Utorak, 17.12.2019.

19:00

Vučić sazvao hitan sastanak: Traži način da spreči mlade da idu u inostranstvo VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitan sastanak s najbližim saradnicima.

Izvor: B92, Prva TV

Vuèiæ sazvao hitan sastanak: Traži naèin da spreèi mlade da idu u inostranstvo VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Mike

pre 4 godine

Evo tri uslova da svi mladi ostanu ovde;
1. Garantovana početna plata od 1000e
2. Rad od 8-16h
3. prekovremeno da se debelo plaća

Objasnjenje;
1. Ta plata ne ide mladima na lud provod već pomažu i svojim roditeljima koji krpe kraj sa krajem, a i omogućava pristojan život
2. Rad od 8h daje mogućnost mladima da imaju slobodno vreme za druženje, vidjanje sa partnerom i usavršavanje u slobodno vreme i rekreaciju
3. Da zauzda bogaćenje privatnika na račun extra profita koji se zaradi od neplaćenog prekovremenog radniku jer tako oni ne poštuju državu a ne mladi koji odlaze. Oni su uzrok a odlazak mladih posledica.Hvala i molim za objavljivanje komentara. Živ bio admin.

Mike

pre 4 godine

Evo tri uslova da svi mladi ostanu ovde;
1. Garantovana početna plata od 1000e
2. Rad od 8-16h
3. prekovremeno da se debelo plaća

Objasnjenje;
1. Ta plata ne ide mladima na lud provod već pomažu i svojim roditeljima koji krpe kraj sa krajem, a i omogućava pristojan život
2. Rad od 8h daje mogućnost mladima da imaju slobodno vreme za druženje, vidjanje sa partnerom i usavršavanje u slobodno vreme i rekreaciju
3. Da zauzda bogaćenje privatnika na račun extra profita koji se zaradi od neplaćenog prekovremenog radniku jer tako oni ne poštuju državu a ne mladi koji odlaze. Oni su uzrok a odlazak mladih posledica.Znam da je sve ovo fikcija ali dok se ne ispuni neki od navedenih uslova, i mladi i stari će odlaziti.

Ni ovo nije marketing, ne

pre 4 godine

Pa kaže članak: "moramo da sprečimo odliv mladih i marketing medija za nemačku gde je mnogo veća plata i gde se traže 52 profesije za sve detalje obratite se NSZ".

nikos

pre 4 godine

"Vučić sazvao hitan sastanak: Traži način da spreči mlade da idu u inostranstvo"
Opet si promasio ... kako ne mogu da opstanem u drzavi Srbiji sa ovom penzijom (u koju sam oteran na silu iako mogu jos da radim) ubedicu svoju decu da se ne dvoume kada je odlazak iz ove drzave u pitanju - sto pre i sto dalje odavde!

Slaven

pre 4 godine

Ja i supruga sa 4 deteta najozbiljnije razmisljamo da odemo iz Srbije...
Oboje fakultetski obrazovani i radimo na bitnim strukovnim poslovima, za koje, realno, nema zamena jer smo godine svog zivota i finansija ulozili u samonapredovanje.
Sta me navodi da odem?
Da krenem redom samo poslednjih mesec dana:
- par ''kolega'' koje su zavrsile Megatrend a i drzavne fakultete preko stranke ili rodbine i o poslu znaju koliko i prosecna muva (zaposlenja su isla preko stranaka, mita...);
- totalno obezvredjivanje znanja ili kompetencija, sa izmenama uslova, kvalifikacija..., sa krajnjim efektom da radi nas 1-2 za celo odeljenje od 10tak ljudi;
- komunalni haos i nerad gradskih i drzavnih sluzbi, koje su i inace preplacene - voda je sve gora, kanalizacija se zacepi jer je niko ne odrzava, kontejnere ciste 1-2 nedeljno, ulicu i trotoare niko nije mesecima ocistio...
- totalna bahatost kako sunarodnika, tako i organa reda, prvenstveno u saobracaju, parkiranju... - umalo da mi dete ubije vozac pokusavajuci da uparkira na trotoar i to ispred komunalnog policajca (koji je inace vozio u suprotnom smeru u jednosmernoj ulici samo da bi stao preko 2 parking mesta i jeo rostilj);
- naknade i takse vlasti koje ne postoje nigde u svetu samo sa ciljem sto veceg uzimanja para na inace mali standard (gorivo je najbolji primer);
- zdravstveni i skolski sistemi koji su napravljeni za dobrobit tajkuna i uvoznika a katastrofa za narod, pri cemu se sve placa duplo!

ljiljana

pre 4 godine

U Srbiji se stvara sve bolji ambijent za zapošljavanje mladih. Naravno da ne možemo imati plate evropske, ali se solidno povećavaju. Treba vreme da prođe i naše strpljenje da postoji. Ne može sve preko noći, kad je država 2014.god. zatečeneau haosu, državna kasa prazna, u minusu. Trebalo je to sve dovesti u red, i još uvek se radi na svemu. Na Zapadu jesu plate znatno veće ali nostalgija za domovinom i familijom ubija. Imam prijateljicu u Švajcarskoj, i kad je trebala setra da je poseti prvi put, rekla joj ovako:"Donesi mi grumen zemlje iz naše bašte, molim te". Možda nismo svi isti, ali...

Merima

pre 4 godine

Mladima se stvaraju bolji uslovi za život i rad u Srbiji, opredeljeno je 500 miliona evra za stanove za mlade bračne parove, 200 miliona evra za pronatalnu politiku, otvaraju se fabrike, zapošljavaju mladi.

Goran Austrija

pre 4 godine

Stigao u septembru u Zapadnoj Austriji na nekih 30 km od Svajacarske granice,pre nepuna tri meseca.Radim to sto sam radio i u Srbiji dezinsekciju i deratizaciju imam vec 12 godina radnog iskustva kao sanitarni DDD inzenjer i DDD tehnolog za urbanu dezinsekciju i deratizaciju.

OVe godine u Beogradu mi je renomirana DDD firma gde sam radio ostala duzna 150 eura plate oko 19 hiljada dinara od ukupno 39 hiljada dinara plate.

Nisam imao vremena da se zezam sa ionako korumpiranom administracijom i pravosudjem.Seo na autobus i sa tih 800-900 eura ustedjevine preko jednog daljeg rodjaka koji je ovde nasao posao u roku od par dana a nasao sam ga tako sto sam se ponudio da volontiram par nedelja cisto da se moj austrijski poslodavac uveri u moje znanje.Dva dana sam radio treceg dana mi je rekao da mogu da krenem sa poslom.Nedeljno dobijam 480 eura plate radim sedam sati.U Srbiji sam radio za 320 eura 30 dana i to od tih 320 eura su mi ostali duzni 150 eura.Govorim za grad Beograd ne neko manje mesto van Beograda.

Srbija ako hoce da zadrzi kvalitetne radnike i majstore mora da:
-strpa u zatvor sve prevarante od poslodavaca i zapleni im imovinu i blokira sve racune
-omoguci drasticno smanjenje poreza i doprinosa na plate radnika koji su 61% iz doba SFRJ pre 55 godina.61% porez na platu se placa u Austriji sa 6 hiljada eura plate ne na 200 eura kao u Srbiji.

"Ne tovi se prase pred Bozic" kaze jedna stara srpska poslovica.

U Srbiji samo na odmor.

Milica

pre 4 godine

Kilometri auto-puteva ništa nam neće značaiti ukoliko ne učinimo da mladi ostaju u Srbiji. Država je preduzela set predloga kako se mladima stvorila mogućnost da se brže zaposle, da rade i žive od svog rada, da stvaraju porodice, rađaju decu, kupuju stanove po povoljnim uslovima.

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

..da probam da odgovorim STEVANU samo, 20 godina zivim na relaciji italija-austrija-nemacka, i mogu da ti kazem da je sve, ali bukvalno sve jeftinije nego u srbiji!!!

Milena

pre 4 godine

Čujem povremeno da se neki vraćaju iz inostranstva, e sada ne bih rekla da im je ovde finansijski bolje, ali sloboda koja se ovde oseća, bliskost sa ljudima... to tamo ne posotoji, a realno i u poslednje vreme ovde se sve lepše živi.

Cika Laza

pre 4 godine

Mozda su konacno shvatiili da je sustinski smisao funkcije vlade i drzave odrzanje optimalnog nivoa reprodukcije populacije. To je glavni indikator stanja drustva a sve ostalo su manje vazni indikatori. Medjutim, ovu cinjenicu niko iz vlasti ni za zivi glavu nebi saopstio jer bi tada morao da prizna katastrofalne rezultate vladavine i dobrovoljno ode u zatvor. Oni radije pricaju populusticke price o nekom jadnom laznom boljitku u buducnosti i tako kupuju glasove nesvesnog dela naroda koji je sve vise u vecini. Eticka degradacija i dehumanizacija sredine koje su na sceni, teraju ljude u egzodus.

rebro

pre 4 godine

Već vidim da kao rešenje uvodi zabranu reklamiranja agencija, totalnu kontrolu interneta i svečano obećanje da će za dve, najviše tri godine plata biti 580 evra.

Dragojlo

pre 4 godine

Mladi su buducnost Srbije , moramo nasu omladinu zadrzati u svojoj zemlji , verujemo da postoji nacin koji ce pomoci da Niko ne ide iz nase zemlje.

eho

pre 4 godine

Пример 1. У тзв. бироу за незапослене се налазе плакати за запошљавање медицинских сестара у иностранству. Дакле институција коју плаћамо да нам помогне у тражењу послова директно помаже у слабљењу нашег виталног ресурса као што је медицински кадар у који смо ми порески обвезници инвестирали јако много новца.
Пример 2. Премијерка договорила са премијером Словеније олакшано запошљавање наших људи пре пар месеци.
Да не помињемо сада корупцију, државни апарат, нелојалну конкуренцију, страначко запошљавање итд.

Mesec

pre 4 godine

Ma ovde je tesko zaraditi za osnovno, a kamoli nesto da ostane za crne dane ili starost. Penzije su sve manje i dalje. Ljudi se ovde vracaju tek posto tamo ostare i vide da ne mogu ziveti sa tim primanjima. Naravno tamo lepo zivis dok lepo radis, kada ne radis zivis ali skromno. Ovde lepo radis, a jako tesko zivis kada docekas penziju to je jako bedno, a ustedjevine nema.

Milos

pre 4 godine

Odlaze jer nisu svesni da ce se brzo vratiti jer nema bolje od Srbije. Vucic zna sta treba mladim strucnjacima i sigurno ce im sve obezbediti da ostanu. Srbija se razvija sve brze, a zapad je iluzija!

Marija Piaf

pre 4 godine

Srbija je sprovela reforme i ojacala svoju ekonomiju, javni dug je na minimumu,a budzet je sve vise u suficitu. Mladi to moraju imati na umu.

Mickey

pre 4 godine

Hahah.. Svoj posao u Srbiji radim za 700e..odem malo preko i tih 700e zaradim za 4 dana.. I sace neki njegov sastanak da me ubedi da ne pokupim porodicu i ne odselim se?

ex folder

pre 4 godine

dao sam otkaz u državnoj firmi pre nedelju dana.. trpeo sam 15 godina..sad su krenuli i oni bez osnovne škole da mi budu šefovi samo zato što su ušli u sns..
pa dokle bre više. prodajem kuću u centru, njive što ostanu od ćaleta ću pokloniti komšijama, ženu i decu za ruke, i ćao, što dalje

srem bačka banat

pre 4 godine

Mladi misle da u Nemačkoj i Austriji cvetaju ruže. Plata jeste veća duplo nego u Srbiji, ali je i život skuplji nego u Srbiji.
(STEVAN, 17. decembar 2019 19:43)

duplo veće plate??
znači u Srbiji je prosečna plata cca 1000e! Ja sad stvarno ne mogu da verujem da neko izjavi ovako nešto. Ja primam platu 28K rsd a to je manje od 250e. Bože oprosti im ne znaju šta rade.

misa

pre 4 godine

Mladi misle da u Nemačkoj i Austriji cvetaju ruže. Plata jeste veća duplo nego u Srbiji, ali je i život skuplji nego u Srbiji.
(STEVAN, 17. decembar 2019 19:43)
Plate nikako nisu samo duplo vece, nego mnogo vise. A troskovi zivota nisu ni priblizno duplo skuplji

Nislija 1389

pre 4 godine

imam ugovor na odredjeno,u jkp vec trecu godinu,idem kod sekretarice da mi zakaze razgovor kod direktor...kao od nove godine primaju na odredjeno...mislite da me je primio....da mi veceras neko ponudi pa i Sloveniju,zenu i dete za ruku...

mica

pre 4 godine

Srbiju su godinama rasparcavali i krali od devedesetih do sada i sad kad je na celu odgovorna vlast ne moze da mahne carobnim stapicem i popravi sve odmah i sad. Zato mladi treba da imaju jos malo razumevanja i strpljenja, jer sam sigurna da ce Srbija u skorijoj buducnosti biti idealna za rad i zivot.

Uroš

pre 4 godine

Probleme odlaska mladih ljudi na Zapad imaju sve zemlje regiona pa čak i neke zemlje EU i sa tim problemom treba se uhvatiti u koštac na vreme.

ceca

pre 4 godine

sve dok su ti razne ' nebojse iz beograda ' ministri sa zavrsenim kursevima u sava centru, dotle ce nase nebojse da pale iz ove zemlje cim zavrse fakultete. zaposlio je svaki sljam koji je usao u sns. otvoreno se preti ljudima da se uclane u stranku ako hoce da zadrze ili dobiju posao. tako mislis da ih zadrzis ovde??? ne mozemo svi da budemo botovi koji za minimalac pisu ovakve glupe komentare koje portali uredno objavljuju

idiokratija

pre 4 godine

Da spreči mlade da idu u inostranstvo? Šta će da izdaje pasoše koji traju 6 meseci, kao '93. ili da zabrani odlazak? Nikom od političara ne pada na pamet da ono zbog čega odlaze ponudi ovde a ne da nešto zabranjuje.

Pera seljak

pre 4 godine

Slobodno kretanje ljudi i dobara je stub demokratije, ne sprečavaj omladinu da putuje svi nasi naučnici su postigli uspeh van domovine naša domovina je trulež, gde učene ljude ne cene kao vani, kod nas je na ceni Megatrend, srećno vam bilo sa Megatrendovcima.

442

pre 4 godine

Vrlo lako !!!

Ukini :
Partijsko - Parazitki sistem,
Partijsko zapošljavanje,
Botove,
Korupciju,
Ukini postavljanje naj gorih na mesta koja zaslužuju najbolji (pa u Vladi imaš tri Megatrend Ministra dok studenti sa prosekom 9,5 - 10 odlaze iz zemlje).
Minimalac na nivou osnovne potrošačke korpe.

Petar

pre 4 godine

Odem ja do svog rodnog grada da završim neka dokumenta u opštini, sav šljam sto je ostao da živi tamo (ovi ispod 40), loši djaci, lopovi, pijandure, kockari, svi sede po kancelarijama, sve pravnici, menadžeri (od juče) ,sve stranka ubacila.... A deca koja su vredela, studirala kad im je bilo vreme, nakon godinu-dve na birou, lepo kofer u ruke i ćao.
E tako je u celoj Srbiji.

milos obilic

pre 4 godine

Sa ovim platama sigurno nece da zadrzi! ljudi koji idu za nemacku ulazu u to dosta novca vremena itd tako da to sto pricaju prazne price da ce ljudi da pocnu da se vracaju mlate praznu slamu,niko se do sad pametan nije vratio

Žaver

pre 4 godine

Prosto ne razumem te mlade ljude, umesto da se ugledaju na predsednika,da od njega se uče patriotizmu, poštenju, radu, nevidjenom žrtvovanju za sve nas, oni na to sve pljunu i odu na neki zapad gde će dobiti neki ogromni stan u kome će biti otudjeni, dobiće neke plate od 2-3 hiljade evra sa kojom ne znaju šta će da rade već će da idu na neka besmislena putovanja u druge zemlje, ići će na neke glupave koncerte, utakmice i slične budalaštine a zaboraviće na rodnu grudu koja im je toliko pružila. Sramota.

plavicuperak

pre 4 godine

Merama koje sprovodi i ovim svakodnevnim radovima i napretkom Srbije velikom brzinom, ucinice da se vrate i oni sto su napustili nasu zemlju

Yobo

pre 4 godine

Ako uvide i shvate, da nigde ne može da im bude kao kod kuće i ako se osvrnu oko sebe i primete sve pozitinve promene ostaće. Ali svakako treba još nešto dodatno učiniti kako bi im ostanak u Srbiji bio primamljiviji.

Zoran

pre 4 godine

E ovo je pravo i domaćinsko razmišljanje. Hvala predsedniku što je otvorio i ovu temu koja je do juče bila tabu tema za sve režime pre. Niko da sada nije smeo da pomisli da napravi priču kako sprečiti ovaj vid napada na državu i njen potencijal. Ono o čemu mora da se vodi računa je i to da sem blokada reklama koje vode kampanju protiv države istovremeno se moraju stvarati i uslovi koji bi mogli da privuku ne samo mlade nego i sve one koji bi da se otisnu odavde u nadi za boljim.

Dragojlo

pre 4 godine

Mladi su buducnost Srbije , moramo nasu omladinu zadrzati u svojoj zemlji , verujemo da postoji nacin koji ce pomoci da Niko ne ide iz nase zemlje.

plavicuperak

pre 4 godine

Merama koje sprovodi i ovim svakodnevnim radovima i napretkom Srbije velikom brzinom, ucinice da se vrate i oni sto su napustili nasu zemlju

Petar

pre 4 godine

Odem ja do svog rodnog grada da završim neka dokumenta u opštini, sav šljam sto je ostao da živi tamo (ovi ispod 40), loši djaci, lopovi, pijandure, kockari, svi sede po kancelarijama, sve pravnici, menadžeri (od juče) ,sve stranka ubacila.... A deca koja su vredela, studirala kad im je bilo vreme, nakon godinu-dve na birou, lepo kofer u ruke i ćao.
E tako je u celoj Srbiji.

Zoran

pre 4 godine

E ovo je pravo i domaćinsko razmišljanje. Hvala predsedniku što je otvorio i ovu temu koja je do juče bila tabu tema za sve režime pre. Niko da sada nije smeo da pomisli da napravi priču kako sprečiti ovaj vid napada na državu i njen potencijal. Ono o čemu mora da se vodi računa je i to da sem blokada reklama koje vode kampanju protiv države istovremeno se moraju stvarati i uslovi koji bi mogli da privuku ne samo mlade nego i sve one koji bi da se otisnu odavde u nadi za boljim.

Milos

pre 4 godine

Odlaze jer nisu svesni da ce se brzo vratiti jer nema bolje od Srbije. Vucic zna sta treba mladim strucnjacima i sigurno ce im sve obezbediti da ostanu. Srbija se razvija sve brze, a zapad je iluzija!

mica

pre 4 godine

Srbiju su godinama rasparcavali i krali od devedesetih do sada i sad kad je na celu odgovorna vlast ne moze da mahne carobnim stapicem i popravi sve odmah i sad. Zato mladi treba da imaju jos malo razumevanja i strpljenja, jer sam sigurna da ce Srbija u skorijoj buducnosti biti idealna za rad i zivot.

442

pre 4 godine

Vrlo lako !!!

Ukini :
Partijsko - Parazitki sistem,
Partijsko zapošljavanje,
Botove,
Korupciju,
Ukini postavljanje naj gorih na mesta koja zaslužuju najbolji (pa u Vladi imaš tri Megatrend Ministra dok studenti sa prosekom 9,5 - 10 odlaze iz zemlje).
Minimalac na nivou osnovne potrošačke korpe.

Yobo

pre 4 godine

Ako uvide i shvate, da nigde ne može da im bude kao kod kuće i ako se osvrnu oko sebe i primete sve pozitinve promene ostaće. Ali svakako treba još nešto dodatno učiniti kako bi im ostanak u Srbiji bio primamljiviji.

Uroš

pre 4 godine

Probleme odlaska mladih ljudi na Zapad imaju sve zemlje regiona pa čak i neke zemlje EU i sa tim problemom treba se uhvatiti u koštac na vreme.

Marija Piaf

pre 4 godine

Srbija je sprovela reforme i ojacala svoju ekonomiju, javni dug je na minimumu,a budzet je sve vise u suficitu. Mladi to moraju imati na umu.

Merima

pre 4 godine

Mladima se stvaraju bolji uslovi za život i rad u Srbiji, opredeljeno je 500 miliona evra za stanove za mlade bračne parove, 200 miliona evra za pronatalnu politiku, otvaraju se fabrike, zapošljavaju mladi.

Žaver

pre 4 godine

Prosto ne razumem te mlade ljude, umesto da se ugledaju na predsednika,da od njega se uče patriotizmu, poštenju, radu, nevidjenom žrtvovanju za sve nas, oni na to sve pljunu i odu na neki zapad gde će dobiti neki ogromni stan u kome će biti otudjeni, dobiće neke plate od 2-3 hiljade evra sa kojom ne znaju šta će da rade već će da idu na neka besmislena putovanja u druge zemlje, ići će na neke glupave koncerte, utakmice i slične budalaštine a zaboraviće na rodnu grudu koja im je toliko pružila. Sramota.

Milica

pre 4 godine

Kilometri auto-puteva ništa nam neće značaiti ukoliko ne učinimo da mladi ostaju u Srbiji. Država je preduzela set predloga kako se mladima stvorila mogućnost da se brže zaposle, da rade i žive od svog rada, da stvaraju porodice, rađaju decu, kupuju stanove po povoljnim uslovima.

Milena

pre 4 godine

Čujem povremeno da se neki vraćaju iz inostranstva, e sada ne bih rekla da im je ovde finansijski bolje, ali sloboda koja se ovde oseća, bliskost sa ljudima... to tamo ne posotoji, a realno i u poslednje vreme ovde se sve lepše živi.

Nislija 1389

pre 4 godine

imam ugovor na odredjeno,u jkp vec trecu godinu,idem kod sekretarice da mi zakaze razgovor kod direktor...kao od nove godine primaju na odredjeno...mislite da me je primio....da mi veceras neko ponudi pa i Sloveniju,zenu i dete za ruku...

ex folder

pre 4 godine

dao sam otkaz u državnoj firmi pre nedelju dana.. trpeo sam 15 godina..sad su krenuli i oni bez osnovne škole da mi budu šefovi samo zato što su ušli u sns..
pa dokle bre više. prodajem kuću u centru, njive što ostanu od ćaleta ću pokloniti komšijama, ženu i decu za ruke, i ćao, što dalje

ceca

pre 4 godine

sve dok su ti razne ' nebojse iz beograda ' ministri sa zavrsenim kursevima u sava centru, dotle ce nase nebojse da pale iz ove zemlje cim zavrse fakultete. zaposlio je svaki sljam koji je usao u sns. otvoreno se preti ljudima da se uclane u stranku ako hoce da zadrze ili dobiju posao. tako mislis da ih zadrzis ovde??? ne mozemo svi da budemo botovi koji za minimalac pisu ovakve glupe komentare koje portali uredno objavljuju

rebro

pre 4 godine

Već vidim da kao rešenje uvodi zabranu reklamiranja agencija, totalnu kontrolu interneta i svečano obećanje da će za dve, najviše tri godine plata biti 580 evra.

Goran Austrija

pre 4 godine

Stigao u septembru u Zapadnoj Austriji na nekih 30 km od Svajacarske granice,pre nepuna tri meseca.Radim to sto sam radio i u Srbiji dezinsekciju i deratizaciju imam vec 12 godina radnog iskustva kao sanitarni DDD inzenjer i DDD tehnolog za urbanu dezinsekciju i deratizaciju.

OVe godine u Beogradu mi je renomirana DDD firma gde sam radio ostala duzna 150 eura plate oko 19 hiljada dinara od ukupno 39 hiljada dinara plate.

Nisam imao vremena da se zezam sa ionako korumpiranom administracijom i pravosudjem.Seo na autobus i sa tih 800-900 eura ustedjevine preko jednog daljeg rodjaka koji je ovde nasao posao u roku od par dana a nasao sam ga tako sto sam se ponudio da volontiram par nedelja cisto da se moj austrijski poslodavac uveri u moje znanje.Dva dana sam radio treceg dana mi je rekao da mogu da krenem sa poslom.Nedeljno dobijam 480 eura plate radim sedam sati.U Srbiji sam radio za 320 eura 30 dana i to od tih 320 eura su mi ostali duzni 150 eura.Govorim za grad Beograd ne neko manje mesto van Beograda.

Srbija ako hoce da zadrzi kvalitetne radnike i majstore mora da:
-strpa u zatvor sve prevarante od poslodavaca i zapleni im imovinu i blokira sve racune
-omoguci drasticno smanjenje poreza i doprinosa na plate radnika koji su 61% iz doba SFRJ pre 55 godina.61% porez na platu se placa u Austriji sa 6 hiljada eura plate ne na 200 eura kao u Srbiji.

"Ne tovi se prase pred Bozic" kaze jedna stara srpska poslovica.

U Srbiji samo na odmor.

srem bačka banat

pre 4 godine

Mladi misle da u Nemačkoj i Austriji cvetaju ruže. Plata jeste veća duplo nego u Srbiji, ali je i život skuplji nego u Srbiji.
(STEVAN, 17. decembar 2019 19:43)

duplo veće plate??
znači u Srbiji je prosečna plata cca 1000e! Ja sad stvarno ne mogu da verujem da neko izjavi ovako nešto. Ja primam platu 28K rsd a to je manje od 250e. Bože oprosti im ne znaju šta rade.

misa

pre 4 godine

Mladi misle da u Nemačkoj i Austriji cvetaju ruže. Plata jeste veća duplo nego u Srbiji, ali je i život skuplji nego u Srbiji.
(STEVAN, 17. decembar 2019 19:43)
Plate nikako nisu samo duplo vece, nego mnogo vise. A troskovi zivota nisu ni priblizno duplo skuplji

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

..da probam da odgovorim STEVANU samo, 20 godina zivim na relaciji italija-austrija-nemacka, i mogu da ti kazem da je sve, ali bukvalno sve jeftinije nego u srbiji!!!

milos obilic

pre 4 godine

Sa ovim platama sigurno nece da zadrzi! ljudi koji idu za nemacku ulazu u to dosta novca vremena itd tako da to sto pricaju prazne price da ce ljudi da pocnu da se vracaju mlate praznu slamu,niko se do sad pametan nije vratio

Pera seljak

pre 4 godine

Slobodno kretanje ljudi i dobara je stub demokratije, ne sprečavaj omladinu da putuje svi nasi naučnici su postigli uspeh van domovine naša domovina je trulež, gde učene ljude ne cene kao vani, kod nas je na ceni Megatrend, srećno vam bilo sa Megatrendovcima.

Mickey

pre 4 godine

Hahah.. Svoj posao u Srbiji radim za 700e..odem malo preko i tih 700e zaradim za 4 dana.. I sace neki njegov sastanak da me ubedi da ne pokupim porodicu i ne odselim se?

eho

pre 4 godine

Пример 1. У тзв. бироу за незапослене се налазе плакати за запошљавање медицинских сестара у иностранству. Дакле институција коју плаћамо да нам помогне у тражењу послова директно помаже у слабљењу нашег виталног ресурса као што је медицински кадар у који смо ми порески обвезници инвестирали јако много новца.
Пример 2. Премијерка договорила са премијером Словеније олакшано запошљавање наших људи пре пар месеци.
Да не помињемо сада корупцију, државни апарат, нелојалну конкуренцију, страначко запошљавање итд.

idiokratija

pre 4 godine

Da spreči mlade da idu u inostranstvo? Šta će da izdaje pasoše koji traju 6 meseci, kao '93. ili da zabrani odlazak? Nikom od političara ne pada na pamet da ono zbog čega odlaze ponudi ovde a ne da nešto zabranjuje.

Cika Laza

pre 4 godine

Mozda su konacno shvatiili da je sustinski smisao funkcije vlade i drzave odrzanje optimalnog nivoa reprodukcije populacije. To je glavni indikator stanja drustva a sve ostalo su manje vazni indikatori. Medjutim, ovu cinjenicu niko iz vlasti ni za zivi glavu nebi saopstio jer bi tada morao da prizna katastrofalne rezultate vladavine i dobrovoljno ode u zatvor. Oni radije pricaju populusticke price o nekom jadnom laznom boljitku u buducnosti i tako kupuju glasove nesvesnog dela naroda koji je sve vise u vecini. Eticka degradacija i dehumanizacija sredine koje su na sceni, teraju ljude u egzodus.

ljiljana

pre 4 godine

U Srbiji se stvara sve bolji ambijent za zapošljavanje mladih. Naravno da ne možemo imati plate evropske, ali se solidno povećavaju. Treba vreme da prođe i naše strpljenje da postoji. Ne može sve preko noći, kad je država 2014.god. zatečeneau haosu, državna kasa prazna, u minusu. Trebalo je to sve dovesti u red, i još uvek se radi na svemu. Na Zapadu jesu plate znatno veće ali nostalgija za domovinom i familijom ubija. Imam prijateljicu u Švajcarskoj, i kad je trebala setra da je poseti prvi put, rekla joj ovako:"Donesi mi grumen zemlje iz naše bašte, molim te". Možda nismo svi isti, ali...

Mesec

pre 4 godine

Ma ovde je tesko zaraditi za osnovno, a kamoli nesto da ostane za crne dane ili starost. Penzije su sve manje i dalje. Ljudi se ovde vracaju tek posto tamo ostare i vide da ne mogu ziveti sa tim primanjima. Naravno tamo lepo zivis dok lepo radis, kada ne radis zivis ali skromno. Ovde lepo radis, a jako tesko zivis kada docekas penziju to je jako bedno, a ustedjevine nema.

Slaven

pre 4 godine

Ja i supruga sa 4 deteta najozbiljnije razmisljamo da odemo iz Srbije...
Oboje fakultetski obrazovani i radimo na bitnim strukovnim poslovima, za koje, realno, nema zamena jer smo godine svog zivota i finansija ulozili u samonapredovanje.
Sta me navodi da odem?
Da krenem redom samo poslednjih mesec dana:
- par ''kolega'' koje su zavrsile Megatrend a i drzavne fakultete preko stranke ili rodbine i o poslu znaju koliko i prosecna muva (zaposlenja su isla preko stranaka, mita...);
- totalno obezvredjivanje znanja ili kompetencija, sa izmenama uslova, kvalifikacija..., sa krajnjim efektom da radi nas 1-2 za celo odeljenje od 10tak ljudi;
- komunalni haos i nerad gradskih i drzavnih sluzbi, koje su i inace preplacene - voda je sve gora, kanalizacija se zacepi jer je niko ne odrzava, kontejnere ciste 1-2 nedeljno, ulicu i trotoare niko nije mesecima ocistio...
- totalna bahatost kako sunarodnika, tako i organa reda, prvenstveno u saobracaju, parkiranju... - umalo da mi dete ubije vozac pokusavajuci da uparkira na trotoar i to ispred komunalnog policajca (koji je inace vozio u suprotnom smeru u jednosmernoj ulici samo da bi stao preko 2 parking mesta i jeo rostilj);
- naknade i takse vlasti koje ne postoje nigde u svetu samo sa ciljem sto veceg uzimanja para na inace mali standard (gorivo je najbolji primer);
- zdravstveni i skolski sistemi koji su napravljeni za dobrobit tajkuna i uvoznika a katastrofa za narod, pri cemu se sve placa duplo!

nikos

pre 4 godine

"Vučić sazvao hitan sastanak: Traži način da spreči mlade da idu u inostranstvo"
Opet si promasio ... kako ne mogu da opstanem u drzavi Srbiji sa ovom penzijom (u koju sam oteran na silu iako mogu jos da radim) ubedicu svoju decu da se ne dvoume kada je odlazak iz ove drzave u pitanju - sto pre i sto dalje odavde!

Ni ovo nije marketing, ne

pre 4 godine

Pa kaže članak: "moramo da sprečimo odliv mladih i marketing medija za nemačku gde je mnogo veća plata i gde se traže 52 profesije za sve detalje obratite se NSZ".

Mike

pre 4 godine

Evo tri uslova da svi mladi ostanu ovde;
1. Garantovana početna plata od 1000e
2. Rad od 8-16h
3. prekovremeno da se debelo plaća

Objasnjenje;
1. Ta plata ne ide mladima na lud provod već pomažu i svojim roditeljima koji krpe kraj sa krajem, a i omogućava pristojan život
2. Rad od 8h daje mogućnost mladima da imaju slobodno vreme za druženje, vidjanje sa partnerom i usavršavanje u slobodno vreme i rekreaciju
3. Da zauzda bogaćenje privatnika na račun extra profita koji se zaradi od neplaćenog prekovremenog radniku jer tako oni ne poštuju državu a ne mladi koji odlaze. Oni su uzrok a odlazak mladih posledica.Znam da je sve ovo fikcija ali dok se ne ispuni neki od navedenih uslova, i mladi i stari će odlaziti.

Mike

pre 4 godine

Evo tri uslova da svi mladi ostanu ovde;
1. Garantovana početna plata od 1000e
2. Rad od 8-16h
3. prekovremeno da se debelo plaća

Objasnjenje;
1. Ta plata ne ide mladima na lud provod već pomažu i svojim roditeljima koji krpe kraj sa krajem, a i omogućava pristojan život
2. Rad od 8h daje mogućnost mladima da imaju slobodno vreme za druženje, vidjanje sa partnerom i usavršavanje u slobodno vreme i rekreaciju
3. Da zauzda bogaćenje privatnika na račun extra profita koji se zaradi od neplaćenog prekovremenog radniku jer tako oni ne poštuju državu a ne mladi koji odlaze. Oni su uzrok a odlazak mladih posledica.Hvala i molim za objavljivanje komentara. Živ bio admin.

Žaver

pre 4 godine

Prosto ne razumem te mlade ljude, umesto da se ugledaju na predsednika,da od njega se uče patriotizmu, poštenju, radu, nevidjenom žrtvovanju za sve nas, oni na to sve pljunu i odu na neki zapad gde će dobiti neki ogromni stan u kome će biti otudjeni, dobiće neke plate od 2-3 hiljade evra sa kojom ne znaju šta će da rade već će da idu na neka besmislena putovanja u druge zemlje, ići će na neke glupave koncerte, utakmice i slične budalaštine a zaboraviće na rodnu grudu koja im je toliko pružila. Sramota.

442

pre 4 godine

Vrlo lako !!!

Ukini :
Partijsko - Parazitki sistem,
Partijsko zapošljavanje,
Botove,
Korupciju,
Ukini postavljanje naj gorih na mesta koja zaslužuju najbolji (pa u Vladi imaš tri Megatrend Ministra dok studenti sa prosekom 9,5 - 10 odlaze iz zemlje).
Minimalac na nivou osnovne potrošačke korpe.

Petar

pre 4 godine

Odem ja do svog rodnog grada da završim neka dokumenta u opštini, sav šljam sto je ostao da živi tamo (ovi ispod 40), loši djaci, lopovi, pijandure, kockari, svi sede po kancelarijama, sve pravnici, menadžeri (od juče) ,sve stranka ubacila.... A deca koja su vredela, studirala kad im je bilo vreme, nakon godinu-dve na birou, lepo kofer u ruke i ćao.
E tako je u celoj Srbiji.

Nislija 1389

pre 4 godine

imam ugovor na odredjeno,u jkp vec trecu godinu,idem kod sekretarice da mi zakaze razgovor kod direktor...kao od nove godine primaju na odredjeno...mislite da me je primio....da mi veceras neko ponudi pa i Sloveniju,zenu i dete za ruku...

ex folder

pre 4 godine

dao sam otkaz u državnoj firmi pre nedelju dana.. trpeo sam 15 godina..sad su krenuli i oni bez osnovne škole da mi budu šefovi samo zato što su ušli u sns..
pa dokle bre više. prodajem kuću u centru, njive što ostanu od ćaleta ću pokloniti komšijama, ženu i decu za ruke, i ćao, što dalje

rebro

pre 4 godine

Već vidim da kao rešenje uvodi zabranu reklamiranja agencija, totalnu kontrolu interneta i svečano obećanje da će za dve, najviše tri godine plata biti 580 evra.

srem bačka banat

pre 4 godine

Mladi misle da u Nemačkoj i Austriji cvetaju ruže. Plata jeste veća duplo nego u Srbiji, ali je i život skuplji nego u Srbiji.
(STEVAN, 17. decembar 2019 19:43)

duplo veće plate??
znači u Srbiji je prosečna plata cca 1000e! Ja sad stvarno ne mogu da verujem da neko izjavi ovako nešto. Ja primam platu 28K rsd a to je manje od 250e. Bože oprosti im ne znaju šta rade.

Cika Laza

pre 4 godine

Mozda su konacno shvatiili da je sustinski smisao funkcije vlade i drzave odrzanje optimalnog nivoa reprodukcije populacije. To je glavni indikator stanja drustva a sve ostalo su manje vazni indikatori. Medjutim, ovu cinjenicu niko iz vlasti ni za zivi glavu nebi saopstio jer bi tada morao da prizna katastrofalne rezultate vladavine i dobrovoljno ode u zatvor. Oni radije pricaju populusticke price o nekom jadnom laznom boljitku u buducnosti i tako kupuju glasove nesvesnog dela naroda koji je sve vise u vecini. Eticka degradacija i dehumanizacija sredine koje su na sceni, teraju ljude u egzodus.

milos obilic

pre 4 godine

Sa ovim platama sigurno nece da zadrzi! ljudi koji idu za nemacku ulazu u to dosta novca vremena itd tako da to sto pricaju prazne price da ce ljudi da pocnu da se vracaju mlate praznu slamu,niko se do sad pametan nije vratio

idiokratija

pre 4 godine

Da spreči mlade da idu u inostranstvo? Šta će da izdaje pasoše koji traju 6 meseci, kao '93. ili da zabrani odlazak? Nikom od političara ne pada na pamet da ono zbog čega odlaze ponudi ovde a ne da nešto zabranjuje.

Pera seljak

pre 4 godine

Slobodno kretanje ljudi i dobara je stub demokratije, ne sprečavaj omladinu da putuje svi nasi naučnici su postigli uspeh van domovine naša domovina je trulež, gde učene ljude ne cene kao vani, kod nas je na ceni Megatrend, srećno vam bilo sa Megatrendovcima.

ceca

pre 4 godine

sve dok su ti razne ' nebojse iz beograda ' ministri sa zavrsenim kursevima u sava centru, dotle ce nase nebojse da pale iz ove zemlje cim zavrse fakultete. zaposlio je svaki sljam koji je usao u sns. otvoreno se preti ljudima da se uclane u stranku ako hoce da zadrze ili dobiju posao. tako mislis da ih zadrzis ovde??? ne mozemo svi da budemo botovi koji za minimalac pisu ovakve glupe komentare koje portali uredno objavljuju

misa

pre 4 godine

Mladi misle da u Nemačkoj i Austriji cvetaju ruže. Plata jeste veća duplo nego u Srbiji, ali je i život skuplji nego u Srbiji.
(STEVAN, 17. decembar 2019 19:43)
Plate nikako nisu samo duplo vece, nego mnogo vise. A troskovi zivota nisu ni priblizno duplo skuplji

Mickey

pre 4 godine

Hahah.. Svoj posao u Srbiji radim za 700e..odem malo preko i tih 700e zaradim za 4 dana.. I sace neki njegov sastanak da me ubedi da ne pokupim porodicu i ne odselim se?

Mesec

pre 4 godine

Ma ovde je tesko zaraditi za osnovno, a kamoli nesto da ostane za crne dane ili starost. Penzije su sve manje i dalje. Ljudi se ovde vracaju tek posto tamo ostare i vide da ne mogu ziveti sa tim primanjima. Naravno tamo lepo zivis dok lepo radis, kada ne radis zivis ali skromno. Ovde lepo radis, a jako tesko zivis kada docekas penziju to je jako bedno, a ustedjevine nema.

eho

pre 4 godine

Пример 1. У тзв. бироу за незапослене се налазе плакати за запошљавање медицинских сестара у иностранству. Дакле институција коју плаћамо да нам помогне у тражењу послова директно помаже у слабљењу нашег виталног ресурса као што је медицински кадар у који смо ми порески обвезници инвестирали јако много новца.
Пример 2. Премијерка договорила са премијером Словеније олакшано запошљавање наших људи пре пар месеци.
Да не помињемо сада корупцију, државни апарат, нелојалну конкуренцију, страначко запошљавање итд.

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

..da probam da odgovorim STEVANU samo, 20 godina zivim na relaciji italija-austrija-nemacka, i mogu da ti kazem da je sve, ali bukvalno sve jeftinije nego u srbiji!!!

Goran Austrija

pre 4 godine

Stigao u septembru u Zapadnoj Austriji na nekih 30 km od Svajacarske granice,pre nepuna tri meseca.Radim to sto sam radio i u Srbiji dezinsekciju i deratizaciju imam vec 12 godina radnog iskustva kao sanitarni DDD inzenjer i DDD tehnolog za urbanu dezinsekciju i deratizaciju.

OVe godine u Beogradu mi je renomirana DDD firma gde sam radio ostala duzna 150 eura plate oko 19 hiljada dinara od ukupno 39 hiljada dinara plate.

Nisam imao vremena da se zezam sa ionako korumpiranom administracijom i pravosudjem.Seo na autobus i sa tih 800-900 eura ustedjevine preko jednog daljeg rodjaka koji je ovde nasao posao u roku od par dana a nasao sam ga tako sto sam se ponudio da volontiram par nedelja cisto da se moj austrijski poslodavac uveri u moje znanje.Dva dana sam radio treceg dana mi je rekao da mogu da krenem sa poslom.Nedeljno dobijam 480 eura plate radim sedam sati.U Srbiji sam radio za 320 eura 30 dana i to od tih 320 eura su mi ostali duzni 150 eura.Govorim za grad Beograd ne neko manje mesto van Beograda.

Srbija ako hoce da zadrzi kvalitetne radnike i majstore mora da:
-strpa u zatvor sve prevarante od poslodavaca i zapleni im imovinu i blokira sve racune
-omoguci drasticno smanjenje poreza i doprinosa na plate radnika koji su 61% iz doba SFRJ pre 55 godina.61% porez na platu se placa u Austriji sa 6 hiljada eura plate ne na 200 eura kao u Srbiji.

"Ne tovi se prase pred Bozic" kaze jedna stara srpska poslovica.

U Srbiji samo na odmor.

Zoran

pre 4 godine

E ovo je pravo i domaćinsko razmišljanje. Hvala predsedniku što je otvorio i ovu temu koja je do juče bila tabu tema za sve režime pre. Niko da sada nije smeo da pomisli da napravi priču kako sprečiti ovaj vid napada na državu i njen potencijal. Ono o čemu mora da se vodi računa je i to da sem blokada reklama koje vode kampanju protiv države istovremeno se moraju stvarati i uslovi koji bi mogli da privuku ne samo mlade nego i sve one koji bi da se otisnu odavde u nadi za boljim.

plavicuperak

pre 4 godine

Merama koje sprovodi i ovim svakodnevnim radovima i napretkom Srbije velikom brzinom, ucinice da se vrate i oni sto su napustili nasu zemlju

Merima

pre 4 godine

Mladima se stvaraju bolji uslovi za život i rad u Srbiji, opredeljeno je 500 miliona evra za stanove za mlade bračne parove, 200 miliona evra za pronatalnu politiku, otvaraju se fabrike, zapošljavaju mladi.

Milos

pre 4 godine

Odlaze jer nisu svesni da ce se brzo vratiti jer nema bolje od Srbije. Vucic zna sta treba mladim strucnjacima i sigurno ce im sve obezbediti da ostanu. Srbija se razvija sve brze, a zapad je iluzija!

Yobo

pre 4 godine

Ako uvide i shvate, da nigde ne može da im bude kao kod kuće i ako se osvrnu oko sebe i primete sve pozitinve promene ostaće. Ali svakako treba još nešto dodatno učiniti kako bi im ostanak u Srbiji bio primamljiviji.

Milena

pre 4 godine

Čujem povremeno da se neki vraćaju iz inostranstva, e sada ne bih rekla da im je ovde finansijski bolje, ali sloboda koja se ovde oseća, bliskost sa ljudima... to tamo ne posotoji, a realno i u poslednje vreme ovde se sve lepše živi.

mica

pre 4 godine

Srbiju su godinama rasparcavali i krali od devedesetih do sada i sad kad je na celu odgovorna vlast ne moze da mahne carobnim stapicem i popravi sve odmah i sad. Zato mladi treba da imaju jos malo razumevanja i strpljenja, jer sam sigurna da ce Srbija u skorijoj buducnosti biti idealna za rad i zivot.

Dragojlo

pre 4 godine

Mladi su buducnost Srbije , moramo nasu omladinu zadrzati u svojoj zemlji , verujemo da postoji nacin koji ce pomoci da Niko ne ide iz nase zemlje.

Slaven

pre 4 godine

Ja i supruga sa 4 deteta najozbiljnije razmisljamo da odemo iz Srbije...
Oboje fakultetski obrazovani i radimo na bitnim strukovnim poslovima, za koje, realno, nema zamena jer smo godine svog zivota i finansija ulozili u samonapredovanje.
Sta me navodi da odem?
Da krenem redom samo poslednjih mesec dana:
- par ''kolega'' koje su zavrsile Megatrend a i drzavne fakultete preko stranke ili rodbine i o poslu znaju koliko i prosecna muva (zaposlenja su isla preko stranaka, mita...);
- totalno obezvredjivanje znanja ili kompetencija, sa izmenama uslova, kvalifikacija..., sa krajnjim efektom da radi nas 1-2 za celo odeljenje od 10tak ljudi;
- komunalni haos i nerad gradskih i drzavnih sluzbi, koje su i inace preplacene - voda je sve gora, kanalizacija se zacepi jer je niko ne odrzava, kontejnere ciste 1-2 nedeljno, ulicu i trotoare niko nije mesecima ocistio...
- totalna bahatost kako sunarodnika, tako i organa reda, prvenstveno u saobracaju, parkiranju... - umalo da mi dete ubije vozac pokusavajuci da uparkira na trotoar i to ispred komunalnog policajca (koji je inace vozio u suprotnom smeru u jednosmernoj ulici samo da bi stao preko 2 parking mesta i jeo rostilj);
- naknade i takse vlasti koje ne postoje nigde u svetu samo sa ciljem sto veceg uzimanja para na inace mali standard (gorivo je najbolji primer);
- zdravstveni i skolski sistemi koji su napravljeni za dobrobit tajkuna i uvoznika a katastrofa za narod, pri cemu se sve placa duplo!

Marija Piaf

pre 4 godine

Srbija je sprovela reforme i ojacala svoju ekonomiju, javni dug je na minimumu,a budzet je sve vise u suficitu. Mladi to moraju imati na umu.

Milica

pre 4 godine

Kilometri auto-puteva ništa nam neće značaiti ukoliko ne učinimo da mladi ostaju u Srbiji. Država je preduzela set predloga kako se mladima stvorila mogućnost da se brže zaposle, da rade i žive od svog rada, da stvaraju porodice, rađaju decu, kupuju stanove po povoljnim uslovima.

Uroš

pre 4 godine

Probleme odlaska mladih ljudi na Zapad imaju sve zemlje regiona pa čak i neke zemlje EU i sa tim problemom treba se uhvatiti u koštac na vreme.

ljiljana

pre 4 godine

U Srbiji se stvara sve bolji ambijent za zapošljavanje mladih. Naravno da ne možemo imati plate evropske, ali se solidno povećavaju. Treba vreme da prođe i naše strpljenje da postoji. Ne može sve preko noći, kad je država 2014.god. zatečeneau haosu, državna kasa prazna, u minusu. Trebalo je to sve dovesti u red, i još uvek se radi na svemu. Na Zapadu jesu plate znatno veće ali nostalgija za domovinom i familijom ubija. Imam prijateljicu u Švajcarskoj, i kad je trebala setra da je poseti prvi put, rekla joj ovako:"Donesi mi grumen zemlje iz naše bašte, molim te". Možda nismo svi isti, ali...

Mike

pre 4 godine

Evo tri uslova da svi mladi ostanu ovde;
1. Garantovana početna plata od 1000e
2. Rad od 8-16h
3. prekovremeno da se debelo plaća

Objasnjenje;
1. Ta plata ne ide mladima na lud provod već pomažu i svojim roditeljima koji krpe kraj sa krajem, a i omogućava pristojan život
2. Rad od 8h daje mogućnost mladima da imaju slobodno vreme za druženje, vidjanje sa partnerom i usavršavanje u slobodno vreme i rekreaciju
3. Da zauzda bogaćenje privatnika na račun extra profita koji se zaradi od neplaćenog prekovremenog radniku jer tako oni ne poštuju državu a ne mladi koji odlaze. Oni su uzrok a odlazak mladih posledica.Znam da je sve ovo fikcija ali dok se ne ispuni neki od navedenih uslova, i mladi i stari će odlaziti.

nikos

pre 4 godine

"Vučić sazvao hitan sastanak: Traži način da spreči mlade da idu u inostranstvo"
Opet si promasio ... kako ne mogu da opstanem u drzavi Srbiji sa ovom penzijom (u koju sam oteran na silu iako mogu jos da radim) ubedicu svoju decu da se ne dvoume kada je odlazak iz ove drzave u pitanju - sto pre i sto dalje odavde!

Mike

pre 4 godine

Evo tri uslova da svi mladi ostanu ovde;
1. Garantovana početna plata od 1000e
2. Rad od 8-16h
3. prekovremeno da se debelo plaća

Objasnjenje;
1. Ta plata ne ide mladima na lud provod već pomažu i svojim roditeljima koji krpe kraj sa krajem, a i omogućava pristojan život
2. Rad od 8h daje mogućnost mladima da imaju slobodno vreme za druženje, vidjanje sa partnerom i usavršavanje u slobodno vreme i rekreaciju
3. Da zauzda bogaćenje privatnika na račun extra profita koji se zaradi od neplaćenog prekovremenog radniku jer tako oni ne poštuju državu a ne mladi koji odlaze. Oni su uzrok a odlazak mladih posledica.Hvala i molim za objavljivanje komentara. Živ bio admin.

Ni ovo nije marketing, ne

pre 4 godine

Pa kaže članak: "moramo da sprečimo odliv mladih i marketing medija za nemačku gde je mnogo veća plata i gde se traže 52 profesije za sve detalje obratite se NSZ".