Sreda, 18.12.2019.

12:20

"Ako Srbija ne prizna Kosovo, imaćemo rat"

Bivša šefica pregovaračkog tima Prištine u dijalogu s Beogradom Edita Tahiri izjavila da će se dogoditi rat ukoliko Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

Izvor: Tanjug

"Ako Srbija ne prizna Kosovo, imaæemo rat" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

e

pre 4 godine

Umesto rata Srbi i Albanci bi najviše volili da EU i USA uvedu albancima bezvizni režim. Ako im Srbija u tome pomogne, oni ne da nebi ratovali već bi bili zahvalni srbiji.

Jela

pre 4 godine

Прича глупости! Хоће ли ратовати можда са Русијом,Кином, Индијом и још много земаља које нису признале Косово? Нема шансе! Србија никада неће и не треба да призна Косово. Устав Србије Резолуција 1244. Ни Америка неће.

Darko

pre 4 godine

Šta su sve nama krstili kao govor mržnje a šta je ovo? Strašno, em žena, em političar, em bivša. Ozbiljna pretnja očajnog bivšeg prištinskog rukovodstva. Nemoć jednom rečju.

Solomon

pre 4 godine

Albanski narod bukvalno beži s Kosova. Ovo je jedan od jadnih i beznadežnih pokušaja da se zatalasa bara i podigne cena da bi Albanci pomislili kako će im zli Srbi oduzeti Kosovo i unesrećiti za ceo život. Sva ta halabuka su zadnji trzaji propale politike. Zna to i Edita ali eto puca u prazno pa šta bude.

C i n i k

pre 4 godine

Ako albanci misle da bi novim ratom napravili priznanje onda nzn sta iole normalan covek da napise oko toga?
Albanci trebaju da se dogovore medjusobno i da prihvate kompromis oko razgranicenja, to je resenje a ne novi rat pri cemy msm i da nmju podrsku Usa za tu pustolovinu.
Ali ok, sto vise odlazu sporazum gore po njih jer su u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji,danas pricati o granicama uz pomoc rata je nenormalno,pri tom, SRB nije ona iz 90.godina, i ntrba vise ni albancima nijedan sukob,a pogotovo ne oko granica.

Mihajlo

pre 4 godine

Evo pristajem ti prva pusku u ruke,Taci i Haradinaj protiv Vucica,Vulina,Dacica,banda s jedne banda s druge strane pa se pobite,narod bi prodisao na obe strane,ziveli bi kao braca i sestre da nema vas bandita.

Петар

pre 4 godine

Госпођо Тахири,
можете бити потпуно убеђени да Србија под овим условима никада, али никада неће признати то што сте ви и ваши спонзори урадили. То се неће догодити па макар земља променила правац свог окретања. Тако да ето, бар једну константу имамо у овом нашем проблему.
Пуно поздрава из Београда.

SkljezimHarlaj

pre 4 godine

Odmah reakcija Međunarodne zajednice za ovo i traženje ostavke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen, 18. decembar 2019 13:53)

Koje ostavke? Ona je vec bivsa, lepo pise.

Daleko bilo

pre 4 godine

Jako opasna izjava! Kome je potreban rat i zbog čega? Ovo može da izjavi osoba koja nije ni svesna potencijalne tragedije, kao da nismo već svesni kako smo prošli svi zajedno 90' i koliko je narod Balkana zbog tog istog rata stradao i postao surov i neprijateljski nastojen.

Dezon

pre 4 godine

Sve dok je bondstil tamo. Nece biti nikakvog rata. A amerikanci pa ostave bondstil nema od toga nista,ondw bi ceo svet skapirao da je to oteto. Mada i ovako dosta nacija vidi o cemu se tu radi.

danilo

pre 4 godine

Sto se tiče priznanja, nikad nećemo priznati nezavisno Kosovo, jer Kosovo je u mislima i srcima srpsko. A nama ne treba Kosovarsko priznanje jer mi smo priznata drzava vekovima.

Vele

pre 4 godine

Rata ce biti ako to odgovara ovima spolja, za Srbe i Albance rat je najgore resenje a za profitere najbolje kako kod njih tako i kod nas. Nemojte biti naivni nama treba mir i saradnja i da se resimo kriminalaca na vlasti zadnjih 20 god i jedno i drugi. Samo to mnogima ne odgovara jer onda nema pljacke resursa i naroda i sa jedne i sa druge strane. Sve zavisi od ovih spolja kao i uvek nnogo smo mali

Pitam za komšiju

pre 4 godine

Njoj i treba rat, kako drugačije da se održi na vlasti? Kako oni da objasne gradjanima Kosova da već toliko godina nisu medjunarodno priznata država?! Kako da objasne šta rade i šta je njihova funkcija?! Zašto ih plaćaju?! Zašto su sve siromašniji?! Njoj treba nešto što je gore od nje i njene politike a to su rat, glad, bijeda i smrt. Samo mi je krivo što ima budala koje će se na to primiti pa će i nevine da zaviju u crninu.

Svetozar

pre 4 godine

samo ih treba pustiti da se istrčavaju sa ovakvim plitkoumnim izjavama, sami će sebe da miniraju, ne treba im niko da im pomaže u tome.

КШЦЗ!

pre 4 godine

Лако је звецкати оружјем кад имате америку иза леђа... причаћемо кад та подршка нестане... онда да видимо колике сте фаце.

Ko koga gde sta kome

pre 4 godine

Ako bas insistirate sravnicemo vas sa zemljom. A a ko se uzdate u NATO....pa pobedicete privremeno kao i sada.....
(Konstantin Dragas, 18. decembar 2019 12:30)

Sva sizofrenija srpske politike u jednom komentaru. Sravnicemo vas, ali cete pobediti. Vau.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

@razum

naivno, nece oni nikom objaviti rat kao sto nikad i nisu - nego ce opet izazivati nasu policiju i vojsku kao i 98, maltretirace stanovnistvo sa srpske strane tzv. administrativne linije stalnim kradjama otmicama i ubistvima a drzav ce morati da reaguje kako bi i svaka normalna drzava reagovalo saljuci policiju i vojksu sto ce njihovi zapadni mentori uz njihove medije opet da predstave kao neku srpsku agresijui represiju jadnog siptarskog stanovnistva,jedino dobro sto danas nije ista situacija na svetskoj sceni kao i krajem devedestih a da li cemo mi biti pametni da tpo iskoristimo veliko je pitanje

tegi debela striptizeta i novica trtoguz

pre 4 godine

pa čekajte,šta će vam priznjanje srbije kada ste nezavisna država? Ili možda niste?Ili možda nećete nikada ni biti?

bata

pre 4 godine

Srbija ne zeli da ratuje, sto znaci da Kosovo planira sta tacno kad kazu rat? Da nas napadnu? Zasto se KFOR i EULEX i SAD nisu oglasili po ovom pitanju? Da je neki srbin to izjavio vec bi trazili da ga otpremimo u Hag..

mix

pre 4 godine

Ne lozite se,nije ona toliko glupa da otvoreno preti ratom.Izjava je u kontekstu,kako ce se podici tenzije,jer je ovakvo stanje neodrzivo,da je moguce da ce doci i do rata.Pokusace da nateraju kosovske Srbe na nesto,a onda ce se umesati Srbija i to moze dovesti do rata.
Samo sto kfor nece dozvoliti nikome da ratuje,pa je ovo pucanj u prazno.

agent

pre 4 godine

ok, ali ne znam ko ce vise da vas brani...ako ostanete sami crno vam se pise....vama je u interesu da se dogovorimo, mi ovako mozemo jos 100god

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Ako Srbija ne prizna Kosovo imaćemo rat"...
-Kome je još do ratova?!Sirotinja još veća nego Srbija...U svakom slučaju ko god je silom pokušao u istoriji nije dobro prošao.I rimsko carstvo je palo,i Hitler je okončao...

box

pre 4 godine

Rat je najgore sto po Kosovo moze da se desi. Relativno kratak i donekle kontrolisani sukob bi samo ucinio da Srbija vojno zauzme Sever, a eventualna odmazda prema srpskom stanovnistvu juzno od Ibra bi dala nekakvu vrstu legitimiteta da vojska napreduje skroz do Strpca i tu zastiti srpsko stanovnistvo koje je u tom regionu brojno i koncentrisano. Dakle, Srbija bi zauzela vojno deo Kosova a opet Kosovo ne bi priznala. Naravno da se najvise pita Amerika i u takvom scenariju, a stice se utisak da je ona pod Trampom otvorenija za dogovor sa Srbijom po pitanju Kosova iako je naravno deklaritivno jos uvek apsolutni saveznik Kosova.

Ecko

pre 4 godine

Mislim da rata nece biti, Srbija se zalaze za mir. Ali ako do toga dodje gospodjo Tahiri i sami znate da ce Albanija biti mala za sve vas Albance sa prostora KiM. Dojadili ste celom svetu prema tome ne cackajte mecku nego za sto i da se pregovara.

Deyan X

pre 4 godine

Rat, zar rat nedonosi jos vecu nesrecu,jos veci odliv stanovnistva, pad ekonomije i standarda... Zar albanci žele toliko da unište sami sebe samo zato sto mrze Srbe?

basta

pre 4 godine

I to će, dabome, biti rat u kojem će ona, dika jedna junačka, biti u prvim redovima kad zagusti. Šta, neće ? Aha … Pa dobro onda, neka prvo TO objasni majkama, ženama i sestrama svojih sunarodnika koje je unapred poslala u smrt - a potom od koga je dobila nalog za tu odvratnu i bolesnu ratnohuškačku histeriju.

razum

pre 4 godine

Uf sto volim ovakve izjave, mi samo treba da cutimo i da ne priznajemo Kosovo, ubedjen sam da ce Albanci napraviti gresku (voleo bih da nam objave rat svetska i evropska javnost ce tad biti na nasoj strani) pa ce ih Ameri pustiti niz vodu.

naš sam

pre 4 godine

Biće da je dijalog prekinut zbog taksi, a da su takse uvedene zbog toga što je Kosovo bilo u opasnosti.. Mora se biti hronološki i činjenično precizan..
Šta god ja o tome mislio

Konstantin Dragas

pre 4 godine

A kok ce da ratuje gospodjo? Nmea ni nas ni vas vise za to.
Ako bas insistirate sravnicemo vas sa zemljom. A a ko se uzdate u NATO....pa pobedicete privremeno kao i sada.....nikada nece to biti samo vase. Kosovo i Metohija su nase zemlje i mi to ne mozemo da damo. Shvatite jednom to se ne otima ne daje i ne gubi. Zauvek je nase. Ako pa i otmete, opet je nase.
Ne znam kako da vam kazem, ali dzaba cemo svi da ginemo......nase je. A to sot je nase ne znaci da vi ne mozete tu da zivite. Pa ljudi iznajmljuju stanove a sto ne i teritoriju?
Show me the money. Rent is high!

Eto tako

pre 4 godine

A ako Kosovo ne postane etnicki cisto i naseljeno iskljucivo Marsovcima imacemo invaziju sa druge planete. I posle zasto se Srbi inate? Vecina naseg naroda ne zeli sukobe i samo zeli normalno da radi i zivi od tog rada... Ali kad vec 30 godina moras da slusas ovakve gluposti od raznoraznih naroda i "naroda"... Pa uz Albance bi i ubedjeni pacifista posta zagovornik vojne intervencije...

Ecko

pre 4 godine

Mislim da rata nece biti, Srbija se zalaze za mir. Ali ako do toga dodje gospodjo Tahiri i sami znate da ce Albanija biti mala za sve vas Albance sa prostora KiM. Dojadili ste celom svetu prema tome ne cackajte mecku nego za sto i da se pregovara.

Svetozar

pre 4 godine

samo ih treba pustiti da se istrčavaju sa ovakvim plitkoumnim izjavama, sami će sebe da miniraju, ne treba im niko da im pomaže u tome.

Петар

pre 4 godine

Госпођо Тахири,
можете бити потпуно убеђени да Србија под овим условима никада, али никада неће признати то што сте ви и ваши спонзори урадили. То се неће догодити па макар земља променила правац свог окретања. Тако да ето, бар једну константу имамо у овом нашем проблему.
Пуно поздрава из Београда.

Konstantin Dragas

pre 4 godine

A kok ce da ratuje gospodjo? Nmea ni nas ni vas vise za to.
Ako bas insistirate sravnicemo vas sa zemljom. A a ko se uzdate u NATO....pa pobedicete privremeno kao i sada.....nikada nece to biti samo vase. Kosovo i Metohija su nase zemlje i mi to ne mozemo da damo. Shvatite jednom to se ne otima ne daje i ne gubi. Zauvek je nase. Ako pa i otmete, opet je nase.
Ne znam kako da vam kazem, ali dzaba cemo svi da ginemo......nase je. A to sot je nase ne znaci da vi ne mozete tu da zivite. Pa ljudi iznajmljuju stanove a sto ne i teritoriju?
Show me the money. Rent is high!

КШЦЗ!

pre 4 godine

Лако је звецкати оружјем кад имате америку иза леђа... причаћемо кад та подршка нестане... онда да видимо колике сте фаце.

razum

pre 4 godine

Uf sto volim ovakve izjave, mi samo treba da cutimo i da ne priznajemo Kosovo, ubedjen sam da ce Albanci napraviti gresku (voleo bih da nam objave rat svetska i evropska javnost ce tad biti na nasoj strani) pa ce ih Ameri pustiti niz vodu.

C i n i k

pre 4 godine

Ako albanci misle da bi novim ratom napravili priznanje onda nzn sta iole normalan covek da napise oko toga?
Albanci trebaju da se dogovore medjusobno i da prihvate kompromis oko razgranicenja, to je resenje a ne novi rat pri cemy msm i da nmju podrsku Usa za tu pustolovinu.
Ali ok, sto vise odlazu sporazum gore po njih jer su u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji,danas pricati o granicama uz pomoc rata je nenormalno,pri tom, SRB nije ona iz 90.godina, i ntrba vise ni albancima nijedan sukob,a pogotovo ne oko granica.

box

pre 4 godine

Rat je najgore sto po Kosovo moze da se desi. Relativno kratak i donekle kontrolisani sukob bi samo ucinio da Srbija vojno zauzme Sever, a eventualna odmazda prema srpskom stanovnistvu juzno od Ibra bi dala nekakvu vrstu legitimiteta da vojska napreduje skroz do Strpca i tu zastiti srpsko stanovnistvo koje je u tom regionu brojno i koncentrisano. Dakle, Srbija bi zauzela vojno deo Kosova a opet Kosovo ne bi priznala. Naravno da se najvise pita Amerika i u takvom scenariju, a stice se utisak da je ona pod Trampom otvorenija za dogovor sa Srbijom po pitanju Kosova iako je naravno deklaritivno jos uvek apsolutni saveznik Kosova.

Darko

pre 4 godine

Šta su sve nama krstili kao govor mržnje a šta je ovo? Strašno, em žena, em političar, em bivša. Ozbiljna pretnja očajnog bivšeg prištinskog rukovodstva. Nemoć jednom rečju.

agent

pre 4 godine

ok, ali ne znam ko ce vise da vas brani...ako ostanete sami crno vam se pise....vama je u interesu da se dogovorimo, mi ovako mozemo jos 100god

Jela

pre 4 godine

Прича глупости! Хоће ли ратовати можда са Русијом,Кином, Индијом и још много земаља које нису признале Косово? Нема шансе! Србија никада неће и не треба да призна Косово. Устав Србије Резолуција 1244. Ни Америка неће.

tegi debela striptizeta i novica trtoguz

pre 4 godine

pa čekajte,šta će vam priznjanje srbije kada ste nezavisna država? Ili možda niste?Ili možda nećete nikada ni biti?

Eto tako

pre 4 godine

A ako Kosovo ne postane etnicki cisto i naseljeno iskljucivo Marsovcima imacemo invaziju sa druge planete. I posle zasto se Srbi inate? Vecina naseg naroda ne zeli sukobe i samo zeli normalno da radi i zivi od tog rada... Ali kad vec 30 godina moras da slusas ovakve gluposti od raznoraznih naroda i "naroda"... Pa uz Albance bi i ubedjeni pacifista posta zagovornik vojne intervencije...

basta

pre 4 godine

I to će, dabome, biti rat u kojem će ona, dika jedna junačka, biti u prvim redovima kad zagusti. Šta, neće ? Aha … Pa dobro onda, neka prvo TO objasni majkama, ženama i sestrama svojih sunarodnika koje je unapred poslala u smrt - a potom od koga je dobila nalog za tu odvratnu i bolesnu ratnohuškačku histeriju.

bata

pre 4 godine

Srbija ne zeli da ratuje, sto znaci da Kosovo planira sta tacno kad kazu rat? Da nas napadnu? Zasto se KFOR i EULEX i SAD nisu oglasili po ovom pitanju? Da je neki srbin to izjavio vec bi trazili da ga otpremimo u Hag..

Solomon

pre 4 godine

Albanski narod bukvalno beži s Kosova. Ovo je jedan od jadnih i beznadežnih pokušaja da se zatalasa bara i podigne cena da bi Albanci pomislili kako će im zli Srbi oduzeti Kosovo i unesrećiti za ceo život. Sva ta halabuka su zadnji trzaji propale politike. Zna to i Edita ali eto puca u prazno pa šta bude.

Deyan X

pre 4 godine

Rat, zar rat nedonosi jos vecu nesrecu,jos veci odliv stanovnistva, pad ekonomije i standarda... Zar albanci žele toliko da unište sami sebe samo zato sto mrze Srbe?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Ako Srbija ne prizna Kosovo imaćemo rat"...
-Kome je još do ratova?!Sirotinja još veća nego Srbija...U svakom slučaju ko god je silom pokušao u istoriji nije dobro prošao.I rimsko carstvo je palo,i Hitler je okončao...

Ko koga gde sta kome

pre 4 godine

Ako bas insistirate sravnicemo vas sa zemljom. A a ko se uzdate u NATO....pa pobedicete privremeno kao i sada.....
(Konstantin Dragas, 18. decembar 2019 12:30)

Sva sizofrenija srpske politike u jednom komentaru. Sravnicemo vas, ali cete pobediti. Vau.

Pitam za komšiju

pre 4 godine

Njoj i treba rat, kako drugačije da se održi na vlasti? Kako oni da objasne gradjanima Kosova da već toliko godina nisu medjunarodno priznata država?! Kako da objasne šta rade i šta je njihova funkcija?! Zašto ih plaćaju?! Zašto su sve siromašniji?! Njoj treba nešto što je gore od nje i njene politike a to su rat, glad, bijeda i smrt. Samo mi je krivo što ima budala koje će se na to primiti pa će i nevine da zaviju u crninu.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

@razum

naivno, nece oni nikom objaviti rat kao sto nikad i nisu - nego ce opet izazivati nasu policiju i vojsku kao i 98, maltretirace stanovnistvo sa srpske strane tzv. administrativne linije stalnim kradjama otmicama i ubistvima a drzav ce morati da reaguje kako bi i svaka normalna drzava reagovalo saljuci policiju i vojksu sto ce njihovi zapadni mentori uz njihove medije opet da predstave kao neku srpsku agresijui represiju jadnog siptarskog stanovnistva,jedino dobro sto danas nije ista situacija na svetskoj sceni kao i krajem devedestih a da li cemo mi biti pametni da tpo iskoristimo veliko je pitanje

naš sam

pre 4 godine

Biće da je dijalog prekinut zbog taksi, a da su takse uvedene zbog toga što je Kosovo bilo u opasnosti.. Mora se biti hronološki i činjenično precizan..
Šta god ja o tome mislio

danilo

pre 4 godine

Sto se tiče priznanja, nikad nećemo priznati nezavisno Kosovo, jer Kosovo je u mislima i srcima srpsko. A nama ne treba Kosovarsko priznanje jer mi smo priznata drzava vekovima.

Dezon

pre 4 godine

Sve dok je bondstil tamo. Nece biti nikakvog rata. A amerikanci pa ostave bondstil nema od toga nista,ondw bi ceo svet skapirao da je to oteto. Mada i ovako dosta nacija vidi o cemu se tu radi.

SkljezimHarlaj

pre 4 godine

Odmah reakcija Međunarodne zajednice za ovo i traženje ostavke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen, 18. decembar 2019 13:53)

Koje ostavke? Ona je vec bivsa, lepo pise.

Mihajlo

pre 4 godine

Evo pristajem ti prva pusku u ruke,Taci i Haradinaj protiv Vucica,Vulina,Dacica,banda s jedne banda s druge strane pa se pobite,narod bi prodisao na obe strane,ziveli bi kao braca i sestre da nema vas bandita.

mix

pre 4 godine

Ne lozite se,nije ona toliko glupa da otvoreno preti ratom.Izjava je u kontekstu,kako ce se podici tenzije,jer je ovakvo stanje neodrzivo,da je moguce da ce doci i do rata.Pokusace da nateraju kosovske Srbe na nesto,a onda ce se umesati Srbija i to moze dovesti do rata.
Samo sto kfor nece dozvoliti nikome da ratuje,pa je ovo pucanj u prazno.

Daleko bilo

pre 4 godine

Jako opasna izjava! Kome je potreban rat i zbog čega? Ovo može da izjavi osoba koja nije ni svesna potencijalne tragedije, kao da nismo već svesni kako smo prošli svi zajedno 90' i koliko je narod Balkana zbog tog istog rata stradao i postao surov i neprijateljski nastojen.

Vele

pre 4 godine

Rata ce biti ako to odgovara ovima spolja, za Srbe i Albance rat je najgore resenje a za profitere najbolje kako kod njih tako i kod nas. Nemojte biti naivni nama treba mir i saradnja i da se resimo kriminalaca na vlasti zadnjih 20 god i jedno i drugi. Samo to mnogima ne odgovara jer onda nema pljacke resursa i naroda i sa jedne i sa druge strane. Sve zavisi od ovih spolja kao i uvek nnogo smo mali

e

pre 4 godine

Umesto rata Srbi i Albanci bi najviše volili da EU i USA uvedu albancima bezvizni režim. Ako im Srbija u tome pomogne, oni ne da nebi ratovali već bi bili zahvalni srbiji.

Mihajlo

pre 4 godine

Evo pristajem ti prva pusku u ruke,Taci i Haradinaj protiv Vucica,Vulina,Dacica,banda s jedne banda s druge strane pa se pobite,narod bi prodisao na obe strane,ziveli bi kao braca i sestre da nema vas bandita.

Ko koga gde sta kome

pre 4 godine

Ako bas insistirate sravnicemo vas sa zemljom. A a ko se uzdate u NATO....pa pobedicete privremeno kao i sada.....
(Konstantin Dragas, 18. decembar 2019 12:30)

Sva sizofrenija srpske politike u jednom komentaru. Sravnicemo vas, ali cete pobediti. Vau.

Vele

pre 4 godine

Rata ce biti ako to odgovara ovima spolja, za Srbe i Albance rat je najgore resenje a za profitere najbolje kako kod njih tako i kod nas. Nemojte biti naivni nama treba mir i saradnja i da se resimo kriminalaca na vlasti zadnjih 20 god i jedno i drugi. Samo to mnogima ne odgovara jer onda nema pljacke resursa i naroda i sa jedne i sa druge strane. Sve zavisi od ovih spolja kao i uvek nnogo smo mali

Konstantin Dragas

pre 4 godine

A kok ce da ratuje gospodjo? Nmea ni nas ni vas vise za to.
Ako bas insistirate sravnicemo vas sa zemljom. A a ko se uzdate u NATO....pa pobedicete privremeno kao i sada.....nikada nece to biti samo vase. Kosovo i Metohija su nase zemlje i mi to ne mozemo da damo. Shvatite jednom to se ne otima ne daje i ne gubi. Zauvek je nase. Ako pa i otmete, opet je nase.
Ne znam kako da vam kazem, ali dzaba cemo svi da ginemo......nase je. A to sot je nase ne znaci da vi ne mozete tu da zivite. Pa ljudi iznajmljuju stanove a sto ne i teritoriju?
Show me the money. Rent is high!

Ecko

pre 4 godine

Mislim da rata nece biti, Srbija se zalaze za mir. Ali ako do toga dodje gospodjo Tahiri i sami znate da ce Albanija biti mala za sve vas Albance sa prostora KiM. Dojadili ste celom svetu prema tome ne cackajte mecku nego za sto i da se pregovara.

razum

pre 4 godine

Uf sto volim ovakve izjave, mi samo treba da cutimo i da ne priznajemo Kosovo, ubedjen sam da ce Albanci napraviti gresku (voleo bih da nam objave rat svetska i evropska javnost ce tad biti na nasoj strani) pa ce ih Ameri pustiti niz vodu.

box

pre 4 godine

Rat je najgore sto po Kosovo moze da se desi. Relativno kratak i donekle kontrolisani sukob bi samo ucinio da Srbija vojno zauzme Sever, a eventualna odmazda prema srpskom stanovnistvu juzno od Ibra bi dala nekakvu vrstu legitimiteta da vojska napreduje skroz do Strpca i tu zastiti srpsko stanovnistvo koje je u tom regionu brojno i koncentrisano. Dakle, Srbija bi zauzela vojno deo Kosova a opet Kosovo ne bi priznala. Naravno da se najvise pita Amerika i u takvom scenariju, a stice se utisak da je ona pod Trampom otvorenija za dogovor sa Srbijom po pitanju Kosova iako je naravno deklaritivno jos uvek apsolutni saveznik Kosova.

danilo

pre 4 godine

Sto se tiče priznanja, nikad nećemo priznati nezavisno Kosovo, jer Kosovo je u mislima i srcima srpsko. A nama ne treba Kosovarsko priznanje jer mi smo priznata drzava vekovima.

agent

pre 4 godine

ok, ali ne znam ko ce vise da vas brani...ako ostanete sami crno vam se pise....vama je u interesu da se dogovorimo, mi ovako mozemo jos 100god

tegi debela striptizeta i novica trtoguz

pre 4 godine

pa čekajte,šta će vam priznjanje srbije kada ste nezavisna država? Ili možda niste?Ili možda nećete nikada ni biti?

Петар

pre 4 godine

Госпођо Тахири,
можете бити потпуно убеђени да Србија под овим условима никада, али никада неће признати то што сте ви и ваши спонзори урадили. То се неће догодити па макар земља променила правац свог окретања. Тако да ето, бар једну константу имамо у овом нашем проблему.
Пуно поздрава из Београда.

bata

pre 4 godine

Srbija ne zeli da ratuje, sto znaci da Kosovo planira sta tacno kad kazu rat? Da nas napadnu? Zasto se KFOR i EULEX i SAD nisu oglasili po ovom pitanju? Da je neki srbin to izjavio vec bi trazili da ga otpremimo u Hag..

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

@razum

naivno, nece oni nikom objaviti rat kao sto nikad i nisu - nego ce opet izazivati nasu policiju i vojsku kao i 98, maltretirace stanovnistvo sa srpske strane tzv. administrativne linije stalnim kradjama otmicama i ubistvima a drzav ce morati da reaguje kako bi i svaka normalna drzava reagovalo saljuci policiju i vojksu sto ce njihovi zapadni mentori uz njihove medije opet da predstave kao neku srpsku agresijui represiju jadnog siptarskog stanovnistva,jedino dobro sto danas nije ista situacija na svetskoj sceni kao i krajem devedestih a da li cemo mi biti pametni da tpo iskoristimo veliko je pitanje

КШЦЗ!

pre 4 godine

Лако је звецкати оружјем кад имате америку иза леђа... причаћемо кад та подршка нестане... онда да видимо колике сте фаце.

Svetozar

pre 4 godine

samo ih treba pustiti da se istrčavaju sa ovakvim plitkoumnim izjavama, sami će sebe da miniraju, ne treba im niko da im pomaže u tome.

Jela

pre 4 godine

Прича глупости! Хоће ли ратовати можда са Русијом,Кином, Индијом и још много земаља које нису признале Косово? Нема шансе! Србија никада неће и не треба да призна Косово. Устав Србије Резолуција 1244. Ни Америка неће.

Solomon

pre 4 godine

Albanski narod bukvalno beži s Kosova. Ovo je jedan od jadnih i beznadežnih pokušaja da se zatalasa bara i podigne cena da bi Albanci pomislili kako će im zli Srbi oduzeti Kosovo i unesrećiti za ceo život. Sva ta halabuka su zadnji trzaji propale politike. Zna to i Edita ali eto puca u prazno pa šta bude.

C i n i k

pre 4 godine

Ako albanci misle da bi novim ratom napravili priznanje onda nzn sta iole normalan covek da napise oko toga?
Albanci trebaju da se dogovore medjusobno i da prihvate kompromis oko razgranicenja, to je resenje a ne novi rat pri cemy msm i da nmju podrsku Usa za tu pustolovinu.
Ali ok, sto vise odlazu sporazum gore po njih jer su u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji,danas pricati o granicama uz pomoc rata je nenormalno,pri tom, SRB nije ona iz 90.godina, i ntrba vise ni albancima nijedan sukob,a pogotovo ne oko granica.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Ako Srbija ne prizna Kosovo imaćemo rat"...
-Kome je još do ratova?!Sirotinja još veća nego Srbija...U svakom slučaju ko god je silom pokušao u istoriji nije dobro prošao.I rimsko carstvo je palo,i Hitler je okončao...

Dezon

pre 4 godine

Sve dok je bondstil tamo. Nece biti nikakvog rata. A amerikanci pa ostave bondstil nema od toga nista,ondw bi ceo svet skapirao da je to oteto. Mada i ovako dosta nacija vidi o cemu se tu radi.

Eto tako

pre 4 godine

A ako Kosovo ne postane etnicki cisto i naseljeno iskljucivo Marsovcima imacemo invaziju sa druge planete. I posle zasto se Srbi inate? Vecina naseg naroda ne zeli sukobe i samo zeli normalno da radi i zivi od tog rada... Ali kad vec 30 godina moras da slusas ovakve gluposti od raznoraznih naroda i "naroda"... Pa uz Albance bi i ubedjeni pacifista posta zagovornik vojne intervencije...

naš sam

pre 4 godine

Biće da je dijalog prekinut zbog taksi, a da su takse uvedene zbog toga što je Kosovo bilo u opasnosti.. Mora se biti hronološki i činjenično precizan..
Šta god ja o tome mislio

Deyan X

pre 4 godine

Rat, zar rat nedonosi jos vecu nesrecu,jos veci odliv stanovnistva, pad ekonomije i standarda... Zar albanci žele toliko da unište sami sebe samo zato sto mrze Srbe?

mix

pre 4 godine

Ne lozite se,nije ona toliko glupa da otvoreno preti ratom.Izjava je u kontekstu,kako ce se podici tenzije,jer je ovakvo stanje neodrzivo,da je moguce da ce doci i do rata.Pokusace da nateraju kosovske Srbe na nesto,a onda ce se umesati Srbija i to moze dovesti do rata.
Samo sto kfor nece dozvoliti nikome da ratuje,pa je ovo pucanj u prazno.

Pitam za komšiju

pre 4 godine

Njoj i treba rat, kako drugačije da se održi na vlasti? Kako oni da objasne gradjanima Kosova da već toliko godina nisu medjunarodno priznata država?! Kako da objasne šta rade i šta je njihova funkcija?! Zašto ih plaćaju?! Zašto su sve siromašniji?! Njoj treba nešto što je gore od nje i njene politike a to su rat, glad, bijeda i smrt. Samo mi je krivo što ima budala koje će se na to primiti pa će i nevine da zaviju u crninu.

basta

pre 4 godine

I to će, dabome, biti rat u kojem će ona, dika jedna junačka, biti u prvim redovima kad zagusti. Šta, neće ? Aha … Pa dobro onda, neka prvo TO objasni majkama, ženama i sestrama svojih sunarodnika koje je unapred poslala u smrt - a potom od koga je dobila nalog za tu odvratnu i bolesnu ratnohuškačku histeriju.

Darko

pre 4 godine

Šta su sve nama krstili kao govor mržnje a šta je ovo? Strašno, em žena, em političar, em bivša. Ozbiljna pretnja očajnog bivšeg prištinskog rukovodstva. Nemoć jednom rečju.

Daleko bilo

pre 4 godine

Jako opasna izjava! Kome je potreban rat i zbog čega? Ovo može da izjavi osoba koja nije ni svesna potencijalne tragedije, kao da nismo već svesni kako smo prošli svi zajedno 90' i koliko je narod Balkana zbog tog istog rata stradao i postao surov i neprijateljski nastojen.

SkljezimHarlaj

pre 4 godine

Odmah reakcija Međunarodne zajednice za ovo i traženje ostavke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen, 18. decembar 2019 13:53)

Koje ostavke? Ona je vec bivsa, lepo pise.

e

pre 4 godine

Umesto rata Srbi i Albanci bi najviše volili da EU i USA uvedu albancima bezvizni režim. Ako im Srbija u tome pomogne, oni ne da nebi ratovali već bi bili zahvalni srbiji.