Sreda, 29.01.2020.

08:56

Šta Srbi najviše kupuju: Polovnjaci nemačkih brendova i dalje najtraženiji

Izvor: Izvor: B92, Novosti

Šta Srbi najviše kupuju: Polovnjaci nemaèkih brendova i dalje najtraženiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Ernesto ce

pre 4 godine

To nema veze sa snovima , svako ,i oni na zapadu i mi ovde zelimo to da kupimo , samo sto je to za njih realnost a za nas decacki snovi . Muz moje prijateljice ( nemac , zive u nemackoj ) ceo zivot vozi audi , moj brat koji je rodjen i zivi u svajcarskoj promenio dva bmw-a , ja i moji blizi prijatelji vozimo nemce , TO NEMA VEZE S NEIZIVLJENOSCU , vec s necim drugim .

Ivan

pre 4 godine

Kod nas je najveci problem jer su ljudi ne izivljeni i zeljni svega i kad dodju do nekih para, proda se neka zemlja suma plac nasledstvo odmah se nastupa ostvarivanju decackih snova. Posto je vecina svesna da ce jednom u zivotu kupiti auto onda je ispunjenje snova bez upitno i tako dolazimo do toga da je najbolja kupovina 5-10 godina star "premium" polovnjak. Neka kosta sta kosta daj jedan zapakuj pa da mrem.

Alex

pre 4 godine

Nije u pitanju samo Srbija, pogldeajte prodaju u svetu i bice vam sve jasno. Mozda marketing vuce malo vecu prodaju, ali kvalitet je ono sto na dugorocno presudjuje. Nije ceo svet lud i blesav, cifre sve govore. Naravno Azija i japanci imaju svoje trziste, svakako odlicni automobili i vrhunski motori.
(Trotto, 30. januar 2020 23:30)

Kakav ceo svet ,pobogu?! Gde se osim Evrope još prodaje taj tvoj Pasat? Da nije u USA možda? Da nije Nemačke, niko to ne bi kupovao. Prevaranti su i to su i dokazali a nepouzdanost kod nemačkih proizvođača je presudno zašto se ne kupuju nigde osim u Evropi. Ameri nisu blesavi i nemaju kompleks nego kupuju kvalitet.Nemački proizvođači osim lažnog osećaja luksuza nemaju kvalitet. I to je notorna činjenica. Japaneri ga itekako imaju i zato su neprikosnoveni na globalnom nivou.

Antonije

pre 4 godine

Opel ahahahahah. Ja se divim ljudima koji odu i pazare Opela. Zastooo????
(Straight Outta München, 30. januar 2020 21:51)

Pa naravno da se diviš čoveku koji pored tebe prodje u Insignii, Granlandu, Zafiri tourer, Corsi ; ipak tvoja mahina je klasa iznad

Bojan

pre 4 godine

@DC
Hvala na zaista iscrpnom odgovoru. Vise nego sto sam ocekivao da ce neko da napise. Nadam se da cu biti u situaciji da ponudim i Vama odgovor na neku dilemu u buducnosti.
Ali Uprava Carina bi morala da omoguci posetiocima sajta da, na primer, unesu u polje za pretragu ime proizvodjaca, model, snaga motora i godiste proizvodnje i da odmah pruzi informaciju da li se konkretan automobil carini ili ne.
Pozdrav

Trotto

pre 4 godine

Ko je ikada vozio VW Passat i Audi A4, zna da je razlika u klasi evidentna. A4 je za klasu bolji automobil, pocev od vešanja, limarije, enterijera i dalje da ne nabrajam... E sad, Passat nudi više prostora, stabilan je automobil i opet je za klasu bolji od Opel Insignie i sl. automobila u svojoj klasi. Tu prevashodno opet mislim na zavrsnu obradu, kvalitet materijala, udobnost...Ne smemo zapostaviti ni Ford Mondeo, koji takodje nudi dosta dobar kvalitet sto se tice udobnosti, ponasanja na pitu itd. Ali porediti Audi,Bmw i MB sa slicnim automobilima srednje klase... To se jednostavno ne moze porediti. Peugeot 508 ne mogu da navedem za poredjenje, jer ako aitomobilu 5god starom brljave displeji i raznorazni problemi sa podizacima itd, to su za mene bacene pare, a da ne pricamo o losoj karoseriji, vrata lagana kao pero, to nikad ne bih kupila, koliko god da je jeftin, a nije. Zato mislim da je za nekog ko razmislja sa kupi nov automobil srednje klase, VW Passat je ubedljivo najbolji izbor u odnosu cena kvalitet. Zato i jesu najprodavaniji u Evropi.Nije u pitanju samo Srbija, pogldeajte prodaju u svetu i bice vam sve jasno. Mozda marketing vuce malo vecu prodaju, ali kvalitet je ono sto na dugorocno presudjuje. Nije ceo svet lud i blesav, cifre sve govore. Naravno Azija i japanci imaju svoje trziste, svakako odlicni automobili i vrhunski motori.

Straight Outta München

pre 4 godine

U kuci imamo toyotu i opela. Japanac daleko kvalitetniji, ali razlika u servisu daleko veca. Kratko i jednostavno.
(Racionalnije, 29. januar 2020 11:21

Opel ahahahahah. Ja se divim ljudima koji odu i pazare Opela. Zastooo????

DC

pre 4 godine

@Bojan: Svi Qashqai za evropsko trziste su proizvedeni u Engleskoj. Nissan ih sklapa i u Rusiji, ali za tu zemlju, Kazakstan, Belorusiju, Azerbejdzan... Doci do spiska svih modela na koje se pri uvozu ne obracunava carina je prilicno tesko jer zavisi konkretno od toga gde je sam automobil proizveden sto se cesto menja. Honda Civic poslednje generacije se za evropsko trziste proizvodi u Engleskoj kao hatchback ali sedan dolazi iz Turske. Pitanje je da li isto vazi i za starije modele. Trenutni model Nissan X-trail-a uprkos slicnosti sa Qashqai, nam dolazi iz Japana iako se i on sklapa i u Rusiji. Cak ni sa evropskim proizvodjacima nije jednostavno jer lako moze da se desi da je VW proizveden u Juznoj Africi ili Meksiku a trenutna generacija Renault Koleos stize iz Juzne Koreje (verovatno i prethodna). Generalno gledano, Mitsubishi, Mazda i Subaru mogu da se otpisu jer nemaju proizvodnju u Evropi, a Nissanovi Qashqai, Juke i Leaf su bezbedni. Honda CVR bi takodje trebalo da je iz Engleske ali moze zavisiti od godista do godista. HRV je iz Japana. Toyota Yaris je iz Francuske, Aygo iz Ceske, Auris je bio iz Engleske, ali su Corolle iz Turske osim najnovijih hibridnih koje su takodje iz Engleske. C-HR je isto iz Turske. RAV4 iz Japana. Suzuki SX4 je iz Madjarske kao i Vitara od 2015 godine. Juznokorejci imaju proizvodju u Ceskoj i Slovackoj ali nisam siguran da tamo sklapaju nesto od SUV/krosovera.

donkihot

pre 4 godine

Koja šizofrenija...ovi isti koji donose zaključke o nekome zato što voli "nemačkO auto" i ismejavaju su prvi branitelji lika i dela Nemačke. Nemački auto ne valja ali je zato Nemačka najbolja država na svetu...

Bojan

pre 4 godine

@ Svima koji se razumeju u uvoz automobila:

Zelim da pomognem rodjaku da predje sa svoje krntije u neki bezbedniji polovni auto iz srednjeg ranga, verovatno SUV / crossover. Licno, najvise volim hibridne modele iz azije, ali tu dolazimo do carinskih dazbina. Neki od njih se proizvode i u EU pa samim tim se ne oporezuju, ali vecina nosi sa sobom taj dodatni trosak.
Da li neko zna gde mogu da dodjem do kataloga / spiska svih modela na koje se ne pri uvozu ne obracunava ili obracunava carina? Trazio sam na njihovom sajtu bez uspeha, a oni bi prvi trebalo da ga imaju vidno dostupno. Oni to sigurno imaju jer moraju da donesu odluku za svaki pojedinacni podnesak koji uvoznici predaju.

Cuo sam da se na neke modele Toyote proizvedene u Turskoj ne obracunava carina, sto me je iznenadilo jer Turska nije u EU.

Kad smo vec kod toga, da li neko zna gde se proizvodi Nissan Qashkai, godista u periodu 2011-2017. Znam da imaju fabriku u Engleskoj, ali to je mozda samo za modele sa desnim volanom.

Hvala unapred!

nebojsa8@gmail.com

pre 4 godine

Dakle luksuznih brendova (npr. Audija), se uvozi polovnih 12 puta vise, dok je opsti odnos polovnih I novih uvezenih 1:5. Statisticki prevedeno, Srbi robuju brendu, kupuju luksuznu robu, za koju objektivno nemaju novca, da bi se pokazali botatijim nego sto jesu.

KB24

pre 4 godine

1. vozio sam i posedovao razne automobile opel, volvo, pezo, audi, bmw i jos po neke koji se nisu dugo zadrzavali kod mene, medju kojima su kia, skoda itd. sto se tice pozudanosti motora do 200.000km su maltene svi isti, ali sto se tice ostalih kvarova i kvaliteta izrade nemacka trojka (audi, mercedes i bmw) su za klasu iznad ostalih, taj kvalitet ima i japanska trojka (toyota, mazda i honda) ali kod njih je problem relativno skupo odrzavanje, nedostupnost polovnih delova (ne zelim da placam novo stop svetlo 500e ako ima na otpadu za 50e) i po mom subjektivnom misljenju dizajn, ostali prozivodjaci nemaju sta da traze u ovom skupu

2. vi sto lupetate kako su nemci krsevi treba da shvatite da je vecina tih automobila koji se prodaju kod nas preslo 400.000 - 500.000km, da ih je mozda neko akao pre vas itd

3. ovi sto prozivaju vozace nemackih kola treba da prvo probaju neki pa onda da se jave, isto ja tako mogu da kazem da alfe voze ficfirici, toyote i mazde likovi koji su losi vozaci itd. a to ne mora da bude pravilo

4. uvek bih pre kupio polovan audi ili bmw nego neki novi auto u istoj ceni, jer polovan ako je presao pravih do 150.000km je 10x kvalitetniji i jeftiniji za odrzavanje nego novi auto tipa fiat, hjundai, dacia, ford itd. da ne pricam o tome da kad izvezes novi auto iz salona gubis na vrednosti 15%

5. ne mozete da ocekujete da vas nemacki auto sluzi kako treba ako ga ne odrzavate adekvatno

Miloš_NS

pre 4 godine

@matriks u srba

A ko ste vi da sebi dajete za pravo da ocenjujete nečiji "intelektualni profil"? Vaš komentar je, nažalost, jedna maliciozna generalizacija.

Replay

pre 4 godine

E pazite Cinika, kaze ista kola A4 i Pasat. Pa covece nigde veze. Pasat klasicna limuzina a A4 je sportski sedan. Razlika je velika u kvalitetu, udobnosti, sedista, tehnika, kvalitet materijala, izolacija, ama sve na strani A4. E nisam znao da ugradjuju u Pasata Audijev 3.0 TDI..hehhehe Procitaj istoriju, Audijevi inzinjeri su spasili VW pre 50 godina sa tehnikom i modelima. TDI je njihov patent 1989. godine pa se raspitaj gde je prvo isao 2.5 TDI redni petak i 4 cilindra 1.9. Pa u Audi 100 i 80.

Prndjoza

pre 4 godine

“premium nemacki automobili su odlicni prvih pet godina onda gospoda to proda iskompleksiranoj sirotinji.....” Ahahahahahahhaha. Samo da bi vadila mast komsiji. Ahahahahahhahahahahaha. Baja se sa Hjundaia vratio polovnom BMW-u jer po njemu Koreanac i Japanac nikada nece moci da naprave kvalitetan auto kao Nemac!!??? E moja Srbijo, sa kim ja delim planetu.

Eldorado

pre 4 godine

Srbi su generalno iskompleksiran narod. Uz to imamo i podanički mentalitet. Značka na haubi je #1, ostalo je sporedno. Svi su im krševi sem nemaca. Gledam na sajmu novi Peugeot 508, prolazi tip i kaže "ma kakvi francuski plastikaneri, passat je za ovo avion". Potpuno ozbiljan.

Nažalost, većina je i dalje u 90im, sa sve trenerkama, patikama, kratko ošišani sa "besnim autima".
Ljudi koji kupe nov auto gledaju se kao budale, onaj koji kupi novog korejca nije normalan ili je sirotinja pa kupuje to smeće (obično u očima vozača A/B/M 15g starih sa 400.000km).
Posebno su na meti kritika francuski i korejski automobili. A jedna Francuska pravi avione i vozove na najvišem nivou, Koreja tehnološki gigant sa razvijenim svemirskim programom.
Eh, da smo 30% kao FRA ili KR bili bi "prva liga" Evrope...

Ivan

pre 4 godine

@iko ... isto sto ti pricas sada za hyundai i kia automobile, pricali su mnogi npr za toyotu korolu 70tih i za lexus ls 90tih a vidi sad toyotu i lexus, jedan najprodavaniji auto a drugi ima najbolji sportski automobil na svetu proglasen od strane ozloglasenog Clarksona. Nije bas sve sto sija zlato.

Ivan ZG

pre 4 godine

Ova tablica prodaje je prava slika Srbije. Ovaj što uvozi stari auto obično klasu iznad one koju si može priuštiti prvo laže sebi da ima para za njega. Pa kupi Audi A4 jedno 10 godina star sa 350.000 km. Onda laže susjedu da je jako zadovoljan jer se auto malo kvari, a on se vozi kao gospodin. U stvarnosti malo ga i vozi jer svaki drugi puta kada ga upali se nešto pokvari.
Onda ga prodaje i laže treći puta kupcu da je bio jako zadovoljan sa autom i da se ne kvari, ali mu je dosadio i hoće kupiti noviji.
I kada proda auto nekom jadniku priča kreće ispočetka ovaj puta sa Golfom. Golfa je imao njegov susjed i uopće mu se nije kvario, a trošio je 5 litara u gradu i 3 na otvorenom. Drugi susjed Mića mu ga svaki puta opravio za 20€ zajedno sa djelovima. Djelovi jeftini za ne povjerovat, a nikad se ne kvare. Za ne povjerovat.
U isto vrijeme kupci novih se žale na skupe servise. Interesantno, kupci starih krševa koji se kvare 10 puta više nikada se ne žale na cijene servisa! Vjerojatno jer je Mića bolji i jeftiniji od službenog servisa. Ako tko zna - Mića zna.

Stole

pre 4 godine

@Reziel: U pravu ste što se tiče naših prodavaca. I moje iskustvo je slično. Odem u salon i niko mi ni ne priđe da pita šta želim. Izgleda da je to deo našeg mentaliteta i (ne)kulture. Nedavno sam bio u Segedinu (Mađarska) i sasvim slučajno sam ušetao u jedan salon automobila. Iako to nisam planirao. Prodavac mi je odmah prišao, poželeo dobrodošlicu i upitao šta želim. Kad je shvatio da ne govorim mađarski jezik, prešao je na loš engleski. Loš kao i moj. Onda je pozvao mlađu koleginicu koja zna bolje od njega pa smo se lepo ispričali. Bez obzira što je znao da neću kupiti auto bio je maksimalno ljubazan i korektan. Kultura pre svega. Ovo bi kod nas bilo teško zamisliti.

iko

pre 4 godine

Ja mogu da razumem ove sto se loze na japanske automobile, ali mi nisu jasni ovi korejanci, pa znateli vi da do sredine devedesetih godina niko ziv u Srbiji nije cuo za Hjundaije i Kije. Porediti jedan Mercedes koji je pionir u auto industriji, sa Hjundaji koji koji je osnovan s'pocetkom sedamdesetih god. je van svake pameti. U ostalom koliko god se vi lozili na istocnjake, mi ostali davno smo zalozeni za nemce.

ciga

pre 4 godine

@Kolonija
Navedi neki dokument ili tacku u zakonu gde pise da si ti i slicni patriJote duzni ili primorani da kupe bilo sta od Nemaca ili od bilo koga drugog ? Nema toga,pa onda nemoj lupati nego kupuj sta hoces ili sta mozes,mani se mrznje razjeda dusu i telo.

DC

pre 4 godine

Passat i Superb su na MQB plaformi koju dele sa mnostvom drugih vozila iz VW, Seata, Skode i manjim Audijima. Karakteristika je motor postavljen popreko, pogon na sva cetiri tocka baziran na Haldex kvacilu i nemogucnost ugradnje motora vecih od cetiri cilindra, sa izuzetkom nekoliko modela napravljenih za Americko i Kinesko trziste (npr VW Atlas) u kojima se nudi stari sestocilindricni VR6 iz Volkswagena.

Audi A4 je na MLB platformi koju Seat i Skoda ne koriste uopste, a VW samo za kineski Phideon, i Touareg koji je bratski auto sa Porsche Cayenne, Audi Q7 itd. Karakteristika je motor smesten uzduzno sto omogucuje ugradnju Audijevih V6 i vecih motora, te mogucnost ugradnje pogona na sva cetiri tocka baziran na Torsen diferencijalu. Menjaci su naravno potpuno drugaciji a kod vecih pogonskih jedinica se sve cesce nalazi ZF automat sa 8 brzina. Platforma je vrlo sofisticirana sa velikom primenom aluminijuma i celika visoke nategnutosti pa nije pogodna za ugradnju u jeftinija vozila. Vozila bazirana na MLB i novijoj MLBevo platformi su: Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron, Porsche Macan, Cayenne, Volkswagen Phideon, Touareg, Bentley Bentayga i Lamborghini Urus.

Neke ranije generacije Passata (B1, B2, B5) su bile bazirane u potpunosti na mehanici Audija.

Škoda No 1

pre 4 godine

Ja sam kupio novu Škodu 0 km iz Auto Čačka. Pre svega što sam se zajebo kada sam pre 10 godina kupio polovnjaka koji je bio 3 godine star. Od tada sam reko samo nov. Znam kako ga vozim da sam ja vlasnik prvi kad ide u servis i ostalo. Škoda je po meni broj 1 auto u srbiji kakva god bila i koji god model uzmem.

Kole

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem šta gledam. Ljudi,svako bira ako kako mu odgovara. Vozio sam i Renoa,Mercedesa,Bmwa,Golfa(i cc-a) i na kraju sam se odlučio za Hjundai i30 sa 1.6 motorom,za grad odličan kao i za manje relacije(pošto živim u Beču,to su Budimpešta,Subotica,Ljubljana,Minhen i Prag). Na duža putovanja svaki normalan čovek ide avionom(jer se uštedi vremena i novca). To što naši misle da sve znaju i da su popili svu pamet sveta,okačite mačku o rep. Kupujte auto da vas služi,a ne vi njega.

Kome trebaju balvani

pre 4 godine

Nemačka nam se opasno nakačila na grbaču i isisava nas kao parazit. Mi smo za njih baza jeftine radne snage i sirovina zašto ne bi bili i tržište za islužene krševe. Da ih ne prodaju u Srbiju morali bi pod drobilicu. Nisu oni za džabe razbijali SFRJ znali su da će im u XXI veku biti neophodni jeftini kvalifikovani radnici.
(kolonija, 29. januar 2020 14:26)

Iz Srbije je radna snaga odlazila i dok je SFRJ postojala. Takodje su strane firme kupovale i sirovine i polu odnodno gotove proizvode. Pre ce biti da se SFRJ raspala jer su ostali hteli da se otkace takvih kao ti.

neca

pre 4 godine

Vidi cene za Tiguan/a i Q5 pa razmisli dal je stvarno moguce da nam prodaju za 15 000 e skuplje Q5 od Tiguan/a, a skroz ista stvar?
Cak msm da se i na istoj traci i sklapaju..
(C i n i k, 29. januar 2020 14:13)
al si se nalupetao Tiguan i Q5 dele pojedine motore i to je sve, Tiguan je na platformi sa poprecno postavljenim motorom a Q5 sa uzduzno postavljenim, cak ni menjace ne mogu da dele. Da si rekao Q3 pa i ajde na istoj su platformi. A samo me zanima koja to stakla pasuju sa VW i na koji Audi? i sa kog to Audija mogu da prebacujem amortizere na VW, mozda samo kod nekih varijanti A3. A tek ovo za A4 i Pasat , koji to deo karoserije pasuje i na jedan i drugi, ili deo ogibljenja....?

sasacbr

pre 4 godine

u evropu najjaca zemlja,najvece trziste,najveci uticaj....ima nemacka.njihov cilj je da prodaju svoje proizvode.
Ja ne razumem zasto se srbi toliko pale i raduju tome.oni su nasi najveci zlotvori.
Tojota,Honda i Nisan imaju svoje luksuzne divizije (Lexus,Acura,i Infiniti) koje prave auta u premijum segmentu.to moze da se poredi sa Mercedesom,Bmw i audijem (mada audi ne bi bio u ovo drustvo da ne stoji vw iza njih.
u evropi nemci prodaju najvise vozila,ali na drugim velikim trzistima japanci i korejanci su neprikosnoveni...
pozz

miša

pre 4 godine

"Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)

I tako, spremni za tastaturama, čekaju mrzitelji, da napišu novu uvredu.

Evo na primer gospodin, potpuno lucidno, započinje sa "nemačko auto". Tako to u Srbiji ne kaže niko normalan, osim vas. Moj automobil je, recimo, nemački.

Dalje, upućuje ličnu uvredu, na javnom portalu. I to jednu od težih, a koja se odnosi na intelekt. Sramno.

A onda, u nemoćnoj mržnji, kontatuje da "ih je sve više".

Dakle, od tri stvari koje navodi, prva je laž, druga uvreda, a treća potpuno legitimna konstatacija (tačno, ljudi ih kupuju sve više) izneta u potpuno pogrešnom kontekstu jer to u osnovi argument U KORIST nemačkih automobila.

Stoga, kratka poruka za sve vas koji ste ljubomorni i ne možete da priuštite nemački automobil: ne morate baš svaki put da to javno i priznate.

rada

pre 4 godine

premium nemacki
automobili su odlicni prvih pet godina onda gospoda to proda iskompleksiranoj
sirotinji pa kad pocnu
da crkavaju delovi
od kojih ninedan
nije ispod
50€ onda kukaju

kolonija

pre 4 godine

Nemačka nam se opasno nakačila na grbaču i isisava nas kao parazit. Mi smo za njih baza jeftine radne snage i sirovina zašto ne bi bili i tržište za islužene krševe. Da ih ne prodaju u Srbiju morali bi pod drobilicu. Nisu oni za džabe razbijali SFRJ znali su da će im u XXI veku biti neophodni jeftini kvalifikovani radnici.

C i n i k

pre 4 godine

Pasat je test auto za Audi,svi novi motori,delovi idu prvo u pasat pa kada se otklone boljke idu u audi.
Imao sam oba auta,slicni su ali audi je pouzdaniji auto,manje kvarova.
(as, 29. januar 2020 13:02)


Do najsitnijeg srafa su isti.
Ista je sasija,motori,vesanje,stakla,elektrika,softver,isti su ovlasceni servisi, nzn sad dal je pouzdaniji i dal se manje kvari,dozvoljavam da jeste, ali to je pitanje druge prirode, VW je vlasnik Audi/ja i napravili su snazan PR sa ciljem da Audi/ja projektuju kao nsto luksuznije od passat/a, a Superb/a ispod Passat/a,i tu se radi o cistom PR/u, pare/profit ide VW a ne Audi/ju,Skoda/i,Seat/u jer te fabrike ne postoje mimo VW.
Kad svi pisemo da je Passat racionalna kupovina,sto i jeste, i to spada u temu PR/a, samo daklem cestitam VW/u na savrsenoj obmani u smislu pokrivanja kupaca koji imaju razlicita primanja i kojima VW nudi istu stvar pod 3 znacke,naravno ngde i mora postojati razlika VW/Audi/Skoda/Seat radi pravdanja cene, ali sustinski ne tolika da bi A4 kostao 40% vise od Passat/a ili da bi isto tako Superb bio 30% jeftiniji od Passat/a.
Vidi cene za Tiguan/a i Q5 pa razmisli dal je stvarno moguce da nam prodaju za 15 000 e skuplje Q5 od Tiguan/a, a skroz ista stvar?
Cak msm da se i na istoj traci i sklapaju..

nexus

pre 4 godine

@Reziel Ja bih uvek pre kupio polovni audi, bmw nego novi clio ili yaris. Prvo, motor je dosta snazniji, auto lepse izgleda, ljudi se pre okrenu za premium automobilom nego za novim malim hjundaijem. Ovo poslednje ce naici na kritiku, ali neko voli da bude primecen. Da li se kvari? Sigurno vise nego novi auto ali i lepa zena voli lepu garderobu koja kosta. I da, nelojte sa proseravanjem da ljudi treba da potenciraju druge kvalitete... ako neko vozi polovni bmw nema nikakve veze sa njegovim potencijalom, i Nikola Tesla je voleo skupu i lepu garderobu.

asd

pre 4 godine

Osecaj da kada sednes znas da ces stici tamo gde si posao mi je dao samo nov automobil. Zato vec drugi novi je u nasoj porodici, vise polovnjaka ne uzimam ni u razmatranje. Sipas, vozis ne razmisljas, obisao celu evropu bez ikakvih briga.

vec otisao

pre 4 godine

Da li iko gleda da od 140K, 110K su sa normom EURO 3 I 4? pa kad da se uzme u poslednjih 5 godina, to je pola milona vozila koji su zagadjivaci. U Evropi to su krsevi, a mi za krs smo dali 1,8 milijardi evra.

s tron

pre 4 godine

Stara tema u nas. Kome šta bolje, imao sam mnogo kola puno prednjem kilometara i brzo im skontam mane, svi modeli u odredjenom dobu imaju mane i zato se kupuju oni sa kraja serije...
Imao sam vw dosta modela nisam impresioniran nešto posebno, isto sa francuskim vozilima od istoka zaista tojota, al kako prolaze godine i sve mi se manje lomata po servisima tako da iz mog najsubjektivnijeg iskustva tojota i audi, uz respekt svima, samo moje lično iskustvo ako ikome pomogne super...

as

pre 4 godine

Kako to mislis Passat/u "moze da parira" A4 ?
Pa to je potpuno isti auto pobogu.
Druga je stvar sto je VW kralj PR/a pa jednu istu stvar prodaje pod nekoliko razlicitih bedzeva..
Ako bi uklonio spoljne limove sa Passat/a i A4 dobio bi potpuno identican auto,bez ikakvih razlika.
Ali ok, slazem se da je Passat pre svega racionalna kupovina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 29. januar 2020 11:32)

Pasat je test auto za Audi,svi novi motori,delovi idu prvo u pasat pa kada se otklone boljke idu u audi.
Imao sam oba auta,slicni su ali audi je pouzdaniji auto,manje kvarova.

Mladen

pre 4 godine

Imam 27 godina.
Pre 2 godine sam kupio polovan Grande Punto sa plinom, euro 5, dao 4400€.

Sam zaradio, niko mi ništa nije dao.
Ne ide brzo, nije najopasniji auto u kraju. Svuda sam sa njime stigao i nije se mnogo kvario - otišao mi alternator.
Od ulaganja sam 3 puta menjao ulje, kvačilo, zupčasti i kočnice. Kod mene prešao već 55.000km, obišao celu Evropu.

Mogao sam za te pare uzeti neku besnu limuzinu staru 15 godina.

Nadam se da sad vredi 3800-4000€

drasticna razlika

pre 4 godine

konji ovo, konji ono, sve sto je preko nekih sto konja dzbaba bilo, to je kao da imas jakog i dobrog zdrepca a drzis ga u stali, nismo nemacka!

u prolazu

pre 4 godine

pa da, a sto je Drzava naplatila takse minimum 500 evra po svakom vozilu to nikom nista, jel te ...
pa lepa cifra izadje, zato se nerado odvajaju od slaga ...

Boris

pre 4 godine

Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
(matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)
@matriks u srba
Kako ti prijatelju dođe do tog zakljucka?? Npr. ako imate novca i izbegavate nizu i srednju klasu auta gde su svi skoro pa isti izgledom i kavlitetom sta se desava ako trazite luksuzna kola tipa audi A6 ili A8, ili Mercedes E ili S klase, Bmw 5 ili 7, koji su to automobili koji bi ti tvoji intelektualci pre kupili pre ovih kola, da cujem a da ne zvuci smesno sta je bolje u tim klasama, Reno Talisman, Pezo 508, Kia Singer, Alfa Gulia??? Ne pametujte previse, Nemci jos kidaju a ostali kaskaju za njima.

Bobi B.

pre 4 godine

I moj komšija tvrdi da je "Njemačko auto Njemačko" i ponosi se svojim Golfom 3 ali nije da se ne druži sa majstorima ,"delova ima u svakoj trafici" ,"malo je tvrđi"... i uvek se začudi kako je Xsara Pikaso tako udoban auto i ima toliko mesta.Ništa ne vredi ljubav prema Njemcima pobeđuje.

P-76ers

pre 4 godine

"Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
(matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)

Lokalni dijalekat si povezao sa koeficijentom inteligencije svih koji voze "nemačko auto"...

Blago nama sa vama prosvetljenima...

neko iz mase

pre 4 godine

logično je.
što bi se reklo to je najmanje zlo.
japanci i koreanci su naravno pouzdaniji ali u startu to odmah platiš.
ovde uštediš taj novac i ostaviš za eventualne poravke.
francuzi stalno nešto eksperimentišu, te sa komandnom tablom u sredini, te hidraulika, te mali volan u krilu, te volan čija se sredina ne okreće, te kaktus... to se sviđa manjem delu populacije.
većina voli klasiku i neki razuman kvalitet i pouzdanost.
a šteta jer su HDI i DCI motori zaista odlični.
italijani opet su na lošem glasu sa pouzdanošću i često eksperimentišu sa dizajnom pa imaju ograničen "domet" u prodaji, šteta jer su i njihovi dizeli odlični.
škoda je realno najbolji izbor za naše ljude ali je precenjena kao polovnjak, često je skuplja od VW ekvivalenta što nema logike.
servisi su i sada najveći problem a tek će biti. nema dobrih majstora, usluga je loša, korisnik se ne poštuje.
kada bi postojale firma koje prodaju samo odlične polovnjake i pružaju odličan servis po razumnoj ceni i 2-3 god garancije na te polovnjake, razbili bi se od prodaje i servisa.
ovako imamo samo izbor ili novo po suludim cenama ili polovno sa vrlo sumnjivih placeva i porekla vozila koje praktično ne možete ni da provozate jer nisu registrovani i stoje na placevima mesecima dok se ne pojavi neko za "šišanje".
i naravno da treba zabraniti prodaju EURO 3 motora odmah a za 2 god i EURO 4, i reći tačno za koliko godina se zabranjuje i EURo 5 da ljudi znaju da planiraju.

мики

pre 4 godine

Свашта сам возио, али сам се најлепше навозао у Пежоима са HDi мотором. Редовни сервиси и вози. О удобности да не причамо.

Brat Đura

pre 4 godine

Ono što sam primetio kod Fiata je da mu uvek malo fali da bude auto....kontakt,sijalice,elektronika...tačno da ti razbije samopouzdanje da uopšte i kreneš na ozbiljan put sa njim!

anteras

pre 4 godine

@(Nemanja, 29. januar 2020 11:45)Ne znam jesi li ikada vozio Hondu pa da možeš pričati kako Japanci nikad neće imati standard njemačkog premijuma. Vozim Civic s 2.2 icdti motorom i bolje nešto nisam vozio. Ista je situacija s Accordom (nevezano radi li se o dizelu ili benzinu). Niti jedan BMW-ov motor u toj klasi oko 2000 kubika, kao ni VW 2.0 tdi nije pouzdan i uglađen poput 2.2 idtec. pozdrav :)

Alex

pre 4 godine

Evo, ja sam sad u fazi kupovine, naravno, polovnog automobila. Najrađe bih uzeo nekog "Japanca", ali su preskupi. Na moju veliu žalost.
(Japanac, 29. januar 2020 10:35

Nisu preskupi.U slučaju podjednako dobrog stanja, uzećeš tojotu ilu hondu. Platićeš skuplje u startu ali će zato onaj ko je uzeo nemca vrlo brzo da te "prestigne" sa troškovkma kad jedan ta drugim počnj da otkazuju turbine,uljne pumpe, dizne itd. Ovo priča neko ko je već 17 g. aktivan vozač i vozio i japanska,nemačka i francuska volzila.Budi mudar.

Atipični Srbin

pre 4 godine

Japanca, kupljenog novog u Srbiji, od prvog vlasnika, tek izašlog iz garancije.60% cene novog za tri godine star auto nije mnogo. Svi mi se smeju što nisam uzeo njemačko dizlo, koje je prešlo 10 puta više.

Radovan lV

pre 4 godine

Pricam iz licnog iskustva... svasta sam vozio, ali prvi auto koji se zadrzao duze bio je audi, posle njega golf... probao italijane, francuze... bacene pare i zali boze potroseno vreme i zivce.
Samo da razjasnim... ribolovac sam i auto je da sluzi mene, a ne ja njega (sto je slucaj sa italijanima i francuzima)... motori su postali manje-vise pouzdani i nema tu neke velike greske, ali ostatak auta, trapovi, kvalitet enterijera... nemci su svetlosu godinu ispred svih, japanci su im vrlo blizu.

C i n i k

pre 4 godine

Volkam da biras, da li bi uzeo Pasata B8 ili Ford Mondeo? Mozda Mazdu 6 Skajaktiv?? Pasat B8 cena 2015 od 11-15000e, Mondeo isto a Mazda 2013 u toj ceni i jos je 2.2 - registracija 70-80000. Tako da je za tu cenu uvek bolje uzeti Pasata B8 ili ako ces jeftinije Golf 7. Pasatu moze da parira Audi A4 ali je mani i Golfu moze da parira Audi A3, kod njih nema neke razlike.. Tako da ostaje u vrhu Pasat. Mada i Reno Talisman je dobar izbor.
(Zvezdinho, 29. januar 2020 10:17)

Kako to mislis Passat/u "moze da parira" A4 ?
Pa to je potpuno isti auto pobogu.
Druga je stvar sto je VW kralj PR/a pa jednu istu stvar prodaje pod nekoliko razlicitih bedzeva..
Ako bi uklonio spoljne limove sa Passat/a i A4 dobio bi potpuno identican auto,bez ikakvih razlika.
Ali ok, slazem se da je Passat pre svega racionalna kupovina.

XXL

pre 4 godine

Šta srbi najviše kupuju? Gledano kupuju po onoj narodnoj koliko para toliko muzike, a srbadin izgleda voli valcer i šlager. Nešto je zaboravio na šumadijsko kolo /FIAT/.

Мерџа најпопуларнији у Алабанији

pre 4 godine

Жена може и са села, имати бркове и глисте али ауто мора бити из Немачке полован и то дизел па да док се возимо да мислимо како "уживамо" немачки "стандард" са пунимм стомаком јарића и прасића.

Lale

pre 4 godine

@Reziel - svaka čast za komentar. Imao sam isto iskustvo prilikom kupovine novog vozila i umesto da kupim mazdu 2 kao što sam planirao, zbog ekstremne nezainteresovanosti prodavačice u mazdinom salonu i neadekvatnih informacija koje sam dobio od njenog kolege u telefonskom razgovoru, kupio sam toyotu yaris. Što se tiče cena redovnog servisiranja, takođe ste u pravu - bezobrazno su visoke. Čast izuzecima, ali ovo je priča koja važi za većinu auto-salona i servisa.

Nemanja

pre 4 godine

Ceo zivot sam vozio BMW, 2012 prelomim i kuoim novog Hyundai-a IX35. Veliku gresku sam napravio. Platio sam automobil 23.000 evra. Katastrofa od auta. Lep i samo lep auto. Na autoputu zvucna izolacija katastrofa, pri brzini od 150 km/h nema price sa zenom. Slabi motori koji su jako bucni. Sigurnost putnika u automobilu na jako niskom nivou. Prodao sam taj automobil i vratio se na polovni BMW. Sada vozim peticu 3.000 kubika dizela i prezadovoljan sam. Problem u Srbiji jeste kupovna moc nasih ljudi, nazalost. Sta covek moze da kupi za 3-4 hiljade evra? Samo krsa bez obzira koja marka automobila. Japanci i Korejanci jednostavno nemaju taj kvalitet kao Nemacke premijum marke automobila niti ce kada imati. Mercedes, BMW i Audi ce uvek biti to sto su i bili, sinomim za luksuz, kvalitet, komfort, bezbednost. Pozdrav

JeRemija

pre 4 godine

@matriks u srba

Prijatelju, nije lepo vršiti generalizaciju i prozivati intelektualni profil ljudi.
Inače, Golf je najprodavaniji auto u Evropi u svojoj klasi, pa bi to valjda trebalo da govori o intelektualnom profilu Evropljana?

Оскар

pre 4 godine

Државу баш брига за загађење животне околине, њима је битно да се узимају паре од царине и пореза. Ако би забранили увоз возила са мотором еуро 3 и еуро 4 било би и мање пара у буџету.

Zvezdinho

pre 4 godine

Volkam da biras, da li bi uzeo Pasata B8 ili Ford Mondeo? Mozda Mazdu 6 Skajaktiv?? Pasat B8 cena 2015 od 11-15000e, Mondeo isto a Mazda 2013 u toj ceni i jos je 2.2 - registracija 70-80000. Tako da je za tu cenu uvek bolje uzeti Pasata B8 ili ako ces jeftinije Golf 7. Pasatu moze da parira Audi A4 ali je mani i Golfu moze da parira Audi A3, kod njih nema neke razlike.. Tako da ostaje u vrhu Pasat. Mada i Reno Talisman je dobar izbor.

ko-ometator

pre 4 godine

Pa normalno da ce se uvoziti nemacka vozila u toj kategoriji polovnih kada spadaju u najpouzdanije a i servis mreza u srbiji za te marke je daleko najbolja i najraznovrsnija kao i dostupnost i pristupacnost rezervnih delova. Uostalom Nemacka i Japanska autoindustrija nemaju konkurenciju a s obzirom koliko nam je dostupan japan sasvim je logicno koji je bolji i racionalniji izbor. Sto ne znaci da mi mislimo da su na primer Honda i Toyota losa vozila...

Japanac

pre 4 godine

Evo, ja sam sad u fazi kupovine, naravno, polovnog automobila. Najrađe bih uzeo nekog "Japanca", ali su preskupi. Na moju veliu žalost.

volkam

pre 4 godine

Nije moguće da Škoda sina toliku prodaju kada imam prave podatke?! Naravno da je sa državnim organima Škoda najbolja, ministarstva, kompanije povezane sa njima... Fiat ima najbolju realizaciju pojedinačnim fizičkim licima, flotnu prodaju kompanijama i pojedinačnu prodaju pravnim licima.

ciga

pre 4 godine

@Volkam
Onda ti ostaje da ubediš jedno 20 miliona ljudi na svetu da su u zabludi svake godine. No ajd pusti njih, objasni nama neukima šta nam je činiti?

boki

pre 4 godine

Razumem da se ljudi opredeljuju za marku kada kupuju nov auto.
Uporedjivanje odnosa cene i kvaliteta prema marki u tom slucaju ima smisla ali je besmisleno marku posmatrati kao odlucujuci faktor kada se kupuje polovan auto.

Fiat punto (ili bilo koji drugi auto nize klase), ako je odrzavan, malo presao, imao jednog vlasnika i sl moze da bude u 6x boljem stanju od tamo nekog mercedesa, slicnog cenovnog ranga koji je presao 300.000 km, stariji 6,7 godina, vozio ga neki bahati klinac za kojeg nisu postojali lezeci policajci, nije zamenio ulje 3 godine i sl

Druga stvar je estetika kao kriterijum :)

Red

pre 4 godine

Žena može biti sa sela ali auto mora biti iz Nemačke!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sanga, 29. januar 2020 09:37)

Bilo nekad,stara dobra vremena.

Reziel

pre 4 godine

Problem prodavaca novih vozila je to što kupce ne mogu da ubede da je bolje da izdvoje 9.000 do 11.000 eura za nov automobil nego da za isti novac ili čak 30% tog novca kupe polovnjak više klase.

Ima tu i do našeg mentaliteta - svako će pre kupiti polovni A3, nego novu Fiestu ili Clia (primera radi). Ali ima i do prodavaca, odnosno salona. Ja sam poslednja tri automobila kupio u salonu, dosta sam ih obišao i evo mojih zamerki.

Prvo, većina prodavaca je potpuno nezainteresovana za kupce, do nivoa da vam se od njih troje u salonu niko neće obratiti kada udjete, čak i ako uporno obilazite izložena vozila. Nisam ja problem, jer dok sam bio prisutan ušlo je još troje ljudi, i niko ništa. To je zaista odbojno, naročito kada "u džepu" imate spremnih 10.000 i više eura. Na auto-placevima polovnjaka je to u većini slučajeva mnogo bolje.

Same cene i nisu tako strašno različite, ali postoji razlika u paketima opreme koji se dobijaju ovde i u inostranstvu. To takodje odbija kupce jer se osećaju kao gradjani drugog reda.
Skandalozne cene servisa. I to zaista mislim. Cene u ovlašćenim servisima su toliko visoke dok traje garancija, da imam utisak da im je cilj da bukvalno oderu ljude. S druge strane, usluga je očajna - od čekanja na prijem vozila, do trajanja samog servisa, a sve preko diskutabilnog kvaliteta usluge.

Na kraju, kreditne i finansijske usluge. Tu po meni kaskamo najviše za zapadom. Komplikovane procedure za odobravanje kredita i lizinga, i papirologija koja je maltene ista kao da kupujete stan odbijaju mnoge kupce. Sredstva obezbeđenja koje lizing kuće i banke traže od kupca, u principu firma daje samo za visoki menadžment, ili šefu. Auto-kuće se ne trude da ovo olakšaju kupcima i tu je možda i srž problema.

Imajte na umu da govorim o ljudima koji kupe polovnjak do 4-5.000 eura, a mogli bi na kredit da uzmu vozilo za 12-13.000 evra. Ovde se kredit i dalje posmatra kao "dužničko ropstvo", a ne kao planirani mesečni trošak. Po sadašnjim uslovima, nije ni čudo.

Reziel

pre 4 godine

Problem prodavaca novih vozila je to što kupce ne mogu da ubede da je bolje da izdvoje 9.000 do 11.000 eura za nov automobil nego da za isti novac ili čak 30% tog novca kupe polovnjak više klase.

Ima tu i do našeg mentaliteta - svako će pre kupiti polovni A3, nego novu Fiestu ili Clia (primera radi). Ali ima i do prodavaca, odnosno salona. Ja sam poslednja tri automobila kupio u salonu, dosta sam ih obišao i evo mojih zamerki.

Prvo, većina prodavaca je potpuno nezainteresovana za kupce, do nivoa da vam se od njih troje u salonu niko neće obratiti kada udjete, čak i ako uporno obilazite izložena vozila. Nisam ja problem, jer dok sam bio prisutan ušlo je još troje ljudi, i niko ništa. To je zaista odbojno, naročito kada "u džepu" imate spremnih 10.000 i više eura. Na auto-placevima polovnjaka je to u većini slučajeva mnogo bolje.

Same cene i nisu tako strašno različite, ali postoji razlika u paketima opreme koji se dobijaju ovde i u inostranstvu. To takodje odbija kupce jer se osećaju kao gradjani drugog reda.
Skandalozne cene servisa. I to zaista mislim. Cene u ovlašćenim servisima su toliko visoke dok traje garancija, da imam utisak da im je cilj da bukvalno oderu ljude. S druge strane, usluga je očajna - od čekanja na prijem vozila, do trajanja samog servisa, a sve preko diskutabilnog kvaliteta usluge.

Na kraju, kreditne i finansijske usluge. Tu po meni kaskamo najviše za zapadom. Komplikovane procedure za odobravanje kredita i lizinga, i papirologija koja je maltene ista kao da kupujete stan odbijaju mnoge kupce. Sredstva obezbeđenja koje lizing kuće i banke traže od kupca, u principu firma daje samo za visoki menadžment, ili šefu. Auto-kuće se ne trude da ovo olakšaju kupcima i tu je možda i srž problema.

Imajte na umu da govorim o ljudima koji kupe polovnjak do 4-5.000 eura, a mogli bi na kredit da uzmu vozilo za 12-13.000 evra. Ovde se kredit i dalje posmatra kao "dužničko ropstvo", a ne kao planirani mesečni trošak. Po sadašnjim uslovima, nije ni čudo.

Мерџа најпопуларнији у Алабанији

pre 4 godine

Жена може и са села, имати бркове и глисте али ауто мора бити из Немачке полован и то дизел па да док се возимо да мислимо како "уживамо" немачки "стандард" са пунимм стомаком јарића и прасића.

Lale

pre 4 godine

@Reziel - svaka čast za komentar. Imao sam isto iskustvo prilikom kupovine novog vozila i umesto da kupim mazdu 2 kao što sam planirao, zbog ekstremne nezainteresovanosti prodavačice u mazdinom salonu i neadekvatnih informacija koje sam dobio od njenog kolege u telefonskom razgovoru, kupio sam toyotu yaris. Što se tiče cena redovnog servisiranja, takođe ste u pravu - bezobrazno su visoke. Čast izuzecima, ali ovo je priča koja važi za većinu auto-salona i servisa.

Nemanja

pre 4 godine

Ceo zivot sam vozio BMW, 2012 prelomim i kuoim novog Hyundai-a IX35. Veliku gresku sam napravio. Platio sam automobil 23.000 evra. Katastrofa od auta. Lep i samo lep auto. Na autoputu zvucna izolacija katastrofa, pri brzini od 150 km/h nema price sa zenom. Slabi motori koji su jako bucni. Sigurnost putnika u automobilu na jako niskom nivou. Prodao sam taj automobil i vratio se na polovni BMW. Sada vozim peticu 3.000 kubika dizela i prezadovoljan sam. Problem u Srbiji jeste kupovna moc nasih ljudi, nazalost. Sta covek moze da kupi za 3-4 hiljade evra? Samo krsa bez obzira koja marka automobila. Japanci i Korejanci jednostavno nemaju taj kvalitet kao Nemacke premijum marke automobila niti ce kada imati. Mercedes, BMW i Audi ce uvek biti to sto su i bili, sinomim za luksuz, kvalitet, komfort, bezbednost. Pozdrav

boki

pre 4 godine

Razumem da se ljudi opredeljuju za marku kada kupuju nov auto.
Uporedjivanje odnosa cene i kvaliteta prema marki u tom slucaju ima smisla ali je besmisleno marku posmatrati kao odlucujuci faktor kada se kupuje polovan auto.

Fiat punto (ili bilo koji drugi auto nize klase), ako je odrzavan, malo presao, imao jednog vlasnika i sl moze da bude u 6x boljem stanju od tamo nekog mercedesa, slicnog cenovnog ranga koji je presao 300.000 km, stariji 6,7 godina, vozio ga neki bahati klinac za kojeg nisu postojali lezeci policajci, nije zamenio ulje 3 godine i sl

Druga stvar je estetika kao kriterijum :)

Japanac

pre 4 godine

Evo, ja sam sad u fazi kupovine, naravno, polovnog automobila. Najrađe bih uzeo nekog "Japanca", ali su preskupi. Na moju veliu žalost.

ko-ometator

pre 4 godine

Pa normalno da ce se uvoziti nemacka vozila u toj kategoriji polovnih kada spadaju u najpouzdanije a i servis mreza u srbiji za te marke je daleko najbolja i najraznovrsnija kao i dostupnost i pristupacnost rezervnih delova. Uostalom Nemacka i Japanska autoindustrija nemaju konkurenciju a s obzirom koliko nam je dostupan japan sasvim je logicno koji je bolji i racionalniji izbor. Sto ne znaci da mi mislimo da su na primer Honda i Toyota losa vozila...

Mladen

pre 4 godine

Imam 27 godina.
Pre 2 godine sam kupio polovan Grande Punto sa plinom, euro 5, dao 4400€.

Sam zaradio, niko mi ništa nije dao.
Ne ide brzo, nije najopasniji auto u kraju. Svuda sam sa njime stigao i nije se mnogo kvario - otišao mi alternator.
Od ulaganja sam 3 puta menjao ulje, kvačilo, zupčasti i kočnice. Kod mene prešao već 55.000km, obišao celu Evropu.

Mogao sam za te pare uzeti neku besnu limuzinu staru 15 godina.

Nadam se da sad vredi 3800-4000€

Bobi B.

pre 4 godine

I moj komšija tvrdi da je "Njemačko auto Njemačko" i ponosi se svojim Golfom 3 ali nije da se ne druži sa majstorima ,"delova ima u svakoj trafici" ,"malo je tvrđi"... i uvek se začudi kako je Xsara Pikaso tako udoban auto i ima toliko mesta.Ništa ne vredi ljubav prema Njemcima pobeđuje.

Оскар

pre 4 godine

Државу баш брига за загађење животне околине, њима је битно да се узимају паре од царине и пореза. Ако би забранили увоз возила са мотором еуро 3 и еуро 4 било би и мање пара у буџету.

P-76ers

pre 4 godine

"Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
(matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)

Lokalni dijalekat si povezao sa koeficijentom inteligencije svih koji voze "nemačko auto"...

Blago nama sa vama prosvetljenima...

Radovan lV

pre 4 godine

Pricam iz licnog iskustva... svasta sam vozio, ali prvi auto koji se zadrzao duze bio je audi, posle njega golf... probao italijane, francuze... bacene pare i zali boze potroseno vreme i zivce.
Samo da razjasnim... ribolovac sam i auto je da sluzi mene, a ne ja njega (sto je slucaj sa italijanima i francuzima)... motori su postali manje-vise pouzdani i nema tu neke velike greske, ali ostatak auta, trapovi, kvalitet enterijera... nemci su svetlosu godinu ispred svih, japanci su im vrlo blizu.

Ivan ZG

pre 4 godine

Ova tablica prodaje je prava slika Srbije. Ovaj što uvozi stari auto obično klasu iznad one koju si može priuštiti prvo laže sebi da ima para za njega. Pa kupi Audi A4 jedno 10 godina star sa 350.000 km. Onda laže susjedu da je jako zadovoljan jer se auto malo kvari, a on se vozi kao gospodin. U stvarnosti malo ga i vozi jer svaki drugi puta kada ga upali se nešto pokvari.
Onda ga prodaje i laže treći puta kupcu da je bio jako zadovoljan sa autom i da se ne kvari, ali mu je dosadio i hoće kupiti noviji.
I kada proda auto nekom jadniku priča kreće ispočetka ovaj puta sa Golfom. Golfa je imao njegov susjed i uopće mu se nije kvario, a trošio je 5 litara u gradu i 3 na otvorenom. Drugi susjed Mića mu ga svaki puta opravio za 20€ zajedno sa djelovima. Djelovi jeftini za ne povjerovat, a nikad se ne kvare. Za ne povjerovat.
U isto vrijeme kupci novih se žale na skupe servise. Interesantno, kupci starih krševa koji se kvare 10 puta više nikada se ne žale na cijene servisa! Vjerojatno jer je Mića bolji i jeftiniji od službenog servisa. Ako tko zna - Mića zna.

Red

pre 4 godine

Žena može biti sa sela ali auto mora biti iz Nemačke!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sanga, 29. januar 2020 09:37)

Bilo nekad,stara dobra vremena.

Kole

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem šta gledam. Ljudi,svako bira ako kako mu odgovara. Vozio sam i Renoa,Mercedesa,Bmwa,Golfa(i cc-a) i na kraju sam se odlučio za Hjundai i30 sa 1.6 motorom,za grad odličan kao i za manje relacije(pošto živim u Beču,to su Budimpešta,Subotica,Ljubljana,Minhen i Prag). Na duža putovanja svaki normalan čovek ide avionom(jer se uštedi vremena i novca). To što naši misle da sve znaju i da su popili svu pamet sveta,okačite mačku o rep. Kupujte auto da vas služi,a ne vi njega.

Atipični Srbin

pre 4 godine

Japanca, kupljenog novog u Srbiji, od prvog vlasnika, tek izašlog iz garancije.60% cene novog za tri godine star auto nije mnogo. Svi mi se smeju što nisam uzeo njemačko dizlo, koje je prešlo 10 puta više.

XXL

pre 4 godine

Šta srbi najviše kupuju? Gledano kupuju po onoj narodnoj koliko para toliko muzike, a srbadin izgleda voli valcer i šlager. Nešto je zaboravio na šumadijsko kolo /FIAT/.

C i n i k

pre 4 godine

Volkam da biras, da li bi uzeo Pasata B8 ili Ford Mondeo? Mozda Mazdu 6 Skajaktiv?? Pasat B8 cena 2015 od 11-15000e, Mondeo isto a Mazda 2013 u toj ceni i jos je 2.2 - registracija 70-80000. Tako da je za tu cenu uvek bolje uzeti Pasata B8 ili ako ces jeftinije Golf 7. Pasatu moze da parira Audi A4 ali je mani i Golfu moze da parira Audi A3, kod njih nema neke razlike.. Tako da ostaje u vrhu Pasat. Mada i Reno Talisman je dobar izbor.
(Zvezdinho, 29. januar 2020 10:17)

Kako to mislis Passat/u "moze da parira" A4 ?
Pa to je potpuno isti auto pobogu.
Druga je stvar sto je VW kralj PR/a pa jednu istu stvar prodaje pod nekoliko razlicitih bedzeva..
Ako bi uklonio spoljne limove sa Passat/a i A4 dobio bi potpuno identican auto,bez ikakvih razlika.
Ali ok, slazem se da je Passat pre svega racionalna kupovina.

anteras

pre 4 godine

@(Nemanja, 29. januar 2020 11:45)Ne znam jesi li ikada vozio Hondu pa da možeš pričati kako Japanci nikad neće imati standard njemačkog premijuma. Vozim Civic s 2.2 icdti motorom i bolje nešto nisam vozio. Ista je situacija s Accordom (nevezano radi li se o dizelu ili benzinu). Niti jedan BMW-ov motor u toj klasi oko 2000 kubika, kao ni VW 2.0 tdi nije pouzdan i uglađen poput 2.2 idtec. pozdrav :)

мики

pre 4 godine

Свашта сам возио, али сам се најлепше навозао у Пежоима са HDi мотором. Редовни сервиси и вози. О удобности да не причамо.

s tron

pre 4 godine

Stara tema u nas. Kome šta bolje, imao sam mnogo kola puno prednjem kilometara i brzo im skontam mane, svi modeli u odredjenom dobu imaju mane i zato se kupuju oni sa kraja serije...
Imao sam vw dosta modela nisam impresioniran nešto posebno, isto sa francuskim vozilima od istoka zaista tojota, al kako prolaze godine i sve mi se manje lomata po servisima tako da iz mog najsubjektivnijeg iskustva tojota i audi, uz respekt svima, samo moje lično iskustvo ako ikome pomogne super...

Stole

pre 4 godine

@Reziel: U pravu ste što se tiče naših prodavaca. I moje iskustvo je slično. Odem u salon i niko mi ni ne priđe da pita šta želim. Izgleda da je to deo našeg mentaliteta i (ne)kulture. Nedavno sam bio u Segedinu (Mađarska) i sasvim slučajno sam ušetao u jedan salon automobila. Iako to nisam planirao. Prodavac mi je odmah prišao, poželeo dobrodošlicu i upitao šta želim. Kad je shvatio da ne govorim mađarski jezik, prešao je na loš engleski. Loš kao i moj. Onda je pozvao mlađu koleginicu koja zna bolje od njega pa smo se lepo ispričali. Bez obzira što je znao da neću kupiti auto bio je maksimalno ljubazan i korektan. Kultura pre svega. Ovo bi kod nas bilo teško zamisliti.

C i n i k

pre 4 godine

Pasat je test auto za Audi,svi novi motori,delovi idu prvo u pasat pa kada se otklone boljke idu u audi.
Imao sam oba auta,slicni su ali audi je pouzdaniji auto,manje kvarova.
(as, 29. januar 2020 13:02)


Do najsitnijeg srafa su isti.
Ista je sasija,motori,vesanje,stakla,elektrika,softver,isti su ovlasceni servisi, nzn sad dal je pouzdaniji i dal se manje kvari,dozvoljavam da jeste, ali to je pitanje druge prirode, VW je vlasnik Audi/ja i napravili su snazan PR sa ciljem da Audi/ja projektuju kao nsto luksuznije od passat/a, a Superb/a ispod Passat/a,i tu se radi o cistom PR/u, pare/profit ide VW a ne Audi/ju,Skoda/i,Seat/u jer te fabrike ne postoje mimo VW.
Kad svi pisemo da je Passat racionalna kupovina,sto i jeste, i to spada u temu PR/a, samo daklem cestitam VW/u na savrsenoj obmani u smislu pokrivanja kupaca koji imaju razlicita primanja i kojima VW nudi istu stvar pod 3 znacke,naravno ngde i mora postojati razlika VW/Audi/Skoda/Seat radi pravdanja cene, ali sustinski ne tolika da bi A4 kostao 40% vise od Passat/a ili da bi isto tako Superb bio 30% jeftiniji od Passat/a.
Vidi cene za Tiguan/a i Q5 pa razmisli dal je stvarno moguce da nam prodaju za 15 000 e skuplje Q5 od Tiguan/a, a skroz ista stvar?
Cak msm da se i na istoj traci i sklapaju..

neko iz mase

pre 4 godine

logično je.
što bi se reklo to je najmanje zlo.
japanci i koreanci su naravno pouzdaniji ali u startu to odmah platiš.
ovde uštediš taj novac i ostaviš za eventualne poravke.
francuzi stalno nešto eksperimentišu, te sa komandnom tablom u sredini, te hidraulika, te mali volan u krilu, te volan čija se sredina ne okreće, te kaktus... to se sviđa manjem delu populacije.
većina voli klasiku i neki razuman kvalitet i pouzdanost.
a šteta jer su HDI i DCI motori zaista odlični.
italijani opet su na lošem glasu sa pouzdanošću i često eksperimentišu sa dizajnom pa imaju ograničen "domet" u prodaji, šteta jer su i njihovi dizeli odlični.
škoda je realno najbolji izbor za naše ljude ali je precenjena kao polovnjak, često je skuplja od VW ekvivalenta što nema logike.
servisi su i sada najveći problem a tek će biti. nema dobrih majstora, usluga je loša, korisnik se ne poštuje.
kada bi postojale firma koje prodaju samo odlične polovnjake i pružaju odličan servis po razumnoj ceni i 2-3 god garancije na te polovnjake, razbili bi se od prodaje i servisa.
ovako imamo samo izbor ili novo po suludim cenama ili polovno sa vrlo sumnjivih placeva i porekla vozila koje praktično ne možete ni da provozate jer nisu registrovani i stoje na placevima mesecima dok se ne pojavi neko za "šišanje".
i naravno da treba zabraniti prodaju EURO 3 motora odmah a za 2 god i EURO 4, i reći tačno za koliko godina se zabranjuje i EURo 5 da ljudi znaju da planiraju.

Alex

pre 4 godine

Evo, ja sam sad u fazi kupovine, naravno, polovnog automobila. Najrađe bih uzeo nekog "Japanca", ali su preskupi. Na moju veliu žalost.
(Japanac, 29. januar 2020 10:35

Nisu preskupi.U slučaju podjednako dobrog stanja, uzećeš tojotu ilu hondu. Platićeš skuplje u startu ali će zato onaj ko je uzeo nemca vrlo brzo da te "prestigne" sa troškovkma kad jedan ta drugim počnj da otkazuju turbine,uljne pumpe, dizne itd. Ovo priča neko ko je već 17 g. aktivan vozač i vozio i japanska,nemačka i francuska volzila.Budi mudar.

rada

pre 4 godine

premium nemacki
automobili su odlicni prvih pet godina onda gospoda to proda iskompleksiranoj
sirotinji pa kad pocnu
da crkavaju delovi
od kojih ninedan
nije ispod
50€ onda kukaju

Brat Đura

pre 4 godine

Ono što sam primetio kod Fiata je da mu uvek malo fali da bude auto....kontakt,sijalice,elektronika...tačno da ti razbije samopouzdanje da uopšte i kreneš na ozbiljan put sa njim!

JeRemija

pre 4 godine

@matriks u srba

Prijatelju, nije lepo vršiti generalizaciju i prozivati intelektualni profil ljudi.
Inače, Golf je najprodavaniji auto u Evropi u svojoj klasi, pa bi to valjda trebalo da govori o intelektualnom profilu Evropljana?

vec otisao

pre 4 godine

Da li iko gleda da od 140K, 110K su sa normom EURO 3 I 4? pa kad da se uzme u poslednjih 5 godina, to je pola milona vozila koji su zagadjivaci. U Evropi to su krsevi, a mi za krs smo dali 1,8 milijardi evra.

nebojsa8@gmail.com

pre 4 godine

Dakle luksuznih brendova (npr. Audija), se uvozi polovnih 12 puta vise, dok je opsti odnos polovnih I novih uvezenih 1:5. Statisticki prevedeno, Srbi robuju brendu, kupuju luksuznu robu, za koju objektivno nemaju novca, da bi se pokazali botatijim nego sto jesu.

DC

pre 4 godine

Passat i Superb su na MQB plaformi koju dele sa mnostvom drugih vozila iz VW, Seata, Skode i manjim Audijima. Karakteristika je motor postavljen popreko, pogon na sva cetiri tocka baziran na Haldex kvacilu i nemogucnost ugradnje motora vecih od cetiri cilindra, sa izuzetkom nekoliko modela napravljenih za Americko i Kinesko trziste (npr VW Atlas) u kojima se nudi stari sestocilindricni VR6 iz Volkswagena.

Audi A4 je na MLB platformi koju Seat i Skoda ne koriste uopste, a VW samo za kineski Phideon, i Touareg koji je bratski auto sa Porsche Cayenne, Audi Q7 itd. Karakteristika je motor smesten uzduzno sto omogucuje ugradnju Audijevih V6 i vecih motora, te mogucnost ugradnje pogona na sva cetiri tocka baziran na Torsen diferencijalu. Menjaci su naravno potpuno drugaciji a kod vecih pogonskih jedinica se sve cesce nalazi ZF automat sa 8 brzina. Platforma je vrlo sofisticirana sa velikom primenom aluminijuma i celika visoke nategnutosti pa nije pogodna za ugradnju u jeftinija vozila. Vozila bazirana na MLB i novijoj MLBevo platformi su: Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron, Porsche Macan, Cayenne, Volkswagen Phideon, Touareg, Bentley Bentayga i Lamborghini Urus.

Neke ranije generacije Passata (B1, B2, B5) su bile bazirane u potpunosti na mehanici Audija.

Eldorado

pre 4 godine

Srbi su generalno iskompleksiran narod. Uz to imamo i podanički mentalitet. Značka na haubi je #1, ostalo je sporedno. Svi su im krševi sem nemaca. Gledam na sajmu novi Peugeot 508, prolazi tip i kaže "ma kakvi francuski plastikaneri, passat je za ovo avion". Potpuno ozbiljan.

Nažalost, većina je i dalje u 90im, sa sve trenerkama, patikama, kratko ošišani sa "besnim autima".
Ljudi koji kupe nov auto gledaju se kao budale, onaj koji kupi novog korejca nije normalan ili je sirotinja pa kupuje to smeće (obično u očima vozača A/B/M 15g starih sa 400.000km).
Posebno su na meti kritika francuski i korejski automobili. A jedna Francuska pravi avione i vozove na najvišem nivou, Koreja tehnološki gigant sa razvijenim svemirskim programom.
Eh, da smo 30% kao FRA ili KR bili bi "prva liga" Evrope...

miša

pre 4 godine

"Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)

I tako, spremni za tastaturama, čekaju mrzitelji, da napišu novu uvredu.

Evo na primer gospodin, potpuno lucidno, započinje sa "nemačko auto". Tako to u Srbiji ne kaže niko normalan, osim vas. Moj automobil je, recimo, nemački.

Dalje, upućuje ličnu uvredu, na javnom portalu. I to jednu od težih, a koja se odnosi na intelekt. Sramno.

A onda, u nemoćnoj mržnji, kontatuje da "ih je sve više".

Dakle, od tri stvari koje navodi, prva je laž, druga uvreda, a treća potpuno legitimna konstatacija (tačno, ljudi ih kupuju sve više) izneta u potpuno pogrešnom kontekstu jer to u osnovi argument U KORIST nemačkih automobila.

Stoga, kratka poruka za sve vas koji ste ljubomorni i ne možete da priuštite nemački automobil: ne morate baš svaki put da to javno i priznate.

asd

pre 4 godine

Osecaj da kada sednes znas da ces stici tamo gde si posao mi je dao samo nov automobil. Zato vec drugi novi je u nasoj porodici, vise polovnjaka ne uzimam ni u razmatranje. Sipas, vozis ne razmisljas, obisao celu evropu bez ikakvih briga.

Kome trebaju balvani

pre 4 godine

Nemačka nam se opasno nakačila na grbaču i isisava nas kao parazit. Mi smo za njih baza jeftine radne snage i sirovina zašto ne bi bili i tržište za islužene krševe. Da ih ne prodaju u Srbiju morali bi pod drobilicu. Nisu oni za džabe razbijali SFRJ znali su da će im u XXI veku biti neophodni jeftini kvalifikovani radnici.
(kolonija, 29. januar 2020 14:26)

Iz Srbije je radna snaga odlazila i dok je SFRJ postojala. Takodje su strane firme kupovale i sirovine i polu odnodno gotove proizvode. Pre ce biti da se SFRJ raspala jer su ostali hteli da se otkace takvih kao ti.

Boris

pre 4 godine

Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
(matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)
@matriks u srba
Kako ti prijatelju dođe do tog zakljucka?? Npr. ako imate novca i izbegavate nizu i srednju klasu auta gde su svi skoro pa isti izgledom i kavlitetom sta se desava ako trazite luksuzna kola tipa audi A6 ili A8, ili Mercedes E ili S klase, Bmw 5 ili 7, koji su to automobili koji bi ti tvoji intelektualci pre kupili pre ovih kola, da cujem a da ne zvuci smesno sta je bolje u tim klasama, Reno Talisman, Pezo 508, Kia Singer, Alfa Gulia??? Ne pametujte previse, Nemci jos kidaju a ostali kaskaju za njima.

u prolazu

pre 4 godine

pa da, a sto je Drzava naplatila takse minimum 500 evra po svakom vozilu to nikom nista, jel te ...
pa lepa cifra izadje, zato se nerado odvajaju od slaga ...

kolonija

pre 4 godine

Nemačka nam se opasno nakačila na grbaču i isisava nas kao parazit. Mi smo za njih baza jeftine radne snage i sirovina zašto ne bi bili i tržište za islužene krševe. Da ih ne prodaju u Srbiju morali bi pod drobilicu. Nisu oni za džabe razbijali SFRJ znali su da će im u XXI veku biti neophodni jeftini kvalifikovani radnici.

sasacbr

pre 4 godine

u evropu najjaca zemlja,najvece trziste,najveci uticaj....ima nemacka.njihov cilj je da prodaju svoje proizvode.
Ja ne razumem zasto se srbi toliko pale i raduju tome.oni su nasi najveci zlotvori.
Tojota,Honda i Nisan imaju svoje luksuzne divizije (Lexus,Acura,i Infiniti) koje prave auta u premijum segmentu.to moze da se poredi sa Mercedesom,Bmw i audijem (mada audi ne bi bio u ovo drustvo da ne stoji vw iza njih.
u evropi nemci prodaju najvise vozila,ali na drugim velikim trzistima japanci i korejanci su neprikosnoveni...
pozz

ciga

pre 4 godine

@Volkam
Onda ti ostaje da ubediš jedno 20 miliona ljudi na svetu da su u zabludi svake godine. No ajd pusti njih, objasni nama neukima šta nam je činiti?

neca

pre 4 godine

Vidi cene za Tiguan/a i Q5 pa razmisli dal je stvarno moguce da nam prodaju za 15 000 e skuplje Q5 od Tiguan/a, a skroz ista stvar?
Cak msm da se i na istoj traci i sklapaju..
(C i n i k, 29. januar 2020 14:13)
al si se nalupetao Tiguan i Q5 dele pojedine motore i to je sve, Tiguan je na platformi sa poprecno postavljenim motorom a Q5 sa uzduzno postavljenim, cak ni menjace ne mogu da dele. Da si rekao Q3 pa i ajde na istoj su platformi. A samo me zanima koja to stakla pasuju sa VW i na koji Audi? i sa kog to Audija mogu da prebacujem amortizere na VW, mozda samo kod nekih varijanti A3. A tek ovo za A4 i Pasat , koji to deo karoserije pasuje i na jedan i drugi, ili deo ogibljenja....?

volkam

pre 4 godine

Nije moguće da Škoda sina toliku prodaju kada imam prave podatke?! Naravno da je sa državnim organima Škoda najbolja, ministarstva, kompanije povezane sa njima... Fiat ima najbolju realizaciju pojedinačnim fizičkim licima, flotnu prodaju kompanijama i pojedinačnu prodaju pravnim licima.

Prndjoza

pre 4 godine

“premium nemacki automobili su odlicni prvih pet godina onda gospoda to proda iskompleksiranoj sirotinji.....” Ahahahahahahhaha. Samo da bi vadila mast komsiji. Ahahahahahhahahahahaha. Baja se sa Hjundaia vratio polovnom BMW-u jer po njemu Koreanac i Japanac nikada nece moci da naprave kvalitetan auto kao Nemac!!??? E moja Srbijo, sa kim ja delim planetu.

ciga

pre 4 godine

@Kolonija
Navedi neki dokument ili tacku u zakonu gde pise da si ti i slicni patriJote duzni ili primorani da kupe bilo sta od Nemaca ili od bilo koga drugog ? Nema toga,pa onda nemoj lupati nego kupuj sta hoces ili sta mozes,mani se mrznje razjeda dusu i telo.

Škoda No 1

pre 4 godine

Ja sam kupio novu Škodu 0 km iz Auto Čačka. Pre svega što sam se zajebo kada sam pre 10 godina kupio polovnjaka koji je bio 3 godine star. Od tada sam reko samo nov. Znam kako ga vozim da sam ja vlasnik prvi kad ide u servis i ostalo. Škoda je po meni broj 1 auto u srbiji kakva god bila i koji god model uzmem.

as

pre 4 godine

Kako to mislis Passat/u "moze da parira" A4 ?
Pa to je potpuno isti auto pobogu.
Druga je stvar sto je VW kralj PR/a pa jednu istu stvar prodaje pod nekoliko razlicitih bedzeva..
Ako bi uklonio spoljne limove sa Passat/a i A4 dobio bi potpuno identican auto,bez ikakvih razlika.
Ali ok, slazem se da je Passat pre svega racionalna kupovina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 29. januar 2020 11:32)

Pasat je test auto za Audi,svi novi motori,delovi idu prvo u pasat pa kada se otklone boljke idu u audi.
Imao sam oba auta,slicni su ali audi je pouzdaniji auto,manje kvarova.

iko

pre 4 godine

Ja mogu da razumem ove sto se loze na japanske automobile, ali mi nisu jasni ovi korejanci, pa znateli vi da do sredine devedesetih godina niko ziv u Srbiji nije cuo za Hjundaije i Kije. Porediti jedan Mercedes koji je pionir u auto industriji, sa Hjundaji koji koji je osnovan s'pocetkom sedamdesetih god. je van svake pameti. U ostalom koliko god se vi lozili na istocnjake, mi ostali davno smo zalozeni za nemce.

KB24

pre 4 godine

1. vozio sam i posedovao razne automobile opel, volvo, pezo, audi, bmw i jos po neke koji se nisu dugo zadrzavali kod mene, medju kojima su kia, skoda itd. sto se tice pozudanosti motora do 200.000km su maltene svi isti, ali sto se tice ostalih kvarova i kvaliteta izrade nemacka trojka (audi, mercedes i bmw) su za klasu iznad ostalih, taj kvalitet ima i japanska trojka (toyota, mazda i honda) ali kod njih je problem relativno skupo odrzavanje, nedostupnost polovnih delova (ne zelim da placam novo stop svetlo 500e ako ima na otpadu za 50e) i po mom subjektivnom misljenju dizajn, ostali prozivodjaci nemaju sta da traze u ovom skupu

2. vi sto lupetate kako su nemci krsevi treba da shvatite da je vecina tih automobila koji se prodaju kod nas preslo 400.000 - 500.000km, da ih je mozda neko akao pre vas itd

3. ovi sto prozivaju vozace nemackih kola treba da prvo probaju neki pa onda da se jave, isto ja tako mogu da kazem da alfe voze ficfirici, toyote i mazde likovi koji su losi vozaci itd. a to ne mora da bude pravilo

4. uvek bih pre kupio polovan audi ili bmw nego neki novi auto u istoj ceni, jer polovan ako je presao pravih do 150.000km je 10x kvalitetniji i jeftiniji za odrzavanje nego novi auto tipa fiat, hjundai, dacia, ford itd. da ne pricam o tome da kad izvezes novi auto iz salona gubis na vrednosti 15%

5. ne mozete da ocekujete da vas nemacki auto sluzi kako treba ako ga ne odrzavate adekvatno

nexus

pre 4 godine

@Reziel Ja bih uvek pre kupio polovni audi, bmw nego novi clio ili yaris. Prvo, motor je dosta snazniji, auto lepse izgleda, ljudi se pre okrenu za premium automobilom nego za novim malim hjundaijem. Ovo poslednje ce naici na kritiku, ali neko voli da bude primecen. Da li se kvari? Sigurno vise nego novi auto ali i lepa zena voli lepu garderobu koja kosta. I da, nelojte sa proseravanjem da ljudi treba da potenciraju druge kvalitete... ako neko vozi polovni bmw nema nikakve veze sa njegovim potencijalom, i Nikola Tesla je voleo skupu i lepu garderobu.

Ivan

pre 4 godine

@iko ... isto sto ti pricas sada za hyundai i kia automobile, pricali su mnogi npr za toyotu korolu 70tih i za lexus ls 90tih a vidi sad toyotu i lexus, jedan najprodavaniji auto a drugi ima najbolji sportski automobil na svetu proglasen od strane ozloglasenog Clarksona. Nije bas sve sto sija zlato.

Zvezdinho

pre 4 godine

Volkam da biras, da li bi uzeo Pasata B8 ili Ford Mondeo? Mozda Mazdu 6 Skajaktiv?? Pasat B8 cena 2015 od 11-15000e, Mondeo isto a Mazda 2013 u toj ceni i jos je 2.2 - registracija 70-80000. Tako da je za tu cenu uvek bolje uzeti Pasata B8 ili ako ces jeftinije Golf 7. Pasatu moze da parira Audi A4 ali je mani i Golfu moze da parira Audi A3, kod njih nema neke razlike.. Tako da ostaje u vrhu Pasat. Mada i Reno Talisman je dobar izbor.

drasticna razlika

pre 4 godine

konji ovo, konji ono, sve sto je preko nekih sto konja dzbaba bilo, to je kao da imas jakog i dobrog zdrepca a drzis ga u stali, nismo nemacka!

Miloš_NS

pre 4 godine

@matriks u srba

A ko ste vi da sebi dajete za pravo da ocenjujete nečiji "intelektualni profil"? Vaš komentar je, nažalost, jedna maliciozna generalizacija.

Replay

pre 4 godine

E pazite Cinika, kaze ista kola A4 i Pasat. Pa covece nigde veze. Pasat klasicna limuzina a A4 je sportski sedan. Razlika je velika u kvalitetu, udobnosti, sedista, tehnika, kvalitet materijala, izolacija, ama sve na strani A4. E nisam znao da ugradjuju u Pasata Audijev 3.0 TDI..hehhehe Procitaj istoriju, Audijevi inzinjeri su spasili VW pre 50 godina sa tehnikom i modelima. TDI je njihov patent 1989. godine pa se raspitaj gde je prvo isao 2.5 TDI redni petak i 4 cilindra 1.9. Pa u Audi 100 i 80.

DC

pre 4 godine

@Bojan: Svi Qashqai za evropsko trziste su proizvedeni u Engleskoj. Nissan ih sklapa i u Rusiji, ali za tu zemlju, Kazakstan, Belorusiju, Azerbejdzan... Doci do spiska svih modela na koje se pri uvozu ne obracunava carina je prilicno tesko jer zavisi konkretno od toga gde je sam automobil proizveden sto se cesto menja. Honda Civic poslednje generacije se za evropsko trziste proizvodi u Engleskoj kao hatchback ali sedan dolazi iz Turske. Pitanje je da li isto vazi i za starije modele. Trenutni model Nissan X-trail-a uprkos slicnosti sa Qashqai, nam dolazi iz Japana iako se i on sklapa i u Rusiji. Cak ni sa evropskim proizvodjacima nije jednostavno jer lako moze da se desi da je VW proizveden u Juznoj Africi ili Meksiku a trenutna generacija Renault Koleos stize iz Juzne Koreje (verovatno i prethodna). Generalno gledano, Mitsubishi, Mazda i Subaru mogu da se otpisu jer nemaju proizvodnju u Evropi, a Nissanovi Qashqai, Juke i Leaf su bezbedni. Honda CVR bi takodje trebalo da je iz Engleske ali moze zavisiti od godista do godista. HRV je iz Japana. Toyota Yaris je iz Francuske, Aygo iz Ceske, Auris je bio iz Engleske, ali su Corolle iz Turske osim najnovijih hibridnih koje su takodje iz Engleske. C-HR je isto iz Turske. RAV4 iz Japana. Suzuki SX4 je iz Madjarske kao i Vitara od 2015 godine. Juznokorejci imaju proizvodju u Ceskoj i Slovackoj ali nisam siguran da tamo sklapaju nesto od SUV/krosovera.

Bojan

pre 4 godine

@ Svima koji se razumeju u uvoz automobila:

Zelim da pomognem rodjaku da predje sa svoje krntije u neki bezbedniji polovni auto iz srednjeg ranga, verovatno SUV / crossover. Licno, najvise volim hibridne modele iz azije, ali tu dolazimo do carinskih dazbina. Neki od njih se proizvode i u EU pa samim tim se ne oporezuju, ali vecina nosi sa sobom taj dodatni trosak.
Da li neko zna gde mogu da dodjem do kataloga / spiska svih modela na koje se ne pri uvozu ne obracunava ili obracunava carina? Trazio sam na njihovom sajtu bez uspeha, a oni bi prvi trebalo da ga imaju vidno dostupno. Oni to sigurno imaju jer moraju da donesu odluku za svaki pojedinacni podnesak koji uvoznici predaju.

Cuo sam da se na neke modele Toyote proizvedene u Turskoj ne obracunava carina, sto me je iznenadilo jer Turska nije u EU.

Kad smo vec kod toga, da li neko zna gde se proizvodi Nissan Qashkai, godista u periodu 2011-2017. Znam da imaju fabriku u Engleskoj, ali to je mozda samo za modele sa desnim volanom.

Hvala unapred!

Trotto

pre 4 godine

Ko je ikada vozio VW Passat i Audi A4, zna da je razlika u klasi evidentna. A4 je za klasu bolji automobil, pocev od vešanja, limarije, enterijera i dalje da ne nabrajam... E sad, Passat nudi više prostora, stabilan je automobil i opet je za klasu bolji od Opel Insignie i sl. automobila u svojoj klasi. Tu prevashodno opet mislim na zavrsnu obradu, kvalitet materijala, udobnost...Ne smemo zapostaviti ni Ford Mondeo, koji takodje nudi dosta dobar kvalitet sto se tice udobnosti, ponasanja na pitu itd. Ali porediti Audi,Bmw i MB sa slicnim automobilima srednje klase... To se jednostavno ne moze porediti. Peugeot 508 ne mogu da navedem za poredjenje, jer ako aitomobilu 5god starom brljave displeji i raznorazni problemi sa podizacima itd, to su za mene bacene pare, a da ne pricamo o losoj karoseriji, vrata lagana kao pero, to nikad ne bih kupila, koliko god da je jeftin, a nije. Zato mislim da je za nekog ko razmislja sa kupi nov automobil srednje klase, VW Passat je ubedljivo najbolji izbor u odnosu cena kvalitet. Zato i jesu najprodavaniji u Evropi.Nije u pitanju samo Srbija, pogldeajte prodaju u svetu i bice vam sve jasno. Mozda marketing vuce malo vecu prodaju, ali kvalitet je ono sto na dugorocno presudjuje. Nije ceo svet lud i blesav, cifre sve govore. Naravno Azija i japanci imaju svoje trziste, svakako odlicni automobili i vrhunski motori.

Alex

pre 4 godine

Nije u pitanju samo Srbija, pogldeajte prodaju u svetu i bice vam sve jasno. Mozda marketing vuce malo vecu prodaju, ali kvalitet je ono sto na dugorocno presudjuje. Nije ceo svet lud i blesav, cifre sve govore. Naravno Azija i japanci imaju svoje trziste, svakako odlicni automobili i vrhunski motori.
(Trotto, 30. januar 2020 23:30)

Kakav ceo svet ,pobogu?! Gde se osim Evrope još prodaje taj tvoj Pasat? Da nije u USA možda? Da nije Nemačke, niko to ne bi kupovao. Prevaranti su i to su i dokazali a nepouzdanost kod nemačkih proizvođača je presudno zašto se ne kupuju nigde osim u Evropi. Ameri nisu blesavi i nemaju kompleks nego kupuju kvalitet.Nemački proizvođači osim lažnog osećaja luksuza nemaju kvalitet. I to je notorna činjenica. Japaneri ga itekako imaju i zato su neprikosnoveni na globalnom nivou.

Ivan

pre 4 godine

Kod nas je najveci problem jer su ljudi ne izivljeni i zeljni svega i kad dodju do nekih para, proda se neka zemlja suma plac nasledstvo odmah se nastupa ostvarivanju decackih snova. Posto je vecina svesna da ce jednom u zivotu kupiti auto onda je ispunjenje snova bez upitno i tako dolazimo do toga da je najbolja kupovina 5-10 godina star "premium" polovnjak. Neka kosta sta kosta daj jedan zapakuj pa da mrem.

Bojan

pre 4 godine

@DC
Hvala na zaista iscrpnom odgovoru. Vise nego sto sam ocekivao da ce neko da napise. Nadam se da cu biti u situaciji da ponudim i Vama odgovor na neku dilemu u buducnosti.
Ali Uprava Carina bi morala da omoguci posetiocima sajta da, na primer, unesu u polje za pretragu ime proizvodjaca, model, snaga motora i godiste proizvodnje i da odmah pruzi informaciju da li se konkretan automobil carini ili ne.
Pozdrav

donkihot

pre 4 godine

Koja šizofrenija...ovi isti koji donose zaključke o nekome zato što voli "nemačkO auto" i ismejavaju su prvi branitelji lika i dela Nemačke. Nemački auto ne valja ali je zato Nemačka najbolja država na svetu...

Antonije

pre 4 godine

Opel ahahahahah. Ja se divim ljudima koji odu i pazare Opela. Zastooo????
(Straight Outta München, 30. januar 2020 21:51)

Pa naravno da se diviš čoveku koji pored tebe prodje u Insignii, Granlandu, Zafiri tourer, Corsi ; ipak tvoja mahina je klasa iznad

Straight Outta München

pre 4 godine

U kuci imamo toyotu i opela. Japanac daleko kvalitetniji, ali razlika u servisu daleko veca. Kratko i jednostavno.
(Racionalnije, 29. januar 2020 11:21

Opel ahahahahah. Ja se divim ljudima koji odu i pazare Opela. Zastooo????

Ernesto ce

pre 4 godine

To nema veze sa snovima , svako ,i oni na zapadu i mi ovde zelimo to da kupimo , samo sto je to za njih realnost a za nas decacki snovi . Muz moje prijateljice ( nemac , zive u nemackoj ) ceo zivot vozi audi , moj brat koji je rodjen i zivi u svajcarskoj promenio dva bmw-a , ja i moji blizi prijatelji vozimo nemce , TO NEMA VEZE S NEIZIVLJENOSCU , vec s necim drugim .

Nemanja

pre 4 godine

Ceo zivot sam vozio BMW, 2012 prelomim i kuoim novog Hyundai-a IX35. Veliku gresku sam napravio. Platio sam automobil 23.000 evra. Katastrofa od auta. Lep i samo lep auto. Na autoputu zvucna izolacija katastrofa, pri brzini od 150 km/h nema price sa zenom. Slabi motori koji su jako bucni. Sigurnost putnika u automobilu na jako niskom nivou. Prodao sam taj automobil i vratio se na polovni BMW. Sada vozim peticu 3.000 kubika dizela i prezadovoljan sam. Problem u Srbiji jeste kupovna moc nasih ljudi, nazalost. Sta covek moze da kupi za 3-4 hiljade evra? Samo krsa bez obzira koja marka automobila. Japanci i Korejanci jednostavno nemaju taj kvalitet kao Nemacke premijum marke automobila niti ce kada imati. Mercedes, BMW i Audi ce uvek biti to sto su i bili, sinomim za luksuz, kvalitet, komfort, bezbednost. Pozdrav

nexus

pre 4 godine

@Reziel Ja bih uvek pre kupio polovni audi, bmw nego novi clio ili yaris. Prvo, motor je dosta snazniji, auto lepse izgleda, ljudi se pre okrenu za premium automobilom nego za novim malim hjundaijem. Ovo poslednje ce naici na kritiku, ali neko voli da bude primecen. Da li se kvari? Sigurno vise nego novi auto ali i lepa zena voli lepu garderobu koja kosta. I da, nelojte sa proseravanjem da ljudi treba da potenciraju druge kvalitete... ako neko vozi polovni bmw nema nikakve veze sa njegovim potencijalom, i Nikola Tesla je voleo skupu i lepu garderobu.

ciga

pre 4 godine

@Volkam
Onda ti ostaje da ubediš jedno 20 miliona ljudi na svetu da su u zabludi svake godine. No ajd pusti njih, objasni nama neukima šta nam je činiti?

Zvezdinho

pre 4 godine

Volkam da biras, da li bi uzeo Pasata B8 ili Ford Mondeo? Mozda Mazdu 6 Skajaktiv?? Pasat B8 cena 2015 od 11-15000e, Mondeo isto a Mazda 2013 u toj ceni i jos je 2.2 - registracija 70-80000. Tako da je za tu cenu uvek bolje uzeti Pasata B8 ili ako ces jeftinije Golf 7. Pasatu moze da parira Audi A4 ali je mani i Golfu moze da parira Audi A3, kod njih nema neke razlike.. Tako da ostaje u vrhu Pasat. Mada i Reno Talisman je dobar izbor.

Radovan lV

pre 4 godine

Pricam iz licnog iskustva... svasta sam vozio, ali prvi auto koji se zadrzao duze bio je audi, posle njega golf... probao italijane, francuze... bacene pare i zali boze potroseno vreme i zivce.
Samo da razjasnim... ribolovac sam i auto je da sluzi mene, a ne ja njega (sto je slucaj sa italijanima i francuzima)... motori su postali manje-vise pouzdani i nema tu neke velike greske, ali ostatak auta, trapovi, kvalitet enterijera... nemci su svetlosu godinu ispred svih, japanci su im vrlo blizu.

Škoda No 1

pre 4 godine

Ja sam kupio novu Škodu 0 km iz Auto Čačka. Pre svega što sam se zajebo kada sam pre 10 godina kupio polovnjaka koji je bio 3 godine star. Od tada sam reko samo nov. Znam kako ga vozim da sam ja vlasnik prvi kad ide u servis i ostalo. Škoda je po meni broj 1 auto u srbiji kakva god bila i koji god model uzmem.

Boris

pre 4 godine

Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
(matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)
@matriks u srba
Kako ti prijatelju dođe do tog zakljucka?? Npr. ako imate novca i izbegavate nizu i srednju klasu auta gde su svi skoro pa isti izgledom i kavlitetom sta se desava ako trazite luksuzna kola tipa audi A6 ili A8, ili Mercedes E ili S klase, Bmw 5 ili 7, koji su to automobili koji bi ti tvoji intelektualci pre kupili pre ovih kola, da cujem a da ne zvuci smesno sta je bolje u tim klasama, Reno Talisman, Pezo 508, Kia Singer, Alfa Gulia??? Ne pametujte previse, Nemci jos kidaju a ostali kaskaju za njima.

iko

pre 4 godine

Ja mogu da razumem ove sto se loze na japanske automobile, ali mi nisu jasni ovi korejanci, pa znateli vi da do sredine devedesetih godina niko ziv u Srbiji nije cuo za Hjundaije i Kije. Porediti jedan Mercedes koji je pionir u auto industriji, sa Hjundaji koji koji je osnovan s'pocetkom sedamdesetih god. je van svake pameti. U ostalom koliko god se vi lozili na istocnjake, mi ostali davno smo zalozeni za nemce.

miša

pre 4 godine

"Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)

I tako, spremni za tastaturama, čekaju mrzitelji, da napišu novu uvredu.

Evo na primer gospodin, potpuno lucidno, započinje sa "nemačko auto". Tako to u Srbiji ne kaže niko normalan, osim vas. Moj automobil je, recimo, nemački.

Dalje, upućuje ličnu uvredu, na javnom portalu. I to jednu od težih, a koja se odnosi na intelekt. Sramno.

A onda, u nemoćnoj mržnji, kontatuje da "ih je sve više".

Dakle, od tri stvari koje navodi, prva je laž, druga uvreda, a treća potpuno legitimna konstatacija (tačno, ljudi ih kupuju sve više) izneta u potpuno pogrešnom kontekstu jer to u osnovi argument U KORIST nemačkih automobila.

Stoga, kratka poruka za sve vas koji ste ljubomorni i ne možete da priuštite nemački automobil: ne morate baš svaki put da to javno i priznate.

KB24

pre 4 godine

1. vozio sam i posedovao razne automobile opel, volvo, pezo, audi, bmw i jos po neke koji se nisu dugo zadrzavali kod mene, medju kojima su kia, skoda itd. sto se tice pozudanosti motora do 200.000km su maltene svi isti, ali sto se tice ostalih kvarova i kvaliteta izrade nemacka trojka (audi, mercedes i bmw) su za klasu iznad ostalih, taj kvalitet ima i japanska trojka (toyota, mazda i honda) ali kod njih je problem relativno skupo odrzavanje, nedostupnost polovnih delova (ne zelim da placam novo stop svetlo 500e ako ima na otpadu za 50e) i po mom subjektivnom misljenju dizajn, ostali prozivodjaci nemaju sta da traze u ovom skupu

2. vi sto lupetate kako su nemci krsevi treba da shvatite da je vecina tih automobila koji se prodaju kod nas preslo 400.000 - 500.000km, da ih je mozda neko akao pre vas itd

3. ovi sto prozivaju vozace nemackih kola treba da prvo probaju neki pa onda da se jave, isto ja tako mogu da kazem da alfe voze ficfirici, toyote i mazde likovi koji su losi vozaci itd. a to ne mora da bude pravilo

4. uvek bih pre kupio polovan audi ili bmw nego neki novi auto u istoj ceni, jer polovan ako je presao pravih do 150.000km je 10x kvalitetniji i jeftiniji za odrzavanje nego novi auto tipa fiat, hjundai, dacia, ford itd. da ne pricam o tome da kad izvezes novi auto iz salona gubis na vrednosti 15%

5. ne mozete da ocekujete da vas nemacki auto sluzi kako treba ako ga ne odrzavate adekvatno

P-76ers

pre 4 godine

"Nemacko auto". To je dovoljno govori o intelektualnom profilu kupaca nemackih automobila, a njih je najvise. I sve ih je vise.
(matriks u srba, 29. januar 2020 09:59)

Lokalni dijalekat si povezao sa koeficijentom inteligencije svih koji voze "nemačko auto"...

Blago nama sa vama prosvetljenima...

Мерџа најпопуларнији у Алабанији

pre 4 godine

Жена може и са села, имати бркове и глисте али ауто мора бити из Немачке полован и то дизел па да док се возимо да мислимо како "уживамо" немачки "стандард" са пунимм стомаком јарића и прасића.

C i n i k

pre 4 godine

Pasat je test auto za Audi,svi novi motori,delovi idu prvo u pasat pa kada se otklone boljke idu u audi.
Imao sam oba auta,slicni su ali audi je pouzdaniji auto,manje kvarova.
(as, 29. januar 2020 13:02)


Do najsitnijeg srafa su isti.
Ista je sasija,motori,vesanje,stakla,elektrika,softver,isti su ovlasceni servisi, nzn sad dal je pouzdaniji i dal se manje kvari,dozvoljavam da jeste, ali to je pitanje druge prirode, VW je vlasnik Audi/ja i napravili su snazan PR sa ciljem da Audi/ja projektuju kao nsto luksuznije od passat/a, a Superb/a ispod Passat/a,i tu se radi o cistom PR/u, pare/profit ide VW a ne Audi/ju,Skoda/i,Seat/u jer te fabrike ne postoje mimo VW.
Kad svi pisemo da je Passat racionalna kupovina,sto i jeste, i to spada u temu PR/a, samo daklem cestitam VW/u na savrsenoj obmani u smislu pokrivanja kupaca koji imaju razlicita primanja i kojima VW nudi istu stvar pod 3 znacke,naravno ngde i mora postojati razlika VW/Audi/Skoda/Seat radi pravdanja cene, ali sustinski ne tolika da bi A4 kostao 40% vise od Passat/a ili da bi isto tako Superb bio 30% jeftiniji od Passat/a.
Vidi cene za Tiguan/a i Q5 pa razmisli dal je stvarno moguce da nam prodaju za 15 000 e skuplje Q5 od Tiguan/a, a skroz ista stvar?
Cak msm da se i na istoj traci i sklapaju..

kolonija

pre 4 godine

Nemačka nam se opasno nakačila na grbaču i isisava nas kao parazit. Mi smo za njih baza jeftine radne snage i sirovina zašto ne bi bili i tržište za islužene krševe. Da ih ne prodaju u Srbiju morali bi pod drobilicu. Nisu oni za džabe razbijali SFRJ znali su da će im u XXI veku biti neophodni jeftini kvalifikovani radnici.

C i n i k

pre 4 godine

Volkam da biras, da li bi uzeo Pasata B8 ili Ford Mondeo? Mozda Mazdu 6 Skajaktiv?? Pasat B8 cena 2015 od 11-15000e, Mondeo isto a Mazda 2013 u toj ceni i jos je 2.2 - registracija 70-80000. Tako da je za tu cenu uvek bolje uzeti Pasata B8 ili ako ces jeftinije Golf 7. Pasatu moze da parira Audi A4 ali je mani i Golfu moze da parira Audi A3, kod njih nema neke razlike.. Tako da ostaje u vrhu Pasat. Mada i Reno Talisman je dobar izbor.
(Zvezdinho, 29. januar 2020 10:17)

Kako to mislis Passat/u "moze da parira" A4 ?
Pa to je potpuno isti auto pobogu.
Druga je stvar sto je VW kralj PR/a pa jednu istu stvar prodaje pod nekoliko razlicitih bedzeva..
Ako bi uklonio spoljne limove sa Passat/a i A4 dobio bi potpuno identican auto,bez ikakvih razlika.
Ali ok, slazem se da je Passat pre svega racionalna kupovina.

anteras

pre 4 godine

@(Nemanja, 29. januar 2020 11:45)Ne znam jesi li ikada vozio Hondu pa da možeš pričati kako Japanci nikad neće imati standard njemačkog premijuma. Vozim Civic s 2.2 icdti motorom i bolje nešto nisam vozio. Ista je situacija s Accordom (nevezano radi li se o dizelu ili benzinu). Niti jedan BMW-ov motor u toj klasi oko 2000 kubika, kao ni VW 2.0 tdi nije pouzdan i uglađen poput 2.2 idtec. pozdrav :)

Alex

pre 4 godine

Evo, ja sam sad u fazi kupovine, naravno, polovnog automobila. Najrađe bih uzeo nekog "Japanca", ali su preskupi. Na moju veliu žalost.
(Japanac, 29. januar 2020 10:35

Nisu preskupi.U slučaju podjednako dobrog stanja, uzećeš tojotu ilu hondu. Platićeš skuplje u startu ali će zato onaj ko je uzeo nemca vrlo brzo da te "prestigne" sa troškovkma kad jedan ta drugim počnj da otkazuju turbine,uljne pumpe, dizne itd. Ovo priča neko ko je već 17 g. aktivan vozač i vozio i japanska,nemačka i francuska volzila.Budi mudar.

as

pre 4 godine

Kako to mislis Passat/u "moze da parira" A4 ?
Pa to je potpuno isti auto pobogu.
Druga je stvar sto je VW kralj PR/a pa jednu istu stvar prodaje pod nekoliko razlicitih bedzeva..
Ako bi uklonio spoljne limove sa Passat/a i A4 dobio bi potpuno identican auto,bez ikakvih razlika.
Ali ok, slazem se da je Passat pre svega racionalna kupovina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 29. januar 2020 11:32)

Pasat je test auto za Audi,svi novi motori,delovi idu prvo u pasat pa kada se otklone boljke idu u audi.
Imao sam oba auta,slicni su ali audi je pouzdaniji auto,manje kvarova.

ko-ometator

pre 4 godine

Pa normalno da ce se uvoziti nemacka vozila u toj kategoriji polovnih kada spadaju u najpouzdanije a i servis mreza u srbiji za te marke je daleko najbolja i najraznovrsnija kao i dostupnost i pristupacnost rezervnih delova. Uostalom Nemacka i Japanska autoindustrija nemaju konkurenciju a s obzirom koliko nam je dostupan japan sasvim je logicno koji je bolji i racionalniji izbor. Sto ne znaci da mi mislimo da su na primer Honda i Toyota losa vozila...

Mladen

pre 4 godine

Imam 27 godina.
Pre 2 godine sam kupio polovan Grande Punto sa plinom, euro 5, dao 4400€.

Sam zaradio, niko mi ništa nije dao.
Ne ide brzo, nije najopasniji auto u kraju. Svuda sam sa njime stigao i nije se mnogo kvario - otišao mi alternator.
Od ulaganja sam 3 puta menjao ulje, kvačilo, zupčasti i kočnice. Kod mene prešao već 55.000km, obišao celu Evropu.

Mogao sam za te pare uzeti neku besnu limuzinu staru 15 godina.

Nadam se da sad vredi 3800-4000€

Replay

pre 4 godine

E pazite Cinika, kaze ista kola A4 i Pasat. Pa covece nigde veze. Pasat klasicna limuzina a A4 je sportski sedan. Razlika je velika u kvalitetu, udobnosti, sedista, tehnika, kvalitet materijala, izolacija, ama sve na strani A4. E nisam znao da ugradjuju u Pasata Audijev 3.0 TDI..hehhehe Procitaj istoriju, Audijevi inzinjeri su spasili VW pre 50 godina sa tehnikom i modelima. TDI je njihov patent 1989. godine pa se raspitaj gde je prvo isao 2.5 TDI redni petak i 4 cilindra 1.9. Pa u Audi 100 i 80.

Bobi B.

pre 4 godine

I moj komšija tvrdi da je "Njemačko auto Njemačko" i ponosi se svojim Golfom 3 ali nije da se ne druži sa majstorima ,"delova ima u svakoj trafici" ,"malo je tvrđi"... i uvek se začudi kako je Xsara Pikaso tako udoban auto i ima toliko mesta.Ništa ne vredi ljubav prema Njemcima pobeđuje.

volkam

pre 4 godine

Nije moguće da Škoda sina toliku prodaju kada imam prave podatke?! Naravno da je sa državnim organima Škoda najbolja, ministarstva, kompanije povezane sa njima... Fiat ima najbolju realizaciju pojedinačnim fizičkim licima, flotnu prodaju kompanijama i pojedinačnu prodaju pravnim licima.

JeRemija

pre 4 godine

@matriks u srba

Prijatelju, nije lepo vršiti generalizaciju i prozivati intelektualni profil ljudi.
Inače, Golf je najprodavaniji auto u Evropi u svojoj klasi, pa bi to valjda trebalo da govori o intelektualnom profilu Evropljana?

Prndjoza

pre 4 godine

“premium nemacki automobili su odlicni prvih pet godina onda gospoda to proda iskompleksiranoj sirotinji.....” Ahahahahahahhaha. Samo da bi vadila mast komsiji. Ahahahahahhahahahahaha. Baja se sa Hjundaia vratio polovnom BMW-u jer po njemu Koreanac i Japanac nikada nece moci da naprave kvalitetan auto kao Nemac!!??? E moja Srbijo, sa kim ja delim planetu.

Atipični Srbin

pre 4 godine

Japanca, kupljenog novog u Srbiji, od prvog vlasnika, tek izašlog iz garancije.60% cene novog za tri godine star auto nije mnogo. Svi mi se smeju što nisam uzeo njemačko dizlo, koje je prešlo 10 puta više.

Brat Đura

pre 4 godine

Ono što sam primetio kod Fiata je da mu uvek malo fali da bude auto....kontakt,sijalice,elektronika...tačno da ti razbije samopouzdanje da uopšte i kreneš na ozbiljan put sa njim!

мики

pre 4 godine

Свашта сам возио, али сам се најлепше навозао у Пежоима са HDi мотором. Редовни сервиси и вози. О удобности да не причамо.

sasacbr

pre 4 godine

u evropu najjaca zemlja,najvece trziste,najveci uticaj....ima nemacka.njihov cilj je da prodaju svoje proizvode.
Ja ne razumem zasto se srbi toliko pale i raduju tome.oni su nasi najveci zlotvori.
Tojota,Honda i Nisan imaju svoje luksuzne divizije (Lexus,Acura,i Infiniti) koje prave auta u premijum segmentu.to moze da se poredi sa Mercedesom,Bmw i audijem (mada audi ne bi bio u ovo drustvo da ne stoji vw iza njih.
u evropi nemci prodaju najvise vozila,ali na drugim velikim trzistima japanci i korejanci su neprikosnoveni...
pozz

Kome trebaju balvani

pre 4 godine

Nemačka nam se opasno nakačila na grbaču i isisava nas kao parazit. Mi smo za njih baza jeftine radne snage i sirovina zašto ne bi bili i tržište za islužene krševe. Da ih ne prodaju u Srbiju morali bi pod drobilicu. Nisu oni za džabe razbijali SFRJ znali su da će im u XXI veku biti neophodni jeftini kvalifikovani radnici.
(kolonija, 29. januar 2020 14:26)

Iz Srbije je radna snaga odlazila i dok je SFRJ postojala. Takodje su strane firme kupovale i sirovine i polu odnodno gotove proizvode. Pre ce biti da se SFRJ raspala jer su ostali hteli da se otkace takvih kao ti.

Straight Outta München

pre 4 godine

U kuci imamo toyotu i opela. Japanac daleko kvalitetniji, ali razlika u servisu daleko veca. Kratko i jednostavno.
(Racionalnije, 29. januar 2020 11:21

Opel ahahahahah. Ja se divim ljudima koji odu i pazare Opela. Zastooo????

asd

pre 4 godine

Osecaj da kada sednes znas da ces stici tamo gde si posao mi je dao samo nov automobil. Zato vec drugi novi je u nasoj porodici, vise polovnjaka ne uzimam ni u razmatranje. Sipas, vozis ne razmisljas, obisao celu evropu bez ikakvih briga.

Japanac

pre 4 godine

Evo, ja sam sad u fazi kupovine, naravno, polovnog automobila. Najrađe bih uzeo nekog "Japanca", ali su preskupi. Na moju veliu žalost.

neko iz mase

pre 4 godine

logično je.
što bi se reklo to je najmanje zlo.
japanci i koreanci su naravno pouzdaniji ali u startu to odmah platiš.
ovde uštediš taj novac i ostaviš za eventualne poravke.
francuzi stalno nešto eksperimentišu, te sa komandnom tablom u sredini, te hidraulika, te mali volan u krilu, te volan čija se sredina ne okreće, te kaktus... to se sviđa manjem delu populacije.
većina voli klasiku i neki razuman kvalitet i pouzdanost.
a šteta jer su HDI i DCI motori zaista odlični.
italijani opet su na lošem glasu sa pouzdanošću i često eksperimentišu sa dizajnom pa imaju ograničen "domet" u prodaji, šteta jer su i njihovi dizeli odlični.
škoda je realno najbolji izbor za naše ljude ali je precenjena kao polovnjak, često je skuplja od VW ekvivalenta što nema logike.
servisi su i sada najveći problem a tek će biti. nema dobrih majstora, usluga je loša, korisnik se ne poštuje.
kada bi postojale firma koje prodaju samo odlične polovnjake i pružaju odličan servis po razumnoj ceni i 2-3 god garancije na te polovnjake, razbili bi se od prodaje i servisa.
ovako imamo samo izbor ili novo po suludim cenama ili polovno sa vrlo sumnjivih placeva i porekla vozila koje praktično ne možete ni da provozate jer nisu registrovani i stoje na placevima mesecima dok se ne pojavi neko za "šišanje".
i naravno da treba zabraniti prodaju EURO 3 motora odmah a za 2 god i EURO 4, i reći tačno za koliko godina se zabranjuje i EURo 5 da ljudi znaju da planiraju.

vec otisao

pre 4 godine

Da li iko gleda da od 140K, 110K su sa normom EURO 3 I 4? pa kad da se uzme u poslednjih 5 godina, to je pola milona vozila koji su zagadjivaci. U Evropi to su krsevi, a mi za krs smo dali 1,8 milijardi evra.

Ivan ZG

pre 4 godine

Ova tablica prodaje je prava slika Srbije. Ovaj što uvozi stari auto obično klasu iznad one koju si može priuštiti prvo laže sebi da ima para za njega. Pa kupi Audi A4 jedno 10 godina star sa 350.000 km. Onda laže susjedu da je jako zadovoljan jer se auto malo kvari, a on se vozi kao gospodin. U stvarnosti malo ga i vozi jer svaki drugi puta kada ga upali se nešto pokvari.
Onda ga prodaje i laže treći puta kupcu da je bio jako zadovoljan sa autom i da se ne kvari, ali mu je dosadio i hoće kupiti noviji.
I kada proda auto nekom jadniku priča kreće ispočetka ovaj puta sa Golfom. Golfa je imao njegov susjed i uopće mu se nije kvario, a trošio je 5 litara u gradu i 3 na otvorenom. Drugi susjed Mića mu ga svaki puta opravio za 20€ zajedno sa djelovima. Djelovi jeftini za ne povjerovat, a nikad se ne kvare. Za ne povjerovat.
U isto vrijeme kupci novih se žale na skupe servise. Interesantno, kupci starih krševa koji se kvare 10 puta više nikada se ne žale na cijene servisa! Vjerojatno jer je Mića bolji i jeftiniji od službenog servisa. Ako tko zna - Mića zna.

Eldorado

pre 4 godine

Srbi su generalno iskompleksiran narod. Uz to imamo i podanički mentalitet. Značka na haubi je #1, ostalo je sporedno. Svi su im krševi sem nemaca. Gledam na sajmu novi Peugeot 508, prolazi tip i kaže "ma kakvi francuski plastikaneri, passat je za ovo avion". Potpuno ozbiljan.

Nažalost, većina je i dalje u 90im, sa sve trenerkama, patikama, kratko ošišani sa "besnim autima".
Ljudi koji kupe nov auto gledaju se kao budale, onaj koji kupi novog korejca nije normalan ili je sirotinja pa kupuje to smeće (obično u očima vozača A/B/M 15g starih sa 400.000km).
Posebno su na meti kritika francuski i korejski automobili. A jedna Francuska pravi avione i vozove na najvišem nivou, Koreja tehnološki gigant sa razvijenim svemirskim programom.
Eh, da smo 30% kao FRA ili KR bili bi "prva liga" Evrope...

boki

pre 4 godine

Razumem da se ljudi opredeljuju za marku kada kupuju nov auto.
Uporedjivanje odnosa cene i kvaliteta prema marki u tom slucaju ima smisla ali je besmisleno marku posmatrati kao odlucujuci faktor kada se kupuje polovan auto.

Fiat punto (ili bilo koji drugi auto nize klase), ako je odrzavan, malo presao, imao jednog vlasnika i sl moze da bude u 6x boljem stanju od tamo nekog mercedesa, slicnog cenovnog ranga koji je presao 300.000 km, stariji 6,7 godina, vozio ga neki bahati klinac za kojeg nisu postojali lezeci policajci, nije zamenio ulje 3 godine i sl

Druga stvar je estetika kao kriterijum :)

Reziel

pre 4 godine

Problem prodavaca novih vozila je to što kupce ne mogu da ubede da je bolje da izdvoje 9.000 do 11.000 eura za nov automobil nego da za isti novac ili čak 30% tog novca kupe polovnjak više klase.

Ima tu i do našeg mentaliteta - svako će pre kupiti polovni A3, nego novu Fiestu ili Clia (primera radi). Ali ima i do prodavaca, odnosno salona. Ja sam poslednja tri automobila kupio u salonu, dosta sam ih obišao i evo mojih zamerki.

Prvo, većina prodavaca je potpuno nezainteresovana za kupce, do nivoa da vam se od njih troje u salonu niko neće obratiti kada udjete, čak i ako uporno obilazite izložena vozila. Nisam ja problem, jer dok sam bio prisutan ušlo je još troje ljudi, i niko ništa. To je zaista odbojno, naročito kada "u džepu" imate spremnih 10.000 i više eura. Na auto-placevima polovnjaka je to u većini slučajeva mnogo bolje.

Same cene i nisu tako strašno različite, ali postoji razlika u paketima opreme koji se dobijaju ovde i u inostranstvu. To takodje odbija kupce jer se osećaju kao gradjani drugog reda.
Skandalozne cene servisa. I to zaista mislim. Cene u ovlašćenim servisima su toliko visoke dok traje garancija, da imam utisak da im je cilj da bukvalno oderu ljude. S druge strane, usluga je očajna - od čekanja na prijem vozila, do trajanja samog servisa, a sve preko diskutabilnog kvaliteta usluge.

Na kraju, kreditne i finansijske usluge. Tu po meni kaskamo najviše za zapadom. Komplikovane procedure za odobravanje kredita i lizinga, i papirologija koja je maltene ista kao da kupujete stan odbijaju mnoge kupce. Sredstva obezbeđenja koje lizing kuće i banke traže od kupca, u principu firma daje samo za visoki menadžment, ili šefu. Auto-kuće se ne trude da ovo olakšaju kupcima i tu je možda i srž problema.

Imajte na umu da govorim o ljudima koji kupe polovnjak do 4-5.000 eura, a mogli bi na kredit da uzmu vozilo za 12-13.000 evra. Ovde se kredit i dalje posmatra kao "dužničko ropstvo", a ne kao planirani mesečni trošak. Po sadašnjim uslovima, nije ni čudo.

Miloš_NS

pre 4 godine

@matriks u srba

A ko ste vi da sebi dajete za pravo da ocenjujete nečiji "intelektualni profil"? Vaš komentar je, nažalost, jedna maliciozna generalizacija.

donkihot

pre 4 godine

Koja šizofrenija...ovi isti koji donose zaključke o nekome zato što voli "nemačkO auto" i ismejavaju su prvi branitelji lika i dela Nemačke. Nemački auto ne valja ali je zato Nemačka najbolja država na svetu...

Trotto

pre 4 godine

Ko je ikada vozio VW Passat i Audi A4, zna da je razlika u klasi evidentna. A4 je za klasu bolji automobil, pocev od vešanja, limarije, enterijera i dalje da ne nabrajam... E sad, Passat nudi više prostora, stabilan je automobil i opet je za klasu bolji od Opel Insignie i sl. automobila u svojoj klasi. Tu prevashodno opet mislim na zavrsnu obradu, kvalitet materijala, udobnost...Ne smemo zapostaviti ni Ford Mondeo, koji takodje nudi dosta dobar kvalitet sto se tice udobnosti, ponasanja na pitu itd. Ali porediti Audi,Bmw i MB sa slicnim automobilima srednje klase... To se jednostavno ne moze porediti. Peugeot 508 ne mogu da navedem za poredjenje, jer ako aitomobilu 5god starom brljave displeji i raznorazni problemi sa podizacima itd, to su za mene bacene pare, a da ne pricamo o losoj karoseriji, vrata lagana kao pero, to nikad ne bih kupila, koliko god da je jeftin, a nije. Zato mislim da je za nekog ko razmislja sa kupi nov automobil srednje klase, VW Passat je ubedljivo najbolji izbor u odnosu cena kvalitet. Zato i jesu najprodavaniji u Evropi.Nije u pitanju samo Srbija, pogldeajte prodaju u svetu i bice vam sve jasno. Mozda marketing vuce malo vecu prodaju, ali kvalitet je ono sto na dugorocno presudjuje. Nije ceo svet lud i blesav, cifre sve govore. Naravno Azija i japanci imaju svoje trziste, svakako odlicni automobili i vrhunski motori.

Оскар

pre 4 godine

Државу баш брига за загађење животне околине, њима је битно да се узимају паре од царине и пореза. Ако би забранили увоз возила са мотором еуро 3 и еуро 4 било би и мање пара у буџету.

s tron

pre 4 godine

Stara tema u nas. Kome šta bolje, imao sam mnogo kola puno prednjem kilometara i brzo im skontam mane, svi modeli u odredjenom dobu imaju mane i zato se kupuju oni sa kraja serije...
Imao sam vw dosta modela nisam impresioniran nešto posebno, isto sa francuskim vozilima od istoka zaista tojota, al kako prolaze godine i sve mi se manje lomata po servisima tako da iz mog najsubjektivnijeg iskustva tojota i audi, uz respekt svima, samo moje lično iskustvo ako ikome pomogne super...

ciga

pre 4 godine

@Kolonija
Navedi neki dokument ili tacku u zakonu gde pise da si ti i slicni patriJote duzni ili primorani da kupe bilo sta od Nemaca ili od bilo koga drugog ? Nema toga,pa onda nemoj lupati nego kupuj sta hoces ili sta mozes,mani se mrznje razjeda dusu i telo.

drasticna razlika

pre 4 godine

konji ovo, konji ono, sve sto je preko nekih sto konja dzbaba bilo, to je kao da imas jakog i dobrog zdrepca a drzis ga u stali, nismo nemacka!

neca

pre 4 godine

Vidi cene za Tiguan/a i Q5 pa razmisli dal je stvarno moguce da nam prodaju za 15 000 e skuplje Q5 od Tiguan/a, a skroz ista stvar?
Cak msm da se i na istoj traci i sklapaju..
(C i n i k, 29. januar 2020 14:13)
al si se nalupetao Tiguan i Q5 dele pojedine motore i to je sve, Tiguan je na platformi sa poprecno postavljenim motorom a Q5 sa uzduzno postavljenim, cak ni menjace ne mogu da dele. Da si rekao Q3 pa i ajde na istoj su platformi. A samo me zanima koja to stakla pasuju sa VW i na koji Audi? i sa kog to Audija mogu da prebacujem amortizere na VW, mozda samo kod nekih varijanti A3. A tek ovo za A4 i Pasat , koji to deo karoserije pasuje i na jedan i drugi, ili deo ogibljenja....?

rada

pre 4 godine

premium nemacki
automobili su odlicni prvih pet godina onda gospoda to proda iskompleksiranoj
sirotinji pa kad pocnu
da crkavaju delovi
od kojih ninedan
nije ispod
50€ onda kukaju

Ivan

pre 4 godine

@iko ... isto sto ti pricas sada za hyundai i kia automobile, pricali su mnogi npr za toyotu korolu 70tih i za lexus ls 90tih a vidi sad toyotu i lexus, jedan najprodavaniji auto a drugi ima najbolji sportski automobil na svetu proglasen od strane ozloglasenog Clarksona. Nije bas sve sto sija zlato.

Bojan

pre 4 godine

@ Svima koji se razumeju u uvoz automobila:

Zelim da pomognem rodjaku da predje sa svoje krntije u neki bezbedniji polovni auto iz srednjeg ranga, verovatno SUV / crossover. Licno, najvise volim hibridne modele iz azije, ali tu dolazimo do carinskih dazbina. Neki od njih se proizvode i u EU pa samim tim se ne oporezuju, ali vecina nosi sa sobom taj dodatni trosak.
Da li neko zna gde mogu da dodjem do kataloga / spiska svih modela na koje se ne pri uvozu ne obracunava ili obracunava carina? Trazio sam na njihovom sajtu bez uspeha, a oni bi prvi trebalo da ga imaju vidno dostupno. Oni to sigurno imaju jer moraju da donesu odluku za svaki pojedinacni podnesak koji uvoznici predaju.

Cuo sam da se na neke modele Toyote proizvedene u Turskoj ne obracunava carina, sto me je iznenadilo jer Turska nije u EU.

Kad smo vec kod toga, da li neko zna gde se proizvodi Nissan Qashkai, godista u periodu 2011-2017. Znam da imaju fabriku u Engleskoj, ali to je mozda samo za modele sa desnim volanom.

Hvala unapred!

Kole

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem šta gledam. Ljudi,svako bira ako kako mu odgovara. Vozio sam i Renoa,Mercedesa,Bmwa,Golfa(i cc-a) i na kraju sam se odlučio za Hjundai i30 sa 1.6 motorom,za grad odličan kao i za manje relacije(pošto živim u Beču,to su Budimpešta,Subotica,Ljubljana,Minhen i Prag). Na duža putovanja svaki normalan čovek ide avionom(jer se uštedi vremena i novca). To što naši misle da sve znaju i da su popili svu pamet sveta,okačite mačku o rep. Kupujte auto da vas služi,a ne vi njega.

DC

pre 4 godine

Passat i Superb su na MQB plaformi koju dele sa mnostvom drugih vozila iz VW, Seata, Skode i manjim Audijima. Karakteristika je motor postavljen popreko, pogon na sva cetiri tocka baziran na Haldex kvacilu i nemogucnost ugradnje motora vecih od cetiri cilindra, sa izuzetkom nekoliko modela napravljenih za Americko i Kinesko trziste (npr VW Atlas) u kojima se nudi stari sestocilindricni VR6 iz Volkswagena.

Audi A4 je na MLB platformi koju Seat i Skoda ne koriste uopste, a VW samo za kineski Phideon, i Touareg koji je bratski auto sa Porsche Cayenne, Audi Q7 itd. Karakteristika je motor smesten uzduzno sto omogucuje ugradnju Audijevih V6 i vecih motora, te mogucnost ugradnje pogona na sva cetiri tocka baziran na Torsen diferencijalu. Menjaci su naravno potpuno drugaciji a kod vecih pogonskih jedinica se sve cesce nalazi ZF automat sa 8 brzina. Platforma je vrlo sofisticirana sa velikom primenom aluminijuma i celika visoke nategnutosti pa nije pogodna za ugradnju u jeftinija vozila. Vozila bazirana na MLB i novijoj MLBevo platformi su: Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron, Porsche Macan, Cayenne, Volkswagen Phideon, Touareg, Bentley Bentayga i Lamborghini Urus.

Neke ranije generacije Passata (B1, B2, B5) su bile bazirane u potpunosti na mehanici Audija.

XXL

pre 4 godine

Šta srbi najviše kupuju? Gledano kupuju po onoj narodnoj koliko para toliko muzike, a srbadin izgleda voli valcer i šlager. Nešto je zaboravio na šumadijsko kolo /FIAT/.

Stole

pre 4 godine

@Reziel: U pravu ste što se tiče naših prodavaca. I moje iskustvo je slično. Odem u salon i niko mi ni ne priđe da pita šta želim. Izgleda da je to deo našeg mentaliteta i (ne)kulture. Nedavno sam bio u Segedinu (Mađarska) i sasvim slučajno sam ušetao u jedan salon automobila. Iako to nisam planirao. Prodavac mi je odmah prišao, poželeo dobrodošlicu i upitao šta želim. Kad je shvatio da ne govorim mađarski jezik, prešao je na loš engleski. Loš kao i moj. Onda je pozvao mlađu koleginicu koja zna bolje od njega pa smo se lepo ispričali. Bez obzira što je znao da neću kupiti auto bio je maksimalno ljubazan i korektan. Kultura pre svega. Ovo bi kod nas bilo teško zamisliti.

Ivan

pre 4 godine

Kod nas je najveci problem jer su ljudi ne izivljeni i zeljni svega i kad dodju do nekih para, proda se neka zemlja suma plac nasledstvo odmah se nastupa ostvarivanju decackih snova. Posto je vecina svesna da ce jednom u zivotu kupiti auto onda je ispunjenje snova bez upitno i tako dolazimo do toga da je najbolja kupovina 5-10 godina star "premium" polovnjak. Neka kosta sta kosta daj jedan zapakuj pa da mrem.

Red

pre 4 godine

Žena može biti sa sela ali auto mora biti iz Nemačke!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sanga, 29. januar 2020 09:37)

Bilo nekad,stara dobra vremena.

Lale

pre 4 godine

@Reziel - svaka čast za komentar. Imao sam isto iskustvo prilikom kupovine novog vozila i umesto da kupim mazdu 2 kao što sam planirao, zbog ekstremne nezainteresovanosti prodavačice u mazdinom salonu i neadekvatnih informacija koje sam dobio od njenog kolege u telefonskom razgovoru, kupio sam toyotu yaris. Što se tiče cena redovnog servisiranja, takođe ste u pravu - bezobrazno su visoke. Čast izuzecima, ali ovo je priča koja važi za većinu auto-salona i servisa.

nebojsa8@gmail.com

pre 4 godine

Dakle luksuznih brendova (npr. Audija), se uvozi polovnih 12 puta vise, dok je opsti odnos polovnih I novih uvezenih 1:5. Statisticki prevedeno, Srbi robuju brendu, kupuju luksuznu robu, za koju objektivno nemaju novca, da bi se pokazali botatijim nego sto jesu.

Alex

pre 4 godine

Nije u pitanju samo Srbija, pogldeajte prodaju u svetu i bice vam sve jasno. Mozda marketing vuce malo vecu prodaju, ali kvalitet je ono sto na dugorocno presudjuje. Nije ceo svet lud i blesav, cifre sve govore. Naravno Azija i japanci imaju svoje trziste, svakako odlicni automobili i vrhunski motori.
(Trotto, 30. januar 2020 23:30)

Kakav ceo svet ,pobogu?! Gde se osim Evrope još prodaje taj tvoj Pasat? Da nije u USA možda? Da nije Nemačke, niko to ne bi kupovao. Prevaranti su i to su i dokazali a nepouzdanost kod nemačkih proizvođača je presudno zašto se ne kupuju nigde osim u Evropi. Ameri nisu blesavi i nemaju kompleks nego kupuju kvalitet.Nemački proizvođači osim lažnog osećaja luksuza nemaju kvalitet. I to je notorna činjenica. Japaneri ga itekako imaju i zato su neprikosnoveni na globalnom nivou.

Ernesto ce

pre 4 godine

To nema veze sa snovima , svako ,i oni na zapadu i mi ovde zelimo to da kupimo , samo sto je to za njih realnost a za nas decacki snovi . Muz moje prijateljice ( nemac , zive u nemackoj ) ceo zivot vozi audi , moj brat koji je rodjen i zivi u svajcarskoj promenio dva bmw-a , ja i moji blizi prijatelji vozimo nemce , TO NEMA VEZE S NEIZIVLJENOSCU , vec s necim drugim .

u prolazu

pre 4 godine

pa da, a sto je Drzava naplatila takse minimum 500 evra po svakom vozilu to nikom nista, jel te ...
pa lepa cifra izadje, zato se nerado odvajaju od slaga ...

DC

pre 4 godine

@Bojan: Svi Qashqai za evropsko trziste su proizvedeni u Engleskoj. Nissan ih sklapa i u Rusiji, ali za tu zemlju, Kazakstan, Belorusiju, Azerbejdzan... Doci do spiska svih modela na koje se pri uvozu ne obracunava carina je prilicno tesko jer zavisi konkretno od toga gde je sam automobil proizveden sto se cesto menja. Honda Civic poslednje generacije se za evropsko trziste proizvodi u Engleskoj kao hatchback ali sedan dolazi iz Turske. Pitanje je da li isto vazi i za starije modele. Trenutni model Nissan X-trail-a uprkos slicnosti sa Qashqai, nam dolazi iz Japana iako se i on sklapa i u Rusiji. Cak ni sa evropskim proizvodjacima nije jednostavno jer lako moze da se desi da je VW proizveden u Juznoj Africi ili Meksiku a trenutna generacija Renault Koleos stize iz Juzne Koreje (verovatno i prethodna). Generalno gledano, Mitsubishi, Mazda i Subaru mogu da se otpisu jer nemaju proizvodnju u Evropi, a Nissanovi Qashqai, Juke i Leaf su bezbedni. Honda CVR bi takodje trebalo da je iz Engleske ali moze zavisiti od godista do godista. HRV je iz Japana. Toyota Yaris je iz Francuske, Aygo iz Ceske, Auris je bio iz Engleske, ali su Corolle iz Turske osim najnovijih hibridnih koje su takodje iz Engleske. C-HR je isto iz Turske. RAV4 iz Japana. Suzuki SX4 je iz Madjarske kao i Vitara od 2015 godine. Juznokorejci imaju proizvodju u Ceskoj i Slovackoj ali nisam siguran da tamo sklapaju nesto od SUV/krosovera.

Bojan

pre 4 godine

@DC
Hvala na zaista iscrpnom odgovoru. Vise nego sto sam ocekivao da ce neko da napise. Nadam se da cu biti u situaciji da ponudim i Vama odgovor na neku dilemu u buducnosti.
Ali Uprava Carina bi morala da omoguci posetiocima sajta da, na primer, unesu u polje za pretragu ime proizvodjaca, model, snaga motora i godiste proizvodnje i da odmah pruzi informaciju da li se konkretan automobil carini ili ne.
Pozdrav

Antonije

pre 4 godine

Opel ahahahahah. Ja se divim ljudima koji odu i pazare Opela. Zastooo????
(Straight Outta München, 30. januar 2020 21:51)

Pa naravno da se diviš čoveku koji pored tebe prodje u Insignii, Granlandu, Zafiri tourer, Corsi ; ipak tvoja mahina je klasa iznad