Četvrtak, 13.02.2020.

09:35

Jokićeva borba s vetrenjačama VIDEO

Denver Nagetsi su protekle noći videli šta ih čeka u borbi za titulu na Zapadu NBA lige.

Izvor: AK

Jokiæeva borba s vetrenjaèama VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Mr X

pre 4 godine

Verovali ili ne u FIBA pravilima postoji pravilo koje presudjuje neutralno.

Evo primera:
Lopta leti ka autu, igrač tima A je hvata uz samu liniju ali je gotovo bez ravnoteze u tom momentu prilazi mu igrač ekipe B i pravi legalan kontakt ali dovoljan da igrač tima A “ispadne” sa terena sa loptom. Odluka sudije je da dodeli loptu igraču ekipe A bez davanja faula igraču ekipe B.

Dakle ne sankcioniše se odbrambeni igrač zbog legalnog kontakta niti se oduzima posed lopte napadaču (sviranje auta) zbog istog već se sudi u duhu igre odnosno realnog sagledavanja situacije.

Ipak mislim da ovde ne bi moglo da se primeni ovo pravilo posto faul ne bi mogao da kompenzuje korake. Dakle ako nije faul onda su koraci a ako su koraci onda lopta pripada Lejkersima.

Roki

pre 4 godine

Ne znam sta se desavalo na utakmici, ali ova situacija po meni nije sporna. Jokic je napravio ocigledne korake. Volim Jokica i podrzavam ga i sve nase igrace, ali ovde je po meni sudija doneo pravilnu odluku. Nije svirao faul niti korake i to je najpostenije. Da ne osteti ni jednog igraca i da se na podbacivanju izbore za loptu.

bmiles

pre 4 godine

Videli smo dvostruki arsin dosudjivanja da se ne lazemo!Mogu se nabrojati vise nerazumnih odluka sudija na ovoj utakmici.
Sudijske odluke su sad ograniceno na celendz u NBA ali vise od 80% se odbilo pa gubi svrhu!Bolje se sudilo pre uvodjenja.Ove godine je uzasan kriterijum sudjenja u NBA.Utisak je da su kod svih spornih momenata sinoc odluke donesene u korist Lejkersa.Izdvajam one kljucne koje koje sam ja zapazio.
Dodela "mrtve lopte"(to pravilo varira od 2-3 sekunde poseda obe strane na lopti,gledali smo vise slicnih situacija kad se nije sviralo).To podbacivanje Jokica i AD,odlucilo je utakmicu!Analizirajuci vise puta snimak,vidim da je prethodno bio ocigledan faul Dejvisa jer je Jokic imao kontakt pre suta sa istim.Nakon promasaja Jokic hvata loptu pre Dejvisa koji samo na tren ima ruku na lopti,ali Jokic uspeva da se izbori i pogadja!Tada se cuje sviranje sudije i kad svi kao i Jokic ocekuje dodatno bacanje,jer se vidi da je udaren po ruci u trenutku izbacaja,sudija svira podbacivanje na zaprepascenje svih!Druga situacija desila se kad je Jokicu dosudjena 5.licna u duelu sa Hauardom,gde ga pritom nije dodirnuo a usput se cula pistaljka tek kad se videlo da lopta nije usla u kos a bila u posedu igraca Denvera!Oba puta Jokic je nesportski reagovao,nije kaznjen tehnickom,sto mi daje sumnju na odluku sudije!?Sve ostalo je manje vise dosudjeno korektno,ali ova dva slucaja su pogresne odluke!
Denveru,All Star revija dolazi ko narucena,zbog povredjenih, a i umornom Jokicu.

baron

pre 4 godine

Bice zanimljivo videti kako ce protiv kompletnog Denvera biti hehe
(Dragan-Borca, 13. februar 2020 17:55)

Nije ni Lakersima igrao Cazins, koji je zadnji put protiv Denvera stavio u dzep Jokica i trazio ga pogledom po dvorani.

Sada, odjednom, Denver ne moze bez Plamlija, Portera. Jokic koji inace nema sa kim da igra, sam vuce Denver, jer su mu saigraci losi ne moze bez Plamlija. Znate koliko ste prozivali i pljuvali tog coveka?
Kako mozete da idete iz krajnosti u krajnost kada je Jokic u pitanju?

Najbolji centar sveta sam mora da se nosi sa tri protivnicka centra, vecito ismevanog McGeea, veterana Howarda koji zadnjih 10god rekreativno igra kosarku i Davisa. Da muka bude veca, svi u bezobraznoj nameri dosli da pobede u sred Pepsi centra.
Sta bi radio da kao Divac, mora svako vece igrati protiv Robinsona, Olajuwona, Sheka, Juinga, da svako vece mora da se bije protiv teskasa?
Jokic sa onakvim pristupom u igri, zevanju u odbrani, trckaranju u napadu, realno moze da odigra 100 utakmica. Ali zato na SP ne moze da se nadise posle 15min.

Kako sa onakvim Jokicevim pristupom u odbrani neko moze od Denvera da ocekuje visok plasman u playoffu?

Dragan-Borca

pre 4 godine

Dejvis od pocetka sezone ima preko 20 dana odmora u utakmicama koje je izostajao

Lebron isto par izostao, i on je imao 10- ak dana vise odmora

Jokic jedina zvezda sto je sve utakmice odigrao. Ima najvise odigranih utakmica u celoj NBA od polovine decembra

Mukica sa 6 igraca ide lomata se protiv Jute

I velikom Lebronu trebaju i sudije.... i umoran Jokic i oslabljeni Denver sa samo jednim centrom... i da  ga sa 3 centra celu utakmicu jure- da bi pobedili jedva na produzetke. 

Haos. I jos igrali Dejvis i Lebron na po 42 minuta u fulu
Bice zanimljivo videti kako ce protiv kompletnog Denvera biti hehe

Momcilovac

pre 4 godine

Zar neko stvarno sumnja da Lejkersi neće osvojiti prsten. u sezoni kad je poginuo Kobe, doveli AD. poslednja najjača LeBronova sezona.Svi će da guraju taj projekat. Na put može da im stane samo neki veliki projekat, a ne Denver.

semir

pre 4 godine

Kad Denver izgubi,onda su krive sudije. A kad Denver pobijedi,onda se sudjenje nikako ne spominje. Zasto niste komentarisali sudjenje u prosloj utakmici i nacin na koji je Denver ''anulirao'' 23 poena prednosti protiv San Antonija?Ili onu gostujucu protiv Jute kad sudije u samoj zavrsnici ne priznaju pogodak Goberu cist kao suza,zahvaljujuci cemu Denver pobjedjuje. I utakmicu s pocetka sezone kad Orlando u trecoj cetvrtini vodi protiv Denvera 19 razlike u Pepsi centru,a onda arbitar pocne svirati sve na njihovu stetu,i tako Denver pravi seriju od 22:0. Cinjenica je da se sudije okrivljuju samo kad Denver gubi utakmice.

bzvz

pre 4 godine

Jokic sa obzirom da je lider ekipe nema dovoljno minuta !!! Tu se sva prica zavrsava, ja neznam kakve ugovore drugi igraci imaju ali ako Nikola nema slobodu da igra koliko zeli onda j...Denver. Uporedite druge lidere ekipa svi imaju oko 38 39 minuta prosek, Nikola ima 32 minute po utakmici, 6 ili 7 minuta po mecu ne da je mnogo nego totalno ali totalno nejasno. Koje brojke bi imao Nikola da ima bolju minutazu. Volim da gledam Denver i Nikolu ali relano nema taj tim sta da trazi u plejofu, prvi ili drugi krug je top. Nikola treba dobrog saigraca, Marej je teski prosek i neznam ko dade tom decku toliki ugovor, al to je sad vec druga tema. Sportski pozdrav.

WillyWonka

pre 4 godine

Bude mi nekad žao Jokića, zaista se previše troši vukući ekipu na svojim leđima i može biti ponosan na to gdje se Denver sad nalazi. A ovakve utakmice nekad odu na jednu, nekad na drugu stranu, nikakva katastrofa, za dva dana je sljedeća.

z’brda

pre 4 godine

Slažem se da je loše igrao, pogotovo drugo 1/2 vreme sa samo 7 postignutih koševa zajedno sa produžetkom. Problem je što Denver nema nikog da zameni Jokiça kad ovaj ima problema sa faulovima.

remax

pre 4 godine

Verujem da ista sorta dece obožava Lebrona kao i Kristinu i Federera.
Kažem dece jer znam da ih kod nas većina malo starijih ne voli.
Svoj trojici je zajedničko da su narcisoidni kompleksaši koji više podsećaju na mašine nego na ljude.
I sva trojica dele istu muku, strašno bi želeli da su "G.O.A.T."-ovi, a suočavaju se sa tužnom istinom da nisu najbolji ni u svojoj eri.
Navešću samo po jednog takvog mada svako od njih verovatno ima i 2 bolja igrača koji igraju ili su igrali u njihovom vremenu.
Lebron-Kobi
Federer-Đoković
K.Ronaldo-Mesi

jelena

pre 4 godine

Nisam gledao utakmicu, pa ni tu spornu situaciju, ali činjenica je da Džejmsu i samim tim i ekipa za koju igra ima veliki popust kod sudija. Ovako iz glave, sećam se da je jednom rešio polufinale trokorakom iz kontre, a prošle sezone u finalu, jednu utakmicu rešio rampom nad Simonsom, a bio regularan poen.
Baš kao i kad su MJ i Pipen prvo sekiricom pa rvačkim zahvatom oteli Malonu loptu, i onda onaj čuveni nesvirani faul MJ-a u napadu za kraj, tj početak legende o najboljem ikada.
Ništa novo. Nikola, you better get used to it ?
(Dvokorak, 13. februar 2020 10:23)

Hahahaha mj i pipen ukrali loptu sekiricom hahahah i posle faul u napadu. Daj bre druže idi gledaj odbojku

Dragan-Borca

pre 4 godine

Preporučujem (+51)

Ne preporučujem (-261)


Pa da, ovde 10 ak komentara zaljenja na sudije, a na Denverovoj Reddit stranici preko 1000
Bas si suvi genijalac, nema sta

Dusan79

pre 4 godine

Kad ja pocnem da pricam o kosarci sa mojim zetom koji je Amerikanac, on me zaustavi cim pocnem da pricam o NBA. Mada je NBA jako popularan, u USA ima velika masa ljudi kojima ne pada na pamet da prate NBA, mada vole kosarku. 
Kako oni kazu, NBA je nesto kao ono debilsko "rvanje", kad oni kreteni kao skacu po ringu i fol udaraju jedni druge. Zna se ko treba da dodje dokle, svi su radnici u istoj firmi, dobro su placeni i dio ugovora je da sute i rade sta treba. 
Ako volis kosarku gledaj NCAA, tu se igra izvrsna kosarka, puna srca, nema love osim stipendije za skolovanje. Nemoguce je da neko igra dve godine za Duke pa da predje u Gonzagu. Ili da u po sezone Nu Orleans postane Los Angeles i slicne papazjanije. 
Sudije i tu mogu da poguraju (npr. Notr Dame ili Duke) ali ipak ima neke mjere pa ko sto bjese prosle sezone Micigan St. otrese pravedno Duke sa ovim Zajonom mada je bilo diskretne pomoci od sudija. U NBA bi ih sudije sekle dok ih ne bi dotukle, kao sto vidimo sve ocitije sto se plej of priblizava.
(Drdre, 13. februar 2020 11:31) 

# Link komentara

Preporučujem (+28)

Ne preporučujem (-5)

Koledz kosarka? To kao kad bi rekao ABA liga je bolja od Evrolige. Koledz kosarka je rang malo jaci od ABA lige. NBA je ubedljivo drugi najpopularniji sport u Americi. " NBA je kao neko debilsko rvanje"--jel to zvoj zet opisivao najgluplji sport na svetu NFL ili sta?

vladimir

pre 4 godine

Nista novo. Tako NBA stiti projektovane sampione vec decenijama. Jos se secam kradje na Bulls vs Jazz. Neki su vec pisali o tome, ali ne mogu da ne spomenem pipenovo povlacenje mrezice dok se lopta seta po obrucu.
Zbog te i slicnih utakmica nikada nisam podnosio ni originalnog MJ, a ni njegovu projektovanu kopiju LJ.

jelena

pre 4 godine

Lejkersi su apsolutni kandidat za titulu ove godine. Lebron je gladan titule, sve su skockali da uzmu prsten. Nije sramota sa njima igrati na produžetke.
(Djenka, 13. februar 2020 10:09)

Pa oni nisu najbolja ekipa ni u svom gradu. Clipersi su ih vec dva puta oducili od kosarke i mnogo su bolja ekipa a plus su jaci za morisa koje je jos jedno jako krilo koje može cuvati lebrona. Tako da nema ni finala za lejkerse a ne titule. A ako kojim slucajem prodju milvoki ce ih zgromiti kao u mecu ove sezone

Milos

pre 4 godine

LAL.. Ne mogu vise od ovoga.. Denver je igrao, produzetke.. Stoji ovaj poraz.. Ali Denver, tek ima da napreduje, tako da.. Videcemo na kraju.. Sezone, a pogotovo.. Sledece.. Bravo Jokicu, za jos jedan dabl-dabl.. Idemo bre

bskfan

pre 4 godine

Stvarno ne znam sta su ovi komentatori gledali kada kazu da su Lejkersi bili bolji. Bolji u cemu? Ukupan sut Denver 50%, LA 50.5%; sut za tri poena Denver 44%, LA 36.4; Slobodna bacanja Denver 77.3%, LA 51.9%; asistencije Denver 32, LA 29; ukradene lopte Denver 9, LA 8. LA je bio bolji samo u skoku ali opet ne bi dobili ovu utakmicu bez pomoci sudija. Naravno, niko ovde nije poptpuno oktrio karte, igralo se na pobedu ali se i eksperimentisalo. Nema Denver cega da se plasi, sa zdravim Milsapom, Bartonom i MPJ-om mogu da tuku Lejkerse.

Drdre

pre 4 godine

Kad ja pocnem da pricam o kosarci sa mojim zetom koji je Amerikanac, on me zaustavi cim pocnem da pricam o NBA. Mada je NBA jako popularan, u USA ima velika masa ljudi kojima ne pada na pamet da prate NBA, mada vole kosarku.
Kako oni kazu, NBA je nesto kao ono debilsko "rvanje", kad oni kreteni kao skacu po ringu i fol udaraju jedni druge. Zna se ko treba da dodje dokle, svi su radnici u istoj firmi, dobro su placeni i dio ugovora je da sute i rade sta treba.
Ako volis kosarku gledaj NCAA, tu se igra izvrsna kosarka, puna srca, nema love osim stipendije za skolovanje. Nemoguce je da neko igra dve godine za Duke pa da predje u Gonzagu. Ili da u po sezone Nu Orleans postane Los Angeles i slicne papazjanije.
Sudije i tu mogu da poguraju (npr. Notr Dame ili Duke) ali ipak ima neke mjere pa ko sto bjese prosle sezone Micigan St. otrese pravedno Duke sa ovim Zajonom mada je bilo diskretne pomoci od sudija. U NBA bi ih sudije sekle dok ih ne bi dotukle, kao sto vidimo sve ocitije sto se plej of priblizava.

jedan od mnogih

pre 4 godine

probudio se oko 4...gledao...meni najjaci utisak ostavlja Hauard....ima tu mnogo boljih na obe strane, ali on covek osim sto je vrhunski atleta i skakuce pod obrucima cim je gusto dize ruke da dokaze da ne faulira on a poucen kaznama i neigranjem iz ranijih godina kad je bio grubijan br.1 u celoj ligi

Denveru je nedostajao Plumlee, iako to zvuci neverovatno, da skace sa centrima Lakersa i da odmeni Jokica....a Nikola je na kraju u par minuta imao 3 nepotrebno izgubljene lopte, mozda zbog umora mozda zbog neizgradjene akcije....mozda u PO bude kvalitetnije

Dule

pre 4 godine

Ovi sto trenutno brane Jokica (a do pre par nedelja su ga i sami napadali), da pogledaju Jokicev intervju nakon utakmice gde kaze da niti je taj momenat uticao puno, niti on smatra da je bila jedna ili druga situacija. Dakle, kombinacija novinarskog lozenja i nubovskih reakcija.

Back in Black

pre 4 godine

Sada ce ovde da se jave dezurni pljuvaci i pametnjakovici.A to sto Lejkersi na svakoj utakmici odmaraju po nekog igraca,to sto Dejvis malo,malo pa ne igra Sto recimo ove sezone svaki tim u vrhu odmara odmara svoje najbolje igrace recimo Lenard,Janis,Lebron,Dzordz,Harden,Rasel itd.A Jokic mora da kida na svakoj utakmici,mora da vuce ceo tim jer oni bez njega ne mogu.Sto vec mesec dana igra i pleja i centra i beka,sve radi na terenu.Lepo se vidi koliko je bio umoran.Tako su i protiv Pistonsa izgubili u produzetku jer Jokic jednostavno vise nije mogao,bio je mrtav umoran.Covek igra svaku utakmicu i normalo je da mu na nekoj bas ne ide,gde ga stigne umor,nije mu dan.Ali on i takav ima cifre koje recimo neki mogu samo da sanjaju.Melon bi mogao malo da skonta u svojoj glavi da Jokic mora neku utakmicu da odmori jer ako ovako nastavi ima da se raspadne do plej ofa.

scoliony

pre 4 godine

Nedavmo sam rekao ove Lejkerse ne zelim vise da gledam jer je zalosno sta sudije rade u njihovu korist. Opasno se prevario pa nocas hajd reko bice fer sudjenje...ono sta se njima ne svira i obratno je kriminalno. Sudije ce im zavrsiti titulu 100% fuj

Bero

pre 4 godine

Tko je gledao vidio je da je Denver u zavrsnici kostalo par netipicnih Jokicevih gresaka,nema veze,covjek ih izvlaci stalno, ali malo realnosti nije naodmet.

MPP

pre 4 godine

NIKOLA JE USTVARI REKAO :
" PROTIV NAJBOLJIH TIMOVA MORA SE IGRATI NAJBOLJE ,A JA NISAM IGRAO NAJBOLJE... DALEKO OD TOGA "
pošteno je rekao istinu ,i....dobro je da nije pominjao sudije . Jer da je odigrao najbolje što može, niko im živi ne bi pomogao pa ni sudije ........

basket majstor NS

pre 4 godine

od ovakvih poraza se "raste".. ako si pravi.

jedino što ove godine su tanke šanse za titulu, treba LeBron da uzme... dogodine James je već u ozbiljnim godinama i mora neko drugi da vuče do prstena.. Klipersi jedini mogu pomrsiti ove račune na zapadu. istok je enigma, Baksima lepo ide, ali... lane ih je neko iznenadio :)

deda

pre 4 godine

@SUNĐER BOB
komentar neces skapirati pa zamoli nekoga da ti objasni, istina je da neki igraci imaju kredit kod sudija i dobijaju cesto ovakve poklone, i da, tvoje trolovanje je vec toliko istroseno da nema svrhu...

MPP

pre 4 godine

.....i ako smem da dodam ,
LEJKERSI ODIGRALI PO MENI SVE ŠTO SU MOGLI I TAKTIČKI I FIZIČKI
A bilo je tesno,MNOGO TESNO.
FIZIČKI NAJJAČI TIM POD. OBRUČIMA....
LEBRON,HAUARD,DEJVIS ....fizički mnogo jaki i......fantastični Dejvis mora se priznati - mislim da mu je ovo najbolja forma u karijeri !
Nikola samo sa 30/10/10 može protiv ovakvih Lejkersa ! I što da ne BIĆE I TOGA !

know1

pre 4 godine

Jokica su urnisali veceras, jer je praktično kao jedini teškaš u timu, igrao protiv McGee, Davis i Howard. Na kraju nije mogao da diše.
Na početku je igrao super odbranu ali se raspao kasnije.

kralj

pre 4 godine

Ovde je moguce da su bili koraci ali sam siguran da je obrnuta situacija,Jokicu bi svirali faul I kos za Dejvisa.Kad vec nisu svirani faul ili koraci,moralo je da bude 2+1.

Dvokorak

pre 4 godine

Nisam gledao utakmicu, pa ni tu spornu situaciju, ali činjenica je da Džejmsu i samim tim i ekipa za koju igra ima veliki popust kod sudija. Ovako iz glave, sećam se da je jednom rešio polufinale trokorakom iz kontre, a prošle sezone u finalu, jednu utakmicu rešio rampom nad Simonsom, a bio regularan poen.
Baš kao i kad su MJ i Pipen prvo sekiricom pa rvačkim zahvatom oteli Malonu loptu, i onda onaj čuveni nesvirani faul MJ-a u napadu za kraj, tj početak legende o najboljem ikada.
Ništa novo. Nikola, you better get used to it 😳

bskfan

pre 4 godine

Tacno je da je Denver na sinocnoj utakmici mogao da vidi sta ih ocekuje u plejofu, pre svega katastrofalno sudjenje. Umesto kosa i dodatnog bacanja, suduje izmisljaju mrtvu loptu. Da bi bila mrtva lopta igrac treba da je uhvati sa dve ruke a ovde je samo jedna ruka bila na lopti i to samo na kratko. Udarac LeBrona laktom je bio za flegrant 1. To se ovde kaze "namerna" medjutim po njihovim pravilima nebitno je da li je postajala namera ili ne, bitan je rezultat, a rezultat je bio patosiranje igraca udarcem lakta u lice. Iz samo ove dve situacije Denver je ostecen za potencijalnih 7 poena. Osim toga, i prekrsaj na Grantu je bio cist faul u napadu. Dakle, ovde su pobedile sudije koje od veoma dobrog igraca LeBrona prave najomrazenijeg igraca u NBA. Sto se mene tice, neka titulu uzme bilo ko samo da ne budu Lejkersi jer pola poena daju iz faul. Od kosarkaskih stvari vidi se da je glavni cilj bio zaustavljanje Jokica. McGee tu nista nije mogao pa su onda aktivirali sirovinu Haurda. Kljucna stvar zbog koje je Denver izgubio utakmicu su 7 skokova vise za Lejkerse (to je njihovo najjace oruzje jer su najvisa ekipa) i Caruso koji je za 23 minuta bio +23. Sto se tice skokova tu ce dosta da pomogne MPJ ali sto se tice zaustavljanja Carusa to ce vec biti problem jer za te niske igrace koji napadaju kos Denver nema resenje. Haris je na kraju pogodio jednu trojku i par slobodnjih bacanja ali je opet bio najlosiji na parketu. Kreg se borio kao lav, za ono bacanje na parket mu svaka cast.

SUNĐER BOB

pre 4 godine

SUNĐER BOB
komentar neces skapirati pa zamoli nekoga da ti objasni, istina je da neki igraci imaju kredit kod sudija i dobijaju cesto ovakve poklone, i da, tvoje trolovanje je vec toliko istroseno da nema svrhu...

sve je jasno samo tebi nije da kad izgube Srbi traze razlog u nekom drugom..samo vi lozači umisljate da je neko privilegovan da bi odbranili lose igre vaseg ljubimca..tesko je istinu prihvatiti..

Djenka

pre 4 godine

Lejkersi su apsolutni kandidat za titulu ove godine. Lebron je gladan titule, sve su skockali da uzmu prsten. Nije sramota sa njima igrati na produžetke.

Petar

pre 4 godine

Za ovu situaciju nikako nisu mogli da sviraju 2+1, posto je Jokic evidentno napravio korake. E sad, da li je prvo bio faul ili su bili koraci, tesko je to utvrditi cak i na snimku, zato su i nasli solomonsko resenje i svirali mrtvu. Ali i da su svirali faul, kos ne bi mogao da vazi, jer je posle toga napravio korake. Gledao sam utakmicu, bilo je gresaka sudija kao i uvek, ali nisam video tendenciju da navlace za neku ekipu. Kad se setim da prosle nedelje nisu priznale cist kos Lilardu, e to je tendencija i ocigledna greska, a o ovome moze da se diskutuje.
Sportski pozdrav

maki1982

pre 4 godine

stekao se utisak da je denver poprilicno lose odigrao zavrsnicu i regularnog dela i produzetka. jesu ih i sudije ostetile, ali su i sami nekim potezima doprineli. uhvacenu loptu u odbrani gube bespotrebno u jako bitnim momentima. po jedno nerezonsko ispucavanje jokica i mareja za tri, onda jokara propusta priliku za tri, jer je ostao sam, ali krece pod kos i gubi loptu. treba i reci kad su se skupili u reketu da zaustave lebrona, dejvis je ostao sam dva puta i oba suta za tri je pogodio, sto je presudilo. ako se susretnu u plejofu, bice sigurno jos ovakvih neizvesnih utakmica.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Jeste njemu sviraju sve a na njemu nista...teorija zavere..CIA, FBI.. vanzemaljci..pali bre..lose igra. Tačka.
(SUNĐER BOB, 13. februar 2020 09:51)
Pa jeste tako.Zamisli da ovakav tretman ima jedan Kavai Lenard kod sudija ili ne daj bože Lebron?!Jokić jenol star igrač i nosilac čitave jedne NBA franšize i zaslužuje mnogi veće poštovanje sudija!

Barolo

pre 4 godine

Pa logicno. Mora se isplatiti ovo nasilno guranje samoprozvanog "Kralja" od strane lige da bude sto blizi Jordanu. Velike su pare ulozene u marketing, James, Lejkersi, Davis, super tim opet. Ogroman je novac tu. Jedan Denver da stane na put takvoj masineriji za stvaranje novc. Zamislite samo finale Lejkersi vs Milvoki. James vs Grk. Svi gledaju u taj duel ili slican. I sada tereba jedan Denver, Juta ili neko slican da upropasti to. Jednostavno James se mora gurati kao do sada sto je na silu guran i pravljen zvezdom. Ovo ga samo jos vise srozava i samim tim par godina nakon sto zavrsi karijeru ne da nece biti u prici za najboljeg ikada, nego nece biti u prici ni za 5 najboljih ikada u NBA. Jednostavno projekat koji je guran na silu ce se zaboraviti brzo.

Baghdatis

pre 4 godine

Beli igrac ima jasno obe ruke na lopti, dok crni samo jednom rukom pipa/gura loptu. Posed lopte ne dolazi u pitanje, nema govora o mrtvoj lopti.

vis

pre 4 godine

ovo je sramno ali nije prvi put, a znajuci NBA nije ni poslednji.. ovaj odgovor Jokica je nesto najbolje cemu te NBA nauci, druze, postoje visi interesi i bolje se ne nervirati.. kako sport moze biti sport kad na terenu stoji 400miliona dolara.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 4 godine

Sudije su mogle da odrade bolji posao ali ipak su to Lejkersi, kad je gusto sudijske odluke po pravilu odu na njihovu stranu. Kingsi sa početka 21. veka su to iskusili na svojoj koži u više navrata. Nego ono što je meni zapanjujuće jeste zvanični spiker koji pušta "defense" kada je Denver u napadu? Da se ja nešto pitam u Pepsi centru leteo bi odmah posle utakmice...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Jeste njemu sviraju sve a na njemu nista...teorija zavere..CIA, FBI.. vanzemaljci..pali bre..lose igra. Tačka.
(SUNĐER BOB, 13. februar 2020 09:51)
Pa jeste tako.Zamisli da ovakav tretman ima jedan Kavai Lenard kod sudija ili ne daj bože Lebron?!Jokić jenol star igrač i nosilac čitave jedne NBA franšize i zaslužuje mnogi veće poštovanje sudija!

čovek si kada bole tuđe rane

pre 4 godine

Sudije su mogle da odrade bolji posao ali ipak su to Lejkersi, kad je gusto sudijske odluke po pravilu odu na njihovu stranu. Kingsi sa početka 21. veka su to iskusili na svojoj koži u više navrata. Nego ono što je meni zapanjujuće jeste zvanični spiker koji pušta "defense" kada je Denver u napadu? Da se ja nešto pitam u Pepsi centru leteo bi odmah posle utakmice...

Barolo

pre 4 godine

Pa logicno. Mora se isplatiti ovo nasilno guranje samoprozvanog "Kralja" od strane lige da bude sto blizi Jordanu. Velike su pare ulozene u marketing, James, Lejkersi, Davis, super tim opet. Ogroman je novac tu. Jedan Denver da stane na put takvoj masineriji za stvaranje novc. Zamislite samo finale Lejkersi vs Milvoki. James vs Grk. Svi gledaju u taj duel ili slican. I sada tereba jedan Denver, Juta ili neko slican da upropasti to. Jednostavno James se mora gurati kao do sada sto je na silu guran i pravljen zvezdom. Ovo ga samo jos vise srozava i samim tim par godina nakon sto zavrsi karijeru ne da nece biti u prici za najboljeg ikada, nego nece biti u prici ni za 5 najboljih ikada u NBA. Jednostavno projekat koji je guran na silu ce se zaboraviti brzo.

know1

pre 4 godine

Jokica su urnisali veceras, jer je praktično kao jedini teškaš u timu, igrao protiv McGee, Davis i Howard. Na kraju nije mogao da diše.
Na početku je igrao super odbranu ali se raspao kasnije.

vis

pre 4 godine

ovo je sramno ali nije prvi put, a znajuci NBA nije ni poslednji.. ovaj odgovor Jokica je nesto najbolje cemu te NBA nauci, druze, postoje visi interesi i bolje se ne nervirati.. kako sport moze biti sport kad na terenu stoji 400miliona dolara.

Baghdatis

pre 4 godine

Beli igrac ima jasno obe ruke na lopti, dok crni samo jednom rukom pipa/gura loptu. Posed lopte ne dolazi u pitanje, nema govora o mrtvoj lopti.

MPP

pre 4 godine

NIKOLA JE USTVARI REKAO :
" PROTIV NAJBOLJIH TIMOVA MORA SE IGRATI NAJBOLJE ,A JA NISAM IGRAO NAJBOLJE... DALEKO OD TOGA "
pošteno je rekao istinu ,i....dobro je da nije pominjao sudije . Jer da je odigrao najbolje što može, niko im živi ne bi pomogao pa ni sudije ........

bskfan

pre 4 godine

Stvarno ne znam sta su ovi komentatori gledali kada kazu da su Lejkersi bili bolji. Bolji u cemu? Ukupan sut Denver 50%, LA 50.5%; sut za tri poena Denver 44%, LA 36.4; Slobodna bacanja Denver 77.3%, LA 51.9%; asistencije Denver 32, LA 29; ukradene lopte Denver 9, LA 8. LA je bio bolji samo u skoku ali opet ne bi dobili ovu utakmicu bez pomoci sudija. Naravno, niko ovde nije poptpuno oktrio karte, igralo se na pobedu ali se i eksperimentisalo. Nema Denver cega da se plasi, sa zdravim Milsapom, Bartonom i MPJ-om mogu da tuku Lejkerse.

kralj

pre 4 godine

Ovde je moguce da su bili koraci ali sam siguran da je obrnuta situacija,Jokicu bi svirali faul I kos za Dejvisa.Kad vec nisu svirani faul ili koraci,moralo je da bude 2+1.

Back in Black

pre 4 godine

Sada ce ovde da se jave dezurni pljuvaci i pametnjakovici.A to sto Lejkersi na svakoj utakmici odmaraju po nekog igraca,to sto Dejvis malo,malo pa ne igra Sto recimo ove sezone svaki tim u vrhu odmara odmara svoje najbolje igrace recimo Lenard,Janis,Lebron,Dzordz,Harden,Rasel itd.A Jokic mora da kida na svakoj utakmici,mora da vuce ceo tim jer oni bez njega ne mogu.Sto vec mesec dana igra i pleja i centra i beka,sve radi na terenu.Lepo se vidi koliko je bio umoran.Tako su i protiv Pistonsa izgubili u produzetku jer Jokic jednostavno vise nije mogao,bio je mrtav umoran.Covek igra svaku utakmicu i normalo je da mu na nekoj bas ne ide,gde ga stigne umor,nije mu dan.Ali on i takav ima cifre koje recimo neki mogu samo da sanjaju.Melon bi mogao malo da skonta u svojoj glavi da Jokic mora neku utakmicu da odmori jer ako ovako nastavi ima da se raspadne do plej ofa.

maki1982

pre 4 godine

stekao se utisak da je denver poprilicno lose odigrao zavrsnicu i regularnog dela i produzetka. jesu ih i sudije ostetile, ali su i sami nekim potezima doprineli. uhvacenu loptu u odbrani gube bespotrebno u jako bitnim momentima. po jedno nerezonsko ispucavanje jokica i mareja za tri, onda jokara propusta priliku za tri, jer je ostao sam, ali krece pod kos i gubi loptu. treba i reci kad su se skupili u reketu da zaustave lebrona, dejvis je ostao sam dva puta i oba suta za tri je pogodio, sto je presudilo. ako se susretnu u plejofu, bice sigurno jos ovakvih neizvesnih utakmica.

Bero

pre 4 godine

Tko je gledao vidio je da je Denver u zavrsnici kostalo par netipicnih Jokicevih gresaka,nema veze,covjek ih izvlaci stalno, ali malo realnosti nije naodmet.

Drdre

pre 4 godine

Kad ja pocnem da pricam o kosarci sa mojim zetom koji je Amerikanac, on me zaustavi cim pocnem da pricam o NBA. Mada je NBA jako popularan, u USA ima velika masa ljudi kojima ne pada na pamet da prate NBA, mada vole kosarku.
Kako oni kazu, NBA je nesto kao ono debilsko "rvanje", kad oni kreteni kao skacu po ringu i fol udaraju jedni druge. Zna se ko treba da dodje dokle, svi su radnici u istoj firmi, dobro su placeni i dio ugovora je da sute i rade sta treba.
Ako volis kosarku gledaj NCAA, tu se igra izvrsna kosarka, puna srca, nema love osim stipendije za skolovanje. Nemoguce je da neko igra dve godine za Duke pa da predje u Gonzagu. Ili da u po sezone Nu Orleans postane Los Angeles i slicne papazjanije.
Sudije i tu mogu da poguraju (npr. Notr Dame ili Duke) ali ipak ima neke mjere pa ko sto bjese prosle sezone Micigan St. otrese pravedno Duke sa ovim Zajonom mada je bilo diskretne pomoci od sudija. U NBA bi ih sudije sekle dok ih ne bi dotukle, kao sto vidimo sve ocitije sto se plej of priblizava.

Milos

pre 4 godine

LAL.. Ne mogu vise od ovoga.. Denver je igrao, produzetke.. Stoji ovaj poraz.. Ali Denver, tek ima da napreduje, tako da.. Videcemo na kraju.. Sezone, a pogotovo.. Sledece.. Bravo Jokicu, za jos jedan dabl-dabl.. Idemo bre

Petar

pre 4 godine

Za ovu situaciju nikako nisu mogli da sviraju 2+1, posto je Jokic evidentno napravio korake. E sad, da li je prvo bio faul ili su bili koraci, tesko je to utvrditi cak i na snimku, zato su i nasli solomonsko resenje i svirali mrtvu. Ali i da su svirali faul, kos ne bi mogao da vazi, jer je posle toga napravio korake. Gledao sam utakmicu, bilo je gresaka sudija kao i uvek, ali nisam video tendenciju da navlace za neku ekipu. Kad se setim da prosle nedelje nisu priznale cist kos Lilardu, e to je tendencija i ocigledna greska, a o ovome moze da se diskutuje.
Sportski pozdrav

deda

pre 4 godine

@SUNĐER BOB
komentar neces skapirati pa zamoli nekoga da ti objasni, istina je da neki igraci imaju kredit kod sudija i dobijaju cesto ovakve poklone, i da, tvoje trolovanje je vec toliko istroseno da nema svrhu...

scoliony

pre 4 godine

Nedavmo sam rekao ove Lejkerse ne zelim vise da gledam jer je zalosno sta sudije rade u njihovu korist. Opasno se prevario pa nocas hajd reko bice fer sudjenje...ono sta se njima ne svira i obratno je kriminalno. Sudije ce im zavrsiti titulu 100% fuj

Dvokorak

pre 4 godine

Nisam gledao utakmicu, pa ni tu spornu situaciju, ali činjenica je da Džejmsu i samim tim i ekipa za koju igra ima veliki popust kod sudija. Ovako iz glave, sećam se da je jednom rešio polufinale trokorakom iz kontre, a prošle sezone u finalu, jednu utakmicu rešio rampom nad Simonsom, a bio regularan poen.
Baš kao i kad su MJ i Pipen prvo sekiricom pa rvačkim zahvatom oteli Malonu loptu, i onda onaj čuveni nesvirani faul MJ-a u napadu za kraj, tj početak legende o najboljem ikada.
Ništa novo. Nikola, you better get used to it 😳

bskfan

pre 4 godine

Tacno je da je Denver na sinocnoj utakmici mogao da vidi sta ih ocekuje u plejofu, pre svega katastrofalno sudjenje. Umesto kosa i dodatnog bacanja, suduje izmisljaju mrtvu loptu. Da bi bila mrtva lopta igrac treba da je uhvati sa dve ruke a ovde je samo jedna ruka bila na lopti i to samo na kratko. Udarac LeBrona laktom je bio za flegrant 1. To se ovde kaze "namerna" medjutim po njihovim pravilima nebitno je da li je postajala namera ili ne, bitan je rezultat, a rezultat je bio patosiranje igraca udarcem lakta u lice. Iz samo ove dve situacije Denver je ostecen za potencijalnih 7 poena. Osim toga, i prekrsaj na Grantu je bio cist faul u napadu. Dakle, ovde su pobedile sudije koje od veoma dobrog igraca LeBrona prave najomrazenijeg igraca u NBA. Sto se mene tice, neka titulu uzme bilo ko samo da ne budu Lejkersi jer pola poena daju iz faul. Od kosarkaskih stvari vidi se da je glavni cilj bio zaustavljanje Jokica. McGee tu nista nije mogao pa su onda aktivirali sirovinu Haurda. Kljucna stvar zbog koje je Denver izgubio utakmicu su 7 skokova vise za Lejkerse (to je njihovo najjace oruzje jer su najvisa ekipa) i Caruso koji je za 23 minuta bio +23. Sto se tice skokova tu ce dosta da pomogne MPJ ali sto se tice zaustavljanja Carusa to ce vec biti problem jer za te niske igrace koji napadaju kos Denver nema resenje. Haris je na kraju pogodio jednu trojku i par slobodnjih bacanja ali je opet bio najlosiji na parketu. Kreg se borio kao lav, za ono bacanje na parket mu svaka cast.

semir

pre 4 godine

Kad Denver izgubi,onda su krive sudije. A kad Denver pobijedi,onda se sudjenje nikako ne spominje. Zasto niste komentarisali sudjenje u prosloj utakmici i nacin na koji je Denver ''anulirao'' 23 poena prednosti protiv San Antonija?Ili onu gostujucu protiv Jute kad sudije u samoj zavrsnici ne priznaju pogodak Goberu cist kao suza,zahvaljujuci cemu Denver pobjedjuje. I utakmicu s pocetka sezone kad Orlando u trecoj cetvrtini vodi protiv Denvera 19 razlike u Pepsi centru,a onda arbitar pocne svirati sve na njihovu stetu,i tako Denver pravi seriju od 22:0. Cinjenica je da se sudije okrivljuju samo kad Denver gubi utakmice.

jedan od mnogih

pre 4 godine

probudio se oko 4...gledao...meni najjaci utisak ostavlja Hauard....ima tu mnogo boljih na obe strane, ali on covek osim sto je vrhunski atleta i skakuce pod obrucima cim je gusto dize ruke da dokaze da ne faulira on a poucen kaznama i neigranjem iz ranijih godina kad je bio grubijan br.1 u celoj ligi

Denveru je nedostajao Plumlee, iako to zvuci neverovatno, da skace sa centrima Lakersa i da odmeni Jokica....a Nikola je na kraju u par minuta imao 3 nepotrebno izgubljene lopte, mozda zbog umora mozda zbog neizgradjene akcije....mozda u PO bude kvalitetnije

MPP

pre 4 godine

.....i ako smem da dodam ,
LEJKERSI ODIGRALI PO MENI SVE ŠTO SU MOGLI I TAKTIČKI I FIZIČKI
A bilo je tesno,MNOGO TESNO.
FIZIČKI NAJJAČI TIM POD. OBRUČIMA....
LEBRON,HAUARD,DEJVIS ....fizički mnogo jaki i......fantastični Dejvis mora se priznati - mislim da mu je ovo najbolja forma u karijeri !
Nikola samo sa 30/10/10 može protiv ovakvih Lejkersa ! I što da ne BIĆE I TOGA !

baron

pre 4 godine

Bice zanimljivo videti kako ce protiv kompletnog Denvera biti hehe
(Dragan-Borca, 13. februar 2020 17:55)

Nije ni Lakersima igrao Cazins, koji je zadnji put protiv Denvera stavio u dzep Jokica i trazio ga pogledom po dvorani.

Sada, odjednom, Denver ne moze bez Plamlija, Portera. Jokic koji inace nema sa kim da igra, sam vuce Denver, jer su mu saigraci losi ne moze bez Plamlija. Znate koliko ste prozivali i pljuvali tog coveka?
Kako mozete da idete iz krajnosti u krajnost kada je Jokic u pitanju?

Najbolji centar sveta sam mora da se nosi sa tri protivnicka centra, vecito ismevanog McGeea, veterana Howarda koji zadnjih 10god rekreativno igra kosarku i Davisa. Da muka bude veca, svi u bezobraznoj nameri dosli da pobede u sred Pepsi centra.
Sta bi radio da kao Divac, mora svako vece igrati protiv Robinsona, Olajuwona, Sheka, Juinga, da svako vece mora da se bije protiv teskasa?
Jokic sa onakvim pristupom u igri, zevanju u odbrani, trckaranju u napadu, realno moze da odigra 100 utakmica. Ali zato na SP ne moze da se nadise posle 15min.

Kako sa onakvim Jokicevim pristupom u odbrani neko moze od Denvera da ocekuje visok plasman u playoffu?

Roki

pre 4 godine

Ne znam sta se desavalo na utakmici, ali ova situacija po meni nije sporna. Jokic je napravio ocigledne korake. Volim Jokica i podrzavam ga i sve nase igrace, ali ovde je po meni sudija doneo pravilnu odluku. Nije svirao faul niti korake i to je najpostenije. Da ne osteti ni jednog igraca i da se na podbacivanju izbore za loptu.

remax

pre 4 godine

Verujem da ista sorta dece obožava Lebrona kao i Kristinu i Federera.
Kažem dece jer znam da ih kod nas većina malo starijih ne voli.
Svoj trojici je zajedničko da su narcisoidni kompleksaši koji više podsećaju na mašine nego na ljude.
I sva trojica dele istu muku, strašno bi želeli da su "G.O.A.T."-ovi, a suočavaju se sa tužnom istinom da nisu najbolji ni u svojoj eri.
Navešću samo po jednog takvog mada svako od njih verovatno ima i 2 bolja igrača koji igraju ili su igrali u njihovom vremenu.
Lebron-Kobi
Federer-Đoković
K.Ronaldo-Mesi

Dusan79

pre 4 godine

Kad ja pocnem da pricam o kosarci sa mojim zetom koji je Amerikanac, on me zaustavi cim pocnem da pricam o NBA. Mada je NBA jako popularan, u USA ima velika masa ljudi kojima ne pada na pamet da prate NBA, mada vole kosarku. 
Kako oni kazu, NBA je nesto kao ono debilsko "rvanje", kad oni kreteni kao skacu po ringu i fol udaraju jedni druge. Zna se ko treba da dodje dokle, svi su radnici u istoj firmi, dobro su placeni i dio ugovora je da sute i rade sta treba. 
Ako volis kosarku gledaj NCAA, tu se igra izvrsna kosarka, puna srca, nema love osim stipendije za skolovanje. Nemoguce je da neko igra dve godine za Duke pa da predje u Gonzagu. Ili da u po sezone Nu Orleans postane Los Angeles i slicne papazjanije. 
Sudije i tu mogu da poguraju (npr. Notr Dame ili Duke) ali ipak ima neke mjere pa ko sto bjese prosle sezone Micigan St. otrese pravedno Duke sa ovim Zajonom mada je bilo diskretne pomoci od sudija. U NBA bi ih sudije sekle dok ih ne bi dotukle, kao sto vidimo sve ocitije sto se plej of priblizava.
(Drdre, 13. februar 2020 11:31) 

# Link komentara

Preporučujem (+28)

Ne preporučujem (-5)

Koledz kosarka? To kao kad bi rekao ABA liga je bolja od Evrolige. Koledz kosarka je rang malo jaci od ABA lige. NBA je ubedljivo drugi najpopularniji sport u Americi. " NBA je kao neko debilsko rvanje"--jel to zvoj zet opisivao najgluplji sport na svetu NFL ili sta?

bzvz

pre 4 godine

Jokic sa obzirom da je lider ekipe nema dovoljno minuta !!! Tu se sva prica zavrsava, ja neznam kakve ugovore drugi igraci imaju ali ako Nikola nema slobodu da igra koliko zeli onda j...Denver. Uporedite druge lidere ekipa svi imaju oko 38 39 minuta prosek, Nikola ima 32 minute po utakmici, 6 ili 7 minuta po mecu ne da je mnogo nego totalno ali totalno nejasno. Koje brojke bi imao Nikola da ima bolju minutazu. Volim da gledam Denver i Nikolu ali relano nema taj tim sta da trazi u plejofu, prvi ili drugi krug je top. Nikola treba dobrog saigraca, Marej je teski prosek i neznam ko dade tom decku toliki ugovor, al to je sad vec druga tema. Sportski pozdrav.

jelena

pre 4 godine

Lejkersi su apsolutni kandidat za titulu ove godine. Lebron je gladan titule, sve su skockali da uzmu prsten. Nije sramota sa njima igrati na produžetke.
(Djenka, 13. februar 2020 10:09)

Pa oni nisu najbolja ekipa ni u svom gradu. Clipersi su ih vec dva puta oducili od kosarke i mnogo su bolja ekipa a plus su jaci za morisa koje je jos jedno jako krilo koje može cuvati lebrona. Tako da nema ni finala za lejkerse a ne titule. A ako kojim slucajem prodju milvoki ce ih zgromiti kao u mecu ove sezone

Mr X

pre 4 godine

Verovali ili ne u FIBA pravilima postoji pravilo koje presudjuje neutralno.

Evo primera:
Lopta leti ka autu, igrač tima A je hvata uz samu liniju ali je gotovo bez ravnoteze u tom momentu prilazi mu igrač ekipe B i pravi legalan kontakt ali dovoljan da igrač tima A “ispadne” sa terena sa loptom. Odluka sudije je da dodeli loptu igraču ekipe A bez davanja faula igraču ekipe B.

Dakle ne sankcioniše se odbrambeni igrač zbog legalnog kontakta niti se oduzima posed lopte napadaču (sviranje auta) zbog istog već se sudi u duhu igre odnosno realnog sagledavanja situacije.

Ipak mislim da ovde ne bi moglo da se primeni ovo pravilo posto faul ne bi mogao da kompenzuje korake. Dakle ako nije faul onda su koraci a ako su koraci onda lopta pripada Lejkersima.

vladimir

pre 4 godine

Nista novo. Tako NBA stiti projektovane sampione vec decenijama. Jos se secam kradje na Bulls vs Jazz. Neki su vec pisali o tome, ali ne mogu da ne spomenem pipenovo povlacenje mrezice dok se lopta seta po obrucu.
Zbog te i slicnih utakmica nikada nisam podnosio ni originalnog MJ, a ni njegovu projektovanu kopiju LJ.

Djenka

pre 4 godine

Lejkersi su apsolutni kandidat za titulu ove godine. Lebron je gladan titule, sve su skockali da uzmu prsten. Nije sramota sa njima igrati na produžetke.

basket majstor NS

pre 4 godine

od ovakvih poraza se "raste".. ako si pravi.

jedino što ove godine su tanke šanse za titulu, treba LeBron da uzme... dogodine James je već u ozbiljnim godinama i mora neko drugi da vuče do prstena.. Klipersi jedini mogu pomrsiti ove račune na zapadu. istok je enigma, Baksima lepo ide, ali... lane ih je neko iznenadio :)

jelena

pre 4 godine

Nisam gledao utakmicu, pa ni tu spornu situaciju, ali činjenica je da Džejmsu i samim tim i ekipa za koju igra ima veliki popust kod sudija. Ovako iz glave, sećam se da je jednom rešio polufinale trokorakom iz kontre, a prošle sezone u finalu, jednu utakmicu rešio rampom nad Simonsom, a bio regularan poen.
Baš kao i kad su MJ i Pipen prvo sekiricom pa rvačkim zahvatom oteli Malonu loptu, i onda onaj čuveni nesvirani faul MJ-a u napadu za kraj, tj početak legende o najboljem ikada.
Ništa novo. Nikola, you better get used to it ?
(Dvokorak, 13. februar 2020 10:23)

Hahahaha mj i pipen ukrali loptu sekiricom hahahah i posle faul u napadu. Daj bre druže idi gledaj odbojku

Momcilovac

pre 4 godine

Zar neko stvarno sumnja da Lejkersi neće osvojiti prsten. u sezoni kad je poginuo Kobe, doveli AD. poslednja najjača LeBronova sezona.Svi će da guraju taj projekat. Na put može da im stane samo neki veliki projekat, a ne Denver.

WillyWonka

pre 4 godine

Bude mi nekad žao Jokića, zaista se previše troši vukući ekipu na svojim leđima i može biti ponosan na to gdje se Denver sad nalazi. A ovakve utakmice nekad odu na jednu, nekad na drugu stranu, nikakva katastrofa, za dva dana je sljedeća.

z’brda

pre 4 godine

Slažem se da je loše igrao, pogotovo drugo 1/2 vreme sa samo 7 postignutih koševa zajedno sa produžetkom. Problem je što Denver nema nikog da zameni Jokiça kad ovaj ima problema sa faulovima.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Dejvis od pocetka sezone ima preko 20 dana odmora u utakmicama koje je izostajao

Lebron isto par izostao, i on je imao 10- ak dana vise odmora

Jokic jedina zvezda sto je sve utakmice odigrao. Ima najvise odigranih utakmica u celoj NBA od polovine decembra

Mukica sa 6 igraca ide lomata se protiv Jute

I velikom Lebronu trebaju i sudije.... i umoran Jokic i oslabljeni Denver sa samo jednim centrom... i da  ga sa 3 centra celu utakmicu jure- da bi pobedili jedva na produzetke. 

Haos. I jos igrali Dejvis i Lebron na po 42 minuta u fulu
Bice zanimljivo videti kako ce protiv kompletnog Denvera biti hehe

Dule

pre 4 godine

Ovi sto trenutno brane Jokica (a do pre par nedelja su ga i sami napadali), da pogledaju Jokicev intervju nakon utakmice gde kaze da niti je taj momenat uticao puno, niti on smatra da je bila jedna ili druga situacija. Dakle, kombinacija novinarskog lozenja i nubovskih reakcija.

SUNĐER BOB

pre 4 godine

SUNĐER BOB
komentar neces skapirati pa zamoli nekoga da ti objasni, istina je da neki igraci imaju kredit kod sudija i dobijaju cesto ovakve poklone, i da, tvoje trolovanje je vec toliko istroseno da nema svrhu...

sve je jasno samo tebi nije da kad izgube Srbi traze razlog u nekom drugom..samo vi lozači umisljate da je neko privilegovan da bi odbranili lose igre vaseg ljubimca..tesko je istinu prihvatiti..

Dragan-Borca

pre 4 godine

Preporučujem (+51)

Ne preporučujem (-261)


Pa da, ovde 10 ak komentara zaljenja na sudije, a na Denverovoj Reddit stranici preko 1000
Bas si suvi genijalac, nema sta

bmiles

pre 4 godine

Videli smo dvostruki arsin dosudjivanja da se ne lazemo!Mogu se nabrojati vise nerazumnih odluka sudija na ovoj utakmici.
Sudijske odluke su sad ograniceno na celendz u NBA ali vise od 80% se odbilo pa gubi svrhu!Bolje se sudilo pre uvodjenja.Ove godine je uzasan kriterijum sudjenja u NBA.Utisak je da su kod svih spornih momenata sinoc odluke donesene u korist Lejkersa.Izdvajam one kljucne koje koje sam ja zapazio.
Dodela "mrtve lopte"(to pravilo varira od 2-3 sekunde poseda obe strane na lopti,gledali smo vise slicnih situacija kad se nije sviralo).To podbacivanje Jokica i AD,odlucilo je utakmicu!Analizirajuci vise puta snimak,vidim da je prethodno bio ocigledan faul Dejvisa jer je Jokic imao kontakt pre suta sa istim.Nakon promasaja Jokic hvata loptu pre Dejvisa koji samo na tren ima ruku na lopti,ali Jokic uspeva da se izbori i pogadja!Tada se cuje sviranje sudije i kad svi kao i Jokic ocekuje dodatno bacanje,jer se vidi da je udaren po ruci u trenutku izbacaja,sudija svira podbacivanje na zaprepascenje svih!Druga situacija desila se kad je Jokicu dosudjena 5.licna u duelu sa Hauardom,gde ga pritom nije dodirnuo a usput se cula pistaljka tek kad se videlo da lopta nije usla u kos a bila u posedu igraca Denvera!Oba puta Jokic je nesportski reagovao,nije kaznjen tehnickom,sto mi daje sumnju na odluku sudije!?Sve ostalo je manje vise dosudjeno korektno,ali ova dva slucaja su pogresne odluke!
Denveru,All Star revija dolazi ko narucena,zbog povredjenih, a i umornom Jokicu.

Petar

pre 4 godine

Za ovu situaciju nikako nisu mogli da sviraju 2+1, posto je Jokic evidentno napravio korake. E sad, da li je prvo bio faul ili su bili koraci, tesko je to utvrditi cak i na snimku, zato su i nasli solomonsko resenje i svirali mrtvu. Ali i da su svirali faul, kos ne bi mogao da vazi, jer je posle toga napravio korake. Gledao sam utakmicu, bilo je gresaka sudija kao i uvek, ali nisam video tendenciju da navlace za neku ekipu. Kad se setim da prosle nedelje nisu priznale cist kos Lilardu, e to je tendencija i ocigledna greska, a o ovome moze da se diskutuje.
Sportski pozdrav

Barolo

pre 4 godine

Pa logicno. Mora se isplatiti ovo nasilno guranje samoprozvanog "Kralja" od strane lige da bude sto blizi Jordanu. Velike su pare ulozene u marketing, James, Lejkersi, Davis, super tim opet. Ogroman je novac tu. Jedan Denver da stane na put takvoj masineriji za stvaranje novc. Zamislite samo finale Lejkersi vs Milvoki. James vs Grk. Svi gledaju u taj duel ili slican. I sada tereba jedan Denver, Juta ili neko slican da upropasti to. Jednostavno James se mora gurati kao do sada sto je na silu guran i pravljen zvezdom. Ovo ga samo jos vise srozava i samim tim par godina nakon sto zavrsi karijeru ne da nece biti u prici za najboljeg ikada, nego nece biti u prici ni za 5 najboljih ikada u NBA. Jednostavno projekat koji je guran na silu ce se zaboraviti brzo.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Jeste njemu sviraju sve a na njemu nista...teorija zavere..CIA, FBI.. vanzemaljci..pali bre..lose igra. Tačka.
(SUNĐER BOB, 13. februar 2020 09:51)
Pa jeste tako.Zamisli da ovakav tretman ima jedan Kavai Lenard kod sudija ili ne daj bože Lebron?!Jokić jenol star igrač i nosilac čitave jedne NBA franšize i zaslužuje mnogi veće poštovanje sudija!

Djenka

pre 4 godine

Lejkersi su apsolutni kandidat za titulu ove godine. Lebron je gladan titule, sve su skockali da uzmu prsten. Nije sramota sa njima igrati na produžetke.

Dule

pre 4 godine

Ovi sto trenutno brane Jokica (a do pre par nedelja su ga i sami napadali), da pogledaju Jokicev intervju nakon utakmice gde kaze da niti je taj momenat uticao puno, niti on smatra da je bila jedna ili druga situacija. Dakle, kombinacija novinarskog lozenja i nubovskih reakcija.

Dusan79

pre 4 godine

Kad ja pocnem da pricam o kosarci sa mojim zetom koji je Amerikanac, on me zaustavi cim pocnem da pricam o NBA. Mada je NBA jako popularan, u USA ima velika masa ljudi kojima ne pada na pamet da prate NBA, mada vole kosarku. 
Kako oni kazu, NBA je nesto kao ono debilsko "rvanje", kad oni kreteni kao skacu po ringu i fol udaraju jedni druge. Zna se ko treba da dodje dokle, svi su radnici u istoj firmi, dobro su placeni i dio ugovora je da sute i rade sta treba. 
Ako volis kosarku gledaj NCAA, tu se igra izvrsna kosarka, puna srca, nema love osim stipendije za skolovanje. Nemoguce je da neko igra dve godine za Duke pa da predje u Gonzagu. Ili da u po sezone Nu Orleans postane Los Angeles i slicne papazjanije. 
Sudije i tu mogu da poguraju (npr. Notr Dame ili Duke) ali ipak ima neke mjere pa ko sto bjese prosle sezone Micigan St. otrese pravedno Duke sa ovim Zajonom mada je bilo diskretne pomoci od sudija. U NBA bi ih sudije sekle dok ih ne bi dotukle, kao sto vidimo sve ocitije sto se plej of priblizava.
(Drdre, 13. februar 2020 11:31) 

# Link komentara

Preporučujem (+28)

Ne preporučujem (-5)

Koledz kosarka? To kao kad bi rekao ABA liga je bolja od Evrolige. Koledz kosarka je rang malo jaci od ABA lige. NBA je ubedljivo drugi najpopularniji sport u Americi. " NBA je kao neko debilsko rvanje"--jel to zvoj zet opisivao najgluplji sport na svetu NFL ili sta?

Momcilovac

pre 4 godine

Zar neko stvarno sumnja da Lejkersi neće osvojiti prsten. u sezoni kad je poginuo Kobe, doveli AD. poslednja najjača LeBronova sezona.Svi će da guraju taj projekat. Na put može da im stane samo neki veliki projekat, a ne Denver.

jelena

pre 4 godine

Nisam gledao utakmicu, pa ni tu spornu situaciju, ali činjenica je da Džejmsu i samim tim i ekipa za koju igra ima veliki popust kod sudija. Ovako iz glave, sećam se da je jednom rešio polufinale trokorakom iz kontre, a prošle sezone u finalu, jednu utakmicu rešio rampom nad Simonsom, a bio regularan poen.
Baš kao i kad su MJ i Pipen prvo sekiricom pa rvačkim zahvatom oteli Malonu loptu, i onda onaj čuveni nesvirani faul MJ-a u napadu za kraj, tj početak legende o najboljem ikada.
Ništa novo. Nikola, you better get used to it ?
(Dvokorak, 13. februar 2020 10:23)

Hahahaha mj i pipen ukrali loptu sekiricom hahahah i posle faul u napadu. Daj bre druže idi gledaj odbojku

SUNĐER BOB

pre 4 godine

SUNĐER BOB
komentar neces skapirati pa zamoli nekoga da ti objasni, istina je da neki igraci imaju kredit kod sudija i dobijaju cesto ovakve poklone, i da, tvoje trolovanje je vec toliko istroseno da nema svrhu...

sve je jasno samo tebi nije da kad izgube Srbi traze razlog u nekom drugom..samo vi lozači umisljate da je neko privilegovan da bi odbranili lose igre vaseg ljubimca..tesko je istinu prihvatiti..

Dragan-Borca

pre 4 godine

Dejvis od pocetka sezone ima preko 20 dana odmora u utakmicama koje je izostajao

Lebron isto par izostao, i on je imao 10- ak dana vise odmora

Jokic jedina zvezda sto je sve utakmice odigrao. Ima najvise odigranih utakmica u celoj NBA od polovine decembra

Mukica sa 6 igraca ide lomata se protiv Jute

I velikom Lebronu trebaju i sudije.... i umoran Jokic i oslabljeni Denver sa samo jednim centrom... i da  ga sa 3 centra celu utakmicu jure- da bi pobedili jedva na produzetke. 

Haos. I jos igrali Dejvis i Lebron na po 42 minuta u fulu
Bice zanimljivo videti kako ce protiv kompletnog Denvera biti hehe

remax

pre 4 godine

Verujem da ista sorta dece obožava Lebrona kao i Kristinu i Federera.
Kažem dece jer znam da ih kod nas većina malo starijih ne voli.
Svoj trojici je zajedničko da su narcisoidni kompleksaši koji više podsećaju na mašine nego na ljude.
I sva trojica dele istu muku, strašno bi želeli da su "G.O.A.T."-ovi, a suočavaju se sa tužnom istinom da nisu najbolji ni u svojoj eri.
Navešću samo po jednog takvog mada svako od njih verovatno ima i 2 bolja igrača koji igraju ili su igrali u njihovom vremenu.
Lebron-Kobi
Federer-Đoković
K.Ronaldo-Mesi

semir

pre 4 godine

Kad Denver izgubi,onda su krive sudije. A kad Denver pobijedi,onda se sudjenje nikako ne spominje. Zasto niste komentarisali sudjenje u prosloj utakmici i nacin na koji je Denver ''anulirao'' 23 poena prednosti protiv San Antonija?Ili onu gostujucu protiv Jute kad sudije u samoj zavrsnici ne priznaju pogodak Goberu cist kao suza,zahvaljujuci cemu Denver pobjedjuje. I utakmicu s pocetka sezone kad Orlando u trecoj cetvrtini vodi protiv Denvera 19 razlike u Pepsi centru,a onda arbitar pocne svirati sve na njihovu stetu,i tako Denver pravi seriju od 22:0. Cinjenica je da se sudije okrivljuju samo kad Denver gubi utakmice.

Dvokorak

pre 4 godine

Nisam gledao utakmicu, pa ni tu spornu situaciju, ali činjenica je da Džejmsu i samim tim i ekipa za koju igra ima veliki popust kod sudija. Ovako iz glave, sećam se da je jednom rešio polufinale trokorakom iz kontre, a prošle sezone u finalu, jednu utakmicu rešio rampom nad Simonsom, a bio regularan poen.
Baš kao i kad su MJ i Pipen prvo sekiricom pa rvačkim zahvatom oteli Malonu loptu, i onda onaj čuveni nesvirani faul MJ-a u napadu za kraj, tj početak legende o najboljem ikada.
Ništa novo. Nikola, you better get used to it 😳

bmiles

pre 4 godine

Videli smo dvostruki arsin dosudjivanja da se ne lazemo!Mogu se nabrojati vise nerazumnih odluka sudija na ovoj utakmici.
Sudijske odluke su sad ograniceno na celendz u NBA ali vise od 80% se odbilo pa gubi svrhu!Bolje se sudilo pre uvodjenja.Ove godine je uzasan kriterijum sudjenja u NBA.Utisak je da su kod svih spornih momenata sinoc odluke donesene u korist Lejkersa.Izdvajam one kljucne koje koje sam ja zapazio.
Dodela "mrtve lopte"(to pravilo varira od 2-3 sekunde poseda obe strane na lopti,gledali smo vise slicnih situacija kad se nije sviralo).To podbacivanje Jokica i AD,odlucilo je utakmicu!Analizirajuci vise puta snimak,vidim da je prethodno bio ocigledan faul Dejvisa jer je Jokic imao kontakt pre suta sa istim.Nakon promasaja Jokic hvata loptu pre Dejvisa koji samo na tren ima ruku na lopti,ali Jokic uspeva da se izbori i pogadja!Tada se cuje sviranje sudije i kad svi kao i Jokic ocekuje dodatno bacanje,jer se vidi da je udaren po ruci u trenutku izbacaja,sudija svira podbacivanje na zaprepascenje svih!Druga situacija desila se kad je Jokicu dosudjena 5.licna u duelu sa Hauardom,gde ga pritom nije dodirnuo a usput se cula pistaljka tek kad se videlo da lopta nije usla u kos a bila u posedu igraca Denvera!Oba puta Jokic je nesportski reagovao,nije kaznjen tehnickom,sto mi daje sumnju na odluku sudije!?Sve ostalo je manje vise dosudjeno korektno,ali ova dva slucaja su pogresne odluke!
Denveru,All Star revija dolazi ko narucena,zbog povredjenih, a i umornom Jokicu.

Drdre

pre 4 godine

Kad ja pocnem da pricam o kosarci sa mojim zetom koji je Amerikanac, on me zaustavi cim pocnem da pricam o NBA. Mada je NBA jako popularan, u USA ima velika masa ljudi kojima ne pada na pamet da prate NBA, mada vole kosarku.
Kako oni kazu, NBA je nesto kao ono debilsko "rvanje", kad oni kreteni kao skacu po ringu i fol udaraju jedni druge. Zna se ko treba da dodje dokle, svi su radnici u istoj firmi, dobro su placeni i dio ugovora je da sute i rade sta treba.
Ako volis kosarku gledaj NCAA, tu se igra izvrsna kosarka, puna srca, nema love osim stipendije za skolovanje. Nemoguce je da neko igra dve godine za Duke pa da predje u Gonzagu. Ili da u po sezone Nu Orleans postane Los Angeles i slicne papazjanije.
Sudije i tu mogu da poguraju (npr. Notr Dame ili Duke) ali ipak ima neke mjere pa ko sto bjese prosle sezone Micigan St. otrese pravedno Duke sa ovim Zajonom mada je bilo diskretne pomoci od sudija. U NBA bi ih sudije sekle dok ih ne bi dotukle, kao sto vidimo sve ocitije sto se plej of priblizava.

WillyWonka

pre 4 godine

Bude mi nekad žao Jokića, zaista se previše troši vukući ekipu na svojim leđima i može biti ponosan na to gdje se Denver sad nalazi. A ovakve utakmice nekad odu na jednu, nekad na drugu stranu, nikakva katastrofa, za dva dana je sljedeća.

z’brda

pre 4 godine

Slažem se da je loše igrao, pogotovo drugo 1/2 vreme sa samo 7 postignutih koševa zajedno sa produžetkom. Problem je što Denver nema nikog da zameni Jokiça kad ovaj ima problema sa faulovima.

vis

pre 4 godine

ovo je sramno ali nije prvi put, a znajuci NBA nije ni poslednji.. ovaj odgovor Jokica je nesto najbolje cemu te NBA nauci, druze, postoje visi interesi i bolje se ne nervirati.. kako sport moze biti sport kad na terenu stoji 400miliona dolara.

Bero

pre 4 godine

Tko je gledao vidio je da je Denver u zavrsnici kostalo par netipicnih Jokicevih gresaka,nema veze,covjek ih izvlaci stalno, ali malo realnosti nije naodmet.

vladimir

pre 4 godine

Nista novo. Tako NBA stiti projektovane sampione vec decenijama. Jos se secam kradje na Bulls vs Jazz. Neki su vec pisali o tome, ali ne mogu da ne spomenem pipenovo povlacenje mrezice dok se lopta seta po obrucu.
Zbog te i slicnih utakmica nikada nisam podnosio ni originalnog MJ, a ni njegovu projektovanu kopiju LJ.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 4 godine

Sudije su mogle da odrade bolji posao ali ipak su to Lejkersi, kad je gusto sudijske odluke po pravilu odu na njihovu stranu. Kingsi sa početka 21. veka su to iskusili na svojoj koži u više navrata. Nego ono što je meni zapanjujuće jeste zvanični spiker koji pušta "defense" kada je Denver u napadu? Da se ja nešto pitam u Pepsi centru leteo bi odmah posle utakmice...

jelena

pre 4 godine

Lejkersi su apsolutni kandidat za titulu ove godine. Lebron je gladan titule, sve su skockali da uzmu prsten. Nije sramota sa njima igrati na produžetke.
(Djenka, 13. februar 2020 10:09)

Pa oni nisu najbolja ekipa ni u svom gradu. Clipersi su ih vec dva puta oducili od kosarke i mnogo su bolja ekipa a plus su jaci za morisa koje je jos jedno jako krilo koje može cuvati lebrona. Tako da nema ni finala za lejkerse a ne titule. A ako kojim slucajem prodju milvoki ce ih zgromiti kao u mecu ove sezone

bzvz

pre 4 godine

Jokic sa obzirom da je lider ekipe nema dovoljno minuta !!! Tu se sva prica zavrsava, ja neznam kakve ugovore drugi igraci imaju ali ako Nikola nema slobodu da igra koliko zeli onda j...Denver. Uporedite druge lidere ekipa svi imaju oko 38 39 minuta prosek, Nikola ima 32 minute po utakmici, 6 ili 7 minuta po mecu ne da je mnogo nego totalno ali totalno nejasno. Koje brojke bi imao Nikola da ima bolju minutazu. Volim da gledam Denver i Nikolu ali relano nema taj tim sta da trazi u plejofu, prvi ili drugi krug je top. Nikola treba dobrog saigraca, Marej je teski prosek i neznam ko dade tom decku toliki ugovor, al to je sad vec druga tema. Sportski pozdrav.

deda

pre 4 godine

@SUNĐER BOB
komentar neces skapirati pa zamoli nekoga da ti objasni, istina je da neki igraci imaju kredit kod sudija i dobijaju cesto ovakve poklone, i da, tvoje trolovanje je vec toliko istroseno da nema svrhu...

kralj

pre 4 godine

Ovde je moguce da su bili koraci ali sam siguran da je obrnuta situacija,Jokicu bi svirali faul I kos za Dejvisa.Kad vec nisu svirani faul ili koraci,moralo je da bude 2+1.

know1

pre 4 godine

Jokica su urnisali veceras, jer je praktično kao jedini teškaš u timu, igrao protiv McGee, Davis i Howard. Na kraju nije mogao da diše.
Na početku je igrao super odbranu ali se raspao kasnije.

MPP

pre 4 godine

.....i ako smem da dodam ,
LEJKERSI ODIGRALI PO MENI SVE ŠTO SU MOGLI I TAKTIČKI I FIZIČKI
A bilo je tesno,MNOGO TESNO.
FIZIČKI NAJJAČI TIM POD. OBRUČIMA....
LEBRON,HAUARD,DEJVIS ....fizički mnogo jaki i......fantastični Dejvis mora se priznati - mislim da mu je ovo najbolja forma u karijeri !
Nikola samo sa 30/10/10 može protiv ovakvih Lejkersa ! I što da ne BIĆE I TOGA !

bskfan

pre 4 godine

Stvarno ne znam sta su ovi komentatori gledali kada kazu da su Lejkersi bili bolji. Bolji u cemu? Ukupan sut Denver 50%, LA 50.5%; sut za tri poena Denver 44%, LA 36.4; Slobodna bacanja Denver 77.3%, LA 51.9%; asistencije Denver 32, LA 29; ukradene lopte Denver 9, LA 8. LA je bio bolji samo u skoku ali opet ne bi dobili ovu utakmicu bez pomoci sudija. Naravno, niko ovde nije poptpuno oktrio karte, igralo se na pobedu ali se i eksperimentisalo. Nema Denver cega da se plasi, sa zdravim Milsapom, Bartonom i MPJ-om mogu da tuku Lejkerse.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Preporučujem (+51)

Ne preporučujem (-261)


Pa da, ovde 10 ak komentara zaljenja na sudije, a na Denverovoj Reddit stranici preko 1000
Bas si suvi genijalac, nema sta

scoliony

pre 4 godine

Nedavmo sam rekao ove Lejkerse ne zelim vise da gledam jer je zalosno sta sudije rade u njihovu korist. Opasno se prevario pa nocas hajd reko bice fer sudjenje...ono sta se njima ne svira i obratno je kriminalno. Sudije ce im zavrsiti titulu 100% fuj

jedan od mnogih

pre 4 godine

probudio se oko 4...gledao...meni najjaci utisak ostavlja Hauard....ima tu mnogo boljih na obe strane, ali on covek osim sto je vrhunski atleta i skakuce pod obrucima cim je gusto dize ruke da dokaze da ne faulira on a poucen kaznama i neigranjem iz ranijih godina kad je bio grubijan br.1 u celoj ligi

Denveru je nedostajao Plumlee, iako to zvuci neverovatno, da skace sa centrima Lakersa i da odmeni Jokica....a Nikola je na kraju u par minuta imao 3 nepotrebno izgubljene lopte, mozda zbog umora mozda zbog neizgradjene akcije....mozda u PO bude kvalitetnije

Milos

pre 4 godine

LAL.. Ne mogu vise od ovoga.. Denver je igrao, produzetke.. Stoji ovaj poraz.. Ali Denver, tek ima da napreduje, tako da.. Videcemo na kraju.. Sezone, a pogotovo.. Sledece.. Bravo Jokicu, za jos jedan dabl-dabl.. Idemo bre

bskfan

pre 4 godine

Tacno je da je Denver na sinocnoj utakmici mogao da vidi sta ih ocekuje u plejofu, pre svega katastrofalno sudjenje. Umesto kosa i dodatnog bacanja, suduje izmisljaju mrtvu loptu. Da bi bila mrtva lopta igrac treba da je uhvati sa dve ruke a ovde je samo jedna ruka bila na lopti i to samo na kratko. Udarac LeBrona laktom je bio za flegrant 1. To se ovde kaze "namerna" medjutim po njihovim pravilima nebitno je da li je postajala namera ili ne, bitan je rezultat, a rezultat je bio patosiranje igraca udarcem lakta u lice. Iz samo ove dve situacije Denver je ostecen za potencijalnih 7 poena. Osim toga, i prekrsaj na Grantu je bio cist faul u napadu. Dakle, ovde su pobedile sudije koje od veoma dobrog igraca LeBrona prave najomrazenijeg igraca u NBA. Sto se mene tice, neka titulu uzme bilo ko samo da ne budu Lejkersi jer pola poena daju iz faul. Od kosarkaskih stvari vidi se da je glavni cilj bio zaustavljanje Jokica. McGee tu nista nije mogao pa su onda aktivirali sirovinu Haurda. Kljucna stvar zbog koje je Denver izgubio utakmicu su 7 skokova vise za Lejkerse (to je njihovo najjace oruzje jer su najvisa ekipa) i Caruso koji je za 23 minuta bio +23. Sto se tice skokova tu ce dosta da pomogne MPJ ali sto se tice zaustavljanja Carusa to ce vec biti problem jer za te niske igrace koji napadaju kos Denver nema resenje. Haris je na kraju pogodio jednu trojku i par slobodnjih bacanja ali je opet bio najlosiji na parketu. Kreg se borio kao lav, za ono bacanje na parket mu svaka cast.

baron

pre 4 godine

Bice zanimljivo videti kako ce protiv kompletnog Denvera biti hehe
(Dragan-Borca, 13. februar 2020 17:55)

Nije ni Lakersima igrao Cazins, koji je zadnji put protiv Denvera stavio u dzep Jokica i trazio ga pogledom po dvorani.

Sada, odjednom, Denver ne moze bez Plamlija, Portera. Jokic koji inace nema sa kim da igra, sam vuce Denver, jer su mu saigraci losi ne moze bez Plamlija. Znate koliko ste prozivali i pljuvali tog coveka?
Kako mozete da idete iz krajnosti u krajnost kada je Jokic u pitanju?

Najbolji centar sveta sam mora da se nosi sa tri protivnicka centra, vecito ismevanog McGeea, veterana Howarda koji zadnjih 10god rekreativno igra kosarku i Davisa. Da muka bude veca, svi u bezobraznoj nameri dosli da pobede u sred Pepsi centra.
Sta bi radio da kao Divac, mora svako vece igrati protiv Robinsona, Olajuwona, Sheka, Juinga, da svako vece mora da se bije protiv teskasa?
Jokic sa onakvim pristupom u igri, zevanju u odbrani, trckaranju u napadu, realno moze da odigra 100 utakmica. Ali zato na SP ne moze da se nadise posle 15min.

Kako sa onakvim Jokicevim pristupom u odbrani neko moze od Denvera da ocekuje visok plasman u playoffu?

MPP

pre 4 godine

NIKOLA JE USTVARI REKAO :
" PROTIV NAJBOLJIH TIMOVA MORA SE IGRATI NAJBOLJE ,A JA NISAM IGRAO NAJBOLJE... DALEKO OD TOGA "
pošteno je rekao istinu ,i....dobro je da nije pominjao sudije . Jer da je odigrao najbolje što može, niko im živi ne bi pomogao pa ni sudije ........

Baghdatis

pre 4 godine

Beli igrac ima jasno obe ruke na lopti, dok crni samo jednom rukom pipa/gura loptu. Posed lopte ne dolazi u pitanje, nema govora o mrtvoj lopti.

basket majstor NS

pre 4 godine

od ovakvih poraza se "raste".. ako si pravi.

jedino što ove godine su tanke šanse za titulu, treba LeBron da uzme... dogodine James je već u ozbiljnim godinama i mora neko drugi da vuče do prstena.. Klipersi jedini mogu pomrsiti ove račune na zapadu. istok je enigma, Baksima lepo ide, ali... lane ih je neko iznenadio :)

Back in Black

pre 4 godine

Sada ce ovde da se jave dezurni pljuvaci i pametnjakovici.A to sto Lejkersi na svakoj utakmici odmaraju po nekog igraca,to sto Dejvis malo,malo pa ne igra Sto recimo ove sezone svaki tim u vrhu odmara odmara svoje najbolje igrace recimo Lenard,Janis,Lebron,Dzordz,Harden,Rasel itd.A Jokic mora da kida na svakoj utakmici,mora da vuce ceo tim jer oni bez njega ne mogu.Sto vec mesec dana igra i pleja i centra i beka,sve radi na terenu.Lepo se vidi koliko je bio umoran.Tako su i protiv Pistonsa izgubili u produzetku jer Jokic jednostavno vise nije mogao,bio je mrtav umoran.Covek igra svaku utakmicu i normalo je da mu na nekoj bas ne ide,gde ga stigne umor,nije mu dan.Ali on i takav ima cifre koje recimo neki mogu samo da sanjaju.Melon bi mogao malo da skonta u svojoj glavi da Jokic mora neku utakmicu da odmori jer ako ovako nastavi ima da se raspadne do plej ofa.

maki1982

pre 4 godine

stekao se utisak da je denver poprilicno lose odigrao zavrsnicu i regularnog dela i produzetka. jesu ih i sudije ostetile, ali su i sami nekim potezima doprineli. uhvacenu loptu u odbrani gube bespotrebno u jako bitnim momentima. po jedno nerezonsko ispucavanje jokica i mareja za tri, onda jokara propusta priliku za tri, jer je ostao sam, ali krece pod kos i gubi loptu. treba i reci kad su se skupili u reketu da zaustave lebrona, dejvis je ostao sam dva puta i oba suta za tri je pogodio, sto je presudilo. ako se susretnu u plejofu, bice sigurno jos ovakvih neizvesnih utakmica.

Roki

pre 4 godine

Ne znam sta se desavalo na utakmici, ali ova situacija po meni nije sporna. Jokic je napravio ocigledne korake. Volim Jokica i podrzavam ga i sve nase igrace, ali ovde je po meni sudija doneo pravilnu odluku. Nije svirao faul niti korake i to je najpostenije. Da ne osteti ni jednog igraca i da se na podbacivanju izbore za loptu.

Mr X

pre 4 godine

Verovali ili ne u FIBA pravilima postoji pravilo koje presudjuje neutralno.

Evo primera:
Lopta leti ka autu, igrač tima A je hvata uz samu liniju ali je gotovo bez ravnoteze u tom momentu prilazi mu igrač ekipe B i pravi legalan kontakt ali dovoljan da igrač tima A “ispadne” sa terena sa loptom. Odluka sudije je da dodeli loptu igraču ekipe A bez davanja faula igraču ekipe B.

Dakle ne sankcioniše se odbrambeni igrač zbog legalnog kontakta niti se oduzima posed lopte napadaču (sviranje auta) zbog istog već se sudi u duhu igre odnosno realnog sagledavanja situacije.

Ipak mislim da ovde ne bi moglo da se primeni ovo pravilo posto faul ne bi mogao da kompenzuje korake. Dakle ako nije faul onda su koraci a ako su koraci onda lopta pripada Lejkersima.