Subota, 15.02.2020.

08:15

Vučić: Neću da lažem narod

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavio je da se Srbija bori za svakog čoveka na Kosovu i Metohiji, ali da neće da "laže narod" o stvarnoj situaciji.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Neæu da lažem narod IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

ssv

pre 4 godine

Imajte na umu da je i predsednik samo covek od krvi i mesa i nema moc da sada vrati i to Kosovo i da sve u Srbiji bude super i ako su nas predhodne vlasti dokusurile. Idemo stepenik po stepenik, standard nam je definitivno bolji nego predhodnih godina,nije sjajan ali je bolji.Resice se i to pitanje Kosova valjda jednom...

Vanja

pre 4 godine

Uvek je bolje reci istinu koliko god bolna bila nego lagati, narod vidi da je predsednik uvek za istinu i uvek za svoj narod i bori se koliko je u mogucnosti.

Kosta

pre 4 godine

Istinu nekad nije prijatno čuti, ali je uvek bolja od laži. Istina nas može pokrenuti, naterati da uradimo nešto bolje. Laž nas samo uljujkuje. Predsednik uvek bira istinu i to treba poštovati.

legolas

pre 4 godine

Referendum ako smo pravna država, pa narod šta odluči i da se nakon toga svima zapuše usta. Od predsednika do vlade i ministara. Svi koji žele da su na vlasti moraće da se pridržavaju volje naroda. A ne da se manipuliše i dogovara sa strane i ispod žita!!! Švajcarci se izjašnjavaju o broju vagona koji su prikačeni na lokomotivu valjda i Srbija i narod u njoj ima pravo da se izjasni o tako važnom pitanju.

Zana

pre 4 godine

Nemojte gospodine predsrdniče Srbije ni slučajno da lažete Narod.
Narod zna ko je zadužen za Srpsku stvar...
Narod to zna odlično da kažnjava.
U laži su kratke noge.Molim Vas jedan život imamo i zato zahtevamo da bude dostojan Čovečanstvu.
Pored toga što vodite Spoljnu politiku molim Vas povedite računa kako Narod živi. Ne čuje Vam se Narod gospodine Predsedniče.
To je dobar znak jer Vas osluškuje kako dišete...
Narod je u otežanom disanju i bori se za Kiseonik. Preduzmite nešto ovo sve traje predugih deset godina a izgubili smo od predhodnika koje sa domaće koje sa ino scene duplo više.
A kažem jedan je život za mene za mog Milosa Nikolu Marija Marka Mladena Milana Miloja Andreu Sofiju Aleksandra Mariju....

Tata Ikun

pre 4 godine

Šta ima da se govori ili ne govori? Niko nema to pravo da "u ime naroda" otuđuje teritoriju. Evropska unija i ostala ekipa mogu slobodno da nas zaobiđu ukoliko je potrebno priznati Kosovo kao nezavisno. Ako to uradimo, treba da nestanemo kao narod.
Zamrznite to pitanje više i nastavite dalje do nekih boljih vremena. Koga više briga za raspadajuću EU i za amere koje vode klovnovi...

Darko

pre 4 godine

Albancima se zuri jer poske 20 godina od NATO bombardivanja nisu drzava.Amerima se zuri jer su im ove godine izbori pa bi to predstavili kao istorujski projekt posle 20 godina.Nama se ne zuri Srbija ima sve konce u rukama.Sem ako neko nije ucenjen zbog neceg.Ustav je jasan.Ko to ne moze da postuje treba da ode.Suvise je nas narod postradao da bi se nekom to olako predalo a nikada im nije ni pripadalo.Dosli na tudju zemlju i prisvojili je silom.Ne moze to tako nikada.

C i n i k

pre 4 godine

Potpisuj.
Kakvo crno Kosovo?
Smesno.
"Patriote" i rusofili kad galame oko Kosova oni ne podrazymevaju i 2 mil.albanaca na Kosovu ngo samo teritoriju...

Mica

pre 4 godine

Aleksandar Vučić lavovski se bori da do povoljnog rešenja na KiM dođe, koristi svaku priliku da našu državu predstavi u što boljem svetlu. Srbija želi stabilan region, a da bi region bio stabilan potrebno je naći kompromis po pitanju Kosova.

dragan

pre 4 godine

da ne znamo ishod ovoga cirkusa u pregovore bi bili ukljuceni i Rusi i kinezi..Vucic ih spominje samo kad trguje ili bar pokusava trgovat.Oni su dali radna mesta,otvorili fabrikr sto i obecali,sad Vucic treba da potpise ,jos se ceka nevazan papir koji vremenom nece predstavljat nista kad kosovo postane drzava a to je savez srpski opstina i jezerce zvano gazivode.Da glupi i ostrasceni albanci nisu oko ovog pravili probleme davno bi sve bilo gotovo.Ono sto je novo sto sad ne sme potpisat jer ono sto se desava u CG puta deset videcemo u Srbiji.Crkva se velicanstveno ukljucila u ovo pitanje.Da li je pametno ili ne videcemo.Opet problemi.

Myrthos

pre 4 godine

Pa zašto se ne obratiš Rusima (koji te to isto pitaju) da se njihovim učešćem uvede bar donekle izbalansirana situacija? Ovako, “pregovaraš sa jednom stranom- onom koja ti je oduzela Kosovo silom!

Ayala

pre 4 godine

Neko ti nešto otme i onda traži da mu potpišeš da je to njegovo?! Ako je Kosovo nezavisna, suverena teritorija zašto pregovaraju. Treba ih uputiti na pregovore sa Brazilom, Indijom, Izraelom ili Vatikanom da im oni objasne da treba da ih priznaju...

Из угла

pre 4 godine

Нек развија сарадњу и економију уз резолуцију 1244 и нек траје. Статус ником из џепа ил' у џеп.

Džoni

pre 4 godine

Ako ti ne smeš i ne možeš da im kažeš kako od priznanja nezavisnosti nema ništa, onda se skloni i pusti da im kaže onaj ko sme i može. Biraćemo dok se takav ne pojavi. Najveća sramota bi bila priznati oteto posle tolikog stradanja i patnje. Nikada tu ljagu sa sebe ne bi mogli sprati, a svi ovi što misle da bi nas posle tog čina Zapad gledao drugačije su u zabludi jer bi nas gledali kao poslednje beskičmenjake koji bi u tom slučaju i bili.

Драган

pre 4 godine

Истина често није популарна у народу, људи воле да их лажу. У том смислу, Председник понекад даје непопуларне изјаве,које народ не жели да чује, зато што су истините. За мене је боља ружна истина од лепе лажи. Боље је да признамо себи где смо и да урадимо нешто по том питању, него да се правимо луди и лажемо себе.

Milorad Pap

pre 4 godine

Obično ti koji su najglasniji u tome kako je predsednik izdajnik i predaje Kosovo drugima, bi sutra prvi potpisali da se Kosovo prizna kao država.

Reg

pre 4 godine

Srbija ima na raspolaganju vrijeme, Albancima se žuri. Priznanjem Kosova Srbija ne dobija ništa, gubi sve, a Albanci postaju apsolutni pobjednici. Zašto bi neko iz Srbije to uradio?

bravo

pre 4 godine

Dobro je da ima nekog pametnog u drzavi i da vec jednom raskrsti sa Kosovom pa da podjemo dalje. Kosovo je vec 20 godina drzava i tu mi ne mozemo nista osim da je priznamo.

Alergolog

pre 4 godine

Priče oko K i M su odavno završene, još iz vremena pokojnog Slobe. Period posle tog vremena su samo političke igre naših političara i onih iz belog sveta. A nama polako ali sigurno prolazi život. Ni sam neznam kako mogu da dam ili ne dam nešto što ne posedujem?
A što se bojkota tiče ova, nazovi opozicija,je bila vlast, ako se nevaram, čega tu ima novog da ponude? Mislim da će AV vladati kao JBTito samo ako na lokalu iz stranke najuri onaj buljuk polupismenih ljudi. Zamislite gradonačelnika sa sumnjivom diplomom pravnog fakulteta deli nagrade studentima sa prosečnom ocenom pteko 9,5. E zbog takvih, a ima ih dosta, mislim da AV nece još dugo vladati i ako, po mom skromnom mišljenju, stvarno ulaže veliki trud da uvede red u ovaj cirkus od države.

peca

pre 4 godine

kad bi bio referendum povodom toga,verujem da bi se mnogi iznenadili rezultatom!Narodu se smucila ta tema i taj kamen za vratom.Meni licno se smucila zbog onih "silnih kosovarskih izbeglica" koji su se obogatili prodajuci kuce i placeve po visestrukim cenama i pokupovali najskuplje stanove po Bg.u i drugde,a ovamo primaju dodatke i ne placaju nista!A samo bog zna kolilo su teski u dzepu!E oni su mi se smučili i njihov stav da drzava treba da stane iza nje a oni su je prvi izdali i zaboli noz u ledja!

Puzigaća

pre 4 godine

Kakve veze ima da li mi imamo stvarnu kontrolu na KiM ili ne? Prema Rezoluciji 1244 UN, KiM je sastavni deo Srbije i takvo je stanje stvari što se međunarodnog prava tiče. Ni Ukrajina nema vlast nad Krimom, pa ga se ne odriče, isto kao ni Gruzija u pogledu Južne Osetije i Abhazije, kao ni Kipar što se tiče turskog (severnog) dela Kipra. Uostalom, ako Vučić ima neke nedoumice neka raspiše referendum pa da vidimo kako se narod izjašnjava.

Duki

pre 4 godine

Ljidi upravo iskrenost i realnost Aleksandra Vucica najvise i cene i to sto uvek govori kako jeste i kakva god da je situacija narod to ceni i zato ga maksimalno podrzava.

B

pre 4 godine

Izjave ovog tipa ne prilice predsedniku jedne drzave. Ako nema sta pametnije da se kaze o KiM bolje da se cuti. Rezolucija SB 1244 je na snazi i ne moze biti promenjena bez saglasnosti svih clanica SB. U svakom slucaju predsednik je duzan da postuje Ustav.

Aloha

pre 4 godine

Ne slazem se sa Predsednikom. Ali vecina naroda je uz njega. Postujem izbornu vecinu i zato zivim u tudjoj zemlji, dok se vecina u Srbiji ne slozi sa mojim misljenjem i vidjenjem stvari. Do tada sam napolju, da ne smetam. Ne tvrdim da sam ja u pravu a vecina u krivu. Njima je ocigledno lepo. Meni nije. Volim ih sve, bez obzira. Pozdrav mom narodu i B92, zivi bili i srecni praznici.

Zlatko

pre 4 godine

Svetske sile su nepogrešivo odabrale pravu osobu. Sve analize ukazuju na to da će ovaj sve da potpiše. Razlozi uopšte nisu bitni. Važno je da u građanima Srbije ima kapaciteta da sve ovo prihvati kao normalno. Najvći krivci su beli listići i oni koji nemaju za koga da glasaju.

Boris Banović

pre 4 godine

Naravno, niste nas nikad lagali, verujemo da nećete ni ubuduće.
Nakon izbora i formiranja Narodne skupštine i Vlade RS, izađite s predlogom referendumskog pitanja po pitanju statusa Kosova i Metohije i da se jednom za svagda skine nedoumica i da niko nikog ne mora više da laže.

ако ћемо реално

pre 4 godine

Јасно је све то нама одавно. У почетку је било: ми захтевамо 1244, Албанци хоће пуну независност. Резултат: замрзнути конфликт. Онда смо уништили СРЈ чији суверенитет штити Резолуција 1244, а потом смо потписали и Бриселски споразум, чиме смо дефинитивно померили "црвену линију" ка Албанцима. За то време они су остали на својим позицијама - пуна независност и тачка. Сада смо стигли дотле да смо им дали буквално све осим признања државности. Они су са своје стране и даље принципијелни. Мора им се одати признање, јер су упорни и знају шта хоће. Ми смо ти који смо били "флексибилни", читај попустљиви, сервилни, послушни ... Нажалост, ЕУ и САД желе да спроведу албанску агенду пошто-пото, а ви на власти не да лажете, него су вам носеви порасли до неба. Лажете нас да никада нећете признати државност Косова, а сви знамо да је то само још једна тачка на дневном реду које сте сви били свесни када смо са ЕУ потписали ССП 2009. И боље објасните људима да у међународним односима нема повлачења потписа, нема "ми смо се зезнули, извините", нема пуј пике не важи ... то могу да раде деца у вртићу. Сада имамо само две опције - да савијемо кичму до краја или да зауставимо све. Само, ако то зауставимо Косово назад нећемо добити, а изгубићемо паре из ЕУ фондова, тржиште, инвестиције ... јер је прилив новца и капитала из ЕУ много већи него прилив из Русије и Кине. Ех да, и то неко треба да објасни неписменом народу! Лепо нам је Ђинђић једном рекао: докле ћете више да спавате, бре?!

dak

pre 4 godine

A kako se boris za gorance nesrecne?Jesi li ih pomenuo?Hoce li gora biti u zajednici srpskih opstina?(citaj nece). 99 godine njihov odziv da brane kosovo je bio 98%.

Olji

pre 4 godine

Od bajki se ne živi i dok budemo svesni situacije, nešto je moguće i postići. Treba da nastavimo borbu ali da ne živimo u iluziji da će sve 100% biti po našem

Emil

pre 4 godine

Ne možemo očekivati da sutra pokrajna bude kompletno deo Srbije ali nepriznanjem nezavisnosti i saradnjom sa njihovimm institucijama približavamo trenutak kad će biti deo Srbije u potpunosti

Dusan

pre 4 godine

Ajde potpiši već jednom, da završavamo ovu priču već jednom. Zato si realno i doveden, e sad, šta će biti kad to uradiš, mislim da ni Ričard Grenel to ne zna.

Nikola

pre 4 godine

Svi smo mi svesni situacije na Kosovu. Samo jedan pogrešan korak vratio bi nas na početak borbe. Staloženost, strpljenje, odlučnost i mudri potezi su naše jedino oružje kojim se možemo izboriti za normalan život naših ljudi na KIM i da vratimo što nam je oteto. Pritisci su veliki sa svih strana, ali mudre Vučićeve odluke i potezi polako okreću situaciju na našu stranu. Borba za našu teritoriju i bezbednost naroda nikada neće prestati.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Ako mislite da ima mnogo toga oko Kosova što mi držimo u rukama, "ajde, ljudi, nemojte, molim vas, nismo deca nismo naivni. Borimo se za svakog čoveka na KiM, ali neću da lažem narod i kažem da će sve da bude naše u narednih 300 miliona godina", rekao je Vučić...
-Predsedniče za 100 godina neće biti Srba...Izumrećemo kao nacija...Daleko je 300 miliona godina...

+MAKSIM

pre 4 godine

Žali bože silnih para koje nam trošiš na to besmisleno švrćkanje po belom svetu, a svi sve zanju već dugo vremena. Ove tvoje možeš da mašeš i za mnogo manje para, ovde, po avliji...

Ilija

pre 4 godine

Ni metar!!!Mozemo i mi na molebane i litije za krst casni,narod muceni,svetu goru nasu Kosovsko metohisku!!Nema potrebe da ti bilo koga lazes,vidimo i sami da nam je kuca,njiva,narod,crkva okupirana teroristima i Nato vojnicima..To nije vasa djedovina da bi je vi delili..Kosti su nam rasute po Kosovu,ne damo djedovinu za vasu Evropu i san ne dosanjani...

Prolazi nam zivot

pre 4 godine

Sta moze da uradi Vucic kada je Slobodan Milosevic predao Kosovo jos 1999 godine, tu je stavljena tacka a sve posle toga su prazne price !

Dusan

pre 4 godine

Ajde potpiši već jednom, da završavamo ovu priču već jednom. Zato si realno i doveden, e sad, šta će biti kad to uradiš, mislim da ni Ričard Grenel to ne zna.

Prolazi nam zivot

pre 4 godine

Sta moze da uradi Vucic kada je Slobodan Milosevic predao Kosovo jos 1999 godine, tu je stavljena tacka a sve posle toga su prazne price !

Olji

pre 4 godine

Od bajki se ne živi i dok budemo svesni situacije, nešto je moguće i postići. Treba da nastavimo borbu ali da ne živimo u iluziji da će sve 100% biti po našem

Duki

pre 4 godine

Ljidi upravo iskrenost i realnost Aleksandra Vucica najvise i cene i to sto uvek govori kako jeste i kakva god da je situacija narod to ceni i zato ga maksimalno podrzava.

Nikola

pre 4 godine

Svi smo mi svesni situacije na Kosovu. Samo jedan pogrešan korak vratio bi nas na početak borbe. Staloženost, strpljenje, odlučnost i mudri potezi su naše jedino oružje kojim se možemo izboriti za normalan život naših ljudi na KIM i da vratimo što nam je oteto. Pritisci su veliki sa svih strana, ali mudre Vučićeve odluke i potezi polako okreću situaciju na našu stranu. Borba za našu teritoriju i bezbednost naroda nikada neće prestati.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Ako mislite da ima mnogo toga oko Kosova što mi držimo u rukama, "ajde, ljudi, nemojte, molim vas, nismo deca nismo naivni. Borimo se za svakog čoveka na KiM, ali neću da lažem narod i kažem da će sve da bude naše u narednih 300 miliona godina", rekao je Vučić...
-Predsedniče za 100 godina neće biti Srba...Izumrećemo kao nacija...Daleko je 300 miliona godina...

Milorad Pap

pre 4 godine

Obično ti koji su najglasniji u tome kako je predsednik izdajnik i predaje Kosovo drugima, bi sutra prvi potpisali da se Kosovo prizna kao država.

dak

pre 4 godine

A kako se boris za gorance nesrecne?Jesi li ih pomenuo?Hoce li gora biti u zajednici srpskih opstina?(citaj nece). 99 godine njihov odziv da brane kosovo je bio 98%.

B

pre 4 godine

Izjave ovog tipa ne prilice predsedniku jedne drzave. Ako nema sta pametnije da se kaze o KiM bolje da se cuti. Rezolucija SB 1244 je na snazi i ne moze biti promenjena bez saglasnosti svih clanica SB. U svakom slucaju predsednik je duzan da postuje Ustav.

Zlatko

pre 4 godine

Svetske sile su nepogrešivo odabrale pravu osobu. Sve analize ukazuju na to da će ovaj sve da potpiše. Razlozi uopšte nisu bitni. Važno je da u građanima Srbije ima kapaciteta da sve ovo prihvati kao normalno. Najvći krivci su beli listići i oni koji nemaju za koga da glasaju.

+MAKSIM

pre 4 godine

Žali bože silnih para koje nam trošiš na to besmisleno švrćkanje po belom svetu, a svi sve zanju već dugo vremena. Ove tvoje možeš da mašeš i za mnogo manje para, ovde, po avliji...

Emil

pre 4 godine

Ne možemo očekivati da sutra pokrajna bude kompletno deo Srbije ali nepriznanjem nezavisnosti i saradnjom sa njihovimm institucijama približavamo trenutak kad će biti deo Srbije u potpunosti

Драган

pre 4 godine

Истина често није популарна у народу, људи воле да их лажу. У том смислу, Председник понекад даје непопуларне изјаве,које народ не жели да чује, зато што су истините. За мене је боља ружна истина од лепе лажи. Боље је да признамо себи где смо и да урадимо нешто по том питању, него да се правимо луди и лажемо себе.

Puzigaća

pre 4 godine

Kakve veze ima da li mi imamo stvarnu kontrolu na KiM ili ne? Prema Rezoluciji 1244 UN, KiM je sastavni deo Srbije i takvo je stanje stvari što se međunarodnog prava tiče. Ni Ukrajina nema vlast nad Krimom, pa ga se ne odriče, isto kao ni Gruzija u pogledu Južne Osetije i Abhazije, kao ni Kipar što se tiče turskog (severnog) dela Kipra. Uostalom, ako Vučić ima neke nedoumice neka raspiše referendum pa da vidimo kako se narod izjašnjava.

peca

pre 4 godine

kad bi bio referendum povodom toga,verujem da bi se mnogi iznenadili rezultatom!Narodu se smucila ta tema i taj kamen za vratom.Meni licno se smucila zbog onih "silnih kosovarskih izbeglica" koji su se obogatili prodajuci kuce i placeve po visestrukim cenama i pokupovali najskuplje stanove po Bg.u i drugde,a ovamo primaju dodatke i ne placaju nista!A samo bog zna kolilo su teski u dzepu!E oni su mi se smučili i njihov stav da drzava treba da stane iza nje a oni su je prvi izdali i zaboli noz u ledja!

Reg

pre 4 godine

Srbija ima na raspolaganju vrijeme, Albancima se žuri. Priznanjem Kosova Srbija ne dobija ništa, gubi sve, a Albanci postaju apsolutni pobjednici. Zašto bi neko iz Srbije to uradio?

Ilija

pre 4 godine

Ni metar!!!Mozemo i mi na molebane i litije za krst casni,narod muceni,svetu goru nasu Kosovsko metohisku!!Nema potrebe da ti bilo koga lazes,vidimo i sami da nam je kuca,njiva,narod,crkva okupirana teroristima i Nato vojnicima..To nije vasa djedovina da bi je vi delili..Kosti su nam rasute po Kosovu,ne damo djedovinu za vasu Evropu i san ne dosanjani...

Džoni

pre 4 godine

Ako ti ne smeš i ne možeš da im kažeš kako od priznanja nezavisnosti nema ništa, onda se skloni i pusti da im kaže onaj ko sme i može. Biraćemo dok se takav ne pojavi. Najveća sramota bi bila priznati oteto posle tolikog stradanja i patnje. Nikada tu ljagu sa sebe ne bi mogli sprati, a svi ovi što misle da bi nas posle tog čina Zapad gledao drugačije su u zabludi jer bi nas gledali kao poslednje beskičmenjake koji bi u tom slučaju i bili.

Aloha

pre 4 godine

Ne slazem se sa Predsednikom. Ali vecina naroda je uz njega. Postujem izbornu vecinu i zato zivim u tudjoj zemlji, dok se vecina u Srbiji ne slozi sa mojim misljenjem i vidjenjem stvari. Do tada sam napolju, da ne smetam. Ne tvrdim da sam ja u pravu a vecina u krivu. Njima je ocigledno lepo. Meni nije. Volim ih sve, bez obzira. Pozdrav mom narodu i B92, zivi bili i srecni praznici.

ако ћемо реално

pre 4 godine

Јасно је све то нама одавно. У почетку је било: ми захтевамо 1244, Албанци хоће пуну независност. Резултат: замрзнути конфликт. Онда смо уништили СРЈ чији суверенитет штити Резолуција 1244, а потом смо потписали и Бриселски споразум, чиме смо дефинитивно померили "црвену линију" ка Албанцима. За то време они су остали на својим позицијама - пуна независност и тачка. Сада смо стигли дотле да смо им дали буквално све осим признања државности. Они су са своје стране и даље принципијелни. Мора им се одати признање, јер су упорни и знају шта хоће. Ми смо ти који смо били "флексибилни", читај попустљиви, сервилни, послушни ... Нажалост, ЕУ и САД желе да спроведу албанску агенду пошто-пото, а ви на власти не да лажете, него су вам носеви порасли до неба. Лажете нас да никада нећете признати државност Косова, а сви знамо да је то само још једна тачка на дневном реду које сте сви били свесни када смо са ЕУ потписали ССП 2009. И боље објасните људима да у међународним односима нема повлачења потписа, нема "ми смо се зезнули, извините", нема пуј пике не важи ... то могу да раде деца у вртићу. Сада имамо само две опције - да савијемо кичму до краја или да зауставимо све. Само, ако то зауставимо Косово назад нећемо добити, а изгубићемо паре из ЕУ фондова, тржиште, инвестиције ... јер је прилив новца и капитала из ЕУ много већи него прилив из Русије и Кине. Ех да, и то неко треба да објасни неписменом народу! Лепо нам је Ђинђић једном рекао: докле ћете више да спавате, бре?!

Kosta

pre 4 godine

Istinu nekad nije prijatno čuti, ali je uvek bolja od laži. Istina nas može pokrenuti, naterati da uradimo nešto bolje. Laž nas samo uljujkuje. Predsednik uvek bira istinu i to treba poštovati.

Boris Banović

pre 4 godine

Naravno, niste nas nikad lagali, verujemo da nećete ni ubuduće.
Nakon izbora i formiranja Narodne skupštine i Vlade RS, izađite s predlogom referendumskog pitanja po pitanju statusa Kosova i Metohije i da se jednom za svagda skine nedoumica i da niko nikog ne mora više da laže.

Mica

pre 4 godine

Aleksandar Vučić lavovski se bori da do povoljnog rešenja na KiM dođe, koristi svaku priliku da našu državu predstavi u što boljem svetlu. Srbija želi stabilan region, a da bi region bio stabilan potrebno je naći kompromis po pitanju Kosova.

Из угла

pre 4 godine

Нек развија сарадњу и економију уз резолуцију 1244 и нек траје. Статус ником из џепа ил' у џеп.

Ayala

pre 4 godine

Neko ti nešto otme i onda traži da mu potpišeš da je to njegovo?! Ako je Kosovo nezavisna, suverena teritorija zašto pregovaraju. Treba ih uputiti na pregovore sa Brazilom, Indijom, Izraelom ili Vatikanom da im oni objasne da treba da ih priznaju...

ssv

pre 4 godine

Imajte na umu da je i predsednik samo covek od krvi i mesa i nema moc da sada vrati i to Kosovo i da sve u Srbiji bude super i ako su nas predhodne vlasti dokusurile. Idemo stepenik po stepenik, standard nam je definitivno bolji nego predhodnih godina,nije sjajan ali je bolji.Resice se i to pitanje Kosova valjda jednom...

bravo

pre 4 godine

Dobro je da ima nekog pametnog u drzavi i da vec jednom raskrsti sa Kosovom pa da podjemo dalje. Kosovo je vec 20 godina drzava i tu mi ne mozemo nista osim da je priznamo.

C i n i k

pre 4 godine

Potpisuj.
Kakvo crno Kosovo?
Smesno.
"Patriote" i rusofili kad galame oko Kosova oni ne podrazymevaju i 2 mil.albanaca na Kosovu ngo samo teritoriju...

Vanja

pre 4 godine

Uvek je bolje reci istinu koliko god bolna bila nego lagati, narod vidi da je predsednik uvek za istinu i uvek za svoj narod i bori se koliko je u mogucnosti.

Alergolog

pre 4 godine

Priče oko K i M su odavno završene, još iz vremena pokojnog Slobe. Period posle tog vremena su samo političke igre naših političara i onih iz belog sveta. A nama polako ali sigurno prolazi život. Ni sam neznam kako mogu da dam ili ne dam nešto što ne posedujem?
A što se bojkota tiče ova, nazovi opozicija,je bila vlast, ako se nevaram, čega tu ima novog da ponude? Mislim da će AV vladati kao JBTito samo ako na lokalu iz stranke najuri onaj buljuk polupismenih ljudi. Zamislite gradonačelnika sa sumnjivom diplomom pravnog fakulteta deli nagrade studentima sa prosečnom ocenom pteko 9,5. E zbog takvih, a ima ih dosta, mislim da AV nece još dugo vladati i ako, po mom skromnom mišljenju, stvarno ulaže veliki trud da uvede red u ovaj cirkus od države.

Myrthos

pre 4 godine

Pa zašto se ne obratiš Rusima (koji te to isto pitaju) da se njihovim učešćem uvede bar donekle izbalansirana situacija? Ovako, “pregovaraš sa jednom stranom- onom koja ti je oduzela Kosovo silom!

legolas

pre 4 godine

Referendum ako smo pravna država, pa narod šta odluči i da se nakon toga svima zapuše usta. Od predsednika do vlade i ministara. Svi koji žele da su na vlasti moraće da se pridržavaju volje naroda. A ne da se manipuliše i dogovara sa strane i ispod žita!!! Švajcarci se izjašnjavaju o broju vagona koji su prikačeni na lokomotivu valjda i Srbija i narod u njoj ima pravo da se izjasni o tako važnom pitanju.

Tata Ikun

pre 4 godine

Šta ima da se govori ili ne govori? Niko nema to pravo da "u ime naroda" otuđuje teritoriju. Evropska unija i ostala ekipa mogu slobodno da nas zaobiđu ukoliko je potrebno priznati Kosovo kao nezavisno. Ako to uradimo, treba da nestanemo kao narod.
Zamrznite to pitanje više i nastavite dalje do nekih boljih vremena. Koga više briga za raspadajuću EU i za amere koje vode klovnovi...

Zana

pre 4 godine

Nemojte gospodine predsrdniče Srbije ni slučajno da lažete Narod.
Narod zna ko je zadužen za Srpsku stvar...
Narod to zna odlično da kažnjava.
U laži su kratke noge.Molim Vas jedan život imamo i zato zahtevamo da bude dostojan Čovečanstvu.
Pored toga što vodite Spoljnu politiku molim Vas povedite računa kako Narod živi. Ne čuje Vam se Narod gospodine Predsedniče.
To je dobar znak jer Vas osluškuje kako dišete...
Narod je u otežanom disanju i bori se za Kiseonik. Preduzmite nešto ovo sve traje predugih deset godina a izgubili smo od predhodnika koje sa domaće koje sa ino scene duplo više.
A kažem jedan je život za mene za mog Milosa Nikolu Marija Marka Mladena Milana Miloja Andreu Sofiju Aleksandra Mariju....

Darko

pre 4 godine

Albancima se zuri jer poske 20 godina od NATO bombardivanja nisu drzava.Amerima se zuri jer su im ove godine izbori pa bi to predstavili kao istorujski projekt posle 20 godina.Nama se ne zuri Srbija ima sve konce u rukama.Sem ako neko nije ucenjen zbog neceg.Ustav je jasan.Ko to ne moze da postuje treba da ode.Suvise je nas narod postradao da bi se nekom to olako predalo a nikada im nije ni pripadalo.Dosli na tudju zemlju i prisvojili je silom.Ne moze to tako nikada.

dragan

pre 4 godine

da ne znamo ishod ovoga cirkusa u pregovore bi bili ukljuceni i Rusi i kinezi..Vucic ih spominje samo kad trguje ili bar pokusava trgovat.Oni su dali radna mesta,otvorili fabrikr sto i obecali,sad Vucic treba da potpise ,jos se ceka nevazan papir koji vremenom nece predstavljat nista kad kosovo postane drzava a to je savez srpski opstina i jezerce zvano gazivode.Da glupi i ostrasceni albanci nisu oko ovog pravili probleme davno bi sve bilo gotovo.Ono sto je novo sto sad ne sme potpisat jer ono sto se desava u CG puta deset videcemo u Srbiji.Crkva se velicanstveno ukljucila u ovo pitanje.Da li je pametno ili ne videcemo.Opet problemi.

Dusan

pre 4 godine

Ajde potpiši već jednom, da završavamo ovu priču već jednom. Zato si realno i doveden, e sad, šta će biti kad to uradiš, mislim da ni Ričard Grenel to ne zna.

Džoni

pre 4 godine

Ako ti ne smeš i ne možeš da im kažeš kako od priznanja nezavisnosti nema ništa, onda se skloni i pusti da im kaže onaj ko sme i može. Biraćemo dok se takav ne pojavi. Najveća sramota bi bila priznati oteto posle tolikog stradanja i patnje. Nikada tu ljagu sa sebe ne bi mogli sprati, a svi ovi što misle da bi nas posle tog čina Zapad gledao drugačije su u zabludi jer bi nas gledali kao poslednje beskičmenjake koji bi u tom slučaju i bili.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Ako mislite da ima mnogo toga oko Kosova što mi držimo u rukama, "ajde, ljudi, nemojte, molim vas, nismo deca nismo naivni. Borimo se za svakog čoveka na KiM, ali neću da lažem narod i kažem da će sve da bude naše u narednih 300 miliona godina", rekao je Vučić...
-Predsedniče za 100 godina neće biti Srba...Izumrećemo kao nacija...Daleko je 300 miliona godina...

B

pre 4 godine

Izjave ovog tipa ne prilice predsedniku jedne drzave. Ako nema sta pametnije da se kaze o KiM bolje da se cuti. Rezolucija SB 1244 je na snazi i ne moze biti promenjena bez saglasnosti svih clanica SB. U svakom slucaju predsednik je duzan da postuje Ustav.

dak

pre 4 godine

A kako se boris za gorance nesrecne?Jesi li ih pomenuo?Hoce li gora biti u zajednici srpskih opstina?(citaj nece). 99 godine njihov odziv da brane kosovo je bio 98%.

Ilija

pre 4 godine

Ni metar!!!Mozemo i mi na molebane i litije za krst casni,narod muceni,svetu goru nasu Kosovsko metohisku!!Nema potrebe da ti bilo koga lazes,vidimo i sami da nam je kuca,njiva,narod,crkva okupirana teroristima i Nato vojnicima..To nije vasa djedovina da bi je vi delili..Kosti su nam rasute po Kosovu,ne damo djedovinu za vasu Evropu i san ne dosanjani...

+MAKSIM

pre 4 godine

Žali bože silnih para koje nam trošiš na to besmisleno švrćkanje po belom svetu, a svi sve zanju već dugo vremena. Ove tvoje možeš da mašeš i za mnogo manje para, ovde, po avliji...

Zlatko

pre 4 godine

Svetske sile su nepogrešivo odabrale pravu osobu. Sve analize ukazuju na to da će ovaj sve da potpiše. Razlozi uopšte nisu bitni. Važno je da u građanima Srbije ima kapaciteta da sve ovo prihvati kao normalno. Najvći krivci su beli listići i oni koji nemaju za koga da glasaju.

Aloha

pre 4 godine

Ne slazem se sa Predsednikom. Ali vecina naroda je uz njega. Postujem izbornu vecinu i zato zivim u tudjoj zemlji, dok se vecina u Srbiji ne slozi sa mojim misljenjem i vidjenjem stvari. Do tada sam napolju, da ne smetam. Ne tvrdim da sam ja u pravu a vecina u krivu. Njima je ocigledno lepo. Meni nije. Volim ih sve, bez obzira. Pozdrav mom narodu i B92, zivi bili i srecni praznici.

dragan

pre 4 godine

da ne znamo ishod ovoga cirkusa u pregovore bi bili ukljuceni i Rusi i kinezi..Vucic ih spominje samo kad trguje ili bar pokusava trgovat.Oni su dali radna mesta,otvorili fabrikr sto i obecali,sad Vucic treba da potpise ,jos se ceka nevazan papir koji vremenom nece predstavljat nista kad kosovo postane drzava a to je savez srpski opstina i jezerce zvano gazivode.Da glupi i ostrasceni albanci nisu oko ovog pravili probleme davno bi sve bilo gotovo.Ono sto je novo sto sad ne sme potpisat jer ono sto se desava u CG puta deset videcemo u Srbiji.Crkva se velicanstveno ukljucila u ovo pitanje.Da li je pametno ili ne videcemo.Opet problemi.

Myrthos

pre 4 godine

Pa zašto se ne obratiš Rusima (koji te to isto pitaju) da se njihovim učešćem uvede bar donekle izbalansirana situacija? Ovako, “pregovaraš sa jednom stranom- onom koja ti je oduzela Kosovo silom!

ако ћемо реално

pre 4 godine

Јасно је све то нама одавно. У почетку је било: ми захтевамо 1244, Албанци хоће пуну независност. Резултат: замрзнути конфликт. Онда смо уништили СРЈ чији суверенитет штити Резолуција 1244, а потом смо потписали и Бриселски споразум, чиме смо дефинитивно померили "црвену линију" ка Албанцима. За то време они су остали на својим позицијама - пуна независност и тачка. Сада смо стигли дотле да смо им дали буквално све осим признања државности. Они су са своје стране и даље принципијелни. Мора им се одати признање, јер су упорни и знају шта хоће. Ми смо ти који смо били "флексибилни", читај попустљиви, сервилни, послушни ... Нажалост, ЕУ и САД желе да спроведу албанску агенду пошто-пото, а ви на власти не да лажете, него су вам носеви порасли до неба. Лажете нас да никада нећете признати државност Косова, а сви знамо да је то само још једна тачка на дневном реду које сте сви били свесни када смо са ЕУ потписали ССП 2009. И боље објасните људима да у међународним односима нема повлачења потписа, нема "ми смо се зезнули, извините", нема пуј пике не важи ... то могу да раде деца у вртићу. Сада имамо само две опције - да савијемо кичму до краја или да зауставимо све. Само, ако то зауставимо Косово назад нећемо добити, а изгубићемо паре из ЕУ фондова, тржиште, инвестиције ... јер је прилив новца и капитала из ЕУ много већи него прилив из Русије и Кине. Ех да, и то неко треба да објасни неписменом народу! Лепо нам је Ђинђић једном рекао: докле ћете више да спавате, бре?!

legolas

pre 4 godine

Referendum ako smo pravna država, pa narod šta odluči i da se nakon toga svima zapuše usta. Od predsednika do vlade i ministara. Svi koji žele da su na vlasti moraće da se pridržavaju volje naroda. A ne da se manipuliše i dogovara sa strane i ispod žita!!! Švajcarci se izjašnjavaju o broju vagona koji su prikačeni na lokomotivu valjda i Srbija i narod u njoj ima pravo da se izjasni o tako važnom pitanju.

Zana

pre 4 godine

Nemojte gospodine predsrdniče Srbije ni slučajno da lažete Narod.
Narod zna ko je zadužen za Srpsku stvar...
Narod to zna odlično da kažnjava.
U laži su kratke noge.Molim Vas jedan život imamo i zato zahtevamo da bude dostojan Čovečanstvu.
Pored toga što vodite Spoljnu politiku molim Vas povedite računa kako Narod živi. Ne čuje Vam se Narod gospodine Predsedniče.
To je dobar znak jer Vas osluškuje kako dišete...
Narod je u otežanom disanju i bori se za Kiseonik. Preduzmite nešto ovo sve traje predugih deset godina a izgubili smo od predhodnika koje sa domaće koje sa ino scene duplo više.
A kažem jedan je život za mene za mog Milosa Nikolu Marija Marka Mladena Milana Miloja Andreu Sofiju Aleksandra Mariju....

bravo

pre 4 godine

Dobro je da ima nekog pametnog u drzavi i da vec jednom raskrsti sa Kosovom pa da podjemo dalje. Kosovo je vec 20 godina drzava i tu mi ne mozemo nista osim da je priznamo.

Duki

pre 4 godine

Ljidi upravo iskrenost i realnost Aleksandra Vucica najvise i cene i to sto uvek govori kako jeste i kakva god da je situacija narod to ceni i zato ga maksimalno podrzava.

Olji

pre 4 godine

Od bajki se ne živi i dok budemo svesni situacije, nešto je moguće i postići. Treba da nastavimo borbu ali da ne živimo u iluziji da će sve 100% biti po našem

Prolazi nam zivot

pre 4 godine

Sta moze da uradi Vucic kada je Slobodan Milosevic predao Kosovo jos 1999 godine, tu je stavljena tacka a sve posle toga su prazne price !

Puzigaća

pre 4 godine

Kakve veze ima da li mi imamo stvarnu kontrolu na KiM ili ne? Prema Rezoluciji 1244 UN, KiM je sastavni deo Srbije i takvo je stanje stvari što se međunarodnog prava tiče. Ni Ukrajina nema vlast nad Krimom, pa ga se ne odriče, isto kao ni Gruzija u pogledu Južne Osetije i Abhazije, kao ni Kipar što se tiče turskog (severnog) dela Kipra. Uostalom, ako Vučić ima neke nedoumice neka raspiše referendum pa da vidimo kako se narod izjašnjava.

Milorad Pap

pre 4 godine

Obično ti koji su najglasniji u tome kako je predsednik izdajnik i predaje Kosovo drugima, bi sutra prvi potpisali da se Kosovo prizna kao država.

Nikola

pre 4 godine

Svi smo mi svesni situacije na Kosovu. Samo jedan pogrešan korak vratio bi nas na početak borbe. Staloženost, strpljenje, odlučnost i mudri potezi su naše jedino oružje kojim se možemo izboriti za normalan život naših ljudi na KIM i da vratimo što nam je oteto. Pritisci su veliki sa svih strana, ali mudre Vučićeve odluke i potezi polako okreću situaciju na našu stranu. Borba za našu teritoriju i bezbednost naroda nikada neće prestati.

Alergolog

pre 4 godine

Priče oko K i M su odavno završene, još iz vremena pokojnog Slobe. Period posle tog vremena su samo političke igre naših političara i onih iz belog sveta. A nama polako ali sigurno prolazi život. Ni sam neznam kako mogu da dam ili ne dam nešto što ne posedujem?
A što se bojkota tiče ova, nazovi opozicija,je bila vlast, ako se nevaram, čega tu ima novog da ponude? Mislim da će AV vladati kao JBTito samo ako na lokalu iz stranke najuri onaj buljuk polupismenih ljudi. Zamislite gradonačelnika sa sumnjivom diplomom pravnog fakulteta deli nagrade studentima sa prosečnom ocenom pteko 9,5. E zbog takvih, a ima ih dosta, mislim da AV nece još dugo vladati i ako, po mom skromnom mišljenju, stvarno ulaže veliki trud da uvede red u ovaj cirkus od države.

C i n i k

pre 4 godine

Potpisuj.
Kakvo crno Kosovo?
Smesno.
"Patriote" i rusofili kad galame oko Kosova oni ne podrazymevaju i 2 mil.albanaca na Kosovu ngo samo teritoriju...

Tata Ikun

pre 4 godine

Šta ima da se govori ili ne govori? Niko nema to pravo da "u ime naroda" otuđuje teritoriju. Evropska unija i ostala ekipa mogu slobodno da nas zaobiđu ukoliko je potrebno priznati Kosovo kao nezavisno. Ako to uradimo, treba da nestanemo kao narod.
Zamrznite to pitanje više i nastavite dalje do nekih boljih vremena. Koga više briga za raspadajuću EU i za amere koje vode klovnovi...

Emil

pre 4 godine

Ne možemo očekivati da sutra pokrajna bude kompletno deo Srbije ali nepriznanjem nezavisnosti i saradnjom sa njihovimm institucijama približavamo trenutak kad će biti deo Srbije u potpunosti

Драган

pre 4 godine

Истина често није популарна у народу, људи воле да их лажу. У том смислу, Председник понекад даје непопуларне изјаве,које народ не жели да чује, зато што су истините. За мене је боља ружна истина од лепе лажи. Боље је да признамо себи где смо и да урадимо нешто по том питању, него да се правимо луди и лажемо себе.

Ayala

pre 4 godine

Neko ti nešto otme i onda traži da mu potpišeš da je to njegovo?! Ako je Kosovo nezavisna, suverena teritorija zašto pregovaraju. Treba ih uputiti na pregovore sa Brazilom, Indijom, Izraelom ili Vatikanom da im oni objasne da treba da ih priznaju...

peca

pre 4 godine

kad bi bio referendum povodom toga,verujem da bi se mnogi iznenadili rezultatom!Narodu se smucila ta tema i taj kamen za vratom.Meni licno se smucila zbog onih "silnih kosovarskih izbeglica" koji su se obogatili prodajuci kuce i placeve po visestrukim cenama i pokupovali najskuplje stanove po Bg.u i drugde,a ovamo primaju dodatke i ne placaju nista!A samo bog zna kolilo su teski u dzepu!E oni su mi se smučili i njihov stav da drzava treba da stane iza nje a oni su je prvi izdali i zaboli noz u ledja!

Mica

pre 4 godine

Aleksandar Vučić lavovski se bori da do povoljnog rešenja na KiM dođe, koristi svaku priliku da našu državu predstavi u što boljem svetlu. Srbija želi stabilan region, a da bi region bio stabilan potrebno je naći kompromis po pitanju Kosova.

Kosta

pre 4 godine

Istinu nekad nije prijatno čuti, ali je uvek bolja od laži. Istina nas može pokrenuti, naterati da uradimo nešto bolje. Laž nas samo uljujkuje. Predsednik uvek bira istinu i to treba poštovati.

Reg

pre 4 godine

Srbija ima na raspolaganju vrijeme, Albancima se žuri. Priznanjem Kosova Srbija ne dobija ništa, gubi sve, a Albanci postaju apsolutni pobjednici. Zašto bi neko iz Srbije to uradio?

Boris Banović

pre 4 godine

Naravno, niste nas nikad lagali, verujemo da nećete ni ubuduće.
Nakon izbora i formiranja Narodne skupštine i Vlade RS, izađite s predlogom referendumskog pitanja po pitanju statusa Kosova i Metohije i da se jednom za svagda skine nedoumica i da niko nikog ne mora više da laže.

ssv

pre 4 godine

Imajte na umu da je i predsednik samo covek od krvi i mesa i nema moc da sada vrati i to Kosovo i da sve u Srbiji bude super i ako su nas predhodne vlasti dokusurile. Idemo stepenik po stepenik, standard nam je definitivno bolji nego predhodnih godina,nije sjajan ali je bolji.Resice se i to pitanje Kosova valjda jednom...

Darko

pre 4 godine

Albancima se zuri jer poske 20 godina od NATO bombardivanja nisu drzava.Amerima se zuri jer su im ove godine izbori pa bi to predstavili kao istorujski projekt posle 20 godina.Nama se ne zuri Srbija ima sve konce u rukama.Sem ako neko nije ucenjen zbog neceg.Ustav je jasan.Ko to ne moze da postuje treba da ode.Suvise je nas narod postradao da bi se nekom to olako predalo a nikada im nije ni pripadalo.Dosli na tudju zemlju i prisvojili je silom.Ne moze to tako nikada.

Из угла

pre 4 godine

Нек развија сарадњу и економију уз резолуцију 1244 и нек траје. Статус ником из џепа ил' у џеп.

Vanja

pre 4 godine

Uvek je bolje reci istinu koliko god bolna bila nego lagati, narod vidi da je predsednik uvek za istinu i uvek za svoj narod i bori se koliko je u mogucnosti.