Aktuelno

Utorak, 29.10.2019.

12:30

Kako je počela životna drama porodice Burmazović: "Ovo je prvi dan našeg budućeg života" FOTO

Izvor: B92

Kako je poèela životna drama porodice Burmazoviæ: "Ovo je prvi dan našeg buduæeg života" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

...

pre 4 godine

Komentari zena su komicni. Tvrdite da nema veze koje je nacionalnosti taj njen... ne znam kako da ga nazovem posto joj nije muz. Koliko vidim, on je vec odavno u braku. Zene imaju kratko pamcenje i ne gledaju bas dugo u proslost ili buducnost. Pa i da se zaljubila, valjda bi trebala da bude svesna svog jada i bede koji su nam turci naneli u istoriji, koliko su zena silovali, koliko dece odveli u janjicare,... pa da makar osecaju bar neku dozu moralne odgovornosti. Da stvar bude gora, dosta turaka i dan danas dolazi u Beograd zbog "najboljeg provoda", provode se sa nasim devojkama, zene ih i odvode tamo negde. Glava me zaboli kad slusam price tih turaka. Njihove devojke su potpuno suzdrzane, ne gledaju strance (a kamoli provode sa njima) ne zele da se udaju za njih, a kamoli osnuju porodicu ili da menjaju veru. Nase zene nude ceo paket.

CECA

pre 4 godine

Da taj otac ne voli tu svoju decu ne bi ih ni poveo sa sobom. Na fotografijama se vidi da deca nisu ni neuhranjena niti obučena u dronjke. A dotična Slavica da je normalna žena ne bi ni bila u dugogodišnjoj vezi i rađala troje dece sa već oženjenim čovekom ma koje god da je on veroispovesti i nacionalnosti pa posle kukala i krivila i oca svoje dece i državu.

Pravoslavka

pre 4 godine

@Pravoslavac. Znači dok su žene nosile marame u Srbiji bilo je bolje!? E pa pročitajte Petrijin Venac, pročitajte malo našu etnografsku literaturu da vidite kakav je bio život žena na selu, tih koje su nosile marame, pa žete da vidite zašto nije moglo tako dalje. A što se tiče bele kuge, ja imam i unuke, hvala Bogu, ali u generaciji moje dece (30-40g) mnoge žene su posle dužih veza izvisile jer muškarci nisu hteli 'obaveze' i decu, jer, Bože moj, sad mogu s nekom drugom mlađom u provod... Dakle nije stvar samo u ženama i maramama nego u opštoj klimi u društvu.

neko

pre 4 godine

Po zakonu R. Srbije ne postoji obaveza posedovanja saglasnosti za putovanje ako dete putuje bez jednog roditelja. To možete pročitati i na sajtu. Postoji PREPORUKA da se saglasnost ima, jer je neke zemlje mogu tražiti na ulazu. s toga granična policija ni ne može tražiti od vas taj papir. Putujem mnogo sa detetom bez prisustva oca, i nikad mi nisu tražili saglasnost na izlazu iz zemlje. Jedini put kad su mi je tražili, bilo je na ulazu u BiH, i to posle onog slučaja kidnapovanja deteta u Beogradu

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?

Čuj Banović Strahinja?! Još samo kad bi Strahinja bio stvarna ličnost,a ne lik iz poezije,,,Inaće stvarno mi nisu jasne žene koje se zaljube/udaju za ovakve tipove,,(turke,arape),,kapiram ja ljubav i sve to,ali to je sasvim drugačija kultura života tj viđanje života,,

ZXSpectrum

pre 4 godine

Srbija je potpisnica Konvencije o pravu deteta koja svakom detetu garantuje ime, identitet i veru. U skladu s tim komentari o promeni vere i skidanja krpa sa glavi su domen javnog tužioca u Srbiji.

Majka Srpska

pre 4 godine

Njihov život, njihova stvar. A svim pakosnim ljudima sve najgore želim, jer nam truju vazduh i zagađuju okolinu. Moliću se za ovu lepu porodicu, a moliću se i da maliciozne ljude oduva košava što dalje od dobrih ljudi. Tužno je čitati pojedine komentare, ali dobro će uvek pobediti. Zapamtite to.

Pravoslavac

pre 4 godine

Voleo bih da čujem i očevu stranu priče. Ne svidja mi se ovako snažno podržavanje minića naspram marama od srpske javnosti. Jasno je da naše žene vole ovo novo vreme, jer se na taj način malo radi i trudi, a dobro prolazi, a muškarci mogu samo da ćute. Plaćamo svi zajedno belom kugom i budućom propasti Srbije i penzionog fonda. Pitaću vas kad ne bude penzija a ovuda šetali mali Arapi, Romi i Albanci da li ćete podržavati. Dok su naše žene nosile marame nije bilo ovog pakla. Jednostavno, nije ispravno.

pex

pre 4 godine

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.
(Maja, 29. oktobar 2019 18:11)

Ne razumem Majo, analogiju? Nabrojano se jede. Osim ako ti ne konzumiras marame i hidzabe. Toliko o gluposti koju pominjes gore.

Zvončica

pre 4 godine

Treba sada da kazne sve koji pustaju da deca bez saglasnosti roditelja napuste zemlju. To je najveci propust! Da su zaustavili oca na aerodromu, nista se ne bi desilo. On je lagano izveo decu.

Stefan

pre 4 godine

Objasnio Njegos: Ćud je ženska smiješna rabota. Ne zna žena ko je kakve vjere;stotinu će promijenit vjerahda učini što joj srce žudi.

Ола

pre 4 godine

Претпостављам да злураде коментаре (у 21. веку се бринемо ко се за кофа удао!!!) пишу људи који нису пратили лавовску борбу ове мајке! После дугогодишњег злостављања, није успела да га се отресе, већ јој је киднаповао децу! За четири године није изгубила веру. Обраћала се свим могућим инстанцама и вртели су је у круг сви редом. Помогли су јој највише, можда и једино, Тања Војтеховски у трима емисијама Живот прича (можете их наћи на интернету), браво госпођо Војтеховски; и Ивица Дачић лично (нисам веровала да ћу овако нешто икада рећи - браво г. Дачићу). Мајци желим да са својом децом нађе љубав и мир и да је/их тај (не)човек више не прогања!

ko je ovde lud

pre 4 godine

Kada vidim osmehe na licima kod dece sve što mi je palo na pamet da prokomentarišem ružno je nemoguće. Samo da deca budu srećna!

Gaga

pre 4 godine

Ne znam kako ljude nije sramota da ovakve gnjusne komentare ostavljaju. Turcin, musliman, i sta s tim? Bitno da je vratio decu zive i zdrave. Mislite pravoslavci ili katolici su cvecke pa ne bi nikad svojoj porodici napakostili? Pa citate li vi novine? Da li ste svesni sta je sve "naš" covek u stanju da uradi najblizima? Znate li koliko imamo labilnih sujetnih iskompleksiranih muskaraca svuda oko nas, koji preko nocu mogu u monstruma da se pretvore? I sad, umesto da pohvalite ovaj slucaj koji je resen s pozitivnim ishodom, vi navalili da mracite, pljujete, prebrojavate zrnca. Da covek ne poveruje.

Ana

pre 4 godine

Sa mnogima se slažem.... Pravoslavne veroispovesti udajom za Turčina,samoj sebi je napravila pakao od života!Svi dobro znamo crnu stranu te nazovi vere.To ne može nikad biti vera koju je Bog dozvolio,jer kod njih postoji mržnja i želja za ubijanjem svih hrišćana!Tako da molim one koje kažu da je islam prava "vera",to izbrišu iz svojih glava i rečnika!Vera u Boga nije ubijanje i vršenje ovakvih zlih dela prema deci,a naročito sopstvenoj!Slavici ne možemo biti sudije,ljubav je jača od razuma,pa to svi znamo,a ono što ona može da uradi za svoju decu je da ih prevede u pravoslavnu veru i da ih krsti i promeni imena!Želim joj svu sreću ovog sveta i da izgradi novi život sa svojom decom!I ona je majka,a to je najveći blagoslov!

Bojan.M.N

pre 4 godine

Uzivaj Slavice sa svojom decom. Prevedi ih u našu veru ako žele, da bi bili slobodni. Nauči ih i ugodi im kako mi to Srbijanci znamo. Kako sebi, tako i drugima. Neka budu hrabri, uporni , radni i dobri kao ti.
(Najbolja, 29. oktobar 2019 19:30)
uvjerio sam se za ovih 10 godina u Beču kako vi to srbijanci znate. Znate da zabadate noz u ledja najbolje!

Dosta bre!

pre 4 godine

@(menko, 29. oktobar 2019 21:18)
A zasto se njen muz zenio ako ne moze da prihvati zeninu kulturu i ponasa se kao civilizovan covek. A ne da otima decu, i zamotava ih u krpe.
Zasto je majka kriva sto ne prihvata nakaradnu kulturu muza, a muz nije sto ne prihvata civilizovanu kulturu supruge.

Dosta Bre!

pre 4 godine

Skinite im vise te hidzabe sa glava. Ruzno je i pogresno da devojke nose tako nesto odvratno.
Dok god nose tu strahotu nece biti srece za njih. I zivece pod senkom svega loseg sto su im zli otac i njegova kultura naneli.

menko

pre 4 godine

Poenta cele priče je ta da je ona prihvatila da se uda za čoveka druge vere(koje god),prihvatila je i da se deca zovu kako se zovu i to da budu vere kakve je njen muz.Ako je sve to znala,a znala je sta joj nije bilo jasno.Očigledno je to da je taj Turčin drzao do svoje vere i tradicije.Ako je sve to znala,a očigledno da jeste,zasto se udala za njega.Ljudi...ako ne mozete da prihvatite tudju religiju nemojte da se udajete i zenite sa osobama koji su drugačije religije.Prosto.

Karadzic

pre 4 godine

Mujo, prijatelju sve se sa tobom slazem!

Samo ostani ti i tvoj prorok u Meki ili Rijadu! I nemojte dolaziti ovamo. A ako neka nasa pozeli da vam se pridruzi - onda je i zasluzila da se desi to sto ce joj se desiti!

Karadzic

pre 4 godine

Mujo, prijatelju sve se sa tobom slazem!

Samo ostani ti i tvoj prorok u Meki ili Rijadu! I nemojte dolaziti ovamo. A ako neka nasa pozeli da vam se pridruzi - onda je i zasluzila da se desi to sto ce joj se desiti!

Andrijana

pre 4 godine

@Pero
Potrebna je saglasnost i ako su u braku, ali niko ne proverava dokumenta, niko na granici ne traži taj papir. Zato je i mogao da izvede decu.

Una

pre 4 godine

Male duše konačno kod svoje majke. Želim im svu sreću ovog sveta. A što se tiče udaje, ostavite ženu na miru. Važno je da je čovek u pravom smislu te reči, nije važno ko je i odakle je. Moja ćerka se se udala za našeg seljobera a on u sred Evrope nije sposoban ni za koru hleba da zaradi. Cigarica, kaficica i to je njegov život. Ljubav je slepa.

12i septembar

pre 4 godine

@(3
Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.(Maja, 29. oktobar 2019 18:11) --Sta, u Srbiji zene nose burek, tulumbe i baklave? Zamimljivo, bas bih voleo da porazgovaram sa krojacem.
(DEDA CVETKO, 29. oktobar 2019 18:44) Pa sad DEDA CVEKO, ne nose bas na sebi, ali meni burek znaju doneti, a ovo ostalo prineti. Mislim, bas ako bismo da cepidlacimo ovde

SMILICA

pre 4 godine

МАЈКА – Мира Алечковић
Од тол’ко лепих, најлепших речи,
да се исприча сто једна бајка,
ниједна није толико лепа,
толико нежна, као реч мајка.
Њене ме руке најлепше грле
и брижне нада мном увек стрепе;
зовнем ли само, мени хрле
мамине руке меке и лепе…
Мамине руке косу ми сплићу,
њена ме љубав на пут спрема,
када порастем, као мама бићу,
нико као она лепе руке нема.
Мамине очи ме увек прате,-
те очи добре нада мном бдију,
кад оду, једва чекам да се врате,
оне за мене увек осмех крију.
Као у бајци која се воли
смех се детињства меко засребри…
Кад мене боли, и њу заболи,-
и зато хвала, мајко, теби!
Зато од тол’ко најлепших речи,
да се исприча сто једна бајка,
једна је од свих за мене лепша,
једна је од њих само реч мајка.

Maka@

pre 4 godine

Prvo pročitajte vest pa onda napišite komentar. Deca su bila u Iranu . Drugo zar je bitno kako se zovu i koje su vere postoji odluka i srpskog i turskog suda o koju se otac oglušio i kraj. Ostalo stvarno nije bitno.

Hudini

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem sta pojedinci pisu.. Kako vas nije sramota tako nesto napisati? Stavite se u situaciju ove zene makar na pet minuta! Hvala Bogu deca su vracena ZIVA i ZDRAVA njihovoj mami.

Wend!

pre 4 godine

Uzivaj sa decom i nauci ih da veruju u sebe da su najbolja i najjaca kada su sami sebi podrska..
Kakve religije i sekte i tandar mandare, sve su to paganska s***a i izvor svakog zla i patnje.
Srecno!

Bah

pre 4 godine

I sta ce sad ta deca posle tolikih godina, ni srpski ne znaju.
Ma da je poslednji na svetu ni Turcin ni Arapin ni ostali me ne zanimaju. Sta fali tim zenama posle toliko ovakvih slucajeva da njih biraju.

kole

pre 4 godine

@(brm, 29. oktobar 2019 17:56)
nije problem sto je musliman,vec to sto je zatu.ani musliman..a meni smetaju zatu.ani bilo koje vere.to kakav je,mogla je da vidi vec po imenima koja im je podelio...

Najbolja

pre 4 godine

Uzivaj Slavice sa svojom decom. Prevedi ih u našu veru ako žele, da bi bili slobodni. Nauči ih i ugodi im kako mi to Srbijanci znamo. Kako sebi, tako i drugima. Neka budu hrabri, uporni , radni i dobri kao ti.

mujo

pre 4 godine

Djeca imaju imena, i garderoba jasno govori da za njih vaze zakoni koje je Prorok Muhamed napisao.
Ova zena prekrsila je sve bozije zakone. Najpre je prihvatila vjeru boziju i covjeka, a zatim se popismanila i odlucila da djecu odvoji od oca i vjere njivove. Jedan posten vjernik je njihov otac. Sta je lose ako je zeleo da djeca odrastu onako kako im imena i vjera nalazu?
Ako se majka nije slagala - a zasto je onda prihvatila da rodi djecu vjeriku i imena im da kao sto to vjera nalaze?

da ti kazem

pre 4 godine

Udala se za turčina, muslimana, bla bla bla....Inače da se udala za srbendu cvetale bi joj ruže, ako nije pod zemljom dobijala bi batine svaki dan, tako daaa.....

Magda Gebels

pre 4 godine

koliko se sjecam iz gostovanja majke u nekoj emisiji, otac djece je mutan lik i u vezi sa kriminalnim grupama u srbiji.
dobro bi bilo da se na ovome zavrsi, mada...

Mici

pre 4 godine

@Jelena Naravno da svi imaju jednaka prava. Ali u ovom slucaju zena ocigledno bar jednom detetu nije mogla da da drugacije ime, ne mora srpsko npr. evropsko. To dovoljno govori o tom braku i dovoljno govori o coveku koji je oteo decu. Pravo na slobodu i odlucivanje imaju svi ljudi bez obzira na veru i nacionalnost !

pizza boy

pre 4 godine

Šta vam je ljudi šta ste zapeli za te marame pobogu, ko da je to najbitnije. To su još uvek deca i ima vremena da odluče u kom će pravcu. Moje lično mišljenje je da je i dobro da su u maramama dok su pod paznjom TV i novinara jer vest će se preneti verovatno za Iran i Tursku. Čisto onako pshološki da se ne provocira druga strana. Usput mislim da je otac dosta fundamentalan čim je ćerku hteo da uda sa ugovorenom svadbom. Šta treba da se iprovocira dok svi njegovi poznati gledaju i prate ovo pa da pokuša neku sačekušu da napravi? Neka stvari prvo legnu a stvari će doći same po sebi

petar

pre 4 godine

Iz Crne Gore gdje cak i ne treba pasos treba saklasnost oba roditelja tj onog drugog ako ide sa jednim . Sumnjam da je u Srbiju drugacije kad se izlazi ako je tako kad se ulazi

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.
(Maja, 29. oktobar 2019 18:11)

--

Sta, u Srbiji zene nose burek, tulumbe i baklave? Zamimljivo, bas bih voleo da porazgovaram sa krojacem.

m

pre 4 godine

Najbitnije je da su deca vraćena majci (takva je i odluka suda), a i sama deca,koliko se to vidi, su isto želela!O svemu ostalom mi ne treba da sudimo. Njihova majka i ostala bliža porodica, a što da ne, istručna lica će pomoći da se oni lepo uklope u novu sredinu! Dečak je veoma razdragan i to mu neće biti teško, a devojčice su već zrelije, ali svesne kroz šta su sve prošle...ali uz majčinu ljubav sve će se prevazići! Srećan novi početak!!!

Nikola

pre 4 godine

Skidaj im te zaturcene krpetine sa glava ili ih salji nazad u islamabad...
(Termodinamicar, 29. oktobar 2019 17:26)

Brate s obzirom koliko je vazduh u Beogradu zagađen, bilo bi pametno da svi nosimo burke i hidžab.

pex

pre 4 godine

Aha dakle mi smo zatucani balkanci a ne oni koji deci nabijaju krpe na glavu i udaju ih na silu maloletne sa 13 godine. E pa nece da bude, ni u ovom ni bilo kom drugom vremenu, nevezano za okupaciju drzave. Sama je kriva za sve, ocito je bila "civilozovana" i previse pa je nekako previdela nesto sto bi svako sa dva do tri grama mozga lako predvideo.

Vuk

pre 4 godine

Ovo dame iz Dubaia sto ciste Arapima metle lupaju minuse na komentare o maramama,ove sto su po Turskoj ili ove domace sa splavova sto rade kao bankomat sa strancima?

Miroljub

pre 4 godine

@Milos, 29. oktobar 2019 16:52

Ne citas vest, a komentarises. Vratile su se iz Irana, gde je otac otisao da bi izbegao izvrsnu presudu suda u Turskoj. U Iranu je obavezno pokrivanje glave.

Maja

pre 4 godine

Skidaj im te zaturcene krpetine sa glava ili ih salji nazad u islamabad...
(Termodinamicar, 29. oktobar 2019 17:26)

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.

fankmaster

pre 4 godine

Prvo - deca ne mogu biti Arabizovana - ni Turci, ni Kurdi ni Iranci NISU ARAPI.

Drugo - pokrivene su jer drugacije ne bi ni mogle da lete iranskom avio-kompanijom, pa jos u prisustvu iranskih zvanicnika. Odmah nakon izlaska sa terminala su potrcala majci u zagrljaj, ko ce sad da razmislja o maramama.

Trece - zena se zaljubila, sta ce, njoj je bilo najgore poslednje 4 godine.

Cetvrto - ne mislim da smo najgori nacionalisti niti najdivniji ljudi na svetu, ali vi sto odma bacate drvlje i kamenje na zapadne imperijaliste i hegemone malo promislite pre nego sto saljete ovakve odvratne komentare.

T

pre 4 godine

Devojke su vraćene iz Irana, ne iz Turske. Sud u Turskoj je decu dodelio majci ali je otac sa decom otišao u Iran i Iran nije hteo da sprovede odluku turskog suda godinama. U Iranu sve žene moraju da nose marame, zato devojke nose marame.

Šibica

pre 4 godine

Prestanite da kritikujete policajce sto su pustili oca sa decom preko granice bez potvrde. Ovakvih slučajeva je jedan u milion a ima svima nama u normalnim brakovima da navucete bedu svaki put kad prelazimo granicu, sto hiljade porodica dnevno rade.

VladanTKO

pre 4 godine

Pitanje svih pitanja je kako je presao granicu. Bez dozvole majke. Ko je napravio propust pa nije trazio pisanu saglasnost majke. I onda posle toga godine mucenja za sve i nenadoknadive stete svima. Pre svega deci i majci ali i ocu ejupu.

Kuluk hadzija

pre 4 godine

Pogranična policija je pustila da odvede decu, srpske drzavljane, bez obavezne saglasnosti majke. A mozda je i imao nekakvu saglasnost. Pitanje je ko je uzeo pare, da li javni beleznik za overu saglasnosti ili policija na aerodromu za okretanje glave?

Ana

pre 4 godine

Nekad davno sam gledala film sa slicnom tematikom, mislim da se zvao Oteti. Prica o zeni Amerikanki koja se udala za Pakistanca i dobila dete koje je on odveo u Pakistan. Dete je na kraju morala da kidnapuje jer u Pakistanu otac ima prava na decom. Ostalo mi je tad urezano da treba otvoriti cetvere oci ako se upustate u vezu sa nekim ko dolazi iz drugacije sredine, drugacijih shvatanja, tamo gde brak nema veze sa ljubavlju nego sa potcinjavanjem.

Kuluk hadzija

pre 4 godine

Ne mogu da verujem koliko ljudi misli da je potrebna saglasnost drugog roditelja da bi se deca izvela iz zemlje.
(MS, 29. oktobar 2019 16:54)

Po zakonu jeste. To što policija ne traži ovu potvrdu je problem druge vrste.

Pero

pre 4 godine

Izvinite, moram velikim slovima:

AKO SU RODITELJI U BRAKU, NIJE (N I J E) POTREBNA SAGLASNOST DRUGOG RODITELJA ZA PUTOVANJE U INSTRANSTVO.

brm

pre 4 godine

Nije mi jasno kakvi su ljudi ovde ksenofobi. Odmah osude što je musliman i iz druge zemlje/kulture. Udaju se naše žene za Turčine i Irance, pa se ovo ne dešava. Nije uobičajeno.
Moji roditelji su iznajmljivali stan jednoj našoj ženi koja se udala za Iranca koji je ovde studirao medicinu. Borili su se svim silama da on ovde nađe posao, jer nam je rekao "u Iranu lako kao lekar mogu da dobijem posao bez problema, ali moja supruga ne bi mogla da živi u toj kulturi i ne želim na to da je teram". Na svu sreću, snašli su se u Srbiji. Normalnim ljudima je ljubav iznad uverenja sredine iz koje dolaze.

kad

pre 4 godine

Sve je ovo lepo.Ali se pitam da li su deca sa radoscu prihvatili da dodju u Srbiju.Da li postoji bilo kakva sudska presuda da deca pripadaju majci? Otisla da radi u Tursku i "zaljubila" se i ni manje ni vise u ozenjenog muskarca i ni manje ni vise rodila troje dece.I to turcin kurdske nacionalnosti.Da li je pogotovu sin radostan sto su ga odvojili od oca.Devojcice postale devojke i kako ce sada one da se odreknu hidzaba i svoje vere.?
(Dr., 29. oktobar 2019 15:20)

Sve odgovore imas u tekstu, ali bolje omda komentar... ko ce citati tekst...

toma bgd

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?
(bigserb, 29. oktobar 2019 13:34)
1000 pluseva bi vam dao

294278

AlenBor2

pre 4 godine

dobih ja silne minuse,a citam sta ostali lupaju. ni luna djogani nije srpkinja haha ima nade i za ove devojčice da postanu prave "domacice" i primer mladima. mislim,ako je to cilj vama koji kritikujete imena i majku. zena je to,osetila turcina i ... sta reci vise. nije ni prva ,ni poslednja

Orijentalac

pre 4 godine

Da li da muslimana oca osudjujemo sto je musliman? Pa on se ponasa u skladu sa zakonom svoje religije!
U islamskim zemljama zena je bula. Nema pravo da se slobodno krece, nema pravo da putuje bez muzeve saglasnosti.
A ova zena dobro je znala u sta se upusta!

Ja podrzavam oca! On je taj koji postupa u skladu sa svojom verom i zakonima bozijim!

Milos

pre 4 godine

Nesto samo da kazem sto se tice hidzaba koje nose, i zasto mi toliko bode oci. Nisu se vratile iz Saudijske Arabije gde je nesto tako norma, pa da razumes, nego iz Turske, gde se devojke (pogotovo tako mlade) oblace isto kao i nase devojke. Prosetajte Istanbulom, tek po koja zena nosi hidzab, a mladje devojke skoro uopste ne nose. Tako da, njihov otac je ocigledno bio ne samo Musliman, sto je u redu, nego i veoma religiozan cak i za standarde svoje zemlje, ako je terao maloletnu decu da se ovako zavijaju. Moraju ove devojcice da vrate u normalu, da se lakse uklope u nase drustvo. Porodica njihove mame sada ima veliki zadatak.

Tara

pre 4 godine

Kako vas nije sramota! Kakvi su to komentari?? Gde ste vi odrasli i kakvi ste to ljudi postali? Imate li roditelje ili decu? Okrenite se i pogledajte svet oko sebe, pretpostavljam da je i vas majka rodila - niste se sami stvorili .... Sram vas bilo, kko god se zvala deca, sta god da je majka obukla, to nije vasa briga!!! Nije vama niko nista oduzeo dusebriznici pakosni. Ne sramotite se takvim komentarima, ni same sebe ni vase porodice ni ovu zemlju!!’
Ovo je ljudska drama, malo se civilzujte ili idite i udarajte neku vrecu ako nista lepo ne umete da kazete, onda cutite.

Le Scorpion Serbe

pre 4 godine

Podržavam kad se naše žene udaju za strance, pa ajde, podržavam i kad im deca poprime 100% mentalitet očeve zemlje i naroda. Ta deca su prvo i iznad svega "stranci", pa tek u drugom planu "stranci (delimično) srpskog porekla", i to treba poštovati, tim putem odrastanja bismo svi mi išli na njihovom mestu. Ali nikako ne kapiram to što naše žene, u svojoj pokornosti (ko bi znao jel to stvarno ljubav?) prema tim muževima, pristaju na sve, svakakva poniženja, odricanja od svoje slobode, dostojanstva, sreće. Pride su i deca ove žene arabizovana u fullu, i vaspitana u tom podaničkom i tragičnom duhu. K'o što neko napisao, sada više i nisu morala da posećuju Srbiju (ili bar ne da dolaze tu da žive), njihovo formiranje u mlade Iranke je završeno.

Jelena

pre 4 godine

Mici... Kakve veze ima sto deca nose muslimanska imena? Zar je u Srbiji zabranjeno nositi muslimansko ime? Zar Kosovo koje toliko zalimo, nema muslimana? Covece, svi smo ravnopravni i imamo ista prava, bez obzira na ime i religiju.

buloza

pre 4 godine

Za sve koji konstantno zapitkuju za saglasnost drugog roditelja. Saglasnost dajete kada deci vadite pasoš u MUPu. Tada su u obavezi doći roditelji i potpisati saglasnost. Ako se roditelji razvedu, i deca pripadnu jednom roditelju 100% na staranje, onda drugi roditelj ne može da ih izvede iz zemlje bez saglasnosti. To važi i za babe, dede, rodbinu i druge ljude koji nisu direktni zakonski staratelji. U slučaju da se tokom razvoda deca podele u nekom procentu na oba roditelja, onda opet mora odobrenje jednog za dobijanje pasoša. U praksi, policija tokom skeniranja pasoša na granici, vidi da li je lice koje vodi dete zakonski staratelj i u obavezi su da skeniraju pasoše a ne samo da lupe pečat. Vodim decu stalno( ka zapadnoj granici) i nijednom nismo prošli bez skeniranja pasoša na izlasku iz zemlje.

besi

pre 4 godine

Super sada bez brige, za kratko vreme majka ima da i vrati u normalni zivot Srbije, Nocni zivot klubovi, alkohol, droga itd, do sada su bili spaseni a bas od sama ce pocne balkanski gadni zivot

sličan se sličnom raduje

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi
(Tupakamaru, 29. oktobar 2019 13:22)

Meni ne smeta što se udala za Turčina. Mogla je i za Hašima Tačija. Problem je što je posle kukala na državu. Nije joj država birala muža. Na stranu činjenica da je Turčin imao još jednu ženu u Turskoj i da je ona znala to. Najlakše je reći kako je mislila da je normalan. Najteže je uključiti mozak.

Dragana

pre 4 godine

Još jedan primer da žene treba da paze za kog se udaju i sa kim imaju decu. Žao mi je samo dece, živeli u Srbiji pa u Iranu pa opet ovde, velike su to kulturološke razlike, ko zna kako će prevazići sve to i početi konačno normalno da žive bez prepucavanja njihovih roditelja.

Gg

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi
(Tupakamaru, 29. oktobar 2019 13:22)

Ne mesaj babe i zabe, ko normalan moze okriviti zenu za silovanje ili opravdati ubistvo iz ljubomore? Ovo je sasvim druga situacija - kada planiras porodicu i radjas decu promisljas godinama unapred i brines za svaku sitnicu jer je to najvaznija stvar u zovotu, a izabrati nekog ciju kulturu i navike uopste ne poznajes (sto se u ovom slucaju i ispostavilo kao opravdan strah) je neodgovorno i prema sebi, a ponajvise prema deci. Cuj Banovic Strahinja oprostio... kakve to veze ima s ovim i sa zatucanoscu.

EU

pre 4 godine

komentari pokazuju koliko neki ljudi nisu makli iz svog dvorišta.U većini razvijenih zemalja postoji mnogo vera i nacija i niko ne može da zaustavi njihovo bračno udruživanje tj mešovite brakove.Kod normalnog sveta to ide bez problema poštuju se svi praznici i prava članova jedne porodice.A ovi komentatori tipa" što se udavala za Turčina ",mogu da sede u svom selu i traže sebi priliku kojoj će pregledati krštenicu ali to ne znači da neće naleteti na psihopatu iste vere i nacije.

Koko

pre 4 godine

Ne deluju uopšte neuhranjeno, naprotiv, buckasti su i lepo izgledaju. E sad, da li su prošli ikakvu torturu ili je to samo retorika tima koji je pokušavao da ih dobije, to je drugo.

miki

pre 4 godine

Preterujete više sa tim ženama koje se udaju tamo za nekog iz islamskog sveta gde su druga kultura i običaji. Drugi je to svet i mentalitet. Meni samo nije jasno kako je odveo decu bez saglasnosti. Ili ona laže ili treba neko da odgovara na granici za propust tamo gde je prošao.

Dr.

pre 4 godine

Sve je ovo lepo.Ali se pitam da li su deca sa radoscu prihvatili da dodju u Srbiju.Da li postoji bilo kakva sudska presuda da deca pripadaju majci? Otisla da radi u Tursku i "zaljubila" se i ni manje ni vise u ozenjenog muskarca i ni manje ni vise rodila troje dece.I to turcin kurdske nacionalnosti.Da li je pogotovu sin radostan sto su ga odvojili od oca.Devojcice postale devojke i kako ce sada one da se odreknu hidzaba i svoje vere.?

Beryl

pre 4 godine

Ovi sto pitaju sto se udavala za Turcina zene Albanke. Mislite da ce vam deca biti Srbi?! Nije dzaba maternji jezik, a sa njim idu obicaji i kultura koju majka prenosi na decu. Otac je tu sporedan faktor, moze biti bilo ko.

marko_sthlm

pre 4 godine

@ "Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!
(Maja, 29. oktobar 2019 13:25)"

U tome i jeste problem.

Jana

pre 4 godine

Divna vest, ali je pitanje zašto se država ne založi i za vraćanje dece u obrnutim slučajevima, kada su majke te koje oduzmu decu od očeva uprkos sudskim presudama. Pitanje koliko je slučajeva u kojima je država reagovala kada su majke te koje trajno odvoje decu od oca i ne dozvoljavaju vidjanje ni kontakt. Očigledno da se o otmici dece radi samo kada ih otme otac, obrnuto je sa stanovišta državnih organa dozvoljeno. Neka mi neko navede jedan primer gde se država založila za oca.

Keramicar

pre 4 godine

Nazalost ova deca su verovatno radikalizovana do odredjene mere. Molim policiju da motri na njih jer me ne bi cudilo da se pridruze ISIS-u u buducnosti.

neko iz mase

pre 4 godine

Koliko strasnih komentara na racun jedne zene koja je sa covekom kojeg je volela rodila troje dece i kada je ljubav prestala on joj je to troje dece oteo, a vi pricate o polnim organima i imenima dece. Gde smo mi stigli sa tolikom mrznjom. Radujte se sto se neko potrudio da decu vrati majci. Pomislite samo da je to neko vas, sestra, rodjaka , drugarica pa tek onda pisite ovakve zlurade komentare.

joj

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?
(bigserb, 29. oktobar 2019 13:34) # Link komentara

A sto bi gradili dzamije kad imamo one sto su Turci sami sebi izgradili u 15 veku? Salu na stranu, deca nista nisu kriva kako te nije sramota da likujes nad njihovom nesrecnom.

Sasa

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)
Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!
(Maja, 29. oktobar 2019 13:25) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Bila si duzna nadleznim institucijama da ukazes na takve vrste propusta sa jedne, a sa druge strane da nikako ne dovodis sebe u takvu situaciju u kojoj ce ti nadlezni traziti pismenu saglasnost oca kako bi maloletnu decu izvela iz drzave. Tuzna slika naseg drustva u oba smera. Sistem i neodgovornost prema njemu.

marame tamo,vamo

pre 4 godine

Bitno da im je marame nabio na glavu a sto ih nije hranio nema veze.
(Ja, 29. oktobar 2019 13:08)

Ima kod nas i mnogo mrsavijih?

d

pre 4 godine

Девојке, жене, памет у главу. Ислам је друга цивилизација, ово није једини случај. Притом, сво троје деце носе муслиманска имена, она као да се ништа није питала, а вероватно и није па после ђаво крив. Срећан нови почетак!
(дабар, 29. oktobar 2019 13:14) # Link komentara

Zena u komsiluku ima tri devojcice nazvane po muzevljevoj majci, babi i drugoj babi. Ni ona se nista nije pitala i ni dan danas se ne pita. Tako da ako mislis da je do Islama, nije. Ima i kod nas ovakvih koliko hoces koji su spremni na svasta. Nazalost.

Munze Konza

pre 4 godine

Kakvo je to "spajanje porodice", kad nema oca?! Esma, Ajša i Tarik i pripadaju ocu Turčinu. Da su Milica, Jovana i Nikola, onda bi pripadali majci. Ovako, teško njima svima skupa - otac daleko, majka im je stranac koga nisu videli godinama, strana država, tuđi običaji, ne znaju jezik - eto njih čim napune 18 opet u Turskoj ili u Iraku. Džaba ste krečili.

артиљерац

pre 4 godine

Боже,коментара.Удала се за Турчина.Па шта сад?Јел знате да је МАЈКА Хајрудина
Барбаросе,највећег турског адмирала,била Гркиња која се удала за Турчина и
НИКАД није променила веру.То је 16.век.Сад смо у 21.веку.ЈА сам 1985 радио у
Истанбулу за турску фирму.Жена једног од власника,СРПКИЊА.100 пута сам био код
њих на ручку.И мужа наговорила да крка свињско.Куповала у грчким касапницама.
Ено је,жива и здрава,сад јој је преко 70.Свако јој добро желим.А деца су се
НАЈЗАД вратила тамо где припадају.А наше жене,удате за арапске шеике,па су
друге,треће..једанаесте жене,и то има по нашим медијима,хвале се,е то не
коментаришете.Сретно се,Богу хвала,завршило.

a to je kao pravi testament?

pre 4 godine

citam komentare i vidim da je kritikuju zbog izbora muza . pa nista mi nismo drugaciji od njih , moze mi da se busamo u grudi i pricamo kako smo Evropejci al dzabe , Balkan je ovo i slican je mentalitet i tamo i ovde.

Satiricno produktivan lik

pre 4 godine

Zalim decu, nju ne zalim znala je u sta se upusta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blagota, 29. oktobar 2019 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ocigledno je kako nije znala, jer nekada odluke ne oblikuje jasan odabir, vec nesvesnost posledica tih odluka. 😂

Maja

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)
Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!

унклија

pre 4 godine

Читам коментаре испаде да је жена крива што су јој отели децу...

Ово не би ни могло да се деси да су људи на аеродрому радили свој посао...
Хоћеш да одведеш малолетно дете у Турску без писмене дозволе другог родитеља? Нема проблема!
Флашица воде? Не може!

Tupakamaru

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi

bigserb

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?

Ilegalac

pre 4 godine

@mikac678 znaci samo zbog toga sto se udala za turcina!Sta je tebi covece?! Pa ovakve stvari se dogadjaju i bez Turcina. U zadnjih 20god. znam tri slucaja slicno ovome a nije bio u pitanju stranac a pogotovo ne Turcin, I prema tome...

svemir i ljudska glupost

pre 4 godine

Što se uopšte udavala za turčina, druga kultura, običaji...posle joj kao oteo decu. Po njegovom shvatanju on nije ništa loše uradio
(mikac678, 29. oktobar 2019 12:52)
Ajme tebe, u Turčina dobra q****na

Sinisa

pre 4 godine

Pa vidi kakva je imena dala deci....mislim Ajsa! Zasto su i dalje zavijene ako su dosle u Slobodu? Posledice za odluke, udala se za Turcina. Zelim im sve najbolje u narednim godinama.

дабар

pre 4 godine

Девојке, жене, памет у главу. Ислам је друга цивилизација, ово није једини случај. Притом, сво троје деце носе муслиманска имена, она као да се ништа није питала, а вероватно и није па после ђаво крив. Срећан нови почетак!

Mici

pre 4 godine

Jedan od tuznih slucajeva koji se na svu srecu dobro zavrsio. Ali koliki uticaj je turcin imao nad njom kada svo troje dece nose muslimanska imena. Zene pazite za koga se udajete !

AlenBor2

pre 4 godine

Bice haos za ovu decu,pogotovo za devojcice.. druga kultura, ovde je kod nas model za primer luna djogani. Ne znam zasto,ali bolje nek ostanu takve nego da budu rijaliti zvezde

Juho

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)

Ja sam sa trogodišnjim detetom na Nikoli Tesli prošao carinu i pasošku kontrolu bez majke i niko me ništa nije pitao. Iako nam se mama za 5 min. pridružila, tehnički i formalno gledano, ja sam prešao granicu Srbije sa detetom bez ikakve saglasnosti supruge. Vodite računa, ljudi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Što se udavala za muslimana Bogu iza nogu?!Jadna deca pored takvih roditelja.Pola sveta obišla i ko zna u kakvim uslovima živela zahvaljujući roditeljima...

bigserb

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?

Juho

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)

Ja sam sa trogodišnjim detetom na Nikoli Tesli prošao carinu i pasošku kontrolu bez majke i niko me ništa nije pitao. Iako nam se mama za 5 min. pridružila, tehnički i formalno gledano, ja sam prešao granicu Srbije sa detetom bez ikakve saglasnosti supruge. Vodite računa, ljudi.

унклија

pre 4 godine

Читам коментаре испаде да је жена крива што су јој отели децу...

Ово не би ни могло да се деси да су људи на аеродрому радили свој посао...
Хоћеш да одведеш малолетно дете у Турску без писмене дозволе другог родитеља? Нема проблема!
Флашица воде? Не може!

Tupakamaru

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi

дабар

pre 4 godine

Девојке, жене, памет у главу. Ислам је друга цивилизација, ово није једини случај. Притом, сво троје деце носе муслиманска имена, она као да се ништа није питала, а вероватно и није па после ђаво крив. Срећан нови почетак!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Što se udavala za muslimana Bogu iza nogu?!Jadna deca pored takvih roditelja.Pola sveta obišla i ko zna u kakvim uslovima živela zahvaljujući roditeljima...

Mici

pre 4 godine

Jedan od tuznih slucajeva koji se na svu srecu dobro zavrsio. Ali koliki uticaj je turcin imao nad njom kada svo troje dece nose muslimanska imena. Zene pazite za koga se udajete !

Sinisa

pre 4 godine

Pa vidi kakva je imena dala deci....mislim Ajsa! Zasto su i dalje zavijene ako su dosle u Slobodu? Posledice za odluke, udala se za Turcina. Zelim im sve najbolje u narednim godinama.

a to je kao pravi testament?

pre 4 godine

citam komentare i vidim da je kritikuju zbog izbora muza . pa nista mi nismo drugaciji od njih , moze mi da se busamo u grudi i pricamo kako smo Evropejci al dzabe , Balkan je ovo i slican je mentalitet i tamo i ovde.

Ilegalac

pre 4 godine

@mikac678 znaci samo zbog toga sto se udala za turcina!Sta je tebi covece?! Pa ovakve stvari se dogadjaju i bez Turcina. U zadnjih 20god. znam tri slucaja slicno ovome a nije bio u pitanju stranac a pogotovo ne Turcin, I prema tome...

brm

pre 4 godine

Nije mi jasno kakvi su ljudi ovde ksenofobi. Odmah osude što je musliman i iz druge zemlje/kulture. Udaju se naše žene za Turčine i Irance, pa se ovo ne dešava. Nije uobičajeno.
Moji roditelji su iznajmljivali stan jednoj našoj ženi koja se udala za Iranca koji je ovde studirao medicinu. Borili su se svim silama da on ovde nađe posao, jer nam je rekao "u Iranu lako kao lekar mogu da dobijem posao bez problema, ali moja supruga ne bi mogla da živi u toj kulturi i ne želim na to da je teram". Na svu sreću, snašli su se u Srbiji. Normalnim ljudima je ljubav iznad uverenja sredine iz koje dolaze.

Maja

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)
Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!

AlenBor2

pre 4 godine

Bice haos za ovu decu,pogotovo za devojcice.. druga kultura, ovde je kod nas model za primer luna djogani. Ne znam zasto,ali bolje nek ostanu takve nego da budu rijaliti zvezde

svemir i ljudska glupost

pre 4 godine

Što se uopšte udavala za turčina, druga kultura, običaji...posle joj kao oteo decu. Po njegovom shvatanju on nije ništa loše uradio
(mikac678, 29. oktobar 2019 12:52)
Ajme tebe, u Turčina dobra q****na

Ana

pre 4 godine

Nekad davno sam gledala film sa slicnom tematikom, mislim da se zvao Oteti. Prica o zeni Amerikanki koja se udala za Pakistanca i dobila dete koje je on odveo u Pakistan. Dete je na kraju morala da kidnapuje jer u Pakistanu otac ima prava na decom. Ostalo mi je tad urezano da treba otvoriti cetvere oci ako se upustate u vezu sa nekim ko dolazi iz drugacije sredine, drugacijih shvatanja, tamo gde brak nema veze sa ljubavlju nego sa potcinjavanjem.

Jelena

pre 4 godine

Mici... Kakve veze ima sto deca nose muslimanska imena? Zar je u Srbiji zabranjeno nositi muslimansko ime? Zar Kosovo koje toliko zalimo, nema muslimana? Covece, svi smo ravnopravni i imamo ista prava, bez obzira na ime i religiju.

d

pre 4 godine

Девојке, жене, памет у главу. Ислам је друга цивилизација, ово није једини случај. Притом, сво троје деце носе муслиманска имена, она као да се ништа није питала, а вероватно и није па после ђаво крив. Срећан нови почетак!
(дабар, 29. oktobar 2019 13:14) # Link komentara

Zena u komsiluku ima tri devojcice nazvane po muzevljevoj majci, babi i drugoj babi. Ni ona se nista nije pitala i ni dan danas se ne pita. Tako da ako mislis da je do Islama, nije. Ima i kod nas ovakvih koliko hoces koji su spremni na svasta. Nazalost.

Maja

pre 4 godine

Skidaj im te zaturcene krpetine sa glava ili ih salji nazad u islamabad...
(Termodinamicar, 29. oktobar 2019 17:26)

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.

kole

pre 4 godine

@(brm, 29. oktobar 2019 17:56)
nije problem sto je musliman,vec to sto je zatu.ani musliman..a meni smetaju zatu.ani bilo koje vere.to kakav je,mogla je da vidi vec po imenima koja im je podelio...

Tara

pre 4 godine

Kako vas nije sramota! Kakvi su to komentari?? Gde ste vi odrasli i kakvi ste to ljudi postali? Imate li roditelje ili decu? Okrenite se i pogledajte svet oko sebe, pretpostavljam da je i vas majka rodila - niste se sami stvorili .... Sram vas bilo, kko god se zvala deca, sta god da je majka obukla, to nije vasa briga!!! Nije vama niko nista oduzeo dusebriznici pakosni. Ne sramotite se takvim komentarima, ni same sebe ni vase porodice ni ovu zemlju!!’
Ovo je ljudska drama, malo se civilzujte ili idite i udarajte neku vrecu ako nista lepo ne umete da kazete, onda cutite.

kad

pre 4 godine

Sve je ovo lepo.Ali se pitam da li su deca sa radoscu prihvatili da dodju u Srbiju.Da li postoji bilo kakva sudska presuda da deca pripadaju majci? Otisla da radi u Tursku i "zaljubila" se i ni manje ni vise u ozenjenog muskarca i ni manje ni vise rodila troje dece.I to turcin kurdske nacionalnosti.Da li je pogotovu sin radostan sto su ga odvojili od oca.Devojcice postale devojke i kako ce sada one da se odreknu hidzaba i svoje vere.?
(Dr., 29. oktobar 2019 15:20)

Sve odgovore imas u tekstu, ali bolje omda komentar... ko ce citati tekst...

sličan se sličnom raduje

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi
(Tupakamaru, 29. oktobar 2019 13:22)

Meni ne smeta što se udala za Turčina. Mogla je i za Hašima Tačija. Problem je što je posle kukala na državu. Nije joj država birala muža. Na stranu činjenica da je Turčin imao još jednu ženu u Turskoj i da je ona znala to. Najlakše je reći kako je mislila da je normalan. Najteže je uključiti mozak.

Kuluk hadzija

pre 4 godine

Ne mogu da verujem koliko ljudi misli da je potrebna saglasnost drugog roditelja da bi se deca izvela iz zemlje.
(MS, 29. oktobar 2019 16:54)

Po zakonu jeste. To što policija ne traži ovu potvrdu je problem druge vrste.

Miroljub

pre 4 godine

@Milos, 29. oktobar 2019 16:52

Ne citas vest, a komentarises. Vratile su se iz Irana, gde je otac otisao da bi izbegao izvrsnu presudu suda u Turskoj. U Iranu je obavezno pokrivanje glave.

артиљерац

pre 4 godine

Боже,коментара.Удала се за Турчина.Па шта сад?Јел знате да је МАЈКА Хајрудина
Барбаросе,највећег турског адмирала,била Гркиња која се удала за Турчина и
НИКАД није променила веру.То је 16.век.Сад смо у 21.веку.ЈА сам 1985 радио у
Истанбулу за турску фирму.Жена једног од власника,СРПКИЊА.100 пута сам био код
њих на ручку.И мужа наговорила да крка свињско.Куповала у грчким касапницама.
Ено је,жива и здрава,сад јој је преко 70.Свако јој добро желим.А деца су се
НАЈЗАД вратила тамо где припадају.А наше жене,удате за арапске шеике,па су
друге,треће..једанаесте жене,и то има по нашим медијима,хвале се,е то не
коментаришете.Сретно се,Богу хвала,завршило.

Maka@

pre 4 godine

Prvo pročitajte vest pa onda napišite komentar. Deca su bila u Iranu . Drugo zar je bitno kako se zovu i koje su vere postoji odluka i srpskog i turskog suda o koju se otac oglušio i kraj. Ostalo stvarno nije bitno.

Mici

pre 4 godine

@Jelena Naravno da svi imaju jednaka prava. Ali u ovom slucaju zena ocigledno bar jednom detetu nije mogla da da drugacije ime, ne mora srpsko npr. evropsko. To dovoljno govori o tom braku i dovoljno govori o coveku koji je oteo decu. Pravo na slobodu i odlucivanje imaju svi ljudi bez obzira na veru i nacionalnost !

neko iz mase

pre 4 godine

Koliko strasnih komentara na racun jedne zene koja je sa covekom kojeg je volela rodila troje dece i kada je ljubav prestala on joj je to troje dece oteo, a vi pricate o polnim organima i imenima dece. Gde smo mi stigli sa tolikom mrznjom. Radujte se sto se neko potrudio da decu vrati majci. Pomislite samo da je to neko vas, sestra, rodjaka , drugarica pa tek onda pisite ovakve zlurade komentare.

joj

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?
(bigserb, 29. oktobar 2019 13:34) # Link komentara

A sto bi gradili dzamije kad imamo one sto su Turci sami sebi izgradili u 15 veku? Salu na stranu, deca nista nisu kriva kako te nije sramota da likujes nad njihovom nesrecnom.

da ti kazem

pre 4 godine

Udala se za turčina, muslimana, bla bla bla....Inače da se udala za srbendu cvetale bi joj ruže, ako nije pod zemljom dobijala bi batine svaki dan, tako daaa.....

m

pre 4 godine

Najbitnije je da su deca vraćena majci (takva je i odluka suda), a i sama deca,koliko se to vidi, su isto želela!O svemu ostalom mi ne treba da sudimo. Njihova majka i ostala bliža porodica, a što da ne, istručna lica će pomoći da se oni lepo uklope u novu sredinu! Dečak je veoma razdragan i to mu neće biti teško, a devojčice su već zrelije, ali svesne kroz šta su sve prošle...ali uz majčinu ljubav sve će se prevazići! Srećan novi početak!!!

Dragana

pre 4 godine

Još jedan primer da žene treba da paze za kog se udaju i sa kim imaju decu. Žao mi je samo dece, živeli u Srbiji pa u Iranu pa opet ovde, velike su to kulturološke razlike, ko zna kako će prevazići sve to i početi konačno normalno da žive bez prepucavanja njihovih roditelja.

Milos

pre 4 godine

Nesto samo da kazem sto se tice hidzaba koje nose, i zasto mi toliko bode oci. Nisu se vratile iz Saudijske Arabije gde je nesto tako norma, pa da razumes, nego iz Turske, gde se devojke (pogotovo tako mlade) oblace isto kao i nase devojke. Prosetajte Istanbulom, tek po koja zena nosi hidzab, a mladje devojke skoro uopste ne nose. Tako da, njihov otac je ocigledno bio ne samo Musliman, sto je u redu, nego i veoma religiozan cak i za standarde svoje zemlje, ako je terao maloletnu decu da se ovako zavijaju. Moraju ove devojcice da vrate u normalu, da se lakse uklope u nase drustvo. Porodica njihove mame sada ima veliki zadatak.

pizza boy

pre 4 godine

Šta vam je ljudi šta ste zapeli za te marame pobogu, ko da je to najbitnije. To su još uvek deca i ima vremena da odluče u kom će pravcu. Moje lično mišljenje je da je i dobro da su u maramama dok su pod paznjom TV i novinara jer vest će se preneti verovatno za Iran i Tursku. Čisto onako pshološki da se ne provocira druga strana. Usput mislim da je otac dosta fundamentalan čim je ćerku hteo da uda sa ugovorenom svadbom. Šta treba da se iprovocira dok svi njegovi poznati gledaju i prate ovo pa da pokuša neku sačekušu da napravi? Neka stvari prvo legnu a stvari će doći same po sebi

fankmaster

pre 4 godine

Prvo - deca ne mogu biti Arabizovana - ni Turci, ni Kurdi ni Iranci NISU ARAPI.

Drugo - pokrivene su jer drugacije ne bi ni mogle da lete iranskom avio-kompanijom, pa jos u prisustvu iranskih zvanicnika. Odmah nakon izlaska sa terminala su potrcala majci u zagrljaj, ko ce sad da razmislja o maramama.

Trece - zena se zaljubila, sta ce, njoj je bilo najgore poslednje 4 godine.

Cetvrto - ne mislim da smo najgori nacionalisti niti najdivniji ljudi na svetu, ali vi sto odma bacate drvlje i kamenje na zapadne imperijaliste i hegemone malo promislite pre nego sto saljete ovakve odvratne komentare.

Gaga

pre 4 godine

Ne znam kako ljude nije sramota da ovakve gnjusne komentare ostavljaju. Turcin, musliman, i sta s tim? Bitno da je vratio decu zive i zdrave. Mislite pravoslavci ili katolici su cvecke pa ne bi nikad svojoj porodici napakostili? Pa citate li vi novine? Da li ste svesni sta je sve "naš" covek u stanju da uradi najblizima? Znate li koliko imamo labilnih sujetnih iskompleksiranih muskaraca svuda oko nas, koji preko nocu mogu u monstruma da se pretvore? I sad, umesto da pohvalite ovaj slucaj koji je resen s pozitivnim ishodom, vi navalili da mracite, pljujete, prebrojavate zrnca. Da covek ne poveruje.

Nikola

pre 4 godine

Skidaj im te zaturcene krpetine sa glava ili ih salji nazad u islamabad...
(Termodinamicar, 29. oktobar 2019 17:26)

Brate s obzirom koliko je vazduh u Beogradu zagađen, bilo bi pametno da svi nosimo burke i hidžab.

menko

pre 4 godine

Poenta cele priče je ta da je ona prihvatila da se uda za čoveka druge vere(koje god),prihvatila je i da se deca zovu kako se zovu i to da budu vere kakve je njen muz.Ako je sve to znala,a znala je sta joj nije bilo jasno.Očigledno je to da je taj Turčin drzao do svoje vere i tradicije.Ako je sve to znala,a očigledno da jeste,zasto se udala za njega.Ljudi...ako ne mozete da prihvatite tudju religiju nemojte da se udajete i zenite sa osobama koji su drugačije religije.Prosto.

EU

pre 4 godine

komentari pokazuju koliko neki ljudi nisu makli iz svog dvorišta.U većini razvijenih zemalja postoji mnogo vera i nacija i niko ne može da zaustavi njihovo bračno udruživanje tj mešovite brakove.Kod normalnog sveta to ide bez problema poštuju se svi praznici i prava članova jedne porodice.A ovi komentatori tipa" što se udavala za Turčina ",mogu da sede u svom selu i traže sebi priliku kojoj će pregledati krštenicu ali to ne znači da neće naleteti na psihopatu iste vere i nacije.

Ола

pre 4 godine

Претпостављам да злураде коментаре (у 21. веку се бринемо ко се за кофа удао!!!) пишу људи који нису пратили лавовску борбу ове мајке! После дугогодишњег злостављања, није успела да га се отресе, већ јој је киднаповао децу! За четири године није изгубила веру. Обраћала се свим могућим инстанцама и вртели су је у круг сви редом. Помогли су јој највише, можда и једино, Тања Војтеховски у трима емисијама Живот прича (можете их наћи на интернету), браво госпођо Војтеховски; и Ивица Дачић лично (нисам веровала да ћу овако нешто икада рећи - браво г. Дачићу). Мајци желим да са својом децом нађе љубав и мир и да је/их тај (не)човек више не прогања!

Dosta bre!

pre 4 godine

@(menko, 29. oktobar 2019 21:18)
A zasto se njen muz zenio ako ne moze da prihvati zeninu kulturu i ponasa se kao civilizovan covek. A ne da otima decu, i zamotava ih u krpe.
Zasto je majka kriva sto ne prihvata nakaradnu kulturu muza, a muz nije sto ne prihvata civilizovanu kulturu supruge.

Gg

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi
(Tupakamaru, 29. oktobar 2019 13:22)

Ne mesaj babe i zabe, ko normalan moze okriviti zenu za silovanje ili opravdati ubistvo iz ljubomore? Ovo je sasvim druga situacija - kada planiras porodicu i radjas decu promisljas godinama unapred i brines za svaku sitnicu jer je to najvaznija stvar u zovotu, a izabrati nekog ciju kulturu i navike uopste ne poznajes (sto se u ovom slucaju i ispostavilo kao opravdan strah) je neodgovorno i prema sebi, a ponajvise prema deci. Cuj Banovic Strahinja oprostio... kakve to veze ima s ovim i sa zatucanoscu.

Le Scorpion Serbe

pre 4 godine

Podržavam kad se naše žene udaju za strance, pa ajde, podržavam i kad im deca poprime 100% mentalitet očeve zemlje i naroda. Ta deca su prvo i iznad svega "stranci", pa tek u drugom planu "stranci (delimično) srpskog porekla", i to treba poštovati, tim putem odrastanja bismo svi mi išli na njihovom mestu. Ali nikako ne kapiram to što naše žene, u svojoj pokornosti (ko bi znao jel to stvarno ljubav?) prema tim muževima, pristaju na sve, svakakva poniženja, odricanja od svoje slobode, dostojanstva, sreće. Pride su i deca ove žene arabizovana u fullu, i vaspitana u tom podaničkom i tragičnom duhu. K'o što neko napisao, sada više i nisu morala da posećuju Srbiju (ili bar ne da dolaze tu da žive), njihovo formiranje u mlade Iranke je završeno.

toma bgd

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?
(bigserb, 29. oktobar 2019 13:34)
1000 pluseva bi vam dao

294278

Najbolja

pre 4 godine

Uzivaj Slavice sa svojom decom. Prevedi ih u našu veru ako žele, da bi bili slobodni. Nauči ih i ugodi im kako mi to Srbijanci znamo. Kako sebi, tako i drugima. Neka budu hrabri, uporni , radni i dobri kao ti.

Kuluk hadzija

pre 4 godine

Pogranična policija je pustila da odvede decu, srpske drzavljane, bez obavezne saglasnosti majke. A mozda je i imao nekakvu saglasnost. Pitanje je ko je uzeo pare, da li javni beleznik za overu saglasnosti ili policija na aerodromu za okretanje glave?

Dosta Bre!

pre 4 godine

Skinite im vise te hidzabe sa glava. Ruzno je i pogresno da devojke nose tako nesto odvratno.
Dok god nose tu strahotu nece biti srece za njih. I zivece pod senkom svega loseg sto su im zli otac i njegova kultura naneli.

Beryl

pre 4 godine

Ovi sto pitaju sto se udavala za Turcina zene Albanke. Mislite da ce vam deca biti Srbi?! Nije dzaba maternji jezik, a sa njim idu obicaji i kultura koju majka prenosi na decu. Otac je tu sporedan faktor, moze biti bilo ko.

marko_sthlm

pre 4 godine

@ "Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!
(Maja, 29. oktobar 2019 13:25)"

U tome i jeste problem.

VladanTKO

pre 4 godine

Pitanje svih pitanja je kako je presao granicu. Bez dozvole majke. Ko je napravio propust pa nije trazio pisanu saglasnost majke. I onda posle toga godine mucenja za sve i nenadoknadive stete svima. Pre svega deci i majci ali i ocu ejupu.

pex

pre 4 godine

Aha dakle mi smo zatucani balkanci a ne oni koji deci nabijaju krpe na glavu i udaju ih na silu maloletne sa 13 godine. E pa nece da bude, ni u ovom ni bilo kom drugom vremenu, nevezano za okupaciju drzave. Sama je kriva za sve, ocito je bila "civilozovana" i previse pa je nekako previdela nesto sto bi svako sa dva do tri grama mozga lako predvideo.

T

pre 4 godine

Devojke su vraćene iz Irana, ne iz Turske. Sud u Turskoj je decu dodelio majci ali je otac sa decom otišao u Iran i Iran nije hteo da sprovede odluku turskog suda godinama. U Iranu sve žene moraju da nose marame, zato devojke nose marame.

Una

pre 4 godine

Male duše konačno kod svoje majke. Želim im svu sreću ovog sveta. A što se tiče udaje, ostavite ženu na miru. Važno je da je čovek u pravom smislu te reči, nije važno ko je i odakle je. Moja ćerka se se udala za našeg seljobera a on u sred Evrope nije sposoban ni za koru hleba da zaradi. Cigarica, kaficica i to je njegov život. Ljubav je slepa.

Zvončica

pre 4 godine

Treba sada da kazne sve koji pustaju da deca bez saglasnosti roditelja napuste zemlju. To je najveci propust! Da su zaustavili oca na aerodromu, nista se ne bi desilo. On je lagano izveo decu.

Munze Konza

pre 4 godine

Kakvo je to "spajanje porodice", kad nema oca?! Esma, Ajša i Tarik i pripadaju ocu Turčinu. Da su Milica, Jovana i Nikola, onda bi pripadali majci. Ovako, teško njima svima skupa - otac daleko, majka im je stranac koga nisu videli godinama, strana država, tuđi običaji, ne znaju jezik - eto njih čim napune 18 opet u Turskoj ili u Iraku. Džaba ste krečili.

Magda Gebels

pre 4 godine

koliko se sjecam iz gostovanja majke u nekoj emisiji, otac djece je mutan lik i u vezi sa kriminalnim grupama u srbiji.
dobro bi bilo da se na ovome zavrsi, mada...

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.
(Maja, 29. oktobar 2019 18:11)

--

Sta, u Srbiji zene nose burek, tulumbe i baklave? Zamimljivo, bas bih voleo da porazgovaram sa krojacem.

Andrijana

pre 4 godine

@Pero
Potrebna je saglasnost i ako su u braku, ali niko ne proverava dokumenta, niko na granici ne traži taj papir. Zato je i mogao da izvede decu.

Vuk

pre 4 godine

Ovo dame iz Dubaia sto ciste Arapima metle lupaju minuse na komentare o maramama,ove sto su po Turskoj ili ove domace sa splavova sto rade kao bankomat sa strancima?

petar

pre 4 godine

Iz Crne Gore gdje cak i ne treba pasos treba saklasnost oba roditelja tj onog drugog ako ide sa jednim . Sumnjam da je u Srbiju drugacije kad se izlazi ako je tako kad se ulazi

Karadzic

pre 4 godine

Mujo, prijatelju sve se sa tobom slazem!

Samo ostani ti i tvoj prorok u Meki ili Rijadu! I nemojte dolaziti ovamo. A ako neka nasa pozeli da vam se pridruzi - onda je i zasluzila da se desi to sto ce joj se desiti!

Keramicar

pre 4 godine

Nazalost ova deca su verovatno radikalizovana do odredjene mere. Molim policiju da motri na njih jer me ne bi cudilo da se pridruze ISIS-u u buducnosti.

miki

pre 4 godine

Preterujete više sa tim ženama koje se udaju tamo za nekog iz islamskog sveta gde su druga kultura i običaji. Drugi je to svet i mentalitet. Meni samo nije jasno kako je odveo decu bez saglasnosti. Ili ona laže ili treba neko da odgovara na granici za propust tamo gde je prošao.

SMILICA

pre 4 godine

МАЈКА – Мира Алечковић
Од тол’ко лепих, најлепших речи,
да се исприча сто једна бајка,
ниједна није толико лепа,
толико нежна, као реч мајка.
Њене ме руке најлепше грле
и брижне нада мном увек стрепе;
зовнем ли само, мени хрле
мамине руке меке и лепе…
Мамине руке косу ми сплићу,
њена ме љубав на пут спрема,
када порастем, као мама бићу,
нико као она лепе руке нема.
Мамине очи ме увек прате,-
те очи добре нада мном бдију,
кад оду, једва чекам да се врате,
оне за мене увек осмех крију.
Као у бајци која се воли
смех се детињства меко засребри…
Кад мене боли, и њу заболи,-
и зато хвала, мајко, теби!
Зато од тол’ко најлепших речи,
да се исприча сто једна бајка,
једна је од свих за мене лепша,
једна је од њих само реч мајка.

Jana

pre 4 godine

Divna vest, ali je pitanje zašto se država ne založi i za vraćanje dece u obrnutim slučajevima, kada su majke te koje oduzmu decu od očeva uprkos sudskim presudama. Pitanje koliko je slučajeva u kojima je država reagovala kada su majke te koje trajno odvoje decu od oca i ne dozvoljavaju vidjanje ni kontakt. Očigledno da se o otmici dece radi samo kada ih otme otac, obrnuto je sa stanovišta državnih organa dozvoljeno. Neka mi neko navede jedan primer gde se država založila za oca.

Koko

pre 4 godine

Ne deluju uopšte neuhranjeno, naprotiv, buckasti su i lepo izgledaju. E sad, da li su prošli ikakvu torturu ili je to samo retorika tima koji je pokušavao da ih dobije, to je drugo.

Orijentalac

pre 4 godine

Da li da muslimana oca osudjujemo sto je musliman? Pa on se ponasa u skladu sa zakonom svoje religije!
U islamskim zemljama zena je bula. Nema pravo da se slobodno krece, nema pravo da putuje bez muzeve saglasnosti.
A ova zena dobro je znala u sta se upusta!

Ja podrzavam oca! On je taj koji postupa u skladu sa svojom verom i zakonima bozijim!

Stefan

pre 4 godine

Objasnio Njegos: Ćud je ženska smiješna rabota. Ne zna žena ko je kakve vjere;stotinu će promijenit vjerahda učini što joj srce žudi.

Pero

pre 4 godine

Izvinite, moram velikim slovima:

AKO SU RODITELJI U BRAKU, NIJE (N I J E) POTREBNA SAGLASNOST DRUGOG RODITELJA ZA PUTOVANJE U INSTRANSTVO.

marame tamo,vamo

pre 4 godine

Bitno da im je marame nabio na glavu a sto ih nije hranio nema veze.
(Ja, 29. oktobar 2019 13:08)

Ima kod nas i mnogo mrsavijih?

Ana

pre 4 godine

Sa mnogima se slažem.... Pravoslavne veroispovesti udajom za Turčina,samoj sebi je napravila pakao od života!Svi dobro znamo crnu stranu te nazovi vere.To ne može nikad biti vera koju je Bog dozvolio,jer kod njih postoji mržnja i želja za ubijanjem svih hrišćana!Tako da molim one koje kažu da je islam prava "vera",to izbrišu iz svojih glava i rečnika!Vera u Boga nije ubijanje i vršenje ovakvih zlih dela prema deci,a naročito sopstvenoj!Slavici ne možemo biti sudije,ljubav je jača od razuma,pa to svi znamo,a ono što ona može da uradi za svoju decu je da ih prevede u pravoslavnu veru i da ih krsti i promeni imena!Želim joj svu sreću ovog sveta i da izgradi novi život sa svojom decom!I ona je majka,a to je najveći blagoslov!

mujo

pre 4 godine

Djeca imaju imena, i garderoba jasno govori da za njih vaze zakoni koje je Prorok Muhamed napisao.
Ova zena prekrsila je sve bozije zakone. Najpre je prihvatila vjeru boziju i covjeka, a zatim se popismanila i odlucila da djecu odvoji od oca i vjere njivove. Jedan posten vjernik je njihov otac. Sta je lose ako je zeleo da djeca odrastu onako kako im imena i vjera nalazu?
Ako se majka nije slagala - a zasto je onda prihvatila da rodi djecu vjeriku i imena im da kao sto to vjera nalaze?

Sasa

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)
Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!
(Maja, 29. oktobar 2019 13:25) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Bila si duzna nadleznim institucijama da ukazes na takve vrste propusta sa jedne, a sa druge strane da nikako ne dovodis sebe u takvu situaciju u kojoj ce ti nadlezni traziti pismenu saglasnost oca kako bi maloletnu decu izvela iz drzave. Tuzna slika naseg drustva u oba smera. Sistem i neodgovornost prema njemu.

Hudini

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem sta pojedinci pisu.. Kako vas nije sramota tako nesto napisati? Stavite se u situaciju ove zene makar na pet minuta! Hvala Bogu deca su vracena ZIVA i ZDRAVA njihovoj mami.

besi

pre 4 godine

Super sada bez brige, za kratko vreme majka ima da i vrati u normalni zivot Srbije, Nocni zivot klubovi, alkohol, droga itd, do sada su bili spaseni a bas od sama ce pocne balkanski gadni zivot

Dr.

pre 4 godine

Sve je ovo lepo.Ali se pitam da li su deca sa radoscu prihvatili da dodju u Srbiju.Da li postoji bilo kakva sudska presuda da deca pripadaju majci? Otisla da radi u Tursku i "zaljubila" se i ni manje ni vise u ozenjenog muskarca i ni manje ni vise rodila troje dece.I to turcin kurdske nacionalnosti.Da li je pogotovu sin radostan sto su ga odvojili od oca.Devojcice postale devojke i kako ce sada one da se odreknu hidzaba i svoje vere.?

Šibica

pre 4 godine

Prestanite da kritikujete policajce sto su pustili oca sa decom preko granice bez potvrde. Ovakvih slučajeva je jedan u milion a ima svima nama u normalnim brakovima da navucete bedu svaki put kad prelazimo granicu, sto hiljade porodica dnevno rade.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Kada vidim osmehe na licima kod dece sve što mi je palo na pamet da prokomentarišem ružno je nemoguće. Samo da deca budu srećna!

Bojan.M.N

pre 4 godine

Uzivaj Slavice sa svojom decom. Prevedi ih u našu veru ako žele, da bi bili slobodni. Nauči ih i ugodi im kako mi to Srbijanci znamo. Kako sebi, tako i drugima. Neka budu hrabri, uporni , radni i dobri kao ti.
(Najbolja, 29. oktobar 2019 19:30)
uvjerio sam se za ovih 10 godina u Beču kako vi to srbijanci znate. Znate da zabadate noz u ledja najbolje!

Satiricno produktivan lik

pre 4 godine

Zalim decu, nju ne zalim znala je u sta se upusta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blagota, 29. oktobar 2019 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ocigledno je kako nije znala, jer nekada odluke ne oblikuje jasan odabir, vec nesvesnost posledica tih odluka. 😂

buloza

pre 4 godine

Za sve koji konstantno zapitkuju za saglasnost drugog roditelja. Saglasnost dajete kada deci vadite pasoš u MUPu. Tada su u obavezi doći roditelji i potpisati saglasnost. Ako se roditelji razvedu, i deca pripadnu jednom roditelju 100% na staranje, onda drugi roditelj ne može da ih izvede iz zemlje bez saglasnosti. To važi i za babe, dede, rodbinu i druge ljude koji nisu direktni zakonski staratelji. U slučaju da se tokom razvoda deca podele u nekom procentu na oba roditelja, onda opet mora odobrenje jednog za dobijanje pasoša. U praksi, policija tokom skeniranja pasoša na granici, vidi da li je lice koje vodi dete zakonski staratelj i u obavezi su da skeniraju pasoše a ne samo da lupe pečat. Vodim decu stalno( ka zapadnoj granici) i nijednom nismo prošli bez skeniranja pasoša na izlasku iz zemlje.

AlenBor2

pre 4 godine

dobih ja silne minuse,a citam sta ostali lupaju. ni luna djogani nije srpkinja haha ima nade i za ove devojčice da postanu prave "domacice" i primer mladima. mislim,ako je to cilj vama koji kritikujete imena i majku. zena je to,osetila turcina i ... sta reci vise. nije ni prva ,ni poslednja

Wend!

pre 4 godine

Uzivaj sa decom i nauci ih da veruju u sebe da su najbolja i najjaca kada su sami sebi podrska..
Kakve religije i sekte i tandar mandare, sve su to paganska s***a i izvor svakog zla i patnje.
Srecno!

Bah

pre 4 godine

I sta ce sad ta deca posle tolikih godina, ni srpski ne znaju.
Ma da je poslednji na svetu ni Turcin ni Arapin ni ostali me ne zanimaju. Sta fali tim zenama posle toliko ovakvih slucajeva da njih biraju.

Karadzic

pre 4 godine

Mujo, prijatelju sve se sa tobom slazem!

Samo ostani ti i tvoj prorok u Meki ili Rijadu! I nemojte dolaziti ovamo. A ako neka nasa pozeli da vam se pridruzi - onda je i zasluzila da se desi to sto ce joj se desiti!

Pravoslavka

pre 4 godine

@Pravoslavac. Znači dok su žene nosile marame u Srbiji bilo je bolje!? E pa pročitajte Petrijin Venac, pročitajte malo našu etnografsku literaturu da vidite kakav je bio život žena na selu, tih koje su nosile marame, pa žete da vidite zašto nije moglo tako dalje. A što se tiče bele kuge, ja imam i unuke, hvala Bogu, ali u generaciji moje dece (30-40g) mnoge žene su posle dužih veza izvisile jer muškarci nisu hteli 'obaveze' i decu, jer, Bože moj, sad mogu s nekom drugom mlađom u provod... Dakle nije stvar samo u ženama i maramama nego u opštoj klimi u društvu.

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?

Čuj Banović Strahinja?! Još samo kad bi Strahinja bio stvarna ličnost,a ne lik iz poezije,,,Inaće stvarno mi nisu jasne žene koje se zaljube/udaju za ovakve tipove,,(turke,arape),,kapiram ja ljubav i sve to,ali to je sasvim drugačija kultura života tj viđanje života,,

12i septembar

pre 4 godine

@(3
Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.(Maja, 29. oktobar 2019 18:11) --Sta, u Srbiji zene nose burek, tulumbe i baklave? Zamimljivo, bas bih voleo da porazgovaram sa krojacem.
(DEDA CVETKO, 29. oktobar 2019 18:44) Pa sad DEDA CVEKO, ne nose bas na sebi, ali meni burek znaju doneti, a ovo ostalo prineti. Mislim, bas ako bismo da cepidlacimo ovde

CECA

pre 4 godine

Da taj otac ne voli tu svoju decu ne bi ih ni poveo sa sobom. Na fotografijama se vidi da deca nisu ni neuhranjena niti obučena u dronjke. A dotična Slavica da je normalna žena ne bi ni bila u dugogodišnjoj vezi i rađala troje dece sa već oženjenim čovekom ma koje god da je on veroispovesti i nacionalnosti pa posle kukala i krivila i oca svoje dece i državu.

pex

pre 4 godine

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.
(Maja, 29. oktobar 2019 18:11)

Ne razumem Majo, analogiju? Nabrojano se jede. Osim ako ti ne konzumiras marame i hidzabe. Toliko o gluposti koju pominjes gore.

neko

pre 4 godine

Po zakonu R. Srbije ne postoji obaveza posedovanja saglasnosti za putovanje ako dete putuje bez jednog roditelja. To možete pročitati i na sajtu. Postoji PREPORUKA da se saglasnost ima, jer je neke zemlje mogu tražiti na ulazu. s toga granična policija ni ne može tražiti od vas taj papir. Putujem mnogo sa detetom bez prisustva oca, i nikad mi nisu tražili saglasnost na izlazu iz zemlje. Jedini put kad su mi je tražili, bilo je na ulazu u BiH, i to posle onog slučaja kidnapovanja deteta u Beogradu

Pravoslavac

pre 4 godine

Voleo bih da čujem i očevu stranu priče. Ne svidja mi se ovako snažno podržavanje minića naspram marama od srpske javnosti. Jasno je da naše žene vole ovo novo vreme, jer se na taj način malo radi i trudi, a dobro prolazi, a muškarci mogu samo da ćute. Plaćamo svi zajedno belom kugom i budućom propasti Srbije i penzionog fonda. Pitaću vas kad ne bude penzija a ovuda šetali mali Arapi, Romi i Albanci da li ćete podržavati. Dok su naše žene nosile marame nije bilo ovog pakla. Jednostavno, nije ispravno.

Majka Srpska

pre 4 godine

Njihov život, njihova stvar. A svim pakosnim ljudima sve najgore želim, jer nam truju vazduh i zagađuju okolinu. Moliću se za ovu lepu porodicu, a moliću se i da maliciozne ljude oduva košava što dalje od dobrih ljudi. Tužno je čitati pojedine komentare, ali dobro će uvek pobediti. Zapamtite to.

...

pre 4 godine

Komentari zena su komicni. Tvrdite da nema veze koje je nacionalnosti taj njen... ne znam kako da ga nazovem posto joj nije muz. Koliko vidim, on je vec odavno u braku. Zene imaju kratko pamcenje i ne gledaju bas dugo u proslost ili buducnost. Pa i da se zaljubila, valjda bi trebala da bude svesna svog jada i bede koji su nam turci naneli u istoriji, koliko su zena silovali, koliko dece odveli u janjicare,... pa da makar osecaju bar neku dozu moralne odgovornosti. Da stvar bude gora, dosta turaka i dan danas dolazi u Beograd zbog "najboljeg provoda", provode se sa nasim devojkama, zene ih i odvode tamo negde. Glava me zaboli kad slusam price tih turaka. Njihove devojke su potpuno suzdrzane, ne gledaju strance (a kamoli provode sa njima) ne zele da se udaju za njih, a kamoli osnuju porodicu ili da menjaju veru. Nase zene nude ceo paket.

ZXSpectrum

pre 4 godine

Srbija je potpisnica Konvencije o pravu deteta koja svakom detetu garantuje ime, identitet i veru. U skladu s tim komentari o promeni vere i skidanja krpa sa glavi su domen javnog tužioca u Srbiji.

bigserb

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?

svemir i ljudska glupost

pre 4 godine

Što se uopšte udavala za turčina, druga kultura, običaji...posle joj kao oteo decu. Po njegovom shvatanju on nije ništa loše uradio
(mikac678, 29. oktobar 2019 12:52)
Ajme tebe, u Turčina dobra q****na

mujo

pre 4 godine

Djeca imaju imena, i garderoba jasno govori da za njih vaze zakoni koje je Prorok Muhamed napisao.
Ova zena prekrsila je sve bozije zakone. Najpre je prihvatila vjeru boziju i covjeka, a zatim se popismanila i odlucila da djecu odvoji od oca i vjere njivove. Jedan posten vjernik je njihov otac. Sta je lose ako je zeleo da djeca odrastu onako kako im imena i vjera nalazu?
Ako se majka nije slagala - a zasto je onda prihvatila da rodi djecu vjeriku i imena im da kao sto to vjera nalaze?

Tupakamaru

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Što se udavala za muslimana Bogu iza nogu?!Jadna deca pored takvih roditelja.Pola sveta obišla i ko zna u kakvim uslovima živela zahvaljujući roditeljima...

Maja

pre 4 godine

Skidaj im te zaturcene krpetine sa glava ili ih salji nazad u islamabad...
(Termodinamicar, 29. oktobar 2019 17:26)

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.

a to je kao pravi testament?

pre 4 godine

citam komentare i vidim da je kritikuju zbog izbora muza . pa nista mi nismo drugaciji od njih , moze mi da se busamo u grudi i pricamo kako smo Evropejci al dzabe , Balkan je ovo i slican je mentalitet i tamo i ovde.

AlenBor2

pre 4 godine

Bice haos za ovu decu,pogotovo za devojcice.. druga kultura, ovde je kod nas model za primer luna djogani. Ne znam zasto,ali bolje nek ostanu takve nego da budu rijaliti zvezde

Orijentalac

pre 4 godine

Da li da muslimana oca osudjujemo sto je musliman? Pa on se ponasa u skladu sa zakonom svoje religije!
U islamskim zemljama zena je bula. Nema pravo da se slobodno krece, nema pravo da putuje bez muzeve saglasnosti.
A ova zena dobro je znala u sta se upusta!

Ja podrzavam oca! On je taj koji postupa u skladu sa svojom verom i zakonima bozijim!

Sinisa

pre 4 godine

Pa vidi kakva je imena dala deci....mislim Ajsa! Zasto su i dalje zavijene ako su dosle u Slobodu? Posledice za odluke, udala se za Turcina. Zelim im sve najbolje u narednim godinama.

Munze Konza

pre 4 godine

Kakvo je to "spajanje porodice", kad nema oca?! Esma, Ajša i Tarik i pripadaju ocu Turčinu. Da su Milica, Jovana i Nikola, onda bi pripadali majci. Ovako, teško njima svima skupa - otac daleko, majka im je stranac koga nisu videli godinama, strana država, tuđi običaji, ne znaju jezik - eto njih čim napune 18 opet u Turskoj ili u Iraku. Džaba ste krečili.

Keramicar

pre 4 godine

Nazalost ova deca su verovatno radikalizovana do odredjene mere. Molim policiju da motri na njih jer me ne bi cudilo da se pridruze ISIS-u u buducnosti.

besi

pre 4 godine

Super sada bez brige, za kratko vreme majka ima da i vrati u normalni zivot Srbije, Nocni zivot klubovi, alkohol, droga itd, do sada su bili spaseni a bas od sama ce pocne balkanski gadni zivot

Ilegalac

pre 4 godine

@mikac678 znaci samo zbog toga sto se udala za turcina!Sta je tebi covece?! Pa ovakve stvari se dogadjaju i bez Turcina. U zadnjih 20god. znam tri slucaja slicno ovome a nije bio u pitanju stranac a pogotovo ne Turcin, I prema tome...

дабар

pre 4 godine

Девојке, жене, памет у главу. Ислам је друга цивилизација, ово није једини случај. Притом, сво троје деце носе муслиманска имена, она као да се ништа није питала, а вероватно и није па после ђаво крив. Срећан нови почетак!

toma bgd

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?
(bigserb, 29. oktobar 2019 13:34)
1000 pluseva bi vam dao

294278

AlenBor2

pre 4 godine

dobih ja silne minuse,a citam sta ostali lupaju. ni luna djogani nije srpkinja haha ima nade i za ove devojčice da postanu prave "domacice" i primer mladima. mislim,ako je to cilj vama koji kritikujete imena i majku. zena je to,osetila turcina i ... sta reci vise. nije ni prva ,ni poslednja

da ti kazem

pre 4 godine

Udala se za turčina, muslimana, bla bla bla....Inače da se udala za srbendu cvetale bi joj ruže, ako nije pod zemljom dobijala bi batine svaki dan, tako daaa.....

Ana

pre 4 godine

Sa mnogima se slažem.... Pravoslavne veroispovesti udajom za Turčina,samoj sebi je napravila pakao od života!Svi dobro znamo crnu stranu te nazovi vere.To ne može nikad biti vera koju je Bog dozvolio,jer kod njih postoji mržnja i želja za ubijanjem svih hrišćana!Tako da molim one koje kažu da je islam prava "vera",to izbrišu iz svojih glava i rečnika!Vera u Boga nije ubijanje i vršenje ovakvih zlih dela prema deci,a naročito sopstvenoj!Slavici ne možemo biti sudije,ljubav je jača od razuma,pa to svi znamo,a ono što ona može da uradi za svoju decu je da ih prevede u pravoslavnu veru i da ih krsti i promeni imena!Želim joj svu sreću ovog sveta i da izgradi novi život sa svojom decom!I ona je majka,a to je najveći blagoslov!

Milos

pre 4 godine

Nesto samo da kazem sto se tice hidzaba koje nose, i zasto mi toliko bode oci. Nisu se vratile iz Saudijske Arabije gde je nesto tako norma, pa da razumes, nego iz Turske, gde se devojke (pogotovo tako mlade) oblace isto kao i nase devojke. Prosetajte Istanbulom, tek po koja zena nosi hidzab, a mladje devojke skoro uopste ne nose. Tako da, njihov otac je ocigledno bio ne samo Musliman, sto je u redu, nego i veoma religiozan cak i za standarde svoje zemlje, ako je terao maloletnu decu da se ovako zavijaju. Moraju ove devojcice da vrate u normalu, da se lakse uklope u nase drustvo. Porodica njihove mame sada ima veliki zadatak.

Dr.

pre 4 godine

Sve je ovo lepo.Ali se pitam da li su deca sa radoscu prihvatili da dodju u Srbiju.Da li postoji bilo kakva sudska presuda da deca pripadaju majci? Otisla da radi u Tursku i "zaljubila" se i ni manje ni vise u ozenjenog muskarca i ni manje ni vise rodila troje dece.I to turcin kurdske nacionalnosti.Da li je pogotovu sin radostan sto su ga odvojili od oca.Devojcice postale devojke i kako ce sada one da se odreknu hidzaba i svoje vere.?

Bojan.M.N

pre 4 godine

Uzivaj Slavice sa svojom decom. Prevedi ih u našu veru ako žele, da bi bili slobodni. Nauči ih i ugodi im kako mi to Srbijanci znamo. Kako sebi, tako i drugima. Neka budu hrabri, uporni , radni i dobri kao ti.
(Najbolja, 29. oktobar 2019 19:30)
uvjerio sam se za ovih 10 godina u Beču kako vi to srbijanci znate. Znate da zabadate noz u ledja najbolje!

Mici

pre 4 godine

Jedan od tuznih slucajeva koji se na svu srecu dobro zavrsio. Ali koliki uticaj je turcin imao nad njom kada svo troje dece nose muslimanska imena. Zene pazite za koga se udajete !

Jelena

pre 4 godine

Mici... Kakve veze ima sto deca nose muslimanska imena? Zar je u Srbiji zabranjeno nositi muslimansko ime? Zar Kosovo koje toliko zalimo, nema muslimana? Covece, svi smo ravnopravni i imamo ista prava, bez obzira na ime i religiju.

Pero

pre 4 godine

Izvinite, moram velikim slovima:

AKO SU RODITELJI U BRAKU, NIJE (N I J E) POTREBNA SAGLASNOST DRUGOG RODITELJA ZA PUTOVANJE U INSTRANSTVO.

Le Scorpion Serbe

pre 4 godine

Podržavam kad se naše žene udaju za strance, pa ajde, podržavam i kad im deca poprime 100% mentalitet očeve zemlje i naroda. Ta deca su prvo i iznad svega "stranci", pa tek u drugom planu "stranci (delimično) srpskog porekla", i to treba poštovati, tim putem odrastanja bismo svi mi išli na njihovom mestu. Ali nikako ne kapiram to što naše žene, u svojoj pokornosti (ko bi znao jel to stvarno ljubav?) prema tim muževima, pristaju na sve, svakakva poniženja, odricanja od svoje slobode, dostojanstva, sreće. Pride su i deca ove žene arabizovana u fullu, i vaspitana u tom podaničkom i tragičnom duhu. K'o što neko napisao, sada više i nisu morala da posećuju Srbiju (ili bar ne da dolaze tu da žive), njihovo formiranje u mlade Iranke je završeno.

унклија

pre 4 godine

Читам коментаре испаде да је жена крива што су јој отели децу...

Ово не би ни могло да се деси да су људи на аеродрому радили свој посао...
Хоћеш да одведеш малолетно дете у Турску без писмене дозволе другог родитеља? Нема проблема!
Флашица воде? Не може!

Najbolja

pre 4 godine

Uzivaj Slavice sa svojom decom. Prevedi ih u našu veru ako žele, da bi bili slobodni. Nauči ih i ugodi im kako mi to Srbijanci znamo. Kako sebi, tako i drugima. Neka budu hrabri, uporni , radni i dobri kao ti.

Tara

pre 4 godine

Kako vas nije sramota! Kakvi su to komentari?? Gde ste vi odrasli i kakvi ste to ljudi postali? Imate li roditelje ili decu? Okrenite se i pogledajte svet oko sebe, pretpostavljam da je i vas majka rodila - niste se sami stvorili .... Sram vas bilo, kko god se zvala deca, sta god da je majka obukla, to nije vasa briga!!! Nije vama niko nista oduzeo dusebriznici pakosni. Ne sramotite se takvim komentarima, ni same sebe ni vase porodice ni ovu zemlju!!’
Ovo je ljudska drama, malo se civilzujte ili idite i udarajte neku vrecu ako nista lepo ne umete da kazete, onda cutite.

neko iz mase

pre 4 godine

Koliko strasnih komentara na racun jedne zene koja je sa covekom kojeg je volela rodila troje dece i kada je ljubav prestala on joj je to troje dece oteo, a vi pricate o polnim organima i imenima dece. Gde smo mi stigli sa tolikom mrznjom. Radujte se sto se neko potrudio da decu vrati majci. Pomislite samo da je to neko vas, sestra, rodjaka , drugarica pa tek onda pisite ovakve zlurade komentare.

артиљерац

pre 4 godine

Боже,коментара.Удала се за Турчина.Па шта сад?Јел знате да је МАЈКА Хајрудина
Барбаросе,највећег турског адмирала,била Гркиња која се удала за Турчина и
НИКАД није променила веру.То је 16.век.Сад смо у 21.веку.ЈА сам 1985 радио у
Истанбулу за турску фирму.Жена једног од власника,СРПКИЊА.100 пута сам био код
њих на ручку.И мужа наговорила да крка свињско.Куповала у грчким касапницама.
Ено је,жива и здрава,сад јој је преко 70.Свако јој добро желим.А деца су се
НАЈЗАД вратила тамо где припадају.А наше жене,удате за арапске шеике,па су
друге,треће..једанаесте жене,и то има по нашим медијима,хвале се,е то не
коментаришете.Сретно се,Богу хвала,завршило.

Šibica

pre 4 godine

Prestanite da kritikujete policajce sto su pustili oca sa decom preko granice bez potvrde. Ovakvih slučajeva je jedan u milion a ima svima nama u normalnim brakovima da navucete bedu svaki put kad prelazimo granicu, sto hiljade porodica dnevno rade.

EU

pre 4 godine

komentari pokazuju koliko neki ljudi nisu makli iz svog dvorišta.U većini razvijenih zemalja postoji mnogo vera i nacija i niko ne može da zaustavi njihovo bračno udruživanje tj mešovite brakove.Kod normalnog sveta to ide bez problema poštuju se svi praznici i prava članova jedne porodice.A ovi komentatori tipa" što se udavala za Turčina ",mogu da sede u svom selu i traže sebi priliku kojoj će pregledati krštenicu ali to ne znači da neće naleteti na psihopatu iste vere i nacije.

Beryl

pre 4 godine

Ovi sto pitaju sto se udavala za Turcina zene Albanke. Mislite da ce vam deca biti Srbi?! Nije dzaba maternji jezik, a sa njim idu obicaji i kultura koju majka prenosi na decu. Otac je tu sporedan faktor, moze biti bilo ko.

pex

pre 4 godine

Aha dakle mi smo zatucani balkanci a ne oni koji deci nabijaju krpe na glavu i udaju ih na silu maloletne sa 13 godine. E pa nece da bude, ni u ovom ni bilo kom drugom vremenu, nevezano za okupaciju drzave. Sama je kriva za sve, ocito je bila "civilozovana" i previse pa je nekako previdela nesto sto bi svako sa dva do tri grama mozga lako predvideo.

Jana

pre 4 godine

Divna vest, ali je pitanje zašto se država ne založi i za vraćanje dece u obrnutim slučajevima, kada su majke te koje oduzmu decu od očeva uprkos sudskim presudama. Pitanje koliko je slučajeva u kojima je država reagovala kada su majke te koje trajno odvoje decu od oca i ne dozvoljavaju vidjanje ni kontakt. Očigledno da se o otmici dece radi samo kada ih otme otac, obrnuto je sa stanovišta državnih organa dozvoljeno. Neka mi neko navede jedan primer gde se država založila za oca.

Stefan

pre 4 godine

Objasnio Njegos: Ćud je ženska smiješna rabota. Ne zna žena ko je kakve vjere;stotinu će promijenit vjerahda učini što joj srce žudi.

joj

pre 4 godine

Manite nas vise sa tim zenama koje se vucaraju sa Turcima, Albancima, Arapima i crncima, a posle cela zemlja mora da resava njihove privatne probleme!
Ova zena je tom Turcinu rodila troje dece, a nisu bili vencani, jer on vec ima zenu u Turskoj! Inace se doticna, kada je odlazila u Tursku, oblacila kao turska bula, deca joj imaju turska imena i stvarno ne vidim sta je Srbija dobila dovodeci troje turske dece u Srbiju?
Hocemo li im sada i dzamiju morati da zidamo?
(bigserb, 29. oktobar 2019 13:34) # Link komentara

A sto bi gradili dzamije kad imamo one sto su Turci sami sebi izgradili u 15 veku? Salu na stranu, deca nista nisu kriva kako te nije sramota da likujes nad njihovom nesrecnom.

Gaga

pre 4 godine

Ne znam kako ljude nije sramota da ovakve gnjusne komentare ostavljaju. Turcin, musliman, i sta s tim? Bitno da je vratio decu zive i zdrave. Mislite pravoslavci ili katolici su cvecke pa ne bi nikad svojoj porodici napakostili? Pa citate li vi novine? Da li ste svesni sta je sve "naš" covek u stanju da uradi najblizima? Znate li koliko imamo labilnih sujetnih iskompleksiranih muskaraca svuda oko nas, koji preko nocu mogu u monstruma da se pretvore? I sad, umesto da pohvalite ovaj slucaj koji je resen s pozitivnim ishodom, vi navalili da mracite, pljujete, prebrojavate zrnca. Da covek ne poveruje.

d

pre 4 godine

Девојке, жене, памет у главу. Ислам је друга цивилизација, ово није једини случај. Притом, сво троје деце носе муслиманска имена, она као да се ништа није питала, а вероватно и није па после ђаво крив. Срећан нови почетак!
(дабар, 29. oktobar 2019 13:14) # Link komentara

Zena u komsiluku ima tri devojcice nazvane po muzevljevoj majci, babi i drugoj babi. Ni ona se nista nije pitala i ni dan danas se ne pita. Tako da ako mislis da je do Islama, nije. Ima i kod nas ovakvih koliko hoces koji su spremni na svasta. Nazalost.

Gg

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi
(Tupakamaru, 29. oktobar 2019 13:22)

Ne mesaj babe i zabe, ko normalan moze okriviti zenu za silovanje ili opravdati ubistvo iz ljubomore? Ovo je sasvim druga situacija - kada planiras porodicu i radjas decu promisljas godinama unapred i brines za svaku sitnicu jer je to najvaznija stvar u zovotu, a izabrati nekog ciju kulturu i navike uopste ne poznajes (sto se u ovom slucaju i ispostavilo kao opravdan strah) je neodgovorno i prema sebi, a ponajvise prema deci. Cuj Banovic Strahinja oprostio... kakve to veze ima s ovim i sa zatucanoscu.

sličan se sličnom raduje

pre 4 godine

Obožavam ovu logiku "žena je kriva za sve"
Pa šta ako se udala za Turčina. Zaljubila se, mislila da je normalan. Pogrešila, ubijte je zbog toga.
Tako isto se napada žena što je upucana u pekari. Varala muža, pa je stigla kazna. A na kraju će se ispostavi da je on nju proganjao. A i tad stižu komentari da ga mamila. A žena prodaje, samo je ljubazna.
U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?
Ljudi, nismo mi odmakli od Grčke mitologije još. Tamo Posejdon siluje, a devojka bude prokleta što je silovana. Penelopa verna 20 godina, a Odisej sa Nimfama se provodi
(Tupakamaru, 29. oktobar 2019 13:22)

Meni ne smeta što se udala za Turčina. Mogla je i za Hašima Tačija. Problem je što je posle kukala na državu. Nije joj država birala muža. Na stranu činjenica da je Turčin imao još jednu ženu u Turskoj i da je ona znala to. Najlakše je reći kako je mislila da je normalan. Najteže je uključiti mozak.

Dosta Bre!

pre 4 godine

Skinite im vise te hidzabe sa glava. Ruzno je i pogresno da devojke nose tako nesto odvratno.
Dok god nose tu strahotu nece biti srece za njih. I zivece pod senkom svega loseg sto su im zli otac i njegova kultura naneli.

Pravoslavac

pre 4 godine

Voleo bih da čujem i očevu stranu priče. Ne svidja mi se ovako snažno podržavanje minića naspram marama od srpske javnosti. Jasno je da naše žene vole ovo novo vreme, jer se na taj način malo radi i trudi, a dobro prolazi, a muškarci mogu samo da ćute. Plaćamo svi zajedno belom kugom i budućom propasti Srbije i penzionog fonda. Pitaću vas kad ne bude penzija a ovuda šetali mali Arapi, Romi i Albanci da li ćete podržavati. Dok su naše žene nosile marame nije bilo ovog pakla. Jednostavno, nije ispravno.

brm

pre 4 godine

Nije mi jasno kakvi su ljudi ovde ksenofobi. Odmah osude što je musliman i iz druge zemlje/kulture. Udaju se naše žene za Turčine i Irance, pa se ovo ne dešava. Nije uobičajeno.
Moji roditelji su iznajmljivali stan jednoj našoj ženi koja se udala za Iranca koji je ovde studirao medicinu. Borili su se svim silama da on ovde nađe posao, jer nam je rekao "u Iranu lako kao lekar mogu da dobijem posao bez problema, ali moja supruga ne bi mogla da živi u toj kulturi i ne želim na to da je teram". Na svu sreću, snašli su se u Srbiji. Normalnim ljudima je ljubav iznad uverenja sredine iz koje dolaze.

VladanTKO

pre 4 godine

Pitanje svih pitanja je kako je presao granicu. Bez dozvole majke. Ko je napravio propust pa nije trazio pisanu saglasnost majke. I onda posle toga godine mucenja za sve i nenadoknadive stete svima. Pre svega deci i majci ali i ocu ejupu.

kad

pre 4 godine

Sve je ovo lepo.Ali se pitam da li su deca sa radoscu prihvatili da dodju u Srbiju.Da li postoji bilo kakva sudska presuda da deca pripadaju majci? Otisla da radi u Tursku i "zaljubila" se i ni manje ni vise u ozenjenog muskarca i ni manje ni vise rodila troje dece.I to turcin kurdske nacionalnosti.Da li je pogotovu sin radostan sto su ga odvojili od oca.Devojcice postale devojke i kako ce sada one da se odreknu hidzaba i svoje vere.?
(Dr., 29. oktobar 2019 15:20)

Sve odgovore imas u tekstu, ali bolje omda komentar... ko ce citati tekst...

Maka@

pre 4 godine

Prvo pročitajte vest pa onda napišite komentar. Deca su bila u Iranu . Drugo zar je bitno kako se zovu i koje su vere postoji odluka i srpskog i turskog suda o koju se otac oglušio i kraj. Ostalo stvarno nije bitno.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.
(Maja, 29. oktobar 2019 18:11)

--

Sta, u Srbiji zene nose burek, tulumbe i baklave? Zamimljivo, bas bih voleo da porazgovaram sa krojacem.

miki

pre 4 godine

Preterujete više sa tim ženama koje se udaju tamo za nekog iz islamskog sveta gde su druga kultura i običaji. Drugi je to svet i mentalitet. Meni samo nije jasno kako je odveo decu bez saglasnosti. Ili ona laže ili treba neko da odgovara na granici za propust tamo gde je prošao.

fankmaster

pre 4 godine

Prvo - deca ne mogu biti Arabizovana - ni Turci, ni Kurdi ni Iranci NISU ARAPI.

Drugo - pokrivene su jer drugacije ne bi ni mogle da lete iranskom avio-kompanijom, pa jos u prisustvu iranskih zvanicnika. Odmah nakon izlaska sa terminala su potrcala majci u zagrljaj, ko ce sad da razmislja o maramama.

Trece - zena se zaljubila, sta ce, njoj je bilo najgore poslednje 4 godine.

Cetvrto - ne mislim da smo najgori nacionalisti niti najdivniji ljudi na svetu, ali vi sto odma bacate drvlje i kamenje na zapadne imperijaliste i hegemone malo promislite pre nego sto saljete ovakve odvratne komentare.

Dosta bre!

pre 4 godine

@(menko, 29. oktobar 2019 21:18)
A zasto se njen muz zenio ako ne moze da prihvati zeninu kulturu i ponasa se kao civilizovan covek. A ne da otima decu, i zamotava ih u krpe.
Zasto je majka kriva sto ne prihvata nakaradnu kulturu muza, a muz nije sto ne prihvata civilizovanu kulturu supruge.

Koko

pre 4 godine

Ne deluju uopšte neuhranjeno, naprotiv, buckasti su i lepo izgledaju. E sad, da li su prošli ikakvu torturu ili je to samo retorika tima koji je pokušavao da ih dobije, to je drugo.

Nikola

pre 4 godine

Skidaj im te zaturcene krpetine sa glava ili ih salji nazad u islamabad...
(Termodinamicar, 29. oktobar 2019 17:26)

Brate s obzirom koliko je vazduh u Beogradu zagađen, bilo bi pametno da svi nosimo burke i hidžab.

Karadzic

pre 4 godine

Mujo, prijatelju sve se sa tobom slazem!

Samo ostani ti i tvoj prorok u Meki ili Rijadu! I nemojte dolaziti ovamo. A ako neka nasa pozeli da vam se pridruzi - onda je i zasluzila da se desi to sto ce joj se desiti!

marame tamo,vamo

pre 4 godine

Bitno da im je marame nabio na glavu a sto ih nije hranio nema veze.
(Ja, 29. oktobar 2019 13:08)

Ima kod nas i mnogo mrsavijih?

Kuluk hadzija

pre 4 godine

Ne mogu da verujem koliko ljudi misli da je potrebna saglasnost drugog roditelja da bi se deca izvela iz zemlje.
(MS, 29. oktobar 2019 16:54)

Po zakonu jeste. To što policija ne traži ovu potvrdu je problem druge vrste.

kole

pre 4 godine

@(brm, 29. oktobar 2019 17:56)
nije problem sto je musliman,vec to sto je zatu.ani musliman..a meni smetaju zatu.ani bilo koje vere.to kakav je,mogla je da vidi vec po imenima koja im je podelio...

12i septembar

pre 4 godine

@(3
Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.(Maja, 29. oktobar 2019 18:11) --Sta, u Srbiji zene nose burek, tulumbe i baklave? Zamimljivo, bas bih voleo da porazgovaram sa krojacem.
(DEDA CVETKO, 29. oktobar 2019 18:44) Pa sad DEDA CVEKO, ne nose bas na sebi, ali meni burek znaju doneti, a ovo ostalo prineti. Mislim, bas ako bismo da cepidlacimo ovde

Maja

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)
Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!

Kuluk hadzija

pre 4 godine

Pogranična policija je pustila da odvede decu, srpske drzavljane, bez obavezne saglasnosti majke. A mozda je i imao nekakvu saglasnost. Pitanje je ko je uzeo pare, da li javni beleznik za overu saglasnosti ili policija na aerodromu za okretanje glave?

menko

pre 4 godine

Poenta cele priče je ta da je ona prihvatila da se uda za čoveka druge vere(koje god),prihvatila je i da se deca zovu kako se zovu i to da budu vere kakve je njen muz.Ako je sve to znala,a znala je sta joj nije bilo jasno.Očigledno je to da je taj Turčin drzao do svoje vere i tradicije.Ako je sve to znala,a očigledno da jeste,zasto se udala za njega.Ljudi...ako ne mozete da prihvatite tudju religiju nemojte da se udajete i zenite sa osobama koji su drugačije religije.Prosto.

Una

pre 4 godine

Male duše konačno kod svoje majke. Želim im svu sreću ovog sveta. A što se tiče udaje, ostavite ženu na miru. Važno je da je čovek u pravom smislu te reči, nije važno ko je i odakle je. Moja ćerka se se udala za našeg seljobera a on u sred Evrope nije sposoban ni za koru hleba da zaradi. Cigarica, kaficica i to je njegov život. Ljubav je slepa.

Sasa

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)
Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!
(Maja, 29. oktobar 2019 13:25) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Bila si duzna nadleznim institucijama da ukazes na takve vrste propusta sa jedne, a sa druge strane da nikako ne dovodis sebe u takvu situaciju u kojoj ce ti nadlezni traziti pismenu saglasnost oca kako bi maloletnu decu izvela iz drzave. Tuzna slika naseg drustva u oba smera. Sistem i neodgovornost prema njemu.

Mici

pre 4 godine

@Jelena Naravno da svi imaju jednaka prava. Ali u ovom slucaju zena ocigledno bar jednom detetu nije mogla da da drugacije ime, ne mora srpsko npr. evropsko. To dovoljno govori o tom braku i dovoljno govori o coveku koji je oteo decu. Pravo na slobodu i odlucivanje imaju svi ljudi bez obzira na veru i nacionalnost !

Karadzic

pre 4 godine

Mujo, prijatelju sve se sa tobom slazem!

Samo ostani ti i tvoj prorok u Meki ili Rijadu! I nemojte dolaziti ovamo. A ako neka nasa pozeli da vam se pridruzi - onda je i zasluzila da se desi to sto ce joj se desiti!

Ола

pre 4 godine

Претпостављам да злураде коментаре (у 21. веку се бринемо ко се за кофа удао!!!) пишу људи који нису пратили лавовску борбу ове мајке! После дугогодишњег злостављања, није успела да га се отресе, већ јој је киднаповао децу! За четири године није изгубила веру. Обраћала се свим могућим инстанцама и вртели су је у круг сви редом. Помогли су јој највише, можда и једино, Тања Војтеховски у трима емисијама Живот прича (можете их наћи на интернету), браво госпођо Војтеховски; и Ивица Дачић лично (нисам веровала да ћу овако нешто икада рећи - браво г. Дачићу). Мајци желим да са својом децом нађе љубав и мир и да је/их тај (не)човек више не прогања!

Vuk

pre 4 godine

Ovo dame iz Dubaia sto ciste Arapima metle lupaju minuse na komentare o maramama,ove sto su po Turskoj ili ove domace sa splavova sto rade kao bankomat sa strancima?

Bah

pre 4 godine

I sta ce sad ta deca posle tolikih godina, ni srpski ne znaju.
Ma da je poslednji na svetu ni Turcin ni Arapin ni ostali me ne zanimaju. Sta fali tim zenama posle toliko ovakvih slucajeva da njih biraju.

Hudini

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem sta pojedinci pisu.. Kako vas nije sramota tako nesto napisati? Stavite se u situaciju ove zene makar na pet minuta! Hvala Bogu deca su vracena ZIVA i ZDRAVA njihovoj mami.

CECA

pre 4 godine

Da taj otac ne voli tu svoju decu ne bi ih ni poveo sa sobom. Na fotografijama se vidi da deca nisu ni neuhranjena niti obučena u dronjke. A dotična Slavica da je normalna žena ne bi ni bila u dugogodišnjoj vezi i rađala troje dece sa već oženjenim čovekom ma koje god da je on veroispovesti i nacionalnosti pa posle kukala i krivila i oca svoje dece i državu.

Ana

pre 4 godine

Nekad davno sam gledala film sa slicnom tematikom, mislim da se zvao Oteti. Prica o zeni Amerikanki koja se udala za Pakistanca i dobila dete koje je on odveo u Pakistan. Dete je na kraju morala da kidnapuje jer u Pakistanu otac ima prava na decom. Ostalo mi je tad urezano da treba otvoriti cetvere oci ako se upustate u vezu sa nekim ko dolazi iz drugacije sredine, drugacijih shvatanja, tamo gde brak nema veze sa ljubavlju nego sa potcinjavanjem.

Satiricno produktivan lik

pre 4 godine

Zalim decu, nju ne zalim znala je u sta se upusta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blagota, 29. oktobar 2019 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ocigledno je kako nije znala, jer nekada odluke ne oblikuje jasan odabir, vec nesvesnost posledica tih odluka. 😂

pex

pre 4 godine

Ok, a u sklopu iste akcije strogo zabraniti sarme, burek, čorbu, ćufte, ajvar, musaku, baklave i tulumbe u Srbiji. Pa da vidimo dokle ljudska glupost ide.
(Maja, 29. oktobar 2019 18:11)

Ne razumem Majo, analogiju? Nabrojano se jede. Osim ako ti ne konzumiras marame i hidzabe. Toliko o gluposti koju pominjes gore.

Juho

pre 4 godine

Kako je uspeo da odvede decu preko granice, kad je za to potrebna saglasnost drugog roditelja?!
(Dragance, 29. oktobar 2019 12:59)

Ja sam sa trogodišnjim detetom na Nikoli Tesli prošao carinu i pasošku kontrolu bez majke i niko me ništa nije pitao. Iako nam se mama za 5 min. pridružila, tehnički i formalno gledano, ja sam prešao granicu Srbije sa detetom bez ikakve saglasnosti supruge. Vodite računa, ljudi.

buloza

pre 4 godine

Za sve koji konstantno zapitkuju za saglasnost drugog roditelja. Saglasnost dajete kada deci vadite pasoš u MUPu. Tada su u obavezi doći roditelji i potpisati saglasnost. Ako se roditelji razvedu, i deca pripadnu jednom roditelju 100% na staranje, onda drugi roditelj ne može da ih izvede iz zemlje bez saglasnosti. To važi i za babe, dede, rodbinu i druge ljude koji nisu direktni zakonski staratelji. U slučaju da se tokom razvoda deca podele u nekom procentu na oba roditelja, onda opet mora odobrenje jednog za dobijanje pasoša. U praksi, policija tokom skeniranja pasoša na granici, vidi da li je lice koje vodi dete zakonski staratelj i u obavezi su da skeniraju pasoše a ne samo da lupe pečat. Vodim decu stalno( ka zapadnoj granici) i nijednom nismo prošli bez skeniranja pasoša na izlasku iz zemlje.

Dragana

pre 4 godine

Još jedan primer da žene treba da paze za kog se udaju i sa kim imaju decu. Žao mi je samo dece, živeli u Srbiji pa u Iranu pa opet ovde, velike su to kulturološke razlike, ko zna kako će prevazići sve to i početi konačno normalno da žive bez prepucavanja njihovih roditelja.

petar

pre 4 godine

Iz Crne Gore gdje cak i ne treba pasos treba saklasnost oba roditelja tj onog drugog ako ide sa jednim . Sumnjam da je u Srbiju drugacije kad se izlazi ako je tako kad se ulazi

m

pre 4 godine

Najbitnije je da su deca vraćena majci (takva je i odluka suda), a i sama deca,koliko se to vidi, su isto želela!O svemu ostalom mi ne treba da sudimo. Njihova majka i ostala bliža porodica, a što da ne, istručna lica će pomoći da se oni lepo uklope u novu sredinu! Dečak je veoma razdragan i to mu neće biti teško, a devojčice su već zrelije, ali svesne kroz šta su sve prošle...ali uz majčinu ljubav sve će se prevazići! Srećan novi početak!!!

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

U srednjem veku smo bre bili moderniji. Banović Strahinja je oprostio ženi, a mi u 21. veku postavljamo pitanja što se udala za Turčina?

Čuj Banović Strahinja?! Još samo kad bi Strahinja bio stvarna ličnost,a ne lik iz poezije,,,Inaće stvarno mi nisu jasne žene koje se zaljube/udaju za ovakve tipove,,(turke,arape),,kapiram ja ljubav i sve to,ali to je sasvim drugačija kultura života tj viđanje života,,

Magda Gebels

pre 4 godine

koliko se sjecam iz gostovanja majke u nekoj emisiji, otac djece je mutan lik i u vezi sa kriminalnim grupama u srbiji.
dobro bi bilo da se na ovome zavrsi, mada...

Wend!

pre 4 godine

Uzivaj sa decom i nauci ih da veruju u sebe da su najbolja i najjaca kada su sami sebi podrska..
Kakve religije i sekte i tandar mandare, sve su to paganska s***a i izvor svakog zla i patnje.
Srecno!

marko_sthlm

pre 4 godine

@ "Ja stalno putujem sa decom nikada na aerodrumu nisu trazili saglasnost drugog roditelja!
(Maja, 29. oktobar 2019 13:25)"

U tome i jeste problem.

pizza boy

pre 4 godine

Šta vam je ljudi šta ste zapeli za te marame pobogu, ko da je to najbitnije. To su još uvek deca i ima vremena da odluče u kom će pravcu. Moje lično mišljenje je da je i dobro da su u maramama dok su pod paznjom TV i novinara jer vest će se preneti verovatno za Iran i Tursku. Čisto onako pshološki da se ne provocira druga strana. Usput mislim da je otac dosta fundamentalan čim je ćerku hteo da uda sa ugovorenom svadbom. Šta treba da se iprovocira dok svi njegovi poznati gledaju i prate ovo pa da pokuša neku sačekušu da napravi? Neka stvari prvo legnu a stvari će doći same po sebi

Majka Srpska

pre 4 godine

Njihov život, njihova stvar. A svim pakosnim ljudima sve najgore želim, jer nam truju vazduh i zagađuju okolinu. Moliću se za ovu lepu porodicu, a moliću se i da maliciozne ljude oduva košava što dalje od dobrih ljudi. Tužno je čitati pojedine komentare, ali dobro će uvek pobediti. Zapamtite to.

Miroljub

pre 4 godine

@Milos, 29. oktobar 2019 16:52

Ne citas vest, a komentarises. Vratile su se iz Irana, gde je otac otisao da bi izbegao izvrsnu presudu suda u Turskoj. U Iranu je obavezno pokrivanje glave.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Kada vidim osmehe na licima kod dece sve što mi je palo na pamet da prokomentarišem ružno je nemoguće. Samo da deca budu srećna!

Zvončica

pre 4 godine

Treba sada da kazne sve koji pustaju da deca bez saglasnosti roditelja napuste zemlju. To je najveci propust! Da su zaustavili oca na aerodromu, nista se ne bi desilo. On je lagano izveo decu.

ZXSpectrum

pre 4 godine

Srbija je potpisnica Konvencije o pravu deteta koja svakom detetu garantuje ime, identitet i veru. U skladu s tim komentari o promeni vere i skidanja krpa sa glavi su domen javnog tužioca u Srbiji.

T

pre 4 godine

Devojke su vraćene iz Irana, ne iz Turske. Sud u Turskoj je decu dodelio majci ali je otac sa decom otišao u Iran i Iran nije hteo da sprovede odluku turskog suda godinama. U Iranu sve žene moraju da nose marame, zato devojke nose marame.

Andrijana

pre 4 godine

@Pero
Potrebna je saglasnost i ako su u braku, ali niko ne proverava dokumenta, niko na granici ne traži taj papir. Zato je i mogao da izvede decu.

Pravoslavka

pre 4 godine

@Pravoslavac. Znači dok su žene nosile marame u Srbiji bilo je bolje!? E pa pročitajte Petrijin Venac, pročitajte malo našu etnografsku literaturu da vidite kakav je bio život žena na selu, tih koje su nosile marame, pa žete da vidite zašto nije moglo tako dalje. A što se tiče bele kuge, ja imam i unuke, hvala Bogu, ali u generaciji moje dece (30-40g) mnoge žene su posle dužih veza izvisile jer muškarci nisu hteli 'obaveze' i decu, jer, Bože moj, sad mogu s nekom drugom mlađom u provod... Dakle nije stvar samo u ženama i maramama nego u opštoj klimi u društvu.

...

pre 4 godine

Komentari zena su komicni. Tvrdite da nema veze koje je nacionalnosti taj njen... ne znam kako da ga nazovem posto joj nije muz. Koliko vidim, on je vec odavno u braku. Zene imaju kratko pamcenje i ne gledaju bas dugo u proslost ili buducnost. Pa i da se zaljubila, valjda bi trebala da bude svesna svog jada i bede koji su nam turci naneli u istoriji, koliko su zena silovali, koliko dece odveli u janjicare,... pa da makar osecaju bar neku dozu moralne odgovornosti. Da stvar bude gora, dosta turaka i dan danas dolazi u Beograd zbog "najboljeg provoda", provode se sa nasim devojkama, zene ih i odvode tamo negde. Glava me zaboli kad slusam price tih turaka. Njihove devojke su potpuno suzdrzane, ne gledaju strance (a kamoli provode sa njima) ne zele da se udaju za njih, a kamoli osnuju porodicu ili da menjaju veru. Nase zene nude ceo paket.

SMILICA

pre 4 godine

МАЈКА – Мира Алечковић
Од тол’ко лепих, најлепших речи,
да се исприча сто једна бајка,
ниједна није толико лепа,
толико нежна, као реч мајка.
Њене ме руке најлепше грле
и брижне нада мном увек стрепе;
зовнем ли само, мени хрле
мамине руке меке и лепе…
Мамине руке косу ми сплићу,
њена ме љубав на пут спрема,
када порастем, као мама бићу,
нико као она лепе руке нема.
Мамине очи ме увек прате,-
те очи добре нада мном бдију,
кад оду, једва чекам да се врате,
оне за мене увек осмех крију.
Као у бајци која се воли
смех се детињства меко засребри…
Кад мене боли, и њу заболи,-
и зато хвала, мајко, теби!
Зато од тол’ко најлепших речи,
да се исприча сто једна бајка,
једна је од свих за мене лепша,
једна је од њих само реч мајка.

neko

pre 4 godine

Po zakonu R. Srbije ne postoji obaveza posedovanja saglasnosti za putovanje ako dete putuje bez jednog roditelja. To možete pročitati i na sajtu. Postoji PREPORUKA da se saglasnost ima, jer je neke zemlje mogu tražiti na ulazu. s toga granična policija ni ne može tražiti od vas taj papir. Putujem mnogo sa detetom bez prisustva oca, i nikad mi nisu tražili saglasnost na izlazu iz zemlje. Jedini put kad su mi je tražili, bilo je na ulazu u BiH, i to posle onog slučaja kidnapovanja deteta u Beogradu