Sreda, 12.02.2020.

09:23

Budva: Polovina gostiju zarađuje ispod 500 evra

Polovina gostiju koji borave u Budvi zarađuje ispod 500 evra mesečno, dok sedam odsto turista ima lične prihode više od dve hiljade evra.

Izvor: MINA-BUSINES

Budva: Polovina gostiju zaraðuje ispod 500 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Siki

pre 4 godine

Idu svi tamo koji mogu i imaju da odu.
Najlepse je za decu, i nije Budva samo jun-septembar, vec i januar i mart i maj...Nemate pojma kako je tada tamo dobro.
Takodje i Zlatibor, samo se gledaju tih par meseci i to je to.
Trece, Budva i Zlatibor imaju lekare, blizu je relativno Beogradu.
Cetvrto, svez vazduh bez zagadjenja zdravo za decu tako i za penzionere kojima produzava zivot.

Ako je tako onda ajde svi iz gradova na selo!

Stoja

pre 4 godine

(deda, 12. februar 2020 15:05) # Link komentara

Ne boli nikog "paradajz" vec malicioznost. Ako pricamo o blagoslovima i ja sam blagoslovena .Cesto putujem i rado putujem. Nije u pitanju odbrana ljudskih prava ali jeste odbrana od lose namere eto ja nisam primetila masovno zdranje mesnog nareska na grckim plazama mislim na letovalista u kojima rado borave gosti iz Strbije.Slazem se da je pristojnije otici na Srebrno jezero sa malim budzetom umesto u Budvu na primer ali isto tako je vrlo skuceno ocekivati da svi misle kao Vi. Sto se nekulture tice Srbi nisu drugaciji od ostalih naroda na ovoj planeti ima svega pa se nekultura ponekad nadje i tamo gde joj se najmanje nadamo.Sve zavisi od ugla posmatranja.Kad se umokri gospodin u odelu od finog engleskog stofa to je ok desava se ali ako jedes narezak ili parajaz jos na plazi ne daj Boze onda je to tragedija.

deda

pre 4 godine

Hahah, drago mi je da vidim da je paradajz zaboleo odredjene zastupnike ljudskih prava, i dusebriznike. Izvinite sto sam blagosloven da putujem minimum 4 do 6 puta godisnje, i sto ne živim u Srbiji, ali sam se u toj istoj zemlji rodio, i tvrdim da bih radije isao na Srebrno jezero kao gospodin i iole dostojno sebi pruzio odmor (pod uslovom da nisam u mogućnosti da priustim bolje, kao turisti koje sam pomenuo), nego da gladujem 12 meseci kako bih otišao u Grcku i usred plaže jeo mesni narezak i 'leba. Dokle god vam to bude prihvatljivo, bice vam prihvatljivo i djubre na ulicama, i djubre na vlasti, i niko nikada nece zeleti da izadje iz tog mehura i zatrazi, ili ne daj Boze radi, za bolji standard.

Djemob

pre 4 godine

Па јели анкета само за будву или читаву ривијеру?
Мислиш они гости на светом стефану и милочеру имају мање од €2000?

Andrej

pre 4 godine

@neutralni felsh
Potpuno si u "pravu", argument do argumenta. Ti lepo ajd u Budvu, Sutomore, Ulcinj, Bijelu i Haj Nehaj i uzivaj, meni se mnogo vise svidja Spanija, Portugal ili Grcka.Za istu cenu. O ukusima se ne raspravlja.

Andrej

pre 4 godine

@Anon

Da Anone, polovina gostiju dolazi iz Srbije ali i iz Crne Gore, Bosne, Albanije, Ukrajine, Rusije, Severne Makedonije....Nemca, Amerikanca... nema puskom da ga gadjas sem sa kruzera u kratak obilazak jer im (kruzerima) ogranicavaju dolazak u Dubrovnik i Veneciju.

Br1

pre 4 godine

Naj bolje je ljetovati za džaba.To je super,a kad dođeš kući nastaviš normalno živjeti. A ovi što kao imaju love, uvijek im neka frka..

Marvin

pre 4 godine

Da se razumemo ako idem na more idem kao čovek što znači da ću sa
sobom poneti flašu vode (za uzput) a u mestu boravka gledati da
se hranim po restoranima uz eventualnu kupovini nekih lokalnih
specijaliteta na pijaci. Prema tome nemam nikakav razlog da branim
paradajz turiste od dežurnih dušebrižnika koje se na svaku vest o
letovanju javljaju da ostave komentar, imam samo jedno pitanje
za njih: zašto sama turistička mesta koja su destinacija takvih
turista ne pokušaju da spreče dolazak paradajz najezde?
Da nije možda zato što, bez obzira kolika su beda, potroše novac
koji nije zanemarljiv. Non olet - rekli bi nekad neki malo stariji.
Interesantan je i profil koji ostavlja komentare da priznaje samo Bali,
Havaje, eventualno Mikonos i to hoteli 5*+- daj bože da su mrdnuli
dupe dalje od Tasosa na istoku i Ljoret De Mara na zapadu.

Era

pre 4 godine

(zex, 12. februar 2020 12:15)
Druže, ja radim u Budvi, odnosno Bečićima već skoro 5 godina, Budvani neće za 500 eura da ustanu iz kreveta. Da ne govorim da je većina njih prodala gomilu zemlje i nekretnina za milionske iznose, plus izdaju sobe i apartmane, realno nije im ni nužda, sve može da pukne, Budva će uvek da radi. A te male plate su rezervisane za ljude sa strane, sa severa CG, Srbije, Bosne koji rade te sezonske poslove. Ovde sad živi sem Rusa i gomila drugih stranaca, turista uvek ima, pare se vrte tako da se ja za Budvane bih nešto brinuo.

Stoja

pre 4 godine

@(deda, 12. februar 2020 13:10)

Dragi gospodine nemati dovoljno novca da recimo na plazi porucis nesto otmenije od "paradjza" nije sramota,sramno je ismevati ljude koji su mozda zadnji novac odvojili da uzivaju par dana na moru. To nije nikakva nekultura i takvih turista imate svuda. Slozicemo se da skandinavci nemaju problema sa standardom a posto zivim u Svedskoj nisam primetila da se srame i ismevaju one koji nose hranu sa sobom bila to neka plaza ili park prirode . Smesno je kako bez imalo empatije posmatramo ljude oko sebe i kako lako osudjujemo. Da li vas komentar zapravo znaci da samo ljudi koji imaju novac zasluzuju da putuju i zive ostali nek ostanu kuci da ne kvare ovoj prvoj grupi ugodjaj jer zamisli paradajz na plazi kakav sramni prizor.

biberovo zrno

pre 4 godine

Mene više videti neće. Znam da ih to neće mnogo potresti, ali ako ne odem ja sa porodicom, pa moji prijatelji, pa šira familija, pa kumovi, pa njihovi prijatelji, e to će već da osete. Kad jednom krenu gosti da im ne dolaze, teško će da ih vrate. "Braćo" Crnogorci, znam da vas još ima čestitih i pravih al zbog šake ološa koji su se prodali, izadoste svoj narod. Sramota je to, sramota.

zex

pre 4 godine

Hahaa..pa ni plate u Budvi nisu nista vece..ko ima 500e..taj je dobro placen..A 4-oro clana porodica u Budvi citav dan sa smeštajem, ne može proci ispod 100-120e minimum..pa vi radite ankete koliko hocete..a posebna prica je sve ostalo..kičeraj na sve strane..

Ikac Jagodinac

pre 4 godine

Ovo je baš glupo istraživanje, ako je uopšte i bilo istraživanja. Pa, zamislite da vas neko na odmoru pita za iznos zarade?? Ako je i od Mila... mnogo je. Bolje bi mu bilo da gleda zaradu naroda Crne Gore, nego što zaviruje i tuđi novčanik.

cojle manojle

pre 4 godine

Ja uopšte ne mogu da zamislim mentalni sklop lika koji ide na letovanje/zimovanje a zaradjuje 500 evra mesečno. Živeće u neomalterisanoj sobi sa roditeljima i pola familije, ali mora da se ima za letovanje i za neku kantu od auta za izlizanim kočionim diskovima makar i preskako obroke.

Mile

pre 4 godine

Verujem da su svi prijavili tačne podatke o zaradama !?!? Inače, opšte je poznato da u Crnu Goru na letovanje idu oni sa mesečnim primanjima od 2.000 eur i više, jer ipak je CG čuveno mondensko mesto u ovom delu Evrope.
Ove sezone bi trebalo da budu srećni ako budu imali turista uopšte...

neutralni felsh

pre 4 godine

(Andrej, 12. februar 2020 10:18)


pola njih ne ode na more zbog prirodnih lepota nego zbog dobrog provoda i tuluma. boli njih uvo sto je pogled na pola obale zaklonjen diskotekama i arhitekturno nabudzeno-sklepanim hotelima. zapravo, njima bas to i odgovara, oni su i dosli zbog toga. isto kao i domacin koji ode na zlatibor. ide nesto da klepa po vikendici ili ide okolo da galami sa narodom.
slicno je i za grcku. retko ko ode na malo zabacenija mesta, takodje povoljna. vecina ide tamo gde je najveca gungula, gde su svi kao on, briga ga za pejzaz bitno je more, boja i tzv. provod.
takav pravi preplanuli selfi uz makijato i metaxu u nekom kafeu, iza vestackog mermera, briga njega za dobar pogled i pejzazno-arhitekturnu devastaciju.
nema tu niceg loseg, to je takav vid turista i turizma, lumpen-turizam, ali on zaradjuje manje novca. setite se koliko tamo ste trosili novca u tinejdz vreme i to je to sta nam istrazivanje govori.
slabo je tu plateznih stranaca... oni traze mirnija mesta, jer gungulu imaju i kuci, kao i njihova takva masovna turisticka mesta. takvi ne letuju zbog zbog psihickog mira i tihe avanture.
oni izbegavaju masovna mesta. npr. nema ih u budvi ali ih ima po grckoj pargi, iz dubrovnika svrate u cg i odu na pargu i suprotno. albanska obala je leti puna radoznalaca koji se loze na autentiku, ali i oni pocinju da grade i teraju takve ljude, jer instant turisticki projekti najbrze obrnu kapital. njima treba gungula jer rade na obim, treba im veliko strujanje musterija.

LankaPa

pre 4 godine

Po ovoj racunici ispada da prosecan turista trosi 60 evra dnevno u Budvi ne racunajuci troskove smestaja koji je najbitnija stavka a da isti taj prosecan turista koji zaradjuje 500 evra za 10 dana u Budvi potrosi 600 evra ne racunajuci smestaj... Mozda ako ima 16 plata godisnje. A da je Budva kič guzva i prljavstina niko ne spori.

Berberbre

pre 4 godine

Znači počela kampanja da se ‘onemogući’ dolazak turista koja zarađuje ispod €500! Svi znamo koji su to turisti i odakle oni dolaze! Da vidimo ko ću vam biti novi turisti kad vam ‘sirotinja’ ne bude više dolazila!!

LankaPa

pre 4 godine

Po ovoj racunici ispada da prosecan turista trosi 60 evra dnevno u Budvi ne racunajuci troskove smestaja koji je najbitnija stavka a da isti taj prosecan turista koji zaradjuje 500 evra za 10 dana u Budvi potrosi 600 evra ne racunajuci smestaj... Mozda ako ima 16 plata godisnje. A da je Budva kič guzva i prljavstina niko ne spori.

Berberbre

pre 4 godine

Znači počela kampanja da se ‘onemogući’ dolazak turista koja zarađuje ispod €500! Svi znamo koji su to turisti i odakle oni dolaze! Da vidimo ko ću vam biti novi turisti kad vam ‘sirotinja’ ne bude više dolazila!!

neutralni felsh

pre 4 godine

(Andrej, 12. februar 2020 10:18)


pola njih ne ode na more zbog prirodnih lepota nego zbog dobrog provoda i tuluma. boli njih uvo sto je pogled na pola obale zaklonjen diskotekama i arhitekturno nabudzeno-sklepanim hotelima. zapravo, njima bas to i odgovara, oni su i dosli zbog toga. isto kao i domacin koji ode na zlatibor. ide nesto da klepa po vikendici ili ide okolo da galami sa narodom.
slicno je i za grcku. retko ko ode na malo zabacenija mesta, takodje povoljna. vecina ide tamo gde je najveca gungula, gde su svi kao on, briga ga za pejzaz bitno je more, boja i tzv. provod.
takav pravi preplanuli selfi uz makijato i metaxu u nekom kafeu, iza vestackog mermera, briga njega za dobar pogled i pejzazno-arhitekturnu devastaciju.
nema tu niceg loseg, to je takav vid turista i turizma, lumpen-turizam, ali on zaradjuje manje novca. setite se koliko tamo ste trosili novca u tinejdz vreme i to je to sta nam istrazivanje govori.
slabo je tu plateznih stranaca... oni traze mirnija mesta, jer gungulu imaju i kuci, kao i njihova takva masovna turisticka mesta. takvi ne letuju zbog zbog psihickog mira i tihe avanture.
oni izbegavaju masovna mesta. npr. nema ih u budvi ali ih ima po grckoj pargi, iz dubrovnika svrate u cg i odu na pargu i suprotno. albanska obala je leti puna radoznalaca koji se loze na autentiku, ali i oni pocinju da grade i teraju takve ljude, jer instant turisticki projekti najbrze obrnu kapital. njima treba gungula jer rade na obim, treba im veliko strujanje musterija.

Mile

pre 4 godine

Verujem da su svi prijavili tačne podatke o zaradama !?!? Inače, opšte je poznato da u Crnu Goru na letovanje idu oni sa mesečnim primanjima od 2.000 eur i više, jer ipak je CG čuveno mondensko mesto u ovom delu Evrope.
Ove sezone bi trebalo da budu srećni ako budu imali turista uopšte...

cojle manojle

pre 4 godine

Ja uopšte ne mogu da zamislim mentalni sklop lika koji ide na letovanje/zimovanje a zaradjuje 500 evra mesečno. Živeće u neomalterisanoj sobi sa roditeljima i pola familije, ali mora da se ima za letovanje i za neku kantu od auta za izlizanim kočionim diskovima makar i preskako obroke.

Stoja

pre 4 godine

@(deda, 12. februar 2020 13:10)

Dragi gospodine nemati dovoljno novca da recimo na plazi porucis nesto otmenije od "paradjza" nije sramota,sramno je ismevati ljude koji su mozda zadnji novac odvojili da uzivaju par dana na moru. To nije nikakva nekultura i takvih turista imate svuda. Slozicemo se da skandinavci nemaju problema sa standardom a posto zivim u Svedskoj nisam primetila da se srame i ismevaju one koji nose hranu sa sobom bila to neka plaza ili park prirode . Smesno je kako bez imalo empatije posmatramo ljude oko sebe i kako lako osudjujemo. Da li vas komentar zapravo znaci da samo ljudi koji imaju novac zasluzuju da putuju i zive ostali nek ostanu kuci da ne kvare ovoj prvoj grupi ugodjaj jer zamisli paradajz na plazi kakav sramni prizor.

Era

pre 4 godine

(zex, 12. februar 2020 12:15)
Druže, ja radim u Budvi, odnosno Bečićima već skoro 5 godina, Budvani neće za 500 eura da ustanu iz kreveta. Da ne govorim da je većina njih prodala gomilu zemlje i nekretnina za milionske iznose, plus izdaju sobe i apartmane, realno nije im ni nužda, sve može da pukne, Budva će uvek da radi. A te male plate su rezervisane za ljude sa strane, sa severa CG, Srbije, Bosne koji rade te sezonske poslove. Ovde sad živi sem Rusa i gomila drugih stranaca, turista uvek ima, pare se vrte tako da se ja za Budvane bih nešto brinuo.

Ikac Jagodinac

pre 4 godine

Ovo je baš glupo istraživanje, ako je uopšte i bilo istraživanja. Pa, zamislite da vas neko na odmoru pita za iznos zarade?? Ako je i od Mila... mnogo je. Bolje bi mu bilo da gleda zaradu naroda Crne Gore, nego što zaviruje i tuđi novčanik.

biberovo zrno

pre 4 godine

Mene više videti neće. Znam da ih to neće mnogo potresti, ali ako ne odem ja sa porodicom, pa moji prijatelji, pa šira familija, pa kumovi, pa njihovi prijatelji, e to će već da osete. Kad jednom krenu gosti da im ne dolaze, teško će da ih vrate. "Braćo" Crnogorci, znam da vas još ima čestitih i pravih al zbog šake ološa koji su se prodali, izadoste svoj narod. Sramota je to, sramota.

zex

pre 4 godine

Hahaa..pa ni plate u Budvi nisu nista vece..ko ima 500e..taj je dobro placen..A 4-oro clana porodica u Budvi citav dan sa smeštajem, ne može proci ispod 100-120e minimum..pa vi radite ankete koliko hocete..a posebna prica je sve ostalo..kičeraj na sve strane..

Marvin

pre 4 godine

Da se razumemo ako idem na more idem kao čovek što znači da ću sa
sobom poneti flašu vode (za uzput) a u mestu boravka gledati da
se hranim po restoranima uz eventualnu kupovini nekih lokalnih
specijaliteta na pijaci. Prema tome nemam nikakav razlog da branim
paradajz turiste od dežurnih dušebrižnika koje se na svaku vest o
letovanju javljaju da ostave komentar, imam samo jedno pitanje
za njih: zašto sama turistička mesta koja su destinacija takvih
turista ne pokušaju da spreče dolazak paradajz najezde?
Da nije možda zato što, bez obzira kolika su beda, potroše novac
koji nije zanemarljiv. Non olet - rekli bi nekad neki malo stariji.
Interesantan je i profil koji ostavlja komentare da priznaje samo Bali,
Havaje, eventualno Mikonos i to hoteli 5*+- daj bože da su mrdnuli
dupe dalje od Tasosa na istoku i Ljoret De Mara na zapadu.

Andrej

pre 4 godine

@Anon

Da Anone, polovina gostiju dolazi iz Srbije ali i iz Crne Gore, Bosne, Albanije, Ukrajine, Rusije, Severne Makedonije....Nemca, Amerikanca... nema puskom da ga gadjas sem sa kruzera u kratak obilazak jer im (kruzerima) ogranicavaju dolazak u Dubrovnik i Veneciju.

deda

pre 4 godine

Hahah, drago mi je da vidim da je paradajz zaboleo odredjene zastupnike ljudskih prava, i dusebriznike. Izvinite sto sam blagosloven da putujem minimum 4 do 6 puta godisnje, i sto ne živim u Srbiji, ali sam se u toj istoj zemlji rodio, i tvrdim da bih radije isao na Srebrno jezero kao gospodin i iole dostojno sebi pruzio odmor (pod uslovom da nisam u mogućnosti da priustim bolje, kao turisti koje sam pomenuo), nego da gladujem 12 meseci kako bih otišao u Grcku i usred plaže jeo mesni narezak i 'leba. Dokle god vam to bude prihvatljivo, bice vam prihvatljivo i djubre na ulicama, i djubre na vlasti, i niko nikada nece zeleti da izadje iz tog mehura i zatrazi, ili ne daj Boze radi, za bolji standard.

Andrej

pre 4 godine

@neutralni felsh
Potpuno si u "pravu", argument do argumenta. Ti lepo ajd u Budvu, Sutomore, Ulcinj, Bijelu i Haj Nehaj i uzivaj, meni se mnogo vise svidja Spanija, Portugal ili Grcka.Za istu cenu. O ukusima se ne raspravlja.

Stoja

pre 4 godine

(deda, 12. februar 2020 15:05) # Link komentara

Ne boli nikog "paradajz" vec malicioznost. Ako pricamo o blagoslovima i ja sam blagoslovena .Cesto putujem i rado putujem. Nije u pitanju odbrana ljudskih prava ali jeste odbrana od lose namere eto ja nisam primetila masovno zdranje mesnog nareska na grckim plazama mislim na letovalista u kojima rado borave gosti iz Strbije.Slazem se da je pristojnije otici na Srebrno jezero sa malim budzetom umesto u Budvu na primer ali isto tako je vrlo skuceno ocekivati da svi misle kao Vi. Sto se nekulture tice Srbi nisu drugaciji od ostalih naroda na ovoj planeti ima svega pa se nekultura ponekad nadje i tamo gde joj se najmanje nadamo.Sve zavisi od ugla posmatranja.Kad se umokri gospodin u odelu od finog engleskog stofa to je ok desava se ali ako jedes narezak ili parajaz jos na plazi ne daj Boze onda je to tragedija.

Djemob

pre 4 godine

Па јели анкета само за будву или читаву ривијеру?
Мислиш они гости на светом стефану и милочеру имају мање од €2000?

Br1

pre 4 godine

Naj bolje je ljetovati za džaba.To je super,a kad dođeš kući nastaviš normalno živjeti. A ovi što kao imaju love, uvijek im neka frka..

Siki

pre 4 godine

Idu svi tamo koji mogu i imaju da odu.
Najlepse je za decu, i nije Budva samo jun-septembar, vec i januar i mart i maj...Nemate pojma kako je tada tamo dobro.
Takodje i Zlatibor, samo se gledaju tih par meseci i to je to.
Trece, Budva i Zlatibor imaju lekare, blizu je relativno Beogradu.
Cetvrto, svez vazduh bez zagadjenja zdravo za decu tako i za penzionere kojima produzava zivot.

Ako je tako onda ajde svi iz gradova na selo!

cojle manojle

pre 4 godine

Ja uopšte ne mogu da zamislim mentalni sklop lika koji ide na letovanje/zimovanje a zaradjuje 500 evra mesečno. Živeće u neomalterisanoj sobi sa roditeljima i pola familije, ali mora da se ima za letovanje i za neku kantu od auta za izlizanim kočionim diskovima makar i preskako obroke.

Berberbre

pre 4 godine

Znači počela kampanja da se ‘onemogući’ dolazak turista koja zarađuje ispod €500! Svi znamo koji su to turisti i odakle oni dolaze! Da vidimo ko ću vam biti novi turisti kad vam ‘sirotinja’ ne bude više dolazila!!

deda

pre 4 godine

Hahah, drago mi je da vidim da je paradajz zaboleo odredjene zastupnike ljudskih prava, i dusebriznike. Izvinite sto sam blagosloven da putujem minimum 4 do 6 puta godisnje, i sto ne živim u Srbiji, ali sam se u toj istoj zemlji rodio, i tvrdim da bih radije isao na Srebrno jezero kao gospodin i iole dostojno sebi pruzio odmor (pod uslovom da nisam u mogućnosti da priustim bolje, kao turisti koje sam pomenuo), nego da gladujem 12 meseci kako bih otišao u Grcku i usred plaže jeo mesni narezak i 'leba. Dokle god vam to bude prihvatljivo, bice vam prihvatljivo i djubre na ulicama, i djubre na vlasti, i niko nikada nece zeleti da izadje iz tog mehura i zatrazi, ili ne daj Boze radi, za bolji standard.

Mile

pre 4 godine

Verujem da su svi prijavili tačne podatke o zaradama !?!? Inače, opšte je poznato da u Crnu Goru na letovanje idu oni sa mesečnim primanjima od 2.000 eur i više, jer ipak je CG čuveno mondensko mesto u ovom delu Evrope.
Ove sezone bi trebalo da budu srećni ako budu imali turista uopšte...

Ikac Jagodinac

pre 4 godine

Ovo je baš glupo istraživanje, ako je uopšte i bilo istraživanja. Pa, zamislite da vas neko na odmoru pita za iznos zarade?? Ako je i od Mila... mnogo je. Bolje bi mu bilo da gleda zaradu naroda Crne Gore, nego što zaviruje i tuđi novčanik.

biberovo zrno

pre 4 godine

Mene više videti neće. Znam da ih to neće mnogo potresti, ali ako ne odem ja sa porodicom, pa moji prijatelji, pa šira familija, pa kumovi, pa njihovi prijatelji, e to će već da osete. Kad jednom krenu gosti da im ne dolaze, teško će da ih vrate. "Braćo" Crnogorci, znam da vas još ima čestitih i pravih al zbog šake ološa koji su se prodali, izadoste svoj narod. Sramota je to, sramota.

Siki

pre 4 godine

Idu svi tamo koji mogu i imaju da odu.
Najlepse je za decu, i nije Budva samo jun-septembar, vec i januar i mart i maj...Nemate pojma kako je tada tamo dobro.
Takodje i Zlatibor, samo se gledaju tih par meseci i to je to.
Trece, Budva i Zlatibor imaju lekare, blizu je relativno Beogradu.
Cetvrto, svez vazduh bez zagadjenja zdravo za decu tako i za penzionere kojima produzava zivot.

Ako je tako onda ajde svi iz gradova na selo!

Andrej

pre 4 godine

@neutralni felsh
Potpuno si u "pravu", argument do argumenta. Ti lepo ajd u Budvu, Sutomore, Ulcinj, Bijelu i Haj Nehaj i uzivaj, meni se mnogo vise svidja Spanija, Portugal ili Grcka.Za istu cenu. O ukusima se ne raspravlja.

zex

pre 4 godine

Hahaa..pa ni plate u Budvi nisu nista vece..ko ima 500e..taj je dobro placen..A 4-oro clana porodica u Budvi citav dan sa smeštajem, ne može proci ispod 100-120e minimum..pa vi radite ankete koliko hocete..a posebna prica je sve ostalo..kičeraj na sve strane..

Era

pre 4 godine

(zex, 12. februar 2020 12:15)
Druže, ja radim u Budvi, odnosno Bečićima već skoro 5 godina, Budvani neće za 500 eura da ustanu iz kreveta. Da ne govorim da je većina njih prodala gomilu zemlje i nekretnina za milionske iznose, plus izdaju sobe i apartmane, realno nije im ni nužda, sve može da pukne, Budva će uvek da radi. A te male plate su rezervisane za ljude sa strane, sa severa CG, Srbije, Bosne koji rade te sezonske poslove. Ovde sad živi sem Rusa i gomila drugih stranaca, turista uvek ima, pare se vrte tako da se ja za Budvane bih nešto brinuo.

LankaPa

pre 4 godine

Po ovoj racunici ispada da prosecan turista trosi 60 evra dnevno u Budvi ne racunajuci troskove smestaja koji je najbitnija stavka a da isti taj prosecan turista koji zaradjuje 500 evra za 10 dana u Budvi potrosi 600 evra ne racunajuci smestaj... Mozda ako ima 16 plata godisnje. A da je Budva kič guzva i prljavstina niko ne spori.

Br1

pre 4 godine

Naj bolje je ljetovati za džaba.To je super,a kad dođeš kući nastaviš normalno živjeti. A ovi što kao imaju love, uvijek im neka frka..

neutralni felsh

pre 4 godine

(Andrej, 12. februar 2020 10:18)


pola njih ne ode na more zbog prirodnih lepota nego zbog dobrog provoda i tuluma. boli njih uvo sto je pogled na pola obale zaklonjen diskotekama i arhitekturno nabudzeno-sklepanim hotelima. zapravo, njima bas to i odgovara, oni su i dosli zbog toga. isto kao i domacin koji ode na zlatibor. ide nesto da klepa po vikendici ili ide okolo da galami sa narodom.
slicno je i za grcku. retko ko ode na malo zabacenija mesta, takodje povoljna. vecina ide tamo gde je najveca gungula, gde su svi kao on, briga ga za pejzaz bitno je more, boja i tzv. provod.
takav pravi preplanuli selfi uz makijato i metaxu u nekom kafeu, iza vestackog mermera, briga njega za dobar pogled i pejzazno-arhitekturnu devastaciju.
nema tu niceg loseg, to je takav vid turista i turizma, lumpen-turizam, ali on zaradjuje manje novca. setite se koliko tamo ste trosili novca u tinejdz vreme i to je to sta nam istrazivanje govori.
slabo je tu plateznih stranaca... oni traze mirnija mesta, jer gungulu imaju i kuci, kao i njihova takva masovna turisticka mesta. takvi ne letuju zbog zbog psihickog mira i tihe avanture.
oni izbegavaju masovna mesta. npr. nema ih u budvi ali ih ima po grckoj pargi, iz dubrovnika svrate u cg i odu na pargu i suprotno. albanska obala je leti puna radoznalaca koji se loze na autentiku, ali i oni pocinju da grade i teraju takve ljude, jer instant turisticki projekti najbrze obrnu kapital. njima treba gungula jer rade na obim, treba im veliko strujanje musterija.

Stoja

pre 4 godine

@(deda, 12. februar 2020 13:10)

Dragi gospodine nemati dovoljno novca da recimo na plazi porucis nesto otmenije od "paradjza" nije sramota,sramno je ismevati ljude koji su mozda zadnji novac odvojili da uzivaju par dana na moru. To nije nikakva nekultura i takvih turista imate svuda. Slozicemo se da skandinavci nemaju problema sa standardom a posto zivim u Svedskoj nisam primetila da se srame i ismevaju one koji nose hranu sa sobom bila to neka plaza ili park prirode . Smesno je kako bez imalo empatije posmatramo ljude oko sebe i kako lako osudjujemo. Da li vas komentar zapravo znaci da samo ljudi koji imaju novac zasluzuju da putuju i zive ostali nek ostanu kuci da ne kvare ovoj prvoj grupi ugodjaj jer zamisli paradajz na plazi kakav sramni prizor.

Marvin

pre 4 godine

Da se razumemo ako idem na more idem kao čovek što znači da ću sa
sobom poneti flašu vode (za uzput) a u mestu boravka gledati da
se hranim po restoranima uz eventualnu kupovini nekih lokalnih
specijaliteta na pijaci. Prema tome nemam nikakav razlog da branim
paradajz turiste od dežurnih dušebrižnika koje se na svaku vest o
letovanju javljaju da ostave komentar, imam samo jedno pitanje
za njih: zašto sama turistička mesta koja su destinacija takvih
turista ne pokušaju da spreče dolazak paradajz najezde?
Da nije možda zato što, bez obzira kolika su beda, potroše novac
koji nije zanemarljiv. Non olet - rekli bi nekad neki malo stariji.
Interesantan je i profil koji ostavlja komentare da priznaje samo Bali,
Havaje, eventualno Mikonos i to hoteli 5*+- daj bože da su mrdnuli
dupe dalje od Tasosa na istoku i Ljoret De Mara na zapadu.

Andrej

pre 4 godine

@Anon

Da Anone, polovina gostiju dolazi iz Srbije ali i iz Crne Gore, Bosne, Albanije, Ukrajine, Rusije, Severne Makedonije....Nemca, Amerikanca... nema puskom da ga gadjas sem sa kruzera u kratak obilazak jer im (kruzerima) ogranicavaju dolazak u Dubrovnik i Veneciju.

Stoja

pre 4 godine

(deda, 12. februar 2020 15:05) # Link komentara

Ne boli nikog "paradajz" vec malicioznost. Ako pricamo o blagoslovima i ja sam blagoslovena .Cesto putujem i rado putujem. Nije u pitanju odbrana ljudskih prava ali jeste odbrana od lose namere eto ja nisam primetila masovno zdranje mesnog nareska na grckim plazama mislim na letovalista u kojima rado borave gosti iz Strbije.Slazem se da je pristojnije otici na Srebrno jezero sa malim budzetom umesto u Budvu na primer ali isto tako je vrlo skuceno ocekivati da svi misle kao Vi. Sto se nekulture tice Srbi nisu drugaciji od ostalih naroda na ovoj planeti ima svega pa se nekultura ponekad nadje i tamo gde joj se najmanje nadamo.Sve zavisi od ugla posmatranja.Kad se umokri gospodin u odelu od finog engleskog stofa to je ok desava se ali ako jedes narezak ili parajaz jos na plazi ne daj Boze onda je to tragedija.

Djemob

pre 4 godine

Па јели анкета само за будву или читаву ривијеру?
Мислиш они гости на светом стефану и милочеру имају мање од €2000?