Subota, 09.11.2019.

08:55

Rekord karijere Dončića, Bogdanović uz zvuk sirene za slavlje Jute!

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su pred domaćom publikom od Njujork Niksa 106:102.

Izvor: PT

Rekord karijere Donèiæa, Bogdanoviæ uz zvuk sirene za slavlje Jute! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

jsx

pre 4 godine

@Leposav
I ti ga pretera, ne treba da vodi Dalas jos do visestrukih prstena, samo do plej-ofa.
Sa druge strane, imao je oko 50% ubacenih suteva, ne vidim kako je to ispucavanje. A i naravno da ce gubiti meceve kad on igra lose kao sto su pobedjivali kad on igra dobro.
Videcemo na kraju sezone, ako Dalas udje u PO, Luka je vec superstar, ako ne, onda mozda ima prostora za kritiku, ali cak i tada ima samo 20 godina.

neki veliki dr

pre 4 godine

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 9. novembar 2019 15:02)
Jel bitno sta sam? Nisam rekao na nacionalnoj osnovi, perfidni srbenda ima malo dublje znacenje, samo malo ukljuci mozak i razmisli. Ne znam sto se jedis i nerviras toliko. Ja pricam o Doncicu kao pojedincu da je legenda i doktor kosarke, a taj komentar koji sam replicirao je omalovazio njegov uspeh time sto su izgubili od Nju Jorka, kao da je Doncic kriv zbog poraza. Pa ne moze covek sve sam. Mi smo bolestan narod, sa ozbiljnom dijagnozom sto se najbolje vidi kroz prizmu sporta

only fools and horses

pre 4 godine

Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.
(neki veliki dr, 09. novembar 2019 13:35)

A ti si šta? Perfidna hrvatina, il šta već?
Dečko je imao statistički rekord karijere ali je IZGUBIO od najslabijeg tima u ligi trenutno.
Razumeš li, izgubio je. A košarka je još uvek timski sport gde je cilj da jedan tim pobedi drugi a ne nabijanje lične statistike. I za klub i navijače je potpuno nebitna ta statistika ako nije dovela do pobede njihovog tima. Ne znam da li imaš dovoljno intelektualnih kapaciteteta da to shvatiš. Ili ti je vrhunac to prozivanje na teritorijalno-nacionalnoj osnovi.

neki veliki dr

pre 4 godine

Mislim neverovatne brojke, ali izgubio je od Niksa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 9. novembar 2019 09:09)
Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.

Boris

pre 4 godine

Lako je ovom Bogdanoviću da se qrči kad nema Kecmana...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (železničar, 9. novembar 2019 11:51)

A nema ni Pefija Markovića da ga uhapsi :)

Lex

pre 4 godine

Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.
(neki veliki dr, 09. novembar 2019 13:35)

Al si ti dosadan covece...

Aleks

pre 4 godine

(ne, 9. novembar 2019 12:14)

Drugarica je u pitanju :) Ma dečko je klasa, da se razumemo ne možeš ti nekog sa ulice uzeti i pustiti da igra i on će postizati TD. Ko to tvrdi taj nije baš sav svoj, za takav učinak potrebni su i kvalitet, i košarkaško znanje, pa i snaga. Ali poenta je da su njemu, iako je 20godišnjak, dali ulogu vođe u timu i shodno tome treba da igra. To znači da nekad neće biti (statistički) najbolji igrač na terenu, ali će njegov tim pobediti.

@Leposav A šta će ako neće da probaju da idu u PO? Je l' Dalas već tankuje? Mislim ne znam šta je cilj ako ne da dođu do PO, a ne može ni da ima saigrače kad najveću % šuteva uzimaju on i Porzingis... Previše se oslanjaju na njih.

Leposav Avramovic, strucno lice

pre 4 godine

@Aleks Molim te uozbilji se malo. Doncic da vuce tim Dalasa u plejof mora da ... On sam da jih vuce, koga to on od saigraca ima, Porzingisa koji se jedva vratio posle ozlede i pauzirao skoro dve godine? Dzordan je imao Pipena, Rodmana, Kukoča. Danken je imao Parkera, Ginobilija. Durent je imao Karija, Tompsona, Grina. A koga to Doncic ima? Decku je 20 godina, o cemu ti to pricas.

Walt

pre 4 godine

Naravno ponovo će se odćutati da je Dončić svojim divljanjem uskratio Dalas za pobedu,isto je uradio i protiv Portlanda i opet sada,u odlučujućem napadu uzima pretežak šut za 3 preko ruke u želji da bude heroj i promašuje. A inače Dalas je odigrao baš loše i gubio od Niksa koji su sigurno najgori nba tim trenutni kući skoro ceo meč,najveći uzrok tome je loša igra Dončića odnosno bezbroj izgubljenih lopti i loših šuteva. I sada će se ponovo svi praviti ludi a pričaće se o njegovom lažnom tripl dablu gde mu centri grade defanzivni skok pa uzme deset takvih skokova i možda jedan ofanzivni ,da su ovakvu partiju pružili Vestbruk ili Harden svi bi ih prozivali da su egomanijaci,divljaci i slično ali pošto je Dončić u pitanju neće niko reći ništa naravno.

ne

pre 4 godine

Aleks, 09. novembar 2019 11:52

Korektno druže:), verovatno sam skočio:) jer ovde po inerciji u svim sferama društva se napada velika kreacija,a ništa lično prema Dončiću već zato što donosi to košarci što dugo nije vidjeno ni u NBA a šta tek može doneti, a realno to nije bas prepoznato medju vecinom pratilaca u NBA u Srbiji,pa cak i od nekih naših bivših reprezentativaca...Treba izdvojiti reči jednog čoveka koji mi se čini da o nikome nije rekao veće reči divljenja,na svoj način,Duda Ivković...

brm

pre 4 godine

@Sale#4
Ne, Dončiću se ne sklanjaju za skokove. Agresivan je na skoku, tako je i u Evropi igrao. Često se vidi da hvata loptu i između dva protivnička igrača. Inače, mnogo je jak i ima snage pa može da igra na taj način. Ne štedi se. Ok, deo uhvaćenih lopti bude kada centri grade koš da bi bekovi uhvatili loptu, to je neka osnova košarkaške igre da se prepozna kada to treba da se radi. Ali nije kao Vestbruk da uzima skokove iz ruku svojih igrača. Uvek ide na obruč, i u odbrani i u napadu. Mnogi vide kod Dončića ove popunjene kolone, ali njegov najveći talenat je razumevanje košarkaške igre. Ima tu sposobnost da i u odbrani i napadu sekundu ili dve ranije prepozna šta će protivnik da uradi.

Djenka

pre 4 godine

Nesto tu ne stima kad napravis rekord karijere a tvoj tim grli dno tabele. Mozda ga forsiraju do zvezda, a u isto vreme tankuju da bi dobili jos dobrih igraca.

ne

pre 4 godine

Dončić je trenutno najbolji košarkaš u NBA,to pokazuje statistika,bukvalno u 5 po statistici a kada se pogledaju Harden,Lilard i ta ekipa oni svi imaju najmanje 7 sezona iza sebe i niko od njih nije pravio rezultate kao Luka u drugoj sezoni u NBA,ovaj mali grk MVP 4 god stariji u prve 4 svoje sezone ni blizu sadasnjih Lukinih,tako da veliki prostor za dominaciju i napredak u narednim sezonama...

Aleks

pre 4 godine

(ne, 9. novembar 2019 11:25)

Ne moraš odmah da skačeš da braniš Dončića, ne mislim mu ništa loše. :) Nisam neko ko gleda NBA isključivo zbog igrača koji postižu TD svako drugo veče. Nije to lako, treba imati kvalitet, ali ne može njegov TD da bude važniji od pobede tima. Data mu je uloga lidera što znači da treba da zna kada da povuče ručnu i da vodi Dalas ka PO. Sumnjam da će na ovaj način to uspeti.

ne

pre 4 godine

Dončić je sakupio te poene, skokove i asistencije, okej, svaka čast - ali previše gnjavi loptu. I u stanju je da pored svoje lične statistike timu proćerda pobedu. Nikse je pobedio i Sakramento, aman... Ne znam, on nije tip igrača kog ja volim da gledam. Koliko Joka i Bogdan znaju da ne budu agresivni, ovaj u tome preteruje.
(Aleks, 09. novembar 2019 09:41)

Aj ti Aleks gnjavi tako loptu u NBA,mozes li fotelju tako da gnjavis?

JPR24

pre 4 godine

Džaba brojke kad izgubiš, bio to Luka ili neko drugi. Izgubio je 8 lopti, sve se igralo na njega i Porzingisa, ostali kao da nisu sluzili nicemu. I izgube od Niksa ! I Lilard je napumpao 60 poena, pa je Portland ipak izgubio od Bruklina. Bojan je ubacio 33, ali čovek nije davio loptu, igrao pametno, radio svoj suterski posao, i zasluženo ubacio trojku za pobedu uz zvuk sirene ! Mičel može da mu kaže hvala, umalo je prosuo utakmicu kad se zaleteo ko muvabez glave i izgubio loptu kad kad je Dzordz Hill malo stisao i ukrao mu loptu !

Back in Black

pre 4 godine

Rekord karijere u porazu gde je on sve uprskao 15 sekundi do kraja.Ima 15 sekundi za napad a on ispali trojku sa skoro pola terena.

Ivan M

pre 4 godine

Ex-Yu ekipa u NBA bi bila sjajna... Jokić, Dončić, dva Bogdanovića, Dragić, Šarić, Vučević, Bjelica, Zubac, Nurkić... Ima ih još naravno ali ni ovo nije za bacanje. Sigurno ekipa za dobrog nosioca u plejofu.

veliki strumf

pre 4 godine

Brutalan je kosarkas Doncic, a ima samo 20 godina! Medjutim, nije dobro kad ekipa previše zavisi od jednog igrača i to je ova utakmica pokazala. On je koševima i asistencijama učestvovao u čak 60% poena svoje ekipe, plus veliki broj skokova, a opet su izgubili. Uvek je bolje kad se poeni i asistencije rasporede u timu, da ima 4-5 igrača sa 10+ poena, a od njih 1-2 sa 20+.

Sale#4

pre 4 godine

Uz duzno postovanje Doncicu, jel moze neko da mi objasni kako on kupi 14 skokova po mecu?! Svaku utakmicu 10+ skokova ima, ne znam da li mu se sklanjaju igraci kao Vestrbruku svojevremeno, ali ove brojke su daleko od realnih.

Đole

pre 4 godine

Uporno govorim da Luka ima lošiji procenat za 3 poena od BOGDANA iako je Bogi imao očajan start sezone!!! Još bolji trojkaš je Bjelica, trenutno DRUGI po procentu šuta za 3 poena među igračima na PF poziciji. Ali Beli nema šanse da šutne više od tri šuta po meču od napaljenih klinaca od 100 i preko 100 miliona dolara(FOX sledećeg leta). Beli ima u gotovo svim kategorijama bolju statistiku od Milsapa a tu je negde egal sa Porzinginsom, naravno od njih zarašuje 4 puta manje. Bilo bi super da Beli i Bogi pređu kod Grega Popovića i nauče ove fizikalce kako se igra TIMSKA košarka!

Aleks

pre 4 godine

Dončić je sakupio te poene, skokove i asistencije, okej, svaka čast - ali previše gnjavi loptu. I u stanju je da pored svoje lične statistike timu proćerda pobedu. Nikse je pobedio i Sakramento, aman... Ne znam, on nije tip igrača kog ja volim da gledam. Koliko Joka i Bogdan znaju da ne budu agresivni, ovaj u tome preteruje.

greyfalcon995

pre 4 godine

@sale#4
Pa zato sto se manje vise igra rekreativna kosarka i nije "u prirodi igre" da svih 5 igrača idu na skok u napadu, pa onda to izgleda kao idealno gradjenje gde plej pokupi loptu i počinje napad

ulizivački komentator Bon dnevna doza Jovi

pre 4 godine

Uz duzno postovanje Doncicu, jel moze neko da mi objasni kako on kupi 14 skokova po mecu?! Svaku utakmicu 10+ skokova ima, ne znam da li mu se sklanjaju igraci kao Vestrbruku svojevremeno, ali ove brojke su daleko od realnih.
(Sale#4, 09. novembar 2019 09:05)

Kako daleko od realnih? U NBA se brzo napadi završavaju. Od oko 100 šuteva (promašaja) obe ekipe on uhvati desetak.

Dragan Feliks

pre 4 godine

Luka je odlično započeo sezonu, ali ovo sinoć nije bila vrhunska utakmica, jer je imao čak 8 izgubljenih lopti, uz prosečne procente šuta i poraz na domaćem terenu od ubedljivo najslabije ekipe. Bogdan sa druge strane neverovatno racionalan, praktično bez promašaja iz igre, i najstabilniji kada je ekipa bila u kanalu prethodno prosuvši vođstvo od 20 razlike. Bjelica vrlo dobar.

veliki strumf

pre 4 godine

Brutalan je kosarkas Doncic, a ima samo 20 godina! Medjutim, nije dobro kad ekipa previše zavisi od jednog igrača i to je ova utakmica pokazala. On je koševima i asistencijama učestvovao u čak 60% poena svoje ekipe, plus veliki broj skokova, a opet su izgubili. Uvek je bolje kad se poeni i asistencije rasporede u timu, da ima 4-5 igrača sa 10+ poena, a od njih 1-2 sa 20+.

Sale#4

pre 4 godine

Uz duzno postovanje Doncicu, jel moze neko da mi objasni kako on kupi 14 skokova po mecu?! Svaku utakmicu 10+ skokova ima, ne znam da li mu se sklanjaju igraci kao Vestrbruku svojevremeno, ali ove brojke su daleko od realnih.

JPR24

pre 4 godine

Džaba brojke kad izgubiš, bio to Luka ili neko drugi. Izgubio je 8 lopti, sve se igralo na njega i Porzingisa, ostali kao da nisu sluzili nicemu. I izgube od Niksa ! I Lilard je napumpao 60 poena, pa je Portland ipak izgubio od Bruklina. Bojan je ubacio 33, ali čovek nije davio loptu, igrao pametno, radio svoj suterski posao, i zasluženo ubacio trojku za pobedu uz zvuk sirene ! Mičel može da mu kaže hvala, umalo je prosuo utakmicu kad se zaleteo ko muvabez glave i izgubio loptu kad kad je Dzordz Hill malo stisao i ukrao mu loptu !

Dragan Feliks

pre 4 godine

Luka je odlično započeo sezonu, ali ovo sinoć nije bila vrhunska utakmica, jer je imao čak 8 izgubljenih lopti, uz prosečne procente šuta i poraz na domaćem terenu od ubedljivo najslabije ekipe. Bogdan sa druge strane neverovatno racionalan, praktično bez promašaja iz igre, i najstabilniji kada je ekipa bila u kanalu prethodno prosuvši vođstvo od 20 razlike. Bjelica vrlo dobar.

Ivan M

pre 4 godine

Ex-Yu ekipa u NBA bi bila sjajna... Jokić, Dončić, dva Bogdanovića, Dragić, Šarić, Vučević, Bjelica, Zubac, Nurkić... Ima ih još naravno ali ni ovo nije za bacanje. Sigurno ekipa za dobrog nosioca u plejofu.

ulizivački komentator Bon dnevna doza Jovi

pre 4 godine

Uz duzno postovanje Doncicu, jel moze neko da mi objasni kako on kupi 14 skokova po mecu?! Svaku utakmicu 10+ skokova ima, ne znam da li mu se sklanjaju igraci kao Vestrbruku svojevremeno, ali ove brojke su daleko od realnih.
(Sale#4, 09. novembar 2019 09:05)

Kako daleko od realnih? U NBA se brzo napadi završavaju. Od oko 100 šuteva (promašaja) obe ekipe on uhvati desetak.

brm

pre 4 godine

@Sale#4
Ne, Dončiću se ne sklanjaju za skokove. Agresivan je na skoku, tako je i u Evropi igrao. Često se vidi da hvata loptu i između dva protivnička igrača. Inače, mnogo je jak i ima snage pa može da igra na taj način. Ne štedi se. Ok, deo uhvaćenih lopti bude kada centri grade koš da bi bekovi uhvatili loptu, to je neka osnova košarkaške igre da se prepozna kada to treba da se radi. Ali nije kao Vestbruk da uzima skokove iz ruku svojih igrača. Uvek ide na obruč, i u odbrani i u napadu. Mnogi vide kod Dončića ove popunjene kolone, ali njegov najveći talenat je razumevanje košarkaške igre. Ima tu sposobnost da i u odbrani i napadu sekundu ili dve ranije prepozna šta će protivnik da uradi.

Aleks

pre 4 godine

Dončić je sakupio te poene, skokove i asistencije, okej, svaka čast - ali previše gnjavi loptu. I u stanju je da pored svoje lične statistike timu proćerda pobedu. Nikse je pobedio i Sakramento, aman... Ne znam, on nije tip igrača kog ja volim da gledam. Koliko Joka i Bogdan znaju da ne budu agresivni, ovaj u tome preteruje.

Back in Black

pre 4 godine

Rekord karijere u porazu gde je on sve uprskao 15 sekundi do kraja.Ima 15 sekundi za napad a on ispali trojku sa skoro pola terena.

Đole

pre 4 godine

Uporno govorim da Luka ima lošiji procenat za 3 poena od BOGDANA iako je Bogi imao očajan start sezone!!! Još bolji trojkaš je Bjelica, trenutno DRUGI po procentu šuta za 3 poena među igračima na PF poziciji. Ali Beli nema šanse da šutne više od tri šuta po meču od napaljenih klinaca od 100 i preko 100 miliona dolara(FOX sledećeg leta). Beli ima u gotovo svim kategorijama bolju statistiku od Milsapa a tu je negde egal sa Porzinginsom, naravno od njih zarašuje 4 puta manje. Bilo bi super da Beli i Bogi pređu kod Grega Popovića i nauče ove fizikalce kako se igra TIMSKA košarka!

greyfalcon995

pre 4 godine

@sale#4
Pa zato sto se manje vise igra rekreativna kosarka i nije "u prirodi igre" da svih 5 igrača idu na skok u napadu, pa onda to izgleda kao idealno gradjenje gde plej pokupi loptu i počinje napad

Walt

pre 4 godine

Naravno ponovo će se odćutati da je Dončić svojim divljanjem uskratio Dalas za pobedu,isto je uradio i protiv Portlanda i opet sada,u odlučujućem napadu uzima pretežak šut za 3 preko ruke u želji da bude heroj i promašuje. A inače Dalas je odigrao baš loše i gubio od Niksa koji su sigurno najgori nba tim trenutni kući skoro ceo meč,najveći uzrok tome je loša igra Dončića odnosno bezbroj izgubljenih lopti i loših šuteva. I sada će se ponovo svi praviti ludi a pričaće se o njegovom lažnom tripl dablu gde mu centri grade defanzivni skok pa uzme deset takvih skokova i možda jedan ofanzivni ,da su ovakvu partiju pružili Vestbruk ili Harden svi bi ih prozivali da su egomanijaci,divljaci i slično ali pošto je Dončić u pitanju neće niko reći ništa naravno.

Lex

pre 4 godine

Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.
(neki veliki dr, 09. novembar 2019 13:35)

Al si ti dosadan covece...

ne

pre 4 godine

Dončić je sakupio te poene, skokove i asistencije, okej, svaka čast - ali previše gnjavi loptu. I u stanju je da pored svoje lične statistike timu proćerda pobedu. Nikse je pobedio i Sakramento, aman... Ne znam, on nije tip igrača kog ja volim da gledam. Koliko Joka i Bogdan znaju da ne budu agresivni, ovaj u tome preteruje.
(Aleks, 09. novembar 2019 09:41)

Aj ti Aleks gnjavi tako loptu u NBA,mozes li fotelju tako da gnjavis?

only fools and horses

pre 4 godine

Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.
(neki veliki dr, 09. novembar 2019 13:35)

A ti si šta? Perfidna hrvatina, il šta već?
Dečko je imao statistički rekord karijere ali je IZGUBIO od najslabijeg tima u ligi trenutno.
Razumeš li, izgubio je. A košarka je još uvek timski sport gde je cilj da jedan tim pobedi drugi a ne nabijanje lične statistike. I za klub i navijače je potpuno nebitna ta statistika ako nije dovela do pobede njihovog tima. Ne znam da li imaš dovoljno intelektualnih kapaciteteta da to shvatiš. Ili ti je vrhunac to prozivanje na teritorijalno-nacionalnoj osnovi.

Leposav Avramovic, strucno lice

pre 4 godine

@Aleks Molim te uozbilji se malo. Doncic da vuce tim Dalasa u plejof mora da ... On sam da jih vuce, koga to on od saigraca ima, Porzingisa koji se jedva vratio posle ozlede i pauzirao skoro dve godine? Dzordan je imao Pipena, Rodmana, Kukoča. Danken je imao Parkera, Ginobilija. Durent je imao Karija, Tompsona, Grina. A koga to Doncic ima? Decku je 20 godina, o cemu ti to pricas.

Djenka

pre 4 godine

Nesto tu ne stima kad napravis rekord karijere a tvoj tim grli dno tabele. Mozda ga forsiraju do zvezda, a u isto vreme tankuju da bi dobili jos dobrih igraca.

ne

pre 4 godine

Dončić je trenutno najbolji košarkaš u NBA,to pokazuje statistika,bukvalno u 5 po statistici a kada se pogledaju Harden,Lilard i ta ekipa oni svi imaju najmanje 7 sezona iza sebe i niko od njih nije pravio rezultate kao Luka u drugoj sezoni u NBA,ovaj mali grk MVP 4 god stariji u prve 4 svoje sezone ni blizu sadasnjih Lukinih,tako da veliki prostor za dominaciju i napredak u narednim sezonama...

neki veliki dr

pre 4 godine

Mislim neverovatne brojke, ali izgubio je od Niksa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 9. novembar 2019 09:09)
Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.

Boris

pre 4 godine

Lako je ovom Bogdanoviću da se qrči kad nema Kecmana...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (železničar, 9. novembar 2019 11:51)

A nema ni Pefija Markovića da ga uhapsi :)

Aleks

pre 4 godine

(ne, 9. novembar 2019 11:25)

Ne moraš odmah da skačeš da braniš Dončića, ne mislim mu ništa loše. :) Nisam neko ko gleda NBA isključivo zbog igrača koji postižu TD svako drugo veče. Nije to lako, treba imati kvalitet, ali ne može njegov TD da bude važniji od pobede tima. Data mu je uloga lidera što znači da treba da zna kada da povuče ručnu i da vodi Dalas ka PO. Sumnjam da će na ovaj način to uspeti.

ne

pre 4 godine

Aleks, 09. novembar 2019 11:52

Korektno druže:), verovatno sam skočio:) jer ovde po inerciji u svim sferama društva se napada velika kreacija,a ništa lično prema Dončiću već zato što donosi to košarci što dugo nije vidjeno ni u NBA a šta tek može doneti, a realno to nije bas prepoznato medju vecinom pratilaca u NBA u Srbiji,pa cak i od nekih naših bivših reprezentativaca...Treba izdvojiti reči jednog čoveka koji mi se čini da o nikome nije rekao veće reči divljenja,na svoj način,Duda Ivković...

neki veliki dr

pre 4 godine

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 9. novembar 2019 15:02)
Jel bitno sta sam? Nisam rekao na nacionalnoj osnovi, perfidni srbenda ima malo dublje znacenje, samo malo ukljuci mozak i razmisli. Ne znam sto se jedis i nerviras toliko. Ja pricam o Doncicu kao pojedincu da je legenda i doktor kosarke, a taj komentar koji sam replicirao je omalovazio njegov uspeh time sto su izgubili od Nju Jorka, kao da je Doncic kriv zbog poraza. Pa ne moze covek sve sam. Mi smo bolestan narod, sa ozbiljnom dijagnozom sto se najbolje vidi kroz prizmu sporta

jsx

pre 4 godine

@Leposav
I ti ga pretera, ne treba da vodi Dalas jos do visestrukih prstena, samo do plej-ofa.
Sa druge strane, imao je oko 50% ubacenih suteva, ne vidim kako je to ispucavanje. A i naravno da ce gubiti meceve kad on igra lose kao sto su pobedjivali kad on igra dobro.
Videcemo na kraju sezone, ako Dalas udje u PO, Luka je vec superstar, ako ne, onda mozda ima prostora za kritiku, ali cak i tada ima samo 20 godina.

Aleks

pre 4 godine

(ne, 9. novembar 2019 12:14)

Drugarica je u pitanju :) Ma dečko je klasa, da se razumemo ne možeš ti nekog sa ulice uzeti i pustiti da igra i on će postizati TD. Ko to tvrdi taj nije baš sav svoj, za takav učinak potrebni su i kvalitet, i košarkaško znanje, pa i snaga. Ali poenta je da su njemu, iako je 20godišnjak, dali ulogu vođe u timu i shodno tome treba da igra. To znači da nekad neće biti (statistički) najbolji igrač na terenu, ali će njegov tim pobediti.

@Leposav A šta će ako neće da probaju da idu u PO? Je l' Dalas već tankuje? Mislim ne znam šta je cilj ako ne da dođu do PO, a ne može ni da ima saigrače kad najveću % šuteva uzimaju on i Porzingis... Previše se oslanjaju na njih.

Sale#4

pre 4 godine

Uz duzno postovanje Doncicu, jel moze neko da mi objasni kako on kupi 14 skokova po mecu?! Svaku utakmicu 10+ skokova ima, ne znam da li mu se sklanjaju igraci kao Vestrbruku svojevremeno, ali ove brojke su daleko od realnih.

Đole

pre 4 godine

Uporno govorim da Luka ima lošiji procenat za 3 poena od BOGDANA iako je Bogi imao očajan start sezone!!! Još bolji trojkaš je Bjelica, trenutno DRUGI po procentu šuta za 3 poena među igračima na PF poziciji. Ali Beli nema šanse da šutne više od tri šuta po meču od napaljenih klinaca od 100 i preko 100 miliona dolara(FOX sledećeg leta). Beli ima u gotovo svim kategorijama bolju statistiku od Milsapa a tu je negde egal sa Porzinginsom, naravno od njih zarašuje 4 puta manje. Bilo bi super da Beli i Bogi pređu kod Grega Popovića i nauče ove fizikalce kako se igra TIMSKA košarka!

Dragan Feliks

pre 4 godine

Luka je odlično započeo sezonu, ali ovo sinoć nije bila vrhunska utakmica, jer je imao čak 8 izgubljenih lopti, uz prosečne procente šuta i poraz na domaćem terenu od ubedljivo najslabije ekipe. Bogdan sa druge strane neverovatno racionalan, praktično bez promašaja iz igre, i najstabilniji kada je ekipa bila u kanalu prethodno prosuvši vođstvo od 20 razlike. Bjelica vrlo dobar.

ne

pre 4 godine

Dončić je sakupio te poene, skokove i asistencije, okej, svaka čast - ali previše gnjavi loptu. I u stanju je da pored svoje lične statistike timu proćerda pobedu. Nikse je pobedio i Sakramento, aman... Ne znam, on nije tip igrača kog ja volim da gledam. Koliko Joka i Bogdan znaju da ne budu agresivni, ovaj u tome preteruje.
(Aleks, 09. novembar 2019 09:41)

Aj ti Aleks gnjavi tako loptu u NBA,mozes li fotelju tako da gnjavis?

ne

pre 4 godine

Dončić je trenutno najbolji košarkaš u NBA,to pokazuje statistika,bukvalno u 5 po statistici a kada se pogledaju Harden,Lilard i ta ekipa oni svi imaju najmanje 7 sezona iza sebe i niko od njih nije pravio rezultate kao Luka u drugoj sezoni u NBA,ovaj mali grk MVP 4 god stariji u prve 4 svoje sezone ni blizu sadasnjih Lukinih,tako da veliki prostor za dominaciju i napredak u narednim sezonama...

neki veliki dr

pre 4 godine

Mislim neverovatne brojke, ali izgubio je od Niksa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 9. novembar 2019 09:09)
Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.

Aleks

pre 4 godine

Dončić je sakupio te poene, skokove i asistencije, okej, svaka čast - ali previše gnjavi loptu. I u stanju je da pored svoje lične statistike timu proćerda pobedu. Nikse je pobedio i Sakramento, aman... Ne znam, on nije tip igrača kog ja volim da gledam. Koliko Joka i Bogdan znaju da ne budu agresivni, ovaj u tome preteruje.

Ivan M

pre 4 godine

Ex-Yu ekipa u NBA bi bila sjajna... Jokić, Dončić, dva Bogdanovića, Dragić, Šarić, Vučević, Bjelica, Zubac, Nurkić... Ima ih još naravno ali ni ovo nije za bacanje. Sigurno ekipa za dobrog nosioca u plejofu.

veliki strumf

pre 4 godine

Brutalan je kosarkas Doncic, a ima samo 20 godina! Medjutim, nije dobro kad ekipa previše zavisi od jednog igrača i to je ova utakmica pokazala. On je koševima i asistencijama učestvovao u čak 60% poena svoje ekipe, plus veliki broj skokova, a opet su izgubili. Uvek je bolje kad se poeni i asistencije rasporede u timu, da ima 4-5 igrača sa 10+ poena, a od njih 1-2 sa 20+.

Back in Black

pre 4 godine

Rekord karijere u porazu gde je on sve uprskao 15 sekundi do kraja.Ima 15 sekundi za napad a on ispali trojku sa skoro pola terena.

only fools and horses

pre 4 godine

Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.
(neki veliki dr, 09. novembar 2019 13:35)

A ti si šta? Perfidna hrvatina, il šta već?
Dečko je imao statistički rekord karijere ali je IZGUBIO od najslabijeg tima u ligi trenutno.
Razumeš li, izgubio je. A košarka je još uvek timski sport gde je cilj da jedan tim pobedi drugi a ne nabijanje lične statistike. I za klub i navijače je potpuno nebitna ta statistika ako nije dovela do pobede njihovog tima. Ne znam da li imaš dovoljno intelektualnih kapaciteteta da to shvatiš. Ili ti je vrhunac to prozivanje na teritorijalno-nacionalnoj osnovi.

Walt

pre 4 godine

Naravno ponovo će se odćutati da je Dončić svojim divljanjem uskratio Dalas za pobedu,isto je uradio i protiv Portlanda i opet sada,u odlučujućem napadu uzima pretežak šut za 3 preko ruke u želji da bude heroj i promašuje. A inače Dalas je odigrao baš loše i gubio od Niksa koji su sigurno najgori nba tim trenutni kući skoro ceo meč,najveći uzrok tome je loša igra Dončića odnosno bezbroj izgubljenih lopti i loših šuteva. I sada će se ponovo svi praviti ludi a pričaće se o njegovom lažnom tripl dablu gde mu centri grade defanzivni skok pa uzme deset takvih skokova i možda jedan ofanzivni ,da su ovakvu partiju pružili Vestbruk ili Harden svi bi ih prozivali da su egomanijaci,divljaci i slično ali pošto je Dončić u pitanju neće niko reći ništa naravno.

ulizivački komentator Bon dnevna doza Jovi

pre 4 godine

Uz duzno postovanje Doncicu, jel moze neko da mi objasni kako on kupi 14 skokova po mecu?! Svaku utakmicu 10+ skokova ima, ne znam da li mu se sklanjaju igraci kao Vestrbruku svojevremeno, ali ove brojke su daleko od realnih.
(Sale#4, 09. novembar 2019 09:05)

Kako daleko od realnih? U NBA se brzo napadi završavaju. Od oko 100 šuteva (promašaja) obe ekipe on uhvati desetak.

Djenka

pre 4 godine

Nesto tu ne stima kad napravis rekord karijere a tvoj tim grli dno tabele. Mozda ga forsiraju do zvezda, a u isto vreme tankuju da bi dobili jos dobrih igraca.

Leposav Avramovic, strucno lice

pre 4 godine

@Aleks Molim te uozbilji se malo. Doncic da vuce tim Dalasa u plejof mora da ... On sam da jih vuce, koga to on od saigraca ima, Porzingisa koji se jedva vratio posle ozlede i pauzirao skoro dve godine? Dzordan je imao Pipena, Rodmana, Kukoča. Danken je imao Parkera, Ginobilija. Durent je imao Karija, Tompsona, Grina. A koga to Doncic ima? Decku je 20 godina, o cemu ti to pricas.

Aleks

pre 4 godine

(ne, 9. novembar 2019 11:25)

Ne moraš odmah da skačeš da braniš Dončića, ne mislim mu ništa loše. :) Nisam neko ko gleda NBA isključivo zbog igrača koji postižu TD svako drugo veče. Nije to lako, treba imati kvalitet, ali ne može njegov TD da bude važniji od pobede tima. Data mu je uloga lidera što znači da treba da zna kada da povuče ručnu i da vodi Dalas ka PO. Sumnjam da će na ovaj način to uspeti.

greyfalcon995

pre 4 godine

@sale#4
Pa zato sto se manje vise igra rekreativna kosarka i nije "u prirodi igre" da svih 5 igrača idu na skok u napadu, pa onda to izgleda kao idealno gradjenje gde plej pokupi loptu i počinje napad

brm

pre 4 godine

@Sale#4
Ne, Dončiću se ne sklanjaju za skokove. Agresivan je na skoku, tako je i u Evropi igrao. Često se vidi da hvata loptu i između dva protivnička igrača. Inače, mnogo je jak i ima snage pa može da igra na taj način. Ne štedi se. Ok, deo uhvaćenih lopti bude kada centri grade koš da bi bekovi uhvatili loptu, to je neka osnova košarkaške igre da se prepozna kada to treba da se radi. Ali nije kao Vestbruk da uzima skokove iz ruku svojih igrača. Uvek ide na obruč, i u odbrani i u napadu. Mnogi vide kod Dončića ove popunjene kolone, ali njegov najveći talenat je razumevanje košarkaške igre. Ima tu sposobnost da i u odbrani i napadu sekundu ili dve ranije prepozna šta će protivnik da uradi.

JPR24

pre 4 godine

Džaba brojke kad izgubiš, bio to Luka ili neko drugi. Izgubio je 8 lopti, sve se igralo na njega i Porzingisa, ostali kao da nisu sluzili nicemu. I izgube od Niksa ! I Lilard je napumpao 60 poena, pa je Portland ipak izgubio od Bruklina. Bojan je ubacio 33, ali čovek nije davio loptu, igrao pametno, radio svoj suterski posao, i zasluženo ubacio trojku za pobedu uz zvuk sirene ! Mičel može da mu kaže hvala, umalo je prosuo utakmicu kad se zaleteo ko muvabez glave i izgubio loptu kad kad je Dzordz Hill malo stisao i ukrao mu loptu !

Aleks

pre 4 godine

(ne, 9. novembar 2019 12:14)

Drugarica je u pitanju :) Ma dečko je klasa, da se razumemo ne možeš ti nekog sa ulice uzeti i pustiti da igra i on će postizati TD. Ko to tvrdi taj nije baš sav svoj, za takav učinak potrebni su i kvalitet, i košarkaško znanje, pa i snaga. Ali poenta je da su njemu, iako je 20godišnjak, dali ulogu vođe u timu i shodno tome treba da igra. To znači da nekad neće biti (statistički) najbolji igrač na terenu, ali će njegov tim pobediti.

@Leposav A šta će ako neće da probaju da idu u PO? Je l' Dalas već tankuje? Mislim ne znam šta je cilj ako ne da dođu do PO, a ne može ni da ima saigrače kad najveću % šuteva uzimaju on i Porzingis... Previše se oslanjaju na njih.

Boris

pre 4 godine

Lako je ovom Bogdanoviću da se qrči kad nema Kecmana...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (železničar, 9. novembar 2019 11:51)

A nema ni Pefija Markovića da ga uhapsi :)

ne

pre 4 godine

Aleks, 09. novembar 2019 11:52

Korektno druže:), verovatno sam skočio:) jer ovde po inerciji u svim sferama društva se napada velika kreacija,a ništa lično prema Dončiću već zato što donosi to košarci što dugo nije vidjeno ni u NBA a šta tek može doneti, a realno to nije bas prepoznato medju vecinom pratilaca u NBA u Srbiji,pa cak i od nekih naših bivših reprezentativaca...Treba izdvojiti reči jednog čoveka koji mi se čini da o nikome nije rekao veće reči divljenja,na svoj način,Duda Ivković...

neki veliki dr

pre 4 godine

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 9. novembar 2019 15:02)
Jel bitno sta sam? Nisam rekao na nacionalnoj osnovi, perfidni srbenda ima malo dublje znacenje, samo malo ukljuci mozak i razmisli. Ne znam sto se jedis i nerviras toliko. Ja pricam o Doncicu kao pojedincu da je legenda i doktor kosarke, a taj komentar koji sam replicirao je omalovazio njegov uspeh time sto su izgubili od Nju Jorka, kao da je Doncic kriv zbog poraza. Pa ne moze covek sve sam. Mi smo bolestan narod, sa ozbiljnom dijagnozom sto se najbolje vidi kroz prizmu sporta

Lex

pre 4 godine

Perfidni srbenda, zamisli decko od 20 god da 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija, i nadje se neki da mu kaze 'ali izgubio je od Niksa'. Ovo sto radi Doncic nije vidjeno nikada u istoriji, ali ce prosecne srbende da crknu od zavisti, nikada mu nece oprostiti zlato 2017. Najbolji kosarkasi ikada sa ovih prostora ce biti on i Jokic.
(neki veliki dr, 09. novembar 2019 13:35)

Al si ti dosadan covece...

jsx

pre 4 godine

@Leposav
I ti ga pretera, ne treba da vodi Dalas jos do visestrukih prstena, samo do plej-ofa.
Sa druge strane, imao je oko 50% ubacenih suteva, ne vidim kako je to ispucavanje. A i naravno da ce gubiti meceve kad on igra lose kao sto su pobedjivali kad on igra dobro.
Videcemo na kraju sezone, ako Dalas udje u PO, Luka je vec superstar, ako ne, onda mozda ima prostora za kritiku, ali cak i tada ima samo 20 godina.