Sreda, 23.03.2005.

10:46

Koštunica: Ispunićemo sve obaveze

Premijer Srbije Vojislav Koštunica je izjavio u Briselu da će Srbija ispuniti obaveze prema Haškom tribunalu.

Izvor: B92

Koštunica: Ispuniæemo sve obaveze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Banat

pre 19 godina

A zasto bi Kostunica "hapsio"? Ja vise volim kad se to radi recima. Fino, kulturno i civilizovano. U zadnjih 60 dana, 10 ljudi se predalo. To je jedan covek svake nedelje u proteklih 2 meseca. I kako onda nema saradnje? Voja je vise uradio od svoja dva prethodnika i to bez slanja ijednog policajca na ulicu. Tako se to radi u civilizovanom svetu. Ali, kao sto je poznato, uvek cete naci razlog da pljujete Kostunicu - bez obzira da li covek radi lose ili dobro.

Srđan

pre 19 godina

Vreme koje smo izgubili dok Kostunica nije revidirao svoj predjasnji stav je nenadoknadivo. Ovaj covek treba da odgovara za stetu koju su on i negova stranka naneli Srbiji.

J.Pavlovic

pre 19 godina

Zar ga nije sramota da pominje Hrvatsku sa jednim neresenim slucajem koji je smetnja. Bre covece, a sta je sa onolikim neresenim srpskim slucajevima? Zar ste se sada tek probudili. Mozda je vas problem narkolepsija koja vas cesto navodi na povremene izlete van budnog stanja. Ovo je bezocno i ruzno, sta vise, neinteligentno sa vase strane, gospodine premijeru drzave koja zahvaljujuci vama postaje fatamorgana.

Balazs

pre 19 godina

Postovani "komentatori" vasi komentari najcesce interesantniji od samih vesti.Volim ih citati, iz njih se vidi da su citaoci bar toliko
bistri i pametni kao i novinari.
(o politicarima ne bih .....sem o Tadicu on je pravi)
vise citam komentare nego same vesti
jer se po njima vidi i oseca puls javnog mnjenja.
diplecc

Bojan zdravic, Houston - USA

pre 19 godina

Kada je Djindjic isporucivao - bio je izdajnik i mafijas, maltene je zasluzio atentat. Sada kada Kostunica isporucuje on je nekima "majstor". Milosevic se nije lazno predstavljao, znalo se dobro ko je i sta je - za razliku od Draskovica, Kostunice, Labusa i Tadica. Dajte vec predstavite se pravim imenom da narod zna sa kim ima posla, nemojte se skrivati iza laznih naziva "demokratskih" stranaka i lazno predstavljati demokratama. Zasto niko od ovih demokrata ne trazi otvaranje tajnih dosijea i spiskova saradnika tajnih policija? Da li zato sto su mozda i oni na njima?

Дорћолац

pre 19 godina

Ови из Владе су као Станислав из Радована трећег: кад су учили слова, стигли су само до слова Е. Да су наставили, стигли би и до слова Х, па би научили реч "хапшење", те би је користили уместо јадних еуфемизама. Ја не верујем да Оли Рен кад разговара са Коштуницом каже "Знате, Војиславе, морате у потпуности да испуните све обавезе према Хашком трибуналу", него каже, "Нема ништа од студије уколико до петка не ухапсите Павковића и Лукића". А ови овде легијалисти ионако знају да "испуњавање свих обавеза" подразумева кесу на главу, комби, авион, Шевенинген, дакле "хапшење". Па ко онда кога ту лаже?

Dragana

pre 19 godina

Ne verujem ni jednu rec g.Kostunici, jer je mnogo puta do sada rekao da ce saradjivati sa Hagom, a ni jednom to nije uradio.
Haski optuzenici se sami predaju, dok od hapsenja nema nista!
To nije saradnja sa Hagom, vec saradnja sadasnje vlade sa partijama kao sto su SPS, ciji je vodja potpisao Hag, znaci u tome periodu su to podrzavali i bili i sami spremni da izrucuju ljude, gde verujem da Milosevic ne bi cekao ni trena da izruci nekoga, a sada su skloni da to koriste u svoju propagandu, i ponovo se trude da zemlju bace u haos, za koji verujem da je vec tu!
G.Kostunica mora prvo da "pocisti" takve likove sa politicke scene,ne znam zasto su jos uvek tu, pa tek onda kada sredi svoje dvoriste, moze mu se bar malo verovati da je krenuo nesto da radi za dobrobit Srbije!

Sloba iz Haga

pre 19 godina

Da nije i on kao i Sloba? Prvo ne pristaje, a onda kada nema gde ispunjava sve zahteve. Cini se da nismo te srece. Ovaj mora da prica da ce ispuniti sve da bi bio u igri i kupio malo vremena ali ne pominje ni jednog trenutka mogucnost hapsenja. Ako ipak ne laze, drzava ce debelo odresiti kesu za "pre(o)daju" generala. Zao mi je komemtatora koji veruju da ce im ovaj nesto doneti.

Igor

pre 19 godina

Ta studija o izvodljivosti i nije neko dostignuce. To se nama prodaje prica da je to nevidjeni uspeh, iako su i najnerazvijenije zemlje u Evropi to dobile davnih dana. Ali to nije ni bitno. Cak i da sutra kazu da ce da nas prime u EU bez ikakvog uslova, ja bih zeleo da se u Hagu nadju svi optuzeni. Tako da cu Kostunici cestitati cim se svi optuzeni nadju pred sudom, a posto ne verujem da ce ovi sto su ostali otici dobrovoljno, potrebno je da ih Kostunica uhapsi. Ako uhapsi bar jednog coveka, ja ga vise necu kritikovati zbog nesaradnje sa Hagom, ali nesto ne verujem da ce se to desiti.

npb

pre 19 godina

Да је премијер овако говорио пре четири године, били бисмо испред Бугарске и Румуније, а можда би и претходни премијер био жив.
Слажем се да ово овако треба, да је боље икад него никад, али НИКАД нећу заборавити коју штету је Србији нанела политика ДСС-а и њеног вође.
Лако је сада, после свих мука, радовати се напрасној премијеровој прагматичности... but, let us not forget...

GuC

pre 19 godina

Posle duuuuugooog gledanja u svoju magicnu sviralu, posto je isprobao svih osam, nasao je tu famoznu devetu rupu na svirali. To sto je proslo mnogo vremena od prve rupe je nebitno, jer za njega radi vreme. Izgleda da ni famozna dvosmerna saradnja vise nije bitna, proradila je jednosmerna, kako je doslo do zaokreta? Dok on misli da je sada stekao "simpatije" tih groznih zapadnih politicara (nisu cak ni pravoslavni), i dok se tamo neprijatno oseca sto mora da prica u ime Srbije, smislio je on nesto. To je plan, da dok je u Briselu, ostatak klerikalno fasistickog dela vlade hapsi sve sto ikada stalo u odbranu postenih gradjana. Eto recimo, bas slucajno je uhapsen Milan Obradovic?! Jos nemamo odgovor na zalbu tuzilaca sto je pustena na slobodu grupa ubica, ali eto, efikasni sistem hapsi Obradovica? Ovo je ludnica! Jos ako je jurio ne daj boze ubice i iznudjivace, jos ako je jurio ubice premijera Djindjica, ma nikada nece izaci iz zatvora!?
Naravno, svako lice ima dve strane, tako je Voja sada okrenuo samo jednu. Onu crnu, osvetnicku, opasnu cuva za obracun sa demokratijom i jos uvek, sa dr Zoranom Djindjicem!

Branko, USA

pre 19 godina

Napred majstore. Izgleda da u toj zemlji-mesavini radikala i "zapadnih mondijalista" jedino ti znas kako na neki nacin razresis stvar. Uz Tadica jedina normalna linija u drustvu podeljenog izmedju fasista tipa radikala i i ekstrema prozapadnih piskarala tipa "hajde da se stidimo i sami sebe pljujemo...". ALi i to ce proci.

Lale-Pancevo

pre 19 godina

Da ipak sacekamo da vidimo sta ce Voja da radi kada se malo "oladi" od puta i utisaka i dodje u srpsku svakodnevicu. A ovo sta nagovestava o opstanku zajednice, nije jasno kako misli da spreci Crnu Goru da ne odrzi referendum i kakav bi to bio legalizam i demokratija?

S.L

pre 19 godina

Vlada Kostunice mora da ima odredjeni plan "protiv" ratnih kriminalaca. Ovde se radi ne samo za haske optuzene nego i sve druge koji nisu tako vazni ali su vecina. Samo da spominjem hladnjace i masovne grovice. Samo tako on bi bio uverljiv saradnik Zapada. Do sada Kostunica lici na boxsera shokiranog na podu... Kako lepo on "zna" da napravi "koordinaciona tela", a ne izvrsi tako vrlo vazan and iminenat zadatak! To je jos jedan dokaz kako je on iskren da gura Srbiju u porodicu EU.

Zivkovic

pre 19 godina

Da vidimo i to - a culi smo vise puta. Mislim da bi jedino resenje za Srbiju, parlamentarizam i demokratiju bilo najbolje da se ujedine DS, DSS i G17 - a da zamole sve prespore, prebrze i prestare da ostave politiku.

jelena

pre 19 godina

Ko bi rekao da će naš vrhovni vodja ovako brzo da shvati da Hag nema alternativu. Jako bih volela da ga ptiam šta se to promenilo u odnosu na vreme kad je izjavio da nam Hag nije na prioritetu. No, bolja i nakanadna pamet nego nikakva.

Milosh

pre 19 godina

Samo se vi smejte, ali zajedljivi komentari i napadanje Kostunice nece pomoci. Covek ima sansu da SCG za vreme njegove vlada dobije STUDIJU O IZVODLJIVOSTI, a do kraja godine i Ustav. Posle toga malo toga nece biti za sta nece imati podrsku da uradi. Isreno verujem da ce DS da se urazumi malkice da da ce se saglasiti oko Ustava i da cemo te izbore konacno imati na jesen 2005. godine. A onda ako budu pametni radikali ce pasti, bas zbog ovih dogadjaja iz druge recenice, a DSS porasti pa cemo imati, valjda konacno, vladu od 2 ili 3 stranke a ne 18 ili 4+1 sto je lose za Srbiju. Vlada od 2ili 3 stranke ce biti i stabilna i demokratska i mocice da se konacno nesto uradi u Srbiji u korist ekonomije, a ne samo politickih prepucavanja.

Milan (Italia)

pre 19 godina

Ne podrzavam Kostunicu, smatram da je raznorazne (cesto samozvane) generale i "DJenerale" trebalo prvo suditi kod nas pa tek ih onda izruciti, smatram da Srbija nema ni sadasnjost a kamoli budocnost sa raznim SPS-ovima, SRS-ovima i svim slicnim "ovima".
Smatram da SPC treba da ostane odvojena od drzave i skole i propoveda hriscanstvo, ljubav i veru...
Smatram da prvo treba da "pocistimo u svom dvoristu" (npr. Ovcara, Strpci ili hladnjace) pa tek onda gledamo komsije...
Volim svoju zemlju bez obzira na to ko je trenutno na vlasti i necu je se odreci nikada.
Ali ipak smatram da je NEUMESNO razgovarati sa Solanom ove nedelje - pogledajte zasto u rubrici "dogodilo se na danasnji dan". Moglo se i moralo razgovarati prosle ili sledece nedelje a ne bas 22, 23, 24 marta...

Milko

pre 19 godina

Ja sa krajnjim naporom pokušavam da razumem jezik kojim priča Koštunica i teško mi ide. Pokušavam da to uporedim sa onim što je ranije govorio, pa tako razumem o čemu se radi i opet mi ne ide.
Onda pročitam rečenicu o Hrvatskoj i shvatim da je rekao kako nije dobar hrvatski model saradnje, a do jučer je govorio kako je to uzoran i pravi model. Da mu neka viša sila nije prosvetlila um, ili se trenutno manje služi demagogijom?

g.m.

pre 19 godina

Eto, da ne bi Hrvatske i Gotovine, Kostunica nikad ne bi shvatio "sta znaci saradnja sa Hagom"!? C! C! C! A kad uz svoj uobicajeni vokabular s poantom "moz da bidne, al' ne mora da znaci", doda jos i formulaciju "postoji namera i da opstane zajednica", ne zna se da li tu virtualnu sargarepu na stapu nudi Brisel Kostunici, ili Kostunica Srbiji. A mozda i oboje.
(P.S. (Ne)nagradno pitanje za citaoce: koliko je jos haskih optuzenika iz SCG u bekstvu: a)12, b) 14, c) 16?)

Mashinovodja

pre 19 godina

Ah, konačno, počela pamet da iz onog donjeg zaobljenog dela tela dolazi u glavu. Kolateralna korist je da se g.premijer izlečio od stomačnih tegoba koje je, po sopstvenom priznanju, imao na svako pominjanje Haga. Osim toga, izgleda i da je negde zaturio one famozne diple sa devet rupa u koje je duvao kad god je neko rekao Hag.

Mashinovodja

pre 19 godina

Ah, konačno, počela pamet da iz onog donjeg zaobljenog dela tela dolazi u glavu. Kolateralna korist je da se g.premijer izlečio od stomačnih tegoba koje je, po sopstvenom priznanju, imao na svako pominjanje Haga. Osim toga, izgleda i da je negde zaturio one famozne diple sa devet rupa u koje je duvao kad god je neko rekao Hag.

Milko

pre 19 godina

Ja sa krajnjim naporom pokušavam da razumem jezik kojim priča Koštunica i teško mi ide. Pokušavam da to uporedim sa onim što je ranije govorio, pa tako razumem o čemu se radi i opet mi ne ide.
Onda pročitam rečenicu o Hrvatskoj i shvatim da je rekao kako nije dobar hrvatski model saradnje, a do jučer je govorio kako je to uzoran i pravi model. Da mu neka viša sila nije prosvetlila um, ili se trenutno manje služi demagogijom?

g.m.

pre 19 godina

Eto, da ne bi Hrvatske i Gotovine, Kostunica nikad ne bi shvatio "sta znaci saradnja sa Hagom"!? C! C! C! A kad uz svoj uobicajeni vokabular s poantom "moz da bidne, al' ne mora da znaci", doda jos i formulaciju "postoji namera i da opstane zajednica", ne zna se da li tu virtualnu sargarepu na stapu nudi Brisel Kostunici, ili Kostunica Srbiji. A mozda i oboje.
(P.S. (Ne)nagradno pitanje za citaoce: koliko je jos haskih optuzenika iz SCG u bekstvu: a)12, b) 14, c) 16?)

Milan (Italia)

pre 19 godina

Ne podrzavam Kostunicu, smatram da je raznorazne (cesto samozvane) generale i "DJenerale" trebalo prvo suditi kod nas pa tek ih onda izruciti, smatram da Srbija nema ni sadasnjost a kamoli budocnost sa raznim SPS-ovima, SRS-ovima i svim slicnim "ovima".
Smatram da SPC treba da ostane odvojena od drzave i skole i propoveda hriscanstvo, ljubav i veru...
Smatram da prvo treba da "pocistimo u svom dvoristu" (npr. Ovcara, Strpci ili hladnjace) pa tek onda gledamo komsije...
Volim svoju zemlju bez obzira na to ko je trenutno na vlasti i necu je se odreci nikada.
Ali ipak smatram da je NEUMESNO razgovarati sa Solanom ove nedelje - pogledajte zasto u rubrici "dogodilo se na danasnji dan". Moglo se i moralo razgovarati prosle ili sledece nedelje a ne bas 22, 23, 24 marta...

Milosh

pre 19 godina

Samo se vi smejte, ali zajedljivi komentari i napadanje Kostunice nece pomoci. Covek ima sansu da SCG za vreme njegove vlada dobije STUDIJU O IZVODLJIVOSTI, a do kraja godine i Ustav. Posle toga malo toga nece biti za sta nece imati podrsku da uradi. Isreno verujem da ce DS da se urazumi malkice da da ce se saglasiti oko Ustava i da cemo te izbore konacno imati na jesen 2005. godine. A onda ako budu pametni radikali ce pasti, bas zbog ovih dogadjaja iz druge recenice, a DSS porasti pa cemo imati, valjda konacno, vladu od 2 ili 3 stranke a ne 18 ili 4+1 sto je lose za Srbiju. Vlada od 2ili 3 stranke ce biti i stabilna i demokratska i mocice da se konacno nesto uradi u Srbiji u korist ekonomije, a ne samo politickih prepucavanja.

jelena

pre 19 godina

Ko bi rekao da će naš vrhovni vodja ovako brzo da shvati da Hag nema alternativu. Jako bih volela da ga ptiam šta se to promenilo u odnosu na vreme kad je izjavio da nam Hag nije na prioritetu. No, bolja i nakanadna pamet nego nikakva.

Lale-Pancevo

pre 19 godina

Da ipak sacekamo da vidimo sta ce Voja da radi kada se malo "oladi" od puta i utisaka i dodje u srpsku svakodnevicu. A ovo sta nagovestava o opstanku zajednice, nije jasno kako misli da spreci Crnu Goru da ne odrzi referendum i kakav bi to bio legalizam i demokratija?

S.L

pre 19 godina

Vlada Kostunice mora da ima odredjeni plan "protiv" ratnih kriminalaca. Ovde se radi ne samo za haske optuzene nego i sve druge koji nisu tako vazni ali su vecina. Samo da spominjem hladnjace i masovne grovice. Samo tako on bi bio uverljiv saradnik Zapada. Do sada Kostunica lici na boxsera shokiranog na podu... Kako lepo on "zna" da napravi "koordinaciona tela", a ne izvrsi tako vrlo vazan and iminenat zadatak! To je jos jedan dokaz kako je on iskren da gura Srbiju u porodicu EU.

Zivkovic

pre 19 godina

Da vidimo i to - a culi smo vise puta. Mislim da bi jedino resenje za Srbiju, parlamentarizam i demokratiju bilo najbolje da se ujedine DS, DSS i G17 - a da zamole sve prespore, prebrze i prestare da ostave politiku.

GuC

pre 19 godina

Posle duuuuugooog gledanja u svoju magicnu sviralu, posto je isprobao svih osam, nasao je tu famoznu devetu rupu na svirali. To sto je proslo mnogo vremena od prve rupe je nebitno, jer za njega radi vreme. Izgleda da ni famozna dvosmerna saradnja vise nije bitna, proradila je jednosmerna, kako je doslo do zaokreta? Dok on misli da je sada stekao "simpatije" tih groznih zapadnih politicara (nisu cak ni pravoslavni), i dok se tamo neprijatno oseca sto mora da prica u ime Srbije, smislio je on nesto. To je plan, da dok je u Briselu, ostatak klerikalno fasistickog dela vlade hapsi sve sto ikada stalo u odbranu postenih gradjana. Eto recimo, bas slucajno je uhapsen Milan Obradovic?! Jos nemamo odgovor na zalbu tuzilaca sto je pustena na slobodu grupa ubica, ali eto, efikasni sistem hapsi Obradovica? Ovo je ludnica! Jos ako je jurio ne daj boze ubice i iznudjivace, jos ako je jurio ubice premijera Djindjica, ma nikada nece izaci iz zatvora!?
Naravno, svako lice ima dve strane, tako je Voja sada okrenuo samo jednu. Onu crnu, osvetnicku, opasnu cuva za obracun sa demokratijom i jos uvek, sa dr Zoranom Djindjicem!

Branko, USA

pre 19 godina

Napred majstore. Izgleda da u toj zemlji-mesavini radikala i "zapadnih mondijalista" jedino ti znas kako na neki nacin razresis stvar. Uz Tadica jedina normalna linija u drustvu podeljenog izmedju fasista tipa radikala i i ekstrema prozapadnih piskarala tipa "hajde da se stidimo i sami sebe pljujemo...". ALi i to ce proci.

Dragana

pre 19 godina

Ne verujem ni jednu rec g.Kostunici, jer je mnogo puta do sada rekao da ce saradjivati sa Hagom, a ni jednom to nije uradio.
Haski optuzenici se sami predaju, dok od hapsenja nema nista!
To nije saradnja sa Hagom, vec saradnja sadasnje vlade sa partijama kao sto su SPS, ciji je vodja potpisao Hag, znaci u tome periodu su to podrzavali i bili i sami spremni da izrucuju ljude, gde verujem da Milosevic ne bi cekao ni trena da izruci nekoga, a sada su skloni da to koriste u svoju propagandu, i ponovo se trude da zemlju bace u haos, za koji verujem da je vec tu!
G.Kostunica mora prvo da "pocisti" takve likove sa politicke scene,ne znam zasto su jos uvek tu, pa tek onda kada sredi svoje dvoriste, moze mu se bar malo verovati da je krenuo nesto da radi za dobrobit Srbije!

Igor

pre 19 godina

Ta studija o izvodljivosti i nije neko dostignuce. To se nama prodaje prica da je to nevidjeni uspeh, iako su i najnerazvijenije zemlje u Evropi to dobile davnih dana. Ali to nije ni bitno. Cak i da sutra kazu da ce da nas prime u EU bez ikakvog uslova, ja bih zeleo da se u Hagu nadju svi optuzeni. Tako da cu Kostunici cestitati cim se svi optuzeni nadju pred sudom, a posto ne verujem da ce ovi sto su ostali otici dobrovoljno, potrebno je da ih Kostunica uhapsi. Ako uhapsi bar jednog coveka, ja ga vise necu kritikovati zbog nesaradnje sa Hagom, ali nesto ne verujem da ce se to desiti.

Sloba iz Haga

pre 19 godina

Da nije i on kao i Sloba? Prvo ne pristaje, a onda kada nema gde ispunjava sve zahteve. Cini se da nismo te srece. Ovaj mora da prica da ce ispuniti sve da bi bio u igri i kupio malo vremena ali ne pominje ni jednog trenutka mogucnost hapsenja. Ako ipak ne laze, drzava ce debelo odresiti kesu za "pre(o)daju" generala. Zao mi je komemtatora koji veruju da ce im ovaj nesto doneti.

npb

pre 19 godina

Да је премијер овако говорио пре четири године, били бисмо испред Бугарске и Румуније, а можда би и претходни премијер био жив.
Слажем се да ово овако треба, да је боље икад него никад, али НИКАД нећу заборавити коју штету је Србији нанела политика ДСС-а и њеног вође.
Лако је сада, после свих мука, радовати се напрасној премијеровој прагматичности... but, let us not forget...

Bojan zdravic, Houston - USA

pre 19 godina

Kada je Djindjic isporucivao - bio je izdajnik i mafijas, maltene je zasluzio atentat. Sada kada Kostunica isporucuje on je nekima "majstor". Milosevic se nije lazno predstavljao, znalo se dobro ko je i sta je - za razliku od Draskovica, Kostunice, Labusa i Tadica. Dajte vec predstavite se pravim imenom da narod zna sa kim ima posla, nemojte se skrivati iza laznih naziva "demokratskih" stranaka i lazno predstavljati demokratama. Zasto niko od ovih demokrata ne trazi otvaranje tajnih dosijea i spiskova saradnika tajnih policija? Da li zato sto su mozda i oni na njima?

Дорћолац

pre 19 godina

Ови из Владе су као Станислав из Радована трећег: кад су учили слова, стигли су само до слова Е. Да су наставили, стигли би и до слова Х, па би научили реч "хапшење", те би је користили уместо јадних еуфемизама. Ја не верујем да Оли Рен кад разговара са Коштуницом каже "Знате, Војиславе, морате у потпуности да испуните све обавезе према Хашком трибуналу", него каже, "Нема ништа од студије уколико до петка не ухапсите Павковића и Лукића". А ови овде легијалисти ионако знају да "испуњавање свих обавеза" подразумева кесу на главу, комби, авион, Шевенинген, дакле "хапшење". Па ко онда кога ту лаже?

Balazs

pre 19 godina

Postovani "komentatori" vasi komentari najcesce interesantniji od samih vesti.Volim ih citati, iz njih se vidi da su citaoci bar toliko
bistri i pametni kao i novinari.
(o politicarima ne bih .....sem o Tadicu on je pravi)
vise citam komentare nego same vesti
jer se po njima vidi i oseca puls javnog mnjenja.
diplecc

J.Pavlovic

pre 19 godina

Zar ga nije sramota da pominje Hrvatsku sa jednim neresenim slucajem koji je smetnja. Bre covece, a sta je sa onolikim neresenim srpskim slucajevima? Zar ste se sada tek probudili. Mozda je vas problem narkolepsija koja vas cesto navodi na povremene izlete van budnog stanja. Ovo je bezocno i ruzno, sta vise, neinteligentno sa vase strane, gospodine premijeru drzave koja zahvaljujuci vama postaje fatamorgana.

Srđan

pre 19 godina

Vreme koje smo izgubili dok Kostunica nije revidirao svoj predjasnji stav je nenadoknadivo. Ovaj covek treba da odgovara za stetu koju su on i negova stranka naneli Srbiji.

Banat

pre 19 godina

A zasto bi Kostunica "hapsio"? Ja vise volim kad se to radi recima. Fino, kulturno i civilizovano. U zadnjih 60 dana, 10 ljudi se predalo. To je jedan covek svake nedelje u proteklih 2 meseca. I kako onda nema saradnje? Voja je vise uradio od svoja dva prethodnika i to bez slanja ijednog policajca na ulicu. Tako se to radi u civilizovanom svetu. Ali, kao sto je poznato, uvek cete naci razlog da pljujete Kostunicu - bez obzira da li covek radi lose ili dobro.

Mashinovodja

pre 19 godina

Ah, konačno, počela pamet da iz onog donjeg zaobljenog dela tela dolazi u glavu. Kolateralna korist je da se g.premijer izlečio od stomačnih tegoba koje je, po sopstvenom priznanju, imao na svako pominjanje Haga. Osim toga, izgleda i da je negde zaturio one famozne diple sa devet rupa u koje je duvao kad god je neko rekao Hag.

Milko

pre 19 godina

Ja sa krajnjim naporom pokušavam da razumem jezik kojim priča Koštunica i teško mi ide. Pokušavam da to uporedim sa onim što je ranije govorio, pa tako razumem o čemu se radi i opet mi ne ide.
Onda pročitam rečenicu o Hrvatskoj i shvatim da je rekao kako nije dobar hrvatski model saradnje, a do jučer je govorio kako je to uzoran i pravi model. Da mu neka viša sila nije prosvetlila um, ili se trenutno manje služi demagogijom?

g.m.

pre 19 godina

Eto, da ne bi Hrvatske i Gotovine, Kostunica nikad ne bi shvatio "sta znaci saradnja sa Hagom"!? C! C! C! A kad uz svoj uobicajeni vokabular s poantom "moz da bidne, al' ne mora da znaci", doda jos i formulaciju "postoji namera i da opstane zajednica", ne zna se da li tu virtualnu sargarepu na stapu nudi Brisel Kostunici, ili Kostunica Srbiji. A mozda i oboje.
(P.S. (Ne)nagradno pitanje za citaoce: koliko je jos haskih optuzenika iz SCG u bekstvu: a)12, b) 14, c) 16?)

Milan (Italia)

pre 19 godina

Ne podrzavam Kostunicu, smatram da je raznorazne (cesto samozvane) generale i "DJenerale" trebalo prvo suditi kod nas pa tek ih onda izruciti, smatram da Srbija nema ni sadasnjost a kamoli budocnost sa raznim SPS-ovima, SRS-ovima i svim slicnim "ovima".
Smatram da SPC treba da ostane odvojena od drzave i skole i propoveda hriscanstvo, ljubav i veru...
Smatram da prvo treba da "pocistimo u svom dvoristu" (npr. Ovcara, Strpci ili hladnjace) pa tek onda gledamo komsije...
Volim svoju zemlju bez obzira na to ko je trenutno na vlasti i necu je se odreci nikada.
Ali ipak smatram da je NEUMESNO razgovarati sa Solanom ove nedelje - pogledajte zasto u rubrici "dogodilo se na danasnji dan". Moglo se i moralo razgovarati prosle ili sledece nedelje a ne bas 22, 23, 24 marta...

Milosh

pre 19 godina

Samo se vi smejte, ali zajedljivi komentari i napadanje Kostunice nece pomoci. Covek ima sansu da SCG za vreme njegove vlada dobije STUDIJU O IZVODLJIVOSTI, a do kraja godine i Ustav. Posle toga malo toga nece biti za sta nece imati podrsku da uradi. Isreno verujem da ce DS da se urazumi malkice da da ce se saglasiti oko Ustava i da cemo te izbore konacno imati na jesen 2005. godine. A onda ako budu pametni radikali ce pasti, bas zbog ovih dogadjaja iz druge recenice, a DSS porasti pa cemo imati, valjda konacno, vladu od 2 ili 3 stranke a ne 18 ili 4+1 sto je lose za Srbiju. Vlada od 2ili 3 stranke ce biti i stabilna i demokratska i mocice da se konacno nesto uradi u Srbiji u korist ekonomije, a ne samo politickih prepucavanja.

jelena

pre 19 godina

Ko bi rekao da će naš vrhovni vodja ovako brzo da shvati da Hag nema alternativu. Jako bih volela da ga ptiam šta se to promenilo u odnosu na vreme kad je izjavio da nam Hag nije na prioritetu. No, bolja i nakanadna pamet nego nikakva.

Lale-Pancevo

pre 19 godina

Da ipak sacekamo da vidimo sta ce Voja da radi kada se malo "oladi" od puta i utisaka i dodje u srpsku svakodnevicu. A ovo sta nagovestava o opstanku zajednice, nije jasno kako misli da spreci Crnu Goru da ne odrzi referendum i kakav bi to bio legalizam i demokratija?

S.L

pre 19 godina

Vlada Kostunice mora da ima odredjeni plan "protiv" ratnih kriminalaca. Ovde se radi ne samo za haske optuzene nego i sve druge koji nisu tako vazni ali su vecina. Samo da spominjem hladnjace i masovne grovice. Samo tako on bi bio uverljiv saradnik Zapada. Do sada Kostunica lici na boxsera shokiranog na podu... Kako lepo on "zna" da napravi "koordinaciona tela", a ne izvrsi tako vrlo vazan and iminenat zadatak! To je jos jedan dokaz kako je on iskren da gura Srbiju u porodicu EU.

Zivkovic

pre 19 godina

Da vidimo i to - a culi smo vise puta. Mislim da bi jedino resenje za Srbiju, parlamentarizam i demokratiju bilo najbolje da se ujedine DS, DSS i G17 - a da zamole sve prespore, prebrze i prestare da ostave politiku.

GuC

pre 19 godina

Posle duuuuugooog gledanja u svoju magicnu sviralu, posto je isprobao svih osam, nasao je tu famoznu devetu rupu na svirali. To sto je proslo mnogo vremena od prve rupe je nebitno, jer za njega radi vreme. Izgleda da ni famozna dvosmerna saradnja vise nije bitna, proradila je jednosmerna, kako je doslo do zaokreta? Dok on misli da je sada stekao "simpatije" tih groznih zapadnih politicara (nisu cak ni pravoslavni), i dok se tamo neprijatno oseca sto mora da prica u ime Srbije, smislio je on nesto. To je plan, da dok je u Briselu, ostatak klerikalno fasistickog dela vlade hapsi sve sto ikada stalo u odbranu postenih gradjana. Eto recimo, bas slucajno je uhapsen Milan Obradovic?! Jos nemamo odgovor na zalbu tuzilaca sto je pustena na slobodu grupa ubica, ali eto, efikasni sistem hapsi Obradovica? Ovo je ludnica! Jos ako je jurio ne daj boze ubice i iznudjivace, jos ako je jurio ubice premijera Djindjica, ma nikada nece izaci iz zatvora!?
Naravno, svako lice ima dve strane, tako je Voja sada okrenuo samo jednu. Onu crnu, osvetnicku, opasnu cuva za obracun sa demokratijom i jos uvek, sa dr Zoranom Djindjicem!

Branko, USA

pre 19 godina

Napred majstore. Izgleda da u toj zemlji-mesavini radikala i "zapadnih mondijalista" jedino ti znas kako na neki nacin razresis stvar. Uz Tadica jedina normalna linija u drustvu podeljenog izmedju fasista tipa radikala i i ekstrema prozapadnih piskarala tipa "hajde da se stidimo i sami sebe pljujemo...". ALi i to ce proci.

Dragana

pre 19 godina

Ne verujem ni jednu rec g.Kostunici, jer je mnogo puta do sada rekao da ce saradjivati sa Hagom, a ni jednom to nije uradio.
Haski optuzenici se sami predaju, dok od hapsenja nema nista!
To nije saradnja sa Hagom, vec saradnja sadasnje vlade sa partijama kao sto su SPS, ciji je vodja potpisao Hag, znaci u tome periodu su to podrzavali i bili i sami spremni da izrucuju ljude, gde verujem da Milosevic ne bi cekao ni trena da izruci nekoga, a sada su skloni da to koriste u svoju propagandu, i ponovo se trude da zemlju bace u haos, za koji verujem da je vec tu!
G.Kostunica mora prvo da "pocisti" takve likove sa politicke scene,ne znam zasto su jos uvek tu, pa tek onda kada sredi svoje dvoriste, moze mu se bar malo verovati da je krenuo nesto da radi za dobrobit Srbije!

Igor

pre 19 godina

Ta studija o izvodljivosti i nije neko dostignuce. To se nama prodaje prica da je to nevidjeni uspeh, iako su i najnerazvijenije zemlje u Evropi to dobile davnih dana. Ali to nije ni bitno. Cak i da sutra kazu da ce da nas prime u EU bez ikakvog uslova, ja bih zeleo da se u Hagu nadju svi optuzeni. Tako da cu Kostunici cestitati cim se svi optuzeni nadju pred sudom, a posto ne verujem da ce ovi sto su ostali otici dobrovoljno, potrebno je da ih Kostunica uhapsi. Ako uhapsi bar jednog coveka, ja ga vise necu kritikovati zbog nesaradnje sa Hagom, ali nesto ne verujem da ce se to desiti.

Sloba iz Haga

pre 19 godina

Da nije i on kao i Sloba? Prvo ne pristaje, a onda kada nema gde ispunjava sve zahteve. Cini se da nismo te srece. Ovaj mora da prica da ce ispuniti sve da bi bio u igri i kupio malo vremena ali ne pominje ni jednog trenutka mogucnost hapsenja. Ako ipak ne laze, drzava ce debelo odresiti kesu za "pre(o)daju" generala. Zao mi je komemtatora koji veruju da ce im ovaj nesto doneti.

npb

pre 19 godina

Да је премијер овако говорио пре четири године, били бисмо испред Бугарске и Румуније, а можда би и претходни премијер био жив.
Слажем се да ово овако треба, да је боље икад него никад, али НИКАД нећу заборавити коју штету је Србији нанела политика ДСС-а и њеног вође.
Лако је сада, после свих мука, радовати се напрасној премијеровој прагматичности... but, let us not forget...

Bojan zdravic, Houston - USA

pre 19 godina

Kada je Djindjic isporucivao - bio je izdajnik i mafijas, maltene je zasluzio atentat. Sada kada Kostunica isporucuje on je nekima "majstor". Milosevic se nije lazno predstavljao, znalo se dobro ko je i sta je - za razliku od Draskovica, Kostunice, Labusa i Tadica. Dajte vec predstavite se pravim imenom da narod zna sa kim ima posla, nemojte se skrivati iza laznih naziva "demokratskih" stranaka i lazno predstavljati demokratama. Zasto niko od ovih demokrata ne trazi otvaranje tajnih dosijea i spiskova saradnika tajnih policija? Da li zato sto su mozda i oni na njima?

Дорћолац

pre 19 godina

Ови из Владе су као Станислав из Радована трећег: кад су учили слова, стигли су само до слова Е. Да су наставили, стигли би и до слова Х, па би научили реч "хапшење", те би је користили уместо јадних еуфемизама. Ја не верујем да Оли Рен кад разговара са Коштуницом каже "Знате, Војиславе, морате у потпуности да испуните све обавезе према Хашком трибуналу", него каже, "Нема ништа од студије уколико до петка не ухапсите Павковића и Лукића". А ови овде легијалисти ионако знају да "испуњавање свих обавеза" подразумева кесу на главу, комби, авион, Шевенинген, дакле "хапшење". Па ко онда кога ту лаже?

Balazs

pre 19 godina

Postovani "komentatori" vasi komentari najcesce interesantniji od samih vesti.Volim ih citati, iz njih se vidi da su citaoci bar toliko
bistri i pametni kao i novinari.
(o politicarima ne bih .....sem o Tadicu on je pravi)
vise citam komentare nego same vesti
jer se po njima vidi i oseca puls javnog mnjenja.
diplecc

J.Pavlovic

pre 19 godina

Zar ga nije sramota da pominje Hrvatsku sa jednim neresenim slucajem koji je smetnja. Bre covece, a sta je sa onolikim neresenim srpskim slucajevima? Zar ste se sada tek probudili. Mozda je vas problem narkolepsija koja vas cesto navodi na povremene izlete van budnog stanja. Ovo je bezocno i ruzno, sta vise, neinteligentno sa vase strane, gospodine premijeru drzave koja zahvaljujuci vama postaje fatamorgana.

Srđan

pre 19 godina

Vreme koje smo izgubili dok Kostunica nije revidirao svoj predjasnji stav je nenadoknadivo. Ovaj covek treba da odgovara za stetu koju su on i negova stranka naneli Srbiji.

Banat

pre 19 godina

A zasto bi Kostunica "hapsio"? Ja vise volim kad se to radi recima. Fino, kulturno i civilizovano. U zadnjih 60 dana, 10 ljudi se predalo. To je jedan covek svake nedelje u proteklih 2 meseca. I kako onda nema saradnje? Voja je vise uradio od svoja dva prethodnika i to bez slanja ijednog policajca na ulicu. Tako se to radi u civilizovanom svetu. Ali, kao sto je poznato, uvek cete naci razlog da pljujete Kostunicu - bez obzira da li covek radi lose ili dobro.