Petak, 13.12.2019.

11:12

Melo bi da penzioniše Jokićev broj VIDEO

Karmelo Entoni vratio se opet u Denver gde je počeo svoju NBA karijeru kao treći pik drafta 2003. godine i pokrenuo interesantnu debatu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Melo bi da penzioniše Jokiæev broj VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 4 godine

Besmisleno mi je da se povuče Karmelov dres ako ga je posle njega neko nosio.
Upravo to je i poenta povlačenja dresa, da ga niko posle tebe nikad ne obuče, a Denverovu 15icu ne samo da je neko obukao već je nosi član All NBA prvog tima i neko ko može da ostavi veći trag u ekipi od Karmela.

Vida

pre 4 godine

Sa Melom je Denver došao do rekordnog broja pobeda u sezoni = 59.


Većina komentatora verujem da nikad nije uživo gledala neverovatnu generaciju rukija 2003 od njihovog početka pa do kraja. To će se retko opet desiti.

trolley09

pre 4 godine

Човече па стварно му није добро. Прво у Никсима његов број да се пензионише па сада и у Денверу.
И Статуа такође да се направи у сваком од градова у којима је играо.
Е мој его....

niki

pre 4 godine

Citam komentare,vidim Melo NO1 neprijatelj u srba ,do juce je Jokic bio NO1 neprijatelj jer nije hteo da igra za reprezentaciju,do pre nedelju dve Jokic pojma nema jer daje 5poena po mecu,sada je ipak bolji od buduceg clana kuce slavnih. SRBIJO,ne treba nama neprijatelj,sami cemo se pobiti.

IgorPg

pre 4 godine

# Link komentara

Svrabofil,

Ako Denver penzioniše sve dresove i radi toga uvede trocifreni broj na njima, onda se to neće desiti USKORO već za nekih 1000 godina. Povučen dres dobijaju legende kluba, koji to postaju za 10 godina igranja u njemu, makar gledano statistički. Denveru treba 100 takvih igrača, ali i ogroman budžet da ih zadrži pod krovom kuće.

kejt winslet

pre 4 godine

Karmelo je u svojoj ruki godini odveo Denver u plejof i postao prvi ruki u predhodnih 15 godina koji je imao najveci prosek poena u timu. Pre njegovog draftovanja Denver je bio 17-65, najgori skor ikad u NBA istoriji. Te sezone kada je dosao kao ruki Denver je zavrsio sa 43-39. Od kako je Karmelo igrao za Denver oni ni jedne sezone nisu promasili plejof i igrali finale konferencije. Za sada definitivno bolji od Jokica po doprinosu u fransizi.
(Bucko, 13. decembar 2019 15:08)

Sve to super, ali sve sto se tu racuna je da je Melo prosao prvu rundu plej offa samo jednom za 6 godina(zahvaljujuci Bilapsu). Jokic je prvu rundu prosao u cetvrtoj sezoni.

PS. Melo je zahtevao da ode iz kluba, jer je hteo da igra u velikom gradu. Stvarno lojalan Denveru

z’brda

pre 4 godine

To je na Jokiću da odluči. Pre su se “penzionisali” brojevi igrača koji su ostavili dubok trag u timu, npr. osvajanje šampionata, 10-15 godina boravka u timu za zapaženim rezultatima (all-star, itd), a danas, svaka šuša dobija da okači broj.
Šta je Melo uradio za Denver, osim što je bio all-star igrač? Ništa! Jel’su igrali bar jedno NBA finale? Nisu.

diplinž

pre 4 godine

kako ameri od svega vole da prave cirkus, kao da gledam da će da naprave presedan i prvi u istoriji penzionišu dres sa dva imena - kroz deset godina će da visi br 15 na kom piše anthony i jokić...

Bucko

pre 4 godine

Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.
(nikola, 13. decembar 2019 12:11)

Karmelo je u svojoj ruki godini odveo Denver u plejof i postao prvi ruki u predhodnih 15 godina koji je imao najveci prosek poena u timu. Pre njegovog draftovanja Denver je bio 17-65, najgori skor ikad u NBA istoriji. Te sezone kada je dosao kao ruki Denver je zavrsio sa 43-39. Od kako je Karmelo igrao za Denver oni ni jedne sezone nisu promasili plejof i igrali finale konferencije. Za sada definitivno bolji od Jokica po doprinosu u fransizi.

Imay

pre 4 godine

Mislim da Jokića nije baš mnogo briga pod kojim brojem je u protokolu! Titula je njemu u glavi, videćete to. To je on namirisao i to će i biti! E, sad možda se pita marketing Denvera...

remax

pre 4 godine

Broj bi trebalo povući samo ako Denver sa Jokićem u narednim godinama ostvari neki značajniji uspeh, bar finale konferencije.
U suprotnom, ni jedan od njih dvojice to ne bi zaslužio, iako je Denver inače mali klub u nba okvirima, bez titule i mnogo legendi.

Mirko

pre 4 godine

Oni koji pitaju zašto bi neko trebao da povuče njegov broj očigledno prate košarku dve godine. Ne bih dalje komentarisao.
Melo je bio velika zvezda Denvera i podigao ih je i gotovo sam odveo u plejof, tri puta je bio i all star, i realno je najveće ime Denvera u poslednjih 20 godina.
Jokić je na putu da to bude, i verovatno će za godinu-dve već biti tamo gde je Melo trenutno, barem ako govorimo o rezultatima i postignućima u odnosu na Denver.
Da sam ja na njihovom mestu ja bih i jednom i drugom okačio tu 16-ticu, sa njihovim imenima, i sa dizajnom koji je korišćen u trenutku kad je taj igrač igrao i ne vidim nikakav problem u tome. Dres se penzioniše zbog igrača a ne zbog broja, i to je suština. Broj se i zaboravi, ali igrač nikada.
To možda trenutno i nije u skladu sa običajima u NBA i timovima, ali ne vidim problem da se to promeni.
A posle njih dvojice onda niko taj broj na dresu neće nositi.
Čak, oba dresa mogu da budu podignuta istovremeno, kad se Jokić penzioniše i molim lepo, svi srećni svi zadovoljni.

Ima još jedna potencijalna varijanta, a to je da posle Portlanda Melo dođe u Denver i uzme neki drugi broj, odigra još sezonu ili dve i penzioniše se sa tim brojem.
U tom slučaju bi obojica imala okačen dres ali sa drugim brojem.
Naravno ako se Melo složi.
To bi imalo smisla zato što je u svim drugim timovima ku kojima je igrao imao drugi broj, a ne tu šes'nesticu.

Аспера

pre 4 godine

@negativni: Hteo ti to ili ne, on nikad nije bio pravi franchise igrac i pobednik, to smo videli tokom citave njegove karijere. Neki nasi ljudi nisu realni, ali isto tako oni poput tebe koji osecaju averziju za nase uspesne sportiste (i ljude uopste). Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.
(nikola, 13. decembar 2019 12:11)

Karmelo je dosao u tim koji nije imao ni 15 pobeda i kao ruki ih odveo u plejof, mislim drugu rundu.

Dusan28

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.
(Usa, 13. decembar 2019 12:27) 

# Link komentara

Preporučujem (+5)

Ne preporučujem (

Bas je legenda, 8 godina nije video Plej Of. Igrao sebicnu gubitnicku kosarku celu karijeru. Sutirao kako dobije loptu, pa opet za 15 godina karijere nije uspeo uci u prvi tim NBA, a vrhunac karijere mu bio u najslabijoj eri NBA ikada gde su Turcin Memet Okur, Joakim Noa itd bili Ol Star igraci. Nije imao talenta da se prilagodi na novu moderniju kosarku sa brzim protokom. Ubedljivo najgore komentare imas, cak ne mislim ni da si trol, vec teski autosovinista sa odlikama psihopatologije.

kejt winslet

pre 4 godine

Entoni je za 6 godina u Denveru prosao samo jednom prvi krug plej ofa, i to samo zahvaljujuci tome sto je imao Consija Bilapsa (Jokic nema pored sebe igraca tog kalibra). Posle seste sezone je zahtevao da ga trejduju u Njujork. Velik trag nema sta...

Zigzaga

pre 4 godine

Bice taj broj penzionisan, nista ti ne brini, jer se pojavio jaci igrac od tebe
(nikola, 13. decembar 2019 11:52)
Ajde da je u pitanju Kyle Korver onda da,pored Anthonya Jokic je smjesan hahah

ko je ovde lud

pre 4 godine

Pa sve zavisi od Nikole realno kao što reče Karmelo jer ako Nikola bude odigrao celu karijeru tamo ili ako bude uzeo titulu onda nema greške koji će broj penzionisati. Ako pak Nikola bude trejdovan ili ode nakon ovog ugovora a ne osvoji titulu onda moguće da će Melo u suprotnom ako ostane lojalan čak i da ne osvoji titulu biće Jokićev penzionisan bez greške a svestan je toga Melo što je ok.

Nikola

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.
(Usa, 13. decembar 2019 12:27)

Pa nije bas ni Karmelo uzeo titulu niti bio MVP finala.

BorisSrb

pre 4 godine

Onaj koji napravi veci rezultat sa Denverom, on zasluzuje i da.mu se dres penzionise sa njegovim br tj.imenom. kaosto je.npr. Divcu penzionisan dres u Sakramentu, a ne u Lejkersima.. i mnogo je takvih primjera da ne pezionise prvi klub za koji je igrao, vec gdje su bili najbolji rezultati i gdje je igrao najveci broj sezona...

Tool Pneuma

pre 4 godine

Nije tacno da je on to rekao vec su ga novinari pitali pa je on odgovorio.A na kraju je rekao da ipak Joker nosi broj 15 i da ima vremena za to.

koca

pre 4 godine

Stvarno neugodna situacija, zasluzio jeste. sad nosi Jokic. Nije za ocekivati da od jokica traze da menja dres u trenutku kad je najveca zvezda ekipe.
Kao sto neko rece bice najverovatnije povucen broj kad Jokic zavrsi karijeru sa oba imena na njemu. Prvo ce biti Jokicevo jer ce do tad Entoni biti vec dugo u penziji.

Сврабофил

pre 4 godine

"Пензионисање" дресова (бројева) је једна у низу НБА измишљотина мотивисана првенствено комерцијалом (бољом продајом истих). Ако наставе овако са повлачењима бројева, ускоро ће сви играчи морати да имају троцифрене бројеве.

Иду дани...

pre 4 godine

Сигурно да ће број 15 бити повучен када Јокић заврши каријеру.Пришлепаће Ентонија за ту прилику,можда буду оба имена на том дресу који ће под свод дворане иако сви знају да је то првенствено због Јокића који ће оставити много већи траг него што је то био случај са Ентонијем...Не умањујем његов утицај док је играо за Денвер али Јокић је нека нова димензија у свему томе.

nikola

pre 4 godine

@negativni: Hteo ti to ili ne, on nikad nije bio pravi franchise igrac i pobednik, to smo videli tokom citave njegove karijere. Neki nasi ljudi nisu realni, ali isto tako oni poput tebe koji osecaju averziju za nase uspesne sportiste (i ljude uopste). Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.

Usa

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.

Enrik Masip

pre 4 godine

Sacuvaj boze ko ovde sve komentarise..jokic koga boli uvo za kosarku i ponasa se kao mala beba ce biti bolji igrac od mela, koji je sa 24g imao 28pts u proseku i doveo denver do finala konferencije, dok ovaj nas debeljko belezi jedva 16pts a svaki protivnicki centar mu trpa 30+poena.

Negativni

pre 4 godine

Ahahahah, sada ce strucnjaci, na celu sa Dnevnom dozom dijagnoze, da nas ubede kako je najbolji centar svemira, a i sire, zasluzio da se zbog nemerljivog doprinosa on pita pre nekog tamo Mela!

Jaran

pre 4 godine

1. Ovo su ga pitali ovi Portlandovi novinari, namerno da izvuku pricu ili zbog Jokica (situacije sa Kancerom i nurk the turkom) ili zbog medijske price koja prati njegov povratak.

2. Ima argumente, nije to LAL pa da kazemo da bez prstena nema nista.

3. I sam je rekao "Mozda ne, Dzoker sad ima (broj) 15 pa cemo videti. Ima vremena...". Molim vas da prenesete celu izjavu!


P.S. Bilo bi lepo da se povuce broj 15 i za Mela i za Jokica.

Jaran

pre 4 godine

1. Ovo su ga pitali ovi Portlandovi novinari, namerno da izvuku pricu ili zbog Jokica (situacije sa Kancerom i nurk the turkom) ili zbog medijske price koja prati njegov povratak.

2. Ima argumente, nije to LAL pa da kazemo da bez prstena nema nista.

3. I sam je rekao "Mozda ne, Dzoker sad ima (broj) 15 pa cemo videti. Ima vremena...". Molim vas da prenesete celu izjavu!


P.S. Bilo bi lepo da se povuce broj 15 i za Mela i za Jokica.

Иду дани...

pre 4 godine

Сигурно да ће број 15 бити повучен када Јокић заврши каријеру.Пришлепаће Ентонија за ту прилику,можда буду оба имена на том дресу који ће под свод дворане иако сви знају да је то првенствено због Јокића који ће оставити много већи траг него што је то био случај са Ентонијем...Не умањујем његов утицај док је играо за Денвер али Јокић је нека нова димензија у свему томе.

Сврабофил

pre 4 godine

"Пензионисање" дресова (бројева) је једна у низу НБА измишљотина мотивисана првенствено комерцијалом (бољом продајом истих). Ако наставе овако са повлачењима бројева, ускоро ће сви играчи морати да имају троцифрене бројеве.

Tool Pneuma

pre 4 godine

Nije tacno da je on to rekao vec su ga novinari pitali pa je on odgovorio.A na kraju je rekao da ipak Joker nosi broj 15 i da ima vremena za to.

koca

pre 4 godine

Stvarno neugodna situacija, zasluzio jeste. sad nosi Jokic. Nije za ocekivati da od jokica traze da menja dres u trenutku kad je najveca zvezda ekipe.
Kao sto neko rece bice najverovatnije povucen broj kad Jokic zavrsi karijeru sa oba imena na njemu. Prvo ce biti Jokicevo jer ce do tad Entoni biti vec dugo u penziji.

nikola

pre 4 godine

@negativni: Hteo ti to ili ne, on nikad nije bio pravi franchise igrac i pobednik, to smo videli tokom citave njegove karijere. Neki nasi ljudi nisu realni, ali isto tako oni poput tebe koji osecaju averziju za nase uspesne sportiste (i ljude uopste). Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.

Negativni

pre 4 godine

Ahahahah, sada ce strucnjaci, na celu sa Dnevnom dozom dijagnoze, da nas ubede kako je najbolji centar svemira, a i sire, zasluzio da se zbog nemerljivog doprinosa on pita pre nekog tamo Mela!

kejt winslet

pre 4 godine

Karmelo je u svojoj ruki godini odveo Denver u plejof i postao prvi ruki u predhodnih 15 godina koji je imao najveci prosek poena u timu. Pre njegovog draftovanja Denver je bio 17-65, najgori skor ikad u NBA istoriji. Te sezone kada je dosao kao ruki Denver je zavrsio sa 43-39. Od kako je Karmelo igrao za Denver oni ni jedne sezone nisu promasili plejof i igrali finale konferencije. Za sada definitivno bolji od Jokica po doprinosu u fransizi.
(Bucko, 13. decembar 2019 15:08)

Sve to super, ali sve sto se tu racuna je da je Melo prosao prvu rundu plej offa samo jednom za 6 godina(zahvaljujuci Bilapsu). Jokic je prvu rundu prosao u cetvrtoj sezoni.

PS. Melo je zahtevao da ode iz kluba, jer je hteo da igra u velikom gradu. Stvarno lojalan Denveru

z’brda

pre 4 godine

To je na Jokiću da odluči. Pre su se “penzionisali” brojevi igrača koji su ostavili dubok trag u timu, npr. osvajanje šampionata, 10-15 godina boravka u timu za zapaženim rezultatima (all-star, itd), a danas, svaka šuša dobija da okači broj.
Šta je Melo uradio za Denver, osim što je bio all-star igrač? Ništa! Jel’su igrali bar jedno NBA finale? Nisu.

Imay

pre 4 godine

Mislim da Jokića nije baš mnogo briga pod kojim brojem je u protokolu! Titula je njemu u glavi, videćete to. To je on namirisao i to će i biti! E, sad možda se pita marketing Denvera...

trolley09

pre 4 godine

Човече па стварно му није добро. Прво у Никсима његов број да се пензионише па сада и у Денверу.
И Статуа такође да се направи у сваком од градова у којима је играо.
Е мој его....

Usa

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.

kejt winslet

pre 4 godine

Entoni je za 6 godina u Denveru prosao samo jednom prvi krug plej ofa, i to samo zahvaljujuci tome sto je imao Consija Bilapsa (Jokic nema pored sebe igraca tog kalibra). Posle seste sezone je zahtevao da ga trejduju u Njujork. Velik trag nema sta...

niki

pre 4 godine

Citam komentare,vidim Melo NO1 neprijatelj u srba ,do juce je Jokic bio NO1 neprijatelj jer nije hteo da igra za reprezentaciju,do pre nedelju dve Jokic pojma nema jer daje 5poena po mecu,sada je ipak bolji od buduceg clana kuce slavnih. SRBIJO,ne treba nama neprijatelj,sami cemo se pobiti.

Vida

pre 4 godine

Sa Melom je Denver došao do rekordnog broja pobeda u sezoni = 59.


Većina komentatora verujem da nikad nije uživo gledala neverovatnu generaciju rukija 2003 od njihovog početka pa do kraja. To će se retko opet desiti.

Dusan28

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.
(Usa, 13. decembar 2019 12:27) 

# Link komentara

Preporučujem (+5)

Ne preporučujem (

Bas je legenda, 8 godina nije video Plej Of. Igrao sebicnu gubitnicku kosarku celu karijeru. Sutirao kako dobije loptu, pa opet za 15 godina karijere nije uspeo uci u prvi tim NBA, a vrhunac karijere mu bio u najslabijoj eri NBA ikada gde su Turcin Memet Okur, Joakim Noa itd bili Ol Star igraci. Nije imao talenta da se prilagodi na novu moderniju kosarku sa brzim protokom. Ubedljivo najgore komentare imas, cak ne mislim ni da si trol, vec teski autosovinista sa odlikama psihopatologije.

diplinž

pre 4 godine

kako ameri od svega vole da prave cirkus, kao da gledam da će da naprave presedan i prvi u istoriji penzionišu dres sa dva imena - kroz deset godina će da visi br 15 na kom piše anthony i jokić...

Bucko

pre 4 godine

Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.
(nikola, 13. decembar 2019 12:11)

Karmelo je u svojoj ruki godini odveo Denver u plejof i postao prvi ruki u predhodnih 15 godina koji je imao najveci prosek poena u timu. Pre njegovog draftovanja Denver je bio 17-65, najgori skor ikad u NBA istoriji. Te sezone kada je dosao kao ruki Denver je zavrsio sa 43-39. Od kako je Karmelo igrao za Denver oni ni jedne sezone nisu promasili plejof i igrali finale konferencije. Za sada definitivno bolji od Jokica po doprinosu u fransizi.

remax

pre 4 godine

Broj bi trebalo povući samo ako Denver sa Jokićem u narednim godinama ostvari neki značajniji uspeh, bar finale konferencije.
U suprotnom, ni jedan od njih dvojice to ne bi zaslužio, iako je Denver inače mali klub u nba okvirima, bez titule i mnogo legendi.

BorisSrb

pre 4 godine

Onaj koji napravi veci rezultat sa Denverom, on zasluzuje i da.mu se dres penzionise sa njegovim br tj.imenom. kaosto je.npr. Divcu penzionisan dres u Sakramentu, a ne u Lejkersima.. i mnogo je takvih primjera da ne pezionise prvi klub za koji je igrao, vec gdje su bili najbolji rezultati i gdje je igrao najveci broj sezona...

Nikola

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.
(Usa, 13. decembar 2019 12:27)

Pa nije bas ni Karmelo uzeo titulu niti bio MVP finala.

Zigzaga

pre 4 godine

Bice taj broj penzionisan, nista ti ne brini, jer se pojavio jaci igrac od tebe
(nikola, 13. decembar 2019 11:52)
Ajde da je u pitanju Kyle Korver onda da,pored Anthonya Jokic je smjesan hahah

Аспера

pre 4 godine

@negativni: Hteo ti to ili ne, on nikad nije bio pravi franchise igrac i pobednik, to smo videli tokom citave njegove karijere. Neki nasi ljudi nisu realni, ali isto tako oni poput tebe koji osecaju averziju za nase uspesne sportiste (i ljude uopste). Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.
(nikola, 13. decembar 2019 12:11)

Karmelo je dosao u tim koji nije imao ni 15 pobeda i kao ruki ih odveo u plejof, mislim drugu rundu.

Powerslave

pre 4 godine

Besmisleno mi je da se povuče Karmelov dres ako ga je posle njega neko nosio.
Upravo to je i poenta povlačenja dresa, da ga niko posle tebe nikad ne obuče, a Denverovu 15icu ne samo da je neko obukao već je nosi član All NBA prvog tima i neko ko može da ostavi veći trag u ekipi od Karmela.

IgorPg

pre 4 godine

# Link komentara

Svrabofil,

Ako Denver penzioniše sve dresove i radi toga uvede trocifreni broj na njima, onda se to neće desiti USKORO već za nekih 1000 godina. Povučen dres dobijaju legende kluba, koji to postaju za 10 godina igranja u njemu, makar gledano statistički. Denveru treba 100 takvih igrača, ali i ogroman budžet da ih zadrži pod krovom kuće.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Pa sve zavisi od Nikole realno kao što reče Karmelo jer ako Nikola bude odigrao celu karijeru tamo ili ako bude uzeo titulu onda nema greške koji će broj penzionisati. Ako pak Nikola bude trejdovan ili ode nakon ovog ugovora a ne osvoji titulu onda moguće da će Melo u suprotnom ako ostane lojalan čak i da ne osvoji titulu biće Jokićev penzionisan bez greške a svestan je toga Melo što je ok.

Mirko

pre 4 godine

Oni koji pitaju zašto bi neko trebao da povuče njegov broj očigledno prate košarku dve godine. Ne bih dalje komentarisao.
Melo je bio velika zvezda Denvera i podigao ih je i gotovo sam odveo u plejof, tri puta je bio i all star, i realno je najveće ime Denvera u poslednjih 20 godina.
Jokić je na putu da to bude, i verovatno će za godinu-dve već biti tamo gde je Melo trenutno, barem ako govorimo o rezultatima i postignućima u odnosu na Denver.
Da sam ja na njihovom mestu ja bih i jednom i drugom okačio tu 16-ticu, sa njihovim imenima, i sa dizajnom koji je korišćen u trenutku kad je taj igrač igrao i ne vidim nikakav problem u tome. Dres se penzioniše zbog igrača a ne zbog broja, i to je suština. Broj se i zaboravi, ali igrač nikada.
To možda trenutno i nije u skladu sa običajima u NBA i timovima, ali ne vidim problem da se to promeni.
A posle njih dvojice onda niko taj broj na dresu neće nositi.
Čak, oba dresa mogu da budu podignuta istovremeno, kad se Jokić penzioniše i molim lepo, svi srećni svi zadovoljni.

Ima još jedna potencijalna varijanta, a to je da posle Portlanda Melo dođe u Denver i uzme neki drugi broj, odigra još sezonu ili dve i penzioniše se sa tim brojem.
U tom slučaju bi obojica imala okačen dres ali sa drugim brojem.
Naravno ako se Melo složi.
To bi imalo smisla zato što je u svim drugim timovima ku kojima je igrao imao drugi broj, a ne tu šes'nesticu.

Enrik Masip

pre 4 godine

Sacuvaj boze ko ovde sve komentarise..jokic koga boli uvo za kosarku i ponasa se kao mala beba ce biti bolji igrac od mela, koji je sa 24g imao 28pts u proseku i doveo denver do finala konferencije, dok ovaj nas debeljko belezi jedva 16pts a svaki protivnicki centar mu trpa 30+poena.

Negativni

pre 4 godine

Ahahahah, sada ce strucnjaci, na celu sa Dnevnom dozom dijagnoze, da nas ubede kako je najbolji centar svemira, a i sire, zasluzio da se zbog nemerljivog doprinosa on pita pre nekog tamo Mela!

Usa

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.

Иду дани...

pre 4 godine

Сигурно да ће број 15 бити повучен када Јокић заврши каријеру.Пришлепаће Ентонија за ту прилику,можда буду оба имена на том дресу који ће под свод дворане иако сви знају да је то првенствено због Јокића који ће оставити много већи траг него што је то био случај са Ентонијем...Не умањујем његов утицај док је играо за Денвер али Јокић је нека нова димензија у свему томе.

Jaran

pre 4 godine

1. Ovo su ga pitali ovi Portlandovi novinari, namerno da izvuku pricu ili zbog Jokica (situacije sa Kancerom i nurk the turkom) ili zbog medijske price koja prati njegov povratak.

2. Ima argumente, nije to LAL pa da kazemo da bez prstena nema nista.

3. I sam je rekao "Mozda ne, Dzoker sad ima (broj) 15 pa cemo videti. Ima vremena...". Molim vas da prenesete celu izjavu!


P.S. Bilo bi lepo da se povuce broj 15 i za Mela i za Jokica.

Сврабофил

pre 4 godine

"Пензионисање" дресова (бројева) је једна у низу НБА измишљотина мотивисана првенствено комерцијалом (бољом продајом истих). Ако наставе овако са повлачењима бројева, ускоро ће сви играчи морати да имају троцифрене бројеве.

Zigzaga

pre 4 godine

Bice taj broj penzionisan, nista ti ne brini, jer se pojavio jaci igrac od tebe
(nikola, 13. decembar 2019 11:52)
Ajde da je u pitanju Kyle Korver onda da,pored Anthonya Jokic je smjesan hahah

Аспера

pre 4 godine

@negativni: Hteo ti to ili ne, on nikad nije bio pravi franchise igrac i pobednik, to smo videli tokom citave njegove karijere. Neki nasi ljudi nisu realni, ali isto tako oni poput tebe koji osecaju averziju za nase uspesne sportiste (i ljude uopste). Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.
(nikola, 13. decembar 2019 12:11)

Karmelo je dosao u tim koji nije imao ni 15 pobeda i kao ruki ih odveo u plejof, mislim drugu rundu.

nikola

pre 4 godine

@negativni: Hteo ti to ili ne, on nikad nije bio pravi franchise igrac i pobednik, to smo videli tokom citave njegove karijere. Neki nasi ljudi nisu realni, ali isto tako oni poput tebe koji osecaju averziju za nase uspesne sportiste (i ljude uopste). Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.

Enrik Masip

pre 4 godine

Sacuvaj boze ko ovde sve komentarise..jokic koga boli uvo za kosarku i ponasa se kao mala beba ce biti bolji igrac od mela, koji je sa 24g imao 28pts u proseku i doveo denver do finala konferencije, dok ovaj nas debeljko belezi jedva 16pts a svaki protivnicki centar mu trpa 30+poena.

Mirko

pre 4 godine

Oni koji pitaju zašto bi neko trebao da povuče njegov broj očigledno prate košarku dve godine. Ne bih dalje komentarisao.
Melo je bio velika zvezda Denvera i podigao ih je i gotovo sam odveo u plejof, tri puta je bio i all star, i realno je najveće ime Denvera u poslednjih 20 godina.
Jokić je na putu da to bude, i verovatno će za godinu-dve već biti tamo gde je Melo trenutno, barem ako govorimo o rezultatima i postignućima u odnosu na Denver.
Da sam ja na njihovom mestu ja bih i jednom i drugom okačio tu 16-ticu, sa njihovim imenima, i sa dizajnom koji je korišćen u trenutku kad je taj igrač igrao i ne vidim nikakav problem u tome. Dres se penzioniše zbog igrača a ne zbog broja, i to je suština. Broj se i zaboravi, ali igrač nikada.
To možda trenutno i nije u skladu sa običajima u NBA i timovima, ali ne vidim problem da se to promeni.
A posle njih dvojice onda niko taj broj na dresu neće nositi.
Čak, oba dresa mogu da budu podignuta istovremeno, kad se Jokić penzioniše i molim lepo, svi srećni svi zadovoljni.

Ima još jedna potencijalna varijanta, a to je da posle Portlanda Melo dođe u Denver i uzme neki drugi broj, odigra još sezonu ili dve i penzioniše se sa tim brojem.
U tom slučaju bi obojica imala okačen dres ali sa drugim brojem.
Naravno ako se Melo složi.
To bi imalo smisla zato što je u svim drugim timovima ku kojima je igrao imao drugi broj, a ne tu šes'nesticu.

koca

pre 4 godine

Stvarno neugodna situacija, zasluzio jeste. sad nosi Jokic. Nije za ocekivati da od jokica traze da menja dres u trenutku kad je najveca zvezda ekipe.
Kao sto neko rece bice najverovatnije povucen broj kad Jokic zavrsi karijeru sa oba imena na njemu. Prvo ce biti Jokicevo jer ce do tad Entoni biti vec dugo u penziji.

Bucko

pre 4 godine

Jokic je u 4 godinu svoje mlade karijere, sa samo jednim iskusnim i bivsim allstar-om odveo taj denver na korak finala zapada. Taj broj nece biti povucen za Anthony-a, i on licno u to ne veruje, i zna se zasto.
(nikola, 13. decembar 2019 12:11)

Karmelo je u svojoj ruki godini odveo Denver u plejof i postao prvi ruki u predhodnih 15 godina koji je imao najveci prosek poena u timu. Pre njegovog draftovanja Denver je bio 17-65, najgori skor ikad u NBA istoriji. Te sezone kada je dosao kao ruki Denver je zavrsio sa 43-39. Od kako je Karmelo igrao za Denver oni ni jedne sezone nisu promasili plejof i igrali finale konferencije. Za sada definitivno bolji od Jokica po doprinosu u fransizi.

z’brda

pre 4 godine

To je na Jokiću da odluči. Pre su se “penzionisali” brojevi igrača koji su ostavili dubok trag u timu, npr. osvajanje šampionata, 10-15 godina boravka u timu za zapaženim rezultatima (all-star, itd), a danas, svaka šuša dobija da okači broj.
Šta je Melo uradio za Denver, osim što je bio all-star igrač? Ništa! Jel’su igrali bar jedno NBA finale? Nisu.

Imay

pre 4 godine

Mislim da Jokića nije baš mnogo briga pod kojim brojem je u protokolu! Titula je njemu u glavi, videćete to. To je on namirisao i to će i biti! E, sad možda se pita marketing Denvera...

kejt winslet

pre 4 godine

Karmelo je u svojoj ruki godini odveo Denver u plejof i postao prvi ruki u predhodnih 15 godina koji je imao najveci prosek poena u timu. Pre njegovog draftovanja Denver je bio 17-65, najgori skor ikad u NBA istoriji. Te sezone kada je dosao kao ruki Denver je zavrsio sa 43-39. Od kako je Karmelo igrao za Denver oni ni jedne sezone nisu promasili plejof i igrali finale konferencije. Za sada definitivno bolji od Jokica po doprinosu u fransizi.
(Bucko, 13. decembar 2019 15:08)

Sve to super, ali sve sto se tu racuna je da je Melo prosao prvu rundu plej offa samo jednom za 6 godina(zahvaljujuci Bilapsu). Jokic je prvu rundu prosao u cetvrtoj sezoni.

PS. Melo je zahtevao da ode iz kluba, jer je hteo da igra u velikom gradu. Stvarno lojalan Denveru

niki

pre 4 godine

Citam komentare,vidim Melo NO1 neprijatelj u srba ,do juce je Jokic bio NO1 neprijatelj jer nije hteo da igra za reprezentaciju,do pre nedelju dve Jokic pojma nema jer daje 5poena po mecu,sada je ipak bolji od buduceg clana kuce slavnih. SRBIJO,ne treba nama neprijatelj,sami cemo se pobiti.

Dusan28

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.
(Usa, 13. decembar 2019 12:27) 

# Link komentara

Preporučujem (+5)

Ne preporučujem (

Bas je legenda, 8 godina nije video Plej Of. Igrao sebicnu gubitnicku kosarku celu karijeru. Sutirao kako dobije loptu, pa opet za 15 godina karijere nije uspeo uci u prvi tim NBA, a vrhunac karijere mu bio u najslabijoj eri NBA ikada gde su Turcin Memet Okur, Joakim Noa itd bili Ol Star igraci. Nije imao talenta da se prilagodi na novu moderniju kosarku sa brzim protokom. Ubedljivo najgore komentare imas, cak ne mislim ni da si trol, vec teski autosovinista sa odlikama psihopatologije.

Tool Pneuma

pre 4 godine

Nije tacno da je on to rekao vec su ga novinari pitali pa je on odgovorio.A na kraju je rekao da ipak Joker nosi broj 15 i da ima vremena za to.

remax

pre 4 godine

Broj bi trebalo povući samo ako Denver sa Jokićem u narednim godinama ostvari neki značajniji uspeh, bar finale konferencije.
U suprotnom, ni jedan od njih dvojice to ne bi zaslužio, iako je Denver inače mali klub u nba okvirima, bez titule i mnogo legendi.

diplinž

pre 4 godine

kako ameri od svega vole da prave cirkus, kao da gledam da će da naprave presedan i prvi u istoriji penzionišu dres sa dva imena - kroz deset godina će da visi br 15 na kom piše anthony i jokić...

kejt winslet

pre 4 godine

Entoni je za 6 godina u Denveru prosao samo jednom prvi krug plej ofa, i to samo zahvaljujuci tome sto je imao Consija Bilapsa (Jokic nema pored sebe igraca tog kalibra). Posle seste sezone je zahtevao da ga trejduju u Njujork. Velik trag nema sta...

Vida

pre 4 godine

Sa Melom je Denver došao do rekordnog broja pobeda u sezoni = 59.


Većina komentatora verujem da nikad nije uživo gledala neverovatnu generaciju rukija 2003 od njihovog početka pa do kraja. To će se retko opet desiti.

Nikola

pre 4 godine

Ja nikada nisam nesto gotivio Mela ali bre on je legenda za bucka. Ako bucko uzme titulu i bude MVP finala ili barem drugi igrac ekipe, onda bi sazluzio retired uniform, ovako ni blizu.
(Usa, 13. decembar 2019 12:27)

Pa nije bas ni Karmelo uzeo titulu niti bio MVP finala.

Powerslave

pre 4 godine

Besmisleno mi je da se povuče Karmelov dres ako ga je posle njega neko nosio.
Upravo to je i poenta povlačenja dresa, da ga niko posle tebe nikad ne obuče, a Denverovu 15icu ne samo da je neko obukao već je nosi član All NBA prvog tima i neko ko može da ostavi veći trag u ekipi od Karmela.

BorisSrb

pre 4 godine

Onaj koji napravi veci rezultat sa Denverom, on zasluzuje i da.mu se dres penzionise sa njegovim br tj.imenom. kaosto je.npr. Divcu penzionisan dres u Sakramentu, a ne u Lejkersima.. i mnogo je takvih primjera da ne pezionise prvi klub za koji je igrao, vec gdje su bili najbolji rezultati i gdje je igrao najveci broj sezona...

ko je ovde lud

pre 4 godine

Pa sve zavisi od Nikole realno kao što reče Karmelo jer ako Nikola bude odigrao celu karijeru tamo ili ako bude uzeo titulu onda nema greške koji će broj penzionisati. Ako pak Nikola bude trejdovan ili ode nakon ovog ugovora a ne osvoji titulu onda moguće da će Melo u suprotnom ako ostane lojalan čak i da ne osvoji titulu biće Jokićev penzionisan bez greške a svestan je toga Melo što je ok.

IgorPg

pre 4 godine

# Link komentara

Svrabofil,

Ako Denver penzioniše sve dresove i radi toga uvede trocifreni broj na njima, onda se to neće desiti USKORO već za nekih 1000 godina. Povučen dres dobijaju legende kluba, koji to postaju za 10 godina igranja u njemu, makar gledano statistički. Denveru treba 100 takvih igrača, ali i ogroman budžet da ih zadrži pod krovom kuće.

trolley09

pre 4 godine

Човече па стварно му није добро. Прво у Никсима његов број да се пензионише па сада и у Денверу.
И Статуа такође да се направи у сваком од градова у којима је играо.
Е мој его....