Aktuelno

Ponedeljak, 13.01.2020.

18:15

Kraljica saopštila odluku: Tranzitni "Megzit", više bi volela da nije tako

Izvor: Tanjug

Kraljica saopštila odluku: Tranzitni "Megzit", više bi volela da nije tako IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

e

pre 4 godine

Kada bi se jedan dan probudio i pročitao komentare Srba da o osobama i vladarima drugih zemalja koji Srbiji ne čine nikakvo zlo već samo uređuju odnose u svojoj zemlji ili porodici to bi se nazvali epohalno. Ovako kako neki nažalost naši komentatori pišu brukaju prvenstveno sebe ali dolaze iz Srbije onda svet sa razlogom mrzi Srbe.

Hajduk Veljko- veliki

pre 4 godine

Podržavam Harija, čuvaj svog sina i ženu ako te voli, dosta je što su ti ubili majku i pritisak koji je trpela tvoja majka i vi kao deca, nek se s... na sve te krune život je jedan. VELIKO BRAVO za Harja i kraljicu koja ga podržava.SLOBODA NEMA CENU.

J.

pre 4 godine

"Како то да краљеви, цареви, султани.... живе у просеку, минимум стотинак година?! Занимљиво, код њих нема овоземаљских болести који чисте и сатиру обичне људе"
Bojane, u bogatim/normalnim zemljama prosečan životni vek je 89-85 godina, što znači da mnogi dožive i stotu. Evo ja živim u Italiji i vidim mnogo aktivnih ljudi od 90 i više godina.

Ксенија

pre 4 godine

Пошто “боравак” у Авганистану није испунио очекивања, Канада им се можда посрећи. Дијана је мноооого забрљала, покој јој души.

ikac klisa

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)

Pre ce biti: "dace baba para ako se povremeno pojavite na pojedinim zvanicnim dogadjajima i time umanjite sramotu kraljevske porodice".
Jer realno sta ce Hari da radi? Da nosi gajbice?

Aleksandra

pre 4 godine

Tako su i Dajani ispunili zelju da se razvede... Elem, prosecnoj glumici se ne svidja uloga, htela bi glavnu, ali posto ne moze, odlazi. Vraca se tamo odakle je i dosla, u Holivud, da nastavi gde je stala. Ovaj nesrecnik joj je posluzio samo da dobije na popularnosti, ubrzo ce ga otkaciti. Ali opet kazem, dozvolili su i Dajani da se razvede,daleko znacajnijoj u svemu. Ova je mala maca za njih. Sa babom se ne treba kockati. Ali sta mi zene mozemo muskarcima da uradimo, to je za ne verovati. :))

miro split

pre 4 godine

Zadnji Kralj koji ima moje puno poštovanje je vaš Kralj Petar prvi. Nisan van ja zna ništa o njemu, a onda je na B92 bija neki tekst o filmu Lazara Ristovskog "Čarape Kralja Pera" i sad ja ovako glup se počnem sprdat na film u kojem glavnu ulogu imaju čarape...
Ma, onda mi jedna pristojna cura iz Srbije objasnila čije su to čarape u kojima je vaš Kralj sahranjen i koja je tuga lomila njegovo srce dok je gleda i svjedočija golgotu svog naroda.
Nije čovik samo gleda i svjedočija nego je i podilja sudbinu svog naroda.
Ja ka Hrvat makar i folklorni bi uvik bija za takvog Kralja

стручњак

pre 4 godine

"Zasto Britanci dozvoljavaju da se njihov porez trosi na kraljevsku porodicu i ovu bakutu od 80 godina?"
(insajder, 13. januar 2020 18:33)

Зато што монархије коштају заправо много мање од република, јер су на челу монархија породице које су себе и своје потомке обезбедиле још пре неколико векова, па немају интерес да краду. Управо зато је и у старим евроским монархијама степен корупције много мањи него у републикама, где свако ко дође на власт једва чека да паре пореских обвезника прљавим конструкцијама преусмерава себи у џепове. Сем тога, монархије су стабилне, јер монарх остаје на престолу док се владе и парламенти мењају, самим тим је стожер и симбол државне стабилности. А пошто су све краљевске куће у Европе повезане сродничким везама, такав поредак гарантује широк политички утицај круне, а самим тим и државе у међународним односима, јер је једна ствар када нпр. Трампа дочека британска краљица или холандски краљ, сасвим друга када му се данас појави Саркози, а сутра некакав Макрон ... а тотално десета прича када му ходнику испред кабинета у проласку махне некакав Еди Рама или Вучић, па после то у својим земљама представе како су разговарали "на маргинама". То на маргинама значи да су нахватали нпр. Трампа на ходнику, па су с њим проћаскали мало о времену и спорту ... капираш ли разлику?

Бојан

pre 4 godine

Како то да краљеви, цареви, султани.... живе у просеку, минимум стотинак година?! Занимљиво, код њих нема овоземаљских болести који чисте и сатиру обичне људе!

desetka

pre 4 godine

Znala je za koga se udaje i kakve ce joj biti obaveze. E sad odjednom necu da se pretvaram da sam clan kraljevske porodice ali hocu da trosim njihove pare!
(Hmm, 13. januar 2020 19:32)
Da, da, ona bi da troši te iste pare koje je porodica Vindzor teškom mukom stekla ogromnim radom i vaskolikim odricanjima. I svi mi treba da se zabrinemo oko toga što Megan namerava sad sve te novce da im potroši, bez da se i ona mnogo potrudi.

da

pre 4 godine

Znaçi ovako,ta engleska se smatra uredjenom zakonom drzavom,a izmedju ostalog u tim zakonima stoji da nema teorije da sudija sudi u 93 godini,nema teorije da pilot pilotira u 93,kao ni higurg,ali eto kraljica moze u 93,sto govori kolika je to pohlepa za moći

z’brda

pre 4 godine

prelistavam komentare, mahom svi svaljuju krivicu na Megan, a šta ako je ovo Harijeva ideja? Bio je sklon skandalima kao klinac, pa me ne čudi ta njegova buntovnička narav, a kada je ofanrao ženu, sigurno nije tražio neku koja će da mu se tek tako povinuje, nego neku koja će da ga izaziva jer je on takav. Bravo Hari, osamostali se i ne brini za manastir.

renault megan

pre 4 godine

Ma predstava za javnost. Kao mrske im ceremonije, luksuzna odeća i besplatan keš, pa oće da budu nezavisni i sami zarađuju. Nego provalili da Hari nije Čakijev sin i babino unuče pa gledaju kako da ga se elegantno reše. Nije Hari ko naš Miroslav pa da večno izbegava DNK analizu. Nema kod babe cile-mile, ili cile ili mi6le.

NIA

pre 4 godine

Blaga odluka. Veza sa Oprom, Obamom, poseta Hilari, druzenje sa bivsim (Kluni), mrznja prema Trampu je ipak za diskusiju. Sta se kuva u njenoj kuhinji a ona nije glavna kuvarica? Vreme ce pokazati. Ako su hteli samostalnost mogao je Hari kao njegov dedastric da se odrekne kraljevsta. Bice tu jos problema sa Megan i Harijem.

Srekloher

pre 4 godine

Ma ne brinem se ja za Megi, dusa je ona...

Za 5 godina ce reci da ju je, onako naivnu pozvao vec neki producent samu na razgovor u kucu sa bazenom, i da ju je gledao, a mozda i dodirivao "onako", i eto njoj parica nekih.

Posto ce u medjuvremenu, onako naivna da upropasti onog nesretnog Harija, i napusti ga, za jedno 20 godina ce reci kako ju je Hari, obucen u nacisticku uniformu, onako naivnu gledao i dodirivao "onako", i eto njoj jos parica, onako naivnoj, jakoj, nezavisnoj i samosvesnoj...

Samo da je njoj, dusici napacenoj, nekih parica, ipak je ona zrtva!

banjica

pre 4 godine

Auuu pa ovo je gore nego što sam mislio...Ne da je baba stegla kesu, već sve prigrabila za sebe kao da će da živi 200 godina! Njihova Visoka prevashodstva sigurno nemaju ni dinara, jer da imaju ne bi Hari tražio vezu da zaposli Megan. Ne smem ni pomislim kroz šta je tek prošao Čarls...bolje da se zamonaši na Svetoj gori kad već ide tamo.

City Girl

pre 4 godine

Ovo je sada damage limitation. Ovde u U.K. mediji kažu da ideja o odlasku nije nova i kada su njih dvoje izrazili tu želju (pre nekoliko meseci), rečeno im je da daju pismeni predlog. Harry se navodno protivio jer se bojao da će priča procureti. Na kraju je ipak podneo pismeni predlog i priča jeste procurela. Sun je došao do priče i onda su Harry i Megan brze bolje objavili svoju odluku, da bi preduhitrili Sun. Sun naravno ne želi da kaže odakle su dobili informaciju. Ali se pretpostavlja da je ona došla ili iz Carlsovog ili iz Vilijamog okruženja. Sada se plasira priča o složnoj porodici koja radi zajedno na resavanju situacije, braca izdaju zajednicko saopstenje kako su u super odnosima i td. Sve da se ugled monarhije, posebno u svetu, ne naruši.

autosovinista

pre 4 godine

Nacija odgojena na post-komunjarskom shvatanju tradicije (fora nebeskog naroda itd. trebalo bi da ima malo više poštovanja prema Monarhiji!!!

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Mislim...ideja da bi 93-godisnja praprapracukuncukuncukun kraljica kojoj je jos pre 20 godina istekao rok trajanja trebalo da poziva na hitni raport 35-godisnjeg coveka, oca jednog deteta i da mu cita vakelu na temu kako on i njegova supruga ne bi trebalo da budu nezavisni i kako bi trebalo da zauvek ostanu pod okriljem drage im prapacukunke, morbidna je i toliko van svake pameti i toliko bolno edipalna da bi neko od mnogobrojnih kraljicinih potrckala zaista morao pod hitno da u Bakingemsku Palatu prizove duha Zigmunda Frojda (a ni Kafka ne bi bio na odmet, siguran sam da bi imao pune ruke posla).

Protoss

pre 4 godine

Kao nekada u Rimskom carstvu, raja gleda u bogate, slusa njihove bahatosti i gluposti, dok ona umire.. Danas imamo prenos uzivo, preko njihovih sluga koje velikodusno placaju, medija, koji prenose globalnoj raji njihove muke, da im se odvrate misli od njihovih zivota i teskoce, dok svi oni uzivaju u ludackom luksuzu i u kapitalizmu.. Znamo kako je Rimsko carstvo zavrsilo.. Sloboda za "obicnog" coveka je sada najugrozenija, ali i najbitnija, narocito jer se bitka pored fizickog, koje je nekada bilo u doba rimljana, vodi i na nekom visem nivou, mentalnom.

EU Citizen

pre 4 godine

Primili u kuću prostakušu, pa se sad češu, isto kao i sa Dajanom :) S tim što je, kako Vilijam već ima decu, Hari daleko manje bitan nego što je Čarls bio u doba priče sa Dajanom, te su ih pustili da idu s milim bogom, a pošto slušaju "mudre" savetodavce, tj. levičarski talog poput Opre Vinfri, Obame i njegovog muža, :) i Džordža Klunija i njegove neokomumističke drugarice, onda tom braku svakako ne dajem dugo, mladi riđi majmumn će se onda vratiti kući kao Lesi podvijenog repa, i tražiti neki drugi slučaj, jer je očigledno na svoju problematičnu majku :)) U svakom slučaju, primc Filip je jedini potpuno normalan član te porodice i jedini koji je reagovao ispravno na ove budalaštine, ako mlada klovnica nije htela da živi kao princeza, nije ni trebalo da ulazi u kolo, a ovo kako se ponaša Hari ima svoje ime, i to ime je "šonja" ili jedna ne baš pristojna kovanica, čiji je drugi i pristojniji deo "... paćenik" :))

Sueski kanal 1956

pre 4 godine

Megan kao i ostalim članovima Engleske kraljevske porodice treba dozvoliti da glume u filmovima. Pogotovo komedijama, Monti Pajtonu i sl. To će pomoći običnim građanima kraljevstva da plaćaju manje takse za održavanje životnog stila članova kraljevske porodice. Sve za običan narod!

Nezahvalna omladina

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)
A od babine penzije svi zive, i ziveće vekovima od njene ušteđevine.

Django

pre 4 godine

Kakav teatar. Kolko otete kinte od naroda da bi ovakvi iskrivljeni likovi pravili patetiku i sebi davali na ceni. A narod se lozi. Knjigu u ruke, narode.

Marko

pre 4 godine

Na mestu Mega, od danas bi se dva puta okretao oko sebe , pri izlasku iz kuce. Ko u njihovo kolo uđe uspravan iz nega , svojom voljom, ne izlazi.

RnR

pre 4 godine

Ovu Marklovu treba obdariti jednim lepim vocnim aranzmanom sa dve jabuke i jednom duzom bananom. Nakon toga sigurno ne bi bila ovakva. Govorila bi samo "da baba slatka". Kad ce opet pauza za moj vocni banana obrok?

Drajfus

pre 4 godine

Bravo! Zasto bi nastavili da zive u "izlogu" gde svako smatra da ima pravo na komentar: o boji koze, poreklu, koliko je kostala haljina, cipele, ko je platio renoviranje i ostale trice i kucine. Setimo se samo pokojne Dajana i koliko je britanska stampa sekcirala njen zivot. Cast izuzetcima ali bili su retki! Megan je Harijev izbor a poucen iskustvom pok. majka mozda su doneli optimalnu odluku.

Иги

pre 4 godine

Хари и Меган су се непромишљено упустили у тај брак, попут америчких клинаца који оду за викенд у Вегас, па се венчају у првој капели из зезања. Она није схватила да је живот принцезе заправо живот биљке са гомилом звучних титула, у златном кавезу чији кључ држи баба. С обзиром да је пре удаје имала какву такву каријеру и независност, такав начин живота она није могла да прихвати. Он јој је вероватно причао бајке како ће њена каријера и даље блистати и како ће јој он ако треба својим утицајем налазити улоге. Да би тек од недавно почео да вуче продуценте за рукаве и то вероватно само зато што га је она притисла. Не треба ту много памети да би се то видело. Сада му је она лупила шаком о сто и поставила или-или услов. Јадничак не капира да ће га она, пошто га жестоко искористи, изгазити и шутнути када оствари своје циљеве у Холивуду. А он неће више моћи да се врати на двор. Њихова прича заправо много личи на случај мог брата од стрица. Живео је у Хамбургу годинама, па се оженио женом из Београда и одвео је тамо. Пошто она није могла да нађе посао који би је испунио, спаковала је кофере и вратила се, а он за њом. Дао је отказ тамо где је радио и вратио се у Београд да ради за неку сићу. Она је у Београду одмах нашла нови посао, боље плаћен од њега и на новом послу и згодног колегу, с којим га је врло брзо преварила. Развели су се, а он већ 3 година безуспешно покушава да се врати у Немачку. Али сада му то нешто не иде, па живи и даље код тате и маме и ради за сићу.

Aleksa

pre 4 godine

Vecini je promaklo to da su oni zeleli u Sevenu Ameriku a baba im je objasnila da ce ipak morsti u Kanadu koja spada pod njenu nadleznost. Kanada-Engleska a ne USA- Engleska

Saša 2.

pre 4 godine

A da na sveopštu radost saopšti da se povlači i da vidimo jadnog deda Čarlsa konačno na prestolu (ako ga ikada i doživi)?
Ona ih je sama istisnula kada se za Božić slikala samo sa Čarlsom, Vilijemom i njegovim sinom, a Harija iskulirala kao da ne postoji. Znači da je ili tada znala već za njihov plan ili je htela da ga otera ili ne znam šta- da "prevaspita" ljude na pragu 40-ih jer ne žive u u skladu sa njenim željama...babi je stvarno vreme da putuje...

Hmm

pre 4 godine

Znala je za koga se udaje i kakve ce joj biti obaveze. E sad odjednom necu da se pretvaram da sam clan kraljevske porodice ali hocu da trosim njihove pare!

Donald ali Duck

pre 4 godine

Johan, nije baš tako. Ta baka vala odlučuje i nekada od njene odluke zavisi oće li glave padati ili ne. Tako je bilo u prošlosti, tako je sada a vala ima da bude i u budućnosti sve dok monarhija zeli da opstane. Naravno da kraljica ima ogromno iskustvo i da u njenim godinama nebi išla protiv unuka, al da je u pitanju neko daleko mladji ko zna šta bi sve bilo

Sarkazam

pre 4 godine

Ja reko bice Kvinexit, a onda Rojalexit ako ovo prvo bude dobro odradjeno. Da narod ustedi koju kintu na racun ovih koji nista ne rade osim verbalne onanije.

insajder

pre 4 godine

Zasto Britanci dozvoljavaju da se njihov porez trosi na kraljevsku porodicu i ovu bakutu od 80 godina?I zasto je glavna vest ta da je tamo neki samozvani princ otisao da zivi van Britanije?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako je navedeno u kraljičinom saopštenju ona je dala potpunu podršku njihovoj želji za novom ulogom ali bi više volela da ostanu "puno radno vreme" članovi kraljevske porodice.
-Rekli su:”Baba daj nešto od onog zlata iz Afrike da nam se nađe za prvu pomoć”....

Nina

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)

Pa nije bas da je tako, jer da jeste ne bi se ni sastajali sa njom. Jer "baba" moze u svakom trenutku da im ukine titule, pa bi tako njihova zelja da zaradjuju od ziga Sussex Royal (koji su zastitili pre 6 meseci, a od kojeg planiraju da zgrnu stotine miliona, po mnogim procenama) ostala samo pusta zelja. Obezbedjenje koje imaju besplatno morali bi papreno da placaju, kuce i vikendice koje su im na raspolaganju kao clanovima porodice ne bi mogli da koriste itd. Zbog toga i sva ova parada. Oni bi da budu bez obaveza, da navodno sami zaradjuju, ali da uzivaju sve ostale blagodeti, samo bez dosadnog protokola. Da nije to u pitanju, mogao bi Hari, lepo kao stric kraljice Elizabete, da se odrekne titule (i to jos titule kralja u njegovom slucaju a ne princa i vojvode) i zivi kao obican plebs. Mislim opet on sa nasledstvom koje ima od pokojne majke nije bas obican gradjanin, jer nemaju svi par desetina miliona na svojim racunima, ali za nekog ko nije naucio da razmislja o novcu i za nekog ko hoce da nastavi da zivi na visokoj nozi, ta suma ne bi potrajala ni par godina. Zato i ovoliko galame oko svega toga.

Živela Engleska kraljica još godina 100

pre 4 godine

I mi se u Srbiji, kao i sve žene sa b92, više brinemo o engleskoj kraljici i njenim sinovima, unucima i praunicima - no o SRPSKIM ŽENAMA, nekraljevskog porekla, koje SRPSKE MUŠKARČINE svakodnevno sa lakoćom ubijaju (a ne mogu da pobegnu u Ameriku ili Kanadu tek tako).

Hari Poter od Buckingham

pre 4 godine

Hari pusta Megan pesmu "Ideš za Kanadu", a engleska kraljica Elizard-birth sluša i razmišlja "E moj Hari kad bi samo znao, značenje reči,te pesme."

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Tranzitni "Megzit", više bi volela da nije tako..”
-Imali smo 2019 “Bregzit” a 2020 imamo “Megzit” hahahahahah...Kako je njima dobro hahahahahah

Canuck

pre 4 godine

Većina Kanađana je raspoložena da ih vidi ovde, ali postoji gomila problema koje treba rešiti. Da bi dobili stalni boravak, tehnički oni trebaju da imigriraju. Ne bi mogli da zadrže titule. Postavlja se i pitanje obezbeđenja, odnosno ko bi to plaćao. Prilikom poseta, dnevni troškovi policijskog obezbeđenja su bili 100-150 hiljada dolara, zavisi ko je od članova kraljevske porodice dolazio. Privatno obezbeđenje u Kanadi ne sme da nosi oružje.

стручњак

pre 4 godine

"Zasto Britanci dozvoljavaju da se njihov porez trosi na kraljevsku porodicu i ovu bakutu od 80 godina?"
(insajder, 13. januar 2020 18:33)

Зато што монархије коштају заправо много мање од република, јер су на челу монархија породице које су себе и своје потомке обезбедиле још пре неколико векова, па немају интерес да краду. Управо зато је и у старим евроским монархијама степен корупције много мањи него у републикама, где свако ко дође на власт једва чека да паре пореских обвезника прљавим конструкцијама преусмерава себи у џепове. Сем тога, монархије су стабилне, јер монарх остаје на престолу док се владе и парламенти мењају, самим тим је стожер и симбол државне стабилности. А пошто су све краљевске куће у Европе повезане сродничким везама, такав поредак гарантује широк политички утицај круне, а самим тим и државе у међународним односима, јер је једна ствар када нпр. Трампа дочека британска краљица или холандски краљ, сасвим друга када му се данас појави Саркози, а сутра некакав Макрон ... а тотално десета прича када му ходнику испред кабинета у проласку махне некакав Еди Рама или Вучић, па после то у својим земљама представе како су разговарали "на маргинама". То на маргинама значи да су нахватали нпр. Трампа на ходнику, па су с њим проћаскали мало о времену и спорту ... капираш ли разлику?

Иги

pre 4 godine

Хари и Меган су се непромишљено упустили у тај брак, попут америчких клинаца који оду за викенд у Вегас, па се венчају у првој капели из зезања. Она није схватила да је живот принцезе заправо живот биљке са гомилом звучних титула, у златном кавезу чији кључ држи баба. С обзиром да је пре удаје имала какву такву каријеру и независност, такав начин живота она није могла да прихвати. Он јој је вероватно причао бајке како ће њена каријера и даље блистати и како ће јој он ако треба својим утицајем налазити улоге. Да би тек од недавно почео да вуче продуценте за рукаве и то вероватно само зато што га је она притисла. Не треба ту много памети да би се то видело. Сада му је она лупила шаком о сто и поставила или-или услов. Јадничак не капира да ће га она, пошто га жестоко искористи, изгазити и шутнути када оствари своје циљеве у Холивуду. А он неће више моћи да се врати на двор. Њихова прича заправо много личи на случај мог брата од стрица. Живео је у Хамбургу годинама, па се оженио женом из Београда и одвео је тамо. Пошто она није могла да нађе посао који би је испунио, спаковала је кофере и вратила се, а он за њом. Дао је отказ тамо где је радио и вратио се у Београд да ради за неку сићу. Она је у Београду одмах нашла нови посао, боље плаћен од њега и на новом послу и згодног колегу, с којим га је врло брзо преварила. Развели су се, а он већ 3 година безуспешно покушава да се врати у Немачку. Али сада му то нешто не иде, па живи и даље код тате и маме и ради за сићу.

Nezahvalna omladina

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)
A od babine penzije svi zive, i ziveće vekovima od njene ušteđevine.

Nina

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)

Pa nije bas da je tako, jer da jeste ne bi se ni sastajali sa njom. Jer "baba" moze u svakom trenutku da im ukine titule, pa bi tako njihova zelja da zaradjuju od ziga Sussex Royal (koji su zastitili pre 6 meseci, a od kojeg planiraju da zgrnu stotine miliona, po mnogim procenama) ostala samo pusta zelja. Obezbedjenje koje imaju besplatno morali bi papreno da placaju, kuce i vikendice koje su im na raspolaganju kao clanovima porodice ne bi mogli da koriste itd. Zbog toga i sva ova parada. Oni bi da budu bez obaveza, da navodno sami zaradjuju, ali da uzivaju sve ostale blagodeti, samo bez dosadnog protokola. Da nije to u pitanju, mogao bi Hari, lepo kao stric kraljice Elizabete, da se odrekne titule (i to jos titule kralja u njegovom slucaju a ne princa i vojvode) i zivi kao obican plebs. Mislim opet on sa nasledstvom koje ima od pokojne majke nije bas obican gradjanin, jer nemaju svi par desetina miliona na svojim racunima, ali za nekog ko nije naucio da razmislja o novcu i za nekog ko hoce da nastavi da zivi na visokoj nozi, ta suma ne bi potrajala ni par godina. Zato i ovoliko galame oko svega toga.

miro split

pre 4 godine

Zadnji Kralj koji ima moje puno poštovanje je vaš Kralj Petar prvi. Nisan van ja zna ništa o njemu, a onda je na B92 bija neki tekst o filmu Lazara Ristovskog "Čarape Kralja Pera" i sad ja ovako glup se počnem sprdat na film u kojem glavnu ulogu imaju čarape...
Ma, onda mi jedna pristojna cura iz Srbije objasnila čije su to čarape u kojima je vaš Kralj sahranjen i koja je tuga lomila njegovo srce dok je gleda i svjedočija golgotu svog naroda.
Nije čovik samo gleda i svjedočija nego je i podilja sudbinu svog naroda.
Ja ka Hrvat makar i folklorni bi uvik bija za takvog Kralja

Hmm

pre 4 godine

Znala je za koga se udaje i kakve ce joj biti obaveze. E sad odjednom necu da se pretvaram da sam clan kraljevske porodice ali hocu da trosim njihove pare!

Aleksa

pre 4 godine

Vecini je promaklo to da su oni zeleli u Sevenu Ameriku a baba im je objasnila da ce ipak morsti u Kanadu koja spada pod njenu nadleznost. Kanada-Engleska a ne USA- Engleska

Бојан

pre 4 godine

Како то да краљеви, цареви, султани.... живе у просеку, минимум стотинак година?! Занимљиво, код њих нема овоземаљских болести који чисте и сатиру обичне људе!

Aleksandra

pre 4 godine

Tako su i Dajani ispunili zelju da se razvede... Elem, prosecnoj glumici se ne svidja uloga, htela bi glavnu, ali posto ne moze, odlazi. Vraca se tamo odakle je i dosla, u Holivud, da nastavi gde je stala. Ovaj nesrecnik joj je posluzio samo da dobije na popularnosti, ubrzo ce ga otkaciti. Ali opet kazem, dozvolili su i Dajani da se razvede,daleko znacajnijoj u svemu. Ova je mala maca za njih. Sa babom se ne treba kockati. Ali sta mi zene mozemo muskarcima da uradimo, to je za ne verovati. :))

Django

pre 4 godine

Kakav teatar. Kolko otete kinte od naroda da bi ovakvi iskrivljeni likovi pravili patetiku i sebi davali na ceni. A narod se lozi. Knjigu u ruke, narode.

EU Citizen

pre 4 godine

Primili u kuću prostakušu, pa se sad češu, isto kao i sa Dajanom :) S tim što je, kako Vilijam već ima decu, Hari daleko manje bitan nego što je Čarls bio u doba priče sa Dajanom, te su ih pustili da idu s milim bogom, a pošto slušaju "mudre" savetodavce, tj. levičarski talog poput Opre Vinfri, Obame i njegovog muža, :) i Džordža Klunija i njegove neokomumističke drugarice, onda tom braku svakako ne dajem dugo, mladi riđi majmumn će se onda vratiti kući kao Lesi podvijenog repa, i tražiti neki drugi slučaj, jer je očigledno na svoju problematičnu majku :)) U svakom slučaju, primc Filip je jedini potpuno normalan član te porodice i jedini koji je reagovao ispravno na ove budalaštine, ako mlada klovnica nije htela da živi kao princeza, nije ni trebalo da ulazi u kolo, a ovo kako se ponaša Hari ima svoje ime, i to ime je "šonja" ili jedna ne baš pristojna kovanica, čiji je drugi i pristojniji deo "... paćenik" :))

Živela Engleska kraljica još godina 100

pre 4 godine

I mi se u Srbiji, kao i sve žene sa b92, više brinemo o engleskoj kraljici i njenim sinovima, unucima i praunicima - no o SRPSKIM ŽENAMA, nekraljevskog porekla, koje SRPSKE MUŠKARČINE svakodnevno sa lakoćom ubijaju (a ne mogu da pobegnu u Ameriku ili Kanadu tek tako).

City Girl

pre 4 godine

Ovo je sada damage limitation. Ovde u U.K. mediji kažu da ideja o odlasku nije nova i kada su njih dvoje izrazili tu želju (pre nekoliko meseci), rečeno im je da daju pismeni predlog. Harry se navodno protivio jer se bojao da će priča procureti. Na kraju je ipak podneo pismeni predlog i priča jeste procurela. Sun je došao do priče i onda su Harry i Megan brze bolje objavili svoju odluku, da bi preduhitrili Sun. Sun naravno ne želi da kaže odakle su dobili informaciju. Ali se pretpostavlja da je ona došla ili iz Carlsovog ili iz Vilijamog okruženja. Sada se plasira priča o složnoj porodici koja radi zajedno na resavanju situacije, braca izdaju zajednicko saopstenje kako su u super odnosima i td. Sve da se ugled monarhije, posebno u svetu, ne naruši.

Srekloher

pre 4 godine

Ma ne brinem se ja za Megi, dusa je ona...

Za 5 godina ce reci da ju je, onako naivnu pozvao vec neki producent samu na razgovor u kucu sa bazenom, i da ju je gledao, a mozda i dodirivao "onako", i eto njoj parica nekih.

Posto ce u medjuvremenu, onako naivna da upropasti onog nesretnog Harija, i napusti ga, za jedno 20 godina ce reci kako ju je Hari, obucen u nacisticku uniformu, onako naivnu gledao i dodirivao "onako", i eto njoj jos parica, onako naivnoj, jakoj, nezavisnoj i samosvesnoj...

Samo da je njoj, dusici napacenoj, nekih parica, ipak je ona zrtva!

Protoss

pre 4 godine

Kao nekada u Rimskom carstvu, raja gleda u bogate, slusa njihove bahatosti i gluposti, dok ona umire.. Danas imamo prenos uzivo, preko njihovih sluga koje velikodusno placaju, medija, koji prenose globalnoj raji njihove muke, da im se odvrate misli od njihovih zivota i teskoce, dok svi oni uzivaju u ludackom luksuzu i u kapitalizmu.. Znamo kako je Rimsko carstvo zavrsilo.. Sloboda za "obicnog" coveka je sada najugrozenija, ali i najbitnija, narocito jer se bitka pored fizickog, koje je nekada bilo u doba rimljana, vodi i na nekom visem nivou, mentalnom.

Sueski kanal 1956

pre 4 godine

Megan kao i ostalim članovima Engleske kraljevske porodice treba dozvoliti da glume u filmovima. Pogotovo komedijama, Monti Pajtonu i sl. To će pomoći običnim građanima kraljevstva da plaćaju manje takse za održavanje životnog stila članova kraljevske porodice. Sve za običan narod!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Tranzitni "Megzit", više bi volela da nije tako..”
-Imali smo 2019 “Bregzit” a 2020 imamo “Megzit” hahahahahah...Kako je njima dobro hahahahahah

renault megan

pre 4 godine

Ma predstava za javnost. Kao mrske im ceremonije, luksuzna odeća i besplatan keš, pa oće da budu nezavisni i sami zarađuju. Nego provalili da Hari nije Čakijev sin i babino unuče pa gledaju kako da ga se elegantno reše. Nije Hari ko naš Miroslav pa da večno izbegava DNK analizu. Nema kod babe cile-mile, ili cile ili mi6le.

NIA

pre 4 godine

Blaga odluka. Veza sa Oprom, Obamom, poseta Hilari, druzenje sa bivsim (Kluni), mrznja prema Trampu je ipak za diskusiju. Sta se kuva u njenoj kuhinji a ona nije glavna kuvarica? Vreme ce pokazati. Ako su hteli samostalnost mogao je Hari kao njegov dedastric da se odrekne kraljevsta. Bice tu jos problema sa Megan i Harijem.

z’brda

pre 4 godine

prelistavam komentare, mahom svi svaljuju krivicu na Megan, a šta ako je ovo Harijeva ideja? Bio je sklon skandalima kao klinac, pa me ne čudi ta njegova buntovnička narav, a kada je ofanrao ženu, sigurno nije tražio neku koja će da mu se tek tako povinuje, nego neku koja će da ga izaziva jer je on takav. Bravo Hari, osamostali se i ne brini za manastir.

Canuck

pre 4 godine

Većina Kanađana je raspoložena da ih vidi ovde, ali postoji gomila problema koje treba rešiti. Da bi dobili stalni boravak, tehnički oni trebaju da imigriraju. Ne bi mogli da zadrže titule. Postavlja se i pitanje obezbeđenja, odnosno ko bi to plaćao. Prilikom poseta, dnevni troškovi policijskog obezbeđenja su bili 100-150 hiljada dolara, zavisi ko je od članova kraljevske porodice dolazio. Privatno obezbeđenje u Kanadi ne sme da nosi oružje.

desetka

pre 4 godine

Znala je za koga se udaje i kakve ce joj biti obaveze. E sad odjednom necu da se pretvaram da sam clan kraljevske porodice ali hocu da trosim njihove pare!
(Hmm, 13. januar 2020 19:32)
Da, da, ona bi da troši te iste pare koje je porodica Vindzor teškom mukom stekla ogromnim radom i vaskolikim odricanjima. I svi mi treba da se zabrinemo oko toga što Megan namerava sad sve te novce da im potroši, bez da se i ona mnogo potrudi.

Marko

pre 4 godine

Na mestu Mega, od danas bi se dva puta okretao oko sebe , pri izlasku iz kuce. Ko u njihovo kolo uđe uspravan iz nega , svojom voljom, ne izlazi.

Donald ali Duck

pre 4 godine

Johan, nije baš tako. Ta baka vala odlučuje i nekada od njene odluke zavisi oće li glave padati ili ne. Tako je bilo u prošlosti, tako je sada a vala ima da bude i u budućnosti sve dok monarhija zeli da opstane. Naravno da kraljica ima ogromno iskustvo i da u njenim godinama nebi išla protiv unuka, al da je u pitanju neko daleko mladji ko zna šta bi sve bilo

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Mislim...ideja da bi 93-godisnja praprapracukuncukuncukun kraljica kojoj je jos pre 20 godina istekao rok trajanja trebalo da poziva na hitni raport 35-godisnjeg coveka, oca jednog deteta i da mu cita vakelu na temu kako on i njegova supruga ne bi trebalo da budu nezavisni i kako bi trebalo da zauvek ostanu pod okriljem drage im prapacukunke, morbidna je i toliko van svake pameti i toliko bolno edipalna da bi neko od mnogobrojnih kraljicinih potrckala zaista morao pod hitno da u Bakingemsku Palatu prizove duha Zigmunda Frojda (a ni Kafka ne bi bio na odmet, siguran sam da bi imao pune ruke posla).

Saša 2.

pre 4 godine

A da na sveopštu radost saopšti da se povlači i da vidimo jadnog deda Čarlsa konačno na prestolu (ako ga ikada i doživi)?
Ona ih je sama istisnula kada se za Božić slikala samo sa Čarlsom, Vilijemom i njegovim sinom, a Harija iskulirala kao da ne postoji. Znači da je ili tada znala već za njihov plan ili je htela da ga otera ili ne znam šta- da "prevaspita" ljude na pragu 40-ih jer ne žive u u skladu sa njenim željama...babi je stvarno vreme da putuje...

da

pre 4 godine

Znaçi ovako,ta engleska se smatra uredjenom zakonom drzavom,a izmedju ostalog u tim zakonima stoji da nema teorije da sudija sudi u 93 godini,nema teorije da pilot pilotira u 93,kao ni higurg,ali eto kraljica moze u 93,sto govori kolika je to pohlepa za moći

Hari Poter od Buckingham

pre 4 godine

Hari pusta Megan pesmu "Ideš za Kanadu", a engleska kraljica Elizard-birth sluša i razmišlja "E moj Hari kad bi samo znao, značenje reči,te pesme."

insajder

pre 4 godine

Zasto Britanci dozvoljavaju da se njihov porez trosi na kraljevsku porodicu i ovu bakutu od 80 godina?I zasto je glavna vest ta da je tamo neki samozvani princ otisao da zivi van Britanije?

Drajfus

pre 4 godine

Bravo! Zasto bi nastavili da zive u "izlogu" gde svako smatra da ima pravo na komentar: o boji koze, poreklu, koliko je kostala haljina, cipele, ko je platio renoviranje i ostale trice i kucine. Setimo se samo pokojne Dajana i koliko je britanska stampa sekcirala njen zivot. Cast izuzetcima ali bili su retki! Megan je Harijev izbor a poucen iskustvom pok. majka mozda su doneli optimalnu odluku.

RnR

pre 4 godine

Ovu Marklovu treba obdariti jednim lepim vocnim aranzmanom sa dve jabuke i jednom duzom bananom. Nakon toga sigurno ne bi bila ovakva. Govorila bi samo "da baba slatka". Kad ce opet pauza za moj vocni banana obrok?

banjica

pre 4 godine

Auuu pa ovo je gore nego što sam mislio...Ne da je baba stegla kesu, već sve prigrabila za sebe kao da će da živi 200 godina! Njihova Visoka prevashodstva sigurno nemaju ni dinara, jer da imaju ne bi Hari tražio vezu da zaposli Megan. Ne smem ni pomislim kroz šta je tek prošao Čarls...bolje da se zamonaši na Svetoj gori kad već ide tamo.

autosovinista

pre 4 godine

Nacija odgojena na post-komunjarskom shvatanju tradicije (fora nebeskog naroda itd. trebalo bi da ima malo više poštovanja prema Monarhiji!!!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako je navedeno u kraljičinom saopštenju ona je dala potpunu podršku njihovoj želji za novom ulogom ali bi više volela da ostanu "puno radno vreme" članovi kraljevske porodice.
-Rekli su:”Baba daj nešto od onog zlata iz Afrike da nam se nađe za prvu pomoć”....

Sarkazam

pre 4 godine

Ja reko bice Kvinexit, a onda Rojalexit ako ovo prvo bude dobro odradjeno. Da narod ustedi koju kintu na racun ovih koji nista ne rade osim verbalne onanije.

ikac klisa

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)

Pre ce biti: "dace baba para ako se povremeno pojavite na pojedinim zvanicnim dogadjajima i time umanjite sramotu kraljevske porodice".
Jer realno sta ce Hari da radi? Da nosi gajbice?

J.

pre 4 godine

"Како то да краљеви, цареви, султани.... живе у просеку, минимум стотинак година?! Занимљиво, код њих нема овоземаљских болести који чисте и сатиру обичне људе"
Bojane, u bogatim/normalnim zemljama prosečan životni vek je 89-85 godina, što znači da mnogi dožive i stotu. Evo ja živim u Italiji i vidim mnogo aktivnih ljudi od 90 i više godina.

Ксенија

pre 4 godine

Пошто “боравак” у Авганистану није испунио очекивања, Канада им се можда посрећи. Дијана је мноооого забрљала, покој јој души.

Hajduk Veljko- veliki

pre 4 godine

Podržavam Harija, čuvaj svog sina i ženu ako te voli, dosta je što su ti ubili majku i pritisak koji je trpela tvoja majka i vi kao deca, nek se s... na sve te krune život je jedan. VELIKO BRAVO za Harja i kraljicu koja ga podržava.SLOBODA NEMA CENU.

e

pre 4 godine

Kada bi se jedan dan probudio i pročitao komentare Srba da o osobama i vladarima drugih zemalja koji Srbiji ne čine nikakvo zlo već samo uređuju odnose u svojoj zemlji ili porodici to bi se nazvali epohalno. Ovako kako neki nažalost naši komentatori pišu brukaju prvenstveno sebe ali dolaze iz Srbije onda svet sa razlogom mrzi Srbe.

EU Citizen

pre 4 godine

Primili u kuću prostakušu, pa se sad češu, isto kao i sa Dajanom :) S tim što je, kako Vilijam već ima decu, Hari daleko manje bitan nego što je Čarls bio u doba priče sa Dajanom, te su ih pustili da idu s milim bogom, a pošto slušaju "mudre" savetodavce, tj. levičarski talog poput Opre Vinfri, Obame i njegovog muža, :) i Džordža Klunija i njegove neokomumističke drugarice, onda tom braku svakako ne dajem dugo, mladi riđi majmumn će se onda vratiti kući kao Lesi podvijenog repa, i tražiti neki drugi slučaj, jer je očigledno na svoju problematičnu majku :)) U svakom slučaju, primc Filip je jedini potpuno normalan član te porodice i jedini koji je reagovao ispravno na ove budalaštine, ako mlada klovnica nije htela da živi kao princeza, nije ni trebalo da ulazi u kolo, a ovo kako se ponaša Hari ima svoje ime, i to ime je "šonja" ili jedna ne baš pristojna kovanica, čiji je drugi i pristojniji deo "... paćenik" :))

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Mislim...ideja da bi 93-godisnja praprapracukuncukuncukun kraljica kojoj je jos pre 20 godina istekao rok trajanja trebalo da poziva na hitni raport 35-godisnjeg coveka, oca jednog deteta i da mu cita vakelu na temu kako on i njegova supruga ne bi trebalo da budu nezavisni i kako bi trebalo da zauvek ostanu pod okriljem drage im prapacukunke, morbidna je i toliko van svake pameti i toliko bolno edipalna da bi neko od mnogobrojnih kraljicinih potrckala zaista morao pod hitno da u Bakingemsku Palatu prizove duha Zigmunda Frojda (a ni Kafka ne bi bio na odmet, siguran sam da bi imao pune ruke posla).

RnR

pre 4 godine

Ovu Marklovu treba obdariti jednim lepim vocnim aranzmanom sa dve jabuke i jednom duzom bananom. Nakon toga sigurno ne bi bila ovakva. Govorila bi samo "da baba slatka". Kad ce opet pauza za moj vocni banana obrok?

autosovinista

pre 4 godine

Nacija odgojena na post-komunjarskom shvatanju tradicije (fora nebeskog naroda itd. trebalo bi da ima malo više poštovanja prema Monarhiji!!!

Saša 2.

pre 4 godine

A da na sveopštu radost saopšti da se povlači i da vidimo jadnog deda Čarlsa konačno na prestolu (ako ga ikada i doživi)?
Ona ih je sama istisnula kada se za Božić slikala samo sa Čarlsom, Vilijemom i njegovim sinom, a Harija iskulirala kao da ne postoji. Znači da je ili tada znala već za njihov plan ili je htela da ga otera ili ne znam šta- da "prevaspita" ljude na pragu 40-ih jer ne žive u u skladu sa njenim željama...babi je stvarno vreme da putuje...

Drajfus

pre 4 godine

Bravo! Zasto bi nastavili da zive u "izlogu" gde svako smatra da ima pravo na komentar: o boji koze, poreklu, koliko je kostala haljina, cipele, ko je platio renoviranje i ostale trice i kucine. Setimo se samo pokojne Dajana i koliko je britanska stampa sekcirala njen zivot. Cast izuzetcima ali bili su retki! Megan je Harijev izbor a poucen iskustvom pok. majka mozda su doneli optimalnu odluku.

insajder

pre 4 godine

Zasto Britanci dozvoljavaju da se njihov porez trosi na kraljevsku porodicu i ovu bakutu od 80 godina?I zasto je glavna vest ta da je tamo neki samozvani princ otisao da zivi van Britanije?

da

pre 4 godine

Znaçi ovako,ta engleska se smatra uredjenom zakonom drzavom,a izmedju ostalog u tim zakonima stoji da nema teorije da sudija sudi u 93 godini,nema teorije da pilot pilotira u 93,kao ni higurg,ali eto kraljica moze u 93,sto govori kolika je to pohlepa za moći

Srekloher

pre 4 godine

Ma ne brinem se ja za Megi, dusa je ona...

Za 5 godina ce reci da ju je, onako naivnu pozvao vec neki producent samu na razgovor u kucu sa bazenom, i da ju je gledao, a mozda i dodirivao "onako", i eto njoj parica nekih.

Posto ce u medjuvremenu, onako naivna da upropasti onog nesretnog Harija, i napusti ga, za jedno 20 godina ce reci kako ju je Hari, obucen u nacisticku uniformu, onako naivnu gledao i dodirivao "onako", i eto njoj jos parica, onako naivnoj, jakoj, nezavisnoj i samosvesnoj...

Samo da je njoj, dusici napacenoj, nekih parica, ipak je ona zrtva!

Aleksandra

pre 4 godine

Tako su i Dajani ispunili zelju da se razvede... Elem, prosecnoj glumici se ne svidja uloga, htela bi glavnu, ali posto ne moze, odlazi. Vraca se tamo odakle je i dosla, u Holivud, da nastavi gde je stala. Ovaj nesrecnik joj je posluzio samo da dobije na popularnosti, ubrzo ce ga otkaciti. Ali opet kazem, dozvolili su i Dajani da se razvede,daleko znacajnijoj u svemu. Ova je mala maca za njih. Sa babom se ne treba kockati. Ali sta mi zene mozemo muskarcima da uradimo, to je za ne verovati. :))

Иги

pre 4 godine

Хари и Меган су се непромишљено упустили у тај брак, попут америчких клинаца који оду за викенд у Вегас, па се венчају у првој капели из зезања. Она није схватила да је живот принцезе заправо живот биљке са гомилом звучних титула, у златном кавезу чији кључ држи баба. С обзиром да је пре удаје имала какву такву каријеру и независност, такав начин живота она није могла да прихвати. Он јој је вероватно причао бајке како ће њена каријера и даље блистати и како ће јој он ако треба својим утицајем налазити улоге. Да би тек од недавно почео да вуче продуценте за рукаве и то вероватно само зато што га је она притисла. Не треба ту много памети да би се то видело. Сада му је она лупила шаком о сто и поставила или-или услов. Јадничак не капира да ће га она, пошто га жестоко искористи, изгазити и шутнути када оствари своје циљеве у Холивуду. А он неће више моћи да се врати на двор. Њихова прича заправо много личи на случај мог брата од стрица. Живео је у Хамбургу годинама, па се оженио женом из Београда и одвео је тамо. Пошто она није могла да нађе посао који би је испунио, спаковала је кофере и вратила се, а он за њом. Дао је отказ тамо где је радио и вратио се у Београд да ради за неку сићу. Она је у Београду одмах нашла нови посао, боље плаћен од њега и на новом послу и згодног колегу, с којим га је врло брзо преварила. Развели су се, а он већ 3 година безуспешно покушава да се врати у Немачку. Али сада му то нешто не иде, па живи и даље код тате и маме и ради за сићу.

desetka

pre 4 godine

Znala je za koga se udaje i kakve ce joj biti obaveze. E sad odjednom necu da se pretvaram da sam clan kraljevske porodice ali hocu da trosim njihove pare!
(Hmm, 13. januar 2020 19:32)
Da, da, ona bi da troši te iste pare koje je porodica Vindzor teškom mukom stekla ogromnim radom i vaskolikim odricanjima. I svi mi treba da se zabrinemo oko toga što Megan namerava sad sve te novce da im potroši, bez da se i ona mnogo potrudi.

стручњак

pre 4 godine

"Zasto Britanci dozvoljavaju da se njihov porez trosi na kraljevsku porodicu i ovu bakutu od 80 godina?"
(insajder, 13. januar 2020 18:33)

Зато што монархије коштају заправо много мање од република, јер су на челу монархија породице које су себе и своје потомке обезбедиле још пре неколико векова, па немају интерес да краду. Управо зато је и у старим евроским монархијама степен корупције много мањи него у републикама, где свако ко дође на власт једва чека да паре пореских обвезника прљавим конструкцијама преусмерава себи у џепове. Сем тога, монархије су стабилне, јер монарх остаје на престолу док се владе и парламенти мењају, самим тим је стожер и симбол државне стабилности. А пошто су све краљевске куће у Европе повезане сродничким везама, такав поредак гарантује широк политички утицај круне, а самим тим и државе у међународним односима, јер је једна ствар када нпр. Трампа дочека британска краљица или холандски краљ, сасвим друга када му се данас појави Саркози, а сутра некакав Макрон ... а тотално десета прича када му ходнику испред кабинета у проласку махне некакав Еди Рама или Вучић, па после то у својим земљама представе како су разговарали "на маргинама". То на маргинама значи да су нахватали нпр. Трампа на ходнику, па су с њим проћаскали мало о времену и спорту ... капираш ли разлику?

banjica

pre 4 godine

Auuu pa ovo je gore nego što sam mislio...Ne da je baba stegla kesu, već sve prigrabila za sebe kao da će da živi 200 godina! Njihova Visoka prevashodstva sigurno nemaju ni dinara, jer da imaju ne bi Hari tražio vezu da zaposli Megan. Ne smem ni pomislim kroz šta je tek prošao Čarls...bolje da se zamonaši na Svetoj gori kad već ide tamo.

renault megan

pre 4 godine

Ma predstava za javnost. Kao mrske im ceremonije, luksuzna odeća i besplatan keš, pa oće da budu nezavisni i sami zarađuju. Nego provalili da Hari nije Čakijev sin i babino unuče pa gledaju kako da ga se elegantno reše. Nije Hari ko naš Miroslav pa da večno izbegava DNK analizu. Nema kod babe cile-mile, ili cile ili mi6le.

z’brda

pre 4 godine

prelistavam komentare, mahom svi svaljuju krivicu na Megan, a šta ako je ovo Harijeva ideja? Bio je sklon skandalima kao klinac, pa me ne čudi ta njegova buntovnička narav, a kada je ofanrao ženu, sigurno nije tražio neku koja će da mu se tek tako povinuje, nego neku koja će da ga izaziva jer je on takav. Bravo Hari, osamostali se i ne brini za manastir.

Živela Engleska kraljica još godina 100

pre 4 godine

I mi se u Srbiji, kao i sve žene sa b92, više brinemo o engleskoj kraljici i njenim sinovima, unucima i praunicima - no o SRPSKIM ŽENAMA, nekraljevskog porekla, koje SRPSKE MUŠKARČINE svakodnevno sa lakoćom ubijaju (a ne mogu da pobegnu u Ameriku ili Kanadu tek tako).

Hmm

pre 4 godine

Znala je za koga se udaje i kakve ce joj biti obaveze. E sad odjednom necu da se pretvaram da sam clan kraljevske porodice ali hocu da trosim njihove pare!

Django

pre 4 godine

Kakav teatar. Kolko otete kinte od naroda da bi ovakvi iskrivljeni likovi pravili patetiku i sebi davali na ceni. A narod se lozi. Knjigu u ruke, narode.

miro split

pre 4 godine

Zadnji Kralj koji ima moje puno poštovanje je vaš Kralj Petar prvi. Nisan van ja zna ništa o njemu, a onda je na B92 bija neki tekst o filmu Lazara Ristovskog "Čarape Kralja Pera" i sad ja ovako glup se počnem sprdat na film u kojem glavnu ulogu imaju čarape...
Ma, onda mi jedna pristojna cura iz Srbije objasnila čije su to čarape u kojima je vaš Kralj sahranjen i koja je tuga lomila njegovo srce dok je gleda i svjedočija golgotu svog naroda.
Nije čovik samo gleda i svjedočija nego je i podilja sudbinu svog naroda.
Ja ka Hrvat makar i folklorni bi uvik bija za takvog Kralja

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako je navedeno u kraljičinom saopštenju ona je dala potpunu podršku njihovoj želji za novom ulogom ali bi više volela da ostanu "puno radno vreme" članovi kraljevske porodice.
-Rekli su:”Baba daj nešto od onog zlata iz Afrike da nam se nađe za prvu pomoć”....

Sueski kanal 1956

pre 4 godine

Megan kao i ostalim članovima Engleske kraljevske porodice treba dozvoliti da glume u filmovima. Pogotovo komedijama, Monti Pajtonu i sl. To će pomoći običnim građanima kraljevstva da plaćaju manje takse za održavanje životnog stila članova kraljevske porodice. Sve za običan narod!

Hari Poter od Buckingham

pre 4 godine

Hari pusta Megan pesmu "Ideš za Kanadu", a engleska kraljica Elizard-birth sluša i razmišlja "E moj Hari kad bi samo znao, značenje reči,te pesme."

Aleksa

pre 4 godine

Vecini je promaklo to da su oni zeleli u Sevenu Ameriku a baba im je objasnila da ce ipak morsti u Kanadu koja spada pod njenu nadleznost. Kanada-Engleska a ne USA- Engleska

Canuck

pre 4 godine

Većina Kanađana je raspoložena da ih vidi ovde, ali postoji gomila problema koje treba rešiti. Da bi dobili stalni boravak, tehnički oni trebaju da imigriraju. Ne bi mogli da zadrže titule. Postavlja se i pitanje obezbeđenja, odnosno ko bi to plaćao. Prilikom poseta, dnevni troškovi policijskog obezbeđenja su bili 100-150 hiljada dolara, zavisi ko je od članova kraljevske porodice dolazio. Privatno obezbeđenje u Kanadi ne sme da nosi oružje.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Tranzitni "Megzit", više bi volela da nije tako..”
-Imali smo 2019 “Bregzit” a 2020 imamo “Megzit” hahahahahah...Kako je njima dobro hahahahahah

Бојан

pre 4 godine

Како то да краљеви, цареви, султани.... живе у просеку, минимум стотинак година?! Занимљиво, код њих нема овоземаљских болести који чисте и сатиру обичне људе!

Marko

pre 4 godine

Na mestu Mega, od danas bi se dva puta okretao oko sebe , pri izlasku iz kuce. Ko u njihovo kolo uđe uspravan iz nega , svojom voljom, ne izlazi.

NIA

pre 4 godine

Blaga odluka. Veza sa Oprom, Obamom, poseta Hilari, druzenje sa bivsim (Kluni), mrznja prema Trampu je ipak za diskusiju. Sta se kuva u njenoj kuhinji a ona nije glavna kuvarica? Vreme ce pokazati. Ako su hteli samostalnost mogao je Hari kao njegov dedastric da se odrekne kraljevsta. Bice tu jos problema sa Megan i Harijem.

Nina

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)

Pa nije bas da je tako, jer da jeste ne bi se ni sastajali sa njom. Jer "baba" moze u svakom trenutku da im ukine titule, pa bi tako njihova zelja da zaradjuju od ziga Sussex Royal (koji su zastitili pre 6 meseci, a od kojeg planiraju da zgrnu stotine miliona, po mnogim procenama) ostala samo pusta zelja. Obezbedjenje koje imaju besplatno morali bi papreno da placaju, kuce i vikendice koje su im na raspolaganju kao clanovima porodice ne bi mogli da koriste itd. Zbog toga i sva ova parada. Oni bi da budu bez obaveza, da navodno sami zaradjuju, ali da uzivaju sve ostale blagodeti, samo bez dosadnog protokola. Da nije to u pitanju, mogao bi Hari, lepo kao stric kraljice Elizabete, da se odrekne titule (i to jos titule kralja u njegovom slucaju a ne princa i vojvode) i zivi kao obican plebs. Mislim opet on sa nasledstvom koje ima od pokojne majke nije bas obican gradjanin, jer nemaju svi par desetina miliona na svojim racunima, ali za nekog ko nije naucio da razmislja o novcu i za nekog ko hoce da nastavi da zivi na visokoj nozi, ta suma ne bi potrajala ni par godina. Zato i ovoliko galame oko svega toga.

e

pre 4 godine

Kada bi se jedan dan probudio i pročitao komentare Srba da o osobama i vladarima drugih zemalja koji Srbiji ne čine nikakvo zlo već samo uređuju odnose u svojoj zemlji ili porodici to bi se nazvali epohalno. Ovako kako neki nažalost naši komentatori pišu brukaju prvenstveno sebe ali dolaze iz Srbije onda svet sa razlogom mrzi Srbe.

Sarkazam

pre 4 godine

Ja reko bice Kvinexit, a onda Rojalexit ako ovo prvo bude dobro odradjeno. Da narod ustedi koju kintu na racun ovih koji nista ne rade osim verbalne onanije.

Protoss

pre 4 godine

Kao nekada u Rimskom carstvu, raja gleda u bogate, slusa njihove bahatosti i gluposti, dok ona umire.. Danas imamo prenos uzivo, preko njihovih sluga koje velikodusno placaju, medija, koji prenose globalnoj raji njihove muke, da im se odvrate misli od njihovih zivota i teskoce, dok svi oni uzivaju u ludackom luksuzu i u kapitalizmu.. Znamo kako je Rimsko carstvo zavrsilo.. Sloboda za "obicnog" coveka je sada najugrozenija, ali i najbitnija, narocito jer se bitka pored fizickog, koje je nekada bilo u doba rimljana, vodi i na nekom visem nivou, mentalnom.

Nezahvalna omladina

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)
A od babine penzije svi zive, i ziveće vekovima od njene ušteđevine.

Donald ali Duck

pre 4 godine

Johan, nije baš tako. Ta baka vala odlučuje i nekada od njene odluke zavisi oće li glave padati ili ne. Tako je bilo u prošlosti, tako je sada a vala ima da bude i u budućnosti sve dok monarhija zeli da opstane. Naravno da kraljica ima ogromno iskustvo i da u njenim godinama nebi išla protiv unuka, al da je u pitanju neko daleko mladji ko zna šta bi sve bilo

City Girl

pre 4 godine

Ovo je sada damage limitation. Ovde u U.K. mediji kažu da ideja o odlasku nije nova i kada su njih dvoje izrazili tu želju (pre nekoliko meseci), rečeno im je da daju pismeni predlog. Harry se navodno protivio jer se bojao da će priča procureti. Na kraju je ipak podneo pismeni predlog i priča jeste procurela. Sun je došao do priče i onda su Harry i Megan brze bolje objavili svoju odluku, da bi preduhitrili Sun. Sun naravno ne želi da kaže odakle su dobili informaciju. Ali se pretpostavlja da je ona došla ili iz Carlsovog ili iz Vilijamog okruženja. Sada se plasira priča o složnoj porodici koja radi zajedno na resavanju situacije, braca izdaju zajednicko saopstenje kako su u super odnosima i td. Sve da se ugled monarhije, posebno u svetu, ne naruši.

ikac klisa

pre 4 godine

Zapravo, rekli su joj "Baba, mi odosmo, a ti radi šta 'oćeš, nije nas briga"
(John, 13. januar 2020 18:28)

Pre ce biti: "dace baba para ako se povremeno pojavite na pojedinim zvanicnim dogadjajima i time umanjite sramotu kraljevske porodice".
Jer realno sta ce Hari da radi? Da nosi gajbice?

Hajduk Veljko- veliki

pre 4 godine

Podržavam Harija, čuvaj svog sina i ženu ako te voli, dosta je što su ti ubili majku i pritisak koji je trpela tvoja majka i vi kao deca, nek se s... na sve te krune život je jedan. VELIKO BRAVO za Harja i kraljicu koja ga podržava.SLOBODA NEMA CENU.

Ксенија

pre 4 godine

Пошто “боравак” у Авганистану није испунио очекивања, Канада им се можда посрећи. Дијана је мноооого забрљала, покој јој души.

J.

pre 4 godine

"Како то да краљеви, цареви, султани.... живе у просеку, минимум стотинак година?! Занимљиво, код њих нема овоземаљских болести који чисте и сатиру обичне људе"
Bojane, u bogatim/normalnim zemljama prosečan životni vek je 89-85 godina, što znači da mnogi dožive i stotu. Evo ja živim u Italiji i vidim mnogo aktivnih ljudi od 90 i više godina.