Petak, 17.01.2020.

08:17

Jokić spasao Denver u San Francisku VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Golden Stejt Voriorse 134:131 posle produžetka u San Francisku.

Izvor: AK

Jokiæ spasao Denver u San Francisku VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 4 godine

@Kole

Pa valjda je cilj biti u top4 i imati sansu za napad na prsten? Moja prica je usmerena u tom pravcu, napraviti mocan tim a ne da im je cilj samo plejof. Tamo se tim i gradi sa tim ciljem i ako se dodje do zakljucka da od toga nema nista onda se krece ispocetka i ide u rebild. Ako je Jokic igrac oko koga se gradi tim onda se prvo pokrivaju njegovi nedostaci, a to je odbrana kosa. Zato je po meni za Denver najvaznije da dovedu visokog PF-a koji je dobar bloker i koji ima sut za tri poena (tacno tip igraca Porzigis), a ne undersized Milsap ili muva bez glave Grant. Marej moze da bude dobar koliko god hoce ali ako je rupa u odbrani onda protivnicki napadi konstatno idu preko njega. Ne mozes da skucas 35 miliona na igraca koga prolaze kako god hoce. Haris po ceni od 18 miliona je daleko vredniji igrac od Mareja za 35 miliona. Nema tu mnogo filozofije, i ptice na grani znaju sta treba raditi, okruzi Jokica sa katerima i suterima i problem napada je resen. Zamisli startnu petorku Jrue-Haris-MPJ-Porzingis-Jokic. Dva odlicna beka, tri visoka igraca, tri sjajna igraca u skoku, svi dobri suteri. Tu petorku su mogli da imaju samo da su hteli a umesto toga oni se glupiraju sa Marejom, Grantom, Milsapom itd. Od svega mi je najgluplje opravdanje za Merejov ugovor: "da mu mi nismo dali max, dao bi mu neko drugi". Who cares?

јд123

pre 4 godine

@bskfan

У последње две утакмице МПЈ је играо скоро по 30 минута и то дан за даном. Да има проблеме у леђима, сигурно не би ризиковали са толико минута. Одакле ти то да игра по 10 минута, јер тело не може више да издржи?

Денверу не преостаје ништа друго, него да покушају са њим, јер је и њима јасно да је данас скоро па немогуће освојити титулу са само једним суперстаром. Торонто прошле године је био изузетак, који потврђује правило. Ако не остане здрав, онда су ризиковали и изгубили. Ризик је било и само драфтовање играча са тако озбиљном повредом.

Они су све учинили да Мареј постане други суперстар. Има он потенцијал, још увек је млад, има изузетне радне навике. Али ове сезоне није напредовао. Највећи проблем Мареја, који ја видим, је да пристане на то да у будућности буде тек 3 опција, после Јокића и Портера. Нисам сигуран да му то его дозвољава, неколико пута је исхитрено завршавао нападе, управо после добре акције Портера и овација домаће публике, ваљда да их утиша и покаже да је он главни.

Мареја и МПЈ не могу дати за Холидеја, јер је ове сезоне разлика у плати превелика. На крају сезоне би био довољан само Мареј. Ако сада крену на Холидеја, пре ће бити за Хериса и још некога (Бизли, Хуанчо, Вандербилт).

Потпуно се слажем са Барклијем, да МПЈ треба дати већу улогу, чак и ако то значи слабији пласман на крају сезоне - како рече Барклли ”yes, yes, yes!!!”. Нереално је да ће Денвер ове сезоне освојити титулу без обзира да ли опет био 2. на западу или не.

Kole

pre 4 godine

Ovaj bskfan neki profesionalni analiticar ili sta? Mislim decko, Denver svakako nije sampionski tim, ali ti ih ocrnio kao da su tamo potpuni diletanti. Svako ima svoje prednosti i mane, i te mane se eksploatisu u plejofu od strane protivnika. Pobedjuje onaj koji je bolji. MPJ ce ako ga zdravlje posluzi biti najbolji suter Denvera, vec u sledecoj sezoni. Barton vec ove sezone igra puno zrelije nego prethodne, a Marej i nije toliko los, osim ako ga poredimo sa Hardenom. Svi igraci su napravili veliki iskorak ove sezone, a dokaz za to je usage rate Jokica, koji je ove sezone mnogo manje eksploatisan nego orethodne kada mu je usage rate bio daleko veci. Prvi je bio skoro cele sezone u celoj ligi. Zato je i bio u prici za MVP-a. Sama cinjenica da se ove sezone ne vrti sve oko Jokica je jasan znak da je tim napredovao, jer drzi isti nivo pobeda i poraza kao prethodne godine. MPJ je ruki i igra decko super i vrlo je efikasan i u odbrani i u napadu srazmerno minutima u kojima igra. Grant je fenomenalan atleta i vec se pokazao kao super resenje pogotovo u odbrani, jer Denver je ove sezone znatno bolji u tom segmentu. I za kraj, dati MPJ-a i Mareja za Holideja je nonsens. Marej se muci jer mu je selekcija suteva blago reci ocajna, ali i to ce se dovesti u red, mora proci period odrastanja. Decko ima talenat i zelju za dokazivanjem, tako da sam siguran da ce prelezati tu boljku. MPJ im je neko ko ce u perspektivi biti najbolji igrac ovih Nagetsa, tako da bi cak pre trejdovali Jokica nego njega. On je na treninzima najbolji suter Nagetsa, uz to ima odlicne atletske sposobnosti. Nisu toliko losi koliko si ih ti predstavio.

ElHombre

pre 4 godine

Denver bez 3 startera a San Francisco 9 poraza za redom i zeljni da pobede pred put na gostovanja...Sjajan mec, kluba Denvera je odradila super posao, Nikola je slabo igrao mnogo lopti izgubio ali opet uspeo da upise double-double.

bskfan

pre 4 godine

@JD

Kada sam rekao da MPJ-treba trejdovati to nije bilo zbog toga sto je on los igrac vec iz sasvim drugog raloga. Prvo, glavni problem je Marej sa katastrofalim ugovorom od 35 miliona po godini i jedini nacin da se resis Mareja je da uz njega upakujes MPJ-a i za taj paket dobijes kvalitetnog pleja tipa Jrue Holidej. Drugi razlog je sto MPJ ne moze da cuva kvalitetne PF-ordove (Kevin Love ga je razbio). Treci razlog je to sto MPJ i dalje ima problem za ledjima, i dalje posle utakmice oseca ukocenost u ledjima a igra samo desetak minuta po utakmici...kako ce onda u plejofu da igra svaki drugi dan po 35+ minuta? Ofanzivno MPJ je sjajan fit uz Jokica ali bi onda u odbrani Jokic bio u velikom problemu. U sustini, najveci problem je Grant koji je na mestu PF-a cak i losiji od MPJ-a, ali je bolji u odbrani perimetra. Sve u svemu, Denver tu sada ima veliki problem jer sta god da urade nece biti dobro jer su im svi igraci nekompletni: 1) Marej slabo vodi loptu, nema pregled igre i rupa u odbrani, 2) Haris dobar u odbrani, moze da bude dobar i u napadu ali vodjenje lopte nikakvo, 3) Barton devojka za sve, igra na mahove, moze da igra tri pozicije ali nijednu na visokom nivou, 4) MPJ spor za trojku, fizicki slab za cetvorku, 5) Grantov najveci problem je slab BBIQ, 6) Beasly sjajan suter, puno energije, slab u odbrani i takodje slabo cita igru, 7) Moris dobar za slabije utakmice ali kad se igra jaka utakmica potone, 8) Vanderbilt sjajan sa loptom i u skokovima ali mu je sut ocajan.

Mirko

pre 4 godine

... Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.
(smehotresna olimpijada, 17. januar 2020 10:54)"

Super zapažanje, ne može čovjek povjerovati od koga su sve gubili.
(WillyWonka, 17. januar 2020 12:36)

Da, a pri tome dobijaju one koji su bolje plasirani od njih, prošle godine su dobili GSW koji je bio prvi i sve ostale koji su u nekom trenutku bili ispred njih.

Ako ovo nastave da rade i iduće godine - to će im postati k'o lična karta.
A ako poprave to gubljenje od slabije plasiranih timova može se isto tako desiti da nešto drugo pokvare, tako to ide u životu, a i sportu.
Tako da će jedino merilo ipak biti: da li će se plasirati u finale konferencije ili/i finale NBA, jer ako se to desi svi ovi porazi biće oprošteni i zanemareni. U suprotnom moraće dobrano da se pozabave time sledeće godine, jer je prednost domaćeg terena u PO - ozbiljna prednost.

Mirko

pre 4 godine

...Радује ме да је Баркли изјавио што ја овде већ дуже време пишем. Да Портеру треба дати већу улогу и све учинити да се развије и поред Јокића постане ударна игла Денвера.
(јд123, 17. januar 2020 12:13)

Dečko je tako jeziv šuter da svaki put kad se podigne ja već vidim da će pogoditi. Sličan trip ponekad imam kad gledam Hardena ili Karija, ima ih puno koji su dobri šuteri ali ovakav osećaj nemam često, to je toliko ispeglan šut da je bez koske sa 8 metara i to pod polublokom i u brzini i kretnji ispaljen šut i ne verujem koliko to tečno uđe u koš - ali svaki put.
Pri tom je lucidan i pod košem u napadu, ima i blokade, skokove, dečko ne promašuje.
Teško i je da procenim dokle može da ide, ali msm da je Denver ubo'o zlatnu koku.

hardaway

pre 4 godine

Bilo bi dobro da se uvede registracija, da se vidi lepo ko pise komentare.
Da se izbegne prepirka i komentarisanje sa dnevnom dozom, ruzicama i slicnima.
Sigurno kada vidimo koliko godina ima Petarczv necemo se obazirati ni na njega. Da vidimo da bskfan, Kosta, Carlons i ostali fanatici nisu botovi, koji svaki dan glorifikuju Jokica do imbecilnosti.

Covek napise Jokic bolji od Jordana dobije gomilu lajkova.
Granica normalnosti odavno je predjena.

Isto tako, pojedini komentarisu da Jokicu za ovu duplu treba pogledati malo kroz prste. Pa skoro je protiv Dallasa u zadnja tri napada sva tri puta napravio korake, dok ga je bek Dallasa branio. Naravno nije svirano.
Poznato je da su u NBA bolji igraci prezasticeni. Jokic sigurno nije izuzetak.

Jos neko rece kako su za Jokicevih 9 izgubljenih lopti krivi saigraci.
Da li ima kraja glupostima i ostrascenosti?
Jedan, jedan realan komentar nema da se procita.
Samo hvalospevi "najboljem" centru na svetu i pljuvanje po Malounu, Mareju i svakome ko napise nesto negativno za Jokica.
Naravno, kada je u pitanju Maloune-Djordjevic, apsolutna podrska Malounu koji je trenercina.
Strasno!

Aleks

pre 4 godine

Da nije spasio Denver? Šta znači "spasao"?
(Aleksandar, 17. januar 2020 12:59)

Iako sam bila ubeđena, ipak sam guglala. Piše se i jedno i drugo, spasao je od glagola spasti, a spasio je od glagola spasiti. Zapravo se preporučuje oblik "spasao", iako mogu oba.

WillyWonka

pre 4 godine

"Denver je ove godine izgubio od:
Atlante (u Denveru), Klivlenda (u Denveru), Washingtona, Sacramenta, Pelikansa 2x (1x u Denveru)... sa tih 6 poraza manje imali bi skor 35-6 i zaostajali bi samo za Milvokijem koji ima 37-6. Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.
(smehotresna olimpijada, 17. januar 2020 10:54)"

Super zapažanje, ne može čovjek povjerovati od koga su sve gubili.

petarczv

pre 4 godine

Cemu konstantno pominjanje reci srbin, srpski kosarkas? On je Nikola Jokic, pet godina igra u Americi za Denver, sve sto je naucio je naucio u Americi, fizicki su ga od tromog bucka napravili solidno pokretnim centrom. Nije bitno uopste ko je koje nacije ili boje koze vec ko kako igra. A Jokic igra odlicno.
(Ufo, 17. januar 2020 08:40)

Ozbiljno nije bitno? Pa vidim da je tebi bas bitno! A mislim da bi ti bilo bitnije sa je na primer hrvat? Jel bi onda odgovaralo? Mnogo ste bre jadni i sujetni

petarczv

pre 4 godine

Na malim utakmicama se dobijaju prvenstva! Denver se ove godine uzasno muci s slabim protivnicma. Nije dobro...
(Che, 17. januar 2020 08:23)

Druže pomešao si fudbal i kosarku. Kako će to sto ćeš pobedjivati "male" utakmice da ti donese titulu?! Nije ligaski sistem pa ko na kraju ima najvise bodova postaje sampion vec se igra playoff gde apsolutno nema veze koga si pobedjivao. A najtuznije je što si dobio brdo pluseva...

NoName

pre 4 godine

Jokic je ok, ali opet nista posebno. Ne igra atraktivno, gura se nesto ispod kosa, od poda da se odlepi ne moze, za odbranu cuo nije. Po meni zestoko precenjen igrac, videlo se to u reprezentaciji. 
Sa druge strane Bogdan, rasni suter, retko elegantan igrac, kreator, majstor odbrane, manu da mu nadjes ne mozes. Patriota kome je reprezentacija svetinja i u njoj pruza briljantne partije.
(BB, 17. januar 2020 10:28)

Bogdan majstor odbrane??? Svašta...

petarczv

pre 4 godine

Okrenu denver u poslednjem minutu regularnog dela gsw sutira promasuje defanzivni skok plamli i sve je maltene gotovo imaš +3 loptu jos 50sec do kraja. Medjutim plamli posle uhvacenog defanzivnog skoka gubi loptu i gsw daje kos... Izglupirali su se na kraju a mogli su lagano da završe bez produžetaka

јд123

pre 4 godine

MPJ 3/3. MPJ odigrao kao mator: ukupan sut 60%, trojke 100%, slobodna bacanja 100%, 10 skokova, 5 asistencija i nijedna izgubljena lopta.
(bskfan, 17. januar 2020 09:41)

До пре неки дан си писао да га треба трејдовати. Да ли си променио мишљење? Ја овде од почетка пишем да му треба дати већу шансу. То што још није добар у одбрани и друге слабости треба истрпети. Дончић добија хвалоспеве а исто не игра одбрану. Замисли да му је тренер Даласа прошле сезоне скратио минутажу због лоше одбране? Нит би био руки године нити кидао сада.

Такав потенцијал једноставно мораш истрпити. Као што си сада и сам написао, одиграо рационално, као матор. То радује и баш ме интересује како ће играти у плеј-офу. Да ли одлично као Јокић на својим првим плеј-оф утакмицама? Или ће се изгубити као Бартон? Бартон има већ 29 година и одиграо је одлично, али на крају, када се утакмица ломила, он се изгубио, као у плеј-офу.

Радује ме да је Баркли изјавио што ја овде већ дуже време пишем. Да Портеру треба дати већу улогу и све учинити да се развије и поред Јокића постане ударна игла Денвера.

milutin

pre 4 godine

Startna postava je odbrambena kod Denvera i oni su dosli da se brane.Trener je kompleksas i dokazuje se tako sto forsira odbranu i kopira Grega Popovic koji mu je bio mentor.Startna postava bez Jokica ne moze da pobedi ni Tamis.Isrpljuje igrace odbranom i jurnjavom da u napadu nemogu da pogode trojku i GSW vide 8\1 pa 5\1 sut i tada udvajaju jedinu opasnost Jokica.Hernangomez i Bisly su na takmicenju u klubu bili najbolji trojkasi preko 76 procenata ali ne igraju igra veteran Millsap koji bez Jokica nebi igram i bio putnik za Kinu niti moze da stigne ni da skoci..36 godina a MPJ i Hernangomez sede na klupi. Bez promene Melonea ova ekipa nece daleko

Tequila

pre 4 godine

Gledo sam utakmicu i mogu vam reci da je bio los sinoc. Tehnivcki, fauli u napadu, izgubljene loote... ali dobro idemo dalje. mora nekad i ovakva utakmica da se desi.

mandarina nuna

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske
(kejt winslet, 17. januar 2020 09:23)

nisi ni ti kejt..

Dag Kristi

pre 4 godine

Kad čuješ rezultat, odmah znaš da nisu igrane odbrane, samo ispucavanja.
(Ahtung, 17. januar 2020 10:14)

Onomad, kad je Partizan dobio Virtus 101:86,čitaoci ovde nazvaše najboljom utakmicom sezone,a ovde kad za 54 minuta ekipa postigne 134,onda se ne igraju odbrane...

neki veliki dr

pre 4 godine

Kad čuješ rezultat, odmah znaš da nisu igrane odbrane, samo ispucavanja.
(Ahtung, 17. januar 2020 10:14)
Još jedan u moru stručnih komentara. Pametni, oni za sezonu odigraju 82 utakmice plus play off. Trinkijeri i Sakota plaču danima po medijima kako je teško igračima kada odigraju 3 utakmice u nedelji, a ovi tako cele sezone, plus duga gostovanja itd itd.. Svako veče treba da se kidaju u odbrani da bi srbadijska košarkaška javnost bila zadovoljna, ili šta?

smehotresna olimpijada

pre 4 godine

Denver je ove godine izgubio od:
Atlante (u Denveru), Klivlenda (u Denveru), Washingtona, Sacramenta, Pelikansa 2x (1x u Denveru)... sa tih 6 poraza manje imali bi skor 35-6 i zaostajali bi samo za Milvokijem koji ima 37-6. Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.

Gojko

pre 4 godine

Ovo što komentarišu Jokićeve izgubljene lopte.... 3 su bile za faul u napadu i bar još 3 kad njegovi saigrači spavaju. Marta istini za volju bio je nešto nervozan od samog početka.

milos

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (-17)

Da, bas preteruju.
Klinac koji sa 17 nije mogao uraditi 10 sklekova ode u NBA ligu i nametne se kao prvi centar u istoriji koji masovno organizuje napade.
Lucidnost paseva top 10 ikada, sut malo slabiji od Dirkovog, post igra kao od nekih najboljih centara ikada.
Plus bacanja karijera preko 80%, plus centar karijera 34%+ trojke.
Plus igrac sa najvise pogodjenih koseva u zavrsnicama u zadnjih gdinu i po.
Ima vise game winnera u gdinu i po nego Lebron u 5-7, nego Pol Dzordz i jos neke zvezde u celoj karijeri.
Bas preteruju. Najgenijalniji nas sportista ikada uz Djokovica i Pixija.

Svaka njemu čast za stats! Ali ni otac i majka ne bi toliko pisali o njemu, ima i drugih sportista

marko

pre 4 godine

Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun
(rale, 17. januar 2020 08:35)

Sta se desilo sa Zemuncima?

JPR24

pre 4 godine

Da li neko moze da objasni zasto su svi u dvorani poludeli na 2:18? Smatraju da je Jokic nesto nedizvoljeno ucinio, ali sta?
(dragan, 17. januar 2020 10:18)

Double Dribble, Dupla lopta ili kako hoćeš... Tako deluje, nisam taj momenat video tačno, dete mi se probudilo, ali kako hod, mogu i Jokicu jednom da progledaju kroz prste !

dule

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske
(kejt winslet, 17. januar 2020 09:23)

Nit je naša ?

A sad nagradno pitanje ta sve: Koga je kejt parafrazirala i kako glasi originalna izreka.

Saša

pre 4 godine

Sa Jokićem na četvorci i Plamlijem na petici, Denver u poslednjoj četvrtini preokrenuo.
U prvoj i drugoj četvrtini mnogo eksperimenata u igri Denvera, delom zbog povredjenih igrača, ali delom pokazuju da se ispituju neke stvari u igri vezane za trejd varijante.

BB

pre 4 godine

Jokic je ok, ali opet nista posebno. Ne igra atraktivno, gura se nesto ispod kosa, od poda da se odlepi ne moze, za odbranu cuo nije. Po meni zestoko precenjen igrac, videlo se to u reprezentaciji.
Sa druge strane Bogdan, rasni suter, retko elegantan igrac, kreator, majstor odbrane, manu da mu nadjes ne mozes. Patriota kome je reprezentacija svetinja i u njoj pruza briljantne partije.

JPR24

pre 4 godine

Ovo što komentarišu Jokićeve izgubljene lopte.... 3 su bile za faul u napadu i bar još 3 kad njegovi saigrači spavaju. Marta istini za volju bio je nešto nervozan od samog početka.
(Gojko, 17. januar 2020 10:13)

Obrni okreni, isto mu dođje, 9 komada, a ekipa 19, to je puno, da li a Jokic ili neko drugi, ko spava a ko ne, to nije bitno, u smislu da je ekipa izgubila puno lopti, ne gleda su tu izrazito individualac, zato sto je normalno da onaj konje najviše i ima u rukama i rizikuje najviše da je izgubi. Barem je to moje vidjenje, po neke lopte su krivi individualci, ali najviše je kolektiv, ili neko ne prati ili nije gde treba itd...

Pera

pre 4 godine

Opet kilav start celog tima a ovog puta i Jokica, ali na kraju ipak pobeda - pobedi se u zube ne gleda. Golden State je bio tako blizu da izbegne deseti uzastopni poraz, zeleli su to i trudili se, ali na kraju su ipak poklekli. Zrtva igre na pobedu je bio Smajlagic, koji nije ni ulazio na teren. Jokic na kraju solidan, lepe brojke osim 8 izgubljenih, kos za produzetak, ali moze on bolje. Najvise raduje Porter, 18 koseva, 10 skokova, 5 asistencija bez izgubljene lopte, dve ukradene. Posle utakmice Barkli je u studiju rekao da mora vise da igra, jer do kraja sezone ce postati drugi najbolji igrac Denvera. Za razliku od Nikole odlican je atleta, ume i da doda (imao je par vrlo lepih asitencija), odlican sut, osecaj za ofanzivni skok, odlicno zavrsava - cini mi se da Sir Charls ni ovog puta nije pogresio.

JPR24

pre 4 godine

Pri kraju, Plamli uzima skok u odbrani, čovek se baci u dribling i izgubi je momentalno, i onaj faul za tri slobodna ! Ajmeee... Srecom pa je u ofanzivi bio dobar i hvatao ili zakucavao neke promašene zicere i Porterov zadnji napad... Barton dobro odigrao ali i on na kraju, sav se smotao i izgubi bezveze loptu ! Par detalja i umesto da završiš mirno, vadis se iz trnja !! No dobro, pobeda. Bez Herisa i Mareja, Bizli je odlično odigrao, ali su previše lopti izgubili, 19, 9 Nikola, po 3 Plamli i Barton, previše je to ! I pozitivno sto sam video isto, to je Porter, racionalnija igra, 5 asistencija, dobra selekcija šuta i najvažnije : bez srljanja, iako su gubili ! Dečko polako, ali sigurno hvata ritam i pokazuje potencijal koji se ocekuje od njega !

steva

pre 4 godine

Odavno nisam gledao "tezu" utakimicu . Toliko izgubljenih lopti (sa obe strane) , toliko glupavih , nerezonskih gresaka , pogresnih odluka ...pa to je bilo strasno .
Celu utakmicu su gubili i onda na kraju imali priliku da je dobiju , uprskali su , jedva izvukli produzetke . Onda u produzetcima napravise dramu u poslednjem minutu ...vode bre 7 razlike i imaju loptu , a onda su svojim budalastinama doterali do toga da 8-9 sek do kraja imaju samo 1 poen prednosti !? Treba biti trener ovim igracima...ustvari , treba imati zivce ko brodske konopce i biti im trener . Jokara poceo traljavo , ne verujm da je u zivotu imao vise izgubljenih lopti ...popravljao se kako je vreme prolazilo i utakmica se priblizavala kraju . Sve u svemu odlicna statistika , sa obzirom kakav je mech odigrao . Vazno je da su dobili bez tri startera . Imao je Jokic veliku pomocu u Bartonu i Beaslyu ...solidnu utakmicu su odigrali Plumlee i mali Porter . ( a gluposti su pravili svi , mrtva trka ko ih je napravio vise :))

bskfan

pre 4 godine

Ova utakmica je primer kako Malone nema osecaj za igru. Navijacima Denvera je odmah na pocetku utakmice bilo jasno da startna petorka ne moze da izdrzi dva igraca sa najlosijijim +/- u timu, Kregom i Grantom. Na pocetku utakmice Kreg sutnuo tri puta i promasio, Grant imao 1/6, Moris 1/5 i onda svi prestali da sutiraju pa se sve svelo na Jokica i Bartona. GSW tada udvajao Jokica pa se sve svelo na Bartona koji je odigrao sjajno iako je pred kraj utakmice imao nekoliko kikseva. Svima je bilo jasno gde je problem, samo ne Maloneu koji i trecu cetvrtinu pocinje opet sa istom petorkom sto je neverovatno. Da sve bude jos gore i novajlija Dozijer promasio svoje suteve pa je igra Denvera u nekim trenucima bila bukvalno ocajna, sto je dalo krila GSW-u pa su tukli trojke skoro 60%. Tek u cetvrtoj cetvrtini Malone najzad odustaje od Krega, za divno cudo cak i od Granta, izostavlja cak i Morisa i igra sa petorkom Barton-Beasley-MPJ-Plamli-Jokic izdominiraju GSW i nekako na jedvite jade pobede. Barton tukao trojke 7/10, Beasley 5/10 a MPJ 3/3. MPJ odigrao kao mator: ukupan sut 60%, trojke 100%, slobodna bacanja 100%, 10 skokova, 5 asistencija i nijedna izgubljena lopta. Jokic se unervozio zbog katastrofe koju je Malone napravio pa je imao 8 izgubljenih lopti ali je na kraju ipak uspeo da odigra solidnu utakmicu iako je igrao 44 minuta. Zalosno je da Beasly, koji je prosle godine igrao sjajno, dok je Haris bio povredjen, sada skoro uopste ne igra. Grant cista katastrofa.

fazlija

pre 4 godine

Pa ti citaj "Trece OKO" onda :)
A imas i sjajne textove o rudnom blagu Madjarske na netu :)))
(Dachazvezda, 17. januar 2020 08:54)

Zar Mađarska ima rudnik? 🤔

Nenad

pre 4 godine

Kakvu epsku duplu je Nikola napravio par minuta prije kraja regularnog dijela i poslije toga ubacio važan koš. I onda kažete ne poštuju ga sudije...
(Srdjan, 17. januar 2020 08:28)

Nije to, nego je smrsao sada i previse je brz za ljudsko oko, tako da sta ces, sudija je samo covek.

Jokara_sa_aerodroma

pre 4 godine

Hvala ti brate!! Evo bas sam na aerodromu i odmah sam uzeo da citam komentare ovde na forumu.

Pozdrav u Zemun.

Nikola

+++
Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun
(rale, 17. januar 2020 08:35)

kejt winslet

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske

Vasa je brži a Milan pametniji

pre 4 godine

Ljudi ne preterujmo. Jel' on osvojio kakvu zlatnu kolajnu? Dal'je sa svojom ekipom osvojio prvo mesto u nekom šampionatu?Odličan igrač jeste ali vrhunski ne.

Marko

pre 4 godine

Inace celu utakmicu su udvajali Jokica na postu to 90tih nije bilo dozvoljeno, bilo bi illegal defence ali to ljudi ovde ne razumeju...
Jokic bi bio jos dominantniji 90tih zbog pravila, danas je mnogo lakse igracima sa perimetra tipa Doncic da se igra 90tih Jokic-Doncic lagano...

Gatsby

pre 4 godine

Igrao sam fudbal svojevremeno, bili smo dobra ekipa u 3.rangu, borili se za ulazak u 2.ligu. Ali krenemo da gubimo, onda jurimo rezultat, nekad preokrenemo, nekad nemamo sreću , pogađamo prečke,stative, nekad nas sudija zezne...dok nije došao novi trener, i rekao nam "majku vam..." pa ne kreće utakmica u drugom poluvremenu, i ne mora da se rezultat juri svaki put, krenite da igrate od prve sekunde. Ne znam što mi to palo na pamet, ali mislim da Meloun treba da im ponovi to pred svaki meč sa slabijim protivnicima

Nikola

pre 4 godine

Koja sigurica Barton + poena :D Čim je Marej povređen tačno sam znao da će ovaj koji inače voli da glumi heroja to u ovoj utamkmici pojača do daske. Dobro je šutirao uzgred rečeno :)

Srdjan

pre 4 godine

Kakvu epsku duplu je Nikola napravio par minuta prije kraja regularnog dijela i poslije toga ubacio važan koš. I onda kažete ne poštuju ga sudije...

nele

pre 4 godine

jokič očajan katastrofalan deset lost bals, gs najlošija franšiza vodila i do 20 poena razlike, i grumenje se nada nečemu, pre ovog, klivlend ih izuo

Ružica iz Švajcarske

pre 4 godine

Kada je teško, Nikola Jokić! Bravo majstore. Ni jednog trenutka nisam sumnjala u pobedu iako je utakmica bila za infarkt! Ima Denver pravi mali dragulj u liku MPJ-a. Bravo, bravo, idemo dalje!!! I Ratnici će biti zanimljivi sledeće sezone. Možda čak i više nego ranije. Izvinjavam se mojim fanovima što je juče izostao komentar na NBA utakmice, bila sam zauzeta. :)

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.

rale

pre 4 godine

Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun

leandro

pre 4 godine

Proigrao je u poslednjoj cetvrtini kada su jurili minus. Pre toga delovao je nezainteresovano, a onda je iznerviran spornim sudijskim odlukama dao nekoliko poena, podelio asistencije i pre svega odigrao sjajnu odbranu u kratkom vremenskom roku. GSW je prestao da ga udvaja jer su slobodni Bizli, Porter i Barton pogadjali. Tada se Jokari otvorila mogucnost da se priblizi kosu i bolje kreira napade, kako za sebe - tako i za tim. Osam izgubljenih lopti su bile u prve tri cetvrtine kada je ceo Denver igrao neozbiljno. U poslednjoj cetvrtini (koju je maltene celu odigrao) kao i u produzetku - nije imao nijedan turnover.

Dragan-Borca

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (-17)

Da, bas preteruju.
Klinac koji sa 17 nije mogao uraditi 10 sklekova ode u NBA ligu i nametne se kao prvi centar u istoriji koji masovno organizuje napade.
Lucidnost paseva top 10 ikada, sut malo slabiji od Dirkovog, post igra kao od nekih najboljih centara ikada.
Plus bacanja karijera preko 80%, plus centar karijera 34%+ trojke.
Plus igrac sa najvise pogodjenih koseva u zavrsnicama u zadnjih gdinu i po.
Ima vise game winnera u gdinu i po nego Lebron u 5-7, nego Pol Dzordz i jos neke zvezde u celoj karijeri.
Bas preteruju. Najgenijalniji nas sportista ikada uz Djokovica i Pixija.

Car Birdza

pre 4 godine

Svaka čast Denveru na ovoj vrlo važnoj pobedi protiv tzv.autsajdera na papiru koji je po običaju igrao napaljen i uz dobro poznatu pomoć sudija. Čak je i "Žvakać gume" sa klupe Stephen Curry skakao od muke pri kraju utakmice ,inače obožavalac Američke populacije koji se naravno sprema za NBA All star mach CIRKUS iako ne igra poodavno !?
Jokić se borio kao lav iako ga nije hteo šut i zbog umora je gubio lopte i bio u nekoliko navrata spor u preuzimanju u odbrani ,radio je svoj posao u postavci napada i bio opet ključan u pobedi Denvera iako nisu igrali P.Milsap,Jamal Murray zbog povreda,a onda su povukli W.Barton,M.Plumlee,M.Porter i M.Beasley.
Svaka čast i treneru Mike Melounu koji se ovog puta odrekao šablona (jer je morao zbog rotacije povređenih igrača).
Još jednom Jokiću HVALA da kažu.

Dachazvezda

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33)

Pa ti citaj "Trece OKO" onda :)
A imas i sjajne textove o rudnom blagu Madjarske na netu :)))

Roker s Moravu

pre 4 godine

Tačnije, spasao Denver poraza sa poslednjih 6 koševa u regularnom delu i početna 2 koša u produžetku, nakon čega je ostatak ekipe uhvatio konce i priveo utakmicu kraju.

Ufo

pre 4 godine

Cemu konstantno pominjanje reci srbin, srpski kosarkas? On je Nikola Jokic, pet godina igra u Americi za Denver, sve sto je naucio je naucio u Americi, fizicki su ga od tromog bucka napravili solidno pokretnim centrom. Nije bitno uopste ko je koje nacije ili boje koze vec ko kako igra. A Jokic igra odlicno.

znanje-imanje

pre 4 godine

NBA sudije su neka čudna vrsta kokoški, jal tupave jal osvetoljubive jal kokoške bez glave.
U životu nisam video ni da se igra na 0.2 sekunde kao kraj juta-Orleans. Ali da se tu da faul ni za šta... to bi u ABA ligi dovelo ne do Saopštenja nego i tri. Neverovatno. Gober nikako nije mogao dati oba ali sam mislio da je i produžetak dovoljan kad te neko tako uprska. Pogrešno, začudo su ipak nadvladali Jutu. Mičel nikad bolji ali ovaj Ingram je trenutno najbolji Durant kojeg NBA ima.
Očekivano nervozno tupavi Denver koji igra u ruke Stiva Kera. Taktički"genije" asistent Srbije Maloun - smehotres. I na sve još sudije počnu da se ponašaju. Nikola loš, novopečeni starteri gori i sve liči na specijalitet Šodera: dobijamo sve - osim onih najgorih. Tu pravimo svaku moguću glupost, do kraja. Pa bi dosledan sebi Denver i ovu izgubio da nije ega budale Grina. Dosta čudno za iskusnog i pametno-prljavog igrača da gafom izgubi utakmicu koju dobijaju jer Denver sam sebe pobeđuje. Na sred 2. poluvremena iz čista mira dobije tehničku jer mu tobož nisu dali faul, kojeg nije bilo.
Ispsuje ih, i tu sudije prestadoše da kinje Denver koji odtad najzad poče da stiže razliku...
Jedva prosečna igra Nikole, naslov je tabloidna nebuloza. Bizli i Barton makar i uz hrpu grešaka nešto i uradiše. Moris sada jedini bek i - loše. Glavna korist - MPJ je daleko ali možda i ide ka tome da i on bude Durant.

gluvaglava

pre 4 godine

Bravo Nidžo! Bravo Nagetsi!
Ovo je bilo za dlaku, slede tri daleko jača protivnika, od toga dva direktna konkurenta za vrh zapadne konferencije.
Idemo jako!

Dragan-Borca

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (-17)

Da, bas preteruju.
Klinac koji sa 17 nije mogao uraditi 10 sklekova ode u NBA ligu i nametne se kao prvi centar u istoriji koji masovno organizuje napade.
Lucidnost paseva top 10 ikada, sut malo slabiji od Dirkovog, post igra kao od nekih najboljih centara ikada.
Plus bacanja karijera preko 80%, plus centar karijera 34%+ trojke.
Plus igrac sa najvise pogodjenih koseva u zavrsnicama u zadnjih gdinu i po.
Ima vise game winnera u gdinu i po nego Lebron u 5-7, nego Pol Dzordz i jos neke zvezde u celoj karijeri.
Bas preteruju. Najgenijalniji nas sportista ikada uz Djokovica i Pixija.

rale

pre 4 godine

Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun

Roker s Moravu

pre 4 godine

Tačnije, spasao Denver poraza sa poslednjih 6 koševa u regularnom delu i početna 2 koša u produžetku, nakon čega je ostatak ekipe uhvatio konce i priveo utakmicu kraju.

Nenad

pre 4 godine

Kakvu epsku duplu je Nikola napravio par minuta prije kraja regularnog dijela i poslije toga ubacio važan koš. I onda kažete ne poštuju ga sudije...
(Srdjan, 17. januar 2020 08:28)

Nije to, nego je smrsao sada i previse je brz za ljudsko oko, tako da sta ces, sudija je samo covek.

Dachazvezda

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33)

Pa ti citaj "Trece OKO" onda :)
A imas i sjajne textove o rudnom blagu Madjarske na netu :)))

Ružica iz Švajcarske

pre 4 godine

Kada je teško, Nikola Jokić! Bravo majstore. Ni jednog trenutka nisam sumnjala u pobedu iako je utakmica bila za infarkt! Ima Denver pravi mali dragulj u liku MPJ-a. Bravo, bravo, idemo dalje!!! I Ratnici će biti zanimljivi sledeće sezone. Možda čak i više nego ranije. Izvinjavam se mojim fanovima što je juče izostao komentar na NBA utakmice, bila sam zauzeta. :)

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.

Pera

pre 4 godine

Opet kilav start celog tima a ovog puta i Jokica, ali na kraju ipak pobeda - pobedi se u zube ne gleda. Golden State je bio tako blizu da izbegne deseti uzastopni poraz, zeleli su to i trudili se, ali na kraju su ipak poklekli. Zrtva igre na pobedu je bio Smajlagic, koji nije ni ulazio na teren. Jokic na kraju solidan, lepe brojke osim 8 izgubljenih, kos za produzetak, ali moze on bolje. Najvise raduje Porter, 18 koseva, 10 skokova, 5 asistencija bez izgubljene lopte, dve ukradene. Posle utakmice Barkli je u studiju rekao da mora vise da igra, jer do kraja sezone ce postati drugi najbolji igrac Denvera. Za razliku od Nikole odlican je atleta, ume i da doda (imao je par vrlo lepih asitencija), odlican sut, osecaj za ofanzivni skok, odlicno zavrsava - cini mi se da Sir Charls ni ovog puta nije pogresio.

Marko

pre 4 godine

Inace celu utakmicu su udvajali Jokica na postu to 90tih nije bilo dozvoljeno, bilo bi illegal defence ali to ljudi ovde ne razumeju...
Jokic bi bio jos dominantniji 90tih zbog pravila, danas je mnogo lakse igracima sa perimetra tipa Doncic da se igra 90tih Jokic-Doncic lagano...

neki veliki dr

pre 4 godine

Kad čuješ rezultat, odmah znaš da nisu igrane odbrane, samo ispucavanja.
(Ahtung, 17. januar 2020 10:14)
Još jedan u moru stručnih komentara. Pametni, oni za sezonu odigraju 82 utakmice plus play off. Trinkijeri i Sakota plaču danima po medijima kako je teško igračima kada odigraju 3 utakmice u nedelji, a ovi tako cele sezone, plus duga gostovanja itd itd.. Svako veče treba da se kidaju u odbrani da bi srbadijska košarkaška javnost bila zadovoljna, ili šta?

Gatsby

pre 4 godine

Igrao sam fudbal svojevremeno, bili smo dobra ekipa u 3.rangu, borili se za ulazak u 2.ligu. Ali krenemo da gubimo, onda jurimo rezultat, nekad preokrenemo, nekad nemamo sreću , pogađamo prečke,stative, nekad nas sudija zezne...dok nije došao novi trener, i rekao nam "majku vam..." pa ne kreće utakmica u drugom poluvremenu, i ne mora da se rezultat juri svaki put, krenite da igrate od prve sekunde. Ne znam što mi to palo na pamet, ali mislim da Meloun treba da im ponovi to pred svaki meč sa slabijim protivnicima

leandro

pre 4 godine

Proigrao je u poslednjoj cetvrtini kada su jurili minus. Pre toga delovao je nezainteresovano, a onda je iznerviran spornim sudijskim odlukama dao nekoliko poena, podelio asistencije i pre svega odigrao sjajnu odbranu u kratkom vremenskom roku. GSW je prestao da ga udvaja jer su slobodni Bizli, Porter i Barton pogadjali. Tada se Jokari otvorila mogucnost da se priblizi kosu i bolje kreira napade, kako za sebe - tako i za tim. Osam izgubljenih lopti su bile u prve tri cetvrtine kada je ceo Denver igrao neozbiljno. U poslednjoj cetvrtini (koju je maltene celu odigrao) kao i u produzetku - nije imao nijedan turnover.

JPR24

pre 4 godine

Pri kraju, Plamli uzima skok u odbrani, čovek se baci u dribling i izgubi je momentalno, i onaj faul za tri slobodna ! Ajmeee... Srecom pa je u ofanzivi bio dobar i hvatao ili zakucavao neke promašene zicere i Porterov zadnji napad... Barton dobro odigrao ali i on na kraju, sav se smotao i izgubi bezveze loptu ! Par detalja i umesto da završiš mirno, vadis se iz trnja !! No dobro, pobeda. Bez Herisa i Mareja, Bizli je odlično odigrao, ali su previše lopti izgubili, 19, 9 Nikola, po 3 Plamli i Barton, previše je to ! I pozitivno sto sam video isto, to je Porter, racionalnija igra, 5 asistencija, dobra selekcija šuta i najvažnije : bez srljanja, iako su gubili ! Dečko polako, ali sigurno hvata ritam i pokazuje potencijal koji se ocekuje od njega !

Dag Kristi

pre 4 godine

Kad čuješ rezultat, odmah znaš da nisu igrane odbrane, samo ispucavanja.
(Ahtung, 17. januar 2020 10:14)

Onomad, kad je Partizan dobio Virtus 101:86,čitaoci ovde nazvaše najboljom utakmicom sezone,a ovde kad za 54 minuta ekipa postigne 134,onda se ne igraju odbrane...

petarczv

pre 4 godine

Cemu konstantno pominjanje reci srbin, srpski kosarkas? On je Nikola Jokic, pet godina igra u Americi za Denver, sve sto je naucio je naucio u Americi, fizicki su ga od tromog bucka napravili solidno pokretnim centrom. Nije bitno uopste ko je koje nacije ili boje koze vec ko kako igra. A Jokic igra odlicno.
(Ufo, 17. januar 2020 08:40)

Ozbiljno nije bitno? Pa vidim da je tebi bas bitno! A mislim da bi ti bilo bitnije sa je na primer hrvat? Jel bi onda odgovaralo? Mnogo ste bre jadni i sujetni

Jokara_sa_aerodroma

pre 4 godine

Hvala ti brate!! Evo bas sam na aerodromu i odmah sam uzeo da citam komentare ovde na forumu.

Pozdrav u Zemun.

Nikola

+++
Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun
(rale, 17. januar 2020 08:35)

Srdjan

pre 4 godine

Kakvu epsku duplu je Nikola napravio par minuta prije kraja regularnog dijela i poslije toga ubacio važan koš. I onda kažete ne poštuju ga sudije...

smehotresna olimpijada

pre 4 godine

Denver je ove godine izgubio od:
Atlante (u Denveru), Klivlenda (u Denveru), Washingtona, Sacramenta, Pelikansa 2x (1x u Denveru)... sa tih 6 poraza manje imali bi skor 35-6 i zaostajali bi samo za Milvokijem koji ima 37-6. Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.

Car Birdza

pre 4 godine

Svaka čast Denveru na ovoj vrlo važnoj pobedi protiv tzv.autsajdera na papiru koji je po običaju igrao napaljen i uz dobro poznatu pomoć sudija. Čak je i "Žvakać gume" sa klupe Stephen Curry skakao od muke pri kraju utakmice ,inače obožavalac Američke populacije koji se naravno sprema za NBA All star mach CIRKUS iako ne igra poodavno !?
Jokić se borio kao lav iako ga nije hteo šut i zbog umora je gubio lopte i bio u nekoliko navrata spor u preuzimanju u odbrani ,radio je svoj posao u postavci napada i bio opet ključan u pobedi Denvera iako nisu igrali P.Milsap,Jamal Murray zbog povreda,a onda su povukli W.Barton,M.Plumlee,M.Porter i M.Beasley.
Svaka čast i treneru Mike Melounu koji se ovog puta odrekao šablona (jer je morao zbog rotacije povređenih igrača).
Još jednom Jokiću HVALA da kažu.

WillyWonka

pre 4 godine

"Denver je ove godine izgubio od:
Atlante (u Denveru), Klivlenda (u Denveru), Washingtona, Sacramenta, Pelikansa 2x (1x u Denveru)... sa tih 6 poraza manje imali bi skor 35-6 i zaostajali bi samo za Milvokijem koji ima 37-6. Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.
(smehotresna olimpijada, 17. januar 2020 10:54)"

Super zapažanje, ne može čovjek povjerovati od koga su sve gubili.

kejt winslet

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske

steva

pre 4 godine

Odavno nisam gledao "tezu" utakimicu . Toliko izgubljenih lopti (sa obe strane) , toliko glupavih , nerezonskih gresaka , pogresnih odluka ...pa to je bilo strasno .
Celu utakmicu su gubili i onda na kraju imali priliku da je dobiju , uprskali su , jedva izvukli produzetke . Onda u produzetcima napravise dramu u poslednjem minutu ...vode bre 7 razlike i imaju loptu , a onda su svojim budalastinama doterali do toga da 8-9 sek do kraja imaju samo 1 poen prednosti !? Treba biti trener ovim igracima...ustvari , treba imati zivce ko brodske konopce i biti im trener . Jokara poceo traljavo , ne verujm da je u zivotu imao vise izgubljenih lopti ...popravljao se kako je vreme prolazilo i utakmica se priblizavala kraju . Sve u svemu odlicna statistika , sa obzirom kakav je mech odigrao . Vazno je da su dobili bez tri startera . Imao je Jokic veliku pomocu u Bartonu i Beaslyu ...solidnu utakmicu su odigrali Plumlee i mali Porter . ( a gluposti su pravili svi , mrtva trka ko ih je napravio vise :))

Nikola

pre 4 godine

Koja sigurica Barton + poena :D Čim je Marej povređen tačno sam znao da će ovaj koji inače voli da glumi heroja to u ovoj utamkmici pojača do daske. Dobro je šutirao uzgred rečeno :)

mandarina nuna

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske
(kejt winslet, 17. januar 2020 09:23)

nisi ni ti kejt..

gluvaglava

pre 4 godine

Bravo Nidžo! Bravo Nagetsi!
Ovo je bilo za dlaku, slede tri daleko jača protivnika, od toga dva direktna konkurenta za vrh zapadne konferencije.
Idemo jako!

marko

pre 4 godine

Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun
(rale, 17. januar 2020 08:35)

Sta se desilo sa Zemuncima?

bskfan

pre 4 godine

Ova utakmica je primer kako Malone nema osecaj za igru. Navijacima Denvera je odmah na pocetku utakmice bilo jasno da startna petorka ne moze da izdrzi dva igraca sa najlosijijim +/- u timu, Kregom i Grantom. Na pocetku utakmice Kreg sutnuo tri puta i promasio, Grant imao 1/6, Moris 1/5 i onda svi prestali da sutiraju pa se sve svelo na Jokica i Bartona. GSW tada udvajao Jokica pa se sve svelo na Bartona koji je odigrao sjajno iako je pred kraj utakmice imao nekoliko kikseva. Svima je bilo jasno gde je problem, samo ne Maloneu koji i trecu cetvrtinu pocinje opet sa istom petorkom sto je neverovatno. Da sve bude jos gore i novajlija Dozijer promasio svoje suteve pa je igra Denvera u nekim trenucima bila bukvalno ocajna, sto je dalo krila GSW-u pa su tukli trojke skoro 60%. Tek u cetvrtoj cetvrtini Malone najzad odustaje od Krega, za divno cudo cak i od Granta, izostavlja cak i Morisa i igra sa petorkom Barton-Beasley-MPJ-Plamli-Jokic izdominiraju GSW i nekako na jedvite jade pobede. Barton tukao trojke 7/10, Beasley 5/10 a MPJ 3/3. MPJ odigrao kao mator: ukupan sut 60%, trojke 100%, slobodna bacanja 100%, 10 skokova, 5 asistencija i nijedna izgubljena lopta. Jokic se unervozio zbog katastrofe koju je Malone napravio pa je imao 8 izgubljenih lopti ali je na kraju ipak uspeo da odigra solidnu utakmicu iako je igrao 44 minuta. Zalosno je da Beasly, koji je prosle godine igrao sjajno, dok je Haris bio povredjen, sada skoro uopste ne igra. Grant cista katastrofa.

petarczv

pre 4 godine

Na malim utakmicama se dobijaju prvenstva! Denver se ove godine uzasno muci s slabim protivnicma. Nije dobro...
(Che, 17. januar 2020 08:23)

Druže pomešao si fudbal i kosarku. Kako će to sto ćeš pobedjivati "male" utakmice da ti donese titulu?! Nije ligaski sistem pa ko na kraju ima najvise bodova postaje sampion vec se igra playoff gde apsolutno nema veze koga si pobedjivao. A najtuznije je što si dobio brdo pluseva...

Tequila

pre 4 godine

Gledo sam utakmicu i mogu vam reci da je bio los sinoc. Tehnivcki, fauli u napadu, izgubljene loote... ali dobro idemo dalje. mora nekad i ovakva utakmica da se desi.

јд123

pre 4 godine

MPJ 3/3. MPJ odigrao kao mator: ukupan sut 60%, trojke 100%, slobodna bacanja 100%, 10 skokova, 5 asistencija i nijedna izgubljena lopta.
(bskfan, 17. januar 2020 09:41)

До пре неки дан си писао да га треба трејдовати. Да ли си променио мишљење? Ја овде од почетка пишем да му треба дати већу шансу. То што још није добар у одбрани и друге слабости треба истрпети. Дончић добија хвалоспеве а исто не игра одбрану. Замисли да му је тренер Даласа прошле сезоне скратио минутажу због лоше одбране? Нит би био руки године нити кидао сада.

Такав потенцијал једноставно мораш истрпити. Као што си сада и сам написао, одиграо рационално, као матор. То радује и баш ме интересује како ће играти у плеј-офу. Да ли одлично као Јокић на својим првим плеј-оф утакмицама? Или ће се изгубити као Бартон? Бартон има већ 29 година и одиграо је одлично, али на крају, када се утакмица ломила, он се изгубио, као у плеј-офу.

Радује ме да је Баркли изјавио што ја овде већ дуже време пишем. Да Портеру треба дати већу улогу и све учинити да се развије и поред Јокића постане ударна игла Денвера.

NoName

pre 4 godine

Jokic je ok, ali opet nista posebno. Ne igra atraktivno, gura se nesto ispod kosa, od poda da se odlepi ne moze, za odbranu cuo nije. Po meni zestoko precenjen igrac, videlo se to u reprezentaciji. 
Sa druge strane Bogdan, rasni suter, retko elegantan igrac, kreator, majstor odbrane, manu da mu nadjes ne mozes. Patriota kome je reprezentacija svetinja i u njoj pruza briljantne partije.
(BB, 17. januar 2020 10:28)

Bogdan majstor odbrane??? Svašta...

JPR24

pre 4 godine

Da li neko moze da objasni zasto su svi u dvorani poludeli na 2:18? Smatraju da je Jokic nesto nedizvoljeno ucinio, ali sta?
(dragan, 17. januar 2020 10:18)

Double Dribble, Dupla lopta ili kako hoćeš... Tako deluje, nisam taj momenat video tačno, dete mi se probudilo, ali kako hod, mogu i Jokicu jednom da progledaju kroz prste !

Saša

pre 4 godine

Sa Jokićem na četvorci i Plamlijem na petici, Denver u poslednjoj četvrtini preokrenuo.
U prvoj i drugoj četvrtini mnogo eksperimenata u igri Denvera, delom zbog povredjenih igrača, ali delom pokazuju da se ispituju neke stvari u igri vezane za trejd varijante.

dule

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske
(kejt winslet, 17. januar 2020 09:23)

Nit je naša ?

A sad nagradno pitanje ta sve: Koga je kejt parafrazirala i kako glasi originalna izreka.

Aleks

pre 4 godine

Da nije spasio Denver? Šta znači "spasao"?
(Aleksandar, 17. januar 2020 12:59)

Iako sam bila ubeđena, ipak sam guglala. Piše se i jedno i drugo, spasao je od glagola spasti, a spasio je od glagola spasiti. Zapravo se preporučuje oblik "spasao", iako mogu oba.

petarczv

pre 4 godine

Okrenu denver u poslednjem minutu regularnog dela gsw sutira promasuje defanzivni skok plamli i sve je maltene gotovo imaš +3 loptu jos 50sec do kraja. Medjutim plamli posle uhvacenog defanzivnog skoka gubi loptu i gsw daje kos... Izglupirali su se na kraju a mogli su lagano da završe bez produžetaka

Ufo

pre 4 godine

Cemu konstantno pominjanje reci srbin, srpski kosarkas? On je Nikola Jokic, pet godina igra u Americi za Denver, sve sto je naucio je naucio u Americi, fizicki su ga od tromog bucka napravili solidno pokretnim centrom. Nije bitno uopste ko je koje nacije ili boje koze vec ko kako igra. A Jokic igra odlicno.

Gojko

pre 4 godine

Ovo što komentarišu Jokićeve izgubljene lopte.... 3 su bile za faul u napadu i bar još 3 kad njegovi saigrači spavaju. Marta istini za volju bio je nešto nervozan od samog početka.

JPR24

pre 4 godine

Ovo što komentarišu Jokićeve izgubljene lopte.... 3 su bile za faul u napadu i bar još 3 kad njegovi saigrači spavaju. Marta istini za volju bio je nešto nervozan od samog početka.
(Gojko, 17. januar 2020 10:13)

Obrni okreni, isto mu dođje, 9 komada, a ekipa 19, to je puno, da li a Jokic ili neko drugi, ko spava a ko ne, to nije bitno, u smislu da je ekipa izgubila puno lopti, ne gleda su tu izrazito individualac, zato sto je normalno da onaj konje najviše i ima u rukama i rizikuje najviše da je izgubi. Barem je to moje vidjenje, po neke lopte su krivi individualci, ali najviše je kolektiv, ili neko ne prati ili nije gde treba itd...

znanje-imanje

pre 4 godine

NBA sudije su neka čudna vrsta kokoški, jal tupave jal osvetoljubive jal kokoške bez glave.
U životu nisam video ni da se igra na 0.2 sekunde kao kraj juta-Orleans. Ali da se tu da faul ni za šta... to bi u ABA ligi dovelo ne do Saopštenja nego i tri. Neverovatno. Gober nikako nije mogao dati oba ali sam mislio da je i produžetak dovoljan kad te neko tako uprska. Pogrešno, začudo su ipak nadvladali Jutu. Mičel nikad bolji ali ovaj Ingram je trenutno najbolji Durant kojeg NBA ima.
Očekivano nervozno tupavi Denver koji igra u ruke Stiva Kera. Taktički"genije" asistent Srbije Maloun - smehotres. I na sve još sudije počnu da se ponašaju. Nikola loš, novopečeni starteri gori i sve liči na specijalitet Šodera: dobijamo sve - osim onih najgorih. Tu pravimo svaku moguću glupost, do kraja. Pa bi dosledan sebi Denver i ovu izgubio da nije ega budale Grina. Dosta čudno za iskusnog i pametno-prljavog igrača da gafom izgubi utakmicu koju dobijaju jer Denver sam sebe pobeđuje. Na sred 2. poluvremena iz čista mira dobije tehničku jer mu tobož nisu dali faul, kojeg nije bilo.
Ispsuje ih, i tu sudije prestadoše da kinje Denver koji odtad najzad poče da stiže razliku...
Jedva prosečna igra Nikole, naslov je tabloidna nebuloza. Bizli i Barton makar i uz hrpu grešaka nešto i uradiše. Moris sada jedini bek i - loše. Glavna korist - MPJ je daleko ali možda i ide ka tome da i on bude Durant.

milos

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (-17)

Da, bas preteruju.
Klinac koji sa 17 nije mogao uraditi 10 sklekova ode u NBA ligu i nametne se kao prvi centar u istoriji koji masovno organizuje napade.
Lucidnost paseva top 10 ikada, sut malo slabiji od Dirkovog, post igra kao od nekih najboljih centara ikada.
Plus bacanja karijera preko 80%, plus centar karijera 34%+ trojke.
Plus igrac sa najvise pogodjenih koseva u zavrsnicama u zadnjih gdinu i po.
Ima vise game winnera u gdinu i po nego Lebron u 5-7, nego Pol Dzordz i jos neke zvezde u celoj karijeri.
Bas preteruju. Najgenijalniji nas sportista ikada uz Djokovica i Pixija.

Svaka njemu čast za stats! Ali ni otac i majka ne bi toliko pisali o njemu, ima i drugih sportista

fazlija

pre 4 godine

Pa ti citaj "Trece OKO" onda :)
A imas i sjajne textove o rudnom blagu Madjarske na netu :)))
(Dachazvezda, 17. januar 2020 08:54)

Zar Mađarska ima rudnik? 🤔

Vasa je brži a Milan pametniji

pre 4 godine

Ljudi ne preterujmo. Jel' on osvojio kakvu zlatnu kolajnu? Dal'je sa svojom ekipom osvojio prvo mesto u nekom šampionatu?Odličan igrač jeste ali vrhunski ne.

Mirko

pre 4 godine

...Радује ме да је Баркли изјавио што ја овде већ дуже време пишем. Да Портеру треба дати већу улогу и све учинити да се развије и поред Јокића постане ударна игла Денвера.
(јд123, 17. januar 2020 12:13)

Dečko je tako jeziv šuter da svaki put kad se podigne ja već vidim da će pogoditi. Sličan trip ponekad imam kad gledam Hardena ili Karija, ima ih puno koji su dobri šuteri ali ovakav osećaj nemam često, to je toliko ispeglan šut da je bez koske sa 8 metara i to pod polublokom i u brzini i kretnji ispaljen šut i ne verujem koliko to tečno uđe u koš - ali svaki put.
Pri tom je lucidan i pod košem u napadu, ima i blokade, skokove, dečko ne promašuje.
Teško i je da procenim dokle može da ide, ali msm da je Denver ubo'o zlatnu koku.

milutin

pre 4 godine

Startna postava je odbrambena kod Denvera i oni su dosli da se brane.Trener je kompleksas i dokazuje se tako sto forsira odbranu i kopira Grega Popovic koji mu je bio mentor.Startna postava bez Jokica ne moze da pobedi ni Tamis.Isrpljuje igrace odbranom i jurnjavom da u napadu nemogu da pogode trojku i GSW vide 8\1 pa 5\1 sut i tada udvajaju jedinu opasnost Jokica.Hernangomez i Bisly su na takmicenju u klubu bili najbolji trojkasi preko 76 procenata ali ne igraju igra veteran Millsap koji bez Jokica nebi igram i bio putnik za Kinu niti moze da stigne ni da skoci..36 godina a MPJ i Hernangomez sede na klupi. Bez promene Melonea ova ekipa nece daleko

nele

pre 4 godine

jokič očajan katastrofalan deset lost bals, gs najlošija franšiza vodila i do 20 poena razlike, i grumenje se nada nečemu, pre ovog, klivlend ih izuo

hardaway

pre 4 godine

Bilo bi dobro da se uvede registracija, da se vidi lepo ko pise komentare.
Da se izbegne prepirka i komentarisanje sa dnevnom dozom, ruzicama i slicnima.
Sigurno kada vidimo koliko godina ima Petarczv necemo se obazirati ni na njega. Da vidimo da bskfan, Kosta, Carlons i ostali fanatici nisu botovi, koji svaki dan glorifikuju Jokica do imbecilnosti.

Covek napise Jokic bolji od Jordana dobije gomilu lajkova.
Granica normalnosti odavno je predjena.

Isto tako, pojedini komentarisu da Jokicu za ovu duplu treba pogledati malo kroz prste. Pa skoro je protiv Dallasa u zadnja tri napada sva tri puta napravio korake, dok ga je bek Dallasa branio. Naravno nije svirano.
Poznato je da su u NBA bolji igraci prezasticeni. Jokic sigurno nije izuzetak.

Jos neko rece kako su za Jokicevih 9 izgubljenih lopti krivi saigraci.
Da li ima kraja glupostima i ostrascenosti?
Jedan, jedan realan komentar nema da se procita.
Samo hvalospevi "najboljem" centru na svetu i pljuvanje po Malounu, Mareju i svakome ko napise nesto negativno za Jokica.
Naravno, kada je u pitanju Maloune-Djordjevic, apsolutna podrska Malounu koji je trenercina.
Strasno!

BB

pre 4 godine

Jokic je ok, ali opet nista posebno. Ne igra atraktivno, gura se nesto ispod kosa, od poda da se odlepi ne moze, za odbranu cuo nije. Po meni zestoko precenjen igrac, videlo se to u reprezentaciji.
Sa druge strane Bogdan, rasni suter, retko elegantan igrac, kreator, majstor odbrane, manu da mu nadjes ne mozes. Patriota kome je reprezentacija svetinja i u njoj pruza briljantne partije.

Mirko

pre 4 godine

... Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.
(smehotresna olimpijada, 17. januar 2020 10:54)"

Super zapažanje, ne može čovjek povjerovati od koga su sve gubili.
(WillyWonka, 17. januar 2020 12:36)

Da, a pri tome dobijaju one koji su bolje plasirani od njih, prošle godine su dobili GSW koji je bio prvi i sve ostale koji su u nekom trenutku bili ispred njih.

Ako ovo nastave da rade i iduće godine - to će im postati k'o lična karta.
A ako poprave to gubljenje od slabije plasiranih timova može se isto tako desiti da nešto drugo pokvare, tako to ide u životu, a i sportu.
Tako da će jedino merilo ipak biti: da li će se plasirati u finale konferencije ili/i finale NBA, jer ako se to desi svi ovi porazi biće oprošteni i zanemareni. U suprotnom moraće dobrano da se pozabave time sledeće godine, jer je prednost domaćeg terena u PO - ozbiljna prednost.

Kole

pre 4 godine

Ovaj bskfan neki profesionalni analiticar ili sta? Mislim decko, Denver svakako nije sampionski tim, ali ti ih ocrnio kao da su tamo potpuni diletanti. Svako ima svoje prednosti i mane, i te mane se eksploatisu u plejofu od strane protivnika. Pobedjuje onaj koji je bolji. MPJ ce ako ga zdravlje posluzi biti najbolji suter Denvera, vec u sledecoj sezoni. Barton vec ove sezone igra puno zrelije nego prethodne, a Marej i nije toliko los, osim ako ga poredimo sa Hardenom. Svi igraci su napravili veliki iskorak ove sezone, a dokaz za to je usage rate Jokica, koji je ove sezone mnogo manje eksploatisan nego orethodne kada mu je usage rate bio daleko veci. Prvi je bio skoro cele sezone u celoj ligi. Zato je i bio u prici za MVP-a. Sama cinjenica da se ove sezone ne vrti sve oko Jokica je jasan znak da je tim napredovao, jer drzi isti nivo pobeda i poraza kao prethodne godine. MPJ je ruki i igra decko super i vrlo je efikasan i u odbrani i u napadu srazmerno minutima u kojima igra. Grant je fenomenalan atleta i vec se pokazao kao super resenje pogotovo u odbrani, jer Denver je ove sezone znatno bolji u tom segmentu. I za kraj, dati MPJ-a i Mareja za Holideja je nonsens. Marej se muci jer mu je selekcija suteva blago reci ocajna, ali i to ce se dovesti u red, mora proci period odrastanja. Decko ima talenat i zelju za dokazivanjem, tako da sam siguran da ce prelezati tu boljku. MPJ im je neko ko ce u perspektivi biti najbolji igrac ovih Nagetsa, tako da bi cak pre trejdovali Jokica nego njega. On je na treninzima najbolji suter Nagetsa, uz to ima odlicne atletske sposobnosti. Nisu toliko losi koliko si ih ti predstavio.

bskfan

pre 4 godine

@JD

Kada sam rekao da MPJ-treba trejdovati to nije bilo zbog toga sto je on los igrac vec iz sasvim drugog raloga. Prvo, glavni problem je Marej sa katastrofalim ugovorom od 35 miliona po godini i jedini nacin da se resis Mareja je da uz njega upakujes MPJ-a i za taj paket dobijes kvalitetnog pleja tipa Jrue Holidej. Drugi razlog je sto MPJ ne moze da cuva kvalitetne PF-ordove (Kevin Love ga je razbio). Treci razlog je to sto MPJ i dalje ima problem za ledjima, i dalje posle utakmice oseca ukocenost u ledjima a igra samo desetak minuta po utakmici...kako ce onda u plejofu da igra svaki drugi dan po 35+ minuta? Ofanzivno MPJ je sjajan fit uz Jokica ali bi onda u odbrani Jokic bio u velikom problemu. U sustini, najveci problem je Grant koji je na mestu PF-a cak i losiji od MPJ-a, ali je bolji u odbrani perimetra. Sve u svemu, Denver tu sada ima veliki problem jer sta god da urade nece biti dobro jer su im svi igraci nekompletni: 1) Marej slabo vodi loptu, nema pregled igre i rupa u odbrani, 2) Haris dobar u odbrani, moze da bude dobar i u napadu ali vodjenje lopte nikakvo, 3) Barton devojka za sve, igra na mahove, moze da igra tri pozicije ali nijednu na visokom nivou, 4) MPJ spor za trojku, fizicki slab za cetvorku, 5) Grantov najveci problem je slab BBIQ, 6) Beasly sjajan suter, puno energije, slab u odbrani i takodje slabo cita igru, 7) Moris dobar za slabije utakmice ali kad se igra jaka utakmica potone, 8) Vanderbilt sjajan sa loptom i u skokovima ali mu je sut ocajan.

ElHombre

pre 4 godine

Denver bez 3 startera a San Francisco 9 poraza za redom i zeljni da pobede pred put na gostovanja...Sjajan mec, kluba Denvera je odradila super posao, Nikola je slabo igrao mnogo lopti izgubio ali opet uspeo da upise double-double.

bskfan

pre 4 godine

@Kole

Pa valjda je cilj biti u top4 i imati sansu za napad na prsten? Moja prica je usmerena u tom pravcu, napraviti mocan tim a ne da im je cilj samo plejof. Tamo se tim i gradi sa tim ciljem i ako se dodje do zakljucka da od toga nema nista onda se krece ispocetka i ide u rebild. Ako je Jokic igrac oko koga se gradi tim onda se prvo pokrivaju njegovi nedostaci, a to je odbrana kosa. Zato je po meni za Denver najvaznije da dovedu visokog PF-a koji je dobar bloker i koji ima sut za tri poena (tacno tip igraca Porzigis), a ne undersized Milsap ili muva bez glave Grant. Marej moze da bude dobar koliko god hoce ali ako je rupa u odbrani onda protivnicki napadi konstatno idu preko njega. Ne mozes da skucas 35 miliona na igraca koga prolaze kako god hoce. Haris po ceni od 18 miliona je daleko vredniji igrac od Mareja za 35 miliona. Nema tu mnogo filozofije, i ptice na grani znaju sta treba raditi, okruzi Jokica sa katerima i suterima i problem napada je resen. Zamisli startnu petorku Jrue-Haris-MPJ-Porzingis-Jokic. Dva odlicna beka, tri visoka igraca, tri sjajna igraca u skoku, svi dobri suteri. Tu petorku su mogli da imaju samo da su hteli a umesto toga oni se glupiraju sa Marejom, Grantom, Milsapom itd. Od svega mi je najgluplje opravdanje za Merejov ugovor: "da mu mi nismo dali max, dao bi mu neko drugi". Who cares?

јд123

pre 4 godine

@bskfan

У последње две утакмице МПЈ је играо скоро по 30 минута и то дан за даном. Да има проблеме у леђима, сигурно не би ризиковали са толико минута. Одакле ти то да игра по 10 минута, јер тело не може више да издржи?

Денверу не преостаје ништа друго, него да покушају са њим, јер је и њима јасно да је данас скоро па немогуће освојити титулу са само једним суперстаром. Торонто прошле године је био изузетак, који потврђује правило. Ако не остане здрав, онда су ризиковали и изгубили. Ризик је било и само драфтовање играча са тако озбиљном повредом.

Они су све учинили да Мареј постане други суперстар. Има он потенцијал, још увек је млад, има изузетне радне навике. Али ове сезоне није напредовао. Највећи проблем Мареја, који ја видим, је да пристане на то да у будућности буде тек 3 опција, после Јокића и Портера. Нисам сигуран да му то его дозвољава, неколико пута је исхитрено завршавао нападе, управо после добре акције Портера и овација домаће публике, ваљда да их утиша и покаже да је он главни.

Мареја и МПЈ не могу дати за Холидеја, јер је ове сезоне разлика у плати превелика. На крају сезоне би био довољан само Мареј. Ако сада крену на Холидеја, пре ће бити за Хериса и још некога (Бизли, Хуанчо, Вандербилт).

Потпуно се слажем са Барклијем, да МПЈ треба дати већу улогу, чак и ако то значи слабији пласман на крају сезоне - како рече Барклли ”yes, yes, yes!!!”. Нереално је да ће Денвер ове сезоне освојити титулу без обзира да ли опет био 2. на западу или не.

Vasa je brži a Milan pametniji

pre 4 godine

Ljudi ne preterujmo. Jel' on osvojio kakvu zlatnu kolajnu? Dal'je sa svojom ekipom osvojio prvo mesto u nekom šampionatu?Odličan igrač jeste ali vrhunski ne.

Ufo

pre 4 godine

Cemu konstantno pominjanje reci srbin, srpski kosarkas? On je Nikola Jokic, pet godina igra u Americi za Denver, sve sto je naucio je naucio u Americi, fizicki su ga od tromog bucka napravili solidno pokretnim centrom. Nije bitno uopste ko je koje nacije ili boje koze vec ko kako igra. A Jokic igra odlicno.

Ružica iz Švajcarske

pre 4 godine

Kada je teško, Nikola Jokić! Bravo majstore. Ni jednog trenutka nisam sumnjala u pobedu iako je utakmica bila za infarkt! Ima Denver pravi mali dragulj u liku MPJ-a. Bravo, bravo, idemo dalje!!! I Ratnici će biti zanimljivi sledeće sezone. Možda čak i više nego ranije. Izvinjavam se mojim fanovima što je juče izostao komentar na NBA utakmice, bila sam zauzeta. :)

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.

BB

pre 4 godine

Jokic je ok, ali opet nista posebno. Ne igra atraktivno, gura se nesto ispod kosa, od poda da se odlepi ne moze, za odbranu cuo nije. Po meni zestoko precenjen igrac, videlo se to u reprezentaciji.
Sa druge strane Bogdan, rasni suter, retko elegantan igrac, kreator, majstor odbrane, manu da mu nadjes ne mozes. Patriota kome je reprezentacija svetinja i u njoj pruza briljantne partije.

nele

pre 4 godine

jokič očajan katastrofalan deset lost bals, gs najlošija franšiza vodila i do 20 poena razlike, i grumenje se nada nečemu, pre ovog, klivlend ih izuo

Srdjan

pre 4 godine

Kakvu epsku duplu je Nikola napravio par minuta prije kraja regularnog dijela i poslije toga ubacio važan koš. I onda kažete ne poštuju ga sudije...

milos

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (-17)

Da, bas preteruju.
Klinac koji sa 17 nije mogao uraditi 10 sklekova ode u NBA ligu i nametne se kao prvi centar u istoriji koji masovno organizuje napade.
Lucidnost paseva top 10 ikada, sut malo slabiji od Dirkovog, post igra kao od nekih najboljih centara ikada.
Plus bacanja karijera preko 80%, plus centar karijera 34%+ trojke.
Plus igrac sa najvise pogodjenih koseva u zavrsnicama u zadnjih gdinu i po.
Ima vise game winnera u gdinu i po nego Lebron u 5-7, nego Pol Dzordz i jos neke zvezde u celoj karijeri.
Bas preteruju. Najgenijalniji nas sportista ikada uz Djokovica i Pixija.

Svaka njemu čast za stats! Ali ni otac i majka ne bi toliko pisali o njemu, ima i drugih sportista

znanje-imanje

pre 4 godine

NBA sudije su neka čudna vrsta kokoški, jal tupave jal osvetoljubive jal kokoške bez glave.
U životu nisam video ni da se igra na 0.2 sekunde kao kraj juta-Orleans. Ali da se tu da faul ni za šta... to bi u ABA ligi dovelo ne do Saopštenja nego i tri. Neverovatno. Gober nikako nije mogao dati oba ali sam mislio da je i produžetak dovoljan kad te neko tako uprska. Pogrešno, začudo su ipak nadvladali Jutu. Mičel nikad bolji ali ovaj Ingram je trenutno najbolji Durant kojeg NBA ima.
Očekivano nervozno tupavi Denver koji igra u ruke Stiva Kera. Taktički"genije" asistent Srbije Maloun - smehotres. I na sve još sudije počnu da se ponašaju. Nikola loš, novopečeni starteri gori i sve liči na specijalitet Šodera: dobijamo sve - osim onih najgorih. Tu pravimo svaku moguću glupost, do kraja. Pa bi dosledan sebi Denver i ovu izgubio da nije ega budale Grina. Dosta čudno za iskusnog i pametno-prljavog igrača da gafom izgubi utakmicu koju dobijaju jer Denver sam sebe pobeđuje. Na sred 2. poluvremena iz čista mira dobije tehničku jer mu tobož nisu dali faul, kojeg nije bilo.
Ispsuje ih, i tu sudije prestadoše da kinje Denver koji odtad najzad poče da stiže razliku...
Jedva prosečna igra Nikole, naslov je tabloidna nebuloza. Bizli i Barton makar i uz hrpu grešaka nešto i uradiše. Moris sada jedini bek i - loše. Glavna korist - MPJ je daleko ali možda i ide ka tome da i on bude Durant.

milutin

pre 4 godine

Startna postava je odbrambena kod Denvera i oni su dosli da se brane.Trener je kompleksas i dokazuje se tako sto forsira odbranu i kopira Grega Popovic koji mu je bio mentor.Startna postava bez Jokica ne moze da pobedi ni Tamis.Isrpljuje igrace odbranom i jurnjavom da u napadu nemogu da pogode trojku i GSW vide 8\1 pa 5\1 sut i tada udvajaju jedinu opasnost Jokica.Hernangomez i Bisly su na takmicenju u klubu bili najbolji trojkasi preko 76 procenata ali ne igraju igra veteran Millsap koji bez Jokica nebi igram i bio putnik za Kinu niti moze da stigne ni da skoci..36 godina a MPJ i Hernangomez sede na klupi. Bez promene Melonea ova ekipa nece daleko

rale

pre 4 godine

Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun

hardaway

pre 4 godine

Bilo bi dobro da se uvede registracija, da se vidi lepo ko pise komentare.
Da se izbegne prepirka i komentarisanje sa dnevnom dozom, ruzicama i slicnima.
Sigurno kada vidimo koliko godina ima Petarczv necemo se obazirati ni na njega. Da vidimo da bskfan, Kosta, Carlons i ostali fanatici nisu botovi, koji svaki dan glorifikuju Jokica do imbecilnosti.

Covek napise Jokic bolji od Jordana dobije gomilu lajkova.
Granica normalnosti odavno je predjena.

Isto tako, pojedini komentarisu da Jokicu za ovu duplu treba pogledati malo kroz prste. Pa skoro je protiv Dallasa u zadnja tri napada sva tri puta napravio korake, dok ga je bek Dallasa branio. Naravno nije svirano.
Poznato je da su u NBA bolji igraci prezasticeni. Jokic sigurno nije izuzetak.

Jos neko rece kako su za Jokicevih 9 izgubljenih lopti krivi saigraci.
Da li ima kraja glupostima i ostrascenosti?
Jedan, jedan realan komentar nema da se procita.
Samo hvalospevi "najboljem" centru na svetu i pljuvanje po Malounu, Mareju i svakome ko napise nesto negativno za Jokica.
Naravno, kada je u pitanju Maloune-Djordjevic, apsolutna podrska Malounu koji je trenercina.
Strasno!

Dragan-Borca

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33) # Link komentara
Preporučujem (+1)Ne preporučujem (-17)

Da, bas preteruju.
Klinac koji sa 17 nije mogao uraditi 10 sklekova ode u NBA ligu i nametne se kao prvi centar u istoriji koji masovno organizuje napade.
Lucidnost paseva top 10 ikada, sut malo slabiji od Dirkovog, post igra kao od nekih najboljih centara ikada.
Plus bacanja karijera preko 80%, plus centar karijera 34%+ trojke.
Plus igrac sa najvise pogodjenih koseva u zavrsnicama u zadnjih gdinu i po.
Ima vise game winnera u gdinu i po nego Lebron u 5-7, nego Pol Dzordz i jos neke zvezde u celoj karijeri.
Bas preteruju. Najgenijalniji nas sportista ikada uz Djokovica i Pixija.

petarczv

pre 4 godine

Cemu konstantno pominjanje reci srbin, srpski kosarkas? On je Nikola Jokic, pet godina igra u Americi za Denver, sve sto je naucio je naucio u Americi, fizicki su ga od tromog bucka napravili solidno pokretnim centrom. Nije bitno uopste ko je koje nacije ili boje koze vec ko kako igra. A Jokic igra odlicno.
(Ufo, 17. januar 2020 08:40)

Ozbiljno nije bitno? Pa vidim da je tebi bas bitno! A mislim da bi ti bilo bitnije sa je na primer hrvat? Jel bi onda odgovaralo? Mnogo ste bre jadni i sujetni

NoName

pre 4 godine

Jokic je ok, ali opet nista posebno. Ne igra atraktivno, gura se nesto ispod kosa, od poda da se odlepi ne moze, za odbranu cuo nije. Po meni zestoko precenjen igrac, videlo se to u reprezentaciji. 
Sa druge strane Bogdan, rasni suter, retko elegantan igrac, kreator, majstor odbrane, manu da mu nadjes ne mozes. Patriota kome je reprezentacija svetinja i u njoj pruza briljantne partije.
(BB, 17. januar 2020 10:28)

Bogdan majstor odbrane??? Svašta...

Car Birdza

pre 4 godine

Svaka čast Denveru na ovoj vrlo važnoj pobedi protiv tzv.autsajdera na papiru koji je po običaju igrao napaljen i uz dobro poznatu pomoć sudija. Čak je i "Žvakać gume" sa klupe Stephen Curry skakao od muke pri kraju utakmice ,inače obožavalac Američke populacije koji se naravno sprema za NBA All star mach CIRKUS iako ne igra poodavno !?
Jokić se borio kao lav iako ga nije hteo šut i zbog umora je gubio lopte i bio u nekoliko navrata spor u preuzimanju u odbrani ,radio je svoj posao u postavci napada i bio opet ključan u pobedi Denvera iako nisu igrali P.Milsap,Jamal Murray zbog povreda,a onda su povukli W.Barton,M.Plumlee,M.Porter i M.Beasley.
Svaka čast i treneru Mike Melounu koji se ovog puta odrekao šablona (jer je morao zbog rotacije povređenih igrača).
Još jednom Jokiću HVALA da kažu.

bskfan

pre 4 godine

Ova utakmica je primer kako Malone nema osecaj za igru. Navijacima Denvera je odmah na pocetku utakmice bilo jasno da startna petorka ne moze da izdrzi dva igraca sa najlosijijim +/- u timu, Kregom i Grantom. Na pocetku utakmice Kreg sutnuo tri puta i promasio, Grant imao 1/6, Moris 1/5 i onda svi prestali da sutiraju pa se sve svelo na Jokica i Bartona. GSW tada udvajao Jokica pa se sve svelo na Bartona koji je odigrao sjajno iako je pred kraj utakmice imao nekoliko kikseva. Svima je bilo jasno gde je problem, samo ne Maloneu koji i trecu cetvrtinu pocinje opet sa istom petorkom sto je neverovatno. Da sve bude jos gore i novajlija Dozijer promasio svoje suteve pa je igra Denvera u nekim trenucima bila bukvalno ocajna, sto je dalo krila GSW-u pa su tukli trojke skoro 60%. Tek u cetvrtoj cetvrtini Malone najzad odustaje od Krega, za divno cudo cak i od Granta, izostavlja cak i Morisa i igra sa petorkom Barton-Beasley-MPJ-Plamli-Jokic izdominiraju GSW i nekako na jedvite jade pobede. Barton tukao trojke 7/10, Beasley 5/10 a MPJ 3/3. MPJ odigrao kao mator: ukupan sut 60%, trojke 100%, slobodna bacanja 100%, 10 skokova, 5 asistencija i nijedna izgubljena lopta. Jokic se unervozio zbog katastrofe koju je Malone napravio pa je imao 8 izgubljenih lopti ali je na kraju ipak uspeo da odigra solidnu utakmicu iako je igrao 44 minuta. Zalosno je da Beasly, koji je prosle godine igrao sjajno, dok je Haris bio povredjen, sada skoro uopste ne igra. Grant cista katastrofa.

Dachazvezda

pre 4 godine

preterujete malo sa Jokićem
(milos, 17. januar 2020 08:33)

Pa ti citaj "Trece OKO" onda :)
A imas i sjajne textove o rudnom blagu Madjarske na netu :)))

Marko

pre 4 godine

Inace celu utakmicu su udvajali Jokica na postu to 90tih nije bilo dozvoljeno, bilo bi illegal defence ali to ljudi ovde ne razumeju...
Jokic bi bio jos dominantniji 90tih zbog pravila, danas je mnogo lakse igracima sa perimetra tipa Doncic da se igra 90tih Jokic-Doncic lagano...

Roker s Moravu

pre 4 godine

Tačnije, spasao Denver poraza sa poslednjih 6 koševa u regularnom delu i početna 2 koša u produžetku, nakon čega je ostatak ekipe uhvatio konce i priveo utakmicu kraju.

JPR24

pre 4 godine

Ovo što komentarišu Jokićeve izgubljene lopte.... 3 su bile za faul u napadu i bar još 3 kad njegovi saigrači spavaju. Marta istini za volju bio je nešto nervozan od samog početka.
(Gojko, 17. januar 2020 10:13)

Obrni okreni, isto mu dođje, 9 komada, a ekipa 19, to je puno, da li a Jokic ili neko drugi, ko spava a ko ne, to nije bitno, u smislu da je ekipa izgubila puno lopti, ne gleda su tu izrazito individualac, zato sto je normalno da onaj konje najviše i ima u rukama i rizikuje najviše da je izgubi. Barem je to moje vidjenje, po neke lopte su krivi individualci, ali najviše je kolektiv, ili neko ne prati ili nije gde treba itd...

petarczv

pre 4 godine

Na malim utakmicama se dobijaju prvenstva! Denver se ove godine uzasno muci s slabim protivnicma. Nije dobro...
(Che, 17. januar 2020 08:23)

Druže pomešao si fudbal i kosarku. Kako će to sto ćeš pobedjivati "male" utakmice da ti donese titulu?! Nije ligaski sistem pa ko na kraju ima najvise bodova postaje sampion vec se igra playoff gde apsolutno nema veze koga si pobedjivao. A najtuznije je što si dobio brdo pluseva...

kejt winslet

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske

Gojko

pre 4 godine

Ovo što komentarišu Jokićeve izgubljene lopte.... 3 su bile za faul u napadu i bar još 3 kad njegovi saigrači spavaju. Marta istini za volju bio je nešto nervozan od samog početka.

neki veliki dr

pre 4 godine

Kad čuješ rezultat, odmah znaš da nisu igrane odbrane, samo ispucavanja.
(Ahtung, 17. januar 2020 10:14)
Još jedan u moru stručnih komentara. Pametni, oni za sezonu odigraju 82 utakmice plus play off. Trinkijeri i Sakota plaču danima po medijima kako je teško igračima kada odigraju 3 utakmice u nedelji, a ovi tako cele sezone, plus duga gostovanja itd itd.. Svako veče treba da se kidaju u odbrani da bi srbadijska košarkaška javnost bila zadovoljna, ili šta?

smehotresna olimpijada

pre 4 godine

Denver je ove godine izgubio od:
Atlante (u Denveru), Klivlenda (u Denveru), Washingtona, Sacramenta, Pelikansa 2x (1x u Denveru)... sa tih 6 poraza manje imali bi skor 35-6 i zaostajali bi samo za Milvokijem koji ima 37-6. Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.

Dag Kristi

pre 4 godine

Kad čuješ rezultat, odmah znaš da nisu igrane odbrane, samo ispucavanja.
(Ahtung, 17. januar 2020 10:14)

Onomad, kad je Partizan dobio Virtus 101:86,čitaoci ovde nazvaše najboljom utakmicom sezone,a ovde kad za 54 minuta ekipa postigne 134,onda se ne igraju odbrane...

Tequila

pre 4 godine

Gledo sam utakmicu i mogu vam reci da je bio los sinoc. Tehnivcki, fauli u napadu, izgubljene loote... ali dobro idemo dalje. mora nekad i ovakva utakmica da se desi.

Nenad

pre 4 godine

Kakvu epsku duplu je Nikola napravio par minuta prije kraja regularnog dijela i poslije toga ubacio važan koš. I onda kažete ne poštuju ga sudije...
(Srdjan, 17. januar 2020 08:28)

Nije to, nego je smrsao sada i previse je brz za ljudsko oko, tako da sta ces, sudija je samo covek.

Jokara_sa_aerodroma

pre 4 godine

Hvala ti brate!! Evo bas sam na aerodromu i odmah sam uzeo da citam komentare ovde na forumu.

Pozdrav u Zemun.

Nikola

+++
Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun
(rale, 17. januar 2020 08:35)

JPR24

pre 4 godine

Da li neko moze da objasni zasto su svi u dvorani poludeli na 2:18? Smatraju da je Jokic nesto nedizvoljeno ucinio, ali sta?
(dragan, 17. januar 2020 10:18)

Double Dribble, Dupla lopta ili kako hoćeš... Tako deluje, nisam taj momenat video tačno, dete mi se probudilo, ali kako hod, mogu i Jokicu jednom da progledaju kroz prste !

fazlija

pre 4 godine

Pa ti citaj "Trece OKO" onda :)
A imas i sjajne textove o rudnom blagu Madjarske na netu :)))
(Dachazvezda, 17. januar 2020 08:54)

Zar Mađarska ima rudnik? 🤔

Pera

pre 4 godine

Opet kilav start celog tima a ovog puta i Jokica, ali na kraju ipak pobeda - pobedi se u zube ne gleda. Golden State je bio tako blizu da izbegne deseti uzastopni poraz, zeleli su to i trudili se, ali na kraju su ipak poklekli. Zrtva igre na pobedu je bio Smajlagic, koji nije ni ulazio na teren. Jokic na kraju solidan, lepe brojke osim 8 izgubljenih, kos za produzetak, ali moze on bolje. Najvise raduje Porter, 18 koseva, 10 skokova, 5 asistencija bez izgubljene lopte, dve ukradene. Posle utakmice Barkli je u studiju rekao da mora vise da igra, jer do kraja sezone ce postati drugi najbolji igrac Denvera. Za razliku od Nikole odlican je atleta, ume i da doda (imao je par vrlo lepih asitencija), odlican sut, osecaj za ofanzivni skok, odlicno zavrsava - cini mi se da Sir Charls ni ovog puta nije pogresio.

mandarina nuna

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske
(kejt winslet, 17. januar 2020 09:23)

nisi ni ti kejt..

petarczv

pre 4 godine

Okrenu denver u poslednjem minutu regularnog dela gsw sutira promasuje defanzivni skok plamli i sve je maltene gotovo imaš +3 loptu jos 50sec do kraja. Medjutim plamli posle uhvacenog defanzivnog skoka gubi loptu i gsw daje kos... Izglupirali su se na kraju a mogli su lagano da završe bez produžetaka

Aleks

pre 4 godine

Da nije spasio Denver? Šta znači "spasao"?
(Aleksandar, 17. januar 2020 12:59)

Iako sam bila ubeđena, ipak sam guglala. Piše se i jedno i drugo, spasao je od glagola spasti, a spasio je od glagola spasiti. Zapravo se preporučuje oblik "spasao", iako mogu oba.

leandro

pre 4 godine

Proigrao je u poslednjoj cetvrtini kada su jurili minus. Pre toga delovao je nezainteresovano, a onda je iznerviran spornim sudijskim odlukama dao nekoliko poena, podelio asistencije i pre svega odigrao sjajnu odbranu u kratkom vremenskom roku. GSW je prestao da ga udvaja jer su slobodni Bizli, Porter i Barton pogadjali. Tada se Jokari otvorila mogucnost da se priblizi kosu i bolje kreira napade, kako za sebe - tako i za tim. Osam izgubljenih lopti su bile u prve tri cetvrtine kada je ceo Denver igrao neozbiljno. U poslednjoj cetvrtini (koju je maltene celu odigrao) kao i u produzetku - nije imao nijedan turnover.

Gatsby

pre 4 godine

Igrao sam fudbal svojevremeno, bili smo dobra ekipa u 3.rangu, borili se za ulazak u 2.ligu. Ali krenemo da gubimo, onda jurimo rezultat, nekad preokrenemo, nekad nemamo sreću , pogađamo prečke,stative, nekad nas sudija zezne...dok nije došao novi trener, i rekao nam "majku vam..." pa ne kreće utakmica u drugom poluvremenu, i ne mora da se rezultat juri svaki put, krenite da igrate od prve sekunde. Ne znam što mi to palo na pamet, ali mislim da Meloun treba da im ponovi to pred svaki meč sa slabijim protivnicima

JPR24

pre 4 godine

Pri kraju, Plamli uzima skok u odbrani, čovek se baci u dribling i izgubi je momentalno, i onaj faul za tri slobodna ! Ajmeee... Srecom pa je u ofanzivi bio dobar i hvatao ili zakucavao neke promašene zicere i Porterov zadnji napad... Barton dobro odigrao ali i on na kraju, sav se smotao i izgubi bezveze loptu ! Par detalja i umesto da završiš mirno, vadis se iz trnja !! No dobro, pobeda. Bez Herisa i Mareja, Bizli je odlično odigrao, ali su previše lopti izgubili, 19, 9 Nikola, po 3 Plamli i Barton, previše je to ! I pozitivno sto sam video isto, to je Porter, racionalnija igra, 5 asistencija, dobra selekcija šuta i najvažnije : bez srljanja, iako su gubili ! Dečko polako, ali sigurno hvata ritam i pokazuje potencijal koji se ocekuje od njega !

јд123

pre 4 godine

MPJ 3/3. MPJ odigrao kao mator: ukupan sut 60%, trojke 100%, slobodna bacanja 100%, 10 skokova, 5 asistencija i nijedna izgubljena lopta.
(bskfan, 17. januar 2020 09:41)

До пре неки дан си писао да га треба трејдовати. Да ли си променио мишљење? Ја овде од почетка пишем да му треба дати већу шансу. То што још није добар у одбрани и друге слабости треба истрпети. Дончић добија хвалоспеве а исто не игра одбрану. Замисли да му је тренер Даласа прошле сезоне скратио минутажу због лоше одбране? Нит би био руки године нити кидао сада.

Такав потенцијал једноставно мораш истрпити. Као што си сада и сам написао, одиграо рационално, као матор. То радује и баш ме интересује како ће играти у плеј-офу. Да ли одлично као Јокић на својим првим плеј-оф утакмицама? Или ће се изгубити као Бартон? Бартон има већ 29 година и одиграо је одлично, али на крају, када се утакмица ломила, он се изгубио, као у плеј-офу.

Радује ме да је Баркли изјавио што ја овде већ дуже време пишем. Да Портеру треба дати већу улогу и све учинити да се развије и поред Јокића постане ударна игла Денвера.

bskfan

pre 4 godine

@JD

Kada sam rekao da MPJ-treba trejdovati to nije bilo zbog toga sto je on los igrac vec iz sasvim drugog raloga. Prvo, glavni problem je Marej sa katastrofalim ugovorom od 35 miliona po godini i jedini nacin da se resis Mareja je da uz njega upakujes MPJ-a i za taj paket dobijes kvalitetnog pleja tipa Jrue Holidej. Drugi razlog je sto MPJ ne moze da cuva kvalitetne PF-ordove (Kevin Love ga je razbio). Treci razlog je to sto MPJ i dalje ima problem za ledjima, i dalje posle utakmice oseca ukocenost u ledjima a igra samo desetak minuta po utakmici...kako ce onda u plejofu da igra svaki drugi dan po 35+ minuta? Ofanzivno MPJ je sjajan fit uz Jokica ali bi onda u odbrani Jokic bio u velikom problemu. U sustini, najveci problem je Grant koji je na mestu PF-a cak i losiji od MPJ-a, ali je bolji u odbrani perimetra. Sve u svemu, Denver tu sada ima veliki problem jer sta god da urade nece biti dobro jer su im svi igraci nekompletni: 1) Marej slabo vodi loptu, nema pregled igre i rupa u odbrani, 2) Haris dobar u odbrani, moze da bude dobar i u napadu ali vodjenje lopte nikakvo, 3) Barton devojka za sve, igra na mahove, moze da igra tri pozicije ali nijednu na visokom nivou, 4) MPJ spor za trojku, fizicki slab za cetvorku, 5) Grantov najveci problem je slab BBIQ, 6) Beasly sjajan suter, puno energije, slab u odbrani i takodje slabo cita igru, 7) Moris dobar za slabije utakmice ali kad se igra jaka utakmica potone, 8) Vanderbilt sjajan sa loptom i u skokovima ali mu je sut ocajan.

marko

pre 4 godine

Dragi Nikola,

ovakvim potezima sve vise zasluzujes postovanje. Mislim da je ovo 5-6 utakmica ove sezone koju resavas u korist Denvera. Bravo!

Pozdrav iz Srbije, Zemun
(rale, 17. januar 2020 08:35)

Sta se desilo sa Zemuncima?

dule

pre 4 godine

Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
(Ružica iz Švajcarske, 17. januar 2020 08:21

Niti si ruzica, niti si iz svajcarske
(kejt winslet, 17. januar 2020 09:23)

Nit je naša ?

A sad nagradno pitanje ta sve: Koga je kejt parafrazirala i kako glasi originalna izreka.

Saša

pre 4 godine

Sa Jokićem na četvorci i Plamlijem na petici, Denver u poslednjoj četvrtini preokrenuo.
U prvoj i drugoj četvrtini mnogo eksperimenata u igri Denvera, delom zbog povredjenih igrača, ali delom pokazuju da se ispituju neke stvari u igri vezane za trejd varijante.

WillyWonka

pre 4 godine

"Denver je ove godine izgubio od:
Atlante (u Denveru), Klivlenda (u Denveru), Washingtona, Sacramenta, Pelikansa 2x (1x u Denveru)... sa tih 6 poraza manje imali bi skor 35-6 i zaostajali bi samo za Milvokijem koji ima 37-6. Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.
(smehotresna olimpijada, 17. januar 2020 10:54)"

Super zapažanje, ne može čovjek povjerovati od koga su sve gubili.

Mirko

pre 4 godine

...Радује ме да је Баркли изјавио што ја овде већ дуже време пишем. Да Портеру треба дати већу улогу и све учинити да се развије и поред Јокића постане ударна игла Денвера.
(јд123, 17. januar 2020 12:13)

Dečko je tako jeziv šuter da svaki put kad se podigne ja već vidim da će pogoditi. Sličan trip ponekad imam kad gledam Hardena ili Karija, ima ih puno koji su dobri šuteri ali ovakav osećaj nemam često, to je toliko ispeglan šut da je bez koske sa 8 metara i to pod polublokom i u brzini i kretnji ispaljen šut i ne verujem koliko to tečno uđe u koš - ali svaki put.
Pri tom je lucidan i pod košem u napadu, ima i blokade, skokove, dečko ne promašuje.
Teško i je da procenim dokle može da ide, ali msm da je Denver ubo'o zlatnu koku.

gluvaglava

pre 4 godine

Bravo Nidžo! Bravo Nagetsi!
Ovo je bilo za dlaku, slede tri daleko jača protivnika, od toga dva direktna konkurenta za vrh zapadne konferencije.
Idemo jako!

steva

pre 4 godine

Odavno nisam gledao "tezu" utakimicu . Toliko izgubljenih lopti (sa obe strane) , toliko glupavih , nerezonskih gresaka , pogresnih odluka ...pa to je bilo strasno .
Celu utakmicu su gubili i onda na kraju imali priliku da je dobiju , uprskali su , jedva izvukli produzetke . Onda u produzetcima napravise dramu u poslednjem minutu ...vode bre 7 razlike i imaju loptu , a onda su svojim budalastinama doterali do toga da 8-9 sek do kraja imaju samo 1 poen prednosti !? Treba biti trener ovim igracima...ustvari , treba imati zivce ko brodske konopce i biti im trener . Jokara poceo traljavo , ne verujm da je u zivotu imao vise izgubljenih lopti ...popravljao se kako je vreme prolazilo i utakmica se priblizavala kraju . Sve u svemu odlicna statistika , sa obzirom kakav je mech odigrao . Vazno je da su dobili bez tri startera . Imao je Jokic veliku pomocu u Bartonu i Beaslyu ...solidnu utakmicu su odigrali Plumlee i mali Porter . ( a gluposti su pravili svi , mrtva trka ko ih je napravio vise :))

Nikola

pre 4 godine

Koja sigurica Barton + poena :D Čim je Marej povređen tačno sam znao da će ovaj koji inače voli da glumi heroja to u ovoj utamkmici pojača do daske. Dobro je šutirao uzgred rečeno :)

Kole

pre 4 godine

Ovaj bskfan neki profesionalni analiticar ili sta? Mislim decko, Denver svakako nije sampionski tim, ali ti ih ocrnio kao da su tamo potpuni diletanti. Svako ima svoje prednosti i mane, i te mane se eksploatisu u plejofu od strane protivnika. Pobedjuje onaj koji je bolji. MPJ ce ako ga zdravlje posluzi biti najbolji suter Denvera, vec u sledecoj sezoni. Barton vec ove sezone igra puno zrelije nego prethodne, a Marej i nije toliko los, osim ako ga poredimo sa Hardenom. Svi igraci su napravili veliki iskorak ove sezone, a dokaz za to je usage rate Jokica, koji je ove sezone mnogo manje eksploatisan nego orethodne kada mu je usage rate bio daleko veci. Prvi je bio skoro cele sezone u celoj ligi. Zato je i bio u prici za MVP-a. Sama cinjenica da se ove sezone ne vrti sve oko Jokica je jasan znak da je tim napredovao, jer drzi isti nivo pobeda i poraza kao prethodne godine. MPJ je ruki i igra decko super i vrlo je efikasan i u odbrani i u napadu srazmerno minutima u kojima igra. Grant je fenomenalan atleta i vec se pokazao kao super resenje pogotovo u odbrani, jer Denver je ove sezone znatno bolji u tom segmentu. I za kraj, dati MPJ-a i Mareja za Holideja je nonsens. Marej se muci jer mu je selekcija suteva blago reci ocajna, ali i to ce se dovesti u red, mora proci period odrastanja. Decko ima talenat i zelju za dokazivanjem, tako da sam siguran da ce prelezati tu boljku. MPJ im je neko ko ce u perspektivi biti najbolji igrac ovih Nagetsa, tako da bi cak pre trejdovali Jokica nego njega. On je na treninzima najbolji suter Nagetsa, uz to ima odlicne atletske sposobnosti. Nisu toliko losi koliko si ih ti predstavio.

Mirko

pre 4 godine

... Slicna situacija je bila i prosle godine, gubili su utakmice od timova od kojih nisu smeli da izgube.
(smehotresna olimpijada, 17. januar 2020 10:54)"

Super zapažanje, ne može čovjek povjerovati od koga su sve gubili.
(WillyWonka, 17. januar 2020 12:36)

Da, a pri tome dobijaju one koji su bolje plasirani od njih, prošle godine su dobili GSW koji je bio prvi i sve ostale koji su u nekom trenutku bili ispred njih.

Ako ovo nastave da rade i iduće godine - to će im postati k'o lična karta.
A ako poprave to gubljenje od slabije plasiranih timova može se isto tako desiti da nešto drugo pokvare, tako to ide u životu, a i sportu.
Tako da će jedino merilo ipak biti: da li će se plasirati u finale konferencije ili/i finale NBA, jer ako se to desi svi ovi porazi biće oprošteni i zanemareni. U suprotnom moraće dobrano da se pozabave time sledeće godine, jer je prednost domaćeg terena u PO - ozbiljna prednost.

ElHombre

pre 4 godine

Denver bez 3 startera a San Francisco 9 poraza za redom i zeljni da pobede pred put na gostovanja...Sjajan mec, kluba Denvera je odradila super posao, Nikola je slabo igrao mnogo lopti izgubio ali opet uspeo da upise double-double.

јд123

pre 4 godine

@bskfan

У последње две утакмице МПЈ је играо скоро по 30 минута и то дан за даном. Да има проблеме у леђима, сигурно не би ризиковали са толико минута. Одакле ти то да игра по 10 минута, јер тело не може више да издржи?

Денверу не преостаје ништа друго, него да покушају са њим, јер је и њима јасно да је данас скоро па немогуће освојити титулу са само једним суперстаром. Торонто прошле године је био изузетак, који потврђује правило. Ако не остане здрав, онда су ризиковали и изгубили. Ризик је било и само драфтовање играча са тако озбиљном повредом.

Они су све учинили да Мареј постане други суперстар. Има он потенцијал, још увек је млад, има изузетне радне навике. Али ове сезоне није напредовао. Највећи проблем Мареја, који ја видим, је да пристане на то да у будућности буде тек 3 опција, после Јокића и Портера. Нисам сигуран да му то его дозвољава, неколико пута је исхитрено завршавао нападе, управо после добре акције Портера и овација домаће публике, ваљда да их утиша и покаже да је он главни.

Мареја и МПЈ не могу дати за Холидеја, јер је ове сезоне разлика у плати превелика. На крају сезоне би био довољан само Мареј. Ако сада крену на Холидеја, пре ће бити за Хериса и још некога (Бизли, Хуанчо, Вандербилт).

Потпуно се слажем са Барклијем, да МПЈ треба дати већу улогу, чак и ако то значи слабији пласман на крају сезоне - како рече Барклли ”yes, yes, yes!!!”. Нереално је да ће Денвер ове сезоне освојити титулу без обзира да ли опет био 2. на западу или не.

bskfan

pre 4 godine

@Kole

Pa valjda je cilj biti u top4 i imati sansu za napad na prsten? Moja prica je usmerena u tom pravcu, napraviti mocan tim a ne da im je cilj samo plejof. Tamo se tim i gradi sa tim ciljem i ako se dodje do zakljucka da od toga nema nista onda se krece ispocetka i ide u rebild. Ako je Jokic igrac oko koga se gradi tim onda se prvo pokrivaju njegovi nedostaci, a to je odbrana kosa. Zato je po meni za Denver najvaznije da dovedu visokog PF-a koji je dobar bloker i koji ima sut za tri poena (tacno tip igraca Porzigis), a ne undersized Milsap ili muva bez glave Grant. Marej moze da bude dobar koliko god hoce ali ako je rupa u odbrani onda protivnicki napadi konstatno idu preko njega. Ne mozes da skucas 35 miliona na igraca koga prolaze kako god hoce. Haris po ceni od 18 miliona je daleko vredniji igrac od Mareja za 35 miliona. Nema tu mnogo filozofije, i ptice na grani znaju sta treba raditi, okruzi Jokica sa katerima i suterima i problem napada je resen. Zamisli startnu petorku Jrue-Haris-MPJ-Porzingis-Jokic. Dva odlicna beka, tri visoka igraca, tri sjajna igraca u skoku, svi dobri suteri. Tu petorku su mogli da imaju samo da su hteli a umesto toga oni se glupiraju sa Marejom, Grantom, Milsapom itd. Od svega mi je najgluplje opravdanje za Merejov ugovor: "da mu mi nismo dali max, dao bi mu neko drugi". Who cares?