Sreda, 01.01.2020.

12:44

Nastavlja se "rat" Jokića i Vestbruka VIDEO

Praktično od kada je Nikola Jokić stigao u NBA ligu njegov odnos sa Raselom Vestbrukom nije baš najbolji.

Izvor: MT

Nastavlja se "rat" Jokiæa i Vestbruka VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 4 godine

Retko antipatican lik.sujetan.egoistican i sebican.samo juri svoju statistiku.I faca i ponasanje i gestikulacije.sve mi je nekako odbojno kod njega
Nikad nismo voleli takve likove na basketu

Pera Ždera

pre 4 godine

(mist, 01. januar 2020 19:45)
Joj iskomplesiranih li individua ovde.

Svoj sam komentar dao sa cinjenicama i argumentovano. U tvom ne vidim nista osim bezobrazluka i zablude.

Ne moze u istu recenicu sa Embiidom a covek clan prve petorke cele lige, Filadelfija 6ta na istoku dok je Denver sa Jokicem na celu 2gi na zapadu?

Zameni im timove, Embiid u Denver a Jokic u Filadelfiju - Sve jasno. Filadelfija top istoka dok bi Denver vrv ispao iz POff zone ali mora da je i to patriotski a ne tako ocigledno. Uostalom ja i rekoh da je Embiid sa Jokicem top 2 centra pa ko ispred koga - stvar ukusa.

Imas net, izguglaj medjusobne duele ova dva tima, ucinak Nikole i Joela i odnos pobeda.

Odbrana? Denver medju pet najboljih odbrana lige. Toliko parametara pokazuje da Nikola nije ocajan u odbrani koliko se ovde potencira. Zastita obruca da, losa ali kretanje, kradje, odbrana 1 na 1 sasvim dobra. Ko gleda utakmice vidi da ga nijedan centar na postu nije dobio. To su cinjenice a ne patriotizam. Lose brani pik mahom usled pucanja prve linije odbrane usled cega mora da iskace na beka - centar ostaje sam za lagane poene.

Dakle solidan, ocajan nikako. Nema svaki centar sve. Tom logikom mozemo zamerati Goberu sto ne sutira trojke i ne asistira kao Jokic? Svakome nesto fali u nekoj meri - prirodno.

Jedno je argumentovana rasprava a drugo lupetanje.

Kazes Vucevic bolju statistiku ima. Ponavljam, nije kosarka samo poeni. Uticaj na tim i igru neuporediv. Jokiceva statistika u decembru je ubedljivo najbolja medju centrima. Losiji pocetak sezone kvari sliku i sezonski prosek ali polako... i to ce se ispeglati.

Pricamo o centrima iskljucivo a ti spominjes Lebrona i Dzordza...

Mozak i logiku ukljuciti pod hitno.

filippo

pre 4 godine

Citam i ne verujem šta ludaci pišu ovde. Pa bednici vi ni svog sunarodnika ne možete da porzite. Iskreno sramota me je što sam Srbin kada vidim kakvi smo ljudi. Nije ni čudo što nas svi mrze.

samorealno

pre 4 godine

@ @samorealno Ajde ti onda probaj da ostvaris te brojke. Ta neinteligentna osoba moze da kupi tebe i Jokica zajedno i da ne oseti. A ti inteligentan nemas za nove carape.
(opo, 01. januar 2020 19:41) znaci po tebi je materijalno bogatsvo merilo inteligencije?

Vlada Calgary

pre 4 godine

Sve sto je ovde vazno je cinjenica da je Vestbruk po pravilima nba (zbog povladjivanja gledaocima sve vise udaljavanje od prave kosarke) napravio faul. Tacka. Da li bi sve "bolje izgledalo" za primitivca iz Hjustona da je nakon faula Jokic stao nakon jednog koraka umesto sto se zateturao 3 ili 4?
Kao sto rekoh najvaznije u citavoj prici je da je Vestbruk napravio faul.

baron

pre 4 godine

Glasajte za Jokića
Ukucajte NBA vote na google
Do 20.01 može jednom dnevno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (g, 1. januar 2020 19:06)

Ja upravo glasao za Westbrooka. Ne znam, nekako mi Westbrook drazi igrac.
RW je zavrsio sezonu sa triple double, sa enormnim napucavanjem statistike van svake pameti.
Protivnicki igraci su se sklanjali da dodje do skoka, zapisnicari gledali na svaki pas da upisu asistenciju. Show koji nema veze sa kosarkom.
Svima koji se razumeju u kosarku RW je bio smesan.

Sada kada Jokic pravi takve triple doublove, on je nevidjen igrac. Najbolji centar NBA. On niti je proglasen najboljim centrom NBA, niti je najbolji. Covek koji je rupa bez dna u odbrani ne moze biti najbolji centar, igrac koga od kosarke oduci veteran Skola ne moze biti najbolji i tacka.

Nekada bi bilo nemoguce da igrac sa Jokicevom konstitucijom i fizickom spremom uopste igra kosarku. Na SP se videlo da covek ne moze nikoga da cuva, a u napadu i nije toliko dominantan bez Denverovog sistema i lige gde se igraju sablonske odbrane, gde on u kos ugurava krila i krilne centre od 205cm. Protiv malo pismenijeg centra on je prosecan, a u playoffu cuvao ga Aldridge najveca rupa u odbrani Spurse-a ikada, neki Poetl ili kako vec, i neprikosnoveni defanzivac Kanter sa jednim ramenom.
Veoma jak uzorak da bi se pricalo o najboljem centru u NBA, ali nebitno je kada je Jokic u pitanju.

mist

pre 4 godine

@Pera Ždera
Znas sta, razumem ja patriotizam, navijanje itd, ali ovo vec prevazilazi granice.
Dakle, Jokic nije proglasen za najboljeg centra NBA lige, jer to ne postoji. Uvrsten je u najbolju petorku, u koju nije uvrsten LeBron Dzejms, sto bi znacilo da jedan LeBron nije medju 5 najboljih igraca lige. Ali, kako to tebi objasniti.
Dalje, uporedjivati Jokica sa zaista najboljim centrima je smesno. Ti ovde navodis Dejvisa i Embida?! Kao, nema jos boljih od Jokica?! Decko, Jokic nije ni medju 10 najboljih strelaca medju centrima, on ne moze u istu recenicu sa Embidom, Dejvisom, Dzordzom itd.
Ima slabiji statistiku od Vucevica, a kamoli s najboljima da se meri

opo

pre 4 godine

@samorealno
Ajde ti onda probaj da ostvaris te brojke. Ta neinteligentna osoba moze da kupi tebe i Jokica zajedno i da ne oseti. A ti inteligentan nemas za nove carape.

mist

pre 4 godine

@Vrsni Pedagog
Ma jasno, ima celih 15 poena po utakmici u ligi u kojoj nema odbrana. Strasan je strelac. Bas im zatrpava kos. S prosekom suta 20%. Sila je, nema sta.

aca

pre 4 godine

pravite neki problem ni iz cega. Rasel je pokazivao da se Nikola vise teatralno bacio nego sto je bio jak faul. Takvih stvari ima skoro na svakoj utakmici. Totalna glupost da ovo bude neka bitna sportska vest. Jos ove ložane sto ovde ostavljaju komentare...

Сврабофил

pre 4 godine

Ne bi trebalo trener zajedno da ih stavlja u tim i rešen problem.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 17:56)

Волим да прочитам овако интелигентне коментаре. Како неко у тренутку пронађе најбоље решење.

Pera Ždera

pre 4 godine

Ne kapiram pacijente koji se grohotno smeju na konstataciju "najbolji centar lige" za Jokica u tekstovima?

Prvo, zvanicno to i jeste jer je prosle godine deo first all NBA tima sa pozicije centra.
Drugo, recimo da su mu direktna konkurencija Embiid, KAT i po nekima Davis i ako on ni blizu centra nije. Preocigledno je 4ka + igra u petorci naizmenicno sa klasicnim centrima McGee-jem i Howardom.

Embiid - Filadelfija 6ta na istoku. Ima za saigrace Simmonsa i jednog Horforda npr. Cesto nadigran od strane Nikole u direktnim duelima.

KAT - glavni igrac Minesote. Sta vise reci o tom timu?? 12ti na zapadu? Wigins saigrac koji ima prosek 25 poena. Dakle plus ne vuce sam ekipu kao Jokic, ima pomoc pa 12ti. U svakom direktnom duelu lagano nadigran i sacuvan od strane Jokica. Nekada manje ali ocigledna razlika u klasi (kosarka nisu samo poeni).

Davis - ima Lebrona u timu! Videli smo koji su Pelikansi bili godinama sa njim kao vodecim igracem. Ponavljam, kosarka je tim i uticaj na isti.

Jokic - Denver 2gi na brutalnom zapadu. Ne pomisljajte kako i on ima pomoc u vidu Mareja (17pts prosek a skorer) u istom kontekstu kao sto ja pomenuh Simmonsa za Embiida i Wiginsa za KATa. Ispostavlja se da Marej nikako ne moze biti pomoc tog nivoa. Simmons nemerljivo veci uticaj na igru i saigrace, Wiggins izraziti skorer (25pts prosek) i ako vecito nedorecen itd.

Pocetkom sezone u direktnim duelima nadigrao i Embiida i KATa + kosevi za pobedu Denvera.

Zakljucak - ne posmatrajte kosarku kao 1 na 1 sport i ne poredite licne statistike u toliko povrsnoj meri i van timskog konteksta. Ok, vise poena u proseku imaju ali uticaj na tim, pozicija istog na tabeli, nemerljivo. Opet, svi znamo da Nikola lagano moze do 25+ pts proseka (dokazao toliko puta a posebno u POffu) ali mu je mentalitet drugaciji, timski sto i rezultira odlicnom pozicijom tima i razigranoscu saigraca cesto van sopstvenih, samostalnih migucnosti.

U najgorem slucaju top 2 centar lige (on i Embiid, stvar ukusa) ali da se neko toliko izrazito smeje na konstataciju da je najbolji - klinacki i bez zdravog razuma.

Yamac bende

pre 4 godine

Da je Vestbruk imitirao nekog drugog igraca svi bi ga podrzali. Ali posto imitira Jokica, onda ne valja. E zemljo Srbijo medju sljivama, ejvala.

nema ovde leba

pre 4 godine

@Nenad,decko ocigledno je da ne pratis desavanja u NBA a ocigledno ni sport generalno,jedino tako mogu da protumacim tvoj komentar

Utrp

pre 4 godine

Pa sta god da je, to imitiranje mu dodje onako klinacki, nezrelo, definitivno ruzno.
(Kaca, 1. januar 2020 15:20)

Novak Djokovic se ne bi slozio sa tobom

Alex

pre 4 godine

Moze li kopirati neki tripl dabl?
 (Dr. Haus, 1. januar 2020 15:17) 


Da li si svestan sta si upravo napisao? Boze, ne daj ovim strucnjacima da se ovako sramote.

Decko, idi malo izguglaj koliko ko ima TD u karijeri.

јд123

pre 4 godine

Вестбрук и Харден најљигавији играчи у лиги. Харден стално приговара судијама, јуче чак и када је добио фаул и слободна бацања.

Колико их други играчи поштују видело се на прошлом ол-стару. Вестбрука Леброн ”трејдовао” а Харден изабран као један од последњих. Нико не воли да игра са егоманијацима који само набијају личну статистику.

Добра је ствар што сада играју у једној екипи. Никада они ништа освојити неће а неће увек имати ни домаћинско суђење као јуче. Једва чекам да видим како испадају у првом кругу плеј-офа и како Харден плаче, јер није изабран за МВП. Човек никако да схвати да "most valuable player (MVP)" не чини лична статистика, него колико си допринео да ти екипа буде успешна - ”најкориснији играч”. Криво ми је што му неки репортер то не каже у лице, када кука како је он заслужио то признање.

Sabre

pre 4 godine

Meni je fascinantan mentalni sklop bilo koga ko moze iskreno da navija za Hjuston. Ljudi su ekvivalent toga da u jedan isti tim stavis tipa Pepea, Materacija, Dijega Kostu i Luis Suareza. Neosporan kvalitet ali neverovatno odvratan tim.

123321

pre 4 godine

Koliko god volio Jokića ne mogu reći da Westbrook ovdje nije u pravu.
(bixente, 01. januar 2020 13:14)
bas nije u pravu..Jokic se redovno folira i bacaka, ali ovde za promenu mislim da nije

nba fan

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah
(dnevna doza prosecnog Srbende

Ma da Jokic je poznat po zakucavanju, zakuca na svakoj sestoj utakmici.
Pregled igre i asistencije su mu fenomenalni- zakucavanje i odbrane su
mu kriminalno losi da se ne lazemo. Koliko se gura pod protivnickim
kosem malo mu faula sviraju. Da nije nas pljuvali bi ga ovde samo tako.

Sale

pre 4 godine

Divac je malo dete za Hardena. Neverovatno da dečko svaki napad sili faul na tri poena i što je najgore u 99% slučajeva ga i dobije.
Strašno na šta se svodi NBA
Harden i njegove noge u telo protivnika, pre neki dan LeBron i nevidljivi faul za njega, kozaračko kolo CP3, nošena LeBrona preko pola terena itd.
Bruka za celu ligu :(

điu,liu i sadriu

pre 4 godine

Trebao je sudija Vestbruku da da tehničku.Ne može da se toleriše ovakvo ponašanje na parketu,šta da svi igrači počnu ovako da se ponašaju?

Dragan-Borca

pre 4 godine

Haha, koji je to nivo licemerja. Pa ja gledam sport preko 30 godina, bilo je ponekih sportista ili klubova koje nisam voleo. Ali daleko od toga da sam nekoga mrzeo, to je sport, zabava. Ali ovaj Hjuston i ovog Hardena i Vestbruka organski ne podnosim. Cak i kada sam bio klinac i kada sam se vise lozio na sport, cak i tada nisam protivnike gledao na neki vansportski nacin. Ali ovu dvojicu i generalno Hjuston je nemoguce ne mrzeti. Toliko su los primer za omladinu, za sport generalno, sa tim manijakalnim ispadima, glumatanjima, foliranjima, da je to strasno. Taj nivo glume, foliranja, ljigavosti, psihopatologije, narcisoizma, egomanije, to nisam video za 30 godina gledanja sporta, takve barabe :)

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 12:50)Obozavam Nikolu kao brata, ali on jedva samu loptu zakuca u kos. :D
(evoba, 01. januar 2020 13:06)
Drugo je što neće...Da viš’ kada ga iznerviraju:))

Vrsni Pedagog

pre 4 godine

Joka se ne tetura, on ovamo hoda, a ono što frustrira njegove protivnike jeste činjenica da, uprkos tom i takvom hodu, on ih trpa sa koševima, skokovima i asistencijama. Ne mora kao Vestrbruk da juri ciljano kako bi “napunio” kolone, njemu to prirodno dodje. Onako “smotanom”. I mene bi, da sam njegov protivnik, to frustriralo.

evoba

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 12:50)

Obozavam Nikolu kao brata, ali on jedva samu loptu zakuca u kos. :D

Šaka jada

pre 4 godine

Hjuston je jednostavno nemoguce pobediti na njihovom parketu ako u najgorem slucaju imaju prosecno sutersko vece. Hardenu se sve svira a protivnicima nista, pogledajte koliko su slobodnih bacanja izveli jedni a koliko drugi.
(Uross, 01. januar 2020 13:16)

Jokić krvav kao ranjenik,udaraju ga i grebu, ali sudije mu ne daju mu bacanje. Barton POTPUNO ČISTO brani HARDENA na šutu za tri, sudija svira faul za tri bacanja. I takve stvari se najviše rade kada se protivnik približi.
Baš kao što si i rekao,Hjuston mora biti ispod granica očajnog da bi od nekoga izgubili kod kuće.

Alex

pre 4 godine

Mozete da pricate za VEstbruka sta hocete, ali covek nikada ne simulira i prenemaze se. Pravi fajter koji svaku tekmu igra kao da je plejof. E sad, to sto cesto ne koristi mozak je druga tema.

Posmatrac sa klupe

pre 4 godine

@Alex, jeste klasican fajter. Usput ne dozvoljava saigracima da hvataju lagane lopte koje im idu u ruke da bi on nabijao statistiku. Mani se Vestbruka.

nema ovde leba

pre 4 godine

Vestbruk po mom misljenju najdosadniji igrac za gledanje,covek koji igra samo da bi punio licnu statistiku,nema kod njega ni t od timske igre,za njega je cak i “brada” Nik Kalates sto se tice asistiranja saigracima

Uross

pre 4 godine

Hjuston je jednostavno nemoguce pobediti na njihovom parketu ako u najgorem slucaju imaju prosecno sutersko vece. Hardenu se sve svira a protivnicima nista, pogledajte koliko su slobodnih bacanja izveli jedni a koliko drugi.

Jaran

pre 4 godine

Ocigledno je da nije zla namera vec mu se ucinilo da je Jokic namerno to uradio (zapravo je zeleo da zadrzi loptu u igri), pa Jokicev otac je izjavio letos da se bas sa Vestbrukom najvise druzio za vreme All-Star vikenda i da mu je ovaj kupio rodjendanski poklon...

Poceli ste da prenosite vesti kao blic/kurir i ostali skandal majstori, prestanite to da radite!

Vrsni Pedagog

pre 4 godine

Joka se ne tetura, on ovamo hoda, a ono što frustrira njegove protivnike jeste činjenica da, uprkos tom i takvom hodu, on ih trpa sa koševima, skokovima i asistencijama. Ne mora kao Vestrbruk da juri ciljano kako bi “napunio” kolone, njemu to prirodno dodje. Onako “smotanom”. I mene bi, da sam njegov protivnik, to frustriralo.

evoba

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 12:50)

Obozavam Nikolu kao brata, ali on jedva samu loptu zakuca u kos. :D

Uross

pre 4 godine

Hjuston je jednostavno nemoguce pobediti na njihovom parketu ako u najgorem slucaju imaju prosecno sutersko vece. Hardenu se sve svira a protivnicima nista, pogledajte koliko su slobodnih bacanja izveli jedni a koliko drugi.

Jaran

pre 4 godine

Ocigledno je da nije zla namera vec mu se ucinilo da je Jokic namerno to uradio (zapravo je zeleo da zadrzi loptu u igri), pa Jokicev otac je izjavio letos da se bas sa Vestbrukom najvise druzio za vreme All-Star vikenda i da mu je ovaj kupio rodjendanski poklon...

Poceli ste da prenosite vesti kao blic/kurir i ostali skandal majstori, prestanite to da radite!

Dragan-Borca

pre 4 godine

Haha, koji je to nivo licemerja. Pa ja gledam sport preko 30 godina, bilo je ponekih sportista ili klubova koje nisam voleo. Ali daleko od toga da sam nekoga mrzeo, to je sport, zabava. Ali ovaj Hjuston i ovog Hardena i Vestbruka organski ne podnosim. Cak i kada sam bio klinac i kada sam se vise lozio na sport, cak i tada nisam protivnike gledao na neki vansportski nacin. Ali ovu dvojicu i generalno Hjuston je nemoguce ne mrzeti. Toliko su los primer za omladinu, za sport generalno, sa tim manijakalnim ispadima, glumatanjima, foliranjima, da je to strasno. Taj nivo glume, foliranja, ljigavosti, psihopatologije, narcisoizma, egomanije, to nisam video za 30 godina gledanja sporta, takve barabe :)

Šaka jada

pre 4 godine

Hjuston je jednostavno nemoguce pobediti na njihovom parketu ako u najgorem slucaju imaju prosecno sutersko vece. Hardenu se sve svira a protivnicima nista, pogledajte koliko su slobodnih bacanja izveli jedni a koliko drugi.
(Uross, 01. januar 2020 13:16)

Jokić krvav kao ranjenik,udaraju ga i grebu, ali sudije mu ne daju mu bacanje. Barton POTPUNO ČISTO brani HARDENA na šutu za tri, sudija svira faul za tri bacanja. I takve stvari se najviše rade kada se protivnik približi.
Baš kao što si i rekao,Hjuston mora biti ispod granica očajnog da bi od nekoga izgubili kod kuće.

nema ovde leba

pre 4 godine

Vestbruk po mom misljenju najdosadniji igrac za gledanje,covek koji igra samo da bi punio licnu statistiku,nema kod njega ni t od timske igre,za njega je cak i “brada” Nik Kalates sto se tice asistiranja saigracima

Sabre

pre 4 godine

Meni je fascinantan mentalni sklop bilo koga ko moze iskreno da navija za Hjuston. Ljudi su ekvivalent toga da u jedan isti tim stavis tipa Pepea, Materacija, Dijega Kostu i Luis Suareza. Neosporan kvalitet ali neverovatno odvratan tim.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 12:50)Obozavam Nikolu kao brata, ali on jedva samu loptu zakuca u kos. :D
(evoba, 01. januar 2020 13:06)
Drugo je što neće...Da viš’ kada ga iznerviraju:))

Posmatrac sa klupe

pre 4 godine

@Alex, jeste klasican fajter. Usput ne dozvoljava saigracima da hvataju lagane lopte koje im idu u ruke da bi on nabijao statistiku. Mani se Vestbruka.

Alex

pre 4 godine

Mozete da pricate za VEstbruka sta hocete, ali covek nikada ne simulira i prenemaze se. Pravi fajter koji svaku tekmu igra kao da je plejof. E sad, to sto cesto ne koristi mozak je druga tema.

јд123

pre 4 godine

Вестбрук и Харден најљигавији играчи у лиги. Харден стално приговара судијама, јуче чак и када је добио фаул и слободна бацања.

Колико их други играчи поштују видело се на прошлом ол-стару. Вестбрука Леброн ”трејдовао” а Харден изабран као један од последњих. Нико не воли да игра са егоманијацима који само набијају личну статистику.

Добра је ствар што сада играју у једној екипи. Никада они ништа освојити неће а неће увек имати ни домаћинско суђење као јуче. Једва чекам да видим како испадају у првом кругу плеј-офа и како Харден плаче, јер није изабран за МВП. Човек никако да схвати да "most valuable player (MVP)" не чини лична статистика, него колико си допринео да ти екипа буде успешна - ”најкориснији играч”. Криво ми је што му неки репортер то не каже у лице, када кука како је он заслужио то признање.

điu,liu i sadriu

pre 4 godine

Trebao je sudija Vestbruku da da tehničku.Ne može da se toleriše ovakvo ponašanje na parketu,šta da svi igrači počnu ovako da se ponašaju?

Pera Ždera

pre 4 godine

Ne kapiram pacijente koji se grohotno smeju na konstataciju "najbolji centar lige" za Jokica u tekstovima?

Prvo, zvanicno to i jeste jer je prosle godine deo first all NBA tima sa pozicije centra.
Drugo, recimo da su mu direktna konkurencija Embiid, KAT i po nekima Davis i ako on ni blizu centra nije. Preocigledno je 4ka + igra u petorci naizmenicno sa klasicnim centrima McGee-jem i Howardom.

Embiid - Filadelfija 6ta na istoku. Ima za saigrace Simmonsa i jednog Horforda npr. Cesto nadigran od strane Nikole u direktnim duelima.

KAT - glavni igrac Minesote. Sta vise reci o tom timu?? 12ti na zapadu? Wigins saigrac koji ima prosek 25 poena. Dakle plus ne vuce sam ekipu kao Jokic, ima pomoc pa 12ti. U svakom direktnom duelu lagano nadigran i sacuvan od strane Jokica. Nekada manje ali ocigledna razlika u klasi (kosarka nisu samo poeni).

Davis - ima Lebrona u timu! Videli smo koji su Pelikansi bili godinama sa njim kao vodecim igracem. Ponavljam, kosarka je tim i uticaj na isti.

Jokic - Denver 2gi na brutalnom zapadu. Ne pomisljajte kako i on ima pomoc u vidu Mareja (17pts prosek a skorer) u istom kontekstu kao sto ja pomenuh Simmonsa za Embiida i Wiginsa za KATa. Ispostavlja se da Marej nikako ne moze biti pomoc tog nivoa. Simmons nemerljivo veci uticaj na igru i saigrace, Wiggins izraziti skorer (25pts prosek) i ako vecito nedorecen itd.

Pocetkom sezone u direktnim duelima nadigrao i Embiida i KATa + kosevi za pobedu Denvera.

Zakljucak - ne posmatrajte kosarku kao 1 na 1 sport i ne poredite licne statistike u toliko povrsnoj meri i van timskog konteksta. Ok, vise poena u proseku imaju ali uticaj na tim, pozicija istog na tabeli, nemerljivo. Opet, svi znamo da Nikola lagano moze do 25+ pts proseka (dokazao toliko puta a posebno u POffu) ali mu je mentalitet drugaciji, timski sto i rezultira odlicnom pozicijom tima i razigranoscu saigraca cesto van sopstvenih, samostalnih migucnosti.

U najgorem slucaju top 2 centar lige (on i Embiid, stvar ukusa) ali da se neko toliko izrazito smeje na konstataciju da je najbolji - klinacki i bez zdravog razuma.

Sale

pre 4 godine

Divac je malo dete za Hardena. Neverovatno da dečko svaki napad sili faul na tri poena i što je najgore u 99% slučajeva ga i dobije.
Strašno na šta se svodi NBA
Harden i njegove noge u telo protivnika, pre neki dan LeBron i nevidljivi faul za njega, kozaračko kolo CP3, nošena LeBrona preko pola terena itd.
Bruka za celu ligu :(

aca

pre 4 godine

pravite neki problem ni iz cega. Rasel je pokazivao da se Nikola vise teatralno bacio nego sto je bio jak faul. Takvih stvari ima skoro na svakoj utakmici. Totalna glupost da ovo bude neka bitna sportska vest. Jos ove ložane sto ovde ostavljaju komentare...

Alex

pre 4 godine

Moze li kopirati neki tripl dabl?
 (Dr. Haus, 1. januar 2020 15:17) 


Da li si svestan sta si upravo napisao? Boze, ne daj ovim strucnjacima da se ovako sramote.

Decko, idi malo izguglaj koliko ko ima TD u karijeri.

123321

pre 4 godine

Koliko god volio Jokića ne mogu reći da Westbrook ovdje nije u pravu.
(bixente, 01. januar 2020 13:14)
bas nije u pravu..Jokic se redovno folira i bacaka, ali ovde za promenu mislim da nije

Сврабофил

pre 4 godine

Ne bi trebalo trener zajedno da ih stavlja u tim i rešen problem.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 17:56)

Волим да прочитам овако интелигентне коментаре. Како неко у тренутку пронађе најбоље решење.

filippo

pre 4 godine

Citam i ne verujem šta ludaci pišu ovde. Pa bednici vi ni svog sunarodnika ne možete da porzite. Iskreno sramota me je što sam Srbin kada vidim kakvi smo ljudi. Nije ni čudo što nas svi mrze.

Utrp

pre 4 godine

Pa sta god da je, to imitiranje mu dodje onako klinacki, nezrelo, definitivno ruzno.
(Kaca, 1. januar 2020 15:20)

Novak Djokovic se ne bi slozio sa tobom

nba fan

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah
(dnevna doza prosecnog Srbende

Ma da Jokic je poznat po zakucavanju, zakuca na svakoj sestoj utakmici.
Pregled igre i asistencije su mu fenomenalni- zakucavanje i odbrane su
mu kriminalno losi da se ne lazemo. Koliko se gura pod protivnickim
kosem malo mu faula sviraju. Da nije nas pljuvali bi ga ovde samo tako.

samorealno

pre 4 godine

@ @samorealno Ajde ti onda probaj da ostvaris te brojke. Ta neinteligentna osoba moze da kupi tebe i Jokica zajedno i da ne oseti. A ti inteligentan nemas za nove carape.
(opo, 01. januar 2020 19:41) znaci po tebi je materijalno bogatsvo merilo inteligencije?

Yamac bende

pre 4 godine

Da je Vestbruk imitirao nekog drugog igraca svi bi ga podrzali. Ali posto imitira Jokica, onda ne valja. E zemljo Srbijo medju sljivama, ejvala.

Vlada Calgary

pre 4 godine

Sve sto je ovde vazno je cinjenica da je Vestbruk po pravilima nba (zbog povladjivanja gledaocima sve vise udaljavanje od prave kosarke) napravio faul. Tacka. Da li bi sve "bolje izgledalo" za primitivca iz Hjustona da je nakon faula Jokic stao nakon jednog koraka umesto sto se zateturao 3 ili 4?
Kao sto rekoh najvaznije u citavoj prici je da je Vestbruk napravio faul.

baron

pre 4 godine

Glasajte za Jokića
Ukucajte NBA vote na google
Do 20.01 može jednom dnevno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (g, 1. januar 2020 19:06)

Ja upravo glasao za Westbrooka. Ne znam, nekako mi Westbrook drazi igrac.
RW je zavrsio sezonu sa triple double, sa enormnim napucavanjem statistike van svake pameti.
Protivnicki igraci su se sklanjali da dodje do skoka, zapisnicari gledali na svaki pas da upisu asistenciju. Show koji nema veze sa kosarkom.
Svima koji se razumeju u kosarku RW je bio smesan.

Sada kada Jokic pravi takve triple doublove, on je nevidjen igrac. Najbolji centar NBA. On niti je proglasen najboljim centrom NBA, niti je najbolji. Covek koji je rupa bez dna u odbrani ne moze biti najbolji centar, igrac koga od kosarke oduci veteran Skola ne moze biti najbolji i tacka.

Nekada bi bilo nemoguce da igrac sa Jokicevom konstitucijom i fizickom spremom uopste igra kosarku. Na SP se videlo da covek ne moze nikoga da cuva, a u napadu i nije toliko dominantan bez Denverovog sistema i lige gde se igraju sablonske odbrane, gde on u kos ugurava krila i krilne centre od 205cm. Protiv malo pismenijeg centra on je prosecan, a u playoffu cuvao ga Aldridge najveca rupa u odbrani Spurse-a ikada, neki Poetl ili kako vec, i neprikosnoveni defanzivac Kanter sa jednim ramenom.
Veoma jak uzorak da bi se pricalo o najboljem centru u NBA, ali nebitno je kada je Jokic u pitanju.

Pera Ždera

pre 4 godine

(mist, 01. januar 2020 19:45)
Joj iskomplesiranih li individua ovde.

Svoj sam komentar dao sa cinjenicama i argumentovano. U tvom ne vidim nista osim bezobrazluka i zablude.

Ne moze u istu recenicu sa Embiidom a covek clan prve petorke cele lige, Filadelfija 6ta na istoku dok je Denver sa Jokicem na celu 2gi na zapadu?

Zameni im timove, Embiid u Denver a Jokic u Filadelfiju - Sve jasno. Filadelfija top istoka dok bi Denver vrv ispao iz POff zone ali mora da je i to patriotski a ne tako ocigledno. Uostalom ja i rekoh da je Embiid sa Jokicem top 2 centra pa ko ispred koga - stvar ukusa.

Imas net, izguglaj medjusobne duele ova dva tima, ucinak Nikole i Joela i odnos pobeda.

Odbrana? Denver medju pet najboljih odbrana lige. Toliko parametara pokazuje da Nikola nije ocajan u odbrani koliko se ovde potencira. Zastita obruca da, losa ali kretanje, kradje, odbrana 1 na 1 sasvim dobra. Ko gleda utakmice vidi da ga nijedan centar na postu nije dobio. To su cinjenice a ne patriotizam. Lose brani pik mahom usled pucanja prve linije odbrane usled cega mora da iskace na beka - centar ostaje sam za lagane poene.

Dakle solidan, ocajan nikako. Nema svaki centar sve. Tom logikom mozemo zamerati Goberu sto ne sutira trojke i ne asistira kao Jokic? Svakome nesto fali u nekoj meri - prirodno.

Jedno je argumentovana rasprava a drugo lupetanje.

Kazes Vucevic bolju statistiku ima. Ponavljam, nije kosarka samo poeni. Uticaj na tim i igru neuporediv. Jokiceva statistika u decembru je ubedljivo najbolja medju centrima. Losiji pocetak sezone kvari sliku i sezonski prosek ali polako... i to ce se ispeglati.

Pricamo o centrima iskljucivo a ti spominjes Lebrona i Dzordza...

Mozak i logiku ukljuciti pod hitno.

mist

pre 4 godine

@Pera Ždera
Znas sta, razumem ja patriotizam, navijanje itd, ali ovo vec prevazilazi granice.
Dakle, Jokic nije proglasen za najboljeg centra NBA lige, jer to ne postoji. Uvrsten je u najbolju petorku, u koju nije uvrsten LeBron Dzejms, sto bi znacilo da jedan LeBron nije medju 5 najboljih igraca lige. Ali, kako to tebi objasniti.
Dalje, uporedjivati Jokica sa zaista najboljim centrima je smesno. Ti ovde navodis Dejvisa i Embida?! Kao, nema jos boljih od Jokica?! Decko, Jokic nije ni medju 10 najboljih strelaca medju centrima, on ne moze u istu recenicu sa Embidom, Dejvisom, Dzordzom itd.
Ima slabiji statistiku od Vucevica, a kamoli s najboljima da se meri

Miki

pre 4 godine

Retko antipatican lik.sujetan.egoistican i sebican.samo juri svoju statistiku.I faca i ponasanje i gestikulacije.sve mi je nekako odbojno kod njega
Nikad nismo voleli takve likove na basketu

mist

pre 4 godine

@Vrsni Pedagog
Ma jasno, ima celih 15 poena po utakmici u ligi u kojoj nema odbrana. Strasan je strelac. Bas im zatrpava kos. S prosekom suta 20%. Sila je, nema sta.

nema ovde leba

pre 4 godine

@Nenad,decko ocigledno je da ne pratis desavanja u NBA a ocigledno ni sport generalno,jedino tako mogu da protumacim tvoj komentar

opo

pre 4 godine

@samorealno
Ajde ti onda probaj da ostvaris te brojke. Ta neinteligentna osoba moze da kupi tebe i Jokica zajedno i da ne oseti. A ti inteligentan nemas za nove carape.

Alex

pre 4 godine

Mozete da pricate za VEstbruka sta hocete, ali covek nikada ne simulira i prenemaze se. Pravi fajter koji svaku tekmu igra kao da je plejof. E sad, to sto cesto ne koristi mozak je druga tema.

baron

pre 4 godine

Glasajte za Jokića
Ukucajte NBA vote na google
Do 20.01 može jednom dnevno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (g, 1. januar 2020 19:06)

Ja upravo glasao za Westbrooka. Ne znam, nekako mi Westbrook drazi igrac.
RW je zavrsio sezonu sa triple double, sa enormnim napucavanjem statistike van svake pameti.
Protivnicki igraci su se sklanjali da dodje do skoka, zapisnicari gledali na svaki pas da upisu asistenciju. Show koji nema veze sa kosarkom.
Svima koji se razumeju u kosarku RW je bio smesan.

Sada kada Jokic pravi takve triple doublove, on je nevidjen igrac. Najbolji centar NBA. On niti je proglasen najboljim centrom NBA, niti je najbolji. Covek koji je rupa bez dna u odbrani ne moze biti najbolji centar, igrac koga od kosarke oduci veteran Skola ne moze biti najbolji i tacka.

Nekada bi bilo nemoguce da igrac sa Jokicevom konstitucijom i fizickom spremom uopste igra kosarku. Na SP se videlo da covek ne moze nikoga da cuva, a u napadu i nije toliko dominantan bez Denverovog sistema i lige gde se igraju sablonske odbrane, gde on u kos ugurava krila i krilne centre od 205cm. Protiv malo pismenijeg centra on je prosecan, a u playoffu cuvao ga Aldridge najveca rupa u odbrani Spurse-a ikada, neki Poetl ili kako vec, i neprikosnoveni defanzivac Kanter sa jednim ramenom.
Veoma jak uzorak da bi se pricalo o najboljem centru u NBA, ali nebitno je kada je Jokic u pitanju.

mist

pre 4 godine

@Pera Ždera
Znas sta, razumem ja patriotizam, navijanje itd, ali ovo vec prevazilazi granice.
Dakle, Jokic nije proglasen za najboljeg centra NBA lige, jer to ne postoji. Uvrsten je u najbolju petorku, u koju nije uvrsten LeBron Dzejms, sto bi znacilo da jedan LeBron nije medju 5 najboljih igraca lige. Ali, kako to tebi objasniti.
Dalje, uporedjivati Jokica sa zaista najboljim centrima je smesno. Ti ovde navodis Dejvisa i Embida?! Kao, nema jos boljih od Jokica?! Decko, Jokic nije ni medju 10 najboljih strelaca medju centrima, on ne moze u istu recenicu sa Embidom, Dejvisom, Dzordzom itd.
Ima slabiji statistiku od Vucevica, a kamoli s najboljima da se meri

evoba

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 12:50)

Obozavam Nikolu kao brata, ali on jedva samu loptu zakuca u kos. :D

Dragan-Borca

pre 4 godine

Haha, koji je to nivo licemerja. Pa ja gledam sport preko 30 godina, bilo je ponekih sportista ili klubova koje nisam voleo. Ali daleko od toga da sam nekoga mrzeo, to je sport, zabava. Ali ovaj Hjuston i ovog Hardena i Vestbruka organski ne podnosim. Cak i kada sam bio klinac i kada sam se vise lozio na sport, cak i tada nisam protivnike gledao na neki vansportski nacin. Ali ovu dvojicu i generalno Hjuston je nemoguce ne mrzeti. Toliko su los primer za omladinu, za sport generalno, sa tim manijakalnim ispadima, glumatanjima, foliranjima, da je to strasno. Taj nivo glume, foliranja, ljigavosti, psihopatologije, narcisoizma, egomanije, to nisam video za 30 godina gledanja sporta, takve barabe :)

Yamac bende

pre 4 godine

Da je Vestbruk imitirao nekog drugog igraca svi bi ga podrzali. Ali posto imitira Jokica, onda ne valja. E zemljo Srbijo medju sljivama, ejvala.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 12:50)Obozavam Nikolu kao brata, ali on jedva samu loptu zakuca u kos. :D
(evoba, 01. januar 2020 13:06)
Drugo je što neće...Da viš’ kada ga iznerviraju:))

nba fan

pre 4 godine

Gde može biti to rat hahahah.Jokara mož’ da zakuca loptu i njega u koš zajedno haahhahah
(dnevna doza prosecnog Srbende

Ma da Jokic je poznat po zakucavanju, zakuca na svakoj sestoj utakmici.
Pregled igre i asistencije su mu fenomenalni- zakucavanje i odbrane su
mu kriminalno losi da se ne lazemo. Koliko se gura pod protivnickim
kosem malo mu faula sviraju. Da nije nas pljuvali bi ga ovde samo tako.

Alex

pre 4 godine

Moze li kopirati neki tripl dabl?
 (Dr. Haus, 1. januar 2020 15:17) 


Da li si svestan sta si upravo napisao? Boze, ne daj ovim strucnjacima da se ovako sramote.

Decko, idi malo izguglaj koliko ko ima TD u karijeri.

nema ovde leba

pre 4 godine

Vestbruk po mom misljenju najdosadniji igrac za gledanje,covek koji igra samo da bi punio licnu statistiku,nema kod njega ni t od timske igre,za njega je cak i “brada” Nik Kalates sto se tice asistiranja saigracima

Vrsni Pedagog

pre 4 godine

Joka se ne tetura, on ovamo hoda, a ono što frustrira njegove protivnike jeste činjenica da, uprkos tom i takvom hodu, on ih trpa sa koševima, skokovima i asistencijama. Ne mora kao Vestrbruk da juri ciljano kako bi “napunio” kolone, njemu to prirodno dodje. Onako “smotanom”. I mene bi, da sam njegov protivnik, to frustriralo.

Uross

pre 4 godine

Hjuston je jednostavno nemoguce pobediti na njihovom parketu ako u najgorem slucaju imaju prosecno sutersko vece. Hardenu se sve svira a protivnicima nista, pogledajte koliko su slobodnih bacanja izveli jedni a koliko drugi.

Sabre

pre 4 godine

Meni je fascinantan mentalni sklop bilo koga ko moze iskreno da navija za Hjuston. Ljudi su ekvivalent toga da u jedan isti tim stavis tipa Pepea, Materacija, Dijega Kostu i Luis Suareza. Neosporan kvalitet ali neverovatno odvratan tim.

Utrp

pre 4 godine

Pa sta god da je, to imitiranje mu dodje onako klinacki, nezrelo, definitivno ruzno.
(Kaca, 1. januar 2020 15:20)

Novak Djokovic se ne bi slozio sa tobom

Jaran

pre 4 godine

Ocigledno je da nije zla namera vec mu se ucinilo da je Jokic namerno to uradio (zapravo je zeleo da zadrzi loptu u igri), pa Jokicev otac je izjavio letos da se bas sa Vestbrukom najvise druzio za vreme All-Star vikenda i da mu je ovaj kupio rodjendanski poklon...

Poceli ste da prenosite vesti kao blic/kurir i ostali skandal majstori, prestanite to da radite!

điu,liu i sadriu

pre 4 godine

Trebao je sudija Vestbruku da da tehničku.Ne može da se toleriše ovakvo ponašanje na parketu,šta da svi igrači počnu ovako da se ponašaju?

Pera Ždera

pre 4 godine

Ne kapiram pacijente koji se grohotno smeju na konstataciju "najbolji centar lige" za Jokica u tekstovima?

Prvo, zvanicno to i jeste jer je prosle godine deo first all NBA tima sa pozicije centra.
Drugo, recimo da su mu direktna konkurencija Embiid, KAT i po nekima Davis i ako on ni blizu centra nije. Preocigledno je 4ka + igra u petorci naizmenicno sa klasicnim centrima McGee-jem i Howardom.

Embiid - Filadelfija 6ta na istoku. Ima za saigrace Simmonsa i jednog Horforda npr. Cesto nadigran od strane Nikole u direktnim duelima.

KAT - glavni igrac Minesote. Sta vise reci o tom timu?? 12ti na zapadu? Wigins saigrac koji ima prosek 25 poena. Dakle plus ne vuce sam ekipu kao Jokic, ima pomoc pa 12ti. U svakom direktnom duelu lagano nadigran i sacuvan od strane Jokica. Nekada manje ali ocigledna razlika u klasi (kosarka nisu samo poeni).

Davis - ima Lebrona u timu! Videli smo koji su Pelikansi bili godinama sa njim kao vodecim igracem. Ponavljam, kosarka je tim i uticaj na isti.

Jokic - Denver 2gi na brutalnom zapadu. Ne pomisljajte kako i on ima pomoc u vidu Mareja (17pts prosek a skorer) u istom kontekstu kao sto ja pomenuh Simmonsa za Embiida i Wiginsa za KATa. Ispostavlja se da Marej nikako ne moze biti pomoc tog nivoa. Simmons nemerljivo veci uticaj na igru i saigrace, Wiggins izraziti skorer (25pts prosek) i ako vecito nedorecen itd.

Pocetkom sezone u direktnim duelima nadigrao i Embiida i KATa + kosevi za pobedu Denvera.

Zakljucak - ne posmatrajte kosarku kao 1 na 1 sport i ne poredite licne statistike u toliko povrsnoj meri i van timskog konteksta. Ok, vise poena u proseku imaju ali uticaj na tim, pozicija istog na tabeli, nemerljivo. Opet, svi znamo da Nikola lagano moze do 25+ pts proseka (dokazao toliko puta a posebno u POffu) ali mu je mentalitet drugaciji, timski sto i rezultira odlicnom pozicijom tima i razigranoscu saigraca cesto van sopstvenih, samostalnih migucnosti.

U najgorem slucaju top 2 centar lige (on i Embiid, stvar ukusa) ali da se neko toliko izrazito smeje na konstataciju da je najbolji - klinacki i bez zdravog razuma.

opo

pre 4 godine

@samorealno
Ajde ti onda probaj da ostvaris te brojke. Ta neinteligentna osoba moze da kupi tebe i Jokica zajedno i da ne oseti. A ti inteligentan nemas za nove carape.

123321

pre 4 godine

Koliko god volio Jokića ne mogu reći da Westbrook ovdje nije u pravu.
(bixente, 01. januar 2020 13:14)
bas nije u pravu..Jokic se redovno folira i bacaka, ali ovde za promenu mislim da nije

mist

pre 4 godine

@Vrsni Pedagog
Ma jasno, ima celih 15 poena po utakmici u ligi u kojoj nema odbrana. Strasan je strelac. Bas im zatrpava kos. S prosekom suta 20%. Sila je, nema sta.

Posmatrac sa klupe

pre 4 godine

@Alex, jeste klasican fajter. Usput ne dozvoljava saigracima da hvataju lagane lopte koje im idu u ruke da bi on nabijao statistiku. Mani se Vestbruka.

јд123

pre 4 godine

Вестбрук и Харден најљигавији играчи у лиги. Харден стално приговара судијама, јуче чак и када је добио фаул и слободна бацања.

Колико их други играчи поштују видело се на прошлом ол-стару. Вестбрука Леброн ”трејдовао” а Харден изабран као један од последњих. Нико не воли да игра са егоманијацима који само набијају личну статистику.

Добра је ствар што сада играју у једној екипи. Никада они ништа освојити неће а неће увек имати ни домаћинско суђење као јуче. Једва чекам да видим како испадају у првом кругу плеј-офа и како Харден плаче, јер није изабран за МВП. Човек никако да схвати да "most valuable player (MVP)" не чини лична статистика, него колико си допринео да ти екипа буде успешна - ”најкориснији играч”. Криво ми је што му неки репортер то не каже у лице, када кука како је он заслужио то признање.

Sale

pre 4 godine

Divac je malo dete za Hardena. Neverovatno da dečko svaki napad sili faul na tri poena i što je najgore u 99% slučajeva ga i dobije.
Strašno na šta se svodi NBA
Harden i njegove noge u telo protivnika, pre neki dan LeBron i nevidljivi faul za njega, kozaračko kolo CP3, nošena LeBrona preko pola terena itd.
Bruka za celu ligu :(

Šaka jada

pre 4 godine

Hjuston je jednostavno nemoguce pobediti na njihovom parketu ako u najgorem slucaju imaju prosecno sutersko vece. Hardenu se sve svira a protivnicima nista, pogledajte koliko su slobodnih bacanja izveli jedni a koliko drugi.
(Uross, 01. januar 2020 13:16)

Jokić krvav kao ranjenik,udaraju ga i grebu, ali sudije mu ne daju mu bacanje. Barton POTPUNO ČISTO brani HARDENA na šutu za tri, sudija svira faul za tri bacanja. I takve stvari se najviše rade kada se protivnik približi.
Baš kao što si i rekao,Hjuston mora biti ispod granica očajnog da bi od nekoga izgubili kod kuće.

aca

pre 4 godine

pravite neki problem ni iz cega. Rasel je pokazivao da se Nikola vise teatralno bacio nego sto je bio jak faul. Takvih stvari ima skoro na svakoj utakmici. Totalna glupost da ovo bude neka bitna sportska vest. Jos ove ložane sto ovde ostavljaju komentare...

filippo

pre 4 godine

Citam i ne verujem šta ludaci pišu ovde. Pa bednici vi ni svog sunarodnika ne možete da porzite. Iskreno sramota me je što sam Srbin kada vidim kakvi smo ljudi. Nije ni čudo što nas svi mrze.

samorealno

pre 4 godine

@ @samorealno Ajde ti onda probaj da ostvaris te brojke. Ta neinteligentna osoba moze da kupi tebe i Jokica zajedno i da ne oseti. A ti inteligentan nemas za nove carape.
(opo, 01. januar 2020 19:41) znaci po tebi je materijalno bogatsvo merilo inteligencije?

Pera Ždera

pre 4 godine

(mist, 01. januar 2020 19:45)
Joj iskomplesiranih li individua ovde.

Svoj sam komentar dao sa cinjenicama i argumentovano. U tvom ne vidim nista osim bezobrazluka i zablude.

Ne moze u istu recenicu sa Embiidom a covek clan prve petorke cele lige, Filadelfija 6ta na istoku dok je Denver sa Jokicem na celu 2gi na zapadu?

Zameni im timove, Embiid u Denver a Jokic u Filadelfiju - Sve jasno. Filadelfija top istoka dok bi Denver vrv ispao iz POff zone ali mora da je i to patriotski a ne tako ocigledno. Uostalom ja i rekoh da je Embiid sa Jokicem top 2 centra pa ko ispred koga - stvar ukusa.

Imas net, izguglaj medjusobne duele ova dva tima, ucinak Nikole i Joela i odnos pobeda.

Odbrana? Denver medju pet najboljih odbrana lige. Toliko parametara pokazuje da Nikola nije ocajan u odbrani koliko se ovde potencira. Zastita obruca da, losa ali kretanje, kradje, odbrana 1 na 1 sasvim dobra. Ko gleda utakmice vidi da ga nijedan centar na postu nije dobio. To su cinjenice a ne patriotizam. Lose brani pik mahom usled pucanja prve linije odbrane usled cega mora da iskace na beka - centar ostaje sam za lagane poene.

Dakle solidan, ocajan nikako. Nema svaki centar sve. Tom logikom mozemo zamerati Goberu sto ne sutira trojke i ne asistira kao Jokic? Svakome nesto fali u nekoj meri - prirodno.

Jedno je argumentovana rasprava a drugo lupetanje.

Kazes Vucevic bolju statistiku ima. Ponavljam, nije kosarka samo poeni. Uticaj na tim i igru neuporediv. Jokiceva statistika u decembru je ubedljivo najbolja medju centrima. Losiji pocetak sezone kvari sliku i sezonski prosek ali polako... i to ce se ispeglati.

Pricamo o centrima iskljucivo a ti spominjes Lebrona i Dzordza...

Mozak i logiku ukljuciti pod hitno.

Сврабофил

pre 4 godine

Ne bi trebalo trener zajedno da ih stavlja u tim i rešen problem.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 01. januar 2020 17:56)

Волим да прочитам овако интелигентне коментаре. Како неко у тренутку пронађе најбоље решење.

Vlada Calgary

pre 4 godine

Sve sto je ovde vazno je cinjenica da je Vestbruk po pravilima nba (zbog povladjivanja gledaocima sve vise udaljavanje od prave kosarke) napravio faul. Tacka. Da li bi sve "bolje izgledalo" za primitivca iz Hjustona da je nakon faula Jokic stao nakon jednog koraka umesto sto se zateturao 3 ili 4?
Kao sto rekoh najvaznije u citavoj prici je da je Vestbruk napravio faul.

nema ovde leba

pre 4 godine

@Nenad,decko ocigledno je da ne pratis desavanja u NBA a ocigledno ni sport generalno,jedino tako mogu da protumacim tvoj komentar

Miki

pre 4 godine

Retko antipatican lik.sujetan.egoistican i sebican.samo juri svoju statistiku.I faca i ponasanje i gestikulacije.sve mi je nekako odbojno kod njega
Nikad nismo voleli takve likove na basketu