Četvrtak, 03.10.2019.

19:03

"Nešto najmonstruoznije na svetu" VIDEO

U Srbiji sve češća ubistva majki koja su počinila njihova deca. Samo u jednom danu dvojica muškaraca su zlostavljala, a potom i ubila svoje majke.

Izvor: Prva

"Nešto najmonstruoznije na svetu" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

X

pre 4 godine

Mozda se radi o nelecenoj dusevnoj bolesti.
Pored stigme , postoji jos jedna situacija a to je da dusevno bolesna osoba porice da je bolesna i nece da se leci.Porodica ima tesku muku kako da ih natera da odu kod lekara i samo u ovakvim epizodama ( a tada je kasno ) polucija i hitna pomoc smestaju ove bolesnike de im je mesto.
Jedan od ovih nesrecnika je bio narkoman, drugi je bio kik bokser i treci je vezbao u teretani.
Inace , danasnji klinci su navuceni na to da muskarci moraju da budu nabildovani a devojke sve kao ispod istog kalupa ( sa onim smesnim pozama sve su ko jaje jajetu i izgledaju kao porno glumice).
Mnogi mladici da bi izgledali sto pre nabildovano uzimaju svasta po tim teretanama a to takodje moze biti uzrok psihoza . Dvojica od ove trojice su isla da nesto treniraju.
I jos nesto i ovaj momak od 27 je bio kod kuce i nije radio. taj nacin zivota vodi u depresiju , agresiju ili auto- agresiju.

Uzdah

pre 4 godine

Upropastili smo svojoj deci zemlju, izmrcvarili smo ih sirotinjskim životima u kukavickoj i nazadnoj sredini, a i dalje osuđujemo.

Ovde se ne ceni sloboda i individualnost, tuđa ličnost i pravo na izbor. Pritiska se pojedinac dok ne pukne. Ili ode u Nemačku, što je još najbolje rešenje.

Treba da pitamo decu zašto beže od nas. I da se suočimo sa teškom istinom, jer ništa dobro ne stoji iza toga.

Radjamo te mlade ljude iz čiste sebičnosti: da ima ko da nas čuva u starosti, da dobijemo društvenu potvrdu da valjamo, da bismo sebi ispunili život (i babama i dedama)...

Ne rađaju se deca zbog toga.

Treba imati svest da donosimo na svet novo ljudsko biće, koje ima svoju volju, svoje posebnosti, svoje želje koje mogu biti suprotne našim.

Devojke možda neće želeti da se udaju ili imaju decu, muški će možda biti gej, i jedni i drugi će možda hteti da žive daleko od nas... Neki će biti skloni porocima, neki po prirodi lenji, neki možda neće biti zdravi...

To su sve izazovi o kojima se ne misli dok se ciči i opija na svadbi... Okolina mlade pritiska, posla nigde, mladost i zaljubljenost im stavljaju ružičaste naočare i oni rađaju decu, a kada dođu problemi?

Treba da se menjamo. Ako imamo mozga. Ako volimo svoju decu i sebe.

Zar je lakše čitati ovakve hronike nego se otrezniti i preduzeti nešto?

Moje saučešće porodici.

Runner

pre 4 godine

Zdravstvo nula, realiti 100 posto i posle se cudimo. Politicari nam nepismeni i agresivni, Mitrović i Era nam idoli.... sta dalje reći.
(miki mali, 3. oktobar 2019 21:27)

Какве везе има српско здравство са ова два случаја? Здравство нигде у свету не лечи менталитет једног народа па ни у Србији. Узроци овог зла су поремећенои систем вредности. Нису ли код нас медијски јунаци криминалци, естрадне звезде, звезде ријалти шоуа, политичари насилници и силеџије, сумњиви тајкуни, квази интелектуалци, плагијатори и људски шљам сваке феле? Ту болест не лече доктори него инсистуције система.

Srednji vek zauvek

pre 4 godine

Da li se neko seca hajke na dr Zorana Milivojevica od pre nekoliko godina? Da podsetim, digla se kuka i motika na njega jer je tvrdio da je fizicka prisila kada drugacije ne ide, neophodni sastavni element vaspitanja. I dzaba je covek objasnjavao da pod tim ne misli na premlacivanje, vec na par pljuski preko guze. Takodje je u beskraj naglasavao vaznost podrske i ljubavi. Ravnoteza ljubavi i discipline. Svi su se nasli uvredjeni i pljuvali po coveku. "Jao, kako mozes udariti dete?" Kada bi vam bilo dozvoljeno da sedite na casovima videli biste na sta to lici. Nastavnici ne smeju mrko da ih pogledaju, a ovi se deru na njih jer im smetaju dok igraju igrice na casu.

Sada bi Milivojevic mogao da kaze "Jesam li vam govorio", ali verovatno nece iz pristojnosti.

Centurion

pre 4 godine

Mnogo je ubistava ili zlostavljanja počinjeno zbog nemaštine i toga što više generacija zivi pod jednim krovom.
To je uzrok frustracija, besa, nemoći, nedostatka privatnosti i sl.
Kada zivci popuste, a zaliju se alkoholom i narkoticima nastane katastrofa.
Često ni alkohol ni narkotici nisu okidač već loši porodični odnosi i siromastvo. Pod takvim pritiskom čovek pukne.

DBZ

pre 4 godine

Deda Cvetko je, nazalost, dosta u pravu, ali zapitajmo se zasto je to tako? Zasto balkanske majke, cak i one rodjene "sedamdeset i neke" i kasnije ponavljaju u nekih 7 porodica od 10 taj nezdravi model gde sin nista ne radi, sve mu se prinosi i sredjuje, njegovo je samo da produzi lozu? Sta ih to sprecava da kazu STOP, hocu da svoju decu vaspitavam drugacije, hocu da budu srecni i odgovorni ljudi, ne da bi mene sutra gledali, nego sebe radi i svoje dece. Odgovor je jasan: zbog sredine, baba/deda, tetki/ujaka/strina/striceva, komsija/komsinica itd itd koji svi sve bolje znaju i stalno nju, pa i oca obasipaju dobronamernim savetima. To mesanje u tudje zivote nas ubi, bukvalno, to nepostovanje tudjeg prava na slobodan zivot i izbor. Mozda neke od nas i ne znaju sta je to tacno biti "srecan i odgovoran covek/zena" pa jednostavno ponavljaju model donesen od kuce jer je tako lakse, sto bi sad lupali glavu da nesto menjamo..

Branko

pre 4 godine

Mislim da je vreme da neko jasno kaze: nisu nam krivi ni rialiti, ni filmovi, ni TV, ni siromastvo, nego novi, nekriticki prekopirani i natureni nacin vaspitanja u kome se deca od malena uce da su jedinstvena na svetu, da su samo ona i njihove zelje vazne, da sve mora da im se ispuni i da i da im je sve dozvoljeno, pa kada toga jednom ne bude onda takva deca pobesne i reaguju tako kako su i ova reagovala i to ne samo kod nas vec i u Americi, Evropi i svugde gde se taj model vaspitanja primenjuje. Takodje to objasnjava zasto takvog ponasanja nije bilo ranije, osim u vrlo retkim zanemarljivim slucajevima.

Eddy

pre 4 godine

Sad me sramota priznati da sam kao dijete i tinejdzer mrzio svoje roditelje. Od svoje 14. godine zivota, morao sam, ako sam htio, recimo nove skuplje patike, pola novca sam da zaradim. Posle sam placao i pola kirije za stan gdje sam stanovao dok sam studirao, iako su moji roditelji bez problema to mogli placati kao sto su mojim kolegama i kolegicama placali njihovi roditelji. Tada sam mislio da me mozda ne vole kao sto drugi roditelji vole svoju djecu...

Koji kreten sam tada bio.

Hmm

pre 4 godine

Mmm da, samo majka odgaja sina tako da je zavistan od nje a nesposoban da vodi racuna o sebi. Secam se reci moga oca "necete valjda da vam ON (mislivsi na brata) baci djubre pored vas dve?" A ono je uvezano u kesu i samo treba upotrebiti prstice i nogice da ode do kontejnera i to isto baci. To je samo jedan primer, a bilo ih je dosta kroz nase odrastanje. On nije znao da radi nista, a nije ni hteo i ocekivalo se da se tako i brat ponasa. Nije bilo razlike ko nam pridikuje. Takvi su bili i njegovi roditelji. Danas je u stanju da skuva kafu, isprzi sebi jaja i mislim da je to sve. I sigurna sam da je mnogo takvih kojima se titralo do besvesti.

enna

pre 4 godine

Ja bih za moju majku sravnjala sve! Nikada mi nece biti jasno kako neko moze da pomisli da digne glas, a kamoli ruku na svoju majku! Jedna je majka i jedina koja bi žrtvovala sve zarad deteta!

Dragan

pre 4 godine

to treba spaliti na lomači da ceo svet vidi. ubiti svoju majku koja ti je dala život i očuvala? pa to je neshvatljivo. kazniti ih nemilosrdno.

miki mali

pre 4 godine

Zdravstvo nula, realiti 100 posto i posle se cudimo. Politicari nam nepismeni i agresivni, Mitrović i Era nam idoli.... sta dalje reći.

srce

pre 4 godine

Samo zene koje su naucile da vole i postuju sebe, tj. koje imaju samopostovanja, mogu da vaspitavaju emotivno zdravu decu. Sve polazi i zavrsava se s tim. Zato zene, postujte sebe, i ucite od drugih zena iz sveta kako se to radi.

Protoss

pre 4 godine

Svi su zakazali.. Jasno je, da je zemlja Srbija u katastrofalnom stanju na svim poljima.. Sistem, društvo, obrazovanje, zdravstvo.. Jedina istina je da zemlja ne funkcioniše kao država, nego kao neki subjekt, na utrini, gde vlada zakon užasa, nepravde, kriminala, nepotizma.. Dali je konačno svima jasno koliko smo propali??

jadno

pre 4 godine

Komentari su jezivi. I za ovo su samo zene krive. I kao majke su omanule. Fascinantno je da ne postoji drustveni fenomen u Srbiji za koji zene na ovaj ili onaj nacin nisu krive. Ili sto su feministkinje pa nece da radjaju, ili sto nece da doje, pa sto hoce karijeru, pa nece da budu domacice, pa sto hoce skole da uce, nece vise nasilje da trpe, evo ni da vaspitavaju decu ne umeju. Cudo jedno! Svo zlo ovog naseg drustva od zena i zbog zena.

mladennn

pre 4 godine

Ovo se cesto javlja na zapadu gde su naruseni porodicni odnosi i gde nema te istinske ljubavi izmedju roditelja i dece ,,baki i deka i unucica...Pocelo je i kod nas ,jer kod nas uvek stigne sve ono lose sa zapada sa zakasnjenjem...

vanja

pre 4 godine

Nepopularno ali istinito. Roditelji najcesce majke su omanule u uzgoju pogotovo muske dece. Kod nas je vecina muskaraca (mladje generacije) totalno nespremna i nezrela za zivot. Vecina danasnjih 30-godisnjaka se ponasa kao da im je 16 godina. Za sve sto im je u zivotu potrebno neko drugi ce da im obezbedi. Koliko njih zna da vodi brigu o sebi (da se opere, skuva, spremi stan...) jako, jako malo jer kod nas se to smatra zenskim poslom. Majke i iskriveni patriarhat u kome trenutno zivimo su krivi za ove krhotine od ljudi. Da se ne lezamo, kod nas gori crveno svetlo vec jako dugo. Ali mi kao po obicaju sve ignorisemo i svaki oblik nasilja prepisujemo nemastini, ljubomori, alkoholu... sve samo uzgoj i drustvo nije krivo. Mi sebe lazemo da nam deci nisu idoli kriminalci, navijaci, starlete... i to godinama. Musku decu ucimo od malena da nije normlano da pokazuju osecanja. Ucimo ih da su zene te (majke, sestre, devojke, supruge, cerke) koje treba da vode brigu o njima. Zato i imamo zafrustirane coveculjke. Svuda se zlocini desavaju ali prestanimo da se lazemo da ih ima ovoliko. Kada zene dignu glas svi prozivaju feminzam kao najvece zlo koje ce unistiti nase ovako idilicne porodice i drustvo. Drustvo gde bukvalno svake sedmice samo brojimo ubijene zene. Edukacija na svim nivoima. I kao sto je neko vec rekao 18 godina ili fakultet ili idi pa se snalazi. Nase dedove niko dojio do 30 godine zivota...

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 4 godine

Bilo je toga u Srbiji i u vreme komunizma,kada je po većini gradjana Srbije, vladalo blagostanje samo je centralni komitet cenzurisao i filtrirao vesti kako bi se gradjanima serviralo idealno društvo bez nasilja u kome su svi srećni i zadovoljni. Danas, kada je vest roba koja prodaje sve vrste medija konzumentima, ovakva udarna morbida ima psihološki uticaj na čitaoca, koji i pored vaskolike propasti današnje civilizacije i demokratije slavi život jer, eto, pored toliko nesreća i smrti on je (čitalac) živ, zdrav i donekle srećan jer ima posao, kredite i kuću pod hipotekom. Neka ozbiljni globalni medijski igrači počnu da izveštavaju ozbiljno o situaciji na ovoj našoj planeti, buknule bi revolucije širom planete u roku od mesec dana. Sve je ovo dirigovana igra sa mozgom i čulima svetske populacije.

Key and Peele

pre 4 godine

Cvetko, sve si kazao. Vidim to svuda u nasoj zemlji: samo titraj sina, pujdaj ga na oca i pretvaraj u emotivno zavisno bice. Al sutra, kad poraste, nesvesno ce sve nezadovoljstvo sobom da transponuje bas na tu istu majku jer ce u njoj uobraziti i ktivca za svoje sapete mogucnosti.

Da je srece da roditelji uce decu da idu odmah posle skole, kao Ameri, gde bi bam kraj video. A od tih Amera nisam video zahvalnijih ljudi, ljudi koji se ne stide javno reci hvala ti majko, hvala ti oce, za svu podrsku, ljubav i potporu.

Fali nama zahvalnosti, da cenimo. No, to se u Srbiji ne uci, sramota je izraziti takav oset. Ovde zive heroji cija se jarost na najblizima kali.

Ceca

pre 4 godine

Rumska opstina ima 86000 stanovnika.Dok nije dosao na vlast Zlatibor Loncar u Rumi je radilo 4 psihijatra a sad radi jedan 4 sada dva puta nedeljno.Sve je receno ostalo razmislite sami.

marinko

pre 4 godine

Važno je napomenuti da su većinu ubistava o kojima je reč u tekstu počinile osobe psihički i mentalno bolesne ili uživaci narkotika...
Ne generalizujte, nisu svi Srbi potencijalne ubice svojih roditelja, nije to srpski "brend", ima toga i na milom nam zapadu u EU!

Car dušan

pre 4 godine

Svako ko počini ubistvo je u startu neuračunljiv , jer normalnom coveku ne bi palo na pamet da drugom coveku oduzme zivot prema tome hapsi i psihicke bolesnike i najstrože kazne i cao pa da vidimo kako ce se broj psihicki obolelih smanjiti ... nece im pasti na pamet da ubiju nekog

psiho Delija

pre 4 godine

U zemlji bolesnih rijaliti programa, sa nekulturnim, nepismenim učesnicima! U zemlji nasilja u školama, na radnim mestima! U zemlji potpune moralne dekadencije!
Mi se pitamo ZAŠTO!!??

esco

pre 4 godine

Hranis i pazis dete 20 godina i ono ti presudi. Svi ti problematicni klinci sa 18 mrs iz kuce pa se snalazi, samo tesko je majci da pusti svoje dete. Nije to samo kod nas ima toga svuda po svetu, uglavnom u siromasnijim zemljama gde su deca zbog finansija primorana da ostanu sa roditeljima a roditelji pustaju jer dete je dete do kraja.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Ovo je sindrom neuravnotezene i asimetricne bracne zajednice koji je, nazalost, svojstven svim zemljama Istocne Evrope, ali Srbije NAROCITO. Muskarac i zena se vencaju, najcesce iz ljubavi, dete se rodi, ljubav ubrzo nestane (najcesce zato sto romansiranje bez finansiranja nekako ne ide), brak se ohladi, supruznici se otudje, krenu svaki svojim putem. Jedan od supruznika, najcesce supruga, da bi se osvetila svom suprugu - svesno ili ne - okrene se svom detetu, najcesce muskom, i od njega napravi surogata svog muza, obasipajuci ga ljubavlju i paznjom. Dete onda, naravno, postane dozivotni edipalni slucaj, patoloski vezano za jednog roditelja i dresirano da mrzi drugog (plus neurastenicno i razmazeno do bola). Naravno, pre ili kasnije seoska idila izmedju dvoje patoloski povezanih individua suprotnog pola mora da pukne, najcesce zato sto majka ostari, vise nije u mogucnosti da privredjuje i detetu obezbedjuje luksuze na koje se dete naviklo, i tu onda dolazi do nasilja i tragicne smrti jednog od protagonista.

Ovom problemu, nazalost, nema resenja, bar ne jednostavnog. Najkomplikovanije, ali zapravo najjednostavnije, resenje je obrazovati mlade bracne parove da ne ulaze u brak, a NAROCITO da ne prave decu ako za to nisu dovoljno zreli. Jedine - ponavljam: JEDINE istinski individuirane osobe su one koje su proizasle iz stablinih brakova ispunjenih ljubavlju, razumevanjem, kominikacijom i solidarnoscu. Takvih je u nas jedan u sto hiljada.

psiho Delija

pre 4 godine

U zemlji bolesnih rijaliti programa, sa nekulturnim, nepismenim učesnicima! U zemlji nasilja u školama, na radnim mestima! U zemlji potpune moralne dekadencije!
Mi se pitamo ZAŠTO!!??

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Ovo je sindrom neuravnotezene i asimetricne bracne zajednice koji je, nazalost, svojstven svim zemljama Istocne Evrope, ali Srbije NAROCITO. Muskarac i zena se vencaju, najcesce iz ljubavi, dete se rodi, ljubav ubrzo nestane (najcesce zato sto romansiranje bez finansiranja nekako ne ide), brak se ohladi, supruznici se otudje, krenu svaki svojim putem. Jedan od supruznika, najcesce supruga, da bi se osvetila svom suprugu - svesno ili ne - okrene se svom detetu, najcesce muskom, i od njega napravi surogata svog muza, obasipajuci ga ljubavlju i paznjom. Dete onda, naravno, postane dozivotni edipalni slucaj, patoloski vezano za jednog roditelja i dresirano da mrzi drugog (plus neurastenicno i razmazeno do bola). Naravno, pre ili kasnije seoska idila izmedju dvoje patoloski povezanih individua suprotnog pola mora da pukne, najcesce zato sto majka ostari, vise nije u mogucnosti da privredjuje i detetu obezbedjuje luksuze na koje se dete naviklo, i tu onda dolazi do nasilja i tragicne smrti jednog od protagonista.

Ovom problemu, nazalost, nema resenja, bar ne jednostavnog. Najkomplikovanije, ali zapravo najjednostavnije, resenje je obrazovati mlade bracne parove da ne ulaze u brak, a NAROCITO da ne prave decu ako za to nisu dovoljno zreli. Jedine - ponavljam: JEDINE istinski individuirane osobe su one koje su proizasle iz stablinih brakova ispunjenih ljubavlju, razumevanjem, kominikacijom i solidarnoscu. Takvih je u nas jedan u sto hiljada.

Car dušan

pre 4 godine

Svako ko počini ubistvo je u startu neuračunljiv , jer normalnom coveku ne bi palo na pamet da drugom coveku oduzme zivot prema tome hapsi i psihicke bolesnike i najstrože kazne i cao pa da vidimo kako ce se broj psihicki obolelih smanjiti ... nece im pasti na pamet da ubiju nekog

vanja

pre 4 godine

Nepopularno ali istinito. Roditelji najcesce majke su omanule u uzgoju pogotovo muske dece. Kod nas je vecina muskaraca (mladje generacije) totalno nespremna i nezrela za zivot. Vecina danasnjih 30-godisnjaka se ponasa kao da im je 16 godina. Za sve sto im je u zivotu potrebno neko drugi ce da im obezbedi. Koliko njih zna da vodi brigu o sebi (da se opere, skuva, spremi stan...) jako, jako malo jer kod nas se to smatra zenskim poslom. Majke i iskriveni patriarhat u kome trenutno zivimo su krivi za ove krhotine od ljudi. Da se ne lezamo, kod nas gori crveno svetlo vec jako dugo. Ali mi kao po obicaju sve ignorisemo i svaki oblik nasilja prepisujemo nemastini, ljubomori, alkoholu... sve samo uzgoj i drustvo nije krivo. Mi sebe lazemo da nam deci nisu idoli kriminalci, navijaci, starlete... i to godinama. Musku decu ucimo od malena da nije normlano da pokazuju osecanja. Ucimo ih da su zene te (majke, sestre, devojke, supruge, cerke) koje treba da vode brigu o njima. Zato i imamo zafrustirane coveculjke. Svuda se zlocini desavaju ali prestanimo da se lazemo da ih ima ovoliko. Kada zene dignu glas svi prozivaju feminzam kao najvece zlo koje ce unistiti nase ovako idilicne porodice i drustvo. Drustvo gde bukvalno svake sedmice samo brojimo ubijene zene. Edukacija na svim nivoima. I kao sto je neko vec rekao 18 godina ili fakultet ili idi pa se snalazi. Nase dedove niko dojio do 30 godine zivota...

esco

pre 4 godine

Hranis i pazis dete 20 godina i ono ti presudi. Svi ti problematicni klinci sa 18 mrs iz kuce pa se snalazi, samo tesko je majci da pusti svoje dete. Nije to samo kod nas ima toga svuda po svetu, uglavnom u siromasnijim zemljama gde su deca zbog finansija primorana da ostanu sa roditeljima a roditelji pustaju jer dete je dete do kraja.

miki mali

pre 4 godine

Zdravstvo nula, realiti 100 posto i posle se cudimo. Politicari nam nepismeni i agresivni, Mitrović i Era nam idoli.... sta dalje reći.

Key and Peele

pre 4 godine

Cvetko, sve si kazao. Vidim to svuda u nasoj zemlji: samo titraj sina, pujdaj ga na oca i pretvaraj u emotivno zavisno bice. Al sutra, kad poraste, nesvesno ce sve nezadovoljstvo sobom da transponuje bas na tu istu majku jer ce u njoj uobraziti i ktivca za svoje sapete mogucnosti.

Da je srece da roditelji uce decu da idu odmah posle skole, kao Ameri, gde bi bam kraj video. A od tih Amera nisam video zahvalnijih ljudi, ljudi koji se ne stide javno reci hvala ti majko, hvala ti oce, za svu podrsku, ljubav i potporu.

Fali nama zahvalnosti, da cenimo. No, to se u Srbiji ne uci, sramota je izraziti takav oset. Ovde zive heroji cija se jarost na najblizima kali.

Ceca

pre 4 godine

Rumska opstina ima 86000 stanovnika.Dok nije dosao na vlast Zlatibor Loncar u Rumi je radilo 4 psihijatra a sad radi jedan 4 sada dva puta nedeljno.Sve je receno ostalo razmislite sami.

Hmm

pre 4 godine

Mmm da, samo majka odgaja sina tako da je zavistan od nje a nesposoban da vodi racuna o sebi. Secam se reci moga oca "necete valjda da vam ON (mislivsi na brata) baci djubre pored vas dve?" A ono je uvezano u kesu i samo treba upotrebiti prstice i nogice da ode do kontejnera i to isto baci. To je samo jedan primer, a bilo ih je dosta kroz nase odrastanje. On nije znao da radi nista, a nije ni hteo i ocekivalo se da se tako i brat ponasa. Nije bilo razlike ko nam pridikuje. Takvi su bili i njegovi roditelji. Danas je u stanju da skuva kafu, isprzi sebi jaja i mislim da je to sve. I sigurna sam da je mnogo takvih kojima se titralo do besvesti.

marinko

pre 4 godine

Važno je napomenuti da su većinu ubistava o kojima je reč u tekstu počinile osobe psihički i mentalno bolesne ili uživaci narkotika...
Ne generalizujte, nisu svi Srbi potencijalne ubice svojih roditelja, nije to srpski "brend", ima toga i na milom nam zapadu u EU!

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 4 godine

Bilo je toga u Srbiji i u vreme komunizma,kada je po većini gradjana Srbije, vladalo blagostanje samo je centralni komitet cenzurisao i filtrirao vesti kako bi se gradjanima serviralo idealno društvo bez nasilja u kome su svi srećni i zadovoljni. Danas, kada je vest roba koja prodaje sve vrste medija konzumentima, ovakva udarna morbida ima psihološki uticaj na čitaoca, koji i pored vaskolike propasti današnje civilizacije i demokratije slavi život jer, eto, pored toliko nesreća i smrti on je (čitalac) živ, zdrav i donekle srećan jer ima posao, kredite i kuću pod hipotekom. Neka ozbiljni globalni medijski igrači počnu da izveštavaju ozbiljno o situaciji na ovoj našoj planeti, buknule bi revolucije širom planete u roku od mesec dana. Sve je ovo dirigovana igra sa mozgom i čulima svetske populacije.

srce

pre 4 godine

Samo zene koje su naucile da vole i postuju sebe, tj. koje imaju samopostovanja, mogu da vaspitavaju emotivno zdravu decu. Sve polazi i zavrsava se s tim. Zato zene, postujte sebe, i ucite od drugih zena iz sveta kako se to radi.

jadno

pre 4 godine

Komentari su jezivi. I za ovo su samo zene krive. I kao majke su omanule. Fascinantno je da ne postoji drustveni fenomen u Srbiji za koji zene na ovaj ili onaj nacin nisu krive. Ili sto su feministkinje pa nece da radjaju, ili sto nece da doje, pa sto hoce karijeru, pa nece da budu domacice, pa sto hoce skole da uce, nece vise nasilje da trpe, evo ni da vaspitavaju decu ne umeju. Cudo jedno! Svo zlo ovog naseg drustva od zena i zbog zena.

Protoss

pre 4 godine

Svi su zakazali.. Jasno je, da je zemlja Srbija u katastrofalnom stanju na svim poljima.. Sistem, društvo, obrazovanje, zdravstvo.. Jedina istina je da zemlja ne funkcioniše kao država, nego kao neki subjekt, na utrini, gde vlada zakon užasa, nepravde, kriminala, nepotizma.. Dali je konačno svima jasno koliko smo propali??

Eddy

pre 4 godine

Sad me sramota priznati da sam kao dijete i tinejdzer mrzio svoje roditelje. Od svoje 14. godine zivota, morao sam, ako sam htio, recimo nove skuplje patike, pola novca sam da zaradim. Posle sam placao i pola kirije za stan gdje sam stanovao dok sam studirao, iako su moji roditelji bez problema to mogli placati kao sto su mojim kolegama i kolegicama placali njihovi roditelji. Tada sam mislio da me mozda ne vole kao sto drugi roditelji vole svoju djecu...

Koji kreten sam tada bio.

DBZ

pre 4 godine

Deda Cvetko je, nazalost, dosta u pravu, ali zapitajmo se zasto je to tako? Zasto balkanske majke, cak i one rodjene "sedamdeset i neke" i kasnije ponavljaju u nekih 7 porodica od 10 taj nezdravi model gde sin nista ne radi, sve mu se prinosi i sredjuje, njegovo je samo da produzi lozu? Sta ih to sprecava da kazu STOP, hocu da svoju decu vaspitavam drugacije, hocu da budu srecni i odgovorni ljudi, ne da bi mene sutra gledali, nego sebe radi i svoje dece. Odgovor je jasan: zbog sredine, baba/deda, tetki/ujaka/strina/striceva, komsija/komsinica itd itd koji svi sve bolje znaju i stalno nju, pa i oca obasipaju dobronamernim savetima. To mesanje u tudje zivote nas ubi, bukvalno, to nepostovanje tudjeg prava na slobodan zivot i izbor. Mozda neke od nas i ne znaju sta je to tacno biti "srecan i odgovoran covek/zena" pa jednostavno ponavljaju model donesen od kuce jer je tako lakse, sto bi sad lupali glavu da nesto menjamo..

Dragan

pre 4 godine

to treba spaliti na lomači da ceo svet vidi. ubiti svoju majku koja ti je dala život i očuvala? pa to je neshvatljivo. kazniti ih nemilosrdno.

enna

pre 4 godine

Ja bih za moju majku sravnjala sve! Nikada mi nece biti jasno kako neko moze da pomisli da digne glas, a kamoli ruku na svoju majku! Jedna je majka i jedina koja bi žrtvovala sve zarad deteta!

Branko

pre 4 godine

Mislim da je vreme da neko jasno kaze: nisu nam krivi ni rialiti, ni filmovi, ni TV, ni siromastvo, nego novi, nekriticki prekopirani i natureni nacin vaspitanja u kome se deca od malena uce da su jedinstvena na svetu, da su samo ona i njihove zelje vazne, da sve mora da im se ispuni i da i da im je sve dozvoljeno, pa kada toga jednom ne bude onda takva deca pobesne i reaguju tako kako su i ova reagovala i to ne samo kod nas vec i u Americi, Evropi i svugde gde se taj model vaspitanja primenjuje. Takodje to objasnjava zasto takvog ponasanja nije bilo ranije, osim u vrlo retkim zanemarljivim slucajevima.

mladennn

pre 4 godine

Ovo se cesto javlja na zapadu gde su naruseni porodicni odnosi i gde nema te istinske ljubavi izmedju roditelja i dece ,,baki i deka i unucica...Pocelo je i kod nas ,jer kod nas uvek stigne sve ono lose sa zapada sa zakasnjenjem...

Uzdah

pre 4 godine

Upropastili smo svojoj deci zemlju, izmrcvarili smo ih sirotinjskim životima u kukavickoj i nazadnoj sredini, a i dalje osuđujemo.

Ovde se ne ceni sloboda i individualnost, tuđa ličnost i pravo na izbor. Pritiska se pojedinac dok ne pukne. Ili ode u Nemačku, što je još najbolje rešenje.

Treba da pitamo decu zašto beže od nas. I da se suočimo sa teškom istinom, jer ništa dobro ne stoji iza toga.

Radjamo te mlade ljude iz čiste sebičnosti: da ima ko da nas čuva u starosti, da dobijemo društvenu potvrdu da valjamo, da bismo sebi ispunili život (i babama i dedama)...

Ne rađaju se deca zbog toga.

Treba imati svest da donosimo na svet novo ljudsko biće, koje ima svoju volju, svoje posebnosti, svoje želje koje mogu biti suprotne našim.

Devojke možda neće želeti da se udaju ili imaju decu, muški će možda biti gej, i jedni i drugi će možda hteti da žive daleko od nas... Neki će biti skloni porocima, neki po prirodi lenji, neki možda neće biti zdravi...

To su sve izazovi o kojima se ne misli dok se ciči i opija na svadbi... Okolina mlade pritiska, posla nigde, mladost i zaljubljenost im stavljaju ružičaste naočare i oni rađaju decu, a kada dođu problemi?

Treba da se menjamo. Ako imamo mozga. Ako volimo svoju decu i sebe.

Zar je lakše čitati ovakve hronike nego se otrezniti i preduzeti nešto?

Moje saučešće porodici.

Srednji vek zauvek

pre 4 godine

Da li se neko seca hajke na dr Zorana Milivojevica od pre nekoliko godina? Da podsetim, digla se kuka i motika na njega jer je tvrdio da je fizicka prisila kada drugacije ne ide, neophodni sastavni element vaspitanja. I dzaba je covek objasnjavao da pod tim ne misli na premlacivanje, vec na par pljuski preko guze. Takodje je u beskraj naglasavao vaznost podrske i ljubavi. Ravnoteza ljubavi i discipline. Svi su se nasli uvredjeni i pljuvali po coveku. "Jao, kako mozes udariti dete?" Kada bi vam bilo dozvoljeno da sedite na casovima videli biste na sta to lici. Nastavnici ne smeju mrko da ih pogledaju, a ovi se deru na njih jer im smetaju dok igraju igrice na casu.

Sada bi Milivojevic mogao da kaze "Jesam li vam govorio", ali verovatno nece iz pristojnosti.

Runner

pre 4 godine

Zdravstvo nula, realiti 100 posto i posle se cudimo. Politicari nam nepismeni i agresivni, Mitrović i Era nam idoli.... sta dalje reći.
(miki mali, 3. oktobar 2019 21:27)

Какве везе има српско здравство са ова два случаја? Здравство нигде у свету не лечи менталитет једног народа па ни у Србији. Узроци овог зла су поремећенои систем вредности. Нису ли код нас медијски јунаци криминалци, естрадне звезде, звезде ријалти шоуа, политичари насилници и силеџије, сумњиви тајкуни, квази интелектуалци, плагијатори и људски шљам сваке феле? Ту болест не лече доктори него инсистуције система.

X

pre 4 godine

Mozda se radi o nelecenoj dusevnoj bolesti.
Pored stigme , postoji jos jedna situacija a to je da dusevno bolesna osoba porice da je bolesna i nece da se leci.Porodica ima tesku muku kako da ih natera da odu kod lekara i samo u ovakvim epizodama ( a tada je kasno ) polucija i hitna pomoc smestaju ove bolesnike de im je mesto.
Jedan od ovih nesrecnika je bio narkoman, drugi je bio kik bokser i treci je vezbao u teretani.
Inace , danasnji klinci su navuceni na to da muskarci moraju da budu nabildovani a devojke sve kao ispod istog kalupa ( sa onim smesnim pozama sve su ko jaje jajetu i izgledaju kao porno glumice).
Mnogi mladici da bi izgledali sto pre nabildovano uzimaju svasta po tim teretanama a to takodje moze biti uzrok psihoza . Dvojica od ove trojice su isla da nesto treniraju.
I jos nesto i ovaj momak od 27 je bio kod kuce i nije radio. taj nacin zivota vodi u depresiju , agresiju ili auto- agresiju.

Centurion

pre 4 godine

Mnogo je ubistava ili zlostavljanja počinjeno zbog nemaštine i toga što više generacija zivi pod jednim krovom.
To je uzrok frustracija, besa, nemoći, nedostatka privatnosti i sl.
Kada zivci popuste, a zaliju se alkoholom i narkoticima nastane katastrofa.
Često ni alkohol ni narkotici nisu okidač već loši porodični odnosi i siromastvo. Pod takvim pritiskom čovek pukne.

mladennn

pre 4 godine

Ovo se cesto javlja na zapadu gde su naruseni porodicni odnosi i gde nema te istinske ljubavi izmedju roditelja i dece ,,baki i deka i unucica...Pocelo je i kod nas ,jer kod nas uvek stigne sve ono lose sa zapada sa zakasnjenjem...

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Ovo je sindrom neuravnotezene i asimetricne bracne zajednice koji je, nazalost, svojstven svim zemljama Istocne Evrope, ali Srbije NAROCITO. Muskarac i zena se vencaju, najcesce iz ljubavi, dete se rodi, ljubav ubrzo nestane (najcesce zato sto romansiranje bez finansiranja nekako ne ide), brak se ohladi, supruznici se otudje, krenu svaki svojim putem. Jedan od supruznika, najcesce supruga, da bi se osvetila svom suprugu - svesno ili ne - okrene se svom detetu, najcesce muskom, i od njega napravi surogata svog muza, obasipajuci ga ljubavlju i paznjom. Dete onda, naravno, postane dozivotni edipalni slucaj, patoloski vezano za jednog roditelja i dresirano da mrzi drugog (plus neurastenicno i razmazeno do bola). Naravno, pre ili kasnije seoska idila izmedju dvoje patoloski povezanih individua suprotnog pola mora da pukne, najcesce zato sto majka ostari, vise nije u mogucnosti da privredjuje i detetu obezbedjuje luksuze na koje se dete naviklo, i tu onda dolazi do nasilja i tragicne smrti jednog od protagonista.

Ovom problemu, nazalost, nema resenja, bar ne jednostavnog. Najkomplikovanije, ali zapravo najjednostavnije, resenje je obrazovati mlade bracne parove da ne ulaze u brak, a NAROCITO da ne prave decu ako za to nisu dovoljno zreli. Jedine - ponavljam: JEDINE istinski individuirane osobe su one koje su proizasle iz stablinih brakova ispunjenih ljubavlju, razumevanjem, kominikacijom i solidarnoscu. Takvih je u nas jedan u sto hiljada.

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 4 godine

Bilo je toga u Srbiji i u vreme komunizma,kada je po većini gradjana Srbije, vladalo blagostanje samo je centralni komitet cenzurisao i filtrirao vesti kako bi se gradjanima serviralo idealno društvo bez nasilja u kome su svi srećni i zadovoljni. Danas, kada je vest roba koja prodaje sve vrste medija konzumentima, ovakva udarna morbida ima psihološki uticaj na čitaoca, koji i pored vaskolike propasti današnje civilizacije i demokratije slavi život jer, eto, pored toliko nesreća i smrti on je (čitalac) živ, zdrav i donekle srećan jer ima posao, kredite i kuću pod hipotekom. Neka ozbiljni globalni medijski igrači počnu da izveštavaju ozbiljno o situaciji na ovoj našoj planeti, buknule bi revolucije širom planete u roku od mesec dana. Sve je ovo dirigovana igra sa mozgom i čulima svetske populacije.

Car dušan

pre 4 godine

Svako ko počini ubistvo je u startu neuračunljiv , jer normalnom coveku ne bi palo na pamet da drugom coveku oduzme zivot prema tome hapsi i psihicke bolesnike i najstrože kazne i cao pa da vidimo kako ce se broj psihicki obolelih smanjiti ... nece im pasti na pamet da ubiju nekog

vanja

pre 4 godine

Nepopularno ali istinito. Roditelji najcesce majke su omanule u uzgoju pogotovo muske dece. Kod nas je vecina muskaraca (mladje generacije) totalno nespremna i nezrela za zivot. Vecina danasnjih 30-godisnjaka se ponasa kao da im je 16 godina. Za sve sto im je u zivotu potrebno neko drugi ce da im obezbedi. Koliko njih zna da vodi brigu o sebi (da se opere, skuva, spremi stan...) jako, jako malo jer kod nas se to smatra zenskim poslom. Majke i iskriveni patriarhat u kome trenutno zivimo su krivi za ove krhotine od ljudi. Da se ne lezamo, kod nas gori crveno svetlo vec jako dugo. Ali mi kao po obicaju sve ignorisemo i svaki oblik nasilja prepisujemo nemastini, ljubomori, alkoholu... sve samo uzgoj i drustvo nije krivo. Mi sebe lazemo da nam deci nisu idoli kriminalci, navijaci, starlete... i to godinama. Musku decu ucimo od malena da nije normlano da pokazuju osecanja. Ucimo ih da su zene te (majke, sestre, devojke, supruge, cerke) koje treba da vode brigu o njima. Zato i imamo zafrustirane coveculjke. Svuda se zlocini desavaju ali prestanimo da se lazemo da ih ima ovoliko. Kada zene dignu glas svi prozivaju feminzam kao najvece zlo koje ce unistiti nase ovako idilicne porodice i drustvo. Drustvo gde bukvalno svake sedmice samo brojimo ubijene zene. Edukacija na svim nivoima. I kao sto je neko vec rekao 18 godina ili fakultet ili idi pa se snalazi. Nase dedove niko dojio do 30 godine zivota...

jadno

pre 4 godine

Komentari su jezivi. I za ovo su samo zene krive. I kao majke su omanule. Fascinantno je da ne postoji drustveni fenomen u Srbiji za koji zene na ovaj ili onaj nacin nisu krive. Ili sto su feministkinje pa nece da radjaju, ili sto nece da doje, pa sto hoce karijeru, pa nece da budu domacice, pa sto hoce skole da uce, nece vise nasilje da trpe, evo ni da vaspitavaju decu ne umeju. Cudo jedno! Svo zlo ovog naseg drustva od zena i zbog zena.

marinko

pre 4 godine

Važno je napomenuti da su većinu ubistava o kojima je reč u tekstu počinile osobe psihički i mentalno bolesne ili uživaci narkotika...
Ne generalizujte, nisu svi Srbi potencijalne ubice svojih roditelja, nije to srpski "brend", ima toga i na milom nam zapadu u EU!

Branko

pre 4 godine

Mislim da je vreme da neko jasno kaze: nisu nam krivi ni rialiti, ni filmovi, ni TV, ni siromastvo, nego novi, nekriticki prekopirani i natureni nacin vaspitanja u kome se deca od malena uce da su jedinstvena na svetu, da su samo ona i njihove zelje vazne, da sve mora da im se ispuni i da i da im je sve dozvoljeno, pa kada toga jednom ne bude onda takva deca pobesne i reaguju tako kako su i ova reagovala i to ne samo kod nas vec i u Americi, Evropi i svugde gde se taj model vaspitanja primenjuje. Takodje to objasnjava zasto takvog ponasanja nije bilo ranije, osim u vrlo retkim zanemarljivim slucajevima.

enna

pre 4 godine

Ja bih za moju majku sravnjala sve! Nikada mi nece biti jasno kako neko moze da pomisli da digne glas, a kamoli ruku na svoju majku! Jedna je majka i jedina koja bi žrtvovala sve zarad deteta!

esco

pre 4 godine

Hranis i pazis dete 20 godina i ono ti presudi. Svi ti problematicni klinci sa 18 mrs iz kuce pa se snalazi, samo tesko je majci da pusti svoje dete. Nije to samo kod nas ima toga svuda po svetu, uglavnom u siromasnijim zemljama gde su deca zbog finansija primorana da ostanu sa roditeljima a roditelji pustaju jer dete je dete do kraja.

psiho Delija

pre 4 godine

U zemlji bolesnih rijaliti programa, sa nekulturnim, nepismenim učesnicima! U zemlji nasilja u školama, na radnim mestima! U zemlji potpune moralne dekadencije!
Mi se pitamo ZAŠTO!!??

Key and Peele

pre 4 godine

Cvetko, sve si kazao. Vidim to svuda u nasoj zemlji: samo titraj sina, pujdaj ga na oca i pretvaraj u emotivno zavisno bice. Al sutra, kad poraste, nesvesno ce sve nezadovoljstvo sobom da transponuje bas na tu istu majku jer ce u njoj uobraziti i ktivca za svoje sapete mogucnosti.

Da je srece da roditelji uce decu da idu odmah posle skole, kao Ameri, gde bi bam kraj video. A od tih Amera nisam video zahvalnijih ljudi, ljudi koji se ne stide javno reci hvala ti majko, hvala ti oce, za svu podrsku, ljubav i potporu.

Fali nama zahvalnosti, da cenimo. No, to se u Srbiji ne uci, sramota je izraziti takav oset. Ovde zive heroji cija se jarost na najblizima kali.

srce

pre 4 godine

Samo zene koje su naucile da vole i postuju sebe, tj. koje imaju samopostovanja, mogu da vaspitavaju emotivno zdravu decu. Sve polazi i zavrsava se s tim. Zato zene, postujte sebe, i ucite od drugih zena iz sveta kako se to radi.

Hmm

pre 4 godine

Mmm da, samo majka odgaja sina tako da je zavistan od nje a nesposoban da vodi racuna o sebi. Secam se reci moga oca "necete valjda da vam ON (mislivsi na brata) baci djubre pored vas dve?" A ono je uvezano u kesu i samo treba upotrebiti prstice i nogice da ode do kontejnera i to isto baci. To je samo jedan primer, a bilo ih je dosta kroz nase odrastanje. On nije znao da radi nista, a nije ni hteo i ocekivalo se da se tako i brat ponasa. Nije bilo razlike ko nam pridikuje. Takvi su bili i njegovi roditelji. Danas je u stanju da skuva kafu, isprzi sebi jaja i mislim da je to sve. I sigurna sam da je mnogo takvih kojima se titralo do besvesti.

Dragan

pre 4 godine

to treba spaliti na lomači da ceo svet vidi. ubiti svoju majku koja ti je dala život i očuvala? pa to je neshvatljivo. kazniti ih nemilosrdno.

miki mali

pre 4 godine

Zdravstvo nula, realiti 100 posto i posle se cudimo. Politicari nam nepismeni i agresivni, Mitrović i Era nam idoli.... sta dalje reći.

Ceca

pre 4 godine

Rumska opstina ima 86000 stanovnika.Dok nije dosao na vlast Zlatibor Loncar u Rumi je radilo 4 psihijatra a sad radi jedan 4 sada dva puta nedeljno.Sve je receno ostalo razmislite sami.

Srednji vek zauvek

pre 4 godine

Da li se neko seca hajke na dr Zorana Milivojevica od pre nekoliko godina? Da podsetim, digla se kuka i motika na njega jer je tvrdio da je fizicka prisila kada drugacije ne ide, neophodni sastavni element vaspitanja. I dzaba je covek objasnjavao da pod tim ne misli na premlacivanje, vec na par pljuski preko guze. Takodje je u beskraj naglasavao vaznost podrske i ljubavi. Ravnoteza ljubavi i discipline. Svi su se nasli uvredjeni i pljuvali po coveku. "Jao, kako mozes udariti dete?" Kada bi vam bilo dozvoljeno da sedite na casovima videli biste na sta to lici. Nastavnici ne smeju mrko da ih pogledaju, a ovi se deru na njih jer im smetaju dok igraju igrice na casu.

Sada bi Milivojevic mogao da kaze "Jesam li vam govorio", ali verovatno nece iz pristojnosti.

Protoss

pre 4 godine

Svi su zakazali.. Jasno je, da je zemlja Srbija u katastrofalnom stanju na svim poljima.. Sistem, društvo, obrazovanje, zdravstvo.. Jedina istina je da zemlja ne funkcioniše kao država, nego kao neki subjekt, na utrini, gde vlada zakon užasa, nepravde, kriminala, nepotizma.. Dali je konačno svima jasno koliko smo propali??

Eddy

pre 4 godine

Sad me sramota priznati da sam kao dijete i tinejdzer mrzio svoje roditelje. Od svoje 14. godine zivota, morao sam, ako sam htio, recimo nove skuplje patike, pola novca sam da zaradim. Posle sam placao i pola kirije za stan gdje sam stanovao dok sam studirao, iako su moji roditelji bez problema to mogli placati kao sto su mojim kolegama i kolegicama placali njihovi roditelji. Tada sam mislio da me mozda ne vole kao sto drugi roditelji vole svoju djecu...

Koji kreten sam tada bio.

DBZ

pre 4 godine

Deda Cvetko je, nazalost, dosta u pravu, ali zapitajmo se zasto je to tako? Zasto balkanske majke, cak i one rodjene "sedamdeset i neke" i kasnije ponavljaju u nekih 7 porodica od 10 taj nezdravi model gde sin nista ne radi, sve mu se prinosi i sredjuje, njegovo je samo da produzi lozu? Sta ih to sprecava da kazu STOP, hocu da svoju decu vaspitavam drugacije, hocu da budu srecni i odgovorni ljudi, ne da bi mene sutra gledali, nego sebe radi i svoje dece. Odgovor je jasan: zbog sredine, baba/deda, tetki/ujaka/strina/striceva, komsija/komsinica itd itd koji svi sve bolje znaju i stalno nju, pa i oca obasipaju dobronamernim savetima. To mesanje u tudje zivote nas ubi, bukvalno, to nepostovanje tudjeg prava na slobodan zivot i izbor. Mozda neke od nas i ne znaju sta je to tacno biti "srecan i odgovoran covek/zena" pa jednostavno ponavljaju model donesen od kuce jer je tako lakse, sto bi sad lupali glavu da nesto menjamo..

Runner

pre 4 godine

Zdravstvo nula, realiti 100 posto i posle se cudimo. Politicari nam nepismeni i agresivni, Mitrović i Era nam idoli.... sta dalje reći.
(miki mali, 3. oktobar 2019 21:27)

Какве везе има српско здравство са ова два случаја? Здравство нигде у свету не лечи менталитет једног народа па ни у Србији. Узроци овог зла су поремећенои систем вредности. Нису ли код нас медијски јунаци криминалци, естрадне звезде, звезде ријалти шоуа, политичари насилници и силеџије, сумњиви тајкуни, квази интелектуалци, плагијатори и људски шљам сваке феле? Ту болест не лече доктори него инсистуције система.

Centurion

pre 4 godine

Mnogo je ubistava ili zlostavljanja počinjeno zbog nemaštine i toga što više generacija zivi pod jednim krovom.
To je uzrok frustracija, besa, nemoći, nedostatka privatnosti i sl.
Kada zivci popuste, a zaliju se alkoholom i narkoticima nastane katastrofa.
Često ni alkohol ni narkotici nisu okidač već loši porodični odnosi i siromastvo. Pod takvim pritiskom čovek pukne.

X

pre 4 godine

Mozda se radi o nelecenoj dusevnoj bolesti.
Pored stigme , postoji jos jedna situacija a to je da dusevno bolesna osoba porice da je bolesna i nece da se leci.Porodica ima tesku muku kako da ih natera da odu kod lekara i samo u ovakvim epizodama ( a tada je kasno ) polucija i hitna pomoc smestaju ove bolesnike de im je mesto.
Jedan od ovih nesrecnika je bio narkoman, drugi je bio kik bokser i treci je vezbao u teretani.
Inace , danasnji klinci su navuceni na to da muskarci moraju da budu nabildovani a devojke sve kao ispod istog kalupa ( sa onim smesnim pozama sve su ko jaje jajetu i izgledaju kao porno glumice).
Mnogi mladici da bi izgledali sto pre nabildovano uzimaju svasta po tim teretanama a to takodje moze biti uzrok psihoza . Dvojica od ove trojice su isla da nesto treniraju.
I jos nesto i ovaj momak od 27 je bio kod kuce i nije radio. taj nacin zivota vodi u depresiju , agresiju ili auto- agresiju.

Uzdah

pre 4 godine

Upropastili smo svojoj deci zemlju, izmrcvarili smo ih sirotinjskim životima u kukavickoj i nazadnoj sredini, a i dalje osuđujemo.

Ovde se ne ceni sloboda i individualnost, tuđa ličnost i pravo na izbor. Pritiska se pojedinac dok ne pukne. Ili ode u Nemačku, što je još najbolje rešenje.

Treba da pitamo decu zašto beže od nas. I da se suočimo sa teškom istinom, jer ništa dobro ne stoji iza toga.

Radjamo te mlade ljude iz čiste sebičnosti: da ima ko da nas čuva u starosti, da dobijemo društvenu potvrdu da valjamo, da bismo sebi ispunili život (i babama i dedama)...

Ne rađaju se deca zbog toga.

Treba imati svest da donosimo na svet novo ljudsko biće, koje ima svoju volju, svoje posebnosti, svoje želje koje mogu biti suprotne našim.

Devojke možda neće želeti da se udaju ili imaju decu, muški će možda biti gej, i jedni i drugi će možda hteti da žive daleko od nas... Neki će biti skloni porocima, neki po prirodi lenji, neki možda neće biti zdravi...

To su sve izazovi o kojima se ne misli dok se ciči i opija na svadbi... Okolina mlade pritiska, posla nigde, mladost i zaljubljenost im stavljaju ružičaste naočare i oni rađaju decu, a kada dođu problemi?

Treba da se menjamo. Ako imamo mozga. Ako volimo svoju decu i sebe.

Zar je lakše čitati ovakve hronike nego se otrezniti i preduzeti nešto?

Moje saučešće porodici.