Aktuelno

Petak, 04.10.2019.

16:15

Honda uskoro bez dizela u Evropi

Izvor: B92

Honda uskoro bez dizela u Evropi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

moron

pre 4 godine

"... A nismo se jos dotakli DPF filtera koji ce vam zasigurno kad tad traziti manuelnu regeneraciju koja je 8,000 u zvanicnom ili 4,000 u nezvanicnom servisu. Sva sreca od skora Honda je pustila proizvodnju uloska za dizne da moze da se radi remont inace ni toga nije bilo."
(Dane, 6. oktobar 2019 15:27)

Vozim dva DPF dizela, jedan je na 182 kkm, drugi na 26 kkm. Nijedan nikada nije imao ni najmanji problem sa DPF-om. Posebno, nikada mi nije zatrebala ta "ručna regeneracija" (kako je ti zoveš). Rade kao sat. Nikada ništa.
Jeste da nijedan od ta dva koja imam nije hondin 1,6 dizel, ali, ne verujem da i on ima probleme sa DPF-om. A tek ta priča sa diznama ti je (meni malo) smešna.

moron

pre 4 godine

"Realnost je isto sledeca, taj dizel od 160 konja je samo u AWD varijanti i ne trosi ispod 8 litara. Samo filter goriva sa rukama u zvanicnom servisu (ako hocete da vam garncija ostane validna) kosta 7,500din jer je filter na jako zaguljenom mestu i treba dosta vremena da se promeni. Zbog naseg dizel goriva reci ce vam da mali servis treba da radite na svakih 10 hiljada (to su delimicno u pravu) i menjace vam svaki put filter goriva (iako original sigurno moze da izgura 20 hiljada naseg djubreta od dizela). To vam je vec 15 hiljada godisnje zbog filtera goriva u odnosu na bezninac ili ti benzina za 1,000km."


Kada sam pre 5 godina uzimao kola, tražio sam i ponudu za cenu održavanja (prethodnog) civica 1,6 dizel od NS dilera. Ljudi su jasno napisali da se filter goriva menja svakih 60 kkm ili svake 4 godine ( iz dopisa koji sam dobio: "U principu održavanje se svodi na zamenu ulja i filtera na svakih pređenih 10.000km. Tome se dodaje zamena filtera vazduha na svakih 30.000km, filtera goriva na svakih 60.000 km. Ja ću Vam to predočiti na sledeći način, a ako uspem, poslaću Vam isečak iz Hondinog programa za održavanje...Što se tiče filtera unutrašnjeg prostora (filter kabine), predviđen ja za zamenu na svakih 20.000km odnosno u uslovima gradske vožnje na svakih 10.000km.
Filter vazduha koji se menja na svakih 30.000 km praktikujemo da zamenimo i pre ako je to potrebno, ali u dogovoru sa strankom." )

Dane

pre 4 godine

@(sempervivum, 5. oktobar 2019 15:45)

Realnost je isto sledeca, taj dizel od 160 konja je samo u AWD varijanti i ne trosi ispod 8 litara. Samo filter goriva sa rukama u zvanicnom servisu (ako hocete da vam garncija ostane validna) kosta 7,500din jer je filter na jako zaguljenom mestu i treba dosta vremena da se promeni. Zbog naseg dizel goriva reci ce vam da mali servis treba da radite na svakih 10 hiljada (to su delimicno u pravu) i menjace vam svaki put filter goriva (iako original sigurno moze da izgura 20 hiljada naseg djubreta od dizela). To vam je vec 15 hiljada godisnje zbog filtera goriva u odnosu na bezninac ili ti benzina za 1,000km. Onda imamo Hondino zvanicno GREEN dizel ulje koje niko ne zna tacno koja je njegova specifikacija vec je sve nagadjanje i ono je oko 7,000 po zameni. Nazalost zvanican servis ce vam naplatiti 7,000 a sipace vam reciklirano djubre. Cak i kada vam je auto van garancije svaki normalni majstor ce vam reci da kupite Hondino original ulje za dizel. Tu je takodje Hondina Pink tecnost za hladnjak koja takodje nema zvanicnu specifikaciju ali nije skupa.

Vangarantno servisiranje sa zamenskim filterima je jeftinije za oko 3,000din ali opet 5,000 skuplje nego benzin varijanta. A nismo se jos dotakli DPF filtera koji ce vam zasigurno kad tad traziti manuelnu regeneraciju koja je 8,000 u zvanicnom ili 4,000 u nezvanicnom servisu. Sva sreca od skora Honda je pustila proizvodnju uloska za dizne da moze da se radi remont inace ni toga nije bilo.

dads

pre 4 godine

U eri kada su suv vozila najprodavanija, sumnjam u opstanak CRV-a i sličnih... Pogledajte Tuscon, Sportage, Kugu ili neki drugi suv, koji motori se najviše traže, benzin je kod ovih vozila totalan promašaj. B i C segment je druga priča, tu ne trebaju dizeli, tu je najbolja kombinacija hibrid + benzin. Pozz

Milan

pre 4 godine

@Munjoslas
Upravo si izneo potpuno netačnu informaciju a dobio si gomilu pluseva! VW je najprodavaniji brend u kini, među tri najprodavanija u južnoj americi. Da li misliš da je moguće biti svetski proizvođač br.1 a prodavati samo u evropi? Jednako kao kad se golfu najbolja prodaja pripisuje bosancima.
To ne znači ni da je bolji ni losiji od honde, jedino pokazuje ko se bolje prilagodio kom tržištu

sempervivum

pre 4 godine

Пре неку годину је био лансиран 1,6 дизел са чак 160 коњских снага у Хонди CRV. Ето, врло брзо је нестао.
Сад имамо 1,5 турбобензинац који троши преко 11 литара и то по спецификацијама, а у реалности...
Аутономија скоро па мања него код електричних аутомобила.

jaretina

pre 4 godine

Ako auto prodje atest tj homologaciju,AMSS,jel se ja trebam zavlaciti u kanal da provjeravam ima li ga ili nema.Jos jednom u cemu je problem?Pretpostavljam da bi ti momentalno zabranio sve dizel motore.Objasni mi onda u kratkim crtama kako mislis da svijet funkcionise?
(zoka, 05. oktobar 2019 13:29)

sad ću da ti objasnim zoko.
ne treba nigde da se zavlačiš. stani iza kola, i reci nekome da upali ugašen 10 minuta auto i da nagazi papučicu gasa do kraja.
Za jedan sekund znaćeš da li ima particle filter.

I da, momentalno bih zabranio dizlo u gradovima. imate benzin/TNG pa birajte ko šta voli. super bi funkcionisalo, karcinoma bi bilo mnogo manje, a to je najvažnije, ljudsku život, jel tako zoko?

Munjoslas

pre 4 godine

Žestoka evropska konkurencija nema prođu više nigde van svog kontinenta (čik nađi golfa u Aziji). Zato Honda ima udeo u S. Americi, Aziji, Australiji...a vrv i u Africi i J.Americi. Dakle EU štiti, VW i PSA da zagađuju i prodaju.

Hehe

pre 4 godine

@(Boki, 5. oktobar 2019 08:55)

Zivis u proslosti, benzinci bez problema vec deceniju se drze ispod 10l potrosnje, jedino ovi od 2000ccm biju preko.

zoka

pre 4 godine

sa ili bez particle filtera?
(jaretina, 05. oktobar 2019 10:29)
Ako auto prodje atest tj homologaciju,AMSS,jel se ja trebam zavlaciti u kanal da provjeravam ima li ga ili nema.Jos jednom u cemu je problem?Pretpostavljam da bi ti momentalno zabranio sve dizel motore.Objasni mi onda u kratkim crtama kako mislis da svijet funkcionise?

pčelica Pavo

pre 4 godine

Ne znam koga će u Evropi da pogodi ova vest kada je prodaja aktuelnog civica uopšte,benzin i dizel zajedno, u Evropi na nivou statističke greške. Pogledajte malo rezultate prodaje. Teško da ima kola koja se lošije prodaju. Čak se i naš 500L od početka prodaje aktuelnog civica, a i danas, bolje prodaje u Evropi od civica. I ko će onda biti tužan što će 2021 prestati da se prodaje civic dizel? Ako ne grešim, honda će te 2021. ugasiti sboju fabriku i u Engleskoj i u Turskoj. To nema veze sa dizelima, već sa pitanjem potražnje za hondama. A gašešnje fabrika sve kaže.
Da se razumemo. Meni se aktuelni civic dopada, mislim da boljih, opremljenijih i jeftinijih kola u toj klasi nema od civica 1,5 turbo (čak i uz klanje Delte, jer je svaka honda kod nas skuplja dosta nego u SLO), kao što mislim i da je civic 1,6 dizel dobro vozilo, ali, prosto, činjenica je da se to slabo prodaje u Evropi. I kome onda da razvijaju novog dizela i čemu uopšte te fabrike u Evropi? Ničem. A gašenje fabrika u Evropi će, na žalost, dovesti do daljeg rasta cena za nas.

Boki

pre 4 godine

Sad umesto 6-8 litara dizela vozicete benzinca koji trosi 10-13 litara benzina. Realno vise jedan Gsp bus zagadi nego 100 dizel automobila, ili jedna termoelektrana Obrenovac i kuce koje se greju na ugalj koji zagadjuju ko svi automobili zajedno u Srbiji. Dublja je prica puno.

Srbin, nestandardni

pre 4 godine

srbi, šta ćemo sada?
(jaretina, 4. oktobar 2019 17:07)
Na benzin, kao i prethodih pola miliona km u proteklih 20 godina za volanom.

ne znam

pre 4 godine

Nista naravno kao i do sad ostajemo verni pravim vrednostima pre svega nemackoj auto industriji sa kojom ne moze da se porede ni japanci korejanci o francuzima necu ni da pisem...

kum žoržo

pre 4 godine

Njima evropsko tržište nije ni bilo značajno. Oni žive od Severne Amerike i Azije, a Evropa ono čisto reda radi, da ih ima.

Kobaja Grande

pre 4 godine

Svoje mane predstavljaju kao pobedu. Honda je svela prodaju u Evropi na Civic i CRV, ostali modeli prodaju se u tragovima. Zestoka evropska konkurencija ne prasta.

Vu-Li-Na i tetku iza resetku

pre 4 godine

A mi? A da mi cemo imati nikad vise dizela i punim plucima udisati PM cestice velicine 2.5-10. Politicari ce za porast oboljevanja od raka optuzivati osiromaseni uranijum jer im tako odgovara.

Over And Out

pre 4 godine

@jaretina, 04. oktobar 2019 17:07
Ooooo, jaretino! Srbi, uglavnom, ne voze Hondu. Oni koji je voze i vole (Hondu), ne kupuju dizel. Ne ugradjuju ni plin. Jer, Honda nije šporet (plin), a ni traktor (dizel). Tako da je ova vest totalno nebitna za Nebeski narod.

jaretina

pre 4 godine

Potez kojim ce povecati prodaju :)))
(samorealno, 04. oktobar 2019 17:12)

mislim da su se strašno zabrinuli za prodaju u srbistanu.

Bole

pre 4 godine

Cuj da smanje varijacije modela za trecinu a u evropi ukupno prodaju samo 4 modela koji imaji 1 ili mozda 2 motora u ponudi. Jos jedino Micubishi ima manje modela u ponudi u evropi. Kao da udjes u veliki, poznat a skoro prazan butik da kupis majicu pa ti kazu da imaju samo te 4 majice u citavoj radnji ali ih proizvode u samo 1 ili 2 velicine. Jadno.

kum žoržo

pre 4 godine

Njima evropsko tržište nije ni bilo značajno. Oni žive od Severne Amerike i Azije, a Evropa ono čisto reda radi, da ih ima.

Over And Out

pre 4 godine

@jaretina, 04. oktobar 2019 17:07
Ooooo, jaretino! Srbi, uglavnom, ne voze Hondu. Oni koji je voze i vole (Hondu), ne kupuju dizel. Ne ugradjuju ni plin. Jer, Honda nije šporet (plin), a ni traktor (dizel). Tako da je ova vest totalno nebitna za Nebeski narod.

jaretina

pre 4 godine

Potez kojim ce povecati prodaju :)))
(samorealno, 04. oktobar 2019 17:12)

mislim da su se strašno zabrinuli za prodaju u srbistanu.

Vu-Li-Na i tetku iza resetku

pre 4 godine

A mi? A da mi cemo imati nikad vise dizela i punim plucima udisati PM cestice velicine 2.5-10. Politicari ce za porast oboljevanja od raka optuzivati osiromaseni uranijum jer im tako odgovara.

Srbin, nestandardni

pre 4 godine

srbi, šta ćemo sada?
(jaretina, 4. oktobar 2019 17:07)
Na benzin, kao i prethodih pola miliona km u proteklih 20 godina za volanom.

Kobaja Grande

pre 4 godine

Svoje mane predstavljaju kao pobedu. Honda je svela prodaju u Evropi na Civic i CRV, ostali modeli prodaju se u tragovima. Zestoka evropska konkurencija ne prasta.

Bole

pre 4 godine

Cuj da smanje varijacije modela za trecinu a u evropi ukupno prodaju samo 4 modela koji imaji 1 ili mozda 2 motora u ponudi. Jos jedino Micubishi ima manje modela u ponudi u evropi. Kao da udjes u veliki, poznat a skoro prazan butik da kupis majicu pa ti kazu da imaju samo te 4 majice u citavoj radnji ali ih proizvode u samo 1 ili 2 velicine. Jadno.

Boki

pre 4 godine

Sad umesto 6-8 litara dizela vozicete benzinca koji trosi 10-13 litara benzina. Realno vise jedan Gsp bus zagadi nego 100 dizel automobila, ili jedna termoelektrana Obrenovac i kuce koje se greju na ugalj koji zagadjuju ko svi automobili zajedno u Srbiji. Dublja je prica puno.

Munjoslas

pre 4 godine

Žestoka evropska konkurencija nema prođu više nigde van svog kontinenta (čik nađi golfa u Aziji). Zato Honda ima udeo u S. Americi, Aziji, Australiji...a vrv i u Africi i J.Americi. Dakle EU štiti, VW i PSA da zagađuju i prodaju.

Milan

pre 4 godine

@Munjoslas
Upravo si izneo potpuno netačnu informaciju a dobio si gomilu pluseva! VW je najprodavaniji brend u kini, među tri najprodavanija u južnoj americi. Da li misliš da je moguće biti svetski proizvođač br.1 a prodavati samo u evropi? Jednako kao kad se golfu najbolja prodaja pripisuje bosancima.
To ne znači ni da je bolji ni losiji od honde, jedino pokazuje ko se bolje prilagodio kom tržištu

ne znam

pre 4 godine

Nista naravno kao i do sad ostajemo verni pravim vrednostima pre svega nemackoj auto industriji sa kojom ne moze da se porede ni japanci korejanci o francuzima necu ni da pisem...

pčelica Pavo

pre 4 godine

Ne znam koga će u Evropi da pogodi ova vest kada je prodaja aktuelnog civica uopšte,benzin i dizel zajedno, u Evropi na nivou statističke greške. Pogledajte malo rezultate prodaje. Teško da ima kola koja se lošije prodaju. Čak se i naš 500L od početka prodaje aktuelnog civica, a i danas, bolje prodaje u Evropi od civica. I ko će onda biti tužan što će 2021 prestati da se prodaje civic dizel? Ako ne grešim, honda će te 2021. ugasiti sboju fabriku i u Engleskoj i u Turskoj. To nema veze sa dizelima, već sa pitanjem potražnje za hondama. A gašešnje fabrika sve kaže.
Da se razumemo. Meni se aktuelni civic dopada, mislim da boljih, opremljenijih i jeftinijih kola u toj klasi nema od civica 1,5 turbo (čak i uz klanje Delte, jer je svaka honda kod nas skuplja dosta nego u SLO), kao što mislim i da je civic 1,6 dizel dobro vozilo, ali, prosto, činjenica je da se to slabo prodaje u Evropi. I kome onda da razvijaju novog dizela i čemu uopšte te fabrike u Evropi? Ničem. A gašenje fabrika u Evropi će, na žalost, dovesti do daljeg rasta cena za nas.

jaretina

pre 4 godine

Ako auto prodje atest tj homologaciju,AMSS,jel se ja trebam zavlaciti u kanal da provjeravam ima li ga ili nema.Jos jednom u cemu je problem?Pretpostavljam da bi ti momentalno zabranio sve dizel motore.Objasni mi onda u kratkim crtama kako mislis da svijet funkcionise?
(zoka, 05. oktobar 2019 13:29)

sad ću da ti objasnim zoko.
ne treba nigde da se zavlačiš. stani iza kola, i reci nekome da upali ugašen 10 minuta auto i da nagazi papučicu gasa do kraja.
Za jedan sekund znaćeš da li ima particle filter.

I da, momentalno bih zabranio dizlo u gradovima. imate benzin/TNG pa birajte ko šta voli. super bi funkcionisalo, karcinoma bi bilo mnogo manje, a to je najvažnije, ljudsku život, jel tako zoko?

Hehe

pre 4 godine

@(Boki, 5. oktobar 2019 08:55)

Zivis u proslosti, benzinci bez problema vec deceniju se drze ispod 10l potrosnje, jedino ovi od 2000ccm biju preko.

sempervivum

pre 4 godine

Пре неку годину је био лансиран 1,6 дизел са чак 160 коњских снага у Хонди CRV. Ето, врло брзо је нестао.
Сад имамо 1,5 турбобензинац који троши преко 11 литара и то по спецификацијама, а у реалности...
Аутономија скоро па мања него код електричних аутомобила.

dads

pre 4 godine

U eri kada su suv vozila najprodavanija, sumnjam u opstanak CRV-a i sličnih... Pogledajte Tuscon, Sportage, Kugu ili neki drugi suv, koji motori se najviše traže, benzin je kod ovih vozila totalan promašaj. B i C segment je druga priča, tu ne trebaju dizeli, tu je najbolja kombinacija hibrid + benzin. Pozz

zoka

pre 4 godine

sa ili bez particle filtera?
(jaretina, 05. oktobar 2019 10:29)
Ako auto prodje atest tj homologaciju,AMSS,jel se ja trebam zavlaciti u kanal da provjeravam ima li ga ili nema.Jos jednom u cemu je problem?Pretpostavljam da bi ti momentalno zabranio sve dizel motore.Objasni mi onda u kratkim crtama kako mislis da svijet funkcionise?

moron

pre 4 godine

"... A nismo se jos dotakli DPF filtera koji ce vam zasigurno kad tad traziti manuelnu regeneraciju koja je 8,000 u zvanicnom ili 4,000 u nezvanicnom servisu. Sva sreca od skora Honda je pustila proizvodnju uloska za dizne da moze da se radi remont inace ni toga nije bilo."
(Dane, 6. oktobar 2019 15:27)

Vozim dva DPF dizela, jedan je na 182 kkm, drugi na 26 kkm. Nijedan nikada nije imao ni najmanji problem sa DPF-om. Posebno, nikada mi nije zatrebala ta "ručna regeneracija" (kako je ti zoveš). Rade kao sat. Nikada ništa.
Jeste da nijedan od ta dva koja imam nije hondin 1,6 dizel, ali, ne verujem da i on ima probleme sa DPF-om. A tek ta priča sa diznama ti je (meni malo) smešna.

moron

pre 4 godine

"Realnost je isto sledeca, taj dizel od 160 konja je samo u AWD varijanti i ne trosi ispod 8 litara. Samo filter goriva sa rukama u zvanicnom servisu (ako hocete da vam garncija ostane validna) kosta 7,500din jer je filter na jako zaguljenom mestu i treba dosta vremena da se promeni. Zbog naseg dizel goriva reci ce vam da mali servis treba da radite na svakih 10 hiljada (to su delimicno u pravu) i menjace vam svaki put filter goriva (iako original sigurno moze da izgura 20 hiljada naseg djubreta od dizela). To vam je vec 15 hiljada godisnje zbog filtera goriva u odnosu na bezninac ili ti benzina za 1,000km."


Kada sam pre 5 godina uzimao kola, tražio sam i ponudu za cenu održavanja (prethodnog) civica 1,6 dizel od NS dilera. Ljudi su jasno napisali da se filter goriva menja svakih 60 kkm ili svake 4 godine ( iz dopisa koji sam dobio: "U principu održavanje se svodi na zamenu ulja i filtera na svakih pređenih 10.000km. Tome se dodaje zamena filtera vazduha na svakih 30.000km, filtera goriva na svakih 60.000 km. Ja ću Vam to predočiti na sledeći način, a ako uspem, poslaću Vam isečak iz Hondinog programa za održavanje...Što se tiče filtera unutrašnjeg prostora (filter kabine), predviđen ja za zamenu na svakih 20.000km odnosno u uslovima gradske vožnje na svakih 10.000km.
Filter vazduha koji se menja na svakih 30.000 km praktikujemo da zamenimo i pre ako je to potrebno, ali u dogovoru sa strankom." )

Dane

pre 4 godine

@(sempervivum, 5. oktobar 2019 15:45)

Realnost je isto sledeca, taj dizel od 160 konja je samo u AWD varijanti i ne trosi ispod 8 litara. Samo filter goriva sa rukama u zvanicnom servisu (ako hocete da vam garncija ostane validna) kosta 7,500din jer je filter na jako zaguljenom mestu i treba dosta vremena da se promeni. Zbog naseg dizel goriva reci ce vam da mali servis treba da radite na svakih 10 hiljada (to su delimicno u pravu) i menjace vam svaki put filter goriva (iako original sigurno moze da izgura 20 hiljada naseg djubreta od dizela). To vam je vec 15 hiljada godisnje zbog filtera goriva u odnosu na bezninac ili ti benzina za 1,000km. Onda imamo Hondino zvanicno GREEN dizel ulje koje niko ne zna tacno koja je njegova specifikacija vec je sve nagadjanje i ono je oko 7,000 po zameni. Nazalost zvanican servis ce vam naplatiti 7,000 a sipace vam reciklirano djubre. Cak i kada vam je auto van garancije svaki normalni majstor ce vam reci da kupite Hondino original ulje za dizel. Tu je takodje Hondina Pink tecnost za hladnjak koja takodje nema zvanicnu specifikaciju ali nije skupa.

Vangarantno servisiranje sa zamenskim filterima je jeftinije za oko 3,000din ali opet 5,000 skuplje nego benzin varijanta. A nismo se jos dotakli DPF filtera koji ce vam zasigurno kad tad traziti manuelnu regeneraciju koja je 8,000 u zvanicnom ili 4,000 u nezvanicnom servisu. Sva sreca od skora Honda je pustila proizvodnju uloska za dizne da moze da se radi remont inace ni toga nije bilo.

ne znam

pre 4 godine

Nista naravno kao i do sad ostajemo verni pravim vrednostima pre svega nemackoj auto industriji sa kojom ne moze da se porede ni japanci korejanci o francuzima necu ni da pisem...

Kobaja Grande

pre 4 godine

Svoje mane predstavljaju kao pobedu. Honda je svela prodaju u Evropi na Civic i CRV, ostali modeli prodaju se u tragovima. Zestoka evropska konkurencija ne prasta.

Over And Out

pre 4 godine

@jaretina, 04. oktobar 2019 17:07
Ooooo, jaretino! Srbi, uglavnom, ne voze Hondu. Oni koji je voze i vole (Hondu), ne kupuju dizel. Ne ugradjuju ni plin. Jer, Honda nije šporet (plin), a ni traktor (dizel). Tako da je ova vest totalno nebitna za Nebeski narod.

Bole

pre 4 godine

Cuj da smanje varijacije modela za trecinu a u evropi ukupno prodaju samo 4 modela koji imaji 1 ili mozda 2 motora u ponudi. Jos jedino Micubishi ima manje modela u ponudi u evropi. Kao da udjes u veliki, poznat a skoro prazan butik da kupis majicu pa ti kazu da imaju samo te 4 majice u citavoj radnji ali ih proizvode u samo 1 ili 2 velicine. Jadno.

Boki

pre 4 godine

Sad umesto 6-8 litara dizela vozicete benzinca koji trosi 10-13 litara benzina. Realno vise jedan Gsp bus zagadi nego 100 dizel automobila, ili jedna termoelektrana Obrenovac i kuce koje se greju na ugalj koji zagadjuju ko svi automobili zajedno u Srbiji. Dublja je prica puno.

jaretina

pre 4 godine

Ako auto prodje atest tj homologaciju,AMSS,jel se ja trebam zavlaciti u kanal da provjeravam ima li ga ili nema.Jos jednom u cemu je problem?Pretpostavljam da bi ti momentalno zabranio sve dizel motore.Objasni mi onda u kratkim crtama kako mislis da svijet funkcionise?
(zoka, 05. oktobar 2019 13:29)

sad ću da ti objasnim zoko.
ne treba nigde da se zavlačiš. stani iza kola, i reci nekome da upali ugašen 10 minuta auto i da nagazi papučicu gasa do kraja.
Za jedan sekund znaćeš da li ima particle filter.

I da, momentalno bih zabranio dizlo u gradovima. imate benzin/TNG pa birajte ko šta voli. super bi funkcionisalo, karcinoma bi bilo mnogo manje, a to je najvažnije, ljudsku život, jel tako zoko?

sempervivum

pre 4 godine

Пре неку годину је био лансиран 1,6 дизел са чак 160 коњских снага у Хонди CRV. Ето, врло брзо је нестао.
Сад имамо 1,5 турбобензинац који троши преко 11 литара и то по спецификацијама, а у реалности...
Аутономија скоро па мања него код електричних аутомобила.

Vu-Li-Na i tetku iza resetku

pre 4 godine

A mi? A da mi cemo imati nikad vise dizela i punim plucima udisati PM cestice velicine 2.5-10. Politicari ce za porast oboljevanja od raka optuzivati osiromaseni uranijum jer im tako odgovara.

zoka

pre 4 godine

sa ili bez particle filtera?
(jaretina, 05. oktobar 2019 10:29)
Ako auto prodje atest tj homologaciju,AMSS,jel se ja trebam zavlaciti u kanal da provjeravam ima li ga ili nema.Jos jednom u cemu je problem?Pretpostavljam da bi ti momentalno zabranio sve dizel motore.Objasni mi onda u kratkim crtama kako mislis da svijet funkcionise?

dads

pre 4 godine

U eri kada su suv vozila najprodavanija, sumnjam u opstanak CRV-a i sličnih... Pogledajte Tuscon, Sportage, Kugu ili neki drugi suv, koji motori se najviše traže, benzin je kod ovih vozila totalan promašaj. B i C segment je druga priča, tu ne trebaju dizeli, tu je najbolja kombinacija hibrid + benzin. Pozz

Munjoslas

pre 4 godine

Žestoka evropska konkurencija nema prođu više nigde van svog kontinenta (čik nađi golfa u Aziji). Zato Honda ima udeo u S. Americi, Aziji, Australiji...a vrv i u Africi i J.Americi. Dakle EU štiti, VW i PSA da zagađuju i prodaju.

pčelica Pavo

pre 4 godine

Ne znam koga će u Evropi da pogodi ova vest kada je prodaja aktuelnog civica uopšte,benzin i dizel zajedno, u Evropi na nivou statističke greške. Pogledajte malo rezultate prodaje. Teško da ima kola koja se lošije prodaju. Čak se i naš 500L od početka prodaje aktuelnog civica, a i danas, bolje prodaje u Evropi od civica. I ko će onda biti tužan što će 2021 prestati da se prodaje civic dizel? Ako ne grešim, honda će te 2021. ugasiti sboju fabriku i u Engleskoj i u Turskoj. To nema veze sa dizelima, već sa pitanjem potražnje za hondama. A gašešnje fabrika sve kaže.
Da se razumemo. Meni se aktuelni civic dopada, mislim da boljih, opremljenijih i jeftinijih kola u toj klasi nema od civica 1,5 turbo (čak i uz klanje Delte, jer je svaka honda kod nas skuplja dosta nego u SLO), kao što mislim i da je civic 1,6 dizel dobro vozilo, ali, prosto, činjenica je da se to slabo prodaje u Evropi. I kome onda da razvijaju novog dizela i čemu uopšte te fabrike u Evropi? Ničem. A gašenje fabrika u Evropi će, na žalost, dovesti do daljeg rasta cena za nas.

Srbin, nestandardni

pre 4 godine

srbi, šta ćemo sada?
(jaretina, 4. oktobar 2019 17:07)
Na benzin, kao i prethodih pola miliona km u proteklih 20 godina za volanom.

jaretina

pre 4 godine

Potez kojim ce povecati prodaju :)))
(samorealno, 04. oktobar 2019 17:12)

mislim da su se strašno zabrinuli za prodaju u srbistanu.

Hehe

pre 4 godine

@(Boki, 5. oktobar 2019 08:55)

Zivis u proslosti, benzinci bez problema vec deceniju se drze ispod 10l potrosnje, jedino ovi od 2000ccm biju preko.

kum žoržo

pre 4 godine

Njima evropsko tržište nije ni bilo značajno. Oni žive od Severne Amerike i Azije, a Evropa ono čisto reda radi, da ih ima.

Dane

pre 4 godine

@(sempervivum, 5. oktobar 2019 15:45)

Realnost je isto sledeca, taj dizel od 160 konja je samo u AWD varijanti i ne trosi ispod 8 litara. Samo filter goriva sa rukama u zvanicnom servisu (ako hocete da vam garncija ostane validna) kosta 7,500din jer je filter na jako zaguljenom mestu i treba dosta vremena da se promeni. Zbog naseg dizel goriva reci ce vam da mali servis treba da radite na svakih 10 hiljada (to su delimicno u pravu) i menjace vam svaki put filter goriva (iako original sigurno moze da izgura 20 hiljada naseg djubreta od dizela). To vam je vec 15 hiljada godisnje zbog filtera goriva u odnosu na bezninac ili ti benzina za 1,000km. Onda imamo Hondino zvanicno GREEN dizel ulje koje niko ne zna tacno koja je njegova specifikacija vec je sve nagadjanje i ono je oko 7,000 po zameni. Nazalost zvanican servis ce vam naplatiti 7,000 a sipace vam reciklirano djubre. Cak i kada vam je auto van garancije svaki normalni majstor ce vam reci da kupite Hondino original ulje za dizel. Tu je takodje Hondina Pink tecnost za hladnjak koja takodje nema zvanicnu specifikaciju ali nije skupa.

Vangarantno servisiranje sa zamenskim filterima je jeftinije za oko 3,000din ali opet 5,000 skuplje nego benzin varijanta. A nismo se jos dotakli DPF filtera koji ce vam zasigurno kad tad traziti manuelnu regeneraciju koja je 8,000 u zvanicnom ili 4,000 u nezvanicnom servisu. Sva sreca od skora Honda je pustila proizvodnju uloska za dizne da moze da se radi remont inace ni toga nije bilo.

Milan

pre 4 godine

@Munjoslas
Upravo si izneo potpuno netačnu informaciju a dobio si gomilu pluseva! VW je najprodavaniji brend u kini, među tri najprodavanija u južnoj americi. Da li misliš da je moguće biti svetski proizvođač br.1 a prodavati samo u evropi? Jednako kao kad se golfu najbolja prodaja pripisuje bosancima.
To ne znači ni da je bolji ni losiji od honde, jedino pokazuje ko se bolje prilagodio kom tržištu

moron

pre 4 godine

"Realnost je isto sledeca, taj dizel od 160 konja je samo u AWD varijanti i ne trosi ispod 8 litara. Samo filter goriva sa rukama u zvanicnom servisu (ako hocete da vam garncija ostane validna) kosta 7,500din jer je filter na jako zaguljenom mestu i treba dosta vremena da se promeni. Zbog naseg dizel goriva reci ce vam da mali servis treba da radite na svakih 10 hiljada (to su delimicno u pravu) i menjace vam svaki put filter goriva (iako original sigurno moze da izgura 20 hiljada naseg djubreta od dizela). To vam je vec 15 hiljada godisnje zbog filtera goriva u odnosu na bezninac ili ti benzina za 1,000km."


Kada sam pre 5 godina uzimao kola, tražio sam i ponudu za cenu održavanja (prethodnog) civica 1,6 dizel od NS dilera. Ljudi su jasno napisali da se filter goriva menja svakih 60 kkm ili svake 4 godine ( iz dopisa koji sam dobio: "U principu održavanje se svodi na zamenu ulja i filtera na svakih pređenih 10.000km. Tome se dodaje zamena filtera vazduha na svakih 30.000km, filtera goriva na svakih 60.000 km. Ja ću Vam to predočiti na sledeći način, a ako uspem, poslaću Vam isečak iz Hondinog programa za održavanje...Što se tiče filtera unutrašnjeg prostora (filter kabine), predviđen ja za zamenu na svakih 20.000km odnosno u uslovima gradske vožnje na svakih 10.000km.
Filter vazduha koji se menja na svakih 30.000 km praktikujemo da zamenimo i pre ako je to potrebno, ali u dogovoru sa strankom." )

moron

pre 4 godine

"... A nismo se jos dotakli DPF filtera koji ce vam zasigurno kad tad traziti manuelnu regeneraciju koja je 8,000 u zvanicnom ili 4,000 u nezvanicnom servisu. Sva sreca od skora Honda je pustila proizvodnju uloska za dizne da moze da se radi remont inace ni toga nije bilo."
(Dane, 6. oktobar 2019 15:27)

Vozim dva DPF dizela, jedan je na 182 kkm, drugi na 26 kkm. Nijedan nikada nije imao ni najmanji problem sa DPF-om. Posebno, nikada mi nije zatrebala ta "ručna regeneracija" (kako je ti zoveš). Rade kao sat. Nikada ništa.
Jeste da nijedan od ta dva koja imam nije hondin 1,6 dizel, ali, ne verujem da i on ima probleme sa DPF-om. A tek ta priča sa diznama ti je (meni malo) smešna.