Četvrtak, 12.09.2019.

18:05

Đorđević o timu, zajedništvu i značaju "jednog dobrog doručka" VIDEO

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je njegova ekipa tim onda kada igra kao tim.

Izvor: SV

Ðorðeviæ o timu, zajedništvu i znaèaju "jednog dobrog doruèka" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Samo realno

pre 4 godine

To se tražilo i od Saleta, ništa više.
(detektiv kokni kol, 12. septembar 2019 18:59)

Pa šta da izađe i kaže "Imam problem sa Jokićem, ne može on da bude vođa tima, jer ja sam vođa tima...niko iznad mene". To je jedina istina. Obradović nije imao problem sa glavom, nego sa igračima...ovde je problem glava, zato i ne može tako da nastupi.

S.M

pre 4 godine

Selektoru...vecina ti ne zamera na porazu ali ti zamera sto upoznajuci te kao bivseg najboljeg pleja a sada trenera, shvata da nisi jos dorastao voditi reprezentaciju,, shvata da nisi moralna gromada kao sto si bio igracka. Menadzerisanje kroz reprezentacoju sa drugarima iz Kss i Partizana, niko javno ne spominje, ali se zna, forsiranje startera Bircevica prosecnog igraca koji je bio i bez kluba, Raduljice rekreativca visegodisnjeg, razno razne kombinacije koje se znaju. Da znas samo, da cete i po tome pamtiti

Џоџо

pre 4 godine

О заједништву прича доказани медиокритет. Лицемеру, Однос према Јокићу (и још некима) те је разоткрио, а капитенска трака „тетовираном" потпуно потврдила да си морални човечуљак.

Takenardi

pre 4 godine

Ajde Sale jos da Srbiju da odvedes na Olimpijadu po olimpijsku medalju.
Nakon Olimpijade, da Djordjevic napravi reprezentativnu pauzu od 5 do 8 godina.
A strucni stab, pre toga veoma duboka analiza sta se desilo na SP i analiza protivnika polufinalista za pitanje zasto su oni tu a ne Srbija. I analiza za svaku poziciju po 2 ili 3 igraca ispod 25 godina kroz kvalifikacije bilo da je za EP ili za SP.
Mora Savez da ozbiljno pozabavi sistem rada sa mladima, da usvoje americki sistem rada po atleti, po brzini, po skoku, da lete pri zakucavanju,i psihiloska priprema i maksimalna koncentracija za trojkase. Da Savez razgovara sa klubovima u Srbiji, da savetuje, da proveravaju kako trener radi sa mladima, da li postuje nacin rada...itd
Bilo mi je neverovatno da samo jedini Milutinov umeo da u skoku da zakucava dok je lopta u vazduhu. I bilo mi je jasno da nece stici daleko na SP. Na proslom SP i na olimpijadi smo imali 3-4 igraca koji su znali da zakucavaju lagano, zato je bila Srbija dominantna do finala kao tim, odlicna energija, motivisani.

ccc?

pre 4 godine

Pa da nije poveo Bobija oci bi iskopali Saletu? Pudtite tu pricu a svi su videli kako je Bobi igrao..Covek nema kontrolu u faulovima, promasuje iz reketa, spor, odbrana nula? Pa zar vam nije jasno po njegovoj minutazi u NBA?? Bobana je MORAO da povede.

drvobradi

pre 4 godine

@Milivoje
Sledece takmicenje koje igramo su kvalifikacioni turniri za OI, gde smo verovatno nosioci grupe. Prava prilika da se operemo od ovoga.

mii smo sremci vise nam stomaci

pre 4 godine

kao i sto sam vec pisao nece otici dok nas skroz ne ukanali a to ce se desiti kad ne odemo na oi,onda nam nista ne znaci,to ce biti veliki udarac.Nama treba selektor koji ce voditi najbolje igrace a Djordjevic je imao tu priliku,svi su mu bili na raspolaganju a videli smo kako je izabrao i kako je prosao, jednostavno mora da ode,bez daljnjeg

bojan 1982

pre 4 godine

Sustina price su kompromisi koje je pravio u pozivanju igraca. Nismo imali dovoljno igraca u rotaciji spolja. Jokic i Milutinov su dovoljni na poziciji petice. Svaka cast Bobiju i Radulji ali nema mesta za njih, Birca Simon nisu takodje taj nivo. Zrtvovao je najboljeg centra sveta da se covek pati na cetvorci. Objektivno Teo i Gagi su nedostajali, ali je trebao progutati svoju sujetu i ego i zvati naknadno nekog drugog niskog igraca. Ovaj neuspeh je Saletov i niciji drugi. Steta ovaku sansu za zlato necemo imati dugo.

bobi

pre 4 godine

Vinsen Kole je selektor Francuske od 2009. Od tada ima jedno zlato na EP 2013., srebro 2011., bronze na SP 2014. i na EP 2015. Ima takođe 13. mesto na SP 2010., dva šesta mesta na OI 2012. i 2016., peto mesto na Eurobasketu 2009., na EP 2017. Francuska bila čak dvanaesta. U tim timovima igrali su Parker, Batum, Gober, Dijao, braća Pijetrus, De Kolo, Turiaf, Furnije, Ertel, Serafin, Želabal. Dakle vrhunski NBA i evropski igrači, uz Španiju najjača evropska ekipa po imenima i među pet svetskih. Kole je i dalje selektor Francuske bez obtira na neke neuspehe koje je imao. Kole i Francuska će možda biti šampioni sveta ove godine. Već sledeće možda opet biti šesti na OI. Kole će i nakon toga biti selektor.

Bisidi ti

pre 4 godine

Kalina i Nedović bili su neophodni protiv Spa/Arg da nss ne pretrčavaju. Neki snažniji pokretljiviji centar/krilo takođe. Sad, šta je bilo, bilo je, bar počinje ekipa da se formira.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@ej bre, Ne znam ni šta da ti odgovorim na ovo. Potpuno iskrivljenu sliku imaš u glavi. To što su pojedini klinci, trolovi ili ko već pokazivali nekakvo nadzvezdaštvo prozivajući tada Saleta mi ne govori ništa. Većina ga apsolutno poštuje i voli. To je fakat. Kritikuje se zbog velike propuštene šanse za pehar. Vrlo prosto.

Kontra primer, Novaka godinama smara armija "vaših", čak se i u Pioniru čula prozivka čoveku koji je najveći sportista u istoriji zemlje. Ali ja neću da kažem da grobari mrze Novaka, znam da šta živa većina misli. Manjina koja po internetima i forumima prave odijum kao sekta i kreira paralelnu stvarnost me ne zanima.

Znam i živim sa tonom Zvezdaša, nijedan ne mrzi Bogdana, to životom garantujem. Kada obuče sveti dres on je naš brat kao i svaki drugi momak. Toliko.
Spotski pozdrav i svako dobro.

Radijator

pre 4 godine

2020

Teo,Jovic,Nedovic
BB,Guduric,Gagi
Kalina,Lucic
Bjelica,Macvan
Jokic,Milutinov

a na klupi selektor...
(hmmm, 12. septembar 2019 18:39)
Guduric?
Cemu?
Sta on da radi??

NewLife

pre 4 godine

Obavezno podmladiti i graditi jedan novi tim. Ubaciti Nakica, Smailagica, Simanica, Davidovca, Marinkovica... Zahvaliti se 30-godisnjacima koji nisu extra kvalitet tipa Bircevic, Simonovic, Raduljica, Macvan, Lucic... Vec treba da zapocne stvaranje novog tima, a kroz reprezentaciju ti igraci ce doci i do jakih klubova, mozda i do NBA.

Sergius

pre 4 godine

"Mnogo stvari se izdesavalo, ali ja necu o tome"-ako nesto ne podnosim to su izjave ovog tipa. Ako je bilo problema u timu, onda to resis u svlacionici i ok tamo i ostaje, ali onda cutis a ne kao ima nesto ali boljw da ne kazem. Ko god sta pricao o Zeljku na onoj cuvenoj konfwrenciji, on je izasao i rekao sta je imao.
(Bane, 12. septembar 2019 18:08)

Ovo ja pričam od Španaca.

bskfan

pre 4 godine

Jedno je "tim" kao jasno organizovana i uigrana grupa igraca u kojoj se tacno zna sta ko radi, a sasvim je druga stvar ako se pod tim timom podrazumeva egalitarni sistem. Ne mozes ti da pozoves jednog Jokica, koji je alfa i omega u svom timu, a onda da ga svedes na samo jednog od cetri centra, da mu uzmes loptu iz ruku, da mu promenis poziciju i ulogu u timu, da ti igra 16 minuta po utamici a onda od njega da ocekujes partije kao u Denveru. Uostalom, najbolji pokazatelj sve te konfuzije je sama izjava Djordjevica pred pocetak prvenstva kada je komentarisao pozivanje 4 centra i kako igrati sa njima, kada kaze: "imam neke ideje". Ides na SP po zlatnu medalju, onda 13-14 utamica eksperimentises tako sto svaki put odigras sa drugacijom postavom sa dva centra a onda u kljucnoj utkmici sve to bacis u vodu i kreces ispocetka.

Mozemo mi da filozofiramo koliko god hocemo ali je cinjenica da ovaj tim nema igrace koji mogu da igraju protiv ekipa sa niskim postavama a to se videlo i protiv Italijana, i protiv Spanaca i protiv Argentine. Djordjevic se spremao za igru protiv Litvanije, Australije, Grcke, Francuske i Amerike, a potpuno je zaboravio na timove sa niskim postavama. Hemija medju igracima je jedna stvar, ali mislim da se ovde ne radi samo o hemiji vec o daleko vecem problemu, velikoj sujeti, zavisti i ljubomori nekih igraca, ali se za sada o tome cuti.

Marko

pre 4 godine

Ti si nasa ziva legenda Sale, i hvala ti na svemu! I kao igracu i kao treneru. Nadam se da ce savez odluciti da nastavi saradnju sa tobom, na zadovoljstvo svih nas koji volimo kosarku! Zajedno do novih medalja, sada nismo uspeli ali idemo dalje! Pamtim dobro koje si nam doneo proteklih godina kao trener, nece jedan neuspeh pokvariti sve ono dobro!

ej bre

pre 4 godine

Bane, Bukvalno to. Danas ne mogu da objasnim drugarima grobarima, da kritika Saletu nije klupska, niko ga ne mrzi što je van pameti, nego suštinska i ljudska. Niko reč nije rekao Željku posle one katastrofe. Koja je i veća od ove. Zicer evropsko zlato na domaćem terenu.

Ali zašto? Zato što je izašao sam, ljudski, otvoreno pošteno preuzeo SVE NA SEBE. Puna odgovornost. Od početka kada nije presekao klanove, sasekao nedisciplinu i i slično. Priznao čovek, izvinio se narodu i dobio je aplauz i poštovanje. Zato je najveća trenerčina i šampion.

To se tražilo i od Saleta, ništa više.
(detektiv kokni kol, 12. septembar 2019 18:59)

Samo je problem sto su navijaci Zvezde od prvog dana pljuvali Saleta. Sada, posle toliko medalja prvi put imate pravo da kritikujete jer se stvarno obrukao.
Istina je da vecina navijaca mezimice cak i sada nema pojma sta je pogresio ali pljuje po difoltu jer je grobar.
Ja kao navijac Partizana smatram da mora da podnese ostavku ali zato jer je potpuno promasio igru a vi bi bili zadovoljni samo kada bi zlata osvajao sa CZ igracima i doktorom kao direktorom. Naravno Bogdana zbog grehova iz mladosti ne sme da vise zove.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Bane, Bukvalno to. Danas ne mogu da objasnim drugarima grobarima, da kritika Saletu nije klupska, niko ga ne mrzi što je van pameti, nego suštinska i ljudska. Niko reč nije rekao Željku posle one katastrofe. Koja je i veća od ove. Zicer evropsko zlato na domaćem terenu.

Ali zašto? Zato što je izašao sam, ljudski, otvoreno pošteno preuzeo SVE NA SEBE. Puna odgovornost. Od početka kada nije presekao klanove, sasekao nedisciplinu i i slično. Priznao čovek, izvinio se narodu i dobio je aplauz i poštovanje. Zato je najveća trenerčina i šampion.

To se tražilo i od Saleta, ništa više.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ti si danas pokazao protiv amera kakav si vrhunski strucnjak i takticki nadmudrio jednog Grega Popovica, pritom doneo najbitniju pobedu u utakmici decenije sa amerima koji svi cekamo mesecima.

Bane

pre 4 godine

"Mnogo stvari se izdesavalo, ali ja necu o tome"-ako nesto ne podnosim to su izjave ovog tipa. Ako je bilo problema u timu, onda to resis u svlacionici i ok tamo i ostaje, ali onda cutis a ne kao ima nesto ali boljw da ne kazem. Ko god sta pricao o Zeljku na onoj cuvenoj konfwrenciji, on je izasao i rekao sta je imao.

Milivoje

pre 4 godine

2020

Teo,Jovic,Nedovic
BB,Guduric,Gagi
Kalina,Lucic
Bjelica,Macvan
Jokic,Milutinov

a na klupi selektor...
(hmmm, 12. septembar 2019 18:39)

Umesto tog Mačvana lepo zvati Smailagića iz GSW. I sledeće takmičenje koje igramo je EP 2021 godine. Teško da će svi NBA igrači da se odazovu na to konitnentalno takmičenje. Pitaj Boga kada ćemo opet imati pun sastav. Sledeće godine momci odmaraju pošto je vraški teško da se plasiramo na OI od toga nema ništa.

Beograd

pre 4 godine

Ne treba sada praviti euforiju zbog pobede Amera koji su dosli u najmanju ruku po kvalitetu sa trecom ili cetvrtom postavom. Kao sto sam onimad isticao da Francuzi njih dobijaju i da idu u polufinale. Misljenja sam da bi ih i Spanija Argentina ili Australija isto tako dobili da su se sastali.Pa njih su Turci umalo tukli u grupi da se nisu uplasili pobede.Sale ti objasni naciji kako su te treneri Spanije i Argentine razvalili u svim segmentima igre. To ocekujemo od tebe. Vreme ti je da ides jer hvala ti za sve sto si ucinio kao igrac ali za trenera nisi. Jesu bila druga mesta ranije ali zahvaljujuci nekim srecnim okolnostima i magiji Teodosica. Da si dobar strucnjak vodio bi nekog Evropskog giganta. Jos su te ljudi ladno otpustali iz PAO ili Bajerna.

Bane

pre 4 godine

"Mnogo stvari se izdesavalo, ali ja necu o tome"-ako nesto ne podnosim to su izjave ovog tipa. Ako je bilo problema u timu, onda to resis u svlacionici i ok tamo i ostaje, ali onda cutis a ne kao ima nesto ali boljw da ne kazem. Ko god sta pricao o Zeljku na onoj cuvenoj konfwrenciji, on je izasao i rekao sta je imao.

Beograd

pre 4 godine

Ne treba sada praviti euforiju zbog pobede Amera koji su dosli u najmanju ruku po kvalitetu sa trecom ili cetvrtom postavom. Kao sto sam onimad isticao da Francuzi njih dobijaju i da idu u polufinale. Misljenja sam da bi ih i Spanija Argentina ili Australija isto tako dobili da su se sastali.Pa njih su Turci umalo tukli u grupi da se nisu uplasili pobede.Sale ti objasni naciji kako su te treneri Spanije i Argentine razvalili u svim segmentima igre. To ocekujemo od tebe. Vreme ti je da ides jer hvala ti za sve sto si ucinio kao igrac ali za trenera nisi. Jesu bila druga mesta ranije ali zahvaljujuci nekim srecnim okolnostima i magiji Teodosica. Da si dobar strucnjak vodio bi nekog Evropskog giganta. Jos su te ljudi ladno otpustali iz PAO ili Bajerna.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Bane, Bukvalno to. Danas ne mogu da objasnim drugarima grobarima, da kritika Saletu nije klupska, niko ga ne mrzi što je van pameti, nego suštinska i ljudska. Niko reč nije rekao Željku posle one katastrofe. Koja je i veća od ove. Zicer evropsko zlato na domaćem terenu.

Ali zašto? Zato što je izašao sam, ljudski, otvoreno pošteno preuzeo SVE NA SEBE. Puna odgovornost. Od početka kada nije presekao klanove, sasekao nedisciplinu i i slično. Priznao čovek, izvinio se narodu i dobio je aplauz i poštovanje. Zato je najveća trenerčina i šampion.

To se tražilo i od Saleta, ništa više.

bskfan

pre 4 godine

Jedno je "tim" kao jasno organizovana i uigrana grupa igraca u kojoj se tacno zna sta ko radi, a sasvim je druga stvar ako se pod tim timom podrazumeva egalitarni sistem. Ne mozes ti da pozoves jednog Jokica, koji je alfa i omega u svom timu, a onda da ga svedes na samo jednog od cetri centra, da mu uzmes loptu iz ruku, da mu promenis poziciju i ulogu u timu, da ti igra 16 minuta po utamici a onda od njega da ocekujes partije kao u Denveru. Uostalom, najbolji pokazatelj sve te konfuzije je sama izjava Djordjevica pred pocetak prvenstva kada je komentarisao pozivanje 4 centra i kako igrati sa njima, kada kaze: "imam neke ideje". Ides na SP po zlatnu medalju, onda 13-14 utamica eksperimentises tako sto svaki put odigras sa drugacijom postavom sa dva centra a onda u kljucnoj utkmici sve to bacis u vodu i kreces ispocetka.

Mozemo mi da filozofiramo koliko god hocemo ali je cinjenica da ovaj tim nema igrace koji mogu da igraju protiv ekipa sa niskim postavama a to se videlo i protiv Italijana, i protiv Spanaca i protiv Argentine. Djordjevic se spremao za igru protiv Litvanije, Australije, Grcke, Francuske i Amerike, a potpuno je zaboravio na timove sa niskim postavama. Hemija medju igracima je jedna stvar, ali mislim da se ovde ne radi samo o hemiji vec o daleko vecem problemu, velikoj sujeti, zavisti i ljubomori nekih igraca, ali se za sada o tome cuti.

bobi

pre 4 godine

Vinsen Kole je selektor Francuske od 2009. Od tada ima jedno zlato na EP 2013., srebro 2011., bronze na SP 2014. i na EP 2015. Ima takođe 13. mesto na SP 2010., dva šesta mesta na OI 2012. i 2016., peto mesto na Eurobasketu 2009., na EP 2017. Francuska bila čak dvanaesta. U tim timovima igrali su Parker, Batum, Gober, Dijao, braća Pijetrus, De Kolo, Turiaf, Furnije, Ertel, Serafin, Želabal. Dakle vrhunski NBA i evropski igrači, uz Španiju najjača evropska ekipa po imenima i među pet svetskih. Kole je i dalje selektor Francuske bez obtira na neke neuspehe koje je imao. Kole i Francuska će možda biti šampioni sveta ove godine. Već sledeće možda opet biti šesti na OI. Kole će i nakon toga biti selektor.

Sergius

pre 4 godine

"Mnogo stvari se izdesavalo, ali ja necu o tome"-ako nesto ne podnosim to su izjave ovog tipa. Ako je bilo problema u timu, onda to resis u svlacionici i ok tamo i ostaje, ali onda cutis a ne kao ima nesto ali boljw da ne kazem. Ko god sta pricao o Zeljku na onoj cuvenoj konfwrenciji, on je izasao i rekao sta je imao.
(Bane, 12. septembar 2019 18:08)

Ovo ja pričam od Španaca.

bojan 1982

pre 4 godine

Sustina price su kompromisi koje je pravio u pozivanju igraca. Nismo imali dovoljno igraca u rotaciji spolja. Jokic i Milutinov su dovoljni na poziciji petice. Svaka cast Bobiju i Radulji ali nema mesta za njih, Birca Simon nisu takodje taj nivo. Zrtvovao je najboljeg centra sveta da se covek pati na cetvorci. Objektivno Teo i Gagi su nedostajali, ali je trebao progutati svoju sujetu i ego i zvati naknadno nekog drugog niskog igraca. Ovaj neuspeh je Saletov i niciji drugi. Steta ovaku sansu za zlato necemo imati dugo.

NewLife

pre 4 godine

Obavezno podmladiti i graditi jedan novi tim. Ubaciti Nakica, Smailagica, Simanica, Davidovca, Marinkovica... Zahvaliti se 30-godisnjacima koji nisu extra kvalitet tipa Bircevic, Simonovic, Raduljica, Macvan, Lucic... Vec treba da zapocne stvaranje novog tima, a kroz reprezentaciju ti igraci ce doci i do jakih klubova, mozda i do NBA.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@ej bre, Ne znam ni šta da ti odgovorim na ovo. Potpuno iskrivljenu sliku imaš u glavi. To što su pojedini klinci, trolovi ili ko već pokazivali nekakvo nadzvezdaštvo prozivajući tada Saleta mi ne govori ništa. Većina ga apsolutno poštuje i voli. To je fakat. Kritikuje se zbog velike propuštene šanse za pehar. Vrlo prosto.

Kontra primer, Novaka godinama smara armija "vaših", čak se i u Pioniru čula prozivka čoveku koji je najveći sportista u istoriji zemlje. Ali ja neću da kažem da grobari mrze Novaka, znam da šta živa većina misli. Manjina koja po internetima i forumima prave odijum kao sekta i kreira paralelnu stvarnost me ne zanima.

Znam i živim sa tonom Zvezdaša, nijedan ne mrzi Bogdana, to životom garantujem. Kada obuče sveti dres on je naš brat kao i svaki drugi momak. Toliko.
Spotski pozdrav i svako dobro.

Radijator

pre 4 godine

2020

Teo,Jovic,Nedovic
BB,Guduric,Gagi
Kalina,Lucic
Bjelica,Macvan
Jokic,Milutinov

a na klupi selektor...
(hmmm, 12. septembar 2019 18:39)
Guduric?
Cemu?
Sta on da radi??

Marko

pre 4 godine

Ti si nasa ziva legenda Sale, i hvala ti na svemu! I kao igracu i kao treneru. Nadam se da ce savez odluciti da nastavi saradnju sa tobom, na zadovoljstvo svih nas koji volimo kosarku! Zajedno do novih medalja, sada nismo uspeli ali idemo dalje! Pamtim dobro koje si nam doneo proteklih godina kao trener, nece jedan neuspeh pokvariti sve ono dobro!

mii smo sremci vise nam stomaci

pre 4 godine

kao i sto sam vec pisao nece otici dok nas skroz ne ukanali a to ce se desiti kad ne odemo na oi,onda nam nista ne znaci,to ce biti veliki udarac.Nama treba selektor koji ce voditi najbolje igrace a Djordjevic je imao tu priliku,svi su mu bili na raspolaganju a videli smo kako je izabrao i kako je prosao, jednostavno mora da ode,bez daljnjeg

Milivoje

pre 4 godine

2020

Teo,Jovic,Nedovic
BB,Guduric,Gagi
Kalina,Lucic
Bjelica,Macvan
Jokic,Milutinov

a na klupi selektor...
(hmmm, 12. septembar 2019 18:39)

Umesto tog Mačvana lepo zvati Smailagića iz GSW. I sledeće takmičenje koje igramo je EP 2021 godine. Teško da će svi NBA igrači da se odazovu na to konitnentalno takmičenje. Pitaj Boga kada ćemo opet imati pun sastav. Sledeće godine momci odmaraju pošto je vraški teško da se plasiramo na OI od toga nema ništa.

Bisidi ti

pre 4 godine

Kalina i Nedović bili su neophodni protiv Spa/Arg da nss ne pretrčavaju. Neki snažniji pokretljiviji centar/krilo takođe. Sad, šta je bilo, bilo je, bar počinje ekipa da se formira.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ti si danas pokazao protiv amera kakav si vrhunski strucnjak i takticki nadmudrio jednog Grega Popovica, pritom doneo najbitniju pobedu u utakmici decenije sa amerima koji svi cekamo mesecima.

drvobradi

pre 4 godine

@Milivoje
Sledece takmicenje koje igramo su kvalifikacioni turniri za OI, gde smo verovatno nosioci grupe. Prava prilika da se operemo od ovoga.

ej bre

pre 4 godine

Bane, Bukvalno to. Danas ne mogu da objasnim drugarima grobarima, da kritika Saletu nije klupska, niko ga ne mrzi što je van pameti, nego suštinska i ljudska. Niko reč nije rekao Željku posle one katastrofe. Koja je i veća od ove. Zicer evropsko zlato na domaćem terenu.

Ali zašto? Zato što je izašao sam, ljudski, otvoreno pošteno preuzeo SVE NA SEBE. Puna odgovornost. Od početka kada nije presekao klanove, sasekao nedisciplinu i i slično. Priznao čovek, izvinio se narodu i dobio je aplauz i poštovanje. Zato je najveća trenerčina i šampion.

To se tražilo i od Saleta, ništa više.
(detektiv kokni kol, 12. septembar 2019 18:59)

Samo je problem sto su navijaci Zvezde od prvog dana pljuvali Saleta. Sada, posle toliko medalja prvi put imate pravo da kritikujete jer se stvarno obrukao.
Istina je da vecina navijaca mezimice cak i sada nema pojma sta je pogresio ali pljuje po difoltu jer je grobar.
Ja kao navijac Partizana smatram da mora da podnese ostavku ali zato jer je potpuno promasio igru a vi bi bili zadovoljni samo kada bi zlata osvajao sa CZ igracima i doktorom kao direktorom. Naravno Bogdana zbog grehova iz mladosti ne sme da vise zove.

ccc?

pre 4 godine

Pa da nije poveo Bobija oci bi iskopali Saletu? Pudtite tu pricu a svi su videli kako je Bobi igrao..Covek nema kontrolu u faulovima, promasuje iz reketa, spor, odbrana nula? Pa zar vam nije jasno po njegovoj minutazi u NBA?? Bobana je MORAO da povede.

Џоџо

pre 4 godine

О заједништву прича доказани медиокритет. Лицемеру, Однос према Јокићу (и још некима) те је разоткрио, а капитенска трака „тетовираном" потпуно потврдила да си морални човечуљак.

S.M

pre 4 godine

Selektoru...vecina ti ne zamera na porazu ali ti zamera sto upoznajuci te kao bivseg najboljeg pleja a sada trenera, shvata da nisi jos dorastao voditi reprezentaciju,, shvata da nisi moralna gromada kao sto si bio igracka. Menadzerisanje kroz reprezentacoju sa drugarima iz Kss i Partizana, niko javno ne spominje, ali se zna, forsiranje startera Bircevica prosecnog igraca koji je bio i bez kluba, Raduljice rekreativca visegodisnjeg, razno razne kombinacije koje se znaju. Da znas samo, da cete i po tome pamtiti

Takenardi

pre 4 godine

Ajde Sale jos da Srbiju da odvedes na Olimpijadu po olimpijsku medalju.
Nakon Olimpijade, da Djordjevic napravi reprezentativnu pauzu od 5 do 8 godina.
A strucni stab, pre toga veoma duboka analiza sta se desilo na SP i analiza protivnika polufinalista za pitanje zasto su oni tu a ne Srbija. I analiza za svaku poziciju po 2 ili 3 igraca ispod 25 godina kroz kvalifikacije bilo da je za EP ili za SP.
Mora Savez da ozbiljno pozabavi sistem rada sa mladima, da usvoje americki sistem rada po atleti, po brzini, po skoku, da lete pri zakucavanju,i psihiloska priprema i maksimalna koncentracija za trojkase. Da Savez razgovara sa klubovima u Srbiji, da savetuje, da proveravaju kako trener radi sa mladima, da li postuje nacin rada...itd
Bilo mi je neverovatno da samo jedini Milutinov umeo da u skoku da zakucava dok je lopta u vazduhu. I bilo mi je jasno da nece stici daleko na SP. Na proslom SP i na olimpijadi smo imali 3-4 igraca koji su znali da zakucavaju lagano, zato je bila Srbija dominantna do finala kao tim, odlicna energija, motivisani.

Samo realno

pre 4 godine

To se tražilo i od Saleta, ništa više.
(detektiv kokni kol, 12. septembar 2019 18:59)

Pa šta da izađe i kaže "Imam problem sa Jokićem, ne može on da bude vođa tima, jer ja sam vođa tima...niko iznad mene". To je jedina istina. Obradović nije imao problem sa glavom, nego sa igračima...ovde je problem glava, zato i ne može tako da nastupi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ti si danas pokazao protiv amera kakav si vrhunski strucnjak i takticki nadmudrio jednog Grega Popovica, pritom doneo najbitniju pobedu u utakmici decenije sa amerima koji svi cekamo mesecima.

Marko

pre 4 godine

Ti si nasa ziva legenda Sale, i hvala ti na svemu! I kao igracu i kao treneru. Nadam se da ce savez odluciti da nastavi saradnju sa tobom, na zadovoljstvo svih nas koji volimo kosarku! Zajedno do novih medalja, sada nismo uspeli ali idemo dalje! Pamtim dobro koje si nam doneo proteklih godina kao trener, nece jedan neuspeh pokvariti sve ono dobro!

ej bre

pre 4 godine

Bane, Bukvalno to. Danas ne mogu da objasnim drugarima grobarima, da kritika Saletu nije klupska, niko ga ne mrzi što je van pameti, nego suštinska i ljudska. Niko reč nije rekao Željku posle one katastrofe. Koja je i veća od ove. Zicer evropsko zlato na domaćem terenu.

Ali zašto? Zato što je izašao sam, ljudski, otvoreno pošteno preuzeo SVE NA SEBE. Puna odgovornost. Od početka kada nije presekao klanove, sasekao nedisciplinu i i slično. Priznao čovek, izvinio se narodu i dobio je aplauz i poštovanje. Zato je najveća trenerčina i šampion.

To se tražilo i od Saleta, ništa više.
(detektiv kokni kol, 12. septembar 2019 18:59)

Samo je problem sto su navijaci Zvezde od prvog dana pljuvali Saleta. Sada, posle toliko medalja prvi put imate pravo da kritikujete jer se stvarno obrukao.
Istina je da vecina navijaca mezimice cak i sada nema pojma sta je pogresio ali pljuje po difoltu jer je grobar.
Ja kao navijac Partizana smatram da mora da podnese ostavku ali zato jer je potpuno promasio igru a vi bi bili zadovoljni samo kada bi zlata osvajao sa CZ igracima i doktorom kao direktorom. Naravno Bogdana zbog grehova iz mladosti ne sme da vise zove.

Beograd

pre 4 godine

Ne treba sada praviti euforiju zbog pobede Amera koji su dosli u najmanju ruku po kvalitetu sa trecom ili cetvrtom postavom. Kao sto sam onimad isticao da Francuzi njih dobijaju i da idu u polufinale. Misljenja sam da bi ih i Spanija Argentina ili Australija isto tako dobili da su se sastali.Pa njih su Turci umalo tukli u grupi da se nisu uplasili pobede.Sale ti objasni naciji kako su te treneri Spanije i Argentine razvalili u svim segmentima igre. To ocekujemo od tebe. Vreme ti je da ides jer hvala ti za sve sto si ucinio kao igrac ali za trenera nisi. Jesu bila druga mesta ranije ali zahvaljujuci nekim srecnim okolnostima i magiji Teodosica. Da si dobar strucnjak vodio bi nekog Evropskog giganta. Jos su te ljudi ladno otpustali iz PAO ili Bajerna.

ccc?

pre 4 godine

Pa da nije poveo Bobija oci bi iskopali Saletu? Pudtite tu pricu a svi su videli kako je Bobi igrao..Covek nema kontrolu u faulovima, promasuje iz reketa, spor, odbrana nula? Pa zar vam nije jasno po njegovoj minutazi u NBA?? Bobana je MORAO da povede.

NewLife

pre 4 godine

Obavezno podmladiti i graditi jedan novi tim. Ubaciti Nakica, Smailagica, Simanica, Davidovca, Marinkovica... Zahvaliti se 30-godisnjacima koji nisu extra kvalitet tipa Bircevic, Simonovic, Raduljica, Macvan, Lucic... Vec treba da zapocne stvaranje novog tima, a kroz reprezentaciju ti igraci ce doci i do jakih klubova, mozda i do NBA.

bobi

pre 4 godine

Vinsen Kole je selektor Francuske od 2009. Od tada ima jedno zlato na EP 2013., srebro 2011., bronze na SP 2014. i na EP 2015. Ima takođe 13. mesto na SP 2010., dva šesta mesta na OI 2012. i 2016., peto mesto na Eurobasketu 2009., na EP 2017. Francuska bila čak dvanaesta. U tim timovima igrali su Parker, Batum, Gober, Dijao, braća Pijetrus, De Kolo, Turiaf, Furnije, Ertel, Serafin, Želabal. Dakle vrhunski NBA i evropski igrači, uz Španiju najjača evropska ekipa po imenima i među pet svetskih. Kole je i dalje selektor Francuske bez obtira na neke neuspehe koje je imao. Kole i Francuska će možda biti šampioni sveta ove godine. Već sledeće možda opet biti šesti na OI. Kole će i nakon toga biti selektor.

Bane

pre 4 godine

"Mnogo stvari se izdesavalo, ali ja necu o tome"-ako nesto ne podnosim to su izjave ovog tipa. Ako je bilo problema u timu, onda to resis u svlacionici i ok tamo i ostaje, ali onda cutis a ne kao ima nesto ali boljw da ne kazem. Ko god sta pricao o Zeljku na onoj cuvenoj konfwrenciji, on je izasao i rekao sta je imao.

Bisidi ti

pre 4 godine

Kalina i Nedović bili su neophodni protiv Spa/Arg da nss ne pretrčavaju. Neki snažniji pokretljiviji centar/krilo takođe. Sad, šta je bilo, bilo je, bar počinje ekipa da se formira.

Milivoje

pre 4 godine

2020

Teo,Jovic,Nedovic
BB,Guduric,Gagi
Kalina,Lucic
Bjelica,Macvan
Jokic,Milutinov

a na klupi selektor...
(hmmm, 12. septembar 2019 18:39)

Umesto tog Mačvana lepo zvati Smailagića iz GSW. I sledeće takmičenje koje igramo je EP 2021 godine. Teško da će svi NBA igrači da se odazovu na to konitnentalno takmičenje. Pitaj Boga kada ćemo opet imati pun sastav. Sledeće godine momci odmaraju pošto je vraški teško da se plasiramo na OI od toga nema ništa.

bojan 1982

pre 4 godine

Sustina price su kompromisi koje je pravio u pozivanju igraca. Nismo imali dovoljno igraca u rotaciji spolja. Jokic i Milutinov su dovoljni na poziciji petice. Svaka cast Bobiju i Radulji ali nema mesta za njih, Birca Simon nisu takodje taj nivo. Zrtvovao je najboljeg centra sveta da se covek pati na cetvorci. Objektivno Teo i Gagi su nedostajali, ali je trebao progutati svoju sujetu i ego i zvati naknadno nekog drugog niskog igraca. Ovaj neuspeh je Saletov i niciji drugi. Steta ovaku sansu za zlato necemo imati dugo.

Takenardi

pre 4 godine

Ajde Sale jos da Srbiju da odvedes na Olimpijadu po olimpijsku medalju.
Nakon Olimpijade, da Djordjevic napravi reprezentativnu pauzu od 5 do 8 godina.
A strucni stab, pre toga veoma duboka analiza sta se desilo na SP i analiza protivnika polufinalista za pitanje zasto su oni tu a ne Srbija. I analiza za svaku poziciju po 2 ili 3 igraca ispod 25 godina kroz kvalifikacije bilo da je za EP ili za SP.
Mora Savez da ozbiljno pozabavi sistem rada sa mladima, da usvoje americki sistem rada po atleti, po brzini, po skoku, da lete pri zakucavanju,i psihiloska priprema i maksimalna koncentracija za trojkase. Da Savez razgovara sa klubovima u Srbiji, da savetuje, da proveravaju kako trener radi sa mladima, da li postuje nacin rada...itd
Bilo mi je neverovatno da samo jedini Milutinov umeo da u skoku da zakucava dok je lopta u vazduhu. I bilo mi je jasno da nece stici daleko na SP. Na proslom SP i na olimpijadi smo imali 3-4 igraca koji su znali da zakucavaju lagano, zato je bila Srbija dominantna do finala kao tim, odlicna energija, motivisani.

mii smo sremci vise nam stomaci

pre 4 godine

kao i sto sam vec pisao nece otici dok nas skroz ne ukanali a to ce se desiti kad ne odemo na oi,onda nam nista ne znaci,to ce biti veliki udarac.Nama treba selektor koji ce voditi najbolje igrace a Djordjevic je imao tu priliku,svi su mu bili na raspolaganju a videli smo kako je izabrao i kako je prosao, jednostavno mora da ode,bez daljnjeg

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Bane, Bukvalno to. Danas ne mogu da objasnim drugarima grobarima, da kritika Saletu nije klupska, niko ga ne mrzi što je van pameti, nego suštinska i ljudska. Niko reč nije rekao Željku posle one katastrofe. Koja je i veća od ove. Zicer evropsko zlato na domaćem terenu.

Ali zašto? Zato što je izašao sam, ljudski, otvoreno pošteno preuzeo SVE NA SEBE. Puna odgovornost. Od početka kada nije presekao klanove, sasekao nedisciplinu i i slično. Priznao čovek, izvinio se narodu i dobio je aplauz i poštovanje. Zato je najveća trenerčina i šampion.

To se tražilo i od Saleta, ništa više.

Radijator

pre 4 godine

2020

Teo,Jovic,Nedovic
BB,Guduric,Gagi
Kalina,Lucic
Bjelica,Macvan
Jokic,Milutinov

a na klupi selektor...
(hmmm, 12. septembar 2019 18:39)
Guduric?
Cemu?
Sta on da radi??

drvobradi

pre 4 godine

@Milivoje
Sledece takmicenje koje igramo su kvalifikacioni turniri za OI, gde smo verovatno nosioci grupe. Prava prilika da se operemo od ovoga.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@ej bre, Ne znam ni šta da ti odgovorim na ovo. Potpuno iskrivljenu sliku imaš u glavi. To što su pojedini klinci, trolovi ili ko već pokazivali nekakvo nadzvezdaštvo prozivajući tada Saleta mi ne govori ništa. Većina ga apsolutno poštuje i voli. To je fakat. Kritikuje se zbog velike propuštene šanse za pehar. Vrlo prosto.

Kontra primer, Novaka godinama smara armija "vaših", čak se i u Pioniru čula prozivka čoveku koji je najveći sportista u istoriji zemlje. Ali ja neću da kažem da grobari mrze Novaka, znam da šta živa većina misli. Manjina koja po internetima i forumima prave odijum kao sekta i kreira paralelnu stvarnost me ne zanima.

Znam i živim sa tonom Zvezdaša, nijedan ne mrzi Bogdana, to životom garantujem. Kada obuče sveti dres on je naš brat kao i svaki drugi momak. Toliko.
Spotski pozdrav i svako dobro.

bskfan

pre 4 godine

Jedno je "tim" kao jasno organizovana i uigrana grupa igraca u kojoj se tacno zna sta ko radi, a sasvim je druga stvar ako se pod tim timom podrazumeva egalitarni sistem. Ne mozes ti da pozoves jednog Jokica, koji je alfa i omega u svom timu, a onda da ga svedes na samo jednog od cetri centra, da mu uzmes loptu iz ruku, da mu promenis poziciju i ulogu u timu, da ti igra 16 minuta po utamici a onda od njega da ocekujes partije kao u Denveru. Uostalom, najbolji pokazatelj sve te konfuzije je sama izjava Djordjevica pred pocetak prvenstva kada je komentarisao pozivanje 4 centra i kako igrati sa njima, kada kaze: "imam neke ideje". Ides na SP po zlatnu medalju, onda 13-14 utamica eksperimentises tako sto svaki put odigras sa drugacijom postavom sa dva centra a onda u kljucnoj utkmici sve to bacis u vodu i kreces ispocetka.

Mozemo mi da filozofiramo koliko god hocemo ali je cinjenica da ovaj tim nema igrace koji mogu da igraju protiv ekipa sa niskim postavama a to se videlo i protiv Italijana, i protiv Spanaca i protiv Argentine. Djordjevic se spremao za igru protiv Litvanije, Australije, Grcke, Francuske i Amerike, a potpuno je zaboravio na timove sa niskim postavama. Hemija medju igracima je jedna stvar, ali mislim da se ovde ne radi samo o hemiji vec o daleko vecem problemu, velikoj sujeti, zavisti i ljubomori nekih igraca, ali se za sada o tome cuti.

Sergius

pre 4 godine

"Mnogo stvari se izdesavalo, ali ja necu o tome"-ako nesto ne podnosim to su izjave ovog tipa. Ako je bilo problema u timu, onda to resis u svlacionici i ok tamo i ostaje, ali onda cutis a ne kao ima nesto ali boljw da ne kazem. Ko god sta pricao o Zeljku na onoj cuvenoj konfwrenciji, on je izasao i rekao sta je imao.
(Bane, 12. septembar 2019 18:08)

Ovo ja pričam od Španaca.

S.M

pre 4 godine

Selektoru...vecina ti ne zamera na porazu ali ti zamera sto upoznajuci te kao bivseg najboljeg pleja a sada trenera, shvata da nisi jos dorastao voditi reprezentaciju,, shvata da nisi moralna gromada kao sto si bio igracka. Menadzerisanje kroz reprezentacoju sa drugarima iz Kss i Partizana, niko javno ne spominje, ali se zna, forsiranje startera Bircevica prosecnog igraca koji je bio i bez kluba, Raduljice rekreativca visegodisnjeg, razno razne kombinacije koje se znaju. Da znas samo, da cete i po tome pamtiti

Џоџо

pre 4 godine

О заједништву прича доказани медиокритет. Лицемеру, Однос према Јокићу (и још некима) те је разоткрио, а капитенска трака „тетовираном" потпуно потврдила да си морални човечуљак.

Samo realno

pre 4 godine

To se tražilo i od Saleta, ništa više.
(detektiv kokni kol, 12. septembar 2019 18:59)

Pa šta da izađe i kaže "Imam problem sa Jokićem, ne može on da bude vođa tima, jer ja sam vođa tima...niko iznad mene". To je jedina istina. Obradović nije imao problem sa glavom, nego sa igračima...ovde je problem glava, zato i ne može tako da nastupi.