Sreda, 29.01.2020.

13:45

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

Izvor: B92

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

e neka si mi i rekao, taman da potvrdiš koliko su prazne reči koje pišeš.
očigledno da ti je novac bitniji i od najdražih stvari na svetu (čim ih nudiš tako olako), a novac je taj koji prvi dođe i prođe, automobili isto.
jedino što čovek stvarno ima u životu su ime i obraz. imena se očigledno samovoljno odričeš, čim stalno izmišljaš nova, a što se obraza tiče, očigledno je da ga ni nemaš. ponajmanje zbog ove moje ponude, već zbog tolikih pretnji tržišnim inspekcijama, tužbama za prevaru, svemu onom što ti je ostalo samo prazno slovo na papiru.
e to je tek prava tuga, jad i čemer.

priprema za radio

pre 4 godine

zombi apokalipsa, 31. januar 2020 19:23

Mogu da ti ponudim ono što je meni najdraže. Moj Capriolo Trekking, 2015, prešao oko 30kkm. Fale mu samo spoljne gume, leva kurbla ... Ali, sredicu, ako je za premiju ...

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

hoćeš da ti nađem još neku vest gde si pisao pod dva imena?
u stvari, imam bolji predlog, pošto si već doveo svedoka da piše o tvom karakteru. pošto si opisan kao pristojan i skroman, sa primanjima koja su nepojmiva za srbiju, predlažem sledeće:

- ja javno okačim ugovor o lizingu za onaj 500l, da vidiš sam o kakvoj kupovini se radilo (bez gugla i prozivanja ovaj put)
- ja javno okačim potvrdu iz firme u kojoj radim poslednjih šest godina, da vidiš da nisam nikakav prodajni savetnik, niti da moj posao ima veze sa automobilima i njihovom prodajom (pošto nikad ne zaboraviš da pomeneš moju struku)
- nađem barem još jednu vest gde si se potpisao sa dva različita imena (pošto sam kažeš da ne znaš kako se to desilo - jednom)

ako ispadne da su tvoje tvrdnje pogrešne u sva tri slučaja, ti meni javno pokloniš tvoju novu hondu crv (isplaćenu u celosti) i tako razbiješ svaku mrvu sumnje u sopstvenu pristojnost, skromnost i šta je već svedok rekao.

p.s. jedno je da širiš svoje stavove pod jednim imenom, kad počneš da ih širiš lažno se predstavljajući sa više imena, stvarajući prividnu i iskrivljenu sliku mnenja, automatski postaješ trol ili bot ili oba. internet etika je vrlo jasna po tom pitanju.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 31. januar 2020 11:09)
„bukvalno, ali bukvalno stid i sram su za tebe nepoznati pojmovi, obraz da ne spominjem.“
Mislim da si ovaj put zaista u pravu,da mesto gde sam ostavio dva (različita) komentara (o dva brenda),sa dva moja imena.Dugujem i Tebi i svim komentatorima izvinjenje.I jeste me stid,zato što ne znam kako se to desilo. To su ova dva komentara:
„Da,subaru je sebi obezbedio da udje u sve anale sa svojim boxer dizelom,u GB jedan od pet najgornih automobila svih vremena,a i sam motor je generalno proglašen za jedan od deset najgornih japanskih motora ikada.
(priprema za radio®, 23. januar 2019 09:10)
„(Sedera, 22. januar 2019 09:44)
"Ništa novo,Nemci kupuju nemačko,Francuzi francusko,uz izuzetke koji su više prakticni a manje patriote ili bolje receno "sirotinja"."

Baš tako.Zeto je i u Španiji najprodavaniji Seat.A u Italiji je najprodavaniji Fiat (pri čemu medju 50 najprodavanijih modela u prošloj godini npr. nema nijedne škode i ne verujem da bi ni "Auto Čačak" tamo uspeo da promeni situaciju).
Sve je to (uglavnom) samo pitanje "patriotizma".I veličine i snage tržišta na koje se taj "patriotizam" odnosi.
(moron, 22. januar 2019 10:51)“

Ali,da li ta moja greška na toj vesti vodi zaključku koji ti nudiš („internet kultura to naziva trolovanje ili botovanje,sa naglaskom na maliciozno širenje nekog mišljenja ili tvrdnje zbog određenog cilja.u njegovom slučaju je to izraženo subjektivan negativan stav prema određenim proizvođačima.“)?

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron tj. priprema za radio

bukvalno, ali bukvalno stid i sram su za tebe nepoznati pojmovi, obraz da ne spominjem.

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1496421

ne pada mi na pamet dalje da guglam, jedan primer je dovoljan.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@J4ZZ3R

ajde i tebi da odgovorim, pošto ga toliko zdušno braniš - iz glave znam za još dva nika, mozak jedne kokoške i lazin pacijent (primetna je doza samoomalovažavanja u imenima koje koristi). ima ih još bar 3-4, mada mu je teško zavarati trag, zbog vrlo specifičnog sadržaja komentara.
spočitava škodi zbog dva sigurnosna jastuka, ali samo škodi, jer to nikada nije radio za fiat punto (isto samo dva) ili ladu nivu (nijedan). toyotu je mesecima prozivao zbog sitnica u opremi, koje recimo ni bmw ili porše nemaju.
a ovo za cene potpuno razumem, gledanje i upoređivanje cenovnika je, nažalost, za većinu ljudi u srbiji jedini način da priđu novom autu. što opet ne znači da mu je čitav koncept tržišne ekonomije, ponude i potražnje blizak, jer isti sistem cena funkcioniše u većem delu sveta i to ne samo za automobile.
tako da sledeći put kad budeš kupovao nešto u maksiju na akciji, seti se da su i makarone, sardine, mleko, isto kao i auto, samo roba kojom se trguje po istim principima.
jedino što je barem sad transparentno je pravi karakter tvog poznanika, što možeš i sam da vidiš ispod. ili ne, izbor je na tebi.

J4ZZ3R

pre 4 godine

Volim da dodjem ovde, ali ne visim stalno, tako da ne znam kakve zamerke imas, ali znam da koristi dva nicka tj @moron i @pripremazaradio i da, to svi znaju kudi Skodu zbog substandardne bezbednosne ponude (2 vazduzna jastuka ili 4 u najboljem slucaju) i da kritikuje KIA uvoznike zbog laznih cena i akcija.

Takodje se secam da ga je nervirao drastican skok cena Toyote..

Ja nisam ekspert za tržišna zbivanja, ali iz ugla laika, čini mi se da su njegovi postovi u svrhu zastite prava potrosaca iz Srbije, sto mislim da je opsti interes.

Nadam se da se slazes sa zahtevom da mi ovde zelimo da imamo vozila koja su ooremljena u skladu sa najvisim standardima ili si misljenja da je nas zivot jeftiniji i manje vredan zbof manje platezne sposobnosti?

Takodje mislim da zasluzujemo transparentne i istinite podatke o ceni vozila, bez raznih i ociglednih pokusaja dovodjenja u zabludu neobavestinih kupaca...

Nesto ne vidim da većina konentatora nije prepoznala njegova nastojanja kao pozitivna.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 31. januar 2020 09:09)
Prihvatam za tačno sve što si naveo, pa i ovaj deo: „svoje mišljenje plasira pod bar deset raznih imena“, ali, za nastavk te misli „često i na istoj vesti“, ja Te molim da nadješ takvu vest sa mojim komentarima. Okači ovde link za tako nešto. Iskreno Te molim. Koliko se ja sećam, na jednu vest se potpisujem sa jednim imenom, tako da ti ne stoji kao tačan nastavak Tvoje misli. A da sam uvek bio (i da ću biti ) protiv potcenjivanja zdravoga razuma kupaca (pa i fiktivnim „redovnim cenama“ i fiktivnim „akcijskim popustima“, a što je klasično obmanjujuće reklamiranje); da nikada neću pozdraviti čupanje opreme za tržište Srbije, pa i filetirenje serijske bezbednosne opreme srpskih škoda (na šta je tvoj argument često bio da se i „Ariel atom“ prodaje legalno, a da nema ni jedan vazdušni jastuk, pa što bi valjda onda i srpska škoda bila bolja), niti ću pozdraviti slične stvari, to možeš da bude siguran. Iskreno mi je žao ako će Tebe to da nervira. Da li ću se pri tome u eventualnom komentaru potpisati kao „idiot“, „debil“, „fukara“ ... potpuno je (meni) nevažno. Nemoj biti opterećen imenom bilo kog komentatora. Imaš drugarski pozdrav ... Od mene ... A što se tiče nove 208-ice, i pored malo viših cena, ja verujem da će bolje da se prodaje od novog 508 prošle godine (odnosno,više nego prosečno jedno vozilo mesečno). Mada, mislim da ona cena „ćopavog“ (400 evra) za 208 nije nekako saglasna ceni te opcije u tom segmentu.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@J4ZZ3R

a eto, mene još više nervira jednoumlje u kombinaciji sa hipokrizijom, zavijeno u papir prava na mišljenje, sa mašnicom od slobode govora.
tvoj poznanik godinama tendenciozno i krajnje licemerno plasira svoje mišljenje kao neku vrstu dogme. sučeljavanje, u nedostatku validnih argumenata, spušta odmah na nivo ličnog etiketiranja, najčešće u vidu prodajnog savetnika. tom istom logikom (da ne upotrebim grublji izraz) ja sam bio prodajni savetnik za škodu, tojotu, volkswagen, evo sad i pežo (možda sam nešto propustio). najčešće nema ni p od pristojnosti ni s od skromnosti u njegovim komentarima.
na sve to, svoje mišljenje plasira pod bar deset raznih imena, često i na istoj vesti, pod izgovorom slobode govora. internet kultura to naziva trolovanje ili botovanje, sa naglaskom na maliciozno širenje nekog mišljenja ili tvrdnje zbog određenog cilja. u njegovom slučaju je to izraženo subjektivan negativan stav prema određenim proizvođačima.
što se tiče ekspertiza i pasija, poznavanje automobila se svodi isključivo na upoređivanje cenovnika i količinu nečega. nije bitno čega, samo da je što više - vazdušnih jastuka, brzina u menjaču, centimetara u međuosovinskom rastojanju. ne poznaje osnove tržišne ekonomije, tako da verovatno i na pijaci i u maksiju kritikuje prodavce zbog realne i fiktivne cene.
i bez obzira na visinu satnice (smatraću da je to sasvim slučajno spomenuto ovde), očigledno je da su svi tvoji komplimenti vrlo subjektivni, jer je slabo šta od toga preteklo ovde. to svi znaju, čak i bez google-a.

p.s. i sam možeš da vidiš na šta se sveo njegov odgovor meni (prozivka plus guglanje zbog još malo nesretne prozivke kao jedini argumenti), osim ako se ne praviš slep.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

da, kupio u smislu uzeo na operativni lizing, jer ratu za taj auto ipak sam plaćam, za razliku od nekih koji voze službena kola i još kukaju na njih. pritom, ja sam taj koji za svaki auto nađe kupca, koji plati otkup (umesto mene) i ostavi mi razliku od otkupne do neke prodajne cene. tako da si donekle u pravu, bez obzira na to što ja to zovem kupovina (jer sam biram, plaćam i prodajem), tehnički se ipak radi o zakupu.
za ovaj 500l mogu čak i da ti okačim ugovor o lizingu, jer je otišao pre tri meseca (hvala bogu). a mogu i za neke ranije automobile, pošto je očigledno ovakav koncept kupovine vozila, potpuno nepojmljiv za nekog poput tebe.

J4ZZ3R

pre 4 godine

@zombiapokalipsa Mnogo me nervira kad neko sudi o nekome ili necemu sto ne zna niti moze da nagadja, a najvise kad potcenjuje materijalno stanje drugog komentatora ili kad zbog loseg materijalnog stanja ukida nekom pravo na ljubav prema automobilima, pravo na mišljenje, znanje itd.

Slucajno poznajem @pripremazaradio i mogu ti reci da je rec o retko pristojnom i skromnom coveku kome su automobili i sve oko automobila pasija... Tebe ne poznajem, ali mogu ti reci da je njegova satnica veca od polovine srpske plate (ne kazem da je on zbog toga bolji od drugih, bolji je zato sto je skroman, kulturan i retko pristojan covek)

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 30. januar 2020 14:31)

Ja Tebi ne zameram ništa, struka je struka i ja to poštujem :) A ni uvozniku pežoa. On zna kako radi svoj posao (mada jesam čuo da se on menja, uvoznik).
Ali, zbog onih koji pamte, ili zbog "googla" (koji pamti još bolje), u vezi sa sada napisanim ( ""... i dok ti otplatiš svoj auto na kredit od 7 godina, ja ću već gledati da uzmem treći auto na rent, sa otprilike istim finansijskim gubitkom ..." ), gledaj barem da budeš "konzistentan" sa ranije pisanim, jer mi ovo oko finansijskog gubitka nešto nije jasno i saglasno sa onim što si o tome već pisao, npr,ovo:

"@moron
ne znam kako drugačije da ti saopštim, ali kada sam pre tri godine kupio 500L, kao drugi auto u porodici ... pritom, slobodno uzmi u obzir i činjenicu da su poslednja tri moja automobila, koja stalno vozim, imala turbo punjač (i da zbirno daju preko 600ks) ... nisam ni rob ni ogorčeni protivnik bilo kog proizvođača, automobile kupujem isključivo kada funkcionalnost i performanse opravdavaju cenu..."

(zombi apokalipsa, 3. oktobar 2018 20:20)

Otac čokatčije

pre 4 godine

Pocetna cena za 1.2 75ks benzin u active opremi 15.290, allure oprema sa 1.5 hdi 102ks dizel 20.390,gt line oprema 1.2 130ks benzin automatik 23.790. Auto je lep i moderan,ali brate sto je mnogo,mnogo je.

Bgd

pre 4 godine

Haha ovaj "djuro" je neverovatan. Na svaku vest o nekom francuskom automobilu , uvek isti komentar, a veci deo komentara je identican. Kako ce se auto raspasti posle 2god i kako je losa eleltronika. Ja ne mogu da razumemem ovakve ljude, sta im je taj neki proizvodjac toliko lose uradio da non stop isti komentari. Da ne ulazim u pricu da to sa elektronikom nema blage veze i da je rec o odlicnim automobilima .
(jaaj, 29. januar 2020 22:14)

Zašto te to čudi? To je Srbija. Na svakom koraku možeš naići na stručnjake raznih profila: za automobile, svemirska istraživanja, genetiku, geopolitiku...u sve se razumeju i sve znaju ali eto, iz nekog neobjašnjivog razloga ostaše u Srbiji umesto da zarade pare "preko"...

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@priprema za lazu

u nemačkoj taj isti 508sw u alure opremi košta na zvaničnom sajtu OD 36.000e PA NAVIŠE, dok recimo kod dilera možeš da nađeš taj isti auto za bar za 34.000e i brdo dodatne opreme više.
šta to znači? kao prvo, cena u cenovniku je uglavnom realna, ali takođe, nigde u svetu auto ne mora da se plati onoliko koliko košta u cenovniku. pogotovo ako se odlučuješ modele koje je diler konfigurisao / stoje mu na placu.
svuda, ali bukvalno svuda u svetu tako funkcioniše prodaja automobila, a to podrazumeva i popuste, akcijske cene, čišćenja (dilerskih) lagera.
cela tvoja priča se vidno svodi na to da ti nemaš tih 34000, bilo u kešu ili na rate, jer da imaš ti bi taj auto već uzeo, a pride bi bio presrećan što si uštedeo 6000e za taj auto. ili bilo koji auto, jer sad kad sam pogledao, od ovih 34.000 ne može mnogo niže ni u nemačkoj.
doduše, ovde se i dalje nov auto uzima kao venčanica ili stan, za vjek i vekova, a ne kao potrošna roba sa rokom upotrebe od 4-5 godina. i dok ti otplatiš svoj auto na kredit od 7 godina, ja ću već gledati da uzmem treći auto na rent, sa otprilike istim finansijskim gubitkom koji će dotle da ima ta tvoja hondina venčanica.

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@Djuro

Kakve veze ima mali gradski auto sa limuzinom D segmenta? Onaj ko ima nameru da kupi novi 208, nema ni na kraju pameti A4, nego eventualno A1. E sad, A1 je bolji od 208, ali i mnogo skuplji.

priprema za radio®

pre 4 godine

"Stigao Pezo, ali cenovnik jos nije, mora da je pao sa kamiona u transportu. :)
Mnogo me nervira kad prodavac cenu reklamira u fazonu 125 eur mesečno, a krije cenu ko zmija noge"
(J4ZZ3R, 30. januar 2020 10:26)

Postoje medju komentatorima brojni teoretičari da je bitno upravo i samo to - koliko plaćaš mesečno, a da za ocenu povoljnosti ponude nemaju veze i uticaja ostale odredbe (da li je to rata uz fin. lizing na 4, 6 ili 7 godina, da li je ona uz učešće npr. 25% ili 40%, da je li je "preostala vrednost NULA" ili ima i neka cena za otkup). Po tim ekonomskim magovima, ako je sama rata nominalno niska, onda je sve tu povoljno. Pa je onda valjda povoljno i kada npr. na sajtu Toyote imaš "posebnu ponudu" za RAV4 hibrid, kod koje vezano za cenu zakupa, piše samo "od 606€ mesečno" :)

EV

pre 4 godine

U električnoj verziji 208 je najjači motor u celoj ponudi (136 KS) i najbrže vreme 0-100, u odnosu na benzinske i dizel verzije, a skroz ste preskočili da pomenete električnu verziju u tekstu.

J4ZZ3R

pre 4 godine

Stigao Pezo, ali cenovnik jos nije, mora da je pao sa kamiona u transportu. :)

Mnogo me nervira kad prodavac cenu reklamira u fazonu 125 eur mesečno, a krije cenu ko zmija noge

priprema za radio®

pre 4 godine

"a koliko bi trebao da košta auto poput 508? 15.000? 25.000? šta je po tebi realna cena, objasni nam?
(zombi apokalipsa, 29. januar 2020 19:42)

Može on da ima cenu koju god uvoznik/diler smatra da je tržišna, ali je "malo imbecilno" u cenovniku za 508 za 7 verzija imati napisane "duple" cene ( "cena vozila"i "akcijska cena"), sa razlikom od oko 4.000 evra ( npr. 35.990 i 31.990).
Mislim da bi bilo "ingeniozinije" kada bi taj "akcijski popust" bio veći, npr, 34.000 evra, pa da piše "cena vozila 65.990", a "akcijska cena 31.990". Tada bi sigurno bilo i više kupaca, jer bi "akcijski popust" bio veći! Šta ti misliš ? Ili, da ipak stave veći popust, možda i 44.000? To si ipek iz te struke, pa znaš bolje psihologiju kupaca i koliko im više znači (napisan) veći popust.

Stojko

pre 4 godine

@Djuro
Da pogadjam, dizel.
Presao 135000. Vozila baba sa jednom kracom nogom pa nikad nije stisnula gas do kraja.
I prvi servis kod majstor Zileta ce te kostati jos 1000-1500.

jaaj

pre 4 godine

Haha ovaj "djuro" je neverovatan. Na svaku vest o nekom francuskom automobilu , uvek isti komentar, a veci deo komentara je identican. Kako ce se auto raspasti posle 2god i kako je losa eleltronika. Ja ne mogu da razumemem ovakve ljude, sta im je taj neki proizvodjac toliko lose uradio da non stop isti komentari. Da ne ulazim u pricu da to sa elektronikom nema blage veze i da je rec o odlicnim automobilima .

ARGENTTO

pre 4 godine

(Djuro, 29. januar 2020 16:57)

Po tvom komentaru i vise je nego jasno da nemas tih 20.000 eur, pa ne znam sto te cena doticnog brine kad svakako ne mozes da ga kupis?
Sa druge strane, ako pogledas logiku razmiljanja koju ispoljava tvoj komentar, sasvim je i jasno zasto nemas tih 20.000...
Sto se tebe tice druze moj, cena ovog novog auta ti je totalno nebitna, kao i bilo kog drugog..

ciga

pre 4 godine

@Djuro
Zemo brate sestro ili sta vec,i ja volim Audi i BMW ali moras da shvatis da postoje ljudi koje to ne zanima.Onaj ko gleda da kupi NOV ovakav ili bilo koji nov automobil apsolutno je nezainteresovan za kupovinu nekog izakanog polovnjaka sa xy kilometara samo da bi imao znak na haubi.Da li je to dobra ili losa odluka,pusti njih neka o tome odluce.Za mene licno,recimo da jeste.

Djuro

pre 4 godine

Sigurno će neko da da 20.000 evra za mali auto, koji se za dve godine raspada. Kao i svi francuzi, enterijer i elektronika ima da popiju vlasniku dušu. Za 20.000e odem i kupim dve godine star Audi A4 ili BMW 3 i oduvam sa druma tu francusku plastiku.

priprema za radio®

pre 4 godine

Uh, još samo da objave cene za Srbiju. Nadam se samo da će imati stvarne cene, a ne kao onaj salonski 508 SW Allure 2,0 HDI, koji i sa (nazovi) "popustom" od oko 6.000, košta preko 34.000. Mislim da preteruju sa politikom fiktivnih "redovnih cena" i masnih "popusta". To je loš pokušaj potcenjivanja zdravoga razuma kupaca. Ali, u Srbiji veoma česta pojava u svetu prodaje novih automobila.

ciga

pre 4 godine

@Djuro
Zemo brate sestro ili sta vec,i ja volim Audi i BMW ali moras da shvatis da postoje ljudi koje to ne zanima.Onaj ko gleda da kupi NOV ovakav ili bilo koji nov automobil apsolutno je nezainteresovan za kupovinu nekog izakanog polovnjaka sa xy kilometara samo da bi imao znak na haubi.Da li je to dobra ili losa odluka,pusti njih neka o tome odluce.Za mene licno,recimo da jeste.

priprema za radio®

pre 4 godine

Uh, još samo da objave cene za Srbiju. Nadam se samo da će imati stvarne cene, a ne kao onaj salonski 508 SW Allure 2,0 HDI, koji i sa (nazovi) "popustom" od oko 6.000, košta preko 34.000. Mislim da preteruju sa politikom fiktivnih "redovnih cena" i masnih "popusta". To je loš pokušaj potcenjivanja zdravoga razuma kupaca. Ali, u Srbiji veoma česta pojava u svetu prodaje novih automobila.

ARGENTTO

pre 4 godine

(Djuro, 29. januar 2020 16:57)

Po tvom komentaru i vise je nego jasno da nemas tih 20.000 eur, pa ne znam sto te cena doticnog brine kad svakako ne mozes da ga kupis?
Sa druge strane, ako pogledas logiku razmiljanja koju ispoljava tvoj komentar, sasvim je i jasno zasto nemas tih 20.000...
Sto se tebe tice druze moj, cena ovog novog auta ti je totalno nebitna, kao i bilo kog drugog..

jaaj

pre 4 godine

Haha ovaj "djuro" je neverovatan. Na svaku vest o nekom francuskom automobilu , uvek isti komentar, a veci deo komentara je identican. Kako ce se auto raspasti posle 2god i kako je losa eleltronika. Ja ne mogu da razumemem ovakve ljude, sta im je taj neki proizvodjac toliko lose uradio da non stop isti komentari. Da ne ulazim u pricu da to sa elektronikom nema blage veze i da je rec o odlicnim automobilima .

Otac čokatčije

pre 4 godine

Pocetna cena za 1.2 75ks benzin u active opremi 15.290, allure oprema sa 1.5 hdi 102ks dizel 20.390,gt line oprema 1.2 130ks benzin automatik 23.790. Auto je lep i moderan,ali brate sto je mnogo,mnogo je.

Stojko

pre 4 godine

@Djuro
Da pogadjam, dizel.
Presao 135000. Vozila baba sa jednom kracom nogom pa nikad nije stisnula gas do kraja.
I prvi servis kod majstor Zileta ce te kostati jos 1000-1500.

J4ZZ3R

pre 4 godine

Stigao Pezo, ali cenovnik jos nije, mora da je pao sa kamiona u transportu. :)

Mnogo me nervira kad prodavac cenu reklamira u fazonu 125 eur mesečno, a krije cenu ko zmija noge

Bgd

pre 4 godine

Haha ovaj "djuro" je neverovatan. Na svaku vest o nekom francuskom automobilu , uvek isti komentar, a veci deo komentara je identican. Kako ce se auto raspasti posle 2god i kako je losa eleltronika. Ja ne mogu da razumemem ovakve ljude, sta im je taj neki proizvodjac toliko lose uradio da non stop isti komentari. Da ne ulazim u pricu da to sa elektronikom nema blage veze i da je rec o odlicnim automobilima .
(jaaj, 29. januar 2020 22:14)

Zašto te to čudi? To je Srbija. Na svakom koraku možeš naići na stručnjake raznih profila: za automobile, svemirska istraživanja, genetiku, geopolitiku...u sve se razumeju i sve znaju ali eto, iz nekog neobjašnjivog razloga ostaše u Srbiji umesto da zarade pare "preko"...

priprema za radio®

pre 4 godine

"a koliko bi trebao da košta auto poput 508? 15.000? 25.000? šta je po tebi realna cena, objasni nam?
(zombi apokalipsa, 29. januar 2020 19:42)

Može on da ima cenu koju god uvoznik/diler smatra da je tržišna, ali je "malo imbecilno" u cenovniku za 508 za 7 verzija imati napisane "duple" cene ( "cena vozila"i "akcijska cena"), sa razlikom od oko 4.000 evra ( npr. 35.990 i 31.990).
Mislim da bi bilo "ingeniozinije" kada bi taj "akcijski popust" bio veći, npr, 34.000 evra, pa da piše "cena vozila 65.990", a "akcijska cena 31.990". Tada bi sigurno bilo i više kupaca, jer bi "akcijski popust" bio veći! Šta ti misliš ? Ili, da ipak stave veći popust, možda i 44.000? To si ipek iz te struke, pa znaš bolje psihologiju kupaca i koliko im više znači (napisan) veći popust.

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@Djuro

Kakve veze ima mali gradski auto sa limuzinom D segmenta? Onaj ko ima nameru da kupi novi 208, nema ni na kraju pameti A4, nego eventualno A1. E sad, A1 je bolji od 208, ali i mnogo skuplji.

Djuro

pre 4 godine

Sigurno će neko da da 20.000 evra za mali auto, koji se za dve godine raspada. Kao i svi francuzi, enterijer i elektronika ima da popiju vlasniku dušu. Za 20.000e odem i kupim dve godine star Audi A4 ili BMW 3 i oduvam sa druma tu francusku plastiku.

EV

pre 4 godine

U električnoj verziji 208 je najjači motor u celoj ponudi (136 KS) i najbrže vreme 0-100, u odnosu na benzinske i dizel verzije, a skroz ste preskočili da pomenete električnu verziju u tekstu.

priprema za radio®

pre 4 godine

"Stigao Pezo, ali cenovnik jos nije, mora da je pao sa kamiona u transportu. :)
Mnogo me nervira kad prodavac cenu reklamira u fazonu 125 eur mesečno, a krije cenu ko zmija noge"
(J4ZZ3R, 30. januar 2020 10:26)

Postoje medju komentatorima brojni teoretičari da je bitno upravo i samo to - koliko plaćaš mesečno, a da za ocenu povoljnosti ponude nemaju veze i uticaja ostale odredbe (da li je to rata uz fin. lizing na 4, 6 ili 7 godina, da li je ona uz učešće npr. 25% ili 40%, da je li je "preostala vrednost NULA" ili ima i neka cena za otkup). Po tim ekonomskim magovima, ako je sama rata nominalno niska, onda je sve tu povoljno. Pa je onda valjda povoljno i kada npr. na sajtu Toyote imaš "posebnu ponudu" za RAV4 hibrid, kod koje vezano za cenu zakupa, piše samo "od 606€ mesečno" :)

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

hoćeš da ti nađem još neku vest gde si pisao pod dva imena?
u stvari, imam bolji predlog, pošto si već doveo svedoka da piše o tvom karakteru. pošto si opisan kao pristojan i skroman, sa primanjima koja su nepojmiva za srbiju, predlažem sledeće:

- ja javno okačim ugovor o lizingu za onaj 500l, da vidiš sam o kakvoj kupovini se radilo (bez gugla i prozivanja ovaj put)
- ja javno okačim potvrdu iz firme u kojoj radim poslednjih šest godina, da vidiš da nisam nikakav prodajni savetnik, niti da moj posao ima veze sa automobilima i njihovom prodajom (pošto nikad ne zaboraviš da pomeneš moju struku)
- nađem barem još jednu vest gde si se potpisao sa dva različita imena (pošto sam kažeš da ne znaš kako se to desilo - jednom)

ako ispadne da su tvoje tvrdnje pogrešne u sva tri slučaja, ti meni javno pokloniš tvoju novu hondu crv (isplaćenu u celosti) i tako razbiješ svaku mrvu sumnje u sopstvenu pristojnost, skromnost i šta je već svedok rekao.

p.s. jedno je da širiš svoje stavove pod jednim imenom, kad počneš da ih širiš lažno se predstavljajući sa više imena, stvarajući prividnu i iskrivljenu sliku mnenja, automatski postaješ trol ili bot ili oba. internet etika je vrlo jasna po tom pitanju.

J4ZZ3R

pre 4 godine

@zombiapokalipsa Mnogo me nervira kad neko sudi o nekome ili necemu sto ne zna niti moze da nagadja, a najvise kad potcenjuje materijalno stanje drugog komentatora ili kad zbog loseg materijalnog stanja ukida nekom pravo na ljubav prema automobilima, pravo na mišljenje, znanje itd.

Slucajno poznajem @pripremazaradio i mogu ti reci da je rec o retko pristojnom i skromnom coveku kome su automobili i sve oko automobila pasija... Tebe ne poznajem, ali mogu ti reci da je njegova satnica veca od polovine srpske plate (ne kazem da je on zbog toga bolji od drugih, bolji je zato sto je skroman, kulturan i retko pristojan covek)

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

da, kupio u smislu uzeo na operativni lizing, jer ratu za taj auto ipak sam plaćam, za razliku od nekih koji voze službena kola i još kukaju na njih. pritom, ja sam taj koji za svaki auto nađe kupca, koji plati otkup (umesto mene) i ostavi mi razliku od otkupne do neke prodajne cene. tako da si donekle u pravu, bez obzira na to što ja to zovem kupovina (jer sam biram, plaćam i prodajem), tehnički se ipak radi o zakupu.
za ovaj 500l mogu čak i da ti okačim ugovor o lizingu, jer je otišao pre tri meseca (hvala bogu). a mogu i za neke ranije automobile, pošto je očigledno ovakav koncept kupovine vozila, potpuno nepojmljiv za nekog poput tebe.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@priprema za lazu

u nemačkoj taj isti 508sw u alure opremi košta na zvaničnom sajtu OD 36.000e PA NAVIŠE, dok recimo kod dilera možeš da nađeš taj isti auto za bar za 34.000e i brdo dodatne opreme više.
šta to znači? kao prvo, cena u cenovniku je uglavnom realna, ali takođe, nigde u svetu auto ne mora da se plati onoliko koliko košta u cenovniku. pogotovo ako se odlučuješ modele koje je diler konfigurisao / stoje mu na placu.
svuda, ali bukvalno svuda u svetu tako funkcioniše prodaja automobila, a to podrazumeva i popuste, akcijske cene, čišćenja (dilerskih) lagera.
cela tvoja priča se vidno svodi na to da ti nemaš tih 34000, bilo u kešu ili na rate, jer da imaš ti bi taj auto već uzeo, a pride bi bio presrećan što si uštedeo 6000e za taj auto. ili bilo koji auto, jer sad kad sam pogledao, od ovih 34.000 ne može mnogo niže ni u nemačkoj.
doduše, ovde se i dalje nov auto uzima kao venčanica ili stan, za vjek i vekova, a ne kao potrošna roba sa rokom upotrebe od 4-5 godina. i dok ti otplatiš svoj auto na kredit od 7 godina, ja ću već gledati da uzmem treći auto na rent, sa otprilike istim finansijskim gubitkom koji će dotle da ima ta tvoja hondina venčanica.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@J4ZZ3R

a eto, mene još više nervira jednoumlje u kombinaciji sa hipokrizijom, zavijeno u papir prava na mišljenje, sa mašnicom od slobode govora.
tvoj poznanik godinama tendenciozno i krajnje licemerno plasira svoje mišljenje kao neku vrstu dogme. sučeljavanje, u nedostatku validnih argumenata, spušta odmah na nivo ličnog etiketiranja, najčešće u vidu prodajnog savetnika. tom istom logikom (da ne upotrebim grublji izraz) ja sam bio prodajni savetnik za škodu, tojotu, volkswagen, evo sad i pežo (možda sam nešto propustio). najčešće nema ni p od pristojnosti ni s od skromnosti u njegovim komentarima.
na sve to, svoje mišljenje plasira pod bar deset raznih imena, često i na istoj vesti, pod izgovorom slobode govora. internet kultura to naziva trolovanje ili botovanje, sa naglaskom na maliciozno širenje nekog mišljenja ili tvrdnje zbog određenog cilja. u njegovom slučaju je to izraženo subjektivan negativan stav prema određenim proizvođačima.
što se tiče ekspertiza i pasija, poznavanje automobila se svodi isključivo na upoređivanje cenovnika i količinu nečega. nije bitno čega, samo da je što više - vazdušnih jastuka, brzina u menjaču, centimetara u međuosovinskom rastojanju. ne poznaje osnove tržišne ekonomije, tako da verovatno i na pijaci i u maksiju kritikuje prodavce zbog realne i fiktivne cene.
i bez obzira na visinu satnice (smatraću da je to sasvim slučajno spomenuto ovde), očigledno je da su svi tvoji komplimenti vrlo subjektivni, jer je slabo šta od toga preteklo ovde. to svi znaju, čak i bez google-a.

p.s. i sam možeš da vidiš na šta se sveo njegov odgovor meni (prozivka plus guglanje zbog još malo nesretne prozivke kao jedini argumenti), osim ako se ne praviš slep.

J4ZZ3R

pre 4 godine

Volim da dodjem ovde, ali ne visim stalno, tako da ne znam kakve zamerke imas, ali znam da koristi dva nicka tj @moron i @pripremazaradio i da, to svi znaju kudi Skodu zbog substandardne bezbednosne ponude (2 vazduzna jastuka ili 4 u najboljem slucaju) i da kritikuje KIA uvoznike zbog laznih cena i akcija.

Takodje se secam da ga je nervirao drastican skok cena Toyote..

Ja nisam ekspert za tržišna zbivanja, ali iz ugla laika, čini mi se da su njegovi postovi u svrhu zastite prava potrosaca iz Srbije, sto mislim da je opsti interes.

Nadam se da se slazes sa zahtevom da mi ovde zelimo da imamo vozila koja su ooremljena u skladu sa najvisim standardima ili si misljenja da je nas zivot jeftiniji i manje vredan zbof manje platezne sposobnosti?

Takodje mislim da zasluzujemo transparentne i istinite podatke o ceni vozila, bez raznih i ociglednih pokusaja dovodjenja u zabludu neobavestinih kupaca...

Nesto ne vidim da većina konentatora nije prepoznala njegova nastojanja kao pozitivna.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@J4ZZ3R

ajde i tebi da odgovorim, pošto ga toliko zdušno braniš - iz glave znam za još dva nika, mozak jedne kokoške i lazin pacijent (primetna je doza samoomalovažavanja u imenima koje koristi). ima ih još bar 3-4, mada mu je teško zavarati trag, zbog vrlo specifičnog sadržaja komentara.
spočitava škodi zbog dva sigurnosna jastuka, ali samo škodi, jer to nikada nije radio za fiat punto (isto samo dva) ili ladu nivu (nijedan). toyotu je mesecima prozivao zbog sitnica u opremi, koje recimo ni bmw ili porše nemaju.
a ovo za cene potpuno razumem, gledanje i upoređivanje cenovnika je, nažalost, za većinu ljudi u srbiji jedini način da priđu novom autu. što opet ne znači da mu je čitav koncept tržišne ekonomije, ponude i potražnje blizak, jer isti sistem cena funkcioniše u većem delu sveta i to ne samo za automobile.
tako da sledeći put kad budeš kupovao nešto u maksiju na akciji, seti se da su i makarone, sardine, mleko, isto kao i auto, samo roba kojom se trguje po istim principima.
jedino što je barem sad transparentno je pravi karakter tvog poznanika, što možeš i sam da vidiš ispod. ili ne, izbor je na tebi.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 30. januar 2020 14:31)

Ja Tebi ne zameram ništa, struka je struka i ja to poštujem :) A ni uvozniku pežoa. On zna kako radi svoj posao (mada jesam čuo da se on menja, uvoznik).
Ali, zbog onih koji pamte, ili zbog "googla" (koji pamti još bolje), u vezi sa sada napisanim ( ""... i dok ti otplatiš svoj auto na kredit od 7 godina, ja ću već gledati da uzmem treći auto na rent, sa otprilike istim finansijskim gubitkom ..." ), gledaj barem da budeš "konzistentan" sa ranije pisanim, jer mi ovo oko finansijskog gubitka nešto nije jasno i saglasno sa onim što si o tome već pisao, npr,ovo:

"@moron
ne znam kako drugačije da ti saopštim, ali kada sam pre tri godine kupio 500L, kao drugi auto u porodici ... pritom, slobodno uzmi u obzir i činjenicu da su poslednja tri moja automobila, koja stalno vozim, imala turbo punjač (i da zbirno daju preko 600ks) ... nisam ni rob ni ogorčeni protivnik bilo kog proizvođača, automobile kupujem isključivo kada funkcionalnost i performanse opravdavaju cenu..."

(zombi apokalipsa, 3. oktobar 2018 20:20)

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron tj. priprema za radio

bukvalno, ali bukvalno stid i sram su za tebe nepoznati pojmovi, obraz da ne spominjem.

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1496421

ne pada mi na pamet dalje da guglam, jedan primer je dovoljan.

priprema za radio

pre 4 godine

zombi apokalipsa, 31. januar 2020 19:23

Mogu da ti ponudim ono što je meni najdraže. Moj Capriolo Trekking, 2015, prešao oko 30kkm. Fale mu samo spoljne gume, leva kurbla ... Ali, sredicu, ako je za premiju ...

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 31. januar 2020 09:09)
Prihvatam za tačno sve što si naveo, pa i ovaj deo: „svoje mišljenje plasira pod bar deset raznih imena“, ali, za nastavk te misli „često i na istoj vesti“, ja Te molim da nadješ takvu vest sa mojim komentarima. Okači ovde link za tako nešto. Iskreno Te molim. Koliko se ja sećam, na jednu vest se potpisujem sa jednim imenom, tako da ti ne stoji kao tačan nastavak Tvoje misli. A da sam uvek bio (i da ću biti ) protiv potcenjivanja zdravoga razuma kupaca (pa i fiktivnim „redovnim cenama“ i fiktivnim „akcijskim popustima“, a što je klasično obmanjujuće reklamiranje); da nikada neću pozdraviti čupanje opreme za tržište Srbije, pa i filetirenje serijske bezbednosne opreme srpskih škoda (na šta je tvoj argument često bio da se i „Ariel atom“ prodaje legalno, a da nema ni jedan vazdušni jastuk, pa što bi valjda onda i srpska škoda bila bolja), niti ću pozdraviti slične stvari, to možeš da bude siguran. Iskreno mi je žao ako će Tebe to da nervira. Da li ću se pri tome u eventualnom komentaru potpisati kao „idiot“, „debil“, „fukara“ ... potpuno je (meni) nevažno. Nemoj biti opterećen imenom bilo kog komentatora. Imaš drugarski pozdrav ... Od mene ... A što se tiče nove 208-ice, i pored malo viših cena, ja verujem da će bolje da se prodaje od novog 508 prošle godine (odnosno,više nego prosečno jedno vozilo mesečno). Mada, mislim da ona cena „ćopavog“ (400 evra) za 208 nije nekako saglasna ceni te opcije u tom segmentu.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 31. januar 2020 11:09)
„bukvalno, ali bukvalno stid i sram su za tebe nepoznati pojmovi, obraz da ne spominjem.“
Mislim da si ovaj put zaista u pravu,da mesto gde sam ostavio dva (različita) komentara (o dva brenda),sa dva moja imena.Dugujem i Tebi i svim komentatorima izvinjenje.I jeste me stid,zato što ne znam kako se to desilo. To su ova dva komentara:
„Da,subaru je sebi obezbedio da udje u sve anale sa svojim boxer dizelom,u GB jedan od pet najgornih automobila svih vremena,a i sam motor je generalno proglašen za jedan od deset najgornih japanskih motora ikada.
(priprema za radio®, 23. januar 2019 09:10)
„(Sedera, 22. januar 2019 09:44)
"Ništa novo,Nemci kupuju nemačko,Francuzi francusko,uz izuzetke koji su više prakticni a manje patriote ili bolje receno "sirotinja"."

Baš tako.Zeto je i u Španiji najprodavaniji Seat.A u Italiji je najprodavaniji Fiat (pri čemu medju 50 najprodavanijih modela u prošloj godini npr. nema nijedne škode i ne verujem da bi ni "Auto Čačak" tamo uspeo da promeni situaciju).
Sve je to (uglavnom) samo pitanje "patriotizma".I veličine i snage tržišta na koje se taj "patriotizam" odnosi.
(moron, 22. januar 2019 10:51)“

Ali,da li ta moja greška na toj vesti vodi zaključku koji ti nudiš („internet kultura to naziva trolovanje ili botovanje,sa naglaskom na maliciozno širenje nekog mišljenja ili tvrdnje zbog određenog cilja.u njegovom slučaju je to izraženo subjektivan negativan stav prema određenim proizvođačima.“)?

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

e neka si mi i rekao, taman da potvrdiš koliko su prazne reči koje pišeš.
očigledno da ti je novac bitniji i od najdražih stvari na svetu (čim ih nudiš tako olako), a novac je taj koji prvi dođe i prođe, automobili isto.
jedino što čovek stvarno ima u životu su ime i obraz. imena se očigledno samovoljno odričeš, čim stalno izmišljaš nova, a što se obraza tiče, očigledno je da ga ni nemaš. ponajmanje zbog ove moje ponude, već zbog tolikih pretnji tržišnim inspekcijama, tužbama za prevaru, svemu onom što ti je ostalo samo prazno slovo na papiru.
e to je tek prava tuga, jad i čemer.

Djuro

pre 4 godine

Sigurno će neko da da 20.000 evra za mali auto, koji se za dve godine raspada. Kao i svi francuzi, enterijer i elektronika ima da popiju vlasniku dušu. Za 20.000e odem i kupim dve godine star Audi A4 ili BMW 3 i oduvam sa druma tu francusku plastiku.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 31. januar 2020 09:09)
Prihvatam za tačno sve što si naveo, pa i ovaj deo: „svoje mišljenje plasira pod bar deset raznih imena“, ali, za nastavk te misli „često i na istoj vesti“, ja Te molim da nadješ takvu vest sa mojim komentarima. Okači ovde link za tako nešto. Iskreno Te molim. Koliko se ja sećam, na jednu vest se potpisujem sa jednim imenom, tako da ti ne stoji kao tačan nastavak Tvoje misli. A da sam uvek bio (i da ću biti ) protiv potcenjivanja zdravoga razuma kupaca (pa i fiktivnim „redovnim cenama“ i fiktivnim „akcijskim popustima“, a što je klasično obmanjujuće reklamiranje); da nikada neću pozdraviti čupanje opreme za tržište Srbije, pa i filetirenje serijske bezbednosne opreme srpskih škoda (na šta je tvoj argument često bio da se i „Ariel atom“ prodaje legalno, a da nema ni jedan vazdušni jastuk, pa što bi valjda onda i srpska škoda bila bolja), niti ću pozdraviti slične stvari, to možeš da bude siguran. Iskreno mi je žao ako će Tebe to da nervira. Da li ću se pri tome u eventualnom komentaru potpisati kao „idiot“, „debil“, „fukara“ ... potpuno je (meni) nevažno. Nemoj biti opterećen imenom bilo kog komentatora. Imaš drugarski pozdrav ... Od mene ... A što se tiče nove 208-ice, i pored malo viših cena, ja verujem da će bolje da se prodaje od novog 508 prošle godine (odnosno,više nego prosečno jedno vozilo mesečno). Mada, mislim da ona cena „ćopavog“ (400 evra) za 208 nije nekako saglasna ceni te opcije u tom segmentu.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 30. januar 2020 14:31)

Ja Tebi ne zameram ništa, struka je struka i ja to poštujem :) A ni uvozniku pežoa. On zna kako radi svoj posao (mada jesam čuo da se on menja, uvoznik).
Ali, zbog onih koji pamte, ili zbog "googla" (koji pamti još bolje), u vezi sa sada napisanim ( ""... i dok ti otplatiš svoj auto na kredit od 7 godina, ja ću već gledati da uzmem treći auto na rent, sa otprilike istim finansijskim gubitkom ..." ), gledaj barem da budeš "konzistentan" sa ranije pisanim, jer mi ovo oko finansijskog gubitka nešto nije jasno i saglasno sa onim što si o tome već pisao, npr,ovo:

"@moron
ne znam kako drugačije da ti saopštim, ali kada sam pre tri godine kupio 500L, kao drugi auto u porodici ... pritom, slobodno uzmi u obzir i činjenicu da su poslednja tri moja automobila, koja stalno vozim, imala turbo punjač (i da zbirno daju preko 600ks) ... nisam ni rob ni ogorčeni protivnik bilo kog proizvođača, automobile kupujem isključivo kada funkcionalnost i performanse opravdavaju cenu..."

(zombi apokalipsa, 3. oktobar 2018 20:20)

J4ZZ3R

pre 4 godine

@zombiapokalipsa Mnogo me nervira kad neko sudi o nekome ili necemu sto ne zna niti moze da nagadja, a najvise kad potcenjuje materijalno stanje drugog komentatora ili kad zbog loseg materijalnog stanja ukida nekom pravo na ljubav prema automobilima, pravo na mišljenje, znanje itd.

Slucajno poznajem @pripremazaradio i mogu ti reci da je rec o retko pristojnom i skromnom coveku kome su automobili i sve oko automobila pasija... Tebe ne poznajem, ali mogu ti reci da je njegova satnica veca od polovine srpske plate (ne kazem da je on zbog toga bolji od drugih, bolji je zato sto je skroman, kulturan i retko pristojan covek)

priprema za radio®

pre 4 godine

Uh, još samo da objave cene za Srbiju. Nadam se samo da će imati stvarne cene, a ne kao onaj salonski 508 SW Allure 2,0 HDI, koji i sa (nazovi) "popustom" od oko 6.000, košta preko 34.000. Mislim da preteruju sa politikom fiktivnih "redovnih cena" i masnih "popusta". To je loš pokušaj potcenjivanja zdravoga razuma kupaca. Ali, u Srbiji veoma česta pojava u svetu prodaje novih automobila.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@priprema za lazu

u nemačkoj taj isti 508sw u alure opremi košta na zvaničnom sajtu OD 36.000e PA NAVIŠE, dok recimo kod dilera možeš da nađeš taj isti auto za bar za 34.000e i brdo dodatne opreme više.
šta to znači? kao prvo, cena u cenovniku je uglavnom realna, ali takođe, nigde u svetu auto ne mora da se plati onoliko koliko košta u cenovniku. pogotovo ako se odlučuješ modele koje je diler konfigurisao / stoje mu na placu.
svuda, ali bukvalno svuda u svetu tako funkcioniše prodaja automobila, a to podrazumeva i popuste, akcijske cene, čišćenja (dilerskih) lagera.
cela tvoja priča se vidno svodi na to da ti nemaš tih 34000, bilo u kešu ili na rate, jer da imaš ti bi taj auto već uzeo, a pride bi bio presrećan što si uštedeo 6000e za taj auto. ili bilo koji auto, jer sad kad sam pogledao, od ovih 34.000 ne može mnogo niže ni u nemačkoj.
doduše, ovde se i dalje nov auto uzima kao venčanica ili stan, za vjek i vekova, a ne kao potrošna roba sa rokom upotrebe od 4-5 godina. i dok ti otplatiš svoj auto na kredit od 7 godina, ja ću već gledati da uzmem treći auto na rent, sa otprilike istim finansijskim gubitkom koji će dotle da ima ta tvoja hondina venčanica.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

da, kupio u smislu uzeo na operativni lizing, jer ratu za taj auto ipak sam plaćam, za razliku od nekih koji voze službena kola i još kukaju na njih. pritom, ja sam taj koji za svaki auto nađe kupca, koji plati otkup (umesto mene) i ostavi mi razliku od otkupne do neke prodajne cene. tako da si donekle u pravu, bez obzira na to što ja to zovem kupovina (jer sam biram, plaćam i prodajem), tehnički se ipak radi o zakupu.
za ovaj 500l mogu čak i da ti okačim ugovor o lizingu, jer je otišao pre tri meseca (hvala bogu). a mogu i za neke ranije automobile, pošto je očigledno ovakav koncept kupovine vozila, potpuno nepojmljiv za nekog poput tebe.

J4ZZ3R

pre 4 godine

Volim da dodjem ovde, ali ne visim stalno, tako da ne znam kakve zamerke imas, ali znam da koristi dva nicka tj @moron i @pripremazaradio i da, to svi znaju kudi Skodu zbog substandardne bezbednosne ponude (2 vazduzna jastuka ili 4 u najboljem slucaju) i da kritikuje KIA uvoznike zbog laznih cena i akcija.

Takodje se secam da ga je nervirao drastican skok cena Toyote..

Ja nisam ekspert za tržišna zbivanja, ali iz ugla laika, čini mi se da su njegovi postovi u svrhu zastite prava potrosaca iz Srbije, sto mislim da je opsti interes.

Nadam se da se slazes sa zahtevom da mi ovde zelimo da imamo vozila koja su ooremljena u skladu sa najvisim standardima ili si misljenja da je nas zivot jeftiniji i manje vredan zbof manje platezne sposobnosti?

Takodje mislim da zasluzujemo transparentne i istinite podatke o ceni vozila, bez raznih i ociglednih pokusaja dovodjenja u zabludu neobavestinih kupaca...

Nesto ne vidim da većina konentatora nije prepoznala njegova nastojanja kao pozitivna.

priprema za radio®

pre 4 godine

(zombi apokalipsa, 31. januar 2020 11:09)
„bukvalno, ali bukvalno stid i sram su za tebe nepoznati pojmovi, obraz da ne spominjem.“
Mislim da si ovaj put zaista u pravu,da mesto gde sam ostavio dva (različita) komentara (o dva brenda),sa dva moja imena.Dugujem i Tebi i svim komentatorima izvinjenje.I jeste me stid,zato što ne znam kako se to desilo. To su ova dva komentara:
„Da,subaru je sebi obezbedio da udje u sve anale sa svojim boxer dizelom,u GB jedan od pet najgornih automobila svih vremena,a i sam motor je generalno proglašen za jedan od deset najgornih japanskih motora ikada.
(priprema za radio®, 23. januar 2019 09:10)
„(Sedera, 22. januar 2019 09:44)
"Ništa novo,Nemci kupuju nemačko,Francuzi francusko,uz izuzetke koji su više prakticni a manje patriote ili bolje receno "sirotinja"."

Baš tako.Zeto je i u Španiji najprodavaniji Seat.A u Italiji je najprodavaniji Fiat (pri čemu medju 50 najprodavanijih modela u prošloj godini npr. nema nijedne škode i ne verujem da bi ni "Auto Čačak" tamo uspeo da promeni situaciju).
Sve je to (uglavnom) samo pitanje "patriotizma".I veličine i snage tržišta na koje se taj "patriotizam" odnosi.
(moron, 22. januar 2019 10:51)“

Ali,da li ta moja greška na toj vesti vodi zaključku koji ti nudiš („internet kultura to naziva trolovanje ili botovanje,sa naglaskom na maliciozno širenje nekog mišljenja ili tvrdnje zbog određenog cilja.u njegovom slučaju je to izraženo subjektivan negativan stav prema određenim proizvođačima.“)?

priprema za radio®

pre 4 godine

"a koliko bi trebao da košta auto poput 508? 15.000? 25.000? šta je po tebi realna cena, objasni nam?
(zombi apokalipsa, 29. januar 2020 19:42)

Može on da ima cenu koju god uvoznik/diler smatra da je tržišna, ali je "malo imbecilno" u cenovniku za 508 za 7 verzija imati napisane "duple" cene ( "cena vozila"i "akcijska cena"), sa razlikom od oko 4.000 evra ( npr. 35.990 i 31.990).
Mislim da bi bilo "ingeniozinije" kada bi taj "akcijski popust" bio veći, npr, 34.000 evra, pa da piše "cena vozila 65.990", a "akcijska cena 31.990". Tada bi sigurno bilo i više kupaca, jer bi "akcijski popust" bio veći! Šta ti misliš ? Ili, da ipak stave veći popust, možda i 44.000? To si ipek iz te struke, pa znaš bolje psihologiju kupaca i koliko im više znači (napisan) veći popust.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

hoćeš da ti nađem još neku vest gde si pisao pod dva imena?
u stvari, imam bolji predlog, pošto si već doveo svedoka da piše o tvom karakteru. pošto si opisan kao pristojan i skroman, sa primanjima koja su nepojmiva za srbiju, predlažem sledeće:

- ja javno okačim ugovor o lizingu za onaj 500l, da vidiš sam o kakvoj kupovini se radilo (bez gugla i prozivanja ovaj put)
- ja javno okačim potvrdu iz firme u kojoj radim poslednjih šest godina, da vidiš da nisam nikakav prodajni savetnik, niti da moj posao ima veze sa automobilima i njihovom prodajom (pošto nikad ne zaboraviš da pomeneš moju struku)
- nađem barem još jednu vest gde si se potpisao sa dva različita imena (pošto sam kažeš da ne znaš kako se to desilo - jednom)

ako ispadne da su tvoje tvrdnje pogrešne u sva tri slučaja, ti meni javno pokloniš tvoju novu hondu crv (isplaćenu u celosti) i tako razbiješ svaku mrvu sumnje u sopstvenu pristojnost, skromnost i šta je već svedok rekao.

p.s. jedno je da širiš svoje stavove pod jednim imenom, kad počneš da ih širiš lažno se predstavljajući sa više imena, stvarajući prividnu i iskrivljenu sliku mnenja, automatski postaješ trol ili bot ili oba. internet etika je vrlo jasna po tom pitanju.

priprema za radio®

pre 4 godine

"Stigao Pezo, ali cenovnik jos nije, mora da je pao sa kamiona u transportu. :)
Mnogo me nervira kad prodavac cenu reklamira u fazonu 125 eur mesečno, a krije cenu ko zmija noge"
(J4ZZ3R, 30. januar 2020 10:26)

Postoje medju komentatorima brojni teoretičari da je bitno upravo i samo to - koliko plaćaš mesečno, a da za ocenu povoljnosti ponude nemaju veze i uticaja ostale odredbe (da li je to rata uz fin. lizing na 4, 6 ili 7 godina, da li je ona uz učešće npr. 25% ili 40%, da je li je "preostala vrednost NULA" ili ima i neka cena za otkup). Po tim ekonomskim magovima, ako je sama rata nominalno niska, onda je sve tu povoljno. Pa je onda valjda povoljno i kada npr. na sajtu Toyote imaš "posebnu ponudu" za RAV4 hibrid, kod koje vezano za cenu zakupa, piše samo "od 606€ mesečno" :)

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@J4ZZ3R

a eto, mene još više nervira jednoumlje u kombinaciji sa hipokrizijom, zavijeno u papir prava na mišljenje, sa mašnicom od slobode govora.
tvoj poznanik godinama tendenciozno i krajnje licemerno plasira svoje mišljenje kao neku vrstu dogme. sučeljavanje, u nedostatku validnih argumenata, spušta odmah na nivo ličnog etiketiranja, najčešće u vidu prodajnog savetnika. tom istom logikom (da ne upotrebim grublji izraz) ja sam bio prodajni savetnik za škodu, tojotu, volkswagen, evo sad i pežo (možda sam nešto propustio). najčešće nema ni p od pristojnosti ni s od skromnosti u njegovim komentarima.
na sve to, svoje mišljenje plasira pod bar deset raznih imena, često i na istoj vesti, pod izgovorom slobode govora. internet kultura to naziva trolovanje ili botovanje, sa naglaskom na maliciozno širenje nekog mišljenja ili tvrdnje zbog određenog cilja. u njegovom slučaju je to izraženo subjektivan negativan stav prema određenim proizvođačima.
što se tiče ekspertiza i pasija, poznavanje automobila se svodi isključivo na upoređivanje cenovnika i količinu nečega. nije bitno čega, samo da je što više - vazdušnih jastuka, brzina u menjaču, centimetara u međuosovinskom rastojanju. ne poznaje osnove tržišne ekonomije, tako da verovatno i na pijaci i u maksiju kritikuje prodavce zbog realne i fiktivne cene.
i bez obzira na visinu satnice (smatraću da je to sasvim slučajno spomenuto ovde), očigledno je da su svi tvoji komplimenti vrlo subjektivni, jer je slabo šta od toga preteklo ovde. to svi znaju, čak i bez google-a.

p.s. i sam možeš da vidiš na šta se sveo njegov odgovor meni (prozivka plus guglanje zbog još malo nesretne prozivke kao jedini argumenti), osim ako se ne praviš slep.

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@J4ZZ3R

ajde i tebi da odgovorim, pošto ga toliko zdušno braniš - iz glave znam za još dva nika, mozak jedne kokoške i lazin pacijent (primetna je doza samoomalovažavanja u imenima koje koristi). ima ih još bar 3-4, mada mu je teško zavarati trag, zbog vrlo specifičnog sadržaja komentara.
spočitava škodi zbog dva sigurnosna jastuka, ali samo škodi, jer to nikada nije radio za fiat punto (isto samo dva) ili ladu nivu (nijedan). toyotu je mesecima prozivao zbog sitnica u opremi, koje recimo ni bmw ili porše nemaju.
a ovo za cene potpuno razumem, gledanje i upoređivanje cenovnika je, nažalost, za većinu ljudi u srbiji jedini način da priđu novom autu. što opet ne znači da mu je čitav koncept tržišne ekonomije, ponude i potražnje blizak, jer isti sistem cena funkcioniše u većem delu sveta i to ne samo za automobile.
tako da sledeći put kad budeš kupovao nešto u maksiju na akciji, seti se da su i makarone, sardine, mleko, isto kao i auto, samo roba kojom se trguje po istim principima.
jedino što je barem sad transparentno je pravi karakter tvog poznanika, što možeš i sam da vidiš ispod. ili ne, izbor je na tebi.

ARGENTTO

pre 4 godine

(Djuro, 29. januar 2020 16:57)

Po tvom komentaru i vise je nego jasno da nemas tih 20.000 eur, pa ne znam sto te cena doticnog brine kad svakako ne mozes da ga kupis?
Sa druge strane, ako pogledas logiku razmiljanja koju ispoljava tvoj komentar, sasvim je i jasno zasto nemas tih 20.000...
Sto se tebe tice druze moj, cena ovog novog auta ti je totalno nebitna, kao i bilo kog drugog..

jaaj

pre 4 godine

Haha ovaj "djuro" je neverovatan. Na svaku vest o nekom francuskom automobilu , uvek isti komentar, a veci deo komentara je identican. Kako ce se auto raspasti posle 2god i kako je losa eleltronika. Ja ne mogu da razumemem ovakve ljude, sta im je taj neki proizvodjac toliko lose uradio da non stop isti komentari. Da ne ulazim u pricu da to sa elektronikom nema blage veze i da je rec o odlicnim automobilima .

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron tj. priprema za radio

bukvalno, ali bukvalno stid i sram su za tebe nepoznati pojmovi, obraz da ne spominjem.

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1496421

ne pada mi na pamet dalje da guglam, jedan primer je dovoljan.

priprema za radio

pre 4 godine

zombi apokalipsa, 31. januar 2020 19:23

Mogu da ti ponudim ono što je meni najdraže. Moj Capriolo Trekking, 2015, prešao oko 30kkm. Fale mu samo spoljne gume, leva kurbla ... Ali, sredicu, ako je za premiju ...

zombi apokalipsa

pre 4 godine

@moron

e neka si mi i rekao, taman da potvrdiš koliko su prazne reči koje pišeš.
očigledno da ti je novac bitniji i od najdražih stvari na svetu (čim ih nudiš tako olako), a novac je taj koji prvi dođe i prođe, automobili isto.
jedino što čovek stvarno ima u životu su ime i obraz. imena se očigledno samovoljno odričeš, čim stalno izmišljaš nova, a što se obraza tiče, očigledno je da ga ni nemaš. ponajmanje zbog ove moje ponude, već zbog tolikih pretnji tržišnim inspekcijama, tužbama za prevaru, svemu onom što ti je ostalo samo prazno slovo na papiru.
e to je tek prava tuga, jad i čemer.

ciga

pre 4 godine

@Djuro
Zemo brate sestro ili sta vec,i ja volim Audi i BMW ali moras da shvatis da postoje ljudi koje to ne zanima.Onaj ko gleda da kupi NOV ovakav ili bilo koji nov automobil apsolutno je nezainteresovan za kupovinu nekog izakanog polovnjaka sa xy kilometara samo da bi imao znak na haubi.Da li je to dobra ili losa odluka,pusti njih neka o tome odluce.Za mene licno,recimo da jeste.

Stojko

pre 4 godine

@Djuro
Da pogadjam, dizel.
Presao 135000. Vozila baba sa jednom kracom nogom pa nikad nije stisnula gas do kraja.
I prvi servis kod majstor Zileta ce te kostati jos 1000-1500.

Ibrahim Ba

pre 4 godine

@Djuro

Kakve veze ima mali gradski auto sa limuzinom D segmenta? Onaj ko ima nameru da kupi novi 208, nema ni na kraju pameti A4, nego eventualno A1. E sad, A1 je bolji od 208, ali i mnogo skuplji.

Otac čokatčije

pre 4 godine

Pocetna cena za 1.2 75ks benzin u active opremi 15.290, allure oprema sa 1.5 hdi 102ks dizel 20.390,gt line oprema 1.2 130ks benzin automatik 23.790. Auto je lep i moderan,ali brate sto je mnogo,mnogo je.

Bgd

pre 4 godine

Haha ovaj "djuro" je neverovatan. Na svaku vest o nekom francuskom automobilu , uvek isti komentar, a veci deo komentara je identican. Kako ce se auto raspasti posle 2god i kako je losa eleltronika. Ja ne mogu da razumemem ovakve ljude, sta im je taj neki proizvodjac toliko lose uradio da non stop isti komentari. Da ne ulazim u pricu da to sa elektronikom nema blage veze i da je rec o odlicnim automobilima .
(jaaj, 29. januar 2020 22:14)

Zašto te to čudi? To je Srbija. Na svakom koraku možeš naići na stručnjake raznih profila: za automobile, svemirska istraživanja, genetiku, geopolitiku...u sve se razumeju i sve znaju ali eto, iz nekog neobjašnjivog razloga ostaše u Srbiji umesto da zarade pare "preko"...

J4ZZ3R

pre 4 godine

Stigao Pezo, ali cenovnik jos nije, mora da je pao sa kamiona u transportu. :)

Mnogo me nervira kad prodavac cenu reklamira u fazonu 125 eur mesečno, a krije cenu ko zmija noge

EV

pre 4 godine

U električnoj verziji 208 je najjači motor u celoj ponudi (136 KS) i najbrže vreme 0-100, u odnosu na benzinske i dizel verzije, a skroz ste preskočili da pomenete električnu verziju u tekstu.