagande ali i sama cinjenica da Sirijska vojska gubi sela na juznom delu Idliba i da ne mogu povratiti Sarqib govori da nesto nije u redu i da se nesto desava lose po njih.Imate izjavu ruskog vojnog novinara koji govori da su Turci zauzeli nebo dronovima i da se niko vise ne sme kretati tako lako.

koca

pre 4 godine

"Do danas je uništen jedan dron i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sistema PVO i ubijeno 2212 vojnika režima"
Au al smo jadni kad su sirijcima posle svih ovih godina rata i gubitaka koje su imali, u manje od nedelju dana uništili tehnike koliko mi ukupno imamo, a da oni to skoro nisu ni osetili...
Šalim se naravno, naravno da , znam da je izvrštaj propagandno smeće, ali to ne menja činjenicu koliko smo jadni.

Admiral

pre 4 godine

Vidim ovde dosta Natofila, Amerofila kako god, uzivaju i dibe se Turskom napadu. Kada Rusi pomazu Sirijce u Siriji to je njima uzasno, a kada Turska napada Siriju onda im je to ok, kako licemerno. Do juce pistali protiv Erdogana kao diktator ovo ono a sad im je dobar, sramno

VS

pre 4 godine

Čekaj bre, dal sam ja to dobro vido, Turci su pokrenuli "kampanju" protiv regularnih sirijskih vojnih snaga na teritoriji Sirije, pa zar to nije agresija???

Mrki pogled

pre 4 godine

E sada ce da osete Tursku vojnu moc i mentalitet. Ima da se pojedu od muke oni koji su ovde komentarisali da ce Turska da pukne i razbije i da ce se Konstantinopolj vratiti... Smesno..

Erdogan je bas zaglibio

pre 4 godine

Svaka čast Turcima, osvojiće celu Siriju za dva dana. Niko to Jos nije uspeo. Koliko mora biti isfrustriran da bi ovoliko nisko pao?

Chisho

pre 4 godine

Zapadna demokratija i arsini. Definicija okupatora i žrtve je TOLIKO razvodnjena da treba izmisliti nove riječi. Živim na Zapadu, sve mi je jasno kako razmišljaju. Poznavanje istorije im seže najdalje do informacija sa prekljucerasnjih vesti na TV.

Gradjanin

pre 4 godine

Nasi mediji ne prenose podatke sa terena i onda kad ovo procitate ostanete zateceni
Turska je mega sila za taj region, nisu kao Rusi ili Ameri ali su prejaki za sve ostale
Pa zar zaista mislite da na 55 ubijenih turskih vojnika nece biti par hiljada bilo kojih drugih mrtvih
Ovo je sasvim ocekivano jer se radi o najmocnijoj vojnoj sili islamskog sveta
Sto se Asada tice da nije Rusa da avionima bombarduju dan i noc islamisti bi mu usli u Damask do sada

.

pre 4 godine

Ruski oficir izjavljuje je su Turci "osvojili nebo" dronovim i avionima i da se vise Rusi i Sirijci ne mogu "kretati". Zastrasujuca moc turske vojske, sirijski vojnici masovno napustaju sela oko Idliba, Asad je gotov. Snimci oborenih dronova i helikoptera, kao i unistenih tenkova su dostupni na internetu. Turska avijacija je pokazala zastrasujucu moc.

hipertuki

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..

pera

pre 4 godine

Uvek je bilo, kad smo jaci - udri, kad smo slabiji pozivaj se na medjunardono pravo. Vazi bez izuzetka za sve, nas, Turke, a jednom cemo gledati i najvece u toj drugoj poziciji ...

A do tada, ako neko zna gde ima dobro seme belog luka, dve godine nista da nikne u basti, sve neki hibridi neplodni ...

ikac klisa

pre 4 godine

Ma sta 2000? 22 000 tenkova!
Milijardu i 300 000 pesadinaca.
230 aviona i 40 aerodorma.
Fabrika tenkova i asadov letnjikovac!

Odvadi malo brate Turcine :)

Mujo11

pre 4 godine

Od pocetka znalo se da "idila" medju Turske i Rusije, ce bit veoma kratka! Ostaje da se vidi jos koliko vrijeme ce da prolazi do direktan sukob medju turaka ui rusa, i dal ce stati po strani NATO, ili i ona planira da se umesa, na toj veoma tragicnu "zurku" koja je pred nas.
Nadam da nije tako, ali...?!

VS

pre 4 godine

Čekaj bre, dal sam ja to dobro vido, Turci su pokrenuli "kampanju" protiv regularnih sirijskih vojnih snaga na teritoriji Sirije, pa zar to nije agresija???

ikac klisa

pre 4 godine

Ma sta 2000? 22 000 tenkova!
Milijardu i 300 000 pesadinaca.
230 aviona i 40 aerodorma.
Fabrika tenkova i asadov letnjikovac!

Odvadi malo brate Turcine :)

hipertuki

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..

Erdogan je bas zaglibio

pre 4 godine

Svaka čast Turcima, osvojiće celu Siriju za dva dana. Niko to Jos nije uspeo. Koliko mora biti isfrustriran da bi ovoliko nisko pao?

pera

pre 4 godine

Uvek je bilo, kad smo jaci - udri, kad smo slabiji pozivaj se na medjunardono pravo. Vazi bez izuzetka za sve, nas, Turke, a jednom cemo gledati i najvece u toj drugoj poziciji ...

A do tada, ako neko zna gde ima dobro seme belog luka, dve godine nista da nikne u basti, sve neki hibridi neplodni ...

Marko

pre 4 godine

Vecina ovih "komentatora" je izgubljena u prostoru i vremenu. Za vas je ovo fudbalska utakmica. Vi navijate...brojite neke pale avione, tenkove, pancire i ostalu gvozdjuriju. Ljudi, ljudi, su jedina vrednost, a oni se tamo pate vec desetak godina. Hiljade i hiljade kuca unisteno...izginulih samo Bog zna...bogalja na svakom cosku, a vi o tenkovima. Sta nije u redu sa vasim glavama..?
Te ce Turci ovo, te ce Izrael ono, te, ce Sirija ovako... Na svetu postoje dve super sile vojno gledano..USA i Rusija...niti u jednom ratu oni ne nastupaju punom snagom, jer od te zemlje ne bi ostako kamen na kamenu. Sve ostalo su, na zalost obicnog naroda, geo-politicke igre dve pomenute sile.
Da Rusija krene punom snagom na Tursku, po recima engleskih komentatora, taj rat bi trajao izmedju 2-4 nedelje i Turske ne bi vise bilo.
Zato se molite Bogu da se sve smiri i ne duzan narod ne nastavi da gine, kako sirijski, tako turski i bilo koji drugi.

мислилац својом главом

pre 4 godine

Ако Москва ћути, протумачите то мало боље,ипак је Асад њих угостио.

Marko

pre 4 godine

Rusofili odvadite vi malo,imate internet slobodno pogledajte snimke dronova i ostalog sve je dostupno danas ima i propagande ali i sama cinjenica da Sirijska vojska gubi sela na juznom delu Idliba i da ne mogu povratiti Sarqib govori da nesto nije u redu i da se nesto desava lose po njih.Imate izjavu ruskog vojnog novinara koji govori da su Turci zauzeli nebo dronovima i da se niko vise ne sme kretati tako lako.

Leka

pre 4 godine

@Pantagruel
Rusi kad otmu Krim kazu da je to pre SSSR-a bio deo Ruskog carstva. Sad kad to isto rade Turci otmu ono sto je nekad bilo pod otomanskim carstvom onda su Turci agresori a Rusi nisu.

Ivan

pre 4 godine

Zvanicna vojska Sirije izvrsila napad na tursku vojsku na teritoriji Sirije, a Turska vojska pokrenula napad da bi se branila... na tudjoj teritoriji??! Jel samo meni ovo cudno?

GHM

pre 4 godine

Marko, 1. mart 2020 14:06
Da verujem da je unisteno 100 tenkova? Bio sam u ratu, i dobro znam sta to znaci, drugim recima potouno ludilo. Kakvih crnih 100 tenkova???

Владимир

pre 4 godine

Давно је то објаснио Његошев кнез Јанко у "Горском вијенцу":
Трговац ти лаже са смијехом,
жена лаже сузе просипљући;
нико крупно кâ Турчин не лаже!

realno

pre 4 godine

podaci koje je iznela Turskase odnose na celi Februar, googlajte malo, ima dosta videa koji to potvrdjuju. Pa evo samo od juce dva aviona, potvrdila Sirija.
Da se razumemo, rat je veliko zlo i ne podrzavam ga, ali su mi cudni ovi Rusofili. Ako brojke nisu tacne, sto ih ne demantuje Rusija ?
Nadam se da ce ovo kratko trajati i da ce ti jadni ljudi moci da se vrate u svoje kuce.
Ako krene rat izmedju Turske i Rusije, neka nam je Bog na pomoci.
Za rusofile informacija da u bazi Indzirlik ima 100 NATO nuklearnih bojevih glava , i da Rusija nece krenuti sa nuklearnim udarima. Naravno, radi istine, jasno je da je Rusija veca sila od Turske, ali je i cinjenica da je Turska opasna kad se brani, to je istorija pokazala.

Mujo11

pre 4 godine

Od pocetka znalo se da "idila" medju Turske i Rusije, ce bit veoma kratka! Ostaje da se vidi jos koliko vrijeme ce da prolazi do direktan sukob medju turaka ui rusa, i dal ce stati po strani NATO, ili i ona planira da se umesa, na toj veoma tragicnu "zurku" koja je pred nas.
Nadam da nije tako, ali...?!

Admiral

pre 4 godine

Vidim ovde dosta Natofila, Amerofila kako god, uzivaju i dibe se Turskom napadu. Kada Rusi pomazu Sirijce u Siriji to je njima uzasno, a kada Turska napada Siriju onda im je to ok, kako licemerno. Do juce pistali protiv Erdogana kao diktator ovo ono a sad im je dobar, sramno

Gospodar Zarin

pre 4 godine

Zapravo su oborena 3 aviona SyAAF (verovatno Su-24), 2 TuAF velika drona (Anka) i 4 TF&AL Kaida drona. SyAD odlična. "Prolećni štit" nije zaštitio Sarakib - SAA ušla u grad, u toku ulične borbe. Na jugu oslobođeni Dakik&Kafr Batik, a još bliže gradu San&Javbas. SAA odlučna da povrati M5.

aca

pre 4 godine

Dragi obozavaoci Asadovog rezima,danas je svaka informacija lako proverljiva.Procesljajte malo internet ,sve strane u sukobu pa cete se sami uveriti da ih Turska trenytno razvaljuje.

Доколенко Багрокарић

pre 4 godine

Због овога чиме се Турци хвале, кад тад им треба судити! Нико их није звао у Сирију!

Pantagruel

pre 4 godine

Ово је изузетно опасно, јер Турска успоставља преседан да може једнострано војно упадати у сваку државу у којој живи етничка или верска заједница блиска њој и оружјем тамо успоставља ти поредак какав она сматра праведним. Погледајте етничку и верску карту Балкана, па ће вам постати јасно шта то у будућности може значити за над у околне земље. Зато потпуна подршка Асаду, Русима, па чак и Курдима.

brdjo

pre 4 godine

E moja Sirijo tako ti je kad te Rusi brane. Kao nas onomad 99-e.
(djoleeeee, 01. mart 2020 13:57)

Ili vi RSK 1995., Kosovo i Metohiju '99. itd.

mungos

pre 4 godine

Bice ovde mnogo vece nesrece nego sto je dosad bila. Ej, upadnes u stranu zemlju, pokusavas da okupiras deo teritorije i ocekujes da ta zemlja prstom ne mrdne u odbrani. Gadno ce proci Turci, ne zato sto su vojno slabiji, naprotiv, vec sto Sirija ima ogromnu podrsku od strane Rusa, kako u logistici, dobpremanju naoruzanja i jos mnogo toga.

Su-24

pre 4 godine

Na RT snimak obaranja 2 Su-24. RT je preneo sve ove iste informacije bez demanta. Nisu demantovali ni unistavane Pancira S-1 neki dan. Izgleda da je Putin pustio Erdogana da spasi obraz u Idlibu. Sirijska vojska placa golemu cenu za sve to.

pazarac

pre 4 godine

Jes vam krivo. Turska je SILA a vi ce te srpici ostat do kraja tog vaseg zivota jadni i bedni bez €ura ubdzepu. Al vi imate jos bednije ruse pojesce vas zavist

koca

pre 4 godine

"Do danas je uništen jedan dron i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sistema PVO i ubijeno 2212 vojnika režima"
Au al smo jadni kad su sirijcima posle svih ovih godina rata i gubitaka koje su imali, u manje od nedelju dana uništili tehnike koliko mi ukupno imamo, a da oni to skoro nisu ni osetili...
Šalim se naravno, naravno da , znam da je izvrštaj propagandno smeće, ali to ne menja činjenicu koliko smo jadni.

Turbo Purger

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..
(hipertuki, 01. mart 2020 14:08

Sine, vi ste točno to već napravili u Vukovaru.

33

pre 4 godine

Ne shvatam kako se moze ovakav clanak pustiti, a da se ne kaze da je u toku bitka kod Armagedona ili bar kod Kurska. Toliki gubici u ljudstvu i tehnici, a clanka sustinski opet prica samo o 33 poginula turska vojnika.

samo da primetim

pre 4 godine

Čekaj bre, dal sam ja to dobro vido, Turci su pokrenuli "kampanju" protiv regularnih sirijskih vojnih snaga na teritoriji Sirije, pa zar to nije agresija???
(VS, 1. mart 2020 14:00)
Ma jok! To je samo vračanje vekovnih ognjišta Otomanskog carstva! Zvuči li poznato?:)

rex

pre 4 godine

ima na yt ru videos kanal kace, novinari su im na terenu a i bas su fokusirani na nabavku snimaka sa terena. video sam 10 ak minutao videa sa turksih dronova,. ima tu jesno 30ak unistenih tenkova i stotinak asadovih vojnika da su ubijeni. al opet ne verujem da su stvarne cifre ovako prenaduvane. znate li vi sta je 2200 ljudi, 100 tenkova za 3 dana. to je totalni kolaps tog fronta

saša

pre 4 godine

kako se samo gadjaju ciframa. čuj znaju u brojku kolko su pobili a kolko ranili. Ne zna se ko vise laže...Sultanu nista ne vredi, nece skinuti Asada da vlasti, nisu ni Ameri neci ni osmanlije. Naravno dok ga rusi podrzavaju, a nece ga pustiti, njihov uticaj je u pitanju.

hm

pre 4 godine

Da verujem da je unisteno 100 tenkova? Bio sam u ratu, i dobro znam sta to znaci, drugim recima potouno ludilo. Kakvih crnih 100 tenkova???
(GHM, 1. mart 2020 15:11)

Sirija ima oko 4100 tenkova, zašto bi uništenje 100 tenkova bilo čudno?

Rokatanski

pre 4 godine

Ovu izjavu kao da je dao Šojić. I kod Šojića Turci ulažu u "magareće livade" i otvaraju 5 miliona novih radnih mesta. Šalu na stranu, izgleda ipak preti rat velikih razmera, a Erdoganu nije jasno da će se uvek pre dogovoriti Putin i Tramp nego on sa bilo kim od ove dvojice.

deda mraz

pre 4 godine

Turska se ozbiljno igra sa svojom teritorijom. Ima negde video snimak nekog proroka koji je izjavio da će Turska nestati uz velike zrtve u ratu Rusa i Amera.

Gradjanin

pre 4 godine

Nasi mediji ne prenose podatke sa terena i onda kad ovo procitate ostanete zateceni
Turska je mega sila za taj region, nisu kao Rusi ili Ameri ali su prejaki za sve ostale
Pa zar zaista mislite da na 55 ubijenih turskih vojnika nece biti par hiljada bilo kojih drugih mrtvih
Ovo je sasvim ocekivano jer se radi o najmocnijoj vojnoj sili islamskog sveta
Sto se Asada tice da nije Rusa da avionima bombarduju dan i noc islamisti bi mu usli u Damask do sada

manja

pre 4 godine

103 tenka😂😂😂😂pa Sirija i nema više od 103 tenka ukupno,u realno uništili 3 tenka ,ovo isto kao kada je Miloševićeva propaganda objavila da je 1999 oborili 103 nato letilice a oborili 3,al ja razumem te medije za tursku,to su vesti za tursku javnost ali ne razumem ove sto to prenose kod nas😂ustvari razumem.

.

pre 4 godine

Ruski oficir izjavljuje je su Turci "osvojili nebo" dronovim i avionima i da se vise Rusi i Sirijci ne mogu "kretati". Zastrasujuca moc turske vojske, sirijski vojnici masovno napustaju sela oko Idliba, Asad je gotov. Snimci oborenih dronova i helikoptera, kao i unistenih tenkova su dostupni na internetu. Turska avijacija je pokazala zastrasujucu moc.

Chisho

pre 4 godine

Zapadna demokratija i arsini. Definicija okupatora i žrtve je TOLIKO razvodnjena da treba izmisliti nove riječi. Živim na Zapadu, sve mi je jasno kako razmišljaju. Poznavanje istorije im seže najdalje do informacija sa prekljucerasnjih vesti na TV.

Ja

pre 4 godine

Mnogo tu pitanja ima.Šta će Turci u Siriji? Da li je fer da se Turska nalazi sama na udaru toliko miliona izbjeglica? Zašto Putin ne poštuje sporazum iz Sochia? Samo je jedna tu istina...tamo narod gine masovno.

Mrki pogled

pre 4 godine

E sada ce da osete Tursku vojnu moc i mentalitet. Ima da se pojedu od muke oni koji su ovde komentarisali da ce Turska da pukne i razbije i da ce se Konstantinopolj vratiti... Smesno..

Samo jako

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hipertuki, 1. mart 2020 14:08)

Pa verovao ti meni ili ne, to se i dogadja. Evo primera...imas Svetu Geru. Slovenija tvrdi da je to hrvatsko tlo, hrvatska se slaze, a slovenci vec 23 godine tamo imaju vojsku. Da sad hrvatska sa vojskom makne vojsku, slovenci bi rekli da je hrvatska agresivna i remetilacki faktor.

Pravda

pre 4 godine

Sad Turci da gađaju ruske avione sistemom S400..Sirijci su se malo preracunali jer su navikli da se bore sa pobunjenicima bez podske satelita. Turci sigurno imaju pregled kretanja tehnike i ljudstva i samo dronovi i navodece..

Gospodar Zarin

pre 4 godine

Prvi dan ovog ograničenog sukoba je pokazao da se ne gubi vreme. Cilj Turske ofanzive je jasan, crtanje nove bafer zone, cca 25-30km od granice, nešto kao "prošireni Idlib". A SAA ima za cilj bezbedan M5. I to je sve, za sada. Najveću korist od supervizije imala je Rusija, a sirijska vazdušna odbrana je stekla bolno&dragoceno iskustvo. Turska je dobila svoj bafer, ali se eksponirala kao zaštitnik terorizma i pokazala Rusiji kako funkcioniše njena vojna mašina. Rusija okrnjila malo ugled, ali strateški to istrpela zbog buduće koristi.

Marko

pre 4 godine

Rusofili odvadite vi malo,imate internet slobodno pogledajte snimke dronova i ostalog sve je dostupno danas ima i propagande ali i sama cinjenica da Sirijska vojska gubi sela na juznom delu Idliba i da ne mogu povratiti Sarqib govori da nesto nije u redu i da se nesto desava lose po njih.Imate izjavu ruskog vojnog novinara koji govori da su Turci zauzeli nebo dronovima i da se niko vise ne sme kretati tako lako.

pazarac

pre 4 godine

Jes vam krivo. Turska je SILA a vi ce te srpici ostat do kraja tog vaseg zivota jadni i bedni bez €ura ubdzepu. Al vi imate jos bednije ruse pojesce vas zavist

Leka

pre 4 godine

@Pantagruel
Rusi kad otmu Krim kazu da je to pre SSSR-a bio deo Ruskog carstva. Sad kad to isto rade Turci otmu ono sto je nekad bilo pod otomanskim carstvom onda su Turci agresori a Rusi nisu.

hm

pre 4 godine

Da verujem da je unisteno 100 tenkova? Bio sam u ratu, i dobro znam sta to znaci, drugim recima potouno ludilo. Kakvih crnih 100 tenkova???
(GHM, 1. mart 2020 15:11)

Sirija ima oko 4100 tenkova, zašto bi uništenje 100 tenkova bilo čudno?

Turbo Purger

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..
(hipertuki, 01. mart 2020 14:08

Sine, vi ste točno to već napravili u Vukovaru.

realno

pre 4 godine

podaci koje je iznela Turskase odnose na celi Februar, googlajte malo, ima dosta videa koji to potvrdjuju. Pa evo samo od juce dva aviona, potvrdila Sirija.
Da se razumemo, rat je veliko zlo i ne podrzavam ga, ali su mi cudni ovi Rusofili. Ako brojke nisu tacne, sto ih ne demantuje Rusija ?
Nadam se da ce ovo kratko trajati i da ce ti jadni ljudi moci da se vrate u svoje kuce.
Ako krene rat izmedju Turske i Rusije, neka nam je Bog na pomoci.
Za rusofile informacija da u bazi Indzirlik ima 100 NATO nuklearnih bojevih glava , i da Rusija nece krenuti sa nuklearnim udarima. Naravno, radi istine, jasno je da je Rusija veca sila od Turske, ali je i cinjenica da je Turska opasna kad se brani, to je istorija pokazala.

aca

pre 4 godine

Dragi obozavaoci Asadovog rezima,danas je svaka informacija lako proverljiva.Procesljajte malo internet ,sve strane u sukobu pa cete se sami uveriti da ih Turska trenytno razvaljuje.

.

pre 4 godine

Ruski oficir izjavljuje je su Turci "osvojili nebo" dronovim i avionima i da se vise Rusi i Sirijci ne mogu "kretati". Zastrasujuca moc turske vojske, sirijski vojnici masovno napustaju sela oko Idliba, Asad je gotov. Snimci oborenih dronova i helikoptera, kao i unistenih tenkova su dostupni na internetu. Turska avijacija je pokazala zastrasujucu moc.

Mrki pogled

pre 4 godine

E sada ce da osete Tursku vojnu moc i mentalitet. Ima da se pojedu od muke oni koji su ovde komentarisali da ce Turska da pukne i razbije i da ce se Konstantinopolj vratiti... Smesno..

ikac klisa

pre 4 godine

Ma sta 2000? 22 000 tenkova!
Milijardu i 300 000 pesadinaca.
230 aviona i 40 aerodorma.
Fabrika tenkova i asadov letnjikovac!

Odvadi malo brate Turcine :)

deda mraz

pre 4 godine

Turska se ozbiljno igra sa svojom teritorijom. Ima negde video snimak nekog proroka koji je izjavio da će Turska nestati uz velike zrtve u ratu Rusa i Amera.

hipertuki

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..

VS

pre 4 godine

Čekaj bre, dal sam ja to dobro vido, Turci su pokrenuli "kampanju" protiv regularnih sirijskih vojnih snaga na teritoriji Sirije, pa zar to nije agresija???

Marko

pre 4 godine

Vecina ovih "komentatora" je izgubljena u prostoru i vremenu. Za vas je ovo fudbalska utakmica. Vi navijate...brojite neke pale avione, tenkove, pancire i ostalu gvozdjuriju. Ljudi, ljudi, su jedina vrednost, a oni se tamo pate vec desetak godina. Hiljade i hiljade kuca unisteno...izginulih samo Bog zna...bogalja na svakom cosku, a vi o tenkovima. Sta nije u redu sa vasim glavama..?
Te ce Turci ovo, te ce Izrael ono, te, ce Sirija ovako... Na svetu postoje dve super sile vojno gledano..USA i Rusija...niti u jednom ratu oni ne nastupaju punom snagom, jer od te zemlje ne bi ostako kamen na kamenu. Sve ostalo su, na zalost obicnog naroda, geo-politicke igre dve pomenute sile.
Da Rusija krene punom snagom na Tursku, po recima engleskih komentatora, taj rat bi trajao izmedju 2-4 nedelje i Turske ne bi vise bilo.
Zato se molite Bogu da se sve smiri i ne duzan narod ne nastavi da gine, kako sirijski, tako turski i bilo koji drugi.

Erdogan je bas zaglibio

pre 4 godine

Svaka čast Turcima, osvojiće celu Siriju za dva dana. Niko to Jos nije uspeo. Koliko mora biti isfrustriran da bi ovoliko nisko pao?

mungos

pre 4 godine

Bice ovde mnogo vece nesrece nego sto je dosad bila. Ej, upadnes u stranu zemlju, pokusavas da okupiras deo teritorije i ocekujes da ta zemlja prstom ne mrdne u odbrani. Gadno ce proci Turci, ne zato sto su vojno slabiji, naprotiv, vec sto Sirija ima ogromnu podrsku od strane Rusa, kako u logistici, dobpremanju naoruzanja i jos mnogo toga.

Доколенко Багрокарић

pre 4 godine

Због овога чиме се Турци хвале, кад тад им треба судити! Нико их није звао у Сирију!

Su-24

pre 4 godine

Na RT snimak obaranja 2 Su-24. RT je preneo sve ove iste informacije bez demanta. Nisu demantovali ni unistavane Pancira S-1 neki dan. Izgleda da je Putin pustio Erdogana da spasi obraz u Idlibu. Sirijska vojska placa golemu cenu za sve to.

Gradjanin

pre 4 godine

Nasi mediji ne prenose podatke sa terena i onda kad ovo procitate ostanete zateceni
Turska je mega sila za taj region, nisu kao Rusi ili Ameri ali su prejaki za sve ostale
Pa zar zaista mislite da na 55 ubijenih turskih vojnika nece biti par hiljada bilo kojih drugih mrtvih
Ovo je sasvim ocekivano jer se radi o najmocnijoj vojnoj sili islamskog sveta
Sto se Asada tice da nije Rusa da avionima bombarduju dan i noc islamisti bi mu usli u Damask do sada

GHM

pre 4 godine

Marko, 1. mart 2020 14:06
Da verujem da je unisteno 100 tenkova? Bio sam u ratu, i dobro znam sta to znaci, drugim recima potouno ludilo. Kakvih crnih 100 tenkova???

Pravda

pre 4 godine

Sad Turci da gađaju ruske avione sistemom S400..Sirijci su se malo preracunali jer su navikli da se bore sa pobunjenicima bez podske satelita. Turci sigurno imaju pregled kretanja tehnike i ljudstva i samo dronovi i navodece..

Mujo11

pre 4 godine

Od pocetka znalo se da "idila" medju Turske i Rusije, ce bit veoma kratka! Ostaje da se vidi jos koliko vrijeme ce da prolazi do direktan sukob medju turaka ui rusa, i dal ce stati po strani NATO, ili i ona planira da se umesa, na toj veoma tragicnu "zurku" koja je pred nas.
Nadam da nije tako, ali...?!

saša

pre 4 godine

kako se samo gadjaju ciframa. čuj znaju u brojku kolko su pobili a kolko ranili. Ne zna se ko vise laže...Sultanu nista ne vredi, nece skinuti Asada da vlasti, nisu ni Ameri neci ni osmanlije. Naravno dok ga rusi podrzavaju, a nece ga pustiti, njihov uticaj je u pitanju.

Admiral

pre 4 godine

Vidim ovde dosta Natofila, Amerofila kako god, uzivaju i dibe se Turskom napadu. Kada Rusi pomazu Sirijce u Siriji to je njima uzasno, a kada Turska napada Siriju onda im je to ok, kako licemerno. Do juce pistali protiv Erdogana kao diktator ovo ono a sad im je dobar, sramno

Gospodar Zarin

pre 4 godine

Zapravo su oborena 3 aviona SyAAF (verovatno Su-24), 2 TuAF velika drona (Anka) i 4 TF&AL Kaida drona. SyAD odlična. "Prolećni štit" nije zaštitio Sarakib - SAA ušla u grad, u toku ulične borbe. Na jugu oslobođeni Dakik&Kafr Batik, a još bliže gradu San&Javbas. SAA odlučna da povrati M5.

samo da primetim

pre 4 godine

Čekaj bre, dal sam ja to dobro vido, Turci su pokrenuli "kampanju" protiv regularnih sirijskih vojnih snaga na teritoriji Sirije, pa zar to nije agresija???
(VS, 1. mart 2020 14:00)
Ma jok! To je samo vračanje vekovnih ognjišta Otomanskog carstva! Zvuči li poznato?:)

Владимир

pre 4 godine

Давно је то објаснио Његошев кнез Јанко у "Горском вијенцу":
Трговац ти лаже са смијехом,
жена лаже сузе просипљући;
нико крупно кâ Турчин не лаже!

manja

pre 4 godine

103 tenka😂😂😂😂pa Sirija i nema više od 103 tenka ukupno,u realno uništili 3 tenka ,ovo isto kao kada je Miloševićeva propaganda objavila da je 1999 oborili 103 nato letilice a oborili 3,al ja razumem te medije za tursku,to su vesti za tursku javnost ali ne razumem ove sto to prenose kod nas😂ustvari razumem.

Ivan

pre 4 godine

Zvanicna vojska Sirije izvrsila napad na tursku vojsku na teritoriji Sirije, a Turska vojska pokrenula napad da bi se branila... na tudjoj teritoriji??! Jel samo meni ovo cudno?

мислилац својом главом

pre 4 godine

Ако Москва ћути, протумачите то мало боље,ипак је Асад њих угостио.

Pantagruel

pre 4 godine

Ово је изузетно опасно, јер Турска успоставља преседан да може једнострано војно упадати у сваку државу у којој живи етничка или верска заједница блиска њој и оружјем тамо успоставља ти поредак какав она сматра праведним. Погледајте етничку и верску карту Балкана, па ће вам постати јасно шта то у будућности може значити за над у околне земље. Зато потпуна подршка Асаду, Русима, па чак и Курдима.

brdjo

pre 4 godine

E moja Sirijo tako ti je kad te Rusi brane. Kao nas onomad 99-e.
(djoleeeee, 01. mart 2020 13:57)

Ili vi RSK 1995., Kosovo i Metohiju '99. itd.

Samo jako

pre 4 godine

Znaci ovako.. Ne daj boze.. Srbija upadne u Madjarsku, ubija, bombarduje.. Onda oni nama ubiju 33 vojnika, i mi se onda zalimo, kako oni to smeju.. Eee, moj erdogane..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hipertuki, 1. mart 2020 14:08)

Pa verovao ti meni ili ne, to se i dogadja. Evo primera...imas Svetu Geru. Slovenija tvrdi da je to hrvatsko tlo, hrvatska se slaze, a slovenci vec 23 godine tamo imaju vojsku. Da sad hrvatska sa vojskom makne vojsku, slovenci bi rekli da je hrvatska agresivna i remetilacki faktor.

rex

pre 4 godine

ima na yt ru videos kanal kace, novinari su im na terenu a i bas su fokusirani na nabavku snimaka sa terena. video sam 10 ak minutao videa sa turksih dronova,. ima tu jesno 30ak unistenih tenkova i stotinak asadovih vojnika da su ubijeni. al opet ne verujem da su stvarne cifre ovako prenaduvane. znate li vi sta je 2200 ljudi, 100 tenkova za 3 dana. to je totalni kolaps tog fronta

koca

pre 4 godine

"Do danas je uništen jedan dron i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sistema PVO i ubijeno 2212 vojnika režima"
Au al smo jadni kad su sirijcima posle svih ovih godina rata i gubitaka koje su imali, u manje od nedelju dana uništili tehnike koliko mi ukupno imamo, a da oni to skoro nisu ni osetili...
Šalim se naravno, naravno da , znam da je izvrštaj propagandno smeće, ali to ne menja činjenicu koliko smo jadni.

Ja

pre 4 godine

Mnogo tu pitanja ima.Šta će Turci u Siriji? Da li je fer da se Turska nalazi sama na udaru toliko miliona izbjeglica? Zašto Putin ne poštuje sporazum iz Sochia? Samo je jedna tu istina...tamo narod gine masovno.

33

pre 4 godine

Ne shvatam kako se moze ovakav clanak pustiti, a da se ne kaze da je u toku bitka kod Armagedona ili bar kod Kurska. Toliki gubici u ljudstvu i tehnici, a clanka sustinski opet prica samo o 33 poginula turska vojnika.

Rokatanski

pre 4 godine

Ovu izjavu kao da je dao Šojić. I kod Šojića Turci ulažu u "magareće livade" i otvaraju 5 miliona novih radnih mesta. Šalu na stranu, izgleda ipak preti rat velikih razmera, a Erdoganu nije jasno da će se uvek pre dogovoriti Putin i Tramp nego on sa bilo kim od ove dvojice.

Chisho

pre 4 godine

Zapadna demokratija i arsini. Definicija okupatora i žrtve je TOLIKO razvodnjena da treba izmisliti nove riječi. Živim na Zapadu, sve mi je jasno kako razmišljaju. Poznavanje istorije im seže najdalje do informacija sa prekljucerasnjih vesti na TV.

pera

pre 4 godine

Uvek je bilo, kad smo jaci - udri, kad smo slabiji pozivaj se na medjunardono pravo. Vazi bez izuzetka za sve, nas, Turke, a jednom cemo gledati i najvece u toj drugoj poziciji ...

A do tada, ako neko zna gde ima dobro seme belog luka, dve godine nista da nikne u basti, sve neki hibridi neplodni ...

Gospodar Zarin

pre 4 godine

Prvi dan ovog ograničenog sukoba je pokazao da se ne gubi vreme. Cilj Turske ofanzive je jasan, crtanje nove bafer zone, cca 25-30km od granice, nešto kao "prošireni Idlib". A SAA ima za cilj bezbedan M5. I to je sve, za sada. Najveću korist od supervizije imala je Rusija, a sirijska vazdušna odbrana je stekla bolno&dragoceno iskustvo. Turska je dobila svoj bafer, ali se eksponirala kao zaštitnik terorizma i pokazala Rusiji kako funkcioniše njena vojna mašina. Rusija okrnjila malo ugled, ali strateški to istrpela zbog buduće koristi.