Sreda, 22.01.2020.

13:34

Srbija dobija još jedan auto-put: Vredi 600 miliona evra, gradiće ga Kinezi

Ministarka Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za gradnju auto-puta Borča - Zrenjanin - Novi Sad.

Izvor: Tanjug

Srbija dobija još jedan auto-put: Vredi 600 miliona evra, gradiæe ga Kinezi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Mrki pogled

pre 4 godine

Jos kada bi prosirili put od petlje kod Zbega pa do isključenja za Ovcu bilo bi super, ali su to trebali da urade pre nego sto su pravili petlju, zaobilaznicu i Pupinov most... Svve rade obrnuto. Da im das da prave kucu poceli bi od krova a ne od temelja.

Zrenjaninac

pre 4 godine

Put ZR-NS je danas kao ibarska magistrala do nedavno, svaki dan sam na tom putu, ZR-BG da ne pominjem. Put do Temišvara se i inače odvija preko Žombolja, Srpske Crnje, pored Kikinde, Zrenjanina i Čente na tom prostoru ima 10 puta više stanovnika nego putem preko Vršca, za sve koji ne znaju!

Огњен

pre 4 godine

Тај аутопут треба продужити целом дужином Баната до Ђале, а Мађари даље према Сегедину, са краком према Кикинди који ће ићи према Румунији одн. Темишвару. Да се мало и тај део северног Баната развије.

max

pre 4 godine

Prava stvar. 1. grad Beograd je autoputem povezan sa 2. gradom Novim Sadom sa 3. gradom Nisem sa 4. gradom Kragujevcem sa 5. gradom Suboticom sa 7. gradom Pancevom pa je tako na redu i 6. grad Zrenjanin. Takodje 2. grad Novi Sad koji 1. grad Vojvodine koji je povezan autoputem sa 2. gradom Vojvodine Suboticom mora biti autoputem povezan i sa 3. gradom Vojvodine Zrenjaninom a time ce mu biti blizi i 4. grad Vojvodine Pancevo. Mislite kako hocete ali najznacajnije je sto bolje povezivanje najvecih i najznacajnih gradova. Tako se radi u svim razvijenim zemljama. Tako je i 3. grad Nis povezan sa svim najvecim i najznacajnijim gradovima svoje okoline Leskovcem, Vranjem, Pirotom, Krusevcem, pa dalje Kragujevcem, Beogradom i tako dalje. Najnormalnije je da postoji autoputna mreza Beograd - Zrenjanin - Novi Sad. U nekoj perspektivi trebao bi postojati i autoput Zrenjanin - Pancevo. Takodje bi trebalo u nekoj perspektivi povezati 4. grad Kragujevac kao najveci grad Sumadije na moravski koridor i time njegovom okolinom Krusevcem, Kraljevom i Cackom. Najbrze, najjeftinije i najbolje kod Mrcajevaca i time brzi izlazak i na aerodrom Morava i autoput Milos Veliki. Na kraju, da ne duzim, autoput Novi Sad - Zrenjanin - Beograd je veoma vazan.

Sima

pre 4 godine

Dok izgradite sve auto puteve,sekundarni ce se pretvoriti u kratere. Nista se ne odrzava a samo se hvalite novim ulaganjima kako bi se sto bolje ugradili. Resenje je u imenovanju upravljaca puteva sa punom odgovornoscu.

#Ukljucimozak

pre 4 godine

Alo bre, Beograd-Temisvar autoput da se izgradi podhitno! Shvatite, Evropa je resenje ne Kina i njihova fabrika guma. Ali za nasu,kratkovidu vlast, resenje da se obogate sto pre tako da ih ne zanima ekonomija ili ekologija, pogotovo na duze staze, dok god sebi pune dzepove po kratkom postupku. Znaci nebitno je sto ce ta fabrika, kao i v3cina fabrika guma da bude ekoloska katastrofa, ili sto ce u njoj raditi stotine radnika za nesto malo vise od minimalca, dok god se mecu parice u prave dzepove, statistika se ulepsava a politicki poeni se prikupljaju. Jedva cekam da SNS idobiju jos jedan mandat, da opet ne urade nista, pa da se ovaj blentavi narod otrezni.

POPE

pre 4 godine

Politicari da li je ISTOCNA SRBIJA deo Srbije ili mozda nije?Najbolje da se pripojimo Rumuniji oni ce bar da nam srede ove postojece puteve.

Ztenjaninac

pre 4 godine

Vidim svi vi znate šta treba Zrenjaninu bolje nego mi koji živimo u njemu, Banata nema 1cm auto puta vagone još vuku dizelke samo čekam 1 dan ćiru da zahukće ponovo i indijance da ga pojure, nama ne treba ništa, eto ni vode nemaml, čega još da se odreknemo da bi vi svi bili srećni? Reći da na relaciji Ns~Zr i Zr~Bg nema saobraćaja i može samo neko ko nije nikada tuda išao, pogledajte br. Polazaka autobuss u toku dana ka ns i bg iz zr tu se divlji taxi linijaši ne pominju..Na kraju ni ne grade ga oni gradjanima Banata bego kinezima koji grade fabriku vrednu 1 milijardu dolara u Zr... Ček a da kažemo kinezima da je prebace u negde a? Pa da se autoput otkaže i svi budete srećni

Poz iz NS-a

pre 4 godine

Autoput treba da ide na relaciji Temisvar-Osjek, da spoji dve EU zemlje preko nase teritorije. Znaci preko Itebeja-Melenaca-Beceja-Kule-Stapara-Apatina. I napraviti krake ukljucenja Kikinda-Zrenjanin, Senta, Sombor-Odzaci.
Ns-Zr moraju imati AP i kao obilaznica oko Zr, pa mozda i autoput od Zr. ka Vrscu.
A ne da sa cirilicnim slovom cj, pravite glupost.
Ovo kada bi uradili sto sam naveo Banat bi ekonomski zivnuo, kao i srednja Backa.

Zrenjaninac

pre 4 godine

ROno o cemu se prica u Zrenjaninu: razlog izgradnje autoputa je jasan: kinezi su postavili zahtev za autoputem kada su poceli sa izgradnjom gumare. Zasto: mnogo kamiona ce dolaziti i odlaziti iz fabrike. Da li je realno da se zbog njih pravi autoput? Mislim da nije.
Pogotovo po ceni koja je urnebesna. Ako uzmemo u obzir da ce trasa autoputa, nekih 50-ak kilometara od Zrenjanina do Novog Sada ici postojecim putem koji ce se samo malo prosiriti, onda je cena po kilometru jos visa.
Briga njih za nas, zna se o cemu misle.

10

pre 4 godine

Ka Bugarskoj ima autoput gotov, ka Makedoniji ima gotov, ka Madjarskoj ima gotov, ka Hrvatskoj ima gotov. Sledeći koji treba uraditi je ka BiH koji navodno počinje sa gradnjom i nije veliki posao; te ka CG koji se takodje gradi i uradjeno je pola autoputa. Ostaju autoput ka Albaniji koji je od Prištine do Drača dobrim delom završen pa ostaje deo Niš-Prokuplje-Priština; i autoput ka Rumuniji odnosno Beograd-Vršac-Temišvar. Što se tiče klasičnog autoputa to je uglavnom to + obilaznica oko Beograda. Ostaju brze saobraćajnice 2+2: Batočina-Kragujevac-Kraljevo; Sarajevo-Užice-Čačak-Kruševac-Paraćin-Zaječar-Bor-Krajova; Priština-Skoplje; Tuzla-Zvornik-Loznica-Šabac-Ruma-Novi Sad-Zrenjanin-Beograd (Nešto od tih brzih puteva je već gotovo ili se gradi). Treća grupa od tih bržih puteva su 2+1 magistrale: Baja-Sombor-Bačka Palanka-Novi Sad; Osijek-Sombor-Bačka Topola-Kikinda-Temišvar; Šabac-Valjevo-Gornji Milanovac-Kragujevac-Kruševac-Prokuplje; Beograd-Arandjelovac-Kragujevac-Despotovac-Bor; Smederevo-Požarevac-Golubac-Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac-Niš; Bujanovac-Gnjilane-Uroševac-Prizren; Kraljevo-Kosovska Mitrovica-Priština; Glogovac-Peć-Bijelo Polje; Pljevlja-Nova Varoš-Užice; Peć-Novi Pazar-Sjenica-Priboj-Goražde. Ostalo su 1+1 putevi sa širim trakama ili redovnim, te mnoštvo uzanih po zabačenim uglavnom seoskim planinskim naseljima ili lokacijama. Pa posla na izgradnji i rekonstrukciji ima u narednih 10 godina za šta može da se potroši sigurno oko 10 milijardi $. Bez R.Srpske

BranKoMic

pre 4 godine

Brza saobracajnica sa naizmenicno 2+1 traka.
Ogranicenje 100km/h idealno za okolinu. Izmedju sajla da spreci direktne sudare. Sva iskljucenja i ukljucenja sa zaustavnom i ubrzavajucom trakom. Podvoznjaci a ne raskrsnice. Usteda i do 50%. Kakve veze ima dali se do Novog Sada iz Zrenjanina stigne 6 minuta brze?

majstor

pre 4 godine

novi sad-zrenjanin, širok i nov put na kome se često uželiš da sretneš nekog da upozori na radar, ovi izgleda nemaju pojma o broju vozila

Jovan

pre 4 godine

@Samo je trebalo spojiti Zrenjanin i NS da autoputem a ne Borču. Šta je teško ovima iz Borče da se uključe na već postojeći autoput za NS? Bolje da se preusmeri na deonicu Pančevo-Vršac-Temišvar.
(Zuja, 22. januar 2020 14:44)

Upravo tako, najefikasnije je da se samo gradi krak NS-ZR i poveze sa postojecim autoputem. Ostatak novca je mogao da se iskoristi ili za krak autoputa ka Somboru preko Vrbasa i Kule ili za put od Panceva ka Vrscu.

Marko Nikolic

pre 4 godine

U vojvodini treba autoput od beograda do granice sa Rumunijom...Jer sa tom zemljom nemamo konekciju a ta zemlja je jedna od najbrže rastućih u evropi...Pametnom dosta...

Moj bruder Eric

pre 4 godine

Sad lepo tehnička i planska dokumentacija neka zaobidje bivši PKB, i pare za eksproprijaciju damo srpskom seljaku... Dalje, zašto ZR-NS kad je ovaj put odličan, pola sata vožnje? Bolje da smo se pružili do zaboravljene nam Kikinde kad već ima love...

мики

pre 4 godine

Put NS-Zr je odličan, ravan, širok, ne ide kroz sela, nedavno obnovljen... Potpuno je sumanuto pored njega praviti autoput.
(Sava, 22. januar 2020 16:00)
Банат нема један километар аутопута. Ако се уради овај до Зрењанина, увек одатле може са се настави преко Кикинде до Сегедина, и на други крај ка Темишвару. Не треба бити кратковид.

Legionar

pre 4 godine

Čudan smo narod. Umemo da kažemo kako je Tito gradio na sve strane, tada se niko nije upitao odakle pare i ko će vraćati dug (vraćamo ga mi), a sad kad se gradi, svako samo pominje lopovluk, retko ko da kaže nešto u fazonu:"Jeste da se krade, ali nek' se makar nešto vidi, a puteva i mostova nikad dosta". Eto, lopovluka će u Srbiji biti dokle je i nas, razlika između stranaka po tom pitanju je u nijansama, pa ajo već nemamo koga (idealnog) da izaberemo, ko god bude vladao, neka nešto iza sebe ostavi... pored svojih punih džepova.

Новосадиста

pre 4 godine

Лепа а уједно и тужна вест. Добијамо нови пут за којим је увек и постојала потреба а нема нико од домаћих фирми да га направи. Пут кроз равницу и на песку.

Iks Oks

pre 4 godine

Srbija ne dobija, vec kupuje na kredit kod Kineza.
Usput, neke stvaris su sad malo kasnije, ali i dalje ima cudnih nedostataka. Na primer u spisku mostova na trasi nije naveden na Begeju...

Kilevi čekrk ebe

pre 4 godine

A kome to treba da brže stigne u Zrenjanin, a pogotovo posle toga da brzo stigne u Novi Sad? Čemu žurba, osim što koristi investitorima i graditeljima autoputeva (da imaju profit od toga)? Pre 10 ili 15 godina do Zrenjanina se putovalo oko sat vremena, a kada se napravi taj planirani autoput, opet će da treba pola sata do petlje u Malom Zbegu (Borči) i još pola sata do Zrenjanina.

gogi

pre 4 godine

ajde da vidimo da i na severu Srbije nesto napravite od puteva kad vec necete magistrale da sredjujete i lokale po severu ( da ne pisem vojvodini da ne ispadnem autonomas)

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

Ispod autoputa metro, okolo BG na Autoputu, preko gondole, a uz njega fabrike sa sve fontanama, i sve to za dve dve ipo...

Malation

pre 4 godine

Ovo je super vest. Sad će godinu dana da se gnjavi sa dokumentacijom, pa još godinu za tender i ekproprijaciju... pa još 3 za izgradnju... pa još 2 za kašnjenje... znači, cirka 2030. ćemo dobiti autoput kroz ravnicu. I da - to će biti najteže gradilište u Evropi. Garantujem.

Preplasena Milka

pre 4 godine

Kredit daju Kinezi, ugovor dobija kineska firma, grade srpski podizvodjaci. Novinari, ako imate jos malo morala i strucnosti ispitajte kako finansijski prolaze srpski podizvodjaci. Naravno, nabrojte srpske firmw i vlasnike. Radite nesto, BRE!!!

realno

pre 4 godine

Zašto se ne gradi auto-put Pančevo - Vršac do granice sa Rumunijom? Ako se Rumuni dvoume kuda će ići trasa do Temišvara, njihov problem. Mi treba da ga radimo zbog nas.

Plavi osvajaci

pre 4 godine

U zemlji gde 90 % naroda sipa gorivo za crvenu oni samo pricaju o autoputevima ......pa imate autoput Subotica - Beograd - Nis a 80% teskih kamiona izadje kod Subotice pa kroz Vojvodjanska sela preko Panceva i Kovina su ukljuci na Autoput tek kod Smederava ! Sto to ne sprecite jer znate koliko oni para od putarina stave sebi u dzep a razvaljiju sleperima magistralne puteve !??

ja

pre 4 godine

Mašala, preko 5 miliona evra po km kroz ravnicu. Stvarno više mere nemaju. Interesanto bi bilo čuti koliko je Mađare koštao auto put po sličnom terenu.

NY

pre 4 godine

Šta ce autoput? Zar nije dovoljan brzi put prvog reda sa dve trake bez zaustavne i razdelnog ostrva. Mnogo jeftinije. Tako se radi u Italiji. Ljudi se uključuju na takav put i ne plaćaju ništa

Zuja

pre 4 godine

Samo je trebalo spojiti Zrenjanin i NS da autoputem a ne Borču. Šta je teško ovima iz Borče da se uključe na već postojeći autoput za NS? Bolje da se preusmeri na deonicu Pančevo-Vršac-Temišvar.

Preplasena Milka

pre 4 godine

Kredit daju Kinezi, ugovor dobija kineska firma, grade srpski podizvodjaci. Novinari, ako imate jos malo morala i strucnosti ispitajte kako finansijski prolaze srpski podizvodjaci. Naravno, nabrojte srpske firmw i vlasnike. Radite nesto, BRE!!!

Plavi osvajaci

pre 4 godine

U zemlji gde 90 % naroda sipa gorivo za crvenu oni samo pricaju o autoputevima ......pa imate autoput Subotica - Beograd - Nis a 80% teskih kamiona izadje kod Subotice pa kroz Vojvodjanska sela preko Panceva i Kovina su ukljuci na Autoput tek kod Smederava ! Sto to ne sprecite jer znate koliko oni para od putarina stave sebi u dzep a razvaljiju sleperima magistralne puteve !??

ja

pre 4 godine

Mašala, preko 5 miliona evra po km kroz ravnicu. Stvarno više mere nemaju. Interesanto bi bilo čuti koliko je Mađare koštao auto put po sličnom terenu.

Malation

pre 4 godine

Ovo je super vest. Sad će godinu dana da se gnjavi sa dokumentacijom, pa još godinu za tender i ekproprijaciju... pa još 3 za izgradnju... pa još 2 za kašnjenje... znači, cirka 2030. ćemo dobiti autoput kroz ravnicu. I da - to će biti najteže gradilište u Evropi. Garantujem.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

Ispod autoputa metro, okolo BG na Autoputu, preko gondole, a uz njega fabrike sa sve fontanama, i sve to za dve dve ipo...

Новосадиста

pre 4 godine

Лепа а уједно и тужна вест. Добијамо нови пут за којим је увек и постојала потреба а нема нико од домаћих фирми да га направи. Пут кроз равницу и на песку.

NY

pre 4 godine

Šta ce autoput? Zar nije dovoljan brzi put prvog reda sa dve trake bez zaustavne i razdelnog ostrva. Mnogo jeftinije. Tako se radi u Italiji. Ljudi se uključuju na takav put i ne plaćaju ništa

Marko Nikolic

pre 4 godine

U vojvodini treba autoput od beograda do granice sa Rumunijom...Jer sa tom zemljom nemamo konekciju a ta zemlja je jedna od najbrže rastućih u evropi...Pametnom dosta...

Zuja

pre 4 godine

Samo je trebalo spojiti Zrenjanin i NS da autoputem a ne Borču. Šta je teško ovima iz Borče da se uključe na već postojeći autoput za NS? Bolje da se preusmeri na deonicu Pančevo-Vršac-Temišvar.

Ztenjaninac

pre 4 godine

Vidim svi vi znate šta treba Zrenjaninu bolje nego mi koji živimo u njemu, Banata nema 1cm auto puta vagone još vuku dizelke samo čekam 1 dan ćiru da zahukće ponovo i indijance da ga pojure, nama ne treba ništa, eto ni vode nemaml, čega još da se odreknemo da bi vi svi bili srećni? Reći da na relaciji Ns~Zr i Zr~Bg nema saobraćaja i može samo neko ko nije nikada tuda išao, pogledajte br. Polazaka autobuss u toku dana ka ns i bg iz zr tu se divlji taxi linijaši ne pominju..Na kraju ni ne grade ga oni gradjanima Banata bego kinezima koji grade fabriku vrednu 1 milijardu dolara u Zr... Ček a da kažemo kinezima da je prebace u negde a? Pa da se autoput otkaže i svi budete srećni

realno

pre 4 godine

Zašto se ne gradi auto-put Pančevo - Vršac do granice sa Rumunijom? Ako se Rumuni dvoume kuda će ići trasa do Temišvara, njihov problem. Mi treba da ga radimo zbog nas.

gogi

pre 4 godine

ajde da vidimo da i na severu Srbije nesto napravite od puteva kad vec necete magistrale da sredjujete i lokale po severu ( da ne pisem vojvodini da ne ispadnem autonomas)

majstor

pre 4 godine

novi sad-zrenjanin, širok i nov put na kome se često uželiš da sretneš nekog da upozori na radar, ovi izgleda nemaju pojma o broju vozila

Legionar

pre 4 godine

Čudan smo narod. Umemo da kažemo kako je Tito gradio na sve strane, tada se niko nije upitao odakle pare i ko će vraćati dug (vraćamo ga mi), a sad kad se gradi, svako samo pominje lopovluk, retko ko da kaže nešto u fazonu:"Jeste da se krade, ali nek' se makar nešto vidi, a puteva i mostova nikad dosta". Eto, lopovluka će u Srbiji biti dokle je i nas, razlika između stranaka po tom pitanju je u nijansama, pa ajo već nemamo koga (idealnog) da izaberemo, ko god bude vladao, neka nešto iza sebe ostavi... pored svojih punih džepova.

BranKoMic

pre 4 godine

Brza saobracajnica sa naizmenicno 2+1 traka.
Ogranicenje 100km/h idealno za okolinu. Izmedju sajla da spreci direktne sudare. Sva iskljucenja i ukljucenja sa zaustavnom i ubrzavajucom trakom. Podvoznjaci a ne raskrsnice. Usteda i do 50%. Kakve veze ima dali se do Novog Sada iz Zrenjanina stigne 6 minuta brze?

Iks Oks

pre 4 godine

Srbija ne dobija, vec kupuje na kredit kod Kineza.
Usput, neke stvaris su sad malo kasnije, ali i dalje ima cudnih nedostataka. Na primer u spisku mostova na trasi nije naveden na Begeju...

Jovan

pre 4 godine

@Samo je trebalo spojiti Zrenjanin i NS da autoputem a ne Borču. Šta je teško ovima iz Borče da se uključe na već postojeći autoput za NS? Bolje da se preusmeri na deonicu Pančevo-Vršac-Temišvar.
(Zuja, 22. januar 2020 14:44)

Upravo tako, najefikasnije je da se samo gradi krak NS-ZR i poveze sa postojecim autoputem. Ostatak novca je mogao da se iskoristi ili za krak autoputa ka Somboru preko Vrbasa i Kule ili za put od Panceva ka Vrscu.

Kilevi čekrk ebe

pre 4 godine

A kome to treba da brže stigne u Zrenjanin, a pogotovo posle toga da brzo stigne u Novi Sad? Čemu žurba, osim što koristi investitorima i graditeljima autoputeva (da imaju profit od toga)? Pre 10 ili 15 godina do Zrenjanina se putovalo oko sat vremena, a kada se napravi taj planirani autoput, opet će da treba pola sata do petlje u Malom Zbegu (Borči) i još pola sata do Zrenjanina.

мики

pre 4 godine

Put NS-Zr je odličan, ravan, širok, ne ide kroz sela, nedavno obnovljen... Potpuno je sumanuto pored njega praviti autoput.
(Sava, 22. januar 2020 16:00)
Банат нема један километар аутопута. Ако се уради овај до Зрењанина, увек одатле може са се настави преко Кикинде до Сегедина, и на други крај ка Темишвару. Не треба бити кратковид.

Огњен

pre 4 godine

Тај аутопут треба продужити целом дужином Баната до Ђале, а Мађари даље према Сегедину, са краком према Кикинди који ће ићи према Румунији одн. Темишвару. Да се мало и тај део северног Баната развије.

Moj bruder Eric

pre 4 godine

Sad lepo tehnička i planska dokumentacija neka zaobidje bivši PKB, i pare za eksproprijaciju damo srpskom seljaku... Dalje, zašto ZR-NS kad je ovaj put odličan, pola sata vožnje? Bolje da smo se pružili do zaboravljene nam Kikinde kad već ima love...

Zrenjaninac

pre 4 godine

ROno o cemu se prica u Zrenjaninu: razlog izgradnje autoputa je jasan: kinezi su postavili zahtev za autoputem kada su poceli sa izgradnjom gumare. Zasto: mnogo kamiona ce dolaziti i odlaziti iz fabrike. Da li je realno da se zbog njih pravi autoput? Mislim da nije.
Pogotovo po ceni koja je urnebesna. Ako uzmemo u obzir da ce trasa autoputa, nekih 50-ak kilometara od Zrenjanina do Novog Sada ici postojecim putem koji ce se samo malo prosiriti, onda je cena po kilometru jos visa.
Briga njih za nas, zna se o cemu misle.

Sima

pre 4 godine

Dok izgradite sve auto puteve,sekundarni ce se pretvoriti u kratere. Nista se ne odrzava a samo se hvalite novim ulaganjima kako bi se sto bolje ugradili. Resenje je u imenovanju upravljaca puteva sa punom odgovornoscu.

POPE

pre 4 godine

Politicari da li je ISTOCNA SRBIJA deo Srbije ili mozda nije?Najbolje da se pripojimo Rumuniji oni ce bar da nam srede ove postojece puteve.

Zrenjaninac

pre 4 godine

Put ZR-NS je danas kao ibarska magistrala do nedavno, svaki dan sam na tom putu, ZR-BG da ne pominjem. Put do Temišvara se i inače odvija preko Žombolja, Srpske Crnje, pored Kikinde, Zrenjanina i Čente na tom prostoru ima 10 puta više stanovnika nego putem preko Vršca, za sve koji ne znaju!

#Ukljucimozak

pre 4 godine

Alo bre, Beograd-Temisvar autoput da se izgradi podhitno! Shvatite, Evropa je resenje ne Kina i njihova fabrika guma. Ali za nasu,kratkovidu vlast, resenje da se obogate sto pre tako da ih ne zanima ekonomija ili ekologija, pogotovo na duze staze, dok god sebi pune dzepove po kratkom postupku. Znaci nebitno je sto ce ta fabrika, kao i v3cina fabrika guma da bude ekoloska katastrofa, ili sto ce u njoj raditi stotine radnika za nesto malo vise od minimalca, dok god se mecu parice u prave dzepove, statistika se ulepsava a politicki poeni se prikupljaju. Jedva cekam da SNS idobiju jos jedan mandat, da opet ne urade nista, pa da se ovaj blentavi narod otrezni.

max

pre 4 godine

Prava stvar. 1. grad Beograd je autoputem povezan sa 2. gradom Novim Sadom sa 3. gradom Nisem sa 4. gradom Kragujevcem sa 5. gradom Suboticom sa 7. gradom Pancevom pa je tako na redu i 6. grad Zrenjanin. Takodje 2. grad Novi Sad koji 1. grad Vojvodine koji je povezan autoputem sa 2. gradom Vojvodine Suboticom mora biti autoputem povezan i sa 3. gradom Vojvodine Zrenjaninom a time ce mu biti blizi i 4. grad Vojvodine Pancevo. Mislite kako hocete ali najznacajnije je sto bolje povezivanje najvecih i najznacajnih gradova. Tako se radi u svim razvijenim zemljama. Tako je i 3. grad Nis povezan sa svim najvecim i najznacajnijim gradovima svoje okoline Leskovcem, Vranjem, Pirotom, Krusevcem, pa dalje Kragujevcem, Beogradom i tako dalje. Najnormalnije je da postoji autoputna mreza Beograd - Zrenjanin - Novi Sad. U nekoj perspektivi trebao bi postojati i autoput Zrenjanin - Pancevo. Takodje bi trebalo u nekoj perspektivi povezati 4. grad Kragujevac kao najveci grad Sumadije na moravski koridor i time njegovom okolinom Krusevcem, Kraljevom i Cackom. Najbrze, najjeftinije i najbolje kod Mrcajevaca i time brzi izlazak i na aerodrom Morava i autoput Milos Veliki. Na kraju, da ne duzim, autoput Novi Sad - Zrenjanin - Beograd je veoma vazan.

Poz iz NS-a

pre 4 godine

Autoput treba da ide na relaciji Temisvar-Osjek, da spoji dve EU zemlje preko nase teritorije. Znaci preko Itebeja-Melenaca-Beceja-Kule-Stapara-Apatina. I napraviti krake ukljucenja Kikinda-Zrenjanin, Senta, Sombor-Odzaci.
Ns-Zr moraju imati AP i kao obilaznica oko Zr, pa mozda i autoput od Zr. ka Vrscu.
A ne da sa cirilicnim slovom cj, pravite glupost.
Ovo kada bi uradili sto sam naveo Banat bi ekonomski zivnuo, kao i srednja Backa.

10

pre 4 godine

Ka Bugarskoj ima autoput gotov, ka Makedoniji ima gotov, ka Madjarskoj ima gotov, ka Hrvatskoj ima gotov. Sledeći koji treba uraditi je ka BiH koji navodno počinje sa gradnjom i nije veliki posao; te ka CG koji se takodje gradi i uradjeno je pola autoputa. Ostaju autoput ka Albaniji koji je od Prištine do Drača dobrim delom završen pa ostaje deo Niš-Prokuplje-Priština; i autoput ka Rumuniji odnosno Beograd-Vršac-Temišvar. Što se tiče klasičnog autoputa to je uglavnom to + obilaznica oko Beograda. Ostaju brze saobraćajnice 2+2: Batočina-Kragujevac-Kraljevo; Sarajevo-Užice-Čačak-Kruševac-Paraćin-Zaječar-Bor-Krajova; Priština-Skoplje; Tuzla-Zvornik-Loznica-Šabac-Ruma-Novi Sad-Zrenjanin-Beograd (Nešto od tih brzih puteva je već gotovo ili se gradi). Treća grupa od tih bržih puteva su 2+1 magistrale: Baja-Sombor-Bačka Palanka-Novi Sad; Osijek-Sombor-Bačka Topola-Kikinda-Temišvar; Šabac-Valjevo-Gornji Milanovac-Kragujevac-Kruševac-Prokuplje; Beograd-Arandjelovac-Kragujevac-Despotovac-Bor; Smederevo-Požarevac-Golubac-Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac-Niš; Bujanovac-Gnjilane-Uroševac-Prizren; Kraljevo-Kosovska Mitrovica-Priština; Glogovac-Peć-Bijelo Polje; Pljevlja-Nova Varoš-Užice; Peć-Novi Pazar-Sjenica-Priboj-Goražde. Ostalo su 1+1 putevi sa širim trakama ili redovnim, te mnoštvo uzanih po zabačenim uglavnom seoskim planinskim naseljima ili lokacijama. Pa posla na izgradnji i rekonstrukciji ima u narednih 10 godina za šta može da se potroši sigurno oko 10 milijardi $. Bez R.Srpske

Mrki pogled

pre 4 godine

Jos kada bi prosirili put od petlje kod Zbega pa do isključenja za Ovcu bilo bi super, ali su to trebali da urade pre nego sto su pravili petlju, zaobilaznicu i Pupinov most... Svve rade obrnuto. Da im das da prave kucu poceli bi od krova a ne od temelja.

Legionar

pre 4 godine

Čudan smo narod. Umemo da kažemo kako je Tito gradio na sve strane, tada se niko nije upitao odakle pare i ko će vraćati dug (vraćamo ga mi), a sad kad se gradi, svako samo pominje lopovluk, retko ko da kaže nešto u fazonu:"Jeste da se krade, ali nek' se makar nešto vidi, a puteva i mostova nikad dosta". Eto, lopovluka će u Srbiji biti dokle je i nas, razlika između stranaka po tom pitanju je u nijansama, pa ajo već nemamo koga (idealnog) da izaberemo, ko god bude vladao, neka nešto iza sebe ostavi... pored svojih punih džepova.

Kilevi čekrk ebe

pre 4 godine

A kome to treba da brže stigne u Zrenjanin, a pogotovo posle toga da brzo stigne u Novi Sad? Čemu žurba, osim što koristi investitorima i graditeljima autoputeva (da imaju profit od toga)? Pre 10 ili 15 godina do Zrenjanina se putovalo oko sat vremena, a kada se napravi taj planirani autoput, opet će da treba pola sata do petlje u Malom Zbegu (Borči) i još pola sata do Zrenjanina.

majstor

pre 4 godine

novi sad-zrenjanin, širok i nov put na kome se često uželiš da sretneš nekog da upozori na radar, ovi izgleda nemaju pojma o broju vozila

max

pre 4 godine

Prava stvar. 1. grad Beograd je autoputem povezan sa 2. gradom Novim Sadom sa 3. gradom Nisem sa 4. gradom Kragujevcem sa 5. gradom Suboticom sa 7. gradom Pancevom pa je tako na redu i 6. grad Zrenjanin. Takodje 2. grad Novi Sad koji 1. grad Vojvodine koji je povezan autoputem sa 2. gradom Vojvodine Suboticom mora biti autoputem povezan i sa 3. gradom Vojvodine Zrenjaninom a time ce mu biti blizi i 4. grad Vojvodine Pancevo. Mislite kako hocete ali najznacajnije je sto bolje povezivanje najvecih i najznacajnih gradova. Tako se radi u svim razvijenim zemljama. Tako je i 3. grad Nis povezan sa svim najvecim i najznacajnijim gradovima svoje okoline Leskovcem, Vranjem, Pirotom, Krusevcem, pa dalje Kragujevcem, Beogradom i tako dalje. Najnormalnije je da postoji autoputna mreza Beograd - Zrenjanin - Novi Sad. U nekoj perspektivi trebao bi postojati i autoput Zrenjanin - Pancevo. Takodje bi trebalo u nekoj perspektivi povezati 4. grad Kragujevac kao najveci grad Sumadije na moravski koridor i time njegovom okolinom Krusevcem, Kraljevom i Cackom. Najbrze, najjeftinije i najbolje kod Mrcajevaca i time brzi izlazak i na aerodrom Morava i autoput Milos Veliki. Na kraju, da ne duzim, autoput Novi Sad - Zrenjanin - Beograd je veoma vazan.

Zuja

pre 4 godine

Samo je trebalo spojiti Zrenjanin i NS da autoputem a ne Borču. Šta je teško ovima iz Borče da se uključe na već postojeći autoput za NS? Bolje da se preusmeri na deonicu Pančevo-Vršac-Temišvar.

#Ukljucimozak

pre 4 godine

Alo bre, Beograd-Temisvar autoput da se izgradi podhitno! Shvatite, Evropa je resenje ne Kina i njihova fabrika guma. Ali za nasu,kratkovidu vlast, resenje da se obogate sto pre tako da ih ne zanima ekonomija ili ekologija, pogotovo na duze staze, dok god sebi pune dzepove po kratkom postupku. Znaci nebitno je sto ce ta fabrika, kao i v3cina fabrika guma da bude ekoloska katastrofa, ili sto ce u njoj raditi stotine radnika za nesto malo vise od minimalca, dok god se mecu parice u prave dzepove, statistika se ulepsava a politicki poeni se prikupljaju. Jedva cekam da SNS idobiju jos jedan mandat, da opet ne urade nista, pa da se ovaj blentavi narod otrezni.

10

pre 4 godine

Ka Bugarskoj ima autoput gotov, ka Makedoniji ima gotov, ka Madjarskoj ima gotov, ka Hrvatskoj ima gotov. Sledeći koji treba uraditi je ka BiH koji navodno počinje sa gradnjom i nije veliki posao; te ka CG koji se takodje gradi i uradjeno je pola autoputa. Ostaju autoput ka Albaniji koji je od Prištine do Drača dobrim delom završen pa ostaje deo Niš-Prokuplje-Priština; i autoput ka Rumuniji odnosno Beograd-Vršac-Temišvar. Što se tiče klasičnog autoputa to je uglavnom to + obilaznica oko Beograda. Ostaju brze saobraćajnice 2+2: Batočina-Kragujevac-Kraljevo; Sarajevo-Užice-Čačak-Kruševac-Paraćin-Zaječar-Bor-Krajova; Priština-Skoplje; Tuzla-Zvornik-Loznica-Šabac-Ruma-Novi Sad-Zrenjanin-Beograd (Nešto od tih brzih puteva je već gotovo ili se gradi). Treća grupa od tih bržih puteva su 2+1 magistrale: Baja-Sombor-Bačka Palanka-Novi Sad; Osijek-Sombor-Bačka Topola-Kikinda-Temišvar; Šabac-Valjevo-Gornji Milanovac-Kragujevac-Kruševac-Prokuplje; Beograd-Arandjelovac-Kragujevac-Despotovac-Bor; Smederevo-Požarevac-Golubac-Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac-Niš; Bujanovac-Gnjilane-Uroševac-Prizren; Kraljevo-Kosovska Mitrovica-Priština; Glogovac-Peć-Bijelo Polje; Pljevlja-Nova Varoš-Užice; Peć-Novi Pazar-Sjenica-Priboj-Goražde. Ostalo su 1+1 putevi sa širim trakama ili redovnim, te mnoštvo uzanih po zabačenim uglavnom seoskim planinskim naseljima ili lokacijama. Pa posla na izgradnji i rekonstrukciji ima u narednih 10 godina za šta može da se potroši sigurno oko 10 milijardi $. Bez R.Srpske

Zrenjaninac

pre 4 godine

ROno o cemu se prica u Zrenjaninu: razlog izgradnje autoputa je jasan: kinezi su postavili zahtev za autoputem kada su poceli sa izgradnjom gumare. Zasto: mnogo kamiona ce dolaziti i odlaziti iz fabrike. Da li je realno da se zbog njih pravi autoput? Mislim da nije.
Pogotovo po ceni koja je urnebesna. Ako uzmemo u obzir da ce trasa autoputa, nekih 50-ak kilometara od Zrenjanina do Novog Sada ici postojecim putem koji ce se samo malo prosiriti, onda je cena po kilometru jos visa.
Briga njih za nas, zna se o cemu misle.

POPE

pre 4 godine

Politicari da li je ISTOCNA SRBIJA deo Srbije ili mozda nije?Najbolje da se pripojimo Rumuniji oni ce bar da nam srede ove postojece puteve.

BranKoMic

pre 4 godine

Brza saobracajnica sa naizmenicno 2+1 traka.
Ogranicenje 100km/h idealno za okolinu. Izmedju sajla da spreci direktne sudare. Sva iskljucenja i ukljucenja sa zaustavnom i ubrzavajucom trakom. Podvoznjaci a ne raskrsnice. Usteda i do 50%. Kakve veze ima dali se do Novog Sada iz Zrenjanina stigne 6 minuta brze?

Plavi osvajaci

pre 4 godine

U zemlji gde 90 % naroda sipa gorivo za crvenu oni samo pricaju o autoputevima ......pa imate autoput Subotica - Beograd - Nis a 80% teskih kamiona izadje kod Subotice pa kroz Vojvodjanska sela preko Panceva i Kovina su ukljuci na Autoput tek kod Smederava ! Sto to ne sprecite jer znate koliko oni para od putarina stave sebi u dzep a razvaljiju sleperima magistralne puteve !??

NY

pre 4 godine

Šta ce autoput? Zar nije dovoljan brzi put prvog reda sa dve trake bez zaustavne i razdelnog ostrva. Mnogo jeftinije. Tako se radi u Italiji. Ljudi se uključuju na takav put i ne plaćaju ništa

Preplasena Milka

pre 4 godine

Kredit daju Kinezi, ugovor dobija kineska firma, grade srpski podizvodjaci. Novinari, ako imate jos malo morala i strucnosti ispitajte kako finansijski prolaze srpski podizvodjaci. Naravno, nabrojte srpske firmw i vlasnike. Radite nesto, BRE!!!

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

Ispod autoputa metro, okolo BG na Autoputu, preko gondole, a uz njega fabrike sa sve fontanama, i sve to za dve dve ipo...

Jovan

pre 4 godine

@Samo je trebalo spojiti Zrenjanin i NS da autoputem a ne Borču. Šta je teško ovima iz Borče da se uključe na već postojeći autoput za NS? Bolje da se preusmeri na deonicu Pančevo-Vršac-Temišvar.
(Zuja, 22. januar 2020 14:44)

Upravo tako, najefikasnije je da se samo gradi krak NS-ZR i poveze sa postojecim autoputem. Ostatak novca je mogao da se iskoristi ili za krak autoputa ka Somboru preko Vrbasa i Kule ili za put od Panceva ka Vrscu.

Marko Nikolic

pre 4 godine

U vojvodini treba autoput od beograda do granice sa Rumunijom...Jer sa tom zemljom nemamo konekciju a ta zemlja je jedna od najbrže rastućih u evropi...Pametnom dosta...

Malation

pre 4 godine

Ovo je super vest. Sad će godinu dana da se gnjavi sa dokumentacijom, pa još godinu za tender i ekproprijaciju... pa još 3 za izgradnju... pa još 2 za kašnjenje... znači, cirka 2030. ćemo dobiti autoput kroz ravnicu. I da - to će biti najteže gradilište u Evropi. Garantujem.

gogi

pre 4 godine

ajde da vidimo da i na severu Srbije nesto napravite od puteva kad vec necete magistrale da sredjujete i lokale po severu ( da ne pisem vojvodini da ne ispadnem autonomas)

ja

pre 4 godine

Mašala, preko 5 miliona evra po km kroz ravnicu. Stvarno više mere nemaju. Interesanto bi bilo čuti koliko je Mađare koštao auto put po sličnom terenu.

мики

pre 4 godine

Put NS-Zr je odličan, ravan, širok, ne ide kroz sela, nedavno obnovljen... Potpuno je sumanuto pored njega praviti autoput.
(Sava, 22. januar 2020 16:00)
Банат нема један километар аутопута. Ако се уради овај до Зрењанина, увек одатле може са се настави преко Кикинде до Сегедина, и на други крај ка Темишвару. Не треба бити кратковид.

Poz iz NS-a

pre 4 godine

Autoput treba da ide na relaciji Temisvar-Osjek, da spoji dve EU zemlje preko nase teritorije. Znaci preko Itebeja-Melenaca-Beceja-Kule-Stapara-Apatina. I napraviti krake ukljucenja Kikinda-Zrenjanin, Senta, Sombor-Odzaci.
Ns-Zr moraju imati AP i kao obilaznica oko Zr, pa mozda i autoput od Zr. ka Vrscu.
A ne da sa cirilicnim slovom cj, pravite glupost.
Ovo kada bi uradili sto sam naveo Banat bi ekonomski zivnuo, kao i srednja Backa.

realno

pre 4 godine

Zašto se ne gradi auto-put Pančevo - Vršac do granice sa Rumunijom? Ako se Rumuni dvoume kuda će ići trasa do Temišvara, njihov problem. Mi treba da ga radimo zbog nas.

Moj bruder Eric

pre 4 godine

Sad lepo tehnička i planska dokumentacija neka zaobidje bivši PKB, i pare za eksproprijaciju damo srpskom seljaku... Dalje, zašto ZR-NS kad je ovaj put odličan, pola sata vožnje? Bolje da smo se pružili do zaboravljene nam Kikinde kad već ima love...

Sima

pre 4 godine

Dok izgradite sve auto puteve,sekundarni ce se pretvoriti u kratere. Nista se ne odrzava a samo se hvalite novim ulaganjima kako bi se sto bolje ugradili. Resenje je u imenovanju upravljaca puteva sa punom odgovornoscu.

Новосадиста

pre 4 godine

Лепа а уједно и тужна вест. Добијамо нови пут за којим је увек и постојала потреба а нема нико од домаћих фирми да га направи. Пут кроз равницу и на песку.

Ztenjaninac

pre 4 godine

Vidim svi vi znate šta treba Zrenjaninu bolje nego mi koji živimo u njemu, Banata nema 1cm auto puta vagone još vuku dizelke samo čekam 1 dan ćiru da zahukće ponovo i indijance da ga pojure, nama ne treba ništa, eto ni vode nemaml, čega još da se odreknemo da bi vi svi bili srećni? Reći da na relaciji Ns~Zr i Zr~Bg nema saobraćaja i može samo neko ko nije nikada tuda išao, pogledajte br. Polazaka autobuss u toku dana ka ns i bg iz zr tu se divlji taxi linijaši ne pominju..Na kraju ni ne grade ga oni gradjanima Banata bego kinezima koji grade fabriku vrednu 1 milijardu dolara u Zr... Ček a da kažemo kinezima da je prebace u negde a? Pa da se autoput otkaže i svi budete srećni

Iks Oks

pre 4 godine

Srbija ne dobija, vec kupuje na kredit kod Kineza.
Usput, neke stvaris su sad malo kasnije, ali i dalje ima cudnih nedostataka. Na primer u spisku mostova na trasi nije naveden na Begeju...

Mrki pogled

pre 4 godine

Jos kada bi prosirili put od petlje kod Zbega pa do isključenja za Ovcu bilo bi super, ali su to trebali da urade pre nego sto su pravili petlju, zaobilaznicu i Pupinov most... Svve rade obrnuto. Da im das da prave kucu poceli bi od krova a ne od temelja.

Zrenjaninac

pre 4 godine

Put ZR-NS je danas kao ibarska magistrala do nedavno, svaki dan sam na tom putu, ZR-BG da ne pominjem. Put do Temišvara se i inače odvija preko Žombolja, Srpske Crnje, pored Kikinde, Zrenjanina i Čente na tom prostoru ima 10 puta više stanovnika nego putem preko Vršca, za sve koji ne znaju!

Огњен

pre 4 godine

Тај аутопут треба продужити целом дужином Баната до Ђале, а Мађари даље према Сегедину, са краком према Кикинди који ће ићи према Румунији одн. Темишвару. Да се мало и тај део северног Баната развије.