Sreda, 05.02.2020.

09:30

"Supertrejd" – Hjuston "prodao" Kapelu, Denver "rastužio" Jokića

Hjuston Rokitsi trejdovali su Klinta Kapelu u trgovanju četiri tima u koji je bilo uključeno čak 12 igrača.

Izvor: AK

"Supertrejd" – Hjuston "prodao" Kapelu, Denver "rastužio" Jokiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 4 godine

Iskreno, na prvi mah nije mi bilo baš sve jasno šta žele da urade, međutim malo sam prelistao vesti i komentare na raznim stranama i sad mi se sve polako slaže.

Denver u stvari pravi prostora u seleri kapu i timu da bi doveo Jrua.
Dakle, dvojicu će odma da otpusti, oslobađa prostor u timu, ostaje joj novac za zverku, jer ovi koje su dobili nemaju velike plate, privremeno imaju kakvu takvu zamenu za Milsapa i Plamlija koji su povređeni, odnosno Jokića na centru - za nekih 7 do 10 min po utakmici dok se ne vrate Milsap i Plamli, a na kraju godine i njih mogu da se oslobode ako nisu potrebni i da dodatno oslobode seleri kap, ako sada preteraju i uđu u neki luxury trošak za pola sezone.
Bizli nije hteo produženje ugovora jer je tražio više od Denvera,a nije bilo prostora da mu se to i da. Meni je žao, jer je znao da da 35 poena u meču, igrao je dobro i verovatno zaslužuje više minuta u nekom timu. A opet, Tori mi je omiljen,Monte Moris je tu, ok... Huančo je bio maskota tima i bio drago lice na klupi,u igri ništa specijalno,tako da i njemu želim puno sreće.
A ovi dodatni pikovi su extra potrebni jer mogu da trguju i jer se provlače u gotovo svim velikim trejdovima, ili ako ne to onda se uzmu rukiji koji će igrati za male plate kao što je to bio Jokić prve tri godine.

google

pre 4 godine

@vince carter

Covek nije rekao da su centri koje ti pominjes losiji vec da Kapela apsolutno nije moderan centar i potpuno je u pravu. Kada cete shvatiti da kvalitet pojedinih igraca u kosarci pre 30-40 godina apsolutno nije bitan u savremenoj kosarci? Igrali su zajedno, doduse kratko, i dva najveca talenta na tim pozicijama (uz KATa koji je suter u telu centra) jedan pored drugog pa se nisu proslavili (Ad i Bugi u Noli).

Dobro je da se u poslednjih tridesetak komentara nesto moze i procitati jer su prvih pedest cisto lupetanje ljudi koji nisu pogledali dve utakmice ove sezone pored Jokicevih highlighta.

Denver je odicno prosao u trejdu, a i Atlanta vrlo verovatno. Sa Morijevim ludorijama se nikada ne zna, mogu da uspeju ali i ne, a Minesota je ionako truba fransiza i koga tu zanima sta se desava, ali nisu sebi olaksali posao sledece god sigurno, kada ovi ugovori stignu na naplatu.

Goran

pre 4 godine

...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 5. februar 2020 09:41)

Jeste sa ostala 4 all star igraca :D
(Goran, 05. februar 2020 10:08)

Nema veze sto su all star igrači. To je golden stejt mogao jer je Kari najbolji suter ikad. Može da zatrpava protivnički koš čim pređe polovinu i ne postavlja se pitanje da li ga hoće šut ili da li će ga udvojiti pa da spusti igru na niski post. To u Hjustonu ne postoji, Harden je očajan sa procentom šuta, on zatrpava uz procenat 20%. Konstantan igrač kao Klej Thompson u Hjustonu ne postoji. Čak i u najboljim danima pa jeGolden Stejt imao kakvog takvog centra da obezbeđuje skokove. Bogut, Looney, Kazins...

bulldog

pre 4 godine

Ajde ovi ostali, manje vise nije iznenadjenje, mozda je nekom zao zbog Hernandeza, ali dati Kapelu, to je stvarno ludost. Ko ce sad da se lomi pod kosem i hvata promasene suteve Hardena, jer njima se cela filozofija igre zasniva na tome.

vince carter

pre 4 godine

@dragan-borca znaci po tebi su Brook Lopez ili Aron Baynes moderni centri i bolji od Gobera na primer samo zato sto sutiraju za 3?? Znaci da je Bil Laimber bio bolji od Davida Robinsona jer je sutirao za 3? Derek Coleman,Sam Parkins,Sabonis koji su sutirali za 3 su bili bolji od Olajdzuvona,shaqa,ewinga..sa tim da je Hakeem znao da sutne za 3 ali ti nikad neces moci da registrujes da se tada to zameralo centrima,kao sto nikada neces moci da registrujes zasto pakleni suter kao Larry Bird nije sutirao vise trojki po utakmici,jednostavno nije se igralo na trojke. Ewing nije sutirao za 3 ali je sutirao sa svih delova terena za 2 a Sabonis je imao i sut za 3 i opasna dodavanja,protiv Jugoslavije 86te je dao 4 trojke!

bskfan

pre 4 godine

Kad je Marej dobio ugovor od 170m onda se vec tada znalo da nema para za Bislija i Juancha. Eventualno su mogli da zadrze Bislija a da trejduju Harisa ali Haris je ovu se zonu odigrao katastrofalno i ne mogu da ga trejduju sa njegovim ugovorom od 18m. Juancho je cool lik, dobar igrac, ali pored MPJ-a, Granta i iduce godine Bol Bola ne bi dobijao minute tako da je za njega bolje da ode negde gde ce da igra. Vanderbilt je takodje veoma dobar igrac, pun energije, dobro vodi loptu, jedan od najboljih skakaca u ligi, ali mu je sut vise nego los i trebace mu dugo vremena da to ispravi a Denver vise nije u situaciji da ceka i razvija talente vec su im potrebni vec formirani igraci kako bi pokusali da u naredne 3 godine urade nesto vise. Neko je ovde pomenuo trejd MPJ-a u NO ali mislim da za to nema sanse jer su po meni Jokic i MPJ nedodirljivi. Ako dodje do trejda za Holideja onda ce to biti Haris + dva pika. Ako Noli to ne odgovara onda verovatni nista od tog trejda. Videcemo sta je Tim Konoli smislio, uglavnom ovaj trejd je pokusaj konsolidacije finansija i stvaranje uslova za dodatni trejd, nista vise od toga. Za Denver je najvaznije da se otarase Plamlija jer im vec tri godine ubija klupu a oni toga nisu svesni.

Dylan Dog

pre 4 godine

@sumo
Beasley-a bi izgubili svakako na leto. Suska se da bi trazio platu koju Denver ne moze da plati a Minesota moze. Trejdovali su igrace koji ne bi ostali u Denveru svakako. Ono sto je meni nejasno je mladi Vanderbilt zasto su njega trejdovali? Jel zna neko? Sta su za njega dobili?

Aleks

pre 4 godine

Ja mislim da se Hjuston baš ukanalio ovim. Golden stejt je bio jedan i to će se teško ponoviti, kao što @76er reče njihovi bekovi su bolji; realno i Klej i Kari su bar dve klase iznad Vestbruka i Hardena (osim ako ste paljevina koja gleda samo Vestbrukove TD). Što je najgore, obojica izgledaju mnogo bolje na terenu kad ne ispaljuju trojke besomučno, vidi se da su odlični napadači...

I sa Kovingtonom su se usrećili, sad kad krene ispucavanje 100 trojki po utakmici.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

Idealno bi bilo da Denver pošalje Bartona, Plamlija i pika, za Holideja i Okafora, u Nju Orleans. Malo verovatno, ali vredi se nadati.

76er

pre 4 godine

Bez centra hoce titulu(ne racunajuci Cendlera koji je i mator i prosecan centar)...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 05. februar 2020 09:41)

Imao je i GS centra uvek, pritom imaju bolje bekove od ova dva klovna, a to je najbitnije.

jд123

pre 4 godine

@Statističar, 05. februar 2020 13:38

Да, можда би Сакраменто узео Бартона за Барнса. Али нису у Денверу луди да узму Барнса, играча који ништа није бољи од Бартона а скупљи.

paspalj chandler

pre 4 godine

Али која будала би узела Бартона?
15 poena, 38% za 3, 1, 4 izgubljene lopte. Bukvalno svaka budala koja želi da se bori za titulu bi želela nekog kao što je Thrill na klupi ali ja ne znam šta vi gledate kad gledate košarku, izgleda je svako ko promaši šut indijanac, znaju oni zašto je otišao Beasley a ne Barton.

Statističar

pre 4 godine

Pita neko ko će da uzme Bartona? Pa mogli bi npr. KINGSI. Barton će ove godine zaraditi 12,7M dolara, sledeće 13,7 a 2022 14,6M!!! Nije on mnogo lošiji igrač od Harison Barnsa kojeg će Kingsi ove godine platiti 24,1M dolara a uključujući i 2023. godinu ukupno 60 miliona dolara. Naravno u takvoj razmeni Kinsi bi morali da daju dva pika prve runde. Barton ima godunu dana ugovora od Barnsa a Barnsu je u toj 2023. ZAGARANTOVANO 18,3 MILIONA DOLARA (kao da je Klint Kapela). UŽAS KAKO SU VELIKE UGOVERE KINGSI DALI BARNSU I HILDU, a neko pominje kako Denver pojma nema - zato su poslednje dve sezone među dve najbolje ekipe Zapada!!!

јд123

pre 4 godine

Ако Денвер успе да доведе Холидеја, то ће бити пун погодак. Можда ће ове играче које су добили укључити у тај трејд, као и пик, можда опет буде више екипа укључено. Ако не доведу Холидеја, онда је ово лош посао за њих (планирали су пик првог круга за Бизлија и пик другог круга за Хуанча, добили су само један пик).

Онда би били у супер позицији за следећу сезону. Мареј има времена да до краја ове сезоне и посебно у плеј-офу коначно направи тај очекивани искорак. Ако не успе, могу следеће сезоне да крену на Била (Бил сада не може бити трејдован) за Мареја. Вашингтон ће следеће сезоне сигурно кренути у рибилд, са Волом и Билом нису испунили очекивања. Тако да ће гледати да што боље уновче Била. Могли би циљати Мареја да буде вођа нове екипе, коју ће градити око њега. Још увек је млад а већ и искусан за разлику од других младих играча (стартер две године заредом у плеј-офу).

Дакле ако Мареј напредује, не морају јурити Била, ако не, Бил за Мареја (плате ће им следеће сезоне бити ту негде). Милсап за ветерански минималац, ако не пристане, нека тражи другу екипу. Можда у другом делу сезоне заигра и Бол Бол, да се види да ли може он да буде резервни центар уместо Пламлија. Најбоље би било када би могли некако да доведу Џајлса из Сакрамента или да га потпишу следеће сезоне. У зависности колико новца буду имали могу и Пламлију понудити нови уговор (ако га не трејдују пре) или га пустити да потпише са другом екипом.

Ostin A

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige.
(Mladen, 5. februar 2020 11:07)

Kapela je sve osim moderan centar. Današnji moderni centri znaju da šutnu slobodno bacanje, pa čak i trojku. Znaju da dobace loptu. Embid, Jokić, Vučević, KAT... pa i novajlije poput Aytona.

Kapela zna da skoči i šutne ispod koša. Tu počinje i završava se njegov kvalitet.
Poludistanca, slobodno, trojka, eksplozivnost, prodor... su za njega misaone imenice.

Što je najgore, deliće peticu/četvorku sa Kolinsom. U Hjustonu niko živ nije mogao da skače za loptu, cela petorka ispod 2 metra, tako da će i taj broj skokova sigurno biti manji.

bogibot

pre 4 godine

Huston nece ni traziti centra vec planiraju da PJ tucker igra laznu peticu... Za ove sto ih prozivaju huston bez capele ima 10/1 odnos pobeda i poraza...

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@Dragan-Borca

Nije ni kao da je iz osamdesetih, jer ne zna da igra leđima. Zna da skače i zakucava i tu se priča završava. Potpuno nesposoban da iskreira poziciju za šut, ali valjda će Trej da ga upošljava.

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@paspalj cendler

Šta očekuješ drugo od ljudi koji dalje od Jokića ne vide? Ne gledaju košarku i utakmice nego samo čekaju da čuju da li je imao tripl-dabl.

Daa

pre 4 godine

Steta, zeleo sam Kapelu u Boston. Legao bi im za desetku. Sto se tice Atlante razumem ih ako su dali pik. Dobili su proverenog odlicnog mladog igrac. Na leto ce pokusati da dovedu jos nekog jer svakako imaju prostora i eto jake ekipe. Bolje je tako nego da forsiraju sa tim pikovima.

5. STAR

pre 4 godine

Zao mi naseg Jokica , dali su mu 150 miliona i odmah uzeli 75 miliona poreza .Natovarili na njega ceo tim i traze li traze da bude agresivniji ,Od njega je bolje placen i Marej i Millsap a od Milsapa niko netrazi nista -covek ladno niti skace niti pogadja 3 skoka 12 koseva 0,7 blokada Koseve daje samo kad mu Jokic asistira ,godisnje igra 30 utakmica manje od Jokica i pazljivo ga pratim u odbrani ga nema ili se samo gura 0nek mi neko kaze koga je on sacuvo.Marej bek manji procenat suta za 3 poena od Jokica pa koji je on bek suter.Igra se prilagodjava sporom Milsapu i samo igra u paru sa Jokicem bez Jokica on ne postoji em spor em nizak . Hernangomez ce biti u Minesoti preko 20 koseva . Bez Milsapa je ekipa u januaru imala super rezultate i protiv jakih ekipa u gostima .On je prosle godine bio najgori protiv portlanda
(milutin, 05. februar 2020 11:52)

Ono što ne čujem svojim ušima neću nikada tvrditi da je 100 posto tačno ali po vrlo pouzdanoj informaciji, on ima 110 miliona od tog ugovora.
S obzirom da uvek ide priča da im 50 posto porez, ne znam kako to funkcioniše ali kažem vrlo pouzdano je da ima toliko od celokupnog ugovora.
S obzirom koliko zavise od njega i koliko su neki igrači plaćeni a ne zaslužuju na osnovu učinka, ne košta ih puno. Pomenuti Milsap...

јд123

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
(anonimni, 5. februar 2020 10:12)

Плата ове године играча који су напустили Денвер 7.4 милиона.
Плата играча који долазе у Денвер 7.7 милиона.
https://www.basketball-reference.com/contracts/DEN.html

Како су то овим трејдом очистили доста селери кеп?

Прича се да још јуре Дру Холидеја. Али он ове сезоне зарађује око 26 милиона. Ако дају Хериса (17 милиона) за њега, морају још некога трејдовати. Бартон и Пламли зарађују заједно скоро 27 милиона, тако да би могли њих двојицу дати за Холидеја. Али чисто сумњам да би Пеликанси дали Холидеја за ова два индијанца. Хериса би сигурно узели иако у задње време не игра добро, млад је и има времена да се уклопи са Зионом и Инграмом. Али која будала би узела Бартона? Могли су га увалити Минесоти, они ионако имају само себичњаке или Хјустону, савршено би се уклопио са Харденом и Вестбруком или Таунсом и Вгинсом.

Не знам одакле овом МПП да хоће да трејдују МПЈ. Нису ваљда скроз полудели да потенцијалну будућу звезду трејдују? Уосатолом су изјавили да није за трејд а писало је у медијима да газда Денвера лично има велико мишљење о Портеру.

Back in Black

pre 4 godine

Kapela je bio jedan od bitnijih igraca Hjustona,skupljao njihove silne promasaje,igrao odbranu tako da mi nisu jasni.Sto se mene licno tice ovaj Hjuston je zlo za kosarku,sta pokusavaju nije mi jasno.

Ivan

pre 4 godine

Ono što ne čujem svojim ušima neću nikada tvrditi da je 100 posto tačno ali po vrlo pouzdanoj informaciji, on ima 110 miliona od tog ugovora.
S obzirom da uvek ide priča da im 50 posto porez, ne znam kako to funkcioniše ali kažem vrlo pouzdano je da ima toliko od celokupnog ugovora.
S obzirom koliko zavise od njega i koliko su neki igrači plaćeni a ne zaslužuju na osnovu učinka, ne košta ih puno. Pomenuti Milsap...
(5. STAR, 5. februar 2020 12:17)
35% ti je Federal tax(savezni porez), drzava ili grad ima svoj porez city/state on je prosecno 4-5%,na ESCROW ode 10% ali ti vrate posle 5%,agent uzme oko 3%.Suma sumarum Lebron koji ima oko 34 milko dobije 16,8 miliona po godini.Deru Ameri

lucc

pre 4 godine

Denver je usao u trejd da bi Capelu isterao iz Hustona. Nisu mogli da brane lob na Capelu. Ako dodje do sretanja u playoff-u, a verovatno hoce sad Denver vec i ima sanse. Nikolu nema ko da brani, a ovu dvojicu ce vec nekako....

Saša

pre 4 godine

Sada Denver treba da da dobijeni pik i Herisa (18 miliona godisnje) - i da dovede Bizlija. To bi bio pravi rasplet, dostojan ovog uvoda.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige. Hjuston od CP3 trejda nastavlja da se kanalishe, Kavington im nista nece pomoci. Minesota gradi za buducnost a Denver umesto da se otarasi beskorisnog panja Plamlija daje Bizlija za nista, klasicna krsh franshiza. Posle ce svi opet da se cude kad Jokic mora da igra celu utakmicu u plejofu.
(Mladen, 5. februar 2020 11:07) # Link komentara
Preporučujem (+29)Ne preporučujem (-17)

Kako moderan centar, a ne moze da sutne na kos preko 3 metra? Bacanja katastrofa, kreacija katastrofa. Sta ti tu vidis moderno?
Zeznut je bio za Jokica do skoro, zbog hardenovog driblinga kada prodje igraca pa Jokic mora izaci a on samo nabaci lob Kapeli, a Jokic je tu najtanji na odskoku. A i fizicki je dominirao protiv Jokica, dok Jokic nije izvrteo par hiljada guma pa ga sad smlatio kao od sale.
Dobar je Kapela, ali nista specijalno, a pogotovo ne moderan centar.
On bas kao iz osamdesete i neke da je.
Moderni centri asistiraju i sutiraju.
Moguce da ce uz Treja Janga biti dobar. Ali nista specijalno, kao ni do sada.

MPP

pre 4 godine

@KOKI, 5. februar 2020 11:56


Naravno da su nagadjanja ,upotrebio sam reč "priča" se!
Svi ovi komentari na temu TREJDA su nagadjanja .....do sutra u 21 H po srednjoevropskom vremenu !

hans steplec

pre 4 godine

Houston je dobio krilnog centra Jordana Bell-a koji je dve godine igrao u Golden STate-u, takticki potkovan za koncept Raketa. Izuzetan atleta i sposoban da asistira, dakle, malo nizi od Kapele i fizicki dominantniji. Cak ume i da sutne, za razliku Kapele. Covington je odlican 3&D igrac, sto je savrseno za Houston. 2 dobra igraca po ceni 1 dobrog.
Pitanje je hemije da li ovaj tim moze da uradi nesto u play off-u (kada kazem "nesto" mislim na finale zapada, to im je plafon) i naravno, zdravstvenog stanja igraca.
GOlden State je imao najbolji tim verovatno ikada prosle godine ali su ih povrede demolirale.
Uzivajmo u kosarci!

koki

pre 4 godine

Bizli 23 godine, Huanco 24.
Dobili su pik prve runde i gomilu nicega. I taj Hjustonov pik je prilicno nizak. Tako da ce opet propustiti sve sto bude vredelo na draftu.

KOKI

pre 4 godine

(MPP, 5. februar 2020 10:34)
Rekose u Denveru da samo Jokic i MPJ nisu u semi za trejd, ti sad pominjes MPJ-a. Ne verujem u to jer je decko neverovatan potencijal, nadam se da su to samo tvoja nagadjanja.

AR

pre 4 godine

Tako je, stvari se dešavaju u zadnjih 5 dana, a ne dvadesetak dana ranije kada je pisano mnogo toga.
S obzirom da je ovo čudan trejd, prilično nelogičan, do sutra očekujte još razloga da budete zbunjeni.

Aca86

pre 4 godine

Hjuston je definitivno resio da proba small ball igru, a dodali i Korvingtona koji je dobar defanzivno i dobar trojkas. Nisam bas optimista da ce uspeti jer ne moze sut stalno da te sluzi, a GSW kada im nije isao sut imali su mocnu odbranu (Klej-Durent-Iguadala-Grin-Livingston i Bogut dok je igrao). Minesota kao da je uzela Bizlija jer ne moze Rasela pa makar neki talentovan plej umesto iskusnog Napijera. Atlanta uzela pdlicnog old school centra da hvata Jangove promasaje, a i Nene sa klupe. Denever dao Bizlija za koga nemaju para jer mu ruki ugovor istice, a dosao iskusni Napijer da se nadopuni sa Morisom. Jedino eto ode mahac peskirom i pozitiva Denevera Huanco :-) steta, bio mi je gotivan.

Dimitrije

pre 4 godine

Iskreno mislim da je Atlanta odradila jako dobar posao.Prvo su doveli Tiga pa sad Kapelu i Nenea ( koji je trenutno povredjen.) Mislim da bi sada trebali da trejduju Lena,Džonsa,Bembrija,Gudvina...Pa da očiste seleri kep,i ako mogu da dovedu jos nekog dobrog igrača.

CarloNS

pre 4 godine

Teško je pohvatati ko tu koga za šta menja. Jedino mi nije jasna uprava Hjustona. U celoj ligi Harden neće naći boljeg partnera od Kapele. Dečko skače, kuca, ne troši mnogo lopti i hvata sve što mu Harden podbaci.

Maksimilijan

pre 4 godine

Sledeći trejd Denvera bi trebao biti sa Pelikansima za JJ Redika i Dru Holideja, time bi rasteretili roster loših ugovora sa osrednjim igračima(Haris nije sto je bio pre dve godine, dok je stara Bartonova igra ponovo koštala Denver pobede protiv Detroita ekipe koje veoma loše igra kod kuce). Mareja prebaciti na njegovu prirodnu poziciju beka šutera.



Pelikansima: Geri Heris, Barton, Monte Moris, Džerald Grin uz još 2 prva pika(Hjustonov i jedan Denverov) i jedan pik sa druge runde drafta.

Nugetsima: JJ Redik i Dru Holidej.



Denverove rotacije:
starteri: Holidej, Marej, MPJ, Grant, Jokic.
klupa: Šabaz Nejpijer, Redik, KBD(Torrey Craig), Milsap i Plamli.

Sasvim solidna ekipa.

svedok saradnik zlatnog doba

pre 4 godine

@MPP
Bas i ne pratis ti to najbolje. MPJ je zasticen od trejda pve godine, tako da nit imaju zelju da ga trejduju niti mogu.

Steva Djubre

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
(anonimni, 05. februar 2020 10:12)

Sve vise se spominje da u Denveru zele jednog od dva BB, treba im suter koji ce znati da iskoristi asistencije Jokica ali i da razvuce protivnicke odbrane koje se sve vise koncentrisu na Jokica, mi bi naravno zeleli naseg BB ali on je nazalost rezervna varijanta ako ne uspeju onog iz Jute a to ce tesko ici ali je realno rasniji suter i ima bolju sezonu, dok je nas bolji kao bekap plej, ima i asistenciju i bolji je u odbrani sto nije mala stvar za Denver, a i dosta je jeftiniji nas od hrvatskog tako da sve je moguce...

serbianwonder13

pre 4 godine

Hjustonov Darel Morey procenio da ce moci da igra sa PJ Tuckerom na 5-ici, i da im je vaznije da dovedu krilo. Denver je platio Jokica i Mareja i nema novca da letos zadrzi Hernangomeza i Harrisa, zato sh ih sada unovcili za pika 1 runde. Atlanta dovodi pomoc Trey-u, a Minnesota prikuplja pikove da bi trejdovala za DLo-a koga su letos hteli da dovedu u free agency. Sto bi nas narod rekao- i vuk sit, i koze na broju.

milutin

pre 4 godine

Zao mi naseg Jokica , dali su mu 150 miliona i odmah uzeli 75 miliona poreza .Natovarili na njega ceo tim i traze li traze da bude agresivniji ,Od njega je bolje placen i Marej i Millsap a od Milsapa niko netrazi nista -covek ladno niti skace niti pogadja 3 skoka 12 koseva 0,7 blokada Koseve daje samo kad mu Jokic asistira ,godisnje igra 30 utakmica manje od Jokica i pazljivo ga pratim u odbrani ga nema ili se samo gura 0nek mi neko kaze koga je on sacuvo.Marej bek manji procenat suta za 3 poena od Jokica pa koji je on bek suter.Igra se prilagodjava sporom Milsapu i samo igra u paru sa Jokicem bez Jokica on ne postoji em spor em nizak . Hernangomez ce biti u Minesoti preko 20 koseva . Bez Milsapa je ekipa u januaru imala super rezultate i protiv jakih ekipa u gostima .On je prosle godine bio najgori protiv portlanda

sumo

pre 4 godine

Ne mogu da verujem sta rade. ajde Huanco, stvarno je visak trenutno i zasluzuje ekipu gde ce dobiti vise sansi. Ali Bizli, zasto njega pobogu. Pa pre bi trejdovao mareja, herisa, bartona i milsapa nego Bizlija. Ovi sto su dosli iz Hjustona niko ne zna ko su. Nadam se da znaju sta rade, ali Denver je poznat kao ekipa koja se upropasti trejdovima kada ima neku dobru pricu, kao sto ima sada. Grant je bio dobar ulov, ali dosao sa velikim ugovorom iz Oklahome. Jokara nek ti je bog u pomoci

веверица

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.
(Slobodan, 5. februar 2020 10:06)

побогу... да л је могуће да ово пишете и препоручујете...
управо супротно. не због квалитета милутинова, него јер голден стејт и хјустон НЕ ЖЕЛЕ центре који не умеју да шутирају тројке. где баш нађе "ал би лего ГОЛДЕН СТЕЈТУ и ХЈУСТОНУ". па баш су то две екипе које највише форсирају брзу игру и шут споља и који не би узели таквог центра, па све да им даш гобера за џабе.
ви људи или не гледате кошарку, па све причате напамет, или уопште не разумете шта гледате. коментар оф тотално.

znanje-imanje

pre 4 godine

Atlanta i Minesota su razumljive, dobro su prošli. Ali...
Osim ako ne dovedu Dramonda ili tako nekog na sezonu-dve trejd Hjustona nema nikakvog smisla. Dali su otprilike inače najboljeg igrača koji im idealno odgovara za ono što igraju. A ono za statistiku o mogu da smisle samo deca. Koga misle u PO da stave na Jokića a tek na Dejvisa?
I trejd Denvera ako ostane na ovome je nerazumljiv skroz, daju nešto za ništa. Naravno problem Denvera je definisan time što su Mareja umesto max 100 miliona za 4 sezone platili 175 za 5. Od toga već sada imaju podbačaj a sebi su i obećali dugotrajnu rupu u odbrani. Sve i da povrede i puno promašaja ne budu daljnja odlika Mareja.
Suprotno raširenom stavu da Jokiću treba još neki AllStar mislim da ne, pa i da je to i opasno. Treba mu Rišoun Holms pa da se oslobode i Plamlija i milionskog Milsapa tako malog ukupnog učinka. Ne znam ni zašto su davali Galinarija ili da uzmu nekako Bojana Bogdanovića - da ima neko da pogodi kada skupe odbranu na njemu ili beku koji juri okolo.
Ipak vidite li kako Nikola ne samo postavlja saigrače nego se stalno prepire sa pomoćnim? Pravi i najbitniji trejd bi bio da daju Melouna za.... bilo koga boljeg od Đorđevića.

Memfis

pre 4 godine

побогу... да л је могуће да ово пишете и препоручујете...
управо супротно. не због квалитета милутинова, него јер голден стејт и хјустон НЕ ЖЕЛЕ центре који не умеју да шутирају тројке. где баш нађе "ал би лего ГОЛДЕН СТЕЈТУ и ХЈУСТОНУ". па баш су то две екипе које највише форсирају брзу игру и шут споља и који не би узели таквог центра, па све да им даш гобера за џабе.
ви људи или не гледате кошарку, па све причате напамет, или уопште не разумете шта гледате. коментар оф тотално.
(веверица, 5. februar 2020 11:14)

Не пратиш ни ти изгледа, Хјустон уопште не игра тако брзо, посебно кад је Харден у игри, а Вестбрук на клупи.

Milos

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anonimni, 5. februar 2020 10:12)
Bizli, Ernangomez i Vanderbilt u ovoj sezoni zajedno primaju 7,5m (grubo 3+3+1,5). Prva dvojica sledeceg leta postaju ograniceno slobodni igraci i ocekuju vecu lovu. Denver nema te pare koje oni ocekuju jer ce ista situacija biti sa Plamlijem, Morisom i Krejgom - pretpostavljam da je procena Denvera da su ova tri igraca vaznija za njihovu buducnost od ovih juce trejdovanih. Ovi trejdovani bi sledeceg leta otisli u neki drugi klub i Denver ne bi dobio nista.
Cetiri igraca koje je u ovom trejdu Denver dobio primaju ove godine zajedno 8 miliona. Svima ugovori isticu sledeceg leta i kapiram da ce im se Denver zahvaliti. Tih ustedjenih 8 miliona, zajedno sa mnogo manjim buducim ugovorima za Milsapa i Plamlija (trenutno zajedno 44 miliona godisnje, sledece sezone plafon 20m za obojicu), bi trebalo sledeceg leta da dovedu jednog super stara u ekipu.
U dodatku, Denver je dobio u ovom trejdu i pik prve runde od Hjustona. Ovaj pik + Heris (18m) bi mogli da dovedu Holideja (26m) vec sada.
Kljuc ovog trejda za Denver je upravo ovaj pik.

Zakonodavac

pre 4 godine

Malik Bizli,pa zasto?Pa pre neki dan je sutirao za 3 5/6 ili 5/5.Odlicno igrao sa klupe.Hernan gomez je solidan.Ne razumem ih.Ako hoce da ciste seleri kap,onda ga ciste sa Milsapom.Jel zna neko nesto vise o igracima koji su dosli u Denver?

Pant.LA

pre 4 godine

Bizli nije hteo da prihvati taj neki osrednji ili manji ugovor koji su mu nudili u denveru, tako da je ovo i ocekivano.. Huanco realno za 3 god imao prosle godine jedan deo sezone kad je bio dobar ostalo slabo.. Milsapu ove god istice veliki ugovor pa ce verovatno da ostane za 2-3 puta manje novca.. Jako komplikovana kombinatorika prilikom trejdova za koju se nikad nisam trudio da razumem, pogotovu kad ucestvuju vise ekipa, nego kad oni sve to ispretumbaju, lepo pogledas rostere i ocenis ko je kako prosao.. Utisak mi je da je atlanta napravila dobar posao sa kapelom i klincima.. Videćemo kako ce denver da kompletira trejd, ocigledno im je trebao..

zika

pre 4 godine

Mpj je opasan talenat mislim da će sledece godine biti starter,Grant je opasan igrač Jokic tata još da smire glave barton i Murray biće to ok ekipa u Play offu

Mithrandir

pre 4 godine

Atlanta sklapa tim za naredne sezone,dali su Tarnera koga ne koriste i pik prve runde,ali ne njihov vec koji im potencijalno sleduje od Bruklina,a dobili jednog od najboljih centara (ako uzmemo u obzir platu i ucinak).Hjuston lose kopira GSW.Minesota je dobila pika i izgleda krece u rebilding ( los ako ne trejduju i Wiginsa),a Denver je posto poto zeleo da dobije nesto za igrace kojima istice ugovor i sigurno ce traziti previse,dobili su pika prve runde i par igraca koje ce se vecinom resiti.Svako je dobio sta je zeleo,licno,smatram da je Atlanta pobednik trejda jer ce sledece sezone imati veliki novac u seleri kepu za potpisivanje neke zvezde + visok svoj pik kao jedna od losijih ekipa,uz jezgro mladih sa Jangom,Kolinsom i Kapelom cini ih kandidatima za visok plasman vec sledece sezone.

Bruks 021

pre 4 godine

shile,hajde(ne ajde)ti lepo uzmi u ruke srpsku gramatiku ili neki od rečnika.Preporučujem ti rečnik Ivana Klajna ili recimo Vujaklije(da,da dobro si pročitao ne preziva se Vukajlija)

Mladen

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige. Hjuston od CP3 trejda nastavlja da se kanalishe, Kavington im nista nece pomoci. Minesota gradi za buducnost a Denver umesto da se otarasi beskorisnog panja Plamlija daje Bizlija za nista, klasicna krsh franshiza. Posle ce svi opet da se cude kad Jokic mora da igra celu utakmicu u plejofu.

Powerslave

pre 4 godine

Ovo gotovo sigurno nije kraj. Hjuston jeste dobio šta je hteo (3&D krilo, očistio salary cap), Atlanta takođe (centra kojeg traže već duže vreme), ali Minesota i pogotovo Denver baš i ne tako da su ovi trejdovi kod njih najverovatnije samo uvod u druge trejdove.

Nije

pre 4 godine

Hjuston bas bez petice imaju oni centre i dalje u sastavu ,samo su uskoristuli da lepo utope Kapelu .Videli da od njega nece bas imati previse koristi u buducnost,ojacali suterski jos vise ekipu .Voriorsi su igrali sa peticom u ekpi uvek ,al uloga kod njih petice je bila da brani obruc .Ako cemo realno Cendler cak i ovim godinama je sasvim dobar odbtanbeni igrac i moze da zameni Kapelu ,i popuni to vreme koje bi igrali sa klasicnom peticom .

anonimni

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.

Statističar

pre 4 godine

Vi nćete da pročitate tekst? Hjuston Rokitsi u seleri kapu imaju još 12M dolara! To znači da mogu da trejduju jednog igrača (ili dva) i da dobiju u zamenu centra do 15M dolara. Ko je pratio, odlično je znao da su se rokitsi žalili da im je Kapela NIZAK centar i da s njim ne mogu da zaustave ni Lebrona ni AD. Traže jakog, brzog VISOKOG centra koji može bar jednog od ove dvojce da zaustavi. Klipersi su slabi na poziciji centara pa ih oni ne brinu.

Bruks 021

pre 4 godine

Minesota očekuje da se ova dvojica dobro uklooe sa Viginsom i KAT.Ništa lakše od tog,neka zaborave na loptu kad je u posedu ove dvojice i sjajno će se uklopiti.Retko halavi igrači.

Slobodan

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.

Malkom

pre 4 godine

најбоље прошла Аталанта!
(Тим Д., 05. februar 2020 09:56)

Zapravo, Minesota je razvalila. Dala je dva igrača koja su dobra ali nisu se uklapala u tim, a dobila gomilu dobrih igrača i jedan pik sledeće godine.

rodjaksasela

pre 4 godine

@Vilingradjanin jer je klasa 2020 dosta slaba i ocigledno ne veruju da tu ima nekog veceg potencijala, tj. procenili su da im je bolje da uzmu Kapelu nego nekog prvog pika iz te klase... Sto je i realno, imaju sve mlade igrace Jang, Huerter, Hanter, Redis, Kolins... Uz Kapelu na centru, ako svi oni naprave iskorak u odnosu na ovu sezonu, tu posebno mislim na Redisa i Hantera, pa i Huertera, eto sledece godine Atlante u plej ofu.

lal

pre 4 godine

3 puta citam, ne mogu da sortiram lepo u glavi... mislim da niko od njih ne zna ko je koga za*ebao i koliko...
meni ovo neko da ponudi i da sam GM (nebitno ciji), glatko bih odbio... suvise je zamrseno, da bi tu bila cista posla... :DDD

MPP

pre 4 godine

Izgleda da je komplikovana razmena (trejd)
u toku .....
Haris je u igri (što ne čudi sobzirom na ovogodišnju formu)
I MPJ !
GOVORKA SE da je sve bolja igra u Denveru samo povećanje njegove vrednosti za trend koji sledi !
Dakle Denver nudi Pik prve runde, Harisa i MPJ.....
VIDEĆEMO DO SUTRA U 21 H ŠTA JE OD OVOG TAČNO .....
I ŠTA TO DOBIJAJU ZA UZVRAT ?
TO MORA BITI ISKUSAN I POZNATI IGRAČ....
DENVER JE UVEK IMAO DOBRE ANALITIČARE U STR.ŠTABU. DENVERU potrebno ALL star pojačanje ako hoće da nešto više odigraju u PL.OFFU !

mickey ward??

pre 4 godine

Nadam se samo da se Hawksi nece raspasti opet...bas gotiva fransiza,boze sta li rade Knicksi i njihova uprava menadzment,veliki navijac sam knicksa !..

jukatan

pre 4 godine

Minesota ubola premiju,pik od Atlante (top5) nije zaštićen?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nelle, 5. februar 2020 09:41)
Imali su oni 2 premije na draftu 2009. pa znamo kako su birali.

rodjaksasela

pre 4 godine

Inace, iz Hjustona su procenili da protiv vecine ekipa mogu igrati small ball sa Takerom kao centrom. Za ostale tu je Hartenstajn, koji je bio prilicno solidan kad je Kapela bio povredjen, kao i veterana Cendlera. U sustina je da se time eliminise prednost koje neke ekipe imaju u napadu sa klasicnim centrima, tako sto ce ti centri u odbrani biti velika slabost.

S

pre 4 godine

"Minesota ubola premiju,pik od Atlante (top5) nije zaštićen?"


Pik od Atlante nije njihov, nego pik od Bruklina u vlasništvu Atlante, tako da neće uopšte biti u lutriji.

Goran

pre 4 godine

...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 5. februar 2020 09:41)

Jeste sa ostala 4 all star igraca :D

penga

pre 4 godine

Hvala Bogu ispada Hjuston u prvoj rundi plej ofa. Ispali bi verovatno i sa Kapelom ali kako je Vestbruk sada podigao formu, sigurno je da plače kod uprave za "svoje" skokove, a pošto je Kapela gazda u svom reketu, moralo je da se završi ovim nesrećnim trejdom. NBA je liga u kojoj većina timova udovoljava sve zahteve najvećim zvezdama tima, pa eto neka se sada brada i cigla dobro najedu statistike, pošto titulu neće videti za života.

jsx

pre 4 godine

Ovi su imali bas jaku ekipu pre tri godine i od tada samo zele da je upropaste. Kris Pol se bolje uklapao u tim nego Vestbruk, mnogo je bolji suter, bolji u organizaciji, bolji u odbrani... To sam cak i mogao da razumem jer je relativno mator i izuzetno sklon povredama, pa im je mozda i sigurnije da imaju losijeg igraca, ali na koga ce bar racunati. Medjutim, trejdovati Kapelu mi je bas neshvatljivo.

Malkom

pre 4 godine

Najskuplji trejd nisam čuo ni za jednog igrača.

Ustvari jesam Nene Ilario
(agent mahoun, 05. februar 2020 09:58)

Pa nisam ni ja čuo ni za jednog igrača iz kriketa. Ali to je zato što ne pratim kriket. Pa tako, bolje je da se ostaviš košarke ako nisi čuo nijedno ime od navedenih. Ne znaš ko su Kapela, Kovington, Bizli, Ernangomez...?

Malkom

pre 4 godine

To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 05. februar 2020 09:41)

Tim koji ima Karija i Durenta, a da im pomaže u pozadini Klej, može da igra i sa dve kruške pod košem. I bez trenera. I bez zagrevanja.

Straight Outta München

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.
(Slobodan, 05. februar 2020 10:06

Teska petica bi legla Hjustonu? :) Sta sve ovde moze da se procita... Jesi bar odgledao jednu utakmicu Hjustona u poslednje tri godine ili si napisao komentar samo da bi nesto napisao? Milutinov bi legao ekipama koje igraju kontrolisani napad, recimo SAS.

Saša

pre 4 godine

Denver je napravio najgori posao, ali je bilo žalosno da guše ovu dvojicu potencijalno veoma dobrih košarkaša - zbog toga što imaju jake ugovore sa Herisom i Bartonom. Mislim da će Bizli već za mesec dana pokazati kvalitet i mnogi će pričati da je bolji od Herisa.

DaniloVB

pre 4 godine

@Vilingradjanin

Zato sto su dobili centra koji ima double-double u proseku (13-13). Solidno su pokriveni talentima na ostalim pozicijama (Young,Huerter,Hunter,Reddish, Collins....) dok im je centra igrao Alex Len - ne verujem da bi imao startnu poziciju u svim ekipama Eurolige.

hardaway

pre 4 godine

Jako cudna odluka Hjustona. Jedini visoki igrac, jedan od retkih koji igra zaista solidnu odbranu, kupi skokove biva trejdovan za polutana Bela i Kovingtona koji je u uzasnoj formi. Mogli su dovesti ovu dvojicu i da ne daju Capelu. Neverovatna odluka uprave.

Mozda je tu doslo do neke svadje, nezadovoljstva ali mogli su mnogo bolje proci u trejdu. Sta ce oni da rade sada protiv Lakersa pod kosem? Ima da ih uniste.

Kosarka se uvek igrala ispod obruca, nema te small ball postave koja bi pobedila lako tim sa vrhunskim centrom tipa Olajuwon, O'Neal, Dankan. Videlo se koliko je Golden State bio ranjiv kada je ostao bez Boguta, koga su mnogi prozivali, a covek sjajno branio reket, pravio blokove Curry-ju.

Mogli su se Clippersi ukljuciti u trejd, Capela je slagalica koja im nedostaje da budu nepobedivi. Cudi me Doc Rivers, ne koristi Zubca u napadu, gde nesto i zna, vec sluzi samo da dize ruke u odbrani.
Onda ga bar trejduj, dovedi nekoga ko ce samo da skace i igra odbranu kao Capela. Ja sam ubedjen da ce Rivers izgubiti titulu svojim glupostima, sablonskom igrom. Rivers i George, dve najvece slabosti Clippersa.

pejafan

pre 4 godine

Bez centra hoce titulu(ne racunajuci Cendlera koji je i mator i prosecan centar)...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...

vince carter

pre 4 godine

Mogu da zamislim koja je to frustracija kod Bizlija i Juanca kada su saznali da se iz Denvera sele u Mineapolis! @pejafan nista Wariorsi nisu uspeli bez centra i zastite reketa,Wariorsi su igrali mnogo bolju odbranu nego Houston. Bogut im je bio vrlo znacajan igrac u odbrani i koji je bio jako inteligentan,posle su imali Zazu koji je povredio kandzu a jako dobro kod njih se uklopio Javale Mcgee koji je stitio kos i po potrebi su igrali sa nizom petorkom ali tu je bio Durant da pokrije svojim dugackim rukama cesto.

milos

pre 4 godine

Au sta radi ovaj hjuston majko moja! Bez petice zele u playoff!
(opet ja, 05. februar 2020 09:38)
Vrv zeli da obezbede vise skokova za onog vesbruka, a plasmam ionako u toj ligi nije bitan vise.

karaulac

pre 4 godine

Изгледа је Хјустон озбиљан у намери да игра без центра. Јесте храбро, али мислим не баш паметно на дуге стазе.
Већина играча се умара у овом делу сезоне, а наш Јокица се тек сад захуктао. Мало му је дуже требало, али већ је почео да се поиграва са противничким одбранама.

vlajzi

pre 4 godine

@pejafan

Kao pratis NBA, a nemas pojma. Imaju Harkenstajna, solidnog back up centra, nadopunjavace se sa Cendlerom, ksda ne budu igralu small ball. Ko sve danas komentarise NBA!

karaulac

pre 4 godine

Изгледа је Хјустон озбиљан у намери да игра без центра. Јесте храбро, али мислим не баш паметно на дуге стазе.
Већина играча се умара у овом делу сезоне, а наш Јокица се тек сад захуктао. Мало му је дуже требало, али већ је почео да се поиграва са противничким одбранама.

Goran

pre 4 godine

...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 5. februar 2020 09:41)

Jeste sa ostala 4 all star igraca :D

Slobodan

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.

Malkom

pre 4 godine

To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 05. februar 2020 09:41)

Tim koji ima Karija i Durenta, a da im pomaže u pozadini Klej, može da igra i sa dve kruške pod košem. I bez trenera. I bez zagrevanja.

vince carter

pre 4 godine

Mogu da zamislim koja je to frustracija kod Bizlija i Juanca kada su saznali da se iz Denvera sele u Mineapolis! @pejafan nista Wariorsi nisu uspeli bez centra i zastite reketa,Wariorsi su igrali mnogo bolju odbranu nego Houston. Bogut im je bio vrlo znacajan igrac u odbrani i koji je bio jako inteligentan,posle su imali Zazu koji je povredio kandzu a jako dobro kod njih se uklopio Javale Mcgee koji je stitio kos i po potrebi su igrali sa nizom petorkom ali tu je bio Durant da pokrije svojim dugackim rukama cesto.

Straight Outta München

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.
(Slobodan, 05. februar 2020 10:06

Teska petica bi legla Hjustonu? :) Sta sve ovde moze da se procita... Jesi bar odgledao jednu utakmicu Hjustona u poslednje tri godine ili si napisao komentar samo da bi nesto napisao? Milutinov bi legao ekipama koje igraju kontrolisani napad, recimo SAS.

pejafan

pre 4 godine

Bez centra hoce titulu(ne racunajuci Cendlera koji je i mator i prosecan centar)...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...

milos

pre 4 godine

Au sta radi ovaj hjuston majko moja! Bez petice zele u playoff!
(opet ja, 05. februar 2020 09:38)
Vrv zeli da obezbede vise skokova za onog vesbruka, a plasmam ionako u toj ligi nije bitan vise.

Malkom

pre 4 godine

Najskuplji trejd nisam čuo ni za jednog igrača.

Ustvari jesam Nene Ilario
(agent mahoun, 05. februar 2020 09:58)

Pa nisam ni ja čuo ni za jednog igrača iz kriketa. Ali to je zato što ne pratim kriket. Pa tako, bolje je da se ostaviš košarke ako nisi čuo nijedno ime od navedenih. Ne znaš ko su Kapela, Kovington, Bizli, Ernangomez...?

anonimni

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.

lal

pre 4 godine

3 puta citam, ne mogu da sortiram lepo u glavi... mislim da niko od njih ne zna ko je koga za*ebao i koliko...
meni ovo neko da ponudi i da sam GM (nebitno ciji), glatko bih odbio... suvise je zamrseno, da bi tu bila cista posla... :DDD

penga

pre 4 godine

Hvala Bogu ispada Hjuston u prvoj rundi plej ofa. Ispali bi verovatno i sa Kapelom ali kako je Vestbruk sada podigao formu, sigurno je da plače kod uprave za "svoje" skokove, a pošto je Kapela gazda u svom reketu, moralo je da se završi ovim nesrećnim trejdom. NBA je liga u kojoj većina timova udovoljava sve zahteve najvećim zvezdama tima, pa eto neka se sada brada i cigla dobro najedu statistike, pošto titulu neće videti za života.

CarloNS

pre 4 godine

Teško je pohvatati ko tu koga za šta menja. Jedino mi nije jasna uprava Hjustona. U celoj ligi Harden neće naći boljeg partnera od Kapele. Dečko skače, kuca, ne troši mnogo lopti i hvata sve što mu Harden podbaci.

Back in Black

pre 4 godine

Kapela je bio jedan od bitnijih igraca Hjustona,skupljao njihove silne promasaje,igrao odbranu tako da mi nisu jasni.Sto se mene licno tice ovaj Hjuston je zlo za kosarku,sta pokusavaju nije mi jasno.

Bruks 021

pre 4 godine

Minesota očekuje da se ova dvojica dobro uklooe sa Viginsom i KAT.Ništa lakše od tog,neka zaborave na loptu kad je u posedu ove dvojice i sjajno će se uklopiti.Retko halavi igrači.

Malkom

pre 4 godine

најбоље прошла Аталанта!
(Тим Д., 05. februar 2020 09:56)

Zapravo, Minesota je razvalila. Dala je dva igrača koja su dobra ali nisu se uklapala u tim, a dobila gomilu dobrih igrača i jedan pik sledeće godine.

Milos

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anonimni, 5. februar 2020 10:12)
Bizli, Ernangomez i Vanderbilt u ovoj sezoni zajedno primaju 7,5m (grubo 3+3+1,5). Prva dvojica sledeceg leta postaju ograniceno slobodni igraci i ocekuju vecu lovu. Denver nema te pare koje oni ocekuju jer ce ista situacija biti sa Plamlijem, Morisom i Krejgom - pretpostavljam da je procena Denvera da su ova tri igraca vaznija za njihovu buducnost od ovih juce trejdovanih. Ovi trejdovani bi sledeceg leta otisli u neki drugi klub i Denver ne bi dobio nista.
Cetiri igraca koje je u ovom trejdu Denver dobio primaju ove godine zajedno 8 miliona. Svima ugovori isticu sledeceg leta i kapiram da ce im se Denver zahvaliti. Tih ustedjenih 8 miliona, zajedno sa mnogo manjim buducim ugovorima za Milsapa i Plamlija (trenutno zajedno 44 miliona godisnje, sledece sezone plafon 20m za obojicu), bi trebalo sledeceg leta da dovedu jednog super stara u ekipu.
U dodatku, Denver je dobio u ovom trejdu i pik prve runde od Hjustona. Ovaj pik + Heris (18m) bi mogli da dovedu Holideja (26m) vec sada.
Kljuc ovog trejda za Denver je upravo ovaj pik.

Saša

pre 4 godine

Denver je napravio najgori posao, ali je bilo žalosno da guše ovu dvojicu potencijalno veoma dobrih košarkaša - zbog toga što imaju jake ugovore sa Herisom i Bartonom. Mislim da će Bizli već za mesec dana pokazati kvalitet i mnogi će pričati da je bolji od Herisa.

веверица

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.
(Slobodan, 5. februar 2020 10:06)

побогу... да л је могуће да ово пишете и препоручујете...
управо супротно. не због квалитета милутинова, него јер голден стејт и хјустон НЕ ЖЕЛЕ центре који не умеју да шутирају тројке. где баш нађе "ал би лего ГОЛДЕН СТЕЈТУ и ХЈУСТОНУ". па баш су то две екипе које највише форсирају брзу игру и шут споља и који не би узели таквог центра, па све да им даш гобера за џабе.
ви људи или не гледате кошарку, па све причате напамет, или уопште не разумете шта гледате. коментар оф тотално.

S

pre 4 godine

"Minesota ubola premiju,pik od Atlante (top5) nije zaštićen?"


Pik od Atlante nije njihov, nego pik od Bruklina u vlasništvu Atlante, tako da neće uopšte biti u lutriji.

Aca86

pre 4 godine

Hjuston je definitivno resio da proba small ball igru, a dodali i Korvingtona koji je dobar defanzivno i dobar trojkas. Nisam bas optimista da ce uspeti jer ne moze sut stalno da te sluzi, a GSW kada im nije isao sut imali su mocnu odbranu (Klej-Durent-Iguadala-Grin-Livingston i Bogut dok je igrao). Minesota kao da je uzela Bizlija jer ne moze Rasela pa makar neki talentovan plej umesto iskusnog Napijera. Atlanta uzela pdlicnog old school centra da hvata Jangove promasaje, a i Nene sa klupe. Denever dao Bizlija za koga nemaju para jer mu ruki ugovor istice, a dosao iskusni Napijer da se nadopuni sa Morisom. Jedino eto ode mahac peskirom i pozitiva Denevera Huanco :-) steta, bio mi je gotivan.

mickey ward??

pre 4 godine

Nadam se samo da se Hawksi nece raspasti opet...bas gotiva fransiza,boze sta li rade Knicksi i njihova uprava menadzment,veliki navijac sam knicksa !..

DaniloVB

pre 4 godine

@Vilingradjanin

Zato sto su dobili centra koji ima double-double u proseku (13-13). Solidno su pokriveni talentima na ostalim pozicijama (Young,Huerter,Hunter,Reddish, Collins....) dok im je centra igrao Alex Len - ne verujem da bi imao startnu poziciju u svim ekipama Eurolige.

serbianwonder13

pre 4 godine

Hjustonov Darel Morey procenio da ce moci da igra sa PJ Tuckerom na 5-ici, i da im je vaznije da dovedu krilo. Denver je platio Jokica i Mareja i nema novca da letos zadrzi Hernangomeza i Harrisa, zato sh ih sada unovcili za pika 1 runde. Atlanta dovodi pomoc Trey-u, a Minnesota prikuplja pikove da bi trejdovala za DLo-a koga su letos hteli da dovedu u free agency. Sto bi nas narod rekao- i vuk sit, i koze na broju.

jukatan

pre 4 godine

Minesota ubola premiju,pik od Atlante (top5) nije zaštićen?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nelle, 5. februar 2020 09:41)
Imali su oni 2 premije na draftu 2009. pa znamo kako su birali.

rodjaksasela

pre 4 godine

Inace, iz Hjustona su procenili da protiv vecine ekipa mogu igrati small ball sa Takerom kao centrom. Za ostale tu je Hartenstajn, koji je bio prilicno solidan kad je Kapela bio povredjen, kao i veterana Cendlera. U sustina je da se time eliminise prednost koje neke ekipe imaju u napadu sa klasicnim centrima, tako sto ce ti centri u odbrani biti velika slabost.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige. Hjuston od CP3 trejda nastavlja da se kanalishe, Kavington im nista nece pomoci. Minesota gradi za buducnost a Denver umesto da se otarasi beskorisnog panja Plamlija daje Bizlija za nista, klasicna krsh franshiza. Posle ce svi opet da se cude kad Jokic mora da igra celu utakmicu u plejofu.
(Mladen, 5. februar 2020 11:07) # Link komentara
Preporučujem (+29)Ne preporučujem (-17)

Kako moderan centar, a ne moze da sutne na kos preko 3 metra? Bacanja katastrofa, kreacija katastrofa. Sta ti tu vidis moderno?
Zeznut je bio za Jokica do skoro, zbog hardenovog driblinga kada prodje igraca pa Jokic mora izaci a on samo nabaci lob Kapeli, a Jokic je tu najtanji na odskoku. A i fizicki je dominirao protiv Jokica, dok Jokic nije izvrteo par hiljada guma pa ga sad smlatio kao od sale.
Dobar je Kapela, ali nista specijalno, a pogotovo ne moderan centar.
On bas kao iz osamdesete i neke da je.
Moderni centri asistiraju i sutiraju.
Moguce da ce uz Treja Janga biti dobar. Ali nista specijalno, kao ni do sada.

zika

pre 4 godine

Mpj je opasan talenat mislim da će sledece godine biti starter,Grant je opasan igrač Jokic tata još da smire glave barton i Murray biće to ok ekipa u Play offu

Powerslave

pre 4 godine

Ovo gotovo sigurno nije kraj. Hjuston jeste dobio šta je hteo (3&D krilo, očistio salary cap), Atlanta takođe (centra kojeg traže već duže vreme), ali Minesota i pogotovo Denver baš i ne tako da su ovi trejdovi kod njih najverovatnije samo uvod u druge trejdove.

paspalj chandler

pre 4 godine

Али која будала би узела Бартона?
15 poena, 38% za 3, 1, 4 izgubljene lopte. Bukvalno svaka budala koja želi da se bori za titulu bi želela nekog kao što je Thrill na klupi ali ja ne znam šta vi gledate kad gledate košarku, izgleda je svako ko promaši šut indijanac, znaju oni zašto je otišao Beasley a ne Barton.

Statističar

pre 4 godine

Vi nćete da pročitate tekst? Hjuston Rokitsi u seleri kapu imaju još 12M dolara! To znači da mogu da trejduju jednog igrača (ili dva) i da dobiju u zamenu centra do 15M dolara. Ko je pratio, odlično je znao da su se rokitsi žalili da im je Kapela NIZAK centar i da s njim ne mogu da zaustave ni Lebrona ni AD. Traže jakog, brzog VISOKOG centra koji može bar jednog od ove dvojce da zaustavi. Klipersi su slabi na poziciji centara pa ih oni ne brinu.

KOKI

pre 4 godine

(MPP, 5. februar 2020 10:34)
Rekose u Denveru da samo Jokic i MPJ nisu u semi za trejd, ti sad pominjes MPJ-a. Ne verujem u to jer je decko neverovatan potencijal, nadam se da su to samo tvoja nagadjanja.

rodjaksasela

pre 4 godine

@Vilingradjanin jer je klasa 2020 dosta slaba i ocigledno ne veruju da tu ima nekog veceg potencijala, tj. procenili su da im je bolje da uzmu Kapelu nego nekog prvog pika iz te klase... Sto je i realno, imaju sve mlade igrace Jang, Huerter, Hanter, Redis, Kolins... Uz Kapelu na centru, ako svi oni naprave iskorak u odnosu na ovu sezonu, tu posebno mislim na Redisa i Hantera, pa i Huertera, eto sledece godine Atlante u plej ofu.

Ostin A

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige.
(Mladen, 5. februar 2020 11:07)

Kapela je sve osim moderan centar. Današnji moderni centri znaju da šutnu slobodno bacanje, pa čak i trojku. Znaju da dobace loptu. Embid, Jokić, Vučević, KAT... pa i novajlije poput Aytona.

Kapela zna da skoči i šutne ispod koša. Tu počinje i završava se njegov kvalitet.
Poludistanca, slobodno, trojka, eksplozivnost, prodor... su za njega misaone imenice.

Što je najgore, deliće peticu/četvorku sa Kolinsom. U Hjustonu niko živ nije mogao da skače za loptu, cela petorka ispod 2 metra, tako da će i taj broj skokova sigurno biti manji.

76er

pre 4 godine

Bez centra hoce titulu(ne racunajuci Cendlera koji je i mator i prosecan centar)...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 05. februar 2020 09:41)

Imao je i GS centra uvek, pritom imaju bolje bekove od ova dva klovna, a to je najbitnije.

Zakonodavac

pre 4 godine

Malik Bizli,pa zasto?Pa pre neki dan je sutirao za 3 5/6 ili 5/5.Odlicno igrao sa klupe.Hernan gomez je solidan.Ne razumem ih.Ako hoce da ciste seleri kap,onda ga ciste sa Milsapom.Jel zna neko nesto vise o igracima koji su dosli u Denver?

jд123

pre 4 godine

@Statističar, 05. februar 2020 13:38

Да, можда би Сакраменто узео Бартона за Барнса. Али нису у Денверу луди да узму Барнса, играча који ништа није бољи од Бартона а скупљи.

Mithrandir

pre 4 godine

Atlanta sklapa tim za naredne sezone,dali su Tarnera koga ne koriste i pik prve runde,ali ne njihov vec koji im potencijalno sleduje od Bruklina,a dobili jednog od najboljih centara (ako uzmemo u obzir platu i ucinak).Hjuston lose kopira GSW.Minesota je dobila pika i izgleda krece u rebilding ( los ako ne trejduju i Wiginsa),a Denver je posto poto zeleo da dobije nesto za igrace kojima istice ugovor i sigurno ce traziti previse,dobili su pika prve runde i par igraca koje ce se vecinom resiti.Svako je dobio sta je zeleo,licno,smatram da je Atlanta pobednik trejda jer ce sledece sezone imati veliki novac u seleri kepu za potpisivanje neke zvezde + visok svoj pik kao jedna od losijih ekipa,uz jezgro mladih sa Jangom,Kolinsom i Kapelom cini ih kandidatima za visok plasman vec sledece sezone.

Pant.LA

pre 4 godine

Bizli nije hteo da prihvati taj neki osrednji ili manji ugovor koji su mu nudili u denveru, tako da je ovo i ocekivano.. Huanco realno za 3 god imao prosle godine jedan deo sezone kad je bio dobar ostalo slabo.. Milsapu ove god istice veliki ugovor pa ce verovatno da ostane za 2-3 puta manje novca.. Jako komplikovana kombinatorika prilikom trejdova za koju se nikad nisam trudio da razumem, pogotovu kad ucestvuju vise ekipa, nego kad oni sve to ispretumbaju, lepo pogledas rostere i ocenis ko je kako prosao.. Utisak mi je da je atlanta napravila dobar posao sa kapelom i klincima.. Videćemo kako ce denver da kompletira trejd, ocigledno im je trebao..

jsx

pre 4 godine

Ovi su imali bas jaku ekipu pre tri godine i od tada samo zele da je upropaste. Kris Pol se bolje uklapao u tim nego Vestbruk, mnogo je bolji suter, bolji u organizaciji, bolji u odbrani... To sam cak i mogao da razumem jer je relativno mator i izuzetno sklon povredama, pa im je mozda i sigurnije da imaju losijeg igraca, ali na koga ce bar racunati. Medjutim, trejdovati Kapelu mi je bas neshvatljivo.

hans steplec

pre 4 godine

Houston je dobio krilnog centra Jordana Bell-a koji je dve godine igrao u Golden STate-u, takticki potkovan za koncept Raketa. Izuzetan atleta i sposoban da asistira, dakle, malo nizi od Kapele i fizicki dominantniji. Cak ume i da sutne, za razliku Kapele. Covington je odlican 3&D igrac, sto je savrseno za Houston. 2 dobra igraca po ceni 1 dobrog.
Pitanje je hemije da li ovaj tim moze da uradi nesto u play off-u (kada kazem "nesto" mislim na finale zapada, to im je plafon) i naravno, zdravstvenog stanja igraca.
GOlden State je imao najbolji tim verovatno ikada prosle godine ali su ih povrede demolirale.
Uzivajmo u kosarci!

Ivan

pre 4 godine

Ono što ne čujem svojim ušima neću nikada tvrditi da je 100 posto tačno ali po vrlo pouzdanoj informaciji, on ima 110 miliona od tog ugovora.
S obzirom da uvek ide priča da im 50 posto porez, ne znam kako to funkcioniše ali kažem vrlo pouzdano je da ima toliko od celokupnog ugovora.
S obzirom koliko zavise od njega i koliko su neki igrači plaćeni a ne zaslužuju na osnovu učinka, ne košta ih puno. Pomenuti Milsap...
(5. STAR, 5. februar 2020 12:17)
35% ti je Federal tax(savezni porez), drzava ili grad ima svoj porez city/state on je prosecno 4-5%,na ESCROW ode 10% ali ti vrate posle 5%,agent uzme oko 3%.Suma sumarum Lebron koji ima oko 34 milko dobije 16,8 miliona po godini.Deru Ameri

Saša

pre 4 godine

Sada Denver treba da da dobijeni pik i Herisa (18 miliona godisnje) - i da dovede Bizlija. To bi bio pravi rasplet, dostojan ovog uvoda.

koki

pre 4 godine

Bizli 23 godine, Huanco 24.
Dobili su pik prve runde i gomilu nicega. I taj Hjustonov pik je prilicno nizak. Tako da ce opet propustiti sve sto bude vredelo na draftu.

Daa

pre 4 godine

Steta, zeleo sam Kapelu u Boston. Legao bi im za desetku. Sto se tice Atlante razumem ih ako su dali pik. Dobili su proverenog odlicnog mladog igrac. Na leto ce pokusati da dovedu jos nekog jer svakako imaju prostora i eto jake ekipe. Bolje je tako nego da forsiraju sa tim pikovima.

Mladen

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige. Hjuston od CP3 trejda nastavlja da se kanalishe, Kavington im nista nece pomoci. Minesota gradi za buducnost a Denver umesto da se otarasi beskorisnog panja Plamlija daje Bizlija za nista, klasicna krsh franshiza. Posle ce svi opet da se cude kad Jokic mora da igra celu utakmicu u plejofu.

bogibot

pre 4 godine

Huston nece ni traziti centra vec planiraju da PJ tucker igra laznu peticu... Za ove sto ih prozivaju huston bez capele ima 10/1 odnos pobeda i poraza...

AR

pre 4 godine

Tako je, stvari se dešavaju u zadnjih 5 dana, a ne dvadesetak dana ranije kada je pisano mnogo toga.
S obzirom da je ovo čudan trejd, prilično nelogičan, do sutra očekujte još razloga da budete zbunjeni.

Dylan Dog

pre 4 godine

@sumo
Beasley-a bi izgubili svakako na leto. Suska se da bi trazio platu koju Denver ne moze da plati a Minesota moze. Trejdovali su igrace koji ne bi ostali u Denveru svakako. Ono sto je meni nejasno je mladi Vanderbilt zasto su njega trejdovali? Jel zna neko? Sta su za njega dobili?

MPP

pre 4 godine

Izgleda da je komplikovana razmena (trejd)
u toku .....
Haris je u igri (što ne čudi sobzirom na ovogodišnju formu)
I MPJ !
GOVORKA SE da je sve bolja igra u Denveru samo povećanje njegove vrednosti za trend koji sledi !
Dakle Denver nudi Pik prve runde, Harisa i MPJ.....
VIDEĆEMO DO SUTRA U 21 H ŠTA JE OD OVOG TAČNO .....
I ŠTA TO DOBIJAJU ZA UZVRAT ?
TO MORA BITI ISKUSAN I POZNATI IGRAČ....
DENVER JE UVEK IMAO DOBRE ANALITIČARE U STR.ŠTABU. DENVERU potrebno ALL star pojačanje ako hoće da nešto više odigraju u PL.OFFU !

bskfan

pre 4 godine

Kad je Marej dobio ugovor od 170m onda se vec tada znalo da nema para za Bislija i Juancha. Eventualno su mogli da zadrze Bislija a da trejduju Harisa ali Haris je ovu se zonu odigrao katastrofalno i ne mogu da ga trejduju sa njegovim ugovorom od 18m. Juancho je cool lik, dobar igrac, ali pored MPJ-a, Granta i iduce godine Bol Bola ne bi dobijao minute tako da je za njega bolje da ode negde gde ce da igra. Vanderbilt je takodje veoma dobar igrac, pun energije, dobro vodi loptu, jedan od najboljih skakaca u ligi, ali mu je sut vise nego los i trebace mu dugo vremena da to ispravi a Denver vise nije u situaciji da ceka i razvija talente vec su im potrebni vec formirani igraci kako bi pokusali da u naredne 3 godine urade nesto vise. Neko je ovde pomenuo trejd MPJ-a u NO ali mislim da za to nema sanse jer su po meni Jokic i MPJ nedodirljivi. Ako dodje do trejda za Holideja onda ce to biti Haris + dva pika. Ako Noli to ne odgovara onda verovatni nista od tog trejda. Videcemo sta je Tim Konoli smislio, uglavnom ovaj trejd je pokusaj konsolidacije finansija i stvaranje uslova za dodatni trejd, nista vise od toga. Za Denver je najvaznije da se otarase Plamlija jer im vec tri godine ubija klupu a oni toga nisu svesni.

hardaway

pre 4 godine

Jako cudna odluka Hjustona. Jedini visoki igrac, jedan od retkih koji igra zaista solidnu odbranu, kupi skokove biva trejdovan za polutana Bela i Kovingtona koji je u uzasnoj formi. Mogli su dovesti ovu dvojicu i da ne daju Capelu. Neverovatna odluka uprave.

Mozda je tu doslo do neke svadje, nezadovoljstva ali mogli su mnogo bolje proci u trejdu. Sta ce oni da rade sada protiv Lakersa pod kosem? Ima da ih uniste.

Kosarka se uvek igrala ispod obruca, nema te small ball postave koja bi pobedila lako tim sa vrhunskim centrom tipa Olajuwon, O'Neal, Dankan. Videlo se koliko je Golden State bio ranjiv kada je ostao bez Boguta, koga su mnogi prozivali, a covek sjajno branio reket, pravio blokove Curry-ju.

Mogli su se Clippersi ukljuciti u trejd, Capela je slagalica koja im nedostaje da budu nepobedivi. Cudi me Doc Rivers, ne koristi Zubca u napadu, gde nesto i zna, vec sluzi samo da dize ruke u odbrani.
Onda ga bar trejduj, dovedi nekoga ko ce samo da skace i igra odbranu kao Capela. Ja sam ubedjen da ce Rivers izgubiti titulu svojim glupostima, sablonskom igrom. Rivers i George, dve najvece slabosti Clippersa.

јд123

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
(anonimni, 5. februar 2020 10:12)

Плата ове године играча који су напустили Денвер 7.4 милиона.
Плата играча који долазе у Денвер 7.7 милиона.
https://www.basketball-reference.com/contracts/DEN.html

Како су то овим трејдом очистили доста селери кеп?

Прича се да још јуре Дру Холидеја. Али он ове сезоне зарађује око 26 милиона. Ако дају Хериса (17 милиона) за њега, морају још некога трејдовати. Бартон и Пламли зарађују заједно скоро 27 милиона, тако да би могли њих двојицу дати за Холидеја. Али чисто сумњам да би Пеликанси дали Холидеја за ова два индијанца. Хериса би сигурно узели иако у задње време не игра добро, млад је и има времена да се уклопи са Зионом и Инграмом. Али која будала би узела Бартона? Могли су га увалити Минесоти, они ионако имају само себичњаке или Хјустону, савршено би се уклопио са Харденом и Вестбруком или Таунсом и Вгинсом.

Не знам одакле овом МПП да хоће да трејдују МПЈ. Нису ваљда скроз полудели да потенцијалну будућу звезду трејдују? Уосатолом су изјавили да није за трејд а писало је у медијима да газда Денвера лично има велико мишљење о Портеру.

Steva Djubre

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
(anonimni, 05. februar 2020 10:12)

Sve vise se spominje da u Denveru zele jednog od dva BB, treba im suter koji ce znati da iskoristi asistencije Jokica ali i da razvuce protivnicke odbrane koje se sve vise koncentrisu na Jokica, mi bi naravno zeleli naseg BB ali on je nazalost rezervna varijanta ako ne uspeju onog iz Jute a to ce tesko ici ali je realno rasniji suter i ima bolju sezonu, dok je nas bolji kao bekap plej, ima i asistenciju i bolji je u odbrani sto nije mala stvar za Denver, a i dosta je jeftiniji nas od hrvatskog tako da sve je moguce...

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@Dragan-Borca

Nije ni kao da je iz osamdesetih, jer ne zna da igra leđima. Zna da skače i zakucava i tu se priča završava. Potpuno nesposoban da iskreira poziciju za šut, ali valjda će Trej da ga upošljava.

Aleks

pre 4 godine

Ja mislim da se Hjuston baš ukanalio ovim. Golden stejt je bio jedan i to će se teško ponoviti, kao što @76er reče njihovi bekovi su bolji; realno i Klej i Kari su bar dve klase iznad Vestbruka i Hardena (osim ako ste paljevina koja gleda samo Vestbrukove TD). Što je najgore, obojica izgledaju mnogo bolje na terenu kad ne ispaljuju trojke besomučno, vidi se da su odlični napadači...

I sa Kovingtonom su se usrećili, sad kad krene ispucavanje 100 trojki po utakmici.

Maksimilijan

pre 4 godine

Sledeći trejd Denvera bi trebao biti sa Pelikansima za JJ Redika i Dru Holideja, time bi rasteretili roster loših ugovora sa osrednjim igračima(Haris nije sto je bio pre dve godine, dok je stara Bartonova igra ponovo koštala Denver pobede protiv Detroita ekipe koje veoma loše igra kod kuce). Mareja prebaciti na njegovu prirodnu poziciju beka šutera.



Pelikansima: Geri Heris, Barton, Monte Moris, Džerald Grin uz još 2 prva pika(Hjustonov i jedan Denverov) i jedan pik sa druge runde drafta.

Nugetsima: JJ Redik i Dru Holidej.



Denverove rotacije:
starteri: Holidej, Marej, MPJ, Grant, Jokic.
klupa: Šabaz Nejpijer, Redik, KBD(Torrey Craig), Milsap i Plamli.

Sasvim solidna ekipa.

svedok saradnik zlatnog doba

pre 4 godine

@MPP
Bas i ne pratis ti to najbolje. MPJ je zasticen od trejda pve godine, tako da nit imaju zelju da ga trejduju niti mogu.

јд123

pre 4 godine

Ако Денвер успе да доведе Холидеја, то ће бити пун погодак. Можда ће ове играче које су добили укључити у тај трејд, као и пик, можда опет буде више екипа укључено. Ако не доведу Холидеја, онда је ово лош посао за њих (планирали су пик првог круга за Бизлија и пик другог круга за Хуанча, добили су само један пик).

Онда би били у супер позицији за следећу сезону. Мареј има времена да до краја ове сезоне и посебно у плеј-офу коначно направи тај очекивани искорак. Ако не успе, могу следеће сезоне да крену на Била (Бил сада не може бити трејдован) за Мареја. Вашингтон ће следеће сезоне сигурно кренути у рибилд, са Волом и Билом нису испунили очекивања. Тако да ће гледати да што боље уновче Била. Могли би циљати Мареја да буде вођа нове екипе, коју ће градити око њега. Још увек је млад а већ и искусан за разлику од других младих играча (стартер две године заредом у плеј-офу).

Дакле ако Мареј напредује, не морају јурити Била, ако не, Бил за Мареја (плате ће им следеће сезоне бити ту негде). Милсап за ветерански минималац, ако не пристане, нека тражи другу екипу. Можда у другом делу сезоне заигра и Бол Бол, да се види да ли може он да буде резервни центар уместо Пламлија. Најбоље би било када би могли некако да доведу Џајлса из Сакрамента или да га потпишу следеће сезоне. У зависности колико новца буду имали могу и Пламлију понудити нови уговор (ако га не трејдују пре) или га пустити да потпише са другом екипом.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

Idealno bi bilo da Denver pošalje Bartona, Plamlija i pika, za Holideja i Okafora, u Nju Orleans. Malo verovatno, ali vredi se nadati.

Dimitrije

pre 4 godine

Iskreno mislim da je Atlanta odradila jako dobar posao.Prvo su doveli Tiga pa sad Kapelu i Nenea ( koji je trenutno povredjen.) Mislim da bi sada trebali da trejduju Lena,Džonsa,Bembrija,Gudvina...Pa da očiste seleri kep,i ako mogu da dovedu jos nekog dobrog igrača.

Statističar

pre 4 godine

Pita neko ko će da uzme Bartona? Pa mogli bi npr. KINGSI. Barton će ove godine zaraditi 12,7M dolara, sledeće 13,7 a 2022 14,6M!!! Nije on mnogo lošiji igrač od Harison Barnsa kojeg će Kingsi ove godine platiti 24,1M dolara a uključujući i 2023. godinu ukupno 60 miliona dolara. Naravno u takvoj razmeni Kinsi bi morali da daju dva pika prve runde. Barton ima godunu dana ugovora od Barnsa a Barnsu je u toj 2023. ZAGARANTOVANO 18,3 MILIONA DOLARA (kao da je Klint Kapela). UŽAS KAKO SU VELIKE UGOVERE KINGSI DALI BARNSU I HILDU, a neko pominje kako Denver pojma nema - zato su poslednje dve sezone među dve najbolje ekipe Zapada!!!

sumo

pre 4 godine

Ne mogu da verujem sta rade. ajde Huanco, stvarno je visak trenutno i zasluzuje ekipu gde ce dobiti vise sansi. Ali Bizli, zasto njega pobogu. Pa pre bi trejdovao mareja, herisa, bartona i milsapa nego Bizlija. Ovi sto su dosli iz Hjustona niko ne zna ko su. Nadam se da znaju sta rade, ali Denver je poznat kao ekipa koja se upropasti trejdovima kada ima neku dobru pricu, kao sto ima sada. Grant je bio dobar ulov, ali dosao sa velikim ugovorom iz Oklahome. Jokara nek ti je bog u pomoci

Nije

pre 4 godine

Hjuston bas bez petice imaju oni centre i dalje u sastavu ,samo su uskoristuli da lepo utope Kapelu .Videli da od njega nece bas imati previse koristi u buducnost,ojacali suterski jos vise ekipu .Voriorsi su igrali sa peticom u ekpi uvek ,al uloga kod njih petice je bila da brani obruc .Ako cemo realno Cendler cak i ovim godinama je sasvim dobar odbtanbeni igrac i moze da zameni Kapelu ,i popuni to vreme koje bi igrali sa klasicnom peticom .

bulldog

pre 4 godine

Ajde ovi ostali, manje vise nije iznenadjenje, mozda je nekom zao zbog Hernandeza, ali dati Kapelu, to je stvarno ludost. Ko ce sad da se lomi pod kosem i hvata promasene suteve Hardena, jer njima se cela filozofija igre zasniva na tome.

lucc

pre 4 godine

Denver je usao u trejd da bi Capelu isterao iz Hustona. Nisu mogli da brane lob na Capelu. Ako dodje do sretanja u playoff-u, a verovatno hoce sad Denver vec i ima sanse. Nikolu nema ko da brani, a ovu dvojicu ce vec nekako....

Bruks 021

pre 4 godine

shile,hajde(ne ajde)ti lepo uzmi u ruke srpsku gramatiku ili neki od rečnika.Preporučujem ti rečnik Ivana Klajna ili recimo Vujaklije(da,da dobro si pročitao ne preziva se Vukajlija)

znanje-imanje

pre 4 godine

Atlanta i Minesota su razumljive, dobro su prošli. Ali...
Osim ako ne dovedu Dramonda ili tako nekog na sezonu-dve trejd Hjustona nema nikakvog smisla. Dali su otprilike inače najboljeg igrača koji im idealno odgovara za ono što igraju. A ono za statistiku o mogu da smisle samo deca. Koga misle u PO da stave na Jokića a tek na Dejvisa?
I trejd Denvera ako ostane na ovome je nerazumljiv skroz, daju nešto za ništa. Naravno problem Denvera je definisan time što su Mareja umesto max 100 miliona za 4 sezone platili 175 za 5. Od toga već sada imaju podbačaj a sebi su i obećali dugotrajnu rupu u odbrani. Sve i da povrede i puno promašaja ne budu daljnja odlika Mareja.
Suprotno raširenom stavu da Jokiću treba još neki AllStar mislim da ne, pa i da je to i opasno. Treba mu Rišoun Holms pa da se oslobode i Plamlija i milionskog Milsapa tako malog ukupnog učinka. Ne znam ni zašto su davali Galinarija ili da uzmu nekako Bojana Bogdanovića - da ima neko da pogodi kada skupe odbranu na njemu ili beku koji juri okolo.
Ipak vidite li kako Nikola ne samo postavlja saigrače nego se stalno prepire sa pomoćnim? Pravi i najbitniji trejd bi bio da daju Melouna za.... bilo koga boljeg od Đorđevića.

vlajzi

pre 4 godine

@pejafan

Kao pratis NBA, a nemas pojma. Imaju Harkenstajna, solidnog back up centra, nadopunjavace se sa Cendlerom, ksda ne budu igralu small ball. Ko sve danas komentarise NBA!

Mirko

pre 4 godine

Iskreno, na prvi mah nije mi bilo baš sve jasno šta žele da urade, međutim malo sam prelistao vesti i komentare na raznim stranama i sad mi se sve polako slaže.

Denver u stvari pravi prostora u seleri kapu i timu da bi doveo Jrua.
Dakle, dvojicu će odma da otpusti, oslobađa prostor u timu, ostaje joj novac za zverku, jer ovi koje su dobili nemaju velike plate, privremeno imaju kakvu takvu zamenu za Milsapa i Plamlija koji su povređeni, odnosno Jokića na centru - za nekih 7 do 10 min po utakmici dok se ne vrate Milsap i Plamli, a na kraju godine i njih mogu da se oslobode ako nisu potrebni i da dodatno oslobode seleri kap, ako sada preteraju i uđu u neki luxury trošak za pola sezone.
Bizli nije hteo produženje ugovora jer je tražio više od Denvera,a nije bilo prostora da mu se to i da. Meni je žao, jer je znao da da 35 poena u meču, igrao je dobro i verovatno zaslužuje više minuta u nekom timu. A opet, Tori mi je omiljen,Monte Moris je tu, ok... Huančo je bio maskota tima i bio drago lice na klupi,u igri ništa specijalno,tako da i njemu želim puno sreće.
A ovi dodatni pikovi su extra potrebni jer mogu da trguju i jer se provlače u gotovo svim velikim trejdovima, ili ako ne to onda se uzmu rukiji koji će igrati za male plate kao što je to bio Jokić prve tri godine.

5. STAR

pre 4 godine

Zao mi naseg Jokica , dali su mu 150 miliona i odmah uzeli 75 miliona poreza .Natovarili na njega ceo tim i traze li traze da bude agresivniji ,Od njega je bolje placen i Marej i Millsap a od Milsapa niko netrazi nista -covek ladno niti skace niti pogadja 3 skoka 12 koseva 0,7 blokada Koseve daje samo kad mu Jokic asistira ,godisnje igra 30 utakmica manje od Jokica i pazljivo ga pratim u odbrani ga nema ili se samo gura 0nek mi neko kaze koga je on sacuvo.Marej bek manji procenat suta za 3 poena od Jokica pa koji je on bek suter.Igra se prilagodjava sporom Milsapu i samo igra u paru sa Jokicem bez Jokica on ne postoji em spor em nizak . Hernangomez ce biti u Minesoti preko 20 koseva . Bez Milsapa je ekipa u januaru imala super rezultate i protiv jakih ekipa u gostima .On je prosle godine bio najgori protiv portlanda
(milutin, 05. februar 2020 11:52)

Ono što ne čujem svojim ušima neću nikada tvrditi da je 100 posto tačno ali po vrlo pouzdanoj informaciji, on ima 110 miliona od tog ugovora.
S obzirom da uvek ide priča da im 50 posto porez, ne znam kako to funkcioniše ali kažem vrlo pouzdano je da ima toliko od celokupnog ugovora.
S obzirom koliko zavise od njega i koliko su neki igrači plaćeni a ne zaslužuju na osnovu učinka, ne košta ih puno. Pomenuti Milsap...

Goran

pre 4 godine

...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 5. februar 2020 09:41)

Jeste sa ostala 4 all star igraca :D
(Goran, 05. februar 2020 10:08)

Nema veze sto su all star igrači. To je golden stejt mogao jer je Kari najbolji suter ikad. Može da zatrpava protivnički koš čim pređe polovinu i ne postavlja se pitanje da li ga hoće šut ili da li će ga udvojiti pa da spusti igru na niski post. To u Hjustonu ne postoji, Harden je očajan sa procentom šuta, on zatrpava uz procenat 20%. Konstantan igrač kao Klej Thompson u Hjustonu ne postoji. Čak i u najboljim danima pa jeGolden Stejt imao kakvog takvog centra da obezbeđuje skokove. Bogut, Looney, Kazins...

milutin

pre 4 godine

Zao mi naseg Jokica , dali su mu 150 miliona i odmah uzeli 75 miliona poreza .Natovarili na njega ceo tim i traze li traze da bude agresivniji ,Od njega je bolje placen i Marej i Millsap a od Milsapa niko netrazi nista -covek ladno niti skace niti pogadja 3 skoka 12 koseva 0,7 blokada Koseve daje samo kad mu Jokic asistira ,godisnje igra 30 utakmica manje od Jokica i pazljivo ga pratim u odbrani ga nema ili se samo gura 0nek mi neko kaze koga je on sacuvo.Marej bek manji procenat suta za 3 poena od Jokica pa koji je on bek suter.Igra se prilagodjava sporom Milsapu i samo igra u paru sa Jokicem bez Jokica on ne postoji em spor em nizak . Hernangomez ce biti u Minesoti preko 20 koseva . Bez Milsapa je ekipa u januaru imala super rezultate i protiv jakih ekipa u gostima .On je prosle godine bio najgori protiv portlanda

Memfis

pre 4 godine

побогу... да л је могуће да ово пишете и препоручујете...
управо супротно. не због квалитета милутинова, него јер голден стејт и хјустон НЕ ЖЕЛЕ центре који не умеју да шутирају тројке. где баш нађе "ал би лего ГОЛДЕН СТЕЈТУ и ХЈУСТОНУ". па баш су то две екипе које највише форсирају брзу игру и шут споља и који не би узели таквог центра, па све да им даш гобера за џабе.
ви људи или не гледате кошарку, па све причате напамет, или уопште не разумете шта гледате. коментар оф тотално.
(веверица, 5. februar 2020 11:14)

Не пратиш ни ти изгледа, Хјустон уопште не игра тако брзо, посебно кад је Харден у игри, а Вестбрук на клупи.

MPP

pre 4 godine

@KOKI, 5. februar 2020 11:56


Naravno da su nagadjanja ,upotrebio sam reč "priča" se!
Svi ovi komentari na temu TREJDA su nagadjanja .....do sutra u 21 H po srednjoevropskom vremenu !

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@paspalj cendler

Šta očekuješ drugo od ljudi koji dalje od Jokića ne vide? Ne gledaju košarku i utakmice nego samo čekaju da čuju da li je imao tripl-dabl.

vince carter

pre 4 godine

@dragan-borca znaci po tebi su Brook Lopez ili Aron Baynes moderni centri i bolji od Gobera na primer samo zato sto sutiraju za 3?? Znaci da je Bil Laimber bio bolji od Davida Robinsona jer je sutirao za 3? Derek Coleman,Sam Parkins,Sabonis koji su sutirali za 3 su bili bolji od Olajdzuvona,shaqa,ewinga..sa tim da je Hakeem znao da sutne za 3 ali ti nikad neces moci da registrujes da se tada to zameralo centrima,kao sto nikada neces moci da registrujes zasto pakleni suter kao Larry Bird nije sutirao vise trojki po utakmici,jednostavno nije se igralo na trojke. Ewing nije sutirao za 3 ali je sutirao sa svih delova terena za 2 a Sabonis je imao i sut za 3 i opasna dodavanja,protiv Jugoslavije 86te je dao 4 trojke!

google

pre 4 godine

@vince carter

Covek nije rekao da su centri koje ti pominjes losiji vec da Kapela apsolutno nije moderan centar i potpuno je u pravu. Kada cete shvatiti da kvalitet pojedinih igraca u kosarci pre 30-40 godina apsolutno nije bitan u savremenoj kosarci? Igrali su zajedno, doduse kratko, i dva najveca talenta na tim pozicijama (uz KATa koji je suter u telu centra) jedan pored drugog pa se nisu proslavili (Ad i Bugi u Noli).

Dobro je da se u poslednjih tridesetak komentara nesto moze i procitati jer su prvih pedest cisto lupetanje ljudi koji nisu pogledali dve utakmice ove sezone pored Jokicevih highlighta.

Denver je odicno prosao u trejdu, a i Atlanta vrlo verovatno. Sa Morijevim ludorijama se nikada ne zna, mogu da uspeju ali i ne, a Minesota je ionako truba fransiza i koga tu zanima sta se desava, ali nisu sebi olaksali posao sledece god sigurno, kada ovi ugovori stignu na naplatu.

Maksimilijan

pre 4 godine

Sledeći trejd Denvera bi trebao biti sa Pelikansima za JJ Redika i Dru Holideja, time bi rasteretili roster loših ugovora sa osrednjim igračima(Haris nije sto je bio pre dve godine, dok je stara Bartonova igra ponovo koštala Denver pobede protiv Detroita ekipe koje veoma loše igra kod kuce). Mareja prebaciti na njegovu prirodnu poziciju beka šutera.



Pelikansima: Geri Heris, Barton, Monte Moris, Džerald Grin uz još 2 prva pika(Hjustonov i jedan Denverov) i jedan pik sa druge runde drafta.

Nugetsima: JJ Redik i Dru Holidej.



Denverove rotacije:
starteri: Holidej, Marej, MPJ, Grant, Jokic.
klupa: Šabaz Nejpijer, Redik, KBD(Torrey Craig), Milsap i Plamli.

Sasvim solidna ekipa.

vlajzi

pre 4 godine

@pejafan

Kao pratis NBA, a nemas pojma. Imaju Harkenstajna, solidnog back up centra, nadopunjavace se sa Cendlerom, ksda ne budu igralu small ball. Ko sve danas komentarise NBA!

Slobodan

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.

sumo

pre 4 godine

Ne mogu da verujem sta rade. ajde Huanco, stvarno je visak trenutno i zasluzuje ekipu gde ce dobiti vise sansi. Ali Bizli, zasto njega pobogu. Pa pre bi trejdovao mareja, herisa, bartona i milsapa nego Bizlija. Ovi sto su dosli iz Hjustona niko ne zna ko su. Nadam se da znaju sta rade, ali Denver je poznat kao ekipa koja se upropasti trejdovima kada ima neku dobru pricu, kao sto ima sada. Grant je bio dobar ulov, ali dosao sa velikim ugovorom iz Oklahome. Jokara nek ti je bog u pomoci

lucc

pre 4 godine

Denver je usao u trejd da bi Capelu isterao iz Hustona. Nisu mogli da brane lob na Capelu. Ako dodje do sretanja u playoff-u, a verovatno hoce sad Denver vec i ima sanse. Nikolu nema ko da brani, a ovu dvojicu ce vec nekako....

MPP

pre 4 godine

Izgleda da je komplikovana razmena (trejd)
u toku .....
Haris je u igri (što ne čudi sobzirom na ovogodišnju formu)
I MPJ !
GOVORKA SE da je sve bolja igra u Denveru samo povećanje njegove vrednosti za trend koji sledi !
Dakle Denver nudi Pik prve runde, Harisa i MPJ.....
VIDEĆEMO DO SUTRA U 21 H ŠTA JE OD OVOG TAČNO .....
I ŠTA TO DOBIJAJU ZA UZVRAT ?
TO MORA BITI ISKUSAN I POZNATI IGRAČ....
DENVER JE UVEK IMAO DOBRE ANALITIČARE U STR.ŠTABU. DENVERU potrebno ALL star pojačanje ako hoće da nešto više odigraju u PL.OFFU !

hardaway

pre 4 godine

Jako cudna odluka Hjustona. Jedini visoki igrac, jedan od retkih koji igra zaista solidnu odbranu, kupi skokove biva trejdovan za polutana Bela i Kovingtona koji je u uzasnoj formi. Mogli su dovesti ovu dvojicu i da ne daju Capelu. Neverovatna odluka uprave.

Mozda je tu doslo do neke svadje, nezadovoljstva ali mogli su mnogo bolje proci u trejdu. Sta ce oni da rade sada protiv Lakersa pod kosem? Ima da ih uniste.

Kosarka se uvek igrala ispod obruca, nema te small ball postave koja bi pobedila lako tim sa vrhunskim centrom tipa Olajuwon, O'Neal, Dankan. Videlo se koliko je Golden State bio ranjiv kada je ostao bez Boguta, koga su mnogi prozivali, a covek sjajno branio reket, pravio blokove Curry-ju.

Mogli su se Clippersi ukljuciti u trejd, Capela je slagalica koja im nedostaje da budu nepobedivi. Cudi me Doc Rivers, ne koristi Zubca u napadu, gde nesto i zna, vec sluzi samo da dize ruke u odbrani.
Onda ga bar trejduj, dovedi nekoga ko ce samo da skace i igra odbranu kao Capela. Ja sam ubedjen da ce Rivers izgubiti titulu svojim glupostima, sablonskom igrom. Rivers i George, dve najvece slabosti Clippersa.

milutin

pre 4 godine

Zao mi naseg Jokica , dali su mu 150 miliona i odmah uzeli 75 miliona poreza .Natovarili na njega ceo tim i traze li traze da bude agresivniji ,Od njega je bolje placen i Marej i Millsap a od Milsapa niko netrazi nista -covek ladno niti skace niti pogadja 3 skoka 12 koseva 0,7 blokada Koseve daje samo kad mu Jokic asistira ,godisnje igra 30 utakmica manje od Jokica i pazljivo ga pratim u odbrani ga nema ili se samo gura 0nek mi neko kaze koga je on sacuvo.Marej bek manji procenat suta za 3 poena od Jokica pa koji je on bek suter.Igra se prilagodjava sporom Milsapu i samo igra u paru sa Jokicem bez Jokica on ne postoji em spor em nizak . Hernangomez ce biti u Minesoti preko 20 koseva . Bez Milsapa je ekipa u januaru imala super rezultate i protiv jakih ekipa u gostima .On je prosle godine bio najgori protiv portlanda

penga

pre 4 godine

Hvala Bogu ispada Hjuston u prvoj rundi plej ofa. Ispali bi verovatno i sa Kapelom ali kako je Vestbruk sada podigao formu, sigurno je da plače kod uprave za "svoje" skokove, a pošto je Kapela gazda u svom reketu, moralo je da se završi ovim nesrećnim trejdom. NBA je liga u kojoj većina timova udovoljava sve zahteve najvećim zvezdama tima, pa eto neka se sada brada i cigla dobro najedu statistike, pošto titulu neće videti za života.

Mladen

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige. Hjuston od CP3 trejda nastavlja da se kanalishe, Kavington im nista nece pomoci. Minesota gradi za buducnost a Denver umesto da se otarasi beskorisnog panja Plamlija daje Bizlija za nista, klasicna krsh franshiza. Posle ce svi opet da se cude kad Jokic mora da igra celu utakmicu u plejofu.

pejafan

pre 4 godine

Bez centra hoce titulu(ne racunajuci Cendlera koji je i mator i prosecan centar)...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...

milos

pre 4 godine

Au sta radi ovaj hjuston majko moja! Bez petice zele u playoff!
(opet ja, 05. februar 2020 09:38)
Vrv zeli da obezbede vise skokova za onog vesbruka, a plasmam ionako u toj ligi nije bitan vise.

znanje-imanje

pre 4 godine

Atlanta i Minesota su razumljive, dobro su prošli. Ali...
Osim ako ne dovedu Dramonda ili tako nekog na sezonu-dve trejd Hjustona nema nikakvog smisla. Dali su otprilike inače najboljeg igrača koji im idealno odgovara za ono što igraju. A ono za statistiku o mogu da smisle samo deca. Koga misle u PO da stave na Jokića a tek na Dejvisa?
I trejd Denvera ako ostane na ovome je nerazumljiv skroz, daju nešto za ništa. Naravno problem Denvera je definisan time što su Mareja umesto max 100 miliona za 4 sezone platili 175 za 5. Od toga već sada imaju podbačaj a sebi su i obećali dugotrajnu rupu u odbrani. Sve i da povrede i puno promašaja ne budu daljnja odlika Mareja.
Suprotno raširenom stavu da Jokiću treba još neki AllStar mislim da ne, pa i da je to i opasno. Treba mu Rišoun Holms pa da se oslobode i Plamlija i milionskog Milsapa tako malog ukupnog učinka. Ne znam ni zašto su davali Galinarija ili da uzmu nekako Bojana Bogdanovića - da ima neko da pogodi kada skupe odbranu na njemu ili beku koji juri okolo.
Ipak vidite li kako Nikola ne samo postavlja saigrače nego se stalno prepire sa pomoćnim? Pravi i najbitniji trejd bi bio da daju Melouna za.... bilo koga boljeg od Đorđevića.

Zakonodavac

pre 4 godine

Malik Bizli,pa zasto?Pa pre neki dan je sutirao za 3 5/6 ili 5/5.Odlicno igrao sa klupe.Hernan gomez je solidan.Ne razumem ih.Ako hoce da ciste seleri kap,onda ga ciste sa Milsapom.Jel zna neko nesto vise o igracima koji su dosli u Denver?

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@paspalj cendler

Šta očekuješ drugo od ljudi koji dalje od Jokića ne vide? Ne gledaju košarku i utakmice nego samo čekaju da čuju da li je imao tripl-dabl.

lal

pre 4 godine

3 puta citam, ne mogu da sortiram lepo u glavi... mislim da niko od njih ne zna ko je koga za*ebao i koliko...
meni ovo neko da ponudi i da sam GM (nebitno ciji), glatko bih odbio... suvise je zamrseno, da bi tu bila cista posla... :DDD

Memfis

pre 4 godine

побогу... да л је могуће да ово пишете и препоручујете...
управо супротно. не због квалитета милутинова, него јер голден стејт и хјустон НЕ ЖЕЛЕ центре који не умеју да шутирају тројке. где баш нађе "ал би лего ГОЛДЕН СТЕЈТУ и ХЈУСТОНУ". па баш су то две екипе које највише форсирају брзу игру и шут споља и који не би узели таквог центра, па све да им даш гобера за џабе.
ви људи или не гледате кошарку, па све причате напамет, или уопште не разумете шта гледате. коментар оф тотално.
(веверица, 5. februar 2020 11:14)

Не пратиш ни ти изгледа, Хјустон уопште не игра тако брзо, посебно кад је Харден у игри, а Вестбрук на клупи.

bskfan

pre 4 godine

Kad je Marej dobio ugovor od 170m onda se vec tada znalo da nema para za Bislija i Juancha. Eventualno su mogli da zadrze Bislija a da trejduju Harisa ali Haris je ovu se zonu odigrao katastrofalno i ne mogu da ga trejduju sa njegovim ugovorom od 18m. Juancho je cool lik, dobar igrac, ali pored MPJ-a, Granta i iduce godine Bol Bola ne bi dobijao minute tako da je za njega bolje da ode negde gde ce da igra. Vanderbilt je takodje veoma dobar igrac, pun energije, dobro vodi loptu, jedan od najboljih skakaca u ligi, ali mu je sut vise nego los i trebace mu dugo vremena da to ispravi a Denver vise nije u situaciji da ceka i razvija talente vec su im potrebni vec formirani igraci kako bi pokusali da u naredne 3 godine urade nesto vise. Neko je ovde pomenuo trejd MPJ-a u NO ali mislim da za to nema sanse jer su po meni Jokic i MPJ nedodirljivi. Ako dodje do trejda za Holideja onda ce to biti Haris + dva pika. Ako Noli to ne odgovara onda verovatni nista od tog trejda. Videcemo sta je Tim Konoli smislio, uglavnom ovaj trejd je pokusaj konsolidacije finansija i stvaranje uslova za dodatni trejd, nista vise od toga. Za Denver je najvaznije da se otarase Plamlija jer im vec tri godine ubija klupu a oni toga nisu svesni.

веверица

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.
(Slobodan, 5. februar 2020 10:06)

побогу... да л је могуће да ово пишете и препоручујете...
управо супротно. не због квалитета милутинова, него јер голден стејт и хјустон НЕ ЖЕЛЕ центре који не умеју да шутирају тројке. где баш нађе "ал би лего ГОЛДЕН СТЕЈТУ и ХЈУСТОНУ". па баш су то две екипе које највише форсирају брзу игру и шут споља и који не би узели таквог центра, па све да им даш гобера за џабе.
ви људи или не гледате кошарку, па све причате напамет, или уопште не разумете шта гледате. коментар оф тотално.

karaulac

pre 4 godine

Изгледа је Хјустон озбиљан у намери да игра без центра. Јесте храбро, али мислим не баш паметно на дуге стазе.
Већина играча се умара у овом делу сезоне, а наш Јокица се тек сад захуктао. Мало му је дуже требало, али већ је почео да се поиграва са противничким одбранама.

Malkom

pre 4 godine

To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 05. februar 2020 09:41)

Tim koji ima Karija i Durenta, a da im pomaže u pozadini Klej, može da igra i sa dve kruške pod košem. I bez trenera. I bez zagrevanja.

Malkom

pre 4 godine

Najskuplji trejd nisam čuo ni za jednog igrača.

Ustvari jesam Nene Ilario
(agent mahoun, 05. februar 2020 09:58)

Pa nisam ni ja čuo ni za jednog igrača iz kriketa. Ali to je zato što ne pratim kriket. Pa tako, bolje je da se ostaviš košarke ako nisi čuo nijedno ime od navedenih. Ne znaš ko su Kapela, Kovington, Bizli, Ernangomez...?

Goran

pre 4 godine

...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 5. februar 2020 09:41)

Jeste sa ostala 4 all star igraca :D

Bruks 021

pre 4 godine

shile,hajde(ne ajde)ti lepo uzmi u ruke srpsku gramatiku ili neki od rečnika.Preporučujem ti rečnik Ivana Klajna ili recimo Vujaklije(da,da dobro si pročitao ne preziva se Vukajlija)

Aleks

pre 4 godine

Ja mislim da se Hjuston baš ukanalio ovim. Golden stejt je bio jedan i to će se teško ponoviti, kao što @76er reče njihovi bekovi su bolji; realno i Klej i Kari su bar dve klase iznad Vestbruka i Hardena (osim ako ste paljevina koja gleda samo Vestbrukove TD). Što je najgore, obojica izgledaju mnogo bolje na terenu kad ne ispaljuju trojke besomučno, vidi se da su odlični napadači...

I sa Kovingtonom su se usrećili, sad kad krene ispucavanje 100 trojki po utakmici.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

Idealno bi bilo da Denver pošalje Bartona, Plamlija i pika, za Holideja i Okafora, u Nju Orleans. Malo verovatno, ali vredi se nadati.

Bruks 021

pre 4 godine

Minesota očekuje da se ova dvojica dobro uklooe sa Viginsom i KAT.Ništa lakše od tog,neka zaborave na loptu kad je u posedu ove dvojice i sjajno će se uklopiti.Retko halavi igrači.

јд123

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
(anonimni, 5. februar 2020 10:12)

Плата ове године играча који су напустили Денвер 7.4 милиона.
Плата играча који долазе у Денвер 7.7 милиона.
https://www.basketball-reference.com/contracts/DEN.html

Како су то овим трејдом очистили доста селери кеп?

Прича се да још јуре Дру Холидеја. Али он ове сезоне зарађује око 26 милиона. Ако дају Хериса (17 милиона) за њега, морају још некога трејдовати. Бартон и Пламли зарађују заједно скоро 27 милиона, тако да би могли њих двојицу дати за Холидеја. Али чисто сумњам да би Пеликанси дали Холидеја за ова два индијанца. Хериса би сигурно узели иако у задње време не игра добро, млад је и има времена да се уклопи са Зионом и Инграмом. Али која будала би узела Бартона? Могли су га увалити Минесоти, они ионако имају само себичњаке или Хјустону, савршено би се уклопио са Харденом и Вестбруком или Таунсом и Вгинсом.

Не знам одакле овом МПП да хоће да трејдују МПЈ. Нису ваљда скроз полудели да потенцијалну будућу звезду трејдују? Уосатолом су изјавили да није за трејд а писало је у медијима да газда Денвера лично има велико мишљење о Портеру.

Statističar

pre 4 godine

Pita neko ko će da uzme Bartona? Pa mogli bi npr. KINGSI. Barton će ove godine zaraditi 12,7M dolara, sledeće 13,7 a 2022 14,6M!!! Nije on mnogo lošiji igrač od Harison Barnsa kojeg će Kingsi ove godine platiti 24,1M dolara a uključujući i 2023. godinu ukupno 60 miliona dolara. Naravno u takvoj razmeni Kinsi bi morali da daju dva pika prve runde. Barton ima godunu dana ugovora od Barnsa a Barnsu je u toj 2023. ZAGARANTOVANO 18,3 MILIONA DOLARA (kao da je Klint Kapela). UŽAS KAKO SU VELIKE UGOVERE KINGSI DALI BARNSU I HILDU, a neko pominje kako Denver pojma nema - zato su poslednje dve sezone među dve najbolje ekipe Zapada!!!

Statističar

pre 4 godine

Vi nćete da pročitate tekst? Hjuston Rokitsi u seleri kapu imaju još 12M dolara! To znači da mogu da trejduju jednog igrača (ili dva) i da dobiju u zamenu centra do 15M dolara. Ko je pratio, odlično je znao da su se rokitsi žalili da im je Kapela NIZAK centar i da s njim ne mogu da zaustave ni Lebrona ni AD. Traže jakog, brzog VISOKOG centra koji može bar jednog od ove dvojce da zaustavi. Klipersi su slabi na poziciji centara pa ih oni ne brinu.

Nije

pre 4 godine

Hjuston bas bez petice imaju oni centre i dalje u sastavu ,samo su uskoristuli da lepo utope Kapelu .Videli da od njega nece bas imati previse koristi u buducnost,ojacali suterski jos vise ekipu .Voriorsi su igrali sa peticom u ekpi uvek ,al uloga kod njih petice je bila da brani obruc .Ako cemo realno Cendler cak i ovim godinama je sasvim dobar odbtanbeni igrac i moze da zameni Kapelu ,i popuni to vreme koje bi igrali sa klasicnom peticom .

Back in Black

pre 4 godine

Kapela je bio jedan od bitnijih igraca Hjustona,skupljao njihove silne promasaje,igrao odbranu tako da mi nisu jasni.Sto se mene licno tice ovaj Hjuston je zlo za kosarku,sta pokusavaju nije mi jasno.

Straight Outta München

pre 4 godine

Gledam centre po NBA i pitam se sta radi Milutinov u Evropi. Znam da nije tema ali citajuci ova imena sete me na njega, koliko bi npr. legao Hjustonu ili GS-u, ma svakoj ekipi.
(Slobodan, 05. februar 2020 10:06

Teska petica bi legla Hjustonu? :) Sta sve ovde moze da se procita... Jesi bar odgledao jednu utakmicu Hjustona u poslednje tri godine ili si napisao komentar samo da bi nesto napisao? Milutinov bi legao ekipama koje igraju kontrolisani napad, recimo SAS.

mickey ward??

pre 4 godine

Nadam se samo da se Hawksi nece raspasti opet...bas gotiva fransiza,boze sta li rade Knicksi i njihova uprava menadzment,veliki navijac sam knicksa !..

jsx

pre 4 godine

Ovi su imali bas jaku ekipu pre tri godine i od tada samo zele da je upropaste. Kris Pol se bolje uklapao u tim nego Vestbruk, mnogo je bolji suter, bolji u organizaciji, bolji u odbrani... To sam cak i mogao da razumem jer je relativno mator i izuzetno sklon povredama, pa im je mozda i sigurnije da imaju losijeg igraca, ali na koga ce bar racunati. Medjutim, trejdovati Kapelu mi je bas neshvatljivo.

koki

pre 4 godine

Bizli 23 godine, Huanco 24.
Dobili su pik prve runde i gomilu nicega. I taj Hjustonov pik je prilicno nizak. Tako da ce opet propustiti sve sto bude vredelo na draftu.

јд123

pre 4 godine

Ако Денвер успе да доведе Холидеја, то ће бити пун погодак. Можда ће ове играче које су добили укључити у тај трејд, као и пик, можда опет буде више екипа укључено. Ако не доведу Холидеја, онда је ово лош посао за њих (планирали су пик првог круга за Бизлија и пик другог круга за Хуанча, добили су само један пик).

Онда би били у супер позицији за следећу сезону. Мареј има времена да до краја ове сезоне и посебно у плеј-офу коначно направи тај очекивани искорак. Ако не успе, могу следеће сезоне да крену на Била (Бил сада не може бити трејдован) за Мареја. Вашингтон ће следеће сезоне сигурно кренути у рибилд, са Волом и Билом нису испунили очекивања. Тако да ће гледати да што боље уновче Била. Могли би циљати Мареја да буде вођа нове екипе, коју ће градити око њега. Још увек је млад а већ и искусан за разлику од других младих играча (стартер две године заредом у плеј-офу).

Дакле ако Мареј напредује, не морају јурити Била, ако не, Бил за Мареја (плате ће им следеће сезоне бити ту негде). Милсап за ветерански минималац, ако не пристане, нека тражи другу екипу. Можда у другом делу сезоне заигра и Бол Бол, да се види да ли може он да буде резервни центар уместо Пламлија. Најбоље би било када би могли некако да доведу Џајлса из Сакрамента или да га потпишу следеће сезоне. У зависности колико новца буду имали могу и Пламлију понудити нови уговор (ако га не трејдују пре) или га пустити да потпише са другом екипом.

vince carter

pre 4 godine

@dragan-borca znaci po tebi su Brook Lopez ili Aron Baynes moderni centri i bolji od Gobera na primer samo zato sto sutiraju za 3?? Znaci da je Bil Laimber bio bolji od Davida Robinsona jer je sutirao za 3? Derek Coleman,Sam Parkins,Sabonis koji su sutirali za 3 su bili bolji od Olajdzuvona,shaqa,ewinga..sa tim da je Hakeem znao da sutne za 3 ali ti nikad neces moci da registrujes da se tada to zameralo centrima,kao sto nikada neces moci da registrujes zasto pakleni suter kao Larry Bird nije sutirao vise trojki po utakmici,jednostavno nije se igralo na trojke. Ewing nije sutirao za 3 ali je sutirao sa svih delova terena za 2 a Sabonis je imao i sut za 3 i opasna dodavanja,protiv Jugoslavije 86te je dao 4 trojke!

Saša

pre 4 godine

Denver je napravio najgori posao, ali je bilo žalosno da guše ovu dvojicu potencijalno veoma dobrih košarkaša - zbog toga što imaju jake ugovore sa Herisom i Bartonom. Mislim da će Bizli već za mesec dana pokazati kvalitet i mnogi će pričati da je bolji od Herisa.

hans steplec

pre 4 godine

Houston je dobio krilnog centra Jordana Bell-a koji je dve godine igrao u Golden STate-u, takticki potkovan za koncept Raketa. Izuzetan atleta i sposoban da asistira, dakle, malo nizi od Kapele i fizicki dominantniji. Cak ume i da sutne, za razliku Kapele. Covington je odlican 3&D igrac, sto je savrseno za Houston. 2 dobra igraca po ceni 1 dobrog.
Pitanje je hemije da li ovaj tim moze da uradi nesto u play off-u (kada kazem "nesto" mislim na finale zapada, to im je plafon) i naravno, zdravstvenog stanja igraca.
GOlden State je imao najbolji tim verovatno ikada prosle godine ali su ih povrede demolirale.
Uzivajmo u kosarci!

5. STAR

pre 4 godine

Zao mi naseg Jokica , dali su mu 150 miliona i odmah uzeli 75 miliona poreza .Natovarili na njega ceo tim i traze li traze da bude agresivniji ,Od njega je bolje placen i Marej i Millsap a od Milsapa niko netrazi nista -covek ladno niti skace niti pogadja 3 skoka 12 koseva 0,7 blokada Koseve daje samo kad mu Jokic asistira ,godisnje igra 30 utakmica manje od Jokica i pazljivo ga pratim u odbrani ga nema ili se samo gura 0nek mi neko kaze koga je on sacuvo.Marej bek manji procenat suta za 3 poena od Jokica pa koji je on bek suter.Igra se prilagodjava sporom Milsapu i samo igra u paru sa Jokicem bez Jokica on ne postoji em spor em nizak . Hernangomez ce biti u Minesoti preko 20 koseva . Bez Milsapa je ekipa u januaru imala super rezultate i protiv jakih ekipa u gostima .On je prosle godine bio najgori protiv portlanda
(milutin, 05. februar 2020 11:52)

Ono što ne čujem svojim ušima neću nikada tvrditi da je 100 posto tačno ali po vrlo pouzdanoj informaciji, on ima 110 miliona od tog ugovora.
S obzirom da uvek ide priča da im 50 posto porez, ne znam kako to funkcioniše ali kažem vrlo pouzdano je da ima toliko od celokupnog ugovora.
S obzirom koliko zavise od njega i koliko su neki igrači plaćeni a ne zaslužuju na osnovu učinka, ne košta ih puno. Pomenuti Milsap...

anonimni

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.

Malkom

pre 4 godine

најбоље прошла Аталанта!
(Тим Д., 05. februar 2020 09:56)

Zapravo, Minesota je razvalila. Dala je dva igrača koja su dobra ali nisu se uklapala u tim, a dobila gomilu dobrih igrača i jedan pik sledeće godine.

Aca86

pre 4 godine

Hjuston je definitivno resio da proba small ball igru, a dodali i Korvingtona koji je dobar defanzivno i dobar trojkas. Nisam bas optimista da ce uspeti jer ne moze sut stalno da te sluzi, a GSW kada im nije isao sut imali su mocnu odbranu (Klej-Durent-Iguadala-Grin-Livingston i Bogut dok je igrao). Minesota kao da je uzela Bizlija jer ne moze Rasela pa makar neki talentovan plej umesto iskusnog Napijera. Atlanta uzela pdlicnog old school centra da hvata Jangove promasaje, a i Nene sa klupe. Denever dao Bizlija za koga nemaju para jer mu ruki ugovor istice, a dosao iskusni Napijer da se nadopuni sa Morisom. Jedino eto ode mahac peskirom i pozitiva Denevera Huanco :-) steta, bio mi je gotivan.

svedok saradnik zlatnog doba

pre 4 godine

@MPP
Bas i ne pratis ti to najbolje. MPJ je zasticen od trejda pve godine, tako da nit imaju zelju da ga trejduju niti mogu.

Saša

pre 4 godine

Sada Denver treba da da dobijeni pik i Herisa (18 miliona godisnje) - i da dovede Bizlija. To bi bio pravi rasplet, dostojan ovog uvoda.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige. Hjuston od CP3 trejda nastavlja da se kanalishe, Kavington im nista nece pomoci. Minesota gradi za buducnost a Denver umesto da se otarasi beskorisnog panja Plamlija daje Bizlija za nista, klasicna krsh franshiza. Posle ce svi opet da se cude kad Jokic mora da igra celu utakmicu u plejofu.
(Mladen, 5. februar 2020 11:07) # Link komentara
Preporučujem (+29)Ne preporučujem (-17)

Kako moderan centar, a ne moze da sutne na kos preko 3 metra? Bacanja katastrofa, kreacija katastrofa. Sta ti tu vidis moderno?
Zeznut je bio za Jokica do skoro, zbog hardenovog driblinga kada prodje igraca pa Jokic mora izaci a on samo nabaci lob Kapeli, a Jokic je tu najtanji na odskoku. A i fizicki je dominirao protiv Jokica, dok Jokic nije izvrteo par hiljada guma pa ga sad smlatio kao od sale.
Dobar je Kapela, ali nista specijalno, a pogotovo ne moderan centar.
On bas kao iz osamdesete i neke da je.
Moderni centri asistiraju i sutiraju.
Moguce da ce uz Treja Janga biti dobar. Ali nista specijalno, kao ni do sada.

Ostin A

pre 4 godine

Najbolje prosla Atlanta, Kapela je odlican moderni centar koji moze da bude najbolji skakac lige.
(Mladen, 5. februar 2020 11:07)

Kapela je sve osim moderan centar. Današnji moderni centri znaju da šutnu slobodno bacanje, pa čak i trojku. Znaju da dobace loptu. Embid, Jokić, Vučević, KAT... pa i novajlije poput Aytona.

Kapela zna da skoči i šutne ispod koša. Tu počinje i završava se njegov kvalitet.
Poludistanca, slobodno, trojka, eksplozivnost, prodor... su za njega misaone imenice.

Što je najgore, deliće peticu/četvorku sa Kolinsom. U Hjustonu niko živ nije mogao da skače za loptu, cela petorka ispod 2 metra, tako da će i taj broj skokova sigurno biti manji.

Steva Djubre

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
(anonimni, 05. februar 2020 10:12)

Sve vise se spominje da u Denveru zele jednog od dva BB, treba im suter koji ce znati da iskoristi asistencije Jokica ali i da razvuce protivnicke odbrane koje se sve vise koncentrisu na Jokica, mi bi naravno zeleli naseg BB ali on je nazalost rezervna varijanta ako ne uspeju onog iz Jute a to ce tesko ici ali je realno rasniji suter i ima bolju sezonu, dok je nas bolji kao bekap plej, ima i asistenciju i bolji je u odbrani sto nije mala stvar za Denver, a i dosta je jeftiniji nas od hrvatskog tako da sve je moguce...

Milos

pre 4 godine

Denver čisti prostor za nekog jakog na trzistu. Verovatno jrue holidaya, uz trejd herisa. Očistili su dosta salary capa ovim trejdom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anonimni, 5. februar 2020 10:12)
Bizli, Ernangomez i Vanderbilt u ovoj sezoni zajedno primaju 7,5m (grubo 3+3+1,5). Prva dvojica sledeceg leta postaju ograniceno slobodni igraci i ocekuju vecu lovu. Denver nema te pare koje oni ocekuju jer ce ista situacija biti sa Plamlijem, Morisom i Krejgom - pretpostavljam da je procena Denvera da su ova tri igraca vaznija za njihovu buducnost od ovih juce trejdovanih. Ovi trejdovani bi sledeceg leta otisli u neki drugi klub i Denver ne bi dobio nista.
Cetiri igraca koje je u ovom trejdu Denver dobio primaju ove godine zajedno 8 miliona. Svima ugovori isticu sledeceg leta i kapiram da ce im se Denver zahvaliti. Tih ustedjenih 8 miliona, zajedno sa mnogo manjim buducim ugovorima za Milsapa i Plamlija (trenutno zajedno 44 miliona godisnje, sledece sezone plafon 20m za obojicu), bi trebalo sledeceg leta da dovedu jednog super stara u ekipu.
U dodatku, Denver je dobio u ovom trejdu i pik prve runde od Hjustona. Ovaj pik + Heris (18m) bi mogli da dovedu Holideja (26m) vec sada.
Kljuc ovog trejda za Denver je upravo ovaj pik.

paspalj chandler

pre 4 godine

Али која будала би узела Бартона?
15 poena, 38% za 3, 1, 4 izgubljene lopte. Bukvalno svaka budala koja želi da se bori za titulu bi želela nekog kao što je Thrill na klupi ali ja ne znam šta vi gledate kad gledate košarku, izgleda je svako ko promaši šut indijanac, znaju oni zašto je otišao Beasley a ne Barton.

bogibot

pre 4 godine

Huston nece ni traziti centra vec planiraju da PJ tucker igra laznu peticu... Za ove sto ih prozivaju huston bez capele ima 10/1 odnos pobeda i poraza...

bulldog

pre 4 godine

Ajde ovi ostali, manje vise nije iznenadjenje, mozda je nekom zao zbog Hernandeza, ali dati Kapelu, to je stvarno ludost. Ko ce sad da se lomi pod kosem i hvata promasene suteve Hardena, jer njima se cela filozofija igre zasniva na tome.

vince carter

pre 4 godine

Mogu da zamislim koja je to frustracija kod Bizlija i Juanca kada su saznali da se iz Denvera sele u Mineapolis! @pejafan nista Wariorsi nisu uspeli bez centra i zastite reketa,Wariorsi su igrali mnogo bolju odbranu nego Houston. Bogut im je bio vrlo znacajan igrac u odbrani i koji je bio jako inteligentan,posle su imali Zazu koji je povredio kandzu a jako dobro kod njih se uklopio Javale Mcgee koji je stitio kos i po potrebi su igrali sa nizom petorkom ali tu je bio Durant da pokrije svojim dugackim rukama cesto.

Mithrandir

pre 4 godine

Atlanta sklapa tim za naredne sezone,dali su Tarnera koga ne koriste i pik prve runde,ali ne njihov vec koji im potencijalno sleduje od Bruklina,a dobili jednog od najboljih centara (ako uzmemo u obzir platu i ucinak).Hjuston lose kopira GSW.Minesota je dobila pika i izgleda krece u rebilding ( los ako ne trejduju i Wiginsa),a Denver je posto poto zeleo da dobije nesto za igrace kojima istice ugovor i sigurno ce traziti previse,dobili su pika prve runde i par igraca koje ce se vecinom resiti.Svako je dobio sta je zeleo,licno,smatram da je Atlanta pobednik trejda jer ce sledece sezone imati veliki novac u seleri kepu za potpisivanje neke zvezde + visok svoj pik kao jedna od losijih ekipa,uz jezgro mladih sa Jangom,Kolinsom i Kapelom cini ih kandidatima za visok plasman vec sledece sezone.

Ivan

pre 4 godine

Ono što ne čujem svojim ušima neću nikada tvrditi da je 100 posto tačno ali po vrlo pouzdanoj informaciji, on ima 110 miliona od tog ugovora.
S obzirom da uvek ide priča da im 50 posto porez, ne znam kako to funkcioniše ali kažem vrlo pouzdano je da ima toliko od celokupnog ugovora.
S obzirom koliko zavise od njega i koliko su neki igrači plaćeni a ne zaslužuju na osnovu učinka, ne košta ih puno. Pomenuti Milsap...
(5. STAR, 5. februar 2020 12:17)
35% ti je Federal tax(savezni porez), drzava ili grad ima svoj porez city/state on je prosecno 4-5%,na ESCROW ode 10% ali ti vrate posle 5%,agent uzme oko 3%.Suma sumarum Lebron koji ima oko 34 milko dobije 16,8 miliona po godini.Deru Ameri

76er

pre 4 godine

Bez centra hoce titulu(ne racunajuci Cendlera koji je i mator i prosecan centar)...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 05. februar 2020 09:41)

Imao je i GS centra uvek, pritom imaju bolje bekove od ova dva klovna, a to je najbitnije.

DaniloVB

pre 4 godine

@Vilingradjanin

Zato sto su dobili centra koji ima double-double u proseku (13-13). Solidno su pokriveni talentima na ostalim pozicijama (Young,Huerter,Hunter,Reddish, Collins....) dok im je centra igrao Alex Len - ne verujem da bi imao startnu poziciju u svim ekipama Eurolige.

rodjaksasela

pre 4 godine

@Vilingradjanin jer je klasa 2020 dosta slaba i ocigledno ne veruju da tu ima nekog veceg potencijala, tj. procenili su da im je bolje da uzmu Kapelu nego nekog prvog pika iz te klase... Sto je i realno, imaju sve mlade igrace Jang, Huerter, Hanter, Redis, Kolins... Uz Kapelu na centru, ako svi oni naprave iskorak u odnosu na ovu sezonu, tu posebno mislim na Redisa i Hantera, pa i Huertera, eto sledece godine Atlante u plej ofu.

rodjaksasela

pre 4 godine

Inace, iz Hjustona su procenili da protiv vecine ekipa mogu igrati small ball sa Takerom kao centrom. Za ostale tu je Hartenstajn, koji je bio prilicno solidan kad je Kapela bio povredjen, kao i veterana Cendlera. U sustina je da se time eliminise prednost koje neke ekipe imaju u napadu sa klasicnim centrima, tako sto ce ti centri u odbrani biti velika slabost.

CarloNS

pre 4 godine

Teško je pohvatati ko tu koga za šta menja. Jedino mi nije jasna uprava Hjustona. U celoj ligi Harden neće naći boljeg partnera od Kapele. Dečko skače, kuca, ne troši mnogo lopti i hvata sve što mu Harden podbaci.

Dimitrije

pre 4 godine

Iskreno mislim da je Atlanta odradila jako dobar posao.Prvo su doveli Tiga pa sad Kapelu i Nenea ( koji je trenutno povredjen.) Mislim da bi sada trebali da trejduju Lena,Džonsa,Bembrija,Gudvina...Pa da očiste seleri kep,i ako mogu da dovedu jos nekog dobrog igrača.

Pant.LA

pre 4 godine

Bizli nije hteo da prihvati taj neki osrednji ili manji ugovor koji su mu nudili u denveru, tako da je ovo i ocekivano.. Huanco realno za 3 god imao prosle godine jedan deo sezone kad je bio dobar ostalo slabo.. Milsapu ove god istice veliki ugovor pa ce verovatno da ostane za 2-3 puta manje novca.. Jako komplikovana kombinatorika prilikom trejdova za koju se nikad nisam trudio da razumem, pogotovu kad ucestvuju vise ekipa, nego kad oni sve to ispretumbaju, lepo pogledas rostere i ocenis ko je kako prosao.. Utisak mi je da je atlanta napravila dobar posao sa kapelom i klincima.. Videćemo kako ce denver da kompletira trejd, ocigledno im je trebao..

serbianwonder13

pre 4 godine

Hjustonov Darel Morey procenio da ce moci da igra sa PJ Tuckerom na 5-ici, i da im je vaznije da dovedu krilo. Denver je platio Jokica i Mareja i nema novca da letos zadrzi Hernangomeza i Harrisa, zato sh ih sada unovcili za pika 1 runde. Atlanta dovodi pomoc Trey-u, a Minnesota prikuplja pikove da bi trejdovala za DLo-a koga su letos hteli da dovedu u free agency. Sto bi nas narod rekao- i vuk sit, i koze na broju.

AR

pre 4 godine

Tako je, stvari se dešavaju u zadnjih 5 dana, a ne dvadesetak dana ranije kada je pisano mnogo toga.
S obzirom da je ovo čudan trejd, prilično nelogičan, do sutra očekujte još razloga da budete zbunjeni.

KOKI

pre 4 godine

(MPP, 5. februar 2020 10:34)
Rekose u Denveru da samo Jokic i MPJ nisu u semi za trejd, ti sad pominjes MPJ-a. Ne verujem u to jer je decko neverovatan potencijal, nadam se da su to samo tvoja nagadjanja.

google

pre 4 godine

@vince carter

Covek nije rekao da su centri koje ti pominjes losiji vec da Kapela apsolutno nije moderan centar i potpuno je u pravu. Kada cete shvatiti da kvalitet pojedinih igraca u kosarci pre 30-40 godina apsolutno nije bitan u savremenoj kosarci? Igrali su zajedno, doduse kratko, i dva najveca talenta na tim pozicijama (uz KATa koji je suter u telu centra) jedan pored drugog pa se nisu proslavili (Ad i Bugi u Noli).

Dobro je da se u poslednjih tridesetak komentara nesto moze i procitati jer su prvih pedest cisto lupetanje ljudi koji nisu pogledali dve utakmice ove sezone pored Jokicevih highlighta.

Denver je odicno prosao u trejdu, a i Atlanta vrlo verovatno. Sa Morijevim ludorijama se nikada ne zna, mogu da uspeju ali i ne, a Minesota je ionako truba fransiza i koga tu zanima sta se desava, ali nisu sebi olaksali posao sledece god sigurno, kada ovi ugovori stignu na naplatu.

jukatan

pre 4 godine

Minesota ubola premiju,pik od Atlante (top5) nije zaštićen?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nelle, 5. februar 2020 09:41)
Imali su oni 2 premije na draftu 2009. pa znamo kako su birali.

zika

pre 4 godine

Mpj je opasan talenat mislim da će sledece godine biti starter,Grant je opasan igrač Jokic tata još da smire glave barton i Murray biće to ok ekipa u Play offu

MPP

pre 4 godine

@KOKI, 5. februar 2020 11:56


Naravno da su nagadjanja ,upotrebio sam reč "priča" se!
Svi ovi komentari na temu TREJDA su nagadjanja .....do sutra u 21 H po srednjoevropskom vremenu !

Daa

pre 4 godine

Steta, zeleo sam Kapelu u Boston. Legao bi im za desetku. Sto se tice Atlante razumem ih ako su dali pik. Dobili su proverenog odlicnog mladog igrac. Na leto ce pokusati da dovedu jos nekog jer svakako imaju prostora i eto jake ekipe. Bolje je tako nego da forsiraju sa tim pikovima.

S

pre 4 godine

"Minesota ubola premiju,pik od Atlante (top5) nije zaštićen?"


Pik od Atlante nije njihov, nego pik od Bruklina u vlasništvu Atlante, tako da neće uopšte biti u lutriji.

Dylan Dog

pre 4 godine

@sumo
Beasley-a bi izgubili svakako na leto. Suska se da bi trazio platu koju Denver ne moze da plati a Minesota moze. Trejdovali su igrace koji ne bi ostali u Denveru svakako. Ono sto je meni nejasno je mladi Vanderbilt zasto su njega trejdovali? Jel zna neko? Sta su za njega dobili?

Goran

pre 4 godine

...To je uspeo samo Golden Stejt koliko se secam,bez nekog 'krstenog' centra...
(pejafan, 5. februar 2020 09:41)

Jeste sa ostala 4 all star igraca :D
(Goran, 05. februar 2020 10:08)

Nema veze sto su all star igrači. To je golden stejt mogao jer je Kari najbolji suter ikad. Može da zatrpava protivnički koš čim pređe polovinu i ne postavlja se pitanje da li ga hoće šut ili da li će ga udvojiti pa da spusti igru na niski post. To u Hjustonu ne postoji, Harden je očajan sa procentom šuta, on zatrpava uz procenat 20%. Konstantan igrač kao Klej Thompson u Hjustonu ne postoji. Čak i u najboljim danima pa jeGolden Stejt imao kakvog takvog centra da obezbeđuje skokove. Bogut, Looney, Kazins...

Mirko

pre 4 godine

Iskreno, na prvi mah nije mi bilo baš sve jasno šta žele da urade, međutim malo sam prelistao vesti i komentare na raznim stranama i sad mi se sve polako slaže.

Denver u stvari pravi prostora u seleri kapu i timu da bi doveo Jrua.
Dakle, dvojicu će odma da otpusti, oslobađa prostor u timu, ostaje joj novac za zverku, jer ovi koje su dobili nemaju velike plate, privremeno imaju kakvu takvu zamenu za Milsapa i Plamlija koji su povređeni, odnosno Jokića na centru - za nekih 7 do 10 min po utakmici dok se ne vrate Milsap i Plamli, a na kraju godine i njih mogu da se oslobode ako nisu potrebni i da dodatno oslobode seleri kap, ako sada preteraju i uđu u neki luxury trošak za pola sezone.
Bizli nije hteo produženje ugovora jer je tražio više od Denvera,a nije bilo prostora da mu se to i da. Meni je žao, jer je znao da da 35 poena u meču, igrao je dobro i verovatno zaslužuje više minuta u nekom timu. A opet, Tori mi je omiljen,Monte Moris je tu, ok... Huančo je bio maskota tima i bio drago lice na klupi,u igri ništa specijalno,tako da i njemu želim puno sreće.
A ovi dodatni pikovi su extra potrebni jer mogu da trguju i jer se provlače u gotovo svim velikim trejdovima, ili ako ne to onda se uzmu rukiji koji će igrati za male plate kao što je to bio Jokić prve tri godine.

Powerslave

pre 4 godine

Ovo gotovo sigurno nije kraj. Hjuston jeste dobio šta je hteo (3&D krilo, očistio salary cap), Atlanta takođe (centra kojeg traže već duže vreme), ali Minesota i pogotovo Denver baš i ne tako da su ovi trejdovi kod njih najverovatnije samo uvod u druge trejdove.

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@Dragan-Borca

Nije ni kao da je iz osamdesetih, jer ne zna da igra leđima. Zna da skače i zakucava i tu se priča završava. Potpuno nesposoban da iskreira poziciju za šut, ali valjda će Trej da ga upošljava.

jд123

pre 4 godine

@Statističar, 05. februar 2020 13:38

Да, можда би Сакраменто узео Бартона за Барнса. Али нису у Денверу луди да узму Барнса, играча који ништа није бољи од Бартона а скупљи.