Subota, 29.02.2020.

17:48

Turska vojska prvo uništila "Pancir S-1", a sad traži američki "Patriot"

Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je zvanična Ankara zatražila od SAD da pošalju raketne sisteme tipa "Patriot".

Izvor: Tanjug

Turska vojska prvo uništila "Pancir S-1", a sad traži amerièki "Patriot" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Sofronije

pre 4 godine

Cekaj brale, nije to panzir koji je kupila Srbija. Srbija je kupila pravoslavnu varijantu, a Basharu su prodali shijtsku.Sada je samo pitanje vremena kada ce taj panzir da promeni ime kao sto je T72 postao T90, odmah nakon zalivskog rata, u kome se odlicno pokazao.

Bata Mila

pre 4 godine

Turska je odigrala pametno partiju.
Kupili S- 400 dve baterije i posto nisu sigurni koliko su efikasni protiv ruskih aviona ponudili Amerima trampu Bateriju S400 za bateriju ili dve Patriots.Naravno znaju Turci koliko je Amerima vazno da prouce S400 a samim tim i stanu uvid u S500 jer su verovatno na isto osnovi radjeni zu neku inovaciju S500.
Nije Amerima u interesu da se kace sa Rusima zbog isporucenog patriot sistema Turcima ali dobio S400 na tacni je primamljiva ponuda Tramp na mukama.

XXL

pre 4 godine

Da li to turčin traži američki 'Patriot' da mu rusi unište 'Kalibrom' taj PVO sistem. A mogu satelitskim navođenjem sa brodova u Sredozemnom moru. Turskom je zavladalo ludilo otkad su ih malo 'uzdigli', a sad treba da im pokažu gde im je mesto i amerikanci i rusi. Rat je skupa rabota.

djuro

pre 4 godine

Antena radara zaista nije od sistema Pancir S1.. pri tom se vidi i okretanje antene, kao i njen oblik, ali se ništa ostalo ne razaznaje? Trebalo bi , s obzirom na izgled sistema u bojevom položaju..? pogledajte dobro snimak sa povezane vijesti...

Pantagruel

pre 4 godine

Чак и да су стварно уништили један примерак сиријског система ПВО (што су могли, уз помоћ америчког навођења из сателита и авиона за електронско извиђање), то не мења чињеницу да губе територију. Из месеца у месец, из недеље у недељу, територија под контролом турских штићеника је све мања, а она под контролом сиријске војске све већа. То зна свако ко редово прати промене на мапама конфликта, доступним на интернету. Неће њега НАТО бранити, бакар не у овој фази. Њима хе у интересу да га казне и изложе понижењу, због начина на који се односио према њима, да би убудуће био много послушнији. Наравно, неће ни дозволити да буде потпуно поражен, али мисли да то ни Русима није циљ. Већ недељама верујем да ће се овај сукоб завршити пошто Сиријци преузму преостале делове аутопутева М4 и М5, а Турцима оставе сам град Идлиб и све северније од њега. Иза тога ће уследити нека врста мировног споразума о федерализацуји Сирије. Тако да нема сврхе паничити. А Панцир С нама треба. Само да још уз њега набавимо ТОР и БУК. Било би добро и да сами произведемо нешто по начину дејства слично тешком вишецевни ракетном лансеру са термобаричким бојевима главама, ТОС 1 Буратино. Ако правимо Огањ и Оркан, ваљда можемо и то. Ништа није ефикасније за чишћење побуњеничких или терористичких упоришта у насељеним местима, без губитака сопствене пешадије.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ha,ha koji prevrtljivac je ovaj erdogan sad polako nit mu veruje amerika nit rusija uništili jedan pancir i to je sve za celo ovo vreme zato i puštaju tolike migrante kako bi uvukli naivni nato u sukob sa rusima a to baš i nebi bilo pametno za evropu koja je vojni patuljak nasuprot rusije koja pametno čuti sa putinom a erdogan je provaljen nit mu veruju jedni nit drugi i onosgurno nit če dobiti od rusa ono najbolje nit od amerike a znamo,da rusi imaju oružje kojim lagano skidaju patriote.turska je upala u neki vakum izmedju amerike i rusije tako,da se jim nepiše dobro a nato i evropa dobro znaju kako če opet morati braniti evropske granice od najezde teuraka kako se ono kaže istorija se ponavlja.

Matori Kesa

pre 4 godine

100% - NATO ce se kazes ukljuciti u sukob ako neko napadne Tursku ? - Pa hoce ako bi Srbija napala - ako pak to ucini apsolutna nuklearna sila NATO ce izdavati ostre kritike i trazice da se sukob resi na mirovnoj konferenciji - Kapitalistima je JASNO da sa Rusijom ( Putinom ) NEMA zezanja !

Valter

pre 4 godine

Turski vik za Patriotom je prosto politicka odluka kako bi se ponizila Moskva i kako bi izigrali Moskvu protiv Washingtona.

Zajebali su se medjutim jer ni jedna ni druga strana vise nema povjerenja u njih.

Ove odluke Erdogana ce imati dugotrajne posljedice

jale

pre 4 godine

Turci se cenjkali i nisu dobili Patriot, mudri Ameri sacekali situaciju da Turska ne pita za cenu.To su prednosti drzave i proizvodjaca koji ne mora posto poto da proda robu ,nego ceka bolje trzisne uslove,ponuda/traznja.Respekt.

vec ima

pre 4 godine

U Turskoj se odavno nalazi sistem Patriot, jedan u Indzirliku a drugi u kontinentalnom delu. Medjutim, on nije pod komandom turske vojske. Patriot u Indzirliku je pod komandom Spanskih vojnih snaga, a drugi Italije. Ovaj zahtev Turska je podnela na jucerasnjem sastanku NATO u Brislu i on se razmatra, s tim da ce to ponovo biti pod kontrolom Spanije. SAD nisu prodale Turskoj ovaj sistem jer se Erdogan mnogo cenkao i sto Amerika nema poverenje u Erdogana

deki 185

pre 4 godine

Snimak nema veze sa Sirijom.Ne znam zasto se ovo kod nas objavljuje kao unistenje Pancira .Jedini pancir u Siriji je unistio Izrael prosle godine ,kad je bio iskljucen.Posada je totalno amaterski postupila.

NS123

pre 4 godine

Ne znam, ali mi se čini da je jedan bivši političar bio u pravu kada je rekao da Američki savez počiva na neupitnom prijateljstvu i odnosnima sa V. Britanijom, Saudijskom Arabijom, Izraelom i Turskom. Svi ostali mogu doći i proći, oni ostaju.

Mate

pre 4 godine

Prvo, neznam što se čude svi, kao da je Pancir S1 neko neuništivo čudo. Ovo je jedan od prvih tipova Pancira, i ne sumnjam da je uništen, nego sumnjam da je uništen dronom. Prije će biti da je uništen stealth raketom, tipa Američki LRASM.
Pantsir gusjeničar nema nitko osim Rusije, i on je namijenjen samo za Artik.
Posebna komedija je tvrdnja da je uništen bacač raketa. Pa šta će radar na njemu, Hahahha.
Nego, pitanje je zašto traže Patriot? Ne vjerujem da je zbog toga što je S400 loš, a Patriot bolji, mislim da je sve to isto ili u nijansama, pa da i nije, S 400 im je i više nego dobar za Sirijsku avijaciju. Prije će biti u pitanju da su nakon sastanka s NATOom shvatili da je Zapad spreman da digne ruke od njih, pa sad hitno žele pokazati da su oni i dalje u NATO, samo su se malo šalili s Rusima i S400.
Al to je onako, moje laičko razmišljanje, politika je puno kompleksnija.

S400

pre 4 godine

A ko kaze da ke bio vec isporucen ili barem ne u potpunosti turcima. Jer mislite da to ide hocu s400 i sledeci dan dostava kuca na vrata, dobar dan, stigao s400.
Turci se vrte ko macka oko repa.

Лука

pre 4 godine

Американци покушавају хадноратовским рецептом да осиромаше и изморе Русију.Излазаком из Афганистана и увлачењем Турске у сукоб с Русијом не само да ће уштедети милијарде него ће и зарадити продајом оружја.А иду и избори,ваља скупити поене,(ту се и Косово рачуна).Руси ако су паметни требали би да узврате истом мером,увуку Иран у игру,наоружају Курде,пруже логистику Асаду и извуку се из Сирије.Друга варијанта је да реше ситуацију у једном удару.Америма одговара да сукоб траје,а Турска планира да профитира на том америчком плану територијално.

мића

pre 4 godine

Још није јасан мандат Ердогана у суседној земљи ! За сада је јасно да помаже Ал Каиди ,а против Курда и за интерес Америке који они баш не желе да истичу ,али поузданијег савезника немају ! Турци имају савремену војску способну за садејства и употребу технике ,а нису ни кукавице !Једино што је Ердоган превртљив и неповерљив према свима !

ajde

pre 4 godine

Samo se tu spominje Libija, cak ni sami Sirijci to ne spominju na forumima nego su priznali.....Ali eto treba opravdati kupnju sistema koji ne funkcionira

Vukan

pre 4 godine

Mislim da se Turska sprema za sukob jer dve fregate koje salju Rusi naoruzani su kalibrom, patriot je adekvatan odgovor i ovo je uvlacenje Nato u sukob....vrlo opasna situacija, nepredvidiva...

marko

pre 4 godine

Kako ste dosadni sa poređenjem naoružanja i bolnica.Naravno da nam trebaju bolnice i škole, ali nam treba i jaka vojska.Svi živi kupuju borbene sisteme, svet je odavno otišao u aut.Odbrana zemlje bi trebala da bude van stranačka i van politička tema, a za mišljenje bi trebala da se pita struka koja nije ideološki naklonjena ni Nato paktu, a ni Rusiji, već ko šta nudi i za koje pare.Ovo me podseća na film Tri karte za Holivud, a to nije dobro.

Super strateg

pre 4 godine

Ovakva agresivna i nepredvidiva Turska vise nikom neodgovara. Teraju inat i glume silu a posle traze pomoc. Velikim silama trebaju lojalni saveznici. Zato mi se cini da ce rusi i ameri da se dogovore zarad svetskog mira, podele teritorije, stvore Kurdistan , oteraju dzihadiste i sklone sultana. Bosfor i Dardaneli su posebna prica i ostaje nam da vidimo ciji ce biti.

eh

pre 4 godine

erdogan ce uspeti u onome sto ni saveznicke sile 1918 nisu uspele a to je da bespovratno rasparca tursku tako da turcima ostane samo ankara i pustos oko nje

Nenad

pre 4 godine

Plaši me ulazak Turske u rat. Čini mi se da su Turci izigrali Rusiju da je kupovina s400 bila igranka verovatno smišljenja od Amerikanaca i sada će zajedno udariti na Ruse u Siriji. Takođe nama treba mnogo i jako oružje

ccc!

pre 4 godine

O oooooo...! Sta cemo mi crni sa onim jednim, koji smo platili ko par dobro sredjenih bolnica, ako prvi koji nagrne i nas unisti dok si rek'o keks???

jabreja

pre 4 godine

Turci zbog propagande unistili svoj "Pancir"!!!
Pa pokazuju snimak, ocajni zbog gubitaka...
Proslo tursko. Hoce teritoriju Sirije da bi imali kopnepnu vezu s Irakom, od koga ocekuju bagatelnu naftu. Preko Kavkaza ne mogu zbog Ruskih, i Ruskih saveznika teritorije, Sirijska ruta im je dusnik, ali prestaje...

...

pre 4 godine

Sad ce ovde da se pise pametni Turci, kupuju i jedno i drugo, a u celoj ovoj priči nagrabusise najviše i tek ce. Svima su Kurdi pouzdaniji saveznici od Turaka. Tako ce ih posmatrati i ubuduce.

nn

pre 4 godine

Odmah da razjasnimo, ovaj Pantsir je unisten negdje u Libiji jer je ocigledno montiran na MAN kamionu, dok Sirija samo posjeduje Pantsire na gusjenicaru.

nn

pre 4 godine

Odmah da razjasnimo, ovaj Pantsir je unisten negdje u Libiji jer je ocigledno montiran na MAN kamionu, dok Sirija samo posjeduje Pantsire na gusjenicaru.

...

pre 4 godine

Sad ce ovde da se pise pametni Turci, kupuju i jedno i drugo, a u celoj ovoj priči nagrabusise najviše i tek ce. Svima su Kurdi pouzdaniji saveznici od Turaka. Tako ce ih posmatrati i ubuduce.

ccc!

pre 4 godine

O oooooo...! Sta cemo mi crni sa onim jednim, koji smo platili ko par dobro sredjenih bolnica, ako prvi koji nagrne i nas unisti dok si rek'o keks???

Mate

pre 4 godine

Prvo, neznam što se čude svi, kao da je Pancir S1 neko neuništivo čudo. Ovo je jedan od prvih tipova Pancira, i ne sumnjam da je uništen, nego sumnjam da je uništen dronom. Prije će biti da je uništen stealth raketom, tipa Američki LRASM.
Pantsir gusjeničar nema nitko osim Rusije, i on je namijenjen samo za Artik.
Posebna komedija je tvrdnja da je uništen bacač raketa. Pa šta će radar na njemu, Hahahha.
Nego, pitanje je zašto traže Patriot? Ne vjerujem da je zbog toga što je S400 loš, a Patriot bolji, mislim da je sve to isto ili u nijansama, pa da i nije, S 400 im je i više nego dobar za Sirijsku avijaciju. Prije će biti u pitanju da su nakon sastanka s NATOom shvatili da je Zapad spreman da digne ruke od njih, pa sad hitno žele pokazati da su oni i dalje u NATO, samo su se malo šalili s Rusima i S400.
Al to je onako, moje laičko razmišljanje, politika je puno kompleksnija.

eh

pre 4 godine

erdogan ce uspeti u onome sto ni saveznicke sile 1918 nisu uspele a to je da bespovratno rasparca tursku tako da turcima ostane samo ankara i pustos oko nje

Vukan

pre 4 godine

Mislim da se Turska sprema za sukob jer dve fregate koje salju Rusi naoruzani su kalibrom, patriot je adekvatan odgovor i ovo je uvlacenje Nato u sukob....vrlo opasna situacija, nepredvidiva...

jabreja

pre 4 godine

Turci zbog propagande unistili svoj "Pancir"!!!
Pa pokazuju snimak, ocajni zbog gubitaka...
Proslo tursko. Hoce teritoriju Sirije da bi imali kopnepnu vezu s Irakom, od koga ocekuju bagatelnu naftu. Preko Kavkaza ne mogu zbog Ruskih, i Ruskih saveznika teritorije, Sirijska ruta im je dusnik, ali prestaje...

Super strateg

pre 4 godine

Ovakva agresivna i nepredvidiva Turska vise nikom neodgovara. Teraju inat i glume silu a posle traze pomoc. Velikim silama trebaju lojalni saveznici. Zato mi se cini da ce rusi i ameri da se dogovore zarad svetskog mira, podele teritorije, stvore Kurdistan , oteraju dzihadiste i sklone sultana. Bosfor i Dardaneli su posebna prica i ostaje nam da vidimo ciji ce biti.

Nenad

pre 4 godine

Plaši me ulazak Turske u rat. Čini mi se da su Turci izigrali Rusiju da je kupovina s400 bila igranka verovatno smišljenja od Amerikanaca i sada će zajedno udariti na Ruse u Siriji. Takođe nama treba mnogo i jako oružje

marko

pre 4 godine

Kako ste dosadni sa poređenjem naoružanja i bolnica.Naravno da nam trebaju bolnice i škole, ali nam treba i jaka vojska.Svi živi kupuju borbene sisteme, svet je odavno otišao u aut.Odbrana zemlje bi trebala da bude van stranačka i van politička tema, a za mišljenje bi trebala da se pita struka koja nije ideološki naklonjena ni Nato paktu, a ni Rusiji, već ko šta nudi i za koje pare.Ovo me podseća na film Tri karte za Holivud, a to nije dobro.

Valter

pre 4 godine

Turski vik za Patriotom je prosto politicka odluka kako bi se ponizila Moskva i kako bi izigrali Moskvu protiv Washingtona.

Zajebali su se medjutim jer ni jedna ni druga strana vise nema povjerenja u njih.

Ove odluke Erdogana ce imati dugotrajne posljedice

мића

pre 4 godine

Још није јасан мандат Ердогана у суседној земљи ! За сада је јасно да помаже Ал Каиди ,а против Курда и за интерес Америке који они баш не желе да истичу ,али поузданијег савезника немају ! Турци имају савремену војску способну за садејства и употребу технике ,а нису ни кукавице !Једино што је Ердоган превртљив и неповерљив према свима !

deki 185

pre 4 godine

Snimak nema veze sa Sirijom.Ne znam zasto se ovo kod nas objavljuje kao unistenje Pancira .Jedini pancir u Siriji je unistio Izrael prosle godine ,kad je bio iskljucen.Posada je totalno amaterski postupila.

NS123

pre 4 godine

Ne znam, ali mi se čini da je jedan bivši političar bio u pravu kada je rekao da Američki savez počiva na neupitnom prijateljstvu i odnosnima sa V. Britanijom, Saudijskom Arabijom, Izraelom i Turskom. Svi ostali mogu doći i proći, oni ostaju.

vec ima

pre 4 godine

U Turskoj se odavno nalazi sistem Patriot, jedan u Indzirliku a drugi u kontinentalnom delu. Medjutim, on nije pod komandom turske vojske. Patriot u Indzirliku je pod komandom Spanskih vojnih snaga, a drugi Italije. Ovaj zahtev Turska je podnela na jucerasnjem sastanku NATO u Brislu i on se razmatra, s tim da ce to ponovo biti pod kontrolom Spanije. SAD nisu prodale Turskoj ovaj sistem jer se Erdogan mnogo cenkao i sto Amerika nema poverenje u Erdogana

Лука

pre 4 godine

Американци покушавају хадноратовским рецептом да осиромаше и изморе Русију.Излазаком из Афганистана и увлачењем Турске у сукоб с Русијом не само да ће уштедети милијарде него ће и зарадити продајом оружја.А иду и избори,ваља скупити поене,(ту се и Косово рачуна).Руси ако су паметни требали би да узврате истом мером,увуку Иран у игру,наоружају Курде,пруже логистику Асаду и извуку се из Сирије.Друга варијанта је да реше ситуацију у једном удару.Америма одговара да сукоб траје,а Турска планира да профитира на том америчком плану територијално.

Pantagruel

pre 4 godine

Чак и да су стварно уништили један примерак сиријског система ПВО (што су могли, уз помоћ америчког навођења из сателита и авиона за електронско извиђање), то не мења чињеницу да губе територију. Из месеца у месец, из недеље у недељу, територија под контролом турских штићеника је све мања, а она под контролом сиријске војске све већа. То зна свако ко редово прати промене на мапама конфликта, доступним на интернету. Неће њега НАТО бранити, бакар не у овој фази. Њима хе у интересу да га казне и изложе понижењу, због начина на који се односио према њима, да би убудуће био много послушнији. Наравно, неће ни дозволити да буде потпуно поражен, али мисли да то ни Русима није циљ. Већ недељама верујем да ће се овај сукоб завршити пошто Сиријци преузму преостале делове аутопутева М4 и М5, а Турцима оставе сам град Идлиб и све северније од њега. Иза тога ће уследити нека врста мировног споразума о федерализацуји Сирије. Тако да нема сврхе паничити. А Панцир С нама треба. Само да још уз њега набавимо ТОР и БУК. Било би добро и да сами произведемо нешто по начину дејства слично тешком вишецевни ракетном лансеру са термобаричким бојевима главама, ТОС 1 Буратино. Ако правимо Огањ и Оркан, ваљда можемо и то. Ништа није ефикасније за чишћење побуњеничких или терористичких упоришта у насељеним местима, без губитака сопствене пешадије.

jale

pre 4 godine

Turci se cenjkali i nisu dobili Patriot, mudri Ameri sacekali situaciju da Turska ne pita za cenu.To su prednosti drzave i proizvodjaca koji ne mora posto poto da proda robu ,nego ceka bolje trzisne uslove,ponuda/traznja.Respekt.

Matori Kesa

pre 4 godine

100% - NATO ce se kazes ukljuciti u sukob ako neko napadne Tursku ? - Pa hoce ako bi Srbija napala - ako pak to ucini apsolutna nuklearna sila NATO ce izdavati ostre kritike i trazice da se sukob resi na mirovnoj konferenciji - Kapitalistima je JASNO da sa Rusijom ( Putinom ) NEMA zezanja !

ajde

pre 4 godine

Samo se tu spominje Libija, cak ni sami Sirijci to ne spominju na forumima nego su priznali.....Ali eto treba opravdati kupnju sistema koji ne funkcionira

XXL

pre 4 godine

Da li to turčin traži američki 'Patriot' da mu rusi unište 'Kalibrom' taj PVO sistem. A mogu satelitskim navođenjem sa brodova u Sredozemnom moru. Turskom je zavladalo ludilo otkad su ih malo 'uzdigli', a sad treba da im pokažu gde im je mesto i amerikanci i rusi. Rat je skupa rabota.

S400

pre 4 godine

A ko kaze da ke bio vec isporucen ili barem ne u potpunosti turcima. Jer mislite da to ide hocu s400 i sledeci dan dostava kuca na vrata, dobar dan, stigao s400.
Turci se vrte ko macka oko repa.

djuro

pre 4 godine

Antena radara zaista nije od sistema Pancir S1.. pri tom se vidi i okretanje antene, kao i njen oblik, ali se ništa ostalo ne razaznaje? Trebalo bi , s obzirom na izgled sistema u bojevom položaju..? pogledajte dobro snimak sa povezane vijesti...

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ha,ha koji prevrtljivac je ovaj erdogan sad polako nit mu veruje amerika nit rusija uništili jedan pancir i to je sve za celo ovo vreme zato i puštaju tolike migrante kako bi uvukli naivni nato u sukob sa rusima a to baš i nebi bilo pametno za evropu koja je vojni patuljak nasuprot rusije koja pametno čuti sa putinom a erdogan je provaljen nit mu veruju jedni nit drugi i onosgurno nit če dobiti od rusa ono najbolje nit od amerike a znamo,da rusi imaju oružje kojim lagano skidaju patriote.turska je upala u neki vakum izmedju amerike i rusije tako,da se jim nepiše dobro a nato i evropa dobro znaju kako če opet morati braniti evropske granice od najezde teuraka kako se ono kaže istorija se ponavlja.

Sofronije

pre 4 godine

Cekaj brale, nije to panzir koji je kupila Srbija. Srbija je kupila pravoslavnu varijantu, a Basharu su prodali shijtsku.Sada je samo pitanje vremena kada ce taj panzir da promeni ime kao sto je T72 postao T90, odmah nakon zalivskog rata, u kome se odlicno pokazao.

Bata Mila

pre 4 godine

Turska je odigrala pametno partiju.
Kupili S- 400 dve baterije i posto nisu sigurni koliko su efikasni protiv ruskih aviona ponudili Amerima trampu Bateriju S400 za bateriju ili dve Patriots.Naravno znaju Turci koliko je Amerima vazno da prouce S400 a samim tim i stanu uvid u S500 jer su verovatno na isto osnovi radjeni zu neku inovaciju S500.
Nije Amerima u interesu da se kace sa Rusima zbog isporucenog patriot sistema Turcima ali dobio S400 na tacni je primamljiva ponuda Tramp na mukama.

ccc!

pre 4 godine

O oooooo...! Sta cemo mi crni sa onim jednim, koji smo platili ko par dobro sredjenih bolnica, ako prvi koji nagrne i nas unisti dok si rek'o keks???

nn

pre 4 godine

Odmah da razjasnimo, ovaj Pantsir je unisten negdje u Libiji jer je ocigledno montiran na MAN kamionu, dok Sirija samo posjeduje Pantsire na gusjenicaru.

Nenad

pre 4 godine

Plaši me ulazak Turske u rat. Čini mi se da su Turci izigrali Rusiju da je kupovina s400 bila igranka verovatno smišljenja od Amerikanaca i sada će zajedno udariti na Ruse u Siriji. Takođe nama treba mnogo i jako oružje

jabreja

pre 4 godine

Turci zbog propagande unistili svoj "Pancir"!!!
Pa pokazuju snimak, ocajni zbog gubitaka...
Proslo tursko. Hoce teritoriju Sirije da bi imali kopnepnu vezu s Irakom, od koga ocekuju bagatelnu naftu. Preko Kavkaza ne mogu zbog Ruskih, i Ruskih saveznika teritorije, Sirijska ruta im je dusnik, ali prestaje...

deki 185

pre 4 godine

Snimak nema veze sa Sirijom.Ne znam zasto se ovo kod nas objavljuje kao unistenje Pancira .Jedini pancir u Siriji je unistio Izrael prosle godine ,kad je bio iskljucen.Posada je totalno amaterski postupila.

Matori Kesa

pre 4 godine

100% - NATO ce se kazes ukljuciti u sukob ako neko napadne Tursku ? - Pa hoce ako bi Srbija napala - ako pak to ucini apsolutna nuklearna sila NATO ce izdavati ostre kritike i trazice da se sukob resi na mirovnoj konferenciji - Kapitalistima je JASNO da sa Rusijom ( Putinom ) NEMA zezanja !

ajde

pre 4 godine

Samo se tu spominje Libija, cak ni sami Sirijci to ne spominju na forumima nego su priznali.....Ali eto treba opravdati kupnju sistema koji ne funkcionira

djuro

pre 4 godine

Antena radara zaista nije od sistema Pancir S1.. pri tom se vidi i okretanje antene, kao i njen oblik, ali se ništa ostalo ne razaznaje? Trebalo bi , s obzirom na izgled sistema u bojevom položaju..? pogledajte dobro snimak sa povezane vijesti...

eh

pre 4 godine

erdogan ce uspeti u onome sto ni saveznicke sile 1918 nisu uspele a to je da bespovratno rasparca tursku tako da turcima ostane samo ankara i pustos oko nje

jale

pre 4 godine

Turci se cenjkali i nisu dobili Patriot, mudri Ameri sacekali situaciju da Turska ne pita za cenu.To su prednosti drzave i proizvodjaca koji ne mora posto poto da proda robu ,nego ceka bolje trzisne uslove,ponuda/traznja.Respekt.

XXL

pre 4 godine

Da li to turčin traži američki 'Patriot' da mu rusi unište 'Kalibrom' taj PVO sistem. A mogu satelitskim navođenjem sa brodova u Sredozemnom moru. Turskom je zavladalo ludilo otkad su ih malo 'uzdigli', a sad treba da im pokažu gde im je mesto i amerikanci i rusi. Rat je skupa rabota.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ha,ha koji prevrtljivac je ovaj erdogan sad polako nit mu veruje amerika nit rusija uništili jedan pancir i to je sve za celo ovo vreme zato i puštaju tolike migrante kako bi uvukli naivni nato u sukob sa rusima a to baš i nebi bilo pametno za evropu koja je vojni patuljak nasuprot rusije koja pametno čuti sa putinom a erdogan je provaljen nit mu veruju jedni nit drugi i onosgurno nit če dobiti od rusa ono najbolje nit od amerike a znamo,da rusi imaju oružje kojim lagano skidaju patriote.turska je upala u neki vakum izmedju amerike i rusije tako,da se jim nepiše dobro a nato i evropa dobro znaju kako če opet morati braniti evropske granice od najezde teuraka kako se ono kaže istorija se ponavlja.

...

pre 4 godine

Sad ce ovde da se pise pametni Turci, kupuju i jedno i drugo, a u celoj ovoj priči nagrabusise najviše i tek ce. Svima su Kurdi pouzdaniji saveznici od Turaka. Tako ce ih posmatrati i ubuduce.

Pantagruel

pre 4 godine

Чак и да су стварно уништили један примерак сиријског система ПВО (што су могли, уз помоћ америчког навођења из сателита и авиона за електронско извиђање), то не мења чињеницу да губе територију. Из месеца у месец, из недеље у недељу, територија под контролом турских штићеника је све мања, а она под контролом сиријске војске све већа. То зна свако ко редово прати промене на мапама конфликта, доступним на интернету. Неће њега НАТО бранити, бакар не у овој фази. Њима хе у интересу да га казне и изложе понижењу, због начина на који се односио према њима, да би убудуће био много послушнији. Наравно, неће ни дозволити да буде потпуно поражен, али мисли да то ни Русима није циљ. Већ недељама верујем да ће се овај сукоб завршити пошто Сиријци преузму преостале делове аутопутева М4 и М5, а Турцима оставе сам град Идлиб и све северније од њега. Иза тога ће уследити нека врста мировног споразума о федерализацуји Сирије. Тако да нема сврхе паничити. А Панцир С нама треба. Само да још уз њега набавимо ТОР и БУК. Било би добро и да сами произведемо нешто по начину дејства слично тешком вишецевни ракетном лансеру са термобаричким бојевима главама, ТОС 1 Буратино. Ако правимо Огањ и Оркан, ваљда можемо и то. Ништа није ефикасније за чишћење побуњеничких или терористичких упоришта у насељеним местима, без губитака сопствене пешадије.

marko

pre 4 godine

Kako ste dosadni sa poređenjem naoružanja i bolnica.Naravno da nam trebaju bolnice i škole, ali nam treba i jaka vojska.Svi živi kupuju borbene sisteme, svet je odavno otišao u aut.Odbrana zemlje bi trebala da bude van stranačka i van politička tema, a za mišljenje bi trebala da se pita struka koja nije ideološki naklonjena ni Nato paktu, a ni Rusiji, već ko šta nudi i za koje pare.Ovo me podseća na film Tri karte za Holivud, a to nije dobro.

Mate

pre 4 godine

Prvo, neznam što se čude svi, kao da je Pancir S1 neko neuništivo čudo. Ovo je jedan od prvih tipova Pancira, i ne sumnjam da je uništen, nego sumnjam da je uništen dronom. Prije će biti da je uništen stealth raketom, tipa Američki LRASM.
Pantsir gusjeničar nema nitko osim Rusije, i on je namijenjen samo za Artik.
Posebna komedija je tvrdnja da je uništen bacač raketa. Pa šta će radar na njemu, Hahahha.
Nego, pitanje je zašto traže Patriot? Ne vjerujem da je zbog toga što je S400 loš, a Patriot bolji, mislim da je sve to isto ili u nijansama, pa da i nije, S 400 im je i više nego dobar za Sirijsku avijaciju. Prije će biti u pitanju da su nakon sastanka s NATOom shvatili da je Zapad spreman da digne ruke od njih, pa sad hitno žele pokazati da su oni i dalje u NATO, samo su se malo šalili s Rusima i S400.
Al to je onako, moje laičko razmišljanje, politika je puno kompleksnija.

Valter

pre 4 godine

Turski vik za Patriotom je prosto politicka odluka kako bi se ponizila Moskva i kako bi izigrali Moskvu protiv Washingtona.

Zajebali su se medjutim jer ni jedna ni druga strana vise nema povjerenja u njih.

Ove odluke Erdogana ce imati dugotrajne posljedice

Лука

pre 4 godine

Американци покушавају хадноратовским рецептом да осиромаше и изморе Русију.Излазаком из Афганистана и увлачењем Турске у сукоб с Русијом не само да ће уштедети милијарде него ће и зарадити продајом оружја.А иду и избори,ваља скупити поене,(ту се и Косово рачуна).Руси ако су паметни требали би да узврате истом мером,увуку Иран у игру,наоружају Курде,пруже логистику Асаду и извуку се из Сирије.Друга варијанта је да реше ситуацију у једном удару.Америма одговара да сукоб траје,а Турска планира да профитира на том америчком плану територијално.

S400

pre 4 godine

A ko kaze da ke bio vec isporucen ili barem ne u potpunosti turcima. Jer mislite da to ide hocu s400 i sledeci dan dostava kuca na vrata, dobar dan, stigao s400.
Turci se vrte ko macka oko repa.

Super strateg

pre 4 godine

Ovakva agresivna i nepredvidiva Turska vise nikom neodgovara. Teraju inat i glume silu a posle traze pomoc. Velikim silama trebaju lojalni saveznici. Zato mi se cini da ce rusi i ameri da se dogovore zarad svetskog mira, podele teritorije, stvore Kurdistan , oteraju dzihadiste i sklone sultana. Bosfor i Dardaneli su posebna prica i ostaje nam da vidimo ciji ce biti.

мића

pre 4 godine

Још није јасан мандат Ердогана у суседној земљи ! За сада је јасно да помаже Ал Каиди ,а против Курда и за интерес Америке који они баш не желе да истичу ,али поузданијег савезника немају ! Турци имају савремену војску способну за садејства и употребу технике ,а нису ни кукавице !Једино што је Ердоган превртљив и неповерљив према свима !

Vukan

pre 4 godine

Mislim da se Turska sprema za sukob jer dve fregate koje salju Rusi naoruzani su kalibrom, patriot je adekvatan odgovor i ovo je uvlacenje Nato u sukob....vrlo opasna situacija, nepredvidiva...

vec ima

pre 4 godine

U Turskoj se odavno nalazi sistem Patriot, jedan u Indzirliku a drugi u kontinentalnom delu. Medjutim, on nije pod komandom turske vojske. Patriot u Indzirliku je pod komandom Spanskih vojnih snaga, a drugi Italije. Ovaj zahtev Turska je podnela na jucerasnjem sastanku NATO u Brislu i on se razmatra, s tim da ce to ponovo biti pod kontrolom Spanije. SAD nisu prodale Turskoj ovaj sistem jer se Erdogan mnogo cenkao i sto Amerika nema poverenje u Erdogana

NS123

pre 4 godine

Ne znam, ali mi se čini da je jedan bivši političar bio u pravu kada je rekao da Američki savez počiva na neupitnom prijateljstvu i odnosnima sa V. Britanijom, Saudijskom Arabijom, Izraelom i Turskom. Svi ostali mogu doći i proći, oni ostaju.

Sofronije

pre 4 godine

Cekaj brale, nije to panzir koji je kupila Srbija. Srbija je kupila pravoslavnu varijantu, a Basharu su prodali shijtsku.Sada je samo pitanje vremena kada ce taj panzir da promeni ime kao sto je T72 postao T90, odmah nakon zalivskog rata, u kome se odlicno pokazao.

Bata Mila

pre 4 godine

Turska je odigrala pametno partiju.
Kupili S- 400 dve baterije i posto nisu sigurni koliko su efikasni protiv ruskih aviona ponudili Amerima trampu Bateriju S400 za bateriju ili dve Patriots.Naravno znaju Turci koliko je Amerima vazno da prouce S400 a samim tim i stanu uvid u S500 jer su verovatno na isto osnovi radjeni zu neku inovaciju S500.
Nije Amerima u interesu da se kace sa Rusima zbog isporucenog patriot sistema Turcima ali dobio S400 na tacni je primamljiva ponuda Tramp na mukama.