Utorak, 24.12.2019.

21:53

Denver čuva trenera – Meloun u Koloradu do 2023.

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, produžio je ugovor sa ekipom iz Kolorada do 2023. godine.

Izvor: PT

Denver èuva trenera – Meloun u Koloradu do 2023. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Jaran

pre 4 godine

Roki, ko je ovde lud
Postoji razlika izmedju toga ko je prvi i ko je doneo revoluciju u kosarci sa tom pozicijom. Postojao je odredjeni broj igraca koji su to radili pre Jokica ALI niko od njih nije doneo tu revoluciju. Nije ni Jokic, a stvar je u tome sto bi za par godina mozda i uspeo u tome. Videcemo, to sve zavisi od stila igre novih klinaca na poziciji centra. :]

Roki

pre 4 godine

MPP

Lep komentar, samo bih dodao malu ispravku. Poziciju point centra je izmislio Kresimir Cosic. Covek je doneo revoluciju na centarsku poziciju kada je bilo nezamislivo da visoki igraci povuku kontru, driblaju ili organizuju igru. Bio je trener na parketu.

Ivan M

pre 4 godine

Vrednost trenera u današnjoj NBA je ograničena, čast izuzecima kao što je Popović. Pa pogledajte GSW i Stiva Kera. Od šampiona postaće najgori: nema igrača, nema ni igre, a isti trener. Da li iko kaže da je Frenk Vogel bilo čime zaslužan za uspeh LAL sem što se ne svađa sa LeBronom? Ne kažem da nema boljih i gorih: naravno da ima. Očigledno da su treneri poput Nersa u Torontu, Spolstre ili Budenholcera među najboljima, i da je Greg P legenda. I dobar trener zna da motiviše, postavi akciju itd. Ali učinak ekipe zavisi skoro 99% od onoga što ima na terenu. Evo Pelikansa: mnogi im prognozirali konkurentnu sezonu, povredi se Zion i najgori su. Kad on dođe i ako ispuni očekivanja biće mnogo bolji. Treneru je tu uloga da se skloni i ne smeta. Još jedan primer: Toronto bio u zaostatku 30 poena pre par dana, iz očaja krenuo u presing i Dalas se raspao. Ja sam se samo pitao zašto Karlajl ništa ne menja - možda jer mu nije bilo Luke i nije imao sa kime da promeni? A svi Karlajla kotiraju kao odličnog trenera: i ne kažem da to nije. Samo dajem primer kako ne znam koliko on sam vredi (ne u odnosu na mene amatera, već u odnosu na druge stručnjake).

Uz to, analitika u današnjoj košarci suzbija ulogu trenera. Sve više na značaju dobijaju statističari koji forsiraju efikasne modele. Krunski primer je Harden, koji jeste genije ali koji igra po šablonu. Analiza kaže da su najefikasniji šutevi za 3 ili iz ulaza/odmah do koša, i on samo to igra (pronađite mapu njegovih šuteva ove sezone da vidite o čemu pričam). Poludistanca je neefikasna i zato se mnogo manje potencira. Cilj napada je da se raširi parket i stvara prostor: zato sada igrači koji nikada nisu šutirali sa više od tri metra cepaju trojke, a la Robin Lopez. Spursi imaju dva mahera za poludistancu i nema ih nigde; Karmelo, budući HOF član, je takođe bio suzbijen u današnjoj NBA.

O Melounu nemam puno mišljenja, sem što ima ekipu koja je odbrambeno najbolja u NBA, iako nisu nikakva pretnja da blokiraju šuteve. U tome mora da ima zasluge trenera, a ne samo radilica poput Milsapa ili Granta. U svakom slučaju, navijam za Denver dok je Jokić tamo!

JPR24

pre 4 godine

Niko od nas nije kompetentan da komentarise Melouna ali cuizneti neki licni stav. Nekako mi smeta to njegovo sablonsko rotiranje igraca, i ptice na grani znaju kada ce ko od igraca sedeti na klupi, odnosno koji igraci ce biti na parketu, pogotovo to vazi za Jokica i druga stvar koja mi je EKSTREMNO smetala je ta sto nikako nije mogao da obuzda Bartonovo zaletanje na trojicu, neretko i cetvoricu protivnickih igraca, pri cemu je uvek gubio lopte, aupravo to njegovo zaletanje ga je i kostalo ulaska u finale Zapadne konferencije. Poz.
(Cole, 24. decembar 2019 22:57)

Šablonizacija smeta, i meni, ali nije Meloun jedini, maltene su svi isti. Specijalista je Dok Rivers, manje trenutno, ali imao je period, gde si prosto unapred mogao u minutu skoro da znaš kad će ko igrati... Ipak, ostaje pitanje, da li je to šablonizacija trenera, zato sto ima puno utakmica, ili pak tako mora, minutaža po ugovoru. Ja se nekad pitam, kad vidiš da ti ekipa vodi, i umesto da dokrajčiš, oni stave drugu postavu koja sve upropasti...

CarloNS

pre 4 godine

Meloun je uspeo da za 4 godine podigne broj pobeda sa 30 na 54. Ove godine igraju najbolju sezonu u istoriji (20-8). Naravno, zasluge imaju igrači, kao i tim menadžer.

Da li Meloun ima mana? Ima, naravno. Da li je najbolji trener? Nije. Teško je reći, ali verovatno je bolji Snajder iz Jute, Pop, trener Majamija ili Milvokija. Da li je realno da nađu boljeg koji je slobodan? Verovatno nije, tako da je produžetak saradnje logičan izbor.

lignjoslav

pre 4 godine

Sablonsko menjanje 1 i 2 postave je manje više standard za regularni deo sezone.
Gotovo svaki trener ga ima, posto zbog velikog broja utakmica je cilj da se što vise odmori 1. postava, a i da pojedinci iz 2. postave dokazu i eventualno zamene nekog u prvoj.
Kakvo uigravanje 2. postave?
Ona se u PO ne koristi, vec samo pojedinci iz nje.
Tako da šalonsko menjanje kakvo ima svaki trener ima svoju svrhu koja nije vezana za trenutni trezultat pošto i sama važnost pojedinačne utakmice nije toliko velika.
Kako se blizi kraj regularne sezone a pogotovo ukoliko je borba za poziciju u samo par dobijenih mečeva, šabloni se napustaju i utakmice lice na one u PO.

deki

pre 4 godine

Jokić je trener na terenu, prvi put u istoriji kosarke. Maloune uči od njega, Kokoškov treba da uči od njega. Sale je propustio izvanrednu šansu da se doškoluje kao trener. I ne samo oni, svi treneri sveta sada uče od Jokića kako se postavlja igra i vodi tim. Čudo od igrača.

jд123

pre 4 godine

Лик написа да Јокић Мелоуну треба бити захвалан до гроба. Ситуација је обрнута. Мелоун треба бити захвалан Јокићу што је уопште још тренер Денвера.

Када је Јокић стигао у Денвер, игра им се распадала. Онда је помоћни тренер Финч активирао Јокића и Денвер почео добијати утакмице. Тада се побунио Нуркић. И шта је урадио Мелоун? Отпустио Финча, Нуркића поставио за стартера а Јокића заковао за клупу. Онда Денвер опет почео губити, медији извршили велики притисак и Мелоун враћа Јокића а Нуркића трејдују.

Онда сваке сезоне иста прича. Покушава умањити Јокићеву улогу, мање додира лопте, Мареј креира напад, Јокић незадовољан, дури се, игра лоше. После неколико везаних пораза Мелоун пред отказом, враћа напад преко Јокића и Денвер опет побеђује. Ове године је Јокић Мелоуна критиковао чак и јавно - у интервјуу рекао да ако тренер хоће да он даје више кошева, да треба поставити игру за њега.

Само се надам да сада када је потписао нови уговор неће опет почети форсирати напад преко Мареја односно зсбушавати Јокића.

Jaran

pre 4 godine

znanje-imanje
Dok se vi gadjate Nursevima i kursevima, Erik Spolstra je tiho (po mom misljenju) postao najbolji trener na svetu. Svima predlazem vam da gledaju Majami ove sezone; Djimi igra kosarku zivota, Hiro je sjajan, Nan i ostali sjajno izvrsavaju sta god im trener nacrta, a Bem Adebajo mi je postao uz Jokica najomiljeniji igrac! Decko je NEVEROVATAN!!! Zasluzuje da ide na All-Star!

ASV

pre 4 godine

Nema veze s mozgom i suprotno je sve. Maloun je menadžer subspecijalista (napad, odbrana, fitnes, šut, snaga...) koji nažalost nema i specijalistu da vodi utakmice. Njemu se Jokić zadesio. Pa ni tada to nije shvatao. Ali kako ništa nije funkcionisalo prosto iz očaja ga je aktivirao Kris Finč - a kada je to proradilo on je Krisa otpustio i preuzeo zasluge!
znanje-imanje

Slažem se za većinu teksta.99 posto radi šablonski. Sećam se kad ga je novinar prozivao što ne počinje utakmice sa Jokicem u startnoj, dok je bio zamena Nurkicu. A ovaj je tvrdoglavo to odbijao duže vremena.

znanje-imanje

pre 4 godine

Nema veze s mozgom i suprotno je sve. Maloun je menadžer subspecijalista (napad, odbrana, fitnes, šut, snaga...) koji nažalost nema i specijalistu da vodi utakmice. Njemu se Jokić zadesio. Pa ni tada to nije shvatao. Ali kako ništa nije funkcionisalo prosto iz očaja ga je aktivirao Kris Finč - a kada je to proradilo on je Krisa otpustio i preuzeo zasluge!
Pa ih je prošle sezone uništio specijalcima za snagu i šut; očito jer je naložen izdao "više brže bolje jače" idiotsko-neznalačka uputstva. Krenuli su par kola sjajno - i kolabirali ama baš svi. Uništio ih je sve, još se Barton i Haris nisu oporavili od toga. Ali eto smenio je tu dvojicu i malo oladio i nikom ništa. Da nije to počinio možda su mogli do titule a možda čak i tada da je umeo da vodi PO.
Sekirom i po Excel tabeli smena 1. i 2. postave je infantilna plus pomoć protivnicima. I iz sezone u sezonu 2. postava niti je uigrana niti prilagođena trenutnom protivniku. (Nije ni 1. nego ima(ju) Nikolu.) Napredak igrača individualno se kojekude vidi po NBA - ne i u Denveru.
Nasuprot tome je Nik Nurs, eto pre neko veče: krene nizbrdo - on pokušava sve. A sve što radi samo pogoršava. Dobro kad je tako onda ko kad Vujošević na sred prvog poluvremena tehničkim izbaci samog sebe i razminira ceo meč e i Nik zadnju ¼ presing. Realno i to samo pogoršava ali kako onima tamo fali vođa raspadoše se onda i oni i eto preokreta.
Nik je trener, kao što su Greg i Doc. Maloun je tehniko koji je dobio na lutriji.

Don

pre 4 godine

OSTAĆE UPAMĆEN KAO
Trener koji je izmislio poziciju Poincentra u liku Nikole Jokića!
Da nije bilo njega ne bi bilo ni Jokica i obrnuto da nije bilo Nikole ne bi bilo ni Melouna!
Ovako obojica će ući u sve udžbenike košarke !
(MPP, 24. decembar 2019 22:05)

Mozda i najbolji komentar na ovu temu.

Goran

pre 4 godine

On je trener koji je u Jokicu vidio no sto nitko drugi nje i dao mu ulogu u timu koj mu nitko drugi ne bi dao ! Jokc mora da mu bude zahvalan do groba!

Marko

pre 4 godine

Nista Maloun nije uradio to je bio ponocni trener Cris Finch!!!!
Maloun je 3 godine minirao Jokica i tek 4tu sezonu je svatio da treba da se igra preko Jokica...
Pomocni trener koji sad radi u Pelicansima i Jokic su promenili igru...

Blek - Chicago

pre 4 godine

Malone je trener koji je primer što je professor Aca Nikolić govorio (a Duda ivković i Boža Maljković dosta puta citirali): Taktika tima se prilagodjuje igračima, plus od njih se uči. Dovoljno je bio inteligentan da shvati kakvog igrača (Nikolu) ima u timu, da se na početku upzna sa familojom i zemljom odskle je njegov igrač za koga misli da je lider ekipe. I svake godine Nagets napreduju kao tim. Respect za Malonea. P.S. Tako je i u životu na poslu ako hoćete da budete dobar šef....

dnevna doza prosecnog Srbende.

pre 4 godine

Dobar je covek, to se vidi. Kao trener bi mogao vise felsa da koristi. Picknroll malo manje, zastarela je to ulazna tehnika, ali trokorak jace. Horoq je tu najbitniji.

Cole

pre 4 godine

Niko od nas nije kompetentan
da komentarise Melouna ali cu
izneti neki licni stav. Nekako
mi smeta to njegovo sablonsko
rotiranje igraca, i ptice na grani
znaju kada ce ko od igraca sedeti
na klupi, odnosno koji igraci ce
biti na parketu, pogotovo to vazi
za Jokica i druga stvar koja mi je
EKSTREMNO smetala je ta sto nikako
nije mogao da obuzda Bartonovo
zaletanje na trojicu, neretko
i cetvoricu protivnickih igraca,
pri cemu je uvek gubio lopte, a
upravo to njegovo zaletanje ga
je i kostalo ulaska u finale
Zapadne konferencije. Poz.

MPP

pre 4 godine

OSTAĆE UPAMĆEN KAO
Trener koji je izmislio poziciju Poincentra u liku Nikole Jokića!
Da nije bilo njega ne bi bilo ni Jokica i obrnuto da nije bilo Nikole ne bi bilo ni Melouna!
Ovako obojica će ući u sve udžbenike košarke !

MPP

pre 4 godine

OSTAĆE UPAMĆEN KAO
Trener koji je izmislio poziciju Poincentra u liku Nikole Jokića!
Da nije bilo njega ne bi bilo ni Jokica i obrnuto da nije bilo Nikole ne bi bilo ni Melouna!
Ovako obojica će ući u sve udžbenike košarke !

Blek - Chicago

pre 4 godine

Malone je trener koji je primer što je professor Aca Nikolić govorio (a Duda ivković i Boža Maljković dosta puta citirali): Taktika tima se prilagodjuje igračima, plus od njih se uči. Dovoljno je bio inteligentan da shvati kakvog igrača (Nikolu) ima u timu, da se na početku upzna sa familojom i zemljom odskle je njegov igrač za koga misli da je lider ekipe. I svake godine Nagets napreduju kao tim. Respect za Malonea. P.S. Tako je i u životu na poslu ako hoćete da budete dobar šef....

Goran

pre 4 godine

On je trener koji je u Jokicu vidio no sto nitko drugi nje i dao mu ulogu u timu koj mu nitko drugi ne bi dao ! Jokc mora da mu bude zahvalan do groba!

Don

pre 4 godine

OSTAĆE UPAMĆEN KAO
Trener koji je izmislio poziciju Poincentra u liku Nikole Jokića!
Da nije bilo njega ne bi bilo ni Jokica i obrnuto da nije bilo Nikole ne bi bilo ni Melouna!
Ovako obojica će ući u sve udžbenike košarke !
(MPP, 24. decembar 2019 22:05)

Mozda i najbolji komentar na ovu temu.

Cole

pre 4 godine

Niko od nas nije kompetentan
da komentarise Melouna ali cu
izneti neki licni stav. Nekako
mi smeta to njegovo sablonsko
rotiranje igraca, i ptice na grani
znaju kada ce ko od igraca sedeti
na klupi, odnosno koji igraci ce
biti na parketu, pogotovo to vazi
za Jokica i druga stvar koja mi je
EKSTREMNO smetala je ta sto nikako
nije mogao da obuzda Bartonovo
zaletanje na trojicu, neretko
i cetvoricu protivnickih igraca,
pri cemu je uvek gubio lopte, a
upravo to njegovo zaletanje ga
je i kostalo ulaska u finale
Zapadne konferencije. Poz.

Marko

pre 4 godine

Nista Maloun nije uradio to je bio ponocni trener Cris Finch!!!!
Maloun je 3 godine minirao Jokica i tek 4tu sezonu je svatio da treba da se igra preko Jokica...
Pomocni trener koji sad radi u Pelicansima i Jokic su promenili igru...

ASV

pre 4 godine

Nema veze s mozgom i suprotno je sve. Maloun je menadžer subspecijalista (napad, odbrana, fitnes, šut, snaga...) koji nažalost nema i specijalistu da vodi utakmice. Njemu se Jokić zadesio. Pa ni tada to nije shvatao. Ali kako ništa nije funkcionisalo prosto iz očaja ga je aktivirao Kris Finč - a kada je to proradilo on je Krisa otpustio i preuzeo zasluge!
znanje-imanje

Slažem se za većinu teksta.99 posto radi šablonski. Sećam se kad ga je novinar prozivao što ne počinje utakmice sa Jokicem u startnoj, dok je bio zamena Nurkicu. A ovaj je tvrdoglavo to odbijao duže vremena.

jд123

pre 4 godine

Лик написа да Јокић Мелоуну треба бити захвалан до гроба. Ситуација је обрнута. Мелоун треба бити захвалан Јокићу што је уопште још тренер Денвера.

Када је Јокић стигао у Денвер, игра им се распадала. Онда је помоћни тренер Финч активирао Јокића и Денвер почео добијати утакмице. Тада се побунио Нуркић. И шта је урадио Мелоун? Отпустио Финча, Нуркића поставио за стартера а Јокића заковао за клупу. Онда Денвер опет почео губити, медији извршили велики притисак и Мелоун враћа Јокића а Нуркића трејдују.

Онда сваке сезоне иста прича. Покушава умањити Јокићеву улогу, мање додира лопте, Мареј креира напад, Јокић незадовољан, дури се, игра лоше. После неколико везаних пораза Мелоун пред отказом, враћа напад преко Јокића и Денвер опет побеђује. Ове године је Јокић Мелоуна критиковао чак и јавно - у интервјуу рекао да ако тренер хоће да он даје више кошева, да треба поставити игру за њега.

Само се надам да сада када је потписао нови уговор неће опет почети форсирати напад преко Мареја односно зсбушавати Јокића.

deki

pre 4 godine

Jokić je trener na terenu, prvi put u istoriji kosarke. Maloune uči od njega, Kokoškov treba da uči od njega. Sale je propustio izvanrednu šansu da se doškoluje kao trener. I ne samo oni, svi treneri sveta sada uče od Jokića kako se postavlja igra i vodi tim. Čudo od igrača.

Jaran

pre 4 godine

znanje-imanje
Dok se vi gadjate Nursevima i kursevima, Erik Spolstra je tiho (po mom misljenju) postao najbolji trener na svetu. Svima predlazem vam da gledaju Majami ove sezone; Djimi igra kosarku zivota, Hiro je sjajan, Nan i ostali sjajno izvrsavaju sta god im trener nacrta, a Bem Adebajo mi je postao uz Jokica najomiljeniji igrac! Decko je NEVEROVATAN!!! Zasluzuje da ide na All-Star!

znanje-imanje

pre 4 godine

Nema veze s mozgom i suprotno je sve. Maloun je menadžer subspecijalista (napad, odbrana, fitnes, šut, snaga...) koji nažalost nema i specijalistu da vodi utakmice. Njemu se Jokić zadesio. Pa ni tada to nije shvatao. Ali kako ništa nije funkcionisalo prosto iz očaja ga je aktivirao Kris Finč - a kada je to proradilo on je Krisa otpustio i preuzeo zasluge!
Pa ih je prošle sezone uništio specijalcima za snagu i šut; očito jer je naložen izdao "više brže bolje jače" idiotsko-neznalačka uputstva. Krenuli su par kola sjajno - i kolabirali ama baš svi. Uništio ih je sve, još se Barton i Haris nisu oporavili od toga. Ali eto smenio je tu dvojicu i malo oladio i nikom ništa. Da nije to počinio možda su mogli do titule a možda čak i tada da je umeo da vodi PO.
Sekirom i po Excel tabeli smena 1. i 2. postave je infantilna plus pomoć protivnicima. I iz sezone u sezonu 2. postava niti je uigrana niti prilagođena trenutnom protivniku. (Nije ni 1. nego ima(ju) Nikolu.) Napredak igrača individualno se kojekude vidi po NBA - ne i u Denveru.
Nasuprot tome je Nik Nurs, eto pre neko veče: krene nizbrdo - on pokušava sve. A sve što radi samo pogoršava. Dobro kad je tako onda ko kad Vujošević na sred prvog poluvremena tehničkim izbaci samog sebe i razminira ceo meč e i Nik zadnju ¼ presing. Realno i to samo pogoršava ali kako onima tamo fali vođa raspadoše se onda i oni i eto preokreta.
Nik je trener, kao što su Greg i Doc. Maloun je tehniko koji je dobio na lutriji.

lignjoslav

pre 4 godine

Sablonsko menjanje 1 i 2 postave je manje više standard za regularni deo sezone.
Gotovo svaki trener ga ima, posto zbog velikog broja utakmica je cilj da se što vise odmori 1. postava, a i da pojedinci iz 2. postave dokazu i eventualno zamene nekog u prvoj.
Kakvo uigravanje 2. postave?
Ona se u PO ne koristi, vec samo pojedinci iz nje.
Tako da šalonsko menjanje kakvo ima svaki trener ima svoju svrhu koja nije vezana za trenutni trezultat pošto i sama važnost pojedinačne utakmice nije toliko velika.
Kako se blizi kraj regularne sezone a pogotovo ukoliko je borba za poziciju u samo par dobijenih mečeva, šabloni se napustaju i utakmice lice na one u PO.

Roki

pre 4 godine

MPP

Lep komentar, samo bih dodao malu ispravku. Poziciju point centra je izmislio Kresimir Cosic. Covek je doneo revoluciju na centarsku poziciju kada je bilo nezamislivo da visoki igraci povuku kontru, driblaju ili organizuju igru. Bio je trener na parketu.

CarloNS

pre 4 godine

Meloun je uspeo da za 4 godine podigne broj pobeda sa 30 na 54. Ove godine igraju najbolju sezonu u istoriji (20-8). Naravno, zasluge imaju igrači, kao i tim menadžer.

Da li Meloun ima mana? Ima, naravno. Da li je najbolji trener? Nije. Teško je reći, ali verovatno je bolji Snajder iz Jute, Pop, trener Majamija ili Milvokija. Da li je realno da nađu boljeg koji je slobodan? Verovatno nije, tako da je produžetak saradnje logičan izbor.

Ivan M

pre 4 godine

Vrednost trenera u današnjoj NBA je ograničena, čast izuzecima kao što je Popović. Pa pogledajte GSW i Stiva Kera. Od šampiona postaće najgori: nema igrača, nema ni igre, a isti trener. Da li iko kaže da je Frenk Vogel bilo čime zaslužan za uspeh LAL sem što se ne svađa sa LeBronom? Ne kažem da nema boljih i gorih: naravno da ima. Očigledno da su treneri poput Nersa u Torontu, Spolstre ili Budenholcera među najboljima, i da je Greg P legenda. I dobar trener zna da motiviše, postavi akciju itd. Ali učinak ekipe zavisi skoro 99% od onoga što ima na terenu. Evo Pelikansa: mnogi im prognozirali konkurentnu sezonu, povredi se Zion i najgori su. Kad on dođe i ako ispuni očekivanja biće mnogo bolji. Treneru je tu uloga da se skloni i ne smeta. Još jedan primer: Toronto bio u zaostatku 30 poena pre par dana, iz očaja krenuo u presing i Dalas se raspao. Ja sam se samo pitao zašto Karlajl ništa ne menja - možda jer mu nije bilo Luke i nije imao sa kime da promeni? A svi Karlajla kotiraju kao odličnog trenera: i ne kažem da to nije. Samo dajem primer kako ne znam koliko on sam vredi (ne u odnosu na mene amatera, već u odnosu na druge stručnjake).

Uz to, analitika u današnjoj košarci suzbija ulogu trenera. Sve više na značaju dobijaju statističari koji forsiraju efikasne modele. Krunski primer je Harden, koji jeste genije ali koji igra po šablonu. Analiza kaže da su najefikasniji šutevi za 3 ili iz ulaza/odmah do koša, i on samo to igra (pronađite mapu njegovih šuteva ove sezone da vidite o čemu pričam). Poludistanca je neefikasna i zato se mnogo manje potencira. Cilj napada je da se raširi parket i stvara prostor: zato sada igrači koji nikada nisu šutirali sa više od tri metra cepaju trojke, a la Robin Lopez. Spursi imaju dva mahera za poludistancu i nema ih nigde; Karmelo, budući HOF član, je takođe bio suzbijen u današnjoj NBA.

O Melounu nemam puno mišljenja, sem što ima ekipu koja je odbrambeno najbolja u NBA, iako nisu nikakva pretnja da blokiraju šuteve. U tome mora da ima zasluge trenera, a ne samo radilica poput Milsapa ili Granta. U svakom slučaju, navijam za Denver dok je Jokić tamo!

dnevna doza prosecnog Srbende.

pre 4 godine

Dobar je covek, to se vidi. Kao trener bi mogao vise felsa da koristi. Picknroll malo manje, zastarela je to ulazna tehnika, ali trokorak jace. Horoq je tu najbitniji.

JPR24

pre 4 godine

Niko od nas nije kompetentan da komentarise Melouna ali cuizneti neki licni stav. Nekako mi smeta to njegovo sablonsko rotiranje igraca, i ptice na grani znaju kada ce ko od igraca sedeti na klupi, odnosno koji igraci ce biti na parketu, pogotovo to vazi za Jokica i druga stvar koja mi je EKSTREMNO smetala je ta sto nikako nije mogao da obuzda Bartonovo zaletanje na trojicu, neretko i cetvoricu protivnickih igraca, pri cemu je uvek gubio lopte, aupravo to njegovo zaletanje ga je i kostalo ulaska u finale Zapadne konferencije. Poz.
(Cole, 24. decembar 2019 22:57)

Šablonizacija smeta, i meni, ali nije Meloun jedini, maltene su svi isti. Specijalista je Dok Rivers, manje trenutno, ali imao je period, gde si prosto unapred mogao u minutu skoro da znaš kad će ko igrati... Ipak, ostaje pitanje, da li je to šablonizacija trenera, zato sto ima puno utakmica, ili pak tako mora, minutaža po ugovoru. Ja se nekad pitam, kad vidiš da ti ekipa vodi, i umesto da dokrajčiš, oni stave drugu postavu koja sve upropasti...

Jaran

pre 4 godine

Roki, ko je ovde lud
Postoji razlika izmedju toga ko je prvi i ko je doneo revoluciju u kosarci sa tom pozicijom. Postojao je odredjeni broj igraca koji su to radili pre Jokica ALI niko od njih nije doneo tu revoluciju. Nije ni Jokic, a stvar je u tome sto bi za par godina mozda i uspeo u tome. Videcemo, to sve zavisi od stila igre novih klinaca na poziciji centra. :]

dnevna doza prosecnog Srbende.

pre 4 godine

Dobar je covek, to se vidi. Kao trener bi mogao vise felsa da koristi. Picknroll malo manje, zastarela je to ulazna tehnika, ali trokorak jace. Horoq je tu najbitniji.

Marko

pre 4 godine

Nista Maloun nije uradio to je bio ponocni trener Cris Finch!!!!
Maloun je 3 godine minirao Jokica i tek 4tu sezonu je svatio da treba da se igra preko Jokica...
Pomocni trener koji sad radi u Pelicansima i Jokic su promenili igru...

znanje-imanje

pre 4 godine

Nema veze s mozgom i suprotno je sve. Maloun je menadžer subspecijalista (napad, odbrana, fitnes, šut, snaga...) koji nažalost nema i specijalistu da vodi utakmice. Njemu se Jokić zadesio. Pa ni tada to nije shvatao. Ali kako ništa nije funkcionisalo prosto iz očaja ga je aktivirao Kris Finč - a kada je to proradilo on je Krisa otpustio i preuzeo zasluge!
Pa ih je prošle sezone uništio specijalcima za snagu i šut; očito jer je naložen izdao "više brže bolje jače" idiotsko-neznalačka uputstva. Krenuli su par kola sjajno - i kolabirali ama baš svi. Uništio ih je sve, još se Barton i Haris nisu oporavili od toga. Ali eto smenio je tu dvojicu i malo oladio i nikom ništa. Da nije to počinio možda su mogli do titule a možda čak i tada da je umeo da vodi PO.
Sekirom i po Excel tabeli smena 1. i 2. postave je infantilna plus pomoć protivnicima. I iz sezone u sezonu 2. postava niti je uigrana niti prilagođena trenutnom protivniku. (Nije ni 1. nego ima(ju) Nikolu.) Napredak igrača individualno se kojekude vidi po NBA - ne i u Denveru.
Nasuprot tome je Nik Nurs, eto pre neko veče: krene nizbrdo - on pokušava sve. A sve što radi samo pogoršava. Dobro kad je tako onda ko kad Vujošević na sred prvog poluvremena tehničkim izbaci samog sebe i razminira ceo meč e i Nik zadnju ¼ presing. Realno i to samo pogoršava ali kako onima tamo fali vođa raspadoše se onda i oni i eto preokreta.
Nik je trener, kao što su Greg i Doc. Maloun je tehniko koji je dobio na lutriji.

Cole

pre 4 godine

Niko od nas nije kompetentan
da komentarise Melouna ali cu
izneti neki licni stav. Nekako
mi smeta to njegovo sablonsko
rotiranje igraca, i ptice na grani
znaju kada ce ko od igraca sedeti
na klupi, odnosno koji igraci ce
biti na parketu, pogotovo to vazi
za Jokica i druga stvar koja mi je
EKSTREMNO smetala je ta sto nikako
nije mogao da obuzda Bartonovo
zaletanje na trojicu, neretko
i cetvoricu protivnickih igraca,
pri cemu je uvek gubio lopte, a
upravo to njegovo zaletanje ga
je i kostalo ulaska u finale
Zapadne konferencije. Poz.

MPP

pre 4 godine

OSTAĆE UPAMĆEN KAO
Trener koji je izmislio poziciju Poincentra u liku Nikole Jokića!
Da nije bilo njega ne bi bilo ni Jokica i obrnuto da nije bilo Nikole ne bi bilo ni Melouna!
Ovako obojica će ući u sve udžbenike košarke !

Goran

pre 4 godine

On je trener koji je u Jokicu vidio no sto nitko drugi nje i dao mu ulogu u timu koj mu nitko drugi ne bi dao ! Jokc mora da mu bude zahvalan do groba!

Don

pre 4 godine

OSTAĆE UPAMĆEN KAO
Trener koji je izmislio poziciju Poincentra u liku Nikole Jokića!
Da nije bilo njega ne bi bilo ni Jokica i obrnuto da nije bilo Nikole ne bi bilo ni Melouna!
Ovako obojica će ući u sve udžbenike košarke !
(MPP, 24. decembar 2019 22:05)

Mozda i najbolji komentar na ovu temu.

ASV

pre 4 godine

Nema veze s mozgom i suprotno je sve. Maloun je menadžer subspecijalista (napad, odbrana, fitnes, šut, snaga...) koji nažalost nema i specijalistu da vodi utakmice. Njemu se Jokić zadesio. Pa ni tada to nije shvatao. Ali kako ništa nije funkcionisalo prosto iz očaja ga je aktivirao Kris Finč - a kada je to proradilo on je Krisa otpustio i preuzeo zasluge!
znanje-imanje

Slažem se za većinu teksta.99 posto radi šablonski. Sećam se kad ga je novinar prozivao što ne počinje utakmice sa Jokicem u startnoj, dok je bio zamena Nurkicu. A ovaj je tvrdoglavo to odbijao duže vremena.

jд123

pre 4 godine

Лик написа да Јокић Мелоуну треба бити захвалан до гроба. Ситуација је обрнута. Мелоун треба бити захвалан Јокићу што је уопште још тренер Денвера.

Када је Јокић стигао у Денвер, игра им се распадала. Онда је помоћни тренер Финч активирао Јокића и Денвер почео добијати утакмице. Тада се побунио Нуркић. И шта је урадио Мелоун? Отпустио Финча, Нуркића поставио за стартера а Јокића заковао за клупу. Онда Денвер опет почео губити, медији извршили велики притисак и Мелоун враћа Јокића а Нуркића трејдују.

Онда сваке сезоне иста прича. Покушава умањити Јокићеву улогу, мање додира лопте, Мареј креира напад, Јокић незадовољан, дури се, игра лоше. После неколико везаних пораза Мелоун пред отказом, враћа напад преко Јокића и Денвер опет побеђује. Ове године је Јокић Мелоуна критиковао чак и јавно - у интервјуу рекао да ако тренер хоће да он даје више кошева, да треба поставити игру за њега.

Само се надам да сада када је потписао нови уговор неће опет почети форсирати напад преко Мареја односно зсбушавати Јокића.

deki

pre 4 godine

Jokić je trener na terenu, prvi put u istoriji kosarke. Maloune uči od njega, Kokoškov treba da uči od njega. Sale je propustio izvanrednu šansu da se doškoluje kao trener. I ne samo oni, svi treneri sveta sada uče od Jokića kako se postavlja igra i vodi tim. Čudo od igrača.

Blek - Chicago

pre 4 godine

Malone je trener koji je primer što je professor Aca Nikolić govorio (a Duda ivković i Boža Maljković dosta puta citirali): Taktika tima se prilagodjuje igračima, plus od njih se uči. Dovoljno je bio inteligentan da shvati kakvog igrača (Nikolu) ima u timu, da se na početku upzna sa familojom i zemljom odskle je njegov igrač za koga misli da je lider ekipe. I svake godine Nagets napreduju kao tim. Respect za Malonea. P.S. Tako je i u životu na poslu ako hoćete da budete dobar šef....

lignjoslav

pre 4 godine

Sablonsko menjanje 1 i 2 postave je manje više standard za regularni deo sezone.
Gotovo svaki trener ga ima, posto zbog velikog broja utakmica je cilj da se što vise odmori 1. postava, a i da pojedinci iz 2. postave dokazu i eventualno zamene nekog u prvoj.
Kakvo uigravanje 2. postave?
Ona se u PO ne koristi, vec samo pojedinci iz nje.
Tako da šalonsko menjanje kakvo ima svaki trener ima svoju svrhu koja nije vezana za trenutni trezultat pošto i sama važnost pojedinačne utakmice nije toliko velika.
Kako se blizi kraj regularne sezone a pogotovo ukoliko je borba za poziciju u samo par dobijenih mečeva, šabloni se napustaju i utakmice lice na one u PO.

CarloNS

pre 4 godine

Meloun je uspeo da za 4 godine podigne broj pobeda sa 30 na 54. Ove godine igraju najbolju sezonu u istoriji (20-8). Naravno, zasluge imaju igrači, kao i tim menadžer.

Da li Meloun ima mana? Ima, naravno. Da li je najbolji trener? Nije. Teško je reći, ali verovatno je bolji Snajder iz Jute, Pop, trener Majamija ili Milvokija. Da li je realno da nađu boljeg koji je slobodan? Verovatno nije, tako da je produžetak saradnje logičan izbor.

Jaran

pre 4 godine

znanje-imanje
Dok se vi gadjate Nursevima i kursevima, Erik Spolstra je tiho (po mom misljenju) postao najbolji trener na svetu. Svima predlazem vam da gledaju Majami ove sezone; Djimi igra kosarku zivota, Hiro je sjajan, Nan i ostali sjajno izvrsavaju sta god im trener nacrta, a Bem Adebajo mi je postao uz Jokica najomiljeniji igrac! Decko je NEVEROVATAN!!! Zasluzuje da ide na All-Star!

JPR24

pre 4 godine

Niko od nas nije kompetentan da komentarise Melouna ali cuizneti neki licni stav. Nekako mi smeta to njegovo sablonsko rotiranje igraca, i ptice na grani znaju kada ce ko od igraca sedeti na klupi, odnosno koji igraci ce biti na parketu, pogotovo to vazi za Jokica i druga stvar koja mi je EKSTREMNO smetala je ta sto nikako nije mogao da obuzda Bartonovo zaletanje na trojicu, neretko i cetvoricu protivnickih igraca, pri cemu je uvek gubio lopte, aupravo to njegovo zaletanje ga je i kostalo ulaska u finale Zapadne konferencije. Poz.
(Cole, 24. decembar 2019 22:57)

Šablonizacija smeta, i meni, ali nije Meloun jedini, maltene su svi isti. Specijalista je Dok Rivers, manje trenutno, ali imao je period, gde si prosto unapred mogao u minutu skoro da znaš kad će ko igrati... Ipak, ostaje pitanje, da li je to šablonizacija trenera, zato sto ima puno utakmica, ili pak tako mora, minutaža po ugovoru. Ja se nekad pitam, kad vidiš da ti ekipa vodi, i umesto da dokrajčiš, oni stave drugu postavu koja sve upropasti...

Roki

pre 4 godine

MPP

Lep komentar, samo bih dodao malu ispravku. Poziciju point centra je izmislio Kresimir Cosic. Covek je doneo revoluciju na centarsku poziciju kada je bilo nezamislivo da visoki igraci povuku kontru, driblaju ili organizuju igru. Bio je trener na parketu.

Ivan M

pre 4 godine

Vrednost trenera u današnjoj NBA je ograničena, čast izuzecima kao što je Popović. Pa pogledajte GSW i Stiva Kera. Od šampiona postaće najgori: nema igrača, nema ni igre, a isti trener. Da li iko kaže da je Frenk Vogel bilo čime zaslužan za uspeh LAL sem što se ne svađa sa LeBronom? Ne kažem da nema boljih i gorih: naravno da ima. Očigledno da su treneri poput Nersa u Torontu, Spolstre ili Budenholcera među najboljima, i da je Greg P legenda. I dobar trener zna da motiviše, postavi akciju itd. Ali učinak ekipe zavisi skoro 99% od onoga što ima na terenu. Evo Pelikansa: mnogi im prognozirali konkurentnu sezonu, povredi se Zion i najgori su. Kad on dođe i ako ispuni očekivanja biće mnogo bolji. Treneru je tu uloga da se skloni i ne smeta. Još jedan primer: Toronto bio u zaostatku 30 poena pre par dana, iz očaja krenuo u presing i Dalas se raspao. Ja sam se samo pitao zašto Karlajl ništa ne menja - možda jer mu nije bilo Luke i nije imao sa kime da promeni? A svi Karlajla kotiraju kao odličnog trenera: i ne kažem da to nije. Samo dajem primer kako ne znam koliko on sam vredi (ne u odnosu na mene amatera, već u odnosu na druge stručnjake).

Uz to, analitika u današnjoj košarci suzbija ulogu trenera. Sve više na značaju dobijaju statističari koji forsiraju efikasne modele. Krunski primer je Harden, koji jeste genije ali koji igra po šablonu. Analiza kaže da su najefikasniji šutevi za 3 ili iz ulaza/odmah do koša, i on samo to igra (pronađite mapu njegovih šuteva ove sezone da vidite o čemu pričam). Poludistanca je neefikasna i zato se mnogo manje potencira. Cilj napada je da se raširi parket i stvara prostor: zato sada igrači koji nikada nisu šutirali sa više od tri metra cepaju trojke, a la Robin Lopez. Spursi imaju dva mahera za poludistancu i nema ih nigde; Karmelo, budući HOF član, je takođe bio suzbijen u današnjoj NBA.

O Melounu nemam puno mišljenja, sem što ima ekipu koja je odbrambeno najbolja u NBA, iako nisu nikakva pretnja da blokiraju šuteve. U tome mora da ima zasluge trenera, a ne samo radilica poput Milsapa ili Granta. U svakom slučaju, navijam za Denver dok je Jokić tamo!

Jaran

pre 4 godine

Roki, ko je ovde lud
Postoji razlika izmedju toga ko je prvi i ko je doneo revoluciju u kosarci sa tom pozicijom. Postojao je odredjeni broj igraca koji su to radili pre Jokica ALI niko od njih nije doneo tu revoluciju. Nije ni Jokic, a stvar je u tome sto bi za par godina mozda i uspeo u tome. Videcemo, to sve zavisi od stila igre novih klinaca na poziciji centra. :]