Sreda, 16.03.2005.

08:35

Poziv Pavkoviću i Lukiću

Ministar Zoran Lončar pozvao je <a href="http://www.un.org/icty/bhs/cases/pavkovic/pavkovic_main.htm" class="text-link" target= "_blank">Nebojšu Pavkovića i Sretena Lukića </a>da se dobrovoljno predaju Haškom tribunalu.

Izvor: B92

Poziv Pavkoviæu i Lukiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Tanja

pre 19 godina

Ajde malo na popravni, generali. Niste polozili ispit covecnosti, a prekrsili ste i vas sveti zavet o bratstvu i jedinstvu. Ratovali ste protiv svog naroda. Zlobno zvuci, ali je tako.

Iz zemlje mozda Oktavije

pre 19 godina

A jos kad neko doda da "Taman kada bi nas VoJislav Kostunica sutra uveo u EU..." mi bi ga kritikovali. Odveo nas je VoJislav Milosevic, ali u ludnicu, a sto je i sam priznao neki dan. Podmetanje neosnovanih teza je opet neka vrsta politicke igre. Vidim ja gde je Mihajlov naucio te fore, moze biti da nece, a mozda i hoce, a mozda zavisi od mozda, mada mozda ne mora da znaci i da hoce, jer se mozda ne secam. A pojam "mozda" i nije bas tako komplikovan i bez forme ako uzmemo u obzir da mozda vi i zelite u EU, a da za to ni sami niste svesti? A mozda i ja sanjam da su Mladic i Karadzic heroji? Pa da se pomerim sa mesta da me ne snadje ljubomora na VoJislava koji je toliko mocan da moj san ucini javom.

pusti skodu,daj bar FERARI

pre 19 godina

Hrvatska je nastradala zbog Gotovine, a imala je Studiju u dzepu. Zamislite kako cemo mi proci sa ovim sibicarenjem.

dragan

pre 19 godina

Generali mir-no, komanduje vam vojnik. Ako ste polozili zakletvu oficirsku to ste polozili u zemlji koja je nekada postojala i koja je svoje postojanje najvise naplatila od Srbskog naroda. Ta zemlja vise ne postoji tako da ni vasa zakletva nije validna. Zato se odmah predajte jer cete strazarno biti sprovedeni u HAG. Na mestu volj-no.

mislite o tome

pre 19 godina

Dobrovoljna predaja nije pravda. Oni ih placaju nasim novcem da tamo cute a ne da tamo odu. Lako bi ih poslali da je samo to u pitanju, ali pokusaj podele odgovornosti a time i kazne sa ortacima pogadja mnoge iz SPS-a a i sire. Zato i onolike price o zrtvovanju i glupostima.

Realista

pre 19 godina

Odlično; pošto je svakom sa 2 grama mozga jasno da je nezamislivo da ijedna vlada u Srbiji koja ima makar "d" od demokratska _ne sme_ da padne zbog toga što sarađuje sa Haškim sudom, onda će najzad Demokratska stranka, saterana u ćošak, morati da podrži sadašnju vladu, i stvari će najzad doći na svoje mesto.
Samo će radikali, SPS i Čedomir Jovanović da zbog svojih uskostranačkih interesa nadignu dreku. Ali će tada zaista sve stvari biti na svom mestu.

sanja, bgd

pre 19 godina

Vas nesretni predsednik Milosevuc u Hagu priznao da je na Kosovu bilo zlocina, silovanja i etnickog ciscenja. Po SPS-u pocionioce ovih gnusnih dela ne treba uhapsiti. Pitam gosp. Andjelkovica sta treba raditi sa njima? Je l' da ih nagradimo i proglasimo sa heroje? Koristite priliku dok ste jos u Skupstini i proglasite neki zakon u njihovu i vasu korist.

Kiklop Blok 70

pre 19 godina

Kostunica je uradio za poslednjih mesec dana vise nego prethodna vlada za tri godine. Optuzenici dobrovoljno odlaze u Hag, a mi ne moramo da gledamo kako ih maskirani Legija i Zemunski Klan hapse uz pucnjavu i urlanje. Svaka cast.

g.m.

pre 19 godina

Generalni sekretar SPS, g. Andjelkovic (covek koji rece da je Bagzi samo "sekao put"!) racuna na siru neobavestenost naroda. Haska tuziteljka je jasno (na tv) rekla da srpski "koncept dobrovoljne predaje" NIJE saradnja srpskih vlasti sa Hagom, vec da su to "hapsenje i izrucivanje optuzenih".
(P.S. Dakle, kredibilitet vlade nije ocenjen tako kako je pokusao ministar Stojkovic da dezinformise srpsku javnost.)

Ernest

pre 19 godina

Samo pobednici u ratu su uvek u pravu. A gubitnici odgovaraju. Verovali su da ce pobediti u ratu pa streljali, zolostavljali, mucili, klali neduzne civile, zene i decu, a sada kad su rat izgubili kriju se i plase odgovornosti. Krivaca po njima nema. Krive su same zrtve sto su se tamo i tada rodili i ziveli. Sta bi bilo da su rat dobili ? I sada bi silovali, zlostavljali i streljali ratne zarobljenike?

Beogradjanin

pre 19 godina

Kakva demagogija Andjelkovića. Šta, ako se sami predaju onda ne ugrožavaju interese Srbije, a ako ih uhapsimo i isporučimo Hagu onda ugrožavamo interese Srbije. Pa to je jedna od većih gluposti koje su izgovorene u SCG. Pa sam Milošević je u Dejtonu podpisao mirovni sporazum u kojem priznaje sud u Hagu. Uostalom zakon mora da se poštuje. Ako neće milom onda će optuženi da idu u Hag silom! Koko bi bilo da optuženi u SCG sami odlučuju o tome da li će u zatvor ili ne. Je li takvu državu želi SPS i Andjelković?

bami

pre 19 godina

Videćemo ko će održati reč: Koštunica ili Dačić?
Ili će se preostali generali predati, tako što će biti prethodno dogirani i slikani da bi se koalicioni partneri i javnost uverili da su se dobrovoljno predali!

vlujko

pre 19 godina

E moj Baki, postovanje zakona je obaveza svakog gradjana, bez obzira na partijsku pripadnost. A samo da te podsetim, za vreme apsolutne vladavine tvog bivseg sefa, vasa skupstina je donela Zakon o saradnji sa haskim tribunalom. Po tom, i takvom zakonu, tvoj bivsi sef je lisen slobode i isporucen. Uzmite vec jednom u pamet tu cinjenicu i ti i g.Legalista i krenite sa ispunjenjem medjunarodno preuzetih obaveza, da bi ovaj narod vec jednom progledao.

smesko

pre 19 godina

I onda se nadje neki lik koji nece da se preda i Srbija momentalno trpi posledica kod EU zbog Studije o izvodljivosti. Zbog koga?! Zbog pojedinca koji smatra da za njega zakon ne vazi i zbog drzave koja je prihvatila svoje medjunarodne obaveze, ali smatra da su pojedinci ti koji treba da odlucuju da li ce ih i oni postovati?! Neka, hvala, Andjelkovicu! SPS ce uskoro nestati sa politicke scene, sto je odavno zasluzila!

Aleksandar

pre 19 godina

Cini mi se da ovoga puta niko nece pitati "pevca da li ce u corbu", ali kako SPS i dalje zivi u "zemlji cuda" od pre 10-tak godina u kojoj se vlast umesto ozbiljnog ispunjavanja preuzetih obaveza bavila "sibicarenjem" (u pravom smislu te reci) mislim da je vreme da zapocenemo (ovde mislim pre svega na sve normalne gradjane Srbije kojima je savest mirna) akciju sa radnim naslovom "Svanuo je 06. oktobar, pomozite da ocistimo Srbiju od djubreta!".
A sto se tice Vlade, Vlada je dobar covek i svakako pada. Ispunjavali mi obaveze ili ne i hvala je bogu sto je tako. Nema vise nezamenjivih.

homer

pre 19 godina

Uskratite već jednom tu podršku, pa da vas počistimo na novim izborima. Samo tako će ova zemlja krenuti napred iz prošlosti.

Zivkovic

pre 19 godina

SPS ne sme da uskrati podrsku ovoj manjinskoj i manjkavoj Vladi sto god da ona radi - jer sa padom ove Vlade idu novi izbori i SPS nikada vise nece preci cenzus. To oni samo misle da Kostunica radi neke stvari pod njihovim uticajem: ne, on to radi iz sopstvenog uverenja - a odgovornost prebacuje na SPS koji ga kao ucenjuje. Pa Tito se prevrce u grobu a Milosevic u Seveningenu kad vide da SPS podrzava demohriscansku DSS i njene desne opcije da bi desnije mogle da budu jedino kada bi Amfilohije postao predsednik stranke umesto Drakulica, ovaj Kostunice.

Milenko

pre 19 godina

E, aj' baš da vidim da li će se povampireni SPS držati "principa" ili će mu biti draža raznorazna ugodna mesta pomoćnika ministara i direktora po javnim preduzecima (finansiranim od poreza koji i ja moram da placam!).

Milko

pre 19 godina

Ne, ne hapsiti. Ponudite više para. Samo, moraće se jednom podneti računi za ta plaćanja i Dinkić bi trebao o tome da razmišlja...

Aster Blistok

pre 19 godina

Bitna stvar je da se pravda izvrsi, tako da ovo sto nam draga SPS bratija prica nije nista drugo nego obicna demagogija. Predlozio bih im da ukljuce mozak pre nego sto stave organe za govor u pogon.

misa rex

pre 19 godina

Ovi iz SPS-a bas vole sankcije. Naravno, samo u tim okolnostima su i mogli da isplivaju na povrsinu likovi kao Ivica Dacic, Baki, Bidza i ostali.

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Cim "drug Baki" i SPS pohvaljuju Kostunicu i njegov izum "dvosmerne" saradnje sa Tribunalom UN, znajte da to ne valja. Pitam se koliko dugo ce ta haska rasomonijada u domacoj reziji jos da potraje, a ako je dosadasnji tempo tih tragikomicnih "dobrovoljnih predaja" 1-2 osumnjicenih mesecno, a ima jos najmanje 10-tak optuznica - pitam se kada i kako ce se to okoncati i neka mi neko objasni kako se onda uopste misli dobiti i ta Studija o izvodljivosti (koju inace vec imaju i Albanija i Makedonija), a posebno sa vecnim skrivanjem Karadzica i Mladica od strane naseg drzavnog vrha?
Mozda ce se neko cudo i dogoditi za nas naivne koji zelimo u to da verujemo, pa SPS raskine deal u koaliciji i odrekne se privilegija. No, tada ce Kostunici u pomoc pritrcati Tadicev "reformisani" DS i podrzati ovu smejuriju od vlade jer ce nas vecito plasiti sa radikalima, a zapravo na kraju - nikakve razlike izmedju njih svih i nema.

Dragana

pre 19 godina

Kao prvo, vas voljeni vodja Milosevic je licno potpisao priznavanje Haga, iako je znao da to nije dobro za Srbiju! Zasto se tada niste bunili, verovatno ste mislili da vam se ortaci nece naci tamo!
Toliko zla je vasa partija donela Srbiji, da se ja pitam odakle vama pravo da se uopste oglasite i nesto pricate, kada ste odavno trebali da budete uklonjeni sa politicke scene!
Sramota za g.Kostunicu i njegovo ponasanje, sta je dozvolio da se ponovo vrati u Srbiju.

Andjela

pre 19 godina

Dokle vise taj SPS da nas maltretira? Zar nije normalno za jednog generala, koji je ceo zivot posvetio patriotizmu i drzavi u kojoj zivi, da tako nastavi do kraja, dakle da bude patriota, a ne da ko poslednja kukavica ili jadnik se krije. To onda znaci da ni ranije nije bio patriota. To znaci da sve sto je radio nije bilo patriotski. Dakle nikada nije radio za svoju drzavu. Posebno se odnosi na Mladica i njemu slicne.

Andjela

pre 19 godina

Dokle vise taj SPS da nas maltretira? Zar nije normalno za jednog generala, koji je ceo zivot posvetio patriotizmu i drzavi u kojoj zivi, da tako nastavi do kraja, dakle da bude patriota, a ne da ko poslednja kukavica ili jadnik se krije. To onda znaci da ni ranije nije bio patriota. To znaci da sve sto je radio nije bilo patriotski. Dakle nikada nije radio za svoju drzavu. Posebno se odnosi na Mladica i njemu slicne.

Dragana

pre 19 godina

Kao prvo, vas voljeni vodja Milosevic je licno potpisao priznavanje Haga, iako je znao da to nije dobro za Srbiju! Zasto se tada niste bunili, verovatno ste mislili da vam se ortaci nece naci tamo!
Toliko zla je vasa partija donela Srbiji, da se ja pitam odakle vama pravo da se uopste oglasite i nesto pricate, kada ste odavno trebali da budete uklonjeni sa politicke scene!
Sramota za g.Kostunicu i njegovo ponasanje, sta je dozvolio da se ponovo vrati u Srbiju.

misa rex

pre 19 godina

Ovi iz SPS-a bas vole sankcije. Naravno, samo u tim okolnostima su i mogli da isplivaju na povrsinu likovi kao Ivica Dacic, Baki, Bidza i ostali.

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Cim "drug Baki" i SPS pohvaljuju Kostunicu i njegov izum "dvosmerne" saradnje sa Tribunalom UN, znajte da to ne valja. Pitam se koliko dugo ce ta haska rasomonijada u domacoj reziji jos da potraje, a ako je dosadasnji tempo tih tragikomicnih "dobrovoljnih predaja" 1-2 osumnjicenih mesecno, a ima jos najmanje 10-tak optuznica - pitam se kada i kako ce se to okoncati i neka mi neko objasni kako se onda uopste misli dobiti i ta Studija o izvodljivosti (koju inace vec imaju i Albanija i Makedonija), a posebno sa vecnim skrivanjem Karadzica i Mladica od strane naseg drzavnog vrha?
Mozda ce se neko cudo i dogoditi za nas naivne koji zelimo u to da verujemo, pa SPS raskine deal u koaliciji i odrekne se privilegija. No, tada ce Kostunici u pomoc pritrcati Tadicev "reformisani" DS i podrzati ovu smejuriju od vlade jer ce nas vecito plasiti sa radikalima, a zapravo na kraju - nikakve razlike izmedju njih svih i nema.

Aster Blistok

pre 19 godina

Bitna stvar je da se pravda izvrsi, tako da ovo sto nam draga SPS bratija prica nije nista drugo nego obicna demagogija. Predlozio bih im da ukljuce mozak pre nego sto stave organe za govor u pogon.

homer

pre 19 godina

Uskratite već jednom tu podršku, pa da vas počistimo na novim izborima. Samo tako će ova zemlja krenuti napred iz prošlosti.

Aleksandar

pre 19 godina

Cini mi se da ovoga puta niko nece pitati "pevca da li ce u corbu", ali kako SPS i dalje zivi u "zemlji cuda" od pre 10-tak godina u kojoj se vlast umesto ozbiljnog ispunjavanja preuzetih obaveza bavila "sibicarenjem" (u pravom smislu te reci) mislim da je vreme da zapocenemo (ovde mislim pre svega na sve normalne gradjane Srbije kojima je savest mirna) akciju sa radnim naslovom "Svanuo je 06. oktobar, pomozite da ocistimo Srbiju od djubreta!".
A sto se tice Vlade, Vlada je dobar covek i svakako pada. Ispunjavali mi obaveze ili ne i hvala je bogu sto je tako. Nema vise nezamenjivih.

Milko

pre 19 godina

Ne, ne hapsiti. Ponudite više para. Samo, moraće se jednom podneti računi za ta plaćanja i Dinkić bi trebao o tome da razmišlja...

Zivkovic

pre 19 godina

SPS ne sme da uskrati podrsku ovoj manjinskoj i manjkavoj Vladi sto god da ona radi - jer sa padom ove Vlade idu novi izbori i SPS nikada vise nece preci cenzus. To oni samo misle da Kostunica radi neke stvari pod njihovim uticajem: ne, on to radi iz sopstvenog uverenja - a odgovornost prebacuje na SPS koji ga kao ucenjuje. Pa Tito se prevrce u grobu a Milosevic u Seveningenu kad vide da SPS podrzava demohriscansku DSS i njene desne opcije da bi desnije mogle da budu jedino kada bi Amfilohije postao predsednik stranke umesto Drakulica, ovaj Kostunice.

smesko

pre 19 godina

I onda se nadje neki lik koji nece da se preda i Srbija momentalno trpi posledica kod EU zbog Studije o izvodljivosti. Zbog koga?! Zbog pojedinca koji smatra da za njega zakon ne vazi i zbog drzave koja je prihvatila svoje medjunarodne obaveze, ali smatra da su pojedinci ti koji treba da odlucuju da li ce ih i oni postovati?! Neka, hvala, Andjelkovicu! SPS ce uskoro nestati sa politicke scene, sto je odavno zasluzila!

vlujko

pre 19 godina

E moj Baki, postovanje zakona je obaveza svakog gradjana, bez obzira na partijsku pripadnost. A samo da te podsetim, za vreme apsolutne vladavine tvog bivseg sefa, vasa skupstina je donela Zakon o saradnji sa haskim tribunalom. Po tom, i takvom zakonu, tvoj bivsi sef je lisen slobode i isporucen. Uzmite vec jednom u pamet tu cinjenicu i ti i g.Legalista i krenite sa ispunjenjem medjunarodno preuzetih obaveza, da bi ovaj narod vec jednom progledao.

Milenko

pre 19 godina

E, aj' baš da vidim da li će se povampireni SPS držati "principa" ili će mu biti draža raznorazna ugodna mesta pomoćnika ministara i direktora po javnim preduzecima (finansiranim od poreza koji i ja moram da placam!).

bami

pre 19 godina

Videćemo ko će održati reč: Koštunica ili Dačić?
Ili će se preostali generali predati, tako što će biti prethodno dogirani i slikani da bi se koalicioni partneri i javnost uverili da su se dobrovoljno predali!

Kiklop Blok 70

pre 19 godina

Kostunica je uradio za poslednjih mesec dana vise nego prethodna vlada za tri godine. Optuzenici dobrovoljno odlaze u Hag, a mi ne moramo da gledamo kako ih maskirani Legija i Zemunski Klan hapse uz pucnjavu i urlanje. Svaka cast.

g.m.

pre 19 godina

Generalni sekretar SPS, g. Andjelkovic (covek koji rece da je Bagzi samo "sekao put"!) racuna na siru neobavestenost naroda. Haska tuziteljka je jasno (na tv) rekla da srpski "koncept dobrovoljne predaje" NIJE saradnja srpskih vlasti sa Hagom, vec da su to "hapsenje i izrucivanje optuzenih".
(P.S. Dakle, kredibilitet vlade nije ocenjen tako kako je pokusao ministar Stojkovic da dezinformise srpsku javnost.)

Beogradjanin

pre 19 godina

Kakva demagogija Andjelkovića. Šta, ako se sami predaju onda ne ugrožavaju interese Srbije, a ako ih uhapsimo i isporučimo Hagu onda ugrožavamo interese Srbije. Pa to je jedna od većih gluposti koje su izgovorene u SCG. Pa sam Milošević je u Dejtonu podpisao mirovni sporazum u kojem priznaje sud u Hagu. Uostalom zakon mora da se poštuje. Ako neće milom onda će optuženi da idu u Hag silom! Koko bi bilo da optuženi u SCG sami odlučuju o tome da li će u zatvor ili ne. Je li takvu državu želi SPS i Andjelković?

Ernest

pre 19 godina

Samo pobednici u ratu su uvek u pravu. A gubitnici odgovaraju. Verovali su da ce pobediti u ratu pa streljali, zolostavljali, mucili, klali neduzne civile, zene i decu, a sada kad su rat izgubili kriju se i plase odgovornosti. Krivaca po njima nema. Krive su same zrtve sto su se tamo i tada rodili i ziveli. Sta bi bilo da su rat dobili ? I sada bi silovali, zlostavljali i streljali ratne zarobljenike?

Realista

pre 19 godina

Odlično; pošto je svakom sa 2 grama mozga jasno da je nezamislivo da ijedna vlada u Srbiji koja ima makar "d" od demokratska _ne sme_ da padne zbog toga što sarađuje sa Haškim sudom, onda će najzad Demokratska stranka, saterana u ćošak, morati da podrži sadašnju vladu, i stvari će najzad doći na svoje mesto.
Samo će radikali, SPS i Čedomir Jovanović da zbog svojih uskostranačkih interesa nadignu dreku. Ali će tada zaista sve stvari biti na svom mestu.

sanja, bgd

pre 19 godina

Vas nesretni predsednik Milosevuc u Hagu priznao da je na Kosovu bilo zlocina, silovanja i etnickog ciscenja. Po SPS-u pocionioce ovih gnusnih dela ne treba uhapsiti. Pitam gosp. Andjelkovica sta treba raditi sa njima? Je l' da ih nagradimo i proglasimo sa heroje? Koristite priliku dok ste jos u Skupstini i proglasite neki zakon u njihovu i vasu korist.

mislite o tome

pre 19 godina

Dobrovoljna predaja nije pravda. Oni ih placaju nasim novcem da tamo cute a ne da tamo odu. Lako bi ih poslali da je samo to u pitanju, ali pokusaj podele odgovornosti a time i kazne sa ortacima pogadja mnoge iz SPS-a a i sire. Zato i onolike price o zrtvovanju i glupostima.

dragan

pre 19 godina

Generali mir-no, komanduje vam vojnik. Ako ste polozili zakletvu oficirsku to ste polozili u zemlji koja je nekada postojala i koja je svoje postojanje najvise naplatila od Srbskog naroda. Ta zemlja vise ne postoji tako da ni vasa zakletva nije validna. Zato se odmah predajte jer cete strazarno biti sprovedeni u HAG. Na mestu volj-no.

pusti skodu,daj bar FERARI

pre 19 godina

Hrvatska je nastradala zbog Gotovine, a imala je Studiju u dzepu. Zamislite kako cemo mi proci sa ovim sibicarenjem.

Iz zemlje mozda Oktavije

pre 19 godina

A jos kad neko doda da "Taman kada bi nas VoJislav Kostunica sutra uveo u EU..." mi bi ga kritikovali. Odveo nas je VoJislav Milosevic, ali u ludnicu, a sto je i sam priznao neki dan. Podmetanje neosnovanih teza je opet neka vrsta politicke igre. Vidim ja gde je Mihajlov naucio te fore, moze biti da nece, a mozda i hoce, a mozda zavisi od mozda, mada mozda ne mora da znaci i da hoce, jer se mozda ne secam. A pojam "mozda" i nije bas tako komplikovan i bez forme ako uzmemo u obzir da mozda vi i zelite u EU, a da za to ni sami niste svesti? A mozda i ja sanjam da su Mladic i Karadzic heroji? Pa da se pomerim sa mesta da me ne snadje ljubomora na VoJislava koji je toliko mocan da moj san ucini javom.

Tanja

pre 19 godina

Ajde malo na popravni, generali. Niste polozili ispit covecnosti, a prekrsili ste i vas sveti zavet o bratstvu i jedinstvu. Ratovali ste protiv svog naroda. Zlobno zvuci, ali je tako.

Andjela

pre 19 godina

Dokle vise taj SPS da nas maltretira? Zar nije normalno za jednog generala, koji je ceo zivot posvetio patriotizmu i drzavi u kojoj zivi, da tako nastavi do kraja, dakle da bude patriota, a ne da ko poslednja kukavica ili jadnik se krije. To onda znaci da ni ranije nije bio patriota. To znaci da sve sto je radio nije bilo patriotski. Dakle nikada nije radio za svoju drzavu. Posebno se odnosi na Mladica i njemu slicne.

Dragana

pre 19 godina

Kao prvo, vas voljeni vodja Milosevic je licno potpisao priznavanje Haga, iako je znao da to nije dobro za Srbiju! Zasto se tada niste bunili, verovatno ste mislili da vam se ortaci nece naci tamo!
Toliko zla je vasa partija donela Srbiji, da se ja pitam odakle vama pravo da se uopste oglasite i nesto pricate, kada ste odavno trebali da budete uklonjeni sa politicke scene!
Sramota za g.Kostunicu i njegovo ponasanje, sta je dozvolio da se ponovo vrati u Srbiju.

misa rex

pre 19 godina

Ovi iz SPS-a bas vole sankcije. Naravno, samo u tim okolnostima su i mogli da isplivaju na povrsinu likovi kao Ivica Dacic, Baki, Bidza i ostali.

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Cim "drug Baki" i SPS pohvaljuju Kostunicu i njegov izum "dvosmerne" saradnje sa Tribunalom UN, znajte da to ne valja. Pitam se koliko dugo ce ta haska rasomonijada u domacoj reziji jos da potraje, a ako je dosadasnji tempo tih tragikomicnih "dobrovoljnih predaja" 1-2 osumnjicenih mesecno, a ima jos najmanje 10-tak optuznica - pitam se kada i kako ce se to okoncati i neka mi neko objasni kako se onda uopste misli dobiti i ta Studija o izvodljivosti (koju inace vec imaju i Albanija i Makedonija), a posebno sa vecnim skrivanjem Karadzica i Mladica od strane naseg drzavnog vrha?
Mozda ce se neko cudo i dogoditi za nas naivne koji zelimo u to da verujemo, pa SPS raskine deal u koaliciji i odrekne se privilegija. No, tada ce Kostunici u pomoc pritrcati Tadicev "reformisani" DS i podrzati ovu smejuriju od vlade jer ce nas vecito plasiti sa radikalima, a zapravo na kraju - nikakve razlike izmedju njih svih i nema.

Aster Blistok

pre 19 godina

Bitna stvar je da se pravda izvrsi, tako da ovo sto nam draga SPS bratija prica nije nista drugo nego obicna demagogija. Predlozio bih im da ukljuce mozak pre nego sto stave organe za govor u pogon.

homer

pre 19 godina

Uskratite već jednom tu podršku, pa da vas počistimo na novim izborima. Samo tako će ova zemlja krenuti napred iz prošlosti.

Aleksandar

pre 19 godina

Cini mi se da ovoga puta niko nece pitati "pevca da li ce u corbu", ali kako SPS i dalje zivi u "zemlji cuda" od pre 10-tak godina u kojoj se vlast umesto ozbiljnog ispunjavanja preuzetih obaveza bavila "sibicarenjem" (u pravom smislu te reci) mislim da je vreme da zapocenemo (ovde mislim pre svega na sve normalne gradjane Srbije kojima je savest mirna) akciju sa radnim naslovom "Svanuo je 06. oktobar, pomozite da ocistimo Srbiju od djubreta!".
A sto se tice Vlade, Vlada je dobar covek i svakako pada. Ispunjavali mi obaveze ili ne i hvala je bogu sto je tako. Nema vise nezamenjivih.

Milko

pre 19 godina

Ne, ne hapsiti. Ponudite više para. Samo, moraće se jednom podneti računi za ta plaćanja i Dinkić bi trebao o tome da razmišlja...

Zivkovic

pre 19 godina

SPS ne sme da uskrati podrsku ovoj manjinskoj i manjkavoj Vladi sto god da ona radi - jer sa padom ove Vlade idu novi izbori i SPS nikada vise nece preci cenzus. To oni samo misle da Kostunica radi neke stvari pod njihovim uticajem: ne, on to radi iz sopstvenog uverenja - a odgovornost prebacuje na SPS koji ga kao ucenjuje. Pa Tito se prevrce u grobu a Milosevic u Seveningenu kad vide da SPS podrzava demohriscansku DSS i njene desne opcije da bi desnije mogle da budu jedino kada bi Amfilohije postao predsednik stranke umesto Drakulica, ovaj Kostunice.

smesko

pre 19 godina

I onda se nadje neki lik koji nece da se preda i Srbija momentalno trpi posledica kod EU zbog Studije o izvodljivosti. Zbog koga?! Zbog pojedinca koji smatra da za njega zakon ne vazi i zbog drzave koja je prihvatila svoje medjunarodne obaveze, ali smatra da su pojedinci ti koji treba da odlucuju da li ce ih i oni postovati?! Neka, hvala, Andjelkovicu! SPS ce uskoro nestati sa politicke scene, sto je odavno zasluzila!

vlujko

pre 19 godina

E moj Baki, postovanje zakona je obaveza svakog gradjana, bez obzira na partijsku pripadnost. A samo da te podsetim, za vreme apsolutne vladavine tvog bivseg sefa, vasa skupstina je donela Zakon o saradnji sa haskim tribunalom. Po tom, i takvom zakonu, tvoj bivsi sef je lisen slobode i isporucen. Uzmite vec jednom u pamet tu cinjenicu i ti i g.Legalista i krenite sa ispunjenjem medjunarodno preuzetih obaveza, da bi ovaj narod vec jednom progledao.

Milenko

pre 19 godina

E, aj' baš da vidim da li će se povampireni SPS držati "principa" ili će mu biti draža raznorazna ugodna mesta pomoćnika ministara i direktora po javnim preduzecima (finansiranim od poreza koji i ja moram da placam!).

bami

pre 19 godina

Videćemo ko će održati reč: Koštunica ili Dačić?
Ili će se preostali generali predati, tako što će biti prethodno dogirani i slikani da bi se koalicioni partneri i javnost uverili da su se dobrovoljno predali!

Kiklop Blok 70

pre 19 godina

Kostunica je uradio za poslednjih mesec dana vise nego prethodna vlada za tri godine. Optuzenici dobrovoljno odlaze u Hag, a mi ne moramo da gledamo kako ih maskirani Legija i Zemunski Klan hapse uz pucnjavu i urlanje. Svaka cast.

g.m.

pre 19 godina

Generalni sekretar SPS, g. Andjelkovic (covek koji rece da je Bagzi samo "sekao put"!) racuna na siru neobavestenost naroda. Haska tuziteljka je jasno (na tv) rekla da srpski "koncept dobrovoljne predaje" NIJE saradnja srpskih vlasti sa Hagom, vec da su to "hapsenje i izrucivanje optuzenih".
(P.S. Dakle, kredibilitet vlade nije ocenjen tako kako je pokusao ministar Stojkovic da dezinformise srpsku javnost.)

Beogradjanin

pre 19 godina

Kakva demagogija Andjelkovića. Šta, ako se sami predaju onda ne ugrožavaju interese Srbije, a ako ih uhapsimo i isporučimo Hagu onda ugrožavamo interese Srbije. Pa to je jedna od većih gluposti koje su izgovorene u SCG. Pa sam Milošević je u Dejtonu podpisao mirovni sporazum u kojem priznaje sud u Hagu. Uostalom zakon mora da se poštuje. Ako neće milom onda će optuženi da idu u Hag silom! Koko bi bilo da optuženi u SCG sami odlučuju o tome da li će u zatvor ili ne. Je li takvu državu želi SPS i Andjelković?

Ernest

pre 19 godina

Samo pobednici u ratu su uvek u pravu. A gubitnici odgovaraju. Verovali su da ce pobediti u ratu pa streljali, zolostavljali, mucili, klali neduzne civile, zene i decu, a sada kad su rat izgubili kriju se i plase odgovornosti. Krivaca po njima nema. Krive su same zrtve sto su se tamo i tada rodili i ziveli. Sta bi bilo da su rat dobili ? I sada bi silovali, zlostavljali i streljali ratne zarobljenike?

Realista

pre 19 godina

Odlično; pošto je svakom sa 2 grama mozga jasno da je nezamislivo da ijedna vlada u Srbiji koja ima makar "d" od demokratska _ne sme_ da padne zbog toga što sarađuje sa Haškim sudom, onda će najzad Demokratska stranka, saterana u ćošak, morati da podrži sadašnju vladu, i stvari će najzad doći na svoje mesto.
Samo će radikali, SPS i Čedomir Jovanović da zbog svojih uskostranačkih interesa nadignu dreku. Ali će tada zaista sve stvari biti na svom mestu.

sanja, bgd

pre 19 godina

Vas nesretni predsednik Milosevuc u Hagu priznao da je na Kosovu bilo zlocina, silovanja i etnickog ciscenja. Po SPS-u pocionioce ovih gnusnih dela ne treba uhapsiti. Pitam gosp. Andjelkovica sta treba raditi sa njima? Je l' da ih nagradimo i proglasimo sa heroje? Koristite priliku dok ste jos u Skupstini i proglasite neki zakon u njihovu i vasu korist.

mislite o tome

pre 19 godina

Dobrovoljna predaja nije pravda. Oni ih placaju nasim novcem da tamo cute a ne da tamo odu. Lako bi ih poslali da je samo to u pitanju, ali pokusaj podele odgovornosti a time i kazne sa ortacima pogadja mnoge iz SPS-a a i sire. Zato i onolike price o zrtvovanju i glupostima.

dragan

pre 19 godina

Generali mir-no, komanduje vam vojnik. Ako ste polozili zakletvu oficirsku to ste polozili u zemlji koja je nekada postojala i koja je svoje postojanje najvise naplatila od Srbskog naroda. Ta zemlja vise ne postoji tako da ni vasa zakletva nije validna. Zato se odmah predajte jer cete strazarno biti sprovedeni u HAG. Na mestu volj-no.

pusti skodu,daj bar FERARI

pre 19 godina

Hrvatska je nastradala zbog Gotovine, a imala je Studiju u dzepu. Zamislite kako cemo mi proci sa ovim sibicarenjem.

Iz zemlje mozda Oktavije

pre 19 godina

A jos kad neko doda da "Taman kada bi nas VoJislav Kostunica sutra uveo u EU..." mi bi ga kritikovali. Odveo nas je VoJislav Milosevic, ali u ludnicu, a sto je i sam priznao neki dan. Podmetanje neosnovanih teza je opet neka vrsta politicke igre. Vidim ja gde je Mihajlov naucio te fore, moze biti da nece, a mozda i hoce, a mozda zavisi od mozda, mada mozda ne mora da znaci i da hoce, jer se mozda ne secam. A pojam "mozda" i nije bas tako komplikovan i bez forme ako uzmemo u obzir da mozda vi i zelite u EU, a da za to ni sami niste svesti? A mozda i ja sanjam da su Mladic i Karadzic heroji? Pa da se pomerim sa mesta da me ne snadje ljubomora na VoJislava koji je toliko mocan da moj san ucini javom.

Tanja

pre 19 godina

Ajde malo na popravni, generali. Niste polozili ispit covecnosti, a prekrsili ste i vas sveti zavet o bratstvu i jedinstvu. Ratovali ste protiv svog naroda. Zlobno zvuci, ali je tako.